שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגת טורט (ספוג) ללא הפרדת ביצים!  מתאימה כעוגת שכבות עם קצפת באמצע ו/או בחלק העליון.

עוגת טורט

תבנית בקוטר 23-24

מצרכים:

4 ביצים גדולות (L או XL)

¾ כוס (150 ג') סוכר

⅔ כוס (160 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח

חצי כוס (70 ג') קורנפלור

סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר

קצפת – ראו איך מכינים קצפת.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23-24.

-מקציפים את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך דקה.

-מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים שמן, מיץ ומים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי.

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

-לאחר שהעוגה התקררה ניתן להרטיב את החלק העליון ב-5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת. אם רוצים לעשות מילוי קצפת באמצע אז יש לחתוך את העוגה לרוחב, להרטיב את החלק התחתון ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח את הקצפת. להניח מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח או לזלף קצפת.

-מכסים את העוגה ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

עוגת טורט

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיתות במחבת ללא גלוטן
סלט חסה, גזר וגמבה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
רותם (16:13 27.03.2020)

היי אפרת,

הבלילה יצאה קצת נוזלית לדעתי (במקום חצי כוס מיץ שמתי עוד חצי כוס מים).
האם להוסיף עוד קצת קמח או קורנפלור או שהבלילה אמורה להיות קצת נוזלית?

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 27.03.2020)

השתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל? אם כן, זה בסדר.
הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא מידי.

Avatar
נועה (23:48 5.02.2020)

יצא לי גומי, עשיתי בדיוק לפי המתכון, נראה לי שהקורנפלור הרס

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 6.02.2020)

זה לא אמור לצאת כמו בתמונה ששלחת.
זה תפח בכלל?
באיזה כוס השתמשת?

Avatar
נטלי (15:31 31.01.2020)

היי, העוגה בסדר אבל המתכון לסירופ לא נכון, זה כמו לשים מים על העוגה ולהפוך אותה לדייסה…. העוגה יצאה טוב אבל הסירופ הרס אותה… אולי צריך לשנות את המתכון לסירופ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 31.01.2020)

היי נטלי,
כמה כפות סירופ שמת?

Avatar
שמחה שקד (19:55 5.01.2020)

היי .. הכנתי את העוגה הזאת השבת ויצא ממש טעים.. רק שהיא לא יצאה ממש ספוג כי כששמתי את הקמח בסוף וערבבתי (מעט) היה מלא גושים של קמח, אז הייתי חייבת לערבב עוד ובגלל זה לא יצא לי ממש ספוג. מה אפשר לעשות פעם הבאה?
ויש לך טיפים לגבי הקצפת? למה לקח לי שעות להקציף עד שיצא יציב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 6.01.2020)

היי שמחה,
ערבבת עם מיקסר? פעם הבאה אפשר לנפות את הקמח לפני שימוש.
באיזה קצפת השתמשת? מיכל הקצפת היה קר מאוד לפני ההקצפה?

Avatar
אלסה יעקבסון (22:23 14.12.2019)

כל הכבוד על האתר המדהים. תורם רבות לנשים עסוקות שמעוניינות לשלב חיי עבודה אינטנסיביים יחד עם אוכל טעים ומפנק למשפחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 15.12.2019)

תודה אלסה ❤️

Avatar
נשמת (06:40 21.11.2019)

יש לי רק ביצי מדיום כמה לשים?
תודה על האתר המדהים!
דחוף מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 21.11.2019)

שימי 4 ביצים.
יום מקסים 🌺

Avatar
אביה (15:55 17.11.2019)

המיץ תפוזים אמור לשמש להרטבת העוגה?
למה צריך סירופ סוכר?
איך אני יודעת שהעוגה רטובה מספיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 17.11.2019)

מיץ התפוזים זה לבלילה עצמה (לפני האפיה).
סירופ הסוכר מיועד להרטבת העוגה לאחר שהיא כבר אפויה.
שימי 5 כפות סירופ סירופ סוכר מעל העוגה. זה אמור להספיק.

Avatar
מיכל (17:55 10.10.2019)

מכינה את העוגה עכשיו נראה אששש תודה רבה.
1. 5 דקות על מהירות גבוהה במיקסר עומד ? נראה תפוח פשוט אחרי 2 דקות .
2. אני מקפיאה את העוגה לחג . את ממליצה לשים את הסירופ לפני ההקפאה או אחרי ההפשרה? שלא תת יבש …

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 10.10.2019)

היי מיכל,
1. אם זה תפוח כבר אחרי 2 דקות אפשר להפסיק.
2. אני חושבת שכדאי לשים את הסירופ לאחר ההפשרה.

