שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש (66 ג’) כוס שמן

כפית (5 ג’) תמצית וניל

5 כפות (50 מ”ל) מיץ לימון טרי

שליש כוס (80 מ”ל) מים

2 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון בינוני מגורדת דק)

כוס (140 ג’) קמח רגיל

כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה

3 כפות (21 ג’) קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ לימון טרי, מים, גרידת לימון ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (הערה: ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח עלול לפגוע במרקם העוגה ולגרום לה להיות דחוסה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון למאפינס פיצה
מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חן (19:30 24.06.2021)

האם הקוקוס ממש מורגש ונותן טעם חזק? כמה צריך לשים בשביל טעם עדין?
ואיך עוד אפשר לשדרג? אולי עם שקדים מולבנים מעל/משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 24.06.2021)

הקוקוס מורגש אבל בטעם עדין ולא משתלט על הטעם.
אפשר בהחלט לשדרג עם פרוסות שקדים מעל וגם עם שקדים/אגוזים קצוצים בתערובת עצמה.
אפשר גם לצפות בקצפת אם אוהבים.

Sarah Z (22:11 6.05.2021)

טעים!
החלפתי את הסוכר בדבש וסילאן, ושמתי קמח מלא.
יצא טעים, מרקם פחות אורירי, אבל שווה.

Sarah Z (22:11 6.05.2021)

ולא שמתי תמצית וניל

מתכונים ב-10 דקות (22:21 6.05.2021)

מעולה, שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה לך על השיתוף😊

מעין (09:40 16.04.2021)

ניתן להחליף תמצית וניל בתמצית לימון של שמן אתרי?

מתכונים ב-10 דקות (10:18 16.04.2021)

היי מעין,
אם אוהבים מאד טעם לימוני אפשר להוסיף ממש טיפה מהתמצית לימון, אבל עדיף לשים תמצית וניל שתאזן את החמיצות בעוגה😊

חני (23:27 13.04.2021)

היי,
אין לי קוקוס. האם אפשר לוותר עליו? האם אפשר להפחית את כמות הסוכר? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (07:25 14.04.2021)

היי חני,
אפשר לוותר על הקוקוס, ואפשר לנסות לשים רק חצי מכמות הסוכר.
יום מקסים😊

חני (11:41 14.04.2021)

תודה!
אפשר מראש להכפיל את הכמות לשתי עוגות?

מתכונים ב-10 דקות (16:07 14.04.2021)

היי חני,
אפשר:)

בני (18:36 31.03.2021)

אפשר להכין מקמח תופח כשר לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (18:51 31.03.2021)

היי בני,
חושבת שאפשר, לא ניסיתי. יתכן שהמרקם ישתנה.
אם יש לך אפשרות-עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, כמו קמח תמי או כרגיל.

לילך (16:24 12.03.2021)

הי אפרת,
אני מעוניינת להכין כמות כפולה אבל יש לי רק 2 לימונים.
האם המיץ שלהם יספיק או שלהכין את הכמות המקורית?

מתכונים ב-10 דקות (16:46 12.03.2021)

היי לילך,
המיץ אמור להספיק, ואם לא -את יכולה להשלים עם עוד קצת מים לכמות הדרושה:)
שבת שלום

צבי הצפוני (22:51 16.02.2021)

יצאה לי עוגה לא אווררית בכלל. חזרתי לקרוא את המתכון כדי להבין היכן טעיתי. רשום “מערבבים בעזרת כף/מטרפה ביצים עם סוכר” אולי אם הייתי מקציף את הביצים, העוגה הייתה יוצאת אוורירית יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 17.02.2021)

היי צבי,
זה נכון שהקצפה במיקסר מוסיפה אווריריות אבל העוגה לא אמורה לצאת דחוסה גם אם לא השתמשת במיקסר.
בוא ננסה להכין היכן הבעיה.
1. העוגה תפחה בכלל?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח? בסוף.
4.חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
5. הכנסת את העוגה מיד לתנור לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית או שהיא עמדה קצת והמתינה כמה דקות בחוץ?

רוני (09:03 12.02.2021)

אם בטעות שמתי קמח תופח במקום קמח רגיל, זה הורס את העוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 12.02.2021)

אין בעיה אבל במקרה כזה יש לוותר על אבקת האפיה.

בתאל (23:22 23.01.2021)

עוגה מעולה! עוד מתכון מנצח!!! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (06:45 24.01.2021)

שמחה לשמוע שאהבת❤️

אושרית (17:22 6.01.2021)

אפרת יקרה, תודה רבה על המתכון, מקסים כמו תמיד !
מעריצה

מתכונים ב-10 דקות (19:19 6.01.2021)

תודה אושרית 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

שולי (12:02 18.11.2020)

היי אפרת.האם אפשר להשתמש בסוכר קנים?

מתכונים ב-10 דקות (12:51 18.11.2020)

היי שולי,
אפשר 🙂

שולי (11:05 19.11.2020)

תודה😃

נסטיה (22:00 9.07.2020)

יצא מעולהההה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 9.07.2020)

שמחה לשמוע ❤️

שירה (16:30 1.07.2020)

הי אפרת
האם העוגה טובה בהקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 1.07.2020)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

קרינה (17:47 10.06.2020)

תודה אפרת על המענה.
התבנית בקוטר 24 אשמח לדעת את המרכיבים שאכין עכשיו עוגה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 10.06.2020)

מתנצלת ראיתי עכשיו.
לתבנית 24 אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 מכוס שמן
כפית תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון
2/3 כוס מים
4 כפות מלאות גרידת קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
6 כפות קוקוס

קרינה (10:42 10.06.2020)

היי אפרת רוצה עכשיו להכין את העוגה למחר עם התבנית קוגלהוף גבוהה עם החיבור באמצע.רוצה להכפיל כמויות אפשר בבקשה לירשום לי כמויות שלא אטעה? ואם אני רוצה עוגה אוורירית שתצא אז להתקיף ביצים כ 5 דקות עם הסוכר ואז להוסיף את השאר?והעוגה יוצאת במתיקות מעודנת?תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:41 10.06.2020)

מה קוטר התבנית?
וכן, אפשר להקציף את הביצים לפני עם הסוכר. מספיק 3-4 דקות.
מתיקות מעודנת.

חגית (13:21 21.05.2020)

עוגה מעולה, מתכון מדוייק, מומלץ, במידה ומצפים בג’לי האם צריך להרטיב קודם, ובמידה ומצפים בקצפת, האם הגרידת לימון תתווסף לקרם, או מעל הקרם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 21.05.2020)

היי חגית,
אין צורך להרטיב את העוגה.
אם שמים קצפת אפשר להשאיר את גרידת הלימון בעוגה.

נוי (16:45 14.05.2020)

עוגת מושלמת הוספתי זילוף של ריבת חלב מעל מוסיף מאד בטעם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 14.05.2020)

מהמם 😍
תודה נוי

מיכל (12:24 28.04.2020)

העוגה מעולה!!! טעימה בטירוף והתחסלה על ידי כולם במיידית. אפרת תודה רבה על מתכונים מוצלחים מאוד! אני מכינה הרבה דברים מהאתר שלך והכל תמיד יוצא טעים. אולי שווה לחשוב על מעבר לאפליקציה 😎

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 28.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
*בקרוב תהיה אפליקציה 🙂

Sarit Medalsy (12:58 1.01.2021)

האם כבר קיימת אפליקציה?? אני יותר מאשמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 1.01.2021)

כן, תרשמי בחנות “מתכונים ב10 דקות”.

