שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

כפית (5 מ”ל) תמצית וניל

4 כפות (75 ג’) ממרח חמאת בוטנים

חצי כוס (120 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה)

כשליש כוס (70 ג’) שוקולד צ’יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חמאת בוטנים, תמצית וניל, מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף שמים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות (משאירים מעט שוקולד צ’יפס לפיזור מעל).

-יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל מעט שוקולד צ’יפס. מכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי בשר ברוטבכדורי בשר ברוטב
אורז ברוטב עגבניות מוכן אורז ברוטב עגבניות מוכן
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
מיטל (13:44 3.12.2023)

היי, בד״כ מאד אוהבת את האתר הזה ומכינה ממנו הרבה דברים מוצלחים. הפעם העוגה יצאה דחוסה ויבשה למרות שהקפדתי על החומרים והכמויות. מה יכולה להיות הטעות שלי? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר אותה?
תודה למרות זאת על שאר שפע המתכונים המצויינים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 3.12.2023)

היי מיטל,
כמה שאלות שאוכל להבין היכן הבעיה:
באיזה כוס השתמשת?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
חום עליון ותחתון (לא טורבו)?
העוגה תפחה בכלל?

avatar
מיטל (21:28 4.12.2023)

היי, שקלתי את החומרים (לא הסתמכתי על גודל הכוס), חיממתי את התנור ואפיתי לא בטורבו וגם השתדלתי לא לערבב הרבה אחרי הוספת הקמח (אבל אולי פספסתי שם). העוגה תפחה יפה ונראית נהדר אבל המרקם שלה יבש ודחוס. לא נורא קורה ובכל מקרה תודה על התגובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 4.12.2023)

חבל שיצא ככה😟
במיוחד בעוגות שיש בהן ממרח כלשהו חשוב להקפיד על ערבוב כמה שיותר קצר.
שכחתי גם לשאול אם את זוכרת כמה זמן אפית אותה. אולי היא היתה כמה דקות יותר בתנור וזה ייבש אותה.

avatar
רונית (19:40 7.11.2023)

הי, אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ולא מומתקת צריך להוסיף סוכר? צריך לשמור בקירור?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 7.11.2023)

לטעמי אין צורך להוסיף סוכר.
אין צורך לשמור במקרר. אפשר לשמור במקום קריר ומוצל על השיש.

avatar
רעות (07:54 28.07.2023)

הי אין לי שוקולד צ’יפס. אפשר בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:19 28.07.2023)

כן אפשר.

avatar
רחלי (20:54 23.07.2023)

הי
הכנתי את העוגה קצת בחשש בגלל תגובות קודמות על תוצאה דחוסה
אבל ממש ממש לא
העוגה טעימה ולא מתוקה מדי
מרקם ממש אוורירי ולא דחוס.
מה שעשיתי ערבבתי היטב את הביצים עם הסוכר ממש עד שעלו מעט בועות. לא ברמה של הקצפה אבל כן יותר מערבוב רגיל.
ואחר כך ערבבתי ממש מעט עם הקמח.
העוגה תפחה יפה ויצאה מעולה!!
מתכון מצוין
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 23.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
טלאור (16:16 11.06.2023)

היי האם אפשר להחליף את השמן במשהו אחר ? נגיד להוסיף עוד מיים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 11.06.2023)

היי
לא ניתן לוותר לגמרי על שמן. ניתן להפחית מעט מהכמות שלו.

avatar
יהודית (16:08 28.04.2023)

קודם כל, תודה על המתכונים המקסימים!!!
הכנתי את העוגה, הכפלתי כפול שלוש לשלוש תבניות אינגליש קייק. דייקתי בכמויות.
המרקם של הבלילה יצא מעולה, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה.. למה זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 28.04.2023)

היי,
לפעמים כשמכפילים כמויות (בד”כ יותר מפי 2) גם אם מדייקים יש בעיות במרקם- יוצא דחוס יותר.
בנוסף, הנה כמה סיבות אפשריות:
שימוש בביצים קטנות, ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח, אפייה ארוכה מדי או בתכנית טורבו.

avatar
יהודית (17:59 30.04.2023)

היי
אז הכנתי היום שוב, בתבנית אינגליש קייק אחת, ויצא מושלם וטעים ממש!!
תודה על המתכונים המדהימים והסבלנות לענות על כל שאלה❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:54 30.04.2023)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
יהודית (13:21 28.04.2023)

