שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

תבנית מאפינס (10 יחידות) או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס שמן

3/4 כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3/4 כוס סוכר)

3/4 כוס מים חמימים

כוס קמח תופח

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

כף וחצי אבקת קקאו

חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):

חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)

4 כפות מים רותחים

20 גרם מחמאה/ מרגרינה




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: שמים שוקולד מריר, מחמאה ומים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מוצאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) יוצקים את התערובת על העוגה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת תפוחים ללא סוכרעוגת תפוחים ללא סוכר
עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אתי (15:30 31.03.2024)

חומרים לציפוי – ראיתי באתר אחר את המתכון ורשום 200 גרם חמאה ואילו פה רשום 20 גרם – מה נכון ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 31.03.2024)

בציפוי? אין צורך לשים יותר מ20 גרם על חבילת שוקולד אחת.

avatar
רויטל (20:23 30.11.2023)

היי אפרת, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית 32×26
תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות,
והאם מדובר בביצים בגודל L?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 30.11.2023)

כמויות לתבנית 32×26:
5 ביצים L
כוס ורבע שמן
2 כוסות + רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3/4 כוס סוכר)
2 כוסות + רבע כוס מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4.5 כפות אבקת קקאו

חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
2 חבילות שוקולד מריר ללא סוכר (200 גרם)
8 כפות מים רותחים
40 גרם מחמאה/ נטורינה

avatar
אילה זכריה (21:16 26.09.2023)

נראה טוב עוד לא טעמתי
אבל העוגה מאד נמוכה ובתמונה היא נראית גבוהה
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:38 27.09.2023)

היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות? השתמשת בביצים לא קטנות? השתמשת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית? נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח?

avatar
ויויאן (17:55 7.09.2023)

היי, רוצה להכין לחג (עבור אורחים שאסור להם סוכר) האם ניתן להכפיל כמויות ולשים בתבנית מלבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 8.09.2023)

היי
אפשר(:

avatar
ויויאן (12:25 10.09.2023)

מים חמימים 2 כוסות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 10.09.2023)

לכמות כפולה פי 2- כוס וחצי.

avatar
שפרה (14:15 17.05.2023)

נראה מעולה! כמה קלוריות להערכתך יש בפרוסת עוגה כזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 17.05.2023)

שמחה שאהבת את המתכון!
מעריכה שכ-100-120 קלוריות לפרוסה.

avatar
קטי (14:40 10.12.2022)

יצא מעולה עשיתי עם 3/4 סוויטנגו ובדיוק כמו שרשום . ממליצה בחום לנסות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 10.12.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
טלי (18:21 4.12.2022)

שבוע טוב
הכנתי לפי הכמויות שנתת בתבנית אינגליש קייק ויצא מצוין, ודוקא לא נמוך. השתמשתי בקמח כוסמין 80%+אבקתאפיה, וב”סוכרזית קלאסי” נוזלי, כי לא מצאתי משהו אחר. מאד מאד אהבו. אמנם לטעמי טיפ טיפה מריר. את חושבת שעם תחליפים אחרים יצא מתוק יותר? (כמו “כמו סוכר” או “סוויטנגו”, ומה בנוגע לאבקת “ספלנדה”?) או שכדאי להוריד קצת מכמות הקקאו?
בכל מקרה פעם ראשונה שנהנו כ”כ מעוגה ללא סוכר!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 4.12.2022)

היי,
אישית אני אוהבת להשתמש בממתיק “כמו סוכר” או “סוויטאנגו” שטעמם קרוב לטעם הרגיל של סוכר.
הפחתה מכמות הקקאו תפחית טעם מהעוגה, אז לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח(:
אגב, יתכן שגם השימוש בקמח כוסמין בקמח 80% הגביר את הטעם המריר.
שמחה שאהבתם את המתכון🌺

avatar
ג'קי (22:22 3.12.2022)

שבוע טוב
הכנתי את העוגה עם 3 כפות דבש במקום תחליף סוכר ובתבנית קטנה גודל A5 העוגה יצאה גבוה רכה טעימה ממש מעולה.
תודה רבה לך על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:41 4.12.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
טלי (02:45 1.12.2022)

תודה, אפרת. אנסה בע”ה.

avatar
טלי (14:21 30.11.2022)

מחפשת, בינתיים ללא הצלחה, “כמו סוכר” או תחליף דומה. ישלי בבית “סוכרזית קלאסי” נוזלי. 15 מ”ל שווה 3/4 כוס סוכר. להשתמש או עדיף להמשיך לחפש?

איך ממירים במתכון קמח טופח לקמח כוסמין?

