שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3/4 כוס קמח (105 ג’) לבן

1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

1/2 כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)

1/2 כוס (45 ג’) קוקוס טחון

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג’) סוכר

1/2 כוס (100 ג’) שמן

3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים את הפרג הטחון והקוקוס ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-בסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים ערבוב קל (מומלץ לקמח מעט את השוקולד הקצוץ כדי שלא ישקע בתחתית).

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור במשך 35-40 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

*טיפ:  5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).

 

קצת לגבי פרג..

מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם.
לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר.
פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ירקות שורש בתנור
צ’יפס צבעוני בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרי דרחי (10:41 2.04.2021)

אפרת יקרה מתכונים מדהימים וקלים תודההה!!! אם אני אוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית סטנדרתית מה הכמויות שאני צריכה? דחוףף… אם תוכלי לענות ת5דה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (10:54 2.04.2021)

היי שרי,
אם התכוונת לתבנית 22*31 יש להכפיל כמויות פי 2.
אם התכוונת לתבנית 32*25 יש להכפיל כמויות פי 3.
בהצלחה:)

רווית (09:18 10.02.2021)

הי אפרת,
האם אפשר לטבען את העוגה ולהשמיט את הביצים. מה לדעתך אפשר לשים במקום הביצים?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (14:46 10.02.2021)

היי רוית,
בגלל שהפרג הוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שללא ביצים העוגה תצא דחוסה.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה או בבישול.תחליפי ביצים
מצרפת לינק נוסף לעוגות טבעוניות.
יום מקסים 🙂

רחלי (18:21 23.01.2021)

היי אפרת,
1. האם זה משנה אם אני משתמשת ב3/4 כוס קמח תופח או 3/4 כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה ומה עדיף במתכון הזה?
2.מה הכוונה שוקולד מריר קצוץ ? איך קוצצים ולאיזה גודל?
תודה רבה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 23.01.2021)

היי רחלי,
1. אפשר להשתמש גם ב3/4 כוס קמח תופח אבל מומלץ להוסיף לו רבע כפית אבקת אפיה.
2. יש לקצוץ את השוקולד עם סכין לחתיכות קטנות (בגודל של אגוזים קצוצים).

רחלי (11:09 24.01.2021)

תודה על התשובה.
יש שוקולד מריר קצוץ מוכן שאפשר לקנות?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 24.01.2021)

היי רחלי, פשוט לקחת שוקולד מריר ולקצוץ עם סכין לחתיכות קטנות (בגודל של אגוזים קצוצים).

מיטל (19:00 6.12.2020)

שלום אפרת האם נראה לך מתאים להוסיף לעוגה אבקת קקאו? וכמה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 6.12.2020)

אפשר לשים כף אבקת קקאו (למרות שזה טעים כמו שזה 🙂 )

מיכל (07:48 20.10.2020)

הי אפרת, תודה על האתר הנהדר שלך!
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב? פשוט אין לי מיץ תפוזים..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 20.10.2020)

עדיף להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם 3/4 כוס מים + כף סוכר.

סתיו (15:08 16.10.2020)

הייי
כרגיל אני מכינה מהמתכונים המעולים שלך!
האם אפשר לוותר על השוקולד המריר והמיץ תפוזים ? האם צריך לשנות כמויות בגלל זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 16.10.2020)

היי סתיו,
אפשר לוותר על השוקולד.
במקום המיץ אפשר להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם ¾ כוס מים + כף סוכר.

סתיו (22:14 16.10.2020)

ייצא מושלם!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 17.10.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

מ. (22:52 10.10.2020)

האם ניתן לוותר על הקוקוס (לא אוהבים) ועל השוקולד מריר (אין לי..)?
וגם רציתי לדעת אם אעשה 2 כוסות קמח על מנת שיספיק לי ל2 תבניות אינגליש קייק זה יספיק אם אכפיל את הכמויות ל2 ורק את הקמח אוסיף טיפה יותר במקום 1.5 כוסות אשים 2?
או שעדיף לשים 1.5 כוסות קמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 11.10.2020)

היי,
אפשר לוותר על הקוקוס והשוקולד.
אלה הכמויות בלי קוקוס ושוקולד ל-2 תבניות אינגליש קייק חד”פ:
⅔+1 כוסות קמח לבן
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כוס פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כדי שתצא מספיק בלילה.

מ. (15:05 12.10.2020)

תודה. יש לי עוד שאלות בבקשה.
קניתי 100 גרם פרג טחון טרי במקום בשבוע שעבר יום חמישי ובהמלצתם שמרתי את זה במקפיא.
אני יכולה להשתמש בו לעוגה?
איך אני אמורה להשתמש בו אחרי שהוא נמצא במקפיא כל הזמן הזה?
זה בדיוק הכמות המתאימה לעוגה 2 תבניות אינגליש קייק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 12.10.2020)

זה פרג שטחנו לך במקום?
אין בעיה להשתמש בזה כי פרג לא קופא במקפיא.
וכן, אם את מכפילה כמויות 100 גרם מספיק.

מ. (17:37 12.10.2020)

זה פרג שטחנו לי במקום. לפחות ככה ביקשתי ואמרו לי. אמרו לי שלא טוחנים לפני אלא באותו הרגע. עשיתי משלוח עד הבית בגלל מצב הקורונה..
אז פשוט להוסיף את זה ככה את הפרג? בלי להפשיר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 12.10.2020)

כן, אין צורך להפשיר כי זה לא אמור לקפוא.

מ. (17:52 12.10.2020)

תודה על העזרה. עוד שאלה קטנה האפיה שלו צריכה להיות כמו האפייה של עוגות בחושות אחרות (תפוזים/ שוקולד/דבש)?
פשוט אף פעם לא הכנתי עוגת פרג..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 12.10.2020)

כן, אותו דבר.

מ. (17:55 12.10.2020)

מעולה. המון תודה על העזרה המהירה ועל הסבלנות 🙂

מיטל (09:59 23.09.2020)

שלום אפרת רציתי לשאול אם אפשר להחליף מיץ תפוזים בשמנת מתוקה? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 23.09.2020)

אפשר להמיר ב3/4 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף 4 כפות חלב או מים.

