זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק (רצוי תבנית עמוקה מפיירקס/זכוכית)
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
חצי כוס (70 ג’) קמח לבן
חצי כוס (65 ג’) אבקת שוקולית
3 כפות שטוחות (21 ג’) אבקת קקאו
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + שליש מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים, מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-משמנים תבנית אינגליש קייק (המיועדת למיקרוגל) ויוצקים לתוכה את התערובת.
-מכניסים למיקרוגל ומפעילים למשך כ-6 דקות (העוגה מוכנה כשהיא נפרדת מעט מדפנות התבנית. בנוסף, ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה, אם יוצא יבש העוגה מוכנה).
-מוציאים את העוגה ומכינים את הציפוי: מניחים בקערה את קוביות השוקולד ושליש מיכל שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל לכ-20 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה בעודה חמה.
*העוגה נשמרת במקרר בתוך קופסה אטומה.
הערות:
*את הבלילה יש לצקת עד גובה של שליש מהתבנית ולא יותר מאחר והיא תופחת בזמן האפיה (אם תמלאו אותה יותר, הבלילה עלולה להשפך החוצה בזמן האפיה במיקרו).
*אפשר לאפות בתבניות מאפינס מקרטון או בכוסות המיועדות למקרוגל (ספל או כוס זכוכית עם ידית) ולמלא עד גובה שליש מהכוס. להפעיל במשך דקה אחת (אם רוצים שהעוגה תצא יותר נוזלית אפשר להוציא אחרי כ-45 שניות).
עוגת שוקולד במיקרו
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה
וואו איזה מתכון מטורף תודה!
גם מחומרים הכי זמינים שיש בבית וגם תוצאה מעולה!!
אהבתי:)
שמחה שאהבת💜
תודה עדינה
וואו תודה רבה יצאה מעולה !
שמתי רק שוקולית לאפיה וגירדתי שתי שורות שוקולד מריר והורדתי מעט סוכר ושמתי רק רבע כוס שמן.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה מתכון מקסים כמו תמיד ! עשיתי עם קצת פחות קקאו ויצא נהדר ולדעתי אפשר גם להוריד מכמות הסוכר
תודה אושרית❤️
לא יצאה לי טוב , ובדכ יוצא מתכונים מעולים שלך !
היי
אם תפרטי מה בדיוק לא היה מוצלח (טעם? מרקם לא יציב או דחוס?…) אוכל לנסות להבין למה זה קרה.
וואוו יצא מושלם וטעים!!
קל להכנה עם מצרכים זמינים
תודה רבה:)
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤️
כמו תמיד אין על המתכונים שלך עשיתי ויצאה גבוהה וטעימה אוורירית כמו שאנחנו אוהבים
איזה כיף לשמוע, נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
אינגליש קייק 6 דק
וכוס מאפינס רק דקה אחת?
אני רוצה לעשות במאפינס – זה בטוח מתבשל בפנים?
היי,
במיקרוגל זמן האפייה אכן קצרצר(:
אחרי דקה תוכלי לבדוק אם יש צורך לתת עוד כמה שניות במיקרו.
הי אפרת אין לי קצפת צמחית או שמנת מתוקה זה קריטי?? דחוף
היי,
את יכולה להכין ציפוי שוקולד אחר במקום גנאש.
היי תבנית פיירקס מזכוכית אפשר?
היי,
אם זו תבנית שאפשר לחמם במיקרוגל- אפשר(:
יצא מעולללהההה, לא חיכינו אפילו לציפוי, נעלמה ב 5 דקות
איזה כיף שאהבתם😊 תודה על השיתוף!
אנשיםםם זה עוגת העל שלי!!!
עוגה של מסעדות יוקרה!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
תודה על כל המתכונים פשוט אתר מושלם
רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות בתוך כוסיות של סופלה ולהשים קובית שוקולד באמצע ?
ואם זה יצא כמו מרקם של סופלה עם המתכון הזה?
תודה רבה
היי שילת,
אפשר בהחלט לעשות ככה…
אם תחממי לפני ההגשה זה יצא אפילו עוד יותר דומה לסופלה😊
העוגה מושלמתתת!!!
המתכון הכי טוב שניסיתי לעוגה במיקרוגל…
ואגב …המכונים שלך מושלמים אחד אחד אני תמיד מחפשת אצלך ונשארת אצלך…..
תודה על המילים החמות שירה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
היי , בבקשה תעני לי מהר
לגבי כוס מדידה אפשר בכוס חד פעמית חמה ?!? והאם אפשר להכין בלי קקאו כי אין לי ? מה אצטרך להוסיף יותר ? שוקולית ?
היי מורין,
רק עכשיו ראיתי את ההודעה, מקווה שהסתדרת:)
בכל מקרה, אפשר כוס חד פעמית חמה ומניחה שאפשר לשים במקום קקאו שוקולית.
דחוף
יש לי עוד 20 דקות אורחים ואין לי תבנית אינגלש קייק שמתאימה למיקרו יש תבנית אחרת שאפשר להשתמש בה?????
היי שלום,
אפשר לאפות בתבניות מאפינס מקרטון או בכוסות המיועדות למיקרוגל (ספל או כוס זכוכית עם ידית) ולמלא עד גובה שליש מהכוס.
אפשר גם בתבנית עגולה קוטר 20.
יצא נדייררר אני שמתי ב4 כוסות גדולות במיקרו יצא ככ טעים הילדים שלי דורשים עודדד
איזה כיף 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
שכחתי לציין שהכנתי עם קמח כוסמין לבן ועם שמן קוקוס ממולץ בחום 💋💋💋
היי אפרת, אני רוצה להכין עם תלמידים שלי (לומדים על טקסט מפעיל) רציתי רק לשאול- איך אדע מה אפשר להכניס למיקרוגל? יש לי אינגליש קייאק שהיא עם זכוכית למטה ועטופה בסיליקון שאפשר להוציא בסוף האפייה זה מתאים? אם לא, איזו תבנית יהיה אפשר להכניס? בבהס האמצעי שלרשותי זה מיקרוגל וזו נראית עוגה חבל על הזמן למיקרו שתאימה לילדים!
היי שריאל,
לגבי התבנית, אין לי ניסיון איתה אבל בדקתי בגוגל ולפי מה שקראתי אז אפשר.
ואוו תודה רבה על ההשקעה,
ולגביי גודל התבנית- זו התבנית אינגליש קייאק בגודל הרגיל נכון? והאם אפשר לוותר על השמנת הצמחית או להחליף במשהו אחר? תודה רבה רבה לך! שתדעי, שכל שבת יש לנו עוגה ממך ואחד מהמתכונים של הבשרי. נהנים כל הזמן מהמגוון והטעמים החדשים!
תודה רבה רבה לך שיראל שמחה לקרוא שאתם נהנים 🙂
לגבי תחליף השמנת- אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וכף מים.
יום נפלא❤️
אחת העוגות הכי טעימות שטעמתי וטעמתי!!!!!!
אשמח שיהיה מתכון כזה גם ללא גלוטן.
תודה על המתכונים המוצלחים!!!!
היי עדידוש תודה רבה לך!
