זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש (66 ג’) כוס שמן
כפית (5 ג’) תמצית וניל
5 כפות (50 מ”ל) מיץ לימון טרי
שליש כוס (80 מ”ל) מים
2 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון בינוני מגורדת דק)
כוס (140 ג’) קמח רגיל
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (21 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף/מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ לימון טרי, מים, גרידת לימון ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (הערה: ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח עלול לפגוע במרקם העוגה ולגרום לה להיות דחוסה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לכמה תבניות אינגליש הכמות מספיקה?
תבנית אינגליש קייק אחת חד פעמית
עוגה לימונית טעימה אבל באסה שלא מזהיבה לי
הכנתי וחזרתי לספר שיצא ממש טעים
תודה אפרת
תודה אולגה🧡
עוגה מצויינת.
האם אפשר ללא הקוקוס?
כן אפשר:)
תודה רבה על התשובה המהירה
אופה עכשיו.
עוגה משובחת ממש. תודה. קליתי קצת שקדים פרוסים ופיזרתי מעל הגלייז. גם יפה וגם משביח את הטעם.
תודה על עוד מתכון מנצח.
תודה לך שחזרת לשתף💜
הכנתי כמה פעמים יצאה טעימה מאוד
בהכפלת העוגה כמה זמן צריך להוסיף לאפייה?
אם את מכינה ב2 תבניות אינגליש קייק אין שינוי
אם בתבנית גדולה יותר אז 40-45 דקות.
היי אפרת שמחה לבשר לך שקניתי את הספרים המהממים ביותר !!! תודה על מתכונים מדהימים קלים .והעיקר ממה שיש בבית…. ישר כוח גדול
תודה לך יקרה❤️
ניתן להפחית בשמן ובסוכר? לשים מייפל במקום?
ולהוסיף אוכמניות?
אפשר לשלב רבע כוס סירופ מייפל עם 2 כפות סוכר.
לא מומלץ להפחית בכמות השמן כדי שלא ייצא יבש.
אפשר להוסיף אוכמניות מעל הבלילה לאחר שיוצקים לתבנית. יש לקחת בחשבון שכנראה שהאוכמניות יצנחו לחלק התחתון במהלך האפיה.
חזרתי לעדכן שהכנתי כמות כפולה וזה המתכון המוצלח ביותר שניסיתי עד כה!
טעם לימוני עדין ומתוק במידה מדויקת
אפשר להוסיף אבקת סוכר מעל למתיקות נוספת
אפיתי על 160 כדי להקטין סיכוי להתבקעות וחבל שלא צילמתי, יצא מהמם! תודה רבה 3>
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת יקרה האם אפשר קמח כוסמין במקום קמח רגיל?
חג שמח ושנה טובה
אפשר, המרקם מעט ישתנה.
תודה רבה ואת אלופה עם כל המתכונים שלך❣️
שלום למלכה….אני משתמשת רק בכוסמין לכל עוגה שאני מכינה יוצא נהדר מפחיתים קצת מהקמח ….משתמשת ב80 אחוז כוסמין לבן של נפלאות..
היי אפרת, האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה?
כן, אפשר.
תודה רבה. אכין ואחזור לעדכן איך יצאה
באיזו תכנית לאפות: טורבו רו חום תחתון ועליון?
בתכנית קו עליון ותחתון(:
עוגה קלה להכנה וכל כך טעימה.הוספתי זיגוג של מיץ לימון וסוכר.תודה אפרת.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה על מתכון קל וטעים!
הכנתי והוספתי מעל זיגוג של סוכר ומיץ לימון.
השילוב של מתוק וחמוץ “מרים את העוגה למעלה”.
לדברי בעלי- “יצא פיצוץ” 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
האם אפשר להוסיף שקדים טחונים? קצוצים? אם כן האם לשנות כמויות של קוקוס או קמח?
היי,
אפשר לשנות מעט את המתכון כך שיתאים לתוספת של קמח שקדים, אבל יש כבר מתכון מסודר לעוגת לימון ושקדים(:
תודה רבה רבה
ממש עוגה טעימה ממש ממש …..אהבתי
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
שבוע טוב ומבורך וערב טוב
בהכפלת הכמות להוסיף זמן באפייה? ואם כן כמה?
היי,
אם את מכינה בתבנית אחת זמן האפייה עשוי להתארך ב-5-10 דקות נוספות.
אם את אופה ב-2 תבניות אינגליש קייק לא אמור להיות שינוי במשך האפייה.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה יצא אורירית וטעימה אך היא לא תפחה כמו שאני רגילה.
הדבר היחידי שאולי יכול היה להשפיע זה שהתנור היה דלוק לפחות 40 דקות לפני שהכנסתי את העוגה לתנור יכול להיות קשר שהתנור חם מידי?
אולי סיבה אחרת
האבקת אפיה בסדר כי הכנתי גם עוגיות והכל היה בסדר
תודה מראש
היי,
כמה שאלות שאנסה להבין מה הסיבה:
השתמשת בכוס מדידה? בביצים לא קטנות? ערבבת את הביצים והסוכר היטב ונמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
חיממת תנור ל180 מעלות? השתמשת בתבנית אינגליש רגילה? לא פתחת את התנור בכלל במהלך האפייה?
היי אפרת?
השתמשתי בכוס מידה כמו תמיד
ביצים בגודל L
ערבבתי לפחות 3 דקות את הביצים עם הסוכר.
ערבבתי את היבשים ברטובים ממש בקטנה לא ערבוב יתר
התנור היה על 180 (רק הוא דלק 40 דקות לפני הכנסת העוגה העוגה נכנסה ישר לתנור לאחר סיום ההכנה)
תבנית חד פעמית רגילה אינגלישקייק
ולא פתחתי את התנור
עשיתי ממש לפי המתכון כמו תמיד .
העוגות תמיד יצאות טוב
יצא טעימה אבל יותר נמוכה
ופשוט לא מצליחה להבין אפה טעיתי
תודה מראש🙏
חימום התנור 40 דק’ לפני כן לא אמור להשפיע על גובה העוגה. היות ונשמע שעשית הכל טוב אין לי סיבה אחרת לכך🙂
האם אפשר לוותר על גרידת לימון?
היי,
גרידת לימון מוסיפה המון😊 אבל אפשר לוותר עליה.
כמו כל המתכונים שלך- יצא מושלם!דלית
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
הכנתי ויצא מעולה ממש! תודה
שמחה ממש שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף🌺
היי , חייבים להוסיף קוקוס
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס.
תודה
האם ניתן להכין אותה לפסח?
עם קמח שקדים?
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
ממליצה להשתמש בחצי כוס קמח קמח שקדים וחצי כוס קמח ללא גלוטן (כמו תמי או קונדיטור או כרגיל).
בהצלחה!
