זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית בקוטר 23-24
מצרכים:
4 ביצים גדולות (L או XL)
¾ כוס (150 ג’) סוכר
⅔ כוס (160 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
חצי כוס (70 ג’) קורנפלור
סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר
קצפת – ראו איך מכינים קצפת.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23-24.
-מקציפים את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך דקה.
-מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
-מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים שמן, מיץ ומים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי.
-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
-לאחר שהעוגה התקררה ניתן להרטיב את החלק העליון ב-5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת. אם רוצים לעשות מילוי קצפת באמצע אז יש לחתוך את העוגה לרוחב, להרטיב את החלק התחתון ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח את הקצפת. להניח מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח או לזלף קצפת.
-מכסים את העוגה ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
- עוגת טחינה וסילאן |
- עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס |
- עוגת קוקוס ולימון |
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן
תגובות
הכנתי כעוגת יום הולדת עם זיגוג. יצא מאוד מוצלח! תודה
שמחה לשמוע, נראה מעולה!
שבת שלום
ערב טוב,
אפיתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות, אבל נראה שהיא בכלל לא טפחה. מה לעשות? האם כדאי להכין מחדש? לא רוצה להמשיך עם הקצפת במידה והיא דחוסה מדי…
היי אולגה,
אם העוגה לא תפחה בכלל אז יכול להיות שהיא דחוסה.
אם יש לך אפשרות לטעום את העוגה מבלי שזה יהרוס אז כדאי (אולי בחלק שגם ככה את רוצה לשים מעליו קצפת).
השתמשת בקמח תופח? כי אם כן והעוגה לא תפחה אז אולי הקמח לא היה טוב.
חיממת את התנור מספיק זמן מראש? כי זה גם משהו שמשפיע על העוגה.
אפשר להוסיף מיץ לימון במקום מיץ תפוזים
אפשר לסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, למלא מים עד הסוף (סה”כ כוס) ולהמתיק ב2 כפיות סוכר (זה במקום חצי כוס מיץ תפוזים + חצי כוס מים).
אפשר להכין גם בסיר פלא?
לא ניסיתי (מניחה שכן).
שלום רציתי לדעת אם יש אופציה לשים צבע מאכל בעוגה ?
אני מניחה שאפשרי 🙂 תוכלי אולי אפילו לנסות להוסיף בקצפת
מצרפת לך מדריך לצבעי מאכל טבעיים- צבעי מאכל טבעיים
תודב על התשובה המהירה שבת שלום
מה אפשר להוסיף במקום קונפלור?
פודינג וניל יתאים?
היי אסתי, אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).
הי,נראה לך שאפשר להוסיף מחית פיסטוק?
עוד שאלה-הבנתי של תבנית אלומיניום בינונית אשתמש במתכון עם ה 6 ביצים,אבל כמה קמח וא.אפיה לשים במקום קורנפלור?
לגבי מחית פיסטוק, אפשר (זה עניין של טעם).
3/4 כוס קמח תופח.
היי אפרת,
אני מעוניננת להכין עוגת בעלת 2 קומות פרווה.
אודה לעזרתך/הצעתך באיזה מתכון כדי להכין את 2 העוגות .
תודה מראש
עוגה לבנה או עוגת שוקולד?
מה קוטר התבנית שאת רוצה להשתמש בה?
עוגת מוס מתאימה ל2 קומות?
עוגת שוקולד זה נשמע נחמד , מה את מציעה??
קוטר התבנית היא 23.8
עוגת מוס פחות מתאימה.
אפשר להכין עוגת שוקולד מהמתכון הזה- איך מכינים עוגת שוקולד.
היי, רציתי לדעת האם לאחר שאני מקציפה את הביצים עם הסוכר, אני ממשיכה להקציף את שאר המצרכים?
זה לא יהרוס את המרקם התפוח של הביצים?
אולי עדיף לשים את שאר המצרכים בקערה נפרדת ואז להוסיף אותם לקצף של הביצים על מנת לשמור על המרקם הנפוח?
