זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
ביצה גדולה
3 כפות שמן
2 כפות (50 ג’) רסק תפוחים ללא סוכר
4 כפות מלאות (60 ג’) סוכר או 4 כפות “כמו סוכר”
חצי כוס מים פושרים
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח
כף מלאה אבקת קקאו
סירופ:
כפית אבקת קקאו
כפית מלאה סוכר
2 כפות מים רותחים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-מערבבים בכוס את חומרי הסירופ ושופכים באופן אחיד מעל העוגה בעודה חמה.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
האם אפשר ביצה אחת מדיום
פחות מומלץ.
אפשר לשים תפוח מגורר במקום רסק? אם כן, כמה?
ואפשר להכין בתבניות סיליקון אישיות? אם כן, כמה זמן?
היי
תפוח מגורד לא יהיה תחליף מוצלח לרסק.
אפשר להכין בתבניות אישיות, זמן האפייה יהיה כ-15-20 דקות.
לכמה פרוסות לחלק את העוגה
לכמה שאת מעדיפה, הגודל הממוצע יוצא כ-12-15 פרוסות.
במה אפשר להחליף את הרסק תפוחים אם אין לי
היי,
אפשר לשים 2 כפות שמן במקום(:
אם אין לי קמח תופח
מה אפשר לשים במקום?
כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה
היי מלכי,
אפשר לשים במקום כוס קמח לבן+כפית אבקת אפייה.
שלום אפרת אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?תודה.
כן.
היי אפרת
אזפהעדיףלא להשתמש בקמח כוסמין 70 אחוז מלא? (רק 70 אחוז)
כוס מלאה? במאפינס משתמשת בקמח זה
תודה מראש ויום נעים.
כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין 70% מעורבב עם כפית אבקת אפיה.
תודה על המתכון,
את יכולה להגיד כמה שומן יש בעוגה?
האם פחות מ5 אחוז שומן? (יש לי אבנים בכיס מרה אז אני מחפשת מתכונים דלי שומן)
אם לא, במה אפשר להחליף את הביצה?
ב100 גרם יש 7 גרם שומן.
הביצה לא תוריד הרבה מהשומן.
אם תשימי רק 2 כפות שמן (במקום 3) זה ייצא 5 גרם שומן ל100 גרם.
תודה רבה!
וחוץ מהמתכון הזה יש לך עוד מתכונים שיכולים להתאים לי.. לעוגות ועוגיות וגם לארוחות צהריים?
אין לי ריכוז של מתכונים דלי שומן אבל אם אזכר בכאלה אחזור לרשום לך.
תודה רבה רבה! אין על האתר שלך! הוא מעולה משתשמת בו המון!
היי אפרת,
מה אפשר לשים בעוגה במקום רסק תפוחים? תודה רבה
אפשר לשים 2 כפות שמן.
היי את יכולה לשלוח את המתכון איך לעשות אותו עם קמח כוסמין וסוכר חום
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה (במקום קמח תופח).
כדאי לשים כחצי כוס סוכר חום כי הוא פחות מתוק מסוכר רגיל.
כמה גרם זה לכל פרוסה שעבורה היא 100 קלוריות
אני לא יודעת בדיוק כמה גרם אבל אם תחלקי את העוגה באופן שווה ל-11 חתיכות אז כל חתיכה יוצאת 100 קלוריות.
שלום רב אם אני משתמשת בקמח כוסמין עדיין צריך אבקת אפייה?
אם יש לי קפה מגורען לשים אותו?
אם משתמשת בקמח כוסמין לשים רק אותו?
תודה
היי מיטל,
במקום קמח מלא וקמח לבן אפשר לשים סה”כ כוס קמח כוסמין. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
תמיסי חצי כפית קפה מגורען עם חצי כוס מים רותחים.
אפשר בימקום סוכר חום סוכר לבן וללא קמח מלא?
אפשר לשים 4 כפות סוכר לבן וסה”כ כוס קמח לבן.
היי אפרת כמה שקיות סוכר לוז אפשר לשים
היי חסית,
אם זה בשקית ולא באבקת אני לא יודעת בדיוק כמה שקיות זה יוצא אבל בגדול יש לשים כמות במתיקות של 4 כפות גדושות סוכר.
אם שקית סוכרלוז שווה במתיקות כפית וחצי סוכר (תבדקי מה רשום על האריזה לוודא שאני לא טועה) אז כדאי לשים בסביבות 10-12 שקיות.
האם המתכון דיאטתי? כמה קלוריות לפרוסה?
היי יפעת,
זה יוצא כ-100 קלוריות לפרוסת עוגה.
תודה רבה ושבוע נפלא גם לך!
אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי שוקולד לעוגה – להכין ציפוי רגיל משוקולד מריר, שמן ומים?מה מתאים לפזר על הציפוי ובאיזה שלב לעשות זאת?
היי שרון,
אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים.
אפשר לפזר מעל אגוזים טחונים, קוקוס או סוכריות צבעוניות. מומלץ לפזר לאחר 5-10 דקות מרגע שיצקת את הציפוי.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום?
כן, אפשר.
האם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?
ואם לא, מה הכמות כפות המינימלית שאפשר לשים? נניח כף, זה בסדר?
היי לילוש,
לא מומלץ לוותר על הסוכר או להפחית מהכמות, אחרת העוגה תצא מרה.
יכול להיות שאת יכולה להמיר חצי מכמות הסוכר בסילאן או דבש או סירופ מייפל טבעי.
העוגה יצאה לי קצת נמוכה, מה אפשר לעשות על מנת שתצא יותר גבוהה ויותר אוורירית?
אפית בתבנית אינגליש קייק? אם כן, מאיזה סוג?
כדאי תמיד לערבב את הקמחים עם אבקת האפיה בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
בגלל שהיא מכילה קמח מלא היא יוצאת פחות אוורירית. פעם הבאה אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא שנותן תוצאות יותר טובות באפיה ויש לו גם ערכים תזונתיים טובים יותר מקמח מלא רגיל.
השתמשתי בתבנית אפייה חד פעמית אינגליש קייק.
השתמשת גם בקמח כוסמין מלא
העוגה אחרי יום נהייתה דחוסה ולא יורדת בגרון מה שנקרא..כאילו התייבשה.
היי לילוש,
באיזה גודל כוס השתמשת? השתמשת בסוף בסוכר בלבד או ששילבת ממתיק אחר?
כמה זמן אפית את העוגה?
השתמשתי בכוסות מדידה
שמתי 2 וחצי כפות סוכר (הייתי צריכה לשים שלוש כפות)
ואפיתי אותה 37 דק כי בהתחלה הקיסם יצא עם פירורים עליו
אני רוצה לעשות אותה שוב, אסל רוצה שהיא תצא כייפית לאכילה, אולי לחורר אותה בסוף האפייה ולשפוך רוטב שוקולד מעל?
ממליצה לך הפעם להעלות את כמות השמן לשליש כוס (במקום רבע כוס). כך היא תהיה פחות יבשה גם יום למחרת.
תוספת של רוטב שוקולד מעל בהחלט ישפר את הטעם 🙂
ואם אעשה רק את עניין השוקולד, היא עדיין תצא יבשה למחרת? אם אשאיר את כמות השמן כך..
אני מניחה שהיא תצא פחות יבשה ממה שהיא יצאה לך.
בכל מקרה, יש לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור אותה מחוץ למקרר (כי הקירור מייבש אותה עוד יותר).
אם במקרה היא יבשה קצת יום למחרת, חימום חתיכת עוגה כמה שניות במיקרוגל יכול לשפר את המרקם שלה.
הבלילה יצאה ממש נוזלית. להוסיף עוד קמח? אשמח לתשובה מהירה בהקדם האפשרי
!!
סורי, ראיתי רק עכשיו..
אין צורך להוסיף עוד קמח. זה בסדר שהיא נוזלית.
היי.יש לך עוגה שיש בה רק קמח מלא, משהו בריא וקל ושיהיה בלי חמאה וכו’?
היי שיר,
אני ממליצה לך להשתמש בקמח כוסמין מלא. הוא אוורירי יותר מקמח מלא רגיל ונותן תוצאה טובה יותר בעוגות ובמאפים. גם מבחינה תזונתית הוא בריא יותר. אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא אפשר להשתמש רק בו מבלי לשלב קמח רגיל (זאת אומרת שבמתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא).
בהצלחה 🙂
הי תודה:)
שלום, אני רוצה להכין את העוגה למפגש היום אחר הצהריים אבל יש לי ביצים בגודל m. האם להשתמש ב 2 ביצים? תודה רבה
כן לימור.
המשך יום נפלא 🙂
יצא טעים!
שבת שלום
תודה אורית ושבת שלום!
חזרתי לעדכן שהקפאתי חלק מהעוגה, יצא מושלם גם אחרי הקפאה (הפשרה בטמפ’ החדר)
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
האם ניתן להחליף את הסוכר בסירופ אגבה?
האם כדאי לשים מעל ציפוי שוקולד של שוקולד מריר וקצפת צמחית? האם זה יוסיף למתיקות ולטעם?
האם כדאי אם אני עושה רק קמח כוסמין מלא עם סירופ אגבה להחליף את הקקאו בשוקולית כי אני לא רוצה שיהיה לה טעם חזק של קקאו?
והאם ניתן לוותר על הנס קפה?
