שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מים עם נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)

כוס + כף (152 ג’) קמח תופח

חצי כפית אבקת קקאו

למלית:

שליש כוס (40 ג’) אגוזים טחונים

שליש כפית אבקת קינמון




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ונס קפה ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפה כבד עוף ופטריותמאפה כבד עוף ופטריות
סלט חסה וכרוב סלט חסה וכרוב
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
דוד (13:54 14.04.2023)

תודה על כל האתר והמתכונים. העוגה יצאה מאוד טעימה. אבל גם כשהוצאתי אותה אחרי 40 דק’ הקיסם יצא קצת מבריק כאשר בדקתי לאורך העוגה באמצע (לבסוף הוצאתי כי האגוזים התחילו להישרף). כפי שניתן לראות בתמונה, היא נראית בסדר, אבל במגע בעוגה באמצע היא קצת רטובה וגם במגע נשאר קצת שמן בידיים. אזה אמור להיות ככה?

עוגת קפה ואגוזים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.04.2023)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
אפית בתכנית טורבו במקרה?

avatar
דוד (09:54 16.04.2023)

היי ותודה על המענה המהיר.
שמתי בדיוק את הכמויות לפי כוס מדידה (לא חד פעמי).
רק השתמשתי בשוקולית במקום קקאו שלא היה לי.

avatar
דוד (09:55 16.04.2023)

שכחתי להוסיף ששמתי פחות סוכר, רק רבע כוס.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 16.04.2023)

נשמע שהיה צריך לאפות עוד קצת, ובנוסף הפחתת הסוכר בחצי כמות כנראה גם גרמה לבעיה.

avatar
מעיין (12:00 18.11.2022)

יש תחליף לאגוזים טחונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 18.11.2022)

אפשר לשים שקדים טחונים, ואם אין אפשרות אחרת אפשר לשים קוקוס.

avatar
לאה ס. (15:36 28.07.2022)

שלום רב,תודה על המתכונים הטעימים.במתכון כתוב פעם “אגוזים קצוצים”ופעם “אגוזים טחונים”. מה נכון, בבקשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 28.07.2022)

היי לאה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש באגוזים טחונים או בקצוצים- זה לא משנה.

avatar
לאה ס. (16:18 28.07.2022)

תודה

avatar
יעקב (18:10 17.02.2022)

אפרת
תמיד אני נעזר באתר שלך, תמיד אני שואל ואת עונה

אז הנה אני מעלה תמונה שיהיה גם לך קצת נחת ממני

עוגת קפה ואגוזים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 17.02.2022)

כיף ששיתפת, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
חוה (17:48 16.01.2022)

האם אפשר לשים במקום אגוזים טחונים, אגוזי מלך טחונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:52 16.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש באגוזי מלך טחונים.

avatar
נירה (20:37 18.10.2021)

היי,
אין לי קקאו, אפשר לשים משהו אחר במקום החצי כפית אבקת קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 18.10.2021)

היי,
אפשר לוותר על הקקאו או לשים שוקולית.

avatar
בן (00:55 22.09.2021)

אם ארצה להמיר לאספרסו ואני חולה על טעם של קפה, אפשר להחליף את הנס במנה כפולה של אספרסו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 22.09.2021)

היי בן,
אני מניחה שמנה כפולה של אספרסו תיתן טעם חזק מדי של קפה… עדיף לשים מנה אחת, אבל אפשר לנסות מנה כפולה אם ממש אוהבים קפה(:

avatar
sf7101724@gmail.com (17:15 2.09.2021)

היי אפרת, האתר שלך פשוט מוששש
יש לי שאלה- אם אין לי קמח תופח מה התחליף למתכון של העוגת קפה ואגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 2.09.2021)

היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים קמח רגיל+ כפית גדושה אבקת אפייה.

avatar
מילי (19:45 25.08.2021)

תודה אפרת, יצא מדהים!
הכנתי כמות כפולה, (שכחתי לשים קקאו) ובתערובת המלית שילבתי אגוזים שקדים וקוקוס.
זה מאד שדרג, כי כל השכבה העליונה נהייתה קריספית מתפצפצת מהקוקוס האפוי, והעוגה בפנים רכה כמו ענן🤩

