זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
1/2 כוס (100 ג’) שמן
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב/ מיץ תפוזים
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
1/3 כוס (30 ג’) קוקוס
50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות (30 מ”ל) מים
1 כפית מלאה (3 ג’) אבקת נס קפה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, אח”כ חלב/מיץ ובסוף קמח וקוקוס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-מחלקים את התערובת בצורה שווה לשתי קערות. לקערה אחת – מוספים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב ולקערה השניה- מוסיפים כפית נס קפה ומערבבים.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק את בלילת השוקולד ומעליה יוצקים את בלילת הקפה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.
הי, אני יכולה לחלק את הבלילה למאפינס קטנים (הקשיחים מקרטון)?
כמה בערך יצאו לי?
והאם אני יכולה לערבב את שתי הבלילות יחד לפני שאני שופכת?
תודה רבה על כל המתכונים!
כן. ייצאו בערך 8-10 יחידות (תלוי בגודל השקעים).
את יכולה למזוג לכל שקע בלילה אחת ומעליה בלילה אחרת.
אם את לא רוצה לעשות את זה שני צבעים אפשר מראש לא לחלק ל-2 בלילות ולהמיס את השוקולד המריר עם השמן ולהוסיף לתערובת. את אבקת הנס קפה להוסיף עם הקמח.
עוגה מושלמת לבוקר ! הכפלתי כמויות ושמתי חצי כוס סוכר לבן וחצי חום. את הנס קפה הוספתי כאבקה לתוך קערת החומרים היבשים וציפיתי בטבלאת שוקולד פרה אגוזים יצא מושלם! תודה רבה לך, אפרת היקרה. תבורכי 3>
מעולה💜
תודה שחזרת לשתף:)
אפרת האלופה,
האם ניתן לוותר על השוקולד מריר ולהשתמש רק בקקאו?
במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית קקאו + 3 כפות מים. כדאי להוסיף לבלילה כף גדושה סוכר.
היי אפרת,
במקום הקפה נמס אפשר להוסיף אספרסו מהמכונת קפה? אם כן, כמה כפות ?
היי אלית,
במקום החלב/מיץ תפוזים, תכיני אספרסו ותוסיפי מים עד שליש כוס (רק שלא יהיה חם מידי, שיהיה חמים-פושר).
עוגה מעולה מעולה !
שמחה שאהבת🙂
תודה טל
אם הכנסתי את העוגה יום שלישי בערב. האם היא יכולה להישמר לי במקרר עד יום שבת? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה.
היי הודיה,
עדיף להקפיא את העוגה ולהפשיר ביום שבת בבוקר.
בעייה שאין לי מקום במקפיא..
אני מבינה אבל אני חוששת שהעוגה תתייבש כבר עד יום שבת
הכנסתי אותה למקרר
לא מומלץ להכניס עוגות בחושות למקרר כי זה מייבש אותן.
עדיף לשמור על השיש במקום קריר ומוצל.
בכל מקרה, אם העוגה מיועדת לשבת ואין לך אפשרות להקפיא אותה אז תשאירי במקרר.
ערב טוב
אני רוצה להכין ורציתי לשאול אם אני שמה במקום שוקולד מריר שוקולד השחר וכמה? והאם שמים את השוקולד ביחד אם מים והאם להמיס במיקורוגל? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
היי הודיה,
אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד.
וכן ממיסים את השוקולד יחד עם המים.
ערב טוב.
בסוף הכנתי לפי המתכון שלך.
ויצא ממש טוב וטעים. 😊😋
תודה רבה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
וואו, וואו, וואו, יצא משגע לא אכלתי משהו טעים יותר מזה
עשיתי את העוגה כעוגת יומולדת בתבנית עגולה 26 (הכפלתי את כל המוצרים) בטעם יצא משגע אבל קצת דחוס. זה לא גרם לנו לגמור את זה תוך יום. מה אפשר לעשות פעם הבאה כדי שיהיה יותר אוורירי?
היי
שמחה שיצא טעים!
יש מספר סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר או ארוך מהדרוש לעוגה
הכנתי ביום שישי העוגה יצא אוורירית רכה וטעימההה
לומדת ומשתפרת תודה המון!!
איזה כיף לשמוע!
תודה על הפרגון❤
העוגה הכי טעימה אי פעם!! הכנתי אותה והתחסלה בצ’יק. הכנתי עוגה נוספת והתחסלה שוב. השתמשתי במיץ תפוזים והשמטתי את הקוקוס. גם בחלב סויה יוצא מעולה. אין מה להכין פחות מ3 תבניות=]
יש לך עצה בשבילי בהכפלת כמויות כיצד לא להסתבך גם בהכנה וגם כשאני שופכת לתבניות? שאדע שעשיתי שווה בשווה?או פשוט למדוד בכלי (כמו שעשיתי) וזהו? תודה רבה לך מראש=]
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל🙂
כשמכפילים כמויות אין כ”כ איך לדייק בכמות ששמים בכל תבנית מלבד למדוד במשקל.
אישית אני פשוט מצמידה את התבניות בשורה ומנסה שכולן יהיו עם בלילה באותו גובה.
הכנתי העוגה מושלמת משתמשת באתר שלך מלא
לילה טוב!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, אשמח לעצתך איך להפוך את העוגה ליותר אוורירית?
יוליה
היי,
לעוגה אוורירית חשוב:
להשתמש בכוס מדידה,
להקציף (ידנית) את הביצים והסוכר היטב,
להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח,
לאפות בתבנית הנכונה, בחום הנכון ובתכנית קו עליון ותחתון.
בהצלחה(:
האמת, עשיתי את כל מה שאמרת בדיוק איך שרשמת. אולי חוץ מהחלק של הערבוב של הקמח, לא שמתי לב כמה זמן ערבבתי. היא יצאה לי ממש דחוסה.
אם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) והקפדת על שאר הדגשים- כנראה שהבעיה אכן בערבוב יתר.
