שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 22X31 או תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5

3 ביצים L או XL

¾ כוס (150 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

¾ כוס (180 מ”ל) שמן

כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

2 כוס (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)

6 כפות מלאות ריבה + 3 כפות מים

לקראמבל: כוס (140 ג’) קמח רגיל, חצי כוס אגוזים טחונים, 3 כפות מלאות סוכר, רבע כוס (60 מ”ל) שמן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (מומלץ להוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב, עד לתערובת פירורית).

-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה (יש להימנע מערבוב יתר כדי שהעוגה לא תצא דחוסה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת. מערבבים 6 כפות מלאות ריבה עם 3 כפות מים ומוסיפים מעל הבלילה באופן אחיד. מעל מפזרים את פירורי הקראמבל באופן אחיד.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (אם אופים בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר ל35-40 דקות).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
תבשיל כרוב בסויהתבשיל כרוב בסויה
מאפינס קינואה וברוקולי מאפינס קינואה וברוקולי
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אביגיל (22:03 20.01.2024)

שבוע טוב אפרת,
אולי יש לך מתכון לריבת אתרוגים? אני יודעת שזה תהליך ארוך יתר מ10 דק’. אבל עדיין מנסה לבקש ממך.
אם תוכלי לעזור אני ממש אשמח.
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 21.01.2024)

שבוע טוב ומבורך,
סורי אין לי:)

avatar
א (11:21 20.12.2023)

האם אפשרי לשלב חמאת בוטנים וממרח שוקולד במקום הריבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:42 20.12.2023)

כן:)

avatar
מור (16:25 23.10.2023)

בימים אלה מוצאת המון תרפיה בבישול ואפיה והאתר שלך פתוח אצלי בלי סוף. אשמח לשאול שאלה לגבי המתכון הזה, במידה ויש לי תבנית עגולה 6×26, האם זה יהיה בסדר? מקסימום קצת יותר נמוך? או שצריך לשנות כמויות?
תודה ומאחלת ימים שקטים לכולנו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 23.10.2023)

היי
זו תבנית קצת נמוכה, אבל את יכולה להכפיל כמויות פי 1.5 ולהכין בתבנית הזו. אפשר לנסות גם להכין את הכמות במתכון אך העוגה תצא נמוכה.

avatar
חני (09:45 22.08.2023)

פעם ראשונה מגיבה.
רציתי להכין משהו עם ריבה בלי חמאה או נטורינה, ועדיין שיהיה טעים.
הכנתי את העוגה לשבת ואמאלההה לא היה מי שטעם ולא התעלף.
היא נשארה רכה, נימוחה ולחה, כל ביס יותר טעים מקודמו, הזהירו אותי לשמור את המתכון ולהכין שוב בדיוק אותו דבר. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 22.08.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
דבורה (22:45 3.06.2023)

שבוע טוב אפרת,
העוגה יצאה משגעתתת
עשיתי עם ריבת שזיפים ובלי אגוזים כי לא היה לי…
ויצא מדהים
יישר כח גדול על האתר הנפלא!
יש לך זכויות רבות בשמחת עם ישראל…:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:59 4.06.2023)

שבוע טוב יקרה,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
תודה שחזרת לעדכן ❤️

avatar
אושרית (21:06 22.04.2023)

האם אפשרי לשים מעל הבצק תפוחים מגורדים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 22.04.2023)

היי,
פחות מומלץ להוסיף תפוחים לקראמבל כי הם ירטיבו אותו.

avatar
שיר (15:00 16.03.2023)

אני הולכת להכין עכשיו. חשבתי חצי כמות לעשות באינגליש קייק , ואת השאר כמאפינסים. יכול לעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:38 16.03.2023)

היי,
כן זה אפשרי בהחלט(:

avatar
David (18:40 9.11.2022)

האם ניתן להקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 9.11.2022)

כן, אפשר להקפיא.

avatar
rochelle (14:54 2.11.2022)

היי אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 2.11.2022)

היי,
אפשר להקפיא(:

avatar
מיטל (13:18 2.09.2022)

האם אופים בטורבו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 2.09.2022)

לא, מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון.

avatar
מיטל (11:22 2.09.2022)

היי
האם אפשר להחלי את המיץ תפוזים בתה?
מים עם תמצית תה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 2.09.2022)

