זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) סירופ מייפל טבעי
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח
כף וחצי (15 ג’) אבקת קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, כף שמן, כף מלאה מייפל, כף מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם השמן. מוסיפים סירופ מייפל ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקקאו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-מכינים את הציפוי: מניחים בקערית קוביות שוקולד מריר, כף שמן, כף מים וכף מייפל ומחממים במיקרוגל במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים. שמים מעל העוגה בעודה חמה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי אפרת תודה רבה על המתכון רציתי לשאול יש אפשרות לשים תעוגה בשתי תבניות?
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות כאלה
הי אפרת,
תודה על המתכונים המוצלחים! ממש מתחסל אצלינו בבית,
רציתי לשאול לגבי הגודל של התבנית אם אני רוצה כמות של 2 תבניות חד”פ בגודל בינוני של 31.7X21.7 כמה אני צריכה להכפיל את הכמות?
תודה רבה!
היי
יש להכפיל כמויות פי 4. מומלץ להכין בפעמיים- כל פעם כמות כפולה פי 2.
הי אפרת,
רציתי לשאול במה ניתן להמיר את הקמח או חלק ממנו בעוגה זו ובשלל עוגות אחרות כך שיהיה דל פחמימה- כמו שקדים טחונים וכו’.
תודה!
היי,
לא ניסיתי אבל מניחה שניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח שקדים (כנ”ל לגבי רוב מתכוני עוגות בחושות). המרקם ישתנה מעט.
הי אפרת. האם העוגה שווה בטעמה לעוגה עם סוכר או שצריך להוסיף סוכר כדי שתהיה מתוקה?
היי,
העוגה במתיקות מעודנת.
אם את אוהבת עוגות מתוקות יחסית אפשר לשים רבע כוס מייפל+ שליש כוס סוכר.
רק קחי בחשבון שגם הציפוי מוסיף מעט מתיקות(:
הכנתי בסוף כמות כפולה (ליום הולדת) שמתי חצי כוס מייפל ושתי כפות סוכר, טעמתי את הבלילה לפני האפייה ונראה לי סבבה. מקווה שמספיק מתוק. נטעם בערב ונראה. אחלה מתכון. תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש!
תודה שחזרת לשתף🌺
וואוו תקשיבי באמת עוגה טעימה ממש! השילוב של המייפל עם הקקאו… והיא עדינה ונימוחה. פשוט התענגנו. במקרה הזה הקצפת גם הוסיפה אבל היא לבטח תהיה טעימה גם בלי ציפוי. זהו אימצתי. תודה לך 💖
ממש שמחה לשמוע! תודה לילך😊
היי אפרת, הכנתי את הבלילה והיא יצאה לי ממש ממש דלילה… ככה זה אמור להיות? והיא כבר יותר מחצי שעה בתנור והיא עדין לא מוכנה…
חוץ מזה כל המתכונים שלך טעימים ומוצלחים בטירוףףףףף כל שישי אני על האתר הזה, ומרעיפים עלי המוןןןן מחמאות תודה רבה רבה
היי,
הבלילה יחסית דלילה, אבל חשוב לדעת האם השתמשת בכוס מדידה?
כשלא משתמשים בכוס מדידה הבלילה עשויה לצאת נוזלית יותר (או כבדה יותר).
את אופה על 175 מעלות, כן? תמשיכי לאפות עוד קצת עד ששיפוד שננעץ בעוגה יוצא יבש.
תודה על הפרגון, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤
היי אפרת אפשר להחליף לשמן קוקוס בבקשה
כן, אפשר.
העוגה יצאה מעולה😋 ! תודה לך
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח, העוגה נראית מעולה😊
מה אפשר לשים במקום קמח תופח?
היי,
אפשר לשים כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה.
שלום,
יש אולי מתכון לעוגה שתהיה לי מוכנה תוך עשרים דקות?
היי,
היות ויש את זמן האפייה אין הרבה מתכונים שיהיו מוכנים בזמן כזה. מצרפת כמה מתאימים:
עוגת גבינה במיקרוגל
מאפינס נוטלה
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב
עוגת כדורי שוקולד.
בהצלחה!
שלום, התנור שלי על טורבו אוטומטית..