אביגיל (22:06 14.05.2020)

העוגת פרג נהדרת וטעימה. והמרקם שלה משגע.
לפעם הבאה הייתי שמה פרג קצת פחות מחצי כוס…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 14.05.2020)

העוגה נראית מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ורד אזולאי (00:25 1.05.2020)

היי עשיתי טעים מאד!!תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 1.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ליזה (17:23 23.04.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להעביר את הבלילה לתבנית מאפינס?
והאם אפשר פצפוצי שוקלד במקום שוקולד חתוך?
תודה מראש🙏😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 23.04.2020)

אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
אפשר לשים פצפוצי שוקולד.

ק (02:36 22.03.2020)

אחלה מתכון אבל מנסיוני צריך להוסיף קמח מכיוון שהבלילה מאוד נוזלית…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 22.03.2020)

היי, זה בסדר שהבלילה נוזלית, כך העוגה יוצאת רכה.
חשוב רק לוודא שימוש בכוס נכונה אחרת הבלילה יכולה לצאת באמת דלילה מידי.

chanel (09:57 6.03.2020)

יש לי רק פרג שלם טרי, אפשר בכל זאת להשתמש או שזה ממש משנה את הטעם בעוגה?
אוהבת את האתר שלך הכל יוצא תמיד מוצלח! והאתר החדש כייפי ונח! בהצלחה =)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 6.03.2020)

זה ישפיע על הטעם והמרקם ולכן פחות מומלץ. רצוי להשתמש בפרג טחון.

שרה (20:40 5.03.2020)

הכנתי מקודם את העוגה- היא יצאה מדהימה והתחסלה בצ\’יק

אפרת, תודה רבה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 5.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ליאת (15:10 1.03.2020)

אני רוצה שהטעם של הפרג יהיה מורגש והמיץ תפוזים הוא דומיננטי (לדעתי). במה אפשר להמיר? אולי כוס חלב / כוס מים?
תודה <3

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 1.03.2020)

מים או חלב, לא משנה.

רבקה (12:19 23.01.2020)

הכנתי את העוגה. היא יצאה הרבה יותר ממש שציפיתי….
האתר החדש מקסים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 23.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקה ❤️

נירה (19:17 11.01.2020)

היי, במה אפשר להחליף את הקוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 11.01.2020)

אפשר להכין בלי קוקוס.

לילך (18:43 1.02.2020)

אז פשוט להוריד את הפוקוס מהמלון? לא להמיר בעוד פרג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 1.02.2020)

אפשר לוותר על הקוקוס מבלי להוסיף פרג.

ינון (14:33 10.01.2020)

אני רוצה להוסיף פרג מהכמות שיש במתכון.. כדאי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 10.01.2020)

זה יעשה אותה יותר דחוסה. עדיף להשאר עם הכמות שבמתכון.

יעל (09:04 5.12.2019)

היי, אפשר להחליף את מיץ התפוזים בשמנת ריץ’? אם כן אז באיזו כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 5.12.2019)

העוגה הזאת טעימה יותר עם מיץ.
אפשר להמיר ב3/4 כוס שמנת ריץ’ ולהוסיף 3-4 כפות מים.

גרינפלד שרה (21:16 20.11.2019)

עוגת פרג בחושה קלה ומרקם מעולה,תודה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 20.11.2019)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

אושרת (13:43 8.10.2019)

יצאה מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:55 10.10.2019)

מהמם 😍
תודה אושרת וגמר חתימה טובה 🌺

אפרת (19:11 19.10.2019)

יצא מאוד טעים תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 21.10.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

סיון אביב (16:10 27.08.2019)

כמו כל מתכון שהכנתי מהאתר,יצא מעולה!!! החלפתי מיץ תפוזים בחלב אורז בטעם שקדים ויצא נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 27.08.2019)

מעולה 🙂
תודה סיון

בנימין (11:43 18.08.2019)

שלום,

זאת הפעם הראשונה שאני אופה עוגה לאחר כמה שנים .
ב”ה העוגה יצאה טעימה מאוד ולחה כמו שצריך ובמתיקות טובה ולא מופרזת כמו במאפיות (אפיתי ללא שוקולד).

תודה רבה לך על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 18.08.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

ליזה (06:49 9.08.2019)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה ובדקתי עם קיסם שהיא מוכנה.
פרסתי שתי פרוסות ראשונות יצאה מדהים באמת.
ובפרוסה השלישית החלק התחתןן נורא רטוב ואין לי מושג למה מה את חושבת?
זה יכול להיות קשור לנילון הנצמד ששמתי לאחר 10 דקות? תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 9.08.2019)

בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?
החלק התחתון יכול להיות לח וזה בסדר. השאלה אם העוגה עצמה רטובה.

ליזה (17:33 9.08.2019)

היי אפרת,
בדקתי עם קיסם רגיל בכמה מקומות מרכזיים
יכול להיות שהקיסם רגיל קצר מידי????
העוגה היתה בחלק התחתון עיסתית ממש.
וחצי עליון יבשה ואורירית.

להחזירה לתנור זו אופציה טובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:44 9.08.2019)

והקיסם יצא ממש יבש או עם פירורים לחים?
כנראה שהקיסם קצר אם התחתית עיסתית. זה לא אמור להיות כך.
ברגע שהוצאת את העוגה מהתנור לא בטוחה שהיא תמשיך להאפות כמו שצריך. אפשר לנסות לשים אותה בתחתית התנור או על חום תחתון בלבד, אולי החום ייבש את התחתית.

חיה (14:36 8.08.2019)

במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? צריכה שיהיה פרווה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 8.08.2019)

אפשר להכין לימונדה: לערבב 2 כפות מיץ לימון עם 3/4 כוס מים + כף סוכר.

ליזה (07:25 5.08.2019)

היי אפרת,
השוקולד חובה? ומה הכוונה לערבב אותו בקמח?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 5.08.2019)

השוקולד לא חובה.
הכוונה לערבב את חתיכות השוקולד עם כפית קמח לפני שמוסיפים לבלילה. זה עוזר לשוקולד לא לשקוע לתחתית במהלך האפיה.

