שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

ביצה גדולה

3 כפות שמן

2 כפות (50 ג’) רסק תפוחים ללא סוכר

4 כפות מלאות (60 ג’) סוכר או 4 כפות “כמו סוכר”

חצי כוס מים פושרים

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח

כף מלאה אבקת קקאו

סירופ:

כפית אבקת קקאו

כפית מלאה סוכר

2 כפות מים רותחים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בכוס את חומרי הסירופ ושופכים באופן אחיד מעל העוגה בעודה חמה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ציפוי שוקולד לעוגהציפוי שוקולד לעוגה
כדורי פקאן כדורי פקאן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לי (08:27 17.05.2023)

האם אפשר ביצה אחת מדיום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 17.05.2023)

פחות מומלץ.

avatar
אילה (22:46 25.04.2023)

אפשר לשים תפוח מגורר במקום רסק? אם כן, כמה?
ואפשר להכין בתבניות סיליקון אישיות? אם כן, כמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 26.04.2023)

היי
תפוח מגורד לא יהיה תחליף מוצלח לרסק.
אפשר להכין בתבניות אישיות, זמן האפייה יהיה כ-15-20 דקות.

avatar
פנינה (14:29 7.03.2022)

לכמה פרוסות לחלק את העוגה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 7.03.2022)

לכמה שאת מעדיפה, הגודל הממוצע יוצא כ-12-15 פרוסות.

avatar
רוני (20:53 15.10.2021)

במה אפשר להחליף את הרסק תפוחים אם אין לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 16.10.2021)

היי,
אפשר לשים 2 כפות שמן במקום(:

avatar
מלכי (16:36 1.02.2021)

אם אין לי קמח תופח
מה אפשר לשים במקום?

avatar
טובי (16:53 1.02.2021)

כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 1.02.2021)

היי מלכי,
אפשר לשים במקום כוס קמח לבן+כפית אבקת אפייה.

avatar
מיטל (12:43 25.09.2020)

שלום אפרת אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 25.09.2020)

כן.

avatar
עינת (14:42 22.09.2020)

היי אפרת
אזפהעדיףלא להשתמש בקמח כוסמין 70 אחוז מלא? (רק 70 אחוז)
כוס מלאה? במאפינס משתמשת בקמח זה
תודה מראש ויום נעים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 22.09.2020)

כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין 70% מעורבב עם כפית אבקת אפיה.

avatar
מיכל (07:44 21.08.2020)

תודה על המתכון,
את יכולה להגיד כמה שומן יש בעוגה?
האם פחות מ5 אחוז שומן? (יש לי אבנים בכיס מרה אז אני מחפשת מתכונים דלי שומן)
אם לא, במה אפשר להחליף את הביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:38 22.08.2020)

ב100 גרם יש 7 גרם שומן.
הביצה לא תוריד הרבה מהשומן.
אם תשימי רק 2 כפות שמן (במקום 3) זה ייצא 5 גרם שומן ל100 גרם.

avatar
מיכל (10:02 26.08.2020)

תודה רבה!
וחוץ מהמתכון הזה יש לך עוד מתכונים שיכולים להתאים לי.. לעוגות ועוגיות וגם לארוחות צהריים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 27.08.2020)

אין לי ריכוז של מתכונים דלי שומן אבל אם אזכר בכאלה אחזור לרשום לך.

avatar
מיכל (08:05 30.08.2020)

תודה רבה רבה! אין על האתר שלך! הוא מעולה משתשמת בו המון!

avatar
מעיין (16:10 25.03.2020)

היי אפרת,
מה אפשר לשים בעוגה במקום רסק תפוחים? תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 25.03.2020)

אפשר לשים 2 כפות שמן.

avatar
קארין (11:07 30.08.2019)

היי את יכולה לשלוח את המתכון איך לעשות אותו עם קמח כוסמין וסוכר חום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 30.08.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה (במקום קמח תופח).
כדאי לשים כחצי כוס סוכר חום כי הוא פחות מתוק מסוכר רגיל.

avatar
אירנה (20:28 10.08.2019)

כמה גרם זה לכל פרוסה שעבורה היא 100 קלוריות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 10.08.2019)

אני לא יודעת בדיוק כמה גרם אבל אם תחלקי את העוגה באופן שווה ל-11 חתיכות אז כל חתיכה יוצאת 100 קלוריות.

avatar
מיטל (12:43 17.06.2018)

שלום רב אם אני משתמשת בקמח כוסמין עדיין צריך אבקת אפייה?
אם יש לי קפה מגורען לשים אותו?
אם משתמשת בקמח כוסמין לשים רק אותו?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 17.06.2018)

