זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
כפית (5 ג’) תמצית וניל
2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. לגבי ביצים- אפשר לשים 3 ביצים גדולות או 4 ביצים קטנות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
שלום. עשיתי עם כוסמין לבן באותן הכמויות (והוספתי גם את האבקת אפיה). הטעם טוב ,אבל לצערי הכנתי כבר כמה פעמים וזה יוצא דחוס ולא אוורירי ולא תפוח. למה?
קמח כוסמין תופח פחות טוב מקמח לבן רגיל.
אם זה לא תפח בכלל אולי אבקת האפיה לא טובה.
האם ערבבת לפני את אבקת האפיה עם הקמח ורק אז הוספת לבלילה?
האם התנור היה מספיק חם כשהכנסת את העוגה?
האבקת אפיה לדעתי טובה. ערבבתי אותה עם הקמח טוב. וגם חיכיתי שהתנור יגיע לטמפ’ הרצויה .
אולי להוסיף אבקת אפיה אם הכוסמין תופח פחות?
אם העוגה תפחה אבל חלקית זה בגלל שזה קמח כוסמין.
לא בטוחה אם זה לגמרי יעזור אבל שווה לנסות. על כל כוס קמח שים כפית גדושה אבקת אפיה (גם לא טוב לשים יותר מידי).
היוש
תקשיבי הוספתי עוד קצת לתנור יצא ליגה
כולם טרפו את זה עם שבירת הצום עם קפה (איך לא)
קיצור מתכון משגע💙😋
לילט
שמחה שיצא טעים❤️
הי
הכנתי את העוגה ולפני שמזגתי לתבנית התלבטתי אם לשים בשתי תבניות או אחד
בסוף שמתי בתבנית אחת והעוגה יצא בתוכו לא מוכנה
היתי צריכה לשים בשתי תבניות?
נ.ב. אני מכורה לאתר שלך ומכינה ממנו מלאא תודה
האם אפשר עם קמח קוקוס?
במקום קמח תופח? לא בטוחה שכדאי.
עוגה קלה ופשוט והתוצאה נהדרת!❤️
תודה אמונה💜
שבת שלום
אחלה עוגה אבל שדרגתי עם שמן קוקוס במקום שמן רגיל. יוצא יותר טעים, יותר טעם של קוקוס
רעיון מעולה. איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אשמח לקבל ציפוי לעוגה
תודה
אפשר לצפות בקצפת או בגנאש שוקולד לבן.
מערבבים סצים עם סוכר או מקציפים ?
היי,
אין צורך להקציף במיקסר אלא לערבב ידנית.
עוגה נהדרת. פשוטה וקלה ונהדרת.
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺
אפרת, תגידי העוגה לא יוצאת דחוסה אחרי האפיה?
כי לא מקציפים את הביצים??
היי,
העוגה לא אמורה לצאת דחוסה אלא רכה ועסיסית יחסית.
אם תקפידי להשתמש בכוס מדידה, לערבב לפי הסדר את המרכיבים, להימנע מערבוב יתר אחרי אפיית הקמח ולאפות בדיוק במשך הזמן הנדרש ולא יותר- גם לך תצא עוגה בחושה משגעת(:
וואו אפרת תודה רבה . העוגה יצאה אורירית ברמות במרקם ספוגי ממש כמו שאני אוהבת. אני ממש אוהבת להשתמש במתכונים שאת מעלה ולשנות אותם לגירסה הבריאה. אצלך זה אף פעם לא מאכזב. את העוגה הזאת שיניתי לקמח כוסמין מלא , סוכר קנים (הפחתתי מעט והשלמתי בקוקוס), שמן זית ,לימונדה (כפי שהסברת) , הוספתי גם פיצפוצי שוקולד ששידרגו את העוגה מאד . הכפלתי כמויות אבל כבר חצי עוגה התחסלה. …
תודה רבה ושנה טובה
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם בגרסה בריאה(:
תודה ששיתפת וחג שמח!
תודה רבה על המתכון! האם ניתן להקפיא את העוגה?
היי,
אין בעיה להקפיא😊
ראשית רוצה לציין שהכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה.
האם יש גרסה ללא גלוטן?
היי יהודית,
שמחה לשמוע שיצא מוצלח!
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל (באותה כמות).
יום מקסים😊
חוזרת לעדכן…הכנתי עם קמח כרגיל והוספתי כמובן אבקת אפיה.
במקום מיץ תפוזים , שמנת מתוקה צמחית . וציפיתי את העוגה בקרם שוקולד יצא מעולה
נראה מעולה! תודה על העדכון יהודית, עזרת לנמנעים מגלוטן שכאן:)
העוגה יצאה לי סופר נמוכה😣, מה יכולה להיות הסיבה?
היי, באיזו כוס השתמשת?
זה נראה כאילו השתמשת בכוס נמוכה.
העוגה תפחה בכלל? או נשארה באותו גובה של הבלילה?
כוס מדידה. העוגה עלה אבל ממש טיפה
לדעתי צריך אינגלייש הקטן יותר זה מה שאני עשיתי
באינגליש קצרה אכן יוצא יותר גבוה, אבל עדיין אמור לצאת בגובה סטנדרטי בתבנית אינגליש קייק רגילה.
אני די בטוחה שהעוגה יצאה לבת שבע ככה בגלל בעיה באבקת האפייה/ בקמח תופח, זה קורה לפעמים.
האם אפשר במקום קמח תופח/ רגיל, קמח כוסמין/שקדים?
אפשר לשים 3/4 כוס קמח כוסמין (רצוי לבן) עם 3/4 כפית אבקת אפיה.