חדשה (00:01 7.06.2019)

היי אני לא אופה ולא בשלנית, זו עוגה ראשונה שאני מכינה בכלל, יצאה מעולה, תודה על המתכון. שיניתי לקמח כוסמין, שמן זית וסוכר קנים. היא כל כך טעימה שלא מרגישים בהבדל.
תודה רבה על מתכון מעולה שעבר מיד למחברת המתכונים שלי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 9.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

חני רוטנברג (10:55 10.05.2019)

תודה על העוגה המוצלחת והקלה להכנה.תמיד חוזרת אליה.הוכיחה את עצמה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 10.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חני

הודיה (21:38 24.04.2019)

היי, אם אני אשים קמח מצה לפסח במקום קמח רגיל נראה לך שזה יצא בסדר בטעם? אולי יש לך מתכון לעוגת פרג כשרה לפסח?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 24.04.2019)

היי הודיה,
אין לי מושג איך זה ייצא עם קמח מצה.
יש מתכון לעוגת פרג ושוקולד שניתן להכין עם קמח מצה.
חג שמח 🌷

Vered (15:43 29.03.2019)

יצא טוב תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 29.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

לילי (20:54 22.03.2019)

תודה על המתכונים המדהימים!!!
יש לי מלית פרג מוכנה מקופסא. האם צריך לשנות משנהו במתכון? פחות נוזלים או פחות סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 23.03.2019)

היי לילי,
לא ניסיתי עם ממרח פרג. אני חושבת שזה יעשה את העוגה במרקם קצת דחוס.

עינב (19:18 14.03.2019)

היי,
מה אפשר לשים במקום הקוקוס? ממש לא אוהבים אצלי
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 14.03.2019)

תכיני בלי הקוקוס.

עינב (19:59 14.03.2019)

ניתן להוסיף עוד פרג או אגוזי מלך קצוצים במקום הקוקוס? אם כן כמה להוסיף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 14.03.2019)

אפשר להוסיף רבע כוס אגוזים טחונים.

ברק (15:37 16.02.2019)

יצאה עוגה מעולה. הכפלתי כמויות כדי שייצאו שתי תבניות.
אפילו מישהו כמוני עם כישורי אפייה מוגבלים הצלחתי לא להרוס את המתכון. קצר מחמאות.
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 16.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

עדי (10:17 10.01.2019)

היי אפשרת יקרה
רציתי לשאול במידה ומשתמשים
בקמח כוסמין לבן משהו במתכון מישתנה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 10.01.2019)

אין שינוי.
יום מקסים 🌷

ענת לוי (09:33 5.01.2019)

הי, מבקשת עזרה כיצד להפוך את העוגה לנטולת סוכר בעזרת דבש/מייפל או סילאן?

תודה ענת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 5.01.2019)

אפשר לשים שליש כוס דבש או סילאן במקום הסוכר ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.

סוזן (08:36 3.01.2019)

אפרת שלום,
המתכונים שלך הם פלא ! (בזכותך הפכתי לבשלנית ואופה עם יותר ביטחון)
ועכשיו אחרי שאפיתי את עוגת הפרג המושלמת על פי המתכון הנ”ל,
הייתי רוצה לאפות גם עוגת פרג טבעונית,
יש אפשרות כזאת?
האם תוכלי לגלות לי את הקסם שיחליף את הביצים?
תודה לך מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 3.01.2019)

היי סוזן,
בגלל שהפרג הוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שללא ביצים העוגה תצא דחוסה.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה או בבישול.
מצרפת לינק נוסף לעוגות טבעוניות.
יום מקסים 🙂

אביבית (10:00 20.12.2018)

אפרת היקרה והנהדרת!!!!! תודה רבה על המון מתכונים מוצלחים וקלים, את תמיד האופציה הראשונה שלי בחיפושי מתכונים! והם תמיד יוצאים נהדר ב”ה.
רציתי לעדכן לגבי עוגת הפרג:
במקום פרג טחון השתמשתי בכמה כפות גדושות מלית פרג מוכנה מקופסא, שמלאה כבר בסוכר ולכן לא הוספתי סוכר בכלל.יצא עסיסי מאוד, בטעם נהדר ומעודן. הוספתי ציפוי שוקולד מעל, כי חששתי שאולי יצא לא מספיק מתוק..
שורה תחתונה- אהבו בבית מאוד מאוד!
תודה רבה (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 20.12.2018)

נשמע מצוין!
תודה אביבית 💜

סיגל (19:59 13.12.2018)

האם אפשר לשים שוקולד ציפס במקום שוקולד מריר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 13.12.2018)

כן אפשר.

אהובה (09:08 13.12.2018)

האם אפשר להכין את העוגה הזאת כמאפינס
ואם כן האם החום וזמן האפיה משתנים?

תודה והמשך יום נעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 13.12.2018)

כן אפשר.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
יום מקסים 🌷

הדר (14:46 20.11.2018)

היי 🙂
רציתי לשאול אם אפשר לאפות את העוגה עם תחליף לסוכר, ואם כן- איזה תחליף הכי מוצלח באפייה?

תודה רבה לך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 20.11.2018)

היי הדר,
אם הכוונה לתחליף מלאכותי אז אני ממליצה על חצי כוס אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
אם הכוונה לתחליף טבעי אפשר לשים חצי כוס סירופ מייפל טבעי ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.

הודיה (09:28 14.09.2018)

היי.
אם יש לי רק קמח תופח? אפשר להחליף? מה הכמות? עדיין להשתמש באבקת אפייה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 14.09.2018)

אפשר לשים 3/4 כוס קמח תופח + רבע כפית אבקת אפיה.

ענבל (21:50 4.09.2018)

היי אפרת
אני יודעת שהדגשת כמה פעמים אבל כרגע יש לי רק פרג טחון קנוי בשקית. אפשרי להכין או שממש לא כדאי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 4.09.2018)

היי ענבל,
זה סוג של הימור. לפעמים העוגה יוצאת בסדר ולפעמים יוצאת בטעם מר.

ענבל (12:11 5.09.2018)

אי אפשרלשים משהו שמאזן את המרירות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 5.09.2018)

אם הפרג לא מוצלח גם תוספת סוכר לא תעזור.