אף פעם עוד לא ניסיתי את המתכון, אבל הבנתי מהתגובות שיוצאת נמוך. האם מומלץ מלכתחילה, להגדיל הכמויות (אולי פי 1 וחצי), ולאפות באותה תבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 30.11.2022)

היי,
אפשר להשתמש בסוכרזית (אישית אני אוהבת להשתמש בכמו סוכר או סוויטאנגו שהם כמעט ללא טעם לוואי).
במקום קמח תופח ניתן לשים קמח כוסמין ולהוסיף אבקת אפייה- על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה.
את יכולה לנסות להכפיל כמויות פי 1.5, אך יש סיכוי שהעוגה תצא רטובה וקצת דחוסה בעקבות כך.

avatar
טלי (17:12 30.11.2022)

שלום אפרת, ותודה על תשובתך,
לאיזה סוג של קמח כוסמין התייחסת? אם אינני טועה, זכור לי מתשובותייך לשואלות, שבכוסמין לבן מוסיפים כפית אחת אבקת אפייה, ובכוסמין 70% מוסיפים 3כפיות א.אפיה. האם זה נכון?
מה עם 80%? ומה עם 100%? ואיזה בעצם מומלץ ביותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 30.11.2022)

עדיף להשתמש בקמח כוסמין שהוא לא 100% כדי שהמרקם יצא פחות כבד (מומלץ 50%-80%).
בכל סוגי הקמח, תמיד כדאי להוסיף כפית א. אפייה אחת על כוס קמח ולא יותר.

avatar
נועה (12:54 9.10.2022)

היי, העוגה יצאה לי ממש דחוסה ועם טעם מוזר. הוספתי סוויטאנגו כתחליף סוכר, יכול להיות שבגלל זה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 9.10.2022)

היי,
תחליף סוכר תמיד משנה מעט את הטעם.
לגבי המרקם, זה יכול לקרות גם כתוצאה משימוש בכוס שאינה כוס מדידה, מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח ומאפייה קצרה מהדרוש/בחום נמוך מהדרוש.

avatar
דניאל (13:24 20.05.2022)

חייב לשים סודה לשתייה או שיש אפשרות לשים משהו אחר במקום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 20.05.2022)

היי,
הסודה לשתייה משפרת את המרקם אבל אפשר לוותר עליה.

avatar
אופל (18:51 14.12.2021)

היי אפרת,
איך אוכל להמיר את כמות השמן בחמאה? 50 גר’ חמאה? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 14.12.2021)

היי אופל,
חצי כוס שמן= 100 גרם חמאה.
בהצלחה!

avatar
אופל (19:20 14.12.2021)

תודה לך, את מהממת!

avatar
חני (23:44 6.11.2021)

יש לי נוזל סוכרזית
כמה לשים מזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:22 7.11.2021)

היי חני,
למיטב ידיעתי כף וחצי נוזל= 3/4 כוס סוכר.
בכל מקרה אני ממליצה לבדוק על גבי האריזה(:

avatar
אלינור עמר (22:53 16.08.2021)

היי אפרת
אני בהריון ויש לי סכרת הריונית מה אני יכולה לשים במקום סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 17.08.2021)

היי אלינור,
את יכולה להשתמש בממתיק כמו סוכר או כל תחליף סוכר אחר באותה כמות.
בהצלחה🌺

avatar
אנונימית (20:41 2.01.2021)

מה יכול להמתיק במקום סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:05 3.01.2021)

אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.

avatar
אנונימי (19:46 25.04.2021)

סילאן דבש וכו

avatar
שרה (01:05 18.12.2020)

שלום. אין לי תנור, רציתי לשאול האם אפשר להמיר את המתכון למיקרוגל? ובאופן כללי האם אפשר להמיר מתכונים של עוגות בחושות למיקרוגל או שצריך לעשות התאמות?(חוץ מזמן האפייה כמובן)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:57 18.12.2020)

לא ניסיתי לאפות את העוגה הזאת במיקרוגל. אני חושבת שאת יכולה לנסות ולהסתכל על ההנחיות כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד במיקרוגל.
שבת שלום 🙂

avatar
שרה (16:19 29.11.2020)

אפרת יקרה , הכנתי את המתכון שלך. עוגת השוקולד ללא סוכר , לפי ההוראות במדויק… לאכזבתי יצא ממש לא טוב , קשה ומר… מה אוכל לעשות כדי שפעם הבאה יצא טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 29.11.2020)

היי שרה,
כמה שאלות כדי שאוכל להבין היכן הבעיה:
1. באיזה תוכנית אפית? קו עליון תחתון? טורבו?
2. באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
3. כמה זמן אפית את העוגה?

avatar
קטיה (17:14 27.10.2020)

היי אפרת, אפשר לקבל המרה של המתכון לתבנית עגולה בקוטר 26 בבקשה. והאם ניתן איכשהו להמיר קמח תופח למשהו שיותר יתאים לחולי סכרת אבל עדיין יהיה טעים.
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 27.10.2020)

היי קטיה,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס ושליש שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות “כמו סוכר”
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4.5 כפות אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (200 גרם)
8 כפות מים רותחים
40 גרם מחמאה/מרגרינה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
לגבי תחליף לקמח תופח, אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70% ולערבב אותו עם 3 כפיות אבקת אפיה.

avatar
קטיה (13:57 28.10.2020)

היי. תודה על התשובה אני רכשתי את הסטיוויה כפית לכפית האם היא מתאימה לכמו סוכר מצרפת תמונה וסליחה על השגעת שאלה נוספת, אני יכולה לפרוס אותה לשתיים ולמרוח שכבה של קצפת?

