זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית מרובעת בינונית בגודל 22*31 או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
4 ביצים
כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כף (10 מ”ל) תמצית שקדים
2 כוסות (360 ג’) סולת
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
שקית וחצי (15 ג’) אבקת אפיה (3 כפיות)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
סירופ לעוגת סולת:
2 כוסות (480 מ”ל) מים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
כף (10 מ”ל) מיץ לימון טרי
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ותמצית שקדים ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) – סולת, קמח, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ (מים, סוכר ומיץ לימון) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). יש לערבב כדי שהסוכר יימס. מבשלים על אש בינונית 7-8 דקות ומסירים מהאש.
כשהעוגה מוכנה, מקררים אותה מעט מחוץ לתנור עד שהיא פושרת ושופכים עליה את הסירופ באופן אחיד ושווה.
חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני 🙂
מתכון לעוגת סולת, עוגת סולת בחושה, עוגת סולת קלה להכנה, עוגת סולת וקוקוס
יצא לי ממש יבש למרות שעשיתי כמו במתכון.
בנוסף העוגה לא טפחה נשארה כמו בלוק 😪
היי
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל?
הקפדת להשתמש באבקת אפייה בתוקף ומשקית חדשה?
אפית בחום המתאים ונמנעת מאפיית יתר?
היי, רצתי לדעת האם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח שקדים. תודה
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח. העוגה עשויה לצאת מאד פירורית ובמרקם פחות טוב.
אפרת, הכנתי אותה שוב והיא מצוינת. פשוט מתכון מנצח. תודה.
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
הי העוגה שקעה לי באמצע קצת ,למה זה קרה?
עשיתי הכל לפי המתכון ושמתי על 170 ל40 דקות אחד לפני אחרון
מצרפת תמונה של העוגה
היי,
נראה שיצא לך מעולה!
עוגות בחושות הרבה פעמים שוקעות מעט במרכזן גם אם עושים הכל נכון.
אם זה מפריע לך אפשר לפזר מעט אבקת סוכר כדי לטשטש זאת(:
יצאה עוגה מעולה. תמצית השקדים מוסיפה המון. תודה על המתכון
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
חייב תמצית שקדים?
לא(:
היי, אין נוזלים במצרכים…
הי ייפעת,
בתערובת העוגה אין נוזלים אבל אח”כ שופכים על העוגה 2 כוסות מי סוכר (ראי סירופ במצרכים).
היי, אפשר להקפיא?
כן אפשר.
כבר פעם שלישית אני אופה אותה ושמה תמצית ורדים(בהתחלה היה טעות ואז המשכתי לשים), הילדים לא מפסיקים לבקש אותה, יש לה טעם של עוד
תודה שחזרת לעדכן אורנה 🙂
שמחה שאהבתם,
שבת שלום🌸
עכשיו אני אופה את העוגה ובאמת שמתי תמצית ורדים.
היי. אני אוהבת את המרקם של העוגה הבעיה שאין לי סולת.במה אוכל להחליף את הסולת? תודה
הסולת היא שעושה את המרקם. בלי סולת זה ייצא במרקם של עוגה בחושה רגילה.
ממליצה להכין את העוגה שיהיה לך סולת 🙂
חייב תמצית שקדים?
אפשר משהו אחר במקום?
תמצית השקדים מוסיפה ארומה לעוגה אבל אם אין לך אפשר להכין בלי.
תודה רבה
אפשר תמצית וניל במקום?
אפשר.
היי אפרת,
הסירופ חובה?
עם רוצים עוגה 1? אינגלישקיק 1
תודה
כמות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כפית תמצית שקדים
כוס סולת
רבע כוס קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה
רבע כוס קוקוס
סירופ לעוגת סולת:
שני שליש כוס מים
רבע כוס סוכר
כפית מיץ לימון טרי
*זמן אפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.
בלי הסירופ העוגה תצא קמצת יבשה.
חובה קוקוס?
לא חובה.
בסוף הכנתי בתבנית מלבנית והעוגה יצאה לי מאוד דחוסה למרות שהכמויות מדויקות והשתמשתי בכוס 240 מל. יש לך מושג אולי למה ? אולי הקצפת יתר של הביצים ?
הכנת את הכמויות שבמתכון?
הקצפת יתר יכולה לפגוע במרקם אבל לא בטוח שזאת הסיבה. אולי ערבבת יותר מידי את החומרים אחרי הוספת הסולת והקמח?
