שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

כפית (5 ג’) תמצית וניל

2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)

חצי כוס (45 ג’) קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. לגבי ביצים- אפשר לשים 3 ביצים גדולות או 4 ביצים קטנות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה עם עגבניות שרי ובולגריתפסטה עם עגבניות שרי ובולגרית
תפוחי אדמה בתנור תפוחי אדמה בתנור

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הדרו'ש (16:37 10.09.2021)

אפרת, תגידי העוגה לא יוצאת דחוסה אחרי האפיה?
כי לא מקציפים את הביצים??

מתכונים ב-10 דקות (16:59 10.09.2021)

היי,
העוגה לא אמורה לצאת דחוסה אלא רכה ועסיסית יחסית.
אם תקפידי להשתמש בכוס מדידה, לערבב לפי הסדר את המרכיבים, להימנע מערבוב יתר אחרי אפיית הקמח ולאפות בדיוק במשך הזמן הנדרש ולא יותר- גם לך תצא עוגה בחושה משגעת(:

תמר מטרי (11:05 6.09.2021)

וואו אפרת תודה רבה . העוגה יצאה אורירית ברמות במרקם ספוגי ממש כמו שאני אוהבת. אני ממש אוהבת להשתמש במתכונים שאת מעלה ולשנות אותם לגירסה הבריאה. אצלך זה אף פעם לא מאכזב. את העוגה הזאת שיניתי לקמח כוסמין מלא , סוכר קנים (הפחתתי מעט והשלמתי בקוקוס), שמן זית ,לימונדה (כפי שהסברת) , הוספתי גם פיצפוצי שוקולד ששידרגו את העוגה מאד . הכפלתי כמויות אבל כבר חצי עוגה התחסלה. …
תודה רבה ושנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (12:07 6.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם בגרסה בריאה(:
תודה ששיתפת וחג שמח!

yuri (17:51 18.05.2021)

תודה רבה על המתכון! האם ניתן להקפיא את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (18:10 18.05.2021)

היי,
אין בעיה להקפיא😊

יהודית (07:09 8.04.2021)

ראשית רוצה לציין שהכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה.
האם יש גרסה ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (08:10 8.04.2021)

היי יהודית,
שמחה לשמוע שיצא מוצלח!
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל (באותה כמות).
יום מקסים😊

יהודית (12:49 14.04.2021)

חוזרת לעדכן…הכנתי עם קמח כרגיל והוספתי כמובן אבקת אפיה.
במקום מיץ תפוזים , שמנת מתוקה צמחית . וציפיתי את העוגה בקרם שוקולד יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (16:13 14.04.2021)

נראה מעולה! תודה על העדכון יהודית, עזרת לנמנעים מגלוטן שכאן:)

Bat sheva (22:36 7.01.2021)

העוגה יצאה לי סופר נמוכה😣, מה יכולה להיות הסיבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 8.01.2021)

היי, באיזו כוס השתמשת?
זה נראה כאילו השתמשת בכוס נמוכה.
העוגה תפחה בכלל? או נשארה באותו גובה של הבלילה?

בת שבע (16:08 8.01.2021)

כוס מדידה. העוגה עלה אבל ממש טיפה

מיכל (16:24 4.06.2021)

לדעתי צריך אינגלייש הקטן יותר זה מה שאני עשיתי

מתכונים ב-10 דקות (17:00 4.06.2021)

באינגליש קצרה אכן יוצא יותר גבוה, אבל עדיין אמור לצאת בגובה סטנדרטי בתבנית אינגליש קייק רגילה.
אני די בטוחה שהעוגה יצאה לבת שבע ככה בגלל בעיה באבקת האפייה/ בקמח תופח, זה קורה לפעמים.

המלכה (08:07 5.10.2020)

האם אפשר במקום קמח תופח/ רגיל, קמח כוסמין/שקדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 5.10.2020)

אפשר לשים 3/4 כוס קמח כוסמין (רצוי לבן) עם 3/4 כפית אבקת אפיה.

טל מועלם (15:30 25.09.2020)

הי אפשר להוסיף הבקת קינמון וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 25.09.2020)

אפשר לשים כחצי כפית.

שמחה (07:02 14.07.2020)

שלום רב,אני מאוד נהנית מהמתכונים המיוחדים שלך,אך שמתי לב שכל העוגות שאני מכינה יוצאות דחוסות,אומנם מאוד טעימות אך נראה שעדיין לא נאפו,המשכתי לאפות עוד קצת וזה עדיין נשאר כך
סליחה על האריכות,אשמח למענה
בברכה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 14.07.2020)

היי שמחה,
כמה שאלות:
1. באיזו כוס את משתמשת?
2. העוגה תופחת או נשארת באותו גובה?
3. כמה זמן את מחממת את התנור לפני?
4. אולי את מערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
5. את בודקת אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה? הקיסם יוצא יבש?
6. את אופה בחום עליון ותחתון?

שמחה (10:11 14.07.2020)

כוס קרמיקה מכילה 250 מל,
העוגה תופחת יפה אם כי נפתחת למעלה,
מחממת את התנור כשאני מתחילה להכין את הבלילה,יתכן ובאמת אני מערבבת יותר מידי..כמה זמן צריך?
אני בודקת בעזרת קיבל עץ,
אני אופה במדף אחד לפני הסוף,חום עליון ותחתון..
יתכן והחום שהוא 180 גבוה מידי?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 14.07.2020)

מומלץ לערבב כמה שפחות כי ערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים פוגע באווריריות העוגה. לשם כך יש לערבב עם מטרפה ידנית או מיקסר (פחות מומלץ לערבב עם כף).
עוגות אינגליש קייק מספיק לערבב 15-20 שניות לאחר שמוסיפים את הקמח ויש לאפות לפחות 30 דקות ולא לפתוח את התנור לפני.

שמחה (14:05 14.07.2020)

תודה רבה

טל מועלם (17:36 19.06.2020)

הכנתי את העוגה אבל היא לא יצאה לגמרי אפויה, ועשיתי על פי המתכון, עם כוס חד פעמית חמה, היא מתפרקת לא הבנתי למה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:20 19.06.2020)

היא מתפרקת כי אולי היא עדיין חמה.
באיזו תבנית השתמשת וכמה זמן אפית? כנראה שהיית צריכה להמשיך לאפות.

טל מועלם (18:46 19.06.2020)

תבנית אינגליש קייק, חצי שעה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 19.06.2020)

אז כנראה שהיה כדאי להמשיך לאפות.
*זמני האפיה יכולים להשתנות בין תנור לתנור.