לעוגת שוקולד ללא גלוטן יש לך את המתכון הזה- עוגת שוקולית ללא גלוטן
או במתכון הזה, למרות שלא ניסיתי, כנראה שאפשר להמיר בחצי כוס קמח כרגיל או תמי.
אמללאאא איזה שלמות בחמש דק איזה כייףףףף
נראה מהמם מוריה!
תודה רבה על השיתוף❤️🙏
ואוו, הכנתי עכשיו ויצאה פשוט טעימה!!!
נראה טעים מאוד מירב!
תודה על השיתוף❤️
נראה טוב. אם אני רוצה לעשות רק ספל אחד עם ידית מה תהיה כמות הרכיבים?. תודה מראש.
אלה הכמויות המומלצות:
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
כף אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
3 כפות קמח תופח
לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
תודה רבה! יצאה מדהים!
שמחה לקרוא שאהבת יקירה,
שבת שלום 🙂
המתכונים שלך מככבים אצלנו!
אם אני מכינה בספסל אחד לפי הכמויות שכתבת, כמה זמן זה צריך להיות במיקרו?
תודה והמשך צום קל!
שמחה לשמוע!
תכניסי למיקרו למשך כדקה וחצי בעוצמה הגבוהה.
תודה רבה!!!!!!!! יצא מושלם!!!!!!
ואו מהמם 😍
אם אני רוצה במקום מיקרוגל לתנור אז כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
אפשר לאפות את העוגה בתנור? למשך כמה זמן?
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
כמה זמן מחממים?
מטורף!!!
נראה מושלם! 😍
יצא מושלם!!!!!
תוך שבע דקות יצא לי קינוח טעים…
תודה רבה!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
משוט מדליקקק
תודה הדס 🙂
הכנתי. מאוד מוצלחת!
מהמם 🙂
תודה ספיר
שימו לב.. מי שרוצה להכין בספל, לזמן ההכנה השונה
אני פספסתי את הנקודה החשובה הזו – ואפיתי את העוגה המסכנה 6 דקות בספל….
יצא מקשה נוקשה ומצומקת…… 🙂
הכנתי עם קמח מצה ויצא מעולה. תודה!
שמחה שיצא טעים ❤️
הי אפרת, אני רוצה להכין בספל די גדול, וראיתי בתגובות שכתבת כמויות מתאימות. הבעיה היא שאין לי קמח תופח.. אפשר לעשות עם קמח רגיל ולהוסיף א. אפיה?
תודה רבה!!
שימי 3 כפות קמח רגיל + רבע כפית אבקת אפיה.
הי 🙂 קודם כל מתה על האתר שלך!!
שאלה קטנה, עברתי על כל התגובות ולא מצאתי תשובה..
יש אפשרות להכין בסיר מיקרוגל מכוסה? אני לא יכולה להכין בתבנית ללא מכסה מטעמי כשרות. ראיתי שכל ההמלצות שלך על הם על כלים פתוחים (תבניות/ספלים) ולכן חוששת שכיסוי התבנית יהרוס את העוגה…
היי ענת 🙂
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי. הבעיה עם המכסה היא שאולי העוגה תתפח אז צריך שיהיה מספיק גובה. באיזה קוטר הסיר ומה הגובה שלו?
בכל מקרה, אפשר גם לאפות את העוגה בתנור.
הי, העוגה יצאה עם בטן… חלק אחד טיפה יותר גבוה.. איך לשפר לפעם הבאה?
היי תמר,
הכנת אותה במיקרוגל או בתנור?
ערבבת עם כף, במטרפה או במיקסר?
זה גם יכול להיות בגלל ערבוב לא מספיק טוב של אבקת האפיה עם הקמחים (לפני שמוסיפים לבלילה).
שלום רציתי לדעת בבקשה האם הכמויות מתייחסות לכוס חד פעמי קר או כוסות מדידה?
כוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
אפשר להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
היי, הכנתי (בתנור) ליום הולדת בקטנה של ידידה שלי כשלא היה לי כלום בבית והיה מעולה! לא נשארו שאריות אבל צילמתי את העוגה בדרך והיא נראתה נהדר!! בהחלט מוסיף לי למועדפים!!!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
הי תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!
רציתי לשאול לגבי עוגת שוקולד במיקרו אין לי ביצים ; אפשר להחליף אותם בחומץ תפוחים ? עם כן כמה ?
תודדדדה
היי שרי,
אני לא יודעת. לא ניסיתי להכין עוגה בלי ביצים במיקרוגל.
היי אפרת,
הכנתי לבעלי בערב ליד הקפה, עשיתי חצי כמות בפיירקס קטן, יצאה אוורירית וטעימה ברמה אחרת.
עשיתי בעבר עוגה במיקרוגל שטעמה לא משהו וזאת בהחלט נכנסה לרשימה שלי.
תודה לך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
היי אפרת. חזרתי לספר שהעוגה הצליחה! וגם יצאה משובחת להפליא, הופתעתי מאד! רציתי לשאול אותך האם אפשר להמיר כל עוגה אפוייה בתנור לחימום במיקרו. זה חוסך המון זמן וכמובן גם את הצורך להפעיל תנור.. אשמח לשמוע מה דעתך
היי דורית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
מניסיון לא כל עוגה יוצאת מוצלחת במיקרוגל.
אפשר לאפות במיקרוגל בתבנית מנייר?
מה אפשר לשים במקום השוקולית?
רק אם רשום עליה שהיא ניתנת לחימום במיקרוגל.
לטעמי השוקולית מעדנת את הטעם אבל לפי תגובה של מישהי אפשר לשים 4 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.
הי רציתי לדעת אם יש אופציה לציפוי שוקולד אחר שלא מכיל שמנת או קצפת.
כן. ראי כאן – ציפוי שוקולד לעוגה.
היי, חנה שאלה פה אם אפשרי להמיר את הקמח ללא גלוטן. גם אני הייתי מעוניינת לנסות…
אשמח לשמוע ממנה אם ניסתה, איך יצא?
תודה רבה מאד!!
היי, מתכון מטורף ניסיתי אותו לפני שגילו לי רגישות לגלוטן, ועכשיו אני שואלת אם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס קמח כרגיל או תמי.
היי! אפשר בבקשה כמויות לכוס (ספל)
כמות ל1-2 ספלים:
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
כף אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
3 כפות קמח תופח
לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
וכמה זמן במיקרו
3 דק’ במיקרו על עוצמה גבוהה 🙂
עוגה מהממת, והכי חשוב כמעט ללא הכנה.
– לפעמים בשעות הקטנות של הלילה, פתאום בא לי להכין משהו טעים, ותמיד בסוף אני מכינה את זה!!
גם טעים, וגם שניות להכין…
שמחה לשמוע ❤️
הי,
עשיתי את הכל לפי ההוראות למעט זה שהחלפתי את הקקאו בשוקולית. העוגה כמעט לא עלתה באפיה ונראה שהיא די נמוכה.האם ככה היא אמורה לצאת?
לגבי הטעם אני לא אדע כי היא מיועדת לגן מחר:)
בכל מקרה, די התאכזבתי מאיך שהעוגה יצאה..
באיזה כוס השתמשת?
באיזה גודל תבנית השתמשת?
שמת כפית אבקת אפיה?
שלום
רוצה לנסות במיגרוגל אבל באיזה עוצמה??
לא רשום בכתבה!
