זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
שליש כוס (66 ג’) סילאן
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים (לערבב רבע כוס מים רותחים+ רבע כוס מים רגילים)
כוס (140 ג’) קמח תופח
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
שליש כוס (35 ג’) אגוזים קצוצים/טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, סילאן ומים חמים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערה: לכל מי שתוהה האם אפשר לוותר על הסוכר אז זה פחות מומלץ. מאחר ולסילאן יש טעם חזק, הסוכר מאזן את הטעם.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
אפש3 לוטתר על האגוזים?
כן אפשר.
היי אפרתוש אני מה זה אוהבת את המתכונים שלך. פשוטים, טעימים, קלים. אני מחפשת מתכונים רק באתר שלך!!!!!!!!!
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי את העוגה לפי ההנחיות במתכון והעוגה יצאה דחוסה ולא אפויה מבפנים, מאכזב
היי קרן,
מצטערת לשמוע שיצא כך…
הנה כל הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊
הי אפרת, תודה על האתר שלך! אני משתמשת בהמון מתכונים שלך וכל המשפחה נהנת. הכנתי את העוגה הזאת, והיא יצאה מאוד דחוסה, בחוץ כמעט שרוף, ומבפנים לא לגמרי אפוי. את יודעת אולי למה זה יצא ככה? =
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר(:
הנה כמה סיבות לבעיה שתיארת:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
אפית בתבנית אינגליש קייק?
אפית בתכנית קו עליון ותחתון (לא טורבו) על 175 מעלות?
תודה רבה גם על השקעת הזמן במענה מפורט לכל שואל. כל הכבוד על האכפתיות!!!! האתר מקסים. שאלה, בבקשה- האם כדאי להוציא העוגה מיד מהתנור בגמר האפייה, או להשאיר דלת התנור פתוחה מעט? האם כדאי לכסות בנייר כסף?0(אף פעם לא ידעתי באיזה צד. או ש…שמעתי שעדיף בניילון נצמד(??)
היי,
תודה על המילים החמות!
באופן כללי, כל עוד לא מצוין אחרת במתכון יש להוציא את העוגה מהתנור בסיום האפייה.
אפשר לעטוף את העוגה לאחר קירור בנייר כסף כדי שתישמר בצורה טובה.
עטיפת עוגות חמות מהתנור בניילון נצמד מתאימה בעיקר לעוגות בחושות ולפעמים גם בעוגות שמרים.
הפעולה הזו גורמת לסביבה לחה יותר לעוגה ובכך שומרת על עסיסיות העוגה.
היי אפרת!
חג שמח 😁
אין על האתר שלך פשוט מושלם👍 מתכונים אחד אחד
רציתי לשאול אותך לאחרונה הכנתי 3 עוגות בחושות מהמגוון שלך ובינהם זו ושלושתם יצאו דחוסות ממש. כמעט לא אכיל
איזו טעות יכולה להיות וכן התקשתי בערבוב החומרים אין לי מטרפה יש לי רק מיקסר-מקצף או כף 😊
עוד משהו שבשלושתם הכפלתי כמויות ואפיתי ב 2 תבניות אולי קשור
ועוד שאלה כוס זה אומר כמה מ”ל?
תודה רבה מראש
היי תילי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
הנה כל הסיבות שאני יכולה לחשוב עליהן שגורמות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
חג שמח😊
שלום! תודה רבה על המתכונים, נעזרת בהם הרבה מאוד(: אני רוצה להכין כמות גדולה של העוגה, האם אפשר להכפיל ב3 ולשים בתבנית של תנור?
היי רעות,
אין בעיה להכין כמות כפולה פי 3, אבל תבנית התנור אינה מתאימה לעוגות משום שהיא נמוכה מדי…
את יכולה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית 32*25 או תבנית עגולה בקוטר 26.
בהצלחה😊
היי אפרת, יש לי בעיה קטנה בהכנת העוגה… הכפלתי כמויות, שמתי כבר הכל, כולל את הקמח התופח אבל הוא הספיק לי רק לכוס אחת. מה אני עושה?
