שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 22X31 או תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5

3 ביצים L או XL

¾ כוס (150 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

¾ כוס (180 מ”ל) שמן

כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

2 כוס (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)

6 כפות מלאות ריבה + 3 כפות מים

לקראמבל: כוס (140 ג’) קמח רגיל, חצי כוס אגוזים טחונים, 3 כפות מלאות סוכר, רבע כוס (60 מ”ל) שמן

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (מומלץ להוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב, עד לתערובת פירורית).

-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה (יש להימנע מערבוב יתר כדי שהעוגה לא תצא דחוסה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת. מערבבים 6 כפות מלאות ריבה עם 3 כפות מים ומוסיפים מעל הבלילה באופן אחיד. מעל מפזרים את פירורי הקראמבל באופן אחיד.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (אם אופים בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר ל35-40 דקות).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב בסויה
מאפינס קינואה וברוקולי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ריקי (10:25 16.06.2021)

האם העוגה טובה בהקפאה?
והאם הכוונה לערבב בכף?
תודה רבה מאד!

מתכונים ב-10 דקות (11:30 16.06.2021)

היי ריקי,
העוגה נשמרת בהקפאה, והכוונה אכן לערבב עם כף או מטרפה ידנית.

לימור (09:13 25.05.2021)

היי אפרת,
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים? (אני לא יכולה לשים חלב/סויה בשל אלרגיה ואין לי מיץ תפוזים)

מתכונים ב-10 דקות (09:48 25.05.2021)

היי,
אפשר מים ורצוי לערבב עם כף מיץ לימון.😊

לירוו (20:00 21.05.2021)

עוגה נפלאה ויפהפיה! תודה על מתכון נהדר

מתכונים ב-10 דקות (20:16 22.05.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף לירון🌺

הודיה (09:37 27.04.2021)

שלום אפרת
אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ קלמנטינות?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 27.04.2021)

היי הודיה,
אפשר🙂

עטרה (08:29 19.03.2021)

אם אני מחליפה את השמן בחמאה- כמה חמאה לשים?
תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (09:47 19.03.2021)

היי עטרה,
150 גרם חמאה🙂

רעות (00:47 7.03.2021)

עוגה מוצלחת , אהבתי ממשששש,
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (01:51 7.03.2021)

שמחה שאהבת רעות🌺

אביגיל (13:05 24.02.2021)

היי אפרת, הכנתי ויצא טוב. בהתחלה העוגה היתה רכה מדי ואח’כ התייצבה. מה שכן ההכנה ארוכה ודורשת הרבה כלים ,בפעם הבאה כנראה שאוותר על הפירורים מעל. ודרך אגב, יש לך הרבה פרסומות באתר שלא קשורות לנושא…. קצת מציק

מתכונים ב-10 דקות (16:43 24.02.2021)

היי אביגיל,
הפרסומות נחוצות כדי להמשיך את קיומו של האתר, וכדי לאפשר לכם להמשיך ליהנות ממנו בחינם וללא הגבלה😊

דורית (13:38 15.02.2021)

היי אפרת,
האם אפשר בקרמבל במקום קמח לשים אבקת שקדים או קוואקר טחון דק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 15.02.2021)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף אבקת שקדים.

אמא ל 5 קטנטנים... (20:32 11.02.2021)

הכנתי את העוגה אכלו אותה חמה וממש אהבו.
עשיתי 4 כפות גדושות ריבה ודיללתי ביותר מים ( לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי )
והכנתי עם חיטה 80 אחוז,
אאמץ את המתכון. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 11.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

אביגיל (12:55 11.02.2021)

היי אם יש לי רק ביצים m לשים 4 במקום 3?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 11.02.2021)

כן.

