זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מים עם נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)
כוס + כף (152 ג’) קמח תופח
חצי כפית אבקת קקאו
למלית:
שליש כוס (40 ג’) אגוזים טחונים
שליש כפית אבקת קינמון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ונס קפה ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
תודה על כל האתר והמתכונים. העוגה יצאה מאוד טעימה. אבל גם כשהוצאתי אותה אחרי 40 דק’ הקיסם יצא קצת מבריק כאשר בדקתי לאורך העוגה באמצע (לבסוף הוצאתי כי האגוזים התחילו להישרף). כפי שניתן לראות בתמונה, היא נראית בסדר, אבל במגע בעוגה באמצע היא קצת רטובה וגם במגע נשאר קצת שמן בידיים. אזה אמור להיות ככה?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
אפית בתכנית טורבו במקרה?
היי ותודה על המענה המהיר.
שמתי בדיוק את הכמויות לפי כוס מדידה (לא חד פעמי).
רק השתמשתי בשוקולית במקום קקאו שלא היה לי.
שכחתי להוסיף ששמתי פחות סוכר, רק רבע כוס.
נשמע שהיה צריך לאפות עוד קצת, ובנוסף הפחתת הסוכר בחצי כמות כנראה גם גרמה לבעיה.
יש תחליף לאגוזים טחונים?
אפשר לשים שקדים טחונים, ואם אין אפשרות אחרת אפשר לשים קוקוס.
שלום רב,תודה על המתכונים הטעימים.במתכון כתוב פעם “אגוזים קצוצים”ופעם “אגוזים טחונים”. מה נכון, בבקשה?
היי לאה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש באגוזים טחונים או בקצוצים- זה לא משנה.
תודה
אפרת
תמיד אני נעזר באתר שלך, תמיד אני שואל ואת עונה
אז הנה אני מעלה תמונה שיהיה גם לך קצת נחת ממני
כיף ששיתפת, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר לשים במקום אגוזים טחונים, אגוזי מלך טחונים?
היי,
אפשר להשתמש באגוזי מלך טחונים.
היי,
אין לי קקאו, אפשר לשים משהו אחר במקום החצי כפית אבקת קקאו?
היי,
אפשר לוותר על הקקאו או לשים שוקולית.
אם ארצה להמיר לאספרסו ואני חולה על טעם של קפה, אפשר להחליף את הנס במנה כפולה של אספרסו ?
היי בן,
אני מניחה שמנה כפולה של אספרסו תיתן טעם חזק מדי של קפה… עדיף לשים מנה אחת, אבל אפשר לנסות מנה כפולה אם ממש אוהבים קפה(:
היי אפרת, האתר שלך פשוט מוששש
יש לי שאלה- אם אין לי קמח תופח מה התחליף למתכון של העוגת קפה ואגוזים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים קמח רגיל+ כפית גדושה אבקת אפייה.
תודה אפרת, יצא מדהים!
הכנתי כמות כפולה, (שכחתי לשים קקאו) ובתערובת המלית שילבתי אגוזים שקדים וקוקוס.
זה מאד שדרג, כי כל השכבה העליונה נהייתה קריספית מתפצפצת מהקוקוס האפוי, והעוגה בפנים רכה כמו ענן🤩
וואו נשמע שיצא לך מעולה! איזה כיף, תודה שחזרת לעדכן😊
אני מכינה המון מהאתר שלך בעיקר עוגות
וכל פעם אני מתלבטת איך לאחסן את זה שישאר טרי גם יום אחרי
בחוץ? במקרר? ואם במקרר אז כמה זמן צריך לתת לעוגה להצטנן לפני
אני אשמח שתעני כדי שאני אדע לתמיד
היי שירה,
תמיד מומלץ לשמור במקרר, ככה העוגות נשמרות טוב.
אם אוהבים לאכול את העוגה בטמפ’ החדר- אפשר להוציא כשעה לפני ההגשה.
