זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
3/4 כוס קמח (105 ג’) לבן
1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
1/2 כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
1/2 כוס (45 ג’) קוקוס טחון
2 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
1/2 כוס (100 ג’) שמן
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים את הפרג הטחון והקוקוס ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.
-בסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים ערבוב קל (מומלץ לקמח מעט את השוקולד הקצוץ כדי שלא ישקע בתחתית).
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור במשך 35-40 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).
*טיפ: 5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).
קצת לגבי פרג..
מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם.
לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר.
פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).
היי, רוצה להכין את העוגה אך לא יודעת את הכמויות לעוגת קוגלהןף? אודה על תשובה מהירה. תודה ושנה טובה . קרן
היי קרן,
מה קוטר התבנית?
אם קוטר 22 – תכפילי כמויות
אם קוטר 26-24 – תכפילי כמויות ב-3.
שנה טובה ומבורכת❤️
היי אפרת מה שלומך? (אמנם זו לא הפעם הראשונה שאני אומרת לך)אתחיל ואומר שאני ממש אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים המפורטים והמסודרים שלך. הכנתי את העוגה הזאת עשרות פעמים והיא מצויינת. אך לאחרונה אני מעוניינת להפחית בכמויות השמן בביית ובפרט העוגות. רציתי לשאול אם אוריד את כמות השמן מחצי כוס לשליש עדיין העוגה תצא טובה וטעימה לדעתך? או שזה עלול לפגוע במרקם שלה?(אני יודעת שאפײה לעומת בישול זה מדע מדויק וחשוב להיצמד לכמויות,אך יש לפעמים שעד כמות מסויימת,זה תקין לשנות) אם כן לא אפחית.
היי עדי🙂
אפשר להפחית לשליש כוס שמן
עוגה מעולה. נטרפת אצלנו 😊
שמחה שיצא טעים🙂
היי מה אפשר לשים המקום ביצים? תודה
אין לי המלצה על משהו ספציפי כי לא ניסיתי בעוגה הזו אבל יש לך כאן רעיונות לתחליפים – תחליפי ביצים.
עוגה ממש טעימה
הכנתי אותה כשרה לפסח עם קמח שקדים יצא יותר טעים מהחמץ !!!
מישהי שממש אוהבת עוגות פרג ותמיד קונה מוכן אישרה את מה שאמרתי
תודה מתכון מעולה
תודה לך על השיתוף🙂
יצאה טעימה מאד ומיוחדת, התפוזים היו מעט חמוצים וזה הוסיף לה ייחוד, תודה!
שמחה לשמוע😊
תודה שחזרת לעדכן!
האם אפשר להכין מאפינס ואם יש שינוי בחום או בזמן האפיה?
אפשר להשתמש בתבניות מאפינס, ללא שינוי בחום. זמן האפייה עשוי להתקצר ל-20-30 דקות.
אפרת היקרה,
תודה על האתר המקסים, הבהירות והסבלנות… יישר כוחך!
ברשותך יש לי מספר שאלות:
האם הנילון הנצמד הוא בשביל לשמור על הטריות?
לשים אותו רק אחרי שהעוגה מתקררת?
אם אופים ביום ההגשה, גם כדאי לעטוף? ואם לא, אז איך לשמור עד הערב?
גם ניר אלומיניום טוב?
היי,
הניילון שומר על עסיסיות ורכות העוגה, אפשר לשים אותו כשהעוגה עדיין חמה.
אם אופים ביום ההגשה לא חייב לעטוף בניילון, אפשר לכסות בכל כיסוי אחר (כמו נייר אלומיניום) ולשמור על השיש.
תודה רבה!
❤
שלום אפרת,
כדי להתאים את המתכון ל”סוכרתיים”:
1. אפשר להמיר לקמח כוסמין 80%?
2. יש לי בבית “סוויטאנגו”. כמה לשים ממנו?
3. אפשר לוותר על המיץ תפוזים? או להמירו במרכיב אחר?
4. אני מניחה ששמוש בשוקולד מריר ללא סוכר לא יפריע. נכון?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%, המרקם ישתנה מעט ויהיה כבד טיפה יותר.
אפשר לשים חצי כוס סוויטאנגו.
מיץ התפוזים נותן טעם מוצלח, אבל אפשר להמיר אותו בחלב, שמנת מתוקה, או מים מעורבבים עם כפית מיץ לימון.
אין בעיה להשתמש בשוקולד ללא סוכר (פשוט הטעם יהיה פחות מתוק).
באפשרות שנתת במקום מיץ תפוזים-לימונדה-2 כפות מיץ לימון, 3/4 כוס מים וכף סוכר: אפשר בדיוק אותו דבר, רק כף “סוויטאנגו” במקום כף סוכר?
כן, אפשר(:
ואוו!!!
לא היה לי מיץ תפוזים אז במקום זה שמתי לימונדה- כמו שכתבת בתגובות ויצא מושלם!!!
עוגה רכה ועסיסית ביותר
תודה אפרת!
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
בוקר טוב אפרת:)
השתמשתי ב120 גרם רסק תפוחים אתמול
העוגה יצאה מגובשת יחסית והכל טוב ויפה
אבל היא לא מפסיקה להגיר נוזלים/שמן
יש מצב שהיא לא נאפתה?כי הכנסתי קיסם ויצא יבש בלי שאריות מהעוגה
מהידע האדיר שלך בתחום האפיה
יש לך מושג למה?
אתן לך כמה נתונים
אפיתי על מדף שלישי למעלה
120 גרם רסק תפוחים
180 מ”ל מיץ תפוזים
ואת הכמויות הרגילות שיש במתכון
יש לך מושג למה זה קורה לי עם כל אפיה או לתת לי קצה חוט
כי כשדיברתי ושאלתי אם זה אמור להגיר לאחר האפיה נוזלים אמרו שלא
לא נתקלתי בתופעה הזאת כי אני לא מרבה להשתמש ברסק תפוחים באפיה אבל יכול להיות שהשילוב של שמן עם רסק תפוחים גורם לזה.
העוגה לא אמורה להגיר נוזלים אבל עוגות על בסיס רסק תפוחים כן יוצאות לחות ורטובות במרקם שלהן. להבא אולי תנסה להפחית קצת מכמות המיץ לחצי כוס. קח בחשבון שעדיין העוגה תצא לחה אבל קצת פחות רטובה.
