זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
בננה גדולה בשלה מעוכה עם מזלג (אם זו בננה קטנה- יש למעוך בננה וחצי)
שליש כוס (66 ג’) שמן
2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית (5 ג’) תמצית וניל
2/3 כוס (135 ג’) סוכר
3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
3 כפות (24 ג’) גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר+ חצי כף שמן קוקוס מוצק או 10 גרם מרגרינה + 2 כפות (20 מ”ל) מים חמים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הבננה המעוכה עם השמן, המיץ ותמצית הוניל. מוסיפים סוכר ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה, סודה לשתיה, קקאו וקוקוס ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות לאיחוד החומרים.
-מוסיפים שוקולד צ’יפס (מומלץ להשאיר מעט לפיזור מעל העוגה) ויוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
-אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים ציפוי שוקולד לעוגה: ממיסים במיקרוגל (כמה שניות) שוקולד מריר, שמן קוקוס ומים חמים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
*ניתן לפזר מעל העוגה פרוסות בננה לפני ההגשה.
*העוגה נשמרת מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה היטב עד 8 שעות. לאחר מכן יש לשמור במקרר.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
תודה על האתר הנפלא על מתכונים מושלמים ועל התשובות המהירות
אפשר להחליף סוכר במייפל/דבש?
תודה
אני חושבת שכן אבל כדאי להפחית קצת מכמות המיץ (שימי חצי כוס).
אני רוצה להכין את העוגה. אני רוצה לדעת מה הכמות לתבנית בגודל הזה? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
תכתבי לי בבקשה מה הגודל. אני לא מצליחה לקרוא כי אצלי התמונה מאד מטושטשת וקטנה.
גודל התבנית. היא 28.5×19.1
ואם אני רוצה להכין כמאפניס קוטר 7ס”מ מה הכמות?
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 2.
מכמות כפולה יצאו לך כ-20-24 מאפינס.
האם הבננות האלו טובות לעוגה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה.
התמונה אצלי מופיעה בקטן ולא ברור. אני כן מצליחה לראות שיש על הבננות כתמים חומים רבים.
אם אלו רק כתמים חומים אך המרקם לא רך מדי והטעם/ריח תקינים- לא אמורה להיות בעיה.
האם אפשר להקפיא את העוגה? ואם כן כמה זמן היא יכולה להישמר במקפיא?
תודה רבה.
אפשר להקפיא, העוגה נשמרת במיטבה עד חודש.
האם זה בסדר להשים במקום מיץ תפוזים? לא משתמשת בלימונים.
ניתן לשים 2/3 כוס מים+כפית מיץ לימון קנוי.
ואם אני מכפילה כמות כמה להשים?
פשוט כפול 2- 100 גרם שוקולד מריר+ חצי מיכל שמנת מתוקה.
האם אפשר לצפות את העוגה עם שוקולד מריר ביחד עם שמן קנולה? או עם שוקולד מריר וקצת שמנת צמחית? אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה.
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר+ רבע מיכל (62 מ”ל) שמנת מתוקה.
שבוע טוב. לגבי הציפוי האם אפשר לצפות עם שוקולד מריר? ואם כן איך לצפות? תודה
במתכון יש להשתמש בשוקולד מריר לציפוי(:
שבוע טוב. אני מאוד רוצה להכין את העוגה. האם חייב להשים את הציפוי למעלה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה.
היי הודיה,
הציפוי לא חובה אבל מאד משדרג(:
בס”ד
שלום אפרת,
קודם כל תודה רבה על האתר הנהדר והמתכונים המעולים!
שנית, אני צריך להכין עוגה ללא ביצים לכיתה של הילדה, המתכון הזה נראה מועמד טוב.
מה הכמויות שמתאימות לתבנית עגולה בקוטר 26 ?
האם יש לך עצות לשדרוגים קטנים למתכון שיוסיפו חגיגיות ?
המון תודה!
היי,
לתבנית בקוטר 26 תכפילי את הכמויות פי 3.
רצוי לא לוותר על שוקולד צ’יפס בגלל שהעוגה מיועדת לילדים…
אפשר גם לצפות את העוגה בקצפת ולוותר על ציפוי השוקולד, ולקשט בממתקים🙂
בס”ד
תודה על התגובה המהירה.