זה קריטי אם אני אשים פשוט עוד כוס אחת של קמח לבן רגיל+ א. אפייה?
היי,
אין בעיה, אפשר לשים כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה(:
תודה רבה רבה! אגב, שמתי בינתיים את העוגה במקרר, כי רציתי לחכות לתשובה ממך ןפחדתי שהיא תתקלקל בחוץ. האם יש עם זה בעיה? שוב תודה!😁
עשית נכון, יש לשמור במקרר😊
מלא גושיים 😒
השתמשת במקרה בקמח תופח? יש פעמים שהקמח עצמו גושי יחסית ולכן נוצרים גושים בתערובת.
בנוסף, אני רואה שאת מערבבת עם לקקן, האם את משתמשת רק בו לכל אורך המתכון? אם כן כדאי לדעת שעדיף לערבב עם מטרפה ידנית לפני הוספת הקמח.
כרגע, מכיוון שיש בתערובת הרבה גושים כדאי לערבב עם כף עד שלא נשארים הרבה גושים.
בהצלחה!
השתמשתי בקמח רגיל + אבקת אפייה
מעניין… הסתדרת בסוף עם הערבוב? איך יצא?
על הפנים חחחח
ממש מוזר, בואי ננסה להבין למה זה קרה😊
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
ערבבת רק עם לקקן ולא עם מטרפה או כף?
יכול להיות שהמים שהשתמשת בהם היו חמים יחסית?
הכנסת את המרכיבים לקערה לפי הסדר הרשום במתכון?
אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה להוסיף?
היי,
תוסיפי כפית אבקת אפייה😊
שלום אפרת,
האם במקום סוכר אפשר לשים סוכר וניל, או אבקת סוכר ובאיזה כמות?
אפשר לשים שקית סוכר וניל + 2 כפות אבקת סוכר.
היי ((:
מעריצה של האתר והמתכונים!
ניסיתי להכין את העוגה לשתי תבניות והכפלתי כמויות.
העיסה יצאה עם גושים והכמות הייתה ממש קטנה לשתי תבניות.. מה עשיתי לא נכון?
תודה!
לא משנה יצא נהדר למרות הכל
זה התסדר באפייה (((:
עוגה נהדרת!
עשיתי חצי קמח מלא
שמחה שזה הסתדר 🙂
לגבי הכמות, באיזו כוס השתמשת?
בכוס מדידה.
אני עדיין תוהה איך נעלמו הגושים באפייה? 🤔
חשוב לוודא שמדובר בכוס בנפח 240 מ”ל (יש גם כוסות מדידה קטנות יותר).
יכול להיות שהגושים נמסו במהלך האפיה 🙂
היי, שכחתי להוסיף חצי כוס מים חמימים למתכון כי סמכתי על זה שאני זוכר אותו ובגלל זה לא הסתכלתי במתכון… הבלילה יצאה לי נורא סמיכה… היא כבר בתוך התבנית, בדרך לתנור. מה לעשות…?
.
.
היי יאיר,
בשלב זה אין כך כך מה לעשות.
מה שיכול לקרות זה שהעוגה תצא קצת קשה ופחות עסיסית.
תחכה לראות איך יצא. מקווה שייצא בכל זאת בסדר.
היי אפרת, באיזה גודל הביצים? תודה רבה! מת על המתכונים שלך!
היי יאיר,
אפשר להשתמש בכל גודל במתכון הזה 🙂
היי אפרת, הרבה זמן לא נפגשנו זאת גליה, מה שלומך? רציתי לשאול אותך משהו. בזמן האחרון כשאני מכינה עוגות, אז הן יוצאות טובות ואחרי כמה ימים מקבלות מין טעם ומרקם צמיגי כזה מוזר, או שצד אחד שלהן יבש וצד אחד שלהן עסיסי. למה זה קורה? תודה אהובה שלי, את מקסימה! המשך יום נעים לך!❤️
היי גליה,
מה שלומך? 🙂
איך את מאחסנת את העוגה?