אפרת הי, הכנתי כמאפינס ויצא מעולה !!! המון תודות על עוד מתכון מנצח 🙂 האתר שלך עוזר ממש במטבח. באפס מאמץ מקבלים תוצאות מעולות !!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על השיתוף❤
היי, אפשר למזוג מיץ לימון מעל העוגה כשהיא חמה ? או לפזר אבקת סוכר? תודה
היי,
אפשר להכין זיגוג לימוני: לערבב 6 כפות אבקת סוכר+ 2 כפות מיץ לימון ולצפות את העוגה בעודה חמה.
היי, האם ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא או 80 אחוז ? יש שינויים שצריך לעשות ?
היי,
אם מדובר בקמח כוסמין מלא 100% מומלץ לשלב חצי כמות קמח רגיל כדי שלא יצא דחוס מדי.
אין שינוי נוסף(:
האם הקוקוס ממש מורגש ונותן טעם חזק? כמה צריך לשים בשביל טעם עדין?
ואיך עוד אפשר לשדרג? אולי עם שקדים מולבנים מעל/משהו אחר?
הקוקוס מורגש אבל בטעם עדין ולא משתלט על הטעם.
אפשר בהחלט לשדרג עם פרוסות שקדים מעל וגם עם שקדים/אגוזים קצוצים בתערובת עצמה.
אפשר גם לצפות בקצפת אם אוהבים.
טעים!
החלפתי את הסוכר בדבש וסילאן, ושמתי קמח מלא.
יצא טעים, מרקם פחות אורירי, אבל שווה.
ולא שמתי תמצית וניל
מעולה, שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה לך על השיתוף😊
ניתן להחליף תמצית וניל בתמצית לימון של שמן אתרי?
היי מעין,
אם אוהבים מאד טעם לימוני אפשר להוסיף ממש טיפה מהתמצית לימון, אבל עדיף לשים תמצית וניל שתאזן את החמיצות בעוגה😊
היי,
אין לי קוקוס. האם אפשר לוותר עליו? האם אפשר להפחית את כמות הסוכר? תודה מראש
היי חני,
אפשר לוותר על הקוקוס, ואפשר לנסות לשים רק חצי מכמות הסוכר.
יום מקסים😊
תודה!
אפשר מראש להכפיל את הכמות לשתי עוגות?
היי חני,
אפשר:)
אפשר להכין מקמח תופח כשר לפסח?
היי בני,
חושבת שאפשר, לא ניסיתי. יתכן שהמרקם ישתנה.
אם יש לך אפשרות-עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, כמו קמח תמי או כרגיל.
הי אפרת,
אני מעוניינת להכין כמות כפולה אבל יש לי רק 2 לימונים.
האם המיץ שלהם יספיק או שלהכין את הכמות המקורית?
היי לילך,
המיץ אמור להספיק, ואם לא -את יכולה להשלים עם עוד קצת מים לכמות הדרושה:)
שבת שלום
יצאה לי עוגה לא אווררית בכלל. חזרתי לקרוא את המתכון כדי להבין היכן טעיתי. רשום “מערבבים בעזרת כף/מטרפה ביצים עם סוכר” אולי אם הייתי מקציף את הביצים, העוגה הייתה יוצאת אוורירית יותר?
היי צבי,
זה נכון שהקצפה במיקסר מוסיפה אווריריות אבל העוגה לא אמורה לצאת דחוסה גם אם לא השתמשת במיקסר.
בוא ננסה להכין היכן הבעיה.
1. העוגה תפחה בכלל?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח? בסוף.
4.חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
5. הכנסת את העוגה מיד לתנור לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית או שהיא עמדה קצת והמתינה כמה דקות בחוץ?
אם בטעות שמתי קמח תופח במקום קמח רגיל, זה הורס את העוגה?
אין בעיה אבל במקרה כזה יש לוותר על אבקת האפיה.
עוגה מעולה! עוד מתכון מנצח!!! תודה רבה!
שמחה לשמוע שאהבת❤️
אפרת יקרה, תודה רבה על המתכון, מקסים כמו תמיד !
מעריצה
תודה אושרית 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת.האם אפשר להשתמש בסוכר קנים?
היי שולי,
אפשר 🙂
תודה😃
יצא מעולהההה
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת
האם העוגה טובה בהקפאה?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
תודה אפרת על המענה.
התבנית בקוטר 24 אשמח לדעת את המרכיבים שאכין עכשיו עוגה:)
מתנצלת ראיתי עכשיו.
לתבנית 24 אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 מכוס שמן
כפית תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון
2/3 כוס מים
4 כפות מלאות גרידת קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
6 כפות קוקוס
היי אפרת רוצה עכשיו להכין את העוגה למחר עם התבנית קוגלהוף גבוהה עם החיבור באמצע.רוצה להכפיל כמויות אפשר בבקשה לירשום לי כמויות שלא אטעה? ואם אני רוצה עוגה אוורירית שתצא אז להתקיף ביצים כ 5 דקות עם הסוכר ואז להוסיף את השאר?והעוגה יוצאת במתיקות מעודנת?תודה רבה
מה קוטר התבנית?
וכן, אפשר להקציף את הביצים לפני עם הסוכר. מספיק 3-4 דקות.
מתיקות מעודנת.
עוגה מעולה, מתכון מדוייק, מומלץ, במידה ומצפים בג’לי האם צריך להרטיב קודם, ובמידה ומצפים בקצפת, האם הגרידת לימון תתווסף לקרם, או מעל הקרם?
היי חגית,
אין צורך להרטיב את העוגה.
אם שמים קצפת אפשר להשאיר את גרידת הלימון בעוגה.
עוגת מושלמת הוספתי זילוף של ריבת חלב מעל מוסיף מאד בטעם
מהמם 😍
תודה נוי
העוגה מעולה!!! טעימה בטירוף והתחסלה על ידי כולם במיידית. אפרת תודה רבה על מתכונים מוצלחים מאוד! אני מכינה הרבה דברים מהאתר שלך והכל תמיד יוצא טעים. אולי שווה לחשוב על מעבר לאפליקציה 😎
שמחה לשמוע ❤️
*בקרוב תהיה אפליקציה 🙂
האם כבר קיימת אפליקציה?? אני יותר מאשמח
כן, תרשמי בחנות “מתכונים ב10 דקות”.
יש אפשרות לוותר על הקוקוס?
כן, אפשר.
בוקר טוב אפרת, האם ניתן בכל זאת להכין את העוגת לימון במיקסר?
כן אפשר.
יצא ממש מעולה! הכפלתי כמויות (מנסיון..) ושלחתי למשלוחי מנות, והתגובות היו נלהבות! תודה רבה על כל המתכונים, בזכותך אני מתקנת טראומות מאפיה…
נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
הכנתי ויצא נהדר! הכפלתי כמויות כמובן. עסיסית וטעימה.
נראה מעולה 🙂
תודה אורית ושבוע נפלא
היי,
אם אני רוצה להוסיף יותר קוקוס לעוגה-כמה את ממליצה להוסיף? והאם לשנות את הכמויות של שאר המצרכים?
תודה 🙂
את יכולה לשים עד חצי כוס קוקוס.
אין שינוי.
היי אפרת,
קמח כוסמין לבן אפשרי לדעתך?
