שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) סילאן

רבע כוס (60 מ”ל) טחינה גולמית *יש לערבב לפני שימוש

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס (140 ג’) קמח לבן או כוסמין 70%

כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם 2 כפות סוכר במשך כדקה וחצי. מוסיפים שמן, סילאן, טחינה גולמית, מיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה).

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*המתכון מכיל 2 כפות סוכר וזה המינימום המומלץ כדי לאזן את הטעם הדומיננטי של הסילאן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טחינה ירוקה
דג מטוגן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכלי (21:13 7.06.2021)

יש אולי תחליף לסוכר והשמן?
אני יודעת שאלו מוצרים בסיסיים, אבל אני רוצה להכין למישהו שאסור לו.
אולי רסק תפוחים יוכל לשמש במקום שניהם יחד?

מתכונים ב-10 דקות (23:13 7.06.2021)

היי,
לגבי הסוכר אין בעיה כי אפשר לשים ממתיק כמו סוכר או כל ממתיק אחר.
לגבי השמן- קצת בעייתי להחליף את כל הכמות. מומלץ להחליף עד 3/4 מכמות השמן ברסק תפוחים.
בכל מקרה את יכולה לנסות להחליף את כל כמות השמן- אולי בכל זאת יצא בסדר.
בהצלחה😊

אתי (11:23 2.07.2021)

שימי עוד סילאן ותחליף שומן צמחי [מרגרינה]

קורל (06:39 4.06.2021)

עוגה ממש קלה להכנה וטעימה ברמות !!!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:41 4.06.2021)

שמחה מאד לשמוע, איזה כיף שאהבת! שבת שלום🌷

עדן (17:36 28.05.2021)

האם אפשר לוותר על המיץ תפוזים או להחליף במשהו אחר? נתקעתי בלי

מתכונים ב-10 דקות (18:07 28.05.2021)

היי,
אפשר לשים חלב/חלב סויה/ מים.😊

פלונית אלמונית שממתינה לזיווגה (16:22 15.03.2021)

העוגה נימוחה ומוצלחה! רק מזכירה לכולם לפנות אחרי עצמם כי אז מעריכים את מה שעשית ואפשר להכניס אנשים הבייתה בשמחה

מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.03.2021)

שמחה שאהבת:)

עינת (11:22 15.03.2021)

היי אפרת

מיקסר ידני הכוונה ?
חשמלי.
תודה על המענה .

מתכונים ב-10 דקות (12:16 15.03.2021)

היי עינת,
לא משנה איזה מיקסר, העיקר ההקצפה.

ארז (21:47 13.03.2021)

עוגה טעימה!! משתלבת נהדר עם כוס תה בשבת בבוקר.
שידרגתי עם חופן פקאן.
בפעם הבאה אוסיף גם שוקולד ציפס.
תודה אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות (22:03 13.03.2021)

שמחה שאהבת! תודה🌺

עינת (11:39 12.03.2021)

היי אפרת
אפשר להקציף את הביצים עם הסוכר במזלג או בכף במקום במיקסר?
שמן אבוקדו אותה כמות? אני משתמשת בקמח כוסמין לבן
תודה ושבת נפלאה .

מתכונים ב-10 דקות (12:07 12.03.2021)

היי עינת,
מומלץ להקציף במיקסר כדי לקבל מרקם אורירי.
לגבי שמן אבוקדו- לא ניסיתי, מניחה שאפשר להשתמש אם כי הטעם ישתנה מעט.

ארז (08:53 12.03.2021)

היי אפרת.
ברכיבי המתכון רשמת מים תפוזים.
אני מניח שהתכוונת למים/תפוזים?

מתכונים ב-10 דקות (09:05 12.03.2021)

היי ארז,
הכוונה למיץ תפוזים 🙂 אם אין אפשר לשים מים (למרות שהמיץ מוסיף מתיקות וטעם).
תודה על ההערה, יתוקן.

דוד (19:17 11.03.2021)

היי אפרת,
איך אפשר לדעת כמויות של חומרים לפי משקל?(כמו הטחינה והסילאן שכתוב במ”ל)

מתכונים ב-10 דקות (19:36 11.03.2021)

היי דוד,
מקובל למדוד חומרים נוזליים במ”ל ולכן זו המידה שמופיעה בהם.
אתה יכול להיעזר בכוס מדידה (=240 מ”ל) וכך לדעת את הכמות, למשל 60 מ”ל= רבע כוס.

קרן (10:57 11.03.2021)

השתמשתי בתחליף ביצה ויצא ממש גבוה אוורירי. תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:37 11.03.2021)

תודה קרן:)

ענת (09:32 11.03.2021)

היי אפרת העוגה ניראת מושלם.
ושאלה כללית – יש לך רעיון איך לעשות שאבקת הסוכר למעלה לא תימס לאחר מכן?
פעם קראתי משהו שצריך להוסיף קורנפלור? ידוע לך?תודה יקירה

מתכונים ב-10 דקות (09:55 11.03.2021)

היי ענת,
הפתרון הכי יעל לכך הוא לפזר אבקת סוכר על עוגות כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.😊
ואפשר להוסיף קצת קורנפלור לאבקת הסוכר.

דבורה (09:23 11.03.2021)

האם יש צורך לשמן תבנית או תבניות סיליקון ???

מתכונים ב-10 דקות (09:32 11.03.2021)

היי דבורה,
אין צורך לשמן:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.