שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (135 ג') קמח מצה לעוגות

1 כף גדושה קמח תפו"א

1 כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

1/2 כוס (45 ג') קוקוס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

1/2 כוס (55 ג') אגוזי מלך קצוצים דק

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפו"א, אבקת אפיה, קוקוס, שוקולד מריר ואגוזי מלך.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים כדקה. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף 3-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ואח"כ את מיץ התפוזים ומערבבים.

-מוסיפים לתערובת המוקצפת את תערובת הקמחים ומערבבים בעזרת כף עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי).

-אופים במרכז התנור במשך כ-45 דקות. מוצאים ומצננים לטמפ' החדר.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

 

עוגה לפסח, עוגת שוקולד ואגוזים לפסח, עוגת אגוזים לפסח

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות בוטנים
עוגיות אגוזים וקוקוס לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דבורה (14:34 1.07.2020)

ווואווו – יצא פצצהההההההה !!!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 1.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
קרן (10:37 13.04.2020)

עשיתי את העוגה אך היא יצאה לי דחוסה,מתפוררת . היכן שגיתי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 13.04.2020)

היי קרן,
עוגות של פסח הן בדר"כ יותר מתפוררות. זה בגלל קמח המצה.
באיזה כוס השתמשת? אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?

Avatar
עינת (10:39 10.04.2020)

היי אפרת

רוצה להכין עוד מעט את העוגה הזו,

גם לילדיי הקטנטנים מה אפשר במקום אגוזי מלך?

קמח שקדים ואם כן באיזו כמות ? ואם יש משהו אחר כתחליף אשמח לעזרה
ולגבי השוקולד מריר בחרתי בשוקולד צי\'פס מריר כתחליף מהי הכמות שצריך בתור תחליף (50 גרם של שוקולד צי\'פס שווה לרבע כוס).
תודה ושבת שלום .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 10.04.2020)

כשליש כוס קמח שקדים ורבע כוס שוקולד צ'יפס.

Avatar
אסף (11:51 8.04.2020)

שלום אפרת,
אם אין לי קמח תפוחי אדמה… אפשר בלי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 9.04.2020)

אני חושבת שאפשר להמיר בקמח תופח לפסח או בקורנפלור.

Avatar
הודיה (11:02 8.04.2020)

דחוף!!!
התערובת יצאה לי יותר דומה לבצק מאשר של עוגה.
מה עשיתי לא נכון??? הלכתי בדיוק לפי המתכון…
מתלבטת אם להכין חדש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:43 8.04.2020)

סורי, ראיתי עכשיו.
באיזה כוס השתמשת?
מה עשית בסוף?

Avatar
הדסה (22:01 7.04.2020)

האם אפשר להחליף קמח מצה בקמח תפו\"א?
תודה!
אני ממש נהנית מהאתר, חייבת לשתף כי זרקתי חלק מספרי המתכונים כי יש תחליף נח יותר…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:14 7.04.2020)

פחות מומלץ. זה יהפוך את המרקם לפחות מוצלח.

Avatar
מיכל (15:05 30.03.2020)

אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 30.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
בטי (21:39 21.04.2019)

היי.. האם ניתן לוותר על הקמח בכלל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.04.2019)

במקרה הזה לא.

Avatar
אתי (13:23 30.03.2018)

היי אפרת
האם התערובת צריכה להיות סמיכה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 30.03.2018)

לא מאוד סמיכה אבל גם לא נוזלית.
חג שמח 🙂

Avatar
שירן (08:46 23.03.2018)

בוקר טוב.
עשיתי את העוגה עם קמח תופח לפסח ועבדתי בדיוק לפי ההוראות אבל לצערי היא יצאה יבשה.
נראה כי המרקם דחוס,יכול להיות שצריך להוריד מכמות הקמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 23.03.2018)

היי שירן,
אז כנראה שקמח תופח לא מתאים כאן. עדיף להכין עם קמח מצות דק ומקסימום במקום כף קמח תפו"א אפשר לשים כף קמח תופח לפסח.
באופן כללי אני אישית פחות אוהבת את הטעם והמרקם שיוצא עם קמח תופח לפסח כשמדובר בעוגות.