ציפי (18:17 25.08.2018)

עוגה מהממת.
עשיתי עם קמח ללא גלוטן, הקצפתי את הרטובים והעוגה קצרה מחמאות. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 25.08.2018)

מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב

חגית (16:36 22.08.2018)

הכנתי כבר כמה פעמים.. עכשיו גם זו מתקררת מתחת לניילון הנצמד.. תודה על המתכון.
פשוט מ ע ו ל ה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 22.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נעמה (09:07 4.06.2018)

בוקר טוב,
טני רןצה לאפות את העוגה שלך במתכון הזה אבל בא לי להקציף את העוגה שתצא יותר אוורירית ולצפות מעל בגנאש שוקולד אני רוצה לאפות את העוגה לשבת. אם אכין מיום רביעי תוכל להשאר מחוץ למקרר עד שבת?
ואם לא מתי יש להכניסה למקרר?
דבר נוסף אם לא אשים גנאש שוקולד עדיין תצטרך מקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 4.06.2018)

היי נעמה,
את יכולה להקציף. אם את מכינה יום רביעי נראה לי שיהיה כדאי להקפיא את העוגה ולהוציא להפשרה על השיש לפחות 6 שעות לפני ההגשה. אפשר גם לשמור במקרר אבל המרקם עלול להתייבש קצת.
בלי גנאש העוגה יכולה להשמר 2-3 עטופה בניילון נצמד, במקום קר ומוצל מחוץ למקרר.

אופק (10:05 11.05.2018)

היי אפרת
האתר פשוט נהדר
שאלתי היא האם ניתן לשלב קרם קוקוס בעוגה זו?
בנוסף למרכיבים או במקום תפוזים למשל ובאיזו כמות
אני רוצה להכין את העוגה לשבת אולי תצליחי לענות לי היום :)))
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 11.05.2018)

היי אופק,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום מיץ התפוזים. כדי שזה לא ייצא מרוכז ו”כבד” מידי אני ממליצה לשלב חצי כוס קרם קוקוס עם רבע כוס מים.
שבת שלום 🙂

אופק (12:36 11.05.2018)

תבורכי אפרת היקרה
כל הכבוד על המענה המהיר ועוד ביום שישי שאני בטוח שאת עסוקה
בהזדמנות זו ארצה לעדכן כי עשיתי את האורז ההודי שלך וכן את עוגת הבננות והן יצאו פשוט מעולות!!
תענוג
תודה שאת משתפת אותנו בידע שלך
שבת נפלאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 11.05.2018)

תודה אופק!
שבת שלום 🙂

ניר (16:23 12.04.2018)

תודה.
ועוד שאלה אם אני מצפה בשוקולד אחרי שציפית בשוקולד מתי אני יכול לעטןף את העוגה ישר אחרי שציפיתי או לחכות כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 12.04.2018)

אפשר לעטוף את העוגה ישר. כדי שהציפוי לא יימרח אפשר לעטוף עם נייר כסף באופן רופף בחלק העליון (שלא ייגע בציפוי).

ניר (10:45 12.04.2018)

אהלן.
כמה זמן פרג טרי טחון נשמר במקפיא?
ברמה שיהיה טעים וטרי ולא מר.
עד 3 חודשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 12.04.2018)

בין 4-5 חודשים.

אהובה (16:06 25.03.2018)

האם אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 25.03.2018)

היי אהובה,
קמח תופח לפסח לא משתלב טוב בכל עוגה, זה משהו שצריך לנסות (אני אישית פחות אוהבת את המרקם שמתקבל בשימוש איתו בכל הקשור לעוגות).

מור (16:30 1.03.2018)

אין לי פרג טחון יש לי ממרח פרג אפשר להכין עם זה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 1.03.2018)

לא בטוחה איך זה ייצא עם ממרח מאחר והמרקם שונה.

עדי (21:20 28.02.2018)

פורים שמח❣️ אם אני מכינה הערב עבור מחר היכן לאחסן אותה ? בחוץ על השיש או במקרר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 28.02.2018)

מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד.
פורים שמח 🙂

אלן (15:12 28.02.2018)

עוגה מדהימה!
הוספתי ליקר קפה המשתלב מצוין עם קוקוס ושוקולד…קצת וניל..אמצתי המלצתך להמסת שוקולד עם שמן (קוקוס)עם מים…והכנתי בכוסיות קטנות למשלוחי מנות..כמובן הכל כפול 2..

תודה וחג פורים שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 28.02.2018)

מהמם!
תודה אלן ופורים שמח 🙂

ניר (16:52 16.02.2018)

אהלן?
בדיוק אופה אני רוצה להוסיף מעל גנאש שוקולד כדי שיידבק חעוגה בזמן שאני פורס פרוסה והשוקולש לא יפרד מהעוגה מתי כדאי ליצוק את הגנאש ברגע שהעוגה חמה איך שהוצאתי אותה מהתנור או אחרי זמן מסויים.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 16.02.2018)

היי ניר,
אפשר לשים את הגנאש כעת, כשהעוגה חמה.

חלי (11:44 9.02.2018)

היי אפרת
הכנתי את העוגה הזאת שבוע שעבר לבעלי(הוא מטורף על פרג) הוא חיסל את העוגה, ממש אהב. הוא ביקש שהפעם אני לא אוסיף את השוקולד המריר, האם במקום שוקולד אני יכולה להוסיף אגוזי מלך קצוצים?
תודה לך על אתר מצוין עם מתכונים מעולים, שבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 9.02.2018)

היי חלי,
שמחה שהוא אהב את העוגה 🙂
וכן, אגוזים קצוצים דק ישתלבו מעולה.
שבת שלום

הילה (11:15 4.02.2018)

תודה אפרת,
עוד שאלה אני שמה את הפרג הטחון במקפיא וברגע שאני רוצה להכין את העוגה אני מוציאה אותו ישר מהמקפעא ובאותו רגע מכינה או צריכה כמה זמן לפני.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 4.02.2018)

קודם כל חשוב להשתמש בפרג שנטחן במקום ולא שקונים אותו כבר שהוא טחון.
לאחר שטוחנים לך אותו אין בעיה לשמור אותו במקפיא.
הפרג הטחון לא קופא ולכן אין בעיה להשתמש בו ישירות מהמקפיא ללא המתנה שיפשיר.