הי אפשר להוסיף הבקת קינמון וכמה?
אפשר לשים כחצי כפית.
שלום רב,אני מאוד נהנית מהמתכונים המיוחדים שלך,אך שמתי לב שכל העוגות שאני מכינה יוצאות דחוסות,אומנם מאוד טעימות אך נראה שעדיין לא נאפו,המשכתי לאפות עוד קצת וזה עדיין נשאר כך
סליחה על האריכות,אשמח למענה
בברכה
היי שמחה,
כמה שאלות:
1. באיזו כוס את משתמשת?
2. העוגה תופחת או נשארת באותו גובה?
3. כמה זמן את מחממת את התנור לפני?
4. אולי את מערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
5. את בודקת אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה? הקיסם יוצא יבש?
6. את אופה בחום עליון ותחתון?
כוס קרמיקה מכילה 250 מל,
העוגה תופחת יפה אם כי נפתחת למעלה,
מחממת את התנור כשאני מתחילה להכין את הבלילה,יתכן ובאמת אני מערבבת יותר מידי..כמה זמן צריך?
אני בודקת בעזרת קיבל עץ,
אני אופה במדף אחד לפני הסוף,חום עליון ותחתון..
יתכן והחום שהוא 180 גבוה מידי?
תודה רבה
מומלץ לערבב כמה שפחות כי ערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים פוגע באווריריות העוגה. לשם כך יש לערבב עם מטרפה ידנית או מיקסר (פחות מומלץ לערבב עם כף).
עוגות אינגליש קייק מספיק לערבב 15-20 שניות לאחר שמוסיפים את הקמח ויש לאפות לפחות 30 דקות ולא לפתוח את התנור לפני.
תודה רבה
הכנתי את העוגה אבל היא לא יצאה לגמרי אפויה, ועשיתי על פי המתכון, עם כוס חד פעמית חמה, היא מתפרקת לא הבנתי למה?
היא מתפרקת כי אולי היא עדיין חמה.
באיזו תבנית השתמשת וכמה זמן אפית? כנראה שהיית צריכה להמשיך לאפות.
תבנית אינגליש קייק, חצי שעה
אז כנראה שהיה כדאי להמשיך לאפות.
*זמני האפיה יכולים להשתנות בין תנור לתנור.
היי אפרת !!
הכנתי את העוגה היא יצאה גבוהה ויפה . אבל כשהיא יצאה מהתנור היא צנחה …
מה אפשר לעשות?
היי רעות,
יכול להיות שהיא לא נאפתה עד הסוף. היא לא דחוסה/לא אפויה במקרה בפנים?
כמה זמן אפית?
אפרת יקרה🌸 הכנתי את העוגה המדהימה פעם ראשונה, במקום תפוזים הכנתי לימונדה😀 נפלא, אפיתי בחום 180 מעלות על חום עליון ותחתון, 30 דקות. העוגה מבחוץ היתה נראת מוכנה והכנסתי קיסם ויצא יבש, ובאמת בחוץ היא אפויה טעים אבל מבפנים עדיין עיסתית לא נאפתה לי עד הסוף🙄. האם אני אמורה להשחים אותה יותר ולתת לה אפיה יותר זמן? אשמח לעזרתך, תודה ויום טוב😃🌻
בוקר טוב מלכה,
יכול להיות שהתנור שלך חלש יחסית (אולי בגלל זה לקח גם לכיסונים הרבה זמן להאפות).
אני מניחה שאפית באינגליש קייק נכון?
פעם הבאה יש להשאיר את העוגה בתנור כמה זמן שזה לוקח. כדאי לבדוק עם קיסם ולנעוץ אותו בכמה מקומות במרכז העוגה. רק אם הוא יוצא יבש לגמרי, בלי פירורי לחים, זה אומר שהעוגה מוכנה.
זה בסדר שהעוגה מזהיבה מאוד אבל אם במקרה העוגה משחימה יותר מידי בחלק העליון מומלץ להנמיך ל170 מעלות ולהניח לעוגה להמשיך להאפות.
יום נפלא 🌺
היי אפרת, בוקר טוב😊 תודה רבה על התגובה ועזרתך הנפלאה🤗 לצערי עדיין לא מיומנת כל כך בשימוש בתנור אז לומדת לאט לאט.. אכן גם לכיסונים לקח הרבה זמן😊 ויצאו טעיםםםם. בנוגע לתבנית היא חד פעמית אלומניום. אני להבא אכין אותה שוב ואעשה את הדברים שרשמת לי😊 תודה ויום טוב🌻
❤️
הי אפרת, האפייה היא על טורבו או רגילה? העוגה נראית ממש שזופה גם בצדדים…
אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
תודה על מתכון פשוט וטעים מאד ❤️
נראה מעולה 🙂
תודה אינה
השתמשתי בקמח כוסמין ובסוכר קוקוס. ולימונדה במקום מיץ תפוזים כפי שעשית בלי הסוכר. מספיק מתוק בשבילי. יצא מעניין בהחלט. אגב ממליצה להניח על רשת מחוץ לתנור כשהעוגה מוכנה כדי לאפשר לחלק התחתון להיות פחות רטוב. כך עשיתי. תודה רבה על כל המתכונים
תודה אביב 🙂
הכנו ויצא מעולה!!!
שמחה לשמוע ❤️
היי האם אפשר להחליף בקמח כוסמין ולשים במקום תמצית וניל פודינג? ואם כן כמה? תודה רבה את משמחת ממש במתכונים שלך.
