זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
2 כפות (25 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) סילאן
רבע כוס (60 מ”ל) טחינה גולמית *יש לערבב לפני שימוש
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח לבן או כוסמין 70%
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מקציפים במיקסר את הביצים עם 2 כפות סוכר במשך כדקה וחצי. מוסיפים שמן, סילאן, טחינה גולמית, מיץ תפוזים ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה).
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*המתכון מכיל 2 כפות סוכר וזה המינימום המומלץ כדי לאזן את הטעם הדומיננטי של הסילאן.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
שמן זית בעוגות זה נורא ? אין לי שמן אחר… הכנתי בעבר את העוגה מוצלח ביותר תודה רבה
אם השמן לא בטעם חזק מידי זה בסדר:)
צהריים טובים
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
פחות מומלץ. זה ישנה את כל היחס של הנוזלים במתכון.
היי:) תודה רבה על המתכונים המצוינים!
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר, המרקם והטעם ישתנו מעט.
הכנתי עם מייפל במקום סילאן יצא פצצה!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
הכנתי את העוגה עם קמח שיבולת שועל במקום הרגיל והוספתי קצת שוקולד צ’יפס ויצא טיל!
מעט מתפרקת אבל טעימה מאד!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש לי רק קמח תופח, מה הכמות המדויקת?
כוס קמח (ללא אבקת אפייה).
יצא אוורירי בטירוף!!!!!!
המלצה שלי ושל עוד כמה תגובות לשים יותר סוכר כמעט כפול 2 מהכמות הרשומה
תודה ענקית על מתכונים פשוטים ויותר מושלמים מהמסובכים!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤
לכמה שרוולים של תבניות זה יוצא?
היי,
מה הכוונה שרוולים של תבניות?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
היי
האם הרבע כוס טחינה אמורה להיות מהולה במים?
היי,
אין צורך לערבב את הטחינה במים, רק לנער אותה היטב לפני כן.
יצא טעים אבל בכל עוגה שאני עושה היא יוצאת פתוחה באמצע… הקמח, האבקת אפייה והסודה לשתייה טריים. למה זה יכול לקרות?
היי,
התופעה הזו קורית המון בעוגות בחושות.
לא תמיד ניתן למנוע את הסדקים בעוגות אבל הנה כמה דגשים שעשויים להפחית אותם:
-להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות
-להקציף היטב את הביצים והסוכר
-לנפות את הקמח לתוך שאר המצרכים בקערה
-להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-להקפיד על חום אפייה הכתוב במתכון (אם התנור חזק- ניתן לאפות ב-10 מעלות פחות)
-להימנע מפתיחת דלת התנור במהלך האפייה.
מתכון מוצלח
שמחה שאהבת את המתכון🌺
דחוףףףף. אפשר לעשות המאפינס???
היי,
כן, אפשר להכין בתבניות מאפינס. זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-10 דקות.
העוגה הזאת הפכה להיות בת בית אצלי…
אני שומרת על תזונה בריאה ודיאטטית ומחליפה את הסוכר ברסק תפוחים טבעי – ומתפרעת עם 4-6 כפות בשביל המתיקות ואת הקמח מחליפה בקמח שיבולת שועל.
יוצא מושלם…
תודה על מתכון מדהים כמו תמיד.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושבוע מקסים🌺
מי שעושה את העוגה לא בשביל הבריאות, מומלץ להוסיף עוד סוכר… אני גם אוהבת להוסיף יותר טחינה על חשבון השמן. ממש עדין בטעם. חוץ מזה, ממש טעימה ואוורירית! מתכון מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף!
האם אפשר להחליף את הסילאן במייפל?
היי יולי,
אפשר להמיר את הסילאן במייפל, וכמובן שטעם העוגה מעט ישתנה(:
אפשר לוותר על הסודה לשתייה? זה עושה טעם מר לעוגה
היי לילי,
הסודה לשתייה לא אמורה להיות מורגשת אלא אם כן היא ישנה או מקולקלת. אני מניחה שאת יכולה לוותר עליה אבל המרקם ישתנה מעט.