כן.
העוגה יצאה מצויינת, לרוב אני מפחיתה מכמות הסוכר, כאן זה נראה לי נכון, ובכל אופן השתמשתי בסוכר קנים. למזלי יש לי עץ לימונים והשימוש בלימונים טריים עושה הבדל! המתכון מאומץ בחום ובפעם הבאה אכין כמות כפולה.תודה ושבת שלום.
תודה נורית 🙂
אפשר להחליף את הקמח הלבן הקמח בריא אחר? אם כן האם אותה כמות?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל העוגה תצא פחות מוצלחת.
הכנתי והיא השחימה בסוף ויצא טעים, תודה💗
מעולה 🙂
היי אפרת,
עברה חצי שעה והעוגה עדיין הייתה ממש לבנה מלמעלה אז שמתי אותה לעוד 10 דקות והיא כן השלימה אך לא ממש, זא היא עדיין בהירה… זה אמור לצאת ככה?
נעצת קיסם בתוך העוגה? הקיסם יוצא יבש? אם כן, העוגה מוכנה.
כמה דקות מראש חיממת את התנור ל180 דקות? אולי הוא לא היה חם מספיק?
העוגה אמורה לצאת בצע צהבהב-לבן.
היי אפרת שוב אגיד לך אתר מעולה משמש אותי כל הזמן יש לי שאלה מדוע כמעט כל מתכון של העוגות אחרי שאני אופה את העוגה בתנור יש ריח נורא חזק של ביצים אציין שהביצים שאני משתמשת הן ביצי משק וטריות תמיד
לא אמורים להרגיש טעם או ריח של ביצים.
באיזה כוס את משתמשת להכנת העוגות?
שמעתי שהוספה של כמה טיפות מיץ לימון לתערובת הביצים יכולה לעזור.
היי קודם כל תודה לך על האתר הנהדר שבזכותו למדתי לבשל ולאפות!
שאלה: אני רוצה להוסיף אוכמניות לעוגה האם זה יתאים ואם כן מה הכמות הרצויה?
היי אודליה,
לדעתי כדאי להכין את המתכון הזה- עוגה בחושה עם פירות יער (לשים אוכמניות במקום פירות יער).
לטעם קצת לימוני אפשר להוסיף כפית גרידת לימון.
היי אפרת,
רוצה להכין בתבנית עם חור באמצע ורציתי לישאול אם ציפוי לימוני יתאים לכאן? לערבב לימון ואבקת סוכר…השאלה אם ובמידה זה מתאים כמה לימון וכמה אבקת סוכר לערבב?
תודה רבה.
היי קרינה,
3 כפות אבקת סוכר + כף מיץ לימון. אפשר להכפיל כמויות.
היי האם אפשר להחליף את כל הקמח בקמח כוסמין 70%?תודה
היי לילך,
לטעמי העוגה הזאת פחות מוצלחת עם רק עם קמח כוסמין מלא, גם 70%. אפשר לשלב חצי כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח כוסמין 70%.
הי אפרת,
עשיתח ללא הקוקוס, הקצפתי את הביצים ויצא נפלא! תודה רבה, תמיד אפשר למצוא באתר משהו מועיל וטעים 🙂
תודה רוני, שמחה שיצא טעים 🙂
במתכון כתוב 140 קמח, בתגובות 240 קמח… כמה קמח צריך?
היי יעל,
הכוס היא בנפח 240 מ”ל.
140 גרם זה משקל.
היי אפרת,
האם אפשרי לעשות בעוגה זיגוג לימוני כמו שבעוגת התפוזים רק שפה ניקח 2 כפות אבקת סוכר וכף מיץ לימון..האם יהיה טעים תודה רבה על המתכונים המעולים:)
כן 🙂
יצא נפלא תודה!
עשיתי כמות כפולה, עם קרם קוקוס במקום המים והעוגה עלתה לגובה , נראית נהדר וממש טעימה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי, נראה טובבבב אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח? אם כן כמה?
כן, אפשר לשים כוס קמח תופח.
עוגת עננים!אוורירת ורכה! אני הקצפתי תביצים עם הסוכר לקצף תפוח ואז הכנסתי את השאר.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים
היי 🙂
קודם כל חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים!
שאלה- במיץ לימון אני יכולה לסחוט לימונים טריים? כי אין לי ממש מיץ לימון
כן בטח 🙂
היי אפרת הכנתי ויצא טעים אבל העוגה יצאה נמוכה ממש יש לך מושג למה זה יצא ככה ? עשיתי בדיוק שלב אחרי שלב מתכון
היי רחל,
באיזה גודל כוס ותבנית השתמשת?
כוס ח”פ קר ותבנית עגולה שמחולקת לפרוסות
האם צריך למלא עד הסוף כשמוזגים בלילה ?
אז הבעיה בכוס שהשתמשת בה וכנראה שגם בתבנית.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שהתמונה המצורפת. את השתמשת בכוס קטנה מידי ולכן יצאה לך כמות קטנה יותר של בלילה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20. אם השתמשת בתבנית בקוטר גדול יותר זה לא מתאים.
היי
העוגה ללא קמח? אפשרי לעשות אותה לפסח?
היי,
יש בעוגה כוס קמח רגיל. היא לא כשרה לפסח.
יש המון עוגות כשרות לפסח מעולות אפשר להכין.
יש אפשרות לעשות את העוגה לימון בגירסה הכשרה לפסח ??? אשמח לקבל תשובה בהקדם אם יש שינוי במתכון או פשוט רק להחליף את הקמח לכשר לפסח
לדעתי זה לא ייצא מוצלח.
חג שמח 🙂
היי אפרת
האם יש דרך לשלב בעוגה פחוית קרם קוקוס?
תודה ושבת שלום
היי חן,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קרם קוקוס במקום המים באותה כמות.
שבת שלום 🙂
אנסה
תודה על התגובה המהירה
יצאה מאד מוצלחת..תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל.
דבר ראשון האתר שלך מעולה! יוצא לי להכין מפה הרבה דברים 🙂
דבר שני, בנוגע לעוגה – יש אפשרות לשים חצי כוס של סוכר קוקוס במקום סוכר רגיל?
אפשר תשובה בבקשה?
איזה מוזר, אני זוכרת שעניתי.
בכל מקרה, אפשר כל עוד אין לך בעיה עם הטעם של סוכר הקוקוס (יש לו טעם מעט שונה).
תודה על האתר הזה ממש ממש כיף, פרקטי וקל..
רציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה עם פירות יער.. ואם כן האם להוסיף אותם לבלילה או לפזר באמצע האפיה שלא ישקע
או כל רעיון אחר..
תודה מראש🙂
היי יונה,
לא בטוחה שהעוגה הזאת מתאימה. יכול להיות שאפשר לשים פירות יער במקום השזיפים בעוגה השזיפים. מומלץ לפדר אותם קצת באבקת סוכר בגלל החמיצות שלהם.
שבוע טוב 🙂
היי, נראה מעולה.