אפשר להוסיף כף שטוחה אינסטנט פודינג וניל.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. עם קמח כוסמין מלא זה ייצא דחוס ופחות מוצלח לדעתי.
הכנתי את כל הבלילה ואז גיליתי שאין לי קוקוס 🙁 יש לך רעיון לעוגה על בסיס דומה או משהו כזה?
סורי ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף? אפית את זה כמו שזה?
היי
לפי המתכון רשמת 2/3 כוס שזה 180 מ”ל מיץ תפוזים.
קראתי במקום אחר ש3/4 כוס זה בעצם 180 מ”ל.
זה 160 מ”ל. תיקנתי תודה.
היי אפרת האם אפשר במקום שמן רגיל לשים שמן זית?
בתנאי שהטעם של שמן הזית מעודן ולא חזק.
האם אפשר לשים חלב סויה במקום מיץ תפוזים?
כן.
היי
איך אפשר לשלב אננס משונר בעוגה. תודה
אני ממליצה להכין את העוגה הזאת- עוגת אננס בחושה. אפשר להוסיף שליש כוס קוקוס אם אוהבים.
היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח רגיל ופשוט להוסיף אבקת אפייה??
תודה מראש המתכונים שלך מעולים!!!
היי אילנה,
במתכון הזה פחות מומלץ. זה יהפוך את המרקם לדחוס מידי.
האם במקום מיץ תפוזים אפשר חלב?
כן.
לא יודע למה יצאה לי רטובה מדי. למרות ששמתי בדיוק את אותם הרכיבים. למה זה.?
בטוח שהעוגה נאפתה כמו שצריך? בדקת עם קיסם?
יצאה נהדרת. פשוטה וטובה.
שמחה שאהבת 🙂
מצויינת
שמחה שאהבת 🙂
עשיתי בראוניז ועליה את עוגת הקוקוס וערבבתי קצת עם מזלג יצא מקסים
רעיון מעולה 🙂
תודה אילנה
היי
עשיתי את העוגה בגירסה כשרה לפסח.
רציתי לשאול איך אפשר לשדרג
אולי זיגוג לבן יתאים?
תודה וחג שמח.
כן, אפשר לזלף שוקולד לבן מומס מעל העוגה.
חג שמח 🌸
אני עשיתי בראוניז כשר לפסח ועליה את העוגת קוקוס וקצת ערבבתי עם מזלג לחילקתי לשלושה אינגליש קיק יצא מדהים
עוגה מופלאה !
יצא מוצלח מאד, ממליצה בחום.
בזכותך יש לנו עונג שבת אמיתי.
תודה רבה ויישר כוח.
שמחה לשמוע!
תודה יעל ❤️
שבת שלום
אין לי מיץ תפוזים מה ניתן לשים במקום ועדיין שיצא טעים?
היי אורית,
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה: לסחוט 2 כפות לימון, למלא מים עד שני שליש כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.
עוגה מאוד טעימה. תודה על המתכון
ממליצה מאוד. רשמתי אצלי מתכון.
השתמשתי במיץ מתפוז אחד.
נראה מעולה 🙂
תודה אולגה
האם אפשרי לשים במקום תפוזים חלב?
אצלי הילדים פחות אוהבים פשוט
כן.
באיזה כוס ממליצה להשתמש?
בשביל לדייק בכמויות
כוס של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס זכוכית עם ידית.
אתמול הכנתי אותה, יצא טעים- טעים תודה רבה יקירה!!!😍❤️
שמחה לשמוע 🙂
תודה גילה🌷
היי 🙂
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב קוקוס?
תודה, גל
כן.
וואווו היום הכנתי אותה בכמות כפולה עוגה באמת מדהימה טעימה גבוהה ורכה מאודדד !
שמחה לשמוע!
תודה רויטל 🙂
היי אפרת, הכנתי את העוגה וברוך ה’ היא יצא טעימה בטירוף, רכה ועסיסית.
תודה רבה 3>
שמחה לשמוע 🙂
תודה אבישג 🌺
היי אפרת, הכנתי את העוגה לשבת וממש התלהבו! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע טוב!
שלום, קודם כל תודה רבה על המתכונים.
עשיתי את העוגה הזו בתבנית גדולה פי 4 יצאה מאווד טעימה אבל מה יכולה להיות הסיבה שבגללהמהעוגה לא תפחה?
היי שרה,
הכפלת כמויות ב-4 והכנת בתבנית הענקית?
השתמשת בקמח תופח?
היי שוב, ואם אני רוצה לעשות המתכון קאפקייקס אפשרי???
כן אפשר. יש לשמן את השקעים לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ?
מיץ התפוזים מאוד מוסיף לטעם אבל אם אין אפשר להכין לימונדה: לסחוט 2 כפות לימון, למלא מים עד שני שליש כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.
ב”ה
היי שלום לך !
אני נהנית מאוד מהאתר שלך !
האם צריך מיקסר בשביל העוגה הזו, או לערבב עם מטרפה ידנית מספיק ?
תודה !!
שבת שלום !
היי לאה,
לא משנה אם זה במטרפה ידנית או מיקסר, מה שנוח לך יותר.
שבת שלום! 🌷
יצאה מאוד טעימה !
תודה ושבוע טוב.
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷
היי, אשמח לדעת מה הכמויות המומלצות עבור תבנית עגולה של 26.
והאם העוגה מספיק יציבה בשביל להוציא מתבנית ולקשט אותה לעוגת יום הולדת..