זה גם יכול לקרות אם היה צריך לאפות עוד כמה דקות.
אשים לב פעם הבאה 🙂
תודה רבה על התשובות ושבוע נעים🌼
במתכונים שרשום מיץ תפוזים אפשר לשיים במקום תרכיז תפוזים (לערבב תרכיז עם מים)
מעולה, תודה על השיתוף(:
אפשר לשיים במקום מיץ תפוזים מים
היי,
עדיף לשים חלב אבל אפשר גם מים.
אני שמי מיץ ענבים
עוגה מעולה ופשוטה כמו כל המתכונים הנהדרים שלך.
מאד קשה לטבען מתכונים אצל אחרים, עם מיליון ביצים.
אצלך כמעט תמיד מצליח 😃
לכל מי שמעוניין, עוגה שהצלחתי לטבען:
במקום 2 ביצים, חצי כוס רסק תפוחים ללא סוכר.
אני מעדיפה את רסק התפוחים לאפייה של חברת “יכין”, בקופסת שימורים, בניחוח שקדים וקינמון.
נותן מירקם וארומה מעולה לעוגה.
לא משאיר טעם לוואי.
דבר שני שאני מוסיפה הוא כף חמאת אגוז כולשהו, עדיף קשיו, שקד או אגוז. הם מוסיפים לאוויריות העוגה ללא ביצים ולא משאירים טעם בעוגה.
אחרי הקמח, מוסיפה כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה.
בסיום, כשהתערובת מוכנה, לפני החלוקה לשתי תערובות, מוסיפה אחרון ת מ י ד כף אחת של חומץ.
חומץ עם סודה לשתייה מתחיל לתסוס מיידית, מערבבים מעט.
החומץ לא משאיר שום טעם בעוגה, מערבבת מעט רק שיתטמע וממשיכה לפי המתכון.
לאבקת קפה נמס שמתי את קפה נמס “עלית” בטעם אגוזים, כפית גדושה. יצא מעולה.
סוכר רגיל החלפתי לסוכר חום, אותה כמות, רק מבחינת טעם אישי.
השתמשתי בחלב שקדים. מאד טעים לטעמי בעוגות בחושות.
מבחינת עוגה טיבעונית, זה בדרכ בין חמש דקות לעשר דקות יותר זמן אפייה. לפעמים קצת יותר.
העוגה יצאה אוורירית וגבוהה, ללא ביצים. לא דחוסה.
עשיתי מעל גנאש מלמעלה. יצא מעולה. המון תודה!
תודה שרית כתמיד על השיתוף בהצלחה ב’טבעון’ המתכון! איזה כיף שיצא מעולה💗
מתכון פצצה!! העוגות הבחושות שניסיתי אחת אחת מעולות. מתכונים פשוטים ונגישים עם תוצאות מושלמות 🙂 תבורכי
תודה על המילים החמות נועם🥰
הכנתי לכבוד שבת ויצאה טעיממממה!!
הוספתי מעל מקלות שקדים ושברי פקאן… כולם התלהבו!
והריח של הקפה…..😇
איזה כיף!
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
היי אפרת, אפשר במקום חלב לשים חלב סויה /שיבולת שועל?
תודה ☺️
כן, עדיף חלב סויה.
היי אפרת
תודה על המתכונים המושלמים. נעזרת בהם המון.
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חפ בגודל תנור. מה הכמויות? תודה!!
כמות לתבנית ענקית בגודל 32X40:
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כוסות חלב/ מיץ תפוזים
4 כוסות קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
200 גרם שוקולד מריר + חצי כוס מים
4 ככפיות אבקת נס קפה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל
הי אפרת:)
אין לי כרגע שוקולד.. יש אפשרות להשתמש בקקאו? איך?
במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית קקאו + 3 כפות מים. כדאי להוסיף לבלילה כף סוכר נוספת.
אני רוצה שייצא טעם של קפה חזק, בכמה להגדיל את הנס קפה?
ואפשר גם מידות לתבנית 20*25 בעומק 6? זה ייצא נמוך בתבנית כזו?
1.5-2 כפיות.
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-2.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי אם הכפלתי כמויות, לתבנית מלבנית, כמה זמן תימשך האפייה?
40-45 דקות. בכל מקרה יש לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה.
היי אפרת, הכנתי היום את העוגה הכל לפי ההוראות אך העוגה ייצאה ב2 שכבות. שכבת השוקולד ומעל שכבת הקפה וגם נוצרה גבעה בעוגה. מה עשיתי לא נכון? אגב, אני תמיד משמנת את התבנית יכול להיות שזה קשור לזה שהעיסות לא התערבבו? אשמח למענה… בכל זאת העוגה טעימה! תודה.
היי מוריה,
לא יצא לך כמו בתמונה? הבלילה של הקפה אמורה לשקוע קצת במהלך האפיה, היא לא שקעה?
העוגה תפחה אז נוצרה גבעה.
באיזה כוס השתמשת? המרקם של הבלילה היה מוצק או נוזלי?
קודם כל תודה לך על ההתייחסות לשאלות 🙂
העוגה לא יצאה לי כמו בתמונה 🙁
השתמשתי בכוס מדידה.
המרקם של הבלילה היה קצת מוצק לא נוזלי.
השתמשתי בביצים L אם זה קשור….
אז כנראה שהסיבה היא שהמרקם יצא מוצק ולכן הבלילה של הקפה לא שקעה. פעם הבאה אפשר להוסיף קצת יותר חלב או מיץ (עד רבע כוס יותר) כדי לדלל קצת את הבלילה.
לדלל את הבלילה של הקפה? או לפני שמחלקים לדלל את כל הבלילה ורק אח\”כ לחלק? פשוט חייבת לנסות שוב! היא טעימה בטרוף ועוד רגע נגמרת… תודה לך!
לפני שמחלקים 🙂
שלום אפרת,
האם ישנה דרך להמיר את קוביות השוקולד בממרח שוקולד?
