זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש (66 ג’) כוס שמן
כפית קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל)
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
2 כפות (20 מ”ל) מיץ לימון
כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח
חצי כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית או כף לפי הסדר שהם רשומים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי אפרת, כמה גרם זה 100 מ”ל יוגורט? יש לי גביע יוגורט במשקל 200 גרם
במקרה זה גם 200 מ”ל. שימי חצי מיכל.
היי אפרת
יש לי יוגורט בקופסא של 3 ליטר. איך אדע כמה לקחת? אין לי עם מה למדוד. אז בכוס אוניברסלית כמה לשים?
תודה על כל המתכונים הטעימים
היי
שימי חצי כוס פחות כף(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
ממש אוהבת את המתכון וממליצה בחום!
אני בדר”כ מקפיאה מעדני יוגורט שמתקרבים לסיום התוקף שלהם ומכינה את העוגה הזו פעם בשבועיים עם יוגורט מהמקפיא.
המתכון הולך מעולה עם: שוקוצ’יפס, תותים, פרוסות בננה, פרוסות שקדים, קמח מלא וקמח כוסמין.
ממליצה בחום 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
מתה על האתר שלך!!!
הכפלתי כמויות והכנתי אחת עם לימון ושקדים מלמעלה, ולשניה הוספתי תותים ונטיפי שוקולד לבן. שתיהן יצאו מעולות
שמחה כל כך לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף🌺
רוצה להכין אבל אין לי כרגע ביצים יש תחליף או מתכון אחר לעוגת יוגורט ללא ביצים ?
תודה רבה
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר לנסות להמיר את הביצים בבננה מעוכה או חצי כוס רסק תפוחים.
המרקם ישתנה ויהיה יותר דחוס ולח.
מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם תמיד מצליחים!
חושבת שאפשר להחליף את הלימון בתפוז?
ואז אולי להפחית בסוכר מעט?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להחליף את הלימון במיץ תפוזים, אין צורך לשנות את כמות הסוכר.
עוגה מדהימה עפתי על זה . אני אופה מחריד אבל זאת יצאה מדהימה
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
השתמשתי ביוגורט אפרסק ויצא מושלם! תודה על עוד מתכון מעולה🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת. האם יש אפשרות להחליף חלק מהשמן כאן ברסק תפוחים? תודה!
היי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר לשים רק 1/6 כוס שמן + 1/6 כוס רסק תפוחים.
הכנו כפי ההמלצה של הרבע כוס שוקולית. אח”כ כפי ההמלצה של הכפית קפה וכפית שוקולית.
שתיהן יצאו מטריפות ומשובחות ביותר!!! טעימות על!!! נטרפו מיד!!!
(והעוגת קפה עוד יותר)
השאלה: ניתן להוסיף עוד קפה ע”מ ליצור טעם יותר עז של הקפה? וכמה?
אלפי תודות.
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להוסיף עוד קפה, אבל רצוי להוסיף בהדרגה- כל פעם קצת, ולראות אם אוהבים את התוצאה.
אפשר להתחיל בכפית וחצי לא גדושות.
אם נכין עם רבע כוס קקאו – תצא עוגת שוקולד?
ועם כפית קקאו וכפית קפה – איך היא תצא?
פשוט בא לנו מאוד על יוגורט אחרי שהכנו את עוגת השיש יוגורט העולמית…
ועוד שאלה: האם לכתחילה הכי טוב להקציף את הביצים במכשיר?
היי
אפשר להכין עם רבע כוס קקאו אבל מומלץ להוסיף כף-שתיים שוקולית או להגדיל מעט את כמות הסוכר.
אפשר גם להכין עם כפית נס קפה לטעם עדין של קפה.
לא חייב להקציף ביצים במיקסר, אבל כן חשוב להקציף היטב- רצוי במטרפה.
בהצלחה😊
תודה על התשובה!
במקרה של הוספת הכפית קפה הכוונה ללא הרבע כוס קקאו?
יש לנו קפה מגורען טסטרס צויס – זה טוב? או להמיס אותו ברותחים?
נכון, אין צורך גם בקקאו אם רוצים רק טעם של קפה.
לגבי הקפה- אם הוא מגורען יש להמיס בכפית מים רותחים.