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:37 25.08.2021)

וואו נשמע שיצא לך מעולה! איזה כיף, תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
שירה (23:59 3.07.2021)

אני מכינה המון מהאתר שלך בעיקר עוגות
וכל פעם אני מתלבטת איך לאחסן את זה שישאר טרי גם יום אחרי
בחוץ? במקרר? ואם במקרר אז כמה זמן צריך לתת לעוגה להצטנן לפני
אני אשמח שתעני כדי שאני אדע לתמיד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:08 4.07.2021)

היי שירה,
תמיד מומלץ לשמור במקרר, ככה העוגות נשמרות טוב.
אם אוהבים לאכול את העוגה בטמפ’ החדר- אפשר להוציא כשעה לפני ההגשה.
ואם רוצים את העוגה חמה- אפשר לחמם במיקרוגל או כמה דקות בתנור על 170 מעלות.

avatar
שירה (12:53 4.07.2021)

תודה!!!!!

avatar
אסתר (19:19 24.06.2021)

האם מתאים לזלף מעל מייפל לאחר האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 24.06.2021)

אפשר בהחלט לזלף מעט מייפל על העוגה😊

avatar
אלעד (15:14 14.05.2021)

האם אפשר להשתמש בשקדים במקום אגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 14.05.2021)

היי,
כן אפשר😊

avatar
ענאל (14:29 9.04.2021)

אוף יצא לי צמיגי כזה.. למה?
בחיים לא קרה לי כזה דבר עם המתכונים שלך:(
אולי השארתי מידי בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 9.04.2021)

באיזה כוס השתמשת? שימוש בכוס קטנה (שלא בנפח 240 מ”ל) גורם לבלילה להיות מימית ולמרקם צמיגי.
בנוסף, יכול להיות שערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח או שלא אפית מספיק את העוגה. עוד דבר שיכול להיות הוא שהקמח תופח/אבקת האפייה שלך לא טובה.
מקווה שעזרתי😊

avatar
ענאל (22:33 10.04.2021)

פשוט ידעתי שזה לא הגיוני שהמתכון שלך לא יצא טוב.
כל השבת חשבתי מה הייתה הטעות.. עד שמצאתי את הטעות שלי..
שכחתי לשים שמן:(
חח אנסה פעם הבאה ואעדכן בלי נדר, אני בטוחה שיצא טוב.
עוד לא יצא שהמתכונים שלך איכזבו אותי. תמיד הם מעולים.
תודה !:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 10.04.2021)

חח לא נורא, קורה…
בטוחה שפעם הבאה יצא לך מושלם:)
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
טובי (22:38 3.03.2021)

וואלה אפרת
יצא מוששללללללם!!!!!!!!!!!!!!!
בחיים עוגות לא יצאו לי כאלו יפות כמו בתמונה
תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 3.03.2021)

שמחה כל כך לשמוע:) תודה על המילים החמות טובי

avatar
טובי (21:02 3.03.2021)

מה אמורים לעשות עם הביצים
לערבב או להקציף
ואם להקציף אז כמה זמן
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 3.03.2021)

היי טובי,
לא חייב להקציף במיקסר, אפשר לערבב היטב עם מטרפה ידנית או עם כף. אמורה להתקבל תערובת זהובה אחידה.

avatar
אביגיל (14:59 15.02.2021)

תודה על עוד מתכון אלוף! יש לך רעיון לציפי לעוגה הזו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 15.02.2021)

היי אביגיל,
אפשר להכין ציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל קצפת צמחית או
50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
*אפשר להוסיף לציפוי כחצי כפית נס קפה אם רוצים טעם של קפה.

avatar
תמר (01:23 22.12.2020)

היי
יצא מאוד טעים!
אני חייבת לציין שוב שהאתר שלך ממש מספק מענה לכל דבר 🙂
ובמיוחד אנחנו אוהבים שיש לך מתכונים גם לכמויות קטנות ולא צריך לחשב חצאי מתכון
תודה !!