האם אפשר לוותר על הקוקוס?
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
איזה יופי שענית…אז אם כבר שאלה נוספת.כדאי לקחת סיכון ולהכין אותה עם קמח כוסמין?או חצי לבן חצי כוסמין?גלי
אם הכוונה לכוסמין מלא אז אני חושבת שפחות מומלץ בעוגה הזאת ואם את בכל זאת מנסה אז חצי כמות כוסמין וחצי רגיל.
היי העוגה יצאה מעולה…..מכינה היום שוב.האם ניתן בתבנית הפלא עם החור באמצע?ולהכפיל כמות מקסימום???
כן גלית, אפשרי. רק כמו שרשמת, תכפילי כמויות.
היי אפרת,
אם אין לי תמצית וניל אפשר לוותר? (יש לי סוכר ונילין אם זה עוזר..).
תודה ושבת שלום!
היי דוריס,
אפשר לוותר או לשים כף סוכר בטעם וניל במקום (ולהפחית כף מכמות הסוכר).
שבת שלום 🙂
הכנתי אותה לשבת האחרונה ונהנינו ממנה מאד.
היום יש לנו אורחים אז הכנתי אותה שוב בשתי תבניות.
אחת לימון כמו במתכון המקורי, ובשניה החלפתי את הלימון בתפוז.
בינתיים הן בתנור.
מקווה שהאורחים יאהבו.
מצוין 🙂
תודה על העדכון ואירוח מהנה.
יצאה עוגה טעימה בטירוף! כולם אהבו,תודה♡
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
תודה רבה על אתר נפלא!!!!!!
הכנתי את העוגה עכשיו. וגם את הקצפת. האם למרוח את הקצפת ולהקפיא את העוגה (צריכה אותה ליום ששי) או ניתן להקפיא את הקצפת ולמרוח ביום ששי?
תודה רגה
גלית
היי גלית,
עדיף למרוח את הקצפת ביום שישי.
שנה טובה 🙂
היי אפרת, הכנו את העוגה. היא קלה מאוד להכנה, והיתה טעימה מאוד על דעת כלל המשפחה שטרפה אותה עד הפירור האחרון. תודה!
תודה איתי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, הכנתי את העוגה לשבת ויצאה נימוחה וטעימה בטירוף! תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה ושבת שלום!
היי אפרת,
האם ניתן לשים במקום מיץ לימון מיץ פסיפלורה?
היי צילה,
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין.
עשיתי כמות כפולה . שמתי כוס סוכר לכמות כפולה וחצי כוס שמן קוקוס לכמות כפולה . יצא מעולה . תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום, יש לי שלוש שאלות:
1. אני רוצה לשים חצי קמח רגיל וחצי קמח מלא, זה בסדר?
2. אני עושה כמות כפולה, והייתי רוצה לשים ביצה אחת ו-2-3 בננות במקום 4 ביצים, זה יהיה טוב? או 2 ביצים ו2בננות (במקום 4 ביצים)?
3. אני מכינה את העוגה היום (יום רביעי) ונאכל אותה ביום שישי בערב, כיצד את ממליצה לשמור את העוגה?
ותודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך!!!
היי מרים,
1. בעוגה הזאת ספציפית אני פחות אוהבת את התוצאה עם קמח מלא, גם לא חצי כמות. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אפשר כן לשלב חצי-חצי כי הוא קמח יותר מוצלח המקמח המלא הרגיל. לשיקולך וטעמך 🙂
2. העוגה כבר תהפוך להיות עוגה בננות (הטעם של הבננות מאוד מורגש בעוגה) ולא עוגת לימון. יש לי מתכון לעוגת בננות ללא ביצים בכלל אם את רוצה. לגבי העוגה הזאת- אפשר להפחית ל-3 ביצים גדולות בלי להוסיף בננה. מספיק להוסיף עוד 3 כפות מים.
3. אם את מכינה את העוגה היום יש לעטוף אותה היטב ולשמור מחוץ למקרר. אם יש לך זמן להכין אותה מחר, אז עדיף. היא פשוט תהיה יותר טריה וטעימה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
תודה על המתכון שמתי במקום קמח רגיל , כוס קמח תופח וחצי שקית אבקת אפייה, ובמקום המים חלב יצאאאאא מדהיםםם תודההההה .
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
היי, האם הכמות מספיקה לתבנית אחת של אינגליש קייק או לשתיים? ואם לאחת אז האם ניתן להכפיל את הכמות?
תודה רבה
היי אסנת,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בשתי תבניות אינגליש.
הכנתי
יצא טעיייייייים !!!!
שמחה לשמוע 🙂
היי.
עשיתי את עוגת הלימון והיא קצת שקעה באמצע.
זה אמור לקרות?
היי טלנוי,
העוגה לא אמורה לשקוע באמצע. יכול להיות שזה בגלל שהיא לא היתה אפויה לגמרי.
שלום ותודה רבה על המתכונים המעולים!
יש לי שלאה: אני רוצה לעשות את העוגה עם קמח כוסמין, האם זה מתאים? או שלעשות חצי קמח רגיל וחצי כוסמין? הם יש שינוי בפרופורציות או זמן אפיה במקרה שמשתמשים בקמח כוסמין? תודה רבה!
היי מרים,
יש עוגות שאין בעיה להמיר בהן את כל הכמות לקמח כוסמין. העוגה הזאת דווקא הייתי ממליצה לשלב כמו שהצעת- חצי רגיל וחצי כוסמין.
זמן האפיה, ההכנה ויתר המצרכים נשארים אותו דבר.
תודה רבה על תשובתך! עשיתי כמו שאמרת: חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין, יצא מאוד מאוד טעים, תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
את פשוט אלופה!
עוגה משגעת עם מרקם מושלם
תודה רבה רבה
תודה דידי! שמחה שאהבת 🙂
הי,
האם ניתן להשמיט את הקוקוס?
אני מתכוונת לעשות אותה מחיטה מלאה יש לך טיפ שאולי יגרום לה להיות פחות דחוסה?
תודה רבה מראש! 🙂
היי מורן,
אפשר לוותר על הקוקוס.
יש מצב שהיא תצא דחוסה עם קמח מלא.
כדי לעשות אותה פחות דחוסה אפשר לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל ולהקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
שבת שלום 🙂
מכינה אותה כבר כמה פעמים!! עוגה מעלפת 🙂
תודה רדה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
מתכון מנצח ! עוגה מעולללה ובאמת קלה .
את פשוט אלופה ומדוייקת.
תודה רבה לך הצלת אותי אתמול
חג שמח ושנה טובה
תודה עינב! חג שמח 🙂
יצא מעולה!!!!!
וברור שאם כבר לכלכתי את הידיים ואת הכלים אז הכנתי כמות משולשת, וטוב שכך!
סחטתי לימון על סוכר ערבבתי ומרחתי זיגוג על העוגות, זה בהחלט הוסיף עוקץ.
מעולה! תודה דסי 🙂
היי!