עוגת שוקולד ללא סוכר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:57 28.10.2020)

לא יצא לי להשתמש בזה אבל אני חושבת שאפשר.
אפשר לחתוך את העוגה בעדינות לאחר שהיא התקררה לגמרי כדי שלא תתפרק.

avatar
סתיו (19:25 15.10.2020)

היי אפרת,
כל מתכון שלך הוא מוצלח!!
האם אפשר לשים סוכר וניל כתחליף לסוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 15.10.2020)

היי סתיו,
אפשר אבל כדי שלא יהיה יותר מידי טעם של וניל אפשר לשים 2 שקיות סוכר וניל ושני שליש כוס סוכר לבן רגיל.

avatar
לי (17:00 11.08.2021)

אז זה כבר לא עוגת שוקולד ללא סוכר אן שמים סוכר וניל/ סוכר לבן/ ממתיק כי בסופו של דבר זה סוכר לא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 11.08.2021)

אם שמים סוכר וניל- כמובן שלא…
*במתכון אין סוכר אלא ממתיק, שאינו מכיל סוכר.

avatar
יעל (04:20 19.08.2020)

היי אפרת דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים שלך!! את אלופה!! יש לי שאלה, פעם ראשונה שאני מכינה עם תחליף סוכר. אני רוצה לשים דבש. זה יתאים מבחינת המרקם והטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 19.08.2020)

תודה 🙂
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.

avatar
רחלי (09:14 17.12.2020)

היי אפרת .איך אוכל להמתיק את העוגה לחולה סכרת? מה זה 3/4 כוס מתיקות של סוכר שכתבת למעלה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 17.12.2020)

היי רחלי,
הכוונה היא לקחת ממתיק סוכר שאפשרי לחולי סכרת, ולהמיר לפי 4\3 כוס סוכר.
למשל הממתיק “כמו סוכר” שווה ערך כמותית ל4\3 כוס סוכר רגיל

avatar
המלכה (06:47 29.07.2020)

אפרת היקרה בוקר טוב, רציתי להחליף את הקמח תופח בקמח כוסמין, האם אפשרי ומה הכמות, תודה רבה ויום מושלם 😘

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 29.07.2020)

אם זה קמח כוסמין לבן אז אין בעיה. אפשר לערבב כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
יום נפלא 🙂

avatar
שרה (09:13 2.06.2020)

הי
אפשר להחליף את כל הקמח במתכון בקמח מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 2.06.2020)

לא מומלץ. העוגה תצא במרקם דחוס וכבד מידי.

avatar
מיקה הוך (21:11 26.05.2021)

אפשר קונפלור במקום קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:30 26.05.2021)

היי,
במתכון הזה לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
מצרפת לך מתכון למאפינס שוקולד שתוכלי להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק, ולהשתמש במקום בקמח תפו”א- בקורנפלור.

avatar
יעל (23:41 5.04.2020)

הי…. הכנתי אותה מעולה… ממש.
איך אפשר להכין כזאת כשרה לפסח?
ממש תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 6.04.2020)

היי יעל,
אני לא יודעת לגבי העוגה הזאת אבל אפשר להכין עוגת שוקולד לפסח ובמקום הסוכר לשים “כמו סוכר”.

avatar
- (01:14 1.02.2020)

היי!
תודה רבה על המתכון, הכנתי את העוגה היום (עם חצי כוס מייפל במקום סוכר) אבל לעוגה יצא טעם חזק מאוד של ביצים – לא היה שום טעם אחר שיכולתי להרגיש..
תוכלי לעזור לי להבין מה היתה הטעות?
תודה רבה מראש!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 1.02.2020)

היי,
לא אמורים להרגיש את הביצים בעוגה. השתמשת במקרה במים רותחים או חמים מידי? אולי הם בישלו את הביצים וגרמו לטעם.

avatar
מירי (06:56 21.02.2020)

למה כותבת המתכון לא עונה לשואלת? גם שאחרים יראו וילמדו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 21.02.2020)

היי מירי,
כותבת המתכון זאת אני וכמובן שאני עונה לשאלות.

avatar
יהודית (18:55 14.11.2019)

הי
יוצא טעים גם בלי ציפוי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 14.11.2019)

כן, למרות שהציפוי מוסיף.

avatar
simabar (10:54 3.11.2019)

בוקר טוב אפרת. הכנתי את עוגת השוקולד ללא סוכר. יצאה נפלאה. למי שחיפש “תחליף נורמלי” לציפוי המרתי את המחמאה ב 17 גרם שמן קוקוס. יצא מושלם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 3.11.2019)

מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא

avatar
עופרה (11:24 30.10.2019)

בוקר טוב אפרת.

המתכונים שלך מעולים והעוגות ממש נחטפות ונגמרות מהר.
אני מכינה את העוגות ללא סוכר והן מדהימות!!

רציתי לשאול איך אני מגדילה כמויות בעוגת השוקולד – אני רוצה להכין אותה בתבנית מלבנית גדולה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 30.10.2019)

היי עופרה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לשאלתך, הכוונה לתבנית בגודל 32X25?

avatar
רמי (10:09 11.10.2019)

אני סוכרתי למה את מתכוונת כמו סוכר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 11.10.2019)

כמו סוכר זו אבקה של סוכרזית.

avatar
מרים (22:33 2.03.2020)

תודה אפרת, פעם ראשונה שאני מכינה עוגה לל\”ס וממש הופתעתי לטובה!!
הכנתי מתכון כפול – נראה לי פעם הבאה אשים קצת פחות שמן. (אולי קשור לקמח כוסמין שהשתמשתי בו)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 3.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרים

avatar
יובל (17:13 18.08.2019)