Avatar
קטי.י (16:03 30.09.2019)

עוגה טעימה ואוורירית… אבל ממש ממש לא מתאימה לתבנית 24.. יוצאת נמוכה מאוד… קצת מאכזב..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 1.10.2019)

באיזה כוס השתמשת?

Avatar
נטע (17:49 21.08.2019)

היי אפרת😊 המתכונים שלך מעולים אבל רק אשמח אם בפעם הבאה שיש מתכון עם אפייה תצייני לאיזה תוכנית להפעיל את התנור…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 21.08.2019)

תמיד לחום עליון וחום תחתון 🙂
רק אם יש שינוי אני רושמת.

Avatar
חגית (12:57 9.08.2019)

מנ הכמויות לתבנית לשתי תבניות אינגליש קייק?
ואפשר לוותר על הסירופ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 9.08.2019)

הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.
אם שמים קרם מומלץ להרטיב את העוגה כדי שלא תהיה יבשה אבל זה לא חובה.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

Avatar
שימי (11:47 26.07.2019)

היי שמתי סוכר חום בהיר במקום לבן..זה ייצא בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.07.2019)

כן.

Avatar
שירה (15:48 7.07.2019)

היי, יש לי ביצים בגודל M כמה אני צריכה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 7.07.2019)

4 ביצים.

Avatar
אורה (12:08 3.07.2019)

הי …
רק רציתי לשאול אם אפשר להחליף את התפוזים במשהו אחר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 3.07.2019)

אפשר לשים חלב או מים (למרות שיותר טעים עם מיץ).

Avatar
ספיר (11:39 28.06.2019)

שמתי תרכיז בטעם פטל במקום מיץ תפוזים נראה תכף איך יצא.
יש לך אחלה מתכונים ממש!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 28.06.2019)

תודה ספיר 🙂

Avatar
ספיר (10:29 28.06.2019)

מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק? חצי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 28.06.2019)

כן, מחצית מהכמויות. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.

Avatar
אפרת (13:16 27.06.2019)

היי, שאלה… יש לי תבנית 28, אני רוצה להכין את העוגה כטורט שוקולד. אפשרי? ואם כן אז מה ו תי להוסיף?
תודה רבה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 27.06.2019)

היי,
אלה הכמויות לתבנית 28:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת כטורט שוקולד אבל יכול להיות שאפשר לשים 4 כפות קקאו ולהפחית 4 כפות מכמות הקמח.
אני יותר ממליצה להכין את העוגה הזאת- עוגת שוקולד עם קצפת ולהכפיל כמויות ב-2.

Avatar
גלי (11:46 21.06.2019)

שלום רב לך רציתי לדעת איך עושים את הקרם? בתודה מראש…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 21.06.2019)

היי גלי,
אפשר לראות את המתכון לקרם בלינק הזה- איך מכינים קצפת.

Avatar
סימון (20:04 13.05.2019)

היי
קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!!! לעולם לא התאכזבתי מאף מתכון! תמיד מוצלחים !!!
כיף!!!
שאלה: אם אני משתמשת בקמח רגיל , כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף???
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 13.05.2019)

היי 🙂
כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.

Avatar
אדיר (12:12 10.04.2019)

אשמח לדעת איך להכפיל מנות ב1.5 והאם זה יוצא יבש???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 10.04.2019)

אלה הכמויות:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
¾ כוס מיץ
¾ כוס מים
2 ורבע כוסות קמח תופח
¾ כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
זה לא יוצא יבש אבל אם שמים קרם כדאי להרטיב את העוגה.

Avatar
טליה (11:03 1.04.2019)

תודה על כל המתכונים והתגובות!!! אני רוצה להכין עוגת טורט ב2 תבניות קטנות מלבניות (A5). צריך להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 1.04.2019)

היי טליה,
אם הגובה/עומק של התבנית המלבנית הוא 5 ס"מ אז הכמויות שבמתכון מתאימה.

Avatar
אנה (19:26 24.03.2019)

במה אפשר להחליף את הקונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 24.03.2019)

בקמח רגיל.