ענבל (13:20 19.04.2020)

יש אפשרות לוותר על הקוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 19.04.2020)

כן, אפשר.

נטלי (09:12 7.04.2020)

בוקר טוב אפרת, האם ניתן בכל זאת להכין את העוגת לימון במיקסר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 7.04.2020)

כן אפשר.

חני (18:13 10.03.2020)

יצא ממש מעולה! הכפלתי כמויות (מנסיון..) ושלחתי למשלוחי מנות, והתגובות היו נלהבות! תודה רבה על כל המתכונים, בזכותך אני מתקנת טראומות מאפיה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 10.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

אורית (08:43 19.01.2020)

הכנתי ויצא נהדר! הכפלתי כמויות כמובן. עסיסית וטעימה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 19.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אורית ושבוע נפלא

הודיה (07:23 27.12.2019)

היי,
אם אני רוצה להוסיף יותר קוקוס לעוגה-כמה את ממליצה להוסיף? והאם לשנות את הכמויות של שאר המצרכים?

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 27.12.2019)

את יכולה לשים עד חצי כוס קוקוס.
אין שינוי.

ליזה (15:27 16.12.2019)

היי אפרת,
קמח כוסמין לבן אפשרי לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 16.12.2019)

כן.

נורית (16:25 13.12.2019)

העוגה יצאה מצויינת, לרוב אני מפחיתה מכמות הסוכר, כאן זה נראה לי נכון, ובכל אופן השתמשתי בסוכר קנים. למזלי יש לי עץ לימונים והשימוש בלימונים טריים עושה הבדל! המתכון מאומץ בחום ובפעם הבאה אכין כמות כפולה.תודה ושבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 14.12.2019)

תודה נורית 🙂

שרית (20:15 27.11.2019)

אפשר להחליף את הקמח הלבן הקמח בריא אחר? אם כן האם אותה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 27.11.2019)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל העוגה תצא פחות מוצלחת.

אביטל (12:48 28.10.2019)

הכנתי והיא השחימה בסוף ויצא טעים, תודה💗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 28.10.2019)

מעולה 🙂

אביטל (13:36 25.10.2019)

היי אפרת,
עברה חצי שעה והעוגה עדיין הייתה ממש לבנה מלמעלה אז שמתי אותה לעוד 10 דקות והיא כן השלימה אך לא ממש, זא היא עדיין בהירה… זה אמור לצאת ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 25.10.2019)

נעצת קיסם בתוך העוגה? הקיסם יוצא יבש? אם כן, העוגה מוכנה.
כמה דקות מראש חיממת את התנור ל180 דקות? אולי הוא לא היה חם מספיק?
העוגה אמורה לצאת בצע צהבהב-לבן.

חן (00:03 9.08.2019)

היי אפרת שוב אגיד לך אתר מעולה משמש אותי כל הזמן יש לי שאלה מדוע כמעט כל מתכון של העוגות אחרי שאני אופה את העוגה בתנור יש ריח נורא חזק של ביצים אציין שהביצים שאני משתמשת הן ביצי משק וטריות תמיד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 9.08.2019)

לא אמורים להרגיש טעם או ריח של ביצים.
באיזה כוס את משתמשת להכנת העוגות?
שמעתי שהוספה של כמה טיפות מיץ לימון לתערובת הביצים יכולה לעזור.

אודליה (19:07 25.03.2019)

היי קודם כל תודה לך על האתר הנהדר שבזכותו למדתי לבשל ולאפות!
שאלה: אני רוצה להוסיף אוכמניות לעוגה האם זה יתאים ואם כן מה הכמות הרצויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 25.03.2019)

היי אודליה,
לדעתי כדאי להכין את המתכון הזה- עוגה בחושה עם פירות יער (לשים אוכמניות במקום פירות יער).
לטעם קצת לימוני אפשר להוסיף כפית גרידת לימון.

קרינה (15:10 19.02.2019)

היי אפרת,
רוצה להכין בתבנית עם חור באמצע ורציתי לישאול אם ציפוי לימוני יתאים לכאן? לערבב לימון ואבקת סוכר…השאלה אם ובמידה זה מתאים כמה לימון וכמה אבקת סוכר לערבב?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 19.02.2019)

היי קרינה,
3 כפות אבקת סוכר + כף מיץ לימון. אפשר להכפיל כמויות.

לילך (16:33 5.02.2019)

היי האם אפשר להחליף את כל הקמח בקמח כוסמין 70%?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 5.02.2019)

היי לילך,
לטעמי העוגה הזאת פחות מוצלחת עם רק עם קמח כוסמין מלא, גם 70%. אפשר לשלב חצי כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח כוסמין 70%.

רוני (18:19 4.02.2019)

הי אפרת,
עשיתח ללא הקוקוס, הקצפתי את הביצים ויצא נפלא! תודה רבה, תמיד אפשר למצוא באתר משהו מועיל וטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 4.02.2019)

תודה רוני, שמחה שיצא טעים 🙂

Yael (20:31 10.01.2019)

במתכון כתוב 140 קמח, בתגובות 240 קמח… כמה קמח צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 10.01.2019)

היי יעל,
הכוס היא בנפח 240 מ”ל.
140 גרם זה משקל.

קרינה (20:32 7.01.2019)

היי אפרת,
האם אפשרי לעשות בעוגה זיגוג לימוני כמו שבעוגת התפוזים רק שפה ניקח 2 כפות אבקת סוכר וכף מיץ לימון..האם יהיה טעים תודה רבה על המתכונים המעולים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 7.01.2019)

כן 🙂

מיכל (18:04 23.11.2018)

יצא נפלא תודה!
עשיתי כמות כפולה, עם קרם קוקוס במקום המים והעוגה עלתה לגובה , נראית נהדר וממש טעימה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 24.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אופה חדשה (00:43 24.09.2018)

הי, נראה טובבבב אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח? אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 24.09.2018)

כן, אפשר לשים כוס קמח תופח.

ירין (00:58 14.08.2018)

עוגת עננים!אוורירת ורכה! אני הקצפתי תביצים עם הסוכר לקצף תפוח ואז הכנסתי את השאר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 14.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים

הודיה (11:15 13.07.2018)

היי 🙂
קודם כל חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים!
שאלה- במיץ לימון אני יכולה לסחוט לימונים טריים? כי אין לי ממש מיץ לימון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 13.07.2018)

כן בטח 🙂

רחלל (01:15 5.07.2018)

היי אפרת הכנתי ויצא טעים אבל העוגה יצאה נמוכה ממש יש לך מושג למה זה יצא ככה ? עשיתי בדיוק שלב אחרי שלב מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 5.07.2018)

היי רחל,
באיזה גודל כוס ותבנית השתמשת?

רחלל (13:21 5.07.2018)

כוס ח”פ קר ותבנית עגולה שמחולקת לפרוסות
האם צריך למלא עד הסוף כשמוזגים בלילה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 5.07.2018)

אז הבעיה בכוס שהשתמשת בה וכנראה שגם בתבנית.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שהתמונה המצורפת. את השתמשת בכוס קטנה מידי ולכן יצאה לך כמות קטנה יותר של בלילה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20. אם השתמשת בתבנית בקוטר גדול יותר זה לא מתאים.

aaa111 (20:13 29.03.2018)

היי
העוגה ללא קמח? אפשרי לעשות אותה לפסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 29.03.2018)

היי,
יש בעוגה כוס קמח רגיל. היא לא כשרה לפסח.
יש המון עוגות כשרות לפסח מעולות אפשר להכין.