היי,
אפשר לשים תה (חלש) או חלב/חלב סויה.

avatar
לאה (23:59 30.06.2022)

נהנת מאודדדד מכל המתכונים שלך.
האתר הזה הוא אתר משפחתי שלנו:)
שאלה: אין לי מיץ תפוזים. אפשר להמיר במיץ תפוחים שמכינים מתרכיז\ מיץ תות בננה\מיץ ענבים. מה עדיף?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 1.07.2022)

היי,
שמחה ממש שאתם נהנים מהמתכונים😊
התחליפים שציינת פחות מתאימים כי יש להם טעם/צבע דומיננטי.
את יכולה להשתמש בחלב או מים+כפית מיץ לימון.

avatar
לאה (15:10 1.07.2022)

תודה רבה!

avatar
שיראל (18:50 30.06.2022)

הי,
הכנתי את העוגה כמה פעמים – מעולה ממש!!!
רוצה להכין שוב, ואין לי סוכר וניל. יש תחליף?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 30.06.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לוותר על סוכר וניל ולהוסיף עוד כף סוכר.

avatar
שיראל (20:39 30.06.2022)

תודה רבה!

avatar
מיכל (18:01 20.06.2022)

תודה ענקית!!
משתמשת כל הזמן באתר..!
שאלה- האם אפשר להשתמש במקום ריבה במלית אוכמניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 20.06.2022)

היי,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש במלית אוכמניות.

avatar
יהודית (12:55 25.02.2022)

עשיתי עכשיו ויצא מהמם!
שאלה אחת:
הריבה לא יצאה לי שכבה,
יצא לי נוזלי,
וחילחל לתוך העוגה,
איך אפשר לשפר לפעם הבאה שיצא יותר “ממרחי”
תודה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 25.02.2022)

היי,
שמחה שיצא טעים!
זה בסדר שהריבה צונחת במהלך האפייה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
זה תלוי מאד גם בסוג הריבה- אם היא נוזלית יותר יש יותר סיכוי שהיא תתערבב בעוגה.
שבת שלום(:

avatar
penny (11:56 11.03.2022)

העוגה יוצאת פצצה ! זה דבר ראשון…הפעם הריבה ממש חלחלה לתחתית -מבינה שזה בגלל הבלילה (השתמשתי בכוס קמח שקדים וכוס קמח רגיל) איך אפשר להסמיך את הבלילה ? ובאיזו ריבה עדיף להשתמש ? מעדן ריבה בטעם דובדבן לא “שיחק אותה” כמו ריבת פירות יער של “ברטה”

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 11.03.2022)

לא ידוע לי על דרך להסמיך את הבלילה מבלי לשנות את המרקם שלה…
כדאי להשתמש בריבה שהיא במרקם יחסית חלק ולא נוזלית או סמיכה מדי (אין לי המלצה על חברה ספציפית).
שבת שלום😊

avatar
הילה (20:46 2.02.2022)

יצאה עוגה מושלמת, מהירה וככ טעימה! אין עלייך!

עוגת ריבה ופירורים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 2.02.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון🌺

avatar
אור (01:34 7.01.2022)

האם אפשר לשים סילאן במקום ריבה? ואם כן מה הכמויות של המים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 7.01.2022)

היי,
סילאן בעייתי יותר משום שהוא לא דומיננטי כמו ריבה ואז העוגה תיאבד מהייחודיות שלה(:
אם את בכל זאת מעוניינת לשים סילאן אין צורך לדלל במים.

avatar
שריאל (21:58 6.01.2022)

אהלן, קבועה באתר הזה רק שתדעי.. (בטח את רואה בתגובותיי השונות..)
חלב סויה ילך פה..? אין לי תפוזים..
והאם תבנית של קוטר 22. נמוכה אבל טובה לזה..?
תודה רבה רבה.. הגעתי לחלק של העוגה לשבת ארחרי שהכנתי מפה מנות עיקריות מרק ותוספות!!
ממש תודה!

avatar
שריאל (21:59 6.01.2022)

*חלב סויה בטעם וניל הכוונה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 6.01.2022)

זה מצוין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 6.01.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
חלב סויה מתאים, ותבנית 22 מתאימה.

avatar
ג'ני סלומון (22:30 31.12.2021)