ואם רוצים את העוגה חמה- אפשר לחמם במיקרוגל או כמה דקות בתנור על 170 מעלות.
תודה!!!!!
האם מתאים לזלף מעל מייפל לאחר האפייה?
אפשר בהחלט לזלף מעט מייפל על העוגה😊
האם אפשר להשתמש בשקדים במקום אגוזים?
היי,
כן אפשר😊
אוף יצא לי צמיגי כזה.. למה?
בחיים לא קרה לי כזה דבר עם המתכונים שלך:(
אולי השארתי מידי בתנור?
באיזה כוס השתמשת? שימוש בכוס קטנה (שלא בנפח 240 מ”ל) גורם לבלילה להיות מימית ולמרקם צמיגי.
בנוסף, יכול להיות שערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח או שלא אפית מספיק את העוגה. עוד דבר שיכול להיות הוא שהקמח תופח/אבקת האפייה שלך לא טובה.
מקווה שעזרתי😊
פשוט ידעתי שזה לא הגיוני שהמתכון שלך לא יצא טוב.
כל השבת חשבתי מה הייתה הטעות.. עד שמצאתי את הטעות שלי..
שכחתי לשים שמן:(
חח אנסה פעם הבאה ואעדכן בלי נדר, אני בטוחה שיצא טוב.
עוד לא יצא שהמתכונים שלך איכזבו אותי. תמיד הם מעולים.
תודה !:)
חח לא נורא, קורה…
בטוחה שפעם הבאה יצא לך מושלם:)
תודה שחזרת לעדכן!
וואלה אפרת
יצא מוששללללללם!!!!!!!!!!!!!!!
בחיים עוגות לא יצאו לי כאלו יפות כמו בתמונה
תודה ענקית
שמחה כל כך לשמוע:) תודה על המילים החמות טובי
מה אמורים לעשות עם הביצים
לערבב או להקציף
ואם להקציף אז כמה זמן
תודה
היי טובי,
לא חייב להקציף במיקסר, אפשר לערבב היטב עם מטרפה ידנית או עם כף. אמורה להתקבל תערובת זהובה אחידה.
תודה על עוד מתכון אלוף! יש לך רעיון לציפי לעוגה הזו?
היי אביגיל,
אפשר להכין ציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל קצפת צמחית או
50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
*אפשר להוסיף לציפוי כחצי כפית נס קפה אם רוצים טעם של קפה.
היי
יצא מאוד טעים!
אני חייבת לציין שוב שהאתר שלך ממש מספק מענה לכל דבר 🙂
ובמיוחד אנחנו אוהבים שיש לך מתכונים גם לכמויות קטנות ולא צריך לחשב חצאי מתכון
תודה !!
תודה רבה תמר!
שמחה לקרוא שאת נהנת,
נראה מעולה ♥
שלום
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש עם אגוזי לוז?
תודה מראש…
היי תמר,
אפשר 🙂
שלום, העוגה יצאה לא מוכנה אחרי 35 דקות אפייה אשמח לתשובה
חיממת את התנור מספיק זמן מראש? כמה זמן?
הכנת בתבנית אינגליש קייק?
העוגה תפחה?
במקרה כזה יש להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש.
חיממתי את התנור לפני בערך 15 הכנתי בתבנית אינגליש קייק והעוגה תפחה הרבה זמן
תודה רבה אל התשובה זה רק אומר כמה את רוצה באמת לעזור לאנשים
אז עשית הכל בסדר גמור.
לפעמים זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. יש תנורים חזקים יותר או פחות. אני מניחה שזו הסיבה 🙂
תודה, רבה בסוף זה היה יותר פסדר מאיך שזה היה מבחוץ אבל בעיקרון המתכונים שלך טובים מאד ותמיד כיף לראות באתר שלך
שמחה לקרוא שאת נהנת 🙂
המשך ערב נעים
אפרת
יש אופציה להחליף בין אגוזי מלך לאגוזי פקאן ? פקאן מסוכרים?
