זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית בגודל 22X31 או 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה 24
מצרכים:
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כוס (200 ג’) סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
3 כפות (30 ג’) קקאו
1 כף (4 ג’) אבקת נס קפה
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
אופן הכנה:
-לערבב את כל המרכיבים ביחד (קודם ביצים, אח”כ שמן וסוכר, אחריהם מים חמים ובסוף את השאר).
-לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות במשך 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
לחצו להכנת – ציפוי שוקולד לעוגה.
מתכון לעוגת שוקולד, עוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד בחושה, עוגת שוקולד מהירה
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
האם תמצית וניל זה חובה?
אפשר לוותר
שלום אין לי קמח תופח וגם לא אבקת אפיה אפשר להשתמש באבקת סודה לשתיה?
לא, זה פחות מתאים.
איזה מתכון מתאים לאבקת סודה לשתיה? אני רוצה פרווה
אם אין לך אבקת אפיה אפשר להכין בראוניז.
לעוגות חייבים קמח תופח או אבקת אפיה.
בסוף השגתי אבקת אפיה יצא פצצה!! ממש טעים!! הכנתי לשבת ושמתי כמה קטנים כדי לטעום עכשיו והילדים מאוד אהבו!! תודה רבה לך על כל המתכונים המוצלחים וקלים להכנה! שבת שלום!
מעולה❤️
תמונה
ואוו מהמם!!❤️
העוגה יצאה מצוין תודה רבה!
ירד לה הנפח.. אשמח לדעת למה בשביל הפעם הבאה (מיד כשיצאה מהתנור היתה עם יותר גובה)
בכל זאת יצאה טעימה ממש!
כמה זמן מחזיקה במקרר?
תודה מראש
ויש סיכוי שאפשר גם להקפיא כזו עוגה?
כן(:
שמחה שיצא מוצלח נראה מדהים!
האם ווידאת עם שיפוד שהעוגה אפויה לגמרי לפני סיום האפייה?
העוגה במיטבה כ-4-5 ימים במקרר.
היי:) תודה רבה על המתכון!!
אני מכינה את העוגה היום, בשביל יומולדת מחר. עדיף לשים את הציפוי היום כשהעוגה חמה או שאפשר להכין את הציפוי מחר? (כדי שהציפוי יהיה חם כשאוכלים את העוגה)
תודה רבה!
היי
אפשר לשים את הציפוי כשהוא רותח על העוגה מחר.
יום הולדת שמח🙂
היי זאת שוב אני ( זאת מהמרק ירקות והסלט)העוגה יצאה מאוד טעימה שמתי בתבנית מלבנית אבל שהוצאתי זה היה לא מוכן עד הסוף מה אומרת?
היי,
חשוב לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה בפנים לפני שמכבים את התנור.
יתכן והיה צריך עוד כמה דקות אפייה.
תודה שבוע מבורך!!
היי! אשמח לקבל כמויות בגרם לתבנית עגולה26
עובדת עם משקל 🙂 תודה רבה!
היי,
כמויות:
5 ביצים M
230 גרם שמן
300 גרם סוכר
420 גרם מים חמים
420 גרם קמח תופח
45 גרם קקאו
10 גרם אבקת נס קפה
7 גרם תמצית וניל
תודה!!! ושאלה נוספת, האם העוגה יוצאת קצת גבוהה כזו שמאפשרת חיפוי כיפכף בדפנות? או שצריך להכפיל כמויות?
העוגה לא יוצאת גבוהה במיוחד, הייתי אומרת שהיא כמעט בגובה של כיפכף קטן (באריזה של 2 אצבעות ולא 4).
אני יכולה לשים את הבלילה בתבנית סיליקון בצורת לב?
כן, אפשר(:
רק שימי לב שגודל התבנית לא גדול מדי (צריך להיות דומה לתבנית בקוטר 24).
כזה טוב??
מהתמונה אין לי אפשרות לדעת. אם יש לך מידות בס”מ של התבנית אוכל לדעת. אם לא- את יכולה להשוות את התבנית לתבנית בקוטר 24 ולראות אם הגודל דומה.
מה מיתחלף ב- קמח תופך?
אפשר לשים 2 כוסות קמח+ שקית אבקת אפייה.
עוגה מעולה וקלה! תודה
איזה כיף שיצא מוצלח, העוגה נראית מקסים!
תודה שחזרת לשתף😊
נגמר לי הקמח ויש לי רק כוס אחת
יש איך להתחיל את העוגה עם כוס קמח אחת?😒
כן, אפשר להכין חצי מהכמויות במתכון בתבנית אינגליש קייק אחת (2 ביצים S, 1/3 כוס שמן, חצי כוס סוכר…).
וואו, יצא מוצלח, תודה רבה🥰
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וגמר חתימה טובה🌺
היי, האם אפשר להוסיף אגוזים? וכמה? באיזה שלב?
היי,
אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזים קצוצים לאחר הוספת הקמח (לערבב קלות ולא יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם).
תודה רבה🥰
היי אפרת.
תודה על האתר המדהים, הילדים שלי מלקקים את האצבעות.
רציתי לשאול, העוגה יצאה לי מעט דחוסה למרות ש:
הבלילה לא חיכתה הרבה זמן.
התנור היה מחומם מראש והלכתי ממש לפי הכמויות.
אשמח לדעת למה,
שוב תודה ושבת שלום.🙏
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהאתר!
סיבות נוספות לעוגה דחוסה:
-שימוש בכוס שאינה כוס מדידה (בנפח 240 מל)
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-תבנית קטנה מהדרוש
-חום אפייה נמוך מהדרוש
שבת שלום🌺
תודה רבה
רק להגיד תודה גדולה על אתר מושקע ועשיר שמספק לי ככ הרבה עזרה ובעיקר את האופציה להיות במטבח בכיף בלי לסבול ובלי ריצות למרחקים ארוכים:)
היי מוריה,
אני ממש שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף❤
היי אפרת דבר ראשון תודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך ותמד יוצא מושלם. עכשיו אם אין לי קמח תופח מה אני עושה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לערבב 2 כפיות אבקת אפייה עם קמח לבן רגיל.
