זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
רבע כוס + כף (62 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
רבע כוס (60 מ”ל) סירופ מייפל
חצי כוס (120 מ”ל) נס קפה מוכן (ממיסים כפית אבקת נס קפה עם רבע כוס מים רותחים ומוסיפים רבע כוס מים קרים)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית אבקת קקאו
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
*2 כפות סירופ מייפל
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית): ביצים, סוכר, שמן, סירופ מייפל ונס קפה.
-בקערית נפרדת מערבבים: קמח תופח, קקאו וסודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מרטיבים אותה באופן שווה ב-2 כפות סירופ מייפל.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הי
בטעות שפכתי את הקמח לתוך הקערה עם הנוזלים
זה יעשה שינוי בעוגה?
איך יצא? במקרה כזה יכול להיות שהעוגה תצא קצת פחות אוורירית.
יצא מעולה!!!!
❤️❤️
אפשר להכין אם קמח ללא גלוטן
אם זה קמח כמו קמח תמי או כרגיל אז לא אמורה להיות בעיה.
אפשר להחליף את הסוכר במייפל?
או בדבש?
כן אפשר.
היי,
קפה מגורען גם ילך פה?
כן:)
מרקם מצוין וטעים
תודה רוני🙂
מרקם מושלם! מזכיר נורא עוגות דבש מהסוג העסיסי והכהה
מעדן
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי את העוגה לשבת – הכפלתי כמויות ועשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק, ויצא פשוט מושלם! המרקם היה לא מידי דחוס והטעם לא מדי מתוק. תודה על המתכון המצוין!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בס”ד
תודה רבה אפרת! עוגה טעימה וקלה להכנה!
תבורכי:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגה טעימה ובמרקם מושללםםם!!!!
קלה מאד!!!
נ.ב. יש דרך להפוך אותה ליותר בריאה? במייפל יש מלא סוכר…
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להשתמש במייפל טבעי שהוא פחות מתוק ובריא יותר.
אם אני רוצה לעשות בתבנית בינונית אני צריכה להכפיל כמויות?דחוףף
לתבנית מלבנית 22*31 יש להכפיל כמויות פי 2.
היי עשיתי והכפלתי כמויות יצאא פגז מצרפת תמונה
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
היי, אפרת
דבר ראשון תודה המתכונים שלך מושלמים!!
לאיזה גובה הבלילה אמורה להגיע לפני האפיה? (כי יצא לי ממש נמוך)
תודה
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הבלילה מגיעה עד כ-3/4 מגובה התבנית.
תודה רבה!
העוגה יצאה מאוד שומנית
השתמשתי בכוס ח”פ לשתיה קרה
מה נראית לך הסיבה?
ככל הנראה בגלל שהשתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל (אפשר גם בכוס חד”פ לשתייה חמה).
אפרת יקרה, העודה טעימה מאד. איך שומרים את העוגה בחוץ או במקרר? חוששת שלא יחמיץ.
תודה רבה
היי
מומלץ לשמור במקרר, בייחוד בקיץ(:
היי,
האם אפשר להכין בתבנית מאפינס?
תודה רבה
היי,
כן, זמן האפייה יתקצר בכ-10-15 דקות.
יצא ממש טוב, תודה
שמחה מאד שיצא מוצלח😊
אפרת תודה ענקית על המתכון המטורףףף
אני אף פעם לא מצליחה להכין עוגות הם תמיד צונחות לי והעוגה הזו..אין דברים כאלה..
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה אפשר לשים במקום סודה לשתיה?
אפשר לוותר על סודה לשתייה.
הכנתי למוצאי הצום ארבע עוגות מהאתר!!
יצא מושלם!!! אהבו ממש!! יותר מכולן אהבו אותה!
תודה רבה!!
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
העוגה הזאת ממש ומאוד קלה להכנה והיא יוצאת ממש פצצה אין עליך בעולם תודה רבה שה’ ישלם שכרך בטוב ובנעימים.
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף ולפרגן(:
האם אפשר להכין ללא קאקו
אפשר לוותר על הקקאו (או להחליף בשוקולית), יהיה שינוי קל בצבע ובטעם.
היי אפרת
אני רציתי לומר לך שהעוגה הזאת ממש טעימה וקלה להכנה מושלם
תודה!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
אני חייבת לומר שכל פעם שאני רוצה להכין משהו אני נכנסת לאתר שלך!
את תותחית והמתכונים שלך ברורים וטובים!!
תודה שיש אותך 🙂
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המילים הטובות וחג שמח❤
המתכון של הנס קפה טוב??? כמה מים?
מה הכוונה? את מעוניינת להכין נס קפה לפי מה שכתוב? כי זה יוצא פושר מאד וללא חלב, ופחות טעים לשתייה.