האם זמן האפיה מתארך, אם לכמה ?
זמן האפייה עשוי להתארך ל-30-35 דקות, בכל מקרה כדאי לבדוק עם שיפוד לפני סיום האפייה.
היי אפרת
אני אוהבת את המתכונים שלך רק לצערי אני לא אופה כמעט עם קמח לבן.
האם אפשרי בקמח שיבולת שועל ?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל. מה שכן המרקם וגובה העוגה ישתנו מעט.
עוגה מעולה, התחסלה במהירות!
שמתי רק שליש כוס סוכר ולציפוי המסתי שוקולד מריר עם חלב צמחי- יצא מתוק וטעים!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף(:
נשמרת עד 8 שעות ?
כמה זמן ניתן לשמור במידה ומכניסים ישר למקרר ?
היי מיטל,
העוגה נשמרת 8 שעות כשהיא בחוץ, כמובן שאם שומרים במקרר הזמן ארוך יותר- כ-5 ימים.
היי 😊
אני צריכה להכין את העוגה לגן , תבנית גדולה.
תוכלי בבקשה לציין מתכון מותאם לתבנית גדולה?
תודה מראש
היי עדי,
כמויות לתבנית בגודל תבנית התנור:
4 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג (אם אלו בננות קטנות- יש למעוך 6 בננות)
כוס ושליש (264 ג’) שמן
2/3 2 כוסות (640 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתייה קלה)
4 כפיות (20 ג’) תמצית וניל
2/3 2 כוסות (540 ג’) סוכר
3 כוסות (420 ג’) קמח רגיל
4 כפיות (20 ג’) אבקת אפיה
כפית ושליש אבקת סודה לשתיה
8 כפות אבקת קקאו
12 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר+ 2 כפות שמן קוקוס מוצק או 40 גרם מרגרינה + 8 כפות מים חמים
יאמיי
❤
אפשרי לקבל מתכון עוגת שוקולד בננה לא טבעונית לתבנית 22 *31 תודה
היי רפי,
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 22 *31:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
שני שליש כוס שמן
כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות אבקת קקאו
6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 4 כפות מים חמים
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אני לא רוצה טבעוני רוצה עם ביצים כמה ביצים להוסיף .ואם הוספתי ביצים האם צריך להוריד משהו מהמתכון?
סליחה, לא שמתי לב שרשמת.
אתה יכול להוסיף 2 ביצים (רצוי גדולות) לכמות שרשמתי לך ולהפחית ל¾ כוס מיץ תפוזים (במקום כוס ושליש).
*העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה (בשתי הגרסאות- טבעונית ולא טבעונית).
אין לי תמצית וניל ומיץ תפוזים
ניתן לוותר ולשים מים במקום?
ובמקום קוקוס, אפשר אגוזים במקום?
היי חן,
במקום מיץ אפשר לשים אפשר לשים שני שליש כוס מים + כף מיץ לימון טרי + כף סוכר.
במקום קוקוס אפשר אגוזים טחונים/קצוצים דק.
האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה או לשים משהו אחר במקום?
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה. אם אין לך תכיני בלי.
וואו היא מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול!!!
אני שמתי גם כפית נס קפה איכותי עם טיפונת מים רותחים והוספתי לרטובים, והורדתי את כמות הסוכר לקצת פחות מחצי כוס סוכר חום.
ובלי הציפוי.
יצא מושלם:)
שמחה שיצא טעים 🙂
הטעם יצא מעולה!! הבעיה היחידה היא שהעוגה ממש מתפרקת.. אי אפשר לחתוך פרוסה. אלא ללקט פירורים. מה הסיבה לזה?
היי הילי,
הסיבה היא שאין ביצים בעוגה. מניחה שהשתמשת בכוס נכונה כן? נפח 240 מ”ל.
חשוב לחתוך אותה לאחר שהיא התקררה לגמרי כי כשהיא חמה היא יותר מתפוררת.
הייי באיזה שמן את ממליצה להשתמש בעוגה?
רשום: \”שליש כוס (66 ג\’) שמן\”
שמן רגיל כמו קנולה.
שלום,
יש לי בננות לא ממש בשלות,זה בסדר?
כן.