עוגות יש לאפות במדף השני מלמטה.
בוקר טוב אפרת:)
מסיבות כאלה ואחרות אפשר לעשות את המתכון עם ביצה אחת?
והאם אפשר להמיר 2 הביצים ל120 גרם רסק תפוחים או שזה יפגע לחלוטין במרקם
וגם להמיר את השמן ברסק תפוחים לגמרי?
היי,
בגלל שהפרג הוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שללא ביצים/ עם רסק תפוחים העוגה תצא דחוסה. אתה יכול לנסות בכל זאת.
לא ניתן להמיר את השמן ברסק תפוחים.
ביצה אחת ו60 גרם רסק תפוחים אפשרי?
אפשר לנסות. שוב, המרקם עשוי לצאת פחות מוצלח.
בהצלחה!
תודה על המתכון. יצא מעולה!
האם ניתן לשלב סילאן במקום הסוכר או עם כמות מופחתת סוכר ואם כן, מה יחס הכמויות?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
ניתן לשים רבע כוס סוכר + רבע כוס סילאן.
שבת שלום(:
עשיתי את העוגה ובמקום ביצה שמתי רסק תפוחים לפי ההמלצה. יצאה מעולה, אבל לא תפחה הרבה
היי,
שמחה שיצא מוצלח גם בגרסה הטבעונית(:
הביצים מוסיפות נפח ולכן בלעדיהן העוגה תופחת מעט פחות.
אפרת היא מתכוונת ששמה 120 גרם רסק או ביצה עוד 60 גרם רסק?
לא הבנתי מה התכוונת לשאול…
היא כתבה שבמקום ביצים השתמשה ברסק תפוחים, ככל הנראה שמה 120 גרם רסק תפוחים במקום ביצים.
הי אפרת,
הכנתי את העוגה מקמח כוסמין לבן, יצאה מאד מאד טעימה. הפרג הטחון טרי אכן עושה את ההבדל. תודה על עוד מתכון מעולה.
שאלה: אם אני מכינה ציפוי משוקולד מריר, שמן ומים, איפה לשמור את העוגה? במקרר או בחוץ?
פורים שמח!
היי,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלח(:
כדאי לשמור במקרר בכל מקרה.
חוזרת לעדכן שהכנתי עם פרג טחון קנוי בשקית ארוזה מהסופר ויצאה עוגה נפלאה, חוסלה בדקות.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
האם במקום מיץ תפוזים אפשר להוסיף חלב?
היי,
כן, אפשר(:
תודה
אפרת יקרה מתכונים מדהימים וקלים תודההה!!! אם אני אוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית סטנדרתית מה הכמויות שאני צריכה? דחוףף… אם תוכלי לענות ת5דה מראש.
היי שרי,
אם התכוונת לתבנית 22*31 יש להכפיל כמויות פי 2.
אם התכוונת לתבנית 32*25 יש להכפיל כמויות פי 3.
בהצלחה:)
הי אפרת,
האם אפשר לטבען את העוגה ולהשמיט את הביצים. מה לדעתך אפשר לשים במקום הביצים?
תודה רבה.
היי רוית,
בגלל שהפרג הוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שללא ביצים העוגה תצא דחוסה.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה או בבישול.תחליפי ביצים
מצרפת לינק נוסף לעוגות טבעוניות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
1. האם זה משנה אם אני משתמשת ב3/4 כוס קמח תופח או 3/4 כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה ומה עדיף במתכון הזה?
2.מה הכוונה שוקולד מריר קצוץ ? איך קוצצים ולאיזה גודל?
תודה רבה .
היי רחלי,
1. אפשר להשתמש גם ב3/4 כוס קמח תופח אבל מומלץ להוסיף לו רבע כפית אבקת אפיה.
2. יש לקצוץ את השוקולד עם סכין לחתיכות קטנות (בגודל של אגוזים קצוצים).
תודה על התשובה.
יש שוקולד מריר קצוץ מוכן שאפשר לקנות?
היי רחלי, פשוט לקחת שוקולד מריר ולקצוץ עם סכין לחתיכות קטנות (בגודל של אגוזים קצוצים).
שלום אפרת האם נראה לך מתאים להוסיף לעוגה אבקת קקאו? וכמה? תודה
אפשר לשים כף אבקת קקאו (למרות שזה טעים כמו שזה 🙂 )
הי אפרת, תודה על האתר הנהדר שלך!
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב? פשוט אין לי מיץ תפוזים..
עדיף להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם 3/4 כוס מים + כף סוכר.
הייי
כרגיל אני מכינה מהמתכונים המעולים שלך!
האם אפשר לוותר על השוקולד המריר והמיץ תפוזים ? האם צריך לשנות כמויות בגלל זה?
היי סתיו,
אפשר לוותר על השוקולד.
במקום המיץ אפשר להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם ¾ כוס מים + כף סוכר.
ייצא מושלם!!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן לוותר על הקוקוס (לא אוהבים) ועל השוקולד מריר (אין לי..)?
וגם רציתי לדעת אם אעשה 2 כוסות קמח על מנת שיספיק לי ל2 תבניות אינגליש קייק זה יספיק אם אכפיל את הכמויות ל2 ורק את הקמח אוסיף טיפה יותר במקום 1.5 כוסות אשים 2?
או שעדיף לשים 1.5 כוסות קמח?
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס והשוקולד.
אלה הכמויות בלי קוקוס ושוקולד ל-2 תבניות אינגליש קייק חד”פ:
⅔+1 כוסות קמח לבן
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כוס פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כדי שתצא מספיק בלילה.
תודה. יש לי עוד שאלות בבקשה.
קניתי 100 גרם פרג טחון טרי במקום בשבוע שעבר יום חמישי ובהמלצתם שמרתי את זה במקפיא.
אני יכולה להשתמש בו לעוגה?
איך אני אמורה להשתמש בו אחרי שהוא נמצא במקפיא כל הזמן הזה?
זה בדיוק הכמות המתאימה לעוגה 2 תבניות אינגליש קייק?
זה פרג שטחנו לך במקום?
אין בעיה להשתמש בזה כי פרג לא קופא במקפיא.
