שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס קמח (105 ג’) לבן

1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

חצי כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)

חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים מערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה או מיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*טיפ:  5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).

*מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פילה דג עם ירקות בתנור
עוף בתנור בתיבול מזרחי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (10:20 25.12.2020)

אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:50 25.12.2020)

כן.

ענת (18:34 4.11.2020)

שלום אפרת .אין אין כמו אתר שלך וגם ספרים שקניתי ממך .מתכוננים קלים ופשוטים וגם טעימים.השאלה שלי האם במקום פרג ?אפשר מלית פרג.וכמה ואיך?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 5.11.2020)

היי ענת 🙂
לא ניסיתי להכין עם מלית פרג. אולי אפשר לנסות להוסיף לבלילה כ-2 כפות כדי שזה לא ישנה את המרקם.

נועה (03:44 29.09.2020)

היי אפרת. הבאת לי בעבר טיפים מעולים לגבי עוגות טורט, יישמתי והצלחתי. את ענקית.
שאלה נוספת. מדוע כשאני מכינה עוגה טורט באפיה היא גבוהה ואוורירית בטירוף וכשאני מוציאה ומניחה מיד על הרצפה כעבור כמה דקות היא חוזרת לגובה של הבלילה?? מה אני יכולה לעשות שהיא תישאר לי גבוהה?? תודהההה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 29.09.2020)

היי נועה,
אם העוגה צונחת זה בדר”כ בגלל שהיא לא אפויה לגמרי או בגלל הבדלי חום וקור.
תנסי פעם הבאה לאפות את העוגה 5-8 דקות יותר ממה שאת אופה בדרך כלל.

ענת (23:15 19.03.2020)

שלום אפרת, האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 20.03.2020)

כן אפשר.

יהודית (21:06 6.02.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים משתיה קלה?
תודה ושבת שלום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 6.02.2020)

כן אפשר.
שבת שלום 🙂

הודיה דהרי (10:07 10.01.2020)

אפשר להוסיף קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 10.01.2020)

בטח. אפשר להוסיף בסביבות רבע או שליש כוס קוקוס.

Dikla10 (21:12 30.04.2020)

היי אפרת,האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל +אבקת אפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 30.04.2020)

כן אפשר.

עדי (19:36 9.01.2020)

תודה רבה רבה! ושתהיה לך שבת שלום! ותתחדשי על העיצוב החדש באתר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 9.01.2020)

תודה עדי 💖
שבת שלום!

עדי (17:27 9.01.2020)

היי… קודם כל חייבת לציין שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, ושהם תמיד יוצאים מוצלחים. רציתי לשאול אם במתכון הזה ניתן להמיר את הקמח בקמח תופח?(אני יודעת שכוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה=כוס קמח תופח) אבל במתכון הזה רשום כמות של 3/4 כוס קמח רגיל וכפית גדושה של אבקת אפייה. ויש לי כרגע בביית קמח תופח אז פשוט לשים 3/4 כוס? או שצריך פחות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 9.01.2020)

כן, שימי 3/4 כוס קמח תופח. אם יש לך אבקת אפיה תוסיפי רבע כפית.

נירה (13:15 3.01.2020)

שלום לך,
רציתי לשאול למה העוגה “נפערה” באמצע אחרי שהוצאתי אותה מהתנור ?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 3.01.2020)

זה יכול לקרות בעוגה הזאת (ראי גם בתמונה) במיוחד בתנורים חזקים.
פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות, זה אמור להפחית קצת את התופעה.

יוכבד (19:03 21.11.2019)

עוגה ממש מוצלחת וטעימה!!!
הכנתי את העוגה בכמות כפולה ונגמרה מהר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 21.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

מרים (20:47 17.11.2019)

ערב טוב אפרת !
אגוזים טחונים ? לאבקה או גרוסים ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.11.2019)

גרוסים.

ליזה (16:27 13.11.2019)

היי אפרת,
אני יכולה להמיר לכוסמין מלא?
האם יש דרך לדעת עם פרג טוב?
קניתי ואפיתי איתו עוגה אחת ויצאה טעימה ומאז נמצא במקפיא.
אפשר להסתמך על זה?
או לטעום?
תודה מראש🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 13.11.2019)

אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא. המרקם ייצא קצת יותר דחוס (גם בגלל השילוב של הפרג והאגוזים).
אם הפרג היה במקפיא אז סביר להניח שהוא טוב אבל עדיין כדאי לטעום שאין לו טעם מר.

אורי (09:36 13.11.2019)

היי אפרת

תודה על המענה. אני משתמש בכוס מדידה של 240 מ”ל. האפייה הסתיימה ויצא מצויין. יישר כוח.

אורי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 13.11.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אורי (08:42 13.11.2019)

היי אפרת

האם התערובת אמורה לצאת נוזלית????

אורי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 13.11.2019)

כן. אם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) אז זה בסדר.

גליה (11:54 8.11.2019)

תודה גדולה אפרת! אחזור אלייך עם תשובה כדי להגיד לך איך זה יצא כשהעוגה תהיה מוכנה. אשלח לך גם תמונה שלה.

דבי (11:35 8.11.2019)

שכחתי לציין שהעוגה טעימה רק השאלה אם יכולה להיות מקולקלת בגלל הפירורים העתיקים.

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 8.11.2019)

אם הפירורים היו במקרר ואין טעם לוואי לעוגה אז אני לא רואה בעיה.

דבי (10:31 8.11.2019)

בוקר אור!

קצת דחוף לי!

אני רוצה אם אפשר להתייעץ איתך, הכנתי עוגה שאמורים לשים בה שקדים טחונים ושמתי בטעות

פירורי בצק שהיו לי במקרר – לא יודעת כמה זמן!!!

(פירורים של בצק פריך או קרמבל או משהו אחר)

אפשר להשתמש בעוגה?

הרבה תודה לך ושבת שלום!

מיכל (22:09 7.11.2019)

הי איזה אגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 8.11.2019)

אגוזי מלך.

גליה (19:51 7.11.2019)

היי אפרת. אני שוקלת להכין את העוגה ליום שישי כי באים אלינו אורחים לכבוד יום ההולדת של בעלי. הבעיה היא שאנחנו לא אוהבים פרג בבית ופרג זה מרכיב מרכזי בעוגה. מה אפשר לשים במקום? תודה רבה. תמשיכי להוציא מתכונים קלים, טעימים, ופשוטים להכנה! ערב נעים ולילה נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 7.11.2019)

היי גליה,
אם בא לך להכין עוגה עם אגוזים אבל בלי פרג אז אני ממליצה על המתכון הזה- עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס או עוגת אגוזים וקינמון.

זהבה סטרובינסקי (08:10 7.11.2019)

מעונינת במתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 7.11.2019)

היי זהבה,
אני רואה שאת רשומה כבר לניוזלטר. את מקבלת את המיילים?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.