זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 22X31 או תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5
3 ביצים L או XL
¾ כוס (150 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
¾ כוס (180 מ”ל) שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
6 כפות מלאות ריבה + 3 כפות מים
לקראמבל: כוס (140 ג’) קמח רגיל, חצי כוס אגוזים טחונים, 3 כפות מלאות סוכר, רבע כוס (60 מ”ל) שמן
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (מומלץ להוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב, עד לתערובת פירורית).
-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה (יש להימנע מערבוב יתר כדי שהעוגה לא תצא דחוסה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת. מערבבים 6 כפות מלאות ריבה עם 3 כפות מים ומוסיפים מעל הבלילה באופן אחיד. מעל מפזרים את פירורי הקראמבל באופן אחיד.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (אם אופים בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר ל35-40 דקות).
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
העוגה מעולה. הכנתי שבוע שעבר וכל הריבה ירדה ועדיין הייתה ממש טעימה.
השבוע הכנתי אותה בלי ריבה. אשמח לטיפ איך שהריבה לא תשקע .
תודה רבה
היי דסי,
נכון, הריבה צונחת באופן טבעי במהלך האפיה. אין הרבה מה לעשות:)
תודה על המתכון!
נראה מעולה!💜
אני רוצה להכין את העוגה בקאפקייקס, אלה הקטנים יותר, אשמח לדעת מבחינת כמויות לכמה קאפקייקס תספיק הכמות במתכון?
לדעתי ל 20-24 יחידות.
שבוע טוב אפרת,
אולי יש לך מתכון לריבת אתרוגים? אני יודעת שזה תהליך ארוך יתר מ10 דק’. אבל עדיין מנסה לבקש ממך.
אם תוכלי לעזור אני ממש אשמח.
תודה רבה
שבוע טוב ומבורך,
סורי אין לי:)
האם אפשרי לשלב חמאת בוטנים וממרח שוקולד במקום הריבה?
כן:)
בימים אלה מוצאת המון תרפיה בבישול ואפיה והאתר שלך פתוח אצלי בלי סוף. אשמח לשאול שאלה לגבי המתכון הזה, במידה ויש לי תבנית עגולה 6×26, האם זה יהיה בסדר? מקסימום קצת יותר נמוך? או שצריך לשנות כמויות?
תודה ומאחלת ימים שקטים לכולנו!
היי
זו תבנית קצת נמוכה, אבל את יכולה להכפיל כמויות פי 1.5 ולהכין בתבנית הזו. אפשר לנסות גם להכין את הכמות במתכון אך העוגה תצא נמוכה.
פעם ראשונה מגיבה.
רציתי להכין משהו עם ריבה בלי חמאה או נטורינה, ועדיין שיהיה טעים.
הכנתי את העוגה לשבת ואמאלההה לא היה מי שטעם ולא התעלף.
היא נשארה רכה, נימוחה ולחה, כל ביס יותר טעים מקודמו, הזהירו אותי לשמור את המתכון ולהכין שוב בדיוק אותו דבר. תודה רבה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שבוע טוב אפרת,
העוגה יצאה משגעתתת
עשיתי עם ריבת שזיפים ובלי אגוזים כי לא היה לי…
ויצא מדהים
יישר כח גדול על האתר הנפלא!
יש לך זכויות רבות בשמחת עם ישראל…:)
שבוע טוב יקרה,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
תודה שחזרת לעדכן ❤️
האם אפשרי לשים מעל הבצק תפוחים מגורדים ?
היי,
פחות מומלץ להוסיף תפוחים לקראמבל כי הם ירטיבו אותו.
אני הולכת להכין עכשיו. חשבתי חצי כמות לעשות באינגליש קייק , ואת השאר כמאפינסים. יכול לעבוד?
היי,
כן זה אפשרי בהחלט(:
האם ניתן להקפאה?
כן, אפשר להקפיא.
היי אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא(:
האם אופים בטורבו
לא, מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון.
היי
האם אפשר להחלי את המיץ תפוזים בתה?
מים עם תמצית תה
היי,
אפשר לשים תה (חלש) או חלב/חלב סויה.