תמיד אני נהנה מהאתר שלך
כן אפשר לשים פקאן רגיל או מסוכר.
מוצלח כמו תמיד❤️
מהמם 🙂
תודה חוה
הי אם אין לי קמח תופח מה אני שמה ?
אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
הי אפרת תודה רבה יצא מדהים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
בכיף המתכונים שלך מהממים!
היי אפרת , אם אני רוצה לעשות עם קמח רגיל , ראיתי שרשמת להוסיף כוס + כף קמח + כפית מלאה אבקת אפיה
כמה זה יוצא בגרם? והאם שקית שלמה של אבקת אפיה זה מספיק או פחות? והאם חייב להקציף את הביצים עם הסוכר או מספיק עם מטרפה? ואיך אני אדע שלא עירבבתי יותר מדי.. רוצה להכין לשבת ושתצא מושלם
כפית מלאה אבקת אפיה יוצא 5-6 גרם (בשקית יש 10 גרם).
אפשר לערבב עם מטרפה אבל אם את רוצה שהעוגה תצא קצת יותר אוורירית כדאי להקציף עם מיקסר.
לאחר שמוסיפים את הקמח חשוב לא לערבב יותר מידי. ברגע שהתערובת נעשית אחידה יש להפסיק לערבב (ערבוב של 15 שניות אמור להספיק).
אפרת שלום,
מעוניינת להכפיל כמויות (אין לי אינגליש קיייק)
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות לתבנית עגולה 24
האם משך האפייה משתנה? חום?
תודה רבה
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מים עם נס קפה (יש לערבב 2 כפיות נס קפה מגורען עם כוס מים)
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
כפית אבקת קקאו
למלית:
שני שליש כוס אגוזים טחונים
שני שליש כפית אבקת קינמון
*כדאי להמנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אפיה ב180 מעלות (חום עליון ותחתון). זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
חזרתי לעדכן –
העוגה יצאה ממש טעימממה!!!
גבוהה, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים.
את מדהימה כי אני גרועה באפייה ומהמתכונים שלך הכל יוצא טוב וטעים.
דרך אגב – היה כתוב במתכון כוס + כף קמח תופח ואני חשבתי שהתכוונת לא. אפיה וזה מה ששמתי בעוגה.
שמחה שיצא טעים 🙂
אז בעצם שמת כוס קמח + כף אבקת אפיה?
שמתי 2 כוסות ושקית אבקת אפיה…
היא יצאה מושלמת (גבוהה ורכה)
מעולה 🙂
היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה. תודה מראש
כן אפשר.
היי , משום מה העוגה לא ממש תפחה לי , ויצאה די דחוסה ובצקית .
עשיתי בדיוק לפי המתכון , רק שערבבתי קמח רגיל עם כ-כפית אבקת אפייה .
לדעתי הבלילה יצא כביכול בסדר (מרקם של מעדן כזה)
הכנסתי לתנור שחומם מראש , בערך בגובה אמצעי .
אפיתי כ 35 דק עד שקיסם יצא יבש .
לדעתך יכולות להיות הסיבות כך ?
תודה רבה
היי קארין,
בטוח שאבקת האפיה היתה טובה? (כבר נתקלתי באבקות אפיה שלא עבדו).
ערבבת קודם בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ואז הוספת לבלילה?
באיזו כוס השתמשת?
האם אפשר להחליף או להוריד את הקקאו ( לא שוקולית במקום)?, יש תחליף לקינמון?
זה מוסיף טעם אבל אפשר לוותר על הקקאו והקינמון.
האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום קנולה?
רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן.
עשיתי את העוגה פעם והיא לא יצאה בטעם קפה בכלל, אם אני רוצה טעם חזק של קפה, מה צריך לעשות?
אפשר להכין חצי כוס קפה עם 2 כפיות נס קפה במקום כפית אחת.