היי יסכה,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
את העוגה יש להוציא מהתבנית רק לאחר שהיא התקררה לגמרי, ובזהירות כמובן 🙂
יום מקסים 🌷
טעימה מאוד! רכה ,פשוט מצויינת.עשיתי כמה שינויים:
במקום מיץ תפוזים השתמשתי בחלב סויה וניל.
הקצפתי ביצים שלמות והיתר כרגיל.
מיד כשהוצאתי את העוגה מהתנור
יצקתי שוקולד לבן עם מעט חלב סויה.יאממממייי
מתכון מעולה!
מעולה 🙂
תודה ענת
אפשר בבקשה כמויות לתבנית ח”פ בינונית?
תודה על המתכונים!!! מאד מוצלחים וקלים!
היי ברכה,
זו תבנית בינונית קטנה (31X22 ס”מ) או הגדולה יותר (32X25 ס”מ)?
32×25
אז אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
האם יש אפשרות להחליף את המיץ תפוזים במים? או חלב?
היי ענבר,
אפשר לשים חלב אבל זה יוצא יותר טעים עם מיץ תפוזים.
חג שמח 🙂
העוגה יצאה מעולה!!
טעימה בטירוף.
תוך יום הכל נגמר;)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
הי.
אין לי מיץ תפוזים.
אפשר לשים במקום ריצ’?
כן, אפשר.
שבת שלום
עשיתי את העוגה בפרסומות…
חבל על הזמן, ככתוב פריכה עסיסית וטעימה וזלילה.
לא היה לי אבקת וניל, לא נורא.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר לוותר על התמצית וניל?
אפשר לוותר.
הי ניי,
האם ניתן להוסיף נוזל קוקוס במקום המיץ תפוזים?
אני חושבת שכן.
היי, חג שמח 🙂
רציתי לדעת אם אני יכולה לאפות את העוגה בתבנית 22, ולרפד אותה בנייר אפייה מכיוון שתבנית האפייה היא מנייר
אני פשוט לא רוצה שהעוגה תתפרק.
היי דניאל,
אם מדובר בתבנית מקרטון קשיח אז אין חשש שהעוגה תתפרק. אפשר לאפות בה ללא צורך בנייר אפיה. כדאי רק לשמן אותה לפני.
לגבי כמויות לתבנית 22:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח תופח + 2 כפות (אם משתמשים בקמח רגיל יש להוסיף כפית ורבע אבקת אפיה)
3/4 כוס קוקוס
היי אפרת .
האם בגלל שלא ערבבתי את אבקת האפייה ישירות ביחד עם הקמח , אלא שפכתי לקערה את הקמח ואז את אבקת האפייה , העוגה לא ממש גבהה לי ??
אבל חוץ מזה הטעם וואו.שגעון.
כן, אני מניחה שזאת הסיבה.
חג שמח 🙂
תודה עוגה טעימה 🙂 תודה אפרת על מתכונים מנצחים
תודה אושרה 🙂
יום מקסים
אפרת שלום,
אפיתי את העוגה יצאה גבוהה רכה וטעימה. אבל אפיתי אותה בתבנית אינגליש קייק מסיליקון – שימנתי היטב את התבנית. הוצאתי אותה מהתנור נתתי לה לנוח בחוץ 15 דק’. הפכתי ובום תחתית העוגה נשארה בתבנית. כלומר נשברה לי. העוגה אפויה היטב גם התחתית גם החלק העליון – טעמתי אותה והיא טעימה. למה זה קורה לי???????
היי חני,
15 דקות זה לא מספיק. יש להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית אחרת היא מתפרקת.
היי אפרת.
קודם כל תודה רבה מתכון מעולה
דבר שני אם אני אופה עוגה שיש בה הפרדת חלמונים וחלבונים . רצוי גם בזה לשים את המקצפים במקרר או רק שמקציפים שמנת מתוקה?
תודה
היי נועה,
כשמקציפים חלבונים וחלמונים זה הפוך, רצוי שהביצים יהיו בטמפ’ החדר וגם הקערה. לא קרים.
תודה.
יש מתכון לעוגת טורט גבוההה ורכה מאד אוורירית?
אין כרגע באתר אבל אשתדל להעלות מתכון בהמשך.
יש לי סירופ קרמל (במרקם כמו של מייפל) , את חושבת שיתאים להוסיף לבלילה? ואם כן אז כמה והאם צריך עוד קמח?
חשבתי לסלף על העוגה בסוף בגנאש שוקולד.. יתאים?
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים! יוצאים מעולה וגורפים מחמאות!
היי דנה,
לדעתי את הסירופ תזליפי באמצע העוגה. הכוונה שתצקי שני שליש מהבלילה לתבנית, תזליפי מעל סירופ קרמל ואז תצקי מעל את השליש שנותר.
אפשר לצפות בגנאש שוקולד אבל יכול להיות שאם תשימי סירופ קרמל בתוך העוגה זה יהיה טעים גם בלי ציפוי. תחליטי בסוף 🙂
שבת שלום
היי אפרת האם הכפלת העוגה מתאימה גם לתבנית 26 והאם אפשר להוסיף קצפת מעל כן – ואם כן האם צריך להרטיב את העוגה? בתודה וסופשבוע נעים
היי אירית,
הכפלת הכמויות תתאים לתבנית עגולה 24 אבל אם את מוסיפה קצפת מעל אז העוגה יכולה לצאת קצת נמוכה ואז אפשר להכין בתבנית 26. העוגה היא די עסיסית אבל אם את מוסיפה קצפת אז את יכולה להרטיב אותה מעט בסירופ סוכר (לחמם רבע כוס מים עם כף סוכר עד שהסוכר נמס ולצקת מעל העוגה באופן שווה).