תודה!
אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד.
הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל ניראה כאילו העוגה לא תופחת היא נמוכה מאוד,
מדוע ככה ?
אשמח לעזרה עם מי אני יכולה לדבר אני לוקחת מפה הרבה מתכונים
היי מורן,
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו אבקת אפיה?
באיזה כוס השתמשת למתכון?
כמה זמן חיממת את התנור לפני שהכנסת את העוגה?
היי
ניתן לוותר על הקוקוס?
כן.
הי אפרת,
יצא מושלם כרגיל.
הכנתי עם 4 כפיות אספרסו והוספתי שוקו צ’יפס מלמעלה.
תודה!
נראה מעולה 🙂
תודה מוניקה
אפשר לעשות עם קפה גרעינים (ברזילאי), במקום נס קפה?
מניחה שכן.
אם הקפה הוא מגורען (ולא אבקתי) אז יש להמיס אותו לפני עם כף מים רותחים ואז להוסיף לבלילה.
היי. יחסית לגודל תבנית אינגליש קייק התערובת יוצאת מאוד קטנה- גודל התבנית היא לפי המידות
של התבניות שאת כותבת באתר (בקטגוריית טיפים).
מדוע התערובת יוצאת קטנה?
באיזה כוס השתמשת?
השתמשתי בכוס רגילה סטנדרטית, לא קטנה מידי. המידות מתאימות יותר לתבנית חד פעמי מקרטון ולא לגודל התבנית שמופיעה אצלך באתר.
היי מעיין,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. באיזה תבנית השתמשת?
היי אפשרת מה שלומך?
עשיתי היום את העוגה והיא יצאה נורא דחוסה. הקצפתי במיקסר סוכר עם ביצים ואחרי כמה דקות הוספתי שמן וחלב (והמשכתי להקציף).
אחכ הפסקתי להקציף ושמתי את הקוקוס והקמח. האם הייתי צריכה להמשיך להקציף עם הקוקוס והקמח? למה היא יצאה דחוסה?
למרות זאת יש לה טעם מעולה ובטוח שאנסה אותה שוב!
שבת שלום 😊
היי חן,
חיממת את התנור מראש?
פתחת את התנור במהלך האפיה?
העוגה תפחה או נשארה באותו גובה?
כמה זמן ערבבת לאחר שהוספת את הקמח והקוקוס?
באיזה כוס השתמשת?
שבת שלום 🌷
יצאה מצוין! נהנת מהאתר שלך. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה חגית 🌷
כרגיל גם הפעם יצא מצויין. לשוקולד הוספתי קצת ברנדי.
מעולה, תודה 🙂
עוגה מושלמת , אני יוצרת שבילים בין שני גווני העיסה ולמעלה מוסיפה שוקולד צ’יפס משדרג מאוד את העודב
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אתר מושלם!!! תודה רבה, לומדת המון.
תודה זוהר 💜
קודם כל תודה על האתר! מתכונים מעולים וטעימים!
האם אפשר להחליף את השוקולד בקקאו ואם כן באיזה כמויות?
היי עדי,
במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית קקאו + 3 כפות מים. אם את שמה קקאו כדאי להוסיף לבלילה כף סוכר נוספת.
האם אפשר להחליף את המיץ במים?
כן.
היי, קודם כל תודה על אתר נפלא, בזכותך למדתי המון.
שאלה לי, כשכתוב ביצים, לאיזו מידה הכוונה?
היי שני 🙂
אם לא מצוין במתכון גודל הביצים (כמו במתכון הזה) אז אפשר להשתמש בביצים בכל גודל.
אם רשום במתכון “ביצים גדולות” הכוונה ל X או XL.
הכנתי את העוגה היא מריחה ונראת סוף הדרך😀
בטוחה שגם ממש טעימה.
נראית מעולה!
תודה רותם 🙂
באהבה היא טעימה מאוד
הכנתי והעוגה מהממת!
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
אפשר לעשות בלי קוקוס?
כן אפשר.
אפרת יקירה,
העוגה הזו מככבת אצלנו,
תמיד מכפילה כמויות כיוון שמתחסלת ברגע (:
תודה רבה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה לירז.
יום מקסים 🌺
יצאה עוגה יפה
תודה אביטל 🙂
היי אני רוצה להכין בתבנית גדולה רגילה של עוגה. מה הכמויות שצריך?
וגם, אין לי קמח תופח אז כמה אבקת אפיה צריך להוסיף לקמח רגיל?
תודה על המתכונים אני מאוד נהנית מהאתר הזה 🙂
היי מיקי,
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 30X20.
לתבנית גדולה יותר בגודל 32X25 יש להכפיל כמויות ב-3.
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם את מכפילה ב-2 אז 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה וכך הלאה. חשוב לערבב את הקמח קודם בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
יום מקסים 🙂
היי! הכנתי עכשיועם קמח מלא וכפית אבקת אפייה והיא יצאה מ א ו ד נמוכה . יש סיבה למה? חושבת שעשיתי לפי המתכון
היי אסתי,
ערבבת היטב את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?
במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל ומה הכמות?
היי רחליף
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
היי, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון אבל העוגה יצאה מאוד שומנית…
היי חן,
העוגה לא אמורה לצאת שומנית אלא עסיסית. מה הכוונה לשומנית? היא נאפתה לגמרי?
כן היא נאפתה לגמרי. העוגה הייתה ספוגה בשמן…
העוגה תפחה כמו שצריך או נשארת נמוכה?
אפשר להשתמש במדדים של כוס חד פעמי קר או חם? עם לא אז כמה סיסי צריכה, להיות הכוס?
היי,
בכל המתכונים באתר (כולל זה) יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל.