וכן, אם את מכפילה כמויות 100 גרם מספיק.
זה פרג שטחנו לי במקום. לפחות ככה ביקשתי ואמרו לי. אמרו לי שלא טוחנים לפני אלא באותו הרגע. עשיתי משלוח עד הבית בגלל מצב הקורונה..
אז פשוט להוסיף את זה ככה את הפרג? בלי להפשיר?
כן, אין צורך להפשיר כי זה לא אמור לקפוא.
תודה על העזרה. עוד שאלה קטנה האפיה שלו צריכה להיות כמו האפייה של עוגות בחושות אחרות (תפוזים/ שוקולד/דבש)?
פשוט אף פעם לא הכנתי עוגת פרג..
כן, אותו דבר.
מעולה. המון תודה על העזרה המהירה ועל הסבלנות 🙂
שלום אפרת רציתי לשאול אם אפשר להחליף מיץ תפוזים בשמנת מתוקה? תודה.
אפשר להמיר ב3/4 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף 4 כפות חלב או מים.
העוגת פרג נהדרת וטעימה. והמרקם שלה משגע.
לפעם הבאה הייתי שמה פרג קצת פחות מחצי כוס…
העוגה נראית מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי עשיתי טעים מאד!!תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להעביר את הבלילה לתבנית מאפינס?
והאם אפשר פצפוצי שוקלד במקום שוקולד חתוך?
תודה מראש🙏😊
אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
אפשר לשים פצפוצי שוקולד.
אחלה מתכון אבל מנסיוני צריך להוסיף קמח מכיוון שהבלילה מאוד נוזלית…
היי, זה בסדר שהבלילה נוזלית, כך העוגה יוצאת רכה.
חשוב רק לוודא שימוש בכוס נכונה אחרת הבלילה יכולה לצאת באמת דלילה מידי.
יש לי רק פרג שלם טרי, אפשר בכל זאת להשתמש או שזה ממש משנה את הטעם בעוגה?
אוהבת את האתר שלך הכל יוצא תמיד מוצלח! והאתר החדש כייפי ונח! בהצלחה =)
זה ישפיע על הטעם והמרקם ולכן פחות מומלץ. רצוי להשתמש בפרג טחון.
הכנתי מקודם את העוגה- היא יצאה מדהימה והתחסלה בצ\’יק
אפרת, תודה רבה !
שמחה לשמוע 🙂
אני רוצה שהטעם של הפרג יהיה מורגש והמיץ תפוזים הוא דומיננטי (לדעתי). במה אפשר להמיר? אולי כוס חלב / כוס מים?
תודה <3
מים או חלב, לא משנה.
הכנתי את העוגה. היא יצאה הרבה יותר ממש שציפיתי….
האתר החדש מקסים!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקה ❤️
היי, במה אפשר להחליף את הקוקוס?
אפשר להכין בלי קוקוס.
אז פשוט להוריד את הפוקוס מהמלון? לא להמיר בעוד פרג?
אפשר לוותר על הקוקוס מבלי להוסיף פרג.
אני רוצה להוסיף פרג מהכמות שיש במתכון.. כדאי?
זה יעשה אותה יותר דחוסה. עדיף להשאר עם הכמות שבמתכון.
היי, אפשר להחליף את מיץ התפוזים בשמנת ריץ’? אם כן אז באיזו כמות?
העוגה הזאת טעימה יותר עם מיץ.
אפשר להמיר ב3/4 כוס שמנת ריץ’ ולהוסיף 3-4 כפות מים.
עוגת פרג בחושה קלה ומרקם מעולה,תודה על המתכון.
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
יצאה מעולה!
מהמם 😍
תודה אושרת וגמר חתימה טובה 🌺
יצא מאוד טעים תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
כמו כל מתכון שהכנתי מהאתר,יצא מעולה!!! החלפתי מיץ תפוזים בחלב אורז בטעם שקדים ויצא נפלא
מעולה 🙂
תודה סיון
שלום,
זאת הפעם הראשונה שאני אופה עוגה לאחר כמה שנים .
ב”ה העוגה יצאה טעימה מאוד ולחה כמו שצריך ובמתיקות טובה ולא מופרזת כמו במאפיות (אפיתי ללא שוקולד).
תודה רבה לך על המתכון
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי אפרת,
הכנתי את העוגה ובדקתי עם קיסם שהיא מוכנה.
פרסתי שתי פרוסות ראשונות יצאה מדהים באמת.
ובפרוסה השלישית החלק התחתןן נורא רטוב ואין לי מושג למה מה את חושבת?
זה יכול להיות קשור לנילון הנצמד ששמתי לאחר 10 דקות? תודה מראש.
בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?
החלק התחתון יכול להיות לח וזה בסדר. השאלה אם העוגה עצמה רטובה.
היי אפרת,
בדקתי עם קיסם רגיל בכמה מקומות מרכזיים
יכול להיות שהקיסם רגיל קצר מידי????
העוגה היתה בחלק התחתון עיסתית ממש.
וחצי עליון יבשה ואורירית.
להחזירה לתנור זו אופציה טובה?
והקיסם יצא ממש יבש או עם פירורים לחים?
כנראה שהקיסם קצר אם התחתית עיסתית. זה לא אמור להיות כך.
ברגע שהוצאת את העוגה מהתנור לא בטוחה שהיא תמשיך להאפות כמו שצריך. אפשר לנסות לשים אותה בתחתית התנור או על חום תחתון בלבד, אולי החום ייבש את התחתית.
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? צריכה שיהיה פרווה
אפשר להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם 3/4 כוס מים + כף סוכר.
היי אפרת,
השוקולד חובה? ומה הכוונה לערבב אותו בקמח?
תודה מראש.
השוקולד לא חובה.
הכוונה לערבב את חתיכות השוקולד עם כפית קמח לפני שמוסיפים לבלילה. זה עוזר לשוקולד לא לשקוע לתחתית במהלך האפיה.
היי אני לא אופה ולא בשלנית, זו עוגה ראשונה שאני מכינה בכלל, יצאה מעולה, תודה על המתכון. שיניתי לקמח כוסמין, שמן זית וסוכר קנים. היא כל כך טעימה שלא מרגישים בהבדל.