פשוט אני לא רוצה שהתערובת תהפוך לנוזלית…
תודה
אם את מנמיכה את העוצמה של ההקצפה אז אין בעיה.
אפשר גם לערבב את יתר החומרים עם מטרפה ידנית.
אוף חבל על המצרכים שביזבזתי
המתכון פשוט לא טוב
העוגה יוצאת לא עשויה מבפנים
תתקני בבקשה את המתכון או תסירי מהאתר מבאס מאוד בהתחשב בכך שכל שאר המתכונים שלך מעולים
נטלי, המתכון טוב (ראי תגובות אחרות).
אם העוגה לא יצאה עשויה מבפנים זה בגלל שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי (במקווה שהשתמשת בכוס נכונה בנפח 240 מ”ל).
היי אפרת,
אם אנ שמה במקום קורפלור קמח רגיל לא תופח להוסיף אפיה?כמה?
אפשר לערבב חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
אפשר לותר על הקורנפלור?
אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).
הי האתר ממש ממש עוזר לי
תודה
שמחה לשמוע ❤️
השתמשתי בכוסות מידה מדוייקות. הבלילה יצאה נוזלית כל כך שהיא יצאה מתחתית התבנית הקפיצית 🙂
כוס מדידה של 240 מ”ל? כי יש גם יותר קטנות.
הבלילה לא אמורה לצאת נוזלית כל כך.
איך אפשר להמיר את הקמח תופח?
אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
היי, אני משתמשת המון באתר שלך,
מתכונים מעולים וקלים!
לגבי העוני אין לי קורנפלור, מה ניתן להוסיף במקום? או שאפשר לוותר על זה?
היי אודליה,
אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).
שלום וקודם כל תודה על האתר המדהים!!! משתמשת בו המוןן
יש לי שאלה: אם יש לי ביצים קטנות מדיום – אז כמה לשים בעוגה אם צריך 4 גדולות??
עדיין שימי 4 ביצים 🙂
היי אפרת, אני משתמשת בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?
והאם אני יכולה לעשות את העוגה בתבנית בקוטר 20 כדי שתצא גבוהה יותר? אם כן האם צריך לאפות בחום נמוך יותר ויותר זמן?
אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
לגבי התבנית, אני חוששת שתבנית 20 תהיה קטנה מידי. מה הגובה שלה?
יש לך תבנית בקוטר 22? אם כן, אז עדיף.
היי אפרת
איזה תבנית עגולה 24 כדאי להשתמש? (יש מנירוסטה מזכוכית ) ידוע לך?
תודה לך.
תבנית קפיץ רגילה (לא מזכוכית) או תבנית עגולה חד”פ מקרטון קשיח.
הי אפרת יקרה. כרגיל אין על האתר שלך ועל התגובות הלבביות והסבלניות… אני פחות אוהבת טעמי הדרים וכו’. אפשר להכין כוס קפה קר במקום מיץ תפוזים?
היי יסכה 🙂
לא יודעת איך זה ייצא עם כוס קפה קר (מניחה שהעוגה תצא בטעם קפה) אבל אפשר להכין עם מים במקום המיץ.
מעולה, אנסה. אני אוהבת טעמי קפה. אעדכן איך יצא.
אפרת תודה רבה העוגה יצא מושלמת
שמחה לשמוע 🙂
איזה כוס צריך למתכון
כוס בנפח 240 מ”ל.
מדובר בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית או כוס חד פעמית מקרטון לשתיה חמה.
יצא גומי בפנים, עשיתי בידיוק לפי המתכון, מבאס 🙁
זה נראה כאילו זה לא אפוי מספיק מבפנים.
באיזה תבנית אפית וכמה זמן? חיממת את התנור לפני?
אבל יצא טעים…????????
אין לי מיץ תפוזים. מה אפשר להשים במקום?
אפשר לסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, למלא מים עד הסוף (סה”כ כוס) ולהמתיק ב2 כפיות סוכר (זה במקום חצי כוס מיץ תפוזים + חצי כוס מים).
מה הכמויות לתבנית עגולה 26?
כמויות לתבנית 26:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
למה היא לא יצאה לי גבוהה כמו בתמונה.? עשיתי מדויק לפי ההוראות.
