שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אינגליש קייק

4 ביצים

¾ כוס (150 ג') סוכר

¾ כוס (180 מ"ל) שמן

כוס (240 מ"ל) חלב

2 כפיות (10 ג') תמצית וניל

2 כוסות (280 ג') קמח תופח 

2 כפות (20 ג') אינסטנט פודינג וניל

⅔ כוס (60 ג') קוקוס

*קוקוס לפיזור מעל

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, פודינג וניל וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (אם מכינים בתבנית אינגליש קייק זמן אפיה כ-30 דקות).

-מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים מעל קוקוס.

 

ראו גם
מרק ארטישוק ירושלמי
במיה ברוטב עגבניות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
עינת (08:28 28.02.2020)

היי

ניתן לוותר על תמצית הוניל או יש תחליף אחר ללא אלכוהול?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:39 28.02.2020)

אפשר לוותר.

Avatar
רותם (20:35 27.02.2020)

יצא מעולה. תודה על עוד מתכון מנצח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אביבית (08:25 27.02.2020)

הי אפרת ,
לצערי העוגה יצאה לי עוגת חנק, מה יכולה להיות הסיבה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 27.02.2020)

היי אביבית,
באיזו כוס השתמשת?
באיזו תבנית הכנת? כמה זמן אפית?
העוגה תפחה בכלל?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים? ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

Avatar
עינת (10:30 16.02.2020)

בוקר טוב אפרת

רסק תפוחים בכמות זהה לכמות השמן יצא טוב
או שאפשרי להפחית בכמות רסק תפוחי העץ?

ועם קמח כוסמין לבן כמובן או כוסמין 80 אחוז ?

וידוע לי שרבע כוס רסק תפוחי עץ מחליפה ביצה

האם זה אפשרי ליישם גם פה במקום מספר ביצים? (קצת נראה לי הרבה ארבעה)
או להפחית ביצים?
מה דעתך? כדאי לנסות?

תודה ושבוע מצויין לך .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:55 17.02.2020)

עדיף לשלב רסק עם שמן כדי שהמרקם ייצא מוצלח אבל אם את לא רוצה להשתמש בשמן בכלל אז שימי לא יותר מחצי כוס רסק.
עדיף קמח כוסמין לבן.
כדאי לשים לפחות 2 ביצים גדולות.

Avatar
Suli (14:55 14.02.2020)

תעודת וניל שמתי מיץ תפוזים במקום חלב הפחתתי 1/2 כוס מהקמח ושמתי חצי כוס אינטנד וניל ונגיעות שוקולד יצא מדהים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 14.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לשתף

Avatar
רחלי (13:30 13.02.2020)

אני מכינה את העוגה הזו אבל במקום חלב אני מוסיפה כוס מיץ תפוזים לדעתי משדרג את הטעם וגם זה פרווה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 14.02.2020)

תודה רחלי 🙂

Avatar
מרים (09:04 13.02.2020)

שלום אפרת
תענוג של אתר ומתכונים! תודה!
שאלת השאלות: איך אםשר להכין אותה פרוה? מה במקום החלב?!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 13.02.2020)

היי מרים,
במקום חלב אפשר לשים כוס חלב סויה או לשלב ⅔ כוס קצפת צמחית + חצי כוס מים.
יום נפלא 🌷

Avatar
דנה ברכה אמסלם (19:23 27.02.2020)

ואם אין לי חלב סויה,שמנת ותפוזים,ישמשהו אחר שאפר לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.02.2020)

שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון סחוט ותוסיפי מים עד הסוף.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.