זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מייפל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (או מים)
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח
חצי כוס (60 ג’) אגוזי פקאן טחונים
להרטבת העוגה: 2 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (במטרפה או במיקסר ידני) את הביצים עם השמן. מוסיפים מייפל, מיץ ותמצית וניל ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים על החלק העליון 2 כפות סירופ מייפל. עוטפים בניילון נצמד.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אחלה מתכון, תודה לך🙏
שמחה שאהבת❤️
היי אפרת, יש לי בבית קמח שקדים שאין לי מה לעשות איתו, האם לדעתך במתכון הזה ניתן להחליף את הקמח התופח בקמח שקדים באותה כמות+אבקת אפייה? או שאפייה עם קמח שקדים היא שונה?
היי,
אפייה ללא קמח רגיל היא שונה. מצרפת לך מתכון לעוגת שקדים שתוכלי להוסיף לה פקאנים ולצפות בסירופ מייפל מיד בסיום האפייה.
בסוף הכנתי עם קמח רגיל 🙂 יצא מעולה, בכלל לא מרגישים את המחסור בסוכר, המייפל מספיק! הוספתי גם קצת שבבי קוקוס ופיזרתי את הפקאנים בשלמותם מעל לעוגה, יותר יפה ככה לדעתי. עוד מתכון מוצלח לאוסף!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף וחג שמח🌺
האם חובה קמח תופח או שאפשר להחליף בקמח רגיל?
היי שושי,
אפשר לשים כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה.
עוגת המייפל יצאה טעימה מאוד. שמחה שהכנתי למרות החשש
שמחה ממש שאהבת את המתכון(:
היי אפשרת,
האם שמן קוקוס יעבוד במתכון הזה?
היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס באותה כמות. (בציפוי רצוי להשתמש רק בחלק המוקשה ולא הנוזלי)
אפרת תודה על המתכונים המוצלחים! כאחת שהיא צליאקית ואסון קולינרי מהלך, 🙈 אני הולכת ישר לאתר שלך ומוצאת מתכונים קלים וטעימים.. ורק אצלך יוצא לי טוב🤣 תודה!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה חני
תודה רבה על האתר המדהים!!
רציתי לשאול אם ניתן להכין ולהקפיא?
תודה !
כן אפשר 🙂
חוזרת לעדכן שלא יצא טעים, השילוב של התפוז עם המייפל לא מוצלח בעיני, וגם העוגה יחסית רכה, למרות הקיסם היבש והאפיה המספקת. זרקתי לפח. בלי קשר- כל המתכונים האחרים שלך סופר אהובים ומוצלחים 🙂
מצטערת שלא אהבת, לא תמיד אני מצליחה לקלוע לטעם של כולם 🙂
היי אפרת,
האם את חושבת שאם אשתמש בשמן זית, ההשפעה על הטעם תהיה ניכרת? אני אופה אותה על בסיס קמח מלא.
תודה רבה
רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן ולא חזק מידי.
חג שמח 🌸
שלום אפרת
במקום הקמח תופח שמתי 1 כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה, האם לדעתך העוגה לא תפחה בגלל זה? היא יצאה נמוכה אך טעימה. מה יכולה להיות הסיבה.
תודה על הכול,
רינה
היי רינה,
באיזה גודל כוס השתמשת?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
היי, הבלילה יצאה לי ממש נוזלית.
גם אחרי שעה בתנור לא היה מוכן.
כבר נהיה לעוגה ריח של חביתה… נזרקה לפח 🙁
מה עשיתי לא טוב?
באיזה כוס השתמשת?
השתמשתי בכוס מדידה
יכול להיות שהכוס קטנה מידי? אולי בנפח של 180 מ”ל?
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.
היי, במה אפשר לצפות את העוגה? אולי חמאת בוטנים? רוצה שתראה קצת יותר מרשימה (חוץ מהטעם המעולה שלה)
אפשר לזלף פסים של שוקולד לבן כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד לבן.
אפשר גם לזלף פסים של חמאת בוטנים או ממרח לוטוס.
אפשר להכפיל ולשים בתבנית עגולה קוטר 26?
אם את מכפילה כמויות הכמות תתאים לתבנית 24. אפשר להכין בתבנית 26 אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט נמוכה.
