שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (65 ג’) סוכר

שליש כוס (65 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי

קליפת קלמטינה מגורדת דק (רק החלק הכתום)

1 כוס (140 ג’) קמח תופח  (*אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

1 כף (10 ג’) קורנפלור (למי שאין – כף קמח)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (במיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ וגרידת קלמנטינה ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פלאפל פיקנטי
אורז מוקפץ עם טופו

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליליה (19:03 7.02.2021)

מה הכמויות לתבנית ריבוע 25 על 25?

ליליה (19:04 7.02.2021)

תיקון- 20 על 20

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 7.02.2021)

היי ליליה,
כמויות מומלצות לתבנית 20X20:
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
קליפת קלמטינה מגורדת דק (רק החלק הכתום)
כוס וחצי קמח תופח (*אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
כף וחצי קורנפלור (אם אין – כף וחצי קמח)
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל

אבישג (20:05 31.12.2020)

היי אלופה ! האם אפשר לטחון במיקסר קלמנטינות במקום מיץ קלמנטינות ? אם כן כמה ?? תודה רבה לך !

מתכונים ב-10 דקות (20:38 31.12.2020)

היי אבישג
כשתטחני במיקסר יהיו המון גושים מהפרי בבלילה, אם זה לא מפריע לך אני מניחה שניתן להשתמש בכ-2 קלמנטינות.
עדיף לסחוט לטעמי.

אבישג (21:04 31.12.2020)

אוקיי תודה רבה לך !

יעל (09:32 25.04.2020)

במקום כף קורנפלור, הוספתי כף קוקוס ובמקום גרידת קלמטינה חצי כפית קינמון ויצא מעולה! תודה לך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 25.04.2020)

מעולה 🙂
תודה יעל

לילי (08:14 29.03.2020)

עוגה חלומית! כל כך קלילה ועסיסית.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 29.03.2020)

שמחה שאהבת ❤️

אירנה (15:10 24.01.2020)

ניתן להמיר את הקמח הלבן לכוסמין לבן+ א.אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 24.01.2020)

כן.

רעות (17:19 27.02.2019)

עוגה מדהימה ואוורירית.. מזל שהכפלתי כמויות ❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 27.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות

רפי (23:03 30.12.2018)

היי האם זה אפשרי לוותר על חתיכות הקליפה המגורדת בעוגה? והאם קינמון יתאים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 31.12.2018)

אפשר לוותר על גרידת הקליפה.
אפשר להוסיף כחצי כפית אבקת קינמון.

אוסנת (19:56 25.12.2018)

האם אפשר להשתמש בתפוזים במקום בקלמנטינות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 25.12.2018)

כן.

ריהאם (19:16 10.10.2018)

היי אפרת,
נסיתי הרבה מתכונים מהאתר שלך, הכוווול יוצא לי טעים מאוווד.
פשוט את מושלם.

שאלה לגבי עוגות – כל פעם שאני מכינה עוגה בחושה (לפי המתכונים שלך), העוגה לא מתנפחת מספיק (מגיעה עד לגובה של 3-4 ס״מ). בכל זאת העוגות יוצאות טעימות מאוד !!
תוכלי לעזור לי עם זה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 10.10.2018)

היי ריהאם,
מצרפת לינק לסיבות אפשריות מדוע העוגה לא תופחת – העוגה לא תפחה.
בנוסף, את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי?

נועה (13:45 22.06.2018)

היי אפרת! העוגה יצאה סוף הדרך!! כל הכבוד על האתר המקסים!🌷

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 22.06.2018)

תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂

אורלי (23:16 8.05.2018)

שלום אפרת, האם אפשרי להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל? האם הטעם יהיה דומיננטי אם בכלל?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 8.05.2018)

היי אורלי,
אם שמן הזית בטעם מעודן אז אני חושבת שזה בסדר. אם הוא בטעם חזק אז אולי הוא יורגש בעוגה.

סיון (08:18 4.05.2018)

מה התחלופה לצילאקים?ויש לי מלא קלמטינית,אפשר להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 4.05.2018)

אפשר להכפיל כמויות.
לגבי החלופה – ראי תשובתי תגובה קודמת.

סיון (07:42 4.05.2018)

היי מה התחלופה לצילאק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 4.05.2018)

היי סיון,
אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח “כרגיל” או תמי + כפית אבקת אפיה.
חוץ מזה, יש מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן שאפשר להכין אותו עם מיץ קלמנטינות במקום תפוזים.

ניקול (22:20 15.03.2018)

כמה קלמנטינות לגרד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 15.03.2018)

קלמנטינה אחת.

חנה (15:05 7.02.2018)

ראשית תודה ע-נ-ק-י-ת על אתר מושלם!! שמחה שמצתי אותו! בקשה קתנה אפשר לקבל מתכון של עוגה הזאות לתבנית של תנור!?( סליחה!!!)👍👍👍👍👍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 7.02.2018)

היי חנה,
כמויות לתבנית ענקית של התנור (בגודל 32X40):
6 ביצים גדולות
כוס ושליש (260 ג’) סוכר
כוס ושליש (260 ג’) שמן
2 כוסות (480 מ”ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
קליפה של 4 קלמטינות מגורדת דק (רק החלק הכתום)
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) קורנפלור
זמן אפיה עשוי להתארך לכ- 45 דקות.

חנה (20:08 7.02.2018)

תודה! את פשוט מקסימה! תמשיכי לשמח אותנו!( שמחה שמצאתי אתר שלך) ברכה והצלחה בהכול ובגדול🌹🌹🌹🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:48 8.02.2018)

תודה רבה חנה 🌺

גפן (22:41 29.01.2018)

בהתחלה זה היה נשמע מוזר.. עוגת קלמנטינות אבל החלטתי לנסות ויצא מושלםםםםםם!!!! (אחרי האפיה זילפתי קצת שוקולד מריר.. ממש הוסיף).
ובאותו הזדמנות,
אני גם רוצה להודות לך על המתכון של העוגת קוקוס תפוזים והבראוניז במנג׳טים.
אתר נפלאאאא!!!! באמת כל הכבוד!!:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 29.01.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ציפי (12:52 28.01.2018)

יצא מדהים!!
גם קלה וגם טעימה!
עשיתי כמות כפולה וזה פשוט נטרף!!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 28.01.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

מירה (13:27 23.01.2018)

מעולה. מכינה היום פעם נוספת. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 23.01.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה מירה.

עינבר (23:12 18.01.2018)

יצא מדהים. ריח של שבת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 19.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

אור (20:07 18.01.2018)

היי אפרת,

זה אמור לעבוד גם עם תפוז נכו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 18.01.2018)

כן, בהחלט.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.