זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
חומרים לעוגת השוקולד:
2 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
1/3 כוס (66 ג’) שמן
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה)
1/2 כפית (2.5 ג’) תמצית וניל
1/2 כוס (120 מ”ל) מים חמים
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
1 כף גדושה (15 ג’) אבקת שוקולית
חומרים לשכבת הקוקוס:
3/4 כוס (67 ג’) קוקוס
1/3 כוס (80 מ”ל) מים חמים
כף (8 ג’) אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) + כף (8 ג’) שמן קנולה + 2 כפות (20 מ”ל) מים רותחים
קוקוס לפיזור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-ממיסים במיקרוגל את השמן עם קוביות השוקולד המריר, מערבבים לבלילה חלקה ומצננים מעט.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הביצים, הסוכר, בלילת השוקולד, תמצית וניל והמים החמים. מוסיפים קמח תופח ואבקת שוקולית ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.
-מערבבים בקערית נפרדת את חומרי שכבת הקוקוס (קוקוס, מים חמים ואבקת סוכר).
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק מחצית מבלילת השוקולד. מעליה יוצקים את תערובת הקוקוס ומכסים במחצית בלילת השוקולד שנותרה.
-אופים בתנור במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
–מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי (קוביות שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים) ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מוכנה ובעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
אז מזה שלושה חוששים אני מכינה כל יום עוגות לחיל האישי שלי – בעלי הקשיש- שעדין משרת במילואים למרות שהוא כבר בן 60 …. אין ספק שזו העוגה המועדפת על חיילי החמל. המתכונים שלך מדהימים
המון תודה ….
מהממת את❤️
תודה רבה
היי אפרת, פעם הכנתי עוגת שוקולד עם כוס קוקוס ויצא מדהים ואני לא זוכרת איפה המתכון הזה באתר.אשמח לעזרתך. תודה רבה
היי
אולי זה המתכון הזה.
תודה על המענה המהיר 🙂
את העוגה המושלמת שצירפת אני מכינה כמעט כל שישי ! היא מדהימה וגורפת מחמאות!! רציתי לגוון עם מתכון של עוגת שוקולד שאני זוכרת שהייתה בו כוס פתיתי קוקוס בבלילה… אמשיך לחפש! אבל תודה רבה שוב על הבדיקה! את נפלאה!
בשמחה😊העוגה נראית מושלמת!
היי אפרת 🙂
העוגה בתנור כבר יותר מ50 דקות הלמעלה כבר אפוי לגמרי והבפנים עדיין נוזלי…
מה אפשר לעשות?
היי
תמשיכי לאפות על 160 מעלות עד שהעוגה אפויה בפנים.
ממש רוצה להכין. יש לי תבנית עגולה בקוטר 22.5 רציתי לדעת מה המתכון לתבנית כזאת? ואין לי אבקת סוכר מה אפשר להשים במקום?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
היי
התבנית הזו קצת בעייתית, כי תצטרכי להכפיל כמויות פי 1.5 וקשה לדייק בכמויות כאלו… עדיף להשתמש בתבנית בקוטר 24 ולהכפיל כמויות פי 2.
אפשר לשים כפית סוכר רגיל.
עוגה מעולה קלה וטעימה, מומלצת במיוחד למי שאוהב קוקוס…..
תודה לך אפרת על עוד מתכון משגע!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עשיתי עם שוקו צ’יפס במקום שוקולד מריר..
יוצא מוצלח ממש. תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
אפשר לעשות את זה כמאפינס ?
כן, כ-9-12 תבניות מאפינס (תלוי בגודל שלהן).
הכל אבל ה-כל יוצא פשוט מושלם ❤️ תודה לך יקירה!
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
היי אפרת
תודה שיש אותך! במקום לרוץ בין עשרות אתרים, יש מקום אחד שבו מוצאים הכל:)
אפשר לוותר על השוקןלית? ובמה אפשר להמיר?
היי,
תודה על המילים החמות❤ אפשר להמיר את השוקולית בכף (לא גדושה) קקאו.
תודה!
זה הפעם העשרים שלי שעושה אותה, איןן אלופה תמידד העוגות שלך יוצאות לי מוצלחות, תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
הי אפרת
העוגה יצאה טעימה בטירוף!!!!
אפילו שכנה שהיתה אצלי לקחה גם בשבילה לבית מרוב שיצאה מוצלח.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
היי שלום לך
אם כבר אני עומדת להכין, אשמח שיצאו לי כמה פסים (ולהקפיא לשבת:)
תוכלי לכתוב כמויות ל – 3 אנגליש קייק ?
ממש תודה!!
(אף פעם לא הבנתי למה, אבל הכפלת כמויות לא תמיד עובדת. לכן שואלת.)
היי לאה,
באופן כללי הכפלת כמויות פחות מצליחה כאשר יש יותר מ-4 כוסות קמח בכמות. היות ובכמות הכפולה פי 3 יש 3 כוסות קמח- לא אמורה להיות בעיה עם ההכפלה. פשוט תכפילי את הכל פי 3.
אשמח לשמוע איך יצא(:
אוקיי טוב לדעת!
אעדכן בעז”ה.
הי שוב.
אשמח למתכון ל3/4 אינגלישקייק בבקשה.
חומרים לעוגת השוקולד:
ביצה וחצי M או אחת L
1/3 כוס (75 ג’) סוכר
רבע כוס (50 ג’) שמן
38 גרם שוקולד מריר (כשליש חבילה)
שליש כפית תמצית וניל
שליש כוס (68 מ”ל) מים חמים
3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח
3/4 כף (12 ג’) אבקת שוקולית
חומרים לשכבת הקוקוס:
חצי כוס (50 ג’) קוקוס
רבע כוס (60 מ”ל) מים חמים
3/4 כף (6 ג’) אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
38 גרם שוקולד מריר (כשליש חבילה) + 3/4 כף (6 ג’) שמן קנולה + כף וחצי (15 מ”ל) מים רותחים
קוקוס לפיזור
ממש מעולה.
למדתי שאת העוגות שלך צריך להכפיל מראש…
יצא טעים ומאד מוצלח.
ממליצה!
איזה כיף לשמוע! תודה יעל❤
אואוווו עוגה טעימה בטרוףףף אני הכנתי ועשיו אני מכינה שוב תודה אפרתת❤
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה אמונה🌺
עוגה מושלמתתתתת הכנתי בשניות!
תודה רבההה איןן דברים כאלהה😁
איזה כיף לשמוע!
שנה טובה🍯
ואוווווווו
פשוט עוגה מושלמת!!!
ציפיתי בסירופ שעשוי מ:
חצי כוס מים רותחים
2 כפיות קקאו
שקית סוכר וניל
יצא מדהים!!!!!!!!!!!