חבל מאוד שאין תחליף נורמלי לציפוי

avatar
טובי (15:15 18.07.2019)

עכשיו הכנתי את העוגה הזו
ויצא ממש טעים במיוחד .
הנה הנחת.
שולחת לתמונות..
תודה רבה
טובי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 18.07.2019)

מהמם 😍
תודה טובי

avatar
טל (11:41 16.01.2019)

הי אפרת. אני מאוד נעזרת במתכונים שלך. אבל רציתי להעיר לך שממתיקים מלאכותיים מאוד לא בריאים. לעומת זה סטיבייה- התמצית עצמה ללא תוספות היא עשויה מצמח מאוד בריא ואני משתמשת בה במקום חלק מהסוכר . מביאה לך קישור בעניין הממתיקים המלאכותיים. בדקה- ה- 3:30

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 16.01.2019)

היי טל,
המתכונים ללא סוכר מיועדים בעיקר לסוכרתיים שלא יכולים לצרוך סוכר ויכולים להשתמש רק בממתיקים מלאכותיים. מי שלא סכרתי יכול להשתמש בסילאן או מייפל טבעי כתחליף.
לסוכרתיים שמותר להם סטיבייה זה בהחלט יכול להיות פתרון בריא וטוב יותר.
תודה 🌷

avatar
ענת לוי (10:14 27.12.2018)

האם ניתן להחליף בסילאן דבש או נוזל חרובים? אם כן באיזו כמות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 27.12.2018)

אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר בחצי כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.

avatar
מימי (16:04 26.10.2018)

מה גודל התבנית ???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 26.10.2018)

תבנית אינגליש קייק.

avatar
קובי (17:30 25.10.2018)

מה זה כמו סוכר? לא הבנתי ואיפה קונים את זה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 25.10.2018)

כמו סוכר זו אבקה של סוכרזית. ניתן למצוא את זה בכל סופר במדפים של תחליפי הסוכר.

avatar
נירה (17:21 12.10.2018)

הי אפרת,
עשיתי עם חצי כוס כמו סוכר ויצא מעולה !
תודה רבה ושבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 12.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 💜

avatar
נירה (20:05 11.10.2018)

הי אפשרת ערב טוב,
האם יש אפשרות להמיר את ה”כמו סוכר” בסוכרלוז נוזלי או לפחות להפחית את כמות ה “כמו סוכר” ?
אם סוכרלוז נוזלי – כמה טיפות?

אנחנו חוגגים פה על המתכונים שלך (ממגוון סוגים) ולאחרונה אני רואה שיש לך גם מתכונים שיכולים התאים לסוכרתיים וזה נהדר.
בני סוכרתי וקשה לי מאד למצוא מתכונים מתאימים.
אני אופה את העוגות בתבניות מאפינס קטנות.
אני ממש מודה לך. את מצילה אותי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 11.10.2018)

היי נירה,
אני שמחה שאתם נהנים מהמתכונים 🙂
אפשר להכין את העוגה עם סוכרלוז נוזלי אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בדיוק כמה טיפות. אני משתמשת ב”כמו סוכר” כי הטעם שלו הוא יחסית המוצלח ביותר בהשוואה לממתיקים אחרים שניסיתי.
אני חושבת שאת יכולה להפחית את כמות ה”כמו סוכר” לחצי כוס. זה יהיה במתיקות מעודנת.

avatar
נירה (11:44 12.10.2018)

תודה רבה אפרת
אנסה ואדווח.

avatar
ליאת (21:52 9.09.2018)

היי,חג שמח ושנה טובה!
הכנתי את העוגה הזאת אבל היא נשברה באמצע.
מה הסיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 11.09.2018)

שנה טובה 🙂
זו תופעה מוכרת. ניתן להפחית את התופעה ע”י אפיה בטמפ’ נמוכה יותר ב-10 מעלות (כנראה שהתנור שלך חזק יחסית).

avatar
ליאת (10:58 18.09.2018)

תודה אפרת,
האמת היא שאפיתי אותה ב 170 מעלות אבל כנראה צריך פחות.
העוגה טעימה מאוד,כל מי שאכל לא הרגיש שאין בה סוכר.
חג שמח,
חתימה טובה
ותודה רבה על המתכונים הקלים והמעולים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 18.09.2018)

גמר חתימה טובה וחג שמח

avatar
רחל (10:56 7.09.2018)

הי אפרת בוקר טוב,
אני מחפשת את מתכון עוגת השוקולד ללא סוכר ולא מוצאת באתר
עד לפני שבוע המתכון הופיע… זו עוגה שמככבת אצלי כל שבוע
אשמח לתשובה
רחל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 7.09.2018)

היי רחל,
המתכון שונה לתבנית אינגליש קייק אחת. מצרפת לך את המתכון המקורי:
(2 תבניות אינגליש קייק)
3 ביצים
כוס שמן
כוס וחצי “כמו סוכר”
כוס וחצי מים חמים
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
3 כפות אבקת קקאו
חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)
4 כפות מים רותחים
20 גרם מחמאה
שנה טובה ומתוקה 🙂

avatar
רחל (16:15 7.09.2018)

תודה רבה רבה אפרת,
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ״ כמו סוכר״
רחל

avatar
דבורה (19:34 30.08.2018)