במיגרוגל שלי יש 5 עוצמות
תודה
רונית
העוצמה הגבוהה ביותר.
היי אפרת, חיפשתי בתגובות ומצאתי תשובות קצת סותרות וגם הרבה סקפטיות שלך… אבל בא לי עוגה לקפה ומהר…. ואין לי שוקולית. מה ממליצה?
הסקפטיות נובעת מכך שאני לא ניסיתי ולכן אין לי תשובה ודאית.
רשמתי שלטעמי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל לפי תגובה של מישהי אפשר לשים 4 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.
פצצצההה…..
זה השאריות…
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף 🙂
היי,
יצאה לי עוגה מעולה!!!!!!
הופתעתי מאוד מקלות הביצוע ויותר מן התוצאה.
אשמח לדעת אם יש עוגות נוספות בסגנון דומה.
ובנוסף על האמור, קבלי פידבק ענק! אני נעזרת רבות במתכונים שהנך מעלה, וכל פעם אנחנו נהנים מחדש 🙂
תודה!
שמחה שאהבת 🙂
יש גם עוגת גבינה במיקרוגל אם את אוהבת.
יום נפלא!
היי אפרת!
במה אפשר להחליף את הקמח?
הכוונה לתחליף ללא גלוטן?
היי אפרת אפשר להכין בתנור/טוסטר אובן?, אם כן כמה זמן?
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
היי, קודם כל להגיד שאני ממש אוהבת את האתר שלך, כבר המון מתכונים הכנתי וגם יש לי את הספר. תמיד הכל מצליח ממש, קל, ברור ונגיש. שאפו. לגביי המתכון הזה, אם אין לי שוקולית? במה להחליף? פשוט להגדיל את כמות הקקאו או שזה יצא מר?
היי מירי,
לטעמי השוקולית מעדנת את הטעמים. בכל מקרה מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.
אני חייבת להגיד שתקופה ארוכה אני גולשת באתר וכבר הכנתי המון דברים טעימים בזכותך. זה פשוט עושה חשק המתכונים קלים וברורים ותמיד יוצא מוצלח. כיף שאת מביאה מתכונים שיתאימו לכולם ללא גלוטן וכדומה את מביאה המון תחליפים בריאים וזה כל כך מקל, כיף לראות שהאתר מאד ידידותי לדת כמו את מביאה תחליפים פרווה, מתכונים לפסח לשבת וכו׳ בקיצור חפרתי אבל את פשוט מדהימה. אז פשוט תודה על הכל ויישר כח ענק. ושהשם ייתן לך כח להמשיך בפועלך🙂
תודה רבה תהילה ❤️
הי מתכון מעולה!!! אם אני צריכה ל30 מאפינס קטנים כדאי להכפיל כמויות? תודה רבה
כן, כדאי להכפיל כמויות.
עכשיו הכנתי ואת האמת הכפלתי כמות וחילקתי חלק למיקרו וחלק לתנור במאפינסים. תודה על המתכון!
מעולה 🙂
תודה מורן ויום נפלא
היי,
אפשר להכין בתנור בתבנית אינגליש קייק מאלומיניום ?
לא מומלץ להשתמש בתבנית מאלומיניום במיקרוגל.
זה בסדר להשתמש בקמח תופח? אם כן מה הכמות ?
אפשר לשים חצי כוס קמח קמח + חצי כפית אבקת אפיה.
שלום אפרת. איזה רעיון מוצלח. אף פעם לא אפיתי עוגה במיקרוגל האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית נייר? האם אפשר לאפות עוד טורתים באותה צורה? תודה שאת כל פעם מחדשת לנו מתכונים מוצלחים.
בוקר טוב אהובה,
צריך להיות רשום על תבנית הנייר שהיא מיועדת למיקרוגל כי לא כל סוג מתאים.
לא כל עוגה/טורט אפשר להכין במיקרוגל כי המיקרו משנה את המרקם. אשתדל להכין ולפרסם בהמשך עוגות נוספות שיכולות להתאים למיקרוגל.
דרך אגב, יש גם עוגת גבינה אישית שאפשר להכין במיקרוגל.
תודה מקסימה!
איזו שליטה יש לך. יודעת לייעץ על כל שאלה ושאלה. מדהים!
היי אפרת,
רציתי לשאול בנוגע לשליש מיכל שמנת מתוקה, כמיטב ידיעתי הגודל הכי קטן הוא 250 מ”ל וצריך שליש מהכמות הזו.
אני לא אופה הרבה.
האם ידוע לך אם יש גודל יותר קטן מהנ”ל ואם לא, כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר אחרי הפתיחה(סגור כמובן)?
תודה.
נכון. המיכל הכי קטן שמוכרים הוא 250 מ”ל.
השמנת נשמרת במקרר עד 7 ימים מיום הפתיחה (זה בתנאי שתאריך התפוגה לא חלף).
אפשר גם להקפיא ולהשתמש בזה אח”כ רק לציפויים (להקצפות זה יהיה בעייתי לאחר הקפאה).
אם אני אופה בתנור ולא במיקרוגל כמה סמן אפיה?
היי מנחם,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
היי אפרת,
אני רוצה להכין בתבנית עגולה
איזה גודל תבנית לקנות?
קיים תבניות מיוחדות למקרוגל?
היי אסתי,
תבנית עגולה קוטר 20 מזכוכית/פיירקס.
היי אפרת, מה שלומך?
הכנתי את העוגה ובעלי ממש אהב אותה.. אז תודה!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר את האבקת שוקולית בקקאו או לפחות שיהיה פחות שוקולית ויותר קקאו?
תודה ושבת שלום!
שמחה לשמוע 🙂
לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.
שבת שלום 🌷
היי אפרת, חנוכה שמח!
יש לי כמה שאלות:
א. לגבי למלא את התבנית בגובה של שליש , אני עושה לפי המתכון, זה גודל של שליש?
ב. שמתי את העוגה במיקרו, התבנית לא ממש הסתובבה כי לא היה לה מספיק שטח.. לדעתי היא נאפתה בסוף טוב(עוד לא אכלתי, מהמראה החיצוני). מה אפשר לעשות בנושא?
ג.הקצפת צמחית, זה המיכל של ה250 מ”ל?
ד. העוגה, אפשר לשומרה בחוץ או שחייב במקרר?
תודה מראש, יעל.
חנוכה שמח 🌺
1. כן, הבלילה עצמה צריכה להיות בגובה שליש מהתבנית.
2. אם את חושבת שהיא נאפתה טוב זה בסדר.
3. כן.
4. עדיף מקרר. אפשר לשמור אותה בחוץ כ-6 שעות ואז להעביר למקרר.
אפרת שלום וברכה,
אני רוצה להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
אני ממליצה בחום לכל אחת ואחת !!
תודה רבה!
תמשיכי לעשות חייל !
תודה רבה שירה ❤️
מועדים לשמחה❣
אפיתי את העוגה והיא יצאה טעימה ממש. ב”ה.
תודה רבהה ❤❤
שמחה לשמוע!