אלה הכמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס ושליש שמן
כוס מייפל
כוס וחצי מיץ תפוזים (או מים)
כפית וחצי תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
כוס וחצי אגוזי פקאן טחונים
להרטבת העוגה: 5-6 כפות סירופ מייפל
תודה אפרת
יצא ממש מעולה!!!
מתכון קל וטעים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
האם כוס זה לא 240 מל?
כן. כוס בנפח של 240 מ”ל (כוס קמח בנפח של 240 מ”ל יוצא במשקל 140 גרם).
אפשר לשים פקאנים מסוכרים?
כן אפשר.
תודה על המתכון
את המייפל אפשר לשפוך על העוגה ישר כשהיא יוצאת מהתנור
המעבד מזון שלי שבק חיים אז אם אקנה אגוזי מלך טחונים במקום השקדים זה ממש יהרוס את העוגה? יכולה לחכות שבוע עד שיהיה מעבד מזון חדש אבל ממש בא לי להכין אותה כבר? אז מה את אומרת לחכות ולהשתמש בשקדים או אפשר אגוזי מלך?
אדעכן איך יצא
כן. לשפוך על העוגה כשהיא חמה.
לגבי אגוזי מלך, השבתי לך תגובה קודמת שאפשר.
לא מצאתי בסופר פקאן טחון, ראיתי שקד טבעי טחון זה גם טוב או שזה יהרוס? איך משיגים/טוחנים פקאן? יש פקאן טחון קנוי?
מאוד מאוד רוצה להכין את העוגה בצורה נטולת גלוטן, יש לך רעיון בשבילי?
היי,
קונים פקאן רגיל וטוחנים במעבד מזון.
אם אין לך מעבד מזון אפשר לקנות אגוזי מלך טחונים ואם אין אז שקדים טחונים.
לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה.
היי בוקר טוב! האם ניתן להמיר בקמח קונדיטור ללא גלוטן ואולי להוסיף אבקת אפיה? ואם כן כמה?
תודה!
היי לאה,
קמח קונדיטור לבד לא ייתן תוצאה מוצלחת. אני מניחה שאפשר להמיר בתערובת כמו קמח תמי או קמח כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
אפשר לנסות גם לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.
בהמשך לשאלה קודמת שמתי לב במספר מתכונים שאפשר להמיר את המים במיץ תפוזים או בחלב. האם זה תמיד נכון והאם מתאים במתכון הזה?
היי נטלי,
אפשר להמיר את השמן ב100 גרם חמאה מומסת. האמת שזה טעים גם עם שמן. אולי הייתי משלבת רבע כוס שמן עם 50 גרם חמאה מומסת.
לשאלתך השניה, בדר”כ אפשר. צריך לקחת בחשבון שבעוגות מסוימות זה יכול להשפיע קצת על הטעם. לטעמי העוגה יוצאת הכי מוצלחת עם מיץ אבל אפשר להמיר במים או חלב.
יום מקסים 🙂
אפרת ערב טוב
האם כדאי להחליף את השמן בחמאה? האם זה יהיה יותר טעים ועשיר? אם כן מה הכמות.
תודה
האם אפשר לשים סילאן במקום המייפל?
אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם יותר מעודן עם מייפל. עדיף להמיר בדבש אם יש לך.
עוגה נהדרת.
השתמשתי באגוזי לוז קלויים וטחונים. יצאה להיט ונחטפה במהירות. תודה על מתכון מוצלח.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי 🌺
היי אפרת.תודה עבור המתכון.לאיזה סוג מייפל את מתכוונת טבעי או רגיל? אם אין מייפל אם אפשר דבש לייט?
אני משתמשת במייפל טבעי אבל אפשר בכל סוג מייפל. אם אין מייפל אפשר להשתמש בדבש לייט.
יום מקסים 🙂
תודה על המתכון
לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
תבנית אינגליש קייק.
היי בוקר טוב,
האם ניתן לשים קמח מלא / קמח כוסמין במקום התופח ולהוסיף אבקת אפיה?
תודה לך על המענה
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח כרגיל ללא גלוטן?
אני חושבת שכן.
האם אפשר להשתמש באגוזי מלך במקום הפקאנים?
כן.
תודה עבור המתכון.
האם אגוזי פקאן קצוצים יתאימו?
כן.