יש אפשרות להקציב את הביצים ,שמן וסוכר? ?
כן, אפשר אבל ממש לא הכרחי. מספיק לערבב היטב ידנית.
היי,
אני רוצה לשים מעל העוגה קצפת.
באיזה שלב אני אמורה לעשות את זה?
שזה חם או שזה קר?
ויש בכלל אפשרות לשים מעל קצפת?
אשמח לתשובה מהירה…
היי,
את הקצפת יש לשים רק לאחר קירור מוחלט של העוגה. מצרפת מתכון לקצפת.
היי אפרת,
דבר ראשון המון תודה על האתר המדהים שלך!
המתכונים מעולים קלים וטעימים.
יש יומולדת לבן שלי בגן והגננת ביקשה עוגה לא מתפוררת.
זה העוגה? או שיש לך המלצה אחרת?
תודה
היי חנה,
מזל טוב ליום הולדת הבן!
העוגה הזו יחסית לא מתפוררת (בייחוד אם שמים ציפוי מעליה), ולכן היא עשויה להתאים.
היי בגאנש אפשר להוסיף שוקולד לא מריר
הכוונה שלי שוקולד רגיל ואם כן השמנת עדייו חצי מיכל?
היי סיגל,
כן אפשר. בגלל ששוקולד חלב יותר דליל כדאי לשים 150 גרם.
אפשר להפחית בסוכר?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה וכל טוב!💖
היי עדי,
אפשר לשים 3/4 כוס עד חצי כוס (פחות מומלץ).
בהצלחה(:
אש אשים 3/4
תודה רבה!
בכיף😊
שלום אפרת. לפני האפייה – יש לי המון גושים עדיין של קקאו וקמח אבל ממש קטנים… זה קריטי? תודה
אם יש הרבה גושים כדאי לערבב עוד קצת (רצוי עם מטרפה ידנית- ילך מהר יותר)😊
יש מצב להשתמש עם שמן זית? בדיוק נגמר לי השמן
עדיף תמיד להשתמש בשמן זית קנולה במתכונים של עוגות ואפייה
אבל אם אין ברירה הייתי מציעה להשתמש בשמן זית בטעם מעודן כדי שהטעם לא יורגש במתכון
תודה על התגובה המהירה
הי אפרת,
הכנתי את העוגה עם הקרם הראשון. היא מתקררת עכשיו על השיש. צריך לשמור במקרר?
ושוב מנצלת את ההזדמנות להודות לך על אתר מקסים (אני מכורה…)
היי 🙂 אפשר לשמור על השיש, מכוסה היטב.
היי
הכנתי את העוגה
עדיין לא חתכתי
אבל היא נראת יבשה
ככה צריך לצאת?
עטפתי אחרי שמוכן בניילון נצמד
העוגה יכולה להראות יבשה אבל היא לא יבשה באמת בתנאי שלא אפית את העוגה יותר מידי ובתנאי שאפית אותה בחום עליון וחום תחתון ולא בטורבו.
כן אפיתי עוד עשר דקות כי היא לא הייתה מוכנה
אבל בחום רגיל עליון ותחתון
אם היא לא היתה עדיין אפויה אז אין בעיה שהמשכת לאפות.
באיזה תבנית הכנת איזה יפה
תבנית מסיליקון שנקראת הרמוניה (מחנות בשם “מיסטרל”)
אני באמצע הכנת העוגה (לפני אפייה) והתערובת נוזלית מידי. מה לעשות?
ראיתי רק עכשיו, מקווה שהסתדרת.
לדעתי יש בעיה בגודל הכוס. באיזה כוס השתמשת?
האם אפשר לוותר על הנס קפה? או שזה חובה?
פשוט זה לילדים קטנים ..
תודה
כן אפשר.
היי אפרת אם אני מקציפה ביצים סוכר העוגה יותר יוצאת יותר רכה ?
היי סמדי,
העוגה תצא יותר אוורירית. ההקצפה מוסיפה לה נפח.
עוגה טובה!
יצאה לי נמוכה כנראה בגלל התבנית
אז הוספתי קרם קישוטים למעלה ויצא עוגת יומולדת משפחתית
מעולה 🙂
בוקר טוב אפרת!
לפי בקשת הילדה המתוקה אני צריכה להכין את העוגה ליומולדת בכיתה שתספיק ל 22 בנות איזו תבנית עגולה תתאים? אפילו שישאר עוד .
ועוד שאלה,
מעוניינת להכין את העוגה הזאת עם ציפוי שוקולד מעל ובצדדים ואז לקשט מסביב ולכתוב עם קרם
אני אשמח לעזרה אין לי מושג איך לעשות את הקרם ואיזה ציפוי שוקולד יתאים כדי שיהיה יציב
היי מורן,
ממליצה להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמות הזה:
5 ביצים קטנות
כוס שמן + 2 כפות שמן
כוס וחצי סוכר
1+3/4 מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף גדושה אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
ציפוי שוקולד: להמיס 200 גרם שוקולד מריר + שני שליש כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
קרם לקישוט: להקציף במיקסר שליש כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד.
*בכל המתכון יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
*מציעה לקנות מיכל שמנת נוסף ליתר ביטחון (למקרה שהקרם לא יספיק).
תודה רבה!!!
עוד קצת חפירה..
לגבי הביצים יש לי רק גודל L לשים 5 ביצים?
ולגבי התבנית במקום המלבנית שציינת יש אפשרות בעגולה? אם כן איזה גודל? אני רוצה להוציא מהתבנית ולקשט סביב
שימי 5.
הכמות שרשמתי לך מתאימה לתבנית עגולה 26.
תודה רבה!
את ממש נותנת חשק להכין דברים בלי לחשוש איך יצא!