מעולה, איזה כיף לשמוע! שבת שלום❤
אימאלה אפרת הכנתי אינספור מתכונים שלך אבל העוגה הזאתתתת פשוט אין לי מילים (ואני לא הכי אוהבת קוקוס במאפים) העוגה יצאה פשוט מושלמת!!! למען האמת, לא היה לי ספק שהיא תצא טובה לכן הכפלתי כבר כמויות אבל היא יצאה הרבה מעבר למצופה 😍
תודה רבה!
שולחת תמונה לשיתוף (שמתי גם מהבלילה של הקוקוס מעל העוגה לכן ויתרתי על הציפוי הפעם)
וואו נראה פשוט מעולה!! איזה כיף לראות תוצאה כזו, תודה על השיתוף😊
אפרת יקרה בוקר טוב, אני לא כל כך מנוסה באפיה.. אז יש לי שאלות בסיסיות. לגבי כמות השמן בעוגה – אני רואה במתכון שיש רק 1/3 שמן שצריך לערבב עם השוקולד ולצרף אחר כך לשאר החומרים. לא צריך עוד כמות מסויימת של שמן חוץ מהערבוב עם השוקולד כדי שהעוגה תצא יותר רטובה?
העוגה נראית ממש מצויין, אני רוצה שתצליח לי 🙂
תודה יקרה!!!
היי עדנה, אין צורך בכמות שמן נוספת:)
בהצלחה! אשמח להתעדכן איך יצא😊
תודה יקירה, אעדכן בשמחה 🙂 יש לך מתכונים טעימים בטירוף! תודה על הכל!
אמרתי שאעדכן חח יצאה עוגה מצויינת, טעימה מאוד!! תודה! שבת שלום ומבורך! 🌹🙂
שמחה לשמוע😊
שבת שלום.
האמת הכנתי
לא יצא משהו…
בציפוי כדי שישאר נוזלי לא להוסיף מים!!!!
רק שמן!
הי אפרת
אני רוצה להכין כמות כפולה ויש לי 100 גר קוקוס כמה מים ואבקת סוכר לשים?
אין לי שוקלית אפשר לוותר ?
היי יעל,
שימי חצי כוס מים וכף שטוחה אבקת סוכר.
אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו (לכמות כפולה) או 2 כפות שטוחות קמח + 20 גרם שוקולד מריר (לכמות כפולה), סה”כ 120 גרם שוקולד.
שלום אפרת
הכנתי את העוגה ,אחרי שקראתי את כל ההמלצות
העוגה יצאה רטובה מבפנים ,בחלק של הקוקוס
לדעתי בגלל ערבוב הקוקוס עם מים ולא חומר שומני
ולא אפיתי אותה בטורבו
היי גילה,
אפית בתבנית אינגליש קייק? כמה זמן?
לדעתי העוגה לא נאפתה עד הסוף. דווקא הערבוב עם המים אמור לעשות את המילוי עסיסי ולא יבש.
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
היי
אפיתי בתבנית אינגליש קייק והשתמשתי בכוס חד פעמית לחם שהיא כ220מל
אני לא זוכרת כעת ,כמה זמן היא היתה בתנור
אבל השכבה של השוקולד אפילו התיבשה מעט ,כך שנראה לי שזמן האפיה היה טוב
היי גילה מה הכוונה השכבה של השוקולד? של העוגה? או של הציפוי?
את הציפוי מוסיפים בסיום האפייה.
שלום אפרת- העוגה יצאה ממש טעימה!! : )
משהו מעניין שבאמצע נשאר רטוב יותר- יש לך מושג אולי למה?
היי בתיה,
באיזו תוכנית שמת את העוגה בתנור?
לכמה מעלות חום?
יכול להיות שאפית על טורבו?
כן- זה היה על 180 מעלות- בטורבו
עוגות בחושות עדיף לא לאפות על טורבו
וזו הסיבה שהעוגה מבחוץ הייתה אפויה ומבפנים לא יקירה.
לפעם הבאה- תאפי בתוכנית רגילה חום עליון תחתון על 180 מעלות.
תודה רבה!!!!
אנחנו ממש נהנים מהאתר שלך- האוכל מאוד טעים וקל להכנה!!
❤️
עוגה ממש טעימה! הכנתי ללא ציפוי! אכין אותה שוב!
תודה אפרת 🙏
תודה אורה ❤️
סופסוף בזכות האתר המדהים הזה יצאה לי עוגה פשוט מושלמתתתתתת
תודה רבה על מתכוננים מושלמים:) !!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אודיה ❤️
אחת ה-עוגות הכי מעולות שהכנתי!😋
מעולה ומושלמת!!!!
תודה רבה אפרת המקסימה❣️
שמחה שאהבת 🙂
תודה גיתית
מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר?
סוכר רגיל?
כפית סוכר רגיל.
הכנתי כמות כפולה עם 5 ביצים והקצפה במיקסר. יצא מעולה! תודה רבה!!מן
תודה מוריה 🙂
תודה על מתכונים נהדרים!
האם אפשר לערבב את הקוקוס בתוך הבלילה עצמה ולא בתור שכבה נפרדת?
תודה
אלישבע
כן אפשר ואז אין צורך להוסיף שליש כוס מים וכף אבקת סוכר.
היי המשך צום קל לכולם! העוגה נראית מעולה למוצאי הצום!!
רק שאלה : האם ניתן להכין את העוגה בטוסטר אובן?
כן אפשר.
מומלץ לקרוא – אפיה בטוסטר אובן.
עוגה נהדרת, קלה להכנה וטעימה ברמות.
יישר כח
תודה תמר 🙂
היי,
העוגה טעימה כמו כל מתכון שלך.
אך היא יצא קצת יבשה מה אפשר לעשות אם זה?
תודה ושוב עוגה טעימה מאוד.
היי רחלי,
אפית בחום עליון וחום תחתון או שאולי העוגה נאפתה יותר מידי?
בכל מקרה, אפשר להרטיב אותה. להמיס 25 גרם שוקולד מריר + 5 כפות מים ולשפוך על העוגה באופן שווה בחלק העליון (רצוי לפני ששמים ציפוי).
אם אני לא רוצה את התוספת של הקוקוס, רק עוגת שוקולד, האם הכמויות משתנות?
אין שינוי.
*חשוב רק להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
שלום אפרת.
למרות שהכנתי את העוגה כמה פעמים, פתאום אני לא בטוחה על איזה גודל ביצים מדובר במתכון. L/M?
היי מוריה,
אם אני לא מציינת את גודל הביצים זה לא משנה. אפשר להכין עם מה שיש לך.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ?
כן אפשר.
תודה על המענה.
ודרך אגב..בתוכנית “אצל ג’קי”
השתמשת בשמנת מתוקה ?
כי ראיתי שפה לא השתמשת…
היי שיר,
המתכון שהכנתי בתוכנית זה – קינוח שכבות שוקולד וקוקוס 🙂
היי,
אוהבת את המתכונים שלך.
בטעות שמתי מים פושרים, נראה לי שלא כל הגושים נמסו, שהתערובת נותרה גושית קצת. זה יסתדר בתנור?😬
מאמינה שכן.
