שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

חצי כוס (100 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל

חצי כוס (90 ג’) סולת

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

שליש כוס (30 ג’) קוקוס

קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)

סירופ:

שליש כוס (80 מ”ל) מים

3 כפות (38 ג’) סוכר

כף (10 מ”ל) מיץ לימון טרי

4 כפות (40 מ”ל) מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) את הקמח, הסולת, אבקת האפיה, הקוקוס וגרידת התפוז ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את כל חומרי הסירופ ומחממים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת (מבעבעת). יש לערבב מידי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 3-5 דקות לאחר הרתיחה. מסירים מהאש. שופכים על העוגה בעודה חמה בצורה אחידה. מצננים לגמרי.

*העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה בניילון נצמד. מומלץ להגיש אותה בטמפ’ החדר (למרות שהיא טעימה גם כשהיא קרה).

עוגת סולת תפוזים וקוקוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט בורגול וסלק
ירקות צלויים במייפל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ורד (13:25 29.08.2021)

שלום,
אני מכינה את העוגה המושלמת הזו המון פעמים אבל תמיד היא מתפרקת וצריך לאכול אותה עם כפית, אי אפשר לחתוך אותה לפרוסות… יש לך רעיון למה זה קורה לי?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 29.08.2021)

היי ורד,
זו תופעה נפוצה בעוגות סולת, לרוב הן יוצאות מתפוררות יותר בגלל הסולת.
אם העוגה ממש לא יציבה זה יכול לקרות בגלל אי דיוק בכמויות (האם את משתמשת בכוס מדידה?), כמות סירופ גדולה מדי על העוגה או אפייה קצרה מדי.

ורד (20:19 30.08.2021)

השתמשתי בכוס חד פעמית לשתייה חמה ואפיתי במרכז התנור שלב 3 בתוכנית קו עליון תחתון במשך 35 דקות. מלמעלה העוגה היתה שחומה וגם כשהכנסתי קיסם הוא יצא יבש.
לגבי הסירופ והכמויות עשיתי כמו שמצוין במתכון 🙁

מתכונים ב-10 דקות (22:25 30.08.2021)

מעניין… אם את אומרת שבסיום האפייה העוגה הייתה יבשה מבפנים ולאחר מכן היא מתפרקת- 2 דברים עשויים לעזור :
1. להקפיד לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ממנה.
2. להכין את הסירופ רק אחרי סיום אפיית העוגה ולשפוך אותו כשהעוגה לא חמה (נניח לאחר 25-35 דקות).
מקווה שעזרתי(:

ורד (21:11 1.09.2021)

אנסה.
תודה רבה!
שנה טובה

Adi Eith (14:47 18.03.2021)

היי אפרת מה שלומך? רציתי לשאול אם צריך לשפוך את כל כמות הסירופ לעוגה? זה לא הרבה? תמיד שיש מתכונים להכנת סירופ להרטבת העוגה ברגע האמת שאני שופכת זה תמיד מרגיש לע שכבר הרטבתי מספיק. אז רציתי לדעת אם במתכון הזה לשים את כל כמות הסירופ זה לא יוצא רטוב מדי?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 18.03.2021)

היי,
זה תלוי בטעם האישי, אם את לא אוהבת עוגות לחות וזה מרגיש לך רטוב מדי – את יכולה לשים קצת פחות😊

לסלי (17:24 8.06.2020)

אני צריכה ללא גלוטן לקמח יש תחלחף אבל מה אפשר לסים במקום סולת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 8.06.2020)
ירדנה (10:04 22.05.2020)

האם אפשר להכין בתבניות מאפינס.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 22.05.2020)

כן אפשר. זמן אפיה עשוי להתקצר ל17-20 דקות.

רותם (18:20 17.04.2020)

ניסיתי כבר עוגות בחושות רבות והן היו מוצלחות.
עוגת סולת תפוזים יצאה מאוד יבשה למרות ששמתי את הסירופ המומלץ במתכון.
תודה על המתכונים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:36 17.04.2020)

היי רותם,
באיזה כוס השתמשת?
אם העוגה עדיין יבשה תוסיפי עוד קצת סירופ.