היי אפרת, סליחה שלקח לי כ”כ הרבה זמן לענות. עניינים של תחילת שנה… אני פשוט שמה אותה בחוץ במקום לא חם ולא קר מדי, ומעליה נייר כסף. מה, זה לא בסדר? אולי אני צריכה להתחיל לאחסן אותה במקרר עם כל החום הזה? תודה רבה!
אין בעיה 🙂
זה בסדר איך שאת מאחסנת את העוגה.
בימים חמים כדאי להכניס את העוגה למקרר לאחר 24 שעות .
היי! תודה רבה ושוב סליחה על ההמתנה.
עוגה מעולה!!! הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן , נשארה עסיסית גם אחרי כמה ימים במקרר
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה
וואו עוגה פשוט מדהימה! עסיסית, רכה, עם שילוב מנצח של טעמים!
הוספתי קצת קוקוס סתם כי אני אוהבת… יצא מושלםםםםם
שמחה שאהבת 🙂
תודה רותי
היי עוגה מעולה!! ניסיתי להכין עם חלב יצא מושלם, רציתי לדעת אם ניתן לשים שמנת מתוקה במקום מים/ חלב ? ואם כן איזה כמות
כן. אפשר לשים שני שליש כוס שמנת מתוקה.
הכנתי כמות כפולה..
יצא טעיםםםםםםםםםםם ורך ושווה ביותר
התחסל מהר!!
תודה
תודה נוריה, שמחה לשמוע 🙂
היי,
העוגה בתנור כבר חצי שעה, החלק העליון מוכן ובפנים היא עדיין מאוד רטובה.
מה את מציעה לעשות?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך
יש להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש, לא משנה כמה זמן זה לוקח. אם החלק העליון שחום מידי יש להנמיך את הטמפ’ ב-10 מעלות.
אם משתמשת בדבש במקום בסילאן, עדיין לשים 2 כפות סוכר?
אפשר להפחית לכף סוכר.
אין לי אגוזים, אפשר לוותר עליהם?
כן אפשר.
עוגה מצויינת! הכנתי עם תחליף סוכר וסילאן בלי תוספת סוכר, עבור אבא שלי שהוא חולה סכרת. יצאה נהדרת. תודה על המתכון.
תודה דורית 🙂
הי אפרת, העוגה הזאת מדהימה! עוד לא יצא לי למצוא מתכון עם כל כך מעט סוכר וטעים! רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בה כבסיס לעוגת תפוחים או פירות אחרים/שוקולד וכו’.
תודה
שמחה שאהבת 🙂
לשאלתך אני חושבת שכן.
היי אפרת בוקר טוב תגידי, אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן אפשר.
האתר מצוין! אליו אני תמיד פונה לחפש מתכונים.
הרבה פעמים אין בחנות ביצים גדולות. אשמח אם תכתבי במתכונים גם כמה ביצים M יתאימו למתכון. מה לגבי עוגת סילאן? בכמה ביצים M להשתמש?
היי,
אני אסכם שיהיה יותר ברור 🙂
אם לא ציינתי גודל ביצים במתכון -אפשר להשתמש בכל גודל. כמו במתכון הזה.
אם רשמתי “ביצים גדולות” אז אם יש לך ביצים קטנות (M) אז יש לשים ביצה אחת יותר.
אם רשמתי “רצוי ביצים גדולות” אז אפשר להשתמש בביצים קטנות (M) באותה כמות.
גמר חתימה טובה!
תודה על המתכון אפרת יקרה!! הילדים שלי חיסלו את העוגה.
שמחה לשמוע!
תודה גליה 🌷
שלום רב אפרת האם אפשר להוסיף טחינה גולמית לעוגה? איזה כמות? שנה טובה וחג שמח .
שנה טובה 🙂
הייתי מתחילה ב-2 כפות ומגדילה את הכמות בפעם הבאה (אם יוצא מוצלח).
המתכון כתוב מצוין, הכמויות המדודות והסדר בו הן מופיעות. לא מובן מאליו! טרם טעמתי, בע”ה ייצא מוצלח…
תודה ניצן 🙂
חג שמח ושנה טובה 🌺
העוגה היתפוצצה למעלה
התפוצצה הכוונה נסדקה/התבקעה בחלק העליון? אם כן, זאת תופעה טבעית, בעיקר בתנורים חזקים. אם תסתכל על התמונה תראה שגם העוגה שאני הכנתי סדוקה בחלק העליון. זה לא אמור לפגוע בטעם.