שבת שלום 🙂
שלום לך
יצא לי עוגה מצוינת!
נעזרת באתר מאוד. שמחה שהוא נפתח לי בחו”ל. הרבה זמן היה סגור
לג שמח
חני
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה חני ושיהיה שבוע נפלא!
אין לי אינגליש קייק, יש לי תבנית מעגלית. מה אני אמורה לשנות בכמויות?
היי מלכה,
מה קוטר התבנית?
וואו. אין לי מושג ואני לא יודעת להגיד לך
:-/
נצא מנקודת הנחה שזה סטנדרט?
יכול להיות שמדובר בתבנית 24 ואז יש צורך להכפיל את כל הכמויות ב-2.
האם אפשר להוסיף סירופ בסוף כמו שמוסיפים לעוגת סולת? נגמר הסולת ובא לי משהו דומה
לדעתי כן.
תודה רבה על המענה המהיר=) שבת שלום
אין לי מיץ תפוזים…
מיץ תפוחים יתאים?
אני חושבת שכן.
היי אפרת,
קודם כל תודה לך על המתכונים הנפלאים, אני משתמשת באתר שוב ושוב.
רציתי לשאול- האם ניתן להחליף את השמן בחמאה ואם כן מה הכמות?
תודה.
היי ורוניקה,
ניתן להמיר את השמן ב75 גרם חמאה מומסת.
יום מקסים 🙂
עוגה מעולה!!
תודה גלית, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, נשאר לי ציפוי של ממרח לוטוס שהמסתי עם שמנת צימחית זה נראה לך מתאים לשפוך עליה כציפוי?
כן ,למה לא? 🙂
הי חברים שבת שלום!
אפשר להוסיף 100 גרם אגודים או שקדים קצוצים לעוגת הקוקוס. יוצא מדהיםםםםםםם!
אשמח לשמוע תגובה
ניצן
תודה רבה על המתכון,
הבאתי לחמותי והיא ממש נהנתה, עוגה מהירה פשוטה וטעימה!
שמחה לשמוע!
תודה מרים ויום מקסים
הוצאתי מתכון למרק אפונה טריה עם חלב קוקוס בטעות רכשתי מי קוקוס שאלתי אם אפשר לעשות את המרק עם מי קוקוס.
אודה לתשובתך
ורדה
היי ורדה,
מי הקוקוס פחות מתאימים לבישול. מי הקוקוס כמעט ולא מכילים שומן, להבדיל מחלב או קרם קוקוס שמעשירים את המרק. מי קוקוס הם פשוט מים בטעם של קוקוס.
משתמשת באתר הזה הרבה פעמים.. המתכונים פשוטים ואפילו כיפים להכנה חחח ותמיד יוצאים טעימים, גם הפעם העוגה יצאה טובה תודה רבה 🙂
תודה שחר, שמחה לשמוע 🙂
הכנסתי לתנור בינתיים עוד לא עלתה מקווה שיצא טוב אחזור לעדכן
בהצלחה 🙂
שלום אפרת .. תודה על מתכונים נהדרים
שאלה כשאת רושמת כוס .. לאיזה גודל כוס הכוונה ? כוס חד פעמי ? כוס מאג? תודה ושבת שלום
היי שגית,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. זאת כוס זכוכית סטנדרטית עם הידית. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף –המרת מידות אפיה.
שבתש לום 🙂
עוגה מעולה רכה ועסיסית.
ולשאלה כללית: בעוגה בחושה שצריך בקערה אחת לשים חומרים יבשים ובקערה שנייה – נזולים ואז לאחד אותם. מה נכון לעשות בכדי שהעוגה תצא אורירית? האם שופכים את הנוזלים הרטובים ליבשים או להיפף?תודה
היי ענתי,
עדיף לשפוך את היבשים לקערת הנוזלים.
כדי שהעוגה תצא אוורירית מומלץ לערבב את הבלילה כמה שפחות אבל בכל מקרה חשוב שהתערובת תהיה אחידה.
אם רוצים עוגה יותר אוורירית כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר, להוסיף את הנוזלים ובסוף את הקמחים.
אין עלייך . תודה רבה על התשובה המהירה.תבורכי
בכללי, בעוגות בחושות-
אם אקציף את הביצים העוגה תצא גבוהה יותר?
היי הדר,
אם תקציפי את הביצים, זה ייתן יותר נפח ואווריריות לעוגה.
לגבי הגובה, זה יכול להשפיע מעט.
היי אפרת,
הבוקר הגעתי אל המתכון הזה, ומאחר והייתי צריכה מתכון מהיר בחרתי בו.
בחרתי לעשות את העוגה בכפל כמות והפחתתי מכמות הסוכר ל- 2/3 כוס סוכר במקום מה שהיה צריך ועדיין היה מתוק. כמו”כ בחרתי בתבנית חד-פעמית מנייר כסף עגולה. העוגה יצאה מאד נמוכה, פזרתי מעל מעט אבקת סוכר ולקחתי לאירוע. החלק התחתון נותר מעט רטוב והיה לו טעם של עוגת גבינה. כולם אהבו, חיסלו והתפעלו.
תודה רבה! 🙂 אילנה
היי אילנה,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב
האם יתאים פה ציפוי שוקולד?
כן, אפשרי.