היוש …לידיעתך המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח במיוחד אלה ללא הסוכר..
אז ככה אני הפסקתי להשתמש בסוכר ובמקום זה ממירה את הסוכר לדבש או סילאן..רציתי לשאול מה עדיף בעוגות או עוגיות מבחינת הטעם..דבש או סילאן?והאם יש ביניהם הבדל מבחינת מרקם או טעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 30.08.2018)

היי דבורה,
מצרפת לינק לתחליפי סוכר טבעיים שאני ממליצה לך לקרוא.
מבחינת טעם עדיף דבש כי הוא יותר מעודן מסילאן שהטעם שלו דומיננטי וחזק.

avatar
הדס (13:30 21.08.2018)

אני יכולה לשים סילאן במקום ממתיק של סכר? לא יצא נוזלי מידי?
ואם אני רוצה את הציפוי למעלה בלי שוקולד, מה אפשר לשים במקום? (שיזכיר שוקולד)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 21.08.2018)

לדעתי כדאי לשים רק חצי כוס סילאן וממתיק אחר במתיקות של חצי כוס סוכר.
מה הכוונה לציפוי בלי שוקולד? על בסיס קקאו או שחשבת על משהו אחר?

avatar
רחל (18:01 15.08.2018)

הי אפרת
אני נהנית מהבלוג, בעיקר להכנת עוגות ללא סוכר.
העוגות טובות וקלות להכנה.
רחל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 15.08.2018)

תודה רחל, כיף לשמוע 🙂

avatar
דבורית ניסים (01:13 8.08.2018)

היי צריך לשמור את העוגה במקרר?
תודה על המתכונים תמיד טעימים קלים ומוצלחים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 8.08.2018)

היי דבורית,
ניתן לעטוף את העוגה ולשמור מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל). בימים חמים כדאי להעביר אותה למקרר כעבור 24 שעות.
יום מקסים 🙂

avatar
בנימין (13:05 7.03.2018)

היכן ניתן לרכוש כמו סוכר מבין שזהו תחלעף לסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 7.03.2018)

בכל סופר, במדפים של המוצרים ללא סוכר או במדף של תחליפי הסוכר.

avatar
חן (14:29 9.02.2018)

היי
אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בסטיביה במקום כמו סוכר ?
והאם אני יכולה למדוד את כל הרכיבים בכוס חד פעמית לשתייה קרה ?
שאלה אחרונה
אם יש לי קמח רגיל אני פשוט מוסיפה על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 9.02.2018)

היי חן,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה. כוס חד פעמית קטנה מידי.
לגבי הקמח- נכון.

avatar
קלרה (07:58 9.01.2018)

הי אפרת,
המתכונים שלך מעולים 🙂
אפשר לשים במקום ממתיק מלאכותי ריבה טבעית? אן כן כמה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 9.01.2018)

היי קלרה,
אפשר לנסות אבל בתור התחלה הייתי ממירה רק מחצית מהכמות ומכינה מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
חצי כוס שמן
שליש כוס ריבה טבעית + שליש כוס “כמו סוכר” או כל תחליף אחר ששווה במתיקות לשליש כוס סוכר
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית סודה לשתיה
כף וחצי קקאו

avatar
סיוון (14:43 23.11.2017)

היי,
האם ניתן לשים תחליף למחמאה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 23.11.2017)

אפשר לשים כף שמן במקום.

avatar
דבי (20:52 5.11.2017)

ערב טוב
רציתי לדעת באופן עקרוני באיזה גודל כוס את משתמשת במדידת הכמויות
תודה רבה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 5.11.2017)

היי דבי,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
ראי תמונה של כוס לדוגמה.

avatar
אני (15:02 21.10.2017)

שלום ! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את השוקולד ללא סוכר מעל העוגה המוכנה??? כרגע יש לי רק עם סוכר וצריכה בלי. העוגה מיועדת למישהי שלא יכולה לאכול מתוק. החלפתי את הקמה בקמח שקדים. נראה מה ייצא….תודה על התשובה ושבת נפלאה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.10.2017)

היי,
יש ציפוי שניתן להכין עם אבקת קקאו אבל האמת שאין לי מושג איך הוא ייצא עם תחליף סוכר. מצרפת לינק למתכון – ציפוי שוקולד לעוגה.

avatar
תהילה (18:20 14.09.2017)

היי אשצח לדעת אם ניתן להכין את העוגה עם סוכר רגיל אבל פשוט בכמות מופחתת. נגיד זה יצא טוב עם חצי כוס סוכר?
*זה עבור סוכרתית אבל לא משתמשים בתחליפים למיניהם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 14.09.2017)

היי תהילה,
העוגה לא תהיה מספיק מתוקה עם חצי כוס סוכר בגלל שיש קקאו והוא מוסיף מרירות.
אני ממליצה להכין מחצית כמות בתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית סודה לשתיה
כף וחצי קקאו

avatar
עליזה אברהם (11:39 28.07.2017)

היי
האם אפשר לשלב חצי ממתיק וחצי סוכר חום ואם כן מה הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 28.07.2017)

היי עליזה,
אפשר לשים חצי כוס סוכר חום + ממתיק במתיקות של חצי כוס סוכר (צריך לראות מה רשום על גביה האריזה של אותו ממתיק שאת משתמשת בו).