בהצלחה:)
הכנו לשבת קודש עם השוקולית – יצא מדהים ביותר!!! משובח ערב ואוורירי!!
תודה על האתר ועל המענה האדיב.
המלצה: רכשנו ב5 שקלים מטרפה ידנית – התוצאות ניכרות בשטח.
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊
רוצה להכין ת’עוגה כפי ההמלצה בתגובות – במקום הלימון – כפיות קפה ושוקולית.
השאלה: האם לא כדאי לשים את כל הגביע של היוגורט כמו המתכון החדש של ‘עוגת שיש ויוגורט’? לא ייצא יותר טעים כך?
שאלה 2: כפית קקאו במקום שוקולית אפשרי? או רבע כוס קקאו במקרה שלא אשים קפה.
תודה עעננקקית
היי,
אין בעיה לשים גביע (150 גרם) יוגורט. אני לא יודעת עד כמה זה ישפיע על הטעם, אבל המרקם יהיה רך יותר.
אפשר לשים קקאו במקום שוקולית, ואפשר לשים רבע כוס קקאו ולהפחית את כמות הקמח לכוס.
בהצלחה😊
עוגה טעימה מזכירה בטעם את העוגה עם שמנת חמוצה. שמתי רק 2 כפות סוכר, קצת דבש ושמן קוקוס במקום שמן רגיל. ויצא במתיקות הרצויה. תוספת של אגוזי מלך לדעתי תשדרג יותר אנסה בפעם הבאה. תודה על שלל המתכונים
תודה רבה על עידכון, שמחה לשמוע.
שבוע טוב:)
במקום חצי כוס סוכר- כף מייפל לא יותר.
שמן – כף שמן קוקוס כבישה קרה
קמח ללא גלוטן כמובן
ביצים אין בעיה – בריא
חלב – להחליף בסויה אבל לא חובה גם חלב בסדר
אבל בוודאי לא חצי כוס סוכר אלא אם מעוניינים למות בקרוב
העוגה יצאה מאוד טעימה ואוורירית אבל ממש לבנה..צבע לא אפוי..
מה יכולה להיות הסיבה? שמתי חלב שיבולת שועל במקום חלב רגיל.
היי רחל,
העוגה אמורה לצאת קצת צהבהבה (בפעם הבאה אשמח אם תצלמי לי 🙂 )
אני מניחה שאפית ב-180 מעלות במשך כחצי שעה? לא יצא לי להשתמש בחלב שיבולת שועל בעוגה בחושה אבל יכול להיות שזה גרם לזה.
היי אפרת קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הקלים והקלילים האלו!!
אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום הולדת והתבנית שלי עגולה בקוטר 26 ובגובה של 6 ס”מ
1. האם עליי להכפיל את הכמויות כפול 3 (אשמח לכמויות שלא אתבלבל)?
2. האם אפשר לשים עליה קרם (מרגישה שכן)? או אפילו לשלב קרם עם יוגורט למעלה?
3. ראיתי מתכון שלך שם עוגת וניל, האם נראה לך אפשרי להכין את שתי העוגות (הוניל והיוגורט) ולחבר ביניהם באמצעות קרם? רוצה עוגה גבוהה ליום הולדת.
תודה מראש <3
היי אורטל,
אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס שמן פחות כף
2 כפיות קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
מיכל ורבע יוגורט (240 מ”ל)
שני שליש כוס חלב
5 כפות מיץ לימון
3 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
אפשר להוסיף קרם וניל מעל. עדיף בלי יוגורט (זה יעשה את הקרם חמצמץ).
את רוצה להכין 2 עוגות שכל אחת מהן בקוטר 26 גובה 6 ס”מ?
וואווו תודה רבה לך!
כן, התכוונתי שמכינה 2 עוגות בגודל הזה (אותה תבנית).
❤️
הי! רציתי להכין, אבל לא קניתי את היוגורט הגדול אלא את האלה הקטנים שכתוב עליהם 150 גרם ולא כתוב שום דבר על מיליליטר. כמה צריך לשים?
אה הבנתי לא משנה
האם העוגה טובה בהקפאה?
כן.
שלום
אפשר להחליף יוגורט בשמנת ?