עוגת קפה ואגוזים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 22.12.2020)

תודה רבה תמר!
שמחה לקרוא שאת נהנת,
נראה מעולה ♥

avatar
תמר (11:38 21.12.2020)

שלום
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש עם אגוזי לוז?
תודה מראש…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 21.12.2020)

היי תמר,
אפשר 🙂

avatar
פנינה זרד (18:33 5.11.2020)

שלום, העוגה יצאה לא מוכנה אחרי 35 דקות אפייה אשמח לתשובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 5.11.2020)

חיממת את התנור מספיק זמן מראש? כמה זמן?
הכנת בתבנית אינגליש קייק?
העוגה תפחה?
במקרה כזה יש להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש.

avatar
פנינה זרד (12:47 8.11.2020)

חיממתי את התנור לפני בערך 15 הכנתי בתבנית אינגליש קייק והעוגה תפחה הרבה זמן
תודה רבה אל התשובה זה רק אומר כמה את רוצה באמת לעזור לאנשים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:57 8.11.2020)

אז עשית הכל בסדר גמור.
לפעמים זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. יש תנורים חזקים יותר או פחות. אני מניחה שזו הסיבה 🙂

avatar
פנינה זרד (15:56 11.11.2020)

תודה, רבה בסוף זה היה יותר פסדר מאיך שזה היה מבחוץ אבל בעיקרון המתכונים שלך טובים מאד ותמיד כיף לראות באתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 11.11.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת 🙂
המשך ערב נעים

avatar
יעקב (11:56 2.09.2020)

אפרת

יש אופציה להחליף בין אגוזי מלך לאגוזי פקאן ? פקאן מסוכרים?
תמיד אני נהנה מהאתר שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:16 2.09.2020)

כן אפשר לשים פקאן רגיל או מסוכר.

avatar
חוה (20:52 3.10.2020)

מוצלח כמו תמיד❤️

עוגת קפה ואגוזים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 4.10.2020)

מהמם 🙂
תודה חוה

avatar
אפרת (02:00 17.07.2020)

הי אם אין לי קמח תופח מה אני שמה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 17.07.2020)

אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.

avatar
אפרת (12:23 19.07.2020)

הי אפרת תודה רבה יצא מדהים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 19.07.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אפרת (12:58 19.07.2020)

בכיף המתכונים שלך מהממים!

avatar
תהילה (12:15 8.07.2020)

היי אפרת , אם אני רוצה לעשות עם קמח רגיל , ראיתי שרשמת להוסיף כוס + כף קמח + כפית מלאה אבקת אפיה
כמה זה יוצא בגרם? והאם שקית שלמה של אבקת אפיה זה מספיק או פחות? והאם חייב להקציף את הביצים עם הסוכר או מספיק עם מטרפה? ואיך אני אדע שלא עירבבתי יותר מדי.. רוצה להכין לשבת ושתצא מושלם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 8.07.2020)

כפית מלאה אבקת אפיה יוצא 5-6 גרם (בשקית יש 10 גרם).
אפשר לערבב עם מטרפה אבל אם את רוצה שהעוגה תצא קצת יותר אוורירית כדאי להקציף עם מיקסר.
לאחר שמוסיפים את הקמח חשוב לא לערבב יותר מידי. ברגע שהתערובת נעשית אחידה יש להפסיק לערבב (ערבוב של 15 שניות אמור להספיק).

avatar
אני (13:28 3.07.2020)

אפרת שלום,
מעוניינת להכפיל כמויות (אין לי אינגליש קיייק)
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות לתבנית עגולה 24
האם משך האפייה משתנה? חום?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 3.07.2020)

כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מים עם נס קפה (יש לערבב 2 כפיות נס קפה מגורען עם כוס מים)
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
כפית אבקת קקאו
למלית:
שני שליש כוס אגוזים טחונים
שני שליש כפית אבקת קינמון
*כדאי להמנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אפיה ב180 מעלות (חום עליון ותחתון). זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.

avatar
אני (14:50 6.07.2020)

חזרתי לעדכן –
העוגה יצאה ממש טעימממה!!!
גבוהה, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים.
את מדהימה כי אני גרועה באפייה ומהמתכונים שלך הכל יוצא טוב וטעים.
דרך אגב – היה כתוב במתכון כוס + כף קמח תופח ואני חשבתי שהתכוונת לא. אפיה וזה מה ששמתי בעוגה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:39 6.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אז בעצם שמת כוס קמח + כף אבקת אפיה?