אולי התבנית גדולה. באיזה גודל תבנית השתמשת?
באיזה כוס השתמשת?
תבנית 23 קוטר
כוס זכוכית רגילה
כנראה שכמות הקמח במתכון זה קטנה מדי
יכול להיות שהעוגה לא תפחה מספיק?
היי אפרת,
הבלילה יצאה קצת נוזלית לדעתי (במקום חצי כוס מיץ שמתי עוד חצי כוס מים).
האם להוסיף עוד קצת קמח או קורנפלור או שהבלילה אמורה להיות קצת נוזלית?
תודה רבה!
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? אם כן, זה בסדר.
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא מידי.
יצא לי גומי, עשיתי בדיוק לפי המתכון, נראה לי שהקורנפלור הרס
זה לא אמור לצאת כמו בתמונה ששלחת.
זה תפח בכלל?
באיזה כוס השתמשת?
היי, העוגה בסדר אבל המתכון לסירופ לא נכון, זה כמו לשים מים על העוגה ולהפוך אותה לדייסה…. העוגה יצאה טוב אבל הסירופ הרס אותה… אולי צריך לשנות את המתכון לסירופ.
היי נטלי,
כמה כפות סירופ שמת?
היי .. הכנתי את העוגה הזאת השבת ויצא ממש טעים.. רק שהיא לא יצאה ממש ספוג כי כששמתי את הקמח בסוף וערבבתי (מעט) היה מלא גושים של קמח, אז הייתי חייבת לערבב עוד ובגלל זה לא יצא לי ממש ספוג. מה אפשר לעשות פעם הבאה?
ויש לך טיפים לגבי הקצפת? למה לקח לי שעות להקציף עד שיצא יציב ?
היי שמחה,
ערבבת עם מיקסר? פעם הבאה אפשר לנפות את הקמח לפני שימוש.
באיזה קצפת השתמשת? מיכל הקצפת היה קר מאוד לפני ההקצפה?
כל הכבוד על האתר המדהים. תורם רבות לנשים עסוקות שמעוניינות לשלב חיי עבודה אינטנסיביים יחד עם אוכל טעים ומפנק למשפחה.
תודה אלסה ❤️
יש לי רק ביצי מדיום כמה לשים?
תודה על האתר המדהים!
דחוף מאוד!
שימי 4 ביצים.
יום מקסים 🌺
המיץ תפוזים אמור לשמש להרטבת העוגה?
למה צריך סירופ סוכר?
איך אני יודעת שהעוגה רטובה מספיק?
תודה
מיץ התפוזים זה לבלילה עצמה (לפני האפיה).
סירופ הסוכר מיועד להרטבת העוגה לאחר שהיא כבר אפויה.
שימי 5 כפות סירופ סירופ סוכר מעל העוגה. זה אמור להספיק.
מכינה את העוגה עכשיו נראה אששש תודה רבה.
1. 5 דקות על מהירות גבוהה במיקסר עומד ? נראה תפוח פשוט אחרי 2 דקות .
2. אני מקפיאה את העוגה לחג . את ממליצה לשים את הסירופ לפני ההקפאה או אחרי ההפשרה? שלא תת יבש …
תודה רבה
היי מיכל,
1. אם זה תפוח כבר אחרי 2 דקות אפשר להפסיק.
2. אני חושבת שכדאי לשים את הסירופ לאחר ההפשרה.
עוגה טעימה ואוורירית… אבל ממש ממש לא מתאימה לתבנית 24.. יוצאת נמוכה מאוד… קצת מאכזב..
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת😊 המתכונים שלך מעולים אבל רק אשמח אם בפעם הבאה שיש מתכון עם אפייה תצייני לאיזה תוכנית להפעיל את התנור…
תמיד לחום עליון וחום תחתון 🙂
רק אם יש שינוי אני רושמת.
מנ הכמויות לתבנית לשתי תבניות אינגליש קייק?
ואפשר לוותר על הסירופ?
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.