בשמנת חמוצה כן.
טוב זו פשוט הפכה להיות העוגה האהובה עלי. אני כל פעם משדרגת ומוסיפה שטויות כמו חלווה, עוגיות שוקולד צ׳יפס וכו׳, וכל פעם יוצא טעים! תודה לך!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה דינה
היי אפרת, לאיזה יוגורט הכוונה?הוא בלי טעם?תודה:)
השתמשתי ביוגורט bio רגיל של דנונה.
היי אפרת
כמה כפיות שטוחות יש בשקית סוכר וניל (10 גרם)
וגם לגבי הכנת קמח תופח מקמח פלוס אבקת אפייה האם כשמוסיפים 1 כפית אבקת אפייה לכוס קמח האם רצוי שתהיה שטוחה או מלאה?
האם הטעם שלה יצא גם חמוץ בגלל הלימון וקליפתו?
תודה .
2 כפיות שטוחות.
הכפית צריכה להיות רגילה. לא שטוחה ולא מלאה מידי.
זה לא יוצא חמוץ, אלא מתוק-לימוני.
היי אפרת, הכפלתי כמויות והכנתי בשני אינגליש קייק, יצא מעולה! הוספתי שוקולית כמו שהצעת וגם שוקולד צ\’יפס, יצאה עוגה אליפות! תבנית אחת חוסלה מיד. תודה רבה לך ❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאת
הכפלתי כמויות ועשיתי 2 מגשים יצא ממש טעים! תודה!
איפה לשמור אותם?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור על השיש עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים.
אם נראה לך שזה לא יאכל תוך 3 ימים אפשר להקפיא.
היי אפרת
רוצה מאוד להכין עוגה זו
אך נמנעת משימוש בשמן כלשהו (מטעמי בריאות)
עם רסק תפוחים כתחליף מאמינה שיצליח מבחינת המרקם
אך מבחינת הטעם?
שווה לנסות?
תודה מראש
ושבת מבורכת.
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.
תעדכני איך יצא עם הרסק בבקשה. גם לי יש עניין עם שמן בגלל בריאות.
היי אפרת
אפשרי רק מקמח כוסמין לבן? (לא מלא )
ואם לא אז באיזה קמח לשלב (חוץ מכוסמין מלא)
ובקשר לכוסמין 70 אחוז?
תודה .
אפשר להכין רק מקמח כוסמין לבן.
שלום
האם אפשר להחליף את היוגורט בלבן?
כן.
נראה מעולה!
יש לך רעיון מה לפזר/למרוח למעלה כדי להפוך אותה ליותר מרשימה? רוצה להביא כפינוק ליולדת…
היי אביה,
אפשר לפזר מעל קוקוס או לזלף פסים של שוקולד לבן מומס כמו בעוגה הזאת – עוגת שוקולד לבן.
הי אפרת, האם אפשר לקבל כמויות לתבנית גדולה? כ-4 אינגליש קייק (31*36). תודה!
היי לירון,
כמויות מומלצות:
5 ביצים גדולות
כוס ושני שליש סוכר
3 שקיות (30 ג’) סוכר וניל
כוס + 2 כפות שמן
כף גדושה קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
מיכל וחצי יוגורט (300 מ”ל)
כוס (240 מ”ל) חלב
6 כפות מיץ לימון
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ולהקפיד לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמחים כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
תודה על המענה המהיר!! אעדכן 🙂
חייבת לשתף שיצא מעולה!! העוגה אוורירית וטעימה, כולם ליקקו את האצבעות. תודה!!!
נראה מעולה 😍
המון מזל טוב לנדב! 🎉
תודה, לא מפסיקה לעשות את העוגה הזאת, עוגה נהדרת, קצת מאלתרת תוספות של ת.עץ, אגוזים, שוקולד צ’יפס, כל זה כדי להפחית סוכר
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאורה
אהבתי את העוגה הזו והצלחתי 🙌👍☺️😋.
שמחה לשמוע 🙂
העוגה יצאה נהדר, תודה!
ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לך, על המתכונים הנגישים הפשוטים והטעימים.