הדס (19:50 31.01.2021)

היי אפרת, כיף להכנס לאתר שלך ולבחור מתכון מעשי, קליל והכי חשוב- טעים ומזין!
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את כוס מיץ התפוזים בחלב סויה, או משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (20:08 31.01.2021)

היי הדס,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר חלב סויה או חלב רגיל.
בהצלחה😃

מירי (13:16 29.01.2021)

היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 29.01.2021)

אם זה קמח כוסמין לבן אז אפשר.
עם קמח כוסמין מלא זה ייצא במרקם קצת דחוס.

שיראל (18:04 28.01.2021)

היי, אפרת. תודה על האתר המקסים. הכנתי עכשיו. לצערי, כל הריבה צנחה לי ממש לתחתית העוגה ונדבקה לשם. אשמח לדעת מה עשיתי לא בסדר… כמו כן, אשמח לדעת איך אמורים למרוח את הריבה.. הרי הבלילה דלילה. פשוט שפכתי אותה מעל. האם זה קשור לכך שאני הקצפתי את הביצים השלמות עם הסוכר במיקסר לקצף תפוח ואז הוספתי את יתר החומרים והקצפתי עד לאיחוד, ולא הכנתי כעוגה בחושה?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 28.01.2021)

היי שיראל,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂

רותי (20:49 25.01.2021)

לערבב את החומרים הכוונה להקציף?

מתכונים ב-10 דקות (21:59 25.01.2021)

פשוט לערבב הכול יחד. אפשר במיקסר או במטרפה ידנית.
את הקראמבל אפשר לערבב בכף.

רותי (22:16 25.01.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה,
העוגה כבר יצאה מהתנור והיא נראית ומריחה פצצה..
פשוט המילה לערבב קצת מבלבלת (זה נשמע לערבב ביד)עכשיו אני יודעת שכשאת כותבת לערבב זה עם מיקסר או מטרפה.
ושוב תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 25.01.2021)

נראה מעולה 🙂
להבא שתדעי שאם אני רושמת רק לערבב אז הכוונה שאפשר לערבב ידנית או במיקסר (איך שנוח לך).
אם רשמתי “לערבב במיקסר” אז זה צריך להיות ערבוב במיקסר ופחות מומלץ לערבב ידנית.

batya (18:30 23.01.2021)

מתכון מעולה! פעם שניה ברציפות שמכינה, כמובן שמכפילה כמויות…
אין מילים, שבוע מבורך!

מתכונים ב-10 דקות (19:05 23.01.2021)

שמחה לשמוע, שבוע טוב❤️

Batya (20:18 23.01.2021)

אני רואה שבטעות רשמתי את המייל שלי בשם….
ישמצב למחוק? סליחה ותודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 23.01.2021)

בטח. נראה מעולה ❤️

עינת (19:37 20.01.2021)

היי אפרת
מכינה מחר לילדיי הקטנטנים
במקום אגוזי מלך טחונים מה אפשר לשים? והאם באותה כמות?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:57 20.01.2021)

היי עינת,
אפשר לוותר על האגוזים. או לשים במקומם שקדים טחונים.
בהצלחה💕

שמרית (12:21 20.01.2021)

היי, עוגה ממש טעימה ויצאה טוב. הוספתי כמות כפולה של ריבה כי רציתי יותר טעם מהריבה, הריבה שקעה אז נותר לי למטה שכבה של ריבה צריך לקחת עם כפית. האם יש מה לעשות בעניין? אולי לא להוסיף מים או להוסיף פחות מים? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:18 20.01.2021)

היי שמרית,
הריבה אכן צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.

מזל (15:52 19.01.2021)

היי!הכנתי לשבת עם מילוי שוקולד והיה מדהיםםם!
רציתי לשאול אם לדעתך יילך עם לוטוס? 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 19.01.2021)

כן, למה לא 🙂

לילך (20:59 22.05.2021)

במקום ריבה שמת ממרח שוקולד? כמה שמת והאם דיללת עם מים?