יש לך אולי עצה איך להשתמש בלי שתיהרס העוגה? 🙂
תודה! עכשיו הכרתי את האתר המושקע והיפה שלך
המתכונים נראה מעולים אתחיל להכין בע”ה 🙂
היי סיון,
ברוכה הבאה לאתר!
את יכולה לאפות על חום של 170 ולבדוק בעזרת שיפוד אם העוגה מוכנה לאחר 25 דקות.
חג שמח😊
היי אפרת, תודה על האתר המעולה!! המתכונים שלך פשוט מעולים.
יש לי שאלה, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קוגלהוף 22.5 סמ, מה הכמויות שאני צריכה?
היי רבקה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית כזו. אם היא ממש גבוהה (יותר מ-6 ס”מ) אפשר להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊
תודה על התשובה המהירה, התבנית היא 9.5 ס״מ גובה והקוטר שלה למעלה זה 22.. עדיין צריך להכפיל כמויות? ואם כן כמה זמן תנור זה צריך?
אם כך תכפילי כמויות פי 2 (אם במקרה את רואה שיש עודף בלילה תוכלי להכין בתבנית מאפינס אחת או שתיים). זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
היי אפרת!! דבר ראשון אין אין אין על המתכונים שלךךךך את מלכה!!
דבר שני יש לך אולי רעיון למשהו קליל וטעים שאני יכולה להכין עכשיו
לכל הבחורים שלנו שחוזרים לישיבות??
היי נעמה,
תודה לך על המילים החמות!
אני חושבת שהכי יעיל להכין עוגיות משום שקל לשלוח אותן ולשמור אותן בלי צורך בקירור.
הנה כמה מתכונים קלילים:
עוגיות ספירלה,
עוגיות שוקולד צ’יפס,
עוגיות קפה,
עוגיות קוקוס כוסמין.
בנוסף אפשר להכין מאפים:
בייגל,
פיתות,
מאפה זעתר.
הכנתי אותה שבוע שעבר והיא יצאה דחוסה. הכנתי לפי הכוס שצריך.
אולי בגלל שהפחתתי מעט בסירופ מייפל כי נגמר לי בדיוק, ואז הוספתי קצת קמח ומים.🤔
כן, ככל הנראה המרקם השתנה בגלל הוספת הקמח והמים.
אגב, אם קורה ואין מייפל אפשר להשתמש גם בדבש(:
הכנתי את העוגה ויצא טעים מאוד בעלי אהב מאוד תודה
שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
הי אפרת. אני רוצה להכין לגן ילדים עם הילדים קאפקייקס כאלה ויש לי שאלה לגבי הכמויות כמובן…. ולגבי הציפוי… יש לך רעיון לציפוי שלא דורש חימום כי יש רק טוסטראובן וקומקום חשמלי בגן… לא מיקרו ולא כיריים.
היי יעל,
אפשר להכין את הציפוי מקקאו (המתכון האחרון) שמופיע במדריך לציפוי שוקולד.
בהצלחה:)
תודה
הכנתי את העוגה אתמול אחרי שהתלהבתי מכמה שהיא פשוטה ונראית עסיסית. כשהיא יצאה מהתנור, לא היה לה טעם כזה מורגש, והיא לא הייתה כל כך מתוקה. אפילו תפלה. ומה גם, היא לא הייתה מוכנה בפנים למרות כשהכנסתי קיסם יצא יבש (אחרי 30 דקות בתנור). יש לך מושג מה קרה? שמתי חום 170 כי התנור שלי מאוד חזק וחששתי שהעוגה תתקשה מדי. השתמשי בכוס קפה זכוכית. והכי מוזר שהיום בבוקר כשהוצאתי אותה מהמקרר ואכלתי, היה לה טעם הרבה הרבה יותר טוב וחזק.
היי דייזי,
אני רואה שאפית בתבנית גדולה יותר. הכפלת כמויות?
זמן האפיה בתבנית כזאת מתארך לכ 40 דקות.
יש עוגות שמשתבחות יום למחרת.
שמת 3 כפות קקאו וכוס סירופ מייפל?
אני רואה שלא שמת ציפוי לעוגה, נכון?
לא הכפלתי כמויות, זוהי תבנית אלומיניום קטנה ונוזל העוגה מילא את התבנית יפה. האמת שלא הספקתי להכין ציפוי, את חושבת שזה קשור? ואני לא הולכת לוותר כי העוגה מדהימה, ואני אמשיך להכין עד שיצא כמו שצריך 🙂 תודה!