מצרפת תמונה של כוס מתאימה:
יצא טעים מאוד,
פעם הבאה אנסה להוריד את הקוקוס, אולי השוקולד והקפה יהיו יותר דומינננטים
תודה אפרת
שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה העוגה נכנסה עכשיו לתנור, נראה מעולה
מעולה 🙂
שבת שלום
אפרת המקסימה!מכינה עם מיץ תפוזים וציפוי שוקולד עם שמן צריך לשים במקרר כשמתקררת?
לא, אין צורך. לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ.
יום מקסים 🙂
הכנתי את עוגת האגוזים,יצאה פשוט מעדן אורירית…מומלץ בחום
תודה עליזה, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב
האם אפשר לדלג על הקוקוס?
כן שולי, אפשר.
היי, חייבת לציין שמתה על המתכונים שלך 3>
יש לי תבנית קפיץ 26, מה הכמויות המומלצות כדי שהעוגה תצא לי גבוהה ויפה?
תודה!
היי אלי 🙂
לתבנית 26 אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס ושליש שמן
כוס ורבע חלב/ מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח
כוס קוקוס
150 גרם שוקולד מריר + 9 כפות מים
כף גדושה אבקת נס קפה
*יש להניח שזמן האפיה יתארך לכ-50 דקות.
הי
למי שאין מיקרוגל…כיצד את ממליצה להמיס? עם קערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים?
תודה!
היי הילה,
אפשר להמיס בשיטה שהצעת או במחבת קטנה על הלהבה והאש הכי נמוכה (חשוב להקפיד שלא יישרף).
שבוע נפלא
היי לא הבנתי איך לעשות את השילוב בין התערובות פשוט לשפוך למעלה ?
או לשפוך ואז לעשות צורת שיש
תוכלי להסביר לי יותר בפירוט
תודה לך !
היי חן,
יוצקים את הבלילות זו על זו בלי לערבב. קודם את בלילת השוקולד ומעל את בלילת הקפה.
האם ניתן להוריד בכמות הסוכר? ולשים סוכר חום? אם כן, בכמה אפשר להוריד?
האם ניתן לאפות עם קמח כוסמין מלא? אם כן, איך?
תודה רבה
היי לילוש,
לגבי הסוכר זה ממש עניין של טעם. לדעתי את יכולה להפחית לשליש כוס סוכר חום שהוא גם ככה קצת פחות מתוק מסוכר לבן.
אפשר להכין עם כוס קמח כוסמין מלא ולערבב איתו כפית אבקת אפיה.
היי,
שמתי אבקת נס קפה מגורען ושמתי לב שהגרגירים לא נמסו..איזו טעות.. :/
היי,
שמתי אבקת נס קפה מגורען, האם זה בסדר? כי עכשיו הגרגירים לא נמסו בעוגה והם נתקעו למעלה (אחרי האפייה)
היה צריך להמיס אותם קודם במים ואז להוסיף לתערובת אבל לא נורא, מקסימום יהיה טעם מרוכז יותר של קפה בחלק העליון של העוגה.
כן נכון, נפל לי האסימון מאוחר מדי כי כתוב אבקת נס קפה..
תודה רבה! יצא סוף, ומחמאות קיבלנו בלי סוף 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא פשוט מווווווושלם!!!
אוהבת את האתר תמיד יוצא מוצלח!!!!
עשיתי גם את העוגת קפה הבחושה
תודה ברכה 🙂
האם אפשר להקציף את הביצים כדי לקבל גובה או שזה מיותר??
כן ברכה, אפשר.
היי האם אפשר במקום קמח תופח קמח רגיל פלוס א.אפיה??
היי ברכה,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על הקוקוס? ואפשר להחליף את המיץ תפוזים בקצפת ריצ’?
כן שרה, אפשר.
היי עשיתי כמה פעמים את העוגה ויצא פצצה… תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים. שבת שלום
תודה תהילה ושבת שלום!
תודה רבה על הסבלנות!מבטיחה לעדכן איך יצא
וכפית נס קפה לכמות כפולה של ציפוי?מוסיפים אחרי שהציפוי שוקולד מוכן?
כן, את מוסיפה אחרי שהמסת את החומרים וערבבת לתערובת חלקה. תתחילי בחצי כפית. תטעמי ולפי זה תחליטי אם להוסיף חצי כפית נוספת.
תודה רבה!את הציפוי לשים על העוגה מס’ דק’ אחרי שיוצאת מהתנור?הציפוי צריך להיות חמים?כדי שהציפוי יהיה מורגש יותר כדאי להכפיל את המרכיבים שלו?
כן, כן וכן 🙂
הי אפרת רוצה להכין את הציפוי שהצעת להילה אבל במקום חמאה עם שמן. כמה שמן לשים וכדאי לשים את הקרם כמה דק’ אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ואז לעטוף בניילון נצמד?
היי שרון,
במקום 10 גרם חמאה שימי כף שמן (50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים).
אם תעטפי בניילון נצמד הציפוי יכול להמרח לכן את יכולה לשים את הציפוי כשהעוגה חמה ולא לעטוף בניילון נצמד או לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולאחר מכן לצקת את הציפוי.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
היי
האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד השחר?
אם כן, איזו כמות לשים ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. שימי 2 כפות ממרח.
בהצלחה 😉
שלום!
אני להכין את העוגה,אבל גיליתי שנגמר המיץ תפוזים.האם אפשר לעשות עם מים או שעדיף כבר להכין עוגה אחרת?
היי אדוה,
אפשר להכין גם עם מים.
שבת שלום 🙂
הי אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר..בערך בגודל של שתי אינגליש ( קצת פחות )
פשוט להכפיל כמויות?
היי,
אם הכוונה לתבנית המלבנית בגודל 22*31 אז כן, פשוט הכפילי כמויות ב-2.
בהצלחה 😉
אפשר ללא קוקוס?
כן אסנת, אפשר לוותר על הקוקוס.
הכנתי את העוגה ברגע האחרון והיא גם פשוטה וגם טעימה.
טיפ קטן כדי שהעוגה לא תיהיה יבשה מידי שפכתי מעליה בעודה חמה רבע כוס מים מהולים ברבע כפית נס קפה וקצת ברנדי.