נראה לי שיש לי הצעת יעול בשבילך..
כשאני קוראת מתכון חדש שאת מעלה של עוגות אני יודעת מראש איזה שאלות ישאלו כמו המרות של מצרכים או להכין בכמות גדולה יותר /קטנה
אולי פשוט מראש תצייני את זה במתכון וככה תחסכי את השאלות? בפרט כמות לגודל תבנית.
בטוחה שחזרת מהחופשת חג והיה עומס..
☺
רעיון מצוין. אני מקווה להגיע גם לזה.. 🙂
כרגע אני עובדת על אתר משודרג ונוח יותר, בעיצוב חדש שתוכלו ליהנות ממנו 😃
רציתי פשוט לומר תודה!!!
העוגה שהכנתי לכיתה של הבת שלי חוסלה ואפילו המורה נהנתה!
השבוע עשינו חגיגונת בבית והכנתי שוב את העוגה כולנו התענגנו!
הייתי מעלה תמונה אבל העיצוב לא יצא משהו יש לי עוד דרך ארוכה בעניין הזה..
תודה מורן, שמחה לשמוע 💖
אפשר להקציף את הביצים זה יותר מוצלח
היי רציתי לשאול אם את יודעת להגיד למה העוגה נסדקה לי בצורה רצינית, ואיך אפשר שלא ייסדק?
שמתי בשתי תבניות אלומיניום מאורכות.
תודה
היי שולמית,
תופעת התבקעות העוגה היא ידועה וטבעית בחלק מהעוגות הבחושות וגם בעוגה הזאת.
אם רוצים להפחית את התופעה אפשר לאפות פעם הבאה בטמפ’ נמוכה יותר, ב170 מעלות (גם אז העוגה תפתח באמצע אבל פחות).
היי
אפשר להוסיף בפנים נטיפי שוקולד/קוקוס/גם וגם כדי שיהיה מעניין ועסיסי יותר?
אם כן מה הכמות?
תודה.
כן. אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס + חצי כוס נטיפי שוקולד צ’יפס. מומלץ לפזר חלק מהשוקולד צ’יפס מעל הבלילה כי הוא נוטה לשקוע במהלך האפיה.
אפשר להשתמש גם בקפה טסטרס צ’ויס או שצריך דווקא אבקת קפה נמס?
אפשר. יש להמיס כף שטוחה קפה עם 1-2 כפות מים רותחים ורק אז להוסיף לתערובת.
שלום אפרת! האם תבנית של בבקה קטנה מתאימה לזה?
אם הכוונה לתבנית בגודל 31X22 אז כן.
אפרת המקסימה!בשבת הגיעו במפתיע אחי אשתו והבן הקטן שלהם לביקור.כשהלכו לישון בצהריים הכנתי את העוגה.כשקמו הכנו שתייה חמה וכולם כל כך נהנו.האחיין שלי אכל ונהנה כל כך מהעוגה!תודה רבה!
שמחה לשמוע! 🙂
תודה שרון
מנסה שוב
תקשיבי נראה מהמם!! אין מילים😍
הכל בזכותך. הייתי חייבת לעלות תמונה…
❤️
העלתי תמונה בתגובה הקודמת
אבל לא ראו
אולי התמונה מעל 8MB?
עשיתי זאת! בזכותך העוגה היתה פשוט מושלמת והילדה שלי וכולם נהנו מכל ביס.. לא נשאר פירור!
זה כיף לשמוע!
תודה קרן 🙂
שבוע טוב,
מקווה שתראי את ההודעה עד 14:00
לקחתי מהתגובות כמות לתבנית 26
יש לי ביצים בגודל L כמה לשים?
אני לא בטוחה שארצה לשלוף את העוגה מהתבנית
מה שכן ארצה זה לצפות מעל בשמנת מתוקה דובדבנים קצת מראה של יומולדת
אשמח גם לכמות מתאימה שלהשמנת מתוקה
אני מעדיפה את העוגה הזאת כי אותה אהבתי לא רוצה לקחת סיכון ☺ וגם אני מוגבלת בזמן..
בבקשה תשלחי לי תגובה במייל
שבוע טוב מורן,
אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה ופחות מתפוררת שימי 5 ביצים. אם זה לא קריטי לך, שימי 4 ביצים.
אם את רוצה להכין קצפת משמנת מתוקה אז יש להקציף מיכל שמנת מתוקה + 3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר, עד לקצפת יציבה.
מתכון מושלם!! (שמעתי בעצתך) זה עבד הרבה יותר מהמתכון הקודם♥️
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!
העלתי תמונה 🙂
מהמם 😍
תודה קרן
מושלם וקל!! תודה תודה תודה! עשיתי ניסוי ושבוע הבא מכינה יומולדת של הבת שלי אין עליך!
מעולה 🙂
היי אפרת
רוצה להכין בתבנית עגולה 26 ראיתי בתגובות את המתכון. רציתי לשאול אם העוגה תצא גבוהה?
תודה ושבוע מצויין!
שבוע טוב קרן 🙂
היא יוצאת בגובה סביר.
חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
תודה על התגובה המהירה!
אני בארהב, יש לי כאן כוס מדידה של ml זכוכית, אולי במקרה את יודעת אם זה כמו בארץ?
זה בסדר, פשוט תמלאי קמח ונוזלים עד 240 מ”ל.
אפרת המקסימה!לתבנית 26 מספיק 4 ביצים L או צריך 5?אפשר להכין בלי אבקת נס קפה?מה היא מוסיפה לעוגה?
אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה שימי 5 ביצים L.
הנס קפה מוסיף קצת טעם מיוחד אבל אפשר לוותר עליו.
תודה רבה, אפרת, על כל האתר הזה!!!
בשמחה ❤️
יצא מאוד טעים אין כמו המתכון הזה
שמחה שאהבת 🙂
היום יום שלישי ואני צרחכה ליום חמישי לגן ואני רוצה לצפות בבצק סוכר האם זה מתאים?