הציפוי מוסיף מתיקות וטעם לעוגה למרות שהעוגה אמורה להיות במתיקות מעודנת.
להבא אם את מכינה ללא ציפוי תוסיפי קצת יותר מייפל לבלילה עצמה 🙂
וממליצה לשמור את העוגה על השיש (מכוסה היטב כמובן) כי במקרר היא מתייבשת.
גם אצלי קרה אותו הדבר.. וניסיתי כמה פעמים.. היא יחסית הצליחה לי רק כאשר שמתי חצי מהכמות סוכר וחצי מהכמות מייפל..
המתכון הוא רק לאינגלישקייק או שאפשר בתבנית רגילה?
היי מירי,
הכמות במתכון היא לאינגליש קייק חד”פ.
היי אפרת , הכנתי את העוגה והיא יצאה לי דחוסה ונמוכה , מה יכולה להיות הסיבה ?
אני כל הזמן מנסה את העוגות הבחושות ותמיד יוצאות דחוסות
היי נטע,
באיזה כוס את משתמשת?
רגילה של 250 מ”ל
רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה בתור מאפינס תישלחי לי תשובה במהר בבקשה
כן אפשר.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 17-20 דקות.
תודה רבה עזרת לי מאוד
האם ניתן להמיס את הציפוי בסיר על האש
אפשר 🙂 אש נמוכה ולשים לב שלא יישרף
תודה לך על מתכונים מושלמים!!!
רציתי לשאול,
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן 🙂
שלום אפרת
העוגה נראית מאוד טעים ובא לי להכין מחר
יש אפשרות להמיר את המייפל( גם בעוגה עצמה וגם בציפוי)
בדבש? או בכל דבר אחר?
כן אפשר להמיר בדבש.
קודם כל, המון תודה. את משדרגת לנו את המטבח, בשבת וביום חול, בחג ובמסיבות… אין כמוך!!! תודה גם על הניסוח המובן והבהיר.
כאשר המסתי את רכיבי הציפוי במיקרו השוקולד לא נמס, לאחר שניסיתי כמה פעמים הוא כן קצת הפשיר, אך נקרש בצורה מוזרה, כך שהציפוי יצא גבישי ובלתי אחיד.
האם צריך לכוון את המיקרו למצב מסוים? או שיש לכך הסבר אחר?…
אשמח לשמוע ממך
היי אסתר,
אם השוקולד נקרש זה יכול להיות עקב חימום יתר.
כשמחממים במיקרו כדאי להתחיל ב15 שניות, להוציא ולערבב. אם עדיין לא נמס להחזיר ל10 שניות נוספות ולהוציא. וכך הלאה, עד שזה נמס.
עוגה נהדרת! הוספתי פקנים קצוצים לתערובת ועל העוגה פיזרתי קצת קוקוס!
תודה אפרת!!
תודה לך שחזרת לשתף ❣️
זה היה מתוק מספיק? הכנתי פעם עוגת תפוזים לפי מתכון כלשהו באתר כאן, אבל הטעם יצא ממש חלש ולא מתוק. אולי בגלל התפוזים שלא היו מספיק מתוקים/חזקים בטעם.
קניתי סירופ בטעם מייפל של אפיכל זה בסדר? חיפשתי בשני סופרים מייפל טבעי ולא מצאתי.איך זה אמור להראות?
כן, זה בסדר.
המייפל הטבעי מגיע בדר”כ בכלי מזכוכית.
לציפוי גם סירופ מייפל טבעי או בטעם מייפל?
והאם הביצים והמייפל צריכים להיות בטמפ’ החדר?
תודה!!
לא חייב. אפשר ישר מהמקרר.
אני משתמשת בסירופ מייפל טבעי אבל אפשר להשתמש במה שיש בבית.
תודה רבה 🙂
את מדהימה
אה… האם משנה גודל ביצים?
לא משנה.
עוגה טעימה בטירוף!!!!!!! תוך 5 דק הכנסתי אותה לתנור והפה שלי נמס שאכלתי אותה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לוטם
מתכון טעים ומעולה בדיוק כמו שאר המתכונים שלך
תודה אביגיל ❣️
וואו!!! מדהים! העוגה הכי טעימה שטעמתי בחיי (ואני לא מגזימה) הטעם של המייפל עם השוקולד מעל (ובדרך אגב לא היה לי שוקולד מריר אז עשיתי גם כן מהאתר הזה ציפוי שוקולד לעוגה ויצא ממש מוצלח!!!) הטעם פשוט מדהים!!! שווה לנסות!
