זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

4 ביצים

¾ כוס (150 ג’) סוכר

¾ כוס (180 מ”ל) שמן

כוס (240 מ”ל) חלב

2 כפיות (10 ג’) תמצית וניל

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח 

2 כפות (20 ג’) אינסטנט פודינג וניל

⅔ כוס (60 ג’) קוקוס

*קוקוס לפיזור מעל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, פודינג וניל וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים את העוגות מהתנור ומפזרים מעל קוקוס.

 

ראו גם
מרק ארטישוק ירושלמימרק ארטישוק ירושלמי
במיה ברוטב עגבניות במיה ברוטב עגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ליטל (18:29 6.05.2022)

אפשרי עם תחליף קמח ללא גלוטן
תמי ? קונדיטור ?כרגיל?
נראה ממש מגרה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 6.05.2022)

היי,
אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל.
בהצלחה!

avatar
$ נועה (19:49 24.01.2022)

שלום אפרת יקרה!
הכנתי את העוגו הללו לשבת ויצא מזה טעים!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 24.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊

avatar
גילי (13:31 17.01.2022)

היי אפרת, האם אפשר להחליף 2 תבניות אינגליש קייק בתבנית בגודל 20*30 ס”מ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 17.01.2022)

היי גילי,
כן, אפשר(:

avatar
גילי (17:23 20.01.2022)

תודה, והאם זמן האפייה יתארך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 20.01.2022)

זמן האפייה עשוי להתארך בדקות בודדות, יש לבדוק אם העוגה אפויה בעזרת שיפוד.

avatar
מזולה סולומון (09:30 12.01.2022)

נראת מעולה העוגה רציתי להוסיף שכבת ריבה מעל ושבבי שקדים
מתי אני מורחת שיכבת ריבה
ומתי מפזרת שבבי שקדים ?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 12.01.2022)

היי,
ריבה ושקדים יכולים לשדרג מאד(:
את הריבה תחממי מעט במיקרוגל ותמרחי על העוגה בעדינות לפני האפייה (מאמינה שתצטרכי כ-6 כפות ריבה), ומעליה פזרי מבלי להשקיע בבלילה את השקדים.

avatar
אורית (17:36 27.10.2021)

שלום אפרת,
רציתי רק לציין שזו אחלה עוגה. ובכללי המתכונים שלך מדהימים.
מאז שהכרתי את האתר שלך אני נעזרת בו רבות.
תודה רבה!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 27.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון❤

avatar
תילי (14:36 22.10.2021)

שלום אפרת,
דבר ראשון, אין מילים…
המתכונים שלך טובים, קלילים וטעימים!!!
אני נהנת מהם ברמות!
(תמיד יוצא כזה מושלםםםם)…
שאלה קטנה,
אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 22.10.2021)

היי תילי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון😊
אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום בחלב (כמובן שהטעם טיפה משתנה).

avatar
סוזן (09:38 6.08.2021)

בוקר טוב! במקום 2 תבניות אינגלייש, אפשר תבנית עגולה? משנה איזה מידה?
וכן, מצטרפת לכל המחמאות – גילינו אותך בקורונה…יותר נכון, בעלי- שלא בשל בחיים!!! וכול מתכון מוצלח;)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 6.08.2021)

היי סוזן,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים❤
מידת התבנית חשובה מאד- 2 אינגליש קייק= תבנית עגולה בקוטר 24.
בהצלחה!

avatar
שחר (17:19 28.05.2021)

שלום אפרת !!
קודם כל רציתי להחמיאא לך ובגדול על המתכונים המושלמים שאת מעלה! מתכונים קלים, פשוטים בלי הרבה מאמץ וטרחה, והטעם – סוף הדרך ! אני כל כך נהנית מהאתר , את פשוט מכניסה חשק גדול להכין, לבשל, לאפות… תודה לך !!! תמשיכי, ותראי הרבה הצלחה.
רציתי לשאול שאלה קטנה:
העוגות שאני אופה בדרך כלל הם יוצאות גבוהות אבל נוצר בקע למעלה לאורך העוגה, אשמח שתסבירי לי למה זה קורה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 28.05.2021)

