שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

שליש כוס (66 ג’) סילאן

חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים (לערבב רבע כוס מים רותחים+ רבע כוס מים רגילים)

כוס (140 ג’) קמח תופח

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון

שליש כוס (35 ג’) אגוזים קצוצים/טחונים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, סילאן ומים חמים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: לכל מי שתוהה האם אפשר לוותר על הסוכר אז זה פחות מומלץ. מאחר ולסילאן יש טעם חזק, הסוכר מאזן את הטעם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט בורגול ועגבניותסלט בורגול ועגבניות
שייק ירוק שייק ירוק
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רייזל (17:02 8.07.2024)

אפש3 לוטתר על האגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 8.07.2024)

כן אפשר.

avatar
שרי (22:22 5.07.2023)

היי אפרתוש אני מה זה אוהבת את המתכונים שלך. פשוטים, טעימים, קלים. אני מחפשת מתכונים רק באתר שלך!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 6.07.2023)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
קרן (12:28 24.06.2022)

הכנתי את העוגה לפי ההנחיות במתכון והעוגה יצאה דחוסה ולא אפויה מבפנים, מאכזב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 24.06.2022)

היי קרן,
מצטערת לשמוע שיצא כך…
הנה כל הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊

avatar
צופיה (22:51 29.05.2022)

הי אפרת, תודה על האתר שלך! אני משתמשת בהמון מתכונים שלך וכל המשפחה נהנת. הכנתי את העוגה הזאת, והיא יצאה מאוד דחוסה, בחוץ כמעט שרוף, ומבפנים לא לגמרי אפוי. את יודעת אולי למה זה יצא ככה? =

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:17 29.05.2022)

היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר(:
הנה כמה סיבות לבעיה שתיארת:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
אפית בתבנית אינגליש קייק?
אפית בתכנית קו עליון ותחתון (לא טורבו) על 175 מעלות?

avatar
אפרת (02:18 13.04.2022)

תודה רבה גם על השקעת הזמן במענה מפורט לכל שואל. כל הכבוד על האכפתיות!!!! האתר מקסים. שאלה, בבקשה- האם כדאי להוציא העוגה מיד מהתנור בגמר האפייה, או להשאיר דלת התנור פתוחה מעט? האם כדאי לכסות בנייר כסף?0(אף פעם לא ידעתי באיזה צד. או ש…שמעתי שעדיף בניילון נצמד(??)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 13.04.2022)

היי,
תודה על המילים החמות!
באופן כללי, כל עוד לא מצוין אחרת במתכון יש להוציא את העוגה מהתנור בסיום האפייה.
אפשר לעטוף את העוגה לאחר קירור בנייר כסף כדי שתישמר בצורה טובה.
עטיפת עוגות חמות מהתנור בניילון נצמד מתאימה בעיקר לעוגות בחושות ולפעמים גם בעוגות שמרים.
הפעולה הזו גורמת לסביבה לחה יותר לעוגה ובכך שומרת על עסיסיות העוגה.

avatar
תילי (03:12 22.09.2021)

היי אפרת!
חג שמח 😁
אין על האתר שלך פשוט מושלם👍 מתכונים אחד אחד
רציתי לשאול אותך לאחרונה הכנתי 3 עוגות בחושות מהמגוון שלך ובינהם זו ושלושתם יצאו דחוסות ממש. כמעט לא אכיל
איזו טעות יכולה להיות וכן התקשתי בערבוב החומרים אין לי מטרפה יש לי רק מיקסר-מקצף או כף 😊
עוד משהו שבשלושתם הכפלתי כמויות ואפיתי ב 2 תבניות אולי קשור
ועוד שאלה כוס זה אומר כמה מ”ל?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 22.09.2021)

היי תילי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
הנה כל הסיבות שאני יכולה לחשוב עליהן שגורמות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
חג שמח😊

avatar
רעות (14:46 8.07.2021)

שלום! תודה רבה על המתכונים, נעזרת בהם הרבה מאוד(: אני רוצה להכין כמות גדולה של העוגה, האם אפשר להכפיל ב3 ולשים בתבנית של תנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:36 8.07.2021)

