שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מייפל

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (או מים)

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח

חצי כוס (60 ג’) אגוזי פקאן טחונים

להרטבת העוגה: 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (במטרפה או במיקסר ידני) את הביצים עם השמן. מוסיפים מייפל, מיץ ותמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים על החלק העליון 2 כפות סירופ מייפל. עוטפים בניילון נצמד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף בדבש ושום
סלט צנוניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שושי (12:28 27.09.2021)

האם חובה קמח תופח או שאפשר להחליף בקמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 27.09.2021)

היי שושי,
אפשר לשים כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה.

נעמה (14:59 16.07.2021)

עוגת המייפל יצאה טעימה מאוד. שמחה שהכנתי למרות החשש

מתכונים ב-10 דקות (15:29 16.07.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון(:

אלון (15:42 16.06.2021)

היי אפשרת,
האם שמן קוקוס יעבוד במתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (16:27 16.06.2021)

היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס באותה כמות. (בציפוי רצוי להשתמש רק בחלק המוקשה ולא הנוזלי)

חני (16:59 29.07.2020)

אפרת תודה על המתכונים המוצלחים! כאחת שהיא צליאקית ואסון קולינרי מהלך, 🙈 אני הולכת ישר לאתר שלך ומוצאת מתכונים קלים וטעימים.. ורק אצלך יוצא לי טוב🤣 תודה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 29.07.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה חני

עדי (22:20 22.04.2020)

תודה רבה על האתר המדהים!!
רציתי לשאול אם ניתן להכין ולהקפיא?
תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 23.04.2020)

כן אפשר 🙂

רונית (20:25 9.12.2019)

חוזרת לעדכן שלא יצא טעים, השילוב של התפוז עם המייפל לא מוצלח בעיני, וגם העוגה יחסית רכה, למרות הקיסם היבש והאפיה המספקת. זרקתי לפח. בלי קשר- כל המתכונים האחרים שלך סופר אהובים ומוצלחים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 9.12.2019)

מצטערת שלא אהבת, לא תמיד אני מצליחה לקלוע לטעם של כולם 🙂

דרור א. (13:35 13.10.2019)

היי אפרת,
האם את חושבת שאם אשתמש בשמן זית, ההשפעה על הטעם תהיה ניכרת? אני אופה אותה על בסיס קמח מלא.

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 13.10.2019)

רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן ולא חזק מידי.
חג שמח 🌸

רינה (21:34 22.07.2019)

שלום אפרת

במקום הקמח תופח שמתי 1 כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה, האם לדעתך העוגה לא תפחה בגלל זה? היא יצאה נמוכה אך טעימה. מה יכולה להיות הסיבה.

תודה על הכול,
רינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 23.07.2019)

היי רינה,
באיזה גודל כוס השתמשת?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?

מעיין (12:27 2.06.2019)

היי, הבלילה יצאה לי ממש נוזלית.
גם אחרי שעה בתנור לא היה מוכן.
כבר נהיה לעוגה ריח של חביתה… נזרקה לפח 🙁
מה עשיתי לא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 2.06.2019)

באיזה כוס השתמשת?

מעיין (10:21 7.06.2019)

השתמשתי בכוס מדידה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 10.06.2019)

יכול להיות שהכוס קטנה מידי? אולי בנפח של 180 מ”ל?
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.

מיכל (19:10 11.05.2019)

היי, במה אפשר לצפות את העוגה? אולי חמאת בוטנים? רוצה שתראה קצת יותר מרשימה (חוץ מהטעם המעולה שלה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 11.05.2019)

אפשר לזלף פסים של שוקולד לבן כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד לבן.
אפשר גם לזלף פסים של חמאת בוטנים או ממרח לוטוס.

שירה (13:42 25.01.2019)

אפשר להכפיל ולשים בתבנית עגולה קוטר 26?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 25.01.2019)

אם את מכפילה כמויות הכמות תתאים לתבנית 24. אפשר להכין בתבנית 26 אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט נמוכה.
אלה הכמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס ושליש שמן
כוס מייפל
כוס וחצי מיץ תפוזים (או מים)
כפית וחצי תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
כוס וחצי אגוזי פקאן טחונים
להרטבת העוגה: 5-6 כפות סירופ מייפל

שרי גרטנר (00:17 10.01.2019)

תודה אפרת
יצא ממש מעולה!!!
מתכון קל וטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 10.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי

דור (13:36 12.12.2018)

האם כוס זה לא 240 מל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 12.12.2018)

כן. כוס בנפח של 240 מ”ל (כוס קמח בנפח של 240 מ”ל יוצא במשקל 140 גרם).