נהנת מאודדדד מכל המתכונים שלך.
האתר הזה הוא אתר משפחתי שלנו:)
שאלה: אין לי מיץ תפוזים. אפשר להמיר במיץ תפוחים שמכינים מתרכיז\ מיץ תות בננה\מיץ ענבים. מה עדיף?
תודה!
היי,
שמחה ממש שאתם נהנים מהמתכונים😊
התחליפים שציינת פחות מתאימים כי יש להם טעם/צבע דומיננטי.
את יכולה להשתמש בחלב או מים+כפית מיץ לימון.
תודה רבה!
הי,
הכנתי את העוגה כמה פעמים – מעולה ממש!!!
רוצה להכין שוב, ואין לי סוכר וניל. יש תחליף?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לוותר על סוכר וניל ולהוסיף עוד כף סוכר.
תודה רבה!
תודה ענקית!!
משתמשת כל הזמן באתר..!
שאלה- האם אפשר להשתמש במקום ריבה במלית אוכמניות?
היי,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש במלית אוכמניות.
עשיתי עכשיו ויצא מהמם!
שאלה אחת:
הריבה לא יצאה לי שכבה,
יצא לי נוזלי,
וחילחל לתוך העוגה,
איך אפשר לשפר לפעם הבאה שיצא יותר “ממרחי”
תודה ושבת שלום
היי,
שמחה שיצא טעים!
זה בסדר שהריבה צונחת במהלך האפייה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
זה תלוי מאד גם בסוג הריבה- אם היא נוזלית יותר יש יותר סיכוי שהיא תתערבב בעוגה.
שבת שלום(:
העוגה יוצאת פצצה ! זה דבר ראשון…הפעם הריבה ממש חלחלה לתחתית -מבינה שזה בגלל הבלילה (השתמשתי בכוס קמח שקדים וכוס קמח רגיל) איך אפשר להסמיך את הבלילה ? ובאיזו ריבה עדיף להשתמש ? מעדן ריבה בטעם דובדבן לא “שיחק אותה” כמו ריבת פירות יער של “ברטה”
לא ידוע לי על דרך להסמיך את הבלילה מבלי לשנות את המרקם שלה…
כדאי להשתמש בריבה שהיא במרקם יחסית חלק ולא נוזלית או סמיכה מדי (אין לי המלצה על חברה ספציפית).
שבת שלום😊
יצאה עוגה מושלמת, מהירה וככ טעימה! אין עלייך!
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון🌺
האם אפשר לשים סילאן במקום ריבה? ואם כן מה הכמויות של המים?
תודה
היי,
סילאן בעייתי יותר משום שהוא לא דומיננטי כמו ריבה ואז העוגה תיאבד מהייחודיות שלה(:
אם את בכל זאת מעוניינת לשים סילאן אין צורך לדלל במים.
אהלן, קבועה באתר הזה רק שתדעי.. (בטח את רואה בתגובותיי השונות..)
חלב סויה ילך פה..? אין לי תפוזים..
והאם תבנית של קוטר 22. נמוכה אבל טובה לזה..?
תודה רבה רבה.. הגעתי לחלק של העוגה לשבת ארחרי שהכנתי מפה מנות עיקריות מרק ותוספות!!
ממש תודה!
*חלב סויה בטעם וניל הכוונה
זה מצוין.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
חלב סויה מתאים, ותבנית 22 מתאימה.
עוגה נפלאה! 😍
נראה טעים ומזמין! שמחה מאד שיצא מוצלח(:
וואו, פעם ראשונה שמכינה עוגה עם קראמבל, אין מילים! הכפלתי כמויות לכל מי שהתלבטה אם אפשר. ממש תודה! לא מאמינה שבכלכך קלות יצא ככה. הכנתי גם בטוסטר אובן בדיוק 40 דקות. כותבת למי שיכול לעזור לה בהתלבטות;)
נראה מעולה וטעים! תודה על השיתוף דינה❤
עוגה מושלמתתתתת
אני שמה לבקשת בני המשפחה יותר ריבה ויוצא טעים
שמחה מאד שאהבתם את המתכון🌺
אחת העוגות הקלות שהכנתי לאחרונה . יצא מעולה בטוחה שאכין שוב.
