זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
רכיבים
2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
¾ כוס (150 ג’) סוכר
¾ כוס (180 מ”ל) שמן
כוס (240 מ”ל) חלב / מים
2 כפיות (10 ג’) תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
2 כפות (20 ג’) אינסטנט פודינג וניל
⅔ כוס (60 ג’) קוקוס
*קוקוס לפיזור מעל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.
-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב או מים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, פודינג וניל וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים את העוגות מהתנור ומפזרים מעל קוקוס.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
יואו, איזו טעימה… נכנסת קבוע למתכונים האהובים
שמחה שאהבת💙
הי, אפשר להוסיף במתכון ריבת חלב(כמה כפות למעלה ולשייש?) תמיד עם קוקוס ווניל בא לי לשלב ריבת חלב…
בטח. יש את המתכון הזה- עוגת קוקוס וריבת חלב
מעולה תודה רבה. אני עושה מראש ומקפיאה זה סבבה? יכול להיות בטח בחושה שבועיים במקפיא לפחות (עד חודש?)
אפשר להקפיא גם לחודש אבל מניסיון אחרי שבועיים כבר מתחיל להפגע קצת הטעם.
כמובן שחשוב להקפיא רק אחרי שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר.
ובעוגה של קוקוב עם ריבת חלב אפשר (לכמות אינגליש אחת) להוסיף לבלילה כך של אינסטנט וניל?
כן אפשר:)
תודה רבה לך
הקפאה עם הקרם הכוונה נכון? בטח אחקי שהתקררה
כן
אפשר לוותר על ה2 כפות פודינג וניל
כן
היי אפשר לעשות את המתקון בלי הקוקוס?
וגם מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג?
אפשר לשים קורנפלור במקום.
כן אפשר.
היי אפרת
חסר לי בעוגה יותר טעם של קוקוס
איזה זיגוג ממליצה לעשות בשביל להדגיש את הטעם של הקוקוס ?
וחוץ מזה – האתר נהדר והמתכונים אליפות 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
היי אסנת🙂
אפשר להכין ציפוי קוקוס כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
תודה
מעדכנת שהכנתי זיגוג שוקולד ומעל קוקוס עם אבקת סוכר וקצת מיץ תפוזים – יצא נהדר
נשמע מעולה:)
תודה לך שחזרת לשתף
היי אפרת.ֶ
המתכון שלך מעולה , אני כנראה לא הכנתי אותו טוה. עשיתי לפי מה שכתבת ויצא רך מב-נים אבל דחוס, וטעם קצת ביצתי. מה עשיתי לא נכון? וגם הלמעלה יצא קשה ואטום ככה שהקוקוס שפיזרתי לא נתפס בכלל.
היי,
לפי התיאור כנראה שהוצאת את העוגה מהתנור לפני שהעוגה נאפתה במלואה או שאולי גם התנור לא היה מספיק חם שהכנת את העוגה.
יכול להיות?
מצטרפת לכל המשבחים. אני אופה הרבה והמכונים שלך אחד אחד מוצלחים. הכל כפי שרשום. תמיד מצליח. תבורכי!!! ממליצה לכל חברותי על האתר.
תודה על המילים הטובות❤️
איזה עוגה מדהימה….איך שראיתי את המתכון רצתי להכין…
תודה תודה תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה אפשר לשים במקום קמח תופח ?
יש לי רק קמח רגיל…
קמח רגיל+ שקית אבקת אפייה.
שכחתי לשמן את התבניות.
כמה זה נורא?
לא נורא, העוגה עשויה להידבק מעט לתבנית.
הכנתי את העוגה ושמתי לב שצריך לשים אותה בתנור ל- 40 דקות ולא ל- 30 דקות כפי שרשמת. אחרי 30 דקות העוגה עדיין היתה לבנה מלמעלה.
חוץ מזה עוגה טעימה.
היי,
30 דקות זה זמן אפייה ממוצע, תמיד כדאי לבדוק מבחינת המראה וגם עם שיפוד שהעוגה אפויה מבפנים.
שמחה שיצא מוצלח(:
אפשר לשים יותר קוקוס?
פחות כדאי, המרקם עשוי להיפגע.
אם תרצי לנסות בכל זאת- את יכולה להוסיף עוד 3 כפות קוקוס שטוחות ולהפחית 2 כפות שטוחות מכמות הקמח.
מה אפשר במקום חלב שהעוגה תהיה פרווה
אפשר חלב סויה או מים.
מיץ תפוזים גם הולך?
ועל הדרך: חתימה טובה, והרבה דברים ומתכונים שווים בהמשך……
כן, אפשר.
שנה טובה😊
חייבים קמח תופח? או שאפשר רגיל+ שמרים או א. אפיה? זה נראה מהמם ומגרה!!!