יצא מדהים והיה ביקוש למתכון.
תודה רבה.
נשמע מעולה 🙂
תודה עדיה והמשך יום נפלא
בגדול לא התלהבתי מעוגה והיא יצאה לא מתוקה לטעמי חסר סוכר.
שאלה לי – העוגה טפחה ולאחר שהוצאתי מהתנור האמצע שלה צנח – מה יכולה להיות הסיבה ואיך אפשר להימנע מכך? תודה:)
היי איילת,
אם העוגה צנחה אז בטח שהיא לא תהיה מוצלחת. זה פוגע במרקם, באווריריות ובטעם. לגבי המתיקות זה עניין של טעם אישי 🙂
אפית בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום? כמה זמן העוגה הייתה בתנור? המרכז של העוגה יכול לצנוח כאשר העוגה הוצאה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי.
הי, איזה ציפוי אפשר להכין לעוגה? כי היא נשברה למעלה ואני רוצה להסתיר את זה. תודה!
היי הילה,
העוגה אכן מתבקעת בחלק העליון. זו תופעה נפוצה בעוגה הזאת.
את יכולה להכין ציפוי שוקולד ולהמיס במיקרוגל : 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית או
50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + כף מים.
אפשר להוסיף לתערובת גם כחצי כפית אבקת נס קפה כדי לקבל טעם של שוקולד-קפה.
היי
אוהב את האתר שלכם
גם הכמויות שאתם נותנים לעוגה (גודל אינגליש קייק) מתאים לי
שאלה :
במקום שוקולד מריר , אפשר שוקולית?
אם כן כמה ואיך ?
יעקב
היי יעקב,
שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
במקום 50 גרם שוקולד מריר אפשר לשים כף אבקת שוקולית (ולא לשכוח להוסיף גם 3 כפות מים).
הי, כמה טבליות שוקולד זה 50 גרם? תודה!
היי הילה,
אם זה שוקולד פרה (שהקוביות קטנות) זה יוצא כ-12 קוביות.
חייבת לציין שהאתר הזה פשוט מושלם!
הייתי רוצה לשאול אם אין מיץ תפוזים ואני עדיין רוצה להכין את העוגה פרווה,האם אפשר להשתמש במיץ פירות טרופיים? או עדיף עבר להשתמש במים פושרים?
תודה נורית 🙂
נראה לי שעדיף לשים מים (כי אני לא יודעת עד כמה הטעם של מיץ הפירות חזק)
שבת שלום!
שכחתי, עוד שאלה:
אם אני מחליפה את המיץ תפוזים במים זה לא יהרוס את הטעם?
ובכלל, עם כל ההחלפות שאני עושה (קקאו, מים ואבקת אפיה)- האם עדיין יצא טעים?
בוקר טוב!
אני מתכננת להכין את העוגה בע”ה, שתי שאלות:
א. אם אני מחליפה את השוקולד בכף גדושה קקאו היא לא תצא מרה?
ב. אם אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה לשים?
תודה!
היי רננה,
במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית אבקת קקאו או כף אבקת שוקולית (עם שוקולית הטעם יהיה יותר מעודן). יש להוסיף גם 3 כפות מים. אם את שמה קקאו הוסיפי לעוגה עוד כף סוכר מעבר לחצי כוס כדי לאזן את המתיקות.
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה (חשוב לערבב ביחד לפני שמוסיפים לבלילה).
מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי מים. עדיין העוגה תצא טעימה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
איזו תגובה מהירה! תודה!
היי, תודה רבה על כל המתכונים!
רציתי לדעת מה אפשר לעשות אם אני לא אוהבת קוקוס? האם פשוט להוריד לגמרי או שעליי להוסיף משהו במקום?
היי שני,
אין בעיה לוותר על הקוקוס. אין צורך לשים במקומו שום דבר.
יום מקסים 🙂
עשיתי הכל אבל יצא לי מר למה?
היי מאיה,
העוגה ממש לא אמורה לצאת מרה. אני מניחה שהשתמשת באיזה מרכיב שגם למרירות.
שמת חלב או מיץ תפוזים?
באיזה שוקולד מריר השתמשת? מה אחוז הקקאו בו?
באיזה נס קפה השתמשת?
עשיתי הכל בדיוק אבל העוגה לא מתבשלת בפנים הלמעלה כן התבשל והיא הרבה זמן כבר בתנור מה לעשות?
היי ענבל,
תבדקי אם את בתוכנית הרגילה של התנור ועל 180 מעלות. אם כן, כדאי להנמיך את המעלות ל170-160 כדי שהעוגה תאפה מבפנים ולא תשחים יותר מידי מבחוץ.
כמה זמן היא כבר בתנור? האם אפית בתבנית אינגליש קייק?
אשמח לתגובה מהירה, התחלתי עכשיו להכין וראיתי שנגמר לי הקמח ונשאר לי קמח מלא.אני יכולה להשתמש בו או שזה יהרוס?
היי ליאת,
מתנצלת, ראיתי עכשיו..
לא כל כך מומלץ להכין רק עם קמח מלא מאחר והמרקם של העוגה ייצא דחוס מידי (אלא אם כן מדובר בקמח כוסמין מלא). אם כבר כדאי לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן.
היי שלום
ושוב יצא לי מצויין ב”ה תודה רבה לך!!
יש אולי אפליקציה לאתר??
שמחה לשמוע ישראל!
אין לאתר אפליקציה. מקווה שבהמשך תהיה.. 🙂
יש לי ביצים M לשים 2 או 3 (רוצה שהעוגה תצא גבוהה)?כדאי לעטוף בניילון נצמד כמה דק’ אחרי שיוצאת מהתנור – זה מוסיף רכות ועסיסיות?לכמה ימים העוגה טובה?