אם שמים קרם מומלץ להרטיב את העוגה כדי שלא תהיה יבשה אבל זה לא חובה.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי שמתי סוכר חום בהיר במקום לבן..זה ייצא בסדר?
כן.
היי, יש לי ביצים בגודל M כמה אני צריכה לשים?
4 ביצים.
הי …
רק רציתי לשאול אם אפשר להחליף את התפוזים במשהו אחר..
אפשר לשים חלב או מים (למרות שיותר טעים עם מיץ).
שמתי תרכיז בטעם פטל במקום מיץ תפוזים נראה תכף איך יצא.
יש לך אחלה מתכונים ממש!!!
תודה ספיר 🙂
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק? חצי?
כן, מחצית מהכמויות. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.
היי, שאלה… יש לי תבנית 28, אני רוצה להכין את העוגה כטורט שוקולד. אפשרי? ואם כן אז מה ו תי להוסיף?
תודה רבה 😊
היי,
אלה הכמויות לתבנית 28:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת כטורט שוקולד אבל יכול להיות שאפשר לשים 4 כפות קקאו ולהפחית 4 כפות מכמות הקמח.
אני יותר ממליצה להכין את העוגה הזאת- עוגת שוקולד עם קצפת ולהכפיל כמויות ב-2.
שלום רב לך רציתי לדעת איך עושים את הקרם? בתודה מראש…
היי גלי,
אפשר לראות את המתכון לקרם בלינק הזה- איך מכינים קצפת.
היי
קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!!! לעולם לא התאכזבתי מאף מתכון! תמיד מוצלחים !!!
כיף!!!
שאלה: אם אני משתמשת בקמח רגיל , כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף???
תודה
היי 🙂
כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אשמח לדעת איך להכפיל מנות ב1.5 והאם זה יוצא יבש???
אלה הכמויות:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
¾ כוס מיץ
¾ כוס מים
2 ורבע כוסות קמח תופח
¾ כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
זה לא יוצא יבש אבל אם שמים קרם כדאי להרטיב את העוגה.
תודה על כל המתכונים והתגובות!!! אני רוצה להכין עוגת טורט ב2 תבניות קטנות מלבניות (A5). צריך להכפיל כמויות?
היי טליה,
אם הגובה/עומק של התבנית המלבנית הוא 5 ס”מ אז הכמויות שבמתכון מתאימה.
במה אפשר להחליף את הקונפלור?
בקמח רגיל.
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 20?
הכמות מתאימה לתבנית 24-23.
אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס”מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים גדולות (L או XL)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
שליש כוס (80 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח
שליש כוס (46 ג’) קורנפלור
סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר
היי אפרת! קודם כל מתכון מעולה.רציתי לשאול, אם במתכון לעוגת טורט יש 4 ביצים בגודל M ויש לי רק L כמה אני צריכה לשים?
תודה מראש 🙂
עדיין לשים 4.
אפשר לשים מעל תותים וג’לי?
כן.
ערב טוב
למה העוגה לא יוצאת גבוהה כאשר היא יוצאת מהתנור היא נופלת
תודה
היי אהובה,
העוגה אמורה לצאת גבוהה. אם היא צונחת מאוד זה יכול להיות בגלל אחת הסיבות הבאות:
העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
מעבר קיצוני בין חום לקור.
שלום לך
הכנתי את העוגה בדיוק כמו שכתוב כתוב שזמן האפיה 40 45 דקות אבל לאחר 35 דקות ראיתי שנוצרו סדקים בעוגה בדקתי אותה והיא היתה מוכנה כיביתי את התנור אבל השארתי את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה למשך 30 דקות ובכל זאת היא יצאה נמוכה
יש לך מושג למה?
תודה
באיזה תבנית השתמשת?
בדקת עם קיסם במספר מקומות במרכז העוגה?
היי. על טורבו או רגיל?
רגיל. חום עליון ותחתון.
היי אפשר בבקשה כמויות לתבנית 28 ?
אם התבנית לא גבוהה במיוחד אז אלה הכמויות המומלצות:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אפשר לשים קרם מעל? ציפוי שוקולד? ואם כן חייבים סירופ סוכר לפני?
