זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
חצי כוס (90 ג’) סולת
כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)
סירופ:
שליש כוס (80 מ”ל) מים
3 כפות (38 ג’) סוכר
כף (10 מ”ל) מיץ לימון טרי
4 כפות (40 מ”ל) מיץ תפוזים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) את הקמח, הסולת, אבקת האפיה, הקוקוס וגרידת התפוז ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את כל חומרי הסירופ ומחממים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת (מבעבעת). יש לערבב מידי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 3-5 דקות לאחר הרתיחה. מסירים מהאש. שופכים על העוגה בעודה חמה בצורה אחידה. מצננים לגמרי.
*העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה בניילון נצמד. מומלץ להגיש אותה בטמפ’ החדר (למרות שהיא טעימה גם כשהיא קרה).
עוגת סולת תפוזים וקוקוס
היי,
אני מעוניינת להכין בתבנית עגולה בקוטר 24 , בכמה צריך להכפיל ומה משך זמן האפייה?
יש להכפיל כמויות.
זמן האפיה עשוי להתארך ל40-45 דקות.
שלום
אם אני רוצה לוותר על הסולת להשתמש רק בקמח במקום?
אפשר אבל תרטיבי בפחות סירופ. מספיק 4 כפות אחרת העוגה תהיה רטובה מידי.
הבנתי , תודה רבה🎀
שלום וערב טוב
בהכפלת הכמות כמה זמן להוסיף באפייה?
בוקר טוב,
אם מכינים ב2 אינגליש קייק אין שינוי.
אם בתבנית אחת יותר גדולה – 40-45 דקות.
היי, האם אפשר במקום הסירופ, פשוט לחורר את העוגה עם קיסם ולשפוך מיץ תפוזים, במידה וכן מה הכמות והאם אפשר בעוגה/סירופ להשתמש בקלמנטינות, תודה
היי חגית,
הסירופ הוא פשוט קצת יותר סמיך.
אם את מרטיבה במיץ תפוזים או קלמנטינות שימי עד רבע כוס.
יש צורך לחורר את העוגה עם קיסם לפני ששופכים את המיץ תפוזים?
אין צורך.
במילה אחת – וואו.
ב2 מילים – עוגה מושלמת.
רכה, טעימה, עדינה במתיקות, מורגש גם קוקוס וגם התפוזים, לא דחוסה מדי, קלה להכנה, מהירה (אפילו בלי מיקסר – עד עכשיו כואב לי היד😜)
לחלוטין נכנסת לי לרשימת מתכונים.
סתם כך אני מאוהבת באתר שלך (אל תגלי לבעלי)
יש פה הכל מהכל והכל יוצא טוב
שמחה שאהבת את המתכון!
ואיזה כיף שאת נהנית מהאתר😊
תודה שחזרת לשתף❤
ראשית תודה על המתכונים הטעימים שלך.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן או בקמח שקדים במקום קמח רגיל?
היי גליה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן, קמח שקדים לא ייתן את אותה תוצאה.
תודה רבה על תגובתך המהירה. נהדרת את🌸
שלום,
אני מכינה את העוגה המושלמת הזו המון פעמים אבל תמיד היא מתפרקת וצריך לאכול אותה עם כפית, אי אפשר לחתוך אותה לפרוסות… יש לך רעיון למה זה קורה לי?
היי ורד,
זו תופעה נפוצה בעוגות סולת, לרוב הן יוצאות מתפוררות יותר בגלל הסולת.
אם העוגה ממש לא יציבה זה יכול לקרות בגלל אי דיוק בכמויות (האם את משתמשת בכוס מדידה?), כמות סירופ גדולה מדי על העוגה או אפייה קצרה מדי.
השתמשתי בכוס חד פעמית לשתייה חמה ואפיתי במרכז התנור שלב 3 בתוכנית קו עליון תחתון במשך 35 דקות. מלמעלה העוגה היתה שחומה וגם כשהכנסתי קיסם הוא יצא יבש.