תודה 🙂
כן מיכל, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
שימי כף אחת סוכר ו3 כפות אגבה.
ציפוי כזה תמיד מוסיף ומעשיר את העוגה, מבחינת מראה, מתיקות וטעם.
את יכולה בהחלט להשתמש בשוקולית במקום בקקאו ולוותר על נס הקפה.
בהצלחה!
איזה ציפוי יותר מומלץ עם קצפת צמחית או עם מרגרינה ומה הכמות שאני אמורה לשים בציפוי?
אם אני רוצה להכין כמאפינס עד איזה גובה למלא וכמה זמן אפייה?
מה יותר מומלץ הקקאו או השוקולית?
תודה 🙂
היי מיכל,
ציפוי עם קצפת עשיר יותר. ממיסים במיקרוגל רבע כוס קצפת צמחית עם 50 גרם שוקולד מריר ומערבבים לתערובת חלקה.
אם את מכינה כמות קטנה ולא בא לך לפתוח בשביל זה מיכל קצפת תכיני ממרגרינה- 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מרגרינה, 1-2 כפות מים חמים- להמיס במיקרוגל.
אם את מכינה כמאפינס תמלאי עד 3/4 גובה. זמן אפיה בטח יתקצר ל 15-20 דקות.
לגבי קקאו/שוקולית- כמו שאמרת, אם את רוצה טעם יותר קליל מהקקאו שימי שוקולית. את יכולה גם לשלב- כף גדושה שוקולית וחצי כף קקאו.
שבת שלום 🙂
רוצה להכין חצי כמות פשוט להכין מחצי הכמות של המרכיבים? ביצה M אחת מתאימה?
כן שרון את יכולה להכין מחצית מהכמויות ולהשתמש בביצה M אבל קחי בחשבון שתצא כמות קטנה של כ-5 מאפינס.
תודה רבה!
אפשר 2 ביצים M במקום ביצה L?
כן שרון
נגמר לי הקקאו – אפשר לשים שוקולית וכמה?
אני חושבת שאפשר. שימי 2 כפות גדושות (במקום כף וחצי).
העוגה תהיה מעט שונה במרקם ובטעם אבל עדיין טעימה.
הי אפרת,
המתכון נראה מעולה! 🙂
את חושבת שזה יעבוד גם אם אמיר את הסוכר בתחליף סוכר אחר כמו סוכרה דיאט ודומיו או שמאזן המוצקים-נוזלים יופר?
תודה מראש!
היי יסמין,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ייצא בסדר.
הסוכר הרגיל מעניק מעט רכות לעוגה. אם את יכולה (וזה אפשרי מבחינה בריאותית) תוסיפי לפחות כף אחת גדושה של סוכר ואת היתר תמתיקי בממתיקים.
בהצלחה 🙂
2 כפיות אבקת אפייה=שקית אבקת אפייה?
נכון 🙂
תודה רבה!זמן האפייה משתנה?
ממליצה לבדוק עם קיסם במרכז העוגה כבר אחרי 35 דקות ואחר כך כל 5 דקות (כי זאת עוגה שנאפת יחסית מהר).
רוצה להכין בתבנית בינונית חד פעמית מאלומיניום (מכילה 2 תבניות אינגליש קייק)-מה כמות כל אחד מהמרכיבים (רוצה לשמור על פריכות העוגה) והאם מספיקה שקית אחת של סוכר וניל?
היי שרון,
צריך להכפיל כמויות:
2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)
חצי כוס שמן
8 כפות גדושות סוכר
שקית אחת של סוכר וניל
כוס מים חמים
2/3 כוס קמח מלא
כוס ושליש קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
3 כפות אבקת קקאו
כף נס קפה
בהצלחה ויום נעים 🙂
אפשר לשים שקית של סוכר וניל במקום כפית תמצית וניל?
כן אפשר.
הכנתי אתמול עם כפית גדושה של נס קפה עלית וחייבת להגיד שזה משדרג מאוד את הטעם.יוצא בטעם מוקה עדין.
מצוין 🙂 תודה שרון ויום מקסים!
עוגה מצויינת עם טעם שוקולדי עדין ומרקם אוורירי. אופציה נהדרת לפינוק לשומרי המשקל שבינינו.
תודה שרון! שמחה שיצא טעים 🙂
צריכה תשובה דחוף: אני מכינה כמאפינים – כמה זמן אפייה?
היי שרון,
בסביבות 20-25 דקות. תבדקי את העוגות עם קיסם כבר אחרי 20 דקות.
תודה על התשובות המפורטות – שאלה אחרונה: מה מוסיף הנס קפה למתכון?