שלום אפרת
תודה על המתכונים הנהדרים. אני רוצה להמיר את השוקולד בטורט הכושי לקקאו. כמה לשים במקום 50 גר\’ שוקולד?
היי לאה,
במקום השוקולד אפשר לשים כף גדושה קקאו.
עוגה מעולה! שאלונת, יש אפשרות לעשות אותה חלבית, להחליף את השמן בשמנת מתוקה? במידה וכן, מה הכמות?
במקום מים אפשר לשים שני שליש כוס שמנת מתוקה. שמן יש לשים שליש כוס בכל מקרה.
אחלה מתכון כמה כיף להכין מתכונים שלך כל הכבוד!!! כל מתכון הצלחה ללא עוררין תודה לך יישר כוח!!!
תודה ריקי ❤️
שלמות אין דברים כאלה!!!
שמחה שאהבת 🙂
האם כשכתוב מים חמים הכוונה לרותחים?
הכוונה למים רותחים מעורבבים עם מים פושרים.
שלום אפרת, אין לי שוקולד מריר אבל יש לי שוקולד צ’יפס מריר, אפשר להמיר? אם כן, מה הכמות? גם לעוגה וגם לציפוי… תודה!
כן.
50 גרם = רבע כוס שוקולד צ’יפס.
עוגה כייפית וטעימה!!
נהייתי מכורה לאתר שלך
כל היום מולו-בארוחת צהריים, בהכנות לשבת, סלטים, עוגות וכו’
את ממש מצילה אותי לחדש ולגוון
בעלי מבסוט מזה מאד!
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה ❤️
הי אפרת,
המתכון נראה מעולה, אבל יש לי שאלה
אני רואה שלא מקציפים בכלל
זה לא יוצא דחוס?
תודה רבה!
היי יפה,
זה לא יוצא דחוס בתנאי שלא מערבבים יותר מידי לאחר הוספת הקמח והשוקולית.
שכחתי להוסיף את השוקולית מה אפשר לעשות
היי יעל, העוגה כבר בתנור?
הי
אני רוצה להכין כמות ל30 ילדים
בכמה להכפיל כמויות
והאם אפשר להכין את כל הכמויות בבת אחת או עדיף לחלק
היי בר,
אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמויות האלה:
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
כפית תמצית וניל
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
3 כפות גדושות אבקת שוקולית
חומרים לשכבת הקוקוס:
2+1/4 כוסות קוקוס
כוס מים חמים
3 כפות אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
קוקוס פיזור
היי! אם אני רוצה להכין עוגה גדולה יותר, תבנית מלבנית
להכפיל את הכמויות?
כן, אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
הבלילה של הקוקוס צריכה להיות נוזלית או קצת מוצקה?
התערובת צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית. לפי התמונה המרקם נראה בסדר.
עוגה פשוטה ומושלמת
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן להמיר שוקולד מריר בבישול? נגמר לי המריר.
הכוונה לשוקולד לבישול? אפשר.
הי אפרתוש,
אני מאוד רוצה להכין את זה אבל אין לי שוקולד
אם אשים קקאו משובח?
את יכולה לשים כף גדושה אבקת קקאו.
עוגה מצויינת וטעימממה
תודה יעל 🙂
הי אפרת, יש אפשרות להחילף את השוקולד המריר? ואם כן, במה?
אפשר לשים במקום השוקולד המריר 2-3 כפות ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת קקאו.
תודה!
היי אפרת
תודה על אתר מקסים
האם ניתן להמיר את השוקולית באבקת קקאו איכותית ומהו היחס ?
שנית האם ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס
בדרך כלל שמן קוקוס מצריך פחות כמות בערך חצי מהמקור מה דעתך?
היי אופק,
אפשר לשים כף רגילה (לא גדושה) קקאו.
את השמן ניתן להמיר בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
זה נכון לחמאה. שמן עדיף להמיר באותו יחס.
עוגה מעולה!!! כל שבוע אני אופה אותה.אני אוהבת לאפות אותה במאפינס – כמות של 12 .מתכון מושלם,ממש תודה!
שמחה לשמוע!
תודה מלי 🙂
עוגה מדהימה, כל כך טעימה. אפרת את אלופה תודה רבה ושבת שלום
תודה מרים, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום 🌷
אפרת, שבת שלום,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 24
האם צריך לשנות את כמות המצרכים?
היי נעמה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
מתכון פשוט וזריז והעוגה יצאה נ ה ד ר ת !!
העוגה הזאת תככב אצלי קבוע !
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
העוגה נראית מדהימה ואני כבר הכנתי מצרכים להכינה.שאלה:אם אין לי מיקורגל אז פעולת החימום של השוקולד עם השמן יכולה להתבצע בבן מארי?
כן, אפשרי.
חובה להשתמש באבקת סוכר או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר.
אפרת היקרה,
אני מאד אוהבת את המתכונים שלך
ואת העוגה הנהדרת הזו בפרט.
הכנתי אותה כל כך הרבה פעמים
ולעולם לא התאכזבתי.
עוגה מצויינת שתמיד נותנת חשק לעוד.
כל פעם שאני רוצה להכין עוגת שוקולד קוקוס אני מחפשת מתכונים אחרים, כדי לגוון, כמובן, אבל תמיד בסופו של דבר, לאחר חיפוש מעמיק למציאת המתכון השווה ביותר, אני חוזרת אל אותו מתכון ישן ואהוב, כי בעצם, למה לגוון אם יש לי מתכון לעוגה כל כך מוצלחת ונהדרת.
אז תודה רבה לך, הרבה ברכה ובהצלחה.
מצרפת בתגובה זו את העוגה שכרגע יצאה מהתנור 🙂
תודה נעמה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
בטעות שמתי כוס מים חמים. אז הכפלתי כבר הכל כפול 2. הבעיה שנגמרה לי חצי חבילת השוקולד שהיתה מיועדת לציפוי. האם יש תחליף לציפוי שוקולד אחר? קקאו..משהו…?
היי בת שבע,
מקווה שבסוף הסתדרת.
ניתן להכין ציפוי מקקאו. מצרפת לינק – ציפוי לעוגה.
העוגה יצאה נהדרת! השתמשתי בקמח קוקוס במקום הקוקוס וזה יצא נהדר! אוורירי ונימוח העוגה נגמרה בצ’יק
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נטלי
הי
העוגה נשמעת מעולה. האם אפשר להמיר את השמן בחמאה? מה הכמויות?
תודה
היי אורנית,
אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
יום מקסים 🙂
היי אפרת
מה הכמויות לתבנית עגולה 26 קוטר?
היי אוריה,
כמויות לתבנית 26:
חומרים לעוגת השוקולד:
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
כפית תמצית וניל
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
3 כפות גדושות אבקת שוקולית
חומרים לשכבת הקוקוס:
2+1/4 כוסות קוקוס
כוס מים חמים
3 כפות אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
קוקוס פיזור
שבת שלום 🙂
הכנתי את העוגה והיא יצאה פשוט מושלם!!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בציפוי של העוגה ולמרוח אותה בתוך עוגת טורט כמו קרם?