חג שמח😊
האם אפשר להקציף את הסוכר והביצים עם מטרפה ידנית?
תודה 🙂
היי יעל,
אפשר אם מקציפים היטב ומספיק😊
בהצלחה!
יש אולי תחליף לסוכר והשמן?
אני יודעת שאלו מוצרים בסיסיים, אבל אני רוצה להכין למישהו שאסור לו.
אולי רסק תפוחים יוכל לשמש במקום שניהם יחד?
היי,
לגבי הסוכר אין בעיה כי אפשר לשים ממתיק כמו סוכר או כל ממתיק אחר.
לגבי השמן- קצת בעייתי להחליף את כל הכמות. מומלץ להחליף עד 3/4 מכמות השמן ברסק תפוחים.
בכל מקרה את יכולה לנסות להחליף את כל כמות השמן- אולי בכל זאת יצא בסדר.
בהצלחה😊
שימי עוד סילאן ותחליף שומן צמחי [מרגרינה]
עוגה ממש קלה להכנה וטעימה ברמות !!!!!
שמחה מאד לשמוע, איזה כיף שאהבת! שבת שלום🌷
האם אפשר לוותר על המיץ תפוזים או להחליף במשהו אחר? נתקעתי בלי
היי,
אפשר לשים חלב/חלב סויה/ מים.😊
העוגה נימוחה ומוצלחה! רק מזכירה לכולם לפנות אחרי עצמם כי אז מעריכים את מה שעשית ואפשר להכניס אנשים הבייתה בשמחה
שמחה שאהבת:)
היי אפרת
מיקסר ידני הכוונה ?
חשמלי.
תודה על המענה .
היי עינת,
לא משנה איזה מיקסר, העיקר ההקצפה.
עוגה טעימה!! משתלבת נהדר עם כוס תה בשבת בבוקר.
שידרגתי עם חופן פקאן.
בפעם הבאה אוסיף גם שוקולד ציפס.
תודה אפרת!!
שמחה שאהבת! תודה🌺
היי אפרת
אפשר להקציף את הביצים עם הסוכר במזלג או בכף במקום במיקסר?
שמן אבוקדו אותה כמות? אני משתמשת בקמח כוסמין לבן
תודה ושבת נפלאה .
היי עינת,
מומלץ להקציף במיקסר כדי לקבל מרקם אורירי.
לגבי שמן אבוקדו- לא ניסיתי, מניחה שאפשר להשתמש אם כי הטעם ישתנה מעט.
היי אפרת.
ברכיבי המתכון רשמת מים תפוזים.
אני מניח שהתכוונת למים/תפוזים?
היי ארז,
הכוונה למיץ תפוזים 🙂 אם אין אפשר לשים מים (למרות שהמיץ מוסיף מתיקות וטעם).
תודה על ההערה, יתוקן.
היי אפרת,
איך אפשר לדעת כמויות של חומרים לפי משקל?(כמו הטחינה והסילאן שכתוב במ”ל)
היי דוד,
מקובל למדוד חומרים נוזליים במ”ל ולכן זו המידה שמופיעה בהם.
אתה יכול להיעזר בכוס מדידה (=240 מ”ל) וכך לדעת את הכמות, למשל 60 מ”ל= רבע כוס.
השתמשתי בתחליף ביצה ויצא ממש גבוה אוורירי. תודה
תודה קרן:)
היי אפרת העוגה ניראת מושלם.
ושאלה כללית – יש לך רעיון איך לעשות שאבקת הסוכר למעלה לא תימס לאחר מכן?
פעם קראתי משהו שצריך להוסיף קורנפלור? ידוע לך?תודה יקירה
היי ענת,
הפתרון הכי יעל לכך הוא לפזר אבקת סוכר על עוגות כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.😊
ואפשר להוסיף קצת קורנפלור לאבקת הסוכר.
האם יש צורך לשמן תבנית או תבניות סיליקון ???
היי דבורה,
אין צורך לשמן:)