זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (66 ג’) שמן
3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
¾ כוס (105 ג’) קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וכפית גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת. תודה על המתכונים המעולים. אנחנו מעריצים שלך כאן בבית, תמיד בסוף חוזרים לכאן, כי תמיד יוצא מוצלח.
אפשר לשאול- אני רוצה להכין רק שיש לי לימונים מאוד ירוקים וקצת קשים, כבר תקופה שאין בחנויות כאן לימונים צהובים ועסיסיים.
אפשר להשתמש בגרידת לימון ירוק או שזה רק יעשה טעם רע?
כן אבל שימי חצי כפית:)
מכינה לכולם כולם האבו אבל להכפיל את הכמות ולהשתמש בתבנית אינגלישקיק גדולה
אגב כל המתכונים באתר מעולים
תודה רבה על הכול
תודה רחל:)
היי אפרת, העוגה מעולה !! פעם הבאה מכפילה כמויות
תודה מרגלית:)
היי
אפשר להקפיא?
כן
תודה!:)
נהנית מאד מהמתכונים שלך.
היי, במה אפשר להמיר סוכר וניל?
ואת ממליצה על העוגה?
תבורכי!! תודה רבה
במקום סוכר וניל אפשר להוסיף כף שטוחה סוכר לבן ואם יש לך אז חצי כפית תמצית וניל.
העוגה לימונית וטעימה (אני אוהבת).
היי
עוגה טעימה מאוד
מאיה
תודה מאיה❤️
עוגה נפלאה כמו שהיא. מתוקה, עסיסית קלה להכנה וטעימה מאוד. חובה להכפיל כמויות! מאחלת לכולם ערב שקט ורגוע ככל הניתן בעת קשה זו!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפשר לאפות כמאפינס? אם כן, כמה זמן אפייה
היי
אפשר, כ-15-20 דקות.
יצאה נהדר ונחטפה מיד.
עשיתי גם עם כוסמין ואבקת אפייה.
המון תודה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, מתאים להוסיף לבלילה תותים/אפרסק?
היי,
כן, מתאים🙂
העוגה יצאה אליפות, השתמשתי בסוכר קנים ובקוקוס שאני קונה בחנות טבע והוא טחון יותר עבה כך שבאפיה יצא יותר קרנצ’י. העץ נתן מלא מלא לימונים – אז הלימון טרי ממש. מראש הכפלתי כמויות – אי אפשר להפסיק לאכול אותה! תודה.
השינויים נשמעים מעולה, שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤️
היי, האם אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים סחוט טרי?
היי,
אפשר.
לכמה תבניות זה מספיק
תבנית אינגליש קייק(:
מתכון פשוט וטעים מאוד. עוגה עסיסית.עשיתי עם קמח כוסמין.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
עוגה מוצלחת מאוד.קלה.
עשיתי עם קמח כוסמין וסוכר קוקוס.
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם עם השינויים הללו😊
עם מה אפשר לצפות את העוגה
היי,
אפשר לצפות באבקת סוכר, קצפת או קרם לימון(:
איך מכינים קרם לימון?
בתגובה הקודמת צירפתי קישור- תלחצי על המילים “קצפת” או “קרם לימון” כדי להגיע למתכונים הנ”ל.
נכון. תודה😄
האם אפשר להקציף את הביצים ויתר הנוזלים (הקערה הראשונה)?
היי מיכל,
אפשר להקציף במיקסר עד לשלב הוספת הקמח(:
תודה. ואז זה משנה את זמן האפיה? זו שאלה שרלוונטית תמיד כי בלילה שהוקצפה טופחת מהר יותר
זמן האפייה לא אמור להשתנות(:
בלי קשר, מומלץ לבדוק עם שיפוד שהעוגה מוכנה לפני סיום האפייה.
בעיקרון אם הקיסם יוצא יבש אז העוגה מוכנה?
כן(:
הי אפרת , רציתי לשאול האם מיץ לימון זה הכוונה לטבעי (לסחוט לימון)?