תודה מראש.
היי אסתי,
בדר”כ מכינים את הקרם משמנת אבל אם מבחינת המרקם זה נראה לך מתאים אז אין בעיה.
אני ממליצה אפילו להניח לציפוי להתקרר לטמפ’ החדר ואז ממש להקציף אותו עד שהוא נעשה קרמי.
היי אפרת. יש לי במקפיא עוגת שוקולד פשוטה שיצאה קצת צמיגית כי נשפך לי מידי הרבה מים. יש מה לעשות איתה?(חיפשתי בשאריות אוכל ולא מצאתי…)
היי שרה,
את יכולה להכין כדורי שוקולד מעוגה.
היי,
ניסיתי כבר כמה מתכונים מהאתר שלך ותמיד התוצאות טעימות!
רק לגבי העוגה הזו, ניסיתי והעוגה היתה בתנור בערך יותר משעה ועדיין הבפנים היה רטוב והבחוץ כבר התחיל להשרף..
יש לך רעיון איך ניתן למנוע את זה לפעם הבאה?
היי רותם,
זה קשור לטמפ’ האפיה. אפית את העוגה באינגליש קייק או שהכפלת כמויות ואפית בתבנית גדולה יותר?
בדקת שכיוונת לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)?
במקרה שהעוגה נשרפת בחלק החיצוני ומבפנים היא עדין לא מוכנה יש להפחית את הטמפ’ ולאפות ב170 מעלות. פעם הבאה אני ממליצה לאפות ישר ב10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
שבוע נפלא 🙂
אני מכינה את העוגה הזו מלא וכמובן שהיא נהדרת!!
אבל הייתי רוצה שהקוקוס יצא פחות יבש מה אפשר להוסיף לו?
היי שירן,
הוא יוצא יבש כי זה המרקם שלו ומאחר והוא בנפרד מהבלילה ולא מעורבב בתוכה.
יכול להיות שתוספת של יותר מים תעזור או לערבב אותו עם שמנת מתוקה/צמחית במקום המים. חשוב לי לציין שלא ניסיתי, זאת השערה.
היי
במתכון רשום כוס
לאיזה גודל כוס של שתיה חד פעמית של מים או קפה??
הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל – כוס זכוכית רגילה עם ידית.
אם אין לך אז כוס מקרטון לשתיה חמה.
עוגה נהדרת, טעימה וקלה להכנה, קצרתי מחמאות
יישר כח
תודה תמר, שמחה שיצא טעים 🙂
האםאפשר להשתמש בשוקולית, במקום להמיס את השוקלד? ואם כן, באיזה כמות?
אני מניחה שאת יכולה לשים 3 כפות שוקולית.
עוד שאלה, האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום מים?
ותודה מראש על התגובה המהירה שלך,
כן בטח.
יום מקסים 🙂
ווואאאאאאאאאאאאאאאוווווו זה יצא פיצוווווווווווווווץץץ
טעים במיוחד..
תודה רבה לך על המתכונים…
נהננים מהם תמיד
ותמיד יוצא מוצלח
שבת שלום
תודה הודיה, שמחה שאהבת!
שבת שלום 🙂
שבוע טוב אפרת, העוגה טעימה מאודדדד, הכנתי אתמול לשבת והיא חוסלה. אשמח לעוד רעיונות, מה אפשר לשים במקום הקוקוס בשכבת הביניים? והאם אפשר להכין את העוגה רק מהשוקולד? תודה רבה
היי ענבר,
אפשר לוותר על השוקולית ולהכין רק משוקולד מריר.
במקום קוקוס אפשר לשים 2-3 כפות של ממרח כלשהו. זה יכול להיות ממרח חלבה, חלב, לוטוס וכו’. אם שמים ממרח אין צורך לשים שליש כוס מים ואבקת סוכר.
אפשר גם לשים שוקולד צ’יפס לבן או מריר או אגוזים קצוצים מכל סוג ומומלץ לקמח אותם לפני כדי שלא ישקעו (גם במקרה הזה יש לוותר על המים ואבקת הסוכר).
שבוע טוב 🙂
עוגה מדהימה!!
הכנתי אותה כבר כמה פעמים. היא כ”כ טעימה עד שבעלי שלא אוהב קוקוס בדר”כ התלהב ממנה מאד!
אגב- הכנתי אותה גם עם סוכרזית-סטיויה ושוקולד ללא סוכר ויצא מעולה ממש!
תודה מוריה, שמחה לשמוע 🙂
היי תודה רבה מראש על הכל..:-)
רציתי לדעת אם אני מכינה בקערה אחת ומכפילה ת’כמות אחרי זה אני יכולה לשפוך אוטומטית ל 2 תבניות אינגליש בלי לפחד כן?
כן רחל, אין בעיה 🙂
חג שמח!
היי אפרת, העוגה התחסלה תוך פחות מיממה!!!! תודה רבה לך וחג סוכות שמח:)
שמחה לשמוע!
תודה אפרת, שנה טובה וחג שמח 🙂
עוגה מעולה ישר כח על המתכון 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מעולה תודה!!!
תודה אביה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
מ ע ו ל ה !
עוגה רכה וטעימה בשילוב מושלם של קוקוס.
מצטרפת לקודמיי להחליף את המים בחלב או בתחליף חלב כלשהו לפרווה. הכנתי פעם אחת עם מים ובפעם השניה עם גביע ריצ׳, זה יצא עשיר יותר, תענוג. אה. וכמובן שהכפלתי כמויות….
תודה.
תודה דסי, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂
סליחה!!!התכוונתי על תמצית הוניל.
כן דנה, אפשר לוותר.
הי.
אפשר לוותר על אבקת הסוכר?
תודה
היי ,
הכפלתי את הכמויות כל חומר פי 2 ושפכתי לתבנית 26 ויצא לי גבוה ויפה . עכשיו השאלה שלי האם שכבת הקוקוס יוצאת ממש עיסתית . כאילו לא בלילה או משהו כזה . יוצא ממש כמו שאפשר להכין כדורים מהם האם זה בסדר?
והאם היחס של הכפלת הכל ב2 הוא תקין? כאילו במקום שליש שמתי שני שליש. במקום 3/4 שמתי 1.5 .
היי שמעון,
זה בסדר. שכבת הקוקוס יוצאת עיסתית ומוצקה, לא כמו בלילה נוזלית רגילה.
וזה בסדר גמור שהכפלת כמויות 🙂
אם אני רוצה להוסיף טוויסט אגוזים אני יכול להוסיף לבלילת השוקולד? אם כן באיזה אופן ?
השכבות עם הקוקוס אין לי בעיה הכול טעים. רק הטוויסט איך עושים?