היי שחר,
איזה כיף לקרוא תגובה כזו, תודה לך על המילים החמות😊
לשאלתך- זו בעיה מאד מאד נפוצה שקורית בעוגות בחושות. אין כל כך דרך למנוע את זה תמיד, אבל עוזר להקפיד על הדברים הבאים:
לנפות את הקמחים לתוך שאר המרכיבים הנוזלים,
לערבב בעדינות רק עד שאחיד (להימנע מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח),
לאפות על מצב חום עליון ותחתון (לא טורבו),
לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!!
להקפיד להכניס את העוגה לתנור מחומם מראש,
ולא להשהות את העוגה אחרי ההכנה ועד להכנסה לתנור.
מקווה שעזרתי😊

avatar
ענאל (14:31 9.04.2021)

יצא לי פשוט מושללםםםם!
הוספתי אח”כ ציפוי של ריבת חלב שהוסיף קצת..
פשוט טעים:)
תודה רבה אפרת:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 9.04.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ענאל🌺

avatar
סהר חנון (09:16 2.06.2021)

וואי זה נשמע טוב!!
מרחת שכבת ריבת חלב ואז פיזרת קוקוס?

avatar
חני קפלן (23:40 4.02.2021)

תודה, יצא מעולה. הכנתי עם חלב אורז.
באמת מלמעלה יצא קצת קריספי ולא נדבק הקוקוס, אז עשיתי אחד עם אבקת סוכר ואהבו מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:11 5.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני

avatar
חן (18:50 24.01.2021)

תודה רבה על מתכונים מעולים קודם כל!!
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה? תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 24.01.2021)

כן אפשר 🙂

avatar
שני (19:37 9.01.2021)

היי אפרת יקרה!
זו פעם שנייה/שלישית שאני מכינה אותה וכל פעם נתקלת ב2 הבעיות הנ”ל:
1. העוגה תמיד מוכנה קודם מלמעלה על גבול הנשרפת אבל באמצע יש לה בקע שלא מוכן והכל עוד רטוב גם בפנים, לוקח לפחות 45 דקות ותמיד מפחדת לשרוף אבל חייבת שתמשיך להיאפות כדי להיות מוכנה.
אציין שמשתמשת בכפית אבקת אפייה על כל כוס קמח רגיל כי אין תופח. והתנור רגיל לא על טורבו.

2. העוגה תמיד יוצאת יבשה עם קראסט טיפה קריספי, אז איך פיזור הקוקוס מעל אמור להיתפס אם זה לא לח?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 9.01.2021)

היי שני,
כמה שאלות כדי שאבין היכן הבעיה:
1. את אופה בתנור או בטוסטר אובן?
2. את מניחה את העוגה על רשת התנור שמונחת במדף השני מלמטה (בתנור)?
3. את אופה על חום עליון ותחתון (שני קווים)?
4. כמה זמן את מחממת את התנור מראש?
5. את מערבבת את הקמח קודם עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
6. את אופה בתבנית אינגליש קייק חד”פ?
*אם החלק העליון יוצא יבש אפשר למרוח אותו במעט מים ואז לפזר את הקוקוס (זה בסדר שהקוקוס לא “נתפס” לגמרי).

avatar
שני (21:31 9.01.2021)

1. תנור
2. לא, במדף האמצעי 🙄
3. כן
4. בערך 10 דקות
5. לא… לא חשבתי שזה קריטי כי ממילא זה עובר מיקסר אחרי
6. אכן אינגליש חד”פ

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 9.01.2021)

2. כנראה שזאת הסיבה. כדי שהעוגה תהיה במרכז התנור יש להניח אותה על הרשת במדף השני מלמטה (במדף האמצעי העוגה נמצאת יותר בחלק העליון).
5. חשוב מאוד לערבב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לבלילה. זה משפיע על תפיחה אחידה של העוגה.

avatar
שני (22:02 9.01.2021)

אנסה את 2 התיקונים לפעם הבאה. תודה אהובה, שבוע טוב! 💜

avatar
נעמי (11:07 8.01.2021)