עוגה נפלאה! 😍

עוגת ריבה ופירורים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 1.01.2022)

נראה טעים ומזמין! שמחה מאד שיצא מוצלח(:

avatar
דינה ז. (12:46 20.12.2021)

וואו, פעם ראשונה שמכינה עוגה עם קראמבל, אין מילים! הכפלתי כמויות לכל מי שהתלבטה אם אפשר. ממש תודה! לא מאמינה שבכלכך קלות יצא ככה. הכנתי גם בטוסטר אובן בדיוק 40 דקות. כותבת למי שיכול לעזור לה בהתלבטות;)

עוגת ריבה ופירורים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 20.12.2021)

נראה מעולה וטעים! תודה על השיתוף דינה❤

avatar
ציפי (12:28 3.12.2021)

עוגה מושלמתתתתת
אני שמה לבקשת בני המשפחה יותר ריבה ויוצא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 3.12.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון🌺

avatar
רחל (17:06 5.11.2021)

אחת העוגות הקלות שהכנתי לאחרונה . יצא מעולה בטוחה שאכין שוב.
טעים, טעים, טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 6.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
צביה (09:14 15.10.2021)

הי אפרת,
לא אוהבים אצלי פירות הדר.. במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 15.10.2021)

היי,
אפשר להשתמש בחלב או חלב סויה או מים עם כפית מיץ לימון באותה כמות.

avatar
צביה (18:38 28.10.2021)

השתמשתי בחלב שיבולת שועל. יצא מצוין 🙂

avatar
טל מועלם (14:42 8.10.2021)

האם אפשר להחליף בקמח שיבולת שועל ( מלא אם זה משנה למתכון)?, האם אפשר בכל המתכונים להחליף את הקמח לבריא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 8.10.2021)

היי טל,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות(:
באופן כללי אפשר ברוב המתכונים להמיר את הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין (אם כי המרקם משתנה מעט).
קמח שיבולת שועל יכול להחליף את הקמח ברוב מתכוני העוגות, אבל הוא יותר מוצלח במתכוני עוגיות פריכות.

avatar
מעין (13:33 5.10.2021)

גם לי הריבה צנחה למטה
ערבבתי עם העוגה והכנסתי לתנור נרה מה ייצא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 5.10.2021)

היי מעיין,
הריבה צונחת ברוב המקרים, וזה תלוי גם בסוג הריבה וברמת הסמיכות של הבלילה שיצא לך.
בכל מקרה, בטוחה שיצא לך מוצלח(:

avatar
מעין (19:06 5.10.2021)

יצאה אכילה וטעימה
אבל רחוקה מהתמונה ובכלל לא נשארה ריבה למעלה
השתמשתי בריבת סנדלפור תות זה קשור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 5.10.2021)

כתבת לי קודם שערבבת את הריבה עם התערובת, כנראה בגלל זה יצא שונה מאד מהתמונה…
אם אני זוכרת נכון ריבת סנדלפור די סמיכה ועם חתיכות פרי, זה עשוי להיות כבד יחסית ועוד יותר לצנוח לתחתית העוגה.

avatar
חני (07:48 23.09.2021)

יעבוד בלי אגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:04 23.09.2021)

היי חני,
אפשר לוותר על האגוזים.
חג שמח!

avatar
חני (17:12 23.09.2021)

תודה!! והמתכונים שלך מדהימים, קלים ומוצלחים
האתר עוזר לי המון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 23.09.2021)

כיף לשמוע! תודה חני😊

avatar
Vivi (22:21 17.09.2021)

היי, האם ניתן לשים פירות יער (קפואים) במקום הריבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 18.09.2021)

היי,
אפשר לשים פירות יער קפואים(:

avatar
עדן (14:19 31.08.2021)

ניתן להוסיף שוקולד במקום ריבה? ואם כן אז נדרש לערבב אותו עם מים כמו שצוין עם הריבה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 31.08.2021)

היי עדן,
אפשר להשתמש בשוקולד מדולל במים כמו עם הריבה.

avatar
עינת (14:31 27.08.2021)

היי
נשמע מעולה! אם אשים דבש במקום ריבה? אין לי ריבה 😑

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 27.08.2021)

היי עינת,
פחות כדאי לשים דבש משום שהוא נוזלי ולא יהיה מורגש כל כך בעוגה. אפשר לשים כל ממרח אחר שיש לך (שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים, לוטוס…).
שבת שלום😊

avatar
אושרת (16:21 8.08.2021)