היי. תודה על המתכון! 5 דקות עבודה, ומחמאות כאילו יצאה מקונדיטוריה חחח. (לטעמי מתוקה מידי – אבל אני פחות מתחברת למתוק)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת
כל כך מעט קמח? היחס לנוזלים גם נראה מוזר
אין טעות במתכון. העוגה אמורה לצאת במרקם פאדג’י ולח.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
מתכון מושלם, ביקשו ממני להכין כל שבת!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי מנסיונך מרגישים את טעם הבננה בעוגה עצמה?
הבננה לא מאוד מורגשת.
היי אפרת 🙂 אני אחראית על עוגת היומולדת לאחיין אז אסור לי לפשל! מהם הכמויות בבקשה לתבנית 23*23?
תודה 🙂
היי שוש,
כמויות מומלצות:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
שני שליש כוס שמן
כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות אבקת קקאו
6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 4 כפות מים חמים
הכנתי לקינוח ארוחת שישי ויצא מדהים!! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שוש ושבוע מקסים 🌺
האם אפשר להחליף את הבננה בעטגה לרסק תפוחים? אם כן לאיזה כמות?
בגדול אפשר להמיר בננה בשליש כוס רסק תפוחים. חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת.
הכפלתי כמויויות של הכל, ושמתי 2 גביעים של רסק תפוחים, יצא מושלם!!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה אביבית 🌷
הי,אפשר להחליף את המיץ תפוזים בחלב?
אפשר לשים שני שליש כוס מים + כף מיץ לימון טרי + כף סוכר.
אהלן
אני ממעטת בצריכת קמח חיטה ואני מבינה מהתגובות שניתן להכין עם קמח כוסמין.
לעולם לא אפיתי עם קמח כוסמין
האם שאר המצרכים כרגיל? כולל אבקת אפיה?
האם יש הוראות מיוחדות כשמחליפים קמח חיטה במתכון בקמח כוסמין?
בנוסף – האם אני יכולה להוסיף קצת אגוזים, חמוציות וזרעי צ’יה לתערובת?
ואם אני מכינה במאפינס קטנים – יש הוראות מיוחדות?
תודה!
היי ליטל,
בעוגות אפשר להמיר את הקמח המלא בכוסמין באותו יחס, כולל אבקת אפיה.
בעוגיות יש להפחית קצת מכמות המים.
אפשר להוסיף אגוזים, חמוציות וזרעי צ’יה. ממליצה לטחון לפני את הצ’יה לאבקה.
במאפינס קטנים זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.
תודה רבה רבה🙏🙏🙏
הכנתי אותה, יצאה מעולה וממש קלילי להכנה.
מצכון נפלא
שמחה שאהבת 🙂
תודה קארן
היי. במה אפשר להמיר את הקמח? כדי שיהיה כשר לפסח?
היי אירינה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים חצי כוס קמח מצות +2 כפות קמח תפו”א. בכל מקרה, קחי בחשבון שזה ייצא במרקם קצת דחוס בגלל סוגי הקמחים.
מעריצה אותך על הסבלנות…….
אם רוצה להכין בתבנית קפיץ 24 מהן הכמויות שאזדקק להן ?
תודה על התייחסותך.
רוצה להכין עוד מעט כעוגת יום הולדת…
(חדשה בתחום עבור ביתי….)
היי שרית,
כמויות לתבנית עגולה 24:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
שני שליש כוס שמן
כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות אבקת קקאו
6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 4 כפות מים חמים
בהצלחה 🙂
שלום,
אשמח לדבעת בבקשה. קניתי תבנית עגולה חד”פ מנייר. אמרו לי שהיא 22.
איזה כמויות צריך לשים? להכפיל?
היי שרית,
אם זו תבנית 22 (אם יש לך סרגל אני ממליצה בכל זאת למדוד את הקוטר של החלק העליון) אז אלה הכמויות המומלצות:
בננה וחצי גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
כוס ורבע קמח רגיל
כפית ורבע אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
3 כפות אבקת קקאו
4 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
שליש כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים
היי אפרת, תודה על האתר הנהדר! אני רוצה להכין את העוגה היום (רביעי בערב), ולהגיש אותה בערב שבת. האם כדאי לשמור אותה במקרר או בפריזר?