מה הכמויות לתבנית בקוטר 30?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 28.04.2023)

היי,
היות והכמות גדולה מומלץ להכין בפעמיים את הבלילה, כל פעם להכפיל כמויות פי 2.

avatar
רבקוש (17:00 14.09.2022)

אם אני רוצה שהעוגה תצא גבוהה יותר אפשר להוסיף ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 14.09.2022)

היי,
לא מומלץ לשנות את יחס הביצים לשאר המרכיבים.
יש עוגות אחרות עם הקצפת חלבונים שיוצאות גבוהות.

avatar
יניב (14:34 1.07.2022)

אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 1.07.2022)

היי,
אפשר.

avatar
יניב (15:22 1.07.2022)

תודה על המענה המהיר באמצע ההכנות של יום שישי

avatar
אריק (10:18 6.01.2022)

קודם כל רציתי מאוד להודות לך שבזכותך חזרתי למטבח! ♥️
יש לי שתי שאלות אם זה בסדר..

1. כמה מעלות זה מים חמים? (אני שמתי 50 מעלות, זה בסדר?)

2. למה בחלק מהעוגות יש אבקת אפייה בלבד ובחלק גם סודה לשתייה?
מה השילוב בניהם עושה והאם אפשר להשתמש רק בסודה במתכונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 6.01.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכונים!
1. כן, זה בסדר.
2. אבקת אפייה מעניקה גובה ומרקם יציב מעט יותר לעוגה, ואילו סודה לשתייה תורמת גם לנפח אך יותר לאווריריות/רכות.
במתכוני עוגות לא מומלץ להשתמש רק בסודה לשתייה, אך בחלק ממתכוני העוגיות זה אפשרי.

avatar
הדס (15:04 28.07.2021)

אחרי חצי שעה העוגה בצדדים מוכנה
אבל באמצע עדיין רטובה
מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 28.07.2021)

היי הדס,
תמשיכי לאפות על חום 160 מעלות עוד כמה דקות ותבדקי אם העוגה אפויה בעזרת קיסם- צריך לצאת יבש.

avatar
גליה שמיר (15:12 6.07.2021)

היי,
תודה על המתכונים הטעימים שלך.
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 6.07.2021)

לא בטוחה איך יצא, לא ניסיתי בעצמי… אבל אפשר לנסות🙂

avatar
גליה שמיר (18:46 6.07.2021)

תודה. אנסה ואעדכן אותך .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 6.07.2021)

מעולה, מחכה לעדכון😊
אגב, אולי אפשר לשים 2/3 כוס קמח שקדים+ 1/3 כוס קוקוס כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מדי.

avatar
גליה שמיר (21:24 6.07.2021)

רעיון מצוין. אהבתי.תודה

avatar
יאיר (15:46 18.06.2021)

היי אפרת, אם אני רוצה להכין היום את העוגה ולאכול אותה כמה ימים אח”כ,
איפה אני יכול לשמור אותה כדי שהיא תישאר טרייה ולא תתייבש? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 18.06.2021)

היי,
יש לשמור במקרר עטוף היטב.
שבת שלום

avatar
יאיר (18:52 18.06.2021)

תודה, שבת שלום.🙂

avatar
הילה (18:46 24.04.2021)

שלום. האם אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא במקום הקמח הרגיל (והיא תצא טעימה באותה המידה)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 24.04.2021)

היי הילה,
לא מומלץ להמיר את כל הכמות בקמח כוסמין מלא (העוגה עלולה לצאת דחוסה). כדאי להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא והשאר קמח לבן.😊

avatar
הילה (12:53 30.04.2021)

הבנתי תודה רבה!!

avatar
נעמה דוד (13:21 19.02.2021)

תודה רבה על המתכונים המגווינים והטעימים👍
שאלה העוגה יצא לי טעימה אך דחוסה מאד, רציתי לדעת מימה זה יכול להיות
תודה רבה

עוגת חמאת בוטנים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 19.02.2021)

היי נעמה, שמחה שיצא טעים, נראה מצוין!
יכול להיות ששמת קצת יותר חמאת בוטנים, או שהכמויות האחרות לא היו מדויקות. ממליצה לדייק בכמויות המצרכים😊 עוד דבר שיכול להיות שקרה זה שערבבת קצת יותר מדי, וזה גרם למרקם הדחוס.
שבת שלום

avatar
נעמה דוד (15:58 19.02.2021)