היי שמעון,
אפשר לפזר אגוזים טחונים או קצוצים על שכבת הקוקוס עצמה או להוסיף לתוך הבלילה עצמה בסוף (אחרי שהוספת את הקמחים).
בהצלחה 🙂
שלום
האם אפשר להוסיף לשכבת הקוקוס שוקולד לבן קצוץ/להחליף את הקוקוס בשוקולד לבן קצוץ? במידה וכן האם לפזר אותו כמו שהוא או לקמח/להוסיף משהו אחר כדי שלא ישקע?
היי אורית,
נראה לי שכדי שהוא לא ישקע כדאי לפזר אותו מעל לשכבת הקוקוס.
בהצלחה 🙂
שלום,
1. האם המים במתכון צריכים להיות חמים או רותחים?
2. אני רוצה לשים בציפוי שמנת מתוקה במקום מה שרשום איזו כמות צריך לשים?
תודה
היי אורית,
1. מים חמים (לא רותחים).
2. רבע מיכל שמנת מתוקה (60 מ”ל) + 50 גרם שוקולד מריר – להמיס ולערבב לתערובת חלקה ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
המשך יום נפלא 🙂
נשמע טעים, אפשר אבקת קקאו במקום שוקולית?
כן שירי, אפשר.
העוגה טעימה ביותר ומאוד מאוד קלה להכנה
עדיפות ל2 ביצים, וחלב במקום מים.
כמו כן העדפתי להשתמש בשוקולד חלב-פרה ילדים מעדיפים.
תודה מאמצת בחום.
תודה אסתי, שמחה שיצא טעים 🙂
העוגה נפלאה מהירה ומעט חומרים,הוספתי אותה לרשימה שלי .
נחטפה בכוס קפה אחד.
שמחה לשמוע אילנה 🙂
תודה וחג שמח!
תודה לך!! העוגה יצאה טעימה בצורה בלתי רגילה.
שמחה לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🙂
הכוונה מציעה ולא מציאה כמובן …
היי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה, אם ברצוני להכין אותה עם אגוזים (לא כולם חובבי קוקוס) את מציאה לטחון את אותה כמות אגוזים ולנהוג כמו שאת מציאה עם הקוקוס?
תודה ושבת שלום שני
היי שני,
כן, אם את רוצה לשים אגוזים במקום קוקוס אני ממליצה לטחון אותם דק באותה כמות (3/4 כוס).
אפשרות אחת היא להוסיף את האגוזים לתערובת בסוף ואז האגוזים יורגשו בכל העוגה.
אפשרות שניה היא לצקת 2/3 בלילה לתבנית, לפזר את האגוזים הטחונים ולצקת את שליש הבלילה שנותרה.
מומלץ לקמח את האגוזים מעט כדי למנוע את שקיעתם במהלך האפיה ואין צורך במקרה הזה להוסיף מים חמים וכף אבקת סוכר כמו במקרה של הקוקוס.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי,
תודה רבה על התשובה..
אם אני רוצה להפחית את כמות הקוקוס בעוגה (תבנית 26) , אני צריכה לצמצם בהתאם גם את כמות המים החמים והאבקת סוכר?
אשמח לתגובה בהקדם.
אני רוצה להכין עוד מעט את העוגה
היי לירון,
את יכולה להפחית את כמות הקוקוס מבלי לצמצם את יתר החומרים.
בהצלחה 😉
אוקיי תודה רבה..
לגבי גודל הכוס..
יש מספר גדלים של זכוכית, יש מאג, כוס של קפה, כוס כמו של קפולסקי..
איך אדע במה להשתמש כדי שהמתכון ייצא מדוייק?
את האמת בעוגת מייפל שלך אני מכינה בכוס חד”פ לשתייה קרה ..
בעיקרון כשאומרים מידה ל כוס בעוגה זה 240 מ”ל??
כן, 240 מ”ל זה הנפח המומלץ 🙂
ולגבי זמן האפייה בתבנית 26 הוא לפחות 50 -60 דק’ נכון?
כן, משהו כזה. ממליצה לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 45 דקות.
לדעתי הכמות לא מספיקה לתבנית 26. אני הכנתי בתבנית ארוכה ולא יצאה כל כך גבוהה.
היי,
תודה רבה רבה לך על התגובה המהירה ועל הטיפים המנצחים..
שאלה נוספת, אני משתמשת בכוס חד פעמי לשתייה קרה . זה בסדר ??
לא, זאת כוס קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) וחשוב להשתמש באותה גודל כוס לאורך כל המתכון כדי שהיחסים יישמרו.
היי אשמח למתכון לתבנית 26
ורציתי לשאול משהו:
הקצפה של ביצים וסוכר: האם היא צריכה להיעשות בעדינות/ במהירות/ כמה דק? / ערבוב עד לקבלת מרקם של בועות?
אני שואלת כי כשאני מכינה עוגות בחושות לפעמים העוגה יוצאת ואוורירית ולפעמים דחוסה ונמוכה.
ואי רוצה להבין איפה אני טועה
אשמח לטיפים ועזרה
היי לירון,
כמויות לתבנית 26:
חומרים לעוגת השוקולד:
3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות)
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
כפית תמצית וניל
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
3 כפות גדושות אבקת שוקולית
חומרים לשכבת הקוקוס:
2+1/4 כוסות קוקוס
כוס מים חמים
3 כפות אבקת סוכר
חומרים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
קוקוס פיזור
אפשר לערבב בעזרת מטרפה ידנית ואפשר להשתמש במיקסר. אם מקציפים במיקסר זה יכול להיות על מהירות בינונית (מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה ומוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר הרשום). מה שהכי חשוב הוא להוסיף את הקמח בסוף ולערבב כמה שפחות. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה. אם את משתמשת בקמח רגיל ואבקת אפיה חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה אחרת זה יכול לגרום לעוגה לצאת נמוכה. גם חימום מראש של התנור, לפחות 10 דקות לפני שמכניסים את העוגה מאוד חשוב לתפיחת העוגה.
מומלץ גם תמיד לנפות את הקמח במתכון לפני השימוש, אפילו להעביר אותו במסננת דקה אם אין לך נפה.
בהצלחה 😉
היי,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קוטר 26
אשמח שתרשמי לי כמויות לגודל הנ”ל.
ואשמח לעצה ממך.
לגבי הקצפת ביצים וסוכר יחד?
כמה זמן רצוי לערבב את שניהם יחד ?והאם במיקסר או במטרפה/ כף?
אני שואלת כי לעיתים אני מכינה עוגות בחושות – (למשל המתכון שלך של העוגת מייפל שהוא מדהים) העוגה יוצא לי אוורירית וגבוהה ולפעמים טיפה נמוכה ודחוסה.
אשמח לטיפים ממך.