היי רעות,
אין בעיה להכין כמות כפולה פי 3, אבל תבנית התנור אינה מתאימה לעוגות משום שהיא נמוכה מדי…
את יכולה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית 32*25 או תבנית עגולה בקוטר 26.
בהצלחה😊

avatar
יאיר (17:35 25.06.2021)

היי אפרת, יש לי בעיה קטנה בהכנת העוגה… הכפלתי כמויות, שמתי כבר הכל, כולל את הקמח התופח אבל הוא הספיק לי רק לכוס אחת. מה אני עושה?

avatar
יאיר (17:39 25.06.2021)

זה קריטי אם אני אשים פשוט עוד כוס אחת של קמח לבן רגיל+ א. אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 25.06.2021)

היי,
אין בעיה, אפשר לשים כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה(:

avatar
יאיר (18:38 25.06.2021)

תודה רבה רבה! אגב, שמתי בינתיים את העוגה במקרר, כי רציתי לחכות לתשובה ממך ןפחדתי שהיא תתקלקל בחוץ. האם יש עם זה בעיה? שוב תודה!😁

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 26.06.2021)

עשית נכון, יש לשמור במקרר😊

avatar
עדי (16:34 24.06.2021)

מלא גושיים 😒

עוגת סילאן
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 24.06.2021)

השתמשת במקרה בקמח תופח? יש פעמים שהקמח עצמו גושי יחסית ולכן נוצרים גושים בתערובת.
בנוסף, אני רואה שאת מערבבת עם לקקן, האם את משתמשת רק בו לכל אורך המתכון? אם כן כדאי לדעת שעדיף לערבב עם מטרפה ידנית לפני הוספת הקמח.
כרגע, מכיוון שיש בתערובת הרבה גושים כדאי לערבב עם כף עד שלא נשארים הרבה גושים.
בהצלחה!

avatar
עדי (08:19 25.06.2021)

השתמשתי בקמח רגיל + אבקת אפייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 25.06.2021)

מעניין… הסתדרת בסוף עם הערבוב? איך יצא?

avatar
עדי (09:57 25.06.2021)

על הפנים חחחח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 25.06.2021)

ממש מוזר, בואי ננסה להבין למה זה קרה😊
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
ערבבת רק עם לקקן ולא עם מטרפה או כף?
יכול להיות שהמים שהשתמשת בהם היו חמים יחסית?
הכנסת את המרכיבים לקערה לפי הסדר הרשום במתכון?

avatar
אידה (21:07 18.05.2021)

אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:43 18.05.2021)

היי,
תוסיפי כפית אבקת אפייה😊

avatar
אוחנון (10:44 1.01.2021)

שלום אפרת,
האם במקום סוכר אפשר לשים סוכר וניל, או אבקת סוכר ובאיזה כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:09 1.01.2021)

אפשר לשים שקית סוכר וניל + 2 כפות אבקת סוכר.

avatar
ארי- (12:24 13.12.2020)

היי ((:
מעריצה של האתר והמתכונים!

ניסיתי להכין את העוגה לשתי תבניות והכפלתי כמויות.
העיסה יצאה עם גושים והכמות הייתה ממש קטנה לשתי תבניות.. מה עשיתי לא נכון?
תודה!

avatar
ארי- (13:23 13.12.2020)

לא משנה יצא נהדר למרות הכל
זה התסדר באפייה (((:
עוגה נהדרת!
עשיתי חצי קמח מלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:48 13.12.2020)

שמחה שזה הסתדר 🙂
לגבי הכמות, באיזו כוס השתמשת?

avatar
ארי- (14:14 13.12.2020)

בכוס מדידה.
אני עדיין תוהה איך נעלמו הגושים באפייה? 🤔

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 13.12.2020)

חשוב לוודא שמדובר בכוס בנפח 240 מ”ל (יש גם כוסות מדידה קטנות יותר).
יכול להיות שהגושים נמסו במהלך האפיה 🙂

avatar
יאיר (15:35 4.12.2020)

היי, שכחתי להוסיף חצי כוס מים חמימים למתכון כי סמכתי על זה שאני זוכר אותו ובגלל זה לא הסתכלתי במתכון… הבלילה יצאה לי נורא סמיכה… היא כבר בתוך התבנית, בדרך לתנור. מה לעשות…?
.
.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 4.12.2020)