הילה (09:59 4.02.2018)

בוקר טוב,
אם אני אקציף ולא אערבב באמצעות מטרפה או כף העוגה תצא רכה ואוורירית יותר?
תודה ושבוע טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 4.02.2018)

היי הילה,
אני מאמינה שכן. תקציפי את הביצים עם הסוכר במשך 1-2 דקות ואז תוסיפי את יתר החומרים לפי הסדר הרשום. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת תערובת הקמחים והפרג.
שבוע נפלא 🙂

בתאל; (21:00 6.01.2018)

יצא מדהים! ממש תודה=)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 7.01.2018)

תודה בתאל, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

ורד (00:29 21.12.2017)

היי,
רק רציתי לעדכן שמדובר בעוד מתכון קל קל קל ומוצלח ביותר!
ויתרתי על השוקולד המריר וגם בלעדיו העוגה יצאה מתוקה, טעימה וקצרה מחמאות!
מיותר לציין שהיא התחסלה תוך כמה שעות…
אין על האתר שלך ועל המתכונים הפשוטים שתמיד מצליחים!
תודה רבה 🙂

ורד (00:31 21.12.2017)

שכחתי לציין שהטיפים שלך מעולים- עטפתי את העוגה בניילון נצמד והיא באמת יצאה רכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 21.12.2017)

תודה ורד, כיף לשמוע! 🙂
יום מקסים

ציפי (00:13 14.11.2017)

מה הכמויות לתבנית לב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:29 14.11.2017)

היי ציפי,
אם זו תבנית לב ששווה בנפחה לתבנית בקוטר 24 אז יש להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית לב גדולה ששווה בנפחה לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-3.

ציפי (22:05 13.11.2017)

קניתי פרג טחון איפה לאחסן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:11 14.11.2017)

רצוי במקפיא (אל דאגה הפרג לא קופא).

מיטל (14:10 8.11.2017)

היי אפרת,

איך מכינים לעוגה ציפוי שוקולד שלא מכיל שמנת (לא צמחית ולא חלבית)?
תודה רבה מראש,

מיטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 8.11.2017)

היי מיטל,
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים (זאת כמות שמתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת).

יחיאל (01:00 6.11.2017)

מתכון מעולה!!! שדרגתי אותה עם חצי כוס שמנת מתוקה פרווה או חלבי לפי הצורך שהקצפתי קלות עם הסוכר וציפיתי אותה פשוט עם 3 קוביות של שוקולד צימקאו…העוגה פשוט נטרפה במיידית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 6.11.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא

עדי (12:00 5.11.2017)

הכנתי ואהבתי את העוגה. האמת שהייתי מוותרת על השוקולד הקצוץ. העוגה טעימה גם בלעדיו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 5.11.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

דפנה בראל (21:08 12.08.2017)

עוגה נהדרת, טעימה ביותר.הוספתי גנאש שוקולד-שחיתות.

20170812_210544

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 12.08.2017)

מעולה 🙂
תודה על התמונה ועל העדכון!
שבוע טוב

לאה שדה (11:12 29.08.2017)

אם זו לא העונה של התפוזים מה אפשר להוסיף? אולי חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 29.08.2017)

אפשר להשתמש בבקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים, לא חייב טרי סחוט. זאת האפשרות העדיפה.
אם אין שימי חלב.

ר.ר (16:41 24.07.2017)

הי, אתמול טעמתי אצל חברה, עוגה מעולה!
אם אני אחליף את המיץ תפוזים במיץ אפרסקים? (זה מה שיש לי בבית כרגע..) יצא סביר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 24.07.2017)

היי,
אני חושבת שאפשר. ממליצה לערבב חצי כוס מיץ אפרסקים עם רבע כוס מים.

מוריה (18:30 14.07.2017)

היי, הכנתי כרגע את העוגה, העם יש עוד דרך “להרטיב” אותה מלבד שוקולד מומס? תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:34 14.07.2017)

היי מוריה,
לדעתי במקרה של העוגה הזאת- ציפוי שוקולד זאת האפשרות הכי מוצלחת.
שבת שלום 🙂

ליאורה (17:27 28.04.2017)

הכנתי אותה לשבת, הטעות היחידה שעשיתי היא שלא הכפלתי כמויות!!! עוגה נהדרת טעימה רכה כמו שאני אוהבת. אהה ושכחתי לשים את השוקולד המריר ……
עוגה מצויינת.
תודה לך על מתכון נהדר.

מתכונים ב-10 דקות (17:37 28.04.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאורה ושבת שלום

יעל (08:24 13.04.2017)

העוגה הזאת נהדרת. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מצה?
אם כן צריך לשנות עוד משהו במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (10:08 13.04.2017)

היי יעל,
לדעתי העוגה תצא כבדה מידי. אני ממליצה להכין את עוגת הפרג והשוקולד.
חג שמח 🙂

שוש (13:48 10.03.2017)

אני מכינה עם פרג לא טחון ויוצא נפלא. ולא צריך לדאוג כמה זמן אחרי הטחינה צריך לאפות

מיה (21:25 1.02.2017)

עוגה מעולה!! המון תודה על המתכונים הנהדרים שלך

מתכונים ב-10 דקות (22:50 1.02.2017)

תודה מיה, שמחה שיצא טעים 🙂

דגנית (19:48 27.01.2017)

היי,
תכף הוכת להכין…
האם אפשר לוותר על הקוקוס ולהשתמש בכוס שלמה של פרג?

מתכונים ב-10 דקות (22:31 27.01.2017)

היי דגנית,
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים עד 3/4 כוס פרג.

אולה (17:44 27.01.2017)

הכנתי היום. מעולה וקל להכנה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:57 27.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

לי (10:12 19.01.2017)

הי מתכונים נהדרים אחלה יוזמה
אשמח לדעת מה זה כוס פרג או קמח בכרמים אני עובדת עם משקל 🙂
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (10:17 19.01.2017)

היי לי,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
כוס קמח = 140 גרם.
כוס פרג טחון = 100 גרם.

שירן (00:03 29.12.2016)

עוגה מושלמת !
הכנתי כבר יותר מ 10 פעמים , העוגה המועדפת עליי !

מתכונים ב-10 דקות (09:27 29.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שירן ויום נפלא 🙂

דידי (23:44 17.11.2016)

היי אפרת
העוגה מעולה!! ממש מוצלחת וטעימה
הוספתי ציפוי שוקולד למרות שהיא טעימה גם כך.
האתר שלך הוא המועדף עלי וממש כיף שנחשפתי אליו
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:35 18.11.2016)

תודה דידי! 🙂

ליז מעטוף (22:06 5.11.2016)

הכנתי את העוגה יצא פשוט מעולה
מתכון קל וטעים!!! תודה רבה!
הוספתי ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה ויצא ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (22:07 5.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליז ושבוע טוב

מור (23:32 12.10.2016)

הכנתי את העוגה לשבירת הצום ויצאה מעולה!!
ממש ממש טעים וקל להכנה … תודה דבה 🙂

מור (23:32 12.10.2016)

רבה+

מתכונים ב-10 דקות (23:39 12.10.2016)

תודה מור, שמחה לשמוע 🙂

אבי (15:26 5.10.2016)

אמא שלי הייתה שמה כוס יין מתוק במקום מיץ התפוזים – ממש מוסיף
וגם חצי כוס קמח חצי כוס סולת – המרקם של העוגה נהייה מיוחד.