היי’ אפרת,
הכנתי את העוגה לשבת, השתמשתי בקמח כוסמין 80%, חלב סויה וממרח שוקולד בטעם אגוזי לוז ויצא סוףףףףף!
אין על המתכונים הטעימים ועל האתר המדהים שלך 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 8.08.2021)

מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
חנה (15:18 16.07.2021)

היי אשמח לדעת כמות לתבנית בינונית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 16.07.2021)

היי חנה,
הכמות מתאימה לתבנית בינונית קטנה (22*31).
אם התכוונת לשאול לגבי תבנית בינונית גדולה- יש להכפיל כמויות פי 1.5.
בהצלחה ושבת שלום🌺

avatar
רחלי דיסייטניק (21:46 8.07.2021)

הי אפרת
אני מבינה למה הריבה נופלת לי לתחתית העוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 8.07.2021)

היי רחלי,
זה בסדר שהריבה צונחת במהלך האפייה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
זה קשור גם לסוג הריבה- אם היא נוזלית יותר.

avatar
רחלי דיסייטניק (01:50 9.07.2021)

מוזר גם הקרמבל צנח לי למטה
אני חושבת שמשהו בבלילה לא יצא לי טוב
אנסה שוב תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 9.07.2021)

השתמשת בכוס מדידה? ולא השקעת את הפירורים אלא רק פיזרת אותם בעדינות מעל העוגה?
בהצלחה!

avatar
רחלי דיסייטניק (00:58 11.07.2021)

כן השתמשתי באותה כוס
אבל הכפלתי את הכמות אז כנראה שפיספסתי משהו.
בכל אופן תודה רבה
אני ינסה לעשות אותה שוב בעז”ה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:05 11.07.2021)

בהצלחה ויום מקסים😊

avatar
ריקי (10:25 16.06.2021)

האם העוגה טובה בהקפאה?
והאם הכוונה לערבב בכף?
תודה רבה מאד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 16.06.2021)

היי ריקי,
העוגה נשמרת בהקפאה, והכוונה אכן לערבב עם כף או מטרפה ידנית.

avatar
לימור (09:13 25.05.2021)

היי אפרת,
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים? (אני לא יכולה לשים חלב/סויה בשל אלרגיה ואין לי מיץ תפוזים)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:48 25.05.2021)

היי,
אפשר מים ורצוי לערבב עם כף מיץ לימון.😊

avatar
לירוו (20:00 21.05.2021)

עוגה נפלאה ויפהפיה! תודה על מתכון נהדר

עוגת ריבה ופירורים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 22.05.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף לירון🌺

avatar
הודיה (09:37 27.04.2021)

שלום אפרת
אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ קלמנטינות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 27.04.2021)

היי הודיה,
אפשר🙂

avatar
עטרה (08:29 19.03.2021)

אם אני מחליפה את השמן בחמאה- כמה חמאה לשים?
תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 19.03.2021)

היי עטרה,
150 גרם חמאה🙂

avatar
רעות (00:47 7.03.2021)

עוגה מוצלחת , אהבתי ממשששש,
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:51 7.03.2021)

שמחה שאהבת רעות🌺

avatar
אביגיל (13:05 24.02.2021)

היי אפרת, הכנתי ויצא טוב. בהתחלה העוגה היתה רכה מדי ואח’כ התייצבה. מה שכן ההכנה ארוכה ודורשת הרבה כלים ,בפעם הבאה כנראה שאוותר על הפירורים מעל. ודרך אגב, יש לך הרבה פרסומות באתר שלא קשורות לנושא…. קצת מציק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:43 24.02.2021)

היי אביגיל,
הפרסומות נחוצות כדי להמשיך את קיומו של האתר, וכדי לאפשר לכם להמשיך ליהנות ממנו בחינם וללא הגבלה😊

avatar
דורית (13:38 15.02.2021)

היי אפרת,
האם אפשר בקרמבל במקום קמח לשים אבקת שקדים או קוואקר טחון דק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 15.02.2021)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף אבקת שקדים.

avatar
אמא ל 5 קטנטנים... (20:32 11.02.2021)