היי מיטל,
במקום קמח מלא וקמח לבן אפשר לשים סה”כ כוס קמח כוסמין. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
תמיסי חצי כפית קפה מגורען עם חצי כוס מים רותחים.

avatar
רז (15:30 10.06.2018)

אפשר בימקום סוכר חום סוכר לבן וללא קמח מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.06.2018)

אפשר לשים 4 כפות סוכר לבן וסה”כ כוס קמח לבן.

avatar
חסית (08:58 28.09.2017)

היי אפרת כמה שקיות סוכר לוז אפשר לשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 28.09.2017)

היי חסית,
אם זה בשקית ולא באבקת אני לא יודעת בדיוק כמה שקיות זה יוצא אבל בגדול יש לשים כמות במתיקות של 4 כפות גדושות סוכר.
אם שקית סוכרלוז שווה במתיקות כפית וחצי סוכר (תבדקי מה רשום על האריזה לוודא שאני לא טועה) אז כדאי לשים בסביבות 10-12 שקיות.

avatar
יפעת (16:23 22.01.2017)

האם המתכון דיאטתי? כמה קלוריות לפרוסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 22.01.2017)

היי יפעת,
זה יוצא כ-100 קלוריות לפרוסת עוגה.

avatar
שרון (10:02 18.12.2016)

תודה רבה ושבוע נפלא גם לך!

avatar
שרון (09:39 18.12.2016)

אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי שוקולד לעוגה – להכין ציפוי רגיל משוקולד מריר, שמן ומים?מה מתאים לפזר על הציפוי ובאיזה שלב לעשות זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 18.12.2016)

היי שרון,
אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים.
אפשר לפזר מעל אגוזים טחונים, קוקוס או סוכריות צבעוניות. מומלץ לפזר לאחר 5-10 דקות מרגע שיצקת את הציפוי.
שבוע נפלא 🙂

avatar
--- (14:44 25.11.2016)

אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 25.11.2016)

כן, אפשר.

avatar
לילוש (13:23 10.11.2016)

האם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?

ואם לא, מה הכמות כפות המינימלית שאפשר לשים? נניח כף, זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 10.11.2016)

היי לילוש,
לא מומלץ לוותר על הסוכר או להפחית מהכמות, אחרת העוגה תצא מרה.
יכול להיות שאת יכולה להמיר חצי מכמות הסוכר בסילאן או דבש או סירופ מייפל טבעי.

avatar
לילוש (16:08 11.11.2016)

העוגה יצאה לי קצת נמוכה, מה אפשר לעשות על מנת שתצא יותר גבוהה ויותר אוורירית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 11.11.2016)

אפית בתבנית אינגליש קייק? אם כן, מאיזה סוג?
כדאי תמיד לערבב את הקמחים עם אבקת האפיה בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
בגלל שהיא מכילה קמח מלא היא יוצאת פחות אוורירית. פעם הבאה אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא שנותן תוצאות יותר טובות באפיה ויש לו גם ערכים תזונתיים טובים יותר מקמח מלא רגיל.

avatar
לילוש (23:11 12.11.2016)

השתמשתי בתבנית אפייה חד פעמית אינגליש קייק.

השתמשת גם בקמח כוסמין מלא

העוגה אחרי יום נהייתה דחוסה ולא יורדת בגרון מה שנקרא..כאילו התייבשה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 12.11.2016)

היי לילוש,
באיזה גודל כוס השתמשת? השתמשת בסוף בסוכר בלבד או ששילבת ממתיק אחר?
כמה זמן אפית את העוגה?

avatar
לילוש (12:10 14.11.2016)

השתמשתי בכוסות מדידה
שמתי 2 וחצי כפות סוכר (הייתי צריכה לשים שלוש כפות)
ואפיתי אותה 37 דק כי בהתחלה הקיסם יצא עם פירורים עליו

אני רוצה לעשות אותה שוב, אסל רוצה שהיא תצא כייפית לאכילה, אולי לחורר אותה בסוף האפייה ולשפוך רוטב שוקולד מעל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 14.11.2016)

ממליצה לך הפעם להעלות את כמות השמן לשליש כוס (במקום רבע כוס). כך היא תהיה פחות יבשה גם יום למחרת.
תוספת של רוטב שוקולד מעל בהחלט ישפר את הטעם 🙂

avatar
לילוש (13:31 14.11.2016)

ואם אעשה רק את עניין השוקולד, היא עדיין תצא יבשה למחרת? אם אשאיר את כמות השמן כך..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 14.11.2016)

