זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
תבנית מאפינס (10 יחידות) או תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס שמן
3/4 כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3/4 כוס סוכר)
3/4 כוס מים חמימים
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)
4 כפות מים רותחים
20 גרם מחמאה/ מרגרינה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
-מכינים את הציפוי: שמים שוקולד מריר, מחמאה ומים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מוצאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) יוצקים את התערובת על העוגה.
ראו גם
- עוגת בננה ללא סוכר |
- עוגה אישית ללא סוכר |
- עוגת גבינה ללא סוכר |
- מאפינס ללא סוכר |
- בראוניז ללא סוכר |
- עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
חומרים לציפוי – ראיתי באתר אחר את המתכון ורשום 200 גרם חמאה ואילו פה רשום 20 גרם – מה נכון ?
בציפוי? אין צורך לשים יותר מ20 גרם על חבילת שוקולד אחת.
היי אפרת, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית 32×26
תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות,
והאם מדובר בביצים בגודל L?
כמויות לתבנית 32×26:
5 ביצים L
כוס ורבע שמן
2 כוסות + רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3/4 כוס סוכר)
2 כוסות + רבע כוס מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4.5 כפות אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
2 חבילות שוקולד מריר ללא סוכר (200 גרם)
8 כפות מים רותחים
40 גרם מחמאה/ נטורינה
נראה טוב עוד לא טעמתי
אבל העוגה מאד נמוכה ובתמונה היא נראית גבוהה
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות? השתמשת בביצים לא קטנות? השתמשת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית? נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח?
היי, רוצה להכין לחג (עבור אורחים שאסור להם סוכר) האם ניתן להכפיל כמויות ולשים בתבנית מלבנית?
היי
אפשר(:
מים חמימים 2 כוסות?
לכמות כפולה פי 2- כוס וחצי.
נראה מעולה! כמה קלוריות להערכתך יש בפרוסת עוגה כזו?
שמחה שאהבת את המתכון!
מעריכה שכ-100-120 קלוריות לפרוסה.
יצא מעולה עשיתי עם 3/4 סוויטנגו ובדיוק כמו שרשום . ממליצה בחום לנסות
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
שבוע טוב
הכנתי לפי הכמויות שנתת בתבנית אינגליש קייק ויצא מצוין, ודוקא לא נמוך. השתמשתי בקמח כוסמין 80%+אבקתאפיה, וב”סוכרזית קלאסי” נוזלי, כי לא מצאתי משהו אחר. מאד מאד אהבו. אמנם לטעמי טיפ טיפה מריר. את חושבת שעם תחליפים אחרים יצא מתוק יותר? (כמו “כמו סוכר” או “סוויטנגו”, ומה בנוגע לאבקת “ספלנדה”?) או שכדאי להוריד קצת מכמות הקקאו?
בכל מקרה פעם ראשונה שנהנו כ”כ מעוגה ללא סוכר!
תודה רבה
היי,
אישית אני אוהבת להשתמש בממתיק “כמו סוכר” או “סוויטאנגו” שטעמם קרוב לטעם הרגיל של סוכר.
הפחתה מכמות הקקאו תפחית טעם מהעוגה, אז לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח(:
אגב, יתכן שגם השימוש בקמח כוסמין בקמח 80% הגביר את הטעם המריר.
שמחה שאהבתם את המתכון🌺
שבוע טוב
הכנתי את העוגה עם 3 כפות דבש במקום תחליף סוכר ובתבנית קטנה גודל A5 העוגה יצאה גבוה רכה טעימה ממש מעולה.
תודה רבה לך על המתכון
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה, אפרת. אנסה בע”ה.
מחפשת, בינתיים ללא הצלחה, “כמו סוכר” או תחליף דומה. ישלי בבית “סוכרזית קלאסי” נוזלי. 15 מ”ל שווה 3/4 כוס סוכר. להשתמש או עדיף להמשיך לחפש?
איך ממירים במתכון קמח טופח לקמח כוסמין?
אף פעם עוד לא ניסיתי את המתכון, אבל הבנתי מהתגובות שיוצאת נמוך. האם מומלץ מלכתחילה, להגדיל הכמויות (אולי פי 1 וחצי), ולאפות באותה תבנית?
היי,
אפשר להשתמש בסוכרזית (אישית אני אוהבת להשתמש בכמו סוכר או סוויטאנגו שהם כמעט ללא טעם לוואי).