טעים, טעים, טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
הי אפרת,
לא אוהבים אצלי פירות הדר.. במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
היי,
אפשר להשתמש בחלב או חלב סויה או מים עם כפית מיץ לימון באותה כמות.
השתמשתי בחלב שיבולת שועל. יצא מצוין 🙂
האם אפשר להחליף בקמח שיבולת שועל ( מלא אם זה משנה למתכון)?, האם אפשר בכל המתכונים להחליף את הקמח לבריא?
היי טל,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות(:
באופן כללי אפשר ברוב המתכונים להמיר את הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין (אם כי המרקם משתנה מעט).
קמח שיבולת שועל יכול להחליף את הקמח ברוב מתכוני העוגות, אבל הוא יותר מוצלח במתכוני עוגיות פריכות.
גם לי הריבה צנחה למטה
ערבבתי עם העוגה והכנסתי לתנור נרה מה ייצא
היי מעיין,
הריבה צונחת ברוב המקרים, וזה תלוי גם בסוג הריבה וברמת הסמיכות של הבלילה שיצא לך.
בכל מקרה, בטוחה שיצא לך מוצלח(:
יצאה אכילה וטעימה
אבל רחוקה מהתמונה ובכלל לא נשארה ריבה למעלה
השתמשתי בריבת סנדלפור תות זה קשור?
כתבת לי קודם שערבבת את הריבה עם התערובת, כנראה בגלל זה יצא שונה מאד מהתמונה…
אם אני זוכרת נכון ריבת סנדלפור די סמיכה ועם חתיכות פרי, זה עשוי להיות כבד יחסית ועוד יותר לצנוח לתחתית העוגה.
יעבוד בלי אגוזים?
היי חני,
אפשר לוותר על האגוזים.
חג שמח!
תודה!! והמתכונים שלך מדהימים, קלים ומוצלחים
האתר עוזר לי המון!
כיף לשמוע! תודה חני😊
היי, האם ניתן לשים פירות יער (קפואים) במקום הריבה?
היי,
אפשר לשים פירות יער קפואים(:
ניתן להוסיף שוקולד במקום ריבה? ואם כן אז נדרש לערבב אותו עם מים כמו שצוין עם הריבה ?
היי עדן,
אפשר להשתמש בשוקולד מדולל במים כמו עם הריבה.
היי
נשמע מעולה! אם אשים דבש במקום ריבה? אין לי ריבה 😑
היי עינת,
פחות כדאי לשים דבש משום שהוא נוזלי ולא יהיה מורגש כל כך בעוגה. אפשר לשים כל ממרח אחר שיש לך (שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים, לוטוס…).
שבת שלום😊
היי’ אפרת,
הכנתי את העוגה לשבת, השתמשתי בקמח כוסמין 80%, חלב סויה וממרח שוקולד בטעם אגוזי לוז ויצא סוףףףףף!
אין על המתכונים הטעימים ועל האתר המדהים שלך 😍
מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אשמח לדעת כמות לתבנית בינונית
היי חנה,
הכמות מתאימה לתבנית בינונית קטנה (22*31).
אם התכוונת לשאול לגבי תבנית בינונית גדולה- יש להכפיל כמויות פי 1.5.
בהצלחה ושבת שלום🌺
הי אפרת
אני מבינה למה הריבה נופלת לי לתחתית העוגה?
היי רחלי,
זה בסדר שהריבה צונחת במהלך האפייה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
זה קשור גם לסוג הריבה- אם היא נוזלית יותר.
מוזר גם הקרמבל צנח לי למטה
אני חושבת שמשהו בבלילה לא יצא לי טוב
אנסה שוב תודה רבה
השתמשת בכוס מדידה? ולא השקעת את הפירורים אלא רק פיזרת אותם בעדינות מעל העוגה?
בהצלחה!
כן השתמשתי באותה כוס
אבל הכפלתי את הכמות אז כנראה שפיספסתי משהו.
בכל אופן תודה רבה
אני ינסה לעשות אותה שוב בעז”ה
בהצלחה ויום מקסים😊
האם העוגה טובה בהקפאה?