Avatar
מיראל (19:31 23.03.2019)

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 20?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 23.03.2019)

הכמות מתאימה לתבנית 24-23.
אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס"מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים גדולות (L או XL)
חצי כוס (100 ג') סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
שליש כוס (80 מ"ל) מים
כוס (140 ג') קמח תופח
שליש כוס (46 ג') קורנפלור
סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר

Avatar
שירה (15:05 7.03.2019)

היי אפרת! קודם כל מתכון מעולה.רציתי לשאול, אם במתכון לעוגת טורט יש 4 ביצים בגודל M ויש לי רק L כמה אני צריכה לשים?
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 7.03.2019)

עדיין לשים 4.

Avatar
אהובה (21:55 26.02.2019)

אפשר לשים מעל תותים וג'לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 26.02.2019)

כן.

Avatar
אהובה (17:13 26.02.2019)

ערב טוב

למה העוגה לא יוצאת גבוהה כאשר היא יוצאת מהתנור היא נופלת

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 26.02.2019)

היי אהובה,
העוגה אמורה לצאת גבוהה. אם היא צונחת מאוד זה יכול להיות בגלל אחת הסיבות הבאות:
העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
מעבר קיצוני בין חום לקור.

Avatar
אהובה (16:46 27.02.2019)

שלום לך

הכנתי את העוגה בדיוק כמו שכתוב כתוב שזמן האפיה 40 45 דקות אבל לאחר 35 דקות ראיתי שנוצרו סדקים בעוגה בדקתי אותה והיא היתה מוכנה כיביתי את התנור אבל השארתי את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה למשך 30 דקות ובכל זאת היא יצאה נמוכה
יש לך מושג למה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 27.02.2019)

באיזה תבנית השתמשת?
בדקת עם קיסם במספר מקומות במרכז העוגה?

Avatar
שירה (13:04 26.02.2019)

היי. על טורבו או רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 26.02.2019)

רגיל. חום עליון ותחתון.

Avatar
עדן (06:47 24.02.2019)

היי אפשר בבקשה כמויות לתבנית 28 ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 24.02.2019)

אם התבנית לא גבוהה במיוחד אז אלה הכמויות המומלצות:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

Avatar
אסנת (19:11 21.02.2019)

אפשר לשים קרם מעל? ציפוי שוקולד? ואם כן חייבים סירופ סוכר לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 21.02.2019)

אפשר לשים ציפוי שוקולד ואפשר לשים קרם. אם שמים קרם מומלץ להרטיב את העוגה בסירופ סוכר. בכל מקרה זה לא חובה.

Avatar
רותי (11:29 18.02.2019)

תודה אפרת על האתר!מאוהבת בו!
אפשר במקום קורנפלור קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 18.02.2019)

היי רותי 🙂
כן אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).

Avatar
קרינה (13:23 8.02.2019)

היי אפרת,
אם תוכלי לעזור לי יש לי מיץ תפוזים של תפוזינה האם הוא לא יהרוס את העוגה?
מצרפת תמונה תודה רבה על המתכונים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 8.02.2019)

זה בסדר גמור.

Avatar
עינב (20:43 4.02.2019)

היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח "כרגיל" ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 4.02.2019)

לא ניסיתי אבל בגדול לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
חופית (17:02 24.01.2019)

אני משתמשת במיקסר ידני אבל הבנתי שרצוי לא לערבב יותר מדי אז ערבבתי את הקמח והקןרנפלור בקערה נפרדת ואז הוספתי לבלילה וערבבתי עם מרית. וגם העוגה יצאה נמוכה ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 24.01.2019)

שימוש במטרפה עדיף על מרית כדי שלא יהיו גושים אבל אפשר להמשיך לערבב את הקמח והקורנפלור עם המיקסר על מהירות נמוכה יותר.

Avatar
חופית (16:24 24.01.2019)

היי אפרת, ראשית כל, תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים! אני מקפידה לערבב את הקמח והקורנפלור בקערה נפרדת ואז להוסיף לבלילה אבל נשארים גושי קמח למרות הערבוב. האם אפשר להשתמש במטרפה? תודה , חופית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 24.01.2019)

את משתמשת במיקסר ידני?

Avatar
עדי (13:51 2.01.2019)

האם ניתן להקציף ידנית???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 2.01.2019)

אפשר. העוגה תצא קצת פחות אוורירית אבל עדיין טעימה.