היי שרון,
2 ביצים מספיקות. אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות (לא יותר) ואז להוסיף את כל החומרים כרגיל ולערבב. הקצפת הביצים מעניקה יותר נפח לעוגה.
את יכולה לעטוף בניילון נצמד, זה ירכך מעט את העוגה. העוגה נשמרת בחוץ כשהיא עטופה בניילון נצמד במשך 3-4 ימים.
האם אפשר לוותר על הקוקוס ?
כן שרון, אפשר.
הכנתי את העוגה הבוקר ויצא ממש ממש טוב! מתכון מעולה! הכל טעים ואפילו הצורה והצבע יצאו מושלם בדיוק כמו בתמונה! בקיצור עוגה 100% חולה על המתכונים שלך!
תודה נטע! שמחה לשמוע 🙂
היא יצאה ממש תפוחה וגבוהה בקיצור מרוצה מהתוצאה ומהמתכון 🙂 כמו תמיד..
הכנתי את העוגה היום. יצאה פלאפית, רכה ומאוד טעימה. תודה על המתכון.
שמחה לשמוע שלומי 🙂
תודה שחזרת לעדכן וגמר חתימה טובה
הי.
העודה יצאה ממש נמוכה האם אפשר לעשות את כל הבלילה בתבנית אינגליש אחת?
הכנתי ב2 תבניות ויצא ממש נמוך.(תבנית רגילה)
היי אתי,
בטח 🙂 אמורים להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת (ראי מתחת לתמונה רשום- תבנית אינגליש קייק).
איזה קטע….כנראה התבלבל לי עם מתכון אחר…אבל יצאה טעימה זה הכי חשוב לא?
הכי חשוב 🙂
הי
תודה על התשובה הקודמת
אני מכינה עכשיו את העוגה, הכנסתי את הבלילה לתבנית אינגליש לא ח.פ. וזה נראה ממש נמוך בתבנית…
תודה
היי הדר,
תבניות אינגליש קייק חד פעמיות הן בדר”כ מעט קטנות יותר ולכן זה נראה נמוך.
איך העוגה יצאה?
הי
אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים/חלב?
תודה
כן הדר, עדיף שיהיו מים חמים.
תודה רבה!
הי קודם כל הכנתי את פשטידת הגמבה ויצאה מעולה!בקשר לעוגה – מתכוונת להמיס את השוקולד בקלחת על הגז. המים צריכים להיות פושרים מהברז?
היי שרון,
שמחה שהפשטידה יצאה טעימה 🙂
לגבי המים – זה לא משנה. אפשר חמים או פושרים.
יצא לי בגלל השוקולד המריר תערובת כהה
ולא רואים יפה את שני הצבעים כקרם חום כמו שאצלך
אגב על איזה מיקסר את ממליצה ויודעת שהוא איכותי וטוב
אז יכול להיות שסוג השוקולד המריר עושה את ההבדל? אני משתמשת בדר”כ בשוקולד מריר פרה של עלית. מה הצבע שיוצא לך בתערובת הקפה? שם היא חייבת לצאת יותר בהירה מאחר ואין בה שוקולד.
אני משתמשת כבר שנים במיקסר ידני הכי פשוט של חברת KENNEDY. גם כשהחלפתי (כי הוא נפל ונשבר לי) החלפתי לאותה חברה. מיקסר פשוט ועושה את העבודה.
איך יוצא לך תערובת השוקולד כזו בהירה
וגם כ״כ יפה הקפה בצדדים
גלי נא לי את הפטנט
תודה רבה
היי דבורה,
גם פה לא עשיתי שום דבר מיוחד 🙂
לתערובת השוקולד הוספתי 50 גרם שוקולד מריר (כמו שרשום) וזה הצבע שקיבלתי אחרי האפיה. יכול להיות שאת מוסיפה קקאו? כי הקקאו ידוע כנותן צבע חזק של שוקולד. אולי יש השפעה גם למיץ התפוזים בצבע הסופי שהתקבל.
גם פה יצקתי את שכבת השוקולד בתחתית ומעל את שכבת הקפה ולא ערבבתי בכלל. הכנסתי כמו שזה לתנור וזה מה שיצר את הצורה שאת רואה.
ניסית להכין את העוגה כמו שרשום? אם כן, זה לא יצא לך כמו בתמונה?
אני תמיד מכין עוגות שלכם ותמיד יוצא מדהים ושאלתי היא האם זה ביצים L או אחר?
שמחה לשמוע אור 🙂
אפשר להשתמש בביצים L. גודל הביצים לא משנה במתכון הזה.
לגבי נס קפה של עלית – מספיק לשים כפית אחת גדושה?אפשר להכפיל כמויות ואילו תבניות יתאימו?
כן, מספיק כפית אחת גדושה. לאחר שתטעמי את העוגה אם תעדיפי טעם קפה יותר חזק, תשימי בפעם הבאה 2 כפיות.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 22X31 (התבנית היא בגודל 2 תבניות אינגליש קייק). מאחר וזו תבנית גדולה משך האפיה יכול להתארך בכ 5-10 דקות.
בהצלחה 😉
שכחתי לשאול:לא צריך אחרי שיוצקים את 2 הבלילות לערבב אותן?ואם צריך לערבב-איך מערבבים?
אין צורך לערבב. לאחר אפיה זה מקבל צורה הדומה לזו שבתמונה 🙂
יש לי נס קפה אינסטנט רגיל של עלית וג’ייקובס ירוק.מה כדאי לשים וכמה?במקום שוקולד מריר אפשר לשים שוקולית וכמה?צריך עדיין לערבב ב3 כפות מים (קרים או חמים)?
היי שרון,
עדיף קפה של עלית. אם הקפה הוא מגורען (ולא אבקתי) אז תמיסי אותו לפני עם כף מים רותחים ואז תוסיפי לבלילה.
את יכולה לשים שוקולית (תוסיפי למחצית הבלילה 2 כפות שוקולית + 3 כפות מים).