היי,
אפשר לשים קמח לבן+ שקית אבקת אפייה.
בהצלחה(:
יצא ממש טעים תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וגמר חתימה טובה🌺
ממש נהנת מהמתכונים שלך, פשוטים ומעולים. אשמח לדעת אם יש אפשרות להכניס יוגורט לעוגה הזו, אולי במקום חלב? ואם כן, מה אצטרך לשנות בהתאם לזה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אני מניחה שאפשר להמיר את החלב בכוס יוגורט, ללא שינוי נוסף.
היי אפרת,
1. במקום חלב אפשר לשים לימונדה? (המלצת עלייה לדעתי בעוגת אגוזים ויצא לי מהמם)
2. יזרום לדעתך להכניס לבלילה שברי שוקולד חלב?
היי,
אפשר לשים לימונדה גם כאן, אבל עדיף חלב סויה או שמנת צמחית.
אפשר בהחלט להוסיף שברי שוקולד חלב, ישדרג מאד(:
תודה רבה! אפשר לוותר על הקוקוס? (שיניתי כבר את כל העוגה חחח, מחפשת עוגת וניל עם שוקולד חלב, אם יש לך רעיון אחר אשמח) 💖 💖 💖
מצרפת לך מתכון לעוגת תפוזים עם שוקולד.(אפשר להמיר את המיץ בחלב).
מלכה! תודה רבה 💖
אפשרי עם תחליף קמח ללא גלוטן
תמי ? קונדיטור ?כרגיל?
נראה ממש מגרה..
היי,
אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל.
בהצלחה!
שלום אפרת יקרה!
הכנתי את העוגו הללו לשבת ויצא מזה טעים!
תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, האם אפשר להחליף 2 תבניות אינגליש קייק בתבנית בגודל 20*30 ס”מ? תודה
היי גילי,
כן, אפשר(:
תודה, והאם זמן האפייה יתארך?
זמן האפייה עשוי להתארך בדקות בודדות, יש לבדוק אם העוגה אפויה בעזרת שיפוד.
נראת מעולה העוגה רציתי להוסיף שכבת ריבה מעל ושבבי שקדים
מתי אני מורחת שיכבת ריבה
ומתי מפזרת שבבי שקדים ?תודה
היי,
ריבה ושקדים יכולים לשדרג מאד(:
את הריבה תחממי מעט במיקרוגל ותמרחי על העוגה בעדינות לפני האפייה (מאמינה שתצטרכי כ-6 כפות ריבה), ומעליה פזרי מבלי להשקיע בבלילה את השקדים.
שלום אפרת,
רציתי רק לציין שזו אחלה עוגה. ובכללי המתכונים שלך מדהימים.
מאז שהכרתי את האתר שלך אני נעזרת בו רבות.
תודה רבה!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון❤
שלום אפרת,
דבר ראשון, אין מילים…
המתכונים שלך טובים, קלילים וטעימים!!!
אני נהנת מהם ברמות!
(תמיד יוצא כזה מושלםםםם)…
שאלה קטנה,
אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים?
היי תילי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון😊
אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום בחלב (כמובן שהטעם טיפה משתנה).
בוקר טוב! במקום 2 תבניות אינגלייש, אפשר תבנית עגולה? משנה איזה מידה?
וכן, מצטרפת לכל המחמאות – גילינו אותך בקורונה…יותר נכון, בעלי- שלא בשל בחיים!!! וכול מתכון מוצלח;)
היי סוזן,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים❤
מידת התבנית חשובה מאד- 2 אינגליש קייק= תבנית עגולה בקוטר 24.
בהצלחה!
שלום אפרת !!
קודם כל רציתי להחמיאא לך ובגדול על המתכונים המושלמים שאת מעלה! מתכונים קלים, פשוטים בלי הרבה מאמץ וטרחה, והטעם – סוף הדרך ! אני כל כך נהנית מהאתר , את פשוט מכניסה חשק גדול להכין, לבשל, לאפות… תודה לך !!! תמשיכי, ותראי הרבה הצלחה.
רציתי לשאול שאלה קטנה:
העוגות שאני אופה בדרך כלל הם יוצאות גבוהות אבל נוצר בקע למעלה לאורך העוגה, אשמח שתסבירי לי למה זה קורה..
היי שחר,
איזה כיף לקרוא תגובה כזו, תודה לך על המילים החמות😊
לשאלתך- זו בעיה מאד מאד נפוצה שקורית בעוגות בחושות. אין כל כך דרך למנוע את זה תמיד, אבל עוזר להקפיד על הדברים הבאים:
לנפות את הקמחים לתוך שאר המרכיבים הנוזלים,
לערבב בעדינות רק עד שאחיד (להימנע מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח),
לאפות על מצב חום עליון ותחתון (לא טורבו),
לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!!