העוגה יצאה מעולה! תודה רבה!
טיפ- במקום 2 כוסות קמח תופח שמתי 2 כוסות קמח כוסמין 80% ( אפשר גם רגיל) ושקית אבקת אפייה.
בנוסף, במקום חלב שמתי מיץ קלמנטינות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 8.01.2021)

נשמע מעולה נעמי! תודה על הטיפ 🙂
שבת שלום❤️🌸

avatar
לימור (11:26 27.11.2020)

היי אפרת.
אפשר לשים מעל אבקת סוכר (במקום הקוקוס) או שזה יצא מתוק מדי?
תודה רבה שאת קיימת ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 27.11.2020)

היי לימור, אפשר 🙂
שבת שלום❤️

avatar
נועה אלבז (16:23 7.10.2020)

היי אפרת אפשר לא לשים קוקוס בתוך העוגה ולפזר רק מלמעלה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:32 7.10.2020)

כן.

avatar
אלישבע (13:04 27.09.2020)

היי אפרת, המרתי את החלב במיץ תפוזים. אכן עוגה מעולה וטעימה! החזירה אותי לילדות… תודה רבה כל מתכון שלך מתנה במטבח😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
אלישבע (18:51 10.09.2020)

הי אפרת
יש מצב לשים במקום קמח תופח
קמח רגיל עם א. אפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 10.09.2020)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.

avatar
מוריה (09:31 9.09.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להמיר את החלב במים? או בנוזל אחר? כדי לקבל עוגה פרווה.
תודה על האתר הנפלא!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 9.09.2020)

אפשר לשים מים ומומלץ לשלב עם חצי כוס מיץ תפוזים.

avatar
עדן (11:30 13.08.2020)

כל העוגות שלך מהממות והכנתי המון מהן! גם את העוגה הזאת כבר 3 פעמים! את מהממת תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 13.08.2020)

תודה עדן, שמחה לשמוע ❤️

avatar
אגם (00:04 11.08.2020)

אין לי אינגליש קייק אפשר בתבנית בינונית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 11.08.2020)

כן, אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22.
זמן אפיה עשוי להתארך ל40-45 דקות.

avatar
דנית (00:57 11.07.2020)

יצאה נורא, העוגה צונחת ברגע שיוצאת מהתנור, גם אם הקיסם יצא יבש. כדאי אולי לבדוק את המתכון מחדש או לשפר את ההוראות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:04 11.07.2020)

היי דנית,
אם העוגה צנחה לאחר האפיה זה יכול להיות בגלל שפתחת את דלת התנור לפני תום האפיה (לפני שחלפו 30 דקות) או כי העוגה לא היתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה מהתנור.

avatar
לילי (21:28 14.06.2020)

העוגה הכי טעימה שאכלנו. טעמים מאוזנים. אפרת תודה תבורכי. לילי מירושלים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 15.06.2020)

שמחה שאהבתם ❤️
תודה לילי

avatar
יעל (13:36 13.05.2020)

היי
אפשר להחליף את החלב בקצפת צמחית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 13.05.2020)

אני חושבת שבמקום חלב אפשר לשלב ⅔ כוס קצפת צמחית + חצי כוס מים (בגלל שהקצפת סמיכה וכבדה יש לשלב עם מים).

avatar
יעל (15:51 13.05.2020)

כמה זה במידות?
מבקשת לדעת כמויות במ\”ל
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 13.05.2020)

160 מ”ל שמנת צמחית + 120 מ”ל מים.

avatar
יעל (08:18 18.05.2020)

ניסיתי מה שהצעת אבל לצערי יצאה עוגה מאוד כבדה ושמנונית.
הטעם בסדר ולא מעבר לכך.
פחות מוצלח הפעם…
תודה בכל אופן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 18.05.2020)

צר לי שלא צלח. כנראה ששילוב של קוקוס וקצפת יוצר מרקם כבד ושמנוני.
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אלישבע (12:16 7.05.2020)

יש לך תחליף לחלב שיהיה פרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:31 7.05.2020)

אפשר לשים חלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או מים.

avatar
חגית (23:35 30.04.2020)

את העוגה שומרים במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 1.05.2020)

על השיש, עטופה בניילון נצמד.

avatar
ספיר (20:59 24.04.2020)