תודה אבישג 💜
יצא מצוין בכוסות קאפקייקס קטנות!! שמתי 5-6 כוסות כל פעם לבערך 2 דקות (עם הפסקות לבדוק). תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
עוגה מצויינת:קלה ביותר להכנה וטעימה ! (מה עוד אפשר לבקש??)כבר הכנתי אותה מספר פעמים.יש רק “בעיה” אחת-היא נגמרת תוך דקות (אבל גם נעשית תוך דקות..במיקרו שלי בדיוק 6 דקות).אשמח לקבל מתכונים נוספים שכאלו..
תודה!
שמחה שאהבת!
אפרסם מתכונים כאלה נוספים 🙂
אפרת יקרה!!!😊
ניסיתי את המתכון ויצא מדהים! עוד לא טעמתי את העוגה, אבל היא נראת מוווווווווושלם!!!!!😊
(שמתי גם קצת פיצפוצים סתם בשביל היופי 😉)
אני מאוד אוהבת להכין מתכונים מאצלך, כי הם תמיד מצליחים!😉😊
תודה עליה ❤️
יצא ליגה!
תודה רבה.
תודה דורין, שמחה שאהבת 🙂
היי מה נשמע אלף תודה על המתכונים המהממים אני רוצה כמות לספל אחת תוכלי להגיד לי אותה
תודה מראש מיכל
היי מיכל, אלה הכמויות:
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
כף אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
3 כפות קמח תופח
לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
עשיתי עכשיו. נראית טוב . יצאה קצת יבשה. מציעה ארבע דקות במיקרו. תודה אפרת על המתכונים.
היי אפרת,
יכול להיות שמיקרוגל שלך יותר עוצמתי ולכן נדרש פחות זמן.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת יקרה!
יש לי בן אלרגי לביצים(ושומשום). האם ישנו מאפה שמתאים למיקרוגל שהוא יכול לאכול?
היי קרן,
איו לי מתכון במיקרו שהוא ללא ביצים. יש את עוגת השוקולד הטבעונית אבל לא ניסיתי להכין אותה במקרוגל.
יום מקסים 🙂
היי, אני רוצה להכין את העוגה בספל, יש לי כמה שאלות..
כמה ספלים צריך לצאת? גם פה צריך שיהיה שליש?
כמה זמן זה צריך להיות במיקרוגל?
אם אין לי קמח תופח אפשר קמח רגיל?
היי חני,
זה תלוי בגודל הספל. בסביבות 5 ספלים סטנדרטיים. יש למלא עד גובה שליש מהספל.
יש להכניס כל ספל לחוד ולהפעיל את המיקרוגל במשך 60 שניות. לעוגה נוזלית מבפנים אפשר 45 שניות.
אין במתכון קמח תופח. זה קמח רגיל + אבקת אפיה.
מאיפה משיגים תבנית שמתאימה למיקוגל??
כל תבנית פיירקס/מזכוכית בדר”כ מתאימה גם למיקרוגל.
יש גם תבניות חד פעמיות שרשום עליהן שהן מתאימות גם למיקרוגל.
אפרת המקסימה!מכינה כמות לספל אחד גדול – אפשר לשים כף אינסטנט פודינג שוקולד במקום קקאו ושוקולית?
היי שרון,
אני מתלבטת. פודינג שוקולד מכיל בין היתר קקאו אבל אני לא יודעת כמה. זה יכול לעבוד אבל השאלה אם כמות הקקאו שיש בזה תספיק.
היי אפרת מים חמים הכוונה רותחים מהקומקום ? או פחות חם? כי אז זה מבשל את הביצים…
ובלי קשר, לא מצאתי באתר מתכון לעוגת גבינה אפויה.. יש לך?
היי שילת,
הכוונה למים חמים אבל לא רותחים. אפשר לערבב מים רותחים עם מים קרים כדי להגיע לטמפ’ הנכונה.
מצורף מתכון לעוגת גבינה אפויה.
אני מורה לילדים בכיתה מקדמת. האם אפשרי לשכפל את מתכון עוגת שוקולד במיקרוגל לתלמידים ע”מ לעבוד עימם על סדר הכנת העוגה (בשלבים) ולאפות עימם ביחד?
תענוג להתבונן במתכונים, כל אחד מגרה יותר מהשני….
דבר שני, האם אין סיכון לאפות במיקרוגל (מבחינת קרינה?)
תודה רבה
היי הודיה,
אין שום בעיה.
לגבי המיקרוגל, כדאי רק לדאוג שהילדים לא יעמדו קרוב אליו בזמן שהוא מופעל.
בהצלחה ותהנו מההכנה ומהטעם 🙂
היי רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון עם ביצה אחת?
אם היא ביצה גדולה אז נראה לי שכן. כדאי להוסיף עוד 4 כפות מים.
ממה פתאום!
אסור בפסח!
יום אחד נכנסתי לאתר ופשוט התפלאתי מהרמה הגבוהה ומטוב טעם המעדנים והניחוחות המקסימים!תודות!!!
תודה. יצא ממש טעים. לי זה יצא שתי תבניות נייר למיקרו. אחרת היה נשפך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם ניתן להכין בלי הציפוי? גם אין לי שוקלד מריר.. נראה לי חח וגם אני פחות אוהבת עוגה עם ציפוי. זה יוצא טוב בלי?
כן, אפשר.
מדהימה!! נכנסת ישר לספר המתכונים! (כמו רבים וטובים אחרים…)
שמחה שאהבת 🙂
תודה דפנה.
איזו הפתעה של עוגה!באמת 10 דקות עבודה וטעים מאוד. קיבלתי תבנית מתאימה למיקרו והעוגה עשתה סיפתח!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה גילה.
וואוווו פשוט מושלםם!! פצצה לחשקים המהירים בהריון! תודה תודה תודהה
שמחה שאהבת! 🙂
אפרת יקרה, אם אני עושה כמות כפולה כמה זמן להפעיל את המיקרוגל?
היי,
יש לך מקום במיקרוגל לכמות כפולה? חשוב שזה יסתובב.
אם כן אז אני מניחה שזמן ההפעלה יכול להתארך ל 8-10 דקות. יכול להיות שיהיה מוכן גם לפני לכן כדאי לבדוק כבר אחרי 6 דקות.
שבת שלום 🙂
לציפוי אפשר במקום שמנת או קצפת לשים שמן? או אם יש משהו אחר שיכול להוות תחליף?
תודה!!!
כן, אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וכף מים.
אפשר להכין אותה בתנור בתבנית בינונית בגודל 22×31? או שהיא תצא נמוכה מדי?
היי מיקי,
זאת תבנית גדולה מידי ביחס לכמות. עדיף להכין באינגליש קייק או עגולה בקוטר 20.
יש אפשרות לתבנית מסיליקון אינגליש קייק – איך סיליקון מגיב למיקרו
? אין לי פיירקס
היי מירה,
זה תלוי בסוג הסיליקון. אם זה סיליקון איכותי אז לרוב אפשר.
בכל מקרה אם את מחליטה לנסות יש לעקוב אחרי האפיה במיקרו ולוודא שהכל תקין.
היי אם אני רוצה לאפות בתנור כמה זמן צריך לאפות בתנור?
היי נטלי,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
*הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
יצא מהמם כל הכבוד!!!
שמחה לשמוע 🙂
בשבת אני מארחת ומחפשת חיים קלים… ומצאתי
מעולה 🙂
היי אין לי שוקולית במה אפשר להשתמש במקום?