להקפיד להכניס את העוגה לתנור מחומם מראש,
ולא להשהות את העוגה אחרי ההכנה ועד להכנסה לתנור.
מקווה שעזרתי😊
יצא לי פשוט מושללםםםם!
הוספתי אח”כ ציפוי של ריבת חלב שהוסיף קצת..
פשוט טעים:)
תודה רבה אפרת:)
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ענאל🌺
וואי זה נשמע טוב!!
מרחת שכבת ריבת חלב ואז פיזרת קוקוס?
תודה, יצא מעולה. הכנתי עם חלב אורז.
באמת מלמעלה יצא קצת קריספי ולא נדבק הקוקוס, אז עשיתי אחד עם אבקת סוכר ואהבו מאוד!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני
תודה רבה על מתכונים מעולים קודם כל!!
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה? תודה רבה
כן אפשר 🙂
היי אפרת יקרה!
זו פעם שנייה/שלישית שאני מכינה אותה וכל פעם נתקלת ב2 הבעיות הנ”ל:
1. העוגה תמיד מוכנה קודם מלמעלה על גבול הנשרפת אבל באמצע יש לה בקע שלא מוכן והכל עוד רטוב גם בפנים, לוקח לפחות 45 דקות ותמיד מפחדת לשרוף אבל חייבת שתמשיך להיאפות כדי להיות מוכנה.
אציין שמשתמשת בכפית אבקת אפייה על כל כוס קמח רגיל כי אין תופח. והתנור רגיל לא על טורבו.
2. העוגה תמיד יוצאת יבשה עם קראסט טיפה קריספי, אז איך פיזור הקוקוס מעל אמור להיתפס אם זה לא לח?
תודה!
היי שני,
כמה שאלות כדי שאבין היכן הבעיה:
1. את אופה בתנור או בטוסטר אובן?
2. את מניחה את העוגה על רשת התנור שמונחת במדף השני מלמטה (בתנור)?
3. את אופה על חום עליון ותחתון (שני קווים)?
4. כמה זמן את מחממת את התנור מראש?
5. את מערבבת את הקמח קודם עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
6. את אופה בתבנית אינגליש קייק חד”פ?
*אם החלק העליון יוצא יבש אפשר למרוח אותו במעט מים ואז לפזר את הקוקוס (זה בסדר שהקוקוס לא “נתפס” לגמרי).
1. תנור
2. לא, במדף האמצעי 🙄
3. כן
4. בערך 10 דקות
5. לא… לא חשבתי שזה קריטי כי ממילא זה עובר מיקסר אחרי
6. אכן אינגליש חד”פ
2. כנראה שזאת הסיבה. כדי שהעוגה תהיה במרכז התנור יש להניח אותה על הרשת במדף השני מלמטה (במדף האמצעי העוגה נמצאת יותר בחלק העליון).
5. חשוב מאוד לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לבלילה. זה משפיע על תפיחה אחידה של העוגה.
אנסה את 2 התיקונים לפעם הבאה. תודה אהובה, שבוע טוב! 💜
העוגה יצאה מעולה! תודה רבה!
טיפ- במקום 2 כוסות קמח תופח שמתי 2 כוסות קמח כוסמין 80% ( אפשר גם רגיל) ושקית אבקת אפייה.
בנוסף, במקום חלב שמתי מיץ קלמנטינות.
נשמע מעולה נעמי! תודה על הטיפ 🙂
שבת שלום❤️🌸
היי אפרת.
אפשר לשים מעל אבקת סוכר (במקום הקוקוס) או שזה יצא מתוק מדי?
תודה רבה שאת קיימת ❤️
היי לימור, אפשר 🙂
שבת שלום❤️
היי אפרת אפשר לא לשים קוקוס בתוך העוגה ולפזר רק מלמעלה ?
כן.
היי אפרת, המרתי את החלב במיץ תפוזים. אכן עוגה מעולה וטעימה! החזירה אותי לילדות… תודה רבה כל מתכון שלך מתנה במטבח😋
שמחה לשמוע 🙂
תודה
הי אפרת
יש מצב לשים במקום קמח תופח
קמח רגיל עם א. אפיה?
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את החלב במים? או בנוזל אחר? כדי לקבל עוגה פרווה.
תודה על האתר הנפלא!
אפשר לשים מים ומומלץ לשלב עם חצי כוס מיץ תפוזים.
כל העוגות שלך מהממות והכנתי המון מהן! גם את העוגה הזאת כבר 3 פעמים! את מהממת תודה!!
תודה עדן, שמחה לשמוע ❤️
אין לי אינגליש קייק אפשר בתבנית בינונית
כן, אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22.
זמן אפיה עשוי להתארך ל40-45 דקות.