במיוחד העוגות הבחושות שלך, פשוט פלא שמכמה מרכיבים כל כך פשוטים, יוצאות עוגות כל כך נהדרות. אני מראש לא מחפשת באתרים אחרים, לא צריך, כי כאן דרך ההכנה כה קלה ופשוטה ועם זאת התוצאה פשוט נהדרת.
תודה ליאור, כיף לשמוע ❤️
הכי טובה שיצאה לי אבר..!
תודה לך.
שמחה לשמוע 🙂
היי אפשר להשתמש בעוגת יוגורט בקמח כוסמין מלא?
אני ממליצה לשלב 3/4 כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.
תודה רבה על המהירות!
כמה זמן לדעתך היוגורטים עדיין טובים לשימוש?
עד כשבוע מתאריך התפוגה אפשר להשתמש ביוגורט לאפיה.
בכל מקרה, אם הוא שינה את המרקם שלו זה אומר שהוא מקולקל ואין להשתמש בו.
יום מקסים 🌷
אפרת ערב טוב,
הכנתי את העוגה ביום שישי והיא התחסלה ברגע שיצאה מהתנור..
רציתי לשאול- יש לי כמות של יוגורטים שעבר עליהם התאריך בכמה ימים, האם אפשר להשתמש בהם להכנת העוגה?
תודה רבה מראש
שמחה לשמוע 🙂
לשאלתך – כן, אפשר.
אפרת ערב טוב.
זה מתחיל להפוך מנהג לכתוב לך… 🙂 אני מארחת בשבת. אז אתמול הכנתי את העוגיות הפריכות עם שוקולד ציפס שלך, והיום הכנתי עוגיות ספירלה ודובשניות ועוגת היוגורט. הכל טעים מאד, העוגה בכלל נחטפה אז אצטרך להכין עוד מעט חדשה והפעם אכפיל כמויות! תודה לך על כל המתכונים הנפלאים!
מנצלת לשאלה – מתכננת לעשות פשטידה עם פטריות לפי מתכון שלך כמובן! יש לי שמפיניון בקופסה. זה יילך טוב למרות שזה מקופסה?
מקווה שתספיקי לראות הלילה…
שוב תודה על המתכונים הנפלאים. העוגת יוגורט הולכת לככב אצלנו הרבה!
פנינה
היי פנינה 🙂
אין בעיה להשתמש בפטריות משומרות.
איזה פשטידה את הולכת להכין?
שלום,
עשיתי בדיוק לפי המתכון, והעוגה יצאה מעט יבשה. יש סיבה?
טיפ שלא יקרה?
היי אדר,
אפית בתוכנית רגילה או בטורבו?
כמה זמן העוגה היתה בתנור?
באיזה כוס השתמשת למתכון?
הי אפרת, עוגה מצויינת, איך אפשר לשדרג וליפות אותה עם ציפויי? מה היית ממליצה?
היי ניצן,
לדעתי ציפוי שוקולד לבן כמו באחת המתכונים האלה יהיה מעולה – עוגת שוקולד לבן או מאפינס וניל.
תודה רבה!! יצא מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, אפשר לשים למעלה מייפל? ויש לי רק לימון משומר… זה תופס או שאפשר לוותר על לימון?
אפשר לשים מייפל ואפשר להשתמש בלימון משומר.
שנה טובה 🙂
יצאה מעולה !!! תודה על עוד מתכון מנצח 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמרית
יצא מעולה, תודה רבה! 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה שרון.
יום מקסים
הי אפרת,
המתכון הוא לאינגליש אחת?
ועוד שאלה- יש לי מלא שזיפים, אפשר להוסיף? האם הלימוניות לא תהרוס? אולי להוריד את הלימון ולהוסיף יוגורט??
תודה,
אפרת פ. (:
היי אפרת,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
אני דווקא ממליצה להשאיר את הלימון, הוא לא מאוד מורגש. אפשר להוסיף שזיפים חתוכים.
ואם יש לך המון שזיפים אז אני מצרפת לך מתכון לעוגת שזיפים מעולה. 🙂
היי אפרת יקרה, יש לי תבנית קטנה של 16.5 על 22.5. איך לשנות שינוי בכמויות?
היי שרון,
זה תלוי מה גובה התבנית. אם היא נמוכה יחסית אז הכמות במתכון יכולה להתאים.
