זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס קמח (105 ג’) לבן
1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים מערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה או מיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).
*טיפ: 5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).
*מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
אפשר להוסיף 2 תפוחים לעוגה ? תודה רבה על האתר המעולה
שני תפוחים זה הרבה יחסית לכמות. אפשר להוסיף תפוח אחד מגורד גס.
תודה רבה. את מקסימה והמתכונים שלך מצויינים
היי, פרג שטחנו לי טרי במקום והוא במקרר כבר יותר מחודש, ניתן להשתמש?
היי,
פרג טחון לרוב לא נשמר לתקופה ארוכה שכזו במקרר.
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?
כן.
שלום אפרת .אין אין כמו אתר שלך וגם ספרים שקניתי ממך .מתכוננים קלים ופשוטים וגם טעימים.השאלה שלי האם במקום פרג ?אפשר מלית פרג.וכמה ואיך?תודה
היי ענת 🙂
לא ניסיתי להכין עם מלית פרג. אולי אפשר לנסות להוסיף לבלילה כ-2 כפות כדי שזה לא ישנה את המרקם.
היי אפרת. הבאת לי בעבר טיפים מעולים לגבי עוגות טורט, יישמתי והצלחתי. את ענקית.
שאלה נוספת. מדוע כשאני מכינה עוגה טורט באפיה היא גבוהה ואוורירית בטירוף וכשאני מוציאה ומניחה מיד על הרצפה כעבור כמה דקות היא חוזרת לגובה של הבלילה?? מה אני יכולה לעשות שהיא תישאר לי גבוהה?? תודהההה
היי נועה,
אם העוגה צונחת זה בדר”כ בגלל שהיא לא אפויה לגמרי או בגלל הבדלי חום וקור.
תנסי פעם הבאה לאפות את העוגה 5-8 דקות יותר ממה שאת אופה בדרך כלל.
שלום אפרת, האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב? תודה.
כן אפשר.
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים משתיה קלה?
תודה ושבת שלום!
כן אפשר.
שבת שלום 🙂
אפשר להוסיף קוקוס?
בטח. אפשר להוסיף בסביבות רבע או שליש כוס קוקוס.
היי אפרת,האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל +אבקת אפיה?
כן אפשר.
תודה רבה רבה! ושתהיה לך שבת שלום! ותתחדשי על העיצוב החדש באתר.
תודה עדי 💖
שבת שלום!
היי… קודם כל חייבת לציין שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, ושהם תמיד יוצאים מוצלחים. רציתי לשאול אם במתכון הזה ניתן להמיר את הקמח בקמח תופח?(אני יודעת שכוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה=כוס קמח תופח) אבל במתכון הזה רשום כמות של 3/4 כוס קמח רגיל וכפית גדושה של אבקת אפייה. ויש לי כרגע בביית קמח תופח אז פשוט לשים 3/4 כוס? או שצריך פחות?
כן, שימי 3/4 כוס קמח תופח. אם יש לך אבקת אפיה תוסיפי רבע כפית.
שלום לך,
רציתי לשאול למה העוגה “נפערה” באמצע אחרי שהוצאתי אותה מהתנור ?
תודה מראש
זה יכול לקרות בעוגה הזאת (ראי גם בתמונה) במיוחד בתנורים חזקים.
פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות, זה אמור להפחית קצת את התופעה.
עוגה ממש מוצלחת וטעימה!!!
הכנתי את העוגה בכמות כפולה ונגמרה מהר..
שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב אפרת !
אגוזים טחונים ? לאבקה או גרוסים ??
גרוסים.
היי אפרת,
אני יכולה להמיר לכוסמין מלא?
האם יש דרך לדעת עם פרג טוב?
קניתי ואפיתי איתו עוגה אחת ויצאה טעימה ומאז נמצא במקפיא.
אפשר להסתמך על זה?
או לטעום?
תודה מראש🙏
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא. המרקם ייצא קצת יותר דחוס (גם בגלל השילוב של הפרג והאגוזים).
אם הפרג היה במקפיא אז סביר להניח שהוא טוב אבל עדיין כדאי לטעום שאין לו טעם מר.
היי אפרת
תודה על המענה. אני משתמש בכוס מדידה של 240 מ”ל. האפייה הסתיימה ויצא מצויין. יישר כוח.
אורי
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
האם התערובת אמורה לצאת נוזלית????
אורי
כן. אם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) אז זה בסדר.
תודה גדולה אפרת! אחזור אלייך עם תשובה כדי להגיד לך איך זה יצא כשהעוגה תהיה מוכנה. אשלח לך גם תמונה שלה.
שכחתי לציין שהעוגה טעימה רק השאלה אם יכולה להיות מקולקלת בגלל הפירורים העתיקים.
תודה!
אם הפירורים היו במקרר ואין טעם לוואי לעוגה אז אני לא רואה בעיה.
בוקר אור!
קצת דחוף לי!
אני רוצה אם אפשר להתייעץ איתך, הכנתי עוגה שאמורים לשים בה שקדים טחונים ושמתי בטעות
פירורי בצק שהיו לי במקרר – לא יודעת כמה זמן!!!
(פירורים של בצק פריך או קרמבל או משהו אחר)
אפשר להשתמש בעוגה?
הרבה תודה לך ושבת שלום!
הי איזה אגוזים?
אגוזי מלך.
היי אפרת. אני שוקלת להכין את העוגה ליום שישי כי באים אלינו אורחים לכבוד יום ההולדת של בעלי. הבעיה היא שאנחנו לא אוהבים פרג בבית ופרג זה מרכיב מרכזי בעוגה. מה אפשר לשים במקום? תודה רבה. תמשיכי להוציא מתכונים קלים, טעימים, ופשוטים להכנה! ערב נעים ולילה נפלא.
היי גליה,
אם בא לך להכין עוגה עם אגוזים אבל בלי פרג אז אני ממליצה על המתכון הזה- עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס או עוגת אגוזים וקינמון.
מעונינת במתכונים
היי זהבה,
אני רואה שאת רשומה כבר לניוזלטר. את מקבלת את המיילים?