avatar
אני (18:48 6.07.2020)

שמתי 2 כוסות ושקית אבקת אפיה…
היא יצאה מושלמת (גבוהה ורכה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 6.07.2020)

מעולה 🙂

avatar
קרן (12:20 23.06.2020)

היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה. תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:38 23.06.2020)

כן אפשר.

avatar
קארין דורן (01:06 21.06.2020)

היי , משום מה העוגה לא ממש תפחה לי , ויצאה די דחוסה ובצקית .
עשיתי בדיוק לפי המתכון , רק שערבבתי קמח רגיל עם כ-כפית אבקת אפייה .
לדעתי הבלילה יצא כביכול בסדר (מרקם של מעדן כזה)
הכנסתי לתנור שחומם מראש , בערך בגובה אמצעי .
אפיתי כ 35 דק עד שקיסם יצא יבש .
לדעתך יכולות להיות הסיבות כך ?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 21.06.2020)

היי קארין,
בטוח שאבקת האפיה היתה טובה? (כבר נתקלתי באבקות אפיה שלא עבדו).
ערבבת קודם בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ואז הוספת לבלילה?
באיזו כוס השתמשת?

avatar
טל מועלם (23:23 18.06.2020)

האם אפשר להחליף או להוריד את הקקאו ( לא שוקולית במקום)?, יש תחליף לקינמון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:33 19.06.2020)

זה מוסיף טעם אבל אפשר לוותר על הקקאו והקינמון.

avatar
חן (15:38 15.05.2020)

האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום קנולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:24 15.05.2020)

רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן.

avatar
חן (16:36 26.06.2020)

עשיתי את העוגה פעם והיא לא יצאה בטעם קפה בכלל, אם אני רוצה טעם חזק של קפה, מה צריך לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 26.06.2020)

אפשר להכין חצי כוס קפה עם 2 כפיות נס קפה במקום כפית אחת.

avatar
גלית פ (18:16 1.05.2020)

חייבת לומר שכל מתכון שלך מדוייק להפליא. כל עוגה שהכנתי ממבחר המתכונים יצאה מוצלחת, והכנתי ממש ממגוון העוגות. תודה רבה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:35 2.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה גלית

avatar
חן (21:04 25.03.2020)

עם איזו כוס מומלץ להשתמש? האם כוס חד פעמית של שתייה חמה תתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:44 26.03.2020)

כוס בנפח 240 מ”ל. זו יכולה להיות כוס רגילה מזכוכית עם ידית.
אם אין לך כוס כזו אז כוס חד פעמית מקרטון לשתיה חמה בקוטר 7 ס”מ ובגובה 8.5 ס”מ.

avatar
שמרית (17:16 26.02.2020)

בס\”ד
היי אפרת, ערב טוב,
עשיתי את העוגה פעם אחת ויצאה נפלאה. אני רוצה לעשות אותה שוב לשבת עם ציפוי שוקולד. את חושבת שזה מתאים? אם כן תוכלי לומר לי איך לעשות את הציפוי?

תודה רבה, השם יברך אותך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 26.02.2020)

כן אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל קצפת צמחית או 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
ערב נעים 🙂

avatar
חן (07:33 12.02.2020)

בס\”ד
בוקר טוב
אחלה מתכונים יש לך.
האם אפשר להחליף תקמח בקמח שקדים?
האם אפשר לותר על הקוקוס או לשים משהו במקום? אם כן מה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 12.02.2020)

היי חן,
זה קצת בעייתי כי שימוש בקמח שקדים משנה לגמרי את יחס הנוזלים במתכון.
יש את המתכון הזה- עוגת תפוזים מקמח שקדים. אפשר לוותר על הקוקוס.
בקרוב אני אוסיף מתכונים נוספים של עוגות עם קמח שקדים כדי שיהיה יותר מגוון.

avatar
נילי (20:32 8.02.2020)

היי אפרת,
תודה על המתכונים הקלים והמוצלחים, והכי חשוב… טעימים!!
שאלה, האם אפשר להשתמש בשמרים בעוגות הבחושות במקום באבקת אפייה?
ואם כן… כמה ואיך
אשמח לתשובתך
תודה נילי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 8.02.2020)