Avatar
לינוי (10:50 27.12.2018)

צריכה כמות שתספיק ל30 ילדים,מה הכמות שאני צריכה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 27.12.2018)

אני חושבת שכדאי להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמויות האלה:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

Avatar
שושי (10:33 13.12.2018)

נראה לי שיש לי תבנית 25.
מה הכמות שאני צריכה מכל דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 13.12.2018)

לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר

Avatar
מרים (20:50 6.12.2018)

האם אפשר להשתמש בתבנית אינגליש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:25 7.12.2018)

כן. הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.

Avatar
יראת (14:02 5.12.2018)

היי אפרת,
אני ממש נהנית מהאתר שלך כל כך כיף להכין ממנו מתכונים תמיד יוצא מוצלח.
אם אני רוצה להכין את העוגה חלבית צריך רק להחליף את המים בחלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 5.12.2018)

כן 🙂

Avatar
מיקי (23:50 1.12.2018)

את השמן, מיץ ומים מוסיפים להקצפה או שמפסיקים להקציף בשלב זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 2.12.2018)

מוסיפים להקצפה.

Avatar
מיקי (19:55 1.12.2018)

ביצים בגודל M כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 1.12.2018)

עדיין לשים 4 ביצים.

Avatar
רענן (13:33 30.11.2018)

האם אפשר להחליף את סירופ הסוכר בסירופ מיפל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 30.11.2018)

כן אפשר.

Avatar
מישהי (19:52 20.05.2019)

אפשר להחליף את הסירופ סוכר במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2019)

אפשר לשים רק מים אבל יותר טעים עם סירופ סוכר.

Avatar
מיקי (12:59 29.11.2018)

אין לי קמח תופח וקורנפלור, איך אפשר עם קמח רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 29.11.2018)

אפשר לשים 2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה.

Avatar
הילה (20:03 28.11.2018)

לצערי המתכון לא הצליח לי. לא ממש יודעת להסביר מה השתבש רק שהעוגה לא יצאה אוורירית אלא נוקשה שכזאת.. לא ממש כייפית לאכילה. יש לך מושג במה טעיתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 28.11.2018)

השתמשת בקמח "כרגיל"?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
באיזה כוס השתמשת?

Avatar
לירון (19:28 26.11.2018)

אני פשוט מכורה לאתר שלך! כל המתכונים שניסיתי (7) פשוטים מאוד להכנה ועם זאת טעימים כמו במסעדה (ואפילו יותר).. אין מתכון שחיפשית ולא מצאתי (צמחוני/ללא גלוטן וכו' לכל דבר יש מתכון)
תודה לך על האתר!
לגבי המתכון הזה:
מעדיפה להשתמש בתבנית חד פעמית, זה בסדר? עדיף מקרטון או מכסף?
אם אני רוצה לעשות את המתכון בגרסה ללא גלוטן יש אפשרות?
בגלל מחסור בזמן יש אולי אפשרות לא להכין את הקצפת אלא קנות קצפת מוכנה שבאה בספריי? זה יהרוס/ישנה במשהו? אם ניתן להשתמש בקצפת מוכנה האם היא צריכה להיות קרה או בטמפרטורה אחרת? כמה קצפת צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 26.11.2018)

היי, שמחה לשמוע 🙂
אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר לקנות קצפת מוכנה. לא משנה אן היא קרה או בטמפ' החדר. יש לשים בהתאם לכמות שרוצים.

Avatar
ה.ר (21:16 13.11.2018)

במה אפשר להחליף את הקונפלור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 13.11.2018)

אפשר להמיר בקמח ולשים סה"כ 2 כוסות קמח תופח.

Avatar
שיראל (11:21 6.11.2018)

היי שלום, גם אני נתקלת עם הבעיה הזו…
עדיף לא לחמם מראש את התנור…?
ועד מתי נכון להפסיק לערבב…?
ועוד שאלה האם אפשר משו אחר במקום קרונפלור..? ומה עם תבניץ מרובעת רגילה..? סבבה לעוגה כזו?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 6.11.2018)

היי שיראל,
באיזה בעיה את נתקלת?
חשוב לחמם מראש את התנור לפחות 7-10 דקות מראש.
לאחר שמוסיפים את הקמחים יש לערבב כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
אפשר לשים קמח רגיל (סה"כ 2 כוסות קמח תופח).
אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

Avatar
חיה (10:10 6.11.2018)

שלום
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 6.11.2018)

מאחר וקמח תפו"א הוא קצת יותר "כבד" אני מציעה לשים רק 2 כפות והיתר קמח רגיל (הכוונה ל2 כוסות קמח רגיל פחות 2 כפות).