רעות (23:05 4.06.2020)

היי אפרת !!
הכנתי את העוגה היא יצאה גבוהה ויפה . אבל כשהיא יצאה מהתנור היא צנחה …
מה אפשר לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 5.06.2020)

היי רעות,
יכול להיות שהיא לא נאפתה עד הסוף. היא לא דחוסה/לא אפויה במקרה בפנים?
כמה זמן אפית?

מלכה (09:13 6.05.2020)

אפרת יקרה🌸 הכנתי את העוגה המדהימה פעם ראשונה, במקום תפוזים הכנתי לימונדה😀 נפלא, אפיתי בחום 180 מעלות על חום עליון ותחתון, 30 דקות. העוגה מבחוץ היתה נראת מוכנה והכנסתי קיסם ויצא יבש, ובאמת בחוץ היא אפויה טעים אבל מבפנים עדיין עיסתית לא נאפתה לי עד הסוף🙄. האם אני אמורה להשחים אותה יותר ולתת לה אפיה יותר זמן? אשמח לעזרתך, תודה ויום טוב😃🌻

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 6.05.2020)

בוקר טוב מלכה,
יכול להיות שהתנור שלך חלש יחסית (אולי בגלל זה לקח גם לכיסונים הרבה זמן להאפות).
אני מניחה שאפית באינגליש קייק נכון?
פעם הבאה יש להשאיר את העוגה בתנור כמה זמן שזה לוקח. כדאי לבדוק עם קיסם ולנעוץ אותו בכמה מקומות במרכז העוגה. רק אם הוא יוצא יבש לגמרי, בלי פירורי לחים, זה אומר שהעוגה מוכנה.
זה בסדר שהעוגה מזהיבה מאוד אבל אם במקרה העוגה משחימה יותר מידי בחלק העליון מומלץ להנמיך ל170 מעלות ולהניח לעוגה להמשיך להאפות.
יום נפלא 🌺

מלכה (10:13 6.05.2020)

היי אפרת, בוקר טוב😊 תודה רבה על התגובה ועזרתך הנפלאה🤗 לצערי עדיין לא מיומנת כל כך בשימוש בתנור אז לומדת לאט לאט.. אכן גם לכיסונים לקח הרבה זמן😊 ויצאו טעיםםםם. בנוגע לתבנית היא חד פעמית אלומניום. אני להבא אכין אותה שוב ואעשה את הדברים שרשמת לי😊 תודה ויום טוב🌻

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 6.05.2020)

❤️

bkeren (08:36 5.05.2020)

הי אפרת, האפייה היא על טורבו או רגילה? העוגה נראית ממש שזופה גם בצדדים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 5.05.2020)

אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

אינה (16:44 2.05.2020)

תודה על מתכון פשוט וטעים מאד ⁦❤️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 2.05.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אינה

אביב (01:03 25.04.2020)

השתמשתי בקמח כוסמין ובסוכר קוקוס. ולימונדה במקום מיץ תפוזים כפי שעשית בלי הסוכר. מספיק מתוק בשבילי. יצא מעניין בהחלט. אגב ממליצה להניח על רשת מחוץ לתנור כשהעוגה מוכנה כדי לאפשר לחלק התחתון להיות פחות רטוב. כך עשיתי⁦. תודה רבה על כל המתכונים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 25.04.2020)

תודה אביב 🙂

יעל (20:51 18.04.2020)

הכנו ויצא מעולה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 18.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

טל (20:06 16.04.2020)

היי האם אפשר להחליף בקמח כוסמין ולשים במקום תמצית וניל פודינג? ואם כן כמה? תודה רבה את משמחת ממש במתכונים שלך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 16.04.2020)

אפשר להוסיף כף שטוחה אינסטנט פודינג וניל.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. עם קמח כוסמין מלא זה ייצא דחוס ופחות מוצלח לדעתי.

tauber (16:53 27.01.2020)

הכנתי את כל הבלילה ואז גיליתי שאין לי קוקוס 🙁 יש לך רעיון לעוגה על בסיס דומה או משהו כזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 27.01.2020)

סורי ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף? אפית את זה כמו שזה?

ליאת (20:19 29.12.2019)

היי
לפי המתכון רשמת 2/3 כוס שזה 180 מ”ל מיץ תפוזים.
קראתי במקום אחר ש3/4 כוס זה בעצם 180 מ”ל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 30.12.2019)

זה 160 מ”ל. תיקנתי תודה.

אולגה (12:51 29.11.2019)

היי אפרת האם אפשר במקום שמן רגיל לשים שמן זית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 29.11.2019)

בתנאי שהטעם של שמן הזית מעודן ולא חזק.

נועה (11:12 8.10.2019)

האם אפשר לשים חלב סויה במקום מיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:05 10.10.2019)

כן.

ש (10:32 2.08.2019)

היי
איך אפשר לשלב אננס משונר בעוגה. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 2.08.2019)

אני ממליצה להכין את העוגה הזאת- עוגת אננס בחושה. אפשר להוסיף שליש כוס קוקוס אם אוהבים.

אילנה (14:26 21.06.2019)

היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח רגיל ופשוט להוסיף אבקת אפייה??
תודה מראש המתכונים שלך מעולים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 21.06.2019)

היי אילנה,
במתכון הזה פחות מומלץ. זה יהפוך את המרקם לדחוס מידי.

יעל (15:49 16.06.2019)

האם במקום מיץ תפוזים אפשר חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 16.06.2019)

כן.

אליקו (20:53 25.05.2019)

לא יודע למה יצאה לי רטובה מדי. למרות ששמתי בדיוק את אותם הרכיבים. למה זה.?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:16 26.05.2019)

בטוח שהעוגה נאפתה כמו שצריך? בדקת עם קיסם?