במקום קמח תופח ניתן לשים קמח כוסמין ולהוסיף אבקת אפייה- על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה.
את יכולה לנסות להכפיל כמויות פי 1.5, אך יש סיכוי שהעוגה תצא רטובה וקצת דחוסה בעקבות כך.
שלום אפרת, ותודה על תשובתך,
לאיזה סוג של קמח כוסמין התייחסת? אם אינני טועה, זכור לי מתשובותייך לשואלות, שבכוסמין לבן מוסיפים כפית אחת אבקת אפייה, ובכוסמין 70% מוסיפים 3כפיות א.אפיה. האם זה נכון?
מה עם 80%? ומה עם 100%? ואיזה בעצם מומלץ ביותר?
עדיף להשתמש בקמח כוסמין שהוא לא 100% כדי שהמרקם יצא פחות כבד (מומלץ 50%-80%).
בכל סוגי הקמח, תמיד כדאי להוסיף כפית א. אפייה אחת על כוס קמח ולא יותר.
היי, העוגה יצאה לי ממש דחוסה ועם טעם מוזר. הוספתי סוויטאנגו כתחליף סוכר, יכול להיות שבגלל זה?
תודה!
היי,
תחליף סוכר תמיד משנה מעט את הטעם.
לגבי המרקם, זה יכול לקרות גם כתוצאה משימוש בכוס שאינה כוס מדידה, מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח ומאפייה קצרה מהדרוש/בחום נמוך מהדרוש.
חייב לשים סודה לשתייה או שיש אפשרות לשים משהו אחר במקום ?
היי,
הסודה לשתייה משפרת את המרקם אבל אפשר לוותר עליה.
היי אפרת,
איך אוכל להמיר את כמות השמן בחמאה? 50 גר’ חמאה? תודה!
היי אופל,
חצי כוס שמן= 100 גרם חמאה.
בהצלחה!
תודה לך, את מהממת!
יש לי נוזל סוכרזית
כמה לשים מזה?
היי חני,
למיטב ידיעתי כף וחצי נוזל= 3/4 כוס סוכר.
בכל מקרה אני ממליצה לבדוק על גבי האריזה(:
היי אפרת
אני בהריון ויש לי סכרת הריונית מה אני יכולה לשים במקום סוכר?
היי אלינור,
את יכולה להשתמש בממתיק כמו סוכר או כל תחליף סוכר אחר באותה כמות.
בהצלחה🌺
מה יכול להמתיק במקום סוכר?
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.
סילאן דבש וכו
שלום. אין לי תנור, רציתי לשאול האם אפשר להמיר את המתכון למיקרוגל? ובאופן כללי האם אפשר להמיר מתכונים של עוגות בחושות למיקרוגל או שצריך לעשות התאמות?(חוץ מזמן האפייה כמובן)
לא ניסיתי לאפות את העוגה הזאת במיקרוגל. אני חושבת שאת יכולה לנסות ולהסתכל על ההנחיות כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד במיקרוגל.
שבת שלום 🙂
אפרת יקרה , הכנתי את המתכון שלך. עוגת השוקולד ללא סוכר , לפי ההוראות במדויק… לאכזבתי יצא ממש לא טוב , קשה ומר… מה אוכל לעשות כדי שפעם הבאה יצא טוב
היי שרה,
כמה שאלות כדי שאוכל להבין היכן הבעיה:
1. באיזה תוכנית אפית? קו עליון תחתון? טורבו?
2. באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
3. כמה זמן אפית את העוגה?
היי אפרת, אפשר לקבל המרה של המתכון לתבנית עגולה בקוטר 26 בבקשה. והאם ניתן איכשהו להמיר קמח תופח למשהו שיותר יתאים לחולי סכרת אבל עדיין יהיה טעים.
תודה מראש
היי קטיה,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס ושליש שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות “כמו סוכר”
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4.5 כפות אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (200 גרם)
8 כפות מים רותחים
40 גרם מחמאה/מרגרינה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
לגבי תחליף לקמח תופח, אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70% ולערבב אותו עם 3 כפיות אבקת אפיה.
היי. תודה על התשובה אני רכשתי את הסטיוויה כפית לכפית האם היא מתאימה לכמו סוכר מצרפת תמונה וסליחה על השגעת שאלה נוספת, אני יכולה לפרוס אותה לשתיים ולמרוח שכבה של קצפת?
לא יצא לי להשתמש בזה אבל אני חושבת שאפשר.
אפשר לחתוך את העוגה בעדינות לאחר שהיא התקררה לגמרי כדי שלא תתפרק.