Avatar
נילי רוזנברג (20:13 4.11.2018)

תודה רבה. המתכונים טעימים ואופן ההכנה ברור בהחלט. יישר כוחך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 4.11.2018)

תודה נילי 🌺

Avatar
ריקי (12:13 4.11.2018)

היי אפרת!
העוגה נראת מעולה!!
אני אופה בדרך כלל בתבנית 26 מה הכמויות שמתאימות לגודל הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 4.11.2018)

היי ריקי,
כמויות לתבנית 26:
6 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ורבע סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כוס מיץ פחות כף
3/4 כוס מים
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל כמו בתמונה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ריקי (23:12 4.11.2018)

תודה רבה!!😊

Avatar
ספיר (08:49 16.11.2018)

במה אפשר להמיר את הקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 16.11.2018)

במקום קורנפלור אפשר לשים חצי כוס קמח תופח (סה"כ 2 כוסות קמח תופח לכל המתכון).

Avatar
ענת (23:57 1.11.2018)

היי
את התבנית בינונית שכתבת 22X31 ראיתי שהמרת תבניות והבנתי מה הכוונה,
אבל לא הבנתי איזה גודל זה תבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24.
יש לך במקרה תמונה של התבניות שאת יכולה לעלות לפה?
אם כן יעזור מאווד
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 2.11.2018)

צירפתי תבנית מאלומיניום בקוטר 24. תסתכלי בלינק המצורף על תמונת העוגה. הכנתי אותה בתבנית 22.5 מקרטון – עוגת שקדים.

Avatar
ענת (22:12 1.11.2018)

היי..
המתכונים שלך פשוט מושלמים!!
אין שבוע שאני לא מצפה לעוד מתכון חדש.. מעוגיות אלפאחורס קלות ופשוטות להכנה (שאף פעם לא חשבתי שאצליח להכין אלפאחורס) ועד עוגיות מקמח כוסמין ללא סוכר שהכנתי לסבתא שלי שיש לה סכרת!!! וכמובן הרולדה ומתכון לשמרים המושלמים שלך!! וכמובן תודה על הטיפים והתגובות המהירות.
בקשר לעוגה הזו.. לא הבנתי את הגודל של התבנית? זה הצד הפחות חזק שלי..
יש תבנית עגולה רגילה ויש תבני מלבנית בינונית רגילה שאני מכירה
מה הכוונה במתכון הזה?
תודה ענקית!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 1.11.2018)

היי ענת,
קודם כל תודה רבה, כיף לשמוע ❤️
לגבי העוגה, היא מתאימה לתבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24. אם יש לך סרגל אני ממליצה שתמדדי את הקוטר העליון של התבנית.
העוגה גם מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31. את יכולה לראות את התבניות המלבניות בלינק הזה- המרת תבניות.

Avatar
רותם (11:25 25.10.2018)

יצא מושלם!!! והכי כיף שזה בלי להפריד ביצים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 25.10.2018)

תודה רותם 🙂

Avatar
מירב (15:35 22.10.2018)

היי,

האם זה מתאים בתור עוגת יום הולדת ואיך אפשר להדביק עליה דף מבצק סוכר? (כי הבן שלי לא אוהב עוגות שוקולד).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.10.2018)

כן. אפשר להדביק על העוגה דף מבצק סוכר אבל יש צורך להכין ציפוי לפני. אפשר להכין את הציפוי על ידי המסה של שוקולד לבן עם 30 גרם חמאה.

Avatar
דני (11:05 22.10.2018)

בוקר טוב
אפשר כמויות לתבנית 20
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 22.10.2018)

היי דני,
אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס"מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים גדולות (L או XL)
חצי כוס (100 ג') סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
שליש כוס (80 מ"ל) מים
כוס (140 ג') קמח תופח
שליש כוס (46 ג') קורנפלור
סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר

Avatar
דני (21:25 22.10.2018)

תודה

Avatar
ליבני אורנה (10:02 21.10.2018)

תודה על המתכונים הנהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 21.10.2018)

בשמחה ❤️

Avatar
בל (00:18 19.10.2018)

תודה את מדהימה כתמיד!
מה אני יכולה לעשות במקום הקמח התופח? אני יכולה להשים פשוט א.אפיה? ואם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 19.10.2018)

כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

Avatar
רז (18:57 18.10.2018)

אפשר בימקום התפוזים משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 18.10.2018)

אפשר לשים חלב או מים.

