שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 מאפינס

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

רבע כוס מים חמים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה

3/4 כוס קוקוס




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שומשום ללא סוכרעוגיות שומשום ללא סוכר
עוגת גזר ללא סוכר עוגת גזר ללא סוכר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסתר (19:00 9.10.2023)

לגבי הכפלה או שילוש של הכמות, יש שינוי ביחסי הכמויות או שפשוט להכפיל או לשלש הכל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 9.10.2023)

הייש להקפיד על יחס אחיד ולא לשנות יחסים.

avatar
חוה (15:44 27.07.2023)

אפשר גם קמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:36 28.07.2023)

כן(:

avatar
נ (11:34 13.01.2023)

במקום כמו סוכר או ממתיק
מה אפשר לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 13.01.2023)

אם אין לך בעיה להשתמש בסוכר- שימי שליש כוס סוכר.

avatar
שגית (13:01 14.12.2022)

היי אפרת. האם אפשרי להכין אותה ללא סוכר כלל ? תצא מוצלחת ? מכינה כחלק מהתנדבות לקשישים וביקשו ללא סוכר. חוששת גם מתחליפים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 14.12.2022)

היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח ללא סוכר/תחליף.
את יכולה להשתמש בשליש כוס דבש או סירופ אגבה.

avatar
עדן (13:06 5.02.2021)

היי אפרת, אפשר להכין מקמח חיטה מלא?
ויש לי ממתיק אריתריטול רשום שהוא מתוק כ70% מסוכר לבן מה הכמות שצריך לשים כדי שיתאים למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 5.02.2021)

היי עדן,
רצוי להשתמש בקמח כוסמין 70%-80% (עדיף) או כוסמין מלא כי התוצאה איתם יותר מוצלחת מקמח מלא רגיל.
אם אין לך קמח כוסמין אז מומלץ לשלב עם הקמח המלא חצי כמות קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא כבד ודחוס מידי.
סורי, אני לא מכירה את הממתיק ולא רוצה להטעות.

avatar
לינוי (13:50 10.03.2022)

האם ניתן להחליף קמח כוסמין בקמח לבן רגיל? ואם כן מה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 10.03.2022)

ניתן להשתמש בקמח רגיל באותה כמות(:

avatar
דנה (10:06 11.03.2020)

אפשר גם ממתיק נוזלי או שזה משנה את המרקם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 11.03.2020)

כן אפשר.

avatar
דנה (10:57 9.03.2020)

אפרת יקרה, קוקוס – הכוונה לטחון? ולגבי מיץ תפוזים דיאט – אפשר מיץ תפוזים טבעי? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 9.03.2020)

כן לשתי השאלות 🙂

avatar
דנה (12:44 9.03.2020)

תודה 🙂

avatar
טליה (10:54 30.01.2020)

הי אפרת, אנחנו לא אוהבים קוקוס. יש לך רעיון להחלפה נחמדה? או לחלופין, האם העוגה תהיה טעימה כעוגת תפוז בלבד? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 30.01.2020)

כן, אפשר לוותר על הקוקוס.

avatar
פנינה (09:55 26.01.2020)

שלום, אפשר להמתיק גם ברסק תפוחי עץ? ( במקום ה כמו סוכר)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 26.01.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם של העוגה לקצת יותר “כבדה”.

avatar
אילה (16:36 28.11.2019)

היי
יש לך מושג כמה קלוריות למאפין?
המתכונים שלך מקסימים
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.11.2019)

כ-175 קלוריות ליחידה.

avatar
הדס (12:39 23.07.2019)

שלום-שואלת שוב האם ניתן להחליף קמח כוסמין מלא במקום קמח כוסמין רגיל?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 23.07.2019)

כן אפשר.

avatar
ענת (23:46 12.05.2019)

שלום, אני הפכתי את העוגה לטבעונית. במקום ביצה שמתי כף זרעי צ’יה מושרים חצי שעה בחצי כוס מים.
העוגה נטרפה תוך שעה ולא נשאר לה זכר.
טעימה מאוד. תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 13.05.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דליה (09:11 12.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח לסוג אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 12.04.2019)

על מה חשבת? אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.

avatar
חגית (15:00 4.04.2019)

אפשר להקפיא את העוגה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 4.04.2019)

כן.

avatar
נוי (09:53 9.09.2018)

היי:) אפשר במקום קמח כוסמין קמח רגיל? ואם כן זה אותה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 9.09.2018)

כן, אותה כמות.
שנה טובה 🌺

avatar
אורית (08:47 4.01.2018)

כל פעם שאני מנסה להכין עוגה עם תחליף סוכר העוגה יוצאת לי דחוסה. האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים או האם חייב להקציף ושיהיה תפוח. מה הסוד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 4.01.2018)