פעם הייתי כל פעם מחפשת מתכון שעות בכל מיני אתרים היום אני נכנסת ישר לפה ותמיד יוצאת מרוצה אד הגג עם עוד עוגה חדשה ומושלמת בספר מתכונים!!! אז תודה רבה רבה!!!! ותמשיכי להביא עוד ועוד מתכונים מדהימים!!!!
רציתי להעלות תמונה אבל אין לי מצלמה כרגע אז רק שתדעו שזה נראה מדהים!!!(ממש כמו בתמונה….) והריח והטעם מדהימים עוד יותר אז בתאבון ושוב תודה ענקית לאפרת!!!
שמחה מאוד שאהבת!
תודה לך ❤️
היי אפרת,
האם ניתן להכין את המתכון בקאפקייקס? אם כן, האם הזמן בתנור ומעלות החום משתנים? האם עוד משו משתנה?
כן, אפשר.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל17-20 דקות. מעבר לזה, אין שינוי.
בהמרת מידות רשום שסירופ הוא 340 מל ופה רשום שחצי כוס זה 120מל.מה המרת מידות לגבי מייפל טבעי.תודה מראש
כוס מייפל = 340 גרם או 240 מ”ל.
340 גרם זה משקל (למי שמשתמש במשקל) ו240 זה במ”ל (למי שמשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל).
אם את משתמשת בכוס נכונה שימי חצי כוס.
אפשר להחליף את הביצים במשהו? תודה
לא ניסיתי במתכון הזה אבל יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית מעולה.
מעולה!! כל פעם מחדש!!.
תודה יסמין ❤️
עוגה טעימה מאודדד🥰 נפלאה. יצאה סוף הדרך… הוספתי לבלילה אגוזים טחונים. תודה רבה אפרת יקרה על המתכון🤗💗💫 אלופה את🤩👏👏👏
העוגה נראית מעולה 😍
תודה מלכה
יצא לי עיסה נוזלית ככה זה אמור לצאת ?
ושוב תודה על האתר המדהיםםם
אין עליך
אם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר 🙂
הי אפרת, אפשר להחליף בשמן קוקוס במקום שמן רגיל? תודה.
כן אפשר.
נפלא.
שאלה לגבי הציפוי: העדפתי להשתמש באבקת קקאו אורגנית (מאה אחוז קקאו), שמן קוקוס (במקום שמן) ומייפל אך יצא לי מר מדי. יש לך רעיון איך יכולתי להפוך את הקרם למתוק יותר ולא מר? אולי מינונים?
כעת הקרם התקשה נפלא וכבר מרוח על העוגה – האם יש דרך להזליף משהו מעל הקרם וכדומה כדי שימתק?
תודה רבה
להבא כדאי לשים קצת פחות קקאו ו/או יותר מייפל.
כרגע אפשר לפזר אבקת סוכר מעל או להזליף מייפל.
היי אפרת, רציתי לדעת איך אפשר להפוך את העוגה לחלבית? (במקום שמן ומים)
במקום מים אפשר לשים חצי כוס חלב.
אני ממליצה להחליף רק חלק מהשמן הכוונה לשלב רבע כוס שמן + 25 גרם חמאה מומסת.
במקום קמח תופח- כמה א.אפייה לקמח רגיל?
אפשר לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
הכנתי מרוב התלהבות 4 פסים בבת אחת, וגמרתי את המייפל 🙁
איך אפשר לעשות ציפוי בלי המייפל? תודה!
פשוט תוותרי על המייפל. זה עדיין ייצא טעים.
תודה אפרת, מה שעשיתי בסוף, לא היה לי זמן לצערי (יום הולדת לבן בגן…) מרחתי ממרח שוקולד וריססתי סוכריות צבעוניות
תכלס העוגה עצמה מעולה ממש!
טעימה מאוד, לא מתוקה, לא דחוסה, בלי ים סוכר מיותר והכי חשוב, קלה ברמה שבת ה6 שלי גם תוכל להכין!!