אם היא גבוהה אז כדאי להכין את הכמות הזו:
2 ביצים גדולות
שני שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
כפית קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
שני שליש מיכל יוגורט (120 מ”ל)
שליש כוס (60 מ”ל) חלב
2 כפות מלאות מיץ לימון
כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
חצי כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
תודה רבה על התשובה המושקעת!!
לדעתי מדובר בתבנית נמוכה יחסית.
בכל מקרה, הגדלת ב 0.75 את הכמויות?
האם זמן האפייה והטמ”פ נשארים כמו במתכון?
היי שרון,
הגדלתי בכ20% את הכמויות.
הטמפ’ אותו דבר. זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה. בכל מקרה כדאי לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
המון תודה לך, מקסימה!
שבוע נפלא 🙂
אפרת המקסימה!לשים כפית תמצית וניל במקום סוכר וניל?
כן.
מה דעתך על הוספת פירות יער קפואים? אם אפשר- באיזו כמות לדעתך?
אפשר להוסיף כשליש כוס פירות יער. בגלל שהם נוטים לשקוע במהלך האפיה אני ממליצה לצקת שני שליש מהבלילה לתערובת, לפזר את פירות היער ולכסות בשליש נוסף מהבלילה.
תודה🙏
הי אפרת,
יש לי יוגורטים שאני רוצה לסיים אז חצי מיכל יוגורט לא ככ עוזר לי, מעדיפה לחסל לפחות אחד שלם על עוגה.. אם אני רוצה להתשמש בכל המיכל – להכפיל את כל הכמויות ולעשות 2 תבניות או שיש רכיב אחר שזה יכול לבוא על חשבונו במתכון עצמו?
תודה, אביגיל.
היי אביגיל,
נראה לי שעדיף להכפיל את יתר הכמויות.
עוגה מעולה!
רוצה בעוד טעמים 🙂
איך עושים בטעם קפה?
יש לך רעיונות לעוד טעמים?
היי שרה,
מישהי בתגובות הוסיפה רבע כוס שוקולית ודיווחה שיצא מעולה. במקרה כזה אפשר לוותר על הלימון ועל קליפת הלימון ויש לשים רק כוס קמח תופח במקום כוס ורבע.
לגבי טעם של קפה, אפשר לנסות להוסיף כפית אבקת קקאו + כפית אבקת נס קפה.
אפשר לגוון גם על ידי הוספת קוקוס, שוקולד צ’יפס או אגוזים קצוצים לבלילה עצמה.
היי
אני יודעת שבעיקרון היוגורט טיפה חמצמץ וזה אמור להיות מעולה,אבל ממש בא לי להכין וכרגע יש לי רק שמנת מתוקה,אפשר להחליף ביוגורט?
וגם אם אני רוצה שהיא תהיה פרווה האם שמנת צימחית תתאים במקום היוגורט?
תודה
היי גלית,
במקום יוגורט אפשר לשים 3/4 כוס שמנת מתוקה או צמחית.
אני מת כבר להכין את זה.
רק שאלה, אם אין לי קמח תופח, מה עושים?
אתה יכול לערבב כוס ורבע קמח רגיל עם כפית ורבע אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם ביחד ורק אז להוסיף לתערובת.
בהצלחה 🙂
שלום!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים!!!
שאלה קטנה לגבי המתכון הנ”ל… אם אין לי אבקת סודה לשתייה אפשר להכין ללא או במה לשים במקום?
תודה
ריקי
תכיני בלי.
יום מקסים 🙂
אפשר לשים שמנת חמוצה במקום יוגורט..?
כן, אפשר.
שלום, הכנתי את העוגה לפי המתכון המדוייק,
בתבנית אינגליש קייק,
מדוע אם כך היא גלשה?
וממשיכה לגלוש?
ממש מוזר. השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית רגילה (31X10 ס”מ)?
השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
השתמשתי בתבנית חד פעמית של ניקול, השתמשתי בכוס מדידה לכמויות..
אז עשית בסדר גמור. יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית? ואז העוגה קיבלה מכת חום רצינית וכתוצאה מכך הבלילה תפחה במהירות וגלשה.
אפשר לוותר על הסודה לשתיה? קריטי?
אם אין אפשר להכין גם בלי.