לגבי הסירופ והכמויות עשיתי כמו שמצוין במתכון 🙁
מעניין… אם את אומרת שבסיום האפייה העוגה הייתה יבשה מבפנים ולאחר מכן היא מתפרקת- 2 דברים עשויים לעזור :
1. להקפיד לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ממנה.
2. להכין את הסירופ רק אחרי סיום אפיית העוגה ולשפוך אותו כשהעוגה לא חמה (נניח לאחר 25-35 דקות).
מקווה שעזרתי(:
אנסה.
תודה רבה!
שנה טובה
היי אפרת מה שלומך? רציתי לשאול אם צריך לשפוך את כל כמות הסירופ לעוגה? זה לא הרבה? תמיד שיש מתכונים להכנת סירופ להרטבת העוגה ברגע האמת שאני שופכת זה תמיד מרגיש לע שכבר הרטבתי מספיק. אז רציתי לדעת אם במתכון הזה לשים את כל כמות הסירופ זה לא יוצא רטוב מדי?
היי,
זה תלוי בטעם האישי, אם את לא אוהבת עוגות לחות וזה מרגיש לך רטוב מדי – את יכולה לשים קצת פחות😊
אני צריכה ללא גלוטן לקמח יש תחלחף אבל מה אפשר לסים במקום סולת?
יש מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן.
השתמשתי בשקדים טחונים במקום סולת וחצי כוס קמח תמי כתום רב תכליתי. יצא מושלם!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🙂
האם אפשר להכין בתבניות מאפינס.
כן אפשר. זמן אפיה עשוי להתקצר ל17-20 דקות.
ניסיתי כבר עוגות בחושות רבות והן היו מוצלחות.
עוגת סולת תפוזים יצאה מאוד יבשה למרות ששמתי את הסירופ המומלץ במתכון.
תודה על המתכונים.
היי רותם,
באיזה כוס השתמשת?
אם העוגה עדיין יבשה תוסיפי עוד קצת סירופ.
אפשר לשים את המיץ לימונדה שאמרת בתגובות פעם אחת (או כמה..) במתכון הזה במקום המיץ תפוזים ולשים גרידת לימון במקום תפוז? אשמח לתשובה.. תודה!!!!!!!
כן אפשר.
עוגה מעולה!!! מתכון ברור וקל.תודה על כל המתכונים המעולים והטיפים
שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס
תודה על תשובתך
צריך שהסירופ יהיה גם חם ששופכים על העוגה החמה?
אן שהסירופ יהיה קר והעוגה חמה?
תודה 🙏🙏
העוגה חמה והסירופ בטמפ’ החדר.
היי אפרת,
אפשר לוותר על הסירופ?
מבחינת שמן לניתן להפחית?
ניתן להשתמש בסולת כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן ואם כן באותם כמויות?
תודה מראש🙏
עוגות שעשויות מסולת רצוי להרטיב כי הן יוצאות במרקם פירורי וקצת יבש.
תפחיתי לשליש כוס שמן.
נראה לי שכן.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בסולת כוסמין מלאה? ובקמח מלא?
אם כן, מה הכמויות בבקשה
היי ענת,
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
אם את מנסה אז שימי חצי כוס סולת כוסמין ושליש כוס קמח מלא.
יצאה מעולה..תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
היי אפרת אין לי אבקת אפייה,האם להמיר לקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה,אם כן מהן הכמויות?תודה ושבת שלום
היי רינת,
אפשר לשים חצי כוס קמח תופח אבל יהיה חסר חצי כפית אבקת אפיה.
שבת שלום 🌸
האם אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים? תטדנ
לדעתי זה ייצא דחוס.
הכנתי עם כמה שינויים: ללא קוקוס, לא תפוז בסירוף, עם שקית אבקת אפיה ועם קמח תופח. החפלתי גם כמויות. יצא מדהים- קליל ואוורירי ומתוק בדיוק במידה הנכונה! תודה על המתכון 🙂
שמחה שיצא טעים עם כל השינויים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אין לי מיקסר, יש אפשרות לערבב את הביצים והסוגר במשך 3 דקות מהר עם מטרפה ביד או שיש לך מתכון אחר שיתאים?? תודה
כן אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺
אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית עגולה
או 2 אינגליש קייק.