תודה רבה על מתכון מעולה שעבר מיד למחברת המתכונים שלי.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
תודה על העוגה המוצלחת והקלה להכנה.תמיד חוזרת אליה.הוכיחה את עצמה
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני
היי, אם אני אשים קמח מצה לפסח במקום קמח רגיל נראה לך שזה יצא בסדר בטעם? אולי יש לך מתכון לעוגת פרג כשרה לפסח?
תודה!
היי הודיה,
אין לי מושג איך זה ייצא עם קמח מצה.
יש מתכון לעוגת פרג ושוקולד שניתן להכין עם קמח מצה.
חג שמח 🌷
יצא טוב תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
תודה על המתכונים המדהימים!!!
יש לי מלית פרג מוכנה מקופסא. האם צריך לשנות משנהו במתכון? פחות נוזלים או פחות סוכר?
היי לילי,
לא ניסיתי עם ממרח פרג. אני חושבת שזה יעשה את העוגה במרקם קצת דחוס.
היי,
מה אפשר לשים במקום הקוקוס? ממש לא אוהבים אצלי
תודה
תכיני בלי הקוקוס.
ניתן להוסיף עוד פרג או אגוזי מלך קצוצים במקום הקוקוס? אם כן כמה להוסיף
אפשר להוסיף רבע כוס אגוזים טחונים.
יצאה עוגה מעולה. הכפלתי כמויות כדי שייצאו שתי תבניות.
אפילו מישהו כמוני עם כישורי אפייה מוגבלים הצלחתי לא להרוס את המתכון. קצר מחמאות.
תודה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי אפשרת יקרה
רציתי לשאול במידה ומשתמשים
בקמח כוסמין לבן משהו במתכון מישתנה??
אין שינוי.
יום מקסים 🌷
הי, מבקשת עזרה כיצד להפוך את העוגה לנטולת סוכר בעזרת דבש/מייפל או סילאן?
תודה ענת
אפשר לשים שליש כוס דבש או סילאן במקום הסוכר ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.
אפרת שלום,
המתכונים שלך הם פלא ! (בזכותך הפכתי לבשלנית ואופה עם יותר ביטחון)
ועכשיו אחרי שאפיתי את עוגת הפרג המושלמת על פי המתכון הנ”ל,
הייתי רוצה לאפות גם עוגת פרג טבעונית,
יש אפשרות כזאת?
האם תוכלי לגלות לי את הקסם שיחליף את הביצים?
תודה לך מראש
היי סוזן,
בגלל שהפרג הוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שללא ביצים העוגה תצא דחוסה.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה או בבישול.
מצרפת לינק נוסף לעוגות טבעוניות.
יום מקסים 🙂
אפרת היקרה והנהדרת!!!!! תודה רבה על המון מתכונים מוצלחים וקלים, את תמיד האופציה הראשונה שלי בחיפושי מתכונים! והם תמיד יוצאים נהדר ב”ה.
רציתי לעדכן לגבי עוגת הפרג:
במקום פרג טחון השתמשתי בכמה כפות גדושות מלית פרג מוכנה מקופסא, שמלאה כבר בסוכר ולכן לא הוספתי סוכר בכלל.יצא עסיסי מאוד, בטעם נהדר ומעודן. הוספתי ציפוי שוקולד מעל, כי חששתי שאולי יצא לא מספיק מתוק..
שורה תחתונה- אהבו בבית מאוד מאוד!
תודה רבה (-:
נשמע מצוין!
תודה אביבית 💜
האם אפשר לשים שוקולד ציפס במקום שוקולד מריר
כן אפשר.
האם אפשר להכין את העוגה הזאת כמאפינס
ואם כן האם החום וזמן האפיה משתנים?
תודה והמשך יום נעים
כן אפשר.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
יום מקסים 🌷
היי 🙂
רציתי לשאול אם אפשר לאפות את העוגה עם תחליף לסוכר, ואם כן- איזה תחליף הכי מוצלח באפייה?
תודה רבה לך 🙂
היי הדר,
אם הכוונה לתחליף מלאכותי אז אני ממליצה על חצי כוס אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
אם הכוונה לתחליף טבעי אפשר לשים חצי כוס סירופ מייפל טבעי ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.
היי.
אם יש לי רק קמח תופח? אפשר להחליף? מה הכמות? עדיין להשתמש באבקת אפייה?
תודה!
אפשר לשים 3/4 כוס קמח תופח + רבע כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
אני יודעת שהדגשת כמה פעמים אבל כרגע יש לי רק פרג טחון קנוי בשקית. אפשרי להכין או שממש לא כדאי?
היי ענבל,
זה סוג של הימור. לפעמים העוגה יוצאת בסדר ולפעמים יוצאת בטעם מר.
אי אפשרלשים משהו שמאזן את המרירות?
אם הפרג לא מוצלח גם תוספת סוכר לא תעזור.
עוגה מהממת.
עשיתי עם קמח ללא גלוטן, הקצפתי את הרטובים והעוגה קצרה מחמאות. תודה
מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב
הכנתי כבר כמה פעמים.. עכשיו גם זו מתקררת מתחת לניילון הנצמד.. תודה על המתכון.
פשוט מ ע ו ל ה !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בוקר טוב,
טני רןצה לאפות את העוגה שלך במתכון הזה אבל בא לי להקציף את העוגה שתצא יותר אוורירית ולצפות מעל בגנאש שוקולד אני רוצה לאפות את העוגה לשבת. אם אכין מיום רביעי תוכל להשאר מחוץ למקרר עד שבת?
ואם לא מתי יש להכניסה למקרר?
דבר נוסף אם לא אשים גנאש שוקולד עדיין תצטרך מקרר?
היי נעמה,
את יכולה להקציף. אם את מכינה יום רביעי נראה לי שיהיה כדאי להקפיא את העוגה ולהוציא להפשרה על השיש לפחות 6 שעות לפני ההגשה. אפשר גם לשמור במקרר אבל המרקם עלול להתייבש קצת.
בלי גנאש העוגה יכולה להשמר 2-3 עטופה בניילון נצמד, במקום קר ומוצל מחוץ למקרר.
היי אפרת
האתר פשוט נהדר
שאלתי היא האם ניתן לשלב קרם קוקוס בעוגה זו?