תודה רבה
כן ערבבתי יותר מדי…
ידעה לפעם הבאה
שבת מבורכת💞

avatar
יהודה (16:46 14.03.2022)

מסתבר שגם אני ערבבתי יותר מידי, ויצא לי דחוס😑
אם כי טעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 14.03.2022)

שמחה שיצא טעים, אכן הימנעות מערבוב יתר חשובה מאד(:

avatar
אושרת (18:32 4.02.2021)

היי אפרת
העוגה מריחה נפלא!
שמתי קמח כוסמין לבן והעוגה נראית מעולה!
שבת שלום 💕

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 4.02.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת ושבת שלום ❤️

avatar
רעות (08:59 17.01.2021)

היי
איך זה יצא לדעתך עם מחמאה או שמן זית במקום שמן רגיל?
תודה

avatar
רעו (09:16 17.01.2021)

או שמן קוקוס

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 17.01.2021)

היי רעות,
אפשר לשלב 25 גרם מחמאה מומסת + רבע כוס שמן קוקוס מומס.

avatar
רעות (11:43 17.01.2021)

תודה רבה!

avatar
שרית (10:31 16.10.2020)

היי
מה צריך להיות המרקם של החמות בוטנים לפני שמכניסים לבלילה? היא קצת קשה אצלי ואני חוששת שהיא תשקע. להוסיף משהו? להמיס במיקרוגל לפני כן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 16.10.2020)

אם חמאת הבוטנים קשה כדאי לרכך אותה קצת ע”י הוספה של כף מים וערבוב או חימום במיקרו של כמה שניות בודדות.

avatar
slil (14:54 25.09.2020)

אפשר אם שני תבניות כמה ביצים בשתיהם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 25.09.2020)

אם מכפילים כמויות אז יש לשים 4 ביצים

avatar
slil (08:42 27.09.2020)

איזו מקסימה, תודה רבה, (למרות שלא אני כתבתי את השאלה אלא אחד מהילדים), כמעט כל השבת הטעימה עשיתי מהאתר שלך, תבורכי!

avatar
חיוש (18:44 21.08.2020)

הכנתי אותה ממש ערב שבת.טעימה בטירוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 22.08.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
חני (11:27 24.07.2020)

האם ניתן להשתמש הקמח מלא במקום קמח רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 24.07.2020)

לא בטוחה אם ייצא מוצלח. לדעתי ייצא דחוס מידי.

avatar
ספיר (13:20 8.07.2020)

היי, האם אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס לגמרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:11 8.07.2020)

כן אפשר.

avatar
שני (21:05 1.07.2020)

היי, רציתי לשאול אם לעוגה יהיה טעם ממש של חמאת בוטנים?
אני כן אוהבת את הטעם, ופשוט פעם אפיתי עוגיות של חמאת בוטנים מאתר אחר ולא כל כך הורגש הטעם של חמאת הבוטנים..
אז אשמח לדעת אם פה זה כן מורגש, או שככה זה באפייה עם חמאת בוטנים תמיד?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 2.07.2020)

לדעתי יש לה טעם של חמאת בוטנים.
אני מציעה לנסות להכין אותה כמו במתכון ואם תרצי לחזק את הטעם תוסיפי בפעם הבאה 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים.

avatar
יעל (14:30 1.07.2020)

קלקלושית להכנה ,מרשימה יט-ע-י-מ-ה !!!
ממליצה בחוםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:15 1.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חן (20:45 26.03.2020)

עוגה מושלמתת,
קלה להכנה וטעימה מאודד;)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 26.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה חן

avatar
ציפי (21:17 6.02.2020)

מושלמת קלה וטעימה.
מכינה אותה כבר 3 חודשים ברציפות בכל שבוע ולא נמאס.
תודה רבה!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 6.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי

avatar
הדס (08:39 9.09.2019)

היי אפרת
הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא, ויצא נהדר!!! תודה על עוד מתכון מוצלח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 9.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה הדס

avatar
אורלי (13:46 22.08.2019)

נתקעתי בלי ביצים
חשקה נפשי להכין את העוגה הזאת..:-)
יש אופציה להכין ללא ביצים או תחליף במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 22.08.2019)