avatar
מירי (23:44 9.04.2017)

שלום,יש לי כמה שאלות – האם הכמויות במתכון מיועדות לתבנית אינגליש חד פעמית אחת או שתיים? האם את יודעת המרה של הקמח לקמח תופח כשר לפסח? האם יש לך מתכון לציפוי בלי שוקולד מריר (אין כשל’פ). תודה רבה וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 10.04.2017)

היי מירי,
הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות אינגליש קייק.
לגבי קמח תופח לפסח היחס אמור להיות אותו יחס אבל אני יכולה לומר מניסיון שלי שלרוב התוצאה לא זהה לקמח רגיל. יש מתכון לעוגת שוקולד לפסח שאני יותר ממליצה. אפשר להמיר את הסוכר לתחליף סוכר.
מצרפת לינק לציפוי שוקולד – ראי את הציפוי השלישי עם הקקאו.
חג שמח 🙂

avatar
שרון (09:52 16.12.2016)

אפרת המקסימה,על איזה ממתיק את ממליצה שיש לו הכי פחות טעם לוואי?ראיתי פה באתר שאת ממליצה על ממתיק “כמו סוכר” של סוכרזית.תוכלי בבקשה לצרף לי תמונה שאדע מה לקנות?להקפיד על 3/4 כוס לאינגליש קייק אחת?להקפיד גם לשים 1/2 כוס שמן (בעוגות בחושות אחרות שלך הכמות היא 1/3 כוס)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 16.12.2016)

היי שרון,
מצרפת תמונה של “כמו סוכר”.
יש לשים בסביבות 3/4 כוס “כמו סוכר” לתבנית אינגליש אחת.
בעוגה הזאת כמות השמן קצת יותר גדולה אבל גם עם שליש כוס שמן ייצא טעים.
שבת שלום 🙂
כמו סוכר של סוכרזית

avatar
שרון (12:51 13.12.2016)

אפרת המקסימה!רוצה להכין ליום ההולדת של אמי והיא סכרתית-מה כמות המרכיבים לאינגליש קייק אחת?אפשר להכין משילוב של קמח לבן עם מלא ובכמה שמן להחליף את החמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 13.12.2016)

היי שרון,
כמויות לתבנית אינגליש אחת:
2 ביצים
חצי כוס שמן
3/4 כוס אבקת “כמו סוכר”
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית מלאה אבקת אפיה)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר + 2 כפות מים + כף שמן.

avatar
יערית (08:41 26.02.2017)

היי רשמת למעלה במתכון כמות ל 2 תבניות אינגליש קייק 2 ביצים ואז פה בתגובה 2 ביצים לאינגליש קייק אחד . תוכלי להסביר בבקשה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 26.02.2017)

היי יערית,
אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת אפשר לשים ביצה אחת אבל כדי שהעוגה תצא יציבה יותר מומלץ לשים 2 ביצים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
לילוש (15:21 3.12.2016)

האם ניתן להשתמש בסוכר חום ולהפחית בכמות? או בסילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 3.12.2016)

היי לילוש,
אני חושבת שכדאי לשים לפחות כוס אחת של סוכר חום אחרת העוגה תצא מרה או חסרת מתיקות.

avatar
לילוש (07:58 6.12.2016)

זהו שגם כוס ניראה לי הרבה מדי..בגלל זה שאלתי אם אפשר לשלב סילאן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:11 6.12.2016)

היי לילוש,
זה הכל תלוי בטעם האישי. אם מספיקה לך מתיקות עדינה אז את יכולה לנסות. מקסימום תכיני ציפוי כדי לשפר את הטעם.

avatar
לילוש (10:32 7.12.2016)

או שאוריד ל2 כפות קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 7.12.2016)

כן, את יכולה להפחית את כמות הקקאו.

avatar
שוש מרום (11:58 8.08.2016)

שלום האם אפשר לדעת למה העןגה מתפוצצת מלמעלה?למה היא לא יוצאת שלמה ומתפוררת בשכבה העליונה?

avatar
שוש מרום (11:59 8.08.2016)

וגם אם אפשר לשעת כמה קלוריות לפרוסה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 8.08.2016)

היי שוש,
יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית ולכן העוגה התבקעה. פעם הבאה כדאי לאפות ב 170 מעלות.
זה יוצא בסביבות 100-120 קלוריות לחתיכה.

avatar
יפה (08:16 17.07.2016)

תודה עבור המתכונים הנפלאים שאלתי האם במקום כוס שמן אפשר לשים 3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ו- 1/4 כוס שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 17.07.2016)

היי יפה,
בגדול אפשרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאין לי מושג איך תהיה התוצאה. בכל מקרה, ממליצה להגדיל קצת את כמות השמן (אולי 1/3 שמן, 2/3 רסק תפוחים).
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

avatar
Julie (20:52 25.06.2016)

היי
אני מכינה המון דברים דרך האתר שלך תודה רבה !
הכנתי את העוגת שוקולד ללא סוכר בדיוק עם המרכיבים וכפי שכתוב אבל יצאה לי לא טעימה ומאז מוזר שהיא דביקה לא יבשה בפנים

מה גרם לזה או יכל לגרום לכך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 25.06.2016)