היי אפרת,
כל מתכון שלך הוא מוצלח!!
האם אפשר לשים סוכר וניל כתחליף לסוכר?
היי סתיו,
אפשר אבל כדי שלא יהיה יותר מידי טעם של וניל אפשר לשים 2 שקיות סוכר וניל ושני שליש כוס סוכר לבן רגיל.
אז זה כבר לא עוגת שוקולד ללא סוכר אן שמים סוכר וניל/ סוכר לבן/ ממתיק כי בסופו של דבר זה סוכר לא ?
אם שמים סוכר וניל- כמובן שלא…
*במתכון אין סוכר אלא ממתיק, שאינו מכיל סוכר.
היי אפרת דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים שלך!! את אלופה!! יש לי שאלה, פעם ראשונה שאני מכינה עם תחליף סוכר. אני רוצה לשים דבש. זה יתאים מבחינת המרקם והטעם?
תודה 🙂
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.
היי אפרת .איך אוכל להמתיק את העוגה לחולה סכרת? מה זה 3/4 כוס מתיקות של סוכר שכתבת למעלה ?
היי רחלי,
הכוונה היא לקחת ממתיק סוכר שאפשרי לחולי סכרת, ולהמיר לפי 4\3 כוס סוכר.
למשל הממתיק “כמו סוכר” שווה ערך כמותית ל4\3 כוס סוכר רגיל
אפרת היקרה בוקר טוב, רציתי להחליף את הקמח תופח בקמח כוסמין, האם אפשרי ומה הכמות, תודה רבה ויום מושלם 😘
אם זה קמח כוסמין לבן אז אין בעיה. אפשר לערבב כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
יום נפלא 🙂
הי
אפשר להחליף את כל הקמח במתכון בקמח מלא?
לא מומלץ. העוגה תצא במרקם דחוס וכבד מידי.
אפשר קונפלור במקום קמח?
היי,
במתכון הזה לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
מצרפת לך מתכון למאפינס שוקולד שתוכלי להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק, ולהשתמש במקום בקמח תפו”א- בקורנפלור.
הי…. הכנתי אותה מעולה… ממש.
איך אפשר להכין כזאת כשרה לפסח?
ממש תודה מראש
היי יעל,
אני לא יודעת לגבי העוגה הזאת אבל אפשר להכין עוגת שוקולד לפסח ובמקום הסוכר לשים “כמו סוכר”.
היי!
תודה רבה על המתכון, הכנתי את העוגה היום (עם חצי כוס מייפל במקום סוכר) אבל לעוגה יצא טעם חזק מאוד של ביצים – לא היה שום טעם אחר שיכולתי להרגיש..
תוכלי לעזור לי להבין מה היתה הטעות?
תודה רבה מראש!!
היי,
לא אמורים להרגיש את הביצים בעוגה. השתמשת במקרה במים רותחים או חמים מידי? אולי הם בישלו את הביצים וגרמו לטעם.
למה כותבת המתכון לא עונה לשואלת? גם שאחרים יראו וילמדו
היי מירי,
כותבת המתכון זאת אני וכמובן שאני עונה לשאלות.
הי
יוצא טעים גם בלי ציפוי?
כן, למרות שהציפוי מוסיף.
בוקר טוב אפרת. הכנתי את עוגת השוקולד ללא סוכר. יצאה נפלאה. למי שחיפש “תחליף נורמלי” לציפוי המרתי את המחמאה ב 17 גרם שמן קוקוס. יצא מושלם.
מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא
בוקר טוב אפרת.
המתכונים שלך מעולים והעוגות ממש נחטפות ונגמרות מהר.
אני מכינה את העוגות ללא סוכר והן מדהימות!!
רציתי לשאול איך אני מגדילה כמויות בעוגת השוקולד – אני רוצה להכין אותה בתבנית מלבנית גדולה.
היי עופרה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לשאלתך, הכוונה לתבנית בגודל 32X25?
אני סוכרתי למה את מתכוונת כמו סוכר
כמו סוכר זו אבקה של סוכרזית.
תודה אפרת, פעם ראשונה שאני מכינה עוגה לל\”ס וממש הופתעתי לטובה!!
הכנתי מתכון כפול – נראה לי פעם הבאה אשים קצת פחות שמן. (אולי קשור לקמח כוסמין שהשתמשתי בו)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרים
חבל מאוד שאין תחליף נורמלי לציפוי
עכשיו הכנתי את העוגה הזו
ויצא ממש טעים במיוחד .