מזל (22:45 22.05.2021)

לא, הכנתי מלית שראיתי במקום אחר. עם ביצים, שוקולד מריר, קקאו, כף קמח, א.אפיה, סוכר… אם תרצי אחפש ואכתוב לך 🙂

בתיה (16:14 18.01.2021)

הי אפרת
אני רוצה לעשות את העוגה הטעימה הזו לאירוע בתבניות אישיות-קאפקייקס
האם אפשרי או שצריך לשנות משהו?
תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:21 18.01.2021)

היי בתיה ,ערב טוב. כמובן שאפשרי 😘

איילת (13:16 13.01.2021)

שלום אפרת, אפיתי את העוגה בשישי שעבר ויצא פ-צ-צ-ה! מדהימה, טעימה, קלה מאד, תודה רבה על מתכונים כאלה קלים וטעימים

מתכונים ב-10 דקות (14:36 13.01.2021)

תודה איילת 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
יום נפלא

וויויאן (03:08 12.01.2021)

העוגה יצאה אחת הטעימות!
רק הייתה בעיה טנה מבחינה אסטתית – העוגה די לא התאחדה למעלה והייתה די מפורקת.. כלומר לא אחידה.. בפנים היא נייתה בסדר גמר.. רק הקראמבל לא התאחד עם עצמו ונשאר פרורי ולא אחיד (בניגוד לתמונה שלך) יש לך מושג למה זה קרה? אולי לשים פחות/יותר שמן פעם הבאה
ובכל מקרה המון תודה העוגה אחת הטעימות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:49 12.01.2021)

בוקר טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי החלק העליון, גם בעוגה שאני הכנתי זה נשאר פירורי אבל קצת יציב אם זה מה שהתכוונת.
איך היה מרקם הקראמבל לפני האפיה? פירורי או יותר בצקי?

וויוויאן (12:47 10.01.2021)

רוצה להכין את העוגה.. יש לי בבית אגוזי מלך גרוסים.. אני לא ממש מבינהנאת ההבשח בין גרוס לטחון.. האם זה אותו דבר? האם שמים אותה כמות? האם צריך לטחון את הגרוסים? הלכתי לאיבוד הצילו..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 10.01.2021)

גרוסים זה בסדר 🙂

יעל (09:53 10.01.2021)

תודה על מתכונים מצוינים ושפויים. אבל חשוב להעיר שעדיף מיץ טבעי, ובכל מקרה אסור לאפות עם משקה קל דיאט.

מתכונים ב-10 דקות (10:22 10.01.2021)

תודה יעל 🙂

Moran (20:16 9.01.2021)

הכנתי לשבת אני אהבתי פירקתי הרבה ממנה!
חשבתי שזאת עוגת מבצק פריך בבסיס אבל היא לא רעה בכלל!
רק שהריבה צנחה למטה גם כך צריך?
לא מרחתי למעלה רק פיזרתי עם כפית ומעל הקרמבל החלומי הזה הוא שעשה את העוגה!
יש אפשרות להכחן את העוגה בלי ריבה? לילדים שלא אוהבים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 9.01.2021)

שבוע טוב מורן,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂

שרה (20:04 9.01.2021)

כמה שאלות טכניות:
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה ואיפה שומרים אותה (על השיש או במקרר?)?
מתי אפשר לחתוך את העוגה? ישר או לתת לה להתקרר? אם להתקרר אז כמה זמן (מנסה לתזמן זמנים)?
כשכתבת לשמן תבנית אפייה בכמה שמן לשמן בערך (אני לא ממש מבינה באפייה)?
אהבתי מאוד את המרטה האסטתי של העוגה בתמונה – באיזה טעם של ריבה השתמשת (נראה משהו בהיר)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 9.01.2021)

שבוע טוב שרה,
העוגה נשמרת על השיש מכוסה היטב במשך 3-4 ימים.
יש לתת לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך (כחצי שעה).
לשמן בערך בכ-2 כפות שמן.
השתמשתי בריבה בטעם תות שדה (הריבה קצת משנה את הגוון שלה לאחר אפיה).
בהצלחה 🙂

שרה (21:28 9.01.2021)