מירי עמנואל (13:55 5.04.2018)

יש אפשרות לעשות את העוגה לימון בגירסה הכשרה לפסח ??? אשמח לקבל תשובה בהקדם אם יש שינוי במתכון או פשוט רק להחליף את הקמח לכשר לפסח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 5.04.2018)

לדעתי זה לא ייצא מוצלח.
חג שמח 🙂

חן (13:39 9.03.2018)

היי אפרת
האם יש דרך לשלב בעוגה פחוית קרם קוקוס?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 9.03.2018)

היי חן,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קרם קוקוס במקום המים באותה כמות.
שבת שלום 🙂

חן (14:15 9.03.2018)

אנסה
תודה על התגובה המהירה

יעל (19:06 13.02.2018)

יצאה מאד מוצלחת..תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 13.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל.

טל (14:13 1.02.2018)

דבר ראשון האתר שלך מעולה! יוצא לי להכין מפה הרבה דברים 🙂
דבר שני, בנוגע לעוגה – יש אפשרות לשים חצי כוס של סוכר קוקוס במקום סוכר רגיל?

טל (14:03 6.02.2018)

אפשר תשובה בבקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 6.02.2018)

איזה מוזר, אני זוכרת שעניתי.
בכל מקרה, אפשר כל עוד אין לך בעיה עם הטעם של סוכר הקוקוס (יש לו טעם מעט שונה).

יונה (19:06 20.01.2018)

תודה על האתר הזה ממש ממש כיף, פרקטי וקל..
רציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה עם פירות יער.. ואם כן האם להוסיף אותם לבלילה או לפזר באמצע האפיה שלא ישקע
או כל רעיון אחר..
תודה מראש🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 20.01.2018)

היי יונה,
לא בטוחה שהעוגה הזאת מתאימה. יכול להיות שאפשר לשים פירות יער במקום השזיפים בעוגה השזיפים. מומלץ לפדר אותם קצת באבקת סוכר בגלל החמיצות שלהם.
שבוע טוב 🙂

נדיה (11:12 11.01.2018)

היי, נראה מעולה.
האם אפשר לוותר על הקוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 11.01.2018)

כן, אפשר.
יום מקסים 🙂

גלית (21:22 6.12.2017)

איזה יופי שענית…אז אם כבר שאלה נוספת.כדאי לקחת סיכון ולהכין אותה עם קמח כוסמין?או חצי לבן חצי כוסמין?גלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 6.12.2017)

אם הכוונה לכוסמין מלא אז אני חושבת שפחות מומלץ בעוגה הזאת ואם את בכל זאת מנסה אז חצי כמות כוסמין וחצי רגיל.

גלית (17:29 6.12.2017)

היי העוגה יצאה מעולה…..מכינה היום שוב.האם ניתן בתבנית הפלא עם החור באמצע?ולהכפיל כמות מקסימום???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 6.12.2017)

כן גלית, אפשרי. רק כמו שרשמת, תכפילי כמויות.

דוריס (14:35 24.11.2017)

היי אפרת,
אם אין לי תמצית וניל אפשר לוותר? (יש לי סוכר ונילין אם זה עוזר..).
תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 24.11.2017)

היי דוריס,
אפשר לוותר או לשים כף סוכר בטעם וניל במקום (ולהפחית כף מכמות הסוכר).
שבת שלום 🙂

אשירה. (15:04 31.10.2017)

הכנתי אותה לשבת האחרונה ונהנינו ממנה מאד.
היום יש לנו אורחים אז הכנתי אותה שוב בשתי תבניות.
אחת לימון כמו במתכון המקורי, ובשניה החלפתי את הלימון בתפוז.
בינתיים הן בתנור.
מקווה שהאורחים יאהבו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 31.10.2017)

מצוין 🙂
תודה על העדכון ואירוח מהנה.

~צליל~ (15:46 20.10.2017)

יצאה עוגה טעימה בטירוף! כולם אהבו,תודה♡

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 20.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

גלית בדיחי (10:43 13.09.2017)

שלום,
תודה רבה על אתר נפלא!!!!!!
הכנתי את העוגה עכשיו. וגם את הקצפת. האם למרוח את הקצפת ולהקפיא את העוגה (צריכה אותה ליום ששי) או ניתן להקפיא את הקצפת ולמרוח ביום ששי?

תודה רגה
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 13.09.2017)

היי גלית,
עדיף למרוח את הקצפת ביום שישי.
שנה טובה 🙂

איתי (08:00 9.09.2017)

היי אפרת, הכנו את העוגה. היא קלה מאוד להכנה, והיתה טעימה מאוד על דעת כלל המשפחה שטרפה אותה עד הפירור האחרון. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 9.09.2017)

תודה איתי, שמחה לשמוע 🙂

אוראל (17:19 4.08.2017)

היי אפרת, הכנתי את העוגה לשבת ויצאה נימוחה וטעימה בטירוף! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:22 4.08.2017)

מעולה 🙂
תודה ושבת שלום!

צילה (11:50 12.07.2017)

היי אפרת,
האם ניתן לשים במקום מיץ לימון מיץ פסיפלורה?

מתכונים ב-10 דקות (12:29 12.07.2017)

היי צילה,
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין.

תמר (16:41 28.02.2017)

עשיתי כמות כפולה . שמתי כוס סוכר לכמות כפולה וחצי כוס שמן קוקוס לכמות כפולה . יצא מעולה . תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:21 28.02.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מרים (09:36 1.02.2017)

שלום, יש לי שלוש שאלות:
1. אני רוצה לשים חצי קמח רגיל וחצי קמח מלא, זה בסדר?
2. אני עושה כמות כפולה, והייתי רוצה לשים ביצה אחת ו-2-3 בננות במקום 4 ביצים, זה יהיה טוב? או 2 ביצים ו2בננות (במקום 4 ביצים)?
3. אני מכינה את העוגה היום (יום רביעי) ונאכל אותה ביום שישי בערב, כיצד את ממליצה לשמור את העוגה?
ותודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:54 1.02.2017)

היי מרים,
1. בעוגה הזאת ספציפית אני פחות אוהבת את התוצאה עם קמח מלא, גם לא חצי כמות. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אפשר כן לשלב חצי-חצי כי הוא קמח יותר מוצלח המקמח המלא הרגיל. לשיקולך וטעמך 🙂
2. העוגה כבר תהפוך להיות עוגה בננות (הטעם של הבננות מאוד מורגש בעוגה) ולא עוגת לימון. יש לי מתכון לעוגת בננות ללא ביצים בכלל אם את רוצה. לגבי העוגה הזאת- אפשר להפחית ל-3 ביצים גדולות בלי להוסיף בננה. מספיק להוסיף עוד 3 כפות מים.
3. אם את מכינה את העוגה היום יש לעטוף אותה היטב ולשמור מחוץ למקרר. אם יש לך זמן להכין אותה מחר, אז עדיף. היא פשוט תהיה יותר טריה וטעימה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

ג'סיקה (09:32 6.01.2017)

תודה על המתכון שמתי במקום קמח רגיל , כוס קמח תופח וחצי שקית אבקת אפייה, ובמקום המים חלב יצאאאאא מדהיםםם תודההההה .

מתכונים ב-10 דקות (09:41 6.01.2017)

תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂

אסנת (21:57 2.01.2017)

היי, האם הכמות מספיקה לתבנית אחת של אינגליש קייק או לשתיים? ואם לאחת אז האם ניתן להכפיל את הכמות?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:34 2.01.2017)

היי אסנת,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בשתי תבניות אינגליש.

לינה (12:36 31.12.2016)

הכנתי
יצא טעיייייייים !!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:38 31.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂

טלנוי (10:36 26.11.2016)

היי.
עשיתי את עוגת הלימון והיא קצת שקעה באמצע.
זה אמור לקרות?

