זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
4 כפות (75 ג’) ממרח חמאת בוטנים
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה)
כשליש כוס (70 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חמאת בוטנים, תמצית וניל, מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף שמים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות (משאירים מעט שוקולד צ’יפס לפיזור מעל).
-יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל מעט שוקולד צ’יפס. מכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי אפרת, האם אפשר להמיר את השמן בחמאה? (הפסקתי להשתמש בשמן קנולה). אם כן — באיזו כמות? תודה מראש
כן, אפשר לשים שליש כוס חמאה מומסת:)
היי, בד״כ מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה דברים מוצלחים. הפעם העוגה יצאה דחוסה ויבשה למרות שהקפדתי על החומרים והכמויות. מה יכולה להיות הטעות שלי? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר אותה?
תודה למרות זאת על שאר שפע המתכונים המצויינים
היי מיטל,
כמה שאלות שאוכל להבין היכן הבעיה:
באיזה כוס השתמשת?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
חום עליון ותחתון (לא טורבו)?
העוגה תפחה בכלל?
היי, שקלתי את החומרים (לא הסתמכתי על גודל הכוס), חיממתי את התנור ואפיתי לא בטורבו וגם השתדלתי לא לערבב הרבה אחרי הוספת הקמח (אבל אולי פספסתי שם). העוגה תפחה יפה ונראית נהדר אבל המרקם שלה יבש ודחוס. לא נורא קורה ובכל מקרה תודה על התגובה
חבל שיצא ככה😟
במיוחד בעוגות שיש בהן ממרח כלשהו חשוב להקפיד על ערבוב כמה שיותר קצר.
שכחתי גם לשאול אם את זוכרת כמה זמן אפית אותה. אולי היא היתה כמה דקות יותר בתנור וזה ייבש אותה.
הי, אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ולא מומתקת צריך להוסיף סוכר? צריך לשמור בקירור?
תודה
לטעמי אין צורך להוסיף סוכר.
אין צורך לשמור במקרר. אפשר לשמור במקום קריר ומוצל על השיש.
הי אין לי שוקולד צ’יפס. אפשר בלי?
כן אפשר.
הי
הכנתי את העוגה קצת בחשש בגלל תגובות קודמות על תוצאה דחוסה
אבל ממש ממש לא
העוגה טעימה ולא מתוקה מדי
מרקם ממש אוורירי ולא דחוס.
מה שעשיתי ערבבתי היטב את הביצים עם הסוכר ממש עד שעלו מעט בועות. לא ברמה של הקצפה אבל כן יותר מערבוב רגיל.
ואחר כך ערבבתי ממש מעט עם הקמח.
העוגה תפחה יפה ויצאה מעולה!!
מתכון מצוין
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי האם אפשר להחליף את השמן במשהו אחר ? נגיד להוסיף עוד מיים ?
היי
לא ניתן לוותר לגמרי על שמן. ניתן להפחית מעט מהכמות שלו.
קודם כל, תודה על המתכונים המקסימים!!!
הכנתי את העוגה, הכפלתי כפול שלוש לשלוש תבניות אינגליש קייק. דייקתי בכמויות.
המרקם של הבלילה יצא מעולה, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה.. למה זה?
היי,
לפעמים כשמכפילים כמויות (בד”כ יותר מפי 2) גם אם מדייקים יש בעיות במרקם- יוצא דחוס יותר.
בנוסף, הנה כמה סיבות אפשריות:
שימוש בביצים קטנות, ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח, אפייה ארוכה מדי או בתכנית טורבו.
היי
אז הכנתי היום שוב, בתבנית אינגליש קייק אחת, ויצא מושלם וטעים ממש!!
תודה על המתכונים המדהימים והסבלנות לענות על כל שאלה❤
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה הכמויות לתבנית בקוטר 30?
תודה!
היי,
היות והכמות גדולה מומלץ להכין בפעמיים את הבלילה, כל פעם להכפיל כמויות פי 2.
אם אני רוצה שהעוגה תצא גבוהה יותר אפשר להוסיף ביצה?