סיבילה רמות (10:12 4.05.2019)

יצאה נהדרת. פשוטה וטובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 4.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אילנה (12:32 22.04.2019)

מצויינת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 22.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אילנה (12:31 22.04.2019)

עשיתי בראוניז ועליה את עוגת הקוקוס וערבבתי קצת עם מזלג יצא מקסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 22.04.2019)

רעיון מעולה 🙂
תודה אילנה

ליאת (21:14 18.04.2019)

היי
עשיתי את העוגה בגירסה כשרה לפסח.
רציתי לשאול איך אפשר לשדרג
אולי זיגוג לבן יתאים?
תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:30 18.04.2019)

כן, אפשר לזלף שוקולד לבן מומס מעל העוגה.
חג שמח 🌸

אילנה (12:28 22.04.2019)

אני עשיתי בראוניז כשר לפסח ועליה את העוגת קוקוס וקצת ערבבתי עם מזלג לחילקתי לשלושה אינגליש קיק יצא מדהים

יעל (15:48 15.03.2019)

עוגה מופלאה !
יצא מוצלח מאד, ממליצה בחום.
בזכותך יש לנו עונג שבת אמיתי.
תודה רבה ויישר כוח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:10 15.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה יעל ❤️
שבת שלום

אורית (09:10 11.03.2019)

אין לי מיץ תפוזים מה ניתן לשים במקום ועדיין שיצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 11.03.2019)

היי אורית,
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה: לסחוט 2 כפות לימון, למלא מים עד שני שליש כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.

אולגה (19:42 4.02.2019)

עוגה מאוד טעימה. תודה על המתכון
ממליצה מאוד. רשמתי אצלי מתכון.
השתמשתי במיץ מתפוז אחד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 4.02.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אולגה

גיזאל (14:41 8.01.2019)

האם אפשרי לשים במקום תפוזים חלב?
אצלי הילדים פחות אוהבים פשוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 8.01.2019)

כן.

מרווה (15:52 7.01.2019)

באיזה כוס ממליצה להשתמש?
בשביל לדייק בכמויות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 7.01.2019)

כוס של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס זכוכית עם ידית.

גליה (17:33 2.01.2019)

אתמול הכנתי אותה, יצא טעים- טעים תודה רבה יקירה!!!😍❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 2.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גילה🌷

גל (10:13 3.11.2018)

היי 🙂
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב קוקוס?
תודה, גל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 3.11.2018)

כן.

רויטל (21:06 11.10.2018)

וואווו היום הכנתי אותה בכמות כפולה עוגה באמת מדהימה טעימה גבוהה ורכה מאודדד !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 11.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה רויטל 🙂

אבישג (21:06 19.09.2018)

היי אפרת, הכנתי את העוגה וברוך ה’ היא יצא טעימה בטירוף, רכה ועסיסית.
תודה רבה 3>

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 19.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אבישג 🌺

אודליה (12:00 26.08.2018)

היי אפרת, הכנתי את העוגה לשבת וממש התלהבו! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 26.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע טוב!

שרה (23:16 24.07.2018)

שלום, קודם כל תודה רבה על המתכונים.
עשיתי את העוגה הזו בתבנית גדולה פי 4 יצאה מאווד טעימה אבל מה יכולה להיות הסיבה שבגללהמהעוגה לא תפחה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 25.07.2018)

היי שרה,
הכפלת כמויות ב-4 והכנת בתבנית הענקית?
השתמשת בקמח תופח?

ג'ני (14:33 4.07.2018)

היי שוב, ואם אני רוצה לעשות המתכון קאפקייקס אפשרי???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 4.07.2018)

כן אפשר. יש לשמן את השקעים לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

ג'ני (14:05 4.07.2018)

מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 4.07.2018)

מיץ התפוזים מאוד מוסיף לטעם אבל אם אין אפשר להכין לימונדה: לסחוט 2 כפות לימון, למלא מים עד שני שליש כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.

לאה (08:31 1.06.2018)

ב”ה

היי שלום לך !

אני נהנית מאוד מהאתר שלך !

האם צריך מיקסר בשביל העוגה הזו, או לערבב עם מטרפה ידנית מספיק ?

תודה !!
שבת שלום !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 1.06.2018)

היי לאה,
לא משנה אם זה במטרפה ידנית או מיקסר, מה שנוח לך יותר.
שבת שלום! 🌷

לאה (23:21 2.06.2018)

יצאה מאוד טעימה !

תודה ושבוע טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 3.06.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷

יסכה (08:07 28.05.2018)

היי, אשמח לדעת מה הכמויות המומלצות עבור תבנית עגולה של 26.
והאם העוגה מספיק יציבה בשביל להוציא מתבנית ולקשט אותה לעוגת יום הולדת..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 28.05.2018)

היי יסכה,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
את העוגה יש להוציא מהתבנית רק לאחר שהיא התקררה לגמרי, ובזהירות כמובן 🙂
יום מקסים 🌷

ענת ס (08:55 3.11.2018)

טעימה מאוד! רכה ,פשוט מצויינת.עשיתי כמה שינויים:
במקום מיץ תפוזים השתמשתי בחלב סויה וניל.
הקצפתי ביצים שלמות והיתר כרגיל.
מיד כשהוצאתי את העוגה מהתנור
יצקתי שוקולד לבן עם מעט חלב סויה.יאממממייי
מתכון מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 3.11.2018)

מעולה 🙂
תודה ענת

ברכה (21:03 3.04.2018)

אפשר בבקשה כמויות לתבנית ח”פ בינונית?

תודה על המתכונים!!! מאד מוצלחים וקלים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 3.04.2018)

היי ברכה,
זו תבנית בינונית קטנה (31X22 ס”מ) או הגדולה יותר (32X25 ס”מ)?

ברכה (23:04 3.04.2018)

32×25

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 3.04.2018)

אז אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס

ענבר (10:31 28.03.2018)

האם יש אפשרות להחליף את המיץ תפוזים במים? או חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 28.03.2018)

היי ענבר,
אפשר לשים חלב אבל זה יוצא יותר טעים עם מיץ תפוזים.
חג שמח 🙂

תחיה (14:47 21.01.2018)

העוגה יצאה מעולה!!
טעימה בטירוף.
תוך יום הכל נגמר;)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 21.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

מוריה (15:32 15.01.2018)

הי.
אין לי מיץ תפוזים.
אפשר לשים במקום ריצ’?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 15.01.2018)

כן, אפשר.

רינה זיגדון (07:40 4.11.2017)

שבת שלום
עשיתי את העוגה בפרסומות…
חבל על הזמן, ככתוב פריכה עסיסית וטעימה וזלילה.
לא היה לי אבקת וניל, לא נורא.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 4.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שיראל (10:16 3.11.2017)

אפשר לוותר על התמצית וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 3.11.2017)

אפשר לוותר.

קרן (16:25 29.10.2017)

הי ניי,
האם ניתן להוסיף נוזל קוקוס במקום המיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 29.10.2017)

אני חושבת שכן.