בנוסף למרכיבים או במקום תפוזים למשל ובאיזו כמות
אני רוצה להכין את העוגה לשבת אולי תצליחי לענות לי היום :)))
תודה רבה
היי אופק,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום מיץ התפוזים. כדי שזה לא ייצא מרוכז ו”כבד” מידי אני ממליצה לשלב חצי כוס קרם קוקוס עם רבע כוס מים.
שבת שלום 🙂
תבורכי אפרת היקרה
כל הכבוד על המענה המהיר ועוד ביום שישי שאני בטוח שאת עסוקה
בהזדמנות זו ארצה לעדכן כי עשיתי את האורז ההודי שלך וכן את עוגת הבננות והן יצאו פשוט מעולות!!
תענוג
תודה שאת משתפת אותנו בידע שלך
שבת נפלאה
תודה אופק!
שבת שלום 🙂
תודה.
ועוד שאלה אם אני מצפה בשוקולד אחרי שציפית בשוקולד מתי אני יכול לעטןף את העוגה ישר אחרי שציפיתי או לחכות כמה זמן?
אפשר לעטוף את העוגה ישר. כדי שהציפוי לא יימרח אפשר לעטוף עם נייר כסף באופן רופף בחלק העליון (שלא ייגע בציפוי).
אהלן.
כמה זמן פרג טרי טחון נשמר במקפיא?
ברמה שיהיה טעים וטרי ולא מר.
עד 3 חודשים?
בין 4-5 חודשים.
האם אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח
תודה
היי אהובה,
קמח תופח לפסח לא משתלב טוב בכל עוגה, זה משהו שצריך לנסות (אני אישית פחות אוהבת את המרקם שמתקבל בשימוש איתו בכל הקשור לעוגות).
אין לי פרג טחון יש לי ממרח פרג אפשר להכין עם זה
לא בטוחה איך זה ייצא עם ממרח מאחר והמרקם שונה.
פורים שמח❣️ אם אני מכינה הערב עבור מחר היכן לאחסן אותה ? בחוץ על השיש או במקרר
מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד.
פורים שמח 🙂
עוגה מדהימה!
הוספתי ליקר קפה המשתלב מצוין עם קוקוס ושוקולד…קצת וניל..אמצתי המלצתך להמסת שוקולד עם שמן (קוקוס)עם מים…והכנתי בכוסיות קטנות למשלוחי מנות..כמובן הכל כפול 2..
תודה וחג פורים שמח!
מהמם!
תודה אלן ופורים שמח 🙂
אהלן?
בדיוק אופה אני רוצה להוסיף מעל גנאש שוקולד כדי שיידבק חעוגה בזמן שאני פורס פרוסה והשוקולש לא יפרד מהעוגה מתי כדאי ליצוק את הגנאש ברגע שהעוגה חמה איך שהוצאתי אותה מהתנור או אחרי זמן מסויים.
תודה.
היי ניר,
אפשר לשים את הגנאש כעת, כשהעוגה חמה.
היי אפרת
הכנתי את העוגה הזאת שבוע שעבר לבעלי(הוא מטורף על פרג) הוא חיסל את העוגה, ממש אהב. הוא ביקש שהפעם אני לא אוסיף את השוקולד המריר, האם במקום שוקולד אני יכולה להוסיף אגוזי מלך קצוצים?
תודה לך על אתר מצוין עם מתכונים מעולים, שבת שלום.
היי חלי,
שמחה שהוא אהב את העוגה 🙂
וכן, אגוזים קצוצים דק ישתלבו מעולה.
שבת שלום
תודה אפרת,
עוד שאלה אני שמה את הפרג הטחון במקפיא וברגע שאני רוצה להכין את העוגה אני מוציאה אותו ישר מהמקפעא ובאותו רגע מכינה או צריכה כמה זמן לפני.
תודה
קודם כל חשוב להשתמש בפרג שנטחן במקום ולא שקונים אותו כבר שהוא טחון.
לאחר שטוחנים לך אותו אין בעיה לשמור אותו במקפיא.
הפרג הטחון לא קופא ולכן אין בעיה להשתמש בו ישירות מהמקפיא ללא המתנה שיפשיר.
בוקר טוב,
אם אני אקציף ולא אערבב באמצעות מטרפה או כף העוגה תצא רכה ואוורירית יותר?
תודה ושבוע טוב
היי הילה,
אני מאמינה שכן. תקציפי את הביצים עם הסוכר במשך 1-2 דקות ואז תוסיפי את יתר החומרים לפי הסדר הרשום. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת תערובת הקמחים והפרג.
שבוע נפלא 🙂
יצא מדהים! ממש תודה=)
תודה בתאל, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי,
רק רציתי לעדכן שמדובר בעוד מתכון קל קל קל ומוצלח ביותר!
ויתרתי על השוקולד המריר וגם בלעדיו העוגה יצאה מתוקה, טעימה וקצרה מחמאות!
מיותר לציין שהיא התחסלה תוך כמה שעות…
אין על האתר שלך ועל המתכונים הפשוטים שתמיד מצליחים!
תודה רבה 🙂
שכחתי לציין שהטיפים שלך מעולים- עטפתי את העוגה בניילון נצמד והיא באמת יצאה רכה
תודה ורד, כיף לשמוע! 🙂
יום מקסים
מה הכמויות לתבנית לב
היי ציפי,
אם זו תבנית לב ששווה בנפחה לתבנית בקוטר 24 אז יש להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית לב גדולה ששווה בנפחה לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-3.
קניתי פרג טחון איפה לאחסן
רצוי במקפיא (אל דאגה הפרג לא קופא).
היי אפרת,
איך מכינים לעוגה ציפוי שוקולד שלא מכיל שמנת (לא צמחית ולא חלבית)?
תודה רבה מראש,
מיטל
היי מיטל,
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים (זאת כמות שמתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת).
מתכון מעולה!!! שדרגתי אותה עם חצי כוס שמנת מתוקה פרווה או חלבי לפי הצורך שהקצפתי קלות עם הסוכר וציפיתי אותה פשוט עם 3 קוביות של שוקולד צימקאו…העוגה פשוט נטרפה במיידית.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא
הכנתי ואהבתי את העוגה. האמת שהייתי מוותרת על השוקולד הקצוץ. העוגה טעימה גם בלעדיו.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
עוגה נהדרת, טעימה ביותר.הוספתי גנאש שוקולד-שחיתות.