הנה הנחת.
שולחת לתמונות..
תודה רבה
טובי
מהמם 😍
תודה טובי
הי אפרת. אני מאוד נעזרת במתכונים שלך. אבל רציתי להעיר לך שממתיקים מלאכותיים מאוד לא בריאים. לעומת זה סטיבייה- התמצית עצמה ללא תוספות היא עשויה מצמח מאוד בריא ואני משתמשת בה במקום חלק מהסוכר . מביאה לך קישור בעניין הממתיקים המלאכותיים. בדקה- ה- 3:30
היי טל,
המתכונים ללא סוכר מיועדים בעיקר לסוכרתיים שלא יכולים לצרוך סוכר ויכולים להשתמש רק בממתיקים מלאכותיים. מי שלא סכרתי יכול להשתמש בסילאן או מייפל טבעי כתחליף.
לסוכרתיים שמותר להם סטיבייה זה בהחלט יכול להיות פתרון בריא וטוב יותר.
תודה 🌷
האם ניתן להחליף בסילאן דבש או נוזל חרובים? אם כן באיזו כמות
אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר בחצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.
מה גודל התבנית ???
תבנית אינגליש קייק.
מה זה כמו סוכר? לא הבנתי ואיפה קונים את זה ?
כמו סוכר זו אבקה של סוכרזית. ניתן למצוא את זה בכל סופר במדפים של תחליפי הסוכר.
הי אפרת,
עשיתי עם חצי כוס כמו סוכר ויצא מעולה !
תודה רבה ושבת שלום.
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 💜
הי אפשרת ערב טוב,
האם יש אפשרות להמיר את ה”כמו סוכר” בסוכרלוז נוזלי או לפחות להפחית את כמות ה “כמו סוכר” ?
אם סוכרלוז נוזלי – כמה טיפות?
אנחנו חוגגים פה על המתכונים שלך (ממגוון סוגים) ולאחרונה אני רואה שיש לך גם מתכונים שיכולים התאים לסוכרתיים וזה נהדר.
בני סוכרתי וקשה לי מאד למצוא מתכונים מתאימים.
אני אופה את העוגות בתבניות מאפינס קטנות.
אני ממש מודה לך. את מצילה אותי.
היי נירה,
אני שמחה שאתם נהנים מהמתכונים 🙂
אפשר להכין את העוגה עם סוכרלוז נוזלי אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בדיוק כמה טיפות. אני משתמשת ב”כמו סוכר” כי הטעם שלו הוא יחסית המוצלח ביותר בהשוואה לממתיקים אחרים שניסיתי.
אני חושבת שאת יכולה להפחית את כמות ה”כמו סוכר” לחצי כוס. זה יהיה במתיקות מעודנת.
תודה רבה אפרת
אנסה ואדווח.
היי,חג שמח ושנה טובה!
הכנתי את העוגה הזאת אבל היא נשברה באמצע.
מה הסיבה?
שנה טובה 🙂
זו תופעה מוכרת. ניתן להפחית את התופעה ע”י אפיה בטמפ’ נמוכה יותר ב-10 מעלות (כנראה שהתנור שלך חזק יחסית).
תודה אפרת,
האמת היא שאפיתי אותה ב 170 מעלות אבל כנראה צריך פחות.
העוגה טעימה מאוד,כל מי שאכל לא הרגיש שאין בה סוכר.
חג שמח,
חתימה טובה
ותודה רבה על המתכונים הקלים והמעולים!
גמר חתימה טובה וחג שמח
הי אפרת בוקר טוב,
אני מחפשת את מתכון עוגת השוקולד ללא סוכר ולא מוצאת באתר
עד לפני שבוע המתכון הופיע… זו עוגה שמככבת אצלי כל שבוע
אשמח לתשובה
רחל
היי רחל,
המתכון שונה לתבנית אינגליש קייק אחת. מצרפת לך את המתכון המקורי:
(2 תבניות אינגליש קייק)
3 ביצים
כוס שמן
כוס וחצי “כמו סוכר”
כוס וחצי מים חמים
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
3 כפות אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)
4 כפות מים רותחים
20 גרם מחמאה
שנה טובה ומתוקה 🙂
תודה רבה רבה אפרת,
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ״ כמו סוכר״
רחל
היוש …לידיעתך המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח במיוחד אלה ללא הסוכר..