דניאל (09:42 12.10.2017)

היי, חג שמח 🙂
רציתי לדעת אם אני יכולה לאפות את העוגה בתבנית 22, ולרפד אותה בנייר אפייה מכיוון שתבנית האפייה היא מנייר
אני פשוט לא רוצה שהעוגה תתפרק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 12.10.2017)

היי דניאל,
אם מדובר בתבנית מקרטון קשיח אז אין חשש שהעוגה תתפרק. אפשר לאפות בה ללא צורך בנייר אפיה. כדאי רק לשמן אותה לפני.
לגבי כמויות לתבנית 22:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח תופח + 2 כפות (אם משתמשים בקמח רגיל יש להוסיף כפית ורבע אבקת אפיה)
3/4 כוס קוקוס

צביקה פיק (16:38 4.10.2017)

היי אפרת .
האם בגלל שלא ערבבתי את אבקת האפייה ישירות ביחד עם הקמח , אלא שפכתי לקערה את הקמח ואז את אבקת האפייה , העוגה לא ממש גבהה לי ??
אבל חוץ מזה הטעם וואו.שגעון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 4.10.2017)

כן, אני מניחה שזאת הסיבה.
חג שמח 🙂

אושרה (12:18 24.08.2017)

תודה עוגה טעימה 🙂 תודה אפרת על מתכונים מנצחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 24.08.2017)

תודה אושרה 🙂
יום מקסים

חני (09:41 18.08.2017)

אפרת שלום,
אפיתי את העוגה יצאה גבוהה רכה וטעימה. אבל אפיתי אותה בתבנית אינגליש קייק מסיליקון – שימנתי היטב את התבנית. הוצאתי אותה מהתנור נתתי לה לנוח בחוץ 15 דק’. הפכתי ובום תחתית העוגה נשארה בתבנית. כלומר נשברה לי. העוגה אפויה היטב גם התחתית גם החלק העליון – טעמתי אותה והיא טעימה. למה זה קורה לי???????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 18.08.2017)

היי חני,
15 דקות זה לא מספיק. יש להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית אחרת היא מתפרקת.

נועה (18:05 10.08.2017)

היי אפרת.
קודם כל תודה רבה מתכון מעולה

דבר שני אם אני אופה עוגה שיש בה הפרדת חלמונים וחלבונים . רצוי גם בזה לשים את המקצפים במקרר או רק שמקציפים שמנת מתוקה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 10.08.2017)

היי נועה,
כשמקציפים חלבונים וחלמונים זה הפוך, רצוי שהביצים יהיו בטמפ’ החדר וגם הקערה. לא קרים.

נועה (19:09 10.08.2017)

תודה.
יש מתכון לעוגת טורט גבוההה ורכה מאד אוורירית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 10.08.2017)

אין כרגע באתר אבל אשתדל להעלות מתכון בהמשך.

דנה (00:13 23.06.2017)

יש לי סירופ קרמל (במרקם כמו של מייפל) , את חושבת שיתאים להוסיף לבלילה? ואם כן אז כמה והאם צריך עוד קמח?

חשבתי לסלף על העוגה בסוף בגנאש שוקולד.. יתאים?

תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים! יוצאים מעולה וגורפים מחמאות!

מתכונים ב-10 דקות (08:42 23.06.2017)

היי דנה,
לדעתי את הסירופ תזליפי באמצע העוגה. הכוונה שתצקי שני שליש מהבלילה לתבנית, תזליפי מעל סירופ קרמל ואז תצקי מעל את השליש שנותר.
אפשר לצפות בגנאש שוקולד אבל יכול להיות שאם תשימי סירופ קרמל בתוך העוגה זה יהיה טעים גם בלי ציפוי. תחליטי בסוף 🙂
שבת שלום

אירית (09:51 9.06.2017)

היי אפרת האם הכפלת העוגה מתאימה גם לתבנית 26 והאם אפשר להוסיף קצפת מעל כן – ואם כן האם צריך להרטיב את העוגה? בתודה וסופשבוע נעים

מתכונים ב-10 דקות (10:31 9.06.2017)

היי אירית,
הכפלת הכמויות תתאים לתבנית עגולה 24 אבל אם את מוסיפה קצפת מעל אז העוגה יכולה לצאת קצת נמוכה ואז אפשר להכין בתבנית 26. העוגה היא די עסיסית אבל אם את מוסיפה קצפת אז את יכולה להרטיב אותה מעט בסירופ סוכר (לחמם רבע כוס מים עם כף סוכר עד שהסוכר נמס ולצקת מעל העוגה באופן שווה).
שבת שלום 🙂

חני (21:34 13.05.2017)

שלום לך
יצא לי עוגה מצוינת!
נעזרת באתר מאוד. שמחה שהוא נפתח לי בחו”ל. הרבה זמן היה סגור
לג שמח
חני

מתכונים ב-10 דקות (21:35 13.05.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה חני ושיהיה שבוע נפלא!

מלכה (23:28 29.04.2017)

אין לי אינגליש קייק, יש לי תבנית מעגלית. מה אני אמורה לשנות בכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (08:59 30.04.2017)

היי מלכה,
מה קוטר התבנית?

מלכה (18:48 30.04.2017)

וואו. אין לי מושג ואני לא יודעת להגיד לך
:-/
נצא מנקודת הנחה שזה סטנדרט?

מתכונים ב-10 דקות (20:30 30.04.2017)

יכול להיות שמדובר בתבנית 24 ואז יש צורך להכפיל את כל הכמויות ב-2.

גלית (17:42 21.04.2017)

האם אפשר להוסיף סירופ בסוף כמו שמוסיפים לעוגת סולת? נגמר הסולת ובא לי משהו דומה

מתכונים ב-10 דקות (18:04 21.04.2017)

לדעתי כן.

גלית (18:05 21.04.2017)

תודה רבה על המענה המהיר=) שבת שלום

מיכל (13:35 24.02.2017)

אין לי מיץ תפוזים…
מיץ תפוחים יתאים?

מתכונים ב-10 דקות (13:43 24.02.2017)

אני חושבת שכן.

ורוניקה (13:01 14.02.2017)

היי אפרת,
קודם כל תודה לך על המתכונים הנפלאים, אני משתמשת באתר שוב ושוב.
רציתי לשאול- האם ניתן להחליף את השמן בחמאה ואם כן מה הכמות?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:13 14.02.2017)

היי ורוניקה,
ניתן להמיר את השמן ב75 גרם חמאה מומסת.
יום מקסים 🙂

גלית (02:50 13.02.2017)

עוגה מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (09:18 13.02.2017)

תודה גלית, שמחה שאהבת 🙂

שירן (21:56 9.02.2017)

הי אפרת, נשאר לי ציפוי של ממרח לוטוס שהמסתי עם שמנת צימחית זה נראה לך מתאים לשפוך עליה כציפוי?