אני רוצה לעשות את העוגה הזאת עכשיו לשבוע הבא…אפשר להקפיא אותה?..ושבוע שלם היא תישמר לי?
היי תהילה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא את העוגה. חשוב רק לעטוף היטב בניילון נצמד.
חג שמח ושנה טובה 🙂
עוגה מוצלחת וטעימה מאוד 🙂
תודה דנה 🙂
הכנתי ללא גלוטן- עם קמח תמי במקום קמח רגיל- יצא נהדר!, היתה התלהבות גדולה בבית, זו הופכת להיות אחת מהעוגות הקבועות…
תודה אפרת, שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
רכשתי תבניות אינגליש קייק מקרטון. האם האפייה בתבניות הללו זהה לאפיה בתבניות אלומיניום / סיליקון (זמנים ואיכות)? האם יש לשמנן?
כן, הזמנים הם די דומים ומומלץ לשמן את התבנית.
יום מקסים 🙂
העוגה יצאה טעימה מאוד…
עשיתי עם קמח מלא, בפעם אחרת עשיתי עם קמח כוסמין, וכל פעם יצא נהדר.
כולם אהבו מאוד!!
תודה על מתכון מעולה, ותודה על אתר נח, מושקע, ומלא מתכונים מוצלחים 🙂
היי תמר,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!
הי!
לא דחוף!
מתאים לצפות עוגת לימון בקרם שוקולד?
כמה מוסיפה גרידת הלימון?
תודה רבה ולילה טוב.
היי דבי,
גרידת הלימון מוסיפה לטעם הלימוני ולא כדאי לוותר עליה.
אני חושבת שהעוגה טעימה גם בלי ציפוי בכלל אבל בגדול שוקולד משתלב כמעט עם הכל אז זה יכול ללכת.
לשיקולך/טעמך 😉
יצא טעים מאוד!! תודה 🙂
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
אני יכולה לעשות את זה בתבנית עגולה של 24
היי יוליה,
לתבנית עגולה 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
היי החלפתי את הסוכר בסוכר קוקוס, את השמן בשמן קוקוס ואת הקמח לבן בקמח כוסמין
יצא ממש טוב!
מעולה!
תודה רונית ושבת שלום 🙂
היי
אני רוצה להכין כמה עוגות קלות ולהקפיא. איך יודעים איזו עוגה ניתן להקפיא ואיזו לא? תודה
למשל את זו ניתן להקפיא?
היי רעות,
בדר”כ אין בעיה להקפיא עוגות בחושות (גם את העוגה הזאת) או עוגות עם קרם. חשוב רק לעטוף אותן היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה אם מדובר בעוגות קרם/מוס.
עוגות גבינה אפויות ועוגות המכילות פירות פחות מומלץ להקפיא.
את העוגה יש להפשיר בחוץ כשהיא עדיין עטופה בניילון נצמד.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
תודה רבה רבה. סוף סוף אני אדע.
שבוע טוב!
ברצוני להוסיף לעוגה זו קצפת.איזה טעם יכול להשתלב עם טעם הלימון של העוגה?
תודה מראש
היי מאשה,
אפשר להכין קצפת בטעם וניל עם גרידת לימון.
לכמות במתכון מספיק להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ”ל) + 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 4 כפות חלב או מים קרים + גרידה של כחצי לימון.
בהצלחה 🙂
אהלן, אצלנו בבית לא אוהבים קוקוס. במה אפשר להחליף אותו?
היי רוני,
אפשר לוותר על הקוקוס.
אבל אם מוותרים ולא מחליפים במשהו אחר זה לא פוגע במרקם?
היי רוני,
אין צורך לשים במקום משהו אחר. המרקם לא אמור להיפגע.
עוגה מצוינת
טעימה מאוד!! איזון טעמים מושלם בין המתוק לחמצמץ של הלימון.
הוספתי עוד שתי כפות קוקוס ויצא פשוט נפלא
תודה לך!!:)
שמחה לשמוע מאיה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
היי,
אני מעוניינת בשתי תבניות אינגלישקייק . האם להכפיל הכל או שיש שינויים?
תודה
גילי
היי גילי,
כן, פשוט הכפילי את כל הכמויות.
בהצלחה 🙂
היתכן שברוב המתכונים כאן באתר משתמשים רק בשליש כוס סוכר ושליש כוס שמן?
בדיוק נאפות עכשו בתנור עוגת הלימון, שאני חוששת שתצא דחוסה היות ולא שמתי לב שאין לערבב מידי ועוגת אפרסק משומר.
אשמח לתגובה לגבי הסוכר והשמן…
כן טלי, אני משתדלת לשים בעוגות כמה שפחות סוכר ושמן מבלי לפגוע בטעם 🙂
רק אחרי שמוסיפים את הקמח רצוי שלא לערבב יותר מידי. לפני שהוספת את הקמח אין בעיה לגבי ערבוב יתר.
בהצלחה עם העוגות ושבת שלום!
הי
אכן יצא טוב. כמות השמן והסוכר אכן מספיקה. למרות שהיתי סקפטית.
העוגה יצאה אוורירית ולא דחוסה.עוגת הלימון
את האפרסק המשומר טרם טעמתי.הוא נוסה עם המתכון שפורסם על עוגת האננה רק שלא היה לי אננס.
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה טלי
שלום לכולם
זו פעם ראשונה שלי באתר, חיפשתי עוגה בחושה קלה להכנה ומצאתי את עצמי באתר כאן
קוראת על עוגת הלימון ועל כל התגובות המצוינות שלכן. לכן החלטתי ללכת על זה.
הכנתי את העוגה לפי המתכון אחד לאחד.
יצא מדהים, ריח נפלא, טעם גן עדן .
תודה רבה ושבת שלום
שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה ושבת שלום!
היי,
רציתי לשאול אם אפשר במקום-
השמן לשים שמן זית?
קמח מלא במקום הרגיל?
ותחליף לסוכר שהוא לא סוכר חום?
תודה 🙂
היי,
אני חוששת שהטעם של שמן הזית יורגש בעוגה לכן זה פחות מומלץ (אלא אם כן זה שמן זית בטעם ממש מעודן).
לדעתי זו עוגה שפחות מתאימה להכנה עם קמח מלא אבל אם בכל זאת רוצים אז לפחות לשלב חצי כמות עם קמח רגיל.
לגבי תחליף לסוכר, הייתי ממליצה לשים לפחות כף סוכר אחת (לבן או חום) כי הסוכר תורם למרקם העוגה. מעבר לזה אולי אפשר לשים סילאן או מייפל טבעי.
בהצלחה 😉
יצא מעולה! ליקקנו את האצבעות.
באמת מתכון קל ופשוט עם תוצאה טובה.
תודה דברה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
יצא מעולה! נגמר באותו יום.
יום למחרת עשיתי עוד אחד בשביל ההורים שלי.
גם אצלם זה קצר מחמאות!
תודה (:
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה איריס ושבת שלום!
יצא מצוין! תודה על המתכון!