זה מספיק הבלילה?
היי אורית,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק.
העוגה יצאה נפלא !! אך מדוע היא לא תפחה לי לגובה ? האתר שלך מושלם!!! כל הכבוד !!
היי מאיה,
קודם כל תודה 🙂
העוגה לא תפחה בכלל?
ערבבת כפית אבקת אפיה עם הקמחים לפני שהוספת לבלילה? התנור היה מספיק חם כשהכנסת את העוגה?
שבוע טוב . כן ערבבתי כפית אפיה עם הקמחים . יכול להיות שהתנור לא היה מספיק חם .
הכנתי ויצא ב”ה מושלם!!!!!תודה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום 🌺
הכנתי בתבנית מלבנית קטנה, יצא מעולה!! רכה וטעימה.. תודה!
תודה גיל, שמחה שאהבת 🙂
וואי ממש טעים!!
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂
תודה שרה 🙂
היי,מכינה עכשיו את העוגה ושמתי לב שיש לי כוס מידה של 250 מ”ל. להשתמש באותן כמויות?
תודה:)
כן, אין בעיה.
זו פעם ראשונה שאני מכינה את העוגה הזו ועד שהגבת לשאלה שלי עיינתי באתר ורציתי לומר לך תודה ענקית על כל המדריכים והטיפים. הכל נכתב כל כך ברור ובצורה מקצועית ביותר!
פשוט כיף לעיין בכל המתכונים ובא לי לנסות מלא דברים…
אז תודה על האתר ותודה על התגובה המהירה 🙂
יישר כח!!!
תודה ורד! ❤
היי,
אם אין לי לימון.
זה קריטי אם אעשה את הסירופ בלי?
לא קריטי.
את חושבת שהקפיאה תפגע בטעם?
תודה
כן, לא אמורה להיות בעיה.
אפשר לשים משהו בימקום קוקוס או אם אפשר לוותר עליו?
זה דחוף אני באמצע עוגה!!!!1!
פשוט וותרי עליו.
אפשר עם סוכר חום?
תודה!
כן אתי, אפשר.
יצאה פשוט מדהים! הכנתי אותה פעמיים בסופ”ש כי חיסלו מיד.
שמחה לשמוע!
תודה ענת 🙂
היי. אני רוצה להכין את העוגה עבור בית חם לאנשים מבוגרים, שסביר להניח שרובם סובל מסוכר… האם ניתן לוותר על הסירופ? בלעדיו העוגה תצא יבשה?
תודה מראש
היי שירלי,
כשמכינים עוגה עם סולת בדר”כ רצוי להרטיב אותה אחרת היא יוצאת במרקם פירורי וקצת יבש.
את יכולה לבחור עוגה בחושה אחרת שלא על בסיס סולת (יש המון עוגות טעימות 🙂 ) או שאם את רוצה לכין את המתכון הזה במקום סוכר שימי ממתיק מלאכותי כמו אבקת “כמו סוכר” שהיא הכי מומלצת.
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
היי שירן,
אפשר להשתמש בחצי כוס קמח תופח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לשני שליש כפית (במקום כפית).
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד
תודה יפעת, שמחה שאהבת 🙂
אחד המתכונים הכי מוצלחים לעוגת סולת העוגה מדהימההההה
תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
תודה שוב,
פעם שניה שהכנתי את העוגה המעולה, לקי לי להכין אותה 8 דקות,
הפעם הוספתי חמוציות,
ויצא מושלם
תבורכי.
שבת שלום
מעולה 🙂
תודה רעות ושבת שלום!
לא היה לי מיץ תפוזים אז הכנתי עם חלב קוקוס במקום והורדתי את כל קליפות התפוז. יצא מאד קוקוסי אבל מצוין. יופי של מתכון!
תודה נויה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב.
רציתי להודות לך אפרת על המתכון המוצלח.