מיכאלה (16:28 2.04.2020)

אפשר לשים את המיץ לימונדה שאמרת בתגובות פעם אחת (או כמה..) במתכון הזה במקום המיץ תפוזים ולשים גרידת לימון במקום תפוז? אשמח לתשובה.. תודה!!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 2.04.2020)

כן אפשר.

הדס (23:13 1.04.2020)

עוגה מעולה!!! מתכון ברור וקל.תודה על כל המתכונים המעולים והטיפים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 2.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס

ליזה (11:08 30.12.2019)

תודה על תשובתך
צריך שהסירופ יהיה גם חם ששופכים על העוגה החמה?
אן שהסירופ יהיה קר והעוגה חמה?
תודה 🙏🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 30.12.2019)

העוגה חמה והסירופ בטמפ’ החדר.

ליזה (16:58 26.12.2019)

היי אפרת,
אפשר לוותר על הסירופ?
מבחינת שמן לניתן להפחית?
ניתן להשתמש בסולת כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן ואם כן באותם כמויות?
תודה מראש🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 26.12.2019)

עוגות שעשויות מסולת רצוי להרטיב כי הן יוצאות במרקם פירורי וקצת יבש.
תפחיתי לשליש כוס שמן.
נראה לי שכן.

ענת (11:47 25.10.2019)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בסולת כוסמין מלאה? ובקמח מלא?
אם כן, מה הכמויות בבקשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 25.10.2019)

היי ענת,
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
אם את מנסה אז שימי חצי כוס סולת כוסמין ושליש כוס קמח מלא.

אתי (09:58 8.10.2019)

יצאה מעולה..תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:01 10.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺

רינת (17:20 28.06.2019)

היי אפרת אין לי אבקת אפייה,האם להמיר לקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה,אם כן מהן הכמויות?תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 28.06.2019)

היי רינת,
אפשר לשים חצי כוס קמח תופח אבל יהיה חסר חצי כפית אבקת אפיה.
שבת שלום 🌸

מיטל (08:12 8.06.2019)

האם אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים? תטדנ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 9.06.2019)

לדעתי זה ייצא דחוס.

סתם אחת (17:43 6.02.2019)

הכנתי עם כמה שינויים: ללא קוקוס, לא תפוז בסירוף, עם שקית אבקת אפיה ועם קמח תופח. החפלתי גם כמויות. יצא מדהים- קליל ואוורירי ומתוק בדיוק במידה הנכונה! תודה על המתכון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 6.02.2019)

שמחה שיצא טעים עם כל השינויים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אור (13:33 18.09.2018)

אין לי מיקסר, יש אפשרות לערבב את הביצים והסוגר במשך 3 דקות מהר עם מטרפה ביד או שיש לך מתכון אחר שיתאים?? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 18.09.2018)

כן אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺

אורית (17:28 2.03.2018)

אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית עגולה
או 2 אינגליש קייק.
זה מספיק הבלילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:35 3.03.2018)

היי אורית,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק.

מאיה (10:47 16.02.2018)

העוגה יצאה נפלא !! אך מדוע היא לא תפחה לי לגובה ? האתר שלך מושלם!!! כל הכבוד !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 16.02.2018)

היי מאיה,
קודם כל תודה 🙂
העוגה לא תפחה בכלל?
ערבבת כפית אבקת אפיה עם הקמחים לפני שהוספת לבלילה? התנור היה מספיק חם כשהכנסת את העוגה?

מאיה (20:00 17.02.2018)

שבוע טוב . כן ערבבתי כפית אפיה עם הקמחים . יכול להיות שהתנור לא היה מספיק חם .

