שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים M

שליש (66 ג’) כוס סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מים

כפית גרידת לימון

2 כפות מחית פיסטוק (*ראו בהערות למטה)

כוס (140 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

לציפוי (לא לוותר): 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 20 גרם פיסטוקים קלויים קלופים קצוצים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית): ביצים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מים, גרידת לימון ומחית פיסטוק ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד לבן עם 2 כפות שמן. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומערבבים. יוצרים את הציפוי מעל העוגה באופן אחיד.

טיפים והערות

*ניתן לקנות מחית פיסטוק מוכנה או להכין לבד: טוחנים בעזרת מעבד מזון חזק 200 גרם פיסטוקים קלויים קלופים עם 2-3 כפות שמן רגיל עד למחית חלקה. שמים בצנצנת סגורה ושומרים במקרר (נשמר כמה חודשים).

ראו גם
מאפה ונילמאפה וניל
חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
איריס .א. (05:37 7.09.2024)

אפיתי ויצאה מעולה וטעימה מאד,הכפלתי ישר כמויות ל2 תבניות ארוכות..והציפוי ברור שחובה,עושה את כל העוגה ..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 7.09.2024)

שמחה שיצא מוצלח❤️

avatar
נעמה (14:49 28.04.2024)

האם צריך לאחסן במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:21 28.04.2024)

לא. לשמור על השיש (במקום קריר יחסית).

avatar
דנה (13:23 15.04.2024)

באיזה תוכנית בתנור אופים את העוגה? טורבו, דו״צ…?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:44 15.04.2024)

חום עליון ותחתון (בלי ציור של מאוורר באמצע).

avatar
סיון (15:45 13.04.2024)

עשיתי כבר פעמיים את המתכון! יצא טעים וממש קל- תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 13.04.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה סיון

avatar
ליאור (11:10 12.04.2024)

היי
אפשר להשתמש הקמח תופח במקום?
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:09 12.04.2024)

כן אפשר ואז לוותר על אבקת האפיה.

avatar
יעל (13:10 23.03.2024)

היי אפרת יקרה! אשמח בבקשה לכמויות מדויקות לקוטר 24

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 23.03.2024)

תכפילי את כל הכמויות ב-2🙂

avatar
נועה (17:06 7.02.2024)

הי אפרת
נהנית כל פעם מחדש מהמתכונים הטעימים והמדוייקים שלך! העוגיות המושלגות שלך הפכו להיות עוגיות הבית אצלינו והחלה העגולה המתוקה… פשוט שלמות!

לגבי עוגת הפיסטוק -אפשר לדעתך להשתמש בקמח ללא גלוטן? או שתצא דחוסה מידי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 7.02.2024)

קודם כל כיף לשמוע🙂
לא ניסיתי אבל אם זה קמח כמו קמח תמי או כרגיל זה אמור לעבוד.
אם את מנסה תקציפי עם מיקסר את הביצים עם הסוכר כדי שלא תצא דחוסה.

avatar
מור (23:42 16.12.2023)

ממש יצאה טעימה, החלפתי את הלימון בתפוז, במקום מים שמתי שמנת מתוקה והשארתי עוד כמה דקות בתנור. יצאה מעולה ורכה, לא הרגישו ממש פיסטוק אבל היא ירוקה מבפנים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:21 17.12.2023)

היי מור,
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לעדכן.
*אולי הטעם קשור בסוג המחית.

avatar
לימור (19:35 15.12.2023)

תודה, עוגה מהממת, מצטרפת לשאר העוגות המוצלחות שלקחתי מהאתר הנפלא הזה. בפעם הבאה אשים קצת יותר מחית פיסטוק מבמתכון כי רוצה לחזק את הטעם הפיסטוקי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 16.12.2023)

תודה לימור❤️

avatar
שולה (07:30 29.07.2023)

העוגה מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 29.07.2023)

שמחה שאהבת❤️

avatar
חיה (17:29 27.07.2023)

היי
העוגה טובה בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:36 28.07.2023)

היי
אפשר להקפיא.

avatar
חני (02:44 6.07.2023)

היי רציתי לשאול , אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית גדולה מאוד , מהן הכמויות? וכמה זמן אפיה?
תודה רבה!! אתר מושלם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 6.07.2023)

היי
לתבנית ענקית בגודל התנור יש להכפיל כמויות פי 4. זמן האפייה עשוי להתארך בכרבע שעה.