הכנתי לכבוד שבת את העוגה ויצא ממש מעדן.
אז תודה ענקית , על כל המתכונים הנהדרים,שעוזרים לי רבות.
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות ושבוע טוב
הי אפרת
אפשר מתכון ל3/4 אינגליש קייק…
והאם מספיקה ביצה 1 בגודל מדיום?
היי שירן,
כמות ל3/4 תבנית אינגליק קייק:
ביצה (זה בסדר M)
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
שליש כוס קמח רגיל
שליש כוס סולת
כפית אבקת אפיה
רבע כוס קוקוס
חצי קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)
סירופ:
רבע כוס מים
2 כפות מלאות סוכר
3/4 כף מיץ לימון טרי
3 כפות מיץ תפוזים
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה, אין לי מיקסר האם אוכל להקציף ידני עם מטרפה?
דבר שני – יש לי כמה בננות בשלות וריתי להשתמש בהן, את חושבת שאם אוסיף בננות זה ישתלב טוב במתכון?
תודה 🙂
היי שירן,
אפשר להקציף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית במשך 2-3 דקות.
אני לא בטוחה לגבי שילוב הבננות בעוגה אבל יש הרבה דברים אחרים שאת יכולה להכין איתן. מצרפת לינק לרעיונות – מתכונים עם בננה.
שנה טובה 🙂
הי , תודה רבה על הזריזות!!
הכנתי את העוגה , כיוונתי את התנור ל180 מעלות , העוגה נשרפה תוך 5 דק מלמעלה -ונשארה מיימית מבפנים ..
מה לא טוב?
זה אומר שהתנור חזק מידי או שאפית על טורבו במקום על תוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
אגב, העוגה מונחת במרכז התנור נכון?
בכל מקרה, יש להנמיך את המעלות ל150-160 ולהמשיך לאפות.
היא מונחת באמצע ,
אם זה מכוון על קו עליון ותחתון זה לא טוב ? צריך רק קו עליון?
אז זה מכוון בסדר גמור 🙂
רק להנמיך את הטמפ’ ולהמשיך לאפות. וכמובן לעקוב אחרי זה.
בכותרת של הדף כתבו עוגות טבעוניות כל כך שמחתי שיש לי מבחר, אני פותחת את העוגה הזאת סולת תפוזים ובשורה הראשונה כתוב 2 בצים, בצים באים מבעלי חיים וטבעוניים לא אוכלים שום דבר שקשור לבעלי החיים, אשמח אם תפרסמו עוגות טבעוניות באמת שלא יכיל שום דבר מן החי. תודה.
שרה
היי שרה,
אני לא מצליחה להבין איזה כותרת. המתכון לא נמצא בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
בכל אופן, מצרפת לינק לקטגורית מתכונים טבעוניים בה ניתן למצוא בין היתר גם עוגות טבעוניות.
היי אפרת, אם אין לי סולת ותפוזים טריים (יש לי מיץ תפוזים בבקבוק)?
היי עדן,
אם אין לך סולת כדאי להכין עוגת תפוזים רגילה או עוגת מיץ ואין בעיה להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק.
שבת שלום 🙂
הכנתי את עוגת הסולת יצא טעים רצח
תודה ריקי, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, הכנתי את העוגה שלך, העוגה ממש אבל ממש טעימה כולם בבית השתגעו כמובן שמכפילה בכמות.
אוהבת נורא את המתכונים שלך.
תודה לירון, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
מעולה!!! הכנתי אותה בתבנית קטנה חד פעמית. בסירופ סחטתי לימון ולא תפוז, מיים ו3 כפות סוכר שפכתי על העוגה ולמעלה פזרתי קוקוס. חששתי שתהיה דחוסה בגלל הסולת אבל ממש לא נהדרת!!! כיף…
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי 🙂
במה ניתן להחליף את המיץ תפוזים? תודה.
היי לירון,
מיץ התפוזים מוסיף המון טעם לעוגה ולכן פחות מומלץ לוותר עליו.