כי בהתחלה לא חשבתי שצריך כל כך הרבה מים גם קרים וגם רותחים זה היה לי מאד מוזר?? לא התכוונתי לשתיה התכוונתי לנס קפה של העוגה…!
יוצא סה”כ חצי כוס קפה, זה יחס מתאים לכמות העוגה.
שלום לך נראה לי שלא הבנת אותי!!
שאלתי עם זה הגיוני הכמות מים הגדולה סה”כ רבע כוס מים פושרים ורבע כוס מים רותחים…
שאלתי עם זה לא הרבה מידי לא שרציתי לשתות כוס קפה אני יודעת איך מכינים קפה…!
הבנתי אותך…
כפי שכתבתי לך, חצי כוס קפה זו כמות נכונה עבור עוגה בתבנית אינגליש.
עד כמה שפיכת המייפל אחר האפיה – קירטית?
תודה עצומה על האתר נהאחד והיחיד הזה!!!
היי,
המייפל בציפוי מדגיש את הטעם וגם גורם לעוגה להיות יותר עסיסית ולא יבשה.
אם אין אפשרות אפשר לוותר על המייפל.
שלום לך.
שאלה:
כתבת: לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מרטיבים אותה באופן שווה ב-2 כפות סירופ מייפל.
להרטיב כאשר העוגה עוד חמה?
היי,
נכון(:
אפרת המקסימה,
האם אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא(:
היי אפרת, רציתי לחזור ולעדכן שהכנתי את העוגה אתמול בפעם השנייה (פעם ראשונה בדיוק לפי המתכון). הפעם החלפתי את המייפל בדבש וזה יצא מושלם! לציפוי, ערבבתי כפית מלאה דבש עם כף-שניים של מים רותחים ושפכתי על כל העוגה באופן אחיד, זה הוסיף המון טעם, רכות ועסיסיות! אז שוב תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון! תודה על השיתוף ושבוע טוב🌺
אפשר לערבב במיקסר, נכון?
היי,
אפשר גם במיקסר(:
הי אפרת יקירתי
כמו כל המתכונים, גם העוגה הזו הצליחה מעל ומעבר,
פעם הבאה אדע להכפיל כמויות (כדאי? או כדאי להכין כמות אחת פעמיים?)
תודה תודה תודה!!
היי רותי,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלח! אפשר להכין כמות כפולה בפעם אחת.
יום מקסים❤
על כמה מעלות לשים את התנור?
והאם טורבו?
היי,
יש לאפות על 180 מעלות, תכנית קו עליון ותחתון- לא טורבו.
היי אפרת,
אפשר בלי הסודה לשתייה? נתקעתי בלי..
היי,
אפשר לוותר על הסודה לשתייה(:
ניקי היקרה,לאחר הוספת הקמח, מלא גושים…
מה עושים?
היי מלכה,
יש לערבב בעדינות עם מטרפה או עם כף רק עד שאין גושים רבים או גדולים (להימנע מערבוב יתר).
אפרת(:
היי,
מה אפשר לשים במקום שוקולית? אולי שוקולד מריר?
היי אלינה,
אין במתכון שוקולית כך שאני לא מבינה למה התכוונת…
אם התכוונת לנס קפה אפשר להשתמש במקום בחצי כפית קקאו+ מים.
התבלבלתי עם התגובה מתחתי 🙂 התכוונתי מה אפשר לשים במקום הקקאו.
תודה על המענה, אין על המתכונים שלך❤️
אפשר לוותר על הקקאו או לשים שוקולית❤
היי אפרת, יופי של מתכון קל לעוגה – האם אפשר שוקולית במקום קקאו או שהקקאו קריטי ?
היי נופר,
שמחה שאהבת את המתכון!
הקקאו נותן צבע יפה וגם טעם יותר דומיננטי של שוקולד, בשונה משוקולית שהיא בהירה ומתוקה יותר.
היות והכמות כאן קטנה אין בעיה להשתמש בשוקולית.
היי אפרת, מעדכנת שהכנתי את העוגה כבר באותו ערב (אגב, בסוף כן השתמשתי בקקאו כפי שכתבת במתכון), בקושי עברה יממה והעוגה פשוט חוסלה ! פשוט אין לי מילים, אני לא אופה מצטיינת, אבל בזכות המתכון שלך יצאה לי עוגה מוצלחת (ובזכותו בכלל אפיתי לראשונה מזה זמן רב).
מדהים 🙂
וואו העוגה נראית מעולה! רכה ומזמינה(:
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח❤
הי, אפרת. אתר מדהים!
שאלה, האם השתמשת בסירופ בטעם מייפל או בסירופ מייפל אמיתי? לפעמים ממליצים דווקא על הסירופ הזול בטעם מייפל בגלל הצמיגיות. זה משנה?