היי דניאל,
לא ניסיתי להכין עם קקאו בלבד כי לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס. לדעתי כדאי לשים אפילו 3/4 כוס סוכר.
חג שמח 🙂
היי אפרת
המתכון נשמע לי מצוין!
אני רוצה לשאול אם אפשר להכין את העוגה בתבנית רגילה לא רחבה
אני רוצה לדעת אם יקרה לעוגה משהו??
אשמח אם תעני!
היי בר,
מה גודל התבנית? היא צריכה להיות בגודל מתאים לכמות וגם שתתאים למיקרוגל בצורה כזאת שאם מכניסים אותה ומפעילים את המיקרו היא מסתובבת ולא נתקעת.
הרעיון נהדר (אני אוהבת לעבוד מעט….) אבל יש לי בת עם צליאק. אפשר במקום הקמח : קורנפלור או קמח תפוחי אדמה?
היי מרים,
לא ניסיתי אבל אם את רוצה לנסות הייתי ממליצה דווקא להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי או קמח כרגיל וכו’).
יצא פשוט מושלם!!!!!
היו לי 2 ביצים אחרונות- אח”כ חשבתי לעצמי מה אני מבזבזת את זה בטח הכל ילך לפח…..
אבל פשוט נטרף, ד”א זה היה במיקרוגל למעלה מ 12 דקות ואז זה נאפה
תודה רבה לך על כל המתכונים ועל הרעיונות החדשים
תודה שירה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בממרח שוקולד השחר או בשוקולד מריר כלשהו. אין לי קקאו או שוקולית.
היי טל,
מאחר וגם הקקאו וגם השוקולית משמשים כקמחים אז זה ישנה את כל היחסים במתכון.
יש מאפינס השחר העולה שהוא ללא שוקולית/קקאו.
הי אפרת
העוגה מצויינת! הכנתי אותה כבר כמה פעמים
יש לך מתכונים נוספים לעוגות בטעמים שונים במיקרו?
אין לי אבל אני מתכננת להוסיף בהמשך 🙂
אפרת היי,
האם כבר התווספו מתכונים חדשים בסגנון הנ”ל לעוגות אחרות במיקרוגל?
אשמח להפנייה 🙏
שבוע מבורך.
שבוע טוב ניצן,
כרגע יש –עוגת גבינה במיקרוגל וטוב שהזכרת לי. אנסה להכין עוגות נוספות ואם ייצא מוצלח אפרסם:)
בדיוק כשהבלילה הייתה מוכנה, המיקרוגל שבק חיים!
אז הכנסתי אותה לתנור, 35 דק’ ב-180 מעלות והיא יצאה מעדן.
כזו ג’וסי, בדיוק כמו שאני אוהבת.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
אני חייבת לומר לך שהעוגה עצמה יצאה מעולה!!!!!!!
ואני אחרי שערבבתי הרבה אז נשארו חתיכות לא מעורבבות מספיק, וחשבתי שלא ערבבתי טוב, תודה שאת אומרת שהייתי צריכה עוד לערבב פחות, אני מאוד מודה לך!
תודה רבה!
תודה על התשובה!
אך אני אפיתי את העוגה בתנור, ונדמה לי שהוצאתי את זה בזמן,
אם כן, למה היא ימאה צמיגית ושבורה?
תודה רבה!!!
נכון, שכחתי 🙂
לגבי שבורה, זה מעיד על אפיה בטמפ’ גבוהה. יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק ופעם הבאה כדאי לאפות ב170 מעלות.
לגבי צמיגית, העוגה לא אמורה להיות צמיגית באפיה בתנור ואם היא יצאה כך אז זה יכול להיות כתוצאה של ערבוב יתר. לאחר הוספת הקמח חשוב לערבב כמה שפחות.
העוגה יצאה קצת צמיגית, מדוע???
היי,
זה המרקם שמקבלים לאחר חימום במיקרוגל. הוא שונה מהמרקם שמתקבל באפיה רגילה בתנור.
כמה דקות העוגה היתה במיקרוגל? אולי היא הייתה יותר מידי ולכן היא נשברה ויצאה צמיגית מידי.
עדיין לא טעמנו את העוגה, היא נראית מצוינת רק מה , העוגה נשברה באמצע, למה זה???
תודה רבה!!!!!!!
האם אפשר להכין את העוגה בתנור והיא תצילח כמו במיקרוגל
תודה רבה
אם אני רוצה לאפות בתנור, באיזה גודל של תבנית אני יאפה?
אשמח לתשובה!
תודה רבה!
כן, אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
אני מאוד מודה לך!!!!
חג אביב שמח.
העוגה נהדרת עשיתי אותה כבר כ8 פעמים.
שאלה :יש אפשרות להפוך את המתכון כך שהעוגה תהיה כשרה לפסח וגם טעימה?!
המתכונים באתר נהדרים.
תודה מראש
ויקטור
היי ויקטור, חג שמח 🙂
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים שליש כוס קמח מצה במקום חצי כוס קמח רגיל.
הצלחה
תודה רבה העוגה יצאה נפלא
לציפוי לאחר שלא היו לי החומרים שבמרשם הכנתי:
3 כפות קראו חצי כפית אבקת קפה נמס 3 כפות סוכר ו3 כפות מים
במחבת ערבבתי עד הרתחה כשרותח כדק תיישם מורידים מהאש וממיסים בתערובת כ50 גר חמאה
מורחים ווזהו
תודה רותי 🙂
שבוע נפלא
אז ככה, ממליצה להישמע להוראות, זה יצא טיפה מפורק, אבל הטעם מעולה-נס…
גיוונתי ואני ממליצה מאד-קמח מלא +כפית קפה נמס, מעשיר מאד.
אגב-התחלתי למלא את ספר המתכונים ברעיונות לפסח-אני קונה סוף סוף טוסטר אובן מיוחד לפסח…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום וחג שמח!!
הבנתי את הטעות שלי-שכחתי להפריד רטוב/יבש 🙁
מכניסה למיקרו ומקווה לטוב…
היי מלכי,
ראיתי רק עכשיו..
את החומרים מומלץ לערבב לפי איך שרשום באופן ההכנה. קודם ביצים עם סוכר וכו’.
עדכני איך יצא 🙂
היי אפרת
כיף שאני מכירה את המתכון המדהים הזה.
ערב פסח והרבה עבודה בבית, אבל עוגה טובה לשבת יש!!! ועם כלום עבודה!!!
אני מנסה הפעם עם קמח מלא.
2 דברים מוזרים מאד-
1. הבלילה קצת צמיגית
2. עולה תסיסה למעלה
זה קשור לאבקת אפיה? לקמח מלא?
לנסות להכניס למיקרו לראות מה יצא?
מקווה לתשובה מהירה
🙂
חחחחחחחח
ניסיתי לראות אם יוצא לי סמיילי……. 🙂 🙂 🙂 😉
מה קורה?
שנים לא דיברנו…..
אני רוצה את העוגה להכין אישית, יש מצב?
פשוט אין לי כח לעבור על התגובות הרבות כדי לראות אם כבר כתבת על זה למישהו.
וגם ניראה לך שיש ספלים מזכוכית שהם זולים ורגישים מדי למיקרוגל והם יתפוצצו? או שזה לא אמור לקרות?