הכנתי את העוגה אכלו אותה חמה וממש אהבו.
עשיתי 4 כפות גדושות ריבה ודיללתי ביותר מים ( לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי )
והכנתי עם חיטה 80 אחוז,
אאמץ את המתכון. תודה רבה

עוגת ריבה ופירורים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 11.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
אביגיל (12:55 11.02.2021)

היי אם יש לי רק ביצים m לשים 4 במקום 3?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 11.02.2021)

כן.

avatar
הדס (19:50 31.01.2021)

היי אפרת, כיף להכנס לאתר שלך ולבחור מתכון מעשי, קליל והכי חשוב- טעים ומזין!
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את כוס מיץ התפוזים בחלב סויה, או משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 31.01.2021)

היי הדס,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר חלב סויה או חלב רגיל.
בהצלחה😃

avatar
מירי (13:16 29.01.2021)

היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 29.01.2021)

אם זה קמח כוסמין לבן אז אפשר.
עם קמח כוסמין מלא זה ייצא במרקם קצת דחוס.

avatar
שיראל (18:04 28.01.2021)

היי, אפרת. תודה על האתר המקסים. הכנתי עכשיו. לצערי, כל הריבה צנחה לי ממש לתחתית העוגה ונדבקה לשם. אשמח לדעת מה עשיתי לא בסדר… כמו כן, אשמח לדעת איך אמורים למרוח את הריבה.. הרי הבלילה דלילה. פשוט שפכתי אותה מעל. האם זה קשור לכך שאני הקצפתי את הביצים השלמות עם הסוכר במיקסר לקצף תפוח ואז הוספתי את יתר החומרים והקצפתי עד לאיחוד, ולא הכנתי כעוגה בחושה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 28.01.2021)

היי שיראל,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂

avatar
רותי (20:49 25.01.2021)

לערבב את החומרים הכוונה להקציף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 25.01.2021)

פשוט לערבב הכול יחד. אפשר במיקסר או במטרפה ידנית.
את הקראמבל אפשר לערבב בכף.

avatar
רותי (22:16 25.01.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה,
העוגה כבר יצאה מהתנור והיא נראית ומריחה פצצה..
פשוט המילה לערבב קצת מבלבלת (זה נשמע לערבב ביד)עכשיו אני יודעת שכשאת כותבת לערבב זה עם מיקסר או מטרפה.
ושוב תודה רבה!!!

עוגת ריבה ופירורים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 25.01.2021)

נראה מעולה 🙂
להבא שתדעי שאם אני רושמת רק לערבב אז הכוונה שאפשר לערבב ידנית או במיקסר (איך שנוח לך).
אם רשמתי “לערבב במיקסר” אז זה צריך להיות ערבוב במיקסר ופחות מומלץ לערבב ידנית.

avatar
batya (18:30 23.01.2021)

מתכון מעולה! פעם שניה ברציפות שמכינה, כמובן שמכפילה כמויות…
אין מילים, שבוע מבורך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:05 23.01.2021)

שמחה לשמוע, שבוע טוב❤️

avatar
Batya (20:18 23.01.2021)

אני רואה שבטעות רשמתי את המייל שלי בשם….
ישמצב למחוק? סליחה ותודה

עוגת ריבה ופירורים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 23.01.2021)

בטח. נראה מעולה ❤️

avatar
עינת (19:37 20.01.2021)

היי אפרת
מכינה מחר לילדיי הקטנטנים
במקום אגוזי מלך טחונים מה אפשר לשים? והאם באותה כמות?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 20.01.2021)

היי עינת,
אפשר לוותר על האגוזים. או לשים במקומם שקדים טחונים.
בהצלחה💕

avatar
שמרית (12:21 20.01.2021)

היי, עוגה ממש טעימה ויצאה טוב. הוספתי כמות כפולה של ריבה כי רציתי יותר טעם מהריבה, הריבה שקעה אז נותר לי למטה שכבה של ריבה צריך לקחת עם כפית. האם יש מה לעשות בעניין? אולי לא להוסיף מים או להוסיף פחות מים? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 20.01.2021)

היי שמרית,
הריבה אכן צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.

avatar
מזל (15:52 19.01.2021)

היי!הכנתי לשבת עם מילוי שוקולד והיה מדהיםםם!
רציתי לשאול אם לדעתך יילך עם לוטוס? 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 19.01.2021)