כן.
שלום
אחלה אתר, כל הכבוד לך על האתר שלך מאז שגיליתי את האתר רק מפה מכינה מאכלים. ממש פשוטים ומאוד קלים להבנה. בסוף הטעמים נפלאים.
אני לא מבינה את השאלות של המגיבים זה לא להאמין כמה אנשים בורים כל כך הרבה שאלות טיפשיות כל הכבוד לך על הסבלנות שילך לך לכל אחד ואחד. יישר כח!!
תודה ריקה ❤️
אפרת,
תודה רבה!! העוגה מעולה! כל כך פשוטה להכנה, לקח לי 5 דקות להכין אותה. מפאת חוסר זמן לא שפכתי עליה גנאש רק עטפתי ובערב קישטתי. הגננות מסרו שלא נשאר פירור…
מהמם!! 😍
תודה ורוניקה 🌺
תודה. שכחתי לשאול- אם אני מצפה את העוגה בקצפת יש טעם לשפוך לפני גאנש שקולד? זה מוסיף לה עסיסיות? או מספיק לכסות בניילון נצמד?
זה יכול להוסיף טעם ועסיסיות אבל זה גם יוצא טעים בלי זה. זאת אומרת שמספיק שאת מכסה את העוגה בניילון נצמד עד שהיא מתקררת ואז שמה קצפת מעל.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אלומיניום בצורת לב (כמו בתמונה), אני לא יודעת בדיוק מה הגודל. בחנות היה כתוב שהיא 30 ס”מ. אני מדדתי את האורך והרוחב וזה 27 ס”מ. את מכירה את התבנית הזו, את יכולה לכתוב לי כמויות מדויקות לעוגה גבוהה.
האם לדעתך תבנית כזו תספיק ל 20 ילדים?
תודה
היי ורוניקה,
לדעתי אלה הכמויות שאמורות להתאים:
5 ביצים קטנות
כוס שמן + 2 כפות שמן
כוס וחצי סוכר
1+3/4 מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף גדושה אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
*הכמות אמורה להספיק ל20 ילדים.
העוגה יצאה מצוינת. הכנתי אותה עם קמח כוסמין מלא בתוספת חצי חבילת אבקת אפיה ועוד רבע כוס מים חמים.
הוספתי ציפוי של 2 כפות קקאו, 2 כפות סוכר, 2 כפות מים רותחים – דקה במיקרו ואז מוסיפים 25 גר חמאה ומערבבים היטב.
תודה על מתכון קל וטעים
נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
יצאה מעולה!
תמיד אני מכינה את העוגת שוקולד עסיסית
שם יש אבקת סודה והעוגה אוורירית
למה פה אין א.סודה?
תודה על אתר כל כך נפלא!!!
היי מורן,
לא בכל עוגות השוקולד מוסיפים אבקת סודה לשתיה למרות שאפשר בהחלט להוסיף. אבקת הסודה לשתיה גם מכהה את העוגה וגם מוסיפה מעט אוורירית.
זה מספיק לתבנית בינונית/ גדולה?
היי לירון,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
5 ביצים קטנות
כוס שמן + 2 כפות שמן
כוס וחצי סוכר
1+3/4 מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף גדושה אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
מה הכוונה במים חמים?
חמימים או ממש רותחים? זה עקרוני?
מים חמים, לא רותחים. יש לערבב חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים רגילים.
היי,
ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?
כן, אפשר.
אפשר במקום מים להוסיף חלב?
כן.
הי, אפשר לשים משהו אחר במקום נס קפה,
אפשר לוותר על נס הקפה.
מה אני עושה אם אין לי תמצית וניל?
תכיני בלי.
שלום. שאת כותבת ביצים במתכונים שלך לאיזה גודל הכוונה? לארג’ וקטנות זה מדיום?
אז אם שמתי 4 ביצים ל2 אנגליש קייק טעיתי..
היי קארין,
אם אני לא מציינת את גודל הביצים אז אפשר להשתמש בכל גודל.
אם הכנת את הכמויות לפי המתכון הזה ושמת 4 ביצים לא אמורה להיות בעיה.
שלום.רציתי לשאול למה העוגה יצאה לי “רטובה” ועסיסיות כאילו דחוסה ולא אווירית? נעצתי קיסם ויצא יבש לחלוטין.עשיתי לפי המתכון שמתי 4 ביצים לארג’ ואפיתי ב2 אנגלית קייק..האם זהו המרקם שאמור לצאת? איך יודעים שהעוגה מוכנה? תודה רבה.
היי קארין,
כמה זמן אפית את העוגה? אולי היא לא נאפתה עד הסוף?
בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?
היי
אפשר להכין בתבנית 20 מתפרקת?
העוגה מתאימה לציפוי בבצק סוכר?
תודה
היי דני,
מה גובה התבנית?
היא מתאימה לציפוי בבצק סוכר. ממליצה לשים 3 ביצים גדולות כדי שתהיה מספיק יציבה.
תבנית קפיצית מתפרקת רגילה לא יודע מה הגובה שלה אולי 5-6 ס”מ
יש גם תבניות קפיצית בגובה 10 ס”מ לכן שאלתי. בכל מקרה לפי הנתונים שציינת זאת הכמות המומלצת:
2 ביצים גדולות או 3 קטנות (כדי שהעוגה תהיה יציבה)
כ 2/3 כוס שמן (120 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
200 מ”ל מים חמים
כוס וחצי קמח (210 גרם)
2 כפות מלאות קקאו
כף שטוחה אבקת נס קפה
כפית תמצית וניל
*אפשרות נוספת היא להכין את הכמויות לפני המתכון, למלא את התבנית עד גובה 3/4 ואת הלילה העודפת לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.
העוגה יצאה נמוכה למה? לא עלתה. דייקתי במרכיבים. תודה
היי חגית,
באיזה גודל תבנית אפית?