הכנתי את העוגה ובעלי התלהב כל כך מהמרקם של העוגה בגלל היוגורט והוא ביקש שאכין לו אותו דבר אבל בטעם שוקלד. שאלתי אליך היא: האם אני יכולה להוסיף אבקת קאקאו או שוקלית? מה הכמות? אודה לך מאוד על תשובתך.
תודה מראש ג’ודי
האמת שמעניין לנסות.
אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח תופח + רבע כוס שוקולית (במקום כוס ורבע קמח תופח).
עדכני איך יצא 😉
חזרתי לעדכן. הכנתי את העוגה שוב כהמלצתך ושמתי רבע כוס שוקולית והפחתתי מהקמח. מה שכן, לא הוספתי הפעם את מיץ הלימון (לפי בקשתו של בעלי). יצא מאוד מאוד טעים.
תודה לך, שבת מבורכת וטעימה….
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושבת שלום 🙂
יצא חלוםםםםםםםםםםםםםםםם
שמחה לשמוע!
תודה דבורה 🙂
איך מאחסנים את העוגה? בחוץ? במקרר?
תודה על כל המתכונים המעולים באתר.
היי,
כעקרון אפשר לשמור את העוגה בחוץ כשהיא עטופה בניילון נצמד אך בימים חמים כמו אלה מומלץ להכניס את העוגה למקרר לאחר כ-12 שעות.
אם אין לי שמן אפשר שמן זית ?
ואם אין לי סוכר וניל אפשר להשתמש בתמצית וניל?
לגבי שמן הזית, אם הטעם שלו מעודן אז אין בעיה.
אפשר להשתמש בתמצית וניל ולהוסיף כף סוכר.
האם ניתן לעשות עם קמח רגיל? ולהוסיף אבקת אפיה?
כן, אפשר לערבב כוס ורבע קמח לבן + כפית ורבע אבקת אפיה.
וואו מתכון נדיר! יצא מעולה, גבוהה ורכה רכה אי אפשר להפסיק לאכול! תודה!
שמחה לשמוע!
תודה ליטל 🙂
שלום רב. המתכון נראה נחמד מאוד, אבל יש לי שתי שאלות:
1. כמה אחוזי שומן ביוגורט? והאם יוגורט דיאט, עם סוכר או בלי סוכר?
2. אפשר רק יוגורט ובלי חלב או שחייבים רק יוגורט?
תודה מראש על התשובות.
היי גילה,
1. אני השתמשתי יוגורט 3% של דנונה במתיקות מעודנת. אם יש לך יוגורט רגיל אחר את יכולה להשתמש בו.
2. במקום חלב את יכולה לשים מים.
וואווווווו איזה אדיר!! ברוך השם 🙂
אני בדיוק נתקעתי עם אלפי יוגורטים במקרר בלי לדעת מה לעשות איתם:)
רק שאלונת, החלב הכרחי?אינלי תחליפי חלב למיניהם, אשמח בבקשה לדעת מה אפשר במקומו?
תודה רבה מראש
אני רוצה להוסיף קוקוס טחון, מתאים?כמה מומלץ?
אגב אני מניחה שזה בסדר להשתמש בקמח+א.אפיה במקום קמח תופח ולוותר גם על סוכר הווניל, כן?
ונזכרתי בשאלה נוספת, ניתן להחליף את הסוכר בסילאן?כמה אם כן?מעדיפה לא להשתמש בסוכר…
שוב תודה 🙂
היי שיר,
במקום חלב את יכולה לשים מים.
את יכולה לשים רבע כוס קוקוס.
במקום קמח תופח את יכולה לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
אפשר לוותר על סוכר הוניל. שימי חצי כפית תמצית וניל אם יש לך.
לגבי סילאן, זה משנה קצת את הצבע והטעם של העוגה. אם לא מפריע לך שימי כשליש כוס סילאן.
איזה עוגה מקסימה,מתכון קל ונפלא. אכין את העוגה לקראת יום ששי. תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה
בוקר טוב,
המתכון נראה נפלא.
שאלה קטנה, האם ניתן להגדיל את כמות היוגורט ולהפחית מכמות השמן?
לימור
היי לימור,
פחות ממליצה. לדעתי זה ישנה את המרקם.