מתכונים ב-10 דקות (16:11 26.11.2016)

היי טלנוי,
העוגה לא אמורה לשקוע באמצע. יכול להיות שזה בגלל שהיא לא היתה אפויה לגמרי.

מרים (21:04 24.11.2016)

שלום ותודה רבה על המתכונים המעולים!
יש לי שלאה: אני רוצה לעשות את העוגה עם קמח כוסמין, האם זה מתאים? או שלעשות חצי קמח רגיל וחצי כוסמין? הם יש שינוי בפרופורציות או זמן אפיה במקרה שמשתמשים בקמח כוסמין? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:06 24.11.2016)

היי מרים,
יש עוגות שאין בעיה להמיר בהן את כל הכמות לקמח כוסמין. העוגה הזאת דווקא הייתי ממליצה לשלב כמו שהצעת- חצי רגיל וחצי כוסמין.
זמן האפיה, ההכנה ויתר המצרכים נשארים אותו דבר.

מרים (18:12 26.11.2016)

תודה רבה על תשובתך! עשיתי כמו שאמרת: חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין, יצא מאוד מאוד טעים, תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:35 26.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

דידי (09:35 18.11.2016)

את פשוט אלופה!
עוגה משגעת עם מרקם מושלם
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:36 18.11.2016)

תודה דידי! שמחה שאהבת 🙂

מורן (23:43 27.10.2016)

הי,

האם ניתן להשמיט את הקוקוס?
אני מתכוונת לעשות אותה מחיטה מלאה יש לך טיפ שאולי יגרום לה להיות פחות דחוסה?
תודה רבה מראש! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:27 28.10.2016)

היי מורן,
אפשר לוותר על הקוקוס.
יש מצב שהיא תצא דחוסה עם קמח מלא.
כדי לעשות אותה פחות דחוסה אפשר לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל ולהקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
שבת שלום 🙂

רדה (11:40 23.10.2016)

מכינה אותה כבר כמה פעמים!! עוגה מעלפת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:43 23.10.2016)

תודה רדה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

עינב (10:22 17.10.2016)

מתכון מנצח ! עוגה מעולללה ובאמת קלה .
את פשוט אלופה ומדוייקת.
תודה רבה לך הצלת אותי אתמול
חג שמח ושנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (10:36 17.10.2016)

תודה עינב! חג שמח 🙂

דסי (20:09 6.10.2016)

יצא מעולה!!!!!
וברור שאם כבר לכלכתי את הידיים ואת הכלים אז הכנתי כמות משולשת, וטוב שכך!
סחטתי לימון על סוכר ערבבתי ומרחתי זיגוג על העוגות, זה בהחלט הוסיף עוקץ.

מתכונים ב-10 דקות (20:32 6.10.2016)

מעולה! תודה דסי 🙂

תהילה (18:45 26.09.2016)

היי!
אני רוצה לעשות את העוגה הזאת עכשיו לשבוע הבא…אפשר להקפיא אותה?..ושבוע שלם היא תישמר לי?

מתכונים ב-10 דקות (21:16 26.09.2016)

היי תהילה,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא את העוגה. חשוב רק לעטוף היטב בניילון נצמד.
חג שמח ושנה טובה 🙂

דנה (16:15 6.09.2016)

עוגה מוצלחת וטעימה מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:33 6.09.2016)

תודה דנה 🙂

אפרת (14:46 4.09.2016)

הכנתי ללא גלוטן- עם קמח תמי במקום קמח רגיל- יצא נהדר!, היתה התלהבות גדולה בבית, זו הופכת להיות אחת מהעוגות הקבועות…

מתכונים ב-10 דקות (15:12 4.09.2016)

תודה אפרת, שמחה שיצא טעים 🙂

אמאשלדינו (00:46 18.08.2016)

היי,
רכשתי תבניות אינגליש קייק מקרטון. האם האפייה בתבניות הללו זהה לאפיה בתבניות אלומיניום / סיליקון (זמנים ואיכות)? האם יש לשמנן?

מתכונים ב-10 דקות (08:37 18.08.2016)

כן, הזמנים הם די דומים ומומלץ לשמן את התבנית.
יום מקסים 🙂

תמר (11:53 11.08.2016)

העוגה יצאה טעימה מאוד…
עשיתי עם קמח מלא, בפעם אחרת עשיתי עם קמח כוסמין, וכל פעם יצא נהדר.
כולם אהבו מאוד!!

תודה על מתכון מעולה, ותודה על אתר נח, מושקע, ומלא מתכונים מוצלחים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:39 11.08.2016)

היי תמר,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

דבי (00:16 22.07.2016)

הי!

לא דחוף!

מתאים לצפות עוגת לימון בקרם שוקולד?

כמה מוסיפה גרידת הלימון?
תודה רבה ולילה טוב.

מתכונים ב-10 דקות (08:59 22.07.2016)

היי דבי,
גרידת הלימון מוסיפה לטעם הלימוני ולא כדאי לוותר עליה.
אני חושבת שהעוגה טעימה גם בלי ציפוי בכלל אבל בגדול שוקולד משתלב כמעט עם הכל אז זה יכול ללכת.
לשיקולך/טעמך 😉

תמר (19:26 21.07.2016)

יצא טעים מאוד!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:01 21.07.2016)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

יוליה (19:44 18.07.2016)

אני יכולה לעשות את זה בתבנית עגולה של 24

מתכונים ב-10 דקות (19:52 18.07.2016)

היי יוליה,
לתבנית עגולה 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

רונית (17:39 1.07.2016)

היי החלפתי את הסוכר בסוכר קוקוס, את השמן בשמן קוקוס ואת הקמח לבן בקמח כוסמין
יצא ממש טוב!

מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.07.2016)

מעולה!
תודה רונית ושבת שלום 🙂

רעות (10:05 27.06.2016)

היי
אני רוצה להכין כמה עוגות קלות ולהקפיא. איך יודעים איזו עוגה ניתן להקפיא ואיזו לא? תודה
למשל את זו ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 27.06.2016)

היי רעות,
בדר”כ אין בעיה להקפיא עוגות בחושות (גם את העוגה הזאת) או עוגות עם קרם. חשוב רק לעטוף אותן היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה אם מדובר בעוגות קרם/מוס.
עוגות גבינה אפויות ועוגות המכילות פירות פחות מומלץ להקפיא.
את העוגה יש להפשיר בחוץ כשהיא עדיין עטופה בניילון נצמד.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

רעות (10:30 27.06.2016)

תודה רבה רבה. סוף סוף אני אדע.

מאשה (16:54 5.06.2016)

שבוע טוב!
ברצוני להוסיף לעוגה זו קצפת.איזה טעם יכול להשתלב עם טעם הלימון של העוגה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (18:17 5.06.2016)

היי מאשה,
אפשר להכין קצפת בטעם וניל עם גרידת לימון.
לכמות במתכון מספיק להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ”ל) + 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 4 כפות חלב או מים קרים + גרידה של כחצי לימון.
בהצלחה 🙂

רוני (19:47 2.06.2016)

אהלן, אצלנו בבית לא אוהבים קוקוס. במה אפשר להחליף אותו?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 2.06.2016)

היי רוני,
אפשר לוותר על הקוקוס.

רוני (18:22 23.06.2016)

אבל אם מוותרים ולא מחליפים במשהו אחר זה לא פוגע במרקם?

מתכונים ב-10 דקות (18:35 23.06.2016)

היי רוני,
אין צורך לשים במקום משהו אחר. המרקם לא אמור להיפגע.

