זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: חלבי
אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש (66 ג’) כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח
כפית (5 ג’) אבקת קינמון
חצי כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית או כף לפי הסדר שהם רשומים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
ממליצה לקחת שליש מהבלילה, להוסיף כף קקאו וכף חלב, לערבב ולמזוג לתבנית מעל הבלילה הלבנה.
לאחר מכן לערבב עם סכין מלמטה ללמעלה כמה ליפופים ויוצאת עוגה בשני צבעים עם קקאו 😍.
נראה מעולה, תודה על השיתוף(:
למה לכל העוגות הבחושות מוסיפים מיץ תפוזים? חייב להיות תפוזים?
מיץ תפוזים הוא רכיב נפוץ בעוגות בחושות בגלל שבהן יש צורך ברכיב נוזלי, ומיץ התפוזים משתלב מעולה בזכות טעמו. אפשר להמיר ברוב מתכוני העוגות הבחושות את מיץ התפוזים בחלב/ חלב קוקוס/ מים מעורבבים עם כף מיץ לימון.
הבנתי. תודה רבה על המענה:)
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב או מים?
כן
ראשית, רק אציין שהאתר שלך הוא האתר האהוב עלי בעולם ובזכותו ילדיי זוכים לאוכל מזין וטעים פעם אחר פעם. תודה לך על זה 🙂
שנית, שאלה – האם אפשר להקפיא את העוגה הזו? מניחה שכן, אבל מוודאת…
ואם כן – לכמה זמן אחרי ההפשרה היא עוד טובה לאכילה?
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להקפיא את העוגה. חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
להפשיר על השיש יחד עם הניילון הנצמד. לאחר הפשרה של כשעתיים אפשר לאכול אותה.
שלום,
קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים תמיד יוצא טעים ומהיר.
שאלה שפחות קשורה למתכון הנוכחי אני רואה בהרבה מתכונים שלך תמצית וניל. למה טוב התמצית וניל באופן כללי?
תמצית הוניל מוסיפה ניחוח וטעם מאוד עדין של וניל לעוגה. זה לא מרכיב חובה ואפשר לוותר עליו.
אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה?
כן אפשר.
חייב קנמון?
זה מוסיף טעם אבל לא חייב.
היי אפרת
במקום מיץ תפוזים הצעת מים וכף מיץ לימון כמה מים ?
תודה מראש.
אפשר לסחוט לכוס כף מיץ לימון ולהשלים מים עד שליש כוס.
היי אפרת, האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב? תודה
אפשר.
שלום אפרת
איך יודעים כמה זמן להקציף ביצים בעוגה בחושה
כדאי לא להקציף הקצפת יתר
תודה
היי רונה,
אם לא מצוין במתכון זמן הקצפה מספיק להקציף במשך כחצי דקה.
תודה
הי, אפשר בבקשה כמויות לתבנית גדולה 31*36? כ-4 אינגליש קייק. תודה!!
היי לירון,
כמויות מומלצות:
5 ביצים גדולות
כוס + 3/4 כוס סוכר
כוס + 2 כפות שמן
כפית תמצית וניל
מיכל וחצי יוגורט (300 מ”ל)
כוס ושליש (320 מ”ל) מיץ תפוזים
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
3 כפיות אבקת קינמון
כפית אבקת סודה לשתיה
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ולהקפיד לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמחים כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
הי כבר כמה שבועות אני מכינה את העוגות הבחושות ללא סוכר שאת מפרסמת באתר והן פשוט הצלחה אחת אחרי השניה ! גיליתי גם שאם אני מקציפה את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות לקצף גבוה הן יוצאות הרבה יותר גבוהות ואווריריות…. בכל מקרה… הייתי רוצה להכין השבת את העוגה הזו… ורוצה להחליף את הסוכר בדבש או מייפל… אז באיזו כמות להשתמש? והאם צריך במקביל להוריד נוזלים? תודה ! ענת
שמחה שיוצא טעים 🙂
במקום הסוכר אפשר לשים שליש כוס דבש. במקום שליש כוס מיץ תפוזים שימי רבע כוס.
הי, יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית לעוגה הנ”ל. רציתי לדעת מה היחס הכמותי בין קמח כוסמין לבן לאשל? בעוגה בחושה
היי טליה,
זה תלוי בעוגה אבל גם אם משתמשים בקמח כוסמין לבן היחס אותו דבר כמו של קמח לבן רגיל.
בוקר טוב אפרת
מה אפשרי במקום מיץ תפוזים ולא חלב? ולא לחב צמחי?
תודה
יום מקסים.
אפשר לשים מים + כף מיץ לימון.
קודם כל תודה על האתר המעולה והמתכונים שתמיד מצליחים!!
דבר שני, אם אין לי סודה לשתיה, יש אפשרות לוותר?
כן.
אין לי קמח תופח במה אפשר להמיר את זה?
אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
יש לי שאלה לא קשורה לעוגה
יש לי אשל בבית ואינני יודעת מה לעשות איתו וכמעט נגמר התוקף
האם יש לך רעיון
תודה רבה
היי דורית,
את יכולה להשתמש באשל במקום גבינה לנה או קוטג’ במתכוני פשטידות חלביות.
אפשר גם להשתמש במקום היוגורט במתכונים האלה: לחמניות ללא שמרים, מאפינס מלוחים, לחם ללא שמרים, מאפינס פיצה.
במה אפשר להחליף את המיץ, אם אין?
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה: לסחוט כף מיץ לימון לכוס, להשלים מים עד שליש כוס ולהמתיק עם כפית סוכר.
איך להמיר לקמח כוסמין מלא ואבקת אפיה?
אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין מלא + כפית ורבע אבקת אפיה.
אפשר להשתמש ביוגורט “גיל” של תנובה?
כן.
באופן כללי, בעוגות בחושות, ניתן להחליף תמיד את הסוכר בתחליף סוכר “כמו סוכר”?
כן.
אם את מחליפה את הסוכר בתחליפים בגלל הדיאטה. שתדעי לך שזה פי אלף יותר רעל מאשר סוכר רגיל.
בדקי באינטרנט. סוכרזית וכל תחליפי הסוכר למינהם הרבה יותר מזיקים מאשר סוכר רגיל.
היי
האם אפשרי לוותר על תמצית הוניל או שלחפש משהו אחר? מה אפשרי?
תודה
אפשר להכין בלי.
היי אפרת
מיץ תפוזיים הכונה לתפוזים סחוטים או מיץ תפוזים טבעי מהחנות ?
תודה
לא משנה. אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.
איזה סוג היוגורט.אחוזי שומן👏👏
אני השתמשתי ביוגורט ביו 3%.