היי,
באיזה תבנית אפית וכמה זמן היא היתה בתנור? יכול להיות שהיא לא נאפתה עד הסוף אם היא דביקה ולא יבשה בפנים.
באיזה ממתיק השתמשת?
מה לא טעים בעוגה? היא לא מספיק מתוקה או משהו אחר?

avatar
חגית כהנא (10:29 30.03.2016)

האם אפשר להקפיא את העוגה וכמה זמן העוגה כשהיא בחוץ טובה לאכילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:41 30.03.2016)

היי חגית,
סוכר לבן משמש בין היתר כחומר משמר בעוגות. מאחר והעוגה מכילה תחליף סוכר היא מחזיקה פחות זמן טריה לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה כי אז היא הכי טריה. לאחר מכן כבר יורדת הטריות שלה.
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להקפיא, אני לא רואה בעיה.
יום נפלא 🙂

avatar
רחלי (21:38 13.01.2016)

הי יש לי שאלה דחופה האם אפשר בציפוי לשים שמנת של ריץ? עם השוקולד מריר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 13.01.2016)

כן בטח רחלי.

avatar
ניקול (17:48 30.12.2015)

אם אני רוצה לעשות עם סוכר אפשר פשוט להשים כוס וחצי סוכר?
ועוד שתי שאלות- אפשר לא להשים סודה לשתייה?
אפשר לעשות קמח ואבקת אפייה במקום קמח תופח? ואם כן אז מה הכמויות?
תודה צריכה תשובה בדחיפות:<

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 30.12.2015)

היי ניקול,
את יכולה לשים כוס וחצי סוכר לבן רגיל.
אם אין לך אבקת סודה לשתיה תוותרי עליה.
במקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
בהצלחה 😉

avatar
ניקול (17:57 30.12.2015)

איזה תגובה מהירה! תודה רבה! מאוהבת באתר הזה!!!

avatar
שרון (09:04 25.12.2015)

הי אפרת רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת מה כמות כל אחת מהמרכיבים? מתכוונת גם להשתמש בשמן במקום חמאה לקרם(חשוב לי שהעוגה תצא אורירית ועסיסית). ממליצה להשתמש בחצי קמח מלא וחצי קמח רגיל לפס אחד (מכינה לאדם סכרתי)? את העוגה שומרים במקרר לאחר שמתקררת לטמפ’ החדר יחד עם הקרם? לכמה ימים העוגה טובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 25.12.2015)

היי שרון,
כמות לתבנית אינגליש קייק אחת:
ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות S או M)
חצי כוס שמן
3/4 כוס “כמו סוכר”
כוס מים חמים
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
כפית מלאה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי אבקת קקאו
לציפוי: 50 גרם שקולד מריר, 2 כפות מים רותחים, כף שמן
*כדאי לערבב קודם בקערה נפרדת את הקמחים עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ולהוסיף אותם לתערובת בסוף.
*העוגה נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד (אין שום מרכיב חלבי במתכון כך שאין בעיה לשמור בחוץ). בגלל שהיא לא מכילה סוכר היא נשמרת לפחות זמן מאשר עוגה עם סוכר לכן כדאי להכין אותה ביום שמגישים אותה ואז היא הכי טריה. אני מניחה שהיא יכולה להשמר בחוץ כ-3 ימים.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (17:32 23.12.2015)

הי אפרת אפשר להשתמש בחצי קמח מלא ולמה הכוונה לנפות אותו?מכינה בתבנית מקרטון חד פעמית של ניקול בגודל 24 – כמה זמן לאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 23.12.2015)

היי שרון,
אפשר לשים חצי כמות קמח מלא. לנפות את הקמח הכוונה להעביר אותו במסננת צפופה אם יש לך, זה פותח את הקמח ומאוורר אותו.
אם את מכינה בתבנית 24 זמן האפיה 40-45 דקות. מומלץ לבדוק כבר אחרי 35 דקות כי ללפעמים העוגה נאפת מהר, תלוי בתנור.
בהצלחה 😉

avatar
שמואל (09:12 13.11.2015)

יצא מעולה עוגה קבועה לסוכרתית שלי עונג מושלם אני משתמש בסירופ אגבה מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 13.11.2015)

מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
שבת שלום!

avatar
שימרית (23:40 4.09.2016)

האם אפשר דבש במקום סוכר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:17 5.09.2016)

היי שימרית,
לא ניסיתי להכין עם דבש. אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל אפשר לנסות על כמות קטנה יותר ולהכין בתבנית אינגליש קייק אחת:
1 ביצה גדולה
חצי כוס שמן
חצי כוס דבש
חצי כוס מים חמים
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
כף וחצי קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + 2 כפות מים + 10 גרם מחמאה
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
אילנה (18:34 19.07.2018)

איזו כמות של סירופ אגבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 19.07.2018)

3/4 כוס סירופ אגבה.

avatar
עדי (16:26 5.11.2015)

האם ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית או שזה בעייתי לחולי סכרת ? במידה וכן , באיזו כמות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 5.11.2015)

היי עדי,
אפשר אבל אבקת שוקולית מכילה סוכר אז לחולה סכרת זה בעייתי.

avatar
מלכי (13:47 5.11.2015)

היי..קודם כל תודה על מתכונים פשוטים ללא סוכר. כבר הרבה זמן אני מחפשת כאלה..
רציתי לשאול לגבי הציפוי של העוגה.. אם אין חי שוקולד מריר אפשר להחליף בקקאו ותחליף סוכר? אם כן,באילו כמויות?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 5.11.2015)

