זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
2 ביצים
שליש כוס ממתיק סווייטאנגו
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מים
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
חצי כוס סוויטאנגו שוקו
לציפוי: 50 ג’ שוקולד מריר ללא תוספת סוכר + 2 כפות מים + כף שמן
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את הביצים עם ממתיק סוויטאנגו. מוסיפים שמן ומים ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת שוקו ואבקת אפיה. מוסיפים לבלילה ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור החם במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מכינים את הציפוי: שמים בקערית שוקולד מריר, 2 כפות מים וכף שמן וממיסים במיקרוגל. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
ראו גם
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- עוגת שמרים ללא תוספת סוכר |
- כדורי שקדים |
- עוגת בננה ללא סוכר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
שלום אפרת.
העוגה נראית מצוין!
אשמח לדעת אם לדעתך ניתן להמיר את הקמח או חלקו בקמח שקדים.
והאם בציפוי ניתן להשתמש בממרח השוקולד של סוויטאנגו.
תודה:)
היי נילי,
את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגת שקדים ושוקולד ולשים סוויטאנגו במקום סוכר באותה כמות.
לגבי הציפוי אפשר.
תודה!
הכנתי את המתכון שהפנית אליו בעבר, מאוד אהבתי והוא נעלם לי. אז מושלם מבחינתי:)
ממרח השוקולד של סוויטאנגו מאוד נוזלי, אז אני מניחה שאני פשוט מורחת אותו ללא נוזלים נוספים, נכון?
נכון, אם הוא מספיק נוזלי אין צורך לדלל אותו במים.
אפשר להשתמש גם באבקת שוקו רגילה?
תודה, אין על האתר המושלם הזה שתמיד יש לו מה להציע…
כן:)
היי, אפשר גם קמח כוסמין מלא? תודה רבה!
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה קצת את הטעם והמרקם.
מה זה סטיוויאגו????🤔🤔
תחליף סוכר:)
אפשר להשתמש גם בסוכר רגיל באותו יחס.
מה זה שליש סטיוויאגו, שליש מה?
שליש כוס