אז ככה אני הפסקתי להשתמש בסוכר ובמקום זה ממירה את הסוכר לדבש או סילאן..רציתי לשאול מה עדיף בעוגות או עוגיות מבחינת הטעם..דבש או סילאן?והאם יש ביניהם הבדל מבחינת מרקם או טעם?
היי דבורה,
מצרפת לינק לתחליפי סוכר טבעיים שאני ממליצה לך לקרוא.
מבחינת טעם עדיף דבש כי הוא יותר מעודן מסילאן שהטעם שלו דומיננטי וחזק.
אני יכולה לשים סילאן במקום ממתיק של סכר? לא יצא נוזלי מידי?
ואם אני רוצה את הציפוי למעלה בלי שוקולד, מה אפשר לשים במקום? (שיזכיר שוקולד)
לדעתי כדאי לשים רק חצי כוס סילאן וממתיק אחר במתיקות של חצי כוס סוכר.
מה הכוונה לציפוי בלי שוקולד? על בסיס קקאו או שחשבת על משהו אחר?
הי אפרת
אני נהנית מהבלוג, בעיקר להכנת עוגות ללא סוכר.
העוגות טובות וקלות להכנה.
רחל
תודה רחל, כיף לשמוע 🙂
היי צריך לשמור את העוגה במקרר?
תודה על המתכונים תמיד טעימים קלים ומוצלחים
היי דבורית,
ניתן לעטוף את העוגה ולשמור מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל). בימים חמים כדאי להעביר אותה למקרר כעבור 24 שעות.
יום מקסים 🙂
היכן ניתן לרכוש כמו סוכר מבין שזהו תחלעף לסוכר?
בכל סופר, במדפים של המוצרים ללא סוכר או במדף של תחליפי הסוכר.
היי
אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בסטיביה במקום כמו סוכר ?
והאם אני יכולה למדוד את כל הרכיבים בכוס חד פעמית לשתייה קרה ?
שאלה אחרונה
אם יש לי קמח רגיל אני פשוט מוסיפה על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה ?
היי חן,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה. כוס חד פעמית קטנה מידי.
לגבי הקמח- נכון.
הי אפרת,
המתכונים שלך מעולים 🙂
אפשר לשים במקום ממתיק מלאכותי ריבה טבעית? אן כן כמה?
תודה
היי קלרה,
אפשר לנסות אבל בתור התחלה הייתי ממירה רק מחצית מהכמות ומכינה מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
חצי כוס שמן
שליש כוס ריבה טבעית + שליש כוס “כמו סוכר” או כל תחליף אחר ששווה במתיקות לשליש כוס סוכר
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
היי,
האם ניתן לשים תחליף למחמאה?
תודה
אפשר לשים כף שמן במקום.
ערב טוב
רציתי לדעת באופן עקרוני באיזה גודל כוס את משתמשת במדידת הכמויות
תודה רבה מראש!
היי דבי,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
ראי תמונה של כוס לדוגמה.
שלום ! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את השוקולד ללא סוכר מעל העוגה המוכנה??? כרגע יש לי רק עם סוכר וצריכה בלי. העוגה מיועדת למישהי שלא יכולה לאכול מתוק. החלפתי את הקמה בקמח שקדים. נראה מה ייצא….תודה על התשובה ושבת נפלאה !
היי,
יש ציפוי שניתן להכין עם אבקת קקאו אבל האמת שאין לי מושג איך הוא ייצא עם תחליף סוכר. מצרפת לינק למתכון – ציפוי שוקולד לעוגה.
היי אשצח לדעת אם ניתן להכין את העוגה עם סוכר רגיל אבל פשוט בכמות מופחתת. נגיד זה יצא טוב עם חצי כוס סוכר?
*זה עבור סוכרתית אבל לא משתמשים בתחליפים למיניהם
היי תהילה,
העוגה לא תהיה מספיק מתוקה עם חצי כוס סוכר בגלל שיש קקאו והוא מוסיף מרירות.
אני ממליצה להכין מחצית כמות בתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
היי
האם אפשר לשלב חצי ממתיק וחצי סוכר חום ואם כן מה הכמויות?
היי עליזה,
אפשר לשים חצי כוס סוכר חום + ממתיק במתיקות של חצי כוס סוכר (צריך לראות מה רשום על גביה האריזה של אותו ממתיק שאת משתמשת בו).
שלום,יש לי כמה שאלות – האם הכמויות במתכון מיועדות לתבנית אינגליש חד פעמית אחת או שתיים? האם את יודעת המרה של הקמח לקמח תופח כשר לפסח? האם יש לך מתכון לציפוי בלי שוקולד מריר (אין כשל’פ). תודה רבה וחג שמח.