מעולה 🙂
תודה על התמונה ועל העדכון!
שבוע טוב
אם זו לא העונה של התפוזים מה אפשר להוסיף? אולי חלב?
אפשר להשתמש בבקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים, לא חייב טרי סחוט. זאת האפשרות העדיפה.
אם אין שימי חלב.
הי, אתמול טעמתי אצל חברה, עוגה מעולה!
אם אני אחליף את המיץ תפוזים במיץ אפרסקים? (זה מה שיש לי בבית כרגע..) יצא סביר?
היי,
אני חושבת שאפשר. ממליצה לערבב חצי כוס מיץ אפרסקים עם רבע כוס מים.
היי, הכנתי כרגע את העוגה, העם יש עוד דרך “להרטיב” אותה מלבד שוקולד מומס? תודה
היי מוריה,
לדעתי במקרה של העוגה הזאת- ציפוי שוקולד זאת האפשרות הכי מוצלחת.
שבת שלום 🙂
הכנתי אותה לשבת, הטעות היחידה שעשיתי היא שלא הכפלתי כמויות!!! עוגה נהדרת טעימה רכה כמו שאני אוהבת. אהה ושכחתי לשים את השוקולד המריר ……
עוגה מצויינת.
תודה לך על מתכון נהדר.
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאורה ושבת שלום
העוגה הזאת נהדרת. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מצה?
אם כן צריך לשנות עוד משהו במתכון?
היי יעל,
לדעתי העוגה תצא כבדה מידי. אני ממליצה להכין את עוגת הפרג והשוקולד.
חג שמח 🙂
אני מכינה עם פרג לא טחון ויוצא נפלא. ולא צריך לדאוג כמה זמן אחרי הטחינה צריך לאפות
עוגה מעולה!! המון תודה על המתכונים הנהדרים שלך
תודה מיה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
תכף הוכת להכין…
האם אפשר לוותר על הקוקוס ולהשתמש בכוס שלמה של פרג?
היי דגנית,
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים עד 3/4 כוס פרג.
הכנתי היום. מעולה וקל להכנה. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
הי מתכונים נהדרים אחלה יוזמה
אשמח לדעת מה זה כוס פרג או קמח בכרמים אני עובדת עם משקל 🙂
תודה רבה!!
היי לי,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
כוס קמח = 140 גרם.
כוס פרג טחון = 100 גרם.
עוגה מושלמת !
הכנתי כבר יותר מ 10 פעמים , העוגה המועדפת עליי !
שמחה לשמוע!
תודה שירן ויום נפלא 🙂
היי אפרת
העוגה מעולה!! ממש מוצלחת וטעימה
הוספתי ציפוי שוקולד למרות שהיא טעימה גם כך.
האתר שלך הוא המועדף עלי וממש כיף שנחשפתי אליו
תודה רבה רבה
תודה דידי! 🙂
הכנתי את העוגה יצא פשוט מעולה
מתכון קל וטעים!!! תודה רבה!
הוספתי ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה ויצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליז ושבוע טוב
הכנתי את העוגה לשבירת הצום ויצאה מעולה!!
ממש ממש טעים וקל להכנה … תודה דבה 🙂
רבה+
תודה מור, שמחה לשמוע 🙂
אמא שלי הייתה שמה כוס יין מתוק במקום מיץ התפוזים – ממש מוסיף
וגם חצי כוס קמח חצי כוס סולת – המרקם של העוגה נהייה מיוחד.
ממולץ לצפות ברוטב שוקולד מייד כשהיא יוצאת מהתנור – ככה האדים נשמרים גם כן 🙂
תודה על המתכון – יוצא מעולה .
תודה אבי, נשמע מעולה. אנסה בהזדמנות 🙂
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. תודה רבה!
תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
היי לך
לא עדיף להקציף את הביצים? מדברת בכללי
כי כשמקציפים העוגה יותר אוורירית
עדיף להקציף בעוגה הזאת או כמו שאמרת כאן, לערבב בכף?
אני בדרך כלל מקציפה, אבל רציתי לשאול לדעתך
תודה מראש, חלי
היי חלי,
הקצפת הביצים עם הסוכר אכן מעניקה לעוגה נפח ואווריריות לכן אם יש לך מיקסר ידני ואת בדר”כ מקציפה, תמשיכי עם זה 🙂
עוגה קלה להכנה ופשוט טעימה… תודה על המתכון.
תודה טליה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
היי הרבה זמן חיפשתי את המתכון הזה . השאלה היא האם אפשר להחליף קמח לבן לקמח מחיטה מלאה ובמקום מיץ מה אפשר לשים ? תודה
היי אלה,
מיץ התפוזים מוסיף טעם. לא חייב מיץ טבעי. אם יש לך מיץ מבקבוק לשתיה קלה זה גם מצוין. אם לא, את יכולה לשים חלב או מים.
לגבי הקמח המלא, אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי אלא אם זה קמח כוסמין מלא.
שבת שלום 🙂
היי,
ראשית חייבת לציין שהמתכונים קלים ומצויינים!!
שאלה : האם ניתן להכין את העוגה עם קמח תופח, במקום קמח לבן ואבקת אפייה?במידה וכן האם להשתמש באותן כמויות?
תודה מראש:)
כן עדי, אפשר. שימי 3/4 כוס קמח תופח.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
תודה רבה!
העוגה בתנור:)
מעולה, בהצלחה 😉
הייתי רוצה להכין את העוגה לבת אחותי הרגישה לגלוטן. האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ייעודי לחולי גלוטן או שיש לך הצעה אחרת, מנסיונך?
היי מלכה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הלבן.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
יוצא טעים גם עם פרג לא טחון
העוגה מצויינת! תודה!
שאלתי אליך: אני רוצה להכינה כעוגת יום הולדת. חשבתי להכפיל את הכמויות, לחצות את העוגה ולמרוח על שתי/שלוש השכבות קרם (שמנת מתוקה מוקצפת). בנוסף, חשבי להרטיב את השכבות עם מיץ אפרסק מקופסת שימורים ולשים על השכבות חתיכות אפרסקים משומרים. מה דעתך על הרעיון? תודה רבה רבה
היי דנית,
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 ולחצות אותה לאחר שהיא מתקררת לגמרי. אני מניחה שקצפת יכולה להתאים. את יכולה להרטיב מעט במיץ תפוזים או מיץ אפרסק (לא יותר מידי, רק בכמה כפות)
לגבי חתיכות האפרסקים, זה יכול להתאים אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
בהצלחה!