היי יאיר,
בשלב זה אין כך כך מה לעשות.
מה שיכול לקרות זה שהעוגה תצא קצת קשה ופחות עסיסית.
תחכה לראות איך יצא. מקווה שייצא בכל זאת בסדר.

avatar
יאיר (19:07 28.11.2020)

היי אפרת, באיזה גודל הביצים? תודה רבה! מת על המתכונים שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 28.11.2020)

היי יאיר,
אפשר להשתמש בכל גודל במתכון הזה 🙂

avatar
גליה (16:11 7.08.2020)

היי אפרת, הרבה זמן לא נפגשנו זאת גליה, מה שלומך? רציתי לשאול אותך משהו. בזמן האחרון כשאני מכינה עוגות, אז הן יוצאות טובות ואחרי כמה ימים מקבלות מין טעם ומרקם צמיגי כזה מוזר, או שצד אחד שלהן יבש וצד אחד שלהן עסיסי. למה זה קורה? תודה אהובה שלי, את מקסימה! המשך יום נעים לך!❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 9.08.2020)

היי גליה,
מה שלומך? 🙂
איך את מאחסנת את העוגה?

avatar
גליה (19:31 28.08.2020)

היי אפרת, סליחה שלקח לי כ”כ הרבה זמן לענות. עניינים של תחילת שנה… אני פשוט שמה אותה בחוץ במקום לא חם ולא קר מדי, ומעליה נייר כסף. מה, זה לא בסדר? אולי אני צריכה להתחיל לאחסן אותה במקרר עם כל החום הזה? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 29.08.2020)

אין בעיה 🙂
זה בסדר איך שאת מאחסנת את העוגה.
בימים חמים כדאי להכניס את העוגה למקרר לאחר 24 שעות .

avatar
גליה (18:24 2.09.2020)

היי! תודה רבה ושוב סליחה על ההמתנה.

avatar
שרה (21:35 19.05.2020)

עוגה מעולה!!! הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן , נשארה עסיסית גם אחרי כמה ימים במקרר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:32 19.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה

avatar
רותי (17:40 3.04.2020)

וואו עוגה פשוט מדהימה! עסיסית, רכה, עם שילוב מנצח של טעמים!
הוספתי קצת קוקוס סתם כי אני אוהבת… יצא מושלםםםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 3.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רותי

avatar
הודיה (10:47 8.10.2019)

היי עוגה מעולה!! ניסיתי להכין עם חלב יצא מושלם, רציתי לדעת אם ניתן לשים שמנת מתוקה במקום מים/ חלב ? ואם כן איזה כמות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:07 10.10.2019)

כן. אפשר לשים שני שליש כוס שמנת מתוקה.

avatar
נוריה (16:07 12.09.2019)

הכנתי כמות כפולה..
יצא טעיםםםםםםםםםםם ורך ושווה ביותר
התחסל מהר!!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 16.09.2019)

תודה נוריה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אסיה (16:44 16.02.2019)

היי,
העוגה בתנור כבר חצי שעה, החלק העליון מוכן ובפנים היא עדיין מאוד רטובה.
מה את מציעה לעשות?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 16.02.2019)

יש להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש, לא משנה כמה זמן זה לוקח. אם החלק העליון שחום מידי יש להנמיך את הטמפ’ ב-10 מעלות.

avatar
שרונה (20:44 20.01.2019)

אם משתמשת בדבש במקום בסילאן, עדיין לשים 2 כפות סוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 20.01.2019)

אפשר להפחית לכף סוכר.

avatar
גילת (09:53 27.12.2018)

אין לי אגוזים, אפשר לוותר עליהם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 27.12.2018)

כן אפשר.

avatar
דורית (23:40 21.12.2018)

עוגה מצויינת! הכנתי עם תחליף סוכר וסילאן בלי תוספת סוכר, עבור אבא שלי שהוא חולה סכרת. יצאה נהדרת. תודה על המתכון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 22.12.2018)

תודה דורית 🙂

avatar
תהילה (09:55 14.12.2018)