הייתי שמחה שהקוקוס יהיה יותר מורגש. שמתי לפי המתכון ואולי בפעם הבאה אשים קצת יותר…
היי אלה,
אם את אוהבת להרגיש את הקוקוס פעם הבאה שימי יותר.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
בס”ד
עוגה מעולה!
עשיתי עם קמח מלא ויצא טעים מאוד והניחוחות בבית מהלימון…… וואוו
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה הילה ושבוע נפלא!
יצא מדהים ! ממש תודה !
אני אומנם מבשלת הרבה, אבל כמעט ולא אופה. לכן הדהים אותי שיצא כל כך טוב. נצמדתי למתכון.
אפילו אפיתי בטוסטר אובן ועדיין יצא.
עכשיו אני אנסה את הבחושה תפוזים
מעולה! אני ממש שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן ובהצלחה עם עוגת התפוזים 😉
יצא מעולה ומתכון ממש פשוט להכנה, תודה!
תודה נסטיה, שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב, המתכון נשמע מעולה. האם ניתן להוסיף שוקולד במקום הקוקוס? (בתגובות כתבו שחסר מתיקות, ופחות אוהבת קוקוס)
שוקולד ציפס התכוונתי
היי הילה,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ואפשר לשים שוקולד צ’יפס. מומלץ לקמח אותו לפני כדי שלא ישקע לתחתית העוגה במהלך האפיה.
בהצלחה 😉
היי ערב טוב האם אפשר להשתמש בחצי כוס קמח וחצי כוס סולת? במקום כוס קמח שלמה? תודה מראש
היי ורד,
מאחר והסולת סופחת נוזלים בכמות אחרת מאשר קמח רגיל אני ממליצה לך ללכת על בטוח ולהכין לפי המתכון הזה- עוגת סולת ותפוזים.
בהצלחה 😉
הי, בוקר טוב
אני רוצה הלכין את המתכון כמאפינס. הכמות הזו מתאימה לכמה מאפינס? 12?
וכיצד להכין זיגוג של לימון? ראיתי איפשהו כוס אבקת זוכר ו 3 כפות מיץ לימון. נראה לי לא הגיוני… מכירה מתכון?
היי ליטל,
אם את מכינה בתבנית שקעים מסיליקון הכמות מספיקה ל 11-12 מאפינס. אם בשקעים אחרים גדולים יותר- הכמות יכולה להספיק ל 8-10 מאפינס.
לגבי הזיגוג- לדעתי כדאי להכין מחצי כפית מיץ לימון + שליש כוס אבקת סוכר. בהתחלה זה נראה כאילו חסרים נוזלים אבל כשממשיכים לערבב מקבלים נוזל סמיך בצבע לבן שאותו ניתן לזלף אח”כ על כל מאפינס לאחר שהמאפינס מוכנים ומתקררים מעט לטמפ’ החדר.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
מה הכמויות לחמגשית מלבנית 21 על 31? כפול מכל דבר?
כן רויטל, הכפילי את כל החומרים ב-2.
פשוטה, קלילה וטעימההההה
אם אני רוצה יותר אוורירית פשוט להקציף קודם את החלבונים, נכון?
כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו’ לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
בהצלחה 😉
כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו’ לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
בהצלחה 😉
שמתי חלב במקום מים
יצאה ממש מצויינת
זו פעם שניה שיוצא לי להכין משהו מהאתר שלך, בפעם הראשונה הכנתי את העוגת שוקולד וניל שהיא מעולה
תודה תודה תודה 🙂
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
חייבת לעדכן… לא היו לי ביצים וממש רציתי להכין את העוגה אז שמתי חצי כוס רסק תפוחים בשביל הלחות ועוד כפית סודה לשתייה כדי שלא תצא דחוסה ויצא מושלם. תודה רבה!!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה הילה והמשך ערב מצוין 🙂
ועוד שאלה, אני מאוד אוהבת את השילוב של חמאה ולימון… אפשר להחליף את השמן בחמאה איכשהו?
כן, במקום שמן אפשר לשים 80 גרם חמאה מומסת. זה דווקא יעשה את העוגה רכה יותר 🙂
היי, תודה המתכונים הנפלאים! האם אפשר להכין את העוגה הזו ללא ביצים?
תודה, הילה
היי הילה,
לא ניסיתי אבל לדעתי בלי הביצים העוגה תצא קצת דחוסה.
בוקר טוב.
העוגה הזו מעולה!
אם אכין אותה עם מיץ מתפוז טרי וקליפת תפוז היא תהיה מוצלחת לדעתך?
תודה ושבוע מוצלח
היי אורנה,
לדעתי אין שום בעיה. במקום שליש כוס מים ו-5 כפות מיץ לימון תסחטי חצי כוס מיץ תפוזים.
בהצלחה ושאשמח לשמוע איך יצא 😉
שבוע מצוין!
חייבת לאמר- יש לך אתר מדהים! תודה! אין מתכון שעשיתי אם זה האמפנדס המעולים, עוגיות הגרנולה או הטחינה מקמח מלא וכו’ שלא יצא טוב. הכל יוצא כל כך טעים ופשוט קוצר מחמאות מכולם!
תודה ענבר! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
עוגה מעולה!!! כיף להכין!! המהירות בדיוק במידה הנכונה לארוח מפתיע.
תודה!
תודה מיכל! כיף לשמוע 🙂
היי אפרת,
הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית פיירקס זכוכית מלבנית.
העוגה יצאה רכה, אוורירית וטעימה.
בתי בת ה-9 אמרה איכס כשהכנתי, וכשטעמה אמרה שזו אחת העוגות הכי טעימות!
אכן עוגה קלה להכנה ומוצלחת ביותר
🙂
תודה אורנה! אני שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
ערב נעים
בס”ד
שלום
אתר ממש חמוד…..:}
אם אני מכינה את העוגה היום בערב
היא תהיה טובה למחר בערב או לשבת בצהריים?לשים במקרר?
יש לי לימון אבל אם לא יספיק אפשר להוסיף תפוז או שזה יהרוס את הטעם?
תודה שירה 🙂
את יכולה להכין את העוגה היום בערב והיא תהיה טובה מחר ומחרתיים. חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר).
רק אם הלימון לא יספיק תשלימי עם תפוז. רק חשוב שיהיה יותר מיץ לימון מתפוז.
בהצלחה
בס”ד
תודה על המענה המהיר:}
{אני לא מפסיקה להוסיף מתכונים למחברת….ממש ממכר :} }
בס”ד
הכנתי יצא טעים אבל טעם חזק של לימון,הוספתי מים עם סוכר כמו זיגוג מעל
עדיין לא אהבתי….נראה מה יגידו מחר.
באמת? שמת 5 כפות מיץ לימון ו2 כפות שטוחות גרידת לימון?
זה דווקא טוב שמרגישים את הלימון, כל עוד העוגה גם מתוקה. אולי את פשוט לא אוהבת את הטעם הלימוני בעוגות. זה תמיד עניין של טעם 🙂
בס”ד
יכול להיות שרק אני לא אהבתי כי אני לא רגילה לעוגות לימון
[למרות שחיפשתי בנרות אחת טובה}
עברתי על המתכון ושמתי הכל כמו שכתוב…
במילא הילדים קובעים אז נחכה:}
שוב תודה.
