שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) סילאן

רבע כוס (60 מ”ל) טחינה גולמית *יש לערבב לפני שימוש

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס (140 ג’) קמח לבן או כוסמין 70%

כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם 2 כפות סוכר במשך כדקה וחצי. מוסיפים שמן, סילאן, טחינה גולמית, מיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה).

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*המתכון מכיל 2 כפות סוכר וזה המינימום המומלץ כדי לאזן את הטעם הדומיננטי של הסילאן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טחינה ירוקה
דג מטוגן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
פלונית אלמונית שממתינה לזיווגה (16:22 15.03.2021)

העוגה נימוחה ומוצלחה! רק מזכירה לכולם לפנות אחרי עצמם כי אז מעריכים את מה שעשית ואפשר להכניס אנשים הבייתה בשמחה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.03.2021)

שמחה שאהבת:)

Avatar
עינת (11:22 15.03.2021)

היי אפרת

מיקסר ידני הכוונה ?
חשמלי.
תודה על המענה .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:16 15.03.2021)

היי עינת,
לא משנה איזה מיקסר, העיקר ההקצפה.

Avatar
ארז (21:47 13.03.2021)

עוגה טעימה!! משתלבת נהדר עם כוס תה בשבת בבוקר.
שידרגתי עם חופן פקאן.
בפעם הבאה אוסיף גם שוקולד ציפס.
תודה אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:03 13.03.2021)

שמחה שאהבת! תודה🌺

Avatar
עינת (11:39 12.03.2021)

היי אפרת
אפשר להקציף את הביצים עם הסוכר במזלג או בכף במקום במיקסר?
שמן אבוקדו אותה כמות? אני משתמשת בקמח כוסמין לבן
תודה ושבת נפלאה .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:07 12.03.2021)

היי עינת,
מומלץ להקציף במיקסר כדי לקבל מרקם אורירי.
לגבי שמן אבוקדו- לא ניסיתי, מניחה שאפשר להשתמש אם כי הטעם ישתנה מעט.

Avatar
ארז (08:53 12.03.2021)

היי אפרת.
ברכיבי המתכון רשמת מים תפוזים.
אני מניח שהתכוונת למים/תפוזים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:05 12.03.2021)

היי ארז,
הכוונה למיץ תפוזים 🙂 אם אין אפשר לשים מים (למרות שהמיץ מוסיף מתיקות וטעם).
תודה על ההערה, יתוקן.

Avatar
דוד (19:17 11.03.2021)

היי אפרת,
איך אפשר לדעת כמויות של חומרים לפי משקל?(כמו הטחינה והסילאן שכתוב במ”ל)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:36 11.03.2021)

היי דוד,
מקובל למדוד חומרים נוזליים במ”ל ולכן זו המידה שמופיעה בהם.
אתה יכול להיעזר בכוס מדידה (=240 מ”ל) וכך לדעת את הכמות, למשל 60 מ”ל= רבע כוס.

Avatar
קרן (10:57 11.03.2021)

השתמשתי בתחליף ביצה ויצא ממש גבוה אוורירי. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:37 11.03.2021)

תודה קרן:)

Avatar
ענת (09:32 11.03.2021)

היי אפרת העוגה ניראת מושלם.
ושאלה כללית – יש לך רעיון איך לעשות שאבקת הסוכר למעלה לא תימס לאחר מכן?
פעם קראתי משהו שצריך להוסיף קורנפלור? ידוע לך?תודה יקירה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:55 11.03.2021)

היי ענת,
הפתרון הכי יעל לכך הוא לפזר אבקת סוכר על עוגות כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.😊
ואפשר להוסיף קצת קורנפלור לאבקת הסוכר.

Avatar
דבורה (09:23 11.03.2021)

האם יש צורך לשמן תבנית או תבניות סיליקון ???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 11.03.2021)

היי דבורה,
אין צורך לשמן:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.