הי אפרת, העוגה הזאת מדהימה! עוד לא יצא לי למצוא מתכון עם כל כך מעט סוכר וטעים! רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בה כבסיס לעוגת תפוחים או פירות אחרים/שוקולד וכו’.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 14.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂
לשאלתך אני חושבת שכן.

avatar
גליה (08:17 7.12.2018)

היי אפרת בוקר טוב תגידי, אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 7.12.2018)

כן אפשר.

avatar
אלישבע (14:53 17.09.2018)

האתר מצוין! אליו אני תמיד פונה לחפש מתכונים.
הרבה פעמים אין בחנות ביצים גדולות. אשמח אם תכתבי במתכונים גם כמה ביצים M יתאימו למתכון. מה לגבי עוגת סילאן? בכמה ביצים M להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 17.09.2018)

היי,
אני אסכם שיהיה יותר ברור 🙂
אם לא ציינתי גודל ביצים במתכון -אפשר להשתמש בכל גודל. כמו במתכון הזה.
אם רשמתי “ביצים גדולות” אז אם יש לך ביצים קטנות (M) אז יש לשים ביצה אחת יותר.
אם רשמתי “רצוי ביצים גדולות” אז אפשר להשתמש בביצים קטנות (M) באותה כמות.
גמר חתימה טובה!

avatar
גליה (20:37 2.11.2018)

תודה על המתכון אפרת יקרה!! הילדים שלי חיסלו את העוגה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 3.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה גליה 🌷

avatar
מיטל (13:11 10.09.2018)

שלום רב אפרת האם אפשר להוסיף טחינה גולמית לעוגה? איזה כמות? שנה טובה וחג שמח .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 11.09.2018)

שנה טובה 🙂
הייתי מתחילה ב-2 כפות ומגדילה את הכמות בפעם הבאה (אם יוצא מוצלח).

avatar
ניצן (10:24 9.09.2018)

המתכון כתוב מצוין, הכמויות המדודות והסדר בו הן מופיעות. לא מובן מאליו! טרם טעמתי, בע”ה ייצא מוצלח…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 9.09.2018)

תודה ניצן 🙂
חג שמח ושנה טובה 🌺

avatar
אבי (13:43 16.06.2018)

העוגה היתפוצצה למעלה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 16.06.2018)

התפוצצה הכוונה נסדקה/התבקעה בחלק העליון? אם כן, זאת תופעה טבעית, בעיקר בתנורים חזקים. אם תסתכל על התמונה תראה שגם העוגה שאני הכנתי סדוקה בחלק העליון. זה לא אמור לפגוע בטעם.

avatar
ענבר (00:46 6.06.2018)

הי, האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 6.06.2018)

כן אפשר.

avatar
ליאור (08:30 23.03.2018)

נראה טעים.
יש אפשרות להחליף בקמח כוסמין (מלא) לדעתך? או יצא דחוס מדי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 23.03.2018)

אפשר. זה ייצא קצת פחות אוורירי אבל עדיין טעים.

avatar
אנה (08:30 15.02.2018)

שלום,
האם אפשר להחליף את המים בחלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 15.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
שרה (15:42 6.02.2018)

שלום רוצה להכין את העוגה ללא סוכר. אבל שיהיה מתוק לילדים. האם אפשר להחליף בדבש או סילאן? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 6.02.2018)

היי שרה,
בסילאן לא כדאי כי הטעם יהיה חזק מידי. עדיף בדבש.

avatar
עדן (12:47 2.02.2018)

היי

אני רומה להחליף את הסילאן בריבת אוכמניות האם כדאי במתכון הזה או אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.02.2018)

לא בטוחה שכדאי. אני חושבת שעדיף להכין את עוגת השזיפים ולהחליף את השזיפים בריבת אוכמניות.

avatar
הדס (16:21 21.01.2018)

שלום אפרת,
איך לאפות אם אני אכין בתור מאפינס? כמה זמן בתנור ובאיזו מידת חום?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 21.01.2018)

היי הדס,
יש לשמן את השקעים לפני ולאפות ב175 מעלות במשך 15-20 דקות.

avatar
הדס (15:27 22.01.2018)

אז בסוף הכנתי מקמח כוסמין מלא, 140 ג’, ומאפינס והרי התוצאה:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 22.01.2018)

נראה מעולה! 😍
תודה הדס.