היי, איפה נעלמת? 🙂
תבחרי בכוס שהזכוכית שלה לא דקה מידי ואז לא אמורה להיות בעיה.
כמות ל1-2 ספלים:
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
כף אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
3 כפות קמח תופח
לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
תהני 🙂
יום נפלא
יאללה, אני הולכת להכין, היה לי היום מבחן אז השתחררנו מוקדם ובא לי משהו טעים.
אני בקטע של “בא ונעלם” כי אני עסוקה מאד.
אבל כיף לפעמים לדפדף כאן ואולי גם להכין אבל לזה אני באמת פחות מוצאת זמן.
🙂 🙂
חייבת לשתף-
הגענו להורים לשבת, ליומולדת של אחותי הקטנה.
20 דק’ לפני הדלקת נרות אמא שלי (הפדנטית) מגלה אותי באמצע להכין עוגה, היא כמעט התעלפה…
יצא מדהים בצורה לא רגילה!
עוגה יפהפיה, עשירה, יציבה וטעימממממה!!!
הכנתי בלי שוקולית לפי ההוראות של לאה, ובתבנית נמוכה מסיליקון בצורת סוכריה, מיד אחרי האפייה חתכתי עם סכין בשר את הגובה שתפח באמצע ואז הפכתי על מגש, כיסיתי בממרח קפוצ’ינו ופיזרתי אגוזים למעלה.
לא היה זמן לצלם אפילו לפני שבת…,
איזה כיף לשמוע! שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מלכי ויום מקסים
יש אפשרות לשלוח הודעה בפרטי?
אפשר לשלוח מייל ל matkon@10dakot.co.il
אין לי מיקרוגל, אפשר לאפות בתנור? אם כן,כמה זמן?
היי,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות. יש לשמן את התבנית.
תודה רבה!
עוגה מושלמת! קלה, מהירה והכי חשוב טעימה. כל הכבוד לך על המתכון הזה מציל אותי כל פעם מחדש
תודה יעל 🙂
הכנתי אתמול ונגמר תוך דקה
טעים בטירוף!
אוהבת את האתר המדהים הזה!:)
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
זה לא אמיתי וואי כמה טעים
אני ויתרתי על השקולית כי חסר לי
שמתי
3/4 כוס קמח
4 כפות קקאו
3/4 סוכר
וציפיתי אותה
קקאו סוכר ומים
הבאתי אותם כמעט לרתיחה וציפיתי אותה
ואכלתי חצי מהעוגה חחחחח טעים בטירוף תודה לך
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואו יצא טעים בטירוף כולם התלהבו
תודה על הכל!
שמחה שיצא טעים 🙂
העוגה יצאה לא כ”כ טובה עם כזה מרקם לא טעים
למרות שעשיתי לפי ההוראות שכתבת!
היי,
הכנת בדיוק לפי מה שרשום במתכון או שעשית שינוי במצרכים?
אפית בתנור או במיקרוגל? כמה זמן?
איך יצא מרקם העוגה?
הכנסתי עכשיו לתנור מענין איך יצא
בהצלחה 🙂
יש אפשרות לצמצם את הכמיוץ כדאי שתצא עוגה אישית?
היי שני,
את רוצה לאפות בכוס אישית או בתבנית יותר קטנה? אם כן, מה גודל התבנית?
היי
אם אני עושה בכוס 200 גרם אז כמה להשים קצפת צמחית?
תודה על המענה המהיר בייי
שימי עדיין שליש כוס.
היי
אם אין לי אבקת שוקולית
אני יכולה לשים קקאו וסוכר?
מה הכמויות?
היי אפרת,
אני לא ניסיתי להכין עם קקאו בלבד כי לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס. לדעתי כדאי לשים אפילו 3/4 כוס סוכר.
סוף סוף הצלחתי!!!!!!!
מצוין 🙂
🙂
היי
אני לא מעונינת לאפות את העוגה במיקרוגל
האם אוכל לאפותה בתנור? כמה זמן ועל איזה חום?
היי אפרת,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות.
בהצלחה 🙂
:[]ככה?
לא, ככה:) אבל עם רווח בין המילה לסמיילי.
היי, אפרת מה שם משפחתך?
העוגה יצאה לי מושלם פעם ראשונה שאני באתר וכולם החמיאו לי ממליצה לכל מי ששואל אותי על עוגה את העוגה הזאת!
איך את עושה את החיוכים בתגובה??
היי,
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
חיוכים עושים עם המקלדת. לחיצה על נקודותיים וסגור סוגריים יוצרת חיוך.
שבוע טוב!
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום רגילה?
תודה רבה והאתר שלך מדהים!!!!
היי,
תבנית אלומיניום לא מתאימה לחימום במיקרוגל ולכן לא מומלצת במקרה הזה.
שבת שלום 🙂
אז איזו תבנית מתאימה?
תודה על התגובה המהירה
הכי מומלץ למיקרוגל זה תבנית ארוכה מפיירקס/זכוכית.
אם אין בבית אפשר להכין בכוסות אישיות (יש הערה לגבי זה בסוף המתכון).
חבל לך על הזמן איזה עוגה יצאה לי את גאונית! המתכון כל כך טעעעעיייייייייםםםםםםםםםםםםםםםםם!!
מעכשיו אני אכין את העוגה הזאת כל פעם לשבת
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אין לי קקאו מה חעשות
שימי אבקת שוקולית במקום.
זה סופר קל ואני בת 9
כל הכבוד!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי לגבי עוגת השוקלד במיקרוגל. אפשר לאפות בתנור? ושתדעי…חשפתי את כללל המורות בביהס’בו אני עובדת לאתר פשוט נפלא!!! אין מילים ישר כח ושנכין רק לשמחות אמן! תודה
היי אילנה,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות את העוגה במשך 25-30 דקות.
יום נפלא!
אין לי מילים….
כרגע אין לי תנור ולא דמיינתי שיש סיכוי לאפות משהו במצב הזה…
במקרה נתקלתי במתכון, הופתעתי והחלטתי לנסות…
עוגה מושלמתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!!!
שמתי 4 כפות קקאו, 2/3 סוכר ו3/4 קמח.
(במקום שוקולית)
אפיתי במיקרוגל 6 דקות, ואז שמתי 5 קוביות שוקולד והכנסתי לעוד דקה.
מלמעלה שמתי אגוזים.
יצא מהמם וטעים.. כל הבית ריח שוקולדי של אפיה…
תודה על המתכון!!!
היי לאה,
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי, אפשר במקום סתם מים לשים מים חמיים עם קצת קפה? (כלומר למעשה לשים קפה במקום רק מים? )
כן שירה, אפשר (רק מומלץ להמתיק אותו מעט).
יום נפלא 🙂
ואת השמן אפשר להחליף לחמאה מומסת?
כן, אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
העוגה יצאה פצצה!!!
🙂
שמחה לשמוע!
תודה יהודית 🙂
האם ניתן להישתמש בתבנית אחרת ולהכין את העוגה בתנור?
היי שקד,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, לשמן אותה לפני.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 25-30 דקות. ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה, אם יוצא יבש, העוגה מוכנה.
היי האם אפשר להישתמש רק בקקאו? אם כן מה הכמות?
היי סיון,
עדיף לא לוותר על השוקולית כי היא מוספיה למרקם ולטעם.
