זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס (66 ג’) סוכר
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
1 כוס (135 ג’) קמח מצה לעוגות
1 כף גדושה קמח תפו”א
1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
1/2 כוס (45 ג’) קוקוס
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1/2 כוס (55 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפו”א, אבקת אפיה, קוקוס, שוקולד מריר ואגוזי מלך.
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים כדקה. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף 3-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ואח”כ את מיץ התפוזים ומערבבים.
-מוסיפים לתערובת המוקצפת את תערובת הקמחים ומערבבים בעזרת כף עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי).
-אופים במרכז התנור במשך כ-45 דקות. מוצאים ומצננים לטמפ’ החדר.
עוגה לפסח, עוגת שוקולד ואגוזים לפסח, עוגת אגוזים לפסח
הכנתי בחול המועד לאורחים ויצא מעולההה
מעבירה לך את המחמאות 🙂
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה וחג שמח:)
אפשר קקאו במקום שוקולד? כמויות?
היי שיפרה,
קקאו פחות מתאים כאן.
אפשר פשוט לוותר על השוקולד.
אפשר לותר על מיץ תפוזים? מה אפשר לשים במקומו? אפשר לותר לגמרי על האגוזים? תודה
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב או חלב סויה או מים מעורבבים עם כפית מיץ לימון.
את האגוזים ניתן להחליף בכשליש כוס קמח שקדים.
פעלתי לפי המתכון, העיסה יצאה יבשה מאוד. הכנסתי בכל זאת לתנור. לא מוצלח בכלל.
היי,
נשמע שהיה חסר נוזלים בעוגה. האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח, ואפית למשך הדרוש ולא מעבר?
חג שמח אפרת יקרה
זייפתי בכמויות ו.. יצאה עוגה טעימה ויבשה…
יש לך רעיון איך אני יכולה להפוך את זה לכדורי שוקולד? אין לי מרגריהנ/חמאה
תודה רבה וסליחה על הטירחה
היי אביגיל,
לא נורא, קורה לכולם:)
לשאלתך, אולי אפשר להוסיף שמנת מתוקה ולערבב יחד עם העוגה המרוסקת עד שמתאחד.
במקרה כזה קחי בחשבון שיצאו כדורי שוקולד רכים ו”עוגתיים” יותר…
היי..
אני מעוניינת לעשות את העוגה ללא גלוטן מה אפשר במקום הקמח מצה?
היי שובל,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי כשר לפסח.
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח מצה? אם כן האם זה נכון לגבי כל העוגות?
היי אבישג,
לא בכל עוגה מתאים להחליף את הקמח בקמח שקדים.
עדיף להחליף חצי מכמות הקמח בקמח שקדים ולשים חצי כמות קמח מצה או קמח תופח כשר לפסח.
חג שמח😊
תודה רבה וחג שמח
שלום אפרת.ניתן לוותר על השוקולד?ולהוסיף לה טיפה קינמון ? תודה מראש.
היי סמדר,
אפשר לוותר, את יכולה לשים במקום השוקולד יותר אגוזים, ואת יכולה בהחלט להוסיף קינמון😊
שלום אפרת
רוצה להכין את העוגה לשבת האם במקום כוס קמח מצה אפשר להמיר לכוס קמח רגיל וכן אין לי קמח תפוא’ אפשר לשים במקום קרונפלור
היי לאה 🙂
במקום קמח מצה וקמח תפו”א – אפשר לשים כוס קמח רגיל. יש להפחית את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס (במקום 3/4 כוס).
ווואווו – יצא פצצהההההההה !!!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
עשיתי את העוגה אך היא יצאה לי דחוסה,מתפוררת . היכן שגיתי?
היי קרן,
עוגות של פסח הן בדר”כ יותר מתפוררות. זה בגלל קמח המצה.
באיזה כוס השתמשת? אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?
היי אפרת
רוצה להכין עוד מעט את העוגה הזו,
גם לילדיי הקטנטנים מה אפשר במקום אגוזי מלך?
קמח שקדים ואם כן באיזו כמות ? ואם יש משהו אחר כתחליף אשמח לעזרה
ולגבי השוקולד מריר בחרתי בשוקולד צי\’פס מריר כתחליף מהי הכמות שצריך בתור תחליף (50 גרם של שוקולד צי\’פס שווה לרבע כוס).
תודה ושבת שלום .
כשליש כוס קמח שקדים ורבע כוס שוקולד צ’יפס.
שלום אפרת,
אם אין לי קמח תפוחי אדמה… אפשר בלי?