עוגה מעולה! הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 24 והיא יצאה גבוהה ויפה למרות שהחלפתי חצי מהקמח בקמח כוסמין. תענוג! תודה
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
העוגה יצאה מעולה הוספתי כף של רום אמיתי
וציפוי של שוקולד נוטלה
היה פשוט טעים ולא יבש
נגמר מהר
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
עוגה נפלאה!!!!! הוספתי כמה טיפות של תמצית רום טבעית (ללא צבע), וזה השביח את העוגה. חצי עוגה כבר התחסלה….
נשמע מעולה!
תודה חלי ושבת שלום 🙂
עוגה מצויינת.תודה על המתכון ((:
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
העוגה יצאה טעימה מאוד!! עשיתי לה שינוי קטן הוספתי ממרח חלבה שהכנתי מדבש סילאן וטחינה. בקיצור האתר הזה מדהים!!
נשמע מעולה!
תודה מאיה וסופ”ש נעים 🙂
אין לי חבילת שוקולד, אני יכולה במקום השוקולד להוסיף קקאו? אם כן, אז כמה כפות?
שימי כף אבקת קקאו.
שבת שלום 🙂
העוגה קלה וטעימה. תודה רבה על המתכון הנפלא!
תודה חגי, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מושלמת!!!!! הכנתי עם כוסמין, יצא מטורף! אני לא מצליחה להפסיק לאכול ועוד רגע אני מחסלת לבד את כל התבנית…
יש לך רעיונות אולי לעוד דברים שאפשר לשים באמצע במקום קוקוס? זה טעים ממש עם הקוקוס אבל גם בא לי לנסות את המתכון עם עוד דברים כי העיסה מעולה.
תודה שפרה! אני שמחה לשמוע שיצא מוצלח 🙂
במקום הקוקוס אפשר לשים אגוזי פקאן, אגוזי מלך או שקדים קצוצים (מומלץ לקמח אותם לפני כדי שלא יישקעו).
אפשר לשים נטיפי שוקולד (שוקולד צ’יפס) מריר או לבן.
אפשר לשים באמצע ממרח כלשהו – ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס וכו’.
בהצלחה 😉
עשיתי , ויצא מעולה !!!!
המשפחה של בעלי טרפה אותה ….תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה דורית ויום נפלא 🙂
שלום,
אפשר להכין בלי שכבת הקוקוס? ובמקום פשוט להוסיף כף או שתיים קוקוס?
דבר נוסף, איך ממירים שליש כוס שמן לשמן קוקוס?
ודבר אחרון, ניתן להכין מקמח מלא או כוסמין?
תודה רבה ושבת שלום!
כן שרית, אפשר להוסיף 1-2 כפות קוקוס לבלילה במקום שכבת הקוקוס.
שימי שליש כוס שמן קוקוס מומס (אותו יחס).
קמח כוסמין (מלא או רגיל) עדיף באפיה מאשר קמח מלא רגיל מאחר והוא נותן תוצאה הרבה יותר אוורירית מקמח מלא רגיל.
בהצלחה ושבת שלום!
היי יש לי רק ביצים s כמה אני צריכה לשים בעוגה? תודה מראש
היי יש אפשרות לשים משהו אחר במקום קוקוס פשוט אין לי ובא לי מאוד להכין את העוגה.אולי אגוזים?ואם כן כמה? תודה על המתכונים המעולים
היי תהילה,
שימי 2 ביצים.
את יכולה להכין את העוגה גם בלי הקוקוס, היא טעימה גם ככה. אם את רוצה תוסיפי כשליש כוס אגוזים קצוצים אבל תוסיפי אותם לכל הבלילה בסוף (אחרי שהוספת את הקמח והשוקולית) ותערבבי ערבוב ממש קל כדי שלא ישקעו בתחתית במהלך האפיה.
בהצלחה 😉
עוגה פצצה, עכשיו יצאה מהתנור
תודה מיכל ושבת שלום 🙂
האם אפשר להכין כמאפינס?
כמה לשים מכל שכבה? האם מספיק כף אחת מהשכבה הראשונה, שכבה קוקוס ואז שוב כף מהשכבה הנוספת, האם זה מספיק כדי שזה יצא עד הסוף במאפינס?
כמה אמורים לצאת? וכמה זמן אפייה?
כן מיכל, אפשר להכין כמאפינס.
תמלאי כל שקע בבלילה בגובה חצי מהשקע. אח”כ שימי שכבה קוקוס ומעל שימי עוד רבע בלילה, סה”כ תמלאי את השקע בגובה 3/4 (אל דאגה, הקוקוס מעט שוקע במהלך האפיה לכן כדאי לשים אותו יותר גבוה.
אמורים לצאת 10-12 מאפינס.
בהצלחה 🙂
שלום
האם אפשר לשים משהו אחר במקום שוקולית?
תודה
היי שרה,
שימי במקום כף שטוחה אבקת קקאו.
שבת שלום 🙂
הי עוגה טעימה מאוד תודה
עשיתי הכל לפי המתכון אבל היא יצאה לי נמוכה מאוד
למה?
תןדה
היי דקלה,
הכנת בתבנית אינגליש קייק רגילה?
אם כן, העוגה לא תפחה בכלל?
מה אפשר לשים במקום שוקולד מריר?
היי שרה,
אפשר לשים במקום השוקולד המריר 2-3 כפות ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת קקאו.
שבת שלום 🙂
האם איפשר להקפיא את העוגה ?
תודה
כן לנה. רק תעטפי אותה היטב עם ניילון נצמד.
יום נפלא 🙂
הרגע טעמתי את העוגה פשוט מעולהההה אין מילים תודה על המתכון
אני שמחה לשמוע דורית 🙂
תודה שחזרת לעדכן,
חג שמח
הי. המתכון של העוגה פשוט נפלא.אפיתי אותה כבר מספר פעמים,ונגמרת מהר מדי.כל מי שטעם אותה,התלהב וביקש את המתכון .תודה רבה
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
רק אני חושב שהעוגה לא מספיק מתוקה??
היי ערן,
יכול להיות, זה עניין של טעם 🙂
הכנת כבר את הציפוי?
הי,בציפוי, אפשר לשים שמן סויה במקום שמן קנולה?
כן הדסה.
שבת שלום 🙂
הכנתי את העוגת שוקולד קוקוס
יצא פצצה
תודה רבה רבה על המתכונים הקלים והמהירים
תודה אפרת! שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
עוגה מצוינת!!!
תודה על מתכון מעולה!
🙂
תודה נורית, שמחה שאהבת 🙂
עוגה קלה ונהדרת!!! הכנתי לשבת. תודה למי שנתנ/ה את המתכון.
הכנתי ויצא מדהים !!! עוגה מעולה תודה רבה למי שהעלה/תה את המתכון.
תודה אהובה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
פעמיים הכנתי אותה =פעמיים יצא מעולה !!! תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
נראה מעולה .חייבת לנסות.
יש למישהו מתכון לעוגת שמרים .? פה לא ראיתי אולי כי זה לא תחת קטגוריה של עוגות מהירות ☺
נכון אתי, אין באתר עוגת שמרים כי היא לא ממש מהירה 🙂
היי
אני רוצה להכין היום את העוגה אבל יש לי רק ביצים בגודל L . לשים ביצה אחת בגודל הזה ?