אני מניחה שהיא תצא פחות יבשה ממה שהיא יצאה לך.
בכל מקרה, יש לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור אותה מחוץ למקרר (כי הקירור מייבש אותה עוד יותר).
אם במקרה היא יבשה קצת יום למחרת, חימום חתיכת עוגה כמה שניות במיקרוגל יכול לשפר את המרקם שלה.

avatar
... (15:58 10.08.2016)

הבלילה יצאה ממש נוזלית. להוסיף עוד קמח? אשמח לתשובה מהירה בהקדם האפשרי
!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 10.08.2016)

סורי, ראיתי רק עכשיו..
אין צורך להוסיף עוד קמח. זה בסדר שהיא נוזלית.

avatar
שיר (22:08 29.05.2016)

היי.יש לך עוגה שיש בה רק קמח מלא, משהו בריא וקל ושיהיה בלי חמאה וכו’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:04 29.05.2016)

היי שיר,
אני ממליצה לך להשתמש בקמח כוסמין מלא. הוא אוורירי יותר מקמח מלא רגיל ונותן תוצאה טובה יותר בעוגות ובמאפים. גם מבחינה תזונתית הוא בריא יותר. אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא אפשר להשתמש רק בו מבלי לשלב קמח רגיל (זאת אומרת שבמתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא).
בהצלחה 🙂

avatar
שיר (23:08 29.05.2016)

הי תודה:)

avatar
לימור (13:24 26.01.2016)

שלום, אני רוצה להכין את העוגה למפגש היום אחר הצהריים אבל יש לי ביצים בגודל m. האם להשתמש ב 2 ביצים? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 26.01.2016)

כן לימור.
המשך יום נפלא 🙂

avatar
אורית (09:55 23.01.2016)

יצא טעים!
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:39 23.01.2016)

תודה אורית ושבת שלום!

avatar
אורית (19:57 25.01.2016)

חזרתי לעדכן שהקפאתי חלק מהעוגה, יצא מושלם גם אחרי הקפאה (הפשרה בטמפ’ החדר)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 25.01.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיכל (22:24 26.11.2015)

האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
האם ניתן להחליף את הסוכר בסירופ אגבה?
האם כדאי לשים מעל ציפוי שוקולד של שוקולד מריר וקצפת צמחית? האם זה יוסיף למתיקות ולטעם?
האם כדאי אם אני עושה רק קמח כוסמין מלא עם סירופ אגבה להחליף את הקקאו בשוקולית כי אני לא רוצה שיהיה לה טעם חזק של קקאו?
והאם ניתן לוותר על הנס קפה?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 26.11.2015)

כן מיכל, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
שימי כף אחת סוכר ו3 כפות אגבה.
ציפוי כזה תמיד מוסיף ומעשיר את העוגה, מבחינת מראה, מתיקות וטעם.
את יכולה בהחלט להשתמש בשוקולית במקום בקקאו ולוותר על נס הקפה.
בהצלחה!

avatar
מיכל (09:00 27.11.2015)

איזה ציפוי יותר מומלץ עם קצפת צמחית או עם מרגרינה ומה הכמות שאני אמורה לשים בציפוי?
אם אני רוצה להכין כמאפינס עד איזה גובה למלא וכמה זמן אפייה?
מה יותר מומלץ הקקאו או השוקולית?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 27.11.2015)

היי מיכל,
ציפוי עם קצפת עשיר יותר. ממיסים במיקרוגל רבע כוס קצפת צמחית עם 50 גרם שוקולד מריר ומערבבים לתערובת חלקה.
אם את מכינה כמות קטנה ולא בא לך לפתוח בשביל זה מיכל קצפת תכיני ממרגרינה- 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מרגרינה, 1-2 כפות מים חמים- להמיס במיקרוגל.
אם את מכינה כמאפינס תמלאי עד 3/4 גובה. זמן אפיה בטח יתקצר ל 15-20 דקות.
לגבי קקאו/שוקולית- כמו שאמרת, אם את רוצה טעם יותר קליל מהקקאו שימי שוקולית. את יכולה גם לשלב- כף גדושה שוקולית וחצי כף קקאו.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (11:24 26.11.2015)

רוצה להכין חצי כמות פשוט להכין מחצי הכמות של המרכיבים? ביצה M אחת מתאימה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 26.11.2015)

כן שרון את יכולה להכין מחצית מהכמויות ולהשתמש בביצה M אבל קחי בחשבון שתצא כמות קטנה של כ-5 מאפינס.

avatar
שרון (11:37 26.11.2015)

תודה רבה!

avatar
שרון (10:50 5.10.2015)