והאם הכוונה לערבב בכף?
תודה רבה מאד!
היי ריקי,
העוגה נשמרת בהקפאה, והכוונה אכן לערבב עם כף או מטרפה ידנית.
היי אפרת,
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים? (אני לא יכולה לשים חלב/סויה בשל אלרגיה ואין לי מיץ תפוזים)
היי,
אפשר מים ורצוי לערבב עם כף מיץ לימון.😊
עוגה נפלאה ויפהפיה! תודה על מתכון נהדר
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף לירון🌺
שלום אפרת
אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ קלמנטינות?
היי הודיה,
אפשר🙂
אם אני מחליפה את השמן בחמאה- כמה חמאה לשים?
תודה רבה !
היי עטרה,
150 גרם חמאה🙂
עוגה מוצלחת , אהבתי ממשששש,
תודה רבה
שמחה שאהבת רעות🌺
היי אפרת, הכנתי ויצא טוב. בהתחלה העוגה היתה רכה מדי ואח’כ התייצבה. מה שכן ההכנה ארוכה ודורשת הרבה כלים ,בפעם הבאה כנראה שאוותר על הפירורים מעל. ודרך אגב, יש לך הרבה פרסומות באתר שלא קשורות לנושא…. קצת מציק
היי אביגיל,
הפרסומות נחוצות כדי להמשיך את קיומו של האתר, וכדי לאפשר לכם להמשיך ליהנות ממנו בחינם וללא הגבלה😊
היי אפרת,
האם אפשר בקרמבל במקום קמח לשים אבקת שקדים או קוואקר טחון דק?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף אבקת שקדים.
הכנתי את העוגה אכלו אותה חמה וממש אהבו.
עשיתי 4 כפות גדושות ריבה ודיללתי ביותר מים ( לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי )
והכנתי עם חיטה 80 אחוז,
אאמץ את המתכון. תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי אם יש לי רק ביצים m לשים 4 במקום 3?
כן.
היי אפרת, כיף להכנס לאתר שלך ולבחור מתכון מעשי, קליל והכי חשוב- טעים ומזין!
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את כוס מיץ התפוזים בחלב סויה, או משהו אחר?
היי הדס,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר חלב סויה או חלב רגיל.
בהצלחה😃
היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אם זה קמח כוסמין לבן אז אפשר.
עם קמח כוסמין מלא זה ייצא במרקם קצת דחוס.
היי, אפרת. תודה על האתר המקסים. הכנתי עכשיו. לצערי, כל הריבה צנחה לי ממש לתחתית העוגה ונדבקה לשם. אשמח לדעת מה עשיתי לא בסדר… כמו כן, אשמח לדעת איך אמורים למרוח את הריבה.. הרי הבלילה דלילה. פשוט שפכתי אותה מעל. האם זה קשור לכך שאני הקצפתי את הביצים השלמות עם הסוכר במיקסר לקצף תפוח ואז הוספתי את יתר החומרים והקצפתי עד לאיחוד, ולא הכנתי כעוגה בחושה?
היי שיראל,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂
לערבב את החומרים הכוונה להקציף?
פשוט לערבב הכול יחד. אפשר במיקסר או במטרפה ידנית.
את הקראמבל אפשר לערבב בכף.
תודה רבה על התגובה המהירה,
העוגה כבר יצאה מהתנור והיא נראית ומריחה פצצה..
פשוט המילה לערבב קצת מבלבלת (זה נשמע לערבב ביד)עכשיו אני יודעת שכשאת כותבת לערבב זה עם מיקסר או מטרפה.
ושוב תודה רבה!!!
נראה מעולה 🙂
להבא שתדעי שאם אני רושמת רק לערבב אז הכוונה שאפשר לערבב ידנית או במיקסר (איך שנוח לך).
אם רשמתי “לערבב במיקסר” אז זה צריך להיות ערבוב במיקסר ופחות מומלץ לערבב ידנית.
מתכון מעולה! פעם שניה ברציפות שמכינה, כמובן שמכפילה כמויות…
אין מילים, שבוע מבורך!