תודה
היי אלונה,
עדיף לשים 2 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה יותר ולא תתפורר.
בס”ד
סליחה,
כתוב ביצה גדולה אבל לא יודעים כנראה שמאוד משנה הגודל בשביל הצלחת העוגה.
תודה רבה שורי, מסכימה איתך לגמרי 🙂 הוספתי הערה במתכון.
שבת שלום!
בס”ד
קודם כל האתר מדהים מדהים מדהים!
והכל כ”כ מושלם וטוב ברוך ה’
חשבתי שאולי כדאי להוסיף במתכון שצריך ביצה גדולה או 2 קטנות
חבל שהעוגה לא תצא מושלמת בגלל דבר כ”כ פעוט.
סליחה ותודה ושבת שלום !
האם אפשר להחליף מים חמים בחלב? בשביל שעוגה תצא חלבית…..או לשים שוקולד חלבי במקום מריר?
תודה מראש
היי טניה,
אפשר אבל המים החמים דווקא מעניקים רכות לעוגה. כדי להעשיר את העוגה את יכולה לשים במקום המים החמים שמנת מתוקה (ואז גם בשכבת הקוקוס אפשר לשים שמנת במקום המים החמים וגם בציפוי- במקום שתי כפות מים).
בתוך התערובת עצמה אני ממליצה להשתמש בשוקולד מריר ובציפוי אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
בהצלחה 😉
אני שמתי שמנת להקצפה במקום השמן, יצא טעים ומעולה.
עכשו מכינה פעם שניה…
מעולה 🙂 שמחה לשמוע קרן.
שבת שלום!
היי,
האם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח מלא (+אבקת אפייה)?
תודה!
היי מאי,
לדעתי העוגה תצא דחוסה מידי.
אם את רוצה להשתמש בקמח מלא בעוגות אני ממליצה לך על קמח כוסמין מלא. הוא יוצא הרבה יותר מוצלח באפיה מקמח מלא רגיל והוא גם בריא יותר 🙂
עוגה קלה ומעולה לכל אוהבי הקוקוס
תודה לילי, שמחה שאהבת 🙂
מצטרפת להמלצות – עוגה מצוינת, טעימה בטירוף :)))
תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂
העוגה הזו גם מהממת
רציתי לדעת גם את הכמויות בתבנית מלבנית בגודל בינוני
חד פעמית גודל33 *27
תודה
שבת שלום
נ.ב זה גודל אחד לפני התבנית הענקית של התנור
היי דבורה,
אלה הכמויות:
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר
כפית וחצי תמצית וניל
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל ו3 כפיות אבקת אפיה)
3 כפות גדושות אבקת שוקולית
לשכבת הקוקוס:
שתיים ורבע כוסות קוקוס
כוס מים חמים
3 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
6 כפות מים רותחים
שבת שלום 🙂
הי,
חייבת לשבח אותך על מתכונים נהדרים כשכל מתכון מיוחד מהאחר…
כל מתכון שעשיתי יצא מוצלח כל כך!!!
תודה רבה רבה 🙂
תודה קטי! את מקסימה. כיף לשמוע 🙂
העוגה ממש טעימה והמתכון פשוט וקל להכנה.
תודה!
תודה סמדר! שמחה שאהבת 🙂
שלום וברכה!
באיזה תבנית אפשר לעשות במקום אינגליש קייק?
היי סתיו,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש או עגולה 20.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בינונית (22X31) או עגולה 24.
תודה רבה! עשיתי כמו שאמר והכפלתי כמויות בתבנית מלבנית ויצא ממש טעים!! תודה רבה על האתר המדהים עם דברים טעימים ופשוטים להכנה!! 🙂 אבל אני לא מבינה למה העוגה לא תופחת לי היא נשארת נמוכה?
שמחה לשמוע סתיו 🙂
רשמת שגם עוגת המייפל והדבש יצאה לך נמוכה אז אני מניחה שזה בגלל אותה סיבה. הסיבות האפשריות לזה יכולות להיות:
*התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את העוגה (צריך לחמם אותו לפחות 10 דקות מראש).
*לא הכנסת את העוגה לתנור מיד לאחר שסיימת להכין (חשוב להכניס את הבלילה לתנור מהר מאחר ואבקות ההתפחה מתחילות לעבוד מיד).
*אבקת האפיה או הקמח התופח לא היו טריים או שפג תוקפם.
*ערבוב לא מספיק של אבקת האפיה עם הקמח לפני ההוספה לבלילה.
*שימוש בתבנית לא טובה (אם זו תבנית חד פעמית זה בסדר).
מקווה שעזרתי ושתמצאי כאן את הסיבה 😉
עשיתי אותה פעם אחת והיא יצאה ממש טעימה ,
רק שהיא הייתה די רכה, התפרקה די מהר..מה אפשר לעשות ? עוד ביצה אולי ?
היי שני,
אם העוגה מתפרקת אז באמת כדאי להוסיף עוד ביצה.
תודה יופי של עוגה הכנתי שתיים והריח משגע
תודה תמרי, שמחה שאהבת 🙂
יופי של עוגה הכנתי שתיים וכל הבית מריח טעם….
העוגה נראית טעימה להפליא. אני רוצה להכין אותה בתהנית מלבנית אלומניום גדולה (רגילה של עוגות) כדי שתהיה עוגה גדולה ולא באינגליש קייק . האם עלי להכפיל כמויות? תודה רבה. רוזי
היי רוזי,
אם הכוונה לתבנית אלומיניום בגודל 22*31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות) אז את צריכה להכפיל כמויות. ממליצה במקרה הזה להשתמש ב-3 ביצים כדי שכל המרכיבים בעוגה יתחברו היטב.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב! קודם כל אחלה אתר 🙂 . רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה 24? חג שמח 🙂
תודה רינת 🙂
זה גבולי. אני חוששת שהעוגה תצא מעט נמוכה. אם יש לך תבנית 22 אז עדיף.
חג שמח!
היי
העוגה יצאה לי מצוינת אבל קצת מתפוררת האם אפשר להכניס 2 ביצים XL
היי אורית,
כן אפשר.
זה מתאים לתבנית עגולה?
הי מיטל,
אפשר להכין בתבנית בקוטר 24 חד פעמית מאלומיניום (הן יותר קטנות מתבניות עגולות רגילות).
אם את מכינה בתבנית עגולה קפיצית או מתכת זה יתאים לתבנית עגולה 22.
שלום אפשר במקום לשים קוקוס לקישוט
אפשר לשים שוקלד לבן מגורד? אני הולכת לבקר את חמותיי ואני רוצה שתדע שיש לה כלה טובה חחחח אני תמיד מכינה עוגות ואוכל מהאתר שלכם אני מאוד אוהבת את האתר הזה פשוט מדהים ויש את כל מה שצריך
תודה גדא! אני בטוחה שיש לה כלה טובה ואני מאוד שמחה שהאתר שימושי עבורך 🙂
וכן, אפשר לשים שוקולד לבן מגורד מעל העוגה.