טעמת את העוגה מיד לאחר הכנתה או אחרי כמה שעות/יום למחרת?
היי אפרת אפשר בבקשה את הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת ? תודה מראש נראה מתכון מנצח
היי רחל,
כמות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כפית תמצית שקדים
כוס סולת
רבע כוס קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה
רבע כוס קוקוס
סירופ לעוגת סולת:
שני שליש כוס מים
רבע כוס סוכר
כפית מיץ לימון טרי
*זמן אפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.
הייי… אני צריכה להכין עוגה כזו ל 50 איש..
איך להכפיל את הכמויות?
היי אילנה,
את יכולה להכין בתבנית ענקית של התנור (32X40) את הכמויות האלה:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן
רבע כוס מים
2 כפות תמצית שקדים
4 כוסות סולת
כוס קמח רגיל
5 כפיות מלאות אבקת אפיה
כוס קוקוס
סירופ לעוגת סולת:
3.5 כוסות מים
כוס ושליש סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
קחי בחשבון שזה האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
היי אפרת,
אפשר להחליף את הקמח הרגיל ואבקת אפייה בקמח תופח?
ואם כן, באותה כמות?
היי רנה,
אפשר לשים:
2 כוסות סולת
חצי כוס קמח תופח
2.5 כפיות אבקת אפיה
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
אין במתכון מיץ תפוזים.
היי אפשרת, לא ברור לי אם מפרידים את הביצים להקצפה . יש כל מיני מתכונים של סולת ובהם חלק המלצה להפריד ובחלק זה ביחד…
אין צורך להפריד במקרה הזה.
מתה על האתר שלך, הכי כיפי ופשוט אבל שווה ביותר בלי פשרות. אנחנו עם צליאק אז הצלחתי להכין את העוגה ללא גלוטן, בטעם ומרקם אחד על אחד ויצא מושלם! תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה דינה ושבת שלום 🙂
שלום קי, גם אני הצטרפתי למועדון המעריצים שלך…
העוגה טעימה מאד. במקום ת. שקדים שמתי כף רום והוספתי מיץ מחצי תפוז לתערובת היבשה
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
היי אני לא מוצאת תמצית שקדים במה אפשר להמיר את התמצית שקדים אם אפשרי
היי יסמין,
תמצית השקדים מוסיפה ארומה לעוגה אבל אם אין לך אפשר להכין בלי.
היי.
ים תודות על המתכונים הטעימים כל כך.
שמתיסוכר חום האם טעיתי?
האם 2 כוסות מי סוכר זה לא הרבה לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות?
תודה רבה,
קטי
היי קטי,
זה בסדר אם שמת סוכר חום.
העוגה אמורה להיות רטובה ועסיסית. אם את רוצה להפחית את כמות הנוזלים את יכולה לשים 3/4 כוס מי סוכר בכל תבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂
האם המתכון כפי שרשון ל – 2 תבניות אינגליש קייק?
נכון.
הי אפרת,רציתי לדעת אם המרקם של הבלילה לפני האפיה צריך להיות קצת קשה כמעט ללא נוזלים?
אפיתי אותה בתבנית23×10 כשחתכתי מימנה חתיכה היא לא היתה מספיק רטובה כל אמצע העוגה היתה יבשה..איך אפשר לשפר לפעם הבאה להוסיף יותר סירופ?
היי שירן,
המרקם אמור להיות סמיך כי אין בו נוזלים.
אני מניחה שהרטבת את העוגה בסירופ לאחר האפיה. כמה זמן לאחר שהרטבת את העוגה טעמת ממנה?
טעמתי אותה כמה שעות אחרי ואפילו יום למחרת עדיין היתה יבשה..שפכתי עליה תכמות סירופ שרשמת לי..
אז הסיבה היא באמת שהיה חסר סירופ.
את יכולה להכין גם בשלב זה סירופ נוסף (כחצי כוס) ולשפוך על העוגה ולטעום אותה אחרי כמה שעות.
את יכולה לרשום לי בבקשה כמות גדולה יותר לסירופ
את מכינה בתבנית בגודל 3/4 אינגליש קייק נכון?
אם כן, שימי כוס מים + שליש כוס סוכר + חצי כף מיץ לימון.
האתר הזה אליפות כל מתכון כאן מנצח..
אשמח אם תרשמי לי מידות לתבנית אינגליקייק 23×10.