Heni (12:34 19.01.2018)

הכנתי ויצא ב”ה מושלם!!!!!תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 19.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום 🌺

גיל (14:48 2.12.2017)

הכנתי בתבנית מלבנית קטנה, יצא מעולה!! רכה וטעימה.. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 2.12.2017)

תודה גיל, שמחה שאהבת 🙂

שרה (12:48 14.11.2017)

וואי ממש טעים!!
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 14.11.2017)

תודה שרה 🙂

ורד (18:37 5.11.2017)

היי,מכינה עכשיו את העוגה ושמתי לב שיש לי כוס מידה של 250 מ”ל. להשתמש באותן כמויות?

תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 5.11.2017)

כן, אין בעיה.

ורד (23:44 2.11.2017)

זו פעם ראשונה שאני מכינה את העוגה הזו ועד שהגבת לשאלה שלי עיינתי באתר ורציתי לומר לך תודה ענקית על כל המדריכים והטיפים. הכל נכתב כל כך ברור ובצורה מקצועית ביותר!
פשוט כיף לעיין בכל המתכונים ובא לי לנסות מלא דברים…
אז תודה על האתר ותודה על התגובה המהירה 🙂
יישר כח!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 3.11.2017)

תודה ורד! ❤

ורד (21:50 2.11.2017)

היי,
אם אין לי לימון.
זה קריטי אם אעשה את הסירופ בלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 2.11.2017)

לא קריטי.

מיכל (08:54 26.03.2017)

את חושבת שהקפיאה תפגע בטעם?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:49 26.03.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה.

טליה (18:16 9.03.2017)

אפשר לשים משהו בימקום קוקוס או אם אפשר לוותר עליו?

טליה (18:17 9.03.2017)

זה דחוף אני באמצע עוגה!!!!1!

מתכונים ב-10 דקות (18:18 9.03.2017)

פשוט וותרי עליו.

אתי (17:04 19.02.2017)

אפשר עם סוכר חום?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:58 19.02.2017)

כן אתי, אפשר.

ענת (13:49 19.02.2017)

יצאה פשוט מדהים! הכנתי אותה פעמיים בסופ”ש כי חיסלו מיד.

מתכונים ב-10 דקות (13:58 19.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ענת 🙂

שירלי (13:46 14.02.2017)

היי. אני רוצה להכין את העוגה עבור בית חם לאנשים מבוגרים, שסביר להניח שרובם סובל מסוכר… האם ניתן לוותר על הסירופ? בלעדיו העוגה תצא יבשה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:50 14.02.2017)

היי שירלי,
כשמכינים עוגה עם סולת בדר”כ רצוי להרטיב אותה אחרת היא יוצאת במרקם פירורי וקצת יבש.
את יכולה לבחור עוגה בחושה אחרת שלא על בסיס סולת (יש המון עוגות טעימות 🙂 ) או שאם את רוצה לכין את המתכון הזה במקום סוכר שימי ממתיק מלאכותי כמו אבקת “כמו סוכר” שהיא הכי מומלצת.

שירן (17:56 9.02.2017)

האם אפשר להשתמש בקמח תופח?

מתכונים ב-10 דקות (20:55 9.02.2017)

היי שירן,
אפשר להשתמש בחצי כוס קמח תופח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לשני שליש כפית (במקום כפית).

יפעת (15:41 6.02.2017)

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד

מתכונים ב-10 דקות (16:01 6.02.2017)

תודה יפעת, שמחה שאהבת 🙂

מאיה (19:19 11.01.2017)

אחד המתכונים הכי מוצלחים לעוגת סולת העוגה מדהימההההה

מתכונים ב-10 דקות (20:37 11.01.2017)

תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂

רעות (13:40 30.12.2016)

היי אפרת
תודה שוב,
פעם שניה שהכנתי את העוגה המעולה, לקי לי להכין אותה 8 דקות,
הפעם הוספתי חמוציות,
ויצא מושלם
תבורכי.
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:01 30.12.2016)

מעולה 🙂
תודה רעות ושבת שלום!