העוגה תפחה או נשארה באותו גובה שהיתה לפני האפיה?
שלום,
אם מכינים בטוסטר אופן סטנדרטי, מה יהיו הכמויות המתאימות?
תודה
היי הדר,
האם ניתן להכניס לטוסטר תבנית מלבנית בגודל 22X31?
היי אני רוצה להכין את העוגה הזו בכדי לצפות אותה ולהדביק דף אכיל. האם מתאימה? ואם כן תוכלי לרשום לי כמויות של תבנית אלומיניום ענקית? תודה רבה
היי דניאל,
אפשר להדביק על העוגה דף אכיל.
כמויות לתבנית אלומיניום ענקית:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס וחצי שמן
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים חמים
4 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
2 כפות אבקת נס קפה
2 כפיות תמצית וניל
והפעם מכינה ליומולדת של הבן…
יש לי תבנית סיליקון מדוגמת עם חור, האם העוגה מתאימה לתבנית כזו? מילאתי מים עד 3/4 התבנית. וזה יצא מקביל ל3 תבניות אינגליש קייק. האם החשבון נכון או שצריך למלא עד השפה ?אם כן אשמח לכמויות ל3 איגליש קיייק
היי שרה,
כמויות מומלצות:
5 ביצים קטנות
כוס שמן + 2 כפות שמן
כוס וחצי סוכר
1+3/4 מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף גדושה אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
יום הולדת שמח 🙂
תודה אפרת היקרה. מה אני עושה אם יש לי רק ביצים מדיום?
שימי 5 ביצים M.
וכמה ביצים צריך אם יש לי רק large
את יכולה לשים 4 ביצים L.
האם צריך לאפות עם תנור עם טורבו או רגיל אשמח לקבל תשובה מידית
תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).
כתבת שאם רוצים בקוטר 26 אז להשתמש ב 5 ביצים קטנות ??
יש לי גודל L
היי הדס,
בכל זאת שימי 5 ביצים.
היי אפרת המקסימה,
מתכוננת להכין ליומולדת של הבת שלי. כמה שאלות:
1. מה ההבדל בין העוגה הזו ל”עוגת שוקולד עסיסית” שלך?
2. תבנית 26 יספיק ל16 ילדות? מה המידה הבאה אחרי 26? (הגברת הזמינה עוגה עגולה)
3. אני מבינה שאת הסוכריות שמים על הגאנש 10 דקות אחרי. האם גם לגבי עדשים לחכות ככה?
התנור שלי יחסית חזק, את ממליצה מלכתחילה לשים על 170 ובתחתית התא? לכמה זמן?
תודה על הסבלנות, זה משהו נדיר. את עונה עשרות פעמים על אותה שאלה במקום לבקש שידפדפו בתגובות הקודמות. את מדהימה!
והאתר- מושלם. מעלה את הביטחון העצמי של אלפי נשים עסוקות ולא בשלניות כמוני…
היי שרה,
1. עוגת השוקולד העסיסית היא יותר לחה ומתפוררת. זאת עוגה שהיא יותר יציבה.
2. תבנית 26 אמורה להספיק ל16 ילדות. לאחר 26 יש תבנית 28 (היא אמורה להיות בנפח של תבנית תנור ענקית). קחי בחשבון שהכמות במתכון מתאימה לתבנית 24 אבל באחת התגובות תוכלי למצוא כמויות לתבנית 26.
3. נכון, את הסוכריות מומלץ לפזר על העוגה לאחר שהגנאש מתקרר וקצת מתייצב. אם את שמה סוכריות עדשים אפשר אפילו להמתין 20 דקות.
אם התנור שלך חזק מומלץ לאפות ישר על 170 מעלות בחום עליון ותחתון כאשר העוגה מונחת באמצע התנור. בגלל שזאת תבנית יחסית גדולה יש לעקוב אחרי העוגה ואם את רואה במקרה שהעוגה משחימה מהר בחלק העליון יש להנמיך ל160 מעלות ולהמשיך לאפות. אני מניחה שזמן אפיה בתבנית 26 עשוי לקחת כ 45-50 דקות אבל זה משתנה בין תנור לתנור ולכן כדאי תמיד לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה אם יוצא יבש.
בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂
היי אפרת. התא העליון של התנור מורכב מ2 גופי חימום אבל אין אמצע. יש רק 2 אפשרויות לשים את התבנית- למעלה או למטה. מה עדיף? (התא החלבי משום מה אופה לי פחות טוב)
ושוב תודה על תשובות מהירות ומפורטות. את מיוחדת עם הסבלנות והחיוך הקבוע!
אז אני חושבת שעדיף לשים בחלק התחתון אבל הכי טוב שתאפי איך שאת תמיד אופה עוגות, היכן שאת תמיד מניחה את התבנית.
האם ניתן לחתוך את העוגה באמצע? ממש דחוף!!
כן אפשר אבל רק אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי.
תבנית סיליקון שקיבלתי, אני לא יודעת כמה היא מותאמת למיקרו, תבנית הסיליקון ממש נמוכה.
אנסה להכין כמות קטנה ונראה איך יצא…
אפשר לנסות ולראות רק חשוב לעמוד ליד המיקרוגל בזמן ההפעלה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שאלה נוספת-עוגת מקרוגל מתאימה לתבנית סיליקון?
התבנית ממש נמוכה!
השאלה היא לגבי עוגת השוקולד במיקרוגל? יש תבניות סיליקון שמתאימות למיקרו ויש כאלה שפחות. זה תלוי באיכות התבנית.
לא הבנתי איזה תבנית נמוכה? של הסיליקון?
בוקר טוב
אני רוצה להכין עוגה בתבנית סיליקון וקצת התבלבלתי, כי מצד אחד את ממליצה לחלץ מהתבנית רק אחרי קרור, מצד שני-את הציפוי יש לשפוך על העוגה בעודה חמה…
מה את ממליצה?