היי,
לא מומלץ לשנות את יחס הביצים לשאר המרכיבים.
יש עוגות אחרות עם הקצפת חלבונים שיוצאות גבוהות.
אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל
היי,
אפשר.
תודה על המענה המהיר באמצע ההכנות של יום שישי
קודם כל רציתי מאוד להודות לך שבזכותך חזרתי למטבח! ♥️
יש לי שתי שאלות אם זה בסדר..
1. כמה מעלות זה מים חמים? (אני שמתי 50 מעלות, זה בסדר?)
2. למה בחלק מהעוגות יש אבקת אפייה בלבד ובחלק גם סודה לשתייה?
מה השילוב בניהם עושה והאם אפשר להשתמש רק בסודה במתכונים?
היי,
שמחה שאהבת את המתכונים!
1. כן, זה בסדר.
2. אבקת אפייה מעניקה גובה ומרקם יציב מעט יותר לעוגה, ואילו סודה לשתייה תורמת גם לנפח אך יותר לאווריריות/רכות.
במתכוני עוגות לא מומלץ להשתמש רק בסודה לשתייה, אך בחלק ממתכוני העוגיות זה אפשרי.
אחרי חצי שעה העוגה בצדדים מוכנה
אבל באמצע עדיין רטובה
מה עושים?
היי הדס,
תמשיכי לאפות על חום 160 מעלות עוד כמה דקות ותבדקי אם העוגה אפויה בעזרת קיסם- צריך לצאת יבש.
היי,
תודה על המתכונים הטעימים שלך.
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח לבן?
לא בטוחה איך יצא, לא ניסיתי בעצמי… אבל אפשר לנסות🙂
תודה. אנסה ואעדכן אותך .
מעולה, מחכה לעדכון😊
אגב, אולי אפשר לשים 2/3 כוס קמח שקדים+ 1/3 כוס קוקוס כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מדי.
רעיון מצוין. אהבתי.תודה
היי אפרת, אם אני רוצה להכין היום את העוגה ולאכול אותה כמה ימים אח”כ,
איפה אני יכול לשמור אותה כדי שהיא תישאר טרייה ולא תתייבש? תודה מראש!
היי,
יש לשמור במקרר עטוף היטב.
שבת שלום
תודה, שבת שלום.🙂
שלום. האם אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא במקום הקמח הרגיל (והיא תצא טעימה באותה המידה)?
היי הילה,
לא מומלץ להמיר את כל הכמות בקמח כוסמין מלא (העוגה עלולה לצאת דחוסה). כדאי להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא והשאר קמח לבן.😊
הבנתי תודה רבה!!
תודה רבה על המתכונים המגווינים והטעימים👍
שאלה העוגה יצא לי טעימה אך דחוסה מאד, רציתי לדעת מימה זה יכול להיות
תודה רבה
היי נעמה, שמחה שיצא טעים, נראה מצוין!
יכול להיות ששמת קצת יותר חמאת בוטנים, או שהכמויות האחרות לא היו מדויקות. ממליצה לדייק בכמויות המצרכים😊 עוד דבר שיכול להיות שקרה זה שערבבת קצת יותר מדי, וזה גרם למרקם הדחוס.
שבת שלום
תודה רבה
כן ערבבתי יותר מדי…
ידעה לפעם הבאה
שבת מבורכת💞
מסתבר שגם אני ערבבתי יותר מידי, ויצא לי דחוס😑
אם כי טעים מאוד.
שמחה שיצא טעים, אכן הימנעות מערבוב יתר חשובה מאד(:
היי אפרת
העוגה מריחה נפלא!
שמתי קמח כוסמין לבן והעוגה נראית מעולה!
שבת שלום 💕
שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת ושבת שלום ❤️
היי
איך זה יצא לדעתך עם מחמאה או שמן זית במקום שמן רגיל?
תודה
או שמן קוקוס
היי רעות,
אפשר לשלב 25 גרם מחמאה מומסת + רבע כוס שמן קוקוס מומס.
תודה רבה!
היי
מה צריך להיות המרקם של החמות בוטנים לפני שמכניסים לבלילה? היא קצת קשה אצלי ואני חוששת שהיא תשקע. להוסיף משהו? להמיס במיקרוגל לפני כן?