מאיה (10:41 15.05.2016)

עוגה מצוינת
טעימה מאוד!! איזון טעמים מושלם בין המתוק לחמצמץ של הלימון.
הוספתי עוד שתי כפות קוקוס ויצא פשוט נפלא
תודה לך!!:)

מתכונים ב-10 דקות (10:43 15.05.2016)

שמחה לשמוע מאיה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

גילי (17:53 14.05.2016)

היי,

אני מעוניינת בשתי תבניות אינגלישקייק . האם להכפיל הכל או שיש שינויים?

תודה

גילי

מתכונים ב-10 דקות (18:17 14.05.2016)

היי גילי,
כן, פשוט הכפילי את כל הכמויות.
בהצלחה 🙂

טלי (11:01 13.05.2016)

היתכן שברוב המתכונים כאן באתר משתמשים רק בשליש כוס סוכר ושליש כוס שמן?
בדיוק נאפות עכשו בתנור עוגת הלימון, שאני חוששת שתצא דחוסה היות ולא שמתי לב שאין לערבב מידי ועוגת אפרסק משומר.
אשמח לתגובה לגבי הסוכר והשמן…

מתכונים ב-10 דקות (11:13 13.05.2016)

כן טלי, אני משתדלת לשים בעוגות כמה שפחות סוכר ושמן מבלי לפגוע בטעם 🙂
רק אחרי שמוסיפים את הקמח רצוי שלא לערבב יותר מידי. לפני שהוספת את הקמח אין בעיה לגבי ערבוב יתר.
בהצלחה עם העוגות ושבת שלום!

טלי (16:13 13.05.2016)

הי

אכן יצא טוב. כמות השמן והסוכר אכן מספיקה. למרות שהיתי סקפטית.
העוגה יצאה אוורירית ולא דחוסה.עוגת הלימון
את האפרסק המשומר טרם טעמתי.הוא נוסה עם המתכון שפורסם על עוגת האננה רק שלא היה לי אננס.

מתכונים ב-10 דקות (16:40 13.05.2016)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה טלי

יעל (13:07 8.04.2016)

שלום לכולם
זו פעם ראשונה שלי באתר, חיפשתי עוגה בחושה קלה להכנה ומצאתי את עצמי באתר כאן
קוראת על עוגת הלימון ועל כל התגובות המצוינות שלכן. לכן החלטתי ללכת על זה.
הכנתי את העוגה לפי המתכון אחד לאחד.
יצא מדהים, ריח נפלא, טעם גן עדן .
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:34 8.04.2016)

שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה ושבת שלום!

ש (12:10 29.03.2016)

היי,

רציתי לשאול אם אפשר במקום-
השמן לשים שמן זית?
קמח מלא במקום הרגיל?
ותחליף לסוכר שהוא לא סוכר חום?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:57 29.03.2016)

היי,
אני חוששת שהטעם של שמן הזית יורגש בעוגה לכן זה פחות מומלץ (אלא אם כן זה שמן זית בטעם ממש מעודן).
לדעתי זו עוגה שפחות מתאימה להכנה עם קמח מלא אבל אם בכל זאת רוצים אז לפחות לשלב חצי כמות עם קמח רגיל.
לגבי תחליף לסוכר, הייתי ממליצה לשים לפחות כף סוכר אחת (לבן או חום) כי הסוכר תורם למרקם העוגה. מעבר לזה אולי אפשר לשים סילאן או מייפל טבעי.
בהצלחה 😉

דברה (12:21 27.03.2016)

יצא מעולה! ליקקנו את האצבעות.
באמת מתכון קל ופשוט עם תוצאה טובה.

מתכונים ב-10 דקות (12:30 27.03.2016)

תודה דברה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

איריס (14:19 11.03.2016)

יצא מעולה! נגמר באותו יום.
יום למחרת עשיתי עוד אחד בשביל ההורים שלי.
גם אצלם זה קצר מחמאות!
תודה (:

מתכונים ב-10 דקות (14:24 11.03.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה איריס ושבת שלום!

אלה (11:16 5.03.2016)

יצא מצוין! תודה על המתכון!
הייתי שמחה שהקוקוס יהיה יותר מורגש. שמתי לפי המתכון ואולי בפעם הבאה אשים קצת יותר…

מתכונים ב-10 דקות (12:03 5.03.2016)

היי אלה,
אם את אוהבת להרגיש את הקוקוס פעם הבאה שימי יותר.
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

הילה (02:00 21.02.2016)

בס”ד
עוגה מעולה!
עשיתי עם קמח מלא ויצא טעים מאוד והניחוחות בבית מהלימון…… וואוו
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:00 21.02.2016)

שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה הילה ושבוע נפלא!

ענת (23:52 15.02.2016)

יצא מדהים ! ממש תודה !
אני אומנם מבשלת הרבה, אבל כמעט ולא אופה. לכן הדהים אותי שיצא כל כך טוב. נצמדתי למתכון.
אפילו אפיתי בטוסטר אובן ועדיין יצא.
עכשיו אני אנסה את הבחושה תפוזים

מתכונים ב-10 דקות (09:12 16.02.2016)

מעולה! אני ממש שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן ובהצלחה עם עוגת התפוזים 😉

נסטיה (23:07 13.02.2016)

יצא מעולה ומתכון ממש פשוט להכנה, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:26 13.02.2016)

תודה נסטיה, שמחה לשמוע 🙂

הילה (21:20 11.02.2016)

ערב טוב, המתכון נשמע מעולה. האם ניתן להוסיף שוקולד במקום הקוקוס? (בתגובות כתבו שחסר מתיקות, ופחות אוהבת קוקוס)

הילה (21:22 11.02.2016)

שוקולד ציפס התכוונתי

מתכונים ב-10 דקות (22:19 11.02.2016)

היי הילה,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ואפשר לשים שוקולד צ’יפס. מומלץ לקמח אותו לפני כדי שלא ישקע לתחתית העוגה במהלך האפיה.
בהצלחה 😉

ורד (17:20 11.02.2016)

היי ערב טוב האם אפשר להשתמש בחצי כוס קמח וחצי כוס סולת? במקום כוס קמח שלמה? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:09 11.02.2016)

היי ורד,
מאחר והסולת סופחת נוזלים בכמות אחרת מאשר קמח רגיל אני ממליצה לך ללכת על בטוח ולהכין לפי המתכון הזה- עוגת סולת ותפוזים.
בהצלחה 😉

ליטל פלד (10:16 8.02.2016)

הי, בוקר טוב

אני רוצה הלכין את המתכון כמאפינס. הכמות הזו מתאימה לכמה מאפינס? 12?

וכיצד להכין זיגוג של לימון? ראיתי איפשהו כוס אבקת זוכר ו 3 כפות מיץ לימון. נראה לי לא הגיוני… מכירה מתכון?

מתכונים ב-10 דקות (10:34 8.02.2016)

היי ליטל,
אם את מכינה בתבנית שקעים מסיליקון הכמות מספיקה ל 11-12 מאפינס. אם בשקעים אחרים גדולים יותר- הכמות יכולה להספיק ל 8-10 מאפינס.
לגבי הזיגוג- לדעתי כדאי להכין מחצי כפית מיץ לימון + שליש כוס אבקת סוכר. בהתחלה זה נראה כאילו חסרים נוזלים אבל כשממשיכים לערבב מקבלים נוזל סמיך בצבע לבן שאותו ניתן לזלף אח”כ על כל מאפינס לאחר שהמאפינס מוכנים ומתקררים מעט לטמפ’ החדר.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

רויטל (18:36 1.02.2016)

מה הכמויות לחמגשית מלבנית 21 על 31? כפול מכל דבר?