אין לי מיץ לימון משומר .. אם את מתכוונת למשומר אז אני יכולה להחליף גם לטבעי? אין לי בבקבוק (משומר)
תודה רבה 😊
היי מרים,
בוודאי, תמיד במתכונים עדיף להשתמש במיץ לימון טרי.
בהצלחה(:
עוגה טעימה ממש. אבל לא הצליחה להתרומם למעלה ויצאה דחוסה..
היי יפעת,
שמחה מאד שיצא טעים(:
הנה הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊
ל2 תבניות של אינגליש קייק להכפיל את הכמויות בכל המצרכים?
נכון😊
היי אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום?
פחות מומלץ (כי סוכר חום נוטה לא להתמוסס), אבל אפשר😊
המתכון נראה מצוין! כמה שאלות..
ניתן להמיר את הסוכר בדבש/ סילאן?
אפשר לוותר על קליפת הלימון?
ניתן לשים קמח כוסמין? תודה♥
היי,
פחות כדאי להמיר בממתיק נוזלי, אבל אפשר לשים שליש כוס סילאן.
אפשר לוותר על גרידת הלימון ואפשר להשתמש בקמח כוסמין.
שבת שלום😊
תודה רבה!
תודה רבה יצא מעולה!!
מה אפשר לשפוך מעל העוגה כדי שיצא קצת רטוב
היי אמונה,
אם את אוהבת עוגות ממש לחות את יכולה להכין סירופ לעוגה:
להרתיח בסיר חצי כוס מים+ חצי כוס מיץ לימון+ כף גדושה סוכר, אחרי הרתיחה לבשל על אש נמוכה כ5-10 דקות ולצנן. לשפוך את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בהצלחה😊
תודה אין עליך!! המתכונים שלך מושלמיםם
היי האם לכסות את העוגה בזמן האפייה?
היי חנה,
אין צורך לכסות:)
שבת שלום😊
פעמיים ניסיתי להכין את העוגה, הלכתי בדיוק לפי המתכון, ופעמיים לא עלתה לי בכלל. מבאס.
אז כנראה שיש סיבה כי זה אמור לתפוח. בואי ננסה להבין איפה הבעיה.
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? אם בקמח רגיל, ערבבת אותו קודם בנפרד עם אבקת אפיה ורק אחרי זה הוספת לבלילה?
4. האם הכנסת את העוגה ישר לתנור (מיד לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית) או שהיא המתינה קצת בחוץ?
אפשר להמיר את הקמח הקמח שקדים?
לא מומלץ בעוגה הזאת.
יש את העוגה הזאת – עוגת תפוזים מקמח שקדים.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה לפי סדר הדברים
העוגה לא עלתה כמו שציפיתי
יש לקח סיבה לדעתך השתמשתי בקמח תופח
תודה מררש🙏
היי ליזה,
אם העוגה לא תפחה זה יכול להיות בגלל שהתנור לא חומם מספיק זמן לפני או בגלל שפתחת את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהקמח התופח לא היה טוב (זה כבר קרה לי בעבר).
אם העוגה תפחה אבל קצת אז אולי השתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס השתמשת?
העוגה תפחה אבל לא מידי.
התנור היה מספיק חם כי אפיתי חלות ומיד הכנסתי את העוגה
השתמשתי בכוס מידה
הכוס שהשתמשת בה היא בטוח 240 מ”ל? כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
אם הכוס בסדר אז אולי היתה בעיה בקמח התופח.
לאיזה גודל התבנית המתכון?
אינגליש קייק
הי נראה טוב.
להחליף את השמן בחמאה ישפר או חסר משמעות? ואם כן- איזו כמות?
אני אישית אוהבת יותר את המרקם עם שמן 🙂
אפשר לשלב רבע כוס שמן + 25 גרם חמאה מומסת.
יש לך רעיון לתחליף לביצה?
היי תהילה,
לא ניסיתי אבל אולי בשליש כוס רסק תפוחים והייתי מוסיפה גם חצי כפית אבקת סודה לשתיה.