תודה רבה רבה על המענה!
ראיתי פה תגובות על כך שהריבה צונחת – אולי שווה להגדיל את הכמות אושזה לא יעזור ואם כן אז לכמה?
כמו כן כתבת לשמור את העוגה כשהיא מכוסה היטב – האם ניילון נצמד זה בסדר?
המון תודה על עוד מתכון נפלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 9.01.2021)

זה לא יעזור. בגלל שהריבה “כבדה” היא שוקעת.
ניילון נצמד זה בסדר גמור:)

itzik30 (18:27 9.01.2021)

היי אם אני רוצה כמויות לאינגליש קייק 1 לחלק לחציאני מבין ולגבי הביצים צריך 2?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 9.01.2021)

שבוע טוב איציק,
כמויות לאינגליש קייק:
2 ביצים M
שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
3 כפות מלאות ריבה + כף וחצי מים
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, רבע כוס אגוזים טחונים, כף וחצי מלאות סוכר, 3-4 כפות שמן

itzik30 (18:40 12.01.2021)

תודה

לאה (10:01 9.01.2021)

עוד שאלה
חשבתי להשתמש בריבת תות שדה אבל מעניין אותי באיזו ריבה את השתמשת שזה יצא לך כל כך יפה בתמונה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 9.01.2021)

בריבת תות שדה 🙂

לאה (09:52 9.01.2021)

היי אפרת, תודה על המתכון
בקמח רגיל הכוונה היא לקמח שפשוט כתוב עליו קמח לבן או משהו אחר?
כמו כן לאיזה אגוזים את מתכוונת, אגטזי מלך? האם ניתן השתמש באגוזי מלך טחונים קנויים מהסופר כדי לחסוך זמן?

מתכונים ב-10 דקות (18:01 9.01.2021)

היי לאה,
נכון הכוונה לקמח לבן רגיל.
הכוונה היא לאגוזי מלך, אפשר להשתמש באגוזי מלך טחונים מהסופר 🙂
שבוע נפלא🌸

בתיה (11:36 8.01.2021)

הי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך וכל האוכל שלי ממנו😊
הכנתי את העוגה הזו והריבה שקעה למטה
מה עושים כדי למנוע?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:47 8.01.2021)

היי בתיה,
זה קורה, הריבה נוטה לשקוע במהלך האפיה.
ככל שהבלילה דלילה הריבה תשקע יותר.
שבת שלום 🌺

בתיה (17:44 10.01.2021)

ואגב זה יצא טעים ממש!!
מיוחד..
תודה על עוד מתכון מעולה לאוסף🙏

מתכונים ב-10 דקות (18:55 10.01.2021)

תודה בתיה ❤️

ספיר (00:28 8.01.2021)

היי אפרת אפשר להחליף בממרח שוקולד לדעתך?ואם כן אז באותו אופן של הריבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:27 8.01.2021)

אני חושבת שכן 🙂

עינת (12:27 7.01.2021)

היי
כהמשך בקשר לריבה
איזה טעם הכי מתאים לילדים חוץ מתות שדה
והאם לקנות מעדן פרי כריבה או את קונפיטורה (לא מצאתי שרשום ריבה)
תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 7.01.2021)

נכון, זה נקרא “מעדן פרי” או קונפיטורה.
ילדים אוהבים בדר”כ תות שדה או פטל.

עינת (12:21 7.01.2021)

היי אפרת
מיץ תפוזים מבית טבע פחות תוספות
יהיה גם טעים ?
בתודה וים נפלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 7.01.2021)

כן.

מירב (10:37 7.01.2021)

אפרת ראשית
האתר ממש שימושי המון מתכונים אני עושה שוב ושוב ונהנית
כ”כ מוצלח וטעים!
רציתי לשאול האם אפשר לותר על האגוזים בקרמבל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 7.01.2021)

היי מירב 🙂
אפשר לוותר על האגוזים.

רינת (08:45 8.01.2021)

האם אפשר שקדים במקום אגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 8.01.2021)

כן (טחונים) 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.