היי נילי,
בעוגות בחושות יש להשתמש באבקת אפיה.
רק בעוגות שמרים שיש בהן התפחה ארוכה אפשר להשתמש בשמרים.

avatar
Ortal Davidov (13:48 24.01.2020)

היי אפרת
בדיוק הכנתי את העוגה ושמתי בתנור
ערבבתי נס קפ עם חצי כוס מים קרים.זה נורא?😮

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 24.01.2020)

זה לא נורא אם המים קרים, העיקר שהנס קפה נמס.

avatar
ספיר (10:41 23.01.2020)

הי אפרת,
תודה רבה על המתכונים הכל יוצא פשוט מושלם!!!
הכנתי את העוגת קפה ואגוזים וגם את העוגה שחור לבן עם שוקוציפס יצא מדהים!!!
רציתי לשאול איך הן יוצאות אחרי הקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 23.01.2020)

אין בעיה להקפיא אותן.
אני אישית מעדיפה להקפיא עד שבוע למרות שאפשר יותר, כי אז הטעם מתחיל קצת להפגע.

avatar
אבי (00:29 19.01.2020)

על הנס קפה מים חמים/ פושרים/ לא משנה?
מה אפשר לשים במקום הסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 19.01.2020)

היי אבי,
כדאי לשים קצת מים חמים כדי שהנס קפה יומס ואז להוסיף מים רגילים עד חצי כוס.
אני מניחה שאפשר לשים מייפל טבעי במקום הסוכר.

avatar
ס. סמדי (09:21 17.01.2020)

היי אני רוצה להוסיף מעל העוגה סירופ בטעם קפה יש לך רעיון ? תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 17.01.2020)

היי סמדי,
אפשר לחמם על הגז רבע כוס מים עם רבע כפית נס קפה וכף וחצי סוכר.
לאחר מכן לשפוך כמה כפות על העוגה (לא הרבה מידי).

avatar
ליאת (15:13 14.01.2020)

אפשר להכין עם קמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 14.01.2020)

אפשר. אם זה כוסמין מלא העוגה תצא במרקם קצת דחוס.

avatar
גלית לילך (21:35 26.12.2019)

לאפות על טורבו? או רק מעלה מטה? על כמה מעלות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 26.12.2019)

עליון ותחתון (לא טורבו).
תנור שחומם מראש ל180 מעלות.

avatar
ספיר (08:07 22.12.2019)

הי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים!
העוגה יצאה עם טעם מצויין אבל קצת דחוסה, יש לך רעיון למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 22.12.2019)

היי ספיר,
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל מעורבב עם אבקת אפיה?
יכול להיות שערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח? ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דברת (14:59 21.12.2019)

הכנתי היום את העוגה בפעם השניה.
עוגה אליפות!
שאלתי; מה יקרה אם האגוזים יהיו קצוצים ולא טחונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 21.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
אפשר שהאגוזים יהיו קצוצים.

avatar
דברת (18:26 15.12.2019)

הנס קפה צריך להיות חם או קר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 15.12.2019)

חמים.

avatar
דברת (17:17 15.12.2019)

הכוונה לאינגליש קייק חד פעמית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 15.12.2019)

כן.

avatar
דברת (11:59 15.12.2019)

באילו אגוזים משתמשים?
קלויים או לא קלויים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 15.12.2019)

אגוזי מלך טבעיים.

avatar
ענת (11:45 13.12.2019)

עוגה פשוט מעולה!!! כבר פעם שנייה השבוע שאני מכינה וכמובן כמות כפולה.שידרגתי עם שוקולד מריר קצוץ לתערובת אגוזים וזה פשוט מעדן. תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת

avatar
יבגניה (23:10 16.11.2019)

היי .מאד אוהבת את האתר והמתכונים.פותחת כמה פעמים ביום וגם בעלי התמקרלהכנת אוכל!!!
שאלה לגבי שימוש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ? כשאני משתמשת באותו כמות בול יוצאת לי עוגה רתובה …ראיונות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.11.2019)