אם חמאת הבוטנים קשה כדאי לרכך אותה קצת ע”י הוספה של כף מים וערבוב או חימום במיקרו של כמה שניות בודדות.
אפשר אם שני תבניות כמה ביצים בשתיהם
אם מכפילים כמויות אז יש לשים 4 ביצים
איזו מקסימה, תודה רבה, (למרות שלא אני כתבתי את השאלה אלא אחד מהילדים), כמעט כל השבת הטעימה עשיתי מהאתר שלך, תבורכי!
הכנתי אותה ממש ערב שבת.טעימה בטירוף
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן להשתמש הקמח מלא במקום קמח רגיל?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח. לדעתי ייצא דחוס מידי.
היי, האם אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס לגמרי?
כן אפשר.
היי, רציתי לשאול אם לעוגה יהיה טעם ממש של חמאת בוטנים?
אני כן אוהבת את הטעם, ופשוט פעם אפיתי עוגיות של חמאת בוטנים מאתר אחר ולא כל כך הורגש הטעם של חמאת הבוטנים..
אז אשמח לדעת אם פה זה כן מורגש, או שככה זה באפייה עם חמאת בוטנים תמיד?
תודה רבה!
לדעתי יש לה טעם של חמאת בוטנים.
אני מציעה לנסות להכין אותה כמו במתכון ואם תרצי לחזק את הטעם תוסיפי בפעם הבאה 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים.
קלקלושית להכנה ,מרשימה יט-ע-י-מ-ה !!!
ממליצה בחוםםם
שמחה שאהבת 🙂
עוגה מושלמתת,
קלה להכנה וטעימה מאודד;)
שמחה שאהבת 🙂
תודה חן
מושלמת קלה וטעימה.
מכינה אותה כבר 3 חודשים ברציפות בכל שבוע ולא נמאס.
תודה רבה!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי
היי אפרת
הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא, ויצא נהדר!!! תודה על עוד מתכון מוצלח!
שמחה שאהבת 🙂
תודה הדס
נתקעתי בלי ביצים
חשקה נפשי להכין את העוגה הזאת..:-)
יש אופציה להכין ללא ביצים או תחליף במקום?
היי אורלי,
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת בלי ביצים. אני לא יודעת איזה תחליף יעשה את העבודה.
היי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף לאחד מהקמחים של ללא גלוטן????
זה אמור לעבוד עם כוס קמח תמי או כרגיל + כפית אבקת אפיה.
מתאים להקפאה?
כן.
אפרת שלום!האתר מדהים!
כמה שאלות:
1.מה אפשר לעשות שהשוקולד ציפס לא ישקע?
2. חמאת בוטנים הכוונה לטבעית או מתוקה? איזה סוג בדיוק?
3. האם מתאים לצפות בקצפת?(זה ליומולדת)
תודה מראש!
היי מאיה,
1. כדאי לקמח את השוקולד צ’יפס לפני השימוש.
2. עדיף מתוקה.
3. אפשר.
האם אפשר להחליף את התמצית וניל בתמצית רום
עדיף לוותר על התמצית בכלל.
חשבתי להחליף את החמאת בוטנים בחמאת.שקדים או בטחינה גולמית…האם כדאי?
היי אורה,
לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יעבוד עם חמאת שקדים.
היי, תודה רבה על המתכונים!
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים?
ואת חושבת שיצא טעים לשים ממרח נוטלה מלמעלה עם שברי בייגלה? (במידה וכן, מה אפשר להוסיף לממרח נוטלה כדי שיהיה יותר רוטבי?)
תודה רבה
היי שירלי,
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים שיש לך.
אפשר לערבב את ממרח הנוטלה עם 1-2 כפות מים או חלב כדי לדלל אותו.
היי אפרת, תודה על המתכון
מאוד אוהב חמאת בוטנים, האם זה ייגרע אם אני אוסיף על כמות החמאת בוטנים במתכון?
היי שלומי,
נראה לי שכדאי להתחיל ב-5 כפות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה להגדיל את הכמות.