אפשר לשים ציפוי שוקולד ואפשר לשים קרם. אם שמים קרם מומלץ להרטיב את העוגה בסירופ סוכר. בכל מקרה זה לא חובה.
תודה אפרת על האתר!מאוהבת בו!
אפשר במקום קורנפלור קמח?
היי רותי 🙂
כן אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).
היי אפרת,
אם תוכלי לעזור לי יש לי מיץ תפוזים של תפוזינה האם הוא לא יהרוס את העוגה?
מצרפת תמונה תודה רבה על המתכונים:)
זה בסדר גמור.
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח “כרגיל” ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל בגדול לא אמורה להיות בעיה.
אני משתמשת במיקסר ידני אבל הבנתי שרצוי לא לערבב יותר מדי אז ערבבתי את הקמח והקןרנפלור בקערה נפרדת ואז הוספתי לבלילה וערבבתי עם מרית. וגם העוגה יצאה נמוכה ….
שימוש במטרפה עדיף על מרית כדי שלא יהיו גושים אבל אפשר להמשיך לערבב את הקמח והקורנפלור עם המיקסר על מהירות נמוכה יותר.
היי אפרת, ראשית כל, תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים! אני מקפידה לערבב את הקמח והקורנפלור בקערה נפרדת ואז להוסיף לבלילה אבל נשארים גושי קמח למרות הערבוב. האם אפשר להשתמש במטרפה? תודה , חופית.
את משתמשת במיקסר ידני?
האם ניתן להקציף ידנית???
אפשר. העוגה תצא קצת פחות אוורירית אבל עדיין טעימה.
צריכה כמות שתספיק ל30 ילדים,מה הכמות שאני צריכה לעשות?
אני חושבת שכדאי להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמויות האלה:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
נראה לי שיש לי תבנית 25.
מה הכמות שאני צריכה מכל דבר?
לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
האם אפשר להשתמש בתבנית אינגליש
כן. הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.
היי אפרת,
אני ממש נהנית מהאתר שלך כל כך כיף להכין ממנו מתכונים תמיד יוצא מוצלח.
אם אני רוצה להכין את העוגה חלבית צריך רק להחליף את המים בחלב?
כן 🙂
את השמן, מיץ ומים מוסיפים להקצפה או שמפסיקים להקציף בשלב זה?
מוסיפים להקצפה.
ביצים בגודל M כמה לשים?
עדיין לשים 4 ביצים.
האם אפשר להחליף את סירופ הסוכר בסירופ מיפל
כן אפשר.
אפשר להחליף את הסירופ סוכר במים?
אפשר לשים רק מים אבל יותר טעים עם סירופ סוכר.
אין לי קמח תופח וקורנפלור, איך אפשר עם קמח רגיל?
אפשר לשים 2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה.
לצערי המתכון לא הצליח לי. לא ממש יודעת להסביר מה השתבש רק שהעוגה לא יצאה אוורירית אלא נוקשה שכזאת.. לא ממש כייפית לאכילה. יש לך מושג במה טעיתי?
השתמשת בקמח “כרגיל”?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
באיזה כוס השתמשת?
אני פשוט מכורה לאתר שלך! כל המתכונים שניסיתי (7) פשוטים מאוד להכנה ועם זאת טעימים כמו במסעדה (ואפילו יותר).. אין מתכון שחיפשית ולא מצאתי (צמחוני/ללא גלוטן וכו’ לכל דבר יש מתכון)
תודה לך על האתר!
לגבי המתכון הזה:
מעדיפה להשתמש בתבנית חד פעמית, זה בסדר? עדיף מקרטון או מכסף?
אם אני רוצה לעשות את המתכון בגרסה ללא גלוטן יש אפשרות?
בגלל מחסור בזמן יש אולי אפשרות לא להכין את הקצפת אלא קנות קצפת מוכנה שבאה בספריי? זה יהרוס/ישנה במשהו? אם ניתן להשתמש בקצפת מוכנה האם היא צריכה להיות קרה או בטמפרטורה אחרת? כמה קצפת צריך?