היי יבגניה,
באיזה כוס את משתמשת?
אולי את מוציאה את העוגה מהתנור לפני שהיא נאפית לגמרי? את בודקת עם קיסם?

avatar
גליה (16:27 5.11.2019)

היי אפרתי! העוגה יצאה מעולה! כל המשפחה פשוט טרפה אותה! אפילו הילדים שלי, שלא אוהבים קפה אכלו אותה. רק הערה אחת: ממליצה להוסיף סירופ קפה לעוגה, זה מאוד מוסיף. אז רק תשקלי אם זה מתאים לך להוסיף את זה למתכון. תודה. אה, ודרך אגב, החוויות מלונדון היו מאוד מהנות, היינו בגני קנסינגטון, במוזיאון הטבע, בלונדון איי היה לנו מאוד כיף…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 5.11.2019)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
גולשים עוברים על התגובות וייראו את ההמלצה שלך לגבי הסירופ אז תודה ששיתפת!
שמחה מאד שנהניתם!

avatar
דבורה (19:27 21.11.2019)

תודה על ההמלצה. כמה ליקר קפה להוסיף?

avatar
גליה (08:13 2.11.2019)

ועוד שאלה: אין לי מספיק אגוזים טחונים למלית העוגה. אפשר במקום לשים קוקוס?

avatar
גליה (08:10 2.11.2019)

היי אפרת.☺ מזמן לא התראינו כי הייתי בלונדון עם הילדים. מה שלומך? רציתי לשאול לגבי העוגה, אפשר לערבב עם כף במקום עם מיקסר? (אין לי כוח להוציא עכשיו סתם עוד כלים ולהתחיל לעבוד😒, סתם מלכלך עוד כלים ואת המטבח,בקיצור סתם עבודה מיותרת…) תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 2.11.2019)

היי גליה,
מקווה שנהניתם וחזרתם עם חוויות טובות 🙂
אפשר לערבב עם כף (אם יש לך מטרפה ידנית אז עדיף). חשוב רק לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
אפשר לשלב עם קוקוס.

avatar
הדס (01:32 1.11.2019)

הכנתי את העוגה והיא לא יצאה לי אורירית כמו בתמונה היא יותר דחוסה ונמוכה מה יכולה להיות הסיבה לכך? אציין שהכנתי את העוגה במקסר וקצת הקצפתי את הביצים הסוכר והשמן,,תודה על מתכונים טובים וטעימים…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 1.11.2019)

היי הדס,
באיזה כוס השתמשת?
העוגה תפחה?

avatar
נוי (21:23 31.10.2019)

אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית 24 להכפיל את הכמות ב 2?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 31.10.2019)

כן.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).

avatar
ענת (14:16 31.10.2019)

הי אפרת,
מה יקרה אם אשים חתיכות שבורות (גדולות קצת) של אגוזי מלך במקום טחונים? זה אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 31.10.2019)

כן, אפשר.

avatar
שמרית (10:19 28.10.2019)

חחחח וואי השם ישמור, טוב ששאלתי. התכוננתי לשים חצי כוס אבקת נס קפה 🙂 בעלי לא היה נרדם כל הלילה 😉

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 28.10.2019)

😃

avatar
שמרית (18:00 27.10.2019)

היי אפרת שבוע טוב 🙂

אשמח בבקשה להבין את השורה הזו: חצי כוס (120 מ”ל) נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)
מצד אחד חצי כוס נס קפה… מצד שני לערבב רק כפית נס קפה עם חצי כוס מים.

תבורכי ותודה רבה,

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 27.10.2019)

היי שמרית,
חצי כוס נס קפה הכוונה לחצי כוס מים מעורבבים עם כפית נס קפה 🙂
*הכוונה לחצי כוס משקה נס קפה, לא לחצי כוס אבקת נס קפה.

avatar
ס. סמדי (10:59 20.10.2019)

יצא ממש טעים תודה אגב הורדתי מעט מהסוכר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ס. סמדי (10:54 20.10.2019)

אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.10.2019)

כן.

avatar
יוחנן הטשואל (00:53 20.10.2019)

יש לך אחלה דברים!
ממש תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 21.10.2019)

תודה יוחנן 🙂

avatar
טל עיני (18:55 15.10.2019)