במקום מים שמתי חצי גביע של יוגורט, נראה איך יצא 😉
שאלתי,
אני צריכה את העוגה (שאפיתי עכשיו) ליום שישי בבוקר.
לשמור בחוץ או במקרר?
תודה 🙂
אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר (עטופה היטב בניילון נצמד). פשוט במקרר היא קצת מתייבשת.
האם במקום מים חמים אפשר לשים שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים?
יצא מעולה. לעוגה גבוהה יותר הוספתי עוד ביצה קטנה ועוד קצת קמח תופח.
מעולה 🙂
תודה אורה ושבוע נפלא 🌷
עוגה מעולה!!!
אין שבת אצלינו בלי העוגה הזאת.
תודה רבה❤
תודה צופיה 🙂
היי,
אפשר במקום מים חמים לשים חלב?
תודה!
כן, אפשר.
אם אין לי מספיק חמאת בוטנים – ניתן לאפות את העוגה עם שילוב של ממרח שוקולד השחר פרווה וחמאת בוטנים? אם כן מה הכמויות?
היי עדי,
אפשר לשים 2 כפות חמאת בוטנים ו-2 כפות ממרח שוקולד.
לא מתה על חמאת בוטנים אך יצא מדהים!!
תודה רבה על האתר המצוין הזה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני
יש לי תבנית 26 מה הכמויות?
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
10 כפות מלאות ממרח חמאת בוטנים
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח
כוס שוקולד צ’יפס
שלום אפרת. נשמע מתכון מעניין…
הכמויות הנ”ל לתבנית 26 מתאימות לתבנית ח”פ מקרטון מלבנית רחבה(כמו של ניקול?)
היי איילת,
הכמויות הנ”ל מתאימות גם לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 25X32.
אם את מתכוונת לתבנית מלבנית הקטנה יותר בגודל 22X31 אז יש להכפיל את כל הכמויות של המתכון המקורי ב-2.
היי אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית? העא נוזלית יחסית לממרח רגיל
כן, אפשר.
הי,העוגה מריחה נפלא (לא טעמתי עדיין… ).
בעוגה נוצר בקע, והקיסם לא יוצא ממנו יבש- מהצדדים כן… מה לעשות במצב כזה?
חשוב להמשיך לאפות עד עד שהקיסם ייצא יבש לגמרי בכמה אזורים בעוגה, במיוחד במרכז.
היוששש…
אם אין לי חמאת בוטנים במה אפשר להחליף?
וחמאת בוטנים היא פרווה או חלבית?
תודוש
שלום אפרת, מה הכוונה מים חמים?
היי דנה,
הכוונה לרבע כוס מים רותחים + רבע כוס מים פושרים/רגילים.
היי הדס,
איזה ממרח אחר יש לך? אפשר לשים ריבת חלב או לוטוס.
מישהי רשמה בתגובות שהיא שמה ממרח שוקולד ויצא לה טעים.
חמאת בוטנים היא פרווה.
היי,איזה ציפוי אפשק להכין לעוגה?
היי עדי,
אני חושבת שציפוי שוקולד יתאים.
תודה!!!! עוגה מעולה ,יצא ממש טעים !
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה.הכפלי כמויות פי 3.
אפשר לשים 6 כפות חמאת בוטנים ו4 כפות ממרח שוקולד? ולהפחית מכמות השוקולדציפס(אין לי הרבה שוקולד ציפס)
תודה רבה!
היי דינה,
את יכולה לשלב בין חמאת בוטנים לממרח שוקולד. לדעתי אפילו כדאי להעלות את כמות ממרח השוקולד ל 6 כפות אם את מכינה כמות גדולה.
במקום חלק מהשוקולד צ’יפס אפשר לשים שוקולד מריר קצוץ דק עם סכין.
אפשר במקום הקמח רק אבקת אפייה
היי שון,
אי אפשר לוותר על הקמח.
אם אתה רוצה להכין ואין לך קמח אני ממליצה להכין את עוגיות חמאת בוטנים.