מתכונים ב-10 דקות (22:18 9.02.2017)

כן ,למה לא? 🙂

ניצן (19:00 27.01.2017)

הי חברים שבת שלום!

אפשר להוסיף 100 גרם אגודים או שקדים קצוצים לעוגת הקוקוס. יוצא מדהיםםםםםםם!

אשמח לשמוע תגובה

ניצן

מרים (12:47 23.01.2017)

תודה רבה על המתכון,
הבאתי לחמותי והיא ממש נהנתה, עוגה מהירה פשוטה וטעימה!

מתכונים ב-10 דקות (13:06 23.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מרים ויום מקסים

ורדה פרנגי (11:04 19.01.2017)

הוצאתי מתכון למרק אפונה טריה עם חלב קוקוס בטעות רכשתי מי קוקוס שאלתי אם אפשר לעשות את המרק עם מי קוקוס.
אודה לתשובתך
ורדה

מתכונים ב-10 דקות (11:26 19.01.2017)

היי ורדה,
מי הקוקוס פחות מתאימים לבישול. מי הקוקוס כמעט ולא מכילים שומן, להבדיל מחלב או קרם קוקוס שמעשירים את המרק. מי קוקוס הם פשוט מים בטעם של קוקוס.

שחר (21:50 7.01.2017)

משתמשת באתר הזה הרבה פעמים.. המתכונים פשוטים ואפילו כיפים להכנה חחח ותמיד יוצאים טעימים, גם הפעם העוגה יצאה טובה תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:27 7.01.2017)

תודה שחר, שמחה לשמוע 🙂

מושיק (12:54 30.12.2016)

הכנסתי לתנור בינתיים עוד לא עלתה מקווה שיצא טוב אחזור לעדכן

מתכונים ב-10 דקות (13:18 30.12.2016)

בהצלחה 🙂

שגית (14:38 16.12.2016)

שלום אפרת .. תודה על מתכונים נהדרים
שאלה כשאת רושמת כוס .. לאיזה גודל כוס הכוונה ? כוס חד פעמי ? כוס מאג? תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (15:55 16.12.2016)

היי שגית,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. זאת כוס זכוכית סטנדרטית עם הידית. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף –המרת מידות אפיה.
שבתש לום 🙂

ענתי (09:48 15.12.2016)

עוגה מעולה רכה ועסיסית.
ולשאלה כללית: בעוגה בחושה שצריך בקערה אחת לשים חומרים יבשים ובקערה שנייה – נזולים ואז לאחד אותם. מה נכון לעשות בכדי שהעוגה תצא אורירית? האם שופכים את הנוזלים הרטובים ליבשים או להיפף?תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:03 15.12.2016)

היי ענתי,
עדיף לשפוך את היבשים לקערת הנוזלים.
כדי שהעוגה תצא אוורירית מומלץ לערבב את הבלילה כמה שפחות אבל בכל מקרה חשוב שהתערובת תהיה אחידה.
אם רוצים עוגה יותר אוורירית כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר, להוסיף את הנוזלים ובסוף את הקמחים.

ענתי (10:30 15.12.2016)

אין עלייך . תודה רבה על התשובה המהירה.תבורכי

הדר (13:50 20.12.2016)

בכללי, בעוגות בחושות-
אם אקציף את הביצים העוגה תצא גבוהה יותר?

מתכונים ב-10 דקות (13:51 20.12.2016)

היי הדר,
אם תקציפי את הביצים, זה ייתן יותר נפח ואווריריות לעוגה.
לגבי הגובה, זה יכול להשפיע מעט.

אילנה (21:15 10.12.2016)

היי אפרת,
הבוקר הגעתי אל המתכון הזה, ומאחר והייתי צריכה מתכון מהיר בחרתי בו.
בחרתי לעשות את העוגה בכפל כמות והפחתתי מכמות הסוכר ל- 2/3 כוס סוכר במקום מה שהיה צריך ועדיין היה מתוק. כמו”כ בחרתי בתבנית חד-פעמית מנייר כסף עגולה. העוגה יצאה מאד נמוכה, פזרתי מעל מעט אבקת סוכר ולקחתי לאירוע. החלק התחתון נותר מעט רטוב והיה לו טעם של עוגת גבינה. כולם אהבו, חיסלו והתפעלו.
תודה רבה! 🙂 אילנה

מתכונים ב-10 דקות (22:40 10.12.2016)

היי אילנה,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב

אדוה (23:21 8.12.2016)

האם יתאים פה ציפוי שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (08:55 9.12.2016)

כן, אפשרי.

תמר (13:18 8.12.2016)

הי אפרת, הבת שלי גילתה את האתר שלך ואמרה: הא אמא עכשיו אני יודעת מאיפה כל מה שאנחנו אוכלים בבית…חחח… האמת שאני לא אוהבת ולא רואה צורך להוציא את הנשמה בבישול. כולה אוכל! אני מעדיפה לקרוא ספר! מצד שני אני רוצה שיצא טעים…

מתכונים ב-10 דקות (14:24 8.12.2016)

מסכימה איתך 😉
תודה תמר והמשך יום נפלא

דניאלה (20:16 1.12.2016)

אפשר כמויות מדויקות לפי מ”ל

מתכונים ב-10 דקות (20:28 1.12.2016)

היי דניאלה,
כמויות לפי משקל:
2 ביצים (גודל לא משנה)
100 גרם כוס סוכר
66 גרם שמן (אם זה במ”ל- זה יוצא 80 מ”ל)
5 גרם תמצית וניל
160 מ”ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
105 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס

דניאלה (20:14 1.12.2016)

שלום, המתכון ניראה לי סוףףף
הייתי רוצה לדעת לגבי כמויות מדויקות אם אפשר.. תודה רבה המתכונים שלכם נפלאים

יעל ויסוקר (15:38 27.11.2016)

שבוע טוב
תודה על המתכונים המוצלחים והפשוטים!
ברצוני להכין את העוגה הזו עם מיץ תפוזים שאסחוט ישר מן העץ. סביר שהמיץ יהיה חמוץ יותר ופחות מתק מאשר המיץ הקנוי.
האם כדאי להמתיק? אולי מייפל?
מה דעתך?
תודה, יעל

יעל ויסוקר (15:39 27.11.2016)

*יש גם קלמנטינות מיכל מתוקות

מתכונים ב-10 דקות (16:35 27.11.2016)

היי יעל,
את יכולה להשתמש בקלמנטינות ואז אין צורך להמתיק או בתפוזים מהעץ ולהגדיל את כמות הסוכר בכף גדושה נוספת או להוסיף 1-2 כפות סירופ מייפל.