יצא מעולה!!! תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טל

avatar
סימה (21:04 12.10.2019)

האם אפשר להחליף במקום קקאו שוקולית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:55 12.10.2019)

כן.

avatar
ליזה (16:36 12.10.2019)

היי אפרת,
אני יכןלה לשנות לקמח כוסמין מלא?
האם ניתן להפחית בשמן מבלי שיפגע המרקם?
תודה וחג סוכות שמח🌹🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 12.10.2019)

אפשר לשים שליש כוס שמן ולהשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה (העוגה תצא במרקם קצת דחוס יותר).
חג שמח 🌺

avatar
שרה י. (12:37 11.10.2019)

אפרת שלום רציתי לשאול – אם אני רוצה להכפיל שיצא לי כפול ארבע – אני אמורה להכפיל את כל החומרים בארבע [שמן וכו’]?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 11.10.2019)

כדי שהעוגה לא תצא דחוסה לדעתי עדיף להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם את הכמות ב-2.

avatar
אמא (13:22 10.10.2019)

היי אפרת,

אפשר לשים משהו אחר במקום קינמון או הוא מוצר חובה בעוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 10.10.2019)

אפשר לוותר על הקינמון.

avatar
מירי (13:20 10.10.2019)

עשיתי עם שקדים, יצא מעולה, תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 10.10.2019)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

avatar
מירי (12:47 10.10.2019)

היי אפשר גם שקדים אם אין לי אגוזים?

avatar
אורית (10:33 10.10.2019)

שלום אפרת
האם אפשר לוותר או להחליף את הקינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 10.10.2019)

אפשר לוותר.

avatar
רותי ב. (10:06 10.10.2019)

אפרת היקרה,
המון המון תודה על תגובתך ועזרתך המהירה.
תבורכי!
גמר חתימה טובה והמון אושר ובריאות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 10.10.2019)

תודה רותי ❤️

avatar
רותי ב. (08:22 10.10.2019)

אפרת היקרה, גמר חתימה טובה לך ולכל המשפחה.
אשמח לעזרתך:
1. סליחה על הבורות….האם את האגוזים, מוכרים בסופר, בתוך שקית, כבר כשהמוצר גרוס?
2. לגבי הנס קפה, להשתמש במים רגילים? מים רותחים? ואם אשים נס קפה רגיל, לא מגולען? זה יהיה בסדר?

תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 10.10.2019)

בוקר טוב רותי,
1. אפשר לקנות אגוזי מלך ולטחון בבית במעבד מזון ואפשר לקנות אגוזים טחונים בשקית.
2. אפשר לשים נס קפה רגיל. כדאי להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף רבע כוס מים קרים כך שבסופו של דבר המים יהיו חמימים.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

avatar
רחלי פרנקנהויז (23:37 9.10.2019)

גמר חתימה טובה!
רציתי לשאול,
אם אין לי קמח תופח מה אפשר לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:47 10.10.2019)

אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
yeuda (22:13 9.10.2019)

שלום.
רציתי לשאול איך אפשר להחליף את הקמח תופח לקמח רגיל אני פשוט לא משתמש בקמח תופח בבית.
תודה ויום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:50 10.10.2019)

אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
מרים (09:31 8.10.2019)

היי אפרת,
אגוזים טחונים או קצוצים?
תודה וגמר חתימה טובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:02 10.10.2019)

עדיף טחונים. אם הם קצוצים אז שיהיה קצוצים דק.
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
אבישג (03:02 8.10.2019)

שלום אפרת, קודם כל ממש תודה על כל המתכונים השווים והסבלנות הרבה!
רציתי לשאול שאל כללית- האם אפשר להפריד ביצים בכל עוגה בחושה בשביל לקבל עוגה גבוה ואוורירית יותר או שיש מתכונים שזה דווקא לא מתאים ויכול לפגום בטעם העוגה.. ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 8.10.2019)

היי אבישג,
אני חושבת שאפשר. זה יכול לפגוע בטעם של העוגה רק אם לא מערבבים מספיק טוב בין שתי הבלילות לאחר ההפרדה.
גמר חתימה טובה 🌺

לקריאת כל התגובות