אפשר 2 ביצים M במקום ביצה L?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 5.10.2015)

כן שרון

avatar
שרון (12:01 21.09.2015)

נגמר לי הקקאו – אפשר לשים שוקולית וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 21.09.2015)

אני חושבת שאפשר. שימי 2 כפות גדושות (במקום כף וחצי).
העוגה תהיה מעט שונה במרקם ובטעם אבל עדיין טעימה.

avatar
יסמין (15:04 1.09.2015)

הי אפרת,
המתכון נראה מעולה! 🙂
את חושבת שזה יעבוד גם אם אמיר את הסוכר בתחליף סוכר אחר כמו סוכרה דיאט ודומיו או שמאזן המוצקים-נוזלים יופר?

תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 1.09.2015)

היי יסמין,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ייצא בסדר.
הסוכר הרגיל מעניק מעט רכות לעוגה. אם את יכולה (וזה אפשרי מבחינה בריאותית) תוסיפי לפחות כף אחת גדושה של סוכר ואת היתר תמתיקי בממתיקים.
בהצלחה 🙂

avatar
שרון (09:45 19.08.2015)

2 כפיות אבקת אפייה=שקית אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 19.08.2015)

נכון 🙂

avatar
שרון (09:37 19.08.2015)

תודה רבה!זמן האפייה משתנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 19.08.2015)

ממליצה לבדוק עם קיסם במרכז העוגה כבר אחרי 35 דקות ואחר כך כל 5 דקות (כי זאת עוגה שנאפת יחסית מהר).

avatar
שרון (08:24 19.08.2015)

רוצה להכין בתבנית בינונית חד פעמית מאלומיניום (מכילה 2 תבניות אינגליש קייק)-מה כמות כל אחד מהמרכיבים (רוצה לשמור על פריכות העוגה) והאם מספיקה שקית אחת של סוכר וניל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 19.08.2015)

היי שרון,
צריך להכפיל כמויות:
2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)
חצי כוס שמן
8 כפות גדושות סוכר
שקית אחת של סוכר וניל
כוס מים חמים
2/3 כוס קמח מלא
כוס ושליש קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
3 כפות אבקת קקאו
כף נס קפה
בהצלחה ויום נעים 🙂

avatar
שרון (15:39 9.08.2015)

אפשר לשים שקית של סוכר וניל במקום כפית תמצית וניל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 9.08.2015)

כן אפשר.

avatar
שרון (08:52 23.07.2015)

הכנתי אתמול עם כפית גדושה של נס קפה עלית וחייבת להגיד שזה משדרג מאוד את הטעם.יוצא בטעם מוקה עדין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:15 23.07.2015)

מצוין 🙂 תודה שרון ויום מקסים!

avatar
שרון (11:29 2.07.2015)

עוגה מצויינת עם טעם שוקולדי עדין ומרקם אוורירי. אופציה נהדרת לפינוק לשומרי המשקל שבינינו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 2.07.2015)

תודה שרון! שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שרון (14:12 29.06.2015)

צריכה תשובה דחוף: אני מכינה כמאפינים – כמה זמן אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 29.06.2015)

היי שרון,
בסביבות 20-25 דקות. תבדקי את העוגות עם קיסם כבר אחרי 20 דקות.

avatar
שרון (08:31 22.06.2015)

תודה על התשובות המפורטות – שאלה אחרונה: מה מוסיף הנס קפה למתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:47 22.06.2015)

בוקר טוב שרון,
נס הקפה מוסיף נגיעה עדינה של טעם “מוקה” (הטעם מאוד עדין ואם משתמשים בקפה חלש, לעיתים אפילו אינו מורגש).
יום נעים 🙂

avatar
שרון (15:05 21.06.2015)

האם ניתן לחתוך אותה,להקפיא ולהפשיר אח”כ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 21.06.2015)

היי שרון,
מאחר והעוגה דיאטטית ומכילה מעט שמן היא נוטה להתייבש מהר יותר מעוגה רגילה. אני מניחה שאפשר לשמור אותה בחוץ עד 3 ימים, כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
אפשר להכין כמאפינס בתבניות מאפינס חד פעמיות (רעיון טוב אם את רוצה להקפיא אח”כ). הכמות אמורה להספיק ל 8-10 מאפינס.
לא חובה להוסיף נס קפה, והעוגה יוצאת יותר גבוהה.
אין בעיה להקפיא אותה ואח”כ להפשיר, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

avatar
שרון (15:01 21.06.2015)