הי, האם ניתן להקפיא?
כן אפשר.
נראה טעים.
יש אפשרות להחליף בקמח כוסמין (מלא) לדעתך? או יצא דחוס מדי?
אפשר. זה ייצא קצת פחות אוורירי אבל עדיין טעים.
שלום,
האם אפשר להחליף את המים בחלב?
כן, אפשר.
שלום רוצה להכין את העוגה ללא סוכר. אבל שיהיה מתוק לילדים. האם אפשר להחליף בדבש או סילאן? תודה
היי שרה,
בסילאן לא כדאי כי הטעם יהיה חזק מידי. עדיף בדבש.
היי
אני רומה להחליף את הסילאן בריבת אוכמניות האם כדאי במתכון הזה או אחר?
לא בטוחה שכדאי. אני חושבת שעדיף להכין את עוגת השזיפים ולהחליף את השזיפים בריבת אוכמניות.
שלום אפרת,
איך לאפות אם אני אכין בתור מאפינס? כמה זמן בתנור ובאיזו מידת חום?
תודה רבה!
היי הדס,
יש לשמן את השקעים לפני ולאפות ב175 מעלות במשך 15-20 דקות.
אז בסוף הכנתי מקמח כוסמין מלא, 140 ג’, ומאפינס והרי התוצאה:
נראה מעולה! 😍
תודה הדס.
היי 🙂
האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים, או בתחליף אחר לביצים?
היי שירה,
בגדול רסק תפוחים יכול להוות תחליף לביצים (על כל ביצה רבע כוס רסק) אבל לא ניסיתי בעוגה הזאת.
צהרים טובים!!!
נהנת מהמתכונים שלך מאוד.
מכינה עכשיו את העוגה והתבלבלתי ושמתי כוס מים (כפול מהכמות) . האם אני יכולה להוסיף את כל המצרכים בכפול? ז”א להוסיף עוד 2 כפות סוכר ועוד 1/3 כוס שמן וסילאן?
,usv rcv uhuo bgho
היי ליאורה,
אם עדיין לא הוספת את הקמח אז כן. רק תוודאי שאת לא מתבלבלת.
הע, אם אני שמה קמח רגיל במקום תופח, כמה אבקת אפיה אצטרך להוסיף?
יש לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
שלום אפרת,
תודה על המתכונים הקלים והטעימים!
הכנתי כמות כפולה ויצא לי מרקם דחוס, נראה לך בגלל הכמויות?
תודה!
היי יהודית,
כשמכפילים כמויות אז המרקם יוצא קצת פחות אוורירי בעיקר אם מערבבים יותר מידי לאחר הוספת הקמח.
הי אפרת
יש לי סילאן ממותק (עם סירופ גלוקוזה ותמרים)
האם לשים בכ”ז את כמות הסוכר שבמתכון?
תודה
היי שרה,
העוגה כמו שהיא לא מאוד מתוקה. היא במתיקות סבירה לכן אם את אוהבת מתוק תשאירי את הכמות כמו שהיא למרות סוג הסילאן. אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז שימי כרבע כוס סילאן.
אני מודה לך מאוד על כל המרשמים
כל פעם שאני מחפפשת להתחדש במטבח אני ניגשת לאתר שלך!
תודה שמחה, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
תודה על המתכון 👍🏼
השתמשתי בסוכר חום והוספתי חתיכות קטנות של תמרים
עשיתי עם הכמות שנתת 10 מאפינס
יצא ממש טעים
נראה מצוין!
תודה שמחה ויום מקסים
תודה רבה על המתכון עוגה טעימה מאוד למרות שלא שמתי אגוזים בגלל הילדים
תודה תמי, שמחה שיצא טעים 🙂
עוגה מאלפת הוצאתי את האגוזים מפני שיש לי ילדים קטנים אבל יצא טוב גם בלי
עוגה נפלאה בטעמה, וגם מרשימה. שילשתי את החומרים ואפיתי שלוש “במכה אחת”
בפעם הראשונה שכחתי להוסיף סוכר והיא היתה טובה גם כך. תודה לך
תודה שרה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת
אני חוזרת שוב ושוב לאתר שלך, תודה רבה על הכל!