אוקיי תודה רבה! ואין על האתר המתכונים שלך!!!
לא יודעת מה המידות.. תבנית מרובעת קטנה מאלומיניום……
אם זאת תבנית מרובעת קטנה אני מניחה שאפשר. אם זאת תבנית מלבנית קטנה (שבדר”כ כפולה מאינגליש קייק) אז זה לא מתאים.
האם אפשר במקום תבנית אינגליש קייק בתבנית המרובעת הקטנה??
מה המידות שלה? כולל הגובה?
היי,
במה אני משמנת את התבנית?
בשמן רגיל.
כמה מעלות?
170 מעלות
היי אפרת נראה טעים! האם ניתן להמיר שוקלד ציפס בשבבי שוקולד מריר? אם כן הכיצד?
כן, אפשר בהחלט.
יש לקצוץ גס עם סכין כחצי חבילת שוקולד מריר.
אפשר להמיר את שוקלד ציפס בצימוקים?
כן, אפשר. ואפשר גם לשלב שוקולד צ’יפס + צימוקים.
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים וממרח שקדים?
אני מניחה שאפשר.
היי,
רציתי לדעת האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית של קאפקייקס?
ואם כן אז כמות החומרים זהה?
כן מעיין, אין בעיה.
אין צורך לשנות דבר רק חשוב לשמן את השקעים לפני.
בוקר אור אפרת!
רציתי להתייעץ אתך על עוגה שלי.
קודם כל, האם אפשר?
אם אכן אפשר:
זו עוגת תפוחים של שיכוות בצק, תפוחים ושוב בצק.
אני רוצה לעשות חלק בלי תפוחים או פרי בכלל.
הבעיה שהתפוחים נותנים לחות לבצק שבלעדיה הוא קשה.
מה אפשר לשים במקום? רציתי שוקולד, רק מה ייתן לחות?
בכל מקרה תודה רבה לך!
היי דבי,
יכול להיות שממרח שוקולד או ריבה יכולים להחליף את התפוחים.
אם את לא רוצה ממרח, כדאי יהיה להכין גנאש (עם שוקולד מריר וקצפת צמחית) כדי שהשוקולד יהיה רטוב ולח יותר.
עוגה מעולה!!!!!!!!!!!!
תודה רבה ושבת שלום!
תודה רחלי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
הי הי :}
עשיתי את העוגה עם 3 כפות ממרח שוקולד , 1 של חמאת בוטנים והוספתי נטיפי קרם בוטנים של ריזיס , ויצא מווושלםםםםםםם לא מפסיקים ליישר !!!!
תודה ושבת שלום !!!!
נשמע מעולה!
תודה לילך ושבת שלום 🙂
היי אפרת
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין?
היי חלי,
אני מניחה שכן.
אבקש לקבל מתכונים הם נראים לי סבבה וקלים לעשיה
הכנתי ויצא לי עוגה בטעם במבה. לא היה לי שוקולד צ’יפס אז שמתי קצת שוקולד מריר. בפעם הבאה אולי אשים ריבת חלב כי הטעם של הבוטנים חזק מדי
היי אביגיל,
זה הטעם של חמאת בוטנים 🙂
אם את פחות אוהבת אפשר באמת פעם הבאה להשתמש בממרח אחר.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
אין לי חמאת בוטנים האם ניתן להשתמש במשהו אחר?
היי רחלי,
אני מניחה שאפשר להמיר את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס או ריבת חלב אם יש לך.
אם לא, אני חושבת שהעוגה תצא טעימה גם בלי ממרח בכלל ואז מומלץ יהיה להמיר את המים בחצי כוס מיץ תפוזים.
יום מקסים 🙂
אהלן אפרת…
אין על האתר שלך.
אחד הדברים שאני אוהב אצלך , זה שהעוגות הם בגודל צתבנית אינגליש קייק.
נשאלת השאלה:
האם את חמאת הבוטנים ניתן להחליף במימרח לוטוס?
שבת שלום
היי יעקב,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
אם תנסה אשמח לעדכון איך יצא עם הלוטוס.
יום נפלא 🙂
יצא מדהים!!!!!!!!!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