שבת שלום 🙂
היי! האם צריך לערבב כל מרכיב אחרי שמוסיפים אותו (שמן, תפוזים, קמח) בנפרד ואז להוסיף את הבא אחריו או לשים את כולם ולערבב הכל יחד? אתמול ערבבתי הכל יחד והיו לי גושים שפשוט לא נעלמו…. חג שמח 🙂
היי רינת,
כן, צריך לערבב כל מרכיב כמה שניות ואז להוסיף את המרכיב הבא ושוב לערבב כמה שניות וכך הלאה..
חג שמח 🙂
הכנתי את העוגה עם קמח תופח של פסח ויצא מדהים
היא התחסלה אז אני צריכה להכין חדש
מעולה! תודה שחזרת לשתף וחג שמח 🙂
טעים טעים טעים !!! שבת שלום 🙂
תודה מעיין 🙂
שבת שלום!
העוגה פשוט מעולה! גם עם חלב וגם עם מיץ תפוזים. עשיתי אותה לא מעט פעמים ותמיד יצאה מצויינת! ממליצה בחום!
תודה דנה!
פורים שמח 🙂
היי!! דבר ראשון האתר מדהים!! תודה לך!
דבר שני- הכנתי את העוגה, יצאה אחלה, אבל לא הרשתי בכלל את הטעם של הקפה..
אני יכולה לשנות את המינון ולהוסיף 2 כפיות נס קפה ג’ייקובס?
היא לא תצא מרה?
בשמחה נטע!
אם את אוהבת טעם חזק של קפה אז כן את יכולה לשים 2 כפיות. זה לא אמור לצאת מר.
שבת שלום!
פעם שנייה שאני מכינה את העוגה המעולה הזו!
אתמול הכנתי אותה עבור המשפחה המורחבת. הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית חד פעמית הבינונית.
העוגה פשוט קצרה מחמאות!
יצאה גבוהה, רכה וטעימה מאוד 🙂
מעולה 😉 תודה לירז ושבת שלום!
מצטערת על הפידבק באיחור אבל כבר חצי שנה אני מכינה את העוגה הזו והיא פשוט נטרפת כל כך מהר שאני התחלתי להכפיל את הכמות ואני מכינה 2 תבניות .מתכון מעולה. בעצם כל המתכונים באתר הזה מעולים וקלים
תודה רבה יפית!
שבת שלום 🙂
האם יתאים גם קרם וניל או חמאה? תודה מראש
בשמחה 🙂
כן אפשר להכין גם קרם וניל או חמאה אבל חשוב שהציפוי יהיה מעט עבה וסמיך.
וואו אני מעריכה את עזרתך מאוד תודה
האם אפשר לשים את העוגת כבסיס לבצק סוכר? ואם כן איזה קרם מקשר יהיה מתאים?
היי מיכל,
אפשר רק מומלץ להפוך את העוגה בזהירות לאחר האפיה כדי שהמשטח יהיה ישר ורק אז לצקת את הציפוי כי לעיתים העוגה נסדקת או מתבקעת מעט לאחר האפיה.
יהיה מתאים להכין ציפוי שוקולד ועליו להדביק את בצק הסוכר (לאחר שהציפוי מתקרר כמובן).
מצרפת קישור למתכון לציפוי שוקולד (שתי האפשרויות לציפוי המצוינות במתכון מתאימות)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94/
בהצלחה 😉
הי,
העוגה מצויינת!!!
תודה (:
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבת שלום!
תודה רבה ושבת שלום♡
שבת שלום 🙂
היי,
האם ניתן לטבען את העוגה ולעשות אותה ללא ביצים כמו העוגת שוקולד הטבעונית?
היי רותי,
בגדול במקום הביצים אפשר לשים בננה אחת בשלה מעוכה או כחצי כוס רסק תפוחים אך מאחר ולא ניסיתי לעשות זאת במתכון הזה, לצערי אינני יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.
התאהבתי ממש במתכון! העוגה מדהימה וטעימה מאוד.. החלפתי את השוקולד המריר, כי לא היה לי בבית, בקקאו ושוקולית עם טיפה מים ויצא אדיר! שבת שלום!
מעולה! תודה אולה ושבת שלום 🙂
אין מילים… עוגה טובה וטעימה!!
תודה ליאת 🙂
עוגה ממש קלה להכנה וטעימה מאוד . במילה אחת מצוינת!
תודה אירית 🙂
הכנתי את העוגה פרווה לשישי… יצאה טעימה ומעולה!!! תודה רבה!
תודה בת 🙂
היי האם ניתן לשים אבקת קקאו או שוקו במקום קוביות שוקולד?
היי מילנה,
במקום השוקולד המריר אפשר לשים כפית אבקת קקאו או 2 כפות ממרח שוקולד.
וואו חייבת לומר שמאז שנפגשתי באתר המהמם הזה, אני לא מפסיקה לקחת מפה מתכונים..
בתור אמא לתינוקות קטנים, שאת רוצה לפנק את הסובבים אותך, ואת רוצה שיצא טעים סופר-דופר, אבל אין זמן וכוח ואפשרות עם הקטנטנים, אז המתכונים פה הם פשוט פלא!! גם טעימים, איכותיים וחומרים שיש בבית..
תודה תודה ועוד תודה, יצא מעלף…
תודה רבה! כיף גדול לשמוע 🙂
עוגה מצויינת, קלה והכי חשובה טעימה מאוד!
אני מאוהבת באתר הזה!!!
תודה רבה
תודה ליהי! אני שמחה לשמוע 🙂
שלום, ראיתי כאן מתכון דומה אבל עם פרורי בסקוויטים ושוקולד צ׳יפס בין הבלילות. איך אני מוצאת אותו? תודה מראש! אוהבת מאוד את האתר הזה!
היי שרה,
מצורף לינק למתכון-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%94/
סופשבוע נעים!
עוגה מעולה ממליצה בחום
תודה רויטל 🙂
שלום! אתה מעולה…! אני עושה מלא מתכונים מהאתר ותמיד יוצא טעים ממש.