אם אין לך מיץ תפוזים, אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון טרי עם חצי כוס מים וכפית גדושה סוכר ולהשתמש בזה. במקום גרידת תפוז אפשר לגרד חצי קליפת לימון. זה יכול להוסיף טעם.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
יצא פשוט מעולה.
תודה רבה
שמחה לשמוע אוריאל 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
שלום לך.
אני מעוניינת להכין את העוגה עם קמח שקדים – האם לשמור על אותו יחס של קמח וסולת כמו עם קמח רגיל ?
תודה
היי שני,
לדעתי עדיין כדאי לשלב גם קמח רגיל בעוגה ולשים לדוג’ שליש כוס סולת, שליש כוס קמח רגיל ושליש כוס קמח שקדים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי, בנוגע לתוספת השקדים, חזרתי לעדכן כי נהגתי כעצתך ויצא מצויין (גם בלי, העוגה יוצאת טעימה מאוד).
תודה וחג שמח שני
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
התערובת יצאה נוזלית
זה בסדר?
העוגה בתנור. אני מחכה
היי רחלי,
היא אמורה לצאת יותר נוזלית מאשר סמיכה.
בהצלחה 😉
תודה רבה!
זו הפעם השלישית שאני מכינה, ומכפילה כמויות.
עוגה טעימה ועסיסית.
תודה!
תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
היי
עם הוספתי קמח תירס במקום סולת בטעות ייצא משהו אכיל? או בטעם של פסח?
היי ענבר,
האמת שאין לי מושג 🙂 יכול להיות שזה ייצא במרקם קצת גרגירי.
אשמח לעדכון איך יצא.
שבת שלום
יצאה נהדר. תודה רבה.
לא היה לי מיץ תפוזים. השתמשתי במים ויצא יופי. כל היתר הכנתי בדיוק לפי המתכון.
המרקם שונה מעוגה בחושה רגילה אבל כיפי ומעניין.רק יש לציין שהסולת בשכבה העליונה נשארה קצת קראנצית לשיניים.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום, אפשר להכין את העוגה ללא הסירופ?? יותר מידי סוכר
תודה
היי אפרת,
בעוגות סולת במיוחד לא מומלץ לוותר על הסירופ כי העוגה תצא קצת יבשה.
אם העוגה מתוקה מידי לטעמך את יכולה להפחית מכמות הסוכר בעוגה עצמה לרבע כוס סוכר.
בהצלחה 🙂
הכנתי ויצא טעים מאוד! אבל למה העוגה מתפרקת בזמן שחותכים אותה?
היי הילה,
עוגות מסולת מתפוררות יותר בגלל המרקם של הסולת שהוא יותר גרגירי.
שבת שלום 🙂
הכנתי לאחותי אנינת הטעם לפינוק וקיבלתי מחמאות רבות. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!שיהיה לכולנו שבוע טוב!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שרון ושבוע מעולה!
עוגה טעימה מאד קלה לעשיה
תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
עם אני עושה בתבנית עגולה , שזה כפול מהאינגליש קייק .. באיזה כמויות אני משתמשת?
היי אלדר,
לתבנית עגולה בקוטר 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
כוס קמח רגיל
כוס סולת
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
2/3 כוס קוקוס
קליפת 2 תפוזים/קלמנטינות מגורדת (מומלץ, לא חובה)
סירופ:
2/3 כוס מים
6 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות מיץ תפוזים
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אפרת יקרה,
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד״פ בינונית (הגודל שלפני התבנית שהכי גדולה), להכפיל כמויות?
היי אילנית,
אם זו תבנית בינונית קטנה (22X31) אז יש להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית בינונית גדולה (32X25) אז יש להכפיל כמויות ב2.5:
4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות (M או S)
כוס סוכר
כוס ורבע שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
כוס ורבע סולת
כוס ורבע קמח רגיל
2.5 כפיות גדושות אבקת אפיה
כוס קוקוס
2 קליפות תפוז מגורדות
סירופ:
כוס מים
8 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
10 כפות מיץ תפוזים
בהצלחה 😉
העוגה טעימה עם ריח מדהים וממש לא כבדה
העוגה יוצאת נפלא וממש לא כבדה, והכי חשוב קלה להכנה
תודה לוסי, שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
שבוע נפלא!