היי אדוה,
לא משנה, אפשר לשמור במקרר עטוף היטב או להקפיא ולהוציא להפשרה בשבת בבוקר על השיש.
השתמשתי בקמח כוסמין וגם יצא נפלא 🙂
מצוין 🙂
תודה ענבר.
יצא מעולה, תודה על המתכון
תודה אסנת, שמחה לשמוע 🙂
עוגה מופלאה !!
תודה וברכת שבת שלום.
שמחה שאהבת 🙂
הי!
רציתי לדעת אם מתאים גם עם תפוחים מגורדים במקום מיץ תפוזים…
או יש אפשרות למיץ אחר?
תודה רבה וערב טוב
היי קיארה,
תפוחים פחות מתאימים, יש צורך בחמיצות מסוימת.
אפשר לשים במקום 2/3 כוס מים + כף מיץ לימון טרי + כף סוכר.
ערב מצוין 🙂
עוגה מנצחת, אני מכינה אותה לכל מקום ומחסלים אותה הרבה יותר מהר מעוגות לא טבעוניות.
קלה להכנה, טעימה עד כאב (בטן), בקיצור מומלצת!!!
תודה שני, שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה!מבטיחה לעדכן איך יצא
אפרת המקסימה, אפשר להכין בשישי אחה”צ להכניס למקרר אחרי שמצטננת ולמחרת להוציא שעתיים לפני ההגשה?את פרוסות הבננה אפשר לחתוך שעתיים לפני ההגשה?
כן, אפשר.
שכחתי לשאול – כמה גר’ שוקולד מריר צריך?
בתוך העוגה עצמה אפשר לקצוץ בסביבות 50 גרם שוקולד מריר (מומלץ להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל הבלילה).
הכוונה היא שלאחר שאת יוצקת את הבלילה לעוגה תפזרי קצת שוקולד גם בחלק העליון ואז תכניסי לאפיה.
אפרת למה התכוונת שצריך להשאיר קצת מהשוקולד צ’יפס לציפוי?כמה גר’ שוקולד מריר אפשר לקצוץ במקום?
עוגה טובה ועסיסית ואפילו יחסית בריאה, עשיתי אותה עם קמח כוסמין ויצא מצויין
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון מעולה! תודה!
הכנתי בגרסה נטולת גלוטן עם 0.5 כוס תחליף קמח ללכ גלוטן (כרגית/תמי) ו 0.25 כוס קמח טף.
אפיתי כ 40 דקות ב 180 מעלות.
וגם צימצמתי סוכר לשליש כוס כי בפעם הראשונה שהכנתי היא היתה לי מתוקה מידי.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון והשיתוף.
יום מקסים
תודה רבה!
הכנתי ויצא פשוט טעים!! היא חוסלה ברגע ..מזל שהכנתי שתי תבניות 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ושבוע נפלא
האם הכפלת הכמויות תתאים לתבנית מרובעת בינונית?
תודה
היי מיטל,
אם מכפילים כמויות הכמות אמורה להתאים לתבנית בינונית קטנה בגודל 20X30.
שלום. אחרי שקראתי את כל התגובות הנלהבות לעוגה, אני רוצה להכין אותה! מה זה שמן קוקוס מוצק, ואיפה משיגים?
איך זה נראה?
היי אביטל,
שמן קוקוס ארוז בדר”כ בצנצנת זכוכית ומגיע במצבו המוצק (בצבע לבן). הוא הופך להיות נוזלי שקוף בטמפ’ גבוהה.
ניתן להשיג אותו היום בחלק מרשתות המזון הגדולות או בחניות תבלינים או חנויות טבע.
הכנתי ,נטרפה מיידית ללא זכר.יצאה מיניטורית.איך מכפילים כמויות ל2 תבניות אינגליש קייק? תודה מעומק ליבי על מתכון מטורף.
או קיי מצאתי בתגובות את מבוקשי.שוב תודה.
מעולה 🙂
הכנתי אותה בדיוק לפי המתכון ויצאה עוגה מעולה. תודה!!
תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
העוגה מעולה!
תודה רבה:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
וןאן העוגה אליפות
תודה שחף, שמחה שאהבת 🙂
וואו העוגה טעימה להפליא וקלה להכנה תודה!!