(יש לי נסיון מר של חילוץ כושל-תמיד נשבר העוגה… אני רוצה פעם אחת להצליח לעשות את זה יפה כמו שצריך)
היי מלכי,
הוספת הציפוי על עוגה חמה היא רק המלצה. העוגה יוצאת טעימה גם ששמים את הציפוי בשלב מאוחר יותר.
אני ממליצה לשמן היטב את התבנית ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה. לאחר מכן אפשר לשים את הציפוי.
בהצלחה 🙂
אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפיה לשים?
היי מיכל,
יש לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
היי, רוצה להכין למחר עוגת יום הולדת מרשימה במיוחד.
הקישוט הוא מאוד ספציפי-העוגה תצופה בשוקולד, מסביב לכל העוגה אצמיד גליליות ואקשור בסרט.. מעל אקשט עם כל מיני שוקולדים מעניינים. אשמח למתכון לעוגה שתתאים לתיאור שלי לתבנית קפיצית קוטר 26. בנוסף אשמח לציפוי שוקולד בלי שמנת.
אשמח גם לטיפים לקישוט העוגה. אני לא אופה בדרך כלל לכן רוצה ללכת על בטוח. שיהיה קל, טעים ומרשים במיוחד. תודה וסליחה על החפירה.
היי הודיה,
את יכולה להכין את העוגה הזאת. היא טעימה. לגבי כמויות לתבנית 26, ראי תגובה קודמת.
ציפוי שוקולד: 200 גרם שוקולד מריר + 40 גרם חמאה/מרגרינה + 6 כפות מים – להמיס ולערבב לתערובת חלקה.
לגבי הקישוט, מה שהצעת נשמע מעולה. אם במהלך ההכנה יהיו לך שאלות את מוזמנת לשאול.
בהצלחה ומזל טוב 🙂
האם אפשר לקבל מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה בקוטר 26 על בסיס שמן ?
תודה
היי אלייה,
אם התכוונת לעוגה הזאת אז כמויות לתבנית 26:
5 ביצים קטנות
כוס שמן + 2 כפות שמן
כוס וחצי סוכר
1+3/4 מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף גדושה אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
שבוע טוב 🙂
ראשית תודה רבה , את נפלאה !
שנית , אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבני עם קצפת ואני מתחבטת איזו עוגה אכין שתהיה לשביעות רצון האורחים ?
אני פשוט מרוצה מהמתכונים שלך לכן אני מבקשת את עזרתך .
היי אלייה,
יש מתכון לעוגת שוקולד עם קצפת שהיא מעולה וקוצרת מחמאות. אם היא מוצאת חן בעיניך ארשום לך כמויות לתבנית 26.
זה יוצא טעים
תודה הודיה 🙂
הכנתי את העוגה עם ציפוי גנאש שוקולד ויצא ממש טעים!!
שמחה לשמוע!
תודה ורד ושבת שלום 🙂
היי אני רוצה להכין את העוגה ולהפוך את התבנית כדאי שאוכל לצפות אותה בצדדים…העוגה יציבה או שהיא תתפרק לי שאהפוך אותה?תודה ושבת שלום
היי נטע,
אין בעיה. את יכולה להפוך את העוגה ולקשט אותה אך רק לאחר שהעוגה מתקררת לגמרי לטמפ’ החדר, אחרת היא עלולה להתפרק.
שבת שלום 🙂
יצא לי רק אינגליש וחצי…. אולי בגלל שעשיתי עם כוס חד פעמית את כל המידות?
היי בתאל,
כנראה שזאת הסיבה. כוס חד פעמית היא קטנה.
הי אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדתה של ביתי והיום אעשה ניסוי בתבנית אינגליש קייק אחת.שאלתי- אני רוצה עוגת פרווה ואין לי מרגרינה. יש דרך כלשהי להכין ציפוי שוקולד לעוגה ללא מרגרינה? שוקולד מריר ומים בלבד יכול לעבוד? ואם לא אשמח לעצתך. תודה!!!
היי ים,
לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני מחצית מהכמויות (2 ביצים, שליש כוס שמן, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים חמים, כוס קמח תופח, כף וחצי קקאו, חצי כף אבקת נס קפה, חצי כפית תמצית וניל).
את יכולה להכין את הציפוי הזה: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן קנולה + כף מים – להמיס הכל ביחד ולצקת על העוגה בעודה חמה (אגב הציפוי מתאים לעוגת אינגליש קייק אחת).
לעוגת היום הולדת עצמה אני ממליצה להכין ציפוי גנאש (להמיס 100 גרם שווקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית). זה הציפוי העשיר והמומלץ ביותר ומאוד מוסיף לעוגה.
בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!
עוגה נהדרת! להכנת ציפוי: ישנו ציפוי ללא שוקולד, שניתן להכין מקקאו או שוקולית? תודה!
היי איילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
ציפוי לעוגה מקקאו:
3 כפות שטוחות קקאו
4 כפות מלאות סוכר
40 גרם חמאה/מרגרינה
4-5 כפות מים
יש לחמם על הגז (אש הכי נמוכה) כמה דקות ולשפוך על העוגה.
בהצלחה!
אפשר לשים אבקה לשוקו במקום הקקאו?
היי ליטל,
אני חושבת שכן. שימי 3 כפות גדושות אבקת שוקולית או כף אבקת קקאו ו2 כפות גדושות שוקולית.
שבת שלום
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן???
היי לי,
את מתכוונת בציפוי? אם כן, אפשר לשים כף שמן.
האם כוס פלסטיק חד פעמית זו הכמות המדוייקת למדידה כמויות?
היי לימור,
כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ”ל.
היי אני צריכה 2 תבניות של קוטר 26 ,מה הכמויות ? תודה רבה !
היי דקלה,
ממליצה לך להכין בפעמיים כדי שמרקם העוגה לא ייפגע.