במקום סוכר וקמח רגיל במה אפשר לשנות?
היי,
אני לא יודעת איך זה ייצא השילוב של קמח אחר עם סולת. איזה קמח חשבת להשתמש? הסולת גם ככה “כבדה” ואולי שילוב שלה עם קמח מלא יעשה אותה יותר כבדה.
לגבי סוכר- אני מניחה שאפשר להשתמש בדבש אבל כן מומלץ להוסיף לפחות כף אחת של סוכר לתערובת של העוגה. על איזה תחליף סוכר חשבת?
היי,
ניתן להמיר הסוכר לכמוסוכר עקב סכרת?
תודה מראש!
כן אונית, אפשר.
יום נפלא 🙂
הי אפרת אני מכינה לאירוח וזאת פעם ראשונה שעושה עוגה עם סולת – הבנתי מחברות שהסולת גורמת למרקם כבד קצת ולא הכי פריך. האם העוגה תצא לי טעימה ולא דחוסה?
היי שרון,
המרקם של הסולת הוא יותר פירורי ומעט כבד אבל מי שאוהב עוגות סולת זאת עוגה מאוד טעימה 🙂
יצא ממש אחלה.תודה! ובכלל המתכונים של העוגות כייפים וטעימים ואני מכינה עם הילדים כל פעם…
תודה ניצן, אני שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא
הי אפרת, ניתן לערבב עם כף את הביצים והסוכר (אין לי מיקסר)?כמה כפות יוצאת קליפת התפוז המגורד?מיץ התפוזים לסירופ חייב להיות מתפוזים טריים?שופכים על העוגה סירופ ישר כשיוצאת חמה מהתנור?באיזה שלב מפזרים את הקוקוס מעל העוגה?לכמה ימים העוגה טובה?
היי שרון,
אפשר לערבב ידנית עם כף.
זה יוצא בערך כף מלאה של גרידת תפוז.
אפשר להשתמש בכל מיץ תפוזים, לא חייב להיות מיץ טבעי וטרי.
את הסירופ שופכים על העוגה כ-2 דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
יש שליש כוס קוקוס שמכניסים לבלילה עצמה (יחד עם הקמח) ואם רוצים אפשר לפזר קוקוס מעל העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר.
העוגה נשמרת במקרר כ-4 ימים.
שבת שלום 🙂
לא הבנתי מה זה סולת תפוזים אפשר להסביר לי מה הכוונה
היי טלי,
העוגה נקראת עוגת סולת תפוזים אבל הכוונה לשימוש בסולת רגילה שהיא סוג של קמח עבה יותר.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
זה נכון, אפשר לשמור את המלל, אך מדוע אי אפשר להעתיק ולשמור את הצילום של מה שהכנת כמו בעבר?
ככה זה מקל עלינו לזכור מהו המתכון בדיוק…
תודה
היי עינת,
יש אפשרות הדפסה נוספת שממנה אפשר להעתיק גם את התמונה והיא נמצאת בתחתית כל מתכון, לפני “מתכונים מומלצים נוספים”. יש שורה של אייקונים ובניהם אייקון של מדפסת (בצבע כחול). תלחצי עליו.
שבת שלום 🙂
העוגה יצאה טעימה בטירוףףףף!!!!!! הבעיב שאי אפשר להפסיק לאכול.
תודה מורן, שמחה לשמוע 🙂
חבל שאי אפשר לעשות העתק הדבק כדי לשמור את המתכון בתיקייה
היי סמדר,
אפשר לעשות “העתק-הדבק” מדף ההדפסה. תלחצי על אופצית ההדפסה שנמצאת מעל התמונה בצד שמאל.
היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום הקוקוס? אפשר לוותר? תודה .
כן מיטל, אפשר לוותר על הקוקוס.
יום נעים 🙂