היי מירי,
הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות אינגליש קייק.
לגבי קמח תופח לפסח היחס אמור להיות אותו יחס אבל אני יכולה לומר מניסיון שלי שלרוב התוצאה לא זהה לקמח רגיל. יש מתכון לעוגת שוקולד לפסח שאני יותר ממליצה. אפשר להמיר את הסוכר לתחליף סוכר.
מצרפת לינק לציפוי שוקולד – ראי את הציפוי השלישי עם הקקאו.
חג שמח 🙂
אפרת המקסימה,על איזה ממתיק את ממליצה שיש לו הכי פחות טעם לוואי?ראיתי פה באתר שאת ממליצה על ממתיק “כמו סוכר” של סוכרזית.תוכלי בבקשה לצרף לי תמונה שאדע מה לקנות?להקפיד על 3/4 כוס לאינגליש קייק אחת?להקפיד גם לשים 1/2 כוס שמן (בעוגות בחושות אחרות שלך הכמות היא 1/3 כוס)?
היי שרון,
מצרפת תמונה של “כמו סוכר”.
יש לשים בסביבות 3/4 כוס “כמו סוכר” לתבנית אינגליש אחת.
בעוגה הזאת כמות השמן קצת יותר גדולה אבל גם עם שליש כוס שמן ייצא טעים.
שבת שלום 🙂
אפרת המקסימה!רוצה להכין ליום ההולדת של אמי והיא סכרתית-מה כמות המרכיבים לאינגליש קייק אחת?אפשר להכין משילוב של קמח לבן עם מלא ובכמה שמן להחליף את החמאה?
היי שרון,
כמויות לתבנית אינגליש אחת:
2 ביצים
חצי כוס שמן
3/4 כוס אבקת “כמו סוכר”
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית מלאה אבקת אפיה)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר + 2 כפות מים + כף שמן.
היי רשמת למעלה במתכון כמות ל 2 תבניות אינגליש קייק 2 ביצים ואז פה בתגובה 2 ביצים לאינגליש קייק אחד . תוכלי להסביר בבקשה ?
היי יערית,
אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת אפשר לשים ביצה אחת אבל כדי שהעוגה תצא יציבה יותר מומלץ לשים 2 ביצים.
שבוע נפלא 🙂
האם ניתן להשתמש בסוכר חום ולהפחית בכמות? או בסילאן?
היי לילוש,
אני חושבת שכדאי לשים לפחות כוס אחת של סוכר חום אחרת העוגה תצא מרה או חסרת מתיקות.
זהו שגם כוס ניראה לי הרבה מדי..בגלל זה שאלתי אם אפשר לשלב סילאן
היי לילוש,
זה הכל תלוי בטעם האישי. אם מספיקה לך מתיקות עדינה אז את יכולה לנסות. מקסימום תכיני ציפוי כדי לשפר את הטעם.
או שאוריד ל2 כפות קקאו?
כן, את יכולה להפחית את כמות הקקאו.
שלום האם אפשר לדעת למה העןגה מתפוצצת מלמעלה?למה היא לא יוצאת שלמה ומתפוררת בשכבה העליונה?
וגם אם אפשר לשעת כמה קלוריות לפרוסה
היי שוש,
יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית ולכן העוגה התבקעה. פעם הבאה כדאי לאפות ב 170 מעלות.
זה יוצא בסביבות 100-120 קלוריות לחתיכה.
תודה עבור המתכונים הנפלאים שאלתי האם במקום כוס שמן אפשר לשים 3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ו- 1/4 כוס שמן?
היי יפה,
בגדול אפשרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאין לי מושג איך תהיה התוצאה. בכל מקרה, ממליצה להגדיל קצת את כמות השמן (אולי 1/3 שמן, 2/3 רסק תפוחים).
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
היי
אני מכינה המון דברים דרך האתר שלך תודה רבה !
הכנתי את העוגת שוקולד ללא סוכר בדיוק עם המרכיבים וכפי שכתוב אבל יצאה לי לא טעימה ומאז מוזר שהיא דביקה לא יבשה בפנים
מה גרם לזה או יכל לגרום לכך?
היי,
באיזה תבנית אפית וכמה זמן היא היתה בתנור? יכול להיות שהיא לא נאפתה עד הסוף אם היא דביקה ולא יבשה בפנים.
באיזה ממתיק השתמשת?