כן, למה לא 🙂

avatar
לילך (20:59 22.05.2021)

במקום ריבה שמת ממרח שוקולד? כמה שמת והאם דיללת עם מים?

avatar
מזל (22:45 22.05.2021)

לא, הכנתי מלית שראיתי במקום אחר. עם ביצים, שוקולד מריר, קקאו, כף קמח, א.אפיה, סוכר… אם תרצי אחפש ואכתוב לך 🙂

avatar
בתיה (16:14 18.01.2021)

הי אפרת
אני רוצה לעשות את העוגה הטעימה הזו לאירוע בתבניות אישיות-קאפקייקס
האם אפשרי או שצריך לשנות משהו?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 18.01.2021)

היי בתיה ,ערב טוב. כמובן שאפשרי 😘

avatar
איילת (13:16 13.01.2021)

שלום אפרת, אפיתי את העוגה בשישי שעבר ויצא פ-צ-צ-ה! מדהימה, טעימה, קלה מאד, תודה רבה על מתכונים כאלה קלים וטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:36 13.01.2021)

תודה איילת 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
יום נפלא

avatar
וויויאן (03:08 12.01.2021)

העוגה יצאה אחת הטעימות!
רק הייתה בעיה טנה מבחינה אסטתית – העוגה די לא התאחדה למעלה והייתה די מפורקת.. כלומר לא אחידה.. בפנים היא נייתה בסדר גמר.. רק הקראמבל לא התאחד עם עצמו ונשאר פרורי ולא אחיד (בניגוד לתמונה שלך) יש לך מושג למה זה קרה? אולי לשים פחות/יותר שמן פעם הבאה
ובכל מקרה המון תודה העוגה אחת הטעימות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:49 12.01.2021)

בוקר טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי החלק העליון, גם בעוגה שאני הכנתי זה נשאר פירורי אבל קצת יציב אם זה מה שהתכוונת.
איך היה מרקם הקראמבל לפני האפיה? פירורי או יותר בצקי?

avatar
וויוויאן (12:47 10.01.2021)

רוצה להכין את העוגה.. יש לי בבית אגוזי מלך גרוסים.. אני לא ממש מבינהנאת ההבשח בין גרוס לטחון.. האם זה אותו דבר? האם שמים אותה כמות? האם צריך לטחון את הגרוסים? הלכתי לאיבוד הצילו..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 10.01.2021)

גרוסים זה בסדר 🙂

avatar
יעל (09:53 10.01.2021)

תודה על מתכונים מצוינים ושפויים. אבל חשוב להעיר שעדיף מיץ טבעי, ובכל מקרה אסור לאפות עם משקה קל דיאט.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 10.01.2021)

תודה יעל 🙂

avatar
Moran (20:16 9.01.2021)

הכנתי לשבת אני אהבתי פירקתי הרבה ממנה!
חשבתי שזאת עוגת מבצק פריך בבסיס אבל היא לא רעה בכלל!
רק שהריבה צנחה למטה גם כך צריך?
לא מרחתי למעלה רק פיזרתי עם כפית ומעל הקרמבל החלומי הזה הוא שעשה את העוגה!
יש אפשרות להכחן את העוגה בלי ריבה? לילדים שלא אוהבים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 9.01.2021)

שבוע טוב מורן,
הריבה צונחת במהלך האפיה, במיוחד אם הבלילה יוצאת דלילה.
אפשר להכין גם בלי הריבה או לשים ממרח שוקולד במקום 🙂

avatar
שרה (20:04 9.01.2021)

כמה שאלות טכניות:
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה ואיפה שומרים אותה (על השיש או במקרר?)?
מתי אפשר לחתוך את העוגה? ישר או לתת לה להתקרר? אם להתקרר אז כמה זמן (מנסה לתזמן זמנים)?
כשכתבת לשמן תבנית אפייה בכמה שמן לשמן בערך (אני לא ממש מבינה באפייה)?
אהבתי מאוד את המרטה האסטתי של העוגה בתמונה – באיזה טעם של ריבה השתמשת (נראה משהו בהיר)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 9.01.2021)