מתכונים ב-10 דקות (18:52 1.02.2016)

כן רויטל, הכפילי את כל החומרים ב-2.

רויטל (21:47 1.02.2016)

פשוטה, קלילה וטעימההההה
אם אני רוצה יותר אוורירית פשוט להקציף קודם את החלבונים, נכון?

מתכונים ב-10 דקות (22:00 1.02.2016)

כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו’ לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
בהצלחה 😉

מתכונים ב-10 דקות (22:01 1.02.2016)

כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו’ לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
בהצלחה 😉

יעל (23:17 31.01.2016)

שמתי חלב במקום מים
יצאה ממש מצויינת
זו פעם שניה שיוצא לי להכין משהו מהאתר שלך, בפעם הראשונה הכנתי את העוגת שוקולד וניל שהיא מעולה
תודה תודה תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:44 31.01.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

הילה (21:54 18.01.2016)

חייבת לעדכן… לא היו לי ביצים וממש רציתי להכין את העוגה אז שמתי חצי כוס רסק תפוחים בשביל הלחות ועוד כפית סודה לשתייה כדי שלא תצא דחוסה ויצא מושלם. תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:03 18.01.2016)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה הילה והמשך ערב מצוין 🙂

הילה (17:32 18.01.2016)

ועוד שאלה, אני מאוד אוהבת את השילוב של חמאה ולימון… אפשר להחליף את השמן בחמאה איכשהו?

מתכונים ב-10 דקות (17:34 18.01.2016)

כן, במקום שמן אפשר לשים 80 גרם חמאה מומסת. זה דווקא יעשה את העוגה רכה יותר 🙂

הילה (17:14 18.01.2016)

היי, תודה המתכונים הנפלאים! האם אפשר להכין את העוגה הזו ללא ביצים?
תודה, הילה

מתכונים ב-10 דקות (17:32 18.01.2016)

היי הילה,
לא ניסיתי אבל לדעתי בלי הביצים העוגה תצא קצת דחוסה.

אורנה (10:28 27.12.2015)

בוקר טוב.
העוגה הזו מעולה!
אם אכין אותה עם מיץ מתפוז טרי וקליפת תפוז היא תהיה מוצלחת לדעתך?
תודה ושבוע מוצלח

מתכונים ב-10 דקות (10:37 27.12.2015)

היי אורנה,
לדעתי אין שום בעיה. במקום שליש כוס מים ו-5 כפות מיץ לימון תסחטי חצי כוס מיץ תפוזים.
בהצלחה ושאשמח לשמוע איך יצא 😉
שבוע מצוין!

ענבר (08:28 25.12.2015)

חייבת לאמר- יש לך אתר מדהים! תודה! אין מתכון שעשיתי אם זה האמפנדס המעולים, עוגיות הגרנולה או הטחינה מקמח מלא וכו’ שלא יצא טוב. הכל יוצא כל כך טעים ופשוט קוצר מחמאות מכולם!

מתכונים ב-10 דקות (09:04 25.12.2015)

תודה ענבר! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

מיכל (14:46 16.12.2015)

עוגה מעולה!!! כיף להכין!! המהירות בדיוק במידה הנכונה לארוח מפתיע.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:42 16.12.2015)

תודה מיכל! כיף לשמוע 🙂

אורנה (19:09 15.12.2015)

היי אפרת,
הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית פיירקס זכוכית מלבנית.
העוגה יצאה רכה, אוורירית וטעימה.
בתי בת ה-9 אמרה איכס כשהכנתי, וכשטעמה אמרה שזו אחת העוגות הכי טעימות!
אכן עוגה קלה להכנה ומוצלחת ביותר
🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:36 15.12.2015)

תודה אורנה! אני שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
ערב נעים

שירה (15:34 3.12.2015)

בס”ד
שלום
אתר ממש חמוד…..:}
אם אני מכינה את העוגה היום בערב
היא תהיה טובה למחר בערב או לשבת בצהריים?לשים במקרר?
יש לי לימון אבל אם לא יספיק אפשר להוסיף תפוז או שזה יהרוס את הטעם?

מתכונים ב-10 דקות (15:43 3.12.2015)

תודה שירה 🙂
את יכולה להכין את העוגה היום בערב והיא תהיה טובה מחר ומחרתיים. חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר).
רק אם הלימון לא יספיק תשלימי עם תפוז. רק חשוב שיהיה יותר מיץ לימון מתפוז.
בהצלחה

שירה (15:47 3.12.2015)

בס”ד
תודה על המענה המהיר:}
{אני לא מפסיקה להוסיף מתכונים למחברת….ממש ממכר :} }

שירה (20:09 3.12.2015)

בס”ד
הכנתי יצא טעים אבל טעם חזק של לימון,הוספתי מים עם סוכר כמו זיגוג מעל
עדיין לא אהבתי….נראה מה יגידו מחר.

מתכונים ב-10 דקות (20:40 3.12.2015)

באמת? שמת 5 כפות מיץ לימון ו2 כפות שטוחות גרידת לימון?
זה דווקא טוב שמרגישים את הלימון, כל עוד העוגה גם מתוקה. אולי את פשוט לא אוהבת את הטעם הלימוני בעוגות. זה תמיד עניין של טעם 🙂

שירה (21:02 3.12.2015)

בס”ד
יכול להיות שרק אני לא אהבתי כי אני לא רגילה לעוגות לימון
[למרות שחיפשתי בנרות אחת טובה}
עברתי על המתכון ושמתי הכל כמו שכתוב…
במילא הילדים קובעים אז נחכה:}
שוב תודה.

מתכונים ב-10 דקות (21:15 3.12.2015)

עכשיו אני גם סקרנית לשמוע 🙂
סופ”ש נעים ושבת שלום!

שירה (08:12 6.12.2015)

בס”ד
חזרתי כדי לעדכן…..
כולם אהבו את העוגה,
כנראה שאצלי זה באמת עניין של טעם :}
תודה ויום נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (09:30 6.12.2015)

תודה שחזרת לעדכן! אני שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

שרה (17:37 1.12.2015)

טעייייים!
לא הוספתי גרידת לימון ועדיין יצא לימוני, אוורירי וטעים (לימון שלם בינוני)

לפעם הבאה, האם ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס?

מתכונים ב-10 דקות (17:54 1.12.2015)

מעולה! שמחה לשמוע.
וכן בטח, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס (בין רבע לשליש כוס).

מיכל (19:54 21.11.2015)

בשביל המיץ לימון אפשר להשתמש במיץ לימון שמגיע בבקבוק פלסטיק צהוב קטן שמוכרים בסופר או שחייבים לסחוט את המיץ? ועוד שאלה האם חייבים את הגרידה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:27 21.11.2015)

היי מיכל,
בגלל שזאת עוגת לימון עדיף להשתמש במיץ סחוט מלימון טרי כי הוא יותר מרוכז בטעם. גרידת הלימון מוסיפה המון טעם. בלי הגרידה בקושי מרגישים את הטעם הלימוני.
שבוע טוב 🙂

הדס (16:04 20.11.2015)

וואו היא טעימה בטירוף . תודה רבה רבה לך . איזה כייף . יש לנו את כל השבת להתענג עליה . שבת שלוםםםםםם .

מתכונים ב-10 דקות (16:11 20.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

תהילה (12:52 20.11.2015)

עשיתי עכשיו את העוגה יצא חבל על הזמן גן עדן!!!! תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!!
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (13:29 20.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה ושבת שלום 🙂

הדס (08:36 20.11.2015)

היי שאלה .

