שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל

שליש כוס (66 ג') שמן

3 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)

¾ כוס (105 ג') קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)

חצי כוס (45 ג') קוקוס

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וכפית גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

טיפים והערות

*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ברוקולי בשום ולימון
עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אמונה נקש (16:20 25.02.2021)

תודה רבה יצא מעולה!!
מה אפשר לשפוך מעל העוגה כדי שיצא קצת רטוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:36 25.02.2021)

היי אמונה,
אם את אוהבת עוגות ממש לחות את יכולה להכין סירופ לעוגה:
להרתיח בסיר חצי כוס מים+ חצי כוס מיץ לימון+ כף גדושה סוכר, אחרי הרתיחה לבשל על אש נמוכה כ5-10 דקות ולצנן. לשפוך את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בהצלחה😊

Avatar
אמונה נקש (23:13 25.02.2021)

תודה אין עליך!! המתכונים שלך מושלמיםם

Avatar
חנה (15:51 19.02.2021)

היי האם לכסות את העוגה בזמן האפייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:03 19.02.2021)

היי חנה,
אין צורך לכסות:)
שבת שלום😊

Avatar
Yana (17:54 16.02.2021)

פעמיים ניסיתי להכין את העוגה, הלכתי בדיוק לפי המתכון, ופעמיים לא עלתה לי בכלל. מבאס.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 16.02.2021)

אז כנראה שיש סיבה כי זה אמור לתפוח. בואי ננסה להבין איפה הבעיה.
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? אם בקמח רגיל, ערבבת אותו קודם בנפרד עם אבקת אפיה ורק אחרי זה הוספת לבלילה?
4. האם הכנסת את העוגה ישר לתנור (מיד לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית) או שהיא המתינה קצת בחוץ?

Avatar
אילנה (18:00 9.02.2021)

אפשר להמיר את הקמח הקמח שקדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 9.02.2021)

לא מומלץ בעוגה הזאת.
יש את העוגה הזאת – עוגת תפוזים מקמח שקדים.

Avatar
ליזה (14:26 5.02.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה לפי סדר הדברים
העוגה לא עלתה כמו שציפיתי
יש לקח סיבה לדעתך השתמשתי בקמח תופח
תודה מררש🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 5.02.2021)

היי ליזה,
אם העוגה לא תפחה זה יכול להיות בגלל שהתנור לא חומם מספיק זמן לפני או בגלל שפתחת את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהקמח התופח לא היה טוב (זה כבר קרה לי בעבר).
אם העוגה תפחה אבל קצת אז אולי השתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס השתמשת?

Avatar
ליזה (10:02 6.02.2021)

העוגה תפחה אבל לא מידי.
התנור היה מספיק חם כי אפיתי חלות ומיד הכנסתי את העוגה
השתמשתי בכוס מידה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 6.02.2021)

הכוס שהשתמשת בה היא בטוח 240 מ"ל? כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
אם הכוס בסדר אז אולי היתה בעיה בקמח התופח.

Avatar
אלה (12:07 13.02.2021)

לאיזה גודל התבנית המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 13.02.2021)

אינגליש קייק

Avatar
Michal (13:39 5.02.2021)

הי נראה טוב.
להחליף את השמן בחמאה ישפר או חסר משמעות? ואם כן- איזו כמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 5.02.2021)

אני אישית אוהבת יותר את המרקם עם שמן 🙂
אפשר לשלב רבע כוס שמן + 25 גרם חמאה מומסת.

Avatar
תהילה (10:00 4.02.2021)

יש לך רעיון לתחליף לביצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 4.02.2021)

היי תהילה,
לא ניסיתי אבל אולי בשליש כוס רסק תפוחים והייתי מוסיפה גם חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.