פשוט כיף, תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את המים במיץ תפוזים או שלא מתאים?
כן אפשר.
הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה אפרת..יש לך מתכונים סוף!!
תודה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה 💕
יפה
תודה על השיתוף 🙂
שמת קרם מעל?
טוב
האתר החדש מקסים!!! מאיר עיניים!! וטעים…
לאיזה תבנית מתאים המתכון?
תודה ❤️
תבנית אינגליש קייק.
היי אפרת
כמה זמן כדאי לחמם את התנור לפני שמכניסים את העוגה לתוכו?
תודה ושבת נפלאה .
לפחות 8 דקות לפני.
האם אפשר להקפיא עם הציפוי?
כן.
תודה 🌺
איזה יופי האתר החדש .
רציתי לשאול האם יש תחליף לשוקלד המריר בציפוי?
תודה.
היי עינת,
אפשר להכין ציפוי מקקאו. ראי מתכון כאן- ציפוי שוקולד לעוגה
יצא טעים במיוחד!תודה רבה רבה
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, תודה רבה על המתכון וגם על ההודעה במייל על האתר החדש!! מאחלת לך הרבה הצלחה, אני מאוד מתרגשת 🙂 אני רוצה להכין את העוגה הזאת היום ורציתי לשאול רק לגבי הציפוי: אני רוצה שהציפוי ייצא יציב ולא “רטוב” ו”מלכלך” מדי – האם מספיק להוסיף לשוקולד הנמס כף אחד של מייפל ולוותר על השמן והמים? תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי יקרה,
קודם כל תודה רבה
אם את רוצה שהציפוי יהיה פחות נוזלי אז מספיק להוסיף לו כף שמן (בלי מייפל ומים).
הציפוי אמור להתייצב אחרי כחצי שעה-שעה בטמפ’ החדר.
היי אפרת, סוף סוף הגעתי למתכון הזה (יש רשימה ארוכה של מתכונים שאני רוצה להכין ופשוט אין זמן!!) – יצא פשוט delicious!!! כולם התלהבו!! נראה שמייפל טבעי הולך להיות מוצר קבוע אצלי בבית 🙂 תודה רבה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה יקרה ושבוע טוב ❤️
אפרת, העוגה יצאה מדהימה. כאשר אהבתי. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע טוב!
היי אפרת
אפשרי גם קמח כוסמין מלא או עדיף כוסמין לבן או 70 אחוז
תודה.
לדעתי הכי מוצלח זה ייצא עם קמח כוסמין לבן, אח”כ 70% ואופציה אחרונה -כוסמין מלא.
היי אפרת,תודה לך על המתכונים המהממים!
ניתן להמיר את המייפל בסירופ מייפל לא טבעי?(הרגיל)
כן.
אפשר סילאן במקום מייפל?
יש מתכון לעוגת סילאן ושוקולד.
הי אפרת,
משום מה כל העוגות מהסוג הבחוש הזה (בלי הקצפה) שניסיתי לא הצליחו לי בכלל,
יצאו דחוסות וכבדות מאד.
מאד מתחשק לי לנסות את העוגה הזאת,
אבל אני פוחדת ששוב יתפשל לי,
יש לך רעיון מה הבעיה?
היי אפרת,
באיזה כוס את משתמשת?
את מערבבת הרבה אחרי הוספת הקמחים?
כמה זמן את מחממת את התנור לפני שאת מכניסה את העוגה?
העוגות תופחות בכלל?
היי אפרת הכנתי עכשיו את העוגה יצאה טעימה אבל דחוסה לא כמו בתמונה שהיא נראת חומה יפה ואורירית
היי לידור,
באיזו כוס השתמשת?
היי אפרת זו תבנית אינגלישקייק ?
כן, תבנית אינגליש קייק חד פעמית.
האם אפשר עם קמח כוסמין או מלא?
עדיף עם קמח כוסמין. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
ואם אין לי קקאו אפשר שוקולית? תודה
כן, אפשר לשים 3 כפות מלאות שוקולית.
איך מכפילים את הכמות לתבנית בינונית 20/30?
יש להכפיל כמויות ב-2.
שימי לב שיש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
שלום אפרת
יחדית מידה כוס זאת כוס חד פעמית חם או קר?
הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל.
היי אפרת,
אם אין לי קמח תופח?
אפשר לערבב כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.