Avatar
Lili (11:49 18.10.2018)

שלום אפרת,
את מקור השראה עבורי ביום יום, תודה לך.
האם המכון הזה מתאים כבססיס לעוגת סברינה

תודה רבה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 18.10.2018)

תודה לילי
לדעתי כן ואגב יש באתר מתכון לסברינה (שאפשר להכין גם בתבנית אינגליש קייק במקום במאפינס).

Avatar
עדה אביטוב (11:41 18.10.2018)

הי אפרת, אני מבקרת קבועה של בלוג זה ותמיד המתכונים שעד כה לקחתי מכאן היו מדויקים ומוצלחים בעיקר העוגות ועל כך רוב תודות וכל הכבוד לך. לגבי מתכון זה, כיצד ניתן לשלב בו אבקת קקאו כדי לקבל עוגת ספוג "שוקולדית" שאוכל לחתוך אותה לשתי שכבות וביניהן למרוח קרם שוקולד. האם להפחית מכמות הקמח על מנת להוסיף אבקת קקאו? והאם להוסיף סוכר לאחר תוספת קקאו.
תודה מראש
עדה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 18.10.2018)

תודה עדה
יכול להיות שאפשר להפחית 2 כפות מקמח הקמח ולהוסיף 2 כפות אבקת קקאו. בכל מקרה, אני ממליצה דווקא על המתכון הזה- עוגת שוקולד עם קצפת. זו עוגה שמתאימה גם למילוי קצפת באמצע.

Avatar
מלכה (15:27 18.10.2018)

סליחה על ההתערבות אבל נראה לי שזה קשור לתנור.
בדירה הקודמת שגרתי העוגות היו מוצלחות אחת אחת ובתנור בדירה הנוכחית כל העוגות יוצאות לי דחוסות ולא אפויות מספיק באמצע.
אותן עוגות בתנור הקודם יצאו 100% ובתנור הנוכחי דחוסות וכבדות (לא משנה כמה מעלות שמתי ולמעלה או למטה ניסיתי הכל ולא עוזר)
מקווה שרק אלו יהיו הייסורים שלי בחיים 😉
בהצלחה!!! 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 18.10.2018)

מסכימה איתך שאם אין בעיה של ערבוב יתר או חימום מראש של התנור זה יכול להיות קשור בתנור (רציתי קודם לשלול את אלה לפני שאני מאשימה את התנור 😄).
תודה מלכה 🌺

Avatar
מרים (09:33 18.10.2018)

תודה על המתכונים המעולים!!!!
אני מבקרת קבועה כאן :). ו.. תמיד יוצא מוצלח!!!
חשוב לי לציין שאת מאוד מוסברת ומובנת וזה מה שעוד יותר עושה את האתר בשבילי!

שאלה לי- יוצא לי (פעמים רבות) עוגות דחוסות, למרות שאני פועלת ממש כמו ההוראות.
גם בעוגות בחושות וגם במופרדות, האם קשור לתנור????
או עניין של ערבוב ןאמידת הזמן עד כמה.
אשמח מאוד לתגובתך.. לפעמים אני מיואשת מלנסות שוב.
ו..שוב תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 18.10.2018)

תודה מרים 💜
לגבי המרקם הדחוס- אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?

Avatar
תהילה (08:56 18.10.2018)

היי אפרת! תודה ענקית, המתכונים שלך תמיד מצליחים והכי טעימים!!
אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 18.10.2018)

אני חושבת שכן ונראה לי שכדאי לשנות את היחס ולשים ¾1 כוסות קמח לבן + ¼ כוס קמח תפו"א.

Avatar
דנה (22:22 17.10.2018)

אני אוהבת את האתר! מתכונים קלים וטעימים ולאחרונה גם בריאים (אפילו בגזרת העוגות והבצקים!)
תודה אפרת!

אם מכינים בתבנית בגודל 20X30 זמן האפייה משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 18.10.2018)

תודה דנה 💜
זמן האפיה לא אמור להשתנות.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.