נעה (16:41 25.11.2016)

עוגה פשוטה וטעימה עם טעם של עוד! רציתי לקבל כמויות מדוייקות לתבנית אלומיניום עמוקה מידות:אורך 26 ס”מ .רוחב 19 ס”מ .עומק 6 ס”מ.נ.ב.אין על המתכונים של האתר שלך תמיד נכנסת רק אליו…אם יש לך מתכון למרק וואן טואן אשמח לקבל אותו ממך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:51 25.11.2016)

היי נעה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מבחינת נפח נראה כי יש להכפיל כמויות ב-2:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
כוס קוקוס
אני מניחה שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 40 דקות.
אין לי מתכון למרק וואן טואן.
שבת שלום 🙂

הילה (10:07 24.11.2016)

עוגה מעולה! לא נשאר פירור!

מתכונים ב-10 דקות (10:54 24.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה הילה 🙂

שירה (17:13 23.11.2016)

היי. מה ההמרה של הקמח במקרה של קמח מלא? תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:51 23.11.2016)

היי שירה,
יש לשים אותה כמות של קמח מלא + 2 כפות מיץ תפוזים בנוסף ל 2/3 כוס.
אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה אבל אם זה קמח מלא רגיל צריך לקחת בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה.

ליאון (15:51 22.11.2016)

יצא מדהים כל מי שטעם התפלא וביקש את המתכון וכמובן שהפניתי לאתר זה

מתכונים ב-10 דקות (15:53 22.11.2016)

תודה ליאון 🙂

דני (17:01 13.11.2016)

היי
חזרתי לעדכן שהעוגה חוסלה מעולה.
מה שלא יצא לי טוב זה האמפנדס הבצק קל להכנה אבל הסתבכתי עם הצורות או שהיה קטן מדי או גדול ובקושי יצאו מהם שש

מתכונים ב-10 דקות (19:06 13.11.2016)

היי דני,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
לגבי האמפנדס, יצא לך בצק נוח לעבודה? רידדת אותו וקרצת עיגולים עם כוס רגילה?

דני (22:54 13.11.2016)

היח
הבצק היה נוח לעבודה רק הגודל של העיגולים לא הסתדר לי לא עם כוס קטנה ולא גדולה

מתכונים ב-10 דקות (09:00 14.11.2016)

מומלץ להשתמש בכוס בעלת קוטר של 7 ס”מ.

שלי (10:39 12.11.2016)

העוגה יוצאת ממש קטנה… לא ממלאה תבנית אינגליש קייק. הגיוני?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 12.11.2016)

היי שלי,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
הבלילה אמורה להגיע למחצית מהתבנית ולאחר האפיה היא תופחת.

שיראל (09:14 11.11.2016)

בוקר אור, תודה רבה על מתכונים מוצלחים וקלים…
רציתי לשאול האם יש תחליף לתמצית וניל?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:34 11.11.2016)

אפשר לוותר על התמצית הוניל.

דני (10:28 10.11.2016)

בוקר טוב
תבנית אנגליש לא חד פעמי לכמה תבניות תספיק הבלילה?!
אפשר את הכמויות בגרמים/מ”ל
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:48 10.11.2016)

היי דני,
כמויות לפי משקל:
2 ביצים (גודל לא משנה)
100 גרם כוס סוכר
66 גרם שמן (אם זה במ”ל- זה יוצא 80 מ”ל)
5 גרם תמצית וניל
160 מ”ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
105 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס
מה האורך, הרוחב והעומק של התבנית?

גילה (10:20 4.11.2016)

האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 4.11.2016)

היי גילה,
שימי שליש כוס מיץ תפוזים סחוט + שליש כוס מים.
שבת שלום 🙂

מירי (10:19 28.10.2016)

היי אני רוצה להכין את העוגה הזאת ואת עוגת האגוזים (כלומר שתי תבניות אינליש קייק) כמה זמן הן צריכות להיות בתנור כי לפי המתכון כל אחת צריכה לאפות 25-30 דקות
מחכה לתשובתך.

מתכונים ב-10 דקות (10:34 28.10.2016)

היי מירי,
את יכולה לאפות אותן ביחד ולאחר 25-30 דקות תנעצי קיסם במרכז שתי העוגות, אם יוצא יבש באחת העוגות את יכולה להוציא את אותה עוגה ולהשאיר בתנור להמשך אפיה את העוגה השניה עד שהיא מוכנה.
ממליצה להכין את שתי הבלילות מהר כי ככל שבלילה מוכנה עומדת בטמפ’ החדר יותר זמן היא עלולה לתפוח פחות (ולצאת דחוסה) וחשוב להכניס את הבלילה לתנור כמה שיותר מהר מרגע הכנתה.

גליה (16:53 23.10.2016)

אפילו שהתערובת דלילה כנראה שצריך יותר זמן בתנור אבל היא יצאה מצויינת

מתכונים ב-10 דקות (17:03 23.10.2016)

התערובת אמורה להיות דלילה. שמחה שבסוף יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

חני ברגר (16:15 23.10.2016)

הכנתי כבר כמה פעמים יצא מעולה! כל המשפחה והאורחים הרבים שביקרו אכלו ונהנו!
עוגה קלה להכנה יחסית בריאה ומאד טעימה!
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:04 23.10.2016)

תודה חני, שמחה שכולם נהנו 🙂
חג שמח!

גליה (16:13 23.10.2016)

תערובת ממש דלילה העוגה לא נאפית בפנים חבל על המאמץ.

גליה (16:54 23.10.2016)

סליחה טעות

שי (19:14 22.10.2016)

היי – במידה ואין לי קוקוס אפשר להכין גם בלי? או להחליף בשוקולד ציפס?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:48 22.10.2016)

היי שי,
אם מוותרים על הקוקוס יש לשים כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה (במקום 3/4 כוס) ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס (במקום 2/3 כוס) ואז אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ’יפס (מומלץ לפזר חלק מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית).