חייבת לומר שכל מתכון שלך מדוייק להפליא. כל עוגה שהכנתי ממבחר המתכונים יצאה מוצלחת, והכנתי ממש ממגוון העוגות. תודה רבה לך!
שמחה לשמוע ❤️
תודה גלית
עם איזו כוס מומלץ להשתמש? האם כוס חד פעמית של שתייה חמה תתאים?
כוס בנפח 240 מ”ל. זו יכולה להיות כוס רגילה מזכוכית עם ידית.
אם אין לך כוס כזו אז כוס חד פעמית מקרטון לשתיה חמה בקוטר 7 ס”מ ובגובה 8.5 ס”מ.
בס\”ד
היי אפרת, ערב טוב,
עשיתי את העוגה פעם אחת ויצאה נפלאה. אני רוצה לעשות אותה שוב לשבת עם ציפוי שוקולד. את חושבת שזה מתאים? אם כן תוכלי לומר לי איך לעשות את הציפוי?
תודה רבה, השם יברך אותך
כן אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל קצפת צמחית או 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות מים.
ערב נעים 🙂
בס\”ד
בוקר טוב
אחלה מתכונים יש לך.
האם אפשר להחליף תקמח בקמח שקדים?
האם אפשר לותר על הקוקוס או לשים משהו במקום? אם כן מה?
היי חן,
זה קצת בעייתי כי שימוש בקמח שקדים משנה לגמרי את יחס הנוזלים במתכון.
יש את המתכון הזה- עוגת תפוזים מקמח שקדים. אפשר לוותר על הקוקוס.
בקרוב אני אוסיף מתכונים נוספים של עוגות עם קמח שקדים כדי שיהיה יותר מגוון.
היי אפרת,
תודה על המתכונים הקלים והמוצלחים, והכי חשוב… טעימים!!
שאלה, האם אפשר להשתמש בשמרים בעוגות הבחושות במקום באבקת אפייה?
ואם כן… כמה ואיך
אשמח לתשובתך
תודה נילי
היי נילי,
בעוגות בחושות יש להשתמש באבקת אפיה.
רק בעוגות שמרים שיש בהן התפחה ארוכה אפשר להשתמש בשמרים.
היי אפרת
בדיוק הכנתי את העוגה ושמתי בתנור
ערבבתי נס קפ עם חצי כוס מים קרים.זה נורא?😮
זה לא נורא אם המים קרים, העיקר שהנס קפה נמס.
הי אפרת,
תודה רבה על המתכונים הכל יוצא פשוט מושלם!!!
הכנתי את העוגת קפה ואגוזים וגם את העוגה שחור לבן עם שוקוציפס יצא מדהים!!!
רציתי לשאול איך הן יוצאות אחרי הקפאה?
אין בעיה להקפיא אותן.
אני אישית מעדיפה להקפיא עד שבוע למרות שאפשר יותר, כי אז הטעם מתחיל קצת להפגע.
על הנס קפה מים חמים/ פושרים/ לא משנה?
מה אפשר לשים במקום הסוכר?
היי אבי,
כדאי לשים קצת מים חמים כדי שהנס קפה יומס ואז להוסיף מים רגילים עד חצי כוס.
אני מניחה שאפשר לשים מייפל טבעי במקום הסוכר.
היי אני רוצה להוסיף מעל העוגה סירופ בטעם קפה יש לך רעיון ? תודה מראש
היי סמדי,
אפשר לחמם על הגז רבע כוס מים עם רבע כפית נס קפה וכף וחצי סוכר.
לאחר מכן לשפוך כמה כפות על העוגה (לא הרבה מידי).
אפשר להכין עם קמח כוסמין?
אפשר. אם זה כוסמין מלא העוגה תצא במרקם קצת דחוס.
לאפות על טורבו? או רק מעלה מטה? על כמה מעלות?
עליון ותחתון (לא טורבו).
תנור שחומם מראש ל180 מעלות.
הי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים!
העוגה יצאה עם טעם מצויין אבל קצת דחוסה, יש לך רעיון למה?