היי אורלי,
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת בלי ביצים. אני לא יודעת איזה תחליף יעשה את העבודה.

avatar
עדידוש היפה!!!!!!!!!!!!!!!!!! (20:22 18.07.2019)

היי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף לאחד מהקמחים של ללא גלוטן????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 18.07.2019)

זה אמור לעבוד עם כוס קמח תמי או כרגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
הודיה (16:06 17.07.2019)

מתאים להקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 17.07.2019)

כן.

avatar
מאיה (21:43 30.05.2019)

אפרת שלום!האתר מדהים!
כמה שאלות:
1.מה אפשר לעשות שהשוקולד ציפס לא ישקע?
2. חמאת בוטנים הכוונה לטבעית או מתוקה? איזה סוג בדיוק?
3. האם מתאים לצפות בקצפת?(זה ליומולדת)
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 31.05.2019)

היי מאיה,
1. כדאי לקמח את השוקולד צ’יפס לפני השימוש.
2. עדיף מתוקה.
3. אפשר.

avatar
ניסים (15:49 5.02.2019)

האם אפשר להחליף את התמצית וניל בתמצית רום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 5.02.2019)

עדיף לוותר על התמצית בכלל.

avatar
אורה (19:06 31.10.2018)

חשבתי להחליף את החמאת בוטנים בחמאת.שקדים או בטחינה גולמית…האם כדאי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 31.10.2018)

היי אורה,
לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יעבוד עם חמאת שקדים.

avatar
שירלי (08:47 5.10.2018)

היי, תודה רבה על המתכונים!

אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים?

ואת חושבת שיצא טעים לשים ממרח נוטלה מלמעלה עם שברי בייגלה? (במידה וכן, מה אפשר להוסיף לממרח נוטלה כדי שיהיה יותר רוטבי?)

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 5.10.2018)

היי שירלי,
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים שיש לך.
אפשר לערבב את ממרח הנוטלה עם 1-2 כפות מים או חלב כדי לדלל אותו.

avatar
שלומי (21:17 16.07.2018)

היי אפרת, תודה על המתכון
מאוד אוהב חמאת בוטנים, האם זה ייגרע אם אני אוסיף על כמות החמאת בוטנים במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 16.07.2018)

היי שלומי,
נראה לי שכדאי להתחיל ב-5 כפות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה להגדיל את הכמות.

avatar
שם *דנה (21:54 4.07.2018)

במקום מים שמתי חצי גביע של יוגורט, נראה איך יצא 😉
שאלתי,
אני צריכה את העוגה (שאפיתי עכשיו) ליום שישי בבוקר.
לשמור בחוץ או במקרר?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 4.07.2018)

אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר (עטופה היטב בניילון נצמד). פשוט במקרר היא קצת מתייבשת.

avatar
שם *דנה (21:01 4.07.2018)

האם במקום מים חמים אפשר לשים שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים?

avatar
אורה (12:55 17.06.2018)

יצא מעולה. לעוגה גבוהה יותר הוספתי עוד ביצה קטנה ועוד קצת קמח תופח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 17.06.2018)

מעולה 🙂
תודה אורה ושבוע נפלא 🌷

avatar
צופיה (17:11 14.06.2018)

עוגה מעולה!!!
אין שבת אצלינו בלי העוגה הזאת.
תודה רבה❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 14.06.2018)

תודה צופיה 🙂

avatar
לי הנדי (12:38 3.02.2018)

היי,
אפשר במקום מים חמים לשים חלב?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 3.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
עדי (14:20 14.12.2017)

אם אין לי מספיק חמאת בוטנים – ניתן לאפות את העוגה עם שילוב של ממרח שוקולד השחר פרווה וחמאת בוטנים? אם כן מה הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 14.12.2017)

היי עדי,
אפשר לשים 2 כפות חמאת בוטנים ו-2 כפות ממרח שוקולד.

avatar
שני (13:38 30.11.2017)

לא מתה על חמאת בוטנים אך יצא מדהים!!
תודה רבה על האתר המצוין הזה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 30.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני

avatar
מלי (14:02 3.08.2017)