נויה (20:56 30.11.2016)

לא היה לי מיץ תפוזים אז הכנתי עם חלב קוקוס במקום והורדתי את כל קליפות התפוז. יצא מאד קוקוסי אבל מצוין. יופי של מתכון!

מתכונים ב-10 דקות (21:05 30.11.2016)

תודה נויה, שמחה שיצא טעים 🙂

רעות (20:13 26.11.2016)

שבוע טוב.
רציתי להודות לך אפרת על המתכון המוצלח.
הכנתי לכבוד שבת את העוגה ויצא ממש מעדן.
אז תודה ענקית , על כל המתכונים הנהדרים,שעוזרים לי רבות.

מתכונים ב-10 דקות (20:23 26.11.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות ושבוע טוב

שירן (12:48 24.11.2016)

הי אפרת
אפשר מתכון ל3/4 אינגליש קייק…
והאם מספיקה ביצה 1 בגודל מדיום?

מתכונים ב-10 דקות (13:08 24.11.2016)

היי שירן,
כמות ל3/4 תבנית אינגליק קייק:
ביצה (זה בסדר M)
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס קמח רגיל
שליש כוס סולת
כפית אבקת אפיה
רבע כוס קוקוס
חצי קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)
סירופ:
רבע כוס מים
2 כפות מלאות סוכר
3/4 כף מיץ לימון טרי
3 כפות מיץ תפוזים

שירן (12:37 1.10.2016)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה, אין לי מיקסר האם אוכל להקציף ידני עם מטרפה?
דבר שני – יש לי כמה בננות בשלות וריתי להשתמש בהן, את חושבת שאם אוסיף בננות זה ישתלב טוב במתכון?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:37 1.10.2016)

היי שירן,
אפשר להקציף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית במשך 2-3 דקות.
אני לא בטוחה לגבי שילוב הבננות בעוגה אבל יש הרבה דברים אחרים שאת יכולה להכין איתן. מצרפת לינק לרעיונות – מתכונים עם בננה.
שנה טובה 🙂

אלדר (17:55 15.07.2016)

הי , תודה רבה על הזריזות!!
הכנתי את העוגה , כיוונתי את התנור ל180 מעלות , העוגה נשרפה תוך 5 דק מלמעלה -ונשארה מיימית מבפנים ..
מה לא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:57 15.07.2016)

זה אומר שהתנור חזק מידי או שאפית על טורבו במקום על תוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
אגב, העוגה מונחת במרכז התנור נכון?
בכל מקרה, יש להנמיך את המעלות ל150-160 ולהמשיך לאפות.

אלדר (18:03 15.07.2016)

היא מונחת באמצע ,
אם זה מכוון על קו עליון ותחתון זה לא טוב ? צריך רק קו עליון?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 15.07.2016)

אז זה מכוון בסדר גמור 🙂
רק להנמיך את הטמפ’ ולהמשיך לאפות. וכמובן לעקוב אחרי זה.

שרה מירוצניק (22:46 3.07.2016)

בכותרת של הדף כתבו עוגות טבעוניות כל כך שמחתי שיש לי מבחר, אני פותחת את העוגה הזאת סולת תפוזים ובשורה הראשונה כתוב 2 בצים, בצים באים מבעלי חיים וטבעוניים לא אוכלים שום דבר שקשור לבעלי החיים, אשמח אם תפרסמו עוגות טבעוניות באמת שלא יכיל שום דבר מן החי. תודה.

שרה

מתכונים ב-10 דקות (23:19 3.07.2016)

היי שרה,
אני לא מצליחה להבין איזה כותרת. המתכון לא נמצא בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
בכל אופן, מצרפת לינק לקטגורית מתכונים טבעוניים בה ניתן למצוא בין היתר גם עוגות טבעוניות.

עדן (17:56 1.07.2016)

היי אפרת, אם אין לי סולת ותפוזים טריים (יש לי מיץ תפוזים בבקבוק)?