אפיתי את העוגה לפי המתכון התוצאה מדהימה ביחס להשקעה אני הולכת להכפיל כמויות זה נגמר מהר יישר כוח.
שמחה לשמוע פרחיה 🙂
תודה ושבת שלום!
שלום,
לפני כמה ימים חברה מהעבודה הביאה לי חתיכה מעוגת פרג שהיא אפתה. היא הייתה טעימה מאוד
ורציתי לקבל את המתכון במידי. התלהבתי מאוד ורצתי לסופר לקנות את המצרכים.
היום בבוקר הכנתי את העוגה לאורחים שלי בדיוק איך שהיה רשום במתכון.
כאשר העוגה יצאה מהתנור וקצת התקררה אכלתי ממנה והיא הייתה מאוד מרה ולא טעימה כמו העוגה שאכלתי לפני כמה ימים.
נכנסתי כרגע לאתר הזה וגיליתי שכנראה בגלל שהשתמשתי בשקית של הפרג שישבה לי שלושה חודשים במקרר היא יצאה כך.
יש דרך לשפר את טעמה או כדאי לזרוק? (האורחים כבר בדרך)
תודה
היי סימונה,
חבל.. 🙁 פרג לא טרי יכול ממש לפגוע בטעם.
אם העוגה ממש מרה לא חושבת שיש דרך להציל אבל אם היא פשוט לא מתוקה אפשר להכין לה ציפוי שוקולד ולהרטיב אותה עם מי סוכר- לחמם על הגז רבע כוס מים עם רבע כוס סוכר עד שזה נמס ולשפוך על החלק העליון של העוגה באופן שווה. לאחר מכן אפשר גם להכין ציפוי.
יש לי קמח תופח. עדיין צריכה להוסיף אבקת אפייה? כמה?
תודה. אני אוהבת את המתכונים שלך מאד!!!
תודה רותי! כיף לשמוע 🙂
שימי 3/4 כוס קמח תופח + שליש כפית אבקת אפיה.
שבת שלום
אפשר להשתמש בפרג לא טחון יוצאת מעולה.
עוגה ממש מעולה.בכל זאת שיניתי מעט…
טרפתי חלבונים הוספתי חלמונים,חצי כוס קוקוס מעורבב עם הקמח לפי המתכון המקורי וחצי כוס צימוקים פיזרתי עם השוקולד הקצוץ.
תודה רות, נשמע מעולה 🙂
העוגה יצאה עם קצת מרירות ! זה בגלל שהפרג לא טרי?! השתמשתי בפרג ארוז!
היי יונית,
אני מניחה שזה בגלל שהפרג לא טרי אפילו שהוא היה ארוז היטב.
חשוב לטחון את הפרג סמוך להכנה או לשמור אותו במקפיא לאחר שטוחנים אותו.
העוגה מצויינת. עשיתי כבר פעמיים ( ללא הקוקוס) וכבר מכפילה כמויות ל2 תבניות….
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
אם במקרה יש לי שקית של פרג ארוז ולא טרי, אז זה לא יילך בעוגה? אני רואה שגם במתכונים באתרים אחרים כתוב להשתמש בפרג טרי. אז מה אפשר לעשות עם הפרג הארוז, אם כך?
תודה.
היי אירנה,
לא כדאי להשתמש בפרג ארוז שהוא לא טרי במיוחד לא בעוגות כי שם זה מאוד מורגש.
לדעתי את יכולה להשתמש בו לעוגיות, שם ההבדל קצת פחות מורגש. מצרפת מתכון אם תרצי להכין – עוגיות פרג.
סופ”ש נעים 🙂
האם ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד?
בוודאי 🙂
אין לי קוקוס… אפשר להשים שקדים טחונים במקום?
כן נדב, אפשר.
מתכון מעולה לא יאומן שצריך רק 2 ביצים
תודה הילה, שמחה שאהבת! 🙂
הכנתי במדויק לפי ההוראות, למעט תבנית פיירקס (מרוחה בחמאה) קטנה במקום תבנית אינגליש קייק. יצא רך וטעים. לא לוותר על הטיפ שכתוב בסוף ההוראות. לא יאומן שזה פרווה. תודה רבה לך !!!
אני שמחה לשמוע ספיר!
תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מצוין 🙂
חייבים את השוקולד? בדכ אני לא אוהבת שילוב של עוגת פרג עם ציפוי שוקולד… מה אפשר לשים במקום?
תודה על המתכונים הנפלאים! משתמשת הרבה באתר (הלזניה הבשרית מככבת אצלנו…)
היי דנה,
השוקולד הוא לא לציפוי (אין לעוגה ציפוי). קוצצים אותו ושמים בתוך הבלילה וזה נותן נגיעות עדינות של שוקולד שמשתלבות מעולה עם הפרג. אם את לא אוהבת אין בעיה לוותר.
שבת שלום 🙂
קודם כל רציתי להודות לכם על המתכונים הנפלאים שלכם, אני עושה המון וקוצרת המון מחמאות.
לגבי המתכון הזה רציתי לדעת כמה זה חצי כוס פרג בגרמים?
חג שמח לכם ולכל בית ישראל.
חלי.
היי חלי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
חצי כוס זה בערך 60 גרם פרג טחון.
חג שמח!
האם ניתן לשים מיץ אחר כגון מנגו או ענבים?
זה יפגע בטעם?
היי מירה,
עדיף מיץ מנגו ורצוי למהול אותו במים כי הטעם שלו חזק מידי, הכוונה לערבב מיץ מנגו עם מים ביחס שווה (סה”כ 3/4 כוס).
חג שמח 🙂
היי,
עוגה נראית טעימה מאוד 🙂 האם גודל הביצים משנה? L או M?
לא משנה, מאיה.