כמויות לתבנית 26:
4 ביצים
כוס שמן + 2 כפות
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
4.5 כפות קקאו
כף וחצי אבקת נס קפה
כפית וחצי תמצית וניל
בהצלחה 😉
שלום,
איך עושים את הציפוי מעל העוגה כמו בתמונה?
היי עידו,
מניחים בקערה 100 גרם שוקולד מריר/חלב חתוך לקוביות, 20 גרם חמאה או מרגרינה ו3 כפות מים וממיסים כמה שניות במיקרוגל. מערבבים היטב לתערובת חלקה ושופכים מעל העוגה בעודה חמה.
שלום,
האם אפשר להשתמש בקמח 70% ?
היי קרן,
אפשר אבל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי הייתי ממליצה לשלב עם קמח לבן ולשים כוס ושליש קמח מלא ושני שליש כוס קמח לבן.
כמובן שיש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
היי! חיפשתי מכון לעוגת פרווה ליום האהבה והגעתי לכאן. יש לי תבנית בצורת לב בקוטר 27/28 בערך. יש איזה טיפים לפני תחילת האפייה? תודה מראש
היי אפרת,
בדר”כ לתבנית 26 יש צורך להכפיל כמויות ב1.5 ולדעתי זה אמור להספיק אבל בגלל שהתבנית שלך היא בקוטר 27-28 אני מתלבטת אם כדאי להכפיל ב1.5 או ב-2 🙂 זה תלוי אם את רוצה עוגה גבוהה או לא.
המון תודה, אעדכן!
הכנו אתמול ויצא מעולה כמו כל המתכונים שלך!! 🙂
תודה ליליה! שמחה שיצא טעים 🙂
יום נפלא
הי האם אפשר ל’נות את התבנית לתבנית עגולה?
כן רותם, הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
אפשר להשתמש בקמח חיטה בהיר? אם כן כמה קמח ואבקת אפיה צריך לשים?
כן. 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
אפשר במקום תמצית וניל סוכר וניל?
כן. שימי שקית סוכר וניל.
שבת שלום 🙂
חייבים להכין עם מיקסר? אי אפשר פשוט לערבב עם כפית?
היי מלי,
אין צורך להשתמש במיקסר. אפשר לערבב ידנית עם כף.
שלום!
רציתי לדעת עם אפשר להכין את העוגה בלי
תמצית וניל?
תודה
כן אליה, אפשר לוותר על תמצית הוניל.
רציתי לשאול אם העוגה רכה מאוד או שניתן לעצב איתה צורות ( כלומר לחתוך ולדחק איתה, למען צורה ליומלדת)
במידה ורכה מדי, יש המלצה למתכון אחר דל עוגה שנוח לעבוד איתה?
כן הילה, העוגה יציבה לצורך חיתוך ועיצוב צורה, רק חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי כשהיא חמה, אפילו מעט, היא יכולה להתפרק (כמו כל עוגה).
בהצלחה ומזל טוב 😉
היי שלום
העוגה צנחה לי ):
אבל אפילו ככה היא היתה טעימה… תיסלם
היי ישראל,
העוגה צנחה לאחר שהוצאת אותה מהתנור או בזמן האפיה?
אהלן
כבר באפייה היא נהייתה מצ’וקמקת ונמוכה… נראלי יצא אפילו יותר נמוך מהבלילה עצמה.
ובמקום קמח תופח שמתי קמח רגיל פלוס אבקת אפייה וסוכר ווניל במקום תמצית ווניל ככה שהמרכיבים נראלי היו בסדר…
היי,
אם כבר באפיה היא הייתה נמוכה יכול להיות שהייתה בעיה עם אבקת האפיה. אולי פג תוקפה?
במקום קמח תופח שמת 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה?
ערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לבלילה?
כע שמתי שקית אבקת אפייה
אבל באמת לא עירבבתי אתזה קודם… ניפיתי תקמח לתוך הבלילה ואז שפכתי את האבקה.חבל.
ממש תודה על התגובות המהירות והעזרה ועל המתכונים המדהימים!
מטעויות נלמד להשתפר…
מטעויות לומדים הכי טוב 🙂
אין לי ספק שפעם הבאה תהיה הרבה יותר מוצלחת!
אפשר להכין כמאפינס?
כן בטח 🙂
אמורים לצאת מהכמות 16-20 מאפינס ומומלץ לבדוק את המאפינס כבר אחרי 15 דקות של אפיה.
היי במקום האבקת קקאו אפשר להמיר 3 כפות שוקולית לעוגות??
כן נגה, אבל שימי 4 כפות כי אבקת השוקולית עדינה יותר בטעם מהקקאו.
שבת שלום 🙂
הי אני מודה לך מאוד על כל המתכונים הם פשוט קלים מעולים וטעימים.
בנוסף רציתי לשאול שאלה לגביי העוגות לדוגמא העוגה הנ”ל תמיד יוצאות לי שבורות באמצע מה הסיבב שיכולה להיות? תודה רבה
היי אסתי,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
זו תופעה נפוצה בעוגות בחושות אבל יש כמה דברים שניתן לעשות כדי להפחית את התופעה:
*לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר (במקום 180 מעלות ב-170 מעלות).
*מומלץ למלא את התבנית בבלילה עד לגובה של 3/4 ולא גבוה יותר.
*לשים את רשת התנור שלב אחד נמוך יותר. לעיתים העוגה קרובה יותר לחלק העליון של התנור ומקבלת חום גבוה מלמעלה, מה שגורם לה להתבקע.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
יצא אחלה! תודה 🙂
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רבה. כבר שלחתי את הבעל לקנות 😉
תודה,טוב לדעת 🙂
התכוונתי למידות עצמן של התבנית …יש כל מיני גדלים
תבנית אינגליש קייק בגודל 10X31 🙂
היי, מה המידות לתבנית אינגליש קייק?
היי עדי,
2 ביצים, שליש כוס שמן, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים, כוס קמח תופח, כף וחצי קקאו, חצי כף אבקת נס קפה, חצי כפית תמצית וניל.