עדן (22:01 20.10.2016)

שלום
האם אפשר לשמור את הבלילה לילה אחד במקרר מישום שהכנתי את העוגה ואז גיליתי שאין לי מספיק קוקוס או שיש תחליף לקוקוס
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:17 20.10.2016)

כמה קוקוס שמת? בכל מקרה, אם כבר הכנת את הבלילה יש לאפות אותה מיד אחרת חומרי ההתפחה כבר לא יעבדו. אני מאמינה שהיא תהיה טעימה גם אם שמת מעט קוקוס.

עדן (21:50 20.10.2016)

שלום

יש אפשרות להחליף את הקוקוס במשהוא אחר?

ערב טוב.

מתכונים ב-10 דקות (22:16 20.10.2016)

היי עדן,
הקוקוס הוא מה שמיוחד בעוגה. אם אין לך קוקוס אני ממליצה להכין עוגה אחרת. יש הרבה עוגות טעימות 🙂

גל (15:23 16.10.2016)

קוקוס הכוונה לקוקוס טחון?
תודה על האתר הוא מדהים!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:25 16.10.2016)

כן גל, קוקוס טחון.
חג שמח! 🙂

יעל (02:32 16.10.2016)

ב”ה יחי המלך המשיח!

שלום:-)
תודה על האתר הכל כך שימושי!

ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים מתרכיז?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:00 16.10.2016)

כן יעל, אפשר. את כמובן מוהלת אותו במים נכון? כמו שמכינים תרכיז?
חג שמח 🙂

יעל (12:00 16.10.2016)

ב”ה יחי המלך המשיח!

כן, כמובן.

תודה רבה! חג שמח:-)

יעל (21:52 8.11.2016)

ב”ה יחי המלך המשיח!

היי.
בגלל החגים לא הספקתי לעדכן…
האמת שהעוגה יצאה לי טעימה מאוד אבל נמוכה ודחוסה.
אלי בגלל שהבלילה נוזלית?

תודה רבה על כל העזרה!

מתכונים ב-10 דקות (22:00 8.11.2016)

היי יעל,
העוגה יצאה דחוסה כי כנראה שהיא לא תפחה כמו שצריך.
באיזה סוג תבנית אינגליש קייק השתמשת? שימנת אותה?
השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו אבקת אפיה?
הכנסת את הבלילה מיד לתנור לאחר שיצקת אותה לתבנית או שהיא עמדה קצת בחוץ?
אני מניחה שחיממת את התנור לפחות 8 דקות מראש?

חני ברגר (16:11 23.10.2016)

כן. אנחנו ניסינו עם תפוחים ויצא מצוין!

טובה (17:16 7.10.2016)

עוגה נהדרת שתי דקות ולתנור,זילפתי מעל מעט סילן וקוקוס.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:32 7.10.2016)

מעולה 🙂
תודה טובה ושבת שלום

גל (15:55 16.10.2016)

תודה!!
הבחילה יצאה לי ממש דלילה זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 16.10.2016)

כן, היא אמורה לצאת נוזלית.

חני ברגר (16:12 23.10.2016)

כן. כך זה אמור להיות

הדס (21:26 22.09.2016)

אפרת, תודה על האתר המקסים! מוצאת את עצמי מבקרת בו שוב ושוב…:)
בא לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים… יש לך משהו כזה אולי?

ואם כבר, עוד שאלה- בכל מתכוני החזה מוקפץ, את אומרת בשלב ראשון לטגן 2 דקות את הבשר ורק אח”כ את הירקות ולהוסיף להם את הבשר לעוד 2 דקות. השאלה למה חשוב השלב הזה של טיגון החזה עוף? אפשר בלי ולהקפיץ אח”כ קצת יותר זמן?
תודה רבה! הדס

מתכונים ב-10 דקות (22:36 22.09.2016)

היי הדס,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים אבל עשית לי חשק לנסות 🙂 מקווה לפרסם בקרוב.
לגבי מתכוני העוף, הסיבה שאני נוהגת קודם לטגן את העוף היא שהוא מפריש נוזלים שאני לא רוצה שיהיו בתבשיל. זה גם שומר אותו עסיסי כי בהתחלה מטגנים אותו רק עד שהוא משנה צבע (“חצי בישול”) ובסוף מוסיפים אותו לעוד כמה דקות בודדות של טיגון יחד עם כל החומרים והרוטב.
בכל מקרה, את יכולה לוותר על הטיגון המקדים של העוף ולהוסיף אותו בסוף לירקות ולהקפיץ קצת יותר זמן ואם יש נוזלים שמופרשים מהעוף אפשר פשוט להטות את המחבת בעדינות ולשפוך רק את הנוזלים.

יוליה (10:12 16.09.2016)

היי, האם ניתן להכין מהבלילה קאפקייקס?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 16.09.2016)

כן יוליה,
יש לשמן את השקעים ולמלא עד 3/4 גובה שקע.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר לכ- 20 דקות.

יוליה (12:18 16.09.2016)

מעולה, תודה רבה !!! 🙂
אעדכן בהמשך איך יצא.. מאמינה שיהיה מוצלח 😉

שרון (18:06 4.09.2016)

אפרת מתי מפזרים קוקוס מעל העוגה כדי שיידבק?

מתכונים ב-10 דקות (19:37 4.09.2016)

היי שרון,
הקוקוס לא ממש נדבק מאחר ואין ציפוי על העוגה. בכל מקרה עדיף לפזר אותו כשהעוגה עוד חמה (כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור). אפשר גם לזלף מעל מעט סירופ מייפל ולפזר את הקוקוס מעל כדי שיידבק יותר טוב.

אורנה (14:33 4.09.2016)

היי אפרת,
לא הצליחה לי העוגה 🙁
אפיתי בפיירקס מלבני, הכפלתי כמויות.
במקום מיץ תפוזים שמתי חלב, במקום 1 וחצי קמח תופח שמתי 1.5 כוסות קמח+ שקית אבקת אפיה.
אפיתי בטורבו כמו כל העוגות הבחושות שלקחתי מהאתר הזה ויצאו מוצלחות.
חצי עליון לא אוורירי (אבל בטעם יצא טעים), חצי תחתון שלה יצא דחוס ולא אפוי לגמרי למרות שקיסם יצא יבש.
במה טעיתי לפי דעתך?
שבוע טוב והמון תודה,
אורנה

מתכונים ב-10 דקות (15:18 4.09.2016)

היי אורנה,
מה גודל התבנית שהשתמשת בה? הסיבה שאני שואלת היא שאם התבנית קצת קטנה ממה שהיא אמורה להיות, לעוגה אין מקום לתפוח ואז היא יוצאת דחוסה ובמרקם “לא אפוי”.