מתכונים ב-10 דקות (18:05 1.07.2016)

היי עדן,
אם אין לך סולת כדאי להכין עוגת תפוזים רגילה או עוגת מיץ ואין בעיה להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק.
שבת שלום 🙂

ריקי (15:04 21.05.2016)

הכנתי את עוגת הסולת יצא טעים רצח

מתכונים ב-10 דקות (18:53 21.05.2016)

תודה ריקי, שמחה שיצא טעים 🙂

לירון (22:07 18.05.2016)

היי אפרת, הכנתי את העוגה שלך, העוגה ממש אבל ממש טעימה כולם בבית השתגעו כמובן שמכפילה בכמות.
אוהבת נורא את המתכונים שלך.

מתכונים ב-10 דקות (22:10 18.05.2016)

תודה לירון, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂

טלי (21:03 17.05.2016)

מעולה!!! הכנתי אותה בתבנית קטנה חד פעמית. בסירופ סחטתי לימון ולא תפוז, מיים ו3 כפות סוכר שפכתי על העוגה ולמעלה פזרתי קוקוס. חששתי שתהיה דחוסה בגלל הסולת אבל ממש לא נהדרת!!! כיף…

מתכונים ב-10 דקות (21:42 17.05.2016)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

לירון (10:29 4.05.2016)

היי 🙂
במה ניתן להחליף את המיץ תפוזים? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:45 4.05.2016)

היי לירון,
מיץ התפוזים מוסיף המון טעם לעוגה ולכן פחות מומלץ לוותר עליו.
אם אין לך מיץ תפוזים, אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון טרי עם חצי כוס מים וכפית גדושה סוכר ולהשתמש בזה. במקום גרידת תפוז אפשר לגרד חצי קליפת לימון. זה יכול להוסיף טעם.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

אוריאל (18:24 15.04.2016)

יצא פשוט מעולה.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:16 15.04.2016)

שמחה לשמוע אוריאל 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

שני (15:11 15.04.2016)

שלום לך.
אני מעוניינת להכין את העוגה עם קמח שקדים – האם לשמור על אותו יחס של קמח וסולת כמו עם קמח רגיל ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:41 15.04.2016)

היי שני,
לדעתי עדיין כדאי לשלב גם קמח רגיל בעוגה ולשים לדוג’ שליש כוס סולת, שליש כוס קמח רגיל ושליש כוס קמח שקדים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

שני (17:21 22.04.2016)

היי, בנוגע לתוספת השקדים, חזרתי לעדכן כי נהגתי כעצתך ויצא מצויין (גם בלי, העוגה יוצאת טעימה מאוד).
תודה וחג שמח שני

מתכונים ב-10 דקות (18:01 22.04.2016)

תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

רחלי (22:55 10.03.2016)

התערובת יצאה נוזלית
זה בסדר?
העוגה בתנור. אני מחכה

מתכונים ב-10 דקות (23:07 10.03.2016)

היי רחלי,
היא אמורה לצאת יותר נוזלית מאשר סמיכה.
בהצלחה 😉

יפה (10:13 3.03.2016)

תודה רבה!
זו הפעם השלישית שאני מכינה, ומכפילה כמויות.
עוגה טעימה ועסיסית.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:16 3.03.2016)

תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

ענבר (17:03 26.02.2016)

היי
עם הוספתי קמח תירס במקום סולת בטעות ייצא משהו אכיל? או בטעם של פסח?

מתכונים ב-10 דקות (17:40 26.02.2016)

היי ענבר,
האמת שאין לי מושג 🙂 יכול להיות שזה ייצא במרקם קצת גרגירי.
אשמח לעדכון איך יצא.
שבת שלום

א (21:17 20.02.2016)

יצאה נהדר. תודה רבה.
לא היה לי מיץ תפוזים. השתמשתי במים ויצא יופי. כל היתר הכנתי בדיוק לפי המתכון.
המרקם שונה מעוגה בחושה רגילה אבל כיפי ומעניין.רק יש לציין שהסולת בשכבה העליונה נשארה קצת קראנצית לשיניים.