אם אין לך כרגע ואת מאוד רוצה להכין את יכולה לנסות לשים 3/4 כוס קמח (במקום חצי כוס), ולהגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס. את הקקאו יש להשאיר באותה כמות אחרת זה ייצא מר מידי.
עכשיו אני מכינה את העוגה הזו לברית………
האם יש מתכון לציפוי ללא שמנת מתוקה וללא מרגרינה?
היי אדווה,
אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן קנולה + כף וחצי מים.
יצא מושלם…………………..
וחץ מזה שאין על האתר שלך.
תודה
תודה אדווה 🙂
הי
האם אפשר לוותר על הקקאו ולהמיר בשוקולית?
במידה ולא מה עושים אם אין קקאו ואין לי כוח לצאת לקנות אותו?
היי אדווה,
אני חושבת שאת יכולה להמיר את הקקאו בשוקולית.
יצא מושלם התחסלה בשניות תודה רבה על המתכון מעכשיו רק העוגה הזו
אני בהלם בחיים לא יצא כך בתנור
תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂
תודה לך את לא מבינה איך אהבו וכמה פירגוןן בפייסבוק בזכותך
יש לך עמוד הפייסבוק??
ועוד שאלה איזה תבנית איינגליש קייק יש למיקרוגל כי התמונה שעשית זה נראה ארוך ולא יכניס ….
היי,
הכנתי בתבנית אינגליש קייק מפיירקס (זכוכית) בגודל 12X21. היא קצת יותר רחבה, קצרה ועמוקה מתבנית אינגליש קייק רגילה.
ויש לי דף פייסבוק- https://www.facebook.com/10dakot/
לילה טוב 🙂
הייייי שאלה מה צריך להוריד או להוסיף למתכון אני רוצה חהכין עוגת תפוזים במיקרו
היי תהילה,
בגדול הייתי מוותרת על אבקת השוקולית והקקאו ושמה כוס קמח במקום חצי כוס. הייתי גם ממירה את המים במיץ תפוזים. אני יודעת שעוגות שוקולד יוצאות יותר מוצלחות במיקרוגל ואין לי מושג איך זה ייצא עם עוגת תפוזים. בכל מקרה, בהזדמנות אני אנסה להכין ואם ייצא מוצלח אפרסם את המתכון.
יצא נהדר! לגבי קמח – שמתי כוס (חצי קמח כוסמין וחצי קמח מלא).
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
אפשר בבקשה את רשימת הכמויות שיתאימו לתבנית בגודל a4
היי עמית,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 וחשוב לוודא שהתבנית נכנסת למיקרוגל ויכולה להסתובב בזמן החימום.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
היי לירון,
אפשר לשים חצי כוס קמח תופח ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה.
חג שמח 🙂
באיזה שמן משתמשים שמן זית או קנולה
עדיף שמן קנולה.
יצא מאלף ממש טעים אין על המתכונים שלך יישר כח
תודה יעקב 🙂
הכנתי את העוגה עם הנכדה שלי והיא יצאה נהדר, קצת יצאה יבשה, למרות שדייקתי
והלכתי לפי המתכון.
מישהו יודע למה היא יצאה יבשה?
היי,
יכול להיות שהיא הייתה יותר מידי זמן במיקרוגל?
באיזה גודל כוס השתמשת?
היי, אין לי קקאו רציתי לדעת אם אפשר להכין רק עם שוקולית?
תודה
כן אילנה, במקום הקקאו שימי 3 כפות שוקולית.
העוגה יצאה נורא ממש באמת. הכנתי את זה פעמים עם חברה וזה יצא מממש נמוך וחסר טעם ופורופציה.
היי הודיה,
משהו כנראה לא עשיתן נכון. באיזה תבנית השתמשתן? האם ערבבתן לפני את הקמחים עם אבקת האפיה?
הי
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את השוקולית במשהו אחר?
תודה
היי הילית,
עם שוקולית זה יוצא יותר טעים ומעודן אבל אני מניחה שאפשר לשים קקאו במקום. סה”כ שליש כוס קקאו לכל המתכון כי הוא מרוכז בטעם ואני ממליצה במקביל להגדיל את כמות הסוכר בגלל המרירות שבקקאו.
היוש!! רציתי לומר לך שהמתכון יצא ממש טעיםם!! נתקעתי בלי סוכר אז הכנתי עם סוכרזית לאפייה ויצא מוש❤
תודה מאי, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מדהימה!!!!!!!!!!!!!!
ראיתי שכתבת שזה חייב להסתובב במיקרוגל. אצלי זה לא הסתובב מחוסר מקום ויצא מדהים. יכול להיות?
אז מעולה 🙂
העוגת שוקולד הכי טעימה שטעמתי אבררר
קל וטעים:)
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה 🙂
אפשר להכין גם בתנור?
כי יצא לנו מעולה!
כן נעה, אפשר.
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה.
העוגה מעולה
עוד מתכון שאני מאמצת ממך
תודה רבה!
תודה עינת, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
שלום אפרת,
האתר שלך נראה מעולה.
אני רוצה לנסות את העוגה במיקרו, אך כתבת שאפשר גם 45 שניות זה הפרש משמעותי בין שש דקות.אפשר משהו באמצע שתהיה קצת כמו מאפינס?
היי מזל,
6 דקות זה אם אופים בתבנית אחת ו- דקה או 45 שניות זה אם אופים בספל (ואז מחלקים את הבלילה בין כמה ספלים).
אם את אופה בתבנית מאפינס, זה כמו ספל. זאת אומרת שיש לאפות בין 45-60 שניות.
בהצלחה 🙂
הי, אני חיבת לציין כי הייתי סקפטית לגבי העוגה, רוב העוגות שאני מכירה למיקרו פחות מוצלחות לטעמי, אבל הכנתי את זו והתבדיתי לטובה, יצאה פשוט מעולה! בני המשפחה לא האמינו שאפיתי אותה במיקרו, היה לה טעם של עוגת תנור לכל דבר.
המון תודה, בהחלט היא תיכנס לרובד המתכונים הקבוע!
מיותר לציין כי האתר שלך מעולה
תודה אטל 🙂
שמחה שיצא טעים.
נתקעתי בלי ביצים מה עושים?
היי שרה,
אני לא בטוחה איך העוגה תצא בלי ביצים. בכל מקרה, יש באתר עוגת שוקולד טבעונית שהיא ללא ביצים.
יש גם עוגת שוקולד בננה ללא ביצים.
די
איזה מהמם יצא!!!
עשיתי לפי ההוראות ויצא בדיוק לספל אחד, תקעתי בפנים קוביות שוקולד מריר וציפוי עשיתי רק שוקולד מריר בלי שמנת כי לא היה לי כח.
יצא מטורף!!!!!!!!
איזה כיף לשבת עם ספל עוגה וסרט טוב, פשוט החופש הגדול במיטבו!
דרך אגב, הייתי צריכה לשים במיקרוגל לדקה וחצי שיצא אפוי.
יום טוב ואין עליך!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע!!
שמחה שנהנית 😉
שלום לך,
אני רוצה להכין לי רק ספל אחד, מה הכמות?
אשמח לתשובה מהירה כי בא לי עכשיו.
