זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מים
כפית גרידת לימון
2 כפות מחית פיסטוק (*ראו בהערות למטה)
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי (לא לוותר): 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 20 גרם פיסטוקים קלויים קלופים קצוצים
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית): ביצים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מים, גרידת לימון ומחית פיסטוק ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד לבן עם 2 כפות שמן. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומערבבים. יוצרים את הציפוי מעל העוגה באופן אחיד.
*ניתן לקנות מחית פיסטוק מוכנה או להכין לבד: טוחנים בעזרת מעבד מזון חזק 200 גרם פיסטוקים קלויים קלופים עם 2-3 כפות שמן רגיל עד למחית חלקה. שמים בצנצנת סגורה ושומרים במקרר (נשמר כמה חודשים).
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
אפיתי ויצאה מעולה וטעימה מאד,הכפלתי ישר כמויות ל2 תבניות ארוכות..והציפוי ברור שחובה,עושה את כל העוגה ..
שמחה שיצא מוצלח❤️
האם צריך לאחסן במקרר?
לא. לשמור על השיש (במקום קריר יחסית).
באיזה תוכנית בתנור אופים את העוגה? טורבו, דו״צ…?
תודה רבה
חום עליון ותחתון (בלי ציור של מאוורר באמצע).
עשיתי כבר פעמיים את המתכון! יצא טעים וממש קל- תודה!
שמחה שיצא טעים:)
תודה סיון
היי
אפשר להשתמש הקמח תופח במקום?
תודה רבה!!
כן אפשר ואז לוותר על אבקת האפיה.
היי אפרת יקרה! אשמח בבקשה לכמויות מדויקות לקוטר 24
תכפילי את כל הכמויות ב-2🙂
הי אפרת
נהנית כל פעם מחדש מהמתכונים הטעימים והמדוייקים שלך! העוגיות המושלגות שלך הפכו להיות עוגיות הבית אצלינו והחלה העגולה המתוקה… פשוט שלמות!
לגבי עוגת הפיסטוק -אפשר לדעתך להשתמש בקמח ללא גלוטן? או שתצא דחוסה מידי?
קודם כל כיף לשמוע🙂
לא ניסיתי אבל אם זה קמח כמו קמח תמי או כרגיל זה אמור לעבוד.
אם את מנסה תקציפי עם מיקסר את הביצים עם הסוכר כדי שלא תצא דחוסה.
ממש יצאה טעימה, החלפתי את הלימון בתפוז, במקום מים שמתי שמנת מתוקה והשארתי עוד כמה דקות בתנור. יצאה מעולה ורכה, לא הרגישו ממש פיסטוק אבל היא ירוקה מבפנים.
היי מור,
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לעדכן.
*אולי הטעם קשור בסוג המחית.
תודה, עוגה מהממת, מצטרפת לשאר העוגות המוצלחות שלקחתי מהאתר הנפלא הזה. בפעם הבאה אשים קצת יותר מחית פיסטוק מבמתכון כי רוצה לחזק את הטעם הפיסטוקי.
תודה לימור❤️
העוגה מעולה!
שמחה שאהבת❤️
היי
העוגה טובה בהקפאה?
היי
אפשר להקפיא.
היי רציתי לשאול , אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית גדולה מאוד , מהן הכמויות? וכמה זמן אפיה?
תודה רבה!! אתר מושלם!!!
היי
לתבנית ענקית בגודל התנור יש להכפיל כמויות פי 4. זמן האפייה עשוי להתארך בכרבע שעה.
תודה מדהימה שאת!!
הי אפרת
עוגה מדהימה גם מבחינת טעם וגם מבחינת נראות. תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקמח? דחוף בבקשהה
היי,
עם קמח שקדים בלבד לא יצא מוצלח. איזה עוד קמחים יש לך?
בגלל סוכרת השתמשתי בקמח שקדים וקורנפלור ובאמת יצאה יבשה ודחוסה.
כך הכנתי את עוגת התפוחים שלך לפסח ויצא מעולה.
נכון, כי בעוגה הזו זה פחות מתאים(:
תודה רבה אפרת:)
תודה על עוד מתכון לא פחות ממעולה !
עוגה רכה אוורירית וטעימה כ״כ, תבורכי ♥️
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
אין לי שוקולד לבן, רק מריר. מתאים לשימוש בציפוי עם פיסטוקים קצוצים? תודה על מתכונים נהדרים!
אפשר גם שוקולד מריר אם אוהבים🙂
היי, נראה מעולה, הפיסטוקים בציפוי קלויים או טבעיים ?
אם יש לי ביצים לארג’ ביצה אחת תספיק?
תודה
היי,
שמחה שאהבת(:
הפיסטוקים קלויים.
עדיף לשים ביצה וחצי L (לטרוף בקערית ביצה ולהשתמש בחצי בערך מהכמות).
היי, יש לי פיסטוקים קלופים לא קלויים, אפשר להכין איתם מחית לפי ההוראות? זה יעבוד? בתודה מראש
היי,
אפשר, הטעם והצבע יהיו מעט שונים.
היי
והאם ניתן להמיס שוקולד לבן עם אגוזים לציפוי?
כן.
היי
כמה זה 20 גרם פיסטוק בכפות?
בערך 2 כפות.
הי אפרת – שאלה לגבי השמן: יש לי מחית פיסטוק קנויה (100 אחוז פיסטוק) והיא שומנית ביותר גם כך. אם אשים ממנה 3 כפות (רוצה שיהיה טעם פיסטוקי חזק) זה לא מספיק בתור שמן לעוגה? למה צריך להוסיף עוד שליש כוס שמן? תודה מראש!
היי,
חשוב לערבב את המחית לפני השימוש כדי שהשמן שצף למעלה יתערבב.
אם את שמה 3 כפות את יכולה להפחית את כמות השמן לרבע כוס.
בהצלחה!
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בביצים L במקום M
תודה מראש🙏
היי,
אפשר(:
הי אפרת. יש לי בבית אינסטנט פודינג פיסטוק. ניתן להשתמש במתכון זה? ואם כן מה הכמויות והשינויים ביחס למצרכים? תודה ענקית מראש🙂
היי,
אני מניחה שאפשר להוסיף כף אינסטנט פודינג לתערובת העוגה ללא שינוי נוסף.
בהצלחה!
שלום אפרת . מה דעתך, האם אפשר להוסיף בערך 100 גרם פיסטוקים קצוצים לתערובת? כדי להדגיש את הטעם הפיסטוקי של העוגה..
היי,
בוודאי, 90 גרם פיסטוקים קצוצים ישדרגו את העוגה מאד(:
נראה טעים מאוד. יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה? אם כן באמזו כמות? או שבכלל לא כדאי?
תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להחליף את השמן ב-100 גרם חמאה מומסת, אמור לצאת מעולה😊
תודה!!💖