avatar
שירה (19:31 20.01.2018)

היי 🙂
האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים, או בתחליף אחר לביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 20.01.2018)

היי שירה,
בגדול רסק תפוחים יכול להוות תחליף לביצים (על כל ביצה רבע כוס רסק) אבל לא ניסיתי בעוגה הזאת.

avatar
ליאורה (11:55 18.01.2018)

צהרים טובים!!!
נהנת מהמתכונים שלך מאוד.
מכינה עכשיו את העוגה והתבלבלתי ושמתי כוס מים (כפול מהכמות) . האם אני יכולה להוסיף את כל המצרכים בכפול? ז”א להוסיף עוד 2 כפות סוכר ועוד 1/3 כוס שמן וסילאן?
,usv rcv uhuo bgho

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 18.01.2018)

היי ליאורה,
אם עדיין לא הוספת את הקמח אז כן. רק תוודאי שאת לא מתבלבלת.

avatar
שרון (20:16 11.01.2018)

הע, אם אני שמה קמח רגיל במקום תופח, כמה אבקת אפיה אצטרך להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 11.01.2018)

יש לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
יהודית (16:29 17.12.2017)

שלום אפרת,

תודה על המתכונים הקלים והטעימים!

הכנתי כמות כפולה ויצא לי מרקם דחוס, נראה לך בגלל הכמויות?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 17.12.2017)

היי יהודית,
כשמכפילים כמויות אז המרקם יוצא קצת פחות אוורירי בעיקר אם מערבבים יותר מידי לאחר הוספת הקמח.

avatar
שרה (15:30 6.12.2017)

הי אפרת
יש לי סילאן ממותק (עם סירופ גלוקוזה ותמרים)
האם לשים בכ”ז את כמות הסוכר שבמתכון?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 6.12.2017)

היי שרה,
העוגה כמו שהיא לא מאוד מתוקה. היא במתיקות סבירה לכן אם את אוהבת מתוק תשאירי את הכמות כמו שהיא למרות סוג הסילאן. אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז שימי כרבע כוס סילאן.

avatar
שמחה (14:30 1.12.2017)

אני מודה לך מאוד על כל המרשמים
כל פעם שאני מחפפשת להתחדש במטבח אני ניגשת לאתר שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 1.12.2017)

תודה שמחה, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
שמחה (07:38 21.11.2017)

תודה על המתכון 👍🏼
השתמשתי בסוכר חום והוספתי חתיכות קטנות של תמרים
עשיתי עם הכמות שנתת 10 מאפינס
יצא ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 21.11.2017)

נראה מצוין!
תודה שמחה ויום מקסים

avatar
תמי באשר (11:24 17.11.2017)

תודה רבה על המתכון עוגה טעימה מאוד למרות שלא שמתי אגוזים בגלל הילדים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 17.11.2017)

תודה תמי, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
תמי באשר (11:23 17.11.2017)

עוגה מאלפת הוצאתי את האגוזים מפני שיש לי ילדים קטנים אבל יצא טוב גם בלי

avatar
שרה יובל (19:51 16.11.2017)

עוגה נפלאה בטעמה, וגם מרשימה. שילשתי את החומרים ואפיתי שלוש “במכה אחת”
בפעם הראשונה שכחתי להוסיף סוכר והיא היתה טובה גם כך. תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 16.11.2017)

תודה שרה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מרים (14:47 9.11.2017)

שלום אפרת
אני חוזרת שוב ושוב לאתר שלך, תודה רבה על הכל!
האם יש תחליף נטול גלוטן לקמח?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 9.11.2017)

היי מרים,
ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל.
אפשר נוספת היא לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן + שליש כוס קמח אורז.
כמובן שבכל מקרה יש להוסיף כפית אבקת אפיה.

avatar
נדב (09:17 9.11.2017)

שלום אפרת.
שוקל להחליף את האגוזים בצימוקים (או חמוציות).
האם לדעתך המתיקות שלהם (לעומת האגוזים) תשתלב טוב עם הסילאן?
כמו כן אני רוצה להכין עוגה אחת מלבנית – פשוט להכפיל כמויות?
פעם ראשונה שלי כאן – וממה שאני רואה בהחלט לא פעם אחרונה (-:
תודה מראש,
נדב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 9.11.2017)