אפיתי את העוגה והקוקוס לא השתלב עם שכבות הבצק. גם הקוקוס בשכבה הפנימית התפורר בזמן ההגשה.
נראה לי כי חסר מרכיב כלשהו במתכון.
דבורה
היי דבורה,
אני מניחה שזה כתוצאה מאפיה בחום גבוה (במיוחד בתנורים חזקים). פעם הבאה אני ממליצה לאפות את העוגה בטמפ’ נמוכה יותר כך שהמרכיבים יספיקו להשתלב.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה!
העוגה יצאה מדהים! במיוחד יום למחרת (לא יודעת למה)
יש לך מושג אולי למה היא התפרקה לי קצת?
היא יצאה שלמה ובסדר אבל שחותכים היא לא יוצאת חתיכה שלמה..
הכנסתי ביצה בגודל M. יכול להיות שזה מה שלא הדביק אותה לגמרי?
איך להבא אפשר יותר ל’הדביקה’?
היי נטע,
שמחה שהעוגה יצא טעימה 😉
וכן, זה בגלל שהביצה היתה קטנה. פעם הבאה תשימי 2 ביצים בגודל m.
שבת שלום 🙂
היי. העוגה נראית מטריפההה!
אני צריכה גודל של תבנית תנור בכמה פעמיים להכפיל את התערובת? 4 אולי?
היי חני,
כן, לתבנית ענקית בגודל התנור יש להכפיל ב-4.
הכנתי והעוגה טעימה בטירוף אך לא ברור לי למה מתפוררת.. הקוקוס באמצע לא השתלב עם העוגה ולא נדבק..ולכן נפתחה לשתי חתיכות
היי חנאן,
אם העוגה מתפוררת בלי קשר לקוקוס אז זה בדר”כ אומר שחסר ביצה במתכון (כי הביצה מדביקה את החומרים). יכול להיות שהשתמש בביצה קטנה יחסית?
לגבי הקוקוס, זה מוזר כי הוא אמור להשתלב בעוגה. ערבבת את הקוקוס לפני עם מים חמים ואז יצקת על מחצית מהתערובת ועל זה כיסית בחצי השני של התערובת?
בכל אופן, אני שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה 😉
עוגה טעימה מאוד, תודה
תודה אושרה 🙂
רציתי לשאול האם להכניס לתנור על תוכנית טורבו,???
בכלל האאם כדאי לאפות עוגות בטורבו או רק בעליון ותחתון אלא אם צויין אחרת
תודה.
העוגה בתנור. ריח מצויין. אחרי 12 דקות היא התבקעה קצת. נורמלי??
הי אביעד,
זו תופעה נורמלית שהעוגה מתבקעת מעט אך אם העוגה התבקעה כבר אחרי 12 דקות, כדאי להנמיך את חום התנור ל170.
אפית עוגות היא תמיד בתוכנית הרגילה של התנור (עליון ותחתון) אלא אם כן צוין אחרת.
התבקעה או לא. טורבו או לא.
העוגה טעימה ורכה
מעולה! איזה כיף 🙂
היי אין לי שוקולד מריר האם אפשר נוטלה? ומה הכמויות?
היי עדי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר לשים 3 כפות מלאות.
עוגה קלה וטעימה מאוד!!
האם אפשר להקפיא אותה?
תודה רבה
תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא כמו כל עוגה בחושה רק חשוב כמובן לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
עוגה טעימה מאוד!! וקלה להכנה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, אפשר לשים סוכר רגיל במקום אבקת סוכר אם אין לי?
אם כן, אותה כמות?
תודה
היי מיטל,
כן רק תמיסי את הסוכר קודם עם שליש כוס המים הרותחים ורק אח”כ תערבבי עם הקוקוס.
תודה רבה על התשובה המהירה!
לגירסה ללא גלוטן: המרתי את הקמח בקמח קונדיטור נ”ג + אבקת אפייה.
יצא מעולה!!!
מצוין! תודה על העדכון 🙂
היי, נראה פשוט ויאמייי
האם מדובר בתבנית אינגלייש חד פעמית (אלומניום) או גדולה יותר?
היי דנה,
תבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום.
שבת שלום 🙂
שלום לך. העוגה כמו הרבה מתכונים שלך שהכנתי מעוליםםםםםםםםם .
תודה רבה לך
איזה כיף לשמוע רחל!
תודה וסופשבוע נעים 🙂
תודה לך..:)
היייי שאלה מה אפשר לשים במקום השוקולית?
היי נגה,
אפשר לשים כף אבקת קקאו ואם אין לך, את יכולה לשים כף שטוחה קמח (תופח או רגיל) + 10 גרם שוקולד מריר (הכוונה שבמקום להמיס 50 גרם שוקולד מריר, תמיסי 60 גרם).
יום נעים 🙂
הכנתי אתמול ובמקום קוקוס שמתי נוטלה יצא ממש טעים! תודה על המתכון הנפלא.
ושאלה קטנה:יש לך רעיון למשהו אחר חוץ מקוקוס ונוטלה?
היי עדן,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
אפשר לשים כל ממרח אחר כמו חלבה, ריבת חלב וכו’.
אפשר לשים אגוזים טחונים דק, חלבה מפוררת, שוקולד לבן קצוץ.
יום נעים וחמים!
תוווווודה ******
🙂
אתר מעולה ממש, המווווון תודות.
ניסיתי כמעט כל המתכונים ויצאו נהדר.
השאלה שלי, אפשר במקום ההמסה במיקרוגל, להמיס על אש קלה ושקטה?
תודה מראש
תודה! אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
לגבי ההמסה- כן, אפשר להמיס על אש קטנה.
בוקר טוב. רציתי לדעת עם אין כאן טעות. עוגה עם ביצה אחת בלבד?
בוקר טוב מור,
זו לא טעות, יש צורך בביצה אחת בלבד 🙂
הפכתי את העוגה העוגה לטבעונית … במקום ביצה :
3 כפות קורנפלור מעורבבים ב 5 כפות מים חמים . יצא מעולה .
מעולה! תודה על העדכון והשיתוף 🙂
יצא ממש טעים! תודה =)
מצוין! תודה דריה 🙂
הכנתי לסופשבוע, יצא מושלם!! כולם ביקשו את המתכון. תודה רבה:-)
מעולה! תודה על העדכון 🙂
היי אפרת, המתכון נראה לי ממש מוצלח,למה אני לא מצליחה להעתיק אותו למחשב שלי? נדמה לי שבעבר עשיתי זאת בקלות.
היי סמדר,
אם תלחצי על “הדפס בקובץ pdf” יפתח לך דף עם המתכון ושם תוכלי להעתיק.
שבת שלום 🙂