היי מלכי,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
את יכולה להכין ציפוי לעוגה מאבקת קקאו:
תמיסי על אש נמוכה בסיר קטן:
4 כפות שטוחות אבקת קקאו
4-5 כפות מלאות אבקת “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר שווה למתיקות זו
5-6 כפות מים
50 גרם חמאה/מרגרינה
תערבבי ותצקי על העוגה בעודה חמה.
*ממליצה לטעום לפני ולהמתיק לפי הצורך.

avatar
מלכי (11:01 20.09.2017)

חזרתי לתגובה וראיתי שלא הודיתי לך על התשובה..
אז (באיחור קל…) תודה רבה! האתר שלך מככב אצלי במטבח.
שנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 20.09.2017)

תודה מלכי!
חג שמח ושנה טובה ומבורכת 🙂

avatar
חגית (07:48 27.09.2015)

האם אפשר להכין את העוגה ללא הקרם? ואיפה לשמור את העוגה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:47 27.09.2015)

היי חגית,
אפשר להכין את העוגה בלי הציפוי למרות שהציפוי מוסיף 🙂
את העוגה מומלץ לשמור בחוץ (לא במקרר) כשהיא עטופה היטב בניילון הצמד.
חג שמח!

avatar
נורית (21:37 3.09.2015)

שלום
המתכון נראה מעולה ותודה רבה צריך מתכונים ללא סוכר
יש לי שאלה האם אפשר בקרם לא להשתמש בחמאה אם כן מה לשים במקום? תודה לך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 3.09.2015)

היי נורית,
את יכולה לשים במקום החמאה כף שמן.

avatar
נורית (10:26 4.09.2015)

תודה על תשובה מהירה
האם כדאי לדעתך להוסיף לציפוי כמו סוכר ?במידה וכן כמה?
אני חוששת שהוא יהיה מר כי שוקולד ללא סוכר הוא לא מתוק
מה דעתך?
תודה רבה ושתהיה שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 4.09.2015)

כן נורית, אפשר.
לאחר שאת ממיסה את השוקולד, אני ממליצה שתטעמי ותוסיפי לפי הצורך. תתחילי בכפית אחת (האבקה נמסה בקלות אז אין בעיה להוסיף בהדרגה).
שבת שלום 🙂

avatar
נורית (00:58 6.09.2015)

יצא מעולה
תודה על העזרה והסבלנות!
שבוע טוב (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 6.09.2015)

שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!

avatar
אורלי (00:03 29.07.2015)

האם מותר להשתמש בקמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 29.07.2015)

היי אורלי,
את יכולה לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
יום נעים 🙂

avatar
צילה (12:18 16.04.2015)

שלום
האם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח תופח?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 16.04.2015)

היי צילה,
מניסיון מומלץ לשלב קמח מלא עם קמח רגיל (חצי חצי) ולהוסיף 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.

avatar
צילה (11:04 1.05.2015)

תודה רבה

avatar
מיטל (22:08 18.01.2015)

אם אני משתמשת בסוכרזית, המינון הוא 3 כפות. במתכון כתוב כוס וחצי תחליף סוכר. זה לא יפגע במרקם?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 18.01.2015)

היי מיטל,
זה לא אמור לפגוע במרקם.

avatar
מיטל (22:39 15.01.2015)

שלום,
אפשר במקום קמח להשתמש בקמח “כרגיל?” קמח רב תכליתי ללא גלוטן של אשבל
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 15.01.2015)

הי מיטל,
לא ניסיתי להכין את העוגה עם הקמח אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה.

avatar
שלומית (20:59 8.01.2015)

סטיביה יכול להוות תחליף מצוין

avatar
טליה (15:27 4.09.2014)

היי,
אשמח לעזרתכם, אני מתעניינת במתכון הנ”ל כיון שבעלי חולה סכרת.
תחליפים מלאכותיים אינם בריאים האם ניתן לוותר על הסוכר? או שבכל זאת כדאי לשים תחליף אחר?
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 4.09.2014)

הי טליה,
למרות שאני מבינה שתחליפים מלאכותיים אינם הכי בריאים, לצערי לא מומלץ לוותר בכלל על תחליף סוכר מאחר והעוגה תצא מרירה וחסרת טעם.
ישנם כל מיני תחליפים לסוכר אך לא בהכרח הם מתאימים לסוכרתיים לכן אני ממליצה להשתמש בכזה שמתאים לסוכרתיים.
אני חושבת (זו דעתי) שאפשר לאכול כל דבר בתנאי שאוכלים אותו במידה נכונה ולא מפריזים בו 🙂

avatar
סאקרה (16:50 11.08.2015)

סטיביה הוא תחליף מצויין לסוכר.
ללא תופעות לוואי ונחשב בריא.
לעוגה לא מתאים להשתמש בעלים אז צריך להשתמש בנוזל. צריך לחשב כמה טיפות מקבילות לכוס וחצי סוכר ולהוסיף לבלילה.
לדעתי בעוגה כל תמיסת סטיביה תתאים. לשתיה אני מעדיפה סוג מסויים כי באחרים אני מרגידה טעם לוואי.

לקריאת כל התגובות