ממולץ לצפות ברוטב שוקולד מייד כשהיא יוצאת מהתנור – ככה האדים נשמרים גם כן 🙂

תודה על המתכון – יוצא מעולה .

מתכונים ב-10 דקות (16:16 5.10.2016)

תודה אבי, נשמע מעולה. אנסה בהזדמנות 🙂

רותי (18:53 22.09.2016)

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:55 22.09.2016)

תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂

חלי (16:30 30.08.2016)

היי לך
לא עדיף להקציף את הביצים? מדברת בכללי
כי כשמקציפים העוגה יותר אוורירית
עדיף להקציף בעוגה הזאת או כמו שאמרת כאן, לערבב בכף?
אני בדרך כלל מקציפה, אבל רציתי לשאול לדעתך
תודה מראש, חלי

מתכונים ב-10 דקות (18:10 30.08.2016)

היי חלי,
הקצפת הביצים עם הסוכר אכן מעניקה לעוגה נפח ואווריריות לכן אם יש לך מיקסר ידני ואת בדר”כ מקציפה, תמשיכי עם זה 🙂

טליה (16:05 12.08.2016)

עוגה קלה להכנה ופשוט טעימה… תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (16:10 12.08.2016)

תודה טליה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

אלה (18:01 22.07.2016)

היי הרבה זמן חיפשתי את המתכון הזה . השאלה היא האם אפשר להחליף קמח לבן לקמח מחיטה מלאה ובמקום מיץ מה אפשר לשים ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:38 22.07.2016)

היי אלה,
מיץ התפוזים מוסיף טעם. לא חייב מיץ טבעי. אם יש לך מיץ מבקבוק לשתיה קלה זה גם מצוין. אם לא, את יכולה לשים חלב או מים.
לגבי הקמח המלא, אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי אלא אם זה קמח כוסמין מלא.
שבת שלום 🙂

עדי (14:26 11.07.2016)

היי,
ראשית חייבת לציין שהמתכונים קלים ומצויינים!!

שאלה : האם ניתן להכין את העוגה עם קמח תופח, במקום קמח לבן ואבקת אפייה?במידה וכן האם להשתמש באותן כמויות?
תודה מראש:)

מתכונים ב-10 דקות (15:01 11.07.2016)

כן עדי, אפשר. שימי 3/4 כוס קמח תופח.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

עדי (20:24 20.07.2016)

תודה רבה!
העוגה בתנור:)

מתכונים ב-10 דקות (20:35 20.07.2016)

מעולה, בהצלחה 😉

מלכה אטרקצי (23:24 18.06.2016)

הייתי רוצה להכין את העוגה לבת אחותי הרגישה לגלוטן. האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ייעודי לחולי גלוטן או שיש לך הצעה אחרת, מנסיונך?

מתכונים ב-10 דקות (09:47 19.06.2016)

היי מלכה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הלבן.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

שוש (11:02 9.06.2016)

יוצא טעים גם עם פרג לא טחון

דנית (15:39 29.05.2016)

העוגה מצויינת! תודה!
שאלתי אליך: אני רוצה להכינה כעוגת יום הולדת. חשבתי להכפיל את הכמויות, לחצות את העוגה ולמרוח על שתי/שלוש השכבות קרם (שמנת מתוקה מוקצפת). בנוסף, חשבי להרטיב את השכבות עם מיץ אפרסק מקופסת שימורים ולשים על השכבות חתיכות אפרסקים משומרים. מה דעתך על הרעיון? תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:29 29.05.2016)

היי דנית,
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 ולחצות אותה לאחר שהיא מתקררת לגמרי. אני מניחה שקצפת יכולה להתאים. את יכולה להרטיב מעט במיץ תפוזים או מיץ אפרסק (לא יותר מידי, רק בכמה כפות)
לגבי חתיכות האפרסקים, זה יכול להתאים אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
בהצלחה!

פרחיה ניב (12:13 6.05.2016)

אפיתי את העוגה לפי המתכון התוצאה מדהימה ביחס להשקעה אני הולכת להכפיל כמויות זה נגמר מהר יישר כוח.

מתכונים ב-10 דקות (12:22 6.05.2016)

שמחה לשמוע פרחיה 🙂
תודה ושבת שלום!

סימונה (14:53 21.04.2016)

שלום,
לפני כמה ימים חברה מהעבודה הביאה לי חתיכה מעוגת פרג שהיא אפתה. היא הייתה טעימה מאוד
ורציתי לקבל את המתכון במידי. התלהבתי מאוד ורצתי לסופר לקנות את המצרכים.
היום בבוקר הכנתי את העוגה לאורחים שלי בדיוק איך שהיה רשום במתכון.
כאשר העוגה יצאה מהתנור וקצת התקררה אכלתי ממנה והיא הייתה מאוד מרה ולא טעימה כמו העוגה שאכלתי לפני כמה ימים.
נכנסתי כרגע לאתר הזה וגיליתי שכנראה בגלל שהשתמשתי בשקית של הפרג שישבה לי שלושה חודשים במקרר היא יצאה כך.
יש דרך לשפר את טעמה או כדאי לזרוק? (האורחים כבר בדרך)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:01 21.04.2016)

היי סימונה,
חבל.. 🙁 פרג לא טרי יכול ממש לפגוע בטעם.
אם העוגה ממש מרה לא חושבת שיש דרך להציל אבל אם היא פשוט לא מתוקה אפשר להכין לה ציפוי שוקולד ולהרטיב אותה עם מי סוכר- לחמם על הגז רבע כוס מים עם רבע כוס סוכר עד שזה נמס ולשפוך על החלק העליון של העוגה באופן שווה. לאחר מכן אפשר גם להכין ציפוי.

רותי (10:00 8.04.2016)

יש לי קמח תופח. עדיין צריכה להוסיף אבקת אפייה? כמה?
תודה. אני אוהבת את המתכונים שלך מאד!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:22 8.04.2016)

תודה רותי! כיף לשמוע 🙂
שימי 3/4 כוס קמח תופח + שליש כפית אבקת אפיה.
שבת שלום

דרורה (17:53 1.04.2016)

אפשר להשתמש בפרג לא טחון יוצאת מעולה.