1.חייבים לשים נס קפה?
2. באיזה ביצה להשתמש? L/M/Sׁׁׁׂׂׂׂׂ
היי מיכאלה,
אפשר לוותר על נס הקפה.
במקרה הזה לא משנה גודל הביצה, תשתמשי במה שיש לך.
ערב נעים ופורים שמח 🙂
שבת שלום, האם אפשר לאפות את העוגה בטוסטר אובן?
אם כן ויידועה הטמפרטורה המומלצת אשמח לדעת..
היי שני,
לא ניסיתי לאפות בטוסטר אובן אבל בגדול אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר אובן בתנאי שמכירים אותו ויודעים באיזה טמפ’ וכמה זמן לאפות.
קחי בחשבון שבטוסטר אובן מומלץ לאפות על 10-20 מעלות פחות מהמצוין במתכון וברגע שהעוגה מתחילה להשחים בחלק העליון, מומלץ להוציא אותה, לעטוף בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות עד שתהיה אפויה גם מבפנים.
שבת שלום 🙂
היי, רציתי לדעת לכמה תבניות אינגליש קייק הכמות שרשמת פה מספיקה?
היי נעמי,
2 תבניות אינגליש קייק.
עוגה טעימה מאוד!
תודה על העדכון ליאת! 🙂
יצא עוגה יפה גבוהה וטעימה! הכי סטנדרטית שיש!
מעולה 😉
תודה לך ריקי שחזרת לעדכן ושיהיה לך יום נפלא!
אין עליך!! תגובה מהירה!! תודה!!! שבת שלום!!
תודה ריקי! שבת שלום 🙂
היי הכוס מים רותחים או רגילים?
מומלץ רותחים.
בוקר טוב ,ושנה טובה האם יצא לך לעשות את העוגה מקמח ללא גלוטן מה דעתך ?
הי,
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת מקמח ללא גלוטן. אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי+ שקית אבקת אפיה או בשילוב של קמח ללא גלוטן עם קמח אורז (כוס ושליש קמח ללא גלוטן + 2/3 קמח אורז) + שקית אבקת אפיה.
אם תנסי, אשמח לקבל עדכון.
*יש באתר עוגת שוקולד ללא גלוטן על בסיס קורנפלור (מאוד טעימה) – https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
חג שמח ושנה טובה!
בוקר אור
כשאומרים לערבב זה במקסר או ידני?
כי בתמונה רואים מיקסר וזה קצת מבלבל כי לערבב
זה ידני ולהקציף זה במיקסר
אז למה הכוונה? ובכלל בד”כ רשום במתכונים שלכם
לערבב ואז לא ברור אם זה ידני או מיקסר
תודה
הי חלי,
כמעט בכל המתכונים באתר ניתן להכין את העוגות הבחושות בערבוב ידני ולא חובה להשתמש במיקסר (אפשר להכין את העוגות גם במיקסר וגם בערבוב ידני עם כף או מטרפה).
רק אם רשום במפורש להקציף או שרשום להשתמש במיקסר (לדוגמא בעוגות קצפת ומוס) אז חייבים להשתמש במיקסר.
שבת שלום 🙂
היי רציתי לשאול לגבי ציפוי שוקולד פרווה איך להכין כמות מתאימה בדיוק לתבנית אחת של אינגליש קייק?
היי שקד,
כמות ציפוי לתבנית אינגליש קייק אחת:
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) + 10 גרם מרגרינה + 1.5 כפות מים.
להמיס במיקרוגל, לערבב ולשפוך על העוגה.
האם הנס קפה צריך לביות מוכן או בצורת אבקה ?
הי מיכל,
אבקה.
שאלה אחרונה..:-) אם אין קמח תופח רק רגיל מה היחס אם א”א או סודה לשתיה? תודה
היי, על כל כוס קמח תופח שמים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
במתכון הזה אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה (10 גרם) – הכמות בתוך השקית היא של 2 כפיות.
האם אפשר מעל בצק סוכר?
הי צוף,
אפשר לצפות את העוגה בבצק סוכר.
כשאת אומרת כוס למה את מתכוונת? מה הכמות?
הי יעל,
אם מדובר בקמחים הכוונה ל 140 גרם ואם מדובר בנוזלים הכוונה ל 240 מ”ל.
כמה ביצים?
הי רותי, 3 ביצים.
עוגה מושלמת! רכה וטעימה מאוד ולוקח דקות להכין. תודה רבה לכם על המתכון.
בשמחה לאה ותודה על העדכון 🙂
אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל?
היי ליאת, כן אפשר.
מים חמים על ביצים? בטוח שזה לא הופך לחביתה?
היי יובל, אם מערבבים במהירות זה בסדר.
הוספת המים החמים לעוגה מגבירה את הפעולה של החומרים המתפיחים בעוגה עוד לפני האפיה וגורמת לטעמים להיות מודגשים יותר.
כמה זמן זה נשמר?
היי רונית, העוגה נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא עטופה בניילון נצמד כ-3 ימים (כולל יום ההכנה).
היי!
בינתיים כל מה שהכנתי מפה יצא מעולה …אז תודה.
יש לי בירה שחורה ללא קליינטים… מה את אימרת? אפשר במקום המים?
הי שרית, כיף לשמוע שאת אוהבת את המתכונים.
לגבי הבירה, לא ניסיתי אבל זה בהחלט רעיון מעניין שאמור להצליח. אני מקווה רק שהבירה אינה דיאטטית מהסיבה שלא בריא לאפות משקה דיאטטי (בגלל החומרים שיש בו).
במידה וניסית נשמח מאוד לקבל עדכון איך יצאה העוגה 🙂
חייב תמצית וניל?
היי, לא חייב:)
היי במקום מים אפשר לשים חלב שזה יותר טעים
היי חלי, תודה על הטיפ!
הכנתי ויצאה לי עוגה פשוטה וטעימה. כמו שצריכה להיות.
יצא מאוד טעים! תודה לכם