היי, שמחה לשמוע 🙂
אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר לקנות קצפת מוכנה. לא משנה אן היא קרה או בטמפ’ החדר. יש לשים בהתאם לכמות שרוצים.
במה אפשר להחליף את הקונפלור?
תודה
אפשר להמיר בקמח ולשים סה”כ 2 כוסות קמח תופח.
היי שלום, גם אני נתקלת עם הבעיה הזו…
עדיף לא לחמם מראש את התנור…?
ועד מתי נכון להפסיק לערבב…?
ועוד שאלה האם אפשר משו אחר במקום קרונפלור..? ומה עם תבניץ מרובעת רגילה..? סבבה לעוגה כזו?
תודה רבה
היי שיראל,
באיזה בעיה את נתקלת?
חשוב לחמם מראש את התנור לפחות 7-10 דקות מראש.
לאחר שמוסיפים את הקמחים יש לערבב כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
אפשר לשים קמח רגיל (סה”כ 2 כוסות קמח תופח).
אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
שלום
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
מאחר וקמח תפו”א הוא קצת יותר “כבד” אני מציעה לשים רק 2 כפות והיתר קמח רגיל (הכוונה ל2 כוסות קמח רגיל פחות 2 כפות).
תודה רבה. המתכונים טעימים ואופן ההכנה ברור בהחלט. יישר כוחך.
תודה נילי 🌺
היי אפרת!
העוגה נראת מעולה!!
אני אופה בדרך כלל בתבנית 26 מה הכמויות שמתאימות לגודל הזה?
היי ריקי,
כמויות לתבנית 26:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו בתמונה.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה!!😊
במה אפשר להמיר את הקורנפלור?
במקום קורנפלור אפשר לשים חצי כוס קמח תופח (סה”כ 2 כוסות קמח תופח לכל המתכון).
היי
את התבנית בינונית שכתבת 22X31 ראיתי שהמרת תבניות והבנתי מה הכוונה,
אבל לא הבנתי איזה גודל זה תבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24.
יש לך במקרה תמונה של התבניות שאת יכולה לעלות לפה?
אם כן יעזור מאווד
תודה
צירפתי תבנית מאלומיניום בקוטר 24. תסתכלי בלינק המצורף על תמונת העוגה. הכנתי אותה בתבנית 22.5 מקרטון – עוגת שקדים.
היי..
המתכונים שלך פשוט מושלמים!!
אין שבוע שאני לא מצפה לעוד מתכון חדש.. מעוגיות אלפאחורס קלות ופשוטות להכנה (שאף פעם לא חשבתי שאצליח להכין אלפאחורס) ועד עוגיות מקמח כוסמין ללא סוכר שהכנתי לסבתא שלי שיש לה סכרת!!! וכמובן הרולדה ומתכון לשמרים המושלמים שלך!! וכמובן תודה על הטיפים והתגובות המהירות.
בקשר לעוגה הזו.. לא הבנתי את הגודל של התבנית? זה הצד הפחות חזק שלי..
יש תבנית עגולה רגילה ויש תבני מלבנית בינונית רגילה שאני מכירה
מה הכוונה במתכון הזה?
תודה ענקית!!!
היי ענת,
קודם כל תודה רבה, כיף לשמוע ❤️
לגבי העוגה, היא מתאימה לתבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24. אם יש לך סרגל אני ממליצה שתמדדי את הקוטר העליון של התבנית.
העוגה גם מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31. את יכולה לראות את התבניות המלבניות בלינק הזה- המרת תבניות.
יצא מושלם!!! והכי כיף שזה בלי להפריד ביצים!
תודה רותם 🙂
היי,
האם זה מתאים בתור עוגת יום הולדת ואיך אפשר להדביק עליה דף מבצק סוכר? (כי הבן שלי לא אוהב עוגות שוקולד).
כן. אפשר להדביק על העוגה דף מבצק סוכר אבל יש צורך להכין ציפוי לפני. אפשר להכין את הציפוי על ידי המסה של שוקולד לבן עם 30 גרם חמאה.