רות (14:05 19.03.2016)

עוגה ממש מעולה.בכל זאת שיניתי מעט…
טרפתי חלבונים הוספתי חלמונים,חצי כוס קוקוס מעורבב עם הקמח לפי המתכון המקורי וחצי כוס צימוקים פיזרתי עם השוקולד הקצוץ.

מתכונים ב-10 דקות (16:11 19.03.2016)

תודה רות, נשמע מעולה 🙂

יונית (20:52 22.01.2016)

העוגה יצאה עם קצת מרירות ! זה בגלל שהפרג לא טרי?! השתמשתי בפרג ארוז!

מתכונים ב-10 דקות (21:50 22.01.2016)

היי יונית,
אני מניחה שזה בגלל שהפרג לא טרי אפילו שהוא היה ארוז היטב.
חשוב לטחון את הפרג סמוך להכנה או לשמור אותו במקפיא לאחר שטוחנים אותו.

רחלי (10:51 17.01.2016)

העוגה מצויינת. עשיתי כבר פעמיים ( ללא הקוקוס) וכבר מכפילה כמויות ל2 תבניות….

מתכונים ב-10 דקות (10:53 17.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

אירנה (15:42 7.01.2016)

שלום אפרת,

אם במקרה יש לי שקית של פרג ארוז ולא טרי, אז זה לא יילך בעוגה? אני רואה שגם במתכונים באתרים אחרים כתוב להשתמש בפרג טרי. אז מה אפשר לעשות עם הפרג הארוז, אם כך?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (15:54 7.01.2016)

היי אירנה,
לא כדאי להשתמש בפרג ארוז שהוא לא טרי במיוחד לא בעוגות כי שם זה מאוד מורגש.
לדעתי את יכולה להשתמש בו לעוגיות, שם ההבדל קצת פחות מורגש. מצרפת מתכון אם תרצי להכין – עוגיות פרג.
סופ”ש נעים 🙂

מיטל (10:10 17.12.2015)

האם ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 17.12.2015)

בוודאי 🙂

נדב (10:38 4.12.2015)

אין לי קוקוס… אפשר להשים שקדים טחונים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:26 4.12.2015)

כן נדב, אפשר.

הילה (17:59 2.12.2015)

מתכון מעולה לא יאומן שצריך רק 2 ביצים

מתכונים ב-10 דקות (18:04 2.12.2015)

תודה הילה, שמחה שאהבת! 🙂

ספיר (21:00 9.11.2015)

הכנתי במדויק לפי ההוראות, למעט תבנית פיירקס (מרוחה בחמאה) קטנה במקום תבנית אינגליש קייק. יצא רך וטעים. לא לוותר על הטיפ שכתוב בסוף ההוראות. לא יאומן שזה פרווה. תודה רבה לך !!!

מתכונים ב-10 דקות (21:08 9.11.2015)

אני שמחה לשמוע ספיר!
תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מצוין 🙂

דנה (09:33 16.10.2015)

חייבים את השוקולד? בדכ אני לא אוהבת שילוב של עוגת פרג עם ציפוי שוקולד… מה אפשר לשים במקום?
תודה על המתכונים הנפלאים! משתמשת הרבה באתר (הלזניה הבשרית מככבת אצלנו…)

מתכונים ב-10 דקות (09:39 16.10.2015)

היי דנה,
השוקולד הוא לא לציפוי (אין לעוגה ציפוי). קוצצים אותו ושמים בתוך הבלילה וזה נותן נגיעות עדינות של שוקולד שמשתלבות מעולה עם הפרג. אם את לא אוהבת אין בעיה לוותר.
שבת שלום 🙂

חלי (11:15 27.09.2015)

קודם כל רציתי להודות לכם על המתכונים הנפלאים שלכם, אני עושה המון וקוצרת המון מחמאות.
לגבי המתכון הזה רציתי לדעת כמה זה חצי כוס פרג בגרמים?
חג שמח לכם ולכל בית ישראל.
חלי.

מתכונים ב-10 דקות (11:27 27.09.2015)

היי חלי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
חצי כוס זה בערך 60 גרם פרג טחון.
חג שמח!

מירה (00:32 27.09.2015)

האם ניתן לשים מיץ אחר כגון מנגו או ענבים?
זה יפגע בטעם?

מתכונים ב-10 דקות (09:02 27.09.2015)

היי מירה,
עדיף מיץ מנגו ורצוי למהול אותו במים כי הטעם שלו חזק מידי, הכוונה לערבב מיץ מנגו עם מים ביחס שווה (סה”כ 3/4 כוס).
חג שמח 🙂

מאיה (11:22 27.08.2015)

היי,
עוגה נראית טעימה מאוד 🙂 האם גודל הביצים משנה? L או M?

מתכונים ב-10 דקות (11:23 27.08.2015)

לא משנה, מאיה.
יום נפלא 🙂

עדי (11:17 11.08.2015)

וואווו, רציתי להגיד תודה. פשוט תודה. אני אוהבת עוגות פרג, ואתמול אפיתי את עוגת הפרג הזו. שמתי 3/4 כוס פרג, הוספתי מעט צימוקים. העוגה פשוט אלוהית. לא מביישת את הקונדטוריות הטובות שאני קונה בהן עוגות פרג. תודה, תבורכי. כייף גדול 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:20 11.08.2015)

תודה עדי! כיף גדול לשמוע 🙂

דבורה (09:41 10.07.2015)

מתכוונת למלבנית חד פעמית 27+33 הבינונית

דבורה (09:50 10.07.2015)

תוכלי להגיב רוצה לאפות בכמות גדולה
מלבנית 27ס״מ
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:14 10.07.2015)

היי דבורה,
אם זאת תבנית בינונית אלה הכמויות:
שתיים ורבע כוסות קמח
2.5 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי פרג טחון
כוס וחצי קוקוס
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
שתיים ורבע כוסות מיץ תפוזים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
*בגלל שזו תבנית גדולה יהיה כדאי לאפות ב170 מעלות כדי שהעוגה תאפה באופן שווה.
שבת שלום 🙂

ענת ס (22:38 9.02.2017)

אני פשוט מאוהבת בסבלנות ובהתייחסות שלך לכל אחת ואחת.את מדהימה!!! בדיוק כמו האתר המנצח הזה.
העוגה מצויינת.תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:04 9.02.2017)

תודה רבה ענת 🙂

דבורה (09:17 10.07.2015)

נשלח פעמיים בטעות
סליחה

מתכונים ב-10 דקות (09:23 10.07.2015)

היי דבורה,
אני שמחה מאוד שנהנת מהעוגה 🙂
את מתכוונת לתבנית עגולה 27 או לתבנית מלבנית?