היי ספיר,
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל מעורבב עם אבקת אפיה?
יכול להיות שערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח? ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי היום את העוגה בפעם השניה.
עוגה אליפות!
שאלתי; מה יקרה אם האגוזים יהיו קצוצים ולא טחונים?
שמחה לשמוע 🙂
אפשר שהאגוזים יהיו קצוצים.
הנס קפה צריך להיות חם או קר?
חמים.
הכוונה לאינגליש קייק חד פעמית?
כן.
באילו אגוזים משתמשים?
קלויים או לא קלויים?
אגוזי מלך טבעיים.
עוגה פשוט מעולה!!! כבר פעם שנייה השבוע שאני מכינה וכמובן כמות כפולה.שידרגתי עם שוקולד מריר קצוץ לתערובת אגוזים וזה פשוט מעדן. תודה רבה ושבת שלום!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
היי .מאד אוהבת את האתר והמתכונים.פותחת כמה פעמים ביום וגם בעלי התמקרלהכנת אוכל!!!
שאלה לגבי שימוש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ? כשאני משתמשת באותו כמות בול יוצאת לי עוגה רתובה …ראיונות?
היי יבגניה,
באיזה כוס את משתמשת?
אולי את מוציאה את העוגה מהתנור לפני שהיא נאפית לגמרי? את בודקת עם קיסם?
היי אפרתי! העוגה יצאה מעולה! כל המשפחה פשוט טרפה אותה! אפילו הילדים שלי, שלא אוהבים קפה אכלו אותה. רק הערה אחת: ממליצה להוסיף סירופ קפה לעוגה, זה מאוד מוסיף. אז רק תשקלי אם זה מתאים לך להוסיף את זה למתכון. תודה. אה, ודרך אגב, החוויות מלונדון היו מאוד מהנות, היינו בגני קנסינגטון, במוזיאון הטבע, בלונדון איי היה לנו מאוד כיף…
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
גולשים עוברים על התגובות וייראו את ההמלצה שלך לגבי הסירופ אז תודה ששיתפת!
שמחה מאד שנהניתם!
תודה על ההמלצה. כמה ליקר קפה להוסיף?
ועוד שאלה: אין לי מספיק אגוזים טחונים למלית העוגה. אפשר במקום לשים קוקוס?
היי אפרת.☺ מזמן לא התראינו כי הייתי בלונדון עם הילדים. מה שלומך? רציתי לשאול לגבי העוגה, אפשר לערבב עם כף במקום עם מיקסר? (אין לי כוח להוציא עכשיו סתם עוד כלים ולהתחיל לעבוד😒, סתם מלכלך עוד כלים ואת המטבח,בקיצור סתם עבודה מיותרת…) תודה!
היי גליה,
מקווה שנהניתם וחזרתם עם חוויות טובות 🙂
אפשר לערבב עם כף (אם יש לך מטרפה ידנית אז עדיף). חשוב רק לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
אפשר לשלב עם קוקוס.
הכנתי את העוגה והיא לא יצאה לי אורירית כמו בתמונה היא יותר דחוסה ונמוכה מה יכולה להיות הסיבה לכך? אציין שהכנתי את העוגה במקסר וקצת הקצפתי את הביצים הסוכר והשמן,,תודה על מתכונים טובים וטעימים…
היי הדס,
באיזה כוס השתמשת?
העוגה תפחה?
אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית 24 להכפיל את הכמות ב 2?
כן.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).
הי אפרת,
מה יקרה אם אשים חתיכות שבורות (גדולות קצת) של אגוזי מלך במקום טחונים? זה אפשרי?
כן, אפשר.
חחחח וואי השם ישמור, טוב ששאלתי. התכוננתי לשים חצי כוס אבקת נס קפה 🙂 בעלי לא היה נרדם כל הלילה 😉
תודה רבה
😃
היי אפרת שבוע טוב 🙂
אשמח בבקשה להבין את השורה הזו: חצי כוס (120 מ”ל) נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)
מצד אחד חצי כוס נס קפה… מצד שני לערבב רק כפית נס קפה עם חצי כוס מים.