יום נפלא 🙂
וואווו, רציתי להגיד תודה. פשוט תודה. אני אוהבת עוגות פרג, ואתמול אפיתי את עוגת הפרג הזו. שמתי 3/4 כוס פרג, הוספתי מעט צימוקים. העוגה פשוט אלוהית. לא מביישת את הקונדטוריות הטובות שאני קונה בהן עוגות פרג. תודה, תבורכי. כייף גדול 🙂
תודה עדי! כיף גדול לשמוע 🙂
מתכוונת למלבנית חד פעמית 27+33 הבינונית
תוכלי להגיב רוצה לאפות בכמות גדולה
מלבנית 27ס״מ
תודה
היי דבורה,
אם זאת תבנית בינונית אלה הכמויות:
שתיים ורבע כוסות קמח
2.5 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי פרג טחון
כוס וחצי קוקוס
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
שתיים ורבע כוסות מיץ תפוזים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
*בגלל שזו תבנית גדולה יהיה כדאי לאפות ב170 מעלות כדי שהעוגה תאפה באופן שווה.
שבת שלום 🙂
אני פשוט מאוהבת בסבלנות ובהתייחסות שלך לכל אחת ואחת.את מדהימה!!! בדיוק כמו האתר המנצח הזה.
העוגה מצויינת.תודה!
תודה רבה ענת 🙂
נשלח פעמיים בטעות
סליחה
היי דבורה,
אני שמחה מאוד שנהנת מהעוגה 🙂
את מתכוונת לתבנית עגולה 27 או לתבנית מלבנית?
מקודם הגבתי משום מה הפלאפון שלי לא בסדר והתגובה לא נשלחה
בכל אופן אפיתי את העוגה אתמול ופשוט היתה טעימה נימוחה רכה ועסיסית
והעוגה התחסלה כולה מרב שהיתה טעימה להפליא
והמתכון שמכינים הוא בצ’יק ,חוויית אפיה מדהימה
כל הכבוד לך
רציתי לדעת כמות אפיה בתבנית 27 ס”מ מה הכמויות הנדרשות
תודה. רבה
שבת שלום
העוגה יצאה רכה נימוכה וטעימה בטירוף
יצאה רק עוגת אינגליש קייק אחת,ונגמרה
מרוב שיצאה טעימה להפליא
תודה רבה על המתכון ,
אין עליך ,גם טעימה ברמות וגם בצ’ק מכינים אותה ,
פשוט חווית אפיה
רוצה להכין היום אותה לכב’ שבת בתבנית גדולה
27 ס”מ החד פעמית הבינונית
מה הכמויות ?
מחכה לתשובתך
תודה
ושבת שלום
הי,
אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים גס וצימוקים במקום הקוקוס והשוקולד?
האמת שאין לי תפוזים ולא לימונים . מה החלופות שאת מציעה?
היי אפרת,
הקוקוס, השוקולד והתפוזים מאוד מוסיפים לעוגה, בהזדמנות תנסי ותכיני 🙂
את יכולה לשים אגוזים קצוצים וצימוקים אם את אוהבת ובמקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים (אם זה מים מומלץ שיהיו חמים).
בהצלחה 😉
העוגה מעניינת.שמתי כוס יין .ונראה לי שיהיה בסדר .שבת שלום.
נשמע מעניין 🙂
שבת שלום!
היי אין לי מיץ תפוזים אבל יש לי לימון. אפשר להכין לימודה ולשים במקום? או לחילופין חלב שקדים? תודה!
היי עמית,
אפשר גם וגם, נראה לי שלימונדה עדיף 🙂
ואוו.. אני ממש מעריכה את התגובה המהירה.תודה.
כל כך רציתי להכין אבל אני קניתיי מסופר
לא נורא, פעם הבאה תכיני 🙂
האם, לדעתך, ניתן להכין גם מקמח מצה? תודה
הי אלינה,
האמת שלא ניסיתי אבל צריך לקחת בחשבון שקמח מצה סופח יותר נוזלים לכן כמות הנוזלים במתכון צריכה להיות גדולה יותר או שכמות קמח המצה צריכה להיות קטנה יותר.
קמח המצה גם הופך את העוגה לכבדה ומעט דחוסה מידי וכדי להתגבר על זה מומלץ להפריד ביצים. זאת אומרת לערבב את כל החומרים (חוץ מהסוכר) עם 2 חלמונים (הצהוב), להקציף בנפרד את 2 החלבונים עם הסוכר עד לקצף לבן ויציב ואז לערבב בעדינות בין שתי התערובות ולצקת לתבנית.
בכל מקרה כשמכינים עוגות מקמח מצה מומלץ תמיד להשתמש בקמח מצה לעוגות שהוא דק ועדין יותר ופחות מורגש בעוגה.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון בתוצאות 🙂
אני מניחה שהבקשה לקמח מצה על מנת להפוך את העוגה לכשרה לפסח. אני מציעה להחליף את הקמח בכמות נוספת של פרג. סה״כ כוס ורבע פרג.
עוגה מצויינת! פשוטה להכנה וטעימה מאד.
תודה!
שמחה שאהבת!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
אהלן! האם אפשר במקום השמן לשים חמאה? ואם כן, איזו כמות?תודה מראש
היי נטלי,
כן, את יכולה לשים 100 גרם חמאה מומסת.
שבת שלום 🙂
הבנתי שאפשר להוריד את הקוקוס, אפשר במקומו עוד חצי כוס פרג?
היי גלית, אפשר להוריד את הקוקוס אך פחות מומלץ להוסיף במקום עוד פרג, זה יהיה כבר יותר מידי
לא יכולתי לחכות לתשובתך… אז שמתי לבסוף 3/4 כוס פרג סה”כ וגם הרטבתי אותה מעט בסירופ סוכר שהכנתי ויצאה רכה וטעימה מאוד 🙂 תודה רבה לך וסופ”ש נפלא…
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
לקחתי לתשומת ליבי, תודה! ותודה על התשובות המהירות 🙂
העוגה גרמה לי לדמוע קלות מזווית העין. ברור לגמרי שאכין אותה. שתי שאלות:
1. האם ניתן לוותר על הקוקוס?
2. האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים בחלב?
תודה!
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס.
לגבי חלב- אפשר להחליף אבל אני רק חייבת לציין שלאחר שניסיתי להכין את העוגה גם עם חלב וגם עם מיץ תפוזים, אני יכולה לומר בוודאות שעם מיץ התפוזים יצא טעים יותר.