דבורה (09:15 10.07.2015)

מקודם הגבתי משום מה הפלאפון שלי לא בסדר והתגובה לא נשלחה
בכל אופן אפיתי את העוגה אתמול ופשוט היתה טעימה נימוחה רכה ועסיסית
והעוגה התחסלה כולה מרב שהיתה טעימה להפליא
והמתכון שמכינים הוא בצ’יק ,חוויית אפיה מדהימה
כל הכבוד לך
רציתי לדעת כמות אפיה בתבנית 27 ס”מ מה הכמויות הנדרשות
תודה. רבה
שבת שלום

דבורה (08:27 10.07.2015)

העוגה יצאה רכה נימוכה וטעימה בטירוף
יצאה רק עוגת אינגליש קייק אחת,ונגמרה
מרוב שיצאה טעימה להפליא

תודה רבה על המתכון ,
אין עליך ,גם טעימה ברמות וגם בצ’ק מכינים אותה ,
פשוט חווית אפיה

רוצה להכין היום אותה לכב’ שבת בתבנית גדולה
27 ס”מ החד פעמית הבינונית
מה הכמויות ?
מחכה לתשובתך
תודה
ושבת שלום

אפרת (18:09 18.06.2015)

הי,
אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים גס וצימוקים במקום הקוקוס והשוקולד?
האמת שאין לי תפוזים ולא לימונים . מה החלופות שאת מציעה?

מתכונים ב-10 דקות (18:20 18.06.2015)

היי אפרת,
הקוקוס, השוקולד והתפוזים מאוד מוסיפים לעוגה, בהזדמנות תנסי ותכיני 🙂
את יכולה לשים אגוזים קצוצים וצימוקים אם את אוהבת ובמקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים (אם זה מים מומלץ שיהיו חמים).
בהצלחה 😉

אתי שמואלי (15:48 5.06.2015)

העוגה מעניינת.שמתי כוס יין .ונראה לי שיהיה בסדר .שבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (15:50 5.06.2015)

נשמע מעניין 🙂
שבת שלום!

עמית (17:28 29.05.2015)

היי אין לי מיץ תפוזים אבל יש לי לימון. אפשר להכין לימודה ולשים במקום? או לחילופין חלב שקדים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:00 29.05.2015)

היי עמית,
אפשר גם וגם, נראה לי שלימונדה עדיף 🙂

עמית (19:26 29.05.2015)

ואוו.. אני ממש מעריכה את התגובה המהירה.תודה.

גדא (15:31 22.04.2015)

כל כך רציתי להכין אבל אני קניתיי מסופר

מתכונים ב-10 דקות (16:14 22.04.2015)

לא נורא, פעם הבאה תכיני 🙂

אלינה (22:17 24.03.2015)

האם, לדעתך, ניתן להכין גם מקמח מצה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:42 24.03.2015)

הי אלינה,
האמת שלא ניסיתי אבל צריך לקחת בחשבון שקמח מצה סופח יותר נוזלים לכן כמות הנוזלים במתכון צריכה להיות גדולה יותר או שכמות קמח המצה צריכה להיות קטנה יותר.
קמח המצה גם הופך את העוגה לכבדה ומעט דחוסה מידי וכדי להתגבר על זה מומלץ להפריד ביצים. זאת אומרת לערבב את כל החומרים (חוץ מהסוכר) עם 2 חלמונים (הצהוב), להקציף בנפרד את 2 החלבונים עם הסוכר עד לקצף לבן ויציב ואז לערבב בעדינות בין שתי התערובות ולצקת לתבנית.
בכל מקרה כשמכינים עוגות מקמח מצה מומלץ תמיד להשתמש בקמח מצה לעוגות שהוא דק ועדין יותר ופחות מורגש בעוגה.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון בתוצאות 🙂

מירי (14:25 28.03.2016)

אני מניחה שהבקשה לקמח מצה על מנת להפוך את העוגה לכשרה לפסח. אני מציעה להחליף את הקמח בכמות נוספת של פרג. סה״כ כוס ורבע פרג.

דורה (14:21 7.03.2015)

עוגה מצויינת! פשוטה להכנה וטעימה מאד.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:29 7.03.2015)

שמחה שאהבת!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂

נטלי (09:53 6.03.2015)

אהלן! האם אפשר במקום השמן לשים חמאה? ואם כן, איזו כמות?תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:32 6.03.2015)

היי נטלי,
כן, את יכולה לשים 100 גרם חמאה מומסת.
שבת שלום 🙂

גלית (11:01 26.12.2014)

הבנתי שאפשר להוריד את הקוקוס, אפשר במקומו עוד חצי כוס פרג?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 26.12.2014)

היי גלית, אפשר להוריד את הקוקוס אך פחות מומלץ להוסיף במקום עוד פרג, זה יהיה כבר יותר מידי

גלית (12:40 26.12.2014)

לא יכולתי לחכות לתשובתך… אז שמתי לבסוף 3/4 כוס פרג סה”כ וגם הרטבתי אותה מעט בסירופ סוכר שהכנתי ויצאה רכה וטעימה מאוד 🙂 תודה רבה לך וסופ”ש נפלא…

מתכונים ב-10 דקות (13:06 26.12.2014)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

דנה (22:18 8.12.2014)

לקחתי לתשומת ליבי, תודה! ותודה על התשובות המהירות 🙂

דנה (19:41 8.12.2014)

העוגה גרמה לי לדמוע קלות מזווית העין. ברור לגמרי שאכין אותה. שתי שאלות:
1. האם ניתן לוותר על הקוקוס?
2. האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים בחלב?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:47 8.12.2014)

היי,
אפשר לוותר על הקוקוס.
לגבי חלב- אפשר להחליף אבל אני רק חייבת לציין שלאחר שניסיתי להכין את העוגה גם עם חלב וגם עם מיץ תפוזים, אני יכולה לומר בוודאות שעם מיץ התפוזים יצא טעים יותר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.