יש לי תבנית 26 מה הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 3.08.2017)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
10 כפות מלאות ממרח חמאת בוטנים
כוס וחצי מים חמים
3 כוסות קמח תופח
כוס שוקולד צ’יפס

avatar
איילת השחר (21:37 28.12.2017)

שלום אפרת. נשמע מתכון מעניין…
הכמויות הנ”ל לתבנית 26 מתאימות לתבנית ח”פ מקרטון מלבנית רחבה(כמו של ניקול?)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 28.12.2017)

היי איילת,
הכמויות הנ”ל מתאימות גם לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 25X32.
אם את מתכוונת לתבנית מלבנית הקטנה יותר בגודל 22X31 אז יש להכפיל את כל הכמויות של המתכון המקורי ב-2.

avatar
עוגה לשבת (15:55 21.07.2017)

היי אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית? העא נוזלית יחסית לממרח רגיל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 21.07.2017)

כן, אפשר.

avatar
נעמה (21:13 11.07.2017)

הי,העוגה מריחה נפלא (לא טעמתי עדיין… ).
בעוגה נוצר בקע, והקיסם לא יוצא ממנו יבש- מהצדדים כן… מה לעשות במצב כזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 11.07.2017)

חשוב להמשיך לאפות עד עד שהקיסם ייצא יבש לגמרי בכמה אזורים בעוגה, במיוחד במרכז.

avatar
הדס (13:50 16.05.2017)

היוששש…
אם אין לי חמאת בוטנים במה אפשר להחליף?
וחמאת בוטנים היא פרווה או חלבית?
תודוש

avatar
דנה פליישמן (21:53 11.05.2017)

שלום אפרת, מה הכוונה מים חמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 11.05.2017)

היי דנה,
הכוונה לרבע כוס מים רותחים + רבע כוס מים פושרים/רגילים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 16.05.2017)

היי הדס,
איזה ממרח אחר יש לך? אפשר לשים ריבת חלב או לוטוס.
מישהי רשמה בתגובות שהיא שמה ממרח שוקולד ויצא לה טעים.
חמאת בוטנים היא פרווה.

avatar
עדי (14:41 3.05.2017)

היי,איזה ציפוי אפשק להכין לעוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 3.05.2017)

היי עדי,
אני חושבת שציפוי שוקולד יתאים.

avatar
עדי (18:08 3.05.2017)

תודה!!!! עוגה מעולה ,יצא ממש טעים !

avatar
דינה (10:52 28.04.2017)

אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה.הכפלי כמויות פי 3.
אפשר לשים 6 כפות חמאת בוטנים ו4 כפות ממרח שוקולד? ולהפחית מכמות השוקולדציפס(אין לי הרבה שוקולד ציפס)

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:15 28.04.2017)

היי דינה,
את יכולה לשלב בין חמאת בוטנים לממרח שוקולד. לדעתי אפילו כדאי להעלות את כמות ממרח השוקולד ל 6 כפות אם את מכינה כמות גדולה.
במקום חלק מהשוקולד צ’יפס אפשר לשים שוקולד מריר קצוץ דק עם סכין.

avatar
שון (20:39 23.04.2017)

אפשר במקום הקמח רק אבקת אפייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 23.04.2017)

היי שון,
אי אפשר לוותר על הקמח.
אם אתה רוצה להכין ואין לך קמח אני ממליצה להכין את עוגיות חמאת בוטנים.

avatar
חן (12:01 21.04.2017)

אוקיי תודה רבה! ואין על האתר המתכונים שלך!!!

avatar
חן (10:50 21.04.2017)

לא יודעת מה המידות.. תבנית מרובעת קטנה מאלומיניום……

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 21.04.2017)

אם זאת תבנית מרובעת קטנה אני מניחה שאפשר. אם זאת תבנית מלבנית קטנה (שבדר”כ כפולה מאינגליש קייק) אז זה לא מתאים.

avatar
חן (10:13 21.04.2017)

האם אפשר במקום תבנית אינגליש קייק בתבנית המרובעת הקטנה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 21.04.2017)

מה המידות שלה? כולל הגובה?

avatar
מריה (20:50 22.03.2017)

היי,
במה אני משמנת את התבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 22.03.2017)

בשמן רגיל.

avatar
אביחי (15:04 17.02.2017)

כמה מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 17.02.2017)

170 מעלות

avatar
אביחי (13:44 17.02.2017)

