זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

שליש כוס (66 ג’) שמן

3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון

חצי כוס (120 מ”ל) מים

כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)

¾ כוס (105 ג’) קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)

חצי כוס (45 ג’) קוקוס

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וכפית גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

טיפים והערות

*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ברוקולי בשום ולימוןברוקולי בשום ולימון
עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מרים (21:43 11.10.2021)

הי אפרת , רציתי לשאול האם מיץ לימון זה הכוונה לטבעי (לסחוט לימון)?
אין לי מיץ לימון משומר .. אם את מתכוונת למשומר אז אני יכולה להחליף גם לטבעי? אין לי בבקבוק (משומר)
תודה רבה 😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 11.10.2021)

היי מרים,
בוודאי, תמיד במתכונים עדיף להשתמש במיץ לימון טרי.
בהצלחה(:

avatar
יפעת (13:02 3.10.2021)

עוגה טעימה ממש. אבל לא הצליחה להתרומם למעלה ויצאה דחוסה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 3.10.2021)

היי יפעת,
שמחה מאד שיצא טעים(:
הנה הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊

avatar
עדי (17:12 13.08.2021)

ל2 תבניות של אינגליש קייק להכפיל את הכמויות בכל המצרכים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 13.08.2021)

נכון😊

avatar
Osherbi (08:27 15.05.2021)

היי אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:11 15.05.2021)

פחות מומלץ (כי סוכר חום נוטה לא להתמוסס), אבל אפשר😊

avatar
Sarah Z (11:54 30.04.2021)

המתכון נראה מצוין! כמה שאלות..
ניתן להמיר את הסוכר בדבש/ סילאן?
אפשר לוותר על קליפת הלימון?
ניתן לשים קמח כוסמין? תודה♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 30.04.2021)

היי,
פחות כדאי להמיר בממתיק נוזלי, אבל אפשר לשים שליש כוס סילאן.
אפשר לוותר על גרידת הלימון ואפשר להשתמש בקמח כוסמין.
שבת שלום😊

avatar
Sarah Z (13:32 30.04.2021)

תודה רבה!

avatar
אמונה נקש (16:20 25.02.2021)

תודה רבה יצא מעולה!!
מה אפשר לשפוך מעל העוגה כדי שיצא קצת רטוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 25.02.2021)

היי אמונה,
אם את אוהבת עוגות ממש לחות את יכולה להכין סירופ לעוגה:
להרתיח בסיר חצי כוס מים+ חצי כוס מיץ לימון+ כף גדושה סוכר, אחרי הרתיחה לבשל על אש נמוכה כ5-10 דקות ולצנן. לשפוך את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בהצלחה😊

avatar
אמונה נקש (23:13 25.02.2021)

תודה אין עליך!! המתכונים שלך מושלמיםם

avatar
חנה (15:51 19.02.2021)

היי האם לכסות את העוגה בזמן האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 19.02.2021)

היי חנה,
אין צורך לכסות:)
שבת שלום😊

avatar
Yana (17:54 16.02.2021)

פעמיים ניסיתי להכין את העוגה, הלכתי בדיוק לפי המתכון, ופעמיים לא עלתה לי בכלל. מבאס.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 16.02.2021)

אז כנראה שיש סיבה כי זה אמור לתפוח. בואי ננסה להבין איפה הבעיה.
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? אם בקמח רגיל, ערבבת אותו קודם בנפרד עם אבקת אפיה ורק אחרי זה הוספת לבלילה?
4. האם הכנסת את העוגה ישר לתנור (מיד לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית) או שהיא המתינה קצת בחוץ?

avatar
אילנה (18:00 9.02.2021)

אפשר להמיר את הקמח הקמח שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 9.02.2021)

לא מומלץ בעוגה הזאת.
יש את העוגה הזאת – עוגת תפוזים מקמח שקדים.

avatar
ליזה (14:26 5.02.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה לפי סדר הדברים
העוגה לא עלתה כמו שציפיתי
יש לקח סיבה לדעתך השתמשתי בקמח תופח
תודה מררש🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 5.02.2021)

היי ליזה,
אם העוגה לא תפחה זה יכול להיות בגלל שהתנור לא חומם מספיק זמן לפני או בגלל שפתחת את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהקמח התופח לא היה טוב (זה כבר קרה לי בעבר).
אם העוגה תפחה אבל קצת אז אולי השתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס השתמשת?

avatar
ליזה (10:02 6.02.2021)

העוגה תפחה אבל לא מידי.
התנור היה מספיק חם כי אפיתי חלות ומיד הכנסתי את העוגה
השתמשתי בכוס מידה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 6.02.2021)

הכוס שהשתמשת בה היא בטוח 240 מ”ל? כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
אם הכוס בסדר אז אולי היתה בעיה בקמח התופח.

avatar
אלה (12:07 13.02.2021)

לאיזה גודל התבנית המתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 13.02.2021)

אינגליש קייק

avatar
Michal (13:39 5.02.2021)

הי נראה טוב.
להחליף את השמן בחמאה ישפר או חסר משמעות? ואם כן- איזו כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 5.02.2021)

אני אישית אוהבת יותר את המרקם עם שמן 🙂
אפשר לשלב רבע כוס שמן + 25 גרם חמאה מומסת.

avatar
תהילה (10:00 4.02.2021)

יש לך רעיון לתחליף לביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 4.02.2021)

היי תהילה,
לא ניסיתי אבל אולי בשליש כוס רסק תפוחים והייתי מוסיפה גם חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.