יצאה נורא, העוגה צונחת ברגע שיוצאת מהתנור, גם אם הקיסם יצא יבש. כדאי אולי לבדוק את המתכון מחדש או לשפר את ההוראות
היי דנית,
אם העוגה צנחה לאחר האפיה זה יכול להיות בגלל שפתחת את דלת התנור לפני תום האפיה (לפני שחלפו 30 דקות) או כי העוגה לא היתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה מהתנור.
העוגה הכי טעימה שאכלנו. טעמים מאוזנים. אפרת תודה תבורכי. לילי מירושלים
שמחה שאהבתם ❤️
תודה לילי
היי
אפשר להחליף את החלב בקצפת צמחית?
אני חושבת שבמקום חלב אפשר לשלב ⅔ כוס קצפת צמחית + חצי כוס מים (בגלל שהקצפת סמיכה וכבדה יש לשלב עם מים).
כמה זה במידות?
מבקשת לדעת כמויות במ\”ל
תודה
160 מ”ל שמנת צמחית + 120 מ”ל מים.
ניסיתי מה שהצעת אבל לצערי יצאה עוגה מאוד כבדה ושמנונית.
הטעם בסדר ולא מעבר לכך.
פחות מוצלח הפעם…
תודה בכל אופן
צר לי שלא צלח. כנראה ששילוב של קוקוס וקצפת יוצר מרקם כבד ושמנוני.
תודה שחזרת לעדכן.
יש לך תחליף לחלב שיהיה פרווה
אפשר לשים חלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או מים.
את העוגה שומרים במקרר?
על השיש, עטופה בניילון נצמד.
היי,
אפשר מתכון ל תבנית אינגליש אחת ותבנית אחת קוטר 24 ס\’\’מ?
הכמות במתכון אמורה להתאים לתבנית 24. מחצית מהכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד”פ.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אפשר תמתכון?
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס חלב
כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח
כף אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס קוקוס
*קוקוס לפיזור מעל
במקום כף אינסטנג פודינג מה אפשר לשים? תודה
אפשר לשים כף קורנפלור או קמח רגיל.
היי אפרת
מעוניינת להכין את העוגה
יש תחליףל אינסטנט פודינג וניל
טיפה יותר בריא ?
בתודה .
אפשר לשים קורנפלור במקום.
כמה קורנפלור?
2 כפות.
אפשר קמח כוסמין מלא עם שתי כפיות אבקת אפיה? במקום הקמח התופח..
מומלץ לשלב חצי כמות קמח רגיל עם חצי כמות קמח כוסמין מלא כדי לשפר את המרקם.
יש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
היי
ניתן לוותר על תמצית הוניל או יש תחליף אחר ללא אלכוהול?
תודה
אפשר לוותר.
יצא מעולה. תודה על עוד מתכון מנצח.
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת ,
לצערי העוגה יצאה לי עוגת חנק, מה יכולה להיות הסיבה ?
היי אביבית,
באיזו כוס השתמשת?
באיזו תבנית הכנת? כמה זמן אפית?
העוגה תפחה בכלל?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים? ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
בוקר טוב אפרת
רסק תפוחים בכמות זהה לכמות השמן יצא טוב
או שאפשרי להפחית בכמות רסק תפוחי העץ?
ועם קמח כוסמין לבן כמובן או כוסמין 80 אחוז ?
וידוע לי שרבע כוס רסק תפוחי עץ מחליפה ביצה
האם זה אפשרי ליישם גם פה במקום מספר ביצים? (קצת נראה לי הרבה ארבעה)
או להפחית ביצים?
מה דעתך? כדאי לנסות?
תודה ושבוע מצויין לך .
עדיף לשלב רסק עם שמן כדי שהמרקם ייצא מוצלח אבל אם את לא רוצה להשתמש בשמן בכלל אז שימי לא יותר מחצי כוס רסק.
עדיף קמח כוסמין לבן.
כדאי לשים לפחות 2 ביצים גדולות.
תעודת וניל שמתי מיץ תפוזים במקום חלב הפחתתי 1/2 כוס מהקמח ושמתי חצי כוס אינטנד וניל ונגיעות שוקולד יצא מדהים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לשתף
אני מכינה את העוגה הזו אבל במקום חלב אני מוסיפה כוס מיץ תפוזים לדעתי משדרג את הטעם וגם זה פרווה.
תודה רחלי 🙂
שלום אפרת
תענוג של אתר ומתכונים! תודה!
שאלת השאלות: איך אםשר להכין אותה פרוה? מה במקום החלב?!
היי מרים,
במקום חלב אפשר לשים כוס חלב סויה או מיץ תפוזים
יום נפלא
ואם אין לי חלב סויה,שמנת ותפוזים,ישמשהו אחר שאפר לשים?
שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון סחוט ותוסיפי מים עד הסוף.