היי לבנת,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
באופן כללי אם יש אפשרות- תמיד כדאי להשתמש בסירופ מייפל טבעי.
עם זאת, אם מדובר במתכון שמיועד לילדים או לחובבי המתוק הם יעדיפו דווקא את הסירופ הפשוט והמתוק יותר…
מידת הסמיכות של הסירופ פחות משמעותית. זה כן משמעותי כשמצפים עוגה בסירופ מייפל (שאז הסירופ הפשוט מתאים יותר בזכות סמיכותו).
היי אפשר בבקשה מתכון כתוב לכמות משולשת (3 תבניות אינגליש) קצת התבלבלתי עם הכמויות.. תודה רבה מראש!
היי לירון,
כמויות:
6 ביצים M
3/4 כוס + 3 כפות (186 ג’) סוכר
כוס (240 מ”ל) שמן קנולה
3/4 כוס (180 מ”ל) סירופ מייפל
כוס וחצי (360 מ”ל) נס קפה מוכן
3 כוסות (420 ג’) קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת קקאו
כפית וחצי שטוחות אבקת סודה לשתייה
*6 כפות סירופ מייפל
תודה רבה רבה!
יצא ממש טוב תודה על מתכון בטוח
וואו נראה מעולה! איזה כיף שחזרת לשתף😊
מעדכנת
אפיתי על גבי רשת (בתבנית זכוכית) השלב השני מלמטה
שמתי שמן אבוקדו שליש מכמות השמן
וקמח כוסמין 70 אחוז
וסוכר חום
וביצה גדולה ו3/4 ביצה גדולה כמו שהמלצת
משום מה לא נאפה מספיק חצי מזה ממש נשאר נוזלי בדרך כלל הולך לי עם שמן אבוקדו.
אבל טעימה מאוד
הכנסתי עוד כמה דקות לתנור (התנור שלי חזק וחממתי מראש בערך 7 דקות לפני האפייה הראשונה)
אשמח לעצה ממך
תודה .
היי,
התבנית שלך בגודל אינגליש קייק או קטנה יותר?
אפית על 180 מעלות?
כמה זמן אפייה נתת?
אם אפית יותר מ-35 דקות ועדיין העוגה נוזלית זה יכול להיות בגלל הקמח כוסמין, ואפשר לנסות להפחית את כמות הנס קפה לשליש כוס.
היי אפרת
אפיתי בתבנית אינגלייש קייק גדולה
באותה טמפרטורה
בזמן שרשום ו20 דקות מעבר ועדיין
יש לי הרגשה שקמח כוסמין כשמוסיפה לו נוזלים בכמות גדולה יחסית (כוס)
זאת הסיבה
אנסה שוב נראה לי שזאת הסיבה
האם בכל מתכון שלך שיש בו נוזלים |(מיץ, חלב מים וכדומה)כדאי להפחית כמות (ואם כן כמה) כשמשתמשת בקמח כוסמין 70 אחוז?
או שזו שאלה כללית מידי ?
תודה מראש.
היי עינת,
באופן כללי קמח כוסמין אכן מצריך פחות נוזלים, אבל זה משמעותי יותר במאפים/לחמים. לגבי עוגות-אין לי יחס כללי של הפחתת הנוזלים שאני יכולה לומר… כל עוגה והיחס המתאים לה.
ושאלת המשך
האם לאפות את את העוגה שבתבנית הזכוכית על גבי הרשת
או על גבי התבנית הגדולה (בתוך תבנית הזכוכית)?
ושוב תודה עוד מעט בתנור.
כמו בכל מתכוני העוגות הבחושות- גם כאן יש לאפות על רשת התנור(:
היי אפרת
תבנית פיירקס זכוכית שמה נייר אפייה האם גם יש צורך לשמן או ניתן לוותר?
בתודה מראש
היי עינת,
לא חייב לשמן במקרה כזה, אבל זה עשוי להקל על הצמדת הנייר לתבנית.
היי אפרתי, זאת הבת דודה שלך…
רציתי להגיד לך, שאני מתה על המתכונים שלך, העוגות – דברים שיש תמיד בבית וזה פשוט תענוג, אם קמתי 10 דק’ לפניי הזמן, כמו היום למשל 😋
יש מספיק זמן להכין למשפחה עוגה או כל דבר אחר….
ייישר כוח, אוהבת אותך ❤
איזה כיף לשמוע!
תודה רבה שלי אהובה❤️
נשיקות.
היי אפרת, הכנתי לשבת קודש (השתמשתי בקמח כוסמין מלא) ויצא פשוט מושלם! עונג שבת אמיתי 🙂 תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
האם אפשרי להמיר את המייפל בדבש/סילאן?
תודה ושבוע טוב.