Avatar
שרון (21:53 17.03.2018)

סליחה על השאלה אבל יש לי קמח מצות טחון סגור בצנצנת מפסח הקודם – אפשר להשתמש בו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 18.03.2018)

היי שרון,
אפשר להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית 20X30 (אפשר לשים שקית אבקת אפיה). זמן האפיה עשוי להתארך לשעה פלוס. ממליצה לבדוק עם קיסם כבר אחרי 45 דקות.
אפשר לשים ציפוי שוקולד לאחר 5 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור. לגבי הקמח בצנצנת, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
שרון (21:49 17.03.2018)

אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית 20*30 ולהכפיל כמויות?מה זמן האפייה?לשים שקית א. אפייה?חשבתי להכין ציפוי שוקולד רגיל לשים אותו אחרי כמה דק' שהעוגה יוצאת מהתנור?

Avatar
שושי (16:22 5.05.2017)

אם אין לי קמח מצה יש אפשרות להחליף במשהו אחר שלא בפסח? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:51 5.05.2017)

היי שושי,
במקום קמח מצה וקמח תפו"א – אפשר לשים כוס קמח רגיל. יש להפחית את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס (במקום 3/4 כוס).
שבת שלום 🙂

Avatar
הדס (16:36 9.04.2017)

שלום אפרת,
המתכון מתאים לתבנית בגודל רגיל של עוגה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:49 9.04.2017)

היי הדס,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (ארוכה וצרה) חד פעמית.
חג שמח 🙂

Avatar
שרון (13:21 26.03.2017)

אפרת רוצה להכין ציפוי לעוגה ציפוי שוקולד פשוט על בסיס שמן מתאים פה?או שיש לך המלצה על ציפוי אחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:26 26.03.2017)

כן, מתאים מאוד.

Avatar
אדוה אנו (14:49 22.04.2016)

האם אפשר להכפיל כמויות ולהכין כמות כפולה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:11 22.04.2016)

היי אדוה,
אני מניחה שכן, רק חשוב להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים כדי שמרקם העוגה לא ייפגע.
חג שמח 🙂

Avatar
גלית (10:15 17.04.2016)

שלום,
אני רוצה להכין את העוגה יומיים לפני ליל הסדר.
האם זה יהיה בסדר? האם לשמור במקררר עטופה בנייר כסף?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:44 17.04.2016)

היי גלית,
אם יש לך אפשרות אני ממליצה להכין אותה לפחות יום לפני כי ביומיים הראשונים היא הכי טרייה וטעימה 🙂
בכל מקרה, יש לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל.
שבוע נפלא וחג שמח!

Avatar
אביטל (00:20 17.04.2016)

היי ,
אתר מקסים.
מה זה כוס?
כמה מ"ל?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:30 17.04.2016)

היי אביטל,
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (זה יוצא 140 גרם לכוס קמח רגיל ו120 גרם לכוס קמח מצה).
שבוע נפלא וחג שמח 🙂

Avatar
שירן (12:28 9.04.2015)

היי
התערובת יצאה לי סמיכה מאוד.. מה אפשר לשים כשתצא לי דלילה יותר? שמתי יותר אגוזים במקום השוקולד

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:36 9.04.2015)

היי שירן,
תוסיפי עוד כרבע כוס מיץ תפוזים, אם זה עדיין רלוונטי.. 🙂
חג שמח!

Avatar
רותם חן (13:41 14.04.2014)

עוגה מאוד טעימה. עד עכשיו הייתי רגילה להכין עוגה דומה עם הפרדת ביצים אבל זאת גם קלה יותר וגם טעימה יותר. תודה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.