שבוע טוב שרה,
העוגה נשמרת על השיש מכוסה היטב במשך 3-4 ימים.
יש לתת לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך (כחצי שעה).
לשמן בערך בכ-2 כפות שמן.
השתמשתי בריבה בטעם תות שדה (הריבה קצת משנה את הגוון שלה לאחר אפיה).
בהצלחה 🙂

avatar
שרה (21:28 9.01.2021)

תודה רבה רבה על המענה!
ראיתי פה תגובות על כך שהריבה צונחת – אולי שווה להגדיל את הכמות אושזה לא יעזור ואם כן אז לכמה?
כמו כן כתבת לשמור את העוגה כשהיא מכוסה היטב – האם ניילון נצמד זה בסדר?
המון תודה על עוד מתכון נפלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 9.01.2021)

זה לא יעזור. בגלל שהריבה “כבדה” היא שוקעת.
ניילון נצמד זה בסדר גמור:)

avatar
itzik30 (18:27 9.01.2021)

היי אם אני רוצה כמויות לאינגליש קייק 1 לחלק לחציאני מבין ולגבי הביצים צריך 2?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 9.01.2021)

שבוע טוב איציק,
כמויות לאינגליש קייק:
2 ביצים M
שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
3 כפות מלאות ריבה + כף וחצי מים
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, רבע כוס אגוזים טחונים, כף וחצי מלאות סוכר, 3-4 כפות שמן

avatar
itzik30 (18:40 12.01.2021)

תודה

avatar
לאה (10:01 9.01.2021)

עוד שאלה
חשבתי להשתמש בריבת תות שדה אבל מעניין אותי באיזו ריבה את השתמשת שזה יצא לך כל כך יפה בתמונה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 9.01.2021)

בריבת תות שדה 🙂

avatar
לאה (09:52 9.01.2021)

היי אפרת, תודה על המתכון
בקמח רגיל הכוונה היא לקמח שפשוט כתוב עליו קמח לבן או משהו אחר?
כמו כן לאיזה אגוזים את מתכוונת, אגטזי מלך? האם ניתן השתמש באגוזי מלך טחונים קנויים מהסופר כדי לחסוך זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 9.01.2021)

היי לאה,
נכון הכוונה לקמח לבן רגיל.
הכוונה היא לאגוזי מלך, אפשר להשתמש באגוזי מלך טחונים מהסופר 🙂
שבוע נפלא🌸

avatar
בתיה (11:36 8.01.2021)

הי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך וכל האוכל שלי ממנו😊
הכנתי את העוגה הזו והריבה שקעה למטה
מה עושים כדי למנוע?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:47 8.01.2021)

היי בתיה,
זה קורה, הריבה נוטה לשקוע במהלך האפיה.
ככל שהבלילה דלילה הריבה תשקע יותר.
שבת שלום 🌺

avatar
בתיה (17:44 10.01.2021)

ואגב זה יצא טעים ממש!!
מיוחד..
תודה על עוד מתכון מעולה לאוסף🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 10.01.2021)

תודה בתיה ❤️

avatar
ספיר (00:28 8.01.2021)

היי אפרת אפשר להחליף בממרח שוקולד לדעתך?ואם כן אז באותו אופן של הריבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:27 8.01.2021)

אני חושבת שכן 🙂

avatar
עינת (12:27 7.01.2021)

היי
כהמשך בקשר לריבה
איזה טעם הכי מתאים לילדים חוץ מתות שדה
והאם לקנות מעדן פרי כריבה או את קונפיטורה (לא מצאתי שרשום ריבה)
תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 7.01.2021)

נכון, זה נקרא “מעדן פרי” או קונפיטורה.
ילדים אוהבים בדר”כ תות שדה או פטל.

avatar
עינת (12:21 7.01.2021)

היי אפרת
מיץ תפוזים מבית טבע פחות תוספות
יהיה גם טעים ?
בתודה וים נפלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 7.01.2021)

כן.

avatar
מירב (10:37 7.01.2021)

אפרת ראשית
האתר ממש שימושי המון מתכונים אני עושה שוב ושוב ונהנית
כ”כ מוצלח וטעים!
רציתי לשאול האם אפשר לותר על האגוזים בקרמבל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 7.01.2021)

היי מירב 🙂
אפשר לוותר על האגוזים.

avatar
רינת (08:45 8.01.2021)

האם אפשר שקדים במקום אגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 8.01.2021)

כן (טחונים) 🙂

לקריאת כל התגובות