הי אפרת, הבת שלי גילתה את האתר שלך ואמרה: הא אמא עכשיו אני יודעת מאיפה כל מה שאנחנו אוכלים בבית…חחח… האמת שאני לא אוהבת ולא רואה צורך להוציא את הנשמה בבישול. כולה אוכל! אני מעדיפה לקרוא ספר! מצד שני אני רוצה שיצא טעים…
מסכימה איתך 😉
תודה תמר והמשך יום נפלא
אפשר כמויות מדויקות לפי מ”ל
היי דניאלה,
כמויות לפי משקל:
2 ביצים (גודל לא משנה)
100 גרם כוס סוכר
66 גרם שמן (אם זה במ”ל- זה יוצא 80 מ”ל)
5 גרם תמצית וניל
160 מ”ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
105 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס
שלום, המתכון ניראה לי סוףףף
הייתי רוצה לדעת לגבי כמויות מדויקות אם אפשר.. תודה רבה המתכונים שלכם נפלאים
שבוע טוב
תודה על המתכונים המוצלחים והפשוטים!
ברצוני להכין את העוגה הזו עם מיץ תפוזים שאסחוט ישר מן העץ. סביר שהמיץ יהיה חמוץ יותר ופחות מתק מאשר המיץ הקנוי.
האם כדאי להמתיק? אולי מייפל?
מה דעתך?
תודה, יעל
*יש גם קלמנטינות מיכל מתוקות
היי יעל,
את יכולה להשתמש בקלמנטינות ואז אין צורך להמתיק או בתפוזים מהעץ ולהגדיל את כמות הסוכר בכף גדושה נוספת או להוסיף 1-2 כפות סירופ מייפל.
עוגה פשוטה וטעימה עם טעם של עוד! רציתי לקבל כמויות מדוייקות לתבנית אלומיניום עמוקה מידות:אורך 26 ס”מ .רוחב 19 ס”מ .עומק 6 ס”מ.נ.ב.אין על המתכונים של האתר שלך תמיד נכנסת רק אליו…אם יש לך מתכון למרק וואן טואן אשמח לקבל אותו ממך 🙂
היי נעה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מבחינת נפח נראה כי יש להכפיל כמויות ב-2:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
כוס קוקוס
אני מניחה שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 40 דקות.
אין לי מתכון למרק וואן טואן.
שבת שלום 🙂
עוגה מעולה! לא נשאר פירור!
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה 🙂
היי. מה ההמרה של הקמח במקרה של קמח מלא? תודה
היי שירה,
יש לשים אותה כמות של קמח מלא + 2 כפות מיץ תפוזים בנוסף ל 2/3 כוס.
אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה אבל אם זה קמח מלא רגיל צריך לקחת בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה.
יצא מדהים כל מי שטעם התפלא וביקש את המתכון וכמובן שהפניתי לאתר זה
תודה ליאון 🙂
היי
חזרתי לעדכן שהעוגה חוסלה מעולה.
מה שלא יצא לי טוב זה האמפנדס הבצק קל להכנה אבל הסתבכתי עם הצורות או שהיה קטן מדי או גדול ובקושי יצאו מהם שש
היי דני,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
לגבי האמפנדס, יצא לך בצק נוח לעבודה? רידדת אותו וקרצת עיגולים עם כוס רגילה?
היח
הבצק היה נוח לעבודה רק הגודל של העיגולים לא הסתדר לי לא עם כוס קטנה ולא גדולה
מומלץ להשתמש בכוס בעלת קוטר של 7 ס”מ.
העוגה יוצאת ממש קטנה… לא ממלאה תבנית אינגליש קייק. הגיוני?
היי שלי,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
הבלילה אמורה להגיע למחצית מהתבנית ולאחר האפיה היא תופחת.
בוקר אור, תודה רבה על מתכונים מוצלחים וקלים…
רציתי לשאול האם יש תחליף לתמצית וניל?
תודה
אפשר לוותר על התמצית הוניל.
בוקר טוב
תבנית אנגליש לא חד פעמי לכמה תבניות תספיק הבלילה?!
אפשר את הכמויות בגרמים/מ”ל
תודה
היי דני,
כמויות לפי משקל:
2 ביצים (גודל לא משנה)
100 גרם כוס סוכר
66 גרם שמן (אם זה במ”ל- זה יוצא 80 מ”ל)
5 גרם תמצית וניל
160 מ”ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
105 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס
מה האורך, הרוחב והעומק של התבנית?
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט?
היי גילה,
שימי שליש כוס מיץ תפוזים סחוט + שליש כוס מים.
שבת שלום 🙂
היי אני רוצה להכין את העוגה הזאת ואת עוגת האגוזים (כלומר שתי תבניות אינליש קייק) כמה זמן הן צריכות להיות בתנור כי לפי המתכון כל אחת צריכה לאפות 25-30 דקות
מחכה לתשובתך.
היי מירי,
את יכולה לאפות אותן ביחד ולאחר 25-30 דקות תנעצי קיסם במרכז שתי העוגות, אם יוצא יבש באחת העוגות את יכולה להוציא את אותה עוגה ולהשאיר בתנור להמשך אפיה את העוגה השניה עד שהיא מוכנה.
ממליצה להכין את שתי הבלילות מהר כי ככל שבלילה מוכנה עומדת בטמפ’ החדר יותר זמן היא עלולה לתפוח פחות (ולצאת דחוסה) וחשוב להכניס את הבלילה לתנור כמה שיותר מהר מרגע הכנתה.
אפילו שהתערובת דלילה כנראה שצריך יותר זמן בתנור אבל היא יצאה מצויינת
התערובת אמורה להיות דלילה. שמחה שבסוף יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
הכנתי כבר כמה פעמים יצא מעולה! כל המשפחה והאורחים הרבים שביקרו אכלו ונהנו!