האם יש תחליף נטול גלוטן לקמח?
תודה
היי מרים,
ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל.
אפשר נוספת היא לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן + שליש כוס קמח אורז.
כמובן שבכל מקרה יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
שלום אפרת.
שוקל להחליף את האגוזים בצימוקים (או חמוציות).
האם לדעתך המתיקות שלהם (לעומת האגוזים) תשתלב טוב עם הסילאן?
כמו כן אני רוצה להכין עוגה אחת מלבנית – פשוט להכפיל כמויות?
פעם ראשונה שלי כאן – וממה שאני רואה בהחלט לא פעם אחרונה (-:
תודה מראש,
נדב.
היי נדב,
קודם כל ברוך הבא לאתר 🙂
אפשר. לדעתי כדאי לשים בתור התחלה כרבע כוס. לגבי המתיקות, נראה לי שכן.
אם אין לך בעיה עם אגוזים אז אפשר אפילו לשלב אגוזים וצימוקים. נראה לי שילך טוב ביחד.
לעוגה מלבנית בגודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
בהצלחה ויום נפלא
הכנתי את העוגה היום יצאה נהדרת וטעימה קלה להכנה לא היה לי מספיק סילאן אז הוספתי גם דבש
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עוד מתכון מדויק ומוצלח. ממש 10 דקות עבודה.
*העוגה חייבת להתקרר לגמרי לפני שאוכלים אותה.
שמחה שאהבת.
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂
שלום,
האם אפשר לוותר על אגוזים?
תןדה ושבת שלום!
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
אפשר לבתר על האגוזים או לשים משהו אחר במקום בעלי לא אוהב אגוזים בעוגה
אפשר לוותר.
רכה וטעימה !
תודה
תודה יקירה 🙂
אפרת שלום
עוגה נהדרת ובכלל אתר נפלא
הייתי רוצה לצפות את העוגה
האם יש לך רעיון לקרם או איזשהו ציפוי
תודה רבה
היי גלית,
לעוגה הזאת דווקא לא הייתי עושה ממש קרם. אולי הייתי מזלפת מעל קצת סירופ מייפל או מפזרת אבקת סוכר.
הי, זה בסדר שהבלילה נוזלית???
הבלילה אמורה להיות לא דלילה מידי אבל די נוזלית.
השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
שלוו אםרת, האם אפשר להשתמש בקמח מלא? באיזו כמות?
תודה רבה!!!
היי לבנת,
לדעתי עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה. אם יש לך קמח כוסמין מלא זה יכול לצאת מוצלח יותר ואז אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אם בכל זאת את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה.
תודה רבה!!!
אנסה ואעדכן 😃
היי אפרת היקרה.
רציתי להכין עוגת בננות ( כי יש לי כאלה על סף הזריקה), אך מאחר וראיתי את העוגה הזו, נדלקתי…אני מכינה עכשיו.
מה דעתך שאוסיף בננות ?
עדכונים בהמשך
היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו.. ניסית לשים בננות בעוגה?
אם לא ניצלת עדיין את הבננות את יכולה להכין גם עוגת בננות או עוגיות בננה ולהקפיא את אחת העוגות לפעם אחרת.
צהריים טובים
במה אפשר להחליף את הביצים?
היי לילך,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני מצרפת לך לינק לתחליפי ביצים אפשריים.
אשמח גם אני ללינק הזה. בבקשה תני גם לטבעונים להנות מהמתכונים.
תודה ויום נפלא🙂
בוודאי, את מוזמנת להכנס ללינק ולשמור אותו.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת, אין לי קנמון. יש אפשרות לשים משהו אחר במקום? ותודה רבה על המתכונים הנפלאים. הכל יוצא כל כך טעים!!
היי תמרה,
לדעתי הקינמון ממש מוסיף ולא הייתי ממליצה לוותר עליו.