היי אורית,
יש להתחיל מהביצה עם תחליף הסוכר. לאחר מכן להוסיף את השמן, מיץ, מים, תמצית וניל ולערבב.
בסוף להוסיף את הקמח והקוקוס ולערבב עד לאיחוד חומרים. חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח. ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

avatar
אתי (20:09 2.10.2017)

היי, אשמח לדעת האם ניתן להכין ללא השמן או במה ניתן להמיר את השמן
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 2.10.2017)

היי אתי,
בלי שמן זה ייצא יבש ולכן לא מומלץ לוותר לגמרי. אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
אפשרות נוספת היא לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 75 גרם חמאה מומסת.

avatar
מיה (16:24 16.06.2017)

עקב אילוצים, החלפתי את המיץ בחלב והוספתי תמצית בטעם תפוז…
עוד לא טעמתי, אבל המראה לא משהו… נראה דחוס ויבש. רעיון מה אפשר לעשות כדי לשפר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 16.06.2017)

היי מיה,
אני ממליצה קודם לטעום כי מראה לא תמיד מעיד על הטעם.
אם העוגה דחוסה אין הרבה מה לעשות אבל אם יבשה אז אפשר להרטיב אותה קצת בסירופ סוכר (לבשל רבע כוס מים עם 2 כפות מלאות סוכר עד להמסה ולשפוך על העוגה בצורה אחידה).
אם העוגה חסרת טעם אז אפשר להכין ציפוי שוקולד או קרם וניל מעל.

avatar
הודיה (14:50 4.03.2017)

היי רציתי לדעת אם במקום התחליף לסוכר שכתוב במתכון אפשר להחליף בחצי כוס סטיביה? והאם אפשרי להוסיף קצת גרידת תפוז או לימון להוספת דומיננטיות? תודה ושבת שלום..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 4.03.2017)

היי הודיה,
אפשר להשתמש בסטיביה. לגבי המינון, חצי כוס זה נראה לי הרבה. זה תלוי גם איזה סטיביה זאת. בנוזל או באבקה. צריך להיות רשום על גבי האריזה את המינון המומלץ. יש לשים כמות שהיא במתיקות של כ-10 כפיות סוכר.
ובטח, גרידת תפוז רק יכולה להוסיף.

avatar
סימה (12:56 30.01.2017)

היי אפרת. מניסיוני עם איכות המתכונים באתר הכנתי מראש 2 עוגות. צדקתי. יצא מעולה. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 30.01.2017)

תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רעות (11:25 26.01.2017)

הי, האם במקום חצי כוס סוכר ניתן לשים חצי כוס רסק תפוחים ללא סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 26.01.2017)

היי רעות,
רסק תפוחים יכול להחליף חלק מכמות השמן, לא את הסוכר.

avatar
אורטל (13:12 10.10.2016)

יצא מעולה!!! טעם מעודן!
שמתי חלב במקום מיץ…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 10.10.2016)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

avatar
טלי (14:10 28.08.2016)

היי אני מכינה סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר עם דבש או סילאן ויוצא מדהים אך משום מה לא מצליחה בעוגות לשים את הכמות הנכונה של דבש או סילאן כדי שהעוגה תצא מספיק מתוקה תוכלי לעזור לי אני לא מעוניינת להשתמש בכל סוגי תחליפי הסוכר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:34 28.08.2016)

היי טלי,
אני ממליצה תמיד לשלב בין דבש לסילאן כי כשמכינים עם סילאן בלבד זה יוצא פחות מוצלח בגלל הטעם הדומיננטי של הסילאן.
מבחינת כמויות, הדבש הוא קצת יותר מתוק מסוכר והסילאן פחות מתוק מסוכר. צריך לקחת בחשבון גם שאם משתמשים בממתיקים נוזליים מסוג זה יש להפחית מעט בכמות הנוזלים במתכון. כדאי גם לאפות ב-10 מעלות פחות. זאת אומרת במקום 180 מעלות ב170 מעלות.
במתכון הזה במקום חצי כוס סוכר, הייתי מנסה לשים סה”כ שליש כוס דבש + סילאן ביחס שווה ומוותרת על רבע כוס מים רותחים.
בהצלחה 🙂

avatar
טל (12:02 6.03.2018)

האם אפשר לשים במקום חצי כוס סוכר רק דבש? כלומר, חצי כוס דבש?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 6.03.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
שרון (16:47 16.11.2015)

היי אפרת. כמה אבקת אפייה על כוס קמח רגיל לא תופח (כי אין לי בבית :-)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 16.11.2015)

היי שרון,
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
מזל (12:11 12.06.2014)

אפשר לערבב את החומרים בלי מיקסר? והאים אפשר להכין את העוגה עם סוכר רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 12.06.2014)

הי מזל,
כן אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה ואפשר להכין עם סוכר רגיל.
אם את כבר מכינה עם סוכר רגיל, יש מתכון נוסף לעוגת תפוזים וקוקוס מעולה-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/

לקריאת כל התגובות