היי אפרת נראה טעים! האם ניתן להמיר שוקלד ציפס בשבבי שוקולד מריר? אם כן הכיצד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 17.02.2017)

כן, אפשר בהחלט.
יש לקצוץ גס עם סכין כחצי חבילת שוקולד מריר.

avatar
דניאלה (12:02 17.02.2017)

אפשר להמיר את שוקלד ציפס בצימוקים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 17.02.2017)

כן, אפשר. ואפשר גם לשלב שוקולד צ’יפס + צימוקים.

avatar
אורנית (15:32 31.01.2017)

האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים וממרח שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 31.01.2017)

אני מניחה שאפשר.

avatar
מעיין (15:50 4.01.2017)

היי,

רציתי לדעת האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית של קאפקייקס?
ואם כן אז כמות החומרים זהה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 4.01.2017)

כן מעיין, אין בעיה.
אין צורך לשנות דבר רק חשוב לשמן את השקעים לפני.

avatar
דבי (09:07 4.01.2017)

בוקר אור אפרת!
רציתי להתייעץ אתך על עוגה שלי.
קודם כל, האם אפשר?
אם אכן אפשר:
זו עוגת תפוחים של שיכוות בצק, תפוחים ושוב בצק.
אני רוצה לעשות חלק בלי תפוחים או פרי בכלל.
הבעיה שהתפוחים נותנים לחות לבצק שבלעדיה הוא קשה.
מה אפשר לשים במקום? רציתי שוקולד, רק מה ייתן לחות?

בכל מקרה תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 4.01.2017)

היי דבי,
יכול להיות שממרח שוקולד או ריבה יכולים להחליף את התפוחים.
אם את לא רוצה ממרח, כדאי יהיה להכין גנאש (עם שוקולד מריר וקצפת צמחית) כדי שהשוקולד יהיה רטוב ולח יותר.

avatar
רחלי (21:44 15.12.2016)

עוגה מעולה!!!!!!!!!!!!
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 15.12.2016)

תודה רחלי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

avatar
לילך (18:12 9.12.2016)

הי הי :}
עשיתי את העוגה עם 3 כפות ממרח שוקולד , 1 של חמאת בוטנים והוספתי נטיפי קרם בוטנים של ריזיס , ויצא מווושלםםםםםםם לא מפסיקים ליישר !!!!

תודה ושבת שלום !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 9.12.2016)

נשמע מעולה!
תודה לילך ושבת שלום 🙂

avatar
חלי (11:40 9.12.2016)

היי אפרת
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 9.12.2016)

היי חלי,
אני מניחה שכן.

avatar
מלך אריאלה (23:04 8.12.2016)

אבקש לקבל מתכונים הם נראים לי סבבה וקלים לעשיה

avatar
אביגיל (14:34 8.12.2016)

הכנתי ויצא לי עוגה בטעם במבה. לא היה לי שוקולד צ’יפס אז שמתי קצת שוקולד מריר. בפעם הבאה אולי אשים ריבת חלב כי הטעם של הבוטנים חזק מדי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 8.12.2016)

היי אביגיל,
זה הטעם של חמאת בוטנים 🙂
אם את פחות אוהבת אפשר באמת פעם הבאה להשתמש בממרח אחר.

avatar
רחלי (09:58 8.12.2016)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
אין לי חמאת בוטנים האם ניתן להשתמש במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 8.12.2016)

היי רחלי,
אני מניחה שאפשר להמיר את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס או ריבת חלב אם יש לך.
אם לא, אני חושבת שהעוגה תצא טעימה גם בלי ממרח בכלל ואז מומלץ יהיה להמיר את המים בחצי כוס מיץ תפוזים.
יום מקסים 🙂

avatar
יעקב (08:44 8.12.2016)

אהלן אפרת…

אין על האתר שלך.
אחד הדברים שאני אוהב אצלך , זה שהעוגות הם בגודל צתבנית אינגליש קייק.

נשאלת השאלה:
האם את חמאת הבוטנים ניתן להחליף במימרח לוטוס?

שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:44 8.12.2016)

היי יעקב,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
אם תנסה אשמח לעדכון איך יצא עם הלוטוס.
יום נפלא 🙂

avatar
עדי (16:57 21.03.2017)

יצא מדהים!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 21.03.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

לקריאת כל התגובות