תודה שירן 🙂
כמויות לתבנית 10X23:
ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
כפית תמצית שקדים
2/3 כוס סולת
2 כפות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
2 כפות קוקוס
סירופ לעוגת סולת:
2/3 כוס מים
2 כפות מלאות סוכר
כפית מיץ לימון טרי
אני מניחה שזמן אפיה יתקצר לכ 25 דקות.
אין עלייך בזכותך אני נהנת לאפות עם הילדים
אני לא אוהבת קוקוס אפשר להכין בלי?
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס.
היי, כשמוסיפים אחרי הקצפת הביצים שמו ותמצית שקדים צריך להחליף לוו לישה או לוו גיטרה? או שאפשר ידנית?
היי,
עדיף להכין מהתחלה במיקסר ידני ובכל מקרה לאחר הקצפת הביצים עם הסוכר אפשר לערבב ידנית עם כף/מטרפה.
בהצלחה 🙂
היי..
מה אפשר לשים במקום תמצית שקדים קוקוס ומי ורדים? 🙂
היי איריס,
את יכולה לוותר על כל אלה למרות שהם מוסיפים טעם לעוגה.
אגב יש באתר גם עוגת סולת בטעם תפוזים שהיא מאוד מומלצת והיא ללא תמצית שקדים וניתן לוותר בה על הקוקוס – עוגת סולת תפוזים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
בס”ד
שלום אפרת
אם אין לי קוקוס ומיץ לימון טרי{רק משומר}?
עדיין אפשר להכין?
היי שירה,
הקוקוס מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
שבוע טוב 🙂
בס”ד
תודה על התשובה,
התחלתי להכין עוגה אחרת ומצאתי קוקוס,נראה לי שיספיק.
היום כבר לא אכין אבל אעדכן בלי נדר כשאכין.
מקווה שיצא טעים בלי הלימון.
:}
בס”ד
שלום אפרת
מעדכנת-
הכנתי את העוגה ליום שישי.
לא בדקתי את העוגה וכשהוצאתי היא הייתה יבשה מידי.
כמעט זרקתי אותה אבל החלטתי לתת לה עוד הזדמנות :}
הכנתי סירופ {מלימון משומר},למחרת העוגה הייתה ממש טעימה!
המשך שבוע טוב.
היי שירה,
אני שמחה שהצלחת להציל את העוגה 😉
תודה שחזרת לעדכן!
היי , דבר ראשון אתר מעולה
רציתי שאול מה גודל התבנית של העוגה
תודה אתי 🙂
תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24.
שבת שלום!
שלום,
האם במקום קמח ואבקת אפייה אני יכולה להשתמש בקמח טופח?
היי אנה,
אם את משתמשת בקמח תופח את צריכה להוסיף שקית אבקת אפיה (במקום שקית וחצי).
אתר ממש מעולה יצא לי עוגת גולת ממש מעולה תודה רבה 🙂
תודה איציק, שמחה לשמוע 🙂
גם בעוגת סולת בודקים את מוכנותה על ידי קיסם שיוצא יבש?
כן.
בוקר טוב.
הסירופ ששופכים על העוגה צריך להיות רותח\ פושר\ טמפרטורת החדר?
הי אורנה,
הסירופ ששופכים על העוגה מומלץ שיהיה חמים-פושר (לא רותח).
היי אורנה,
אפשר להכין גם עם מטרפה ידנית.
תמצית השקדים מעניקה טעם וארומה לעוגה. אפשר להכין את העוגה עם תמצית אחרת והטעם ישתנה מעט בהתאם לתמצית שתבחרי. שתי התמציות שציינת יכולות להתאים, זה תלוי בטעמך האישי 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי אפרת
האם אפשר להכין את עוגת הסולת עם מטרפה ידנית במקום מיקסר?
במקום תמצית שקדים\ מי ורדים האם לדעתך יתאים תמצית וניל\ רום?
תודה ושנה טובה!
היי. קודם כל אתר מעולה.
אם אין לי מי שקדים?אפשר לוותר או שזה ממש ישפיע על הטעם?
תודה אתי 🙂
תמצית השקדים מוסיפה ארומה מסוימת לעוגה אבל אפשר להכין גם בלי.
היי, יש לי שאלה לגבי התמצית שקדים אני יכולה לשים מי ורדים.
אני מחכה לתשובה בהקדם, אם אפשר.
היי מזל, אם אין לך תמצית שקדים את יכולה לשים מעט מי ורדים.