מתכונים ב-10 דקות (21:59 20.02.2016)

שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

אפרת (13:34 13.02.2016)

שלום, אפשר להכין את העוגה ללא הסירופ?? יותר מידי סוכר
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:57 13.02.2016)

היי אפרת,
בעוגות סולת במיוחד לא מומלץ לוותר על הסירופ כי העוגה תצא קצת יבשה.
אם העוגה מתוקה מידי לטעמך את יכולה להפחית מכמות הסוכר בעוגה עצמה לרבע כוס סוכר.
בהצלחה 🙂

הילה (21:46 5.02.2016)

הכנתי ויצא טעים מאוד! אבל למה העוגה מתפרקת בזמן שחותכים אותה?

מתכונים ב-10 דקות (09:10 6.02.2016)

היי הילה,
עוגות מסולת מתפוררות יותר בגלל המרקם של הסולת שהוא יותר גרגירי.
שבת שלום 🙂

שרון (16:33 31.01.2016)

הכנתי לאחותי אנינת הטעם לפינוק וקיבלתי מחמאות רבות. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!שיהיה לכולנו שבוע טוב!

מתכונים ב-10 דקות (17:12 31.01.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שרון ושבוע מעולה!

רותי (18:02 31.12.2015)

עוגה טעימה מאד קלה לעשיה

מתכונים ב-10 דקות (18:25 31.12.2015)

תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂

אלדר (16:13 15.07.2016)

עם אני עושה בתבנית עגולה , שזה כפול מהאינגליש קייק .. באיזה כמויות אני משתמשת?

מתכונים ב-10 דקות (16:47 15.07.2016)

היי אלדר,
לתבנית עגולה בקוטר 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח רגיל
כוס סולת
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
2/3 כוס קוקוס
קליפת 2 תפוזים/קלמנטינות מגורדת (מומלץ, לא חובה)
סירופ:
2/3 כוס מים
6 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות מיץ תפוזים
בהצלחה ושבת שלום 🙂

אילנית (16:37 30.12.2015)

אפרת יקרה,
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד״פ בינונית (הגודל שלפני התבנית שהכי גדולה), להכפיל כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (17:31 30.12.2015)

היי אילנית,
אם זו תבנית בינונית קטנה (22X31) אז יש להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית בינונית גדולה (32X25) אז יש להכפיל כמויות ב2.5:
4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות (M או S)
כוס סוכר
כוס ורבע שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
כוס ורבע סולת
כוס ורבע קמח רגיל
2.5 כפיות גדושות אבקת אפיה
כוס קוקוס
2 קליפות תפוז מגורדות
סירופ:
כוס מים
8 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
10 כפות מיץ תפוזים
בהצלחה 😉

לוסי (11:36 27.12.2015)

העוגה טעימה עם ריח מדהים וממש לא כבדה

לוסי (11:34 27.12.2015)

העוגה יוצאת נפלא וממש לא כבדה, והכי חשוב קלה להכנה

מתכונים ב-10 דקות (11:40 27.12.2015)

תודה לוסי, שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
שבוע נפלא!

ע (18:58 26.12.2015)

במקום סוכר וקמח רגיל במה אפשר לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (21:08 26.12.2015)

היי,
אני לא יודעת איך זה ייצא השילוב של קמח אחר עם סולת. איזה קמח חשבת להשתמש? הסולת גם ככה “כבדה” ואולי שילוב שלה עם קמח מלא יעשה אותה יותר כבדה.
לגבי סוכר- אני מניחה שאפשר להשתמש בדבש אבל כן מומלץ להוסיף לפחות כף אחת של סוכר לתערובת של העוגה. על איזה תחליף סוכר חשבת?