כשאת אומרת 5 כפות מיץ לימון טרי : האם את מתכוונת לקחת לימון טרי ולסחוט אותו ?
או למיץ לימון מתוך בקבוק לשתייה ?

מתכונים ב-10 דקות (09:59 20.11.2015)

היי הדס,
אני מתכוונת למיץ מלימון טרי סחוט, לא מבקבוק שתיה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

ויקטוריה (18:24 7.11.2015)

במקום תבנית אינגליש עשיתי בעגולה, העוגה פשוט מדהימה!!!

השאלה שלי היא לגביי אחסון? הכנתי אותה לחברים לעבודה וזה רק למחרת בבוקר אז כדאי להשאיר אותה במקרר או מחוץ?

מתכונים ב-10 דקות (18:43 7.11.2015)

שמחה לשמוע ויקטוריה 🙂
העוגה נשמרת בחוץ כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
שבוע טוב

מייס (12:08 7.11.2015)

אין לי תבנית אינגליש קייק יש לי תבנית עגולה- 24, מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (12:25 7.11.2015)

היי,
לתבנית 24 אלה הכמויות:
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 מכוס שמן
כפית תמצית וניל
10 כפות מיץ לימון
2/3 כוס מים
4 כפות מלאות גרידת קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
6 כפות קוקוס

אפרת (12:27 1.11.2015)

שלום!
אשמח לקבל ייעוץ מניסיונך הרב..
ניסתי הרבה עוגות בחושות מתכונים יחסית קלים
ואני עושה ממש מה שכתוב במתכון ומשום מה זה יוצא לי הרבה פעמים דחוס קצת, בטעם העוגה יוצאת טעימה מאוד
אבל לא אוורירית, אלא דחוסה וקמת כבדה
מה הסיבה
משתדלת לערבב ממש קצת ..
אשמח לקבל עיצה או תובנה ממך.. תודה רבה
ותודה על כל המתכונים הנהדרים והאתר המיוחד שלך!
אולי זה קשור לאחד מהמרכיבים
או לתנור ?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 1.11.2015)

היי אפרת,
תנסי פעם הבאה לנפות את הקמח לפני השימוש.
אם את לא מקציפה את הביצים אני ממליצה לך לנסות פעם הבאה כן להקציף אותן כדקה עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים ולערבב כרגיל.
חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש, כשמכניסים את העוגה לתנור לא חם מספיק זה יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לתערובת.
מקווה שהצלחתי לעזור, בהצלחה בפעם הבאה 🙂

טל (17:21 26.10.2015)

תודה על המתכון. עשיתי בלי שוקולד ציפס, יצא נהדר ובאמת פשוט להכנה.

טל (17:23 26.10.2015)

התגובה הקודמת שלי שייכת למתכון עוגת בננה שוקולד…

מתכונים ב-10 דקות (17:28 26.10.2015)

שמחה לשמוע טל! תודה שחזרת לעדכן 🙂

קרן (09:55 19.10.2015)

שכחתי להוסיף מים!! והעוגה כבר בתנור! מה לעשות??

מתכונים ב-10 דקות (10:08 19.10.2015)

היי קרן,
נשאר להמתין ולקוות שייצא טעים 🙂

תמר (13:30 16.10.2015)

העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה ב5דקות..:)
עכשיו רציתי לשאול..יצאה לי כמות קטנה..
האם אפשר להכפיל כמויות ויצא לי טעי באותה מידה או שזה יצא דחוס?

תמר (13:28 16.10.2015)

הייי העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה!עכשיו רציתי לשאול..יצאה כמות קטנה יחסית לתבנית אחת..:)האם אפשר להכפיל כמויות ויוצא טעים באותה מידה או שזה יצא דחוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:46 16.10.2015)

היי תמר,
שמחה שנהנתם מהעוגה 🙂
באיזה תבנית הכנת אותה? אינגליש קייק רגילה?
לדעתי במקרה הזה אפשר להכפיל כמויות מבלי שהמרקם יפגע בתנאי שמערבבים כמה שפחות את הבלילה לאחר שמוסיפים את הקמח.

רותי (15:40 9.10.2015)

עוגה מעולה

מתכונים ב-10 דקות (15:45 9.10.2015)

תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

נעמה (13:57 4.10.2015)

היי אין לי אינגליש קייק יש לי פיירקס מלבנית האם הכמויות זהות??

מתכונים ב-10 דקות (14:06 4.10.2015)

היי נעמה,
מה הגודל של התבנית?

שרון (12:39 4.10.2015)

דחוף!!!אפשר 2 ביצים בגודל M?

מתכונים ב-10 דקות (12:52 4.10.2015)

כן שרון

דניאל (09:28 19.09.2015)

קודם כל תודה רבה! אתר מדהים שאני משתמש בו רבות, גם הפעם העוגה יצאה מדהימה 🙂 שאלה לי אליך:
אחרי שערבבתי את שתי הקערות, ניסיתי לערבב כמה שפחות, אך נוצרו גושים (לדעתי לאור הקוקוס הטחון), עד כדי כך שנאלצתי לסנן את התערובת.. אני מניח שזה בדיוק מה שביקשת להימנע ממנו (התעסקות יתר עם התערובת הסופית) אך לא ברור לי מדוע זה קרה..
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:44 19.09.2015)

תודה דניאל! אני שמחה לשמוע 🙂
אם יש גושים בתערובת הם נוצרים כתוצאה מזה שהקמח היה דחוס מידי באריזה. יכול להיות גם מהקוקוס, אם היו בו גושים. מה שאני ממליצה לעשות בכל העוגות הוא לנפות את הקמחים במתכון לפני השימוש (אגב אם יש קקאו או שוקולית במתכון זה גם נחשב קמח). ואז הפעולה של הניפוי “פותחת” את הקמחים ומאווררת אותם וגם מפרידה את הגושים אם הם קיימים. אם אין לך נפה, אתה יכול להשתמש במסננת ופשוט להעביר בה את הקמחים. לגבי הקוקוס- תסתכל בתוך האריזה. אם יש גושים בפתיתי הקוקוס (זה קורה בדר”כ בגלל שהפתיתים נדבקים זה לזה) אז גם את הקוקוס תעביר במסננת ואם הוא לא עובר אז תשים אותו במסננת ובעזרת גב של כף תמעך את הגושים ו”תפתח” אותם.
בהצלחה 😉

לילית (10:45 18.09.2015)

אני לא סובלת קוקוס.
במה אפשר להחליף, או אולי אפשר לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 18.09.2015)

את יכולה לוותר על הקוקוס.
שבת שלום 🙂

שרון (22:06 17.09.2015)

העוגה הראשונה שהכנתי לבעלי כאישה נשואה ויצאה מ ד ה י ם!!! אפיתי בטוסטר אובן לפי ההוראות שנתת אפרת היקרה בטוקבק ויצא אחלה. בעלי לידי מלקק פה את האצבעות וזומם על עוד פרוסה 🙂

איך עושים שהיא תצא ישרה כמו בתמונה ולא תתבקע מלמעלה במהלך האפייה? את הטעם זה לא משנה, אבל אני מנסה להתחרות בחמותי וכל טיפ יעזור 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:49 17.09.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂
זה נורמלי שהעוגה מתבקעת, זאת תופעה ידועה בעוגות האלה. קשה לעשות שהעוגה לא תתבקע בכלל אבל אם רוצים להפחית את התופעה צריך לאפות פעם הבאה בטמפ’ נמוכה יותר ב10 מעלות.
אני אגלה לך את הסוד 😉 גם העוגה שאני הכנתי התבקעה אבל בגלל שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, ברגע שהופכים את העוגה אז החלק העליון שהתבקע הופך להיות תחתון ומתקבלת עוגה ישרה עם דוגמא כמו שאת רואה (הדוגמא היא מהתבנית עצמה).
לפעמים בגלל ההתבקעות, נוצרת כמו “גבעה” ולכן העוגה לא עומדת באופן יציב אז פשוט חותכים בעזרת סכין את ה”גבעה” ומיישרים את העוגה (זה גם ככה בחלק התחתון ולא רואים את זה).