תבורכי ותודה רבה,
היי שמרית,
חצי כוס נס קפה הכוונה לחצי כוס מים מעורבבים עם כפית נס קפה 🙂
*הכוונה לחצי כוס משקה נס קפה, לא לחצי כוס אבקת נס קפה.
יצא ממש טעים תודה אגב הורדתי מעט מהסוכר.
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום?
כן.
יש לך אחלה דברים!
ממש תודה רבה
תודה יוחנן 🙂
יצא מעולה!!! תודה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טל
האם אפשר להחליף במקום קקאו שוקולית?
כן.
היי אפרת,
אני יכןלה לשנות לקמח כוסמין מלא?
האם ניתן להפחית בשמן מבלי שיפגע המרקם?
תודה וחג סוכות שמח🌹🙏
אפשר לשים שליש כוס שמן ולהשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה (העוגה תצא במרקם קצת דחוס יותר).
חג שמח 🌺
אפרת שלום רציתי לשאול – אם אני רוצה להכפיל שיצא לי כפול ארבע – אני אמורה להכפיל את כל החומרים בארבע [שמן וכו’]?
כדי שהעוגה לא תצא דחוסה לדעתי עדיף להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם את הכמות ב-2.
היי אפרת,
אפשר לשים משהו אחר במקום קינמון או הוא מוצר חובה בעוגה?
אפשר לוותר על הקינמון.
עשיתי עם שקדים, יצא מעולה, תודה!
תודה שחזרת לעדכן! 🙂
היי אפשר גם שקדים אם אין לי אגוזים?
שלום אפרת
האם אפשר לוותר או להחליף את הקינמון?
אפשר לוותר.
אפרת היקרה,
המון המון תודה על תגובתך ועזרתך המהירה.
תבורכי!
גמר חתימה טובה והמון אושר ובריאות
תודה רותי ❤️
אפרת היקרה, גמר חתימה טובה לך ולכל המשפחה.
אשמח לעזרתך:
1. סליחה על הבורות….האם את האגוזים, מוכרים בסופר, בתוך שקית, כבר כשהמוצר גרוס?
2. לגבי הנס קפה, להשתמש במים רגילים? מים רותחים? ואם אשים נס קפה רגיל, לא מגולען? זה יהיה בסדר?
תודה מראש
בוקר טוב רותי,
1. אפשר לקנות אגוזי מלך ולטחון בבית במעבד מזון ואפשר לקנות אגוזים טחונים בשקית.
2. אפשר לשים נס קפה רגיל. כדאי להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף רבע כוס מים קרים כך שבסופו של דבר המים יהיו חמימים.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
גמר חתימה טובה!
רציתי לשאול,
אם אין לי קמח תופח מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🌺
שלום.
רציתי לשאול איך אפשר להחליף את הקמח תופח לקמח רגיל אני פשוט לא משתמש בקמח תופח בבית.
תודה ויום טוב.
אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🙂
היי אפרת,
אגוזים טחונים או קצוצים?
תודה וגמר חתימה טובה.
עדיף טחונים. אם הם קצוצים אז שיהיה קצוצים דק.
גמר חתימה טובה 🌺
שלום אפרת, קודם כל ממש תודה על כל המתכונים השווים והסבלנות הרבה!
רציתי לשאול שאל כללית- האם אפשר להפריד ביצים בכל עוגה בחושה בשביל לקבל עוגה גבוה ואוורירית יותר או שיש מתכונים שזה דווקא לא מתאים ויכול לפגום בטעם העוגה.. ?
היי אבישג,
אני חושבת שאפשר. זה יכול לפגוע בטעם של העוגה רק אם לא מערבבים מספיק טוב בין שתי הבלילות לאחר ההפרדה.
גמר חתימה טובה 🌺