שמחה לשמוע, שבוע טוב❤️
אני רואה שבטעות רשמתי את המייל שלי בשם….
ישמצב למחוק? סליחה ותודה
בטח. נראה מעולה ❤️
היי אפרת
מכינה מחר לילדיי הקטנטנים
במקום אגוזי מלך טחונים מה אפשר לשים? והאם באותה כמות?
תודה.
היי עינת,
אפשר לוותר על האגוזים. או לשים במקומם שקדים טחונים.
בהצלחה💕
היי, עוגה ממש טעימה ויצאה טוב. הוספתי כמות כפולה של ריבה כי רציתי יותר טעם מהריבה, הריבה שקעה אז נותר לי למטה שכבה של ריבה צריך לקחת עם כפית. האם יש מה לעשות בעניין? אולי לא להוסיף מים או להוסיף פחות מים? תודה רבה
היי שמרית,
הריבה אכן צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
ואיך להימנע מבלילה דלילה?
מה צריך לעשות שלא יצא מידי דליל ואיך אני יודעת
אם משתמשים בכוס נכונה זה אמור לצאת בסדר.
כוס בנפח 240 מ”ל.
כוס קטנה יותר תגרום לבלילה להיות דלילה.
היי!הכנתי לשבת עם מילוי שוקולד והיה מדהיםםם!
רציתי לשאול אם לדעתך יילך עם לוטוס? 🙂
כן, למה לא 🙂
במקום ריבה שמת ממרח שוקולד? כמה שמת והאם דיללת עם מים?
לא, הכנתי מלית שראיתי במקום אחר. עם ביצים, שוקולד מריר, קקאו, כף קמח, א.אפיה, סוכר… אם תרצי אחפש ואכתוב לך 🙂
הי אפרת
אני רוצה לעשות את העוגה הטעימה הזו לאירוע בתבניות אישיות-קאפקייקס
האם אפשרי או שצריך לשנות משהו?
תודה רבה מראש
היי בתיה ,ערב טוב. כמובן שאפשרי 😘
שלום אפרת, אפיתי את העוגה בשישי שעבר ויצא פ-צ-צ-ה! מדהימה, טעימה, קלה מאד, תודה רבה על מתכונים כאלה קלים וטעימים
תודה איילת 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
יום נפלא
העוגה יצאה אחת הטעימות!
רק הייתה בעיה טנה מבחינה אסטתית – העוגה די לא התאחדה למעלה והייתה די מפורקת.. כלומר לא אחידה.. בפנים היא נייתה בסדר גמר.. רק הקראמבל לא התאחד עם עצמו ונשאר פרורי ולא אחיד (בניגוד לתמונה שלך) יש לך מושג למה זה קרה? אולי לשים פחות/יותר שמן פעם הבאה
ובכל מקרה המון תודה העוגה אחת הטעימות
בוקר טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי החלק העליון, גם בעוגה שאני הכנתי זה נשאר פירורי אבל קצת יציב אם זה מה שהתכוונת.
איך היה מרקם הקראמבל לפני האפיה? פירורי או יותר בצקי?
רוצה להכין את העוגה.. יש לי בבית אגוזי מלך גרוסים.. אני לא ממש מבינהנאת ההבשח בין גרוס לטחון.. האם זה אותו דבר? האם שמים אותה כמות? האם צריך לטחון את הגרוסים? הלכתי לאיבוד הצילו..
גרוסים זה בסדר 🙂
תודה על מתכונים מצוינים ושפויים. אבל חשוב להעיר שעדיף מיץ טבעי, ובכל מקרה אסור לאפות עם משקה קל דיאט.
תודה יעל 🙂
הכנתי לשבת אני אהבתי פירקתי הרבה ממנה!
חשבתי שזאת עוגת מבצק פריך בבסיס אבל היא לא רעה בכלל!
רק שהריבה צנחה למטה גם כך צריך?
לא מרחתי למעלה רק פיזרתי עם כפית ומעל הקרמבל החלומי הזה הוא שעשה את העוגה!
יש אפשרות להכחן את העוגה בלי ריבה? לילדים שלא אוהבים?