מה לא טעים בעוגה? היא לא מספיק מתוקה או משהו אחר?
האם אפשר להקפיא את העוגה וכמה זמן העוגה כשהיא בחוץ טובה לאכילה?
היי חגית,
סוכר לבן משמש בין היתר כחומר משמר בעוגות. מאחר והעוגה מכילה תחליף סוכר היא מחזיקה פחות זמן טריה לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה כי אז היא הכי טריה. לאחר מכן כבר יורדת הטריות שלה.
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להקפיא, אני לא רואה בעיה.
יום נפלא 🙂
הי יש לי שאלה דחופה האם אפשר בציפוי לשים שמנת של ריץ? עם השוקולד מריר?
כן בטח רחלי.
אם אני רוצה לעשות עם סוכר אפשר פשוט להשים כוס וחצי סוכר?
ועוד שתי שאלות- אפשר לא להשים סודה לשתייה?
אפשר לעשות קמח ואבקת אפייה במקום קמח תופח? ואם כן אז מה הכמויות?
תודה צריכה תשובה בדחיפות:<
היי ניקול,
את יכולה לשים כוס וחצי סוכר לבן רגיל.
אם אין לך אבקת סודה לשתיה תוותרי עליה.
במקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
איזה תגובה מהירה! תודה רבה! מאוהבת באתר הזה!!!
הי אפרת רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת מה כמות כל אחת מהמרכיבים? מתכוונת גם להשתמש בשמן במקום חמאה לקרם(חשוב לי שהעוגה תצא אורירית ועסיסית). ממליצה להשתמש בחצי קמח מלא וחצי קמח רגיל לפס אחד (מכינה לאדם סכרתי)? את העוגה שומרים במקרר לאחר שמתקררת לטמפ’ החדר יחד עם הקרם? לכמה ימים העוגה טובה?
היי שרון,
כמות לתבנית אינגליש קייק אחת:
ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות S או M)
חצי כוס שמן
3/4 כוס “כמו סוכר”
כוס מים חמים
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
כפית מלאה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי אבקת קקאו
לציפוי: 50 גרם שקולד מריר, 2 כפות מים רותחים, כף שמן
*כדאי לערבב קודם בקערה נפרדת את הקמחים עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ולהוסיף אותם לתערובת בסוף.
*העוגה נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד (אין שום מרכיב חלבי במתכון כך שאין בעיה לשמור בחוץ). בגלל שהיא לא מכילה סוכר היא נשמרת לפחות זמן מאשר עוגה עם סוכר לכן כדאי להכין אותה ביום שמגישים אותה ואז היא הכי טריה. אני מניחה שהיא יכולה להשמר בחוץ כ-3 ימים.
שבת שלום 🙂
הי אפרת אפשר להשתמש בחצי קמח מלא ולמה הכוונה לנפות אותו?מכינה בתבנית מקרטון חד פעמית של ניקול בגודל 24 – כמה זמן לאפות?
היי שרון,
אפשר לשים חצי כמות קמח מלא. לנפות את הקמח הכוונה להעביר אותו במסננת צפופה אם יש לך, זה פותח את הקמח ומאוורר אותו.
אם את מכינה בתבנית 24 זמן האפיה 40-45 דקות. מומלץ לבדוק כבר אחרי 35 דקות כי ללפעמים העוגה נאפת מהר, תלוי בתנור.
בהצלחה 😉
יצא מעולה עוגה קבועה לסוכרתית שלי עונג מושלם אני משתמש בסירופ אגבה מצויין
מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
שבת שלום!
האם אפשר דבש במקום סוכר
היי שימרית,
לא ניסיתי להכין עם דבש. אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל אפשר לנסות על כמות קטנה יותר ולהכין בתבנית אינגליש קייק אחת:
1 ביצה גדולה
חצי כוס שמן
חצי כוס דבש
חצי כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + 2 כפות מים + 10 גרם מחמאה
בהצלחה ויום נפלא 🙂
איזו כמות של סירופ אגבה?
3/4 כוס סירופ אגבה.
האם ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית או שזה בעייתי לחולי סכרת ? במידה וכן , באיזו כמות ?
היי עדי,
אפשר אבל אבקת שוקולית מכילה סוכר אז לחולה סכרת זה בעייתי.
היי..קודם כל תודה על מתכונים פשוטים ללא סוכר. כבר הרבה זמן אני מחפשת כאלה..