צביה (17:38 6.12.2018)

אפשר לשים פקאנים מסוכרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:27 7.12.2018)

כן אפשר.

רבקה ס. (15:25 26.11.2018)

תודה על המתכון
את המייפל אפשר לשפוך על העוגה ישר כשהיא יוצאת מהתנור
המעבד מזון שלי שבק חיים אז אם אקנה אגוזי מלך טחונים במקום השקדים זה ממש יהרוס את העוגה? יכולה לחכות שבוע עד שיהיה מעבד מזון חדש אבל ממש בא לי להכין אותה כבר? אז מה את אומרת לחכות ולהשתמש בשקדים או אפשר אגוזי מלך?
אדעכן איך יצא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 26.11.2018)

כן. לשפוך על העוגה כשהיא חמה.
לגבי אגוזי מלך, השבתי לך תגובה קודמת שאפשר.

אלה (20:44 25.11.2018)

לא מצאתי בסופר פקאן טחון, ראיתי שקד טבעי טחון זה גם טוב או שזה יהרוס? איך משיגים/טוחנים פקאן? יש פקאן טחון קנוי?
מאוד מאוד רוצה להכין את העוגה בצורה נטולת גלוטן, יש לך רעיון בשבילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 25.11.2018)

היי,
קונים פקאן רגיל וטוחנים במעבד מזון.
אם אין לך מעבד מזון אפשר לקנות אגוזי מלך טחונים ואם אין אז שקדים טחונים.
לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה.

לאה (03:59 6.11.2018)

היי בוקר טוב! האם ניתן להמיר בקמח קונדיטור ללא גלוטן ואולי להוסיף אבקת אפיה? ואם כן כמה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 6.11.2018)

היי לאה,
קמח קונדיטור לבד לא ייתן תוצאה מוצלחת. אני מניחה שאפשר להמיר בתערובת כמו קמח תמי או קמח כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
אפשר לנסות גם לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

נטלי (00:16 5.11.2018)

בהמשך לשאלה קודמת שמתי לב במספר מתכונים שאפשר להמיר את המים במיץ תפוזים או בחלב. האם זה תמיד נכון והאם מתאים במתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 5.11.2018)

היי נטלי,
אפשר להמיר את השמן ב100 גרם חמאה מומסת. האמת שזה טעים גם עם שמן. אולי הייתי משלבת רבע כוס שמן עם 50 גרם חמאה מומסת.
לשאלתך השניה, בדר”כ אפשר. צריך לקחת בחשבון שבעוגות מסוימות זה יכול להשפיע קצת על הטעם. לטעמי העוגה יוצאת הכי מוצלחת עם מיץ אבל אפשר להמיר במים או חלב.
יום מקסים 🙂

נטלי (00:11 5.11.2018)

אפרת ערב טוב
האם כדאי להחליף את השמן בחמאה? האם זה יהיה יותר טעים ועשיר? אם כן מה הכמות.
תודה

פלונית (22:48 1.11.2018)

האם אפשר לשים סילאן במקום המייפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 1.11.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם יותר מעודן עם מייפל. עדיף להמיר בדבש אם יש לך.

ציפי (17:15 31.10.2018)

עוגה נהדרת.
השתמשתי באגוזי לוז קלויים וטחונים. יצאה להיט ונחטפה במהירות. תודה על מתכון מוצלח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 31.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי 🌺

אהובה (22:52 30.10.2018)

היי אפרת.תודה עבור המתכון.לאיזה סוג מייפל את מתכוונת טבעי או רגיל? אם אין מייפל אם אפשר דבש לייט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 31.10.2018)

אני משתמשת במייפל טבעי אבל אפשר בכל סוג מייפל. אם אין מייפל אפשר להשתמש בדבש לייט.
יום מקסים 🙂

גילה (14:06 28.10.2018)

תודה על המתכון
לאיזה גודל תבנית זה מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 28.10.2018)

תבנית אינגליש קייק.

רויטל קוזמינסקי (10:06 28.10.2018)

היי בוקר טוב,
האם ניתן לשים קמח מלא / קמח כוסמין במקום התופח ולהוסיף אבקת אפיה?
תודה לך על המענה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 28.10.2018)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂

riki (15:22 25.10.2018)

האם אפשר להשתמש בקמח כרגיל ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 25.10.2018)

אני חושבת שכן.

איריס (22:36 25.10.2018)

האם אפשר להשתמש באגוזי מלך במקום הפקאנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 26.10.2018)

כן.

לאה ס. (16:35 24.10.2018)

תודה עבור המתכון.
האם אגוזי פקאן קצוצים יתאימו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 24.10.2018)

כן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.