זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 מאפינס
מצרכים:
1 ביצה
חצי כוס אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
רבע כוס מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קוקוס
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
לגבי הכפלה או שילוש של הכמות, יש שינוי ביחסי הכמויות או שפשוט להכפיל או לשלש הכל?
הייש להקפיד על יחס אחיד ולא לשנות יחסים.
אפשר גם קמח רגיל?
כן(:
במקום כמו סוכר או ממתיק
מה אפשר לשים במקום?
אם אין לך בעיה להשתמש בסוכר- שימי שליש כוס סוכר.
היי אפרת. האם אפשרי להכין אותה ללא סוכר כלל ? תצא מוצלחת ? מכינה כחלק מהתנדבות לקשישים וביקשו ללא סוכר. חוששת גם מתחליפים.
היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח ללא סוכר/תחליף.
את יכולה להשתמש בשליש כוס דבש או סירופ אגבה.
היי אפרת, אפשר להכין מקמח חיטה מלא?
ויש לי ממתיק אריתריטול רשום שהוא מתוק כ70% מסוכר לבן מה הכמות שצריך לשים כדי שיתאים למתכון?
היי עדן,
רצוי להשתמש בקמח כוסמין 70%-80% (עדיף) או כוסמין מלא כי התוצאה איתם יותר מוצלחת מקמח מלא רגיל.
אם אין לך קמח כוסמין אז מומלץ לשלב עם הקמח המלא חצי כמות קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא כבד ודחוס מידי.
סורי, אני לא מכירה את הממתיק ולא רוצה להטעות.
האם ניתן להחליף קמח כוסמין בקמח לבן רגיל? ואם כן מה הכמות?
ניתן להשתמש בקמח רגיל באותה כמות(:
אפשר גם ממתיק נוזלי או שזה משנה את המרקם?
כן אפשר.
אפרת יקרה, קוקוס – הכוונה לטחון? ולגבי מיץ תפוזים דיאט – אפשר מיץ תפוזים טבעי? תודה רבה!
כן לשתי השאלות 🙂
תודה 🙂
הי אפרת, אנחנו לא אוהבים קוקוס. יש לך רעיון להחלפה נחמדה? או לחלופין, האם העוגה תהיה טעימה כעוגת תפוז בלבד? תודה!
כן, אפשר לוותר על הקוקוס.
שלום, אפשר להמתיק גם ברסק תפוחי עץ? ( במקום ה כמו סוכר)
לא יודעת, לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם של העוגה לקצת יותר “כבדה”.
היי
יש לך מושג כמה קלוריות למאפין?
המתכונים שלך מקסימים
תודה
כ-175 קלוריות ליחידה.
שלום-שואלת שוב האם ניתן להחליף קמח כוסמין מלא במקום קמח כוסמין רגיל?
תודה רבה
כן אפשר.
שלום, אני הפכתי את העוגה לטבעונית. במקום ביצה שמתי כף זרעי צ’יה מושרים חצי שעה בחצי כוס מים.
העוגה נטרפה תוך שעה ולא נשאר לה זכר.
טעימה מאוד. תודה על המתכון
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להחליף את הקמח לסוג אחר?
על מה חשבת? אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.
אפשר להקפיא את העוגה
כן.
היי:) אפשר במקום קמח כוסמין קמח רגיל? ואם כן זה אותה כמות?
כן, אותה כמות.
שנה טובה 🌺
כל פעם שאני מנסה להכין עוגה עם תחליף סוכר העוגה יוצאת לי דחוסה. האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים או האם חייב להקציף ושיהיה תפוח. מה הסוד?
היי אורית,
יש להתחיל מהביצה עם תחליף הסוכר. לאחר מכן להוסיף את השמן, מיץ, מים, תמצית וניל ולערבב.
בסוף להוסיף את הקמח והקוקוס ולערבב עד לאיחוד חומרים. חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח. ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
היי, אשמח לדעת האם ניתן להכין ללא השמן או במה ניתן להמיר את השמן
תודה רבה
היי אתי,
בלי שמן זה ייצא יבש ולכן לא מומלץ לוותר לגמרי. אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
אפשרות נוספת היא לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 75 גרם חמאה מומסת.
עקב אילוצים, החלפתי את המיץ בחלב והוספתי תמצית בטעם תפוז…
עוד לא טעמתי, אבל המראה לא משהו… נראה דחוס ויבש. רעיון מה אפשר לעשות כדי לשפר?
היי מיה,
אני ממליצה קודם לטעום כי מראה לא תמיד מעיד על הטעם.
אם העוגה דחוסה אין הרבה מה לעשות אבל אם יבשה אז אפשר להרטיב אותה קצת בסירופ סוכר (לבשל רבע כוס מים עם 2 כפות מלאות סוכר עד להמסה ולשפוך על העוגה בצורה אחידה).
אם העוגה חסרת טעם אז אפשר להכין ציפוי שוקולד או קרם וניל מעל.
היי רציתי לדעת אם במקום התחליף לסוכר שכתוב במתכון אפשר להחליף בחצי כוס סטיביה? והאם אפשרי להוסיף קצת גרידת תפוז או לימון להוספת דומיננטיות? תודה ושבת שלום..
היי הודיה,
אפשר להשתמש בסטיביה. לגבי המינון, חצי כוס זה נראה לי הרבה. זה תלוי גם איזה סטיביה זאת. בנוזל או באבקה. צריך להיות רשום על גבי האריזה את המינון המומלץ. יש לשים כמות שהיא במתיקות של כ-10 כפיות סוכר.
ובטח, גרידת תפוז רק יכולה להוסיף.
היי אפרת. מניסיוני עם איכות המתכונים באתר הכנתי מראש 2 עוגות. צדקתי. יצא מעולה. תודה
תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂
הי, האם במקום חצי כוס סוכר ניתן לשים חצי כוס רסק תפוחים ללא סוכר?
היי רעות,
רסק תפוחים יכול להחליף חלק מכמות השמן, לא את הסוכר.
יצא מעולה!!! טעם מעודן!
שמתי חלב במקום מיץ…
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
היי אני מכינה סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר עם דבש או סילאן ויוצא מדהים אך משום מה לא מצליחה בעוגות לשים את הכמות הנכונה של דבש או סילאן כדי שהעוגה תצא מספיק מתוקה תוכלי לעזור לי אני לא מעוניינת להשתמש בכל סוגי תחליפי הסוכר
היי טלי,
אני ממליצה תמיד לשלב בין דבש לסילאן כי כשמכינים עם סילאן בלבד זה יוצא פחות מוצלח בגלל הטעם הדומיננטי של הסילאן.
מבחינת כמויות, הדבש הוא קצת יותר מתוק מסוכר והסילאן פחות מתוק מסוכר. צריך לקחת בחשבון גם שאם משתמשים בממתיקים נוזליים מסוג זה יש להפחית מעט בכמות הנוזלים במתכון. כדאי גם לאפות ב-10 מעלות פחות. זאת אומרת במקום 180 מעלות ב170 מעלות.
במתכון הזה במקום חצי כוס סוכר, הייתי מנסה לשים סה”כ שליש כוס דבש + סילאן ביחס שווה ומוותרת על רבע כוס מים רותחים.
בהצלחה 🙂
האם אפשר לשים במקום חצי כוס סוכר רק דבש? כלומר, חצי כוס דבש?
תודה
אני חושבת שכן.
היי אפרת. כמה אבקת אפייה על כוס קמח רגיל לא תופח (כי אין לי בבית :-)?
היי שרון,
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אפשר לערבב את החומרים בלי מיקסר? והאים אפשר להכין את העוגה עם סוכר רגיל?
הי מזל,
כן אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה ואפשר להכין עם סוכר רגיל.
אם את כבר מכינה עם סוכר רגיל, יש מתכון נוסף לעוגת תפוזים וקוקוס מעולה-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/