רציתי לשאול לגבי הציפוי של העוגה.. אם אין חי שוקולד מריר אפשר להחליף בקקאו ותחליף סוכר? אם כן,באילו כמויות?
תודה רבה!
היי מלכי,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
את יכולה להכין ציפוי לעוגה מאבקת קקאו:
תמיסי על אש נמוכה בסיר קטן:
4 כפות שטוחות אבקת קקאו
4-5 כפות מלאות אבקת “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר שווה למתיקות זו
5-6 כפות מים
50 גרם חמאה/מרגרינה
תערבבי ותצקי על העוגה בעודה חמה.
*ממליצה לטעום לפני ולהמתיק לפי הצורך.
חזרתי לתגובה וראיתי שלא הודיתי לך על התשובה..
אז (באיחור קל…) תודה רבה! האתר שלך מככב אצלי במטבח.
שנה טובה!
תודה מלכי!
חג שמח ושנה טובה ומבורכת 🙂
האם אפשר להכין את העוגה ללא הקרם? ואיפה לשמור את העוגה ?
היי חגית,
אפשר להכין את העוגה בלי הציפוי למרות שהציפוי מוסיף 🙂
את העוגה מומלץ לשמור בחוץ (לא במקרר) כשהיא עטופה היטב בניילון הצמד.
חג שמח!
שלום
המתכון נראה מעולה ותודה רבה צריך מתכונים ללא סוכר
יש לי שאלה האם אפשר בקרם לא להשתמש בחמאה אם כן מה לשים במקום? תודה לך 🙂
היי נורית,
את יכולה לשים במקום החמאה כף שמן.
תודה על תשובה מהירה
האם כדאי לדעתך להוסיף לציפוי כמו סוכר ?במידה וכן כמה?
אני חוששת שהוא יהיה מר כי שוקולד ללא סוכר הוא לא מתוק
מה דעתך?
תודה רבה ושתהיה שבת שלום
כן נורית, אפשר.
לאחר שאת ממיסה את השוקולד, אני ממליצה שתטעמי ותוסיפי לפי הצורך. תתחילי בכפית אחת (האבקה נמסה בקלות אז אין בעיה להוסיף בהדרגה).
שבת שלום 🙂
יצא מעולה
תודה על העזרה והסבלנות!
שבוע טוב (:
שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!
האם מותר להשתמש בקמח רגיל?
היי אורלי,
את יכולה לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
יום נעים 🙂
שלום
האם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח תופח?
תודה
היי צילה,
מניסיון מומלץ לשלב קמח מלא עם קמח רגיל (חצי חצי) ולהוסיף 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
תודה רבה
אם אני משתמשת בסוכרזית, המינון הוא 3 כפות. במתכון כתוב כוס וחצי תחליף סוכר. זה לא יפגע במרקם?
תודה
היי מיטל,
זה לא אמור לפגוע במרקם.
שלום,
אפשר במקום קמח להשתמש בקמח “כרגיל?” קמח רב תכליתי ללא גלוטן של אשבל
תודה
הי מיטל,
לא ניסיתי להכין את העוגה עם הקמח אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה.
סטיביה יכול להוות תחליף מצוין
היי,
אשמח לעזרתכם, אני מתעניינת במתכון הנ”ל כיון שבעלי חולה סכרת.
תחליפים מלאכותיים אינם בריאים האם ניתן לוותר על הסוכר? או שבכל זאת כדאי לשים תחליף אחר?
תודה רבה.
הי טליה,
למרות שאני מבינה שתחליפים מלאכותיים אינם הכי בריאים, לצערי לא מומלץ לוותר בכלל על תחליף סוכר מאחר והעוגה תצא מרירה וחסרת טעם.
ישנם כל מיני תחליפים לסוכר אך לא בהכרח הם מתאימים לסוכרתיים לכן אני ממליצה להשתמש בכזה שמתאים לסוכרתיים.
אני חושבת (זו דעתי) שאפשר לאכול כל דבר בתנאי שאוכלים אותו במידה נכונה ולא מפריזים בו 🙂
סטיביה הוא תחליף מצויין לסוכר.
ללא תופעות לוואי ונחשב בריא.
לעוגה לא מתאים להשתמש בעלים אז צריך להשתמש בנוזל. צריך לחשב כמה טיפות מקבילות לכוס וחצי סוכר ולהוסיף לבלילה.
לדעתי בעוגה כל תמיסת סטיביה תתאים. לשתיה אני מעדיפה סוג מסויים כי באחרים אני מרגידה טעם לוואי.