בוקר טוב
אפשר כמויות לתבנית 20
תודה
היי דני,
אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס”מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים גדולות (L או XL)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
שליש כוס (80 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח
שליש כוס (46 ג’) קורנפלור
סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר
תודה
תודה על המתכונים הנהדרים
בשמחה ❤️
תודה את מדהימה כתמיד!
מה אני יכולה לעשות במקום הקמח התופח? אני יכולה להשים פשוט א.אפיה? ואם כן כמה?
כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
אפשר בימקום התפוזים משהו אחר?
אפשר לשים חלב או מים.
שלום אפרת,
את מקור השראה עבורי ביום יום, תודה לך.
האם המכון הזה מתאים כבססיס לעוגת סברינה
תודה רבה לך
תודה לילי
לדעתי כן ואגב יש באתר מתכון לסברינה (שאפשר להכין גם בתבנית אינגליש קייק במקום במאפינס).
הי אפרת, אני מבקרת קבועה של בלוג זה ותמיד המתכונים שעד כה לקחתי מכאן היו מדויקים ומוצלחים בעיקר העוגות ועל כך רוב תודות וכל הכבוד לך. לגבי מתכון זה, כיצד ניתן לשלב בו אבקת קקאו כדי לקבל עוגת ספוג “שוקולדית” שאוכל לחתוך אותה לשתי שכבות וביניהן למרוח קרם שוקולד. האם להפחית מכמות הקמח על מנת להוסיף אבקת קקאו? והאם להוסיף סוכר לאחר תוספת קקאו.
תודה מראש
עדה
תודה עדה
יכול להיות שאפשר להפחית 2 כפות מקמח הקמח ולהוסיף 2 כפות אבקת קקאו. בכל מקרה, אני ממליצה דווקא על המתכון הזה- עוגת שוקולד עם קצפת. זו עוגה שמתאימה גם למילוי קצפת באמצע.
סליחה על ההתערבות אבל נראה לי שזה קשור לתנור.
בדירה הקודמת שגרתי העוגות היו מוצלחות אחת אחת ובתנור בדירה הנוכחית כל העוגות יוצאות לי דחוסות ולא אפויות מספיק באמצע.
אותן עוגות בתנור הקודם יצאו 100% ובתנור הנוכחי דחוסות וכבדות (לא משנה כמה מעלות שמתי ולמעלה או למטה ניסיתי הכל ולא עוזר)
מקווה שרק אלו יהיו הייסורים שלי בחיים 😉
בהצלחה!!! 😊
מסכימה איתך שאם אין בעיה של ערבוב יתר או חימום מראש של התנור זה יכול להיות קשור בתנור (רציתי קודם לשלול את אלה לפני שאני מאשימה את התנור 😄).
תודה מלכה 🌺
תודה על המתכונים המעולים!!!!
אני מבקרת קבועה כאן :). ו.. תמיד יוצא מוצלח!!!
חשוב לי לציין שאת מאוד מוסברת ומובנת וזה מה שעוד יותר עושה את האתר בשבילי!
שאלה לי- יוצא לי (פעמים רבות) עוגות דחוסות, למרות שאני פועלת ממש כמו ההוראות.
גם בעוגות בחושות וגם במופרדות, האם קשור לתנור????
או עניין של ערבוב ןאמידת הזמן עד כמה.
אשמח מאוד לתגובתך.. לפעמים אני מיואשת מלנסות שוב.
ו..שוב תודה רבה.
תודה מרים 💜
לגבי המרקם הדחוס- אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?
היי אפרת! תודה ענקית, המתכונים שלך תמיד מצליחים והכי טעימים!!
אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו”א?
אני חושבת שכן ונראה לי שכדאי לשנות את היחס ולשים ¾1 כוסות קמח לבן + ¼ כוס קמח תפו”א.
אני אוהבת את האתר! מתכונים קלים וטעימים ולאחרונה גם בריאים (אפילו בגזרת העוגות והבצקים!)
תודה אפרת!
אם מכינים בתבנית בגודל 20X30 זמן האפייה משתנה?
תודה דנה 💜
זמן האפיה לא אמור להשתנות.