עכשיו אני גם סקרנית לשמוע 🙂
סופ”ש נעים ושבת שלום!
בס”ד
חזרתי כדי לעדכן…..
כולם אהבו את העוגה,
כנראה שאצלי זה באמת עניין של טעם :}
תודה ויום נפלא.
תודה שחזרת לעדכן! אני שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
טעייייים!
לא הוספתי גרידת לימון ועדיין יצא לימוני, אוורירי וטעים (לימון שלם בינוני)
לפעם הבאה, האם ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס?
מעולה! שמחה לשמוע.
וכן בטח, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס (בין רבע לשליש כוס).
בשביל המיץ לימון אפשר להשתמש במיץ לימון שמגיע בבקבוק פלסטיק צהוב קטן שמוכרים בסופר או שחייבים לסחוט את המיץ? ועוד שאלה האם חייבים את הגרידה?
תודה
היי מיכל,
בגלל שזאת עוגת לימון עדיף להשתמש במיץ סחוט מלימון טרי כי הוא יותר מרוכז בטעם. גרידת הלימון מוסיפה המון טעם. בלי הגרידה בקושי מרגישים את הטעם הלימוני.
שבוע טוב 🙂
וואו היא טעימה בטירוף . תודה רבה רבה לך . איזה כייף . יש לנו את כל השבת להתענג עליה . שבת שלוםםםםםם .
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
עשיתי עכשיו את העוגה יצא חבל על הזמן גן עדן!!!! תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!!
שבת שלום
איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה ושבת שלום 🙂
היי שאלה .
כשאת אומרת 5 כפות מיץ לימון טרי : האם את מתכוונת לקחת לימון טרי ולסחוט אותו ?
או למיץ לימון מתוך בקבוק לשתייה ?
היי הדס,
אני מתכוונת למיץ מלימון טרי סחוט, לא מבקבוק שתיה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
במקום תבנית אינגליש עשיתי בעגולה, העוגה פשוט מדהימה!!!
השאלה שלי היא לגביי אחסון? הכנתי אותה לחברים לעבודה וזה רק למחרת בבוקר אז כדאי להשאיר אותה במקרר או מחוץ?
שמחה לשמוע ויקטוריה 🙂
העוגה נשמרת בחוץ כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
שבוע טוב
אין לי תבנית אינגליש קייק יש לי תבנית עגולה- 24, מה הכמויות?
היי,
לתבנית 24 אלה הכמויות:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 מכוס שמן
כפית תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון
2/3 כוס מים
4 כפות מלאות גרידת קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
6 כפות קוקוס
שלום!
אשמח לקבל ייעוץ מניסיונך הרב..
ניסתי הרבה עוגות בחושות מתכונים יחסית קלים
ואני עושה ממש מה שכתוב במתכון ומשום מה זה יוצא לי הרבה פעמים דחוס קצת, בטעם העוגה יוצאת טעימה מאוד
אבל לא אוורירית, אלא דחוסה וקמת כבדה
מה הסיבה
משתדלת לערבב ממש קצת ..
אשמח לקבל עיצה או תובנה ממך.. תודה רבה
ותודה על כל המתכונים הנהדרים והאתר המיוחד שלך!
אולי זה קשור לאחד מהמרכיבים
או לתנור ?
היי אפרת,
תנסי פעם הבאה לנפות את הקמח לפני השימוש.
אם את לא מקציפה את הביצים אני ממליצה לך לנסות פעם הבאה כן להקציף אותן כדקה עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים ולערבב כרגיל.
חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש, כשמכניסים את העוגה לתנור לא חם מספיק זה יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לתערובת.
מקווה שהצלחתי לעזור, בהצלחה בפעם הבאה 🙂
תודה על המתכון. עשיתי בלי שוקולד ציפס, יצא נהדר ובאמת פשוט להכנה.
התגובה הקודמת שלי שייכת למתכון עוגת בננה שוקולד…
שמחה לשמוע טל! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שכחתי להוסיף מים!! והעוגה כבר בתנור! מה לעשות??
היי קרן,
נשאר להמתין ולקוות שייצא טעים 🙂
העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה ב5דקות..:)
עכשיו רציתי לשאול..יצאה לי כמות קטנה..
האם אפשר להכפיל כמויות ויצא לי טעי באותה מידה או שזה יצא דחוס?
הייי העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה!עכשיו רציתי לשאול..יצאה כמות קטנה יחסית לתבנית אחת..:)האם אפשר להכפיל כמויות ויוצא טעים באותה מידה או שזה יצא דחוס?
היי תמר,
שמחה שנהנתם מהעוגה 🙂
באיזה תבנית הכנת אותה? אינגליש קייק רגילה?
לדעתי במקרה הזה אפשר להכפיל כמויות מבלי שהמרקם יפגע בתנאי שמערבבים כמה שפחות את הבלילה לאחר שמוסיפים את הקמח.
עוגה מעולה
תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
היי אין לי אינגליש קייק יש לי פיירקס מלבנית האם הכמויות זהות??
היי נעמה,
מה הגודל של התבנית?
דחוף!!!אפשר 2 ביצים בגודל M?
כן שרון
קודם כל תודה רבה! אתר מדהים שאני משתמש בו רבות, גם הפעם העוגה יצאה מדהימה 🙂 שאלה לי אליך:
אחרי שערבבתי את שתי הקערות, ניסיתי לערבב כמה שפחות, אך נוצרו גושים (לדעתי לאור הקוקוס הטחון), עד כדי כך שנאלצתי לסנן את התערובת.. אני מניח שזה בדיוק מה שביקשת להימנע ממנו (התעסקות יתר עם התערובת הסופית) אך לא ברור לי מדוע זה קרה..
תודה רבה 🙂
תודה דניאל! אני שמחה לשמוע 🙂
אם יש גושים בתערובת הם נוצרים כתוצאה מזה שהקמח היה דחוס מידי באריזה. יכול להיות גם מהקוקוס, אם היו בו גושים. מה שאני ממליצה לעשות בכל העוגות הוא לנפות את הקמחים במתכון לפני השימוש (אגב אם יש קקאו או שוקולית במתכון זה גם נחשב קמח). ואז הפעולה של הניפוי “פותחת” את הקמחים ומאווררת אותם וגם מפרידה את הגושים אם הם קיימים. אם אין לך נפה, אתה יכול להשתמש במסננת ופשוט להעביר בה את הקמחים. לגבי הקוקוס- תסתכל בתוך האריזה. אם יש גושים בפתיתי הקוקוס (זה קורה בדר”כ בגלל שהפתיתים נדבקים זה לזה) אז גם את הקוקוס תעביר במסננת ואם הוא לא עובר אז תשים אותו במסננת ובעזרת גב של כף תמעך את הגושים ו”תפתח” אותם.