היי דבורי,
כמות ל1-2 ספלים:
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
כף אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
3 כפות קמח תופח
לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
בהצלחה 🙂
1.אשמח בבקשה לדעת לגבי תגובה זו-המתכון לספל אחד, במה אפשר להחליף את השוקולית?
2.במקום קמח תופח אפשר קמח כוסמין+אבקת אפיה?אם כן, כמה?
תודה רבה ולילה טוב.
*נ.ב*:אם אפשר רק את התשובה למייל אני מאוד אשמח תודה רבה 🙂
וגם אם יש תחליף לביצה…שוב תודה:)
היי שיר,
1. כן, זה מתכון לספל אחד או שניים, תלוי בגודל שלו.
במקום כף אבקת שוקולית אפשר לשים חצי כף אבקת קקאו (למרות שהשוקולית מעדנת את הטעם).
2. במקום 3 כפות קמח תופח אני מניחה שאפשר לערבב 3 כפות קמח כוסמין עם חצי כפית אבקת אפיה.
3. לא מומלץ לוותר על הביצה.
*שלחתי גם למייל.
היי,
במידה והחלטתי להכין בספלים, האם הם נכנסים יחד למיקרו למשך דקה או כל אחד בנפרד ??
היי מלי,
עדיף כל אחד בנפרד (זה גם ככה דקה 🙂 ) או לא יותר משניים ביחד.
שבת שלום
היי,
מוכרחה לספר לך שבעלי, שאין לו מושג קלוש באפייה, ניסה את העוגה. והיא יצאה פשוט מעולה!
תודה פנינה, שמחה מאוד לשמוע!
שבת שלום 🙂
העוגה יצאה מעולה! אבל משום מה היא יצאה נורא נמוכה, לא שזה הופך אותה לפחות טעימה!:)
אגב, ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר על מנת שהקרם יצא יותר מתוק מבלי לפגוע בעוגה?
היי עמית,
מוזר שיצאה נמוכה. באיזה תבנית אפית אותה?
ערבבת היטב את הקמח עם כפית אבקת אפיה לפני שהוספת לתערובת?
וכן, אפשר להשתמש בשוקולד חלב אך יש לשים פחות שמנת אחרת זה ייצא דליל מידי (50 גרם שוקולד חלב + 4 כפות שמנת מתוקה או 50 גרם שוקולד חלב + 3 כפות חלב + 20 גרם חמאה).
וואו
איזה רעיון למי שבא לו משהו טעים מהרגע להרגע,
אפשר לעשות את זה גם בספלים של מיקרוגל בתור עוגות אישיות?
היי דבורי 🙂
בטח! בספלים זה לוקח רק דקה אחת, אפילו פחות למי שאוהב שהעוגה עסיסית יותר (45 שניות).
רק חשוב למלא רק עד שליש גובה מהספל כי העוגה תופחת מאוד.
אפרת יקרה העוגה יצאה פשוט מדהימה יישר כח!
תודה רז! אני שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
קודם כל ברכות על האתר המדהים ועל המתכונים הכי קלים שיש , עכשיו הכנתי ויצא מוי טעים שבת שלום
תודה ציפי! שמחה שיצא טעים.
שבת שלום 🙂
היי אפרת, עשיתי את העוגה והיא נראית מעולה.
אני רוצה לעשות לה שכבת פירורים מלמעלה מפתי בר. יש לך רעיון איך לעשות?
היי אוריה,
כדי שהפירורים יידבקו כמו שצריך כדאי להכין ציפוי שוקולד ומעל לפזר את הפירורים בשכבה אחידה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
את הפירורים לשלב עם מרגרינה?
בדר”כ משלבים פירורים עם מרגרינה מומסת רק במקרה שרוצים לעשות תחתית יציבה. במקרה הזה את מכינה שכבת פירורים מעל העוגה ולכן אין צורך. אפשר לפזר את פירורי הביסקוויטים כמו שהם מעל הציפוי.
אגב, את יכולה גם לפזר במקום או בנוסף קוקוס או אגוזים טחונים.
שלום אפרת,
כמה זה שליש מיכל שמנת מתוקה?
תודה
היי שרית,
שליש מיכל שמנת מתוקה = שליש כוס רגילה (80 מ”ל).
כמו כן גודל תבנית האפיה.
תודה על המתכון הקל והפשוט לימי הקיץ הלוהטים במטבח. האם ניתן ואיך להכין הציפןי על להבת הגז ולא במיקרו. תודה. תבורכי במעשי יידיך.
היי ציפי,
אפשר לחמם את הציפוי על אש הכי נמוכה במחבת או בסיר קטן. ברגע שהשמנת חמה אפשר להסיר מהאש ולערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
הכמות מתאימה לתבנית פיירקס עמוקה בגודל 12X24 או תבנית פיירקס מלבנית בגודל 17X25.
אפשר גם להכין בתבניות מאפינס מקרטון או ספלים ולמלא עד שליש גובה מהתבנית במשך דקה אחת.
בהצלחה! 🙂
תודה אפרת על ההשקעה המדהימה.
החום המקסימלי במיקרוגל?
כן מרים 🙂
היי,
האם ניתן להמיר את השמנת/קצפת צמחית במשהו אחר?
היי שרה-יהל,
את יכולה להכין ציפוי פשוט יותר ולהמיס: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מרגרינה/חמאה, 1-2 כפות מים.
שלום אפרת! האם אפשר להשתמש בתבניות חד פעמי העשויות מקרטון/ נייר?
שלום אפרת! תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים והמוצלחים! הכנו הרבה מתכונים מהאתר שלך ונהננו מאוד!!
רצינו לשאול האם אפשר להשתמש בתבנית קרטון /נייר המיועדת לאפייה בתנור, במיקרוגל?
נשמח אם תוכלי לענות לנו בהקדם,בתודה מראש!
היי אוחנה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר להשתמש בתבנית מקרטון קשיח. בכל מקרה חשוב שהתבנית תכנס כולה למיקרוגל ותסתובב בזמן ההפעלה (אם היא נתקעת ולא זזה מחוסר מקום זה לא טוב).
צריך לקחת בחשבון שתבנית מקרטון היא יחסית קטנה ונמוכה לכמות ויכול להיות שיהיה צורך לחלק את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק. הבלילה צריכה להגיע עד לגובה של שליש מהתבנית ולא יותר כי היא תופחת מאוד ועלולה להשפך מחוץ לתבנית.
בהצלחה!
היי האםאפשר לשים את העוגה בתנור במקום המיקרוגל.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
היי אורי,
אני מניחה שכן, רק חשוב לשמן את התבנית לפני ולחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
זמן אפיה בסביבות 25-30 דקות.
בהצלחה 🙂
שלום, מה זה אבקת שוקולית? ומה אפשר לשים במקום זה?
אפשר לאפות בתנור? אין לי כלי למקרוגל.
תודה רבה
היי גיטי,
אבקת שוקולית הכוונה לאבקה להכנת משקה שוקו. היא יותר עדינה מאבקת קקאו. אני חוששת שעם אבקת קקאו בלבד העוגה תצא מרה וחזקה בטעם.
בכל מקרה, אם את אופה בתנור ורוצה להשתמש בקקאו אני ממליצה לך על אחת מהעוגות האלה:
עוגת שוקולד עסיסית
עוגת שוקולד פשוטה
יום נפלא!