רציתי לשאול-המתכון לעוגה זה רק לתבנית אינגליש קייק 1??
תודה שלהבת, טוב לשמוע 🙂
כן, הכמות במתכון היא לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות אינגליש קייק.
יום נפלא 🙂
האם אפשר להחליף את השוקולד מריר בשוקולד נוטלה?
היי טימור,
כן, אפשר להמיר ב2 כפות ממרח נוטלה.
היי,
אם אופים בתבנית שקעים של מאפיינס – זמן האפיה נשאר עדיין 30 – 35 דקות? (הרי בדרך כלל באפיית מאפיינס אופים רק 12 דקות).
היי נירה,
אם אופים בתבנית מאפינס זמן האפיה מתקצר ל 15-20 דקות.
שבת שלום 🙂
היי, אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן בכמה חמאה?
היי ירדן,
כן אפשר להמיר ב100 גרם חמאה מומסת.
וואו עוגה נהדרת כולם נהנו
שמחה שנהנתם 😉
שבוע נפלא!
תודה. כך חשבתי אנסה.
אם אני רוצה לאפות במכשיר קייקפופס בתבנית מאפינס קטנים שיש שם. איך אני מחלקת את שתי הבלילות השונות? אפשרל לערבב ביניהן קלות כמו לעוגת שייש?
היי מרים,
לא יצא לי לעבוד עם המכשיר אך כעקרון אפשר להכין את העוגה כעוגות מאפינס קטנות. יוצקים את שתי הבלילות אחת מעל השניה ומערבבים קלות כמו עוגת שיש.
עוגה מצויינת!!!!עשיתי אותה פרווה עם מיץ תפוזים. אני גרה בחו”ל ולי לקח יותר מ 35 דקות בתנור כנראה התנור שלי שונה אבל בכל אופן יצא מ- צ ו י נ ת!!!!תודה על המתכון הקל עוגה טעימה מאוד
תודה יפית 🙂 איזה כיף לשמוע!
תודה על המתכון , שמתי כפית גדושה של אבקת קפה גאקובס (הירוק) אבל הטעם של הקפה לא מורגש בכלל .. יכול להיות שלא הבנתי נכון והייתי אמורה לערבב את הכפית עם מעט מים רותחים לפני ההוספה לבלילה ? ואם כן , כמה מים ? תודה
היי לימור,
אם זו אבקה אז מספיק להוסיף אותה לבלילה ולערבב. רק אם זה קפה מגורען אז מומלץ לערבב לפני ב 2-3 כפות מים רותחים כדי לוודא שזה נמס כמו שצריך בבלילה.
אם עשית נכון והטעם של הקפה אינו מורגש אני ממליצה פעם הבאה לשים 2 כפיות.
שבת שלום 🙂
תודה רבה שבת שלום 🙂
תודה על המתכון המהיר, נראה מעולה:) מחכה לערב כדי לטעום:)
בשמחה ויק!
שבת שלום 🙂
עוגה ממש טעימה! תודה!
בשמחה אלומה היקרה וחג שמח!
הכנתי עכשיו-/קלה להכנה ובעיקר יצא מעולה
תודה כלנית, שמחה שאהבת 😉
אפשר להשתמש בתבנית קפיצית עגולה נראה לי 26.יש לי תבנית אינגליש קייק אבל נראה לי היא ארוכה מידי והן תמיד יוצאות לי נמוכות
היי עדי,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.. אם יש לך תבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום (בגודל 31X10) זה בדיוק הגודל המתאים. תבנית עגולה 26 לא מתאימה במקרה הזה כי היא גדולה מידי (עדיף כבר את האינגליש קייק שיש לך). אם יש לך תבנית שקעים/מאפינס אז אפשר להשתמש גם בה (אמור לצאת בין 10-12 מאפינס).
היי,
במידה ואין בנמצא חלב או מיץ. אפשר במקום כוס מים עם סוכר מומס?
או שיש הצעה אחרת…?
תודה מראש!
היי,
כן, אפשר שליש כוס מים חמים עם כפית סוכר מומס ואפשר להשתמש גם בשליש כוס שמנת מתוקה או צמחית אם יש ברשותך.
אפשר להשתמש בחלב אורז במקום? אם כן, אותה כמות כמו החלב?
כן אביבית, אותה כמות.
שבת שלום 🙂
עוגה מצויינת ממליצה בחום:)
תודה גלי 🙂
שלום וחג שמח, עוגה פשוט מעולה!
פעם שניה שאני מכינה אותה. פעם ראשונה הכנתי עם חלב כי לא היה אכפת לי שיהיה חלבי ופעם שניה עם מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה. בשתי הפעמים העוגה יצאה פשוט מצוינת!
הי רעות,
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
חג שמח!
היי עשיתי את העוגה עם מיץ יצא לי עוגת חחנק …והייתה בתנור רק 30 דקות 🙁
הי אלכסנדרה,
לא הבנתי מה הכוונה עוגת חנק.
היא באמת יצאה מצוינת! 🙂
תודה וחג שמח!
היי מאיה,
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
היי,
האם הטעם נשמר טעים עם מיץ תפוזים או עדיף חלב? (פשוט רוצה לעשות אותה פרווה:))
תודה 🙂
היי מאיה,
עם מיץ תפוזים היא יוצאת מצוינת 😉
נראה מעולה, אך אם אני רוצה להשתמש בקמח רגיל וא. אפייה, זה אפשרי? מה היחס שצריך לעשות?
הי אור,
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
יום נפלא!
תודה רבה על התשובה המהירה!
שלום!
האם ניתן להחליף את הקוקוס במרכיב אחר…?
תודה!!!
הי נטלי,
אפשר לוותר לגמרי על הקוקוס ולא צריך לשים במקומו שום דבר.
יום נפלא 🙂
עוגה פשוט מעוללההה!!! תודה רבה על המתכון הנפלא 🙂
בשמחה שרון!