היי,
יש לי קמח תופח, אז לוותר על האבקת אפייה?
היי דניאל,
כדאי להוסיף ל3/4 כוס קמח תופח עוד רבע כפית אבקת אפיה.
עוד שאלה,
יש לי תבנית אינגליש קייק בגודל 32*13 שזה נראה לי גדול מהרגיל…להכפיל את הכמויות?
היי דניאל,
מה עומק (גובה) התבנית?
אם גובה התבנית הוא בסביבות 5 ס”מ אני ממליצה להכין את הכמויות הבאות:
בננה וחצי גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
כוס ורבע קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
3 כפות אבקת קקאו
4.5 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
שליש כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים
תודה!
העומק הוא 7 ס”מ…
מידות ממש מוזרות :/
האם יש צורך להוסיף כמויות מעבר למה שרשמת לי?
*מזכירה לך שאני משתמשת בקמח תופח ולא בקמח רגיל, כמה אבקת אפייה אצטרך לשים?
אם זה כך אז כדאי להכפיל כמויות:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
2/3 כוס שמן
כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי קמח תופח
שליש כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
3.5 כפות אבקת קקאו
5-6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים
בוקר טוב אפרת
האם אפשר להקפיא את העוגה?
היי ענת,
לדעתי כן.
יום נפלא 🙂
היי.
אפיתי ב- 170 מעלות כדי שלא תתבקע… והעוגה יצאה רטובה מאוד בפנים.. לא אפויה מספיק.
יש לציין שאפיתי יותר מ-25 דק’. כמעט 45 דק’ וזה עדיין יצא רטוב. מדוע?
תודה על תשובתך
היי מעיין,
אני מקווה שהמשכת לאפות עד שהעוגה הייתה מוכנה מבפנים.
זמני האפיה משתנים בין תנור לתנור ולא צריך לייחס לזה חשיבות, אלא להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה. בעיקר אם מנמיכים את המעלות.
שבת שלום 🙂
המשכתי לאפות עוד אך היא עשתה קשה מבחוץ ועדיין מאוד רטובה בפנים..
פעם הבאה אפשר לכסות את העוגה בניר כסף ולהמשיך לאפות כדי שהיא תמשיך להאפות רק מבפנים.
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים ? או אולי לקבל מתכון טוב עם קמח שקדים ? תודה רבה מראש.
במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס ? יש לי קרם קוקוס.
היי דורית,
במתכון הזה אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח שקדים.
יש לי מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים אבל היא לא טבעונית.
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס קרם קוקוס (ולוותר על השמן והמים).
עוגה מעולה! השתמשתי בשמן קוקוס, קמח כוסמין מלא וסוכר קנים. פשוט טעים. תודה רבה על עוד מתכון מנצח.
מעולה! תודה אורלי 🙂
ראשית תודה על מתכונים נהדרים וידידותיים 🙁
אפשר להשתמש בשוקולד מומס במקום קקאו? ואם כן, כמה?
הסמיילי כמובן אמור להיות מחייך! 🙂
היי אדוה,
אני מניחה שאפשר לשים 50 גרם שוקולד מומס ולהוסיף 2 כפות קמח (בנוסף ל 2/3 כוס קמח).
שבת שלום וחג שמח 🙂
אני רוצה להכין לשישי ואין לי בננה שתספיק להבשיל עד אז… אפשר להחליף אותה במשהו? ביצה זה בסדר? (לא חשוב לי הטבעונות)
היי טלי,
אפשר להמיר את הבננה בביצה גדולה ולשים חצי כוס מיץ תפוזים (במקום 3/4 כוס).
אין לי בבית מרגרינה או שמן קוקוס ולא בא לי לקנות במיוחד רק בשביל העוגה… האם אפשר להכין את הציפוי בלעדיהם? כלומר רק שוקולד מריר ומים חמים?
היי לילך,
את יכולה לשים כף שמן.
תודה! יצא ממש טעים ושוקולדי, אני לא מצליחה לפשל עם עוגות שלך 🙂
מעולה, תודה שחזרת לעדכן!
ו… התבנית כבר חוסלה כמעט עד תום, והתבקשתי להכין 2 תבניות לפעם הבאה. האם צריך פשוט להכפיל את כל הכמויות בשביל זה?