היי,
אפשר מתכון ל תבנית אינגליש אחת ותבנית אחת קוטר 24 ס\’\’מ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 25.04.2020)

הכמות במתכון אמורה להתאים לתבנית 24. מחצית מהכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד”פ.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

avatar
ספיר (23:11 25.04.2020)

אפשר תמתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 26.04.2020)

2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס חלב
כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח
כף אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס קוקוס
*קוקוס לפיזור מעל

avatar
ספיר (21:57 27.04.2020)

במקום כף אינסטנג פודינג מה אפשר לשים? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

אפשר לשים כף קורנפלור או קמח רגיל.

avatar
עינת (11:43 31.03.2020)

היי אפרת

מעוניינת להכין את העוגה

יש תחליףל אינסטנט פודינג וניל

טיפה יותר בריא ?
בתודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 31.03.2020)

אפשר לשים קורנפלור במקום.

avatar
ביאנה (17:32 24.04.2020)

כמה קורנפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 24.04.2020)

2 כפות.

avatar
מילי (12:45 6.03.2020)

אפשר קמח כוסמין מלא עם שתי כפיות אבקת אפיה? במקום הקמח התופח..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 6.03.2020)

מומלץ לשלב חצי כמות קמח רגיל עם חצי כמות קמח כוסמין מלא כדי לשפר את המרקם.
יש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.

avatar
עינת (08:28 28.02.2020)

היי

ניתן לוותר על תמצית הוניל או יש תחליף אחר ללא אלכוהול?

תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:39 28.02.2020)

אפשר לוותר.

avatar
רותם (20:35 27.02.2020)

יצא מעולה. תודה על עוד מתכון מנצח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אביבית (08:25 27.02.2020)

הי אפרת ,
לצערי העוגה יצאה לי עוגת חנק, מה יכולה להיות הסיבה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 27.02.2020)

היי אביבית,
באיזו כוס השתמשת?
באיזו תבנית הכנת? כמה זמן אפית?
העוגה תפחה בכלל?
יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים? ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

avatar
עינת (10:30 16.02.2020)

בוקר טוב אפרת

רסק תפוחים בכמות זהה לכמות השמן יצא טוב
או שאפשרי להפחית בכמות רסק תפוחי העץ?

ועם קמח כוסמין לבן כמובן או כוסמין 80 אחוז ?

וידוע לי שרבע כוס רסק תפוחי עץ מחליפה ביצה

האם זה אפשרי ליישם גם פה במקום מספר ביצים? (קצת נראה לי הרבה ארבעה)
או להפחית ביצים?
מה דעתך? כדאי לנסות?

תודה ושבוע מצויין לך .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:55 17.02.2020)

עדיף לשלב רסק עם שמן כדי שהמרקם ייצא מוצלח אבל אם את לא רוצה להשתמש בשמן בכלל אז שימי לא יותר מחצי כוס רסק.
עדיף קמח כוסמין לבן.
כדאי לשים לפחות 2 ביצים גדולות.

avatar
Suli (14:55 14.02.2020)

תעודת וניל שמתי מיץ תפוזים במקום חלב הפחתתי 1/2 כוס מהקמח ושמתי חצי כוס אינטנד וניל ונגיעות שוקולד יצא מדהים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 14.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לשתף

avatar
רחלי (13:30 13.02.2020)

אני מכינה את העוגה הזו אבל במקום חלב אני מוסיפה כוס מיץ תפוזים לדעתי משדרג את הטעם וגם זה פרווה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 14.02.2020)

תודה רחלי 🙂

avatar
מרים (09:04 13.02.2020)

שלום אפרת
תענוג של אתר ומתכונים! תודה!
שאלת השאלות: איך אםשר להכין אותה פרוה? מה במקום החלב?!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 13.02.2020)

היי מרים,
במקום חלב אפשר לשים כוס חלב סויה או מיץ תפוזים
יום נפלא

avatar
דנה ברכה אמסלם (19:23 27.02.2020)

ואם אין לי חלב סויה,שמנת ותפוזים,ישמשהו אחר שאפר לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.02.2020)

שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון סחוט ותוסיפי מים עד הסוף.

לקריאת כל התגובות