אונית (11:52 23.12.2015)

היי,
ניתן להמיר הסוכר לכמוסוכר עקב סכרת?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (11:54 23.12.2015)

כן אונית, אפשר.
יום נפלא 🙂

שרון (18:53 22.12.2015)

הי אפרת אני מכינה לאירוח וזאת פעם ראשונה שעושה עוגה עם סולת – הבנתי מחברות שהסולת גורמת למרקם כבד קצת ולא הכי פריך. האם העוגה תצא לי טעימה ולא דחוסה?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 22.12.2015)

היי שרון,
המרקם של הסולת הוא יותר פירורי ומעט כבד אבל מי שאוהב עוגות סולת זאת עוגה מאוד טעימה 🙂

ניצן (12:43 21.12.2015)

יצא ממש אחלה.תודה! ובכלל המתכונים של העוגות כייפים וטעימים ואני מכינה עם הילדים כל פעם…

מתכונים ב-10 דקות (13:05 21.12.2015)

תודה ניצן, אני שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא

שרון (21:36 18.12.2015)

הי אפרת, ניתן לערבב עם כף את הביצים והסוכר (אין לי מיקסר)?כמה כפות יוצאת קליפת התפוז המגורד?מיץ התפוזים לסירופ חייב להיות מתפוזים טריים?שופכים על העוגה סירופ ישר כשיוצאת חמה מהתנור?באיזה שלב מפזרים את הקוקוס מעל העוגה?לכמה ימים העוגה טובה?

מתכונים ב-10 דקות (22:53 18.12.2015)

היי שרון,
אפשר לערבב ידנית עם כף.
זה יוצא בערך כף מלאה של גרידת תפוז.
אפשר להשתמש בכל מיץ תפוזים, לא חייב להיות מיץ טבעי וטרי.
את הסירופ שופכים על העוגה כ-2 דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
יש שליש כוס קוקוס שמכניסים לבלילה עצמה (יחד עם הקמח) ואם רוצים אפשר לפזר קוקוס מעל העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר.
העוגה נשמרת במקרר כ-4 ימים.
שבת שלום 🙂

טלי (09:21 18.12.2015)

לא הבנתי מה זה סולת תפוזים אפשר להסביר לי מה הכוונה

מתכונים ב-10 דקות (09:42 18.12.2015)

היי טלי,
העוגה נקראת עוגת סולת תפוזים אבל הכוונה לשימוש בסולת רגילה שהיא סוג של קמח עבה יותר.
שבת שלום 🙂

עינת (07:16 18.12.2015)

היי אפרת,
זה נכון, אפשר לשמור את המלל, אך מדוע אי אפשר להעתיק ולשמור את הצילום של מה שהכנת כמו בעבר?
ככה זה מקל עלינו לזכור מהו המתכון בדיוק…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:39 18.12.2015)

היי עינת,
יש אפשרות הדפסה נוספת שממנה אפשר להעתיק גם את התמונה והיא נמצאת בתחתית כל מתכון, לפני “מתכונים מומלצים נוספים”. יש שורה של אייקונים ובניהם אייקון של מדפסת (בצבע כחול). תלחצי עליו.
שבת שלום 🙂

מורן (20:06 17.12.2015)

העוגה יצאה טעימה בטירוףףףף!!!!!! הבעיב שאי אפשר להפסיק לאכול.

מתכונים ב-10 דקות (20:39 17.12.2015)

תודה מורן, שמחה לשמוע 🙂

סמדר קליימן (14:26 17.12.2015)

חבל שאי אפשר לעשות העתק הדבק כדי לשמור את המתכון בתיקייה

מתכונים ב-10 דקות (14:31 17.12.2015)

היי סמדר,
אפשר לעשות “העתק-הדבק” מדף ההדפסה. תלחצי על אופצית ההדפסה שנמצאת מעל התמונה בצד שמאל.

מיטל (11:22 17.12.2015)

היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום הקוקוס? אפשר לוותר? תודה .

מתכונים ב-10 דקות (11:31 17.12.2015)

כן מיטל, אפשר לוותר על הקוקוס.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.