avatar
חני (10:24 6.07.2023)

תודה מדהימה שאת!!

avatar
איילת (11:07 13.05.2023)

הי אפרת
עוגה מדהימה גם מבחינת טעם וגם מבחינת נראות. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 13.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
alon (15:46 21.04.2023)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקמח? דחוף בבקשהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 21.04.2023)

היי,
עם קמח שקדים בלבד לא יצא מוצלח. איזה עוד קמחים יש לך?

avatar
alon (16:10 1.05.2023)

בגלל סוכרת השתמשתי בקמח שקדים וקורנפלור ובאמת יצאה יבשה ודחוסה.
כך הכנתי את עוגת התפוחים שלך לפסח ויצא מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 1.05.2023)

נכון, כי בעוגה הזו זה פחות מתאים(:

avatar
alon (22:09 1.05.2023)

תודה רבה אפרת:)

avatar
Ciel (21:18 24.03.2023)

תודה על עוד מתכון לא פחות ממעולה !
עוגה רכה אוורירית וטעימה כ״כ, תבורכי ♥️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 25.03.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
דליה (09:51 9.02.2023)

אין לי שוקולד לבן, רק מריר. מתאים לשימוש בציפוי עם פיסטוקים קצוצים? תודה על מתכונים נהדרים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 9.02.2023)

אפשר גם שוקולד מריר אם אוהבים🙂

avatar
אורלי (20:03 5.02.2023)

היי, נראה מעולה, הפיסטוקים בציפוי קלויים או טבעיים ?
אם יש לי ביצים לארג’ ביצה אחת תספיק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 5.02.2023)

היי,
שמחה שאהבת(:
הפיסטוקים קלויים.
עדיף לשים ביצה וחצי L (לטרוף בקערית ביצה ולהשתמש בחצי בערך מהכמות).

avatar
Bar (17:52 27.12.2022)

היי, יש לי פיסטוקים קלופים לא קלויים, אפשר להכין איתם מחית לפי ההוראות? זה יעבוד? בתודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 27.12.2022)

היי,
אפשר, הטעם והצבע יהיו מעט שונים.

avatar
סימה (08:13 11.10.2022)

היי
והאם ניתן להמיס שוקולד לבן עם אגוזים לציפוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 11.10.2022)

כן.

avatar
סימה (08:08 11.10.2022)

היי
כמה זה 20 גרם פיסטוק בכפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 11.10.2022)

בערך 2 כפות.

avatar
לירז (16:53 21.09.2022)

הי אפרת – שאלה לגבי השמן: יש לי מחית פיסטוק קנויה (100 אחוז פיסטוק) והיא שומנית ביותר גם כך. אם אשים ממנה 3 כפות (רוצה שיהיה טעם פיסטוקי חזק) זה לא מספיק בתור שמן לעוגה? למה צריך להוסיף עוד שליש כוס שמן? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 21.09.2022)

היי,
חשוב לערבב את המחית לפני השימוש כדי שהשמן שצף למעלה יתערבב.
אם את שמה 3 כפות את יכולה להפחית את כמות השמן לרבע כוס.
בהצלחה!

avatar
ליזה ולד (11:26 20.09.2022)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בביצים L במקום M
תודה מראש🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 20.09.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
אילנית (18:49 19.09.2022)

הי אפרת. יש לי בבית אינסטנט פודינג פיסטוק. ניתן להשתמש במתכון זה? ואם כן מה הכמויות והשינויים ביחס למצרכים? תודה ענקית מראש🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:29 20.09.2022)

היי,
אני מניחה שאפשר להוסיף כף אינסטנט פודינג לתערובת העוגה ללא שינוי נוסף.
בהצלחה!

avatar
תהילה (18:07 1.09.2022)

שלום אפרת . מה דעתך, האם אפשר להוסיף בערך 100 גרם פיסטוקים קצוצים לתערובת? כדי להדגיש את הטעם הפיסטוקי של העוגה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 1.09.2022)

היי,
בוודאי, 90 גרם פיסטוקים קצוצים ישדרגו את העוגה מאד(:

avatar
שני (20:27 20.08.2022)

נראה טעים מאוד. יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה? אם כן באמזו כמות? או שבכלל לא כדאי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 20.08.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להחליף את השמן ב-100 גרם חמאה מומסת, אמור לצאת מעולה😊

avatar
שני (09:32 21.08.2022)

תודה!!💖

לקריאת כל התגובות