שרון (10:09 16.09.2015)

הכנתי בשישי האחרון לקחת לקבלת שבת אצל אחי ואישתו ויצא פשוט מדהים!ממליצה בחום!

מתכונים ב-10 דקות (10:21 16.09.2015)

תודה שרון! אני שמחה לשמוע 🙂

נטע (16:39 12.09.2015)

שלום האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר? נגיד סילאן או משהו בריא יותר, ואת השמן אפשר להחליף בשמן זית במקום? ושאלה אחרונה האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (18:39 12.09.2015)

היי נטע,
את יכולה לשים שמן זית רק מומלץ להשתמש בשמן זית בטעם מעודן כדי שהטעם שלו לא יורגש בעוגה.
עם קמח מלא אני מניחה שהעוגה תצא מעט דחוסה ופחות טעימה לכן אם ממירים כדאי להמיר רק עד חצי מהכמות והיתר לשים קמח לבן. יש לנפות את הקמח המלא לפני השימוש. אם יש לך קמח כוסמין מלא הוא עדיף מהקמח המלא הרגיל, הוא גם בריא יותר וגם התוצאה יותר מוצלחת.
לגבי הסוכר, לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל גם פה אני ממליצה לנסות רק מחצית מהכמות והשאר לשים סוכר רגיל.
בהצלחה ושנה טובה 🙂

נטע (15:33 12.09.2015)

שלום, האם ניתן להחליף את השמן בשמן זית ואת הקמח בקמח מלא? ובמה ניתן להחליף את הסוכר?

ספיר (13:53 11.09.2015)

עכשיו הוצאתי מהתנור .. עוגה מדהימה אין עלייך !!

מתכונים ב-10 דקות (13:54 11.09.2015)

איזה כיף 🙂
תודה ספיר. חג שמח ושנה טובה!

שרון (11:21 11.09.2015)

שליש כוס המים הם פושרים מהברז?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 11.09.2015)

כן שרון.

דידו (22:28 10.09.2015)

היי,
האם אפשר במקום קמח רגיל ואבקת אפיה בקמח תופח?
סמידה וכן האם באותן כמויות?
תודה רבה ושנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (22:33 10.09.2015)

כן, אפשר לשים קמח תופח באותה מידה (כוס אחת).
שנה טובה! 🙂

תהילה (11:25 25.08.2015)

הי אני מעוניינת להכין את העוגה בטוסטר אובן, כמה זמן לאפות ובכמה מעלות לשים? הטוסטר יחסית גדול..

מתכונים ב-10 דקות (11:47 25.08.2015)

היי תהילה,
אם אפית בעבר עוגות בטוסטר אז כדאי לאפות באותו אופן כי זה משתנה בין טוסטר לטוסטר.
אם לא, ממליצה לאפות בחום עליון ותחתון ב170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגה משחימה מהר בחלק בעליון, מומלץ להנמיך את הטמפ’ ל 160 מעלות. לגבי זמן, אני באמת לא יודעת. לאחר 20-25 דקות, תבדקי עם קיסם במרכז העוגה.

ברכה (16:10 21.08.2015)

את אלופה!!!!!מתי תהיה לך אפליקציה ממש מחכים!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:01 21.08.2015)

תודה ברכה! לצערי זה משהו שלוקח זמן.. 🙂
שבת שלום!

רינה (15:22 18.08.2015)

תודה רבה 🙂

רינה (11:02 17.08.2015)

אתמול הכנתי עוגת לימון בחושה. אתם לא מבינים ! יצא מ ע ו ל ה ! כל כך התלהבו ממנה. תודה רבה על מתכון מצוין !

מתכונים ב-10 דקות (11:13 17.08.2015)

תודה רינה! איזה כיף לשמוע 🙂
יום נפלא:)

אביטל (14:27 15.08.2015)

נראה מעולה. מה אפשר לשים מעל כדי שלא תהייה יבשה? ג׳לי ופרי? קצפת?

מתכונים ב-10 דקות (15:50 15.08.2015)

היי אביטל,
העוגה לא יוצאת יבשה אבל אם את רוצה בכל זאת להוסיף משהו מעל אפשר לזגג בסירופ לימון: לחמם על הגז רבע כוס מיץ לימון עם 2 כפות גדושות סוכר עד שהסוכר נמס. לשפוך על העוגה בעודה חמה.
אם רוצים קצפת- אפשר להקציף חצי כוס שמנת להקצפה + 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 5 כפות חלב, עד שמתקבלת קצפת יציבה. את הקצפת מורחים על העוגה לאחר שהיא מתקררת. אפשר לפזר מעל הקצפת גרידת לימון.
בהצלחה 😉

להלה (13:00 14.08.2015)

חייב תמצית וניל?

מתכונים ב-10 דקות (13:27 14.08.2015)

היי,
אם אין לך- אפשר לוותר.

שרון (20:07 13.08.2015)

כמה לימונים צריך לסחוט בשביל 5 כפות מיץ?

מתכונים ב-10 דקות (20:16 13.08.2015)

לימון אחד גדול אמור להספיק אבל זה מאוד תלוי כמה מיץ יש בלימון.

לירז תירם (22:22 11.08.2015)

וכמובן שטעימים נורא!

מתכונים ב-10 דקות (22:29 11.08.2015)

תודה רבה לירז !! 🙂
המשך ערב נעים:)

לירז תירם (22:22 11.08.2015)

אפרת ערב טוב!
רק רציתי לומר לך שאת פשוט אלופה!
כל הזמן מחדשת ותמיד המתכונים קלים להכנה ופשוטים להבנה,
יישר כח (:
לירז.

פנינה (00:07 10.08.2015)

עוגה מעולה!!

ממש טרפו אותה

מתכונים ב-10 דקות (08:47 10.08.2015)

שמחה לשמוע פנינה!
תודה ויום מקסים 🙂

גלית (16:01 9.08.2015)

העוגה מעולה!!! נעלמה תוך חמש דקות!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:14 9.08.2015)

שמחה לשמוע גלית! 🙂

שרון (15:20 9.08.2015)

העוגה יוצאת נמוכה כמו בתמונה?

מתכונים ב-10 דקות (15:22 9.08.2015)

בכלל לא. אפיתי בתבנית מסיליקון גדולה יחסית לאינגליש קייק רגילה, לכן היא יצאה לי מעט נמוכה.

קרן (17:57 8.08.2015)

פשוטה ומהירה להכנה. פשוט מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (18:11 8.08.2015)

תודה קרן! שמחה שאהבת 🙂

טניה (10:45 7.08.2015)

יצא נפלא, תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:57 7.08.2015)

תודה טניה, שמחה שאהבת 🙂

שני (23:04 6.08.2015)

העוגה יצאה טעימה סוווף

מתכונים ב-10 דקות (23:08 6.08.2015)

שמחה לשמוע שני!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עינבל (21:01 6.08.2015)

במה ניתן להחליף את הקוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (21:21 6.08.2015)

היי ענבל,
את יכולה לוותר על הקוקוס.

שני (23:06 6.08.2015)

דווקא אני שמתי כפית וחצי קוקוס בקושי מרגישים בדיוק כמו שרציתי..

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.