אורנה (15:31 4.09.2016)

גודל התבנית 30*22
אנא רשמי לי איך להפוך את העוגה לכדורי שוקולד טעימים.
פעם כתבת לי ויצא מעולה, ולא מצאתי קישור ל-“מתכון” כזה.
תודה על העזרה…את מדהימה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:47 4.09.2016)

גודל התבנית בסדר. אולי העוגה לא הייתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה או שערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
בכל מקרה, מצרפת מתכון לכדורי שוקולד מעוגה. האמת שלא יצא לי לנסות את המתכון על עוגה לבנה אבל אני בעד לנסות 🙂

אסתי (18:16 6.09.2016)

היי יש אפשרות לשים סירופ (סוכר ומים) ישר שעוגה יוצאת מהתנור ?

מתכונים ב-10 דקות (19:23 6.09.2016)

כן אסתי אפשר. חממי בסביבות רבע כוס מים עם 2 כפות סוכר במשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס.

יפית (17:53 28.08.2016)

עוגה יצאה נפלאה! טעימה רכה עסיסית אפילו אחרי יום וחצי. גם אלה שלא אוהבים קוקוס חסלו.
מתכון מעולה! שאפו!!

מתכונים ב-10 דקות (20:25 28.08.2016)

תודה יפית! שמחה לשמוע 🙂

הילה (22:49 27.08.2016)

הי אפרת
הכנתי את העוגה לפני שבת והיא יצאה טעימה מאוד!! רק שלקח לה להיאפות הרבה יותר מ25 דקות.. משום מה היא היתה כמעט 3/4 שעה בתנור אבל ב”ה עדיין הספקתי לפני שבת:) תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (23:21 27.08.2016)

היי הילה,
זמן האפיה מתארך לפעמים לפני סוג התבנית או התנור עצמו (למרות ש45 דקות זה הרבה זמן לאינגליש קייק) אבל בכל מקרה שמחה שהספקת ושהיא הייתה טעימה 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב!

נורית עבאדי (17:07 26.08.2016)

הכנתי את העוגה לפי המתכון אבל היא לא נאפתה מבפנים למה????

מתכונים ב-10 דקות (17:27 26.08.2016)

היי נורית,
באיזה תבנית השתמשת? יכול להיות שהוצאת את העוגה מהתנור לפני הזמן והיא לא נאפתה עד הסוף.

אושרת עמר (15:28 26.08.2016)

הכנתי את העוגה והבלילה יצאה דלילה מאוד,מקווה שהעוגה תיאפה היטב.האם כך צריכה לצאת הבלילה?

מתכונים ב-10 דקות (16:29 26.08.2016)

היי אושרת,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא דלילה מידי.
באיזה כוס השתמשת?

אושרת עמר (16:35 26.08.2016)

כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית

מתכונים ב-10 דקות (16:48 26.08.2016)

אם שמת את הכמויות הנכונות (שליש כוס שמן, 2/3 כוס מיץ, 3/4 כוס קמח וכו’) אני מניחה שהעוגה תצא בסדר גמור למרות הבלילה הדלילה.

איציק (14:44 26.08.2016)

היי.
היום אפיתי את העוגה עוגה מעולה קלה מאוד ומוצלחת ממליץ בחום.

מתכונים ב-10 דקות (16:23 26.08.2016)

תודה איציק ושבת שלום!

איציק (14:42 26.08.2016)

היי.
היום אפיתי את העוגה ויצאה מוצלחת ביותר.
שבת שלום

אתי .ז (13:55 26.08.2016)

תודה עוגת הקוקוס יצאה מעולה

מתכונים ב-10 דקות (16:28 26.08.2016)

תודה אתי ושבת שלום 🙂

חן (11:39 26.08.2016)

האם צריך להקציף את המצרכים או שמספיק לערבבם טוב ללא הרצפה??

מתכונים ב-10 דקות (12:46 26.08.2016)

היי חן,
אין צורך להקציף, אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
שבת שלום 🙂

שירה (22:48 25.08.2016)

הי.יש לי לייונדה..אפשר להחליף במקום התפוזים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:50 25.08.2016)

כן שירה, אפשר להשתמש בלימונדה.

רונית (15:39 25.08.2016)

שלום רב,
תודה על מתכונים נהדרים! באיזה מיץ תפוזים את משתמשת (של איזו חברה)? האם המיץ המוכן ראוי לאפייה? בתודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (16:40 25.08.2016)

היי רונית,
אני משתמשת ב”תפוזינה” כי זה עם חתיכות פרי קטנות אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל בקבוק של מיץ תפוזים לשתיה קלה. אין בעיה להשתמש בזה לאפיה (מיצים דיאט פחות מומלץ לאפות מטעמי בריאות).

רונית (18:34 25.08.2016)

תודה רבה על התשובה המהירה. אני מתה על האתר שלך וכל יום מגלה בו עוד ועוד מתכונים כלבבי!

חן שר- שלום (12:07 25.08.2016)

האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב? במידה וכן, הכמות נשארת זהה?

מתכונים ב-10 דקות (14:33 25.08.2016)

כן אפשר, באותה כמות.

ענתי (09:04 25.08.2016)

העוגה ניראת עסיסית וטעימה בטירוף . אשמח להכין אותה.
שאלה כללית- בימים כאלה -שאני מכינה עוגה עם קוקוס ומשאירה על השיש.לאחר יום העוגה מקבלת טעם לא טוב ואז אני זורקת אותה.למה זה קורה?גם אצלך זה קורה?תודה ויום מקסים.

מתכונים ב-10 דקות (10:26 25.08.2016)

היי ענתי,
בקיץ, בימים חמים, העוגות מתקלקלות מהר יותר אם משאירים אותן בחוץ. מצד שני, עדיף לשמור אותן בחוץ כי במקרר המרקם שלהן מעט משתנה ונעשה קצת פחות עסיסי ורך.
אני ממליצה בימים חמים להכין כמות קטנה (תבנית אינגליש קייק אחת) ולשמור בחוץ עד יום למחרת, במקום קריר ומוצל. למחרת להכניס למקרר (בהנחה ונשארה עוגה 🙂 ).
יום נפלא!

ענתי (11:56 25.08.2016)

תודה רבה .שבת שלום

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.