למה מוסיפים אבקת נס קפה והאם ניתן לוותר עליה וכך העוגה תהיה מתוקה יותר?בתמונה העוגה נראית נמוכה האם זה הגובה שלה – כמו בראוניס?

avatar
שרון (14:46 21.06.2015)

מרגע שמכינים את העוגה לכמה זמן היא טובה ואיך עדיף לאחסן אותה?האם אפשר להכין כמאפינים בתבניות אלומיניום חד פעמיות וכמה מאפינים יוצאים?

avatar
הילה (17:20 15.05.2015)

אני רוצה להשתמש רק בקמח מלא, איך המצריכם משתנים אםאעשה זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 15.05.2015)

היי הילה,
מניסיון קרוב לוודאי שהעוגה תצא דחוסה (אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא). אם בכל זאת את רוצה להכין, תוסיפי פשוט עוד 5 כפות מים מעבר למה שרשום.
שבת שלום 🙂

avatar
צביק (16:15 29.04.2015)

מים חמים מהברז או רותחים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:24 29.04.2015)

היי,
הכוונה למים רותחים. לאחר הוספת המים חשוב לערבב מהר כדי שהביצים לא יתבשלו בתערובת.

avatar
ריקי (22:20 25.11.2014)

כמה קלוריות יש בעוגה הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 26.11.2014)

היי ריקי,
קשה לי לומר כמה קלוריות יש בעוגה אבל אם את מעוניינת לדעת יש “מחשבוני קלוריות” שניתן למצוא באמצעות חיפוש פשוט באינטרנט ולבדוק לפי המרכיבים.
יום נפלא 🙂

avatar
עובדיה (17:57 9.11.2014)

עכשיו שמתי לב שזו תבנית אינגליש קייק.תודה בכל אופן.כל הכבוד

avatar
עובדיה (17:48 9.11.2014)

שלום רב אחלה אתרלאיזה קוטר תבנית הכמות מספיקה?

avatar
ליסה (20:34 18.06.2014)

ערב טוב, האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 18.06.2014)

כן.

avatar
ליסה (21:08 18.06.2014)

תודה על התגובה המהירה. ושאלה נוספת, כמה כפות של שוקולית? והאם כמות הסוכר נשארת אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 18.06.2014)

כף וחצי שוקולית ואפשר להוריד חצי כף סוכר.

avatar
נילי (23:49 27.05.2014)

האם להשתמש בחצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח לבן?

avatar
נילי (00:48 28.05.2014)

כוונתי,- האם ניתן להשתמש וכו’.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:53 28.05.2014)

הי נילי,
קמח לבן ורגיל זה אותו דבר ואפשר להשתמש במתכון בכוס אחת של קמח לבן רגיל.
אם התכוונת לחצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן רגיל אז פחות מומלץ כי העוגה יוצאת מעט דחוסה. אם בכל זאת את רוצה מומלץ לנפות את הקמח המלא לפני השימוש כדי ל”אוורר” אותו.
יום נפלא 🙂

avatar
מירית (16:23 27.03.2014)

הייי, קודם כל אתר מעולה ,מתכונים מדהימים אחד אחד 🙂
ממ.. לגבי מתכון זה .. ניתן לשים כוס קמח לבן במקום להשתמש ב1/3 כוס קמח מלא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 27.03.2014)

תודה מירית 🙂
כן, אפשר.

avatar
נועם (23:28 25.02.2014)

ניסיתי להכין את העוגה אבל עושה רושם שהקקאו מאוד דומיננטי בעוגה והופך אותה לדי תפלה . שמתי כף וחצי של קקאו אבל אולי היא הייתה גדושה . מה אפשר לשנות כדי להתגבר על הדומיננטיות של הקקאו ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 26.02.2014)

היי נועם, הסיבות לזה יכולות להיות שימוש בתחליף סוכר שלעיתים גורם לטעם לוואי ותפל, או שהעוגה לא מתוקה מספיק כי אין מספיק סוכר בעוגה ואז הטעם של הקקאו מורגש יותר. סיבה נוספת היא שימוש ביותר מ1/3 כוס קמח מלא. הקמח המלא עושה את העוגה מעט דחוסה ובשילוב עם הקקאו גם הטעם משתנה.
מה שאפשר לעשות כדי לשפר את טעם העוגה הוא להכין לה ציפוי. להמיס חצי חבילת שוקולד מריר, יחד עם 10 גרם חמאה/מחמאה וכף וחצי מים ולשפוך על העוגה . חשוב שהשוקולד שממיסים לא יהיה בעל אחוזי קקאו גבוהים(עד 60%).
אשמח לעדכון 🙂

לקריאת כל התגובות