עוגה קלה להכנה יחסית בריאה ומאד טעימה!
תודה רבה!
תודה חני, שמחה שכולם נהנו 🙂
חג שמח!
תערובת ממש דלילה העוגה לא נאפית בפנים חבל על המאמץ.
סליחה טעות
היי – במידה ואין לי קוקוס אפשר להכין גם בלי? או להחליף בשוקולד ציפס?
תודה.
היי שי,
אם מוותרים על הקוקוס יש לשים כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה (במקום 3/4 כוס) ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס (במקום 2/3 כוס) ואז אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ’יפס (מומלץ לפזר חלק מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית).
שלום
האם אפשר לשמור את הבלילה לילה אחד במקרר מישום שהכנתי את העוגה ואז גיליתי שאין לי מספיק קוקוס או שיש תחליף לקוקוס
תודה
כמה קוקוס שמת? בכל מקרה, אם כבר הכנת את הבלילה יש לאפות אותה מיד אחרת חומרי ההתפחה כבר לא יעבדו. אני מאמינה שהיא תהיה טעימה גם אם שמת מעט קוקוס.
שלום
יש אפשרות להחליף את הקוקוס במשהוא אחר?
ערב טוב.
היי עדן,
הקוקוס הוא מה שמיוחד בעוגה. אם אין לך קוקוס אני ממליצה להכין עוגה אחרת. יש הרבה עוגות טעימות 🙂
קוקוס הכוונה לקוקוס טחון?
תודה על האתר הוא מדהים!!!
כן גל, קוקוס טחון.
חג שמח! 🙂
ב”ה יחי המלך המשיח!
שלום:-)
תודה על האתר הכל כך שימושי!
ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים מתרכיז?
תודה רבה!
כן יעל, אפשר. את כמובן מוהלת אותו במים נכון? כמו שמכינים תרכיז?
חג שמח 🙂
ב”ה יחי המלך המשיח!
כן, כמובן.
תודה רבה! חג שמח:-)
ב”ה יחי המלך המשיח!
היי.
בגלל החגים לא הספקתי לעדכן…
האמת שהעוגה יצאה לי טעימה מאוד אבל נמוכה ודחוסה.
אלי בגלל שהבלילה נוזלית?
תודה רבה על כל העזרה!
היי יעל,
העוגה יצאה דחוסה כי כנראה שהיא לא תפחה כמו שצריך.
באיזה סוג תבנית אינגליש קייק השתמשת? שימנת אותה?
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו אבקת אפיה?
הכנסת את הבלילה מיד לתנור לאחר שיצקת אותה לתבנית או שהיא עמדה קצת בחוץ?
אני מניחה שחיממת את התנור לפחות 8 דקות מראש?
כן. אנחנו ניסינו עם תפוחים ויצא מצוין!
עוגה נהדרת שתי דקות ולתנור,זילפתי מעל מעט סילן וקוקוס.
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה טובה ושבת שלום
תודה!!
הבחילה יצאה לי ממש דלילה זה בסדר?
כן, היא אמורה לצאת נוזלית.
כן. כך זה אמור להיות
אפרת, תודה על האתר המקסים! מוצאת את עצמי מבקרת בו שוב ושוב…:)
בא לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים… יש לך משהו כזה אולי?
ואם כבר, עוד שאלה- בכל מתכוני החזה מוקפץ, את אומרת בשלב ראשון לטגן 2 דקות את הבשר ורק אח”כ את הירקות ולהוסיף להם את הבשר לעוד 2 דקות. השאלה למה חשוב השלב הזה של טיגון החזה עוף? אפשר בלי ולהקפיץ אח”כ קצת יותר זמן?
תודה רבה! הדס
היי הדס,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים אבל עשית לי חשק לנסות 🙂 מקווה לפרסם בקרוב.
לגבי מתכוני העוף, הסיבה שאני נוהגת קודם לטגן את העוף היא שהוא מפריש נוזלים שאני לא רוצה שיהיו בתבשיל. זה גם שומר אותו עסיסי כי בהתחלה מטגנים אותו רק עד שהוא משנה צבע (“חצי בישול”) ובסוף מוסיפים אותו לעוד כמה דקות בודדות של טיגון יחד עם כל החומרים והרוטב.
בכל מקרה, את יכולה לוותר על הטיגון המקדים של העוף ולהוסיף אותו בסוף לירקות ולהקפיץ קצת יותר זמן ואם יש נוזלים שמופרשים מהעוף אפשר פשוט להטות את המחבת בעדינות ולשפוך רק את הנוזלים.
היי, האם ניתן להכין מהבלילה קאפקייקס?
כן יוליה,
יש לשמן את השקעים ולמלא עד 3/4 גובה שקע.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר לכ- 20 דקות.
מעולה, תודה רבה !!! 🙂
אעדכן בהמשך איך יצא.. מאמינה שיהיה מוצלח 😉
אפרת מתי מפזרים קוקוס מעל העוגה כדי שיידבק?
היי שרון,
הקוקוס לא ממש נדבק מאחר ואין ציפוי על העוגה. בכל מקרה עדיף לפזר אותו כשהעוגה עוד חמה (כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור). אפשר גם לזלף מעל מעט סירופ מייפל ולפזר את הקוקוס מעל כדי שיידבק יותר טוב.
היי אפרת,
לא הצליחה לי העוגה 🙁
אפיתי בפיירקס מלבני, הכפלתי כמויות.
