זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (65 ג’) סוכר
שליש כוס (65 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
קליפת קלמטינה מגורדת דק (רק החלק הכתום)
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (*אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
1 כף (10 ג’) קורנפלור (למי שאין – כף קמח)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (במיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ וגרידת קלמנטינה ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
וואווו וואוו ואוו יצאה פשוט עוגה מושלמת!!!פחדתי כי החלפתי מטעמי בריאות את הקמח לבן לקמח כוסמין מלא ופחדתי שייצא דחוס והיא פשוט יצאה כמו ענן !!! רכה ואוורירית וטעימה מאוד !!! כל פעם שאני הולכת להכין משהו אני קודם כל בודקת במתכונים ב10 דקות וכל פעם מחדש מתלהבת.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
היי אור, אפשר בבקשה לדעת כמה כוסמין שמת? כוס שלמה או חצי כוסמין חצי לבן?
האם טובה בהקפאה?
בנוסף- אני רוצה לשלוח את זה דרך של די הרבה שעות- ישרוד מחוץ למקרר? [עכשיו חורף]
תודה ובשורות טובות
היי
אפשר להקפיא.
העוגה תישמר מחוץ למקרר כ-4-5 ימים.
ממש תודה
יצא טעים ומעניין מאד
שאלה- עשיתי 2 אינגליש קייק [הכפלתי כמויות] אחת ליד השנייה
אחת יצאה מושלמת
השנייה טיפה רטובה מדי
יש הסבר לכך?
ממש תודה על הכל
אתר מומלץ בחם
שמחה שיצא מוצלח!
יכול להיות שהתנור לא מפזר את החום באופן אחיד על שטח התנור, או שבתבנית השנייה היתה קצת יותר בלילה ולכן היא יצאה לחה יותר.
היי אפרת יצאה עוגה ממש ממש טעימה , בהחלט פעם הבאה להכפיל כמויות , מעל הגשתי עם אבקת סוכר וקצרה מחמאות
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגה נהדרת וקלילה ! חוסלה בן רגע
להבא אכין כמות כפולה😋
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף❤
מה הכמויות לתבנית ריבוע 25 על 25?
תיקון- 20 על 20
היי ליליה,
כמויות מומלצות לתבנית 20X20:
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
קליפת קלמטינה מגורדת דק (רק החלק הכתום)
כוס וחצי קמח תופח (*אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
כף וחצי קורנפלור (אם אין – כף וחצי קמח)
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל
היי אלופה ! האם אפשר לטחון במיקסר קלמנטינות במקום מיץ קלמנטינות ? אם כן כמה ?? תודה רבה לך !
היי אבישג
כשתטחני במיקסר יהיו המון גושים מהפרי בבלילה, אם זה לא מפריע לך אני מניחה שניתן להשתמש בכ-2 קלמנטינות.
עדיף לסחוט לטעמי.
אוקיי תודה רבה לך !
במקום כף קורנפלור, הוספתי כף קוקוס ובמקום גרידת קלמטינה חצי כפית קינמון ויצא מעולה! תודה לך 🙂
מעולה 🙂
תודה יעל
עוגה חלומית! כל כך קלילה ועסיסית.
שמחה שאהבת ❤️
ניתן להמיר את הקמח הלבן לכוסמין לבן+ א.אפייה?
כן.
עוגה מדהימה ואוורירית.. מזל שהכפלתי כמויות ❤️
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות
היי האם זה אפשרי לוותר על חתיכות הקליפה המגורדת בעוגה? והאם קינמון יתאים במקום?
אפשר לוותר על גרידת הקליפה.
אפשר להוסיף כחצי כפית אבקת קינמון.
האם אפשר להשתמש בתפוזים במקום בקלמנטינות?
כן.
היי אפרת,
נסיתי הרבה מתכונים מהאתר שלך, הכוווול יוצא לי טעים מאוווד.
פשוט את מושלם.
שאלה לגבי עוגות – כל פעם שאני מכינה עוגה בחושה (לפי המתכונים שלך), העוגה לא מתנפחת מספיק (מגיעה עד לגובה של 3-4 ס״מ). בכל זאת העוגות יוצאות טעימות מאוד !!
תוכלי לעזור לי עם זה ?
היי ריהאם,
מצרפת לינק לסיבות אפשריות מדוע העוגה לא תופחת – העוגה לא תפחה.
בנוסף, את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי?
היי אפרת! העוגה יצאה סוף הדרך!! כל הכבוד על האתר המקסים!🌷
תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת, האם אפשרי להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל? האם הטעם יהיה דומיננטי אם בכלל?
תודה!
היי אורלי,
אם שמן הזית בטעם מעודן אז אני חושבת שזה בסדר. אם הוא בטעם חזק אז אולי הוא יורגש בעוגה.
מה התחלופה לצילאקים?ויש לי מלא קלמטינית,אפשר להכפיל כמויות?
אפשר להכפיל כמויות.
לגבי החלופה – ראי תשובתי תגובה קודמת.
היי מה התחלופה לצילאק?
היי סיון,
אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח “כרגיל” או תמי + כפית אבקת אפיה.
חוץ מזה, יש מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן שאפשר להכין אותו עם מיץ קלמנטינות במקום תפוזים.
כמה קלמנטינות לגרד?
קלמנטינה אחת.
ראשית תודה ע-נ-ק-י-ת על אתר מושלם!! שמחה שמצתי אותו! בקשה קתנה אפשר לקבל מתכון של עוגה הזאות לתבנית של תנור!?( סליחה!!!)👍👍👍👍👍
היי חנה,
כמויות לתבנית ענקית של התנור (בגודל 32X40):
6 ביצים גדולות
כוס ושליש (260 ג’) סוכר
כוס ושליש (260 ג’) שמן
2 כוסות (480 מ”ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
קליפה של 4 קלמטינות מגורדת דק (רק החלק הכתום)
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) קורנפלור
זמן אפיה עשוי להתארך לכ- 45 דקות.
תודה! את פשוט מקסימה! תמשיכי לשמח אותנו!( שמחה שמצאתי אתר שלך) ברכה והצלחה בהכול ובגדול🌹🌹🌹🌹
תודה רבה חנה 🌺
בהתחלה זה היה נשמע מוזר.. עוגת קלמנטינות אבל החלטתי לנסות ויצא מושלםםםםםם!!!! (אחרי האפיה זילפתי קצת שוקולד מריר.. ממש הוסיף).
ובאותו הזדמנות,
אני גם רוצה להודות לך על המתכון של העוגת קוקוס תפוזים והבראוניז במנג׳טים.
אתר נפלאאאא!!!! באמת כל הכבוד!!:)
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מדהים!!
גם קלה וגם טעימה!
עשיתי כמות כפולה וזה פשוט נטרף!!
תודה
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
מעולה. מכינה היום פעם נוספת. תודה
כיף לשמוע 🙂
תודה מירה.
יצא מדהים. ריח של שבת!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
היי אפרת,
זה אמור לעבוד גם עם תפוז נכו?
כן, בהחלט.