אני חושבת שאפשר להמיר בקמח תופח לפסח או בקורנפלור.
דחוף!!!
התערובת יצאה לי יותר דומה לבצק מאשר של עוגה.
מה עשיתי לא נכון??? הלכתי בדיוק לפי המתכון…
מתלבטת אם להכין חדש
סורי, ראיתי עכשיו.
באיזה כוס השתמשת?
מה עשית בסוף?
האם אפשר להחליף קמח מצה בקמח תפו\”א?
תודה!
אני ממש נהנית מהאתר, חייבת לשתף כי זרקתי חלק מספרי המתכונים כי יש תחליף נח יותר…
פחות מומלץ. זה יהפוך את המרקם לפחות מוצלח.
אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל ?
כן אפשר.
היי.. האם ניתן לוותר על הקמח בכלל??
במקרה הזה לא.
היי אפרת
האם התערובת צריכה להיות סמיכה?
לא מאוד סמיכה אבל גם לא נוזלית.
חג שמח 🙂
בוקר טוב.
עשיתי את העוגה עם קמח תופח לפסח ועבדתי בדיוק לפי ההוראות אבל לצערי היא יצאה יבשה.
נראה כי המרקם דחוס,יכול להיות שצריך להוריד מכמות הקמח?
היי שירן,
אז כנראה שקמח תופח לא מתאים כאן. עדיף להכין עם קמח מצות דק ומקסימום במקום כף קמח תפו”א אפשר לשים כף קמח תופח לפסח.
באופן כללי אני אישית פחות אוהבת את הטעם והמרקם שיוצא עם קמח תופח לפסח כשמדובר בעוגות.
סליחה על השאלה אבל יש לי קמח מצות טחון סגור בצנצנת מפסח הקודם – אפשר להשתמש בו?
היי שרון,
אפשר להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית 20X30 (אפשר לשים שקית אבקת אפיה). זמן האפיה עשוי להתארך לשעה פלוס. ממליצה לבדוק עם קיסם כבר אחרי 45 דקות.
אפשר לשים ציפוי שוקולד לאחר 5 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור. לגבי הקמח בצנצנת, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית 20*30 ולהכפיל כמויות?מה זמן האפייה?לשים שקית א. אפייה?חשבתי להכין ציפוי שוקולד רגיל לשים אותו אחרי כמה דק’ שהעוגה יוצאת מהתנור?
אם אין לי קמח מצה יש אפשרות להחליף במשהו אחר שלא בפסח? תודה רבה
היי שושי,
במקום קמח מצה וקמח תפו”א – אפשר לשים כוס קמח רגיל. יש להפחית את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס (במקום 3/4 כוס).
שבת שלום 🙂
שלום אפרת,
המתכון מתאים לתבנית בגודל רגיל של עוגה?
תודה!
היי הדס,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (ארוכה וצרה) חד פעמית.
חג שמח 🙂
אפרת רוצה להכין ציפוי לעוגה ציפוי שוקולד פשוט על בסיס שמן מתאים פה?או שיש לך המלצה על ציפוי אחר?
כן, מתאים מאוד.
האם אפשר להכפיל כמויות ולהכין כמות כפולה?
היי אדוה,
אני מניחה שכן, רק חשוב להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים כדי שמרקם העוגה לא ייפגע.
חג שמח 🙂
שלום,
אני רוצה להכין את העוגה יומיים לפני ליל הסדר.
האם זה יהיה בסדר? האם לשמור במקררר עטופה בנייר כסף?
תודה!
היי גלית,
אם יש לך אפשרות אני ממליצה להכין אותה לפחות יום לפני כי ביומיים הראשונים היא הכי טרייה וטעימה 🙂
בכל מקרה, יש לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל.
שבוע נפלא וחג שמח!
היי ,
אתר מקסים.
מה זה כוס?
כמה מ”ל?
תודה מראש.
היי אביטל,
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל (זה יוצא 140 גרם לכוס קמח רגיל ו120 גרם לכוס קמח מצה).
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
היי
התערובת יצאה לי סמיכה מאוד.. מה אפשר לשים כשתצא לי דלילה יותר? שמתי יותר אגוזים במקום השוקולד
היי שירן,
תוסיפי עוד כרבע כוס מיץ תפוזים, אם זה עדיין רלוונטי.. 🙂
חג שמח!
עוגה מאוד טעימה. עד עכשיו הייתי רגילה להכין עוגה דומה עם הפרדת ביצים אבל זאת גם קלה יותר וגם טעימה יותר. תודה.