במקום מיץ תפוזים שמתי חלב, במקום 1 וחצי קמח תופח שמתי 1.5 כוסות קמח+ שקית אבקת אפיה.
אפיתי בטורבו כמו כל העוגות הבחושות שלקחתי מהאתר הזה ויצאו מוצלחות.
חצי עליון לא אוורירי (אבל בטעם יצא טעים), חצי תחתון שלה יצא דחוס ולא אפוי לגמרי למרות שקיסם יצא יבש.
במה טעיתי לפי דעתך?
שבוע טוב והמון תודה,
אורנה
היי אורנה,
מה גודל התבנית שהשתמשת בה? הסיבה שאני שואלת היא שאם התבנית קצת קטנה ממה שהיא אמורה להיות, לעוגה אין מקום לתפוח ואז היא יוצאת דחוסה ובמרקם “לא אפוי”.
גודל התבנית 30*22
אנא רשמי לי איך להפוך את העוגה לכדורי שוקולד טעימים.
פעם כתבת לי ויצא מעולה, ולא מצאתי קישור ל-“מתכון” כזה.
תודה על העזרה…את מדהימה 🙂
גודל התבנית בסדר. אולי העוגה לא הייתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה או שערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
בכל מקרה, מצרפת מתכון לכדורי שוקולד מעוגה. האמת שלא יצא לי לנסות את המתכון על עוגה לבנה אבל אני בעד לנסות 🙂
היי יש אפשרות לשים סירופ (סוכר ומים) ישר שעוגה יוצאת מהתנור ?
כן אסתי אפשר. חממי בסביבות רבע כוס מים עם 2 כפות סוכר במשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס.
עוגה יצאה נפלאה! טעימה רכה עסיסית אפילו אחרי יום וחצי. גם אלה שלא אוהבים קוקוס חסלו.
מתכון מעולה! שאפו!!
תודה יפית! שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת
הכנתי את העוגה לפני שבת והיא יצאה טעימה מאוד!! רק שלקח לה להיאפות הרבה יותר מ25 דקות.. משום מה היא היתה כמעט 3/4 שעה בתנור אבל ב”ה עדיין הספקתי לפני שבת:) תודה רבה!
היי הילה,
זמן האפיה מתארך לפעמים לפני סוג התבנית או התנור עצמו (למרות ש45 דקות זה הרבה זמן לאינגליש קייק) אבל בכל מקרה שמחה שהספקת ושהיא הייתה טעימה 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב!
הכנתי את העוגה לפי המתכון אבל היא לא נאפתה מבפנים למה????
היי נורית,
באיזה תבנית השתמשת? יכול להיות שהוצאת את העוגה מהתנור לפני הזמן והיא לא נאפתה עד הסוף.
הכנתי את העוגה והבלילה יצאה דלילה מאוד,מקווה שהעוגה תיאפה היטב.האם כך צריכה לצאת הבלילה?
היי אושרת,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא דלילה מידי.
באיזה כוס השתמשת?
כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית
אם שמת את הכמויות הנכונות (שליש כוס שמן, 2/3 כוס מיץ, 3/4 כוס קמח וכו’) אני מניחה שהעוגה תצא בסדר גמור למרות הבלילה הדלילה.
היי.
היום אפיתי את העוגה עוגה מעולה קלה מאוד ומוצלחת ממליץ בחום.
תודה איציק ושבת שלום!
היי.
היום אפיתי את העוגה ויצאה מוצלחת ביותר.
שבת שלום
תודה עוגת הקוקוס יצאה מעולה
תודה אתי ושבת שלום 🙂
האם צריך להקציף את המצרכים או שמספיק לערבבם טוב ללא הרצפה??
היי חן,
אין צורך להקציף, אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
שבת שלום 🙂
הי.יש לי לייונדה..אפשר להחליף במקום התפוזים? תודה
כן שירה, אפשר להשתמש בלימונדה.
שלום רב,
תודה על מתכונים נהדרים! באיזה מיץ תפוזים את משתמשת (של איזו חברה)? האם המיץ המוכן ראוי לאפייה? בתודה מראש!
היי רונית,
אני משתמשת ב”תפוזינה” כי זה עם חתיכות פרי קטנות אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל בקבוק של מיץ תפוזים לשתיה קלה. אין בעיה להשתמש בזה לאפיה (מיצים דיאט פחות מומלץ לאפות מטעמי בריאות).
תודה רבה על התשובה המהירה. אני מתה על האתר שלך וכל יום מגלה בו עוד ועוד מתכונים כלבבי!
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב? במידה וכן, הכמות נשארת זהה?
כן אפשר, באותה כמות.
העוגה ניראת עסיסית וטעימה בטירוף . אשמח להכין אותה.
שאלה כללית- בימים כאלה -שאני מכינה עוגה עם קוקוס ומשאירה על השיש.לאחר יום העוגה מקבלת טעם לא טוב ואז אני זורקת אותה.למה זה קורה?גם אצלך זה קורה?תודה ויום מקסים.
היי ענתי,
בקיץ, בימים חמים, העוגות מתקלקלות מהר יותר אם משאירים אותן בחוץ. מצד שני, עדיף לשמור אותן בחוץ כי במקרר המרקם שלהן מעט משתנה ונעשה קצת פחות עסיסי ורך.
אני ממליצה בימים חמים להכין כמות קטנה (תבנית אינגליש קייק אחת) ולשמור בחוץ עד יום למחרת, במקום קריר ומוצל. למחרת להכניס למקרר (בהנחה ונשארה עוגה 🙂 ).
יום נפלא!
תודה רבה .שבת שלום