בוקר טוב שרון,
נס הקפה מוסיף נגיעה עדינה של טעם “מוקה” (הטעם מאוד עדין ואם משתמשים בקפה חלש, לעיתים אפילו אינו מורגש).
יום נעים 🙂
האם ניתן לחתוך אותה,להקפיא ולהפשיר אח”כ?
היי שרון,
מאחר והעוגה דיאטטית ומכילה מעט שמן היא נוטה להתייבש מהר יותר מעוגה רגילה. אני מניחה שאפשר לשמור אותה בחוץ עד 3 ימים, כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
אפשר להכין כמאפינס בתבניות מאפינס חד פעמיות (רעיון טוב אם את רוצה להקפיא אח”כ). הכמות אמורה להספיק ל 8-10 מאפינס.
לא חובה להוסיף נס קפה, והעוגה יוצאת יותר גבוהה.
אין בעיה להקפיא אותה ואח”כ להפשיר, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.
למה מוסיפים אבקת נס קפה והאם ניתן לוותר עליה וכך העוגה תהיה מתוקה יותר?בתמונה העוגה נראית נמוכה האם זה הגובה שלה – כמו בראוניס?
מרגע שמכינים את העוגה לכמה זמן היא טובה ואיך עדיף לאחסן אותה?האם אפשר להכין כמאפינים בתבניות אלומיניום חד פעמיות וכמה מאפינים יוצאים?
אני רוצה להשתמש רק בקמח מלא, איך המצריכם משתנים אםאעשה זאת?
היי הילה,
מניסיון קרוב לוודאי שהעוגה תצא דחוסה (אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא). אם בכל זאת את רוצה להכין, תוסיפי פשוט עוד 5 כפות מים מעבר למה שרשום.
שבת שלום 🙂
מים חמים מהברז או רותחים ?
היי,
הכוונה למים רותחים. לאחר הוספת המים חשוב לערבב מהר כדי שהביצים לא יתבשלו בתערובת.
כמה קלוריות יש בעוגה הזו?
היי ריקי,
קשה לי לומר כמה קלוריות יש בעוגה אבל אם את מעוניינת לדעת יש “מחשבוני קלוריות” שניתן למצוא באמצעות חיפוש פשוט באינטרנט ולבדוק לפי המרכיבים.
יום נפלא 🙂
עכשיו שמתי לב שזו תבנית אינגליש קייק.תודה בכל אופן.כל הכבוד
שלום רב אחלה אתרלאיזה קוטר תבנית הכמות מספיקה?
ערב טוב, האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית?
כן.
תודה על התגובה המהירה. ושאלה נוספת, כמה כפות של שוקולית? והאם כמות הסוכר נשארת אותו הדבר?
כף וחצי שוקולית ואפשר להוריד חצי כף סוכר.
האם להשתמש בחצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח לבן?
כוונתי,- האם ניתן להשתמש וכו’.
הי נילי,
קמח לבן ורגיל זה אותו דבר ואפשר להשתמש במתכון בכוס אחת של קמח לבן רגיל.
אם התכוונת לחצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן רגיל אז פחות מומלץ כי העוגה יוצאת מעט דחוסה. אם בכל זאת את רוצה מומלץ לנפות את הקמח המלא לפני השימוש כדי ל”אוורר” אותו.
יום נפלא 🙂
הייי, קודם כל אתר מעולה ,מתכונים מדהימים אחד אחד 🙂
ממ.. לגבי מתכון זה .. ניתן לשים כוס קמח לבן במקום להשתמש ב1/3 כוס קמח מלא ?
תודה מירית 🙂
כן, אפשר.
ניסיתי להכין את העוגה אבל עושה רושם שהקקאו מאוד דומיננטי בעוגה והופך אותה לדי תפלה . שמתי כף וחצי של קקאו אבל אולי היא הייתה גדושה . מה אפשר לשנות כדי להתגבר על הדומיננטיות של הקקאו ?
תודה
היי נועם, הסיבות לזה יכולות להיות שימוש בתחליף סוכר שלעיתים גורם לטעם לוואי ותפל, או שהעוגה לא מתוקה מספיק כי אין מספיק סוכר בעוגה ואז הטעם של הקקאו מורגש יותר. סיבה נוספת היא שימוש ביותר מ1/3 כוס קמח מלא. הקמח המלא עושה את העוגה מעט דחוסה ובשילוב עם הקקאו גם הטעם משתנה.
מה שאפשר לעשות כדי לשפר את טעם העוגה הוא להכין לה ציפוי. להמיס חצי חבילת שוקולד מריר, יחד עם 10 גרם חמאה/מחמאה וכף וחצי מים ולשפוך על העוגה . חשוב שהשוקולד שממיסים לא יהיה בעל אחוזי קקאו גבוהים(עד 60%).
אשמח לעדכון 🙂