היי גלוריה,
בעוגה עצמה אפשר, בציפוי פחות כדאי אבל אפשרי(:
תודה, יקרה!
תודה על המתכונים המהממים! האם ניתן לשים אספרסו במקום נס קפה? האם ישדרג את הטעם או יהרוס? ואם ישדרג אז כמה לשים?
היי עדי,
אם את אוהבת טעם מודגש קצת יותר של קפה אפשר להכין עם 2 כפות אספרסו מעורבב עם שליש כוס מים.
בהצלחה!
האם ניתן להכין כקאפקייקס בנמג׳טים?
היי גיל,
כן, אפשר(: (וכמובן שאת המנג’טים יש להניח בתבניות מאפינס)
אמורים לצאת כ-8-10 מאפינס, תלוי בגודל התבניות שמשתמשים בהם.
תודה על המתכונים הנפלאים!!!
אפשר להכין עם קמח כוסמין?
היי נעמה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ורצוי שיהיה לא מלא (למשל 80% או 50%). המרקם עשוי להשתנות מעט.
שבת שלום🌺
היי אפרת, האם את שתי כפות המייפל מוסיפים אחרי האפייה בלי קשר להגשה או ממש לפני הגשה?
תודה רבה, יצא מעולה!
איזה כיף! העוגה נראית מושלם… שבת שלום🌺
היי יניב,
את המייפל מוסיפים מיד אחרי האפייה ולא לפני ההגשה.
בהצלחה!
היי אפרת, האם ניתן לשמן תבנית בריסוס שמן חמניות?
היי יניב,
בעיקרון לא מומלץ לשמן תבניות עם שמן אלא עם חמאה/מחמאה.
אם אין אפשרות אפשר לרסס עם תרסיס שמן.
בהצלחה!
שלום,
אפשר כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק?
או שפשוט אכפיל את הכמויות?
תודה.
היי רבקה,
כן, פשוט להכפיל כמויות פי 2.
שבת שלום❤
תודה רבה! יצא מושלם😍
הוספתי אגוזי פקאן
העוגה נראית מהמם! תודה על השיתוף❤
רוצה להמיר לעוגה ללא גלוטן, לאילו קמחים אפשר?
היי,
לטעמי קמח תמי רב תכליתי (גם קמח תמי תופח לעוגות) או קמח כרגיל הכי מוצלחים. אבל יש עוד המון קמחים טובים ללא גלוטן כמו שר או מולינו.
בהמשך לביצים.
זה בעייתי אם אשאיר 2 ביצים בגודל L, במקום הפחתה זו?
זה לא אמור להיות משמעותי(:
שלום אפרת. יש לי רק ביצים L. לשים גם שתיים? תודה ושבת שלום.
היי רימה,
אפשר לשים 2 ביצים L, אבל מומלץ לשים ביצה L שלמה + 3/4 ביצה L נוספת ( פשוט לטרוף את הביצה ולהשתמש בכ-3/4 מהכמות).
שבת שלום!
אז לכמות כפולה (תבנית ח”ד 22X31) יספיקו 3 ביצים L?
כן(:
היי אפרת
ביצים .L
אפשרי
ואם כן כמה?
תודה רבה מראש על המענה
ושבת נפלאה.
היי עינת,
אפשר לשים ביצה L שלמה + 3/4 ביצה L נוספת ( פשוט לטרוף את הביצה ולהשתמש בכ-3/4 מהכמות).
שבת שלום(:
אפרת, אפשר להחליף את הקמח בקמח אורז/קוקוס? את הסירופ מייפל בסירופ אגבה ? ואת הקפה, בתחליף קפה גרין פילד ?
היי עדי,
לא ממליצה להמיר את הקמח בקמח קוקוס/אורז. את יכולה לנסות לשלב 3/4 כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קמח אורז.
אפשר להחליף את המייפל באגבה.
אפשר גם להשתמש בתחליף קפה, אבל הייתי שמה רק חצי כפית ממנו כי טעמו שונה מעט מקפה אמיתי(:
מעולה תודה!
שלום אפרת.
פיזרת למעלה אבקת סוכר?
אם כן – כמה?
אם לא – אז מה זה?
אשמח לתשובתך
שלום מיכל,
מעל סירופ המייפל אכן פיזרתי אבקת סוכר (יש לעשות זאת סמוך להגשה ולא מראש), אין כמות מדויקת- אני מפזרת לפי העין עד לכיסוי עדין של העוגה.
הי אפרת תודה על האתר המהמם והמתכונים השווים!!!
אם אין לי מטרפה ידנית אני יכולה להשתמש במיקסר רגיל או עם מזלג? מה עדיף?
היי שרה,
אפשר לערבב גם עם מזלג וכף ועדיף עם מיקסר- לבחירתך(: