שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 מאפינס

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים דיאט

רבע כוס מים חמים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה

3/4 כוס קוקוס

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שומשום ללא סוכר
עוגת גזר ללא סוכר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדן (13:06 5.02.2021)

היי אפרת, אפשר להכין מקמח חיטה מלא?
ויש לי ממתיק אריתריטול רשום שהוא מתוק כ70% מסוכר לבן מה הכמות שצריך לשים כדי שיתאים למתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 5.02.2021)

היי עדן,
רצוי להשתמש בקמח כוסמין 70%-80% (עדיף) או כוסמין מלא כי התוצאה איתם יותר מוצלחת מקמח מלא רגיל.
אם אין לך קמח כוסמין אז מומלץ לשלב עם הקמח המלא חצי כמות קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא כבד ודחוס מידי.
סורי, אני לא מכירה את הממתיק ולא רוצה להטעות.

דנה (10:06 11.03.2020)

אפשר גם ממתיק נוזלי או שזה משנה את המרקם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 11.03.2020)

כן אפשר.

דנה (10:57 9.03.2020)

אפרת יקרה, קוקוס – הכוונה לטחון? ולגבי מיץ תפוזים דיאט – אפשר מיץ תפוזים טבעי? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 9.03.2020)

כן לשתי השאלות 🙂

דנה (12:44 9.03.2020)

תודה 🙂

טליה (10:54 30.01.2020)

הי אפרת, אנחנו לא אוהבים קוקוס. יש לך רעיון להחלפה נחמדה? או לחלופין, האם העוגה תהיה טעימה כעוגת תפוז בלבד? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 30.01.2020)

כן, אפשר לוותר על הקוקוס.

פנינה (09:55 26.01.2020)

שלום, אפשר להמתיק גם ברסק תפוחי עץ? ( במקום ה כמו סוכר)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 26.01.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם של העוגה לקצת יותר “כבדה”.

אילה (16:36 28.11.2019)

היי
יש לך מושג כמה קלוריות למאפין?
המתכונים שלך מקסימים
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.11.2019)

כ-175 קלוריות ליחידה.

הדס (12:39 23.07.2019)

שלום-שואלת שוב האם ניתן להחליף קמח כוסמין מלא במקום קמח כוסמין רגיל?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 23.07.2019)

כן אפשר.

ענת (23:46 12.05.2019)

שלום, אני הפכתי את העוגה לטבעונית. במקום ביצה שמתי כף זרעי צ’יה מושרים חצי שעה בחצי כוס מים.
העוגה נטרפה תוך שעה ולא נשאר לה זכר.
טעימה מאוד. תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 13.05.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דליה (09:11 12.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח לסוג אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 12.04.2019)

על מה חשבת? אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.

חגית (15:00 4.04.2019)

אפשר להקפיא את העוגה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 4.04.2019)

כן.

נוי (09:53 9.09.2018)

היי:) אפשר במקום קמח כוסמין קמח רגיל? ואם כן זה אותה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 9.09.2018)

כן, אותה כמות.
שנה טובה 🌺

אורית (08:47 4.01.2018)

כל פעם שאני מנסה להכין עוגה עם תחליף סוכר העוגה יוצאת לי דחוסה. האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים או האם חייב להקציף ושיהיה תפוח. מה הסוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 4.01.2018)

היי אורית,
יש להתחיל מהביצה עם תחליף הסוכר. לאחר מכן להוסיף את השמן, מיץ, מים, תמצית וניל ולערבב.
בסוף להוסיף את הקמח והקוקוס ולערבב עד לאיחוד חומרים. חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח. ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

אתי (20:09 2.10.2017)

היי, אשמח לדעת האם ניתן להכין ללא השמן או במה ניתן להמיר את השמן
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 2.10.2017)

היי אתי,
בלי שמן זה ייצא יבש ולכן לא מומלץ לוותר לגמרי. אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
אפשרות נוספת היא לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 75 גרם חמאה מומסת.

מיה (16:24 16.06.2017)

עקב אילוצים, החלפתי את המיץ בחלב והוספתי תמצית בטעם תפוז…
עוד לא טעמתי, אבל המראה לא משהו… נראה דחוס ויבש. רעיון מה אפשר לעשות כדי לשפר?

מתכונים ב-10 דקות (17:23 16.06.2017)

היי מיה,
אני ממליצה קודם לטעום כי מראה לא תמיד מעיד על הטעם.
אם העוגה דחוסה אין הרבה מה לעשות אבל אם יבשה אז אפשר להרטיב אותה קצת בסירופ סוכר (לבשל רבע כוס מים עם 2 כפות מלאות סוכר עד להמסה ולשפוך על העוגה בצורה אחידה).
אם העוגה חסרת טעם אז אפשר להכין ציפוי שוקולד או קרם וניל מעל.

הודיה (14:50 4.03.2017)

היי רציתי לדעת אם במקום התחליף לסוכר שכתוב במתכון אפשר להחליף בחצי כוס סטיביה? והאם אפשרי להוסיף קצת גרידת תפוז או לימון להוספת דומיננטיות? תודה ושבת שלום..

מתכונים ב-10 דקות (16:31 4.03.2017)

היי הודיה,
אפשר להשתמש בסטיביה. לגבי המינון, חצי כוס זה נראה לי הרבה. זה תלוי גם איזה סטיביה זאת. בנוזל או באבקה. צריך להיות רשום על גבי האריזה את המינון המומלץ. יש לשים כמות שהיא במתיקות של כ-10 כפיות סוכר.
ובטח, גרידת תפוז רק יכולה להוסיף.

סימה (12:56 30.01.2017)

היי אפרת. מניסיוני עם איכות המתכונים באתר הכנתי מראש 2 עוגות. צדקתי. יצא מעולה. תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:04 30.01.2017)

תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂

רעות (11:25 26.01.2017)

הי, האם במקום חצי כוס סוכר ניתן לשים חצי כוס רסק תפוחים ללא סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (11:52 26.01.2017)

היי רעות,
רסק תפוחים יכול להחליף חלק מכמות השמן, לא את הסוכר.

אורטל (13:12 10.10.2016)

יצא מעולה!!! טעם מעודן!
שמתי חלב במקום מיץ…

מתכונים ב-10 דקות (13:15 10.10.2016)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

טלי (14:10 28.08.2016)

היי אני מכינה סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר עם דבש או סילאן ויוצא מדהים אך משום מה לא מצליחה בעוגות לשים את הכמות הנכונה של דבש או סילאן כדי שהעוגה תצא מספיק מתוקה תוכלי לעזור לי אני לא מעוניינת להשתמש בכל סוגי תחליפי הסוכר

מתכונים ב-10 דקות (17:34 28.08.2016)

היי טלי,
אני ממליצה תמיד לשלב בין דבש לסילאן כי כשמכינים עם סילאן בלבד זה יוצא פחות מוצלח בגלל הטעם הדומיננטי של הסילאן.
מבחינת כמויות, הדבש הוא קצת יותר מתוק מסוכר והסילאן פחות מתוק מסוכר. צריך לקחת בחשבון גם שאם משתמשים בממתיקים נוזליים מסוג זה יש להפחית מעט בכמות הנוזלים במתכון. כדאי גם לאפות ב-10 מעלות פחות. זאת אומרת במקום 180 מעלות ב170 מעלות.
במתכון הזה במקום חצי כוס סוכר, הייתי מנסה לשים סה”כ שליש כוס דבש + סילאן ביחס שווה ומוותרת על רבע כוס מים רותחים.
בהצלחה 🙂

טל (12:02 6.03.2018)

האם אפשר לשים במקום חצי כוס סוכר רק דבש? כלומר, חצי כוס דבש?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 6.03.2018)

אני חושבת שכן.

שרון (16:47 16.11.2015)

היי אפרת. כמה אבקת אפייה על כוס קמח רגיל לא תופח (כי אין לי בבית :-)?

מתכונים ב-10 דקות (16:48 16.11.2015)

היי שרון,
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

מזל (12:11 12.06.2014)

אפשר לערבב את החומרים בלי מיקסר? והאים אפשר להכין את העוגה עם סוכר רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (12:20 12.06.2014)

הי מזל,
כן אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה ואפשר להכין עם סוכר רגיל.
אם את כבר מכינה עם סוכר רגיל, יש מתכון נוסף לעוגת תפוזים וקוקוס מעולה-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.