בהצלחה 😉
אני לא סובלת קוקוס.
במה אפשר להחליף, או אולי אפשר לוותר?
את יכולה לוותר על הקוקוס.
שבת שלום 🙂
העוגה הראשונה שהכנתי לבעלי כאישה נשואה ויצאה מ ד ה י ם!!! אפיתי בטוסטר אובן לפי ההוראות שנתת אפרת היקרה בטוקבק ויצא אחלה. בעלי לידי מלקק פה את האצבעות וזומם על עוד פרוסה 🙂
איך עושים שהיא תצא ישרה כמו בתמונה ולא תתבקע מלמעלה במהלך האפייה? את הטעם זה לא משנה, אבל אני מנסה להתחרות בחמותי וכל טיפ יעזור 🙂
מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂
זה נורמלי שהעוגה מתבקעת, זאת תופעה ידועה בעוגות האלה. קשה לעשות שהעוגה לא תתבקע בכלל אבל אם רוצים להפחית את התופעה צריך לאפות פעם הבאה בטמפ’ נמוכה יותר ב10 מעלות.
אני אגלה לך את הסוד 😉 גם העוגה שאני הכנתי התבקעה אבל בגלל שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, ברגע שהופכים את העוגה אז החלק העליון שהתבקע הופך להיות תחתון ומתקבלת עוגה ישרה עם דוגמא כמו שאת רואה (הדוגמא היא מהתבנית עצמה).
לפעמים בגלל ההתבקעות, נוצרת כמו “גבעה” ולכן העוגה לא עומדת באופן יציב אז פשוט חותכים בעזרת סכין את ה”גבעה” ומיישרים את העוגה (זה גם ככה בחלק התחתון ולא רואים את זה).
הכנתי בשישי האחרון לקחת לקבלת שבת אצל אחי ואישתו ויצא פשוט מדהים!ממליצה בחום!
תודה שרון! אני שמחה לשמוע 🙂
שלום האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר? נגיד סילאן או משהו בריא יותר, ואת השמן אפשר להחליף בשמן זית במקום? ושאלה אחרונה האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא?
היי נטע,
את יכולה לשים שמן זית רק מומלץ להשתמש בשמן זית בטעם מעודן כדי שהטעם שלו לא יורגש בעוגה.
עם קמח מלא אני מניחה שהעוגה תצא מעט דחוסה ופחות טעימה לכן אם ממירים כדאי להמיר רק עד חצי מהכמות והיתר לשים קמח לבן. יש לנפות את הקמח המלא לפני השימוש. אם יש לך קמח כוסמין מלא הוא עדיף מהקמח המלא הרגיל, הוא גם בריא יותר וגם התוצאה יותר מוצלחת.
לגבי הסוכר, לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל גם פה אני ממליצה לנסות רק מחצית מהכמות והשאר לשים סוכר רגיל.
בהצלחה ושנה טובה 🙂
שלום, האם ניתן להחליף את השמן בשמן זית ואת הקמח בקמח מלא? ובמה ניתן להחליף את הסוכר?
עכשיו הוצאתי מהתנור .. עוגה מדהימה אין עלייך !!
איזה כיף 🙂
תודה ספיר. חג שמח ושנה טובה!
שליש כוס המים הם פושרים מהברז?
כן שרון.
היי,
האם אפשר במקום קמח רגיל ואבקת אפיה בקמח תופח?
סמידה וכן האם באותן כמויות?
תודה רבה ושנה טובה
כן, אפשר לשים קמח תופח באותה מידה (כוס אחת).
שנה טובה! 🙂
הי אני מעוניינת להכין את העוגה בטוסטר אובן, כמה זמן לאפות ובכמה מעלות לשים? הטוסטר יחסית גדול..
היי תהילה,
אם אפית בעבר עוגות בטוסטר אז כדאי לאפות באותו אופן כי זה משתנה בין טוסטר לטוסטר.
אם לא, ממליצה לאפות בחום עליון ותחתון ב170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגה משחימה מהר בחלק בעליון, מומלץ להנמיך את הטמפ’ ל 160 מעלות. לגבי זמן, אני באמת לא יודעת. לאחר 20-25 דקות, תבדקי עם קיסם במרכז העוגה.
את אלופה!!!!!מתי תהיה לך אפליקציה ממש מחכים!!!
תודה ברכה! לצערי זה משהו שלוקח זמן.. 🙂
שבת שלום!
תודה רבה 🙂
אתמול הכנתי עוגת לימון בחושה. אתם לא מבינים ! יצא מ ע ו ל ה ! כל כך התלהבו ממנה. תודה רבה על מתכון מצוין !
תודה רינה! איזה כיף לשמוע 🙂
יום נפלא:)
נראה מעולה. מה אפשר לשים מעל כדי שלא תהייה יבשה? ג׳לי ופרי? קצפת?
היי אביטל,
העוגה לא יוצאת יבשה אבל אם את רוצה בכל זאת להוסיף משהו מעל אפשר לזגג בסירופ לימון: לחמם על הגז רבע כוס מיץ לימון עם 2 כפות גדושות סוכר עד שהסוכר נמס. לשפוך על העוגה בעודה חמה.
אם רוצים קצפת- אפשר להקציף חצי כוס שמנת להקצפה + 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 5 כפות חלב, עד שמתקבלת קצפת יציבה. את הקצפת מורחים על העוגה לאחר שהיא מתקררת. אפשר לפזר מעל הקצפת גרידת לימון.
בהצלחה 😉
חייב תמצית וניל?
היי,
אם אין לך- אפשר לוותר.
כמה לימונים צריך לסחוט בשביל 5 כפות מיץ?
לימון אחד גדול אמור להספיק אבל זה מאוד תלוי כמה מיץ יש בלימון.
וכמובן שטעימים נורא!
תודה רבה לירז !! 🙂
המשך ערב נעים:)
אפרת ערב טוב!
רק רציתי לומר לך שאת פשוט אלופה!
כל הזמן מחדשת ותמיד המתכונים קלים להכנה ופשוטים להבנה,
יישר כח (:
לירז.
עוגה מעולה!!
ממש טרפו אותה
שמחה לשמוע פנינה!
תודה ויום מקסים 🙂
העוגה מעולה!!! נעלמה תוך חמש דקות!!!
שמחה לשמוע גלית! 🙂
העוגה יוצאת נמוכה כמו בתמונה?
בכלל לא. אפיתי בתבנית מסיליקון גדולה יחסית לאינגליש קייק רגילה, לכן היא יצאה לי מעט נמוכה.
פשוטה ומהירה להכנה. פשוט מעולה!
תודה קרן! שמחה שאהבת 🙂
יצא נפלא, תודה רבה 🙂
תודה טניה, שמחה שאהבת 🙂
העוגה יצאה טעימה סוווף
שמחה לשמוע שני!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
במה ניתן להחליף את הקוקוס?
היי ענבל,
את יכולה לוותר על הקוקוס.
דווקא אני שמתי כפית וחצי קוקוס בקושי מרגישים בדיוק כמו שרציתי..