היי נדב,
קודם כל ברוך הבא לאתר 🙂
אפשר. לדעתי כדאי לשים בתור התחלה כרבע כוס. לגבי המתיקות, נראה לי שכן.
אם אין לך בעיה עם אגוזים אז אפשר אפילו לשלב אגוזים וצימוקים. נראה לי שילך טוב ביחד.
לעוגה מלבנית בגודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
בהצלחה ויום נפלא

avatar
הניה קטרן (13:00 7.11.2017)

הכנתי את העוגה היום יצאה נהדרת וטעימה קלה להכנה לא היה לי מספיק סילאן אז הוספתי גם דבש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 7.11.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אני (11:38 6.11.2017)

עוד מתכון מדויק ומוצלח. ממש 10 דקות עבודה.

*העוגה חייבת להתקרר לגמרי לפני שאוכלים אותה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 6.11.2017)

שמחה שאהבת.
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂

avatar
יבגניה (10:57 3.11.2017)

שלום,
האם אפשר לוותר על אגוזים?

תןדה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.11.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
אורנה (10:21 3.11.2017)

אפשר לבתר על האגוזים או לשים משהו אחר במקום בעלי לא אוהב אגוזים בעוגה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 3.11.2017)

אפשר לוותר.

avatar
קריסטינה (20:48 2.11.2017)

רכה וטעימה !
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 2.11.2017)

תודה יקירה 🙂

avatar
גלית (20:35 2.11.2017)

אפרת שלום

עוגה נהדרת ובכלל אתר נפלא
הייתי רוצה לצפות את העוגה
האם יש לך רעיון לקרם או איזשהו ציפוי

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 2.11.2017)

היי גלית,
לעוגה הזאת דווקא לא הייתי עושה ממש קרם. אולי הייתי מזלפת מעל קצת סירופ מייפל או מפזרת אבקת סוכר.

avatar
איריס (19:12 2.11.2017)

הי, זה בסדר שהבלילה נוזלית???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 2.11.2017)

הבלילה אמורה להיות לא דלילה מידי אבל די נוזלית.
השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?

avatar
לבנת (16:30 2.11.2017)

שלוו אםרת, האם אפשר להשתמש בקמח מלא? באיזו כמות?
תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 2.11.2017)

היי לבנת,
לדעתי עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה. אם יש לך קמח כוסמין מלא זה יכול לצאת מוצלח יותר ואז אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אם בכל זאת את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה.

avatar
לבנת (21:36 2.11.2017)

תודה רבה!!!
אנסה ואעדכן 😃

avatar
קריסטינה (16:04 2.11.2017)

היי אפרת היקרה.
רציתי להכין עוגת בננות ( כי יש לי כאלה על סף הזריקה), אך מאחר וראיתי את העוגה הזו, נדלקתי…אני מכינה עכשיו.
מה דעתך שאוסיף בננות ?
עדכונים בהמשך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 2.11.2017)

היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו.. ניסית לשים בננות בעוגה?
אם לא ניצלת עדיין את הבננות את יכולה להכין גם עוגת בננות או עוגיות בננה ולהקפיא את אחת העוגות לפעם אחרת.

avatar
לילך ברהום (13:22 2.11.2017)

צהריים טובים
במה אפשר להחליף את הביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 2.11.2017)

היי לילך,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני מצרפת לך לינק לתחליפי ביצים אפשריים.

avatar
טל עשירה גל-אור (14:18 2.11.2017)

אשמח גם אני ללינק הזה. בבקשה תני גם לטבעונים להנות מהמתכונים.
תודה ויום נפלא🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 2.11.2017)

בוודאי, את מוזמנת להכנס ללינק ולשמור אותו.
יום מקסים 🙂

avatar
תמרה (12:17 2.11.2017)

שלום אפרת, אין לי קנמון. יש אפשרות לשים משהו אחר במקום? ותודה רבה על המתכונים הנפלאים. הכל יוצא כל כך טעים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 2.11.2017)

היי תמרה,
לדעתי הקינמון ממש מוסיף ולא הייתי ממליצה לוותר עליו.

לקריאת כל התגובות