היי לילך,
נכון, צריך להכפיל כמויות:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות
2/3 כוס שמן
כוס ושליש מיץ תפוזים
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ושליש סוכר
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות אבקת קקאו
6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ’יפס מריר (לא חובה)
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה או 2 כפות שמן + 4 כפות מים חמים
יו איזה מהמם
תודה מיקה 🙂
העוגה בחושה טבעונית הראשונה שיוצאת לי נורמאלית! העוגה קצרה מחמאות ואעשה אותה שוב כנראה…
השתמשתי במים+קצת לימון סחוט+אבקת סוכר במקום המיץ, קוקוס קצת יותר ממה שכתוב (נשפך) ושוקולד צ’יפס ממש ונראה לי אפשר גם בלי בכלל (כי היא גם ככה ממש שוקולדית).
הערה לגבי הציפוי- הוא די מתקשה במקרר ואחרי יום נשבר כשחותכים, נראה לי אוסיף בפעם הבאה קצת חלב סויה לסירופ שיהיה יותר רך. תודה!
היי גל,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף!
שלום,
על איזה חום לאפות את העוגה?
ומה לעשות כדי שהיא לא תישבר באמצע לאורך הקו? (יצא לי שבצדדים היא היתה גבוה ובאמצע ממש נמוכה. שבורה כזאת..).
חוץ מזה יצא ממש טעים:)
היי דנה,
יש לאפות על 180 מעלות אבל אם העוגה נשברה פעם קודמת כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כמו 170 מעלות.
שבת שלום 🙂
חסר לי סוכר, אפשר להשתמש באבקת סוכר או דבש במקום?
היי יעל,
את יכולה להשתמש בכחצי כוס אבקת סוכר.
הכנתי אותה כבר מספר פעמים, ופשוט תמיד יוצאת מעולה! קלה, מהירה וטובה- אפשר לבקשה יותר מזה?
ד.א בכלל כל המתכונים באתר הזה קלים נורא ויוצאים מצויין.
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
זה בסדר להחליף את הקקאו בשוקולית?
כן צליל, אפשר לשים 2 כפות גדושות שוקולית.
הי אין לי תפוזים.. מה לעשות??
היי עדי,
אפשר לשים 2/3 כוס מים + כף מיץ לימון טרי + כף סוכר.
הכנתי את העוגה היום, לקחתח איתי לביקור אצל יולדת
טרייה, כולם נהנו וביקשו מתכון. מצויין, קל הכנה, cool
איזה כיף לשמוע! תודה בילי 🙂
כמה זמן אפיה אם אני רוצה להכין מהבלילה מאפינס?
האם אפשרי עם קמח ללא גלוטן?
תודה
היי ציפי,
אם את מכינה בתבנית מאפינס אני מניחה שזמן האפיה מתקצר ל 15-20 דקות.
לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן אבל אני מניחה שאפשר.
תודה וחג עצמאות שמח
תודה צילה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
היי..
לציפוי…
יש לי שמן קוקוס נוזלי. (לא מוצק כפי שצויין במתכון). מה ההבדל?!
ואם אין הבדל, האם זו אותה כמות (חצי כף)?!
היי אסתי,
מדובר באותו שמן קוקוס פשוט כשהוא נמצא בטמפ’ חמה הוא הופך לנוזלי וכשהוא במקום קריר הוא הופך למוצק.
אם הוא נוזלי אז יש לשים 2 כפות (אם ממיסים חצי כף שמן קוקוס מוצק מקבלים 2 כפות שמן קוקוס נוזלי).
תודה על המתכון, טבעוני, נמס בפה ומהיר להכנה. מכינה כל שבוע לנכד שלי
שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום סודה לשתיה?
היי חגית,
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה. אם אין לך תכיני בלי.
היי אפרת, תבורכי על העוגות הטבעוניות. אני לא טבעונית אך אני שמחה כשיש עוגות טבעוניות כיוון שהן יותר בריאות, ולא צריך להשתמש בביצים.שאפו!!!! הכנתי היום את העוגה ואני אספר לך איך היא יצאה.
מעולה!
תודה צילה, מחכה לעדכון.. 😉
העוגה יצאה ממש טעימה. נתבקשתי להכין אותה שוב