שבוע טוב מורן,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂
כמה שאלות טכניות:
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה ואיפה שומרים אותה (על השיש או במקרר?)?
מתי אפשר לחתוך את העוגה? ישר או לתת לה להתקרר? אם להתקרר אז כמה זמן (מנסה לתזמן זמנים)?
כשכתבת לשמן תבנית אפייה בכמה שמן לשמן בערך (אני לא ממש מבינה באפייה)?
אהבתי מאוד את המרטה האסטתי של העוגה בתמונה – באיזה טעם של ריבה השתמשת (נראה משהו בהיר)
שבוע טוב שרה,
העוגה נשמרת על השיש מכוסה היטב במשך 3-4 ימים.
יש לתת לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך (כחצי שעה).
לשמן בערך בכ-2 כפות שמן.
השתמשתי בריבה בטעם תות שדה (הריבה קצת משנה את הגוון שלה לאחר אפיה).
בהצלחה 🙂
תודה רבה רבה על המענה!
ראיתי פה תגובות על כך שהריבה צונחת – אולי שווה להגדיל את הכמות אושזה לא יעזור ואם כן אז לכמה?
כמו כן כתבת לשמור את העוגה כשהיא מכוסה היטב – האם ניילון נצמד זה בסדר?
המון תודה על עוד מתכון נפלא
זה לא יעזור. בגלל שהריבה “כבדה” היא שוקעת.
ניילון נצמד זה בסדר גמור:)
היי אם אני רוצה כמויות לאינגליש קייק 1 לחלק לחציאני מבין ולגבי הביצים צריך 2?
שבוע טוב איציק,
כמויות לאינגליש קייק:
2 ביצים M
שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
3 כפות מלאות ריבה + כף וחצי מים
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, רבע כוס אגוזים טחונים, כף וחצי מלאות סוכר, 3-4 כפות שמן
תודה
עוד שאלה
חשבתי להשתמש בריבת תות שדה אבל מעניין אותי באיזו ריבה את השתמשת שזה יצא לך כל כך יפה בתמונה?
בריבת תות שדה 🙂
היי אפרת, תודה על המתכון
בקמח רגיל הכוונה היא לקמח שפשוט כתוב עליו קמח לבן או משהו אחר?
כמו כן לאיזה אגוזים את מתכוונת, אגטזי מלך? האם ניתן השתמש באגוזי מלך טחונים קנויים מהסופר כדי לחסוך זמן?
היי לאה,
נכון הכוונה לקמח לבן רגיל.
הכוונה היא לאגוזי מלך, אפשר להשתמש באגוזי מלך טחונים מהסופר 🙂
שבוע נפלא🌸
הי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך וכל האוכל שלי ממנו😊
הכנתי את העוגה הזו והריבה שקעה למטה
מה עושים כדי למנוע?
היי בתיה,
זה קורה, הריבה נוטה לשקוע במהלך האפיה.
ככל שהבלילה דלילה הריבה תשקע יותר.
שבת שלום 🌺
ואגב זה יצא טעים ממש!!
מיוחד..
תודה על עוד מתכון מעולה לאוסף🙏
תודה בתיה ❤️
היי אפרת אפשר להחליף בממרח שוקולד לדעתך?ואם כן אז באותו אופן של הריבה?
אני חושבת שכן 🙂
היי
כהמשך בקשר לריבה
איזה טעם הכי מתאים לילדים חוץ מתות שדה
והאם לקנות מעדן פרי כריבה או את קונפיטורה (לא מצאתי שרשום ריבה)
תודה .
נכון, זה נקרא “מעדן פרי” או קונפיטורה.
ילדים אוהבים בדר”כ תות שדה או פטל.
היי אפרת
מיץ תפוזים מבית טבע פחות תוספות
יהיה גם טעים ?
בתודה וים נפלא
כן.
אפרת ראשית
האתר ממש שימושי המון מתכונים אני עושה שוב ושוב ונהנית
כ”כ מוצלח וטעים!
רציתי לשאול האם אפשר לותר על האגוזים בקרמבל?
היי מירב 🙂
אפשר לוותר על האגוזים.
האם אפשר שקדים במקום אגוזים?
כן (טחונים) 🙂