זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג') סוכר
שקית (10 ג') סוכר וניל
שליש כוס (66 ג') שמן
3 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
חצי כוס (120 מ"ל) מים
כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
¾ כוס (105 ג') קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)
חצי כוס (45 ג') קוקוס
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וכפית גרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
טיפים והערות
*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
- עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס |
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים |
- עוגת בננה מקמח כוסמין
תגובות
תודה רבה יצא מעולה!!
מה אפשר לשפוך מעל העוגה כדי שיצא קצת רטוב
היי אמונה,
אם את אוהבת עוגות ממש לחות את יכולה להכין סירופ לעוגה:
להרתיח בסיר חצי כוס מים+ חצי כוס מיץ לימון+ כף גדושה סוכר, אחרי הרתיחה לבשל על אש נמוכה כ5-10 דקות ולצנן. לשפוך את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
בהצלחה😊
תודה אין עליך!! המתכונים שלך מושלמיםם
היי האם לכסות את העוגה בזמן האפייה?
היי חנה,
אין צורך לכסות:)
שבת שלום😊
פעמיים ניסיתי להכין את העוגה, הלכתי בדיוק לפי המתכון, ופעמיים לא עלתה לי בכלל. מבאס.
אז כנראה שיש סיבה כי זה אמור לתפוח. בואי ננסה להבין איפה הבעיה.
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל? אם בקמח רגיל, ערבבת אותו קודם בנפרד עם אבקת אפיה ורק אחרי זה הוספת לבלילה?
4. האם הכנסת את העוגה ישר לתנור (מיד לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית) או שהיא המתינה קצת בחוץ?
אפשר להמיר את הקמח הקמח שקדים?
לא מומלץ בעוגה הזאת.
יש את העוגה הזאת – עוגת תפוזים מקמח שקדים.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה לפי סדר הדברים
העוגה לא עלתה כמו שציפיתי
יש לקח סיבה לדעתך השתמשתי בקמח תופח
תודה מררש🙏
היי ליזה,
אם העוגה לא תפחה זה יכול להיות בגלל שהתנור לא חומם מספיק זמן לפני או בגלל שפתחת את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהקמח התופח לא היה טוב (זה כבר קרה לי בעבר).
אם העוגה תפחה אבל קצת אז אולי השתמשת בכוס קטנה מידי. באיזה כוס השתמשת?
העוגה תפחה אבל לא מידי.
התנור היה מספיק חם כי אפיתי חלות ומיד הכנסתי את העוגה
השתמשתי בכוס מידה
הכוס שהשתמשת בה היא בטוח 240 מ"ל? כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
אם הכוס בסדר אז אולי היתה בעיה בקמח התופח.
לאיזה גודל התבנית המתכון?
אינגליש קייק
הי נראה טוב.
להחליף את השמן בחמאה ישפר או חסר משמעות? ואם כן- איזו כמות?
אני אישית אוהבת יותר את המרקם עם שמן 🙂
אפשר לשלב רבע כוס שמן + 25 גרם חמאה מומסת.
יש לך רעיון לתחליף לביצה?
היי תהילה,
לא ניסיתי אבל אולי בשליש כוס רסק תפוחים והייתי מוסיפה גם חצי כפית אבקת סודה לשתיה.