שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

רבע כוס (50 ג’) סוכר (*מי שאוהב מתוק – כדאי להגדיל לשליש/חצי כוס סוכר)

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

כוס דלעת מגורדת בפומפיה דקה, עם הנוזלים (145 גרם)

3 כפות (30 מ”ל) מים

כוס (140 ג’) קמח לבן (או חצי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח לבן)

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

חצי כפית אבקת קינמון

שליש כפית ג’ינג’ר (זנגביל) טחון (לא חובה)

שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון וג’ינג’ר טחון.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים, שמן, דלעת, 3 כפות מים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות קולורבי וירקלביבות קולורבי וירק
חטיפי עוף חטיפי עוף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרה רחל (11:15 22.12.2023)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים.
רציתי לשאול – האם אפשר להחליף את הסוכר בתרכיז תפוחים טבעי?
ואם כן , כמה לשים?

שוב תודה 💜

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 22.12.2023)

האמת שלא יצא לי לנסות להשתמש בתרכיז תפוחים טבעי לצורך המתקה.
תנסי לשים רבע כוס. מניחה שהעוגה תצא במתיקות מעודנת.

avatar
שרה רחל (23:09 23.12.2023)

הכנתי עם תרכיז תפוחים טבעי, וקמח מלא (בלבד)
ויצא אוורירי וטעים!! אני סופר מרוצה
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:44 24.12.2023)

תודה שחזרת לעדכן💜

avatar
ויקטור (10:00 11.05.2023)

עוגה מצוינת .אחת המוצלחות במתכונים. יש לה ביקוש שבועי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 11.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
טובה (17:24 4.09.2022)

הי אפרת,
אפשר לטחון את הדלעת במעבד מזון במקום לגרר בפומפיה, במטרה לקבל מרקם חלק יותר?
בנוסף, אפשר להחליף את האגוזים בפצפוצי שוקולד?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:10 4.09.2022)

לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא… יתכן שיצא מוצלח אך המרקם ישתנה ויהיה יותר “כבד” ופחות עוגתי.
אם את מנסה כדאי לשים חצי כוס מחית דלעת.
אפשר להשתמש בפצפוצי שוקולד במקום אגוזים.

avatar
חן (23:00 30.12.2021)

היי אפרת,
יש לי רק מחית של דלעת ולא דלעת טריה ואני רוצה גם לשלב גזר. אפשר לעשות חצי כוס גזר מגורד וחצי כוס מחית דלעת? או אולי יותר גזר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 31.12.2021)

היי חן,
אני מניחה שאפשר לשלב חצי כוס מחית דלעת + חצי כוס גזר מגורד. לא מומלץ להוסיף יותר מכך.
בהצלחה!

avatar
איריס (11:10 23.10.2021)

אם מגדילים את הכמות ב 50%, זמן האפיה גם כן גדל ב 50%?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 23.10.2021)

לא, זמן האפייה לא אמור להשתנות(:

avatar
חווי (13:09 29.08.2021)

הי
האם צריך את הסוכר למרקם או שאני יכולה לשים תחליף מלאכותי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 29.08.2021)

היי חוי,
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף מלאכותי (כמו סוכר/ סוויטאנגו וכדומה), יתכן שינוי במרקם.

avatar
יבגניה (10:26 12.08.2021)

שלום אפרת.
אני רוצה לעשות יעוגה בתבנית עגולה, קוטר 24, האם צריך להכפיל כמויות?

תודה רבה. 🌷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 12.08.2021)

היי יבגניה,
לכמות כפולה מתאימה תבנית 24 או 2 אינגליש קייק.
בהצלחה!

avatar
מיכל (10:11 21.05.2021)

הי אפרת, נראה לך מתאים להוסיף צימוקים לעוגה? (במקום אגוזים שאני לא אוהבת). תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 21.05.2021)

היי מיכל,
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף צימוקים (כחצי כוס), זה ישדרג את העוגה😊

avatar
עינת (15:21 14.02.2021)

היי אפרת
עוד מעט העוגה בתנור
רק מספר שאלות שמתלבטת
1 האם רצוי לשים את תבנית הפיירקס על הרשת או אפשרי להניח את תבנית הזכוכית על התבנית הענקית של התנור בשלב האמצעי (יש לי 5 שלבים- מחזיקי תבנית סורגים |)
2 האם זה משנה אם אוסיף את הנוזלים לקערת הקמח ולא את קערת הקמח לקערת הנוזלים?
3. האם יש צורך לסחוט את הדלעת המגוררת לפני שמכניסה לקערת הנוזלים?
4. האם הכרחי לשמן את נייר האפייה או ניתן לוותר?
בתודה רבה רבה .
ויום נפלא .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 14.02.2021)

היי עינת,
1. על הרשת. לא מומלץ על תבנית.
2. עדיף להוסיף את הקמח לקערת הנוזלים. באופן הזה מערבבים פחות זמן ואז העוגה לא יוצאת דחוסה.
3. אין לסחוט. הנוזלים טובים לעוגה.
4. לא חובה.

avatar
אלי (20:48 30.11.2020)

היי אפרת האם אפשר להוסיף יוגורט או גבינה או שמנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 30.11.2020)

את יכולה להוסיף חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל)

avatar
מילנה (11:48 22.07.2020)

אפשר לוותר על אגוזי המלך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 22.07.2020)

כן אפשר.

avatar
גליה (09:07 5.04.2020)

💚

avatar
גליה (11:05 4.04.2020)

היי אפרת, בסוף אני מכינה את העוגה היום, ואין לי 4 ביצי m לשתי עוגות, רק ביצי L. מה לעשות? עם כמה ביצים להשתמש לשתי אינגליש? תודה רבה והמשך יום טוב!🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 4.04.2020)

3 ביצים L.

avatar
גליה (08:34 3.04.2020)

תודה אהובה! רק בריאות! אני אשלח לך אחר כך בתמונה איך יצאה העוגה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 3.04.2020)

❤️

avatar
גליה (20:24 2.04.2020)

מהם הכמויות לשתי תבניות אינגליש קייק, והאם אפשר לוותר על הסודה לשתייה עם הקמח התופח והג׳ינג׳ר בתוך המתכון? מתנצלת על השעה המאוחרת… בטח את עם ילדים בבית…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 2.04.2020)

כמות ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (בלי סודה לשתיה והג’ינג’ר):
4 ביצים M
חצי כוס סוכר (אפשר להגדיל ל⅔ כוס)
⅔ כוס שמן
2 כוסות דלעת מגורדת בפומפיה דקה, עם הנוזלים
רבע כוס מים
2 כוסות קמח תופח
כפית אבקת קינמון
⅔ כוס אגוזי מלך קצוצים

avatar
גליה (20:18 2.04.2020)

עוד שאלה: אפשר לשים קמח תופח במקום הקמח כוסמין/לבן? שוב תודה, אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 2.04.2020)

כן, אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.

avatar
גליה (20:16 2.04.2020)

היי אפרת יקרה, ערב טוב, מה שלומך? האם צריך לרכך את הדלעת לפני במים בסיר ורק אז לגרר?(כי ככל הידוע לך, דלעת זה ירק קשה, וראיתי כל מיני מתכונים אחרים שממליצים לרכך ראשית את הדלעת, ורק אז לגרר אותה לתוך בלילת העוגה.) מה את אומרת? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 2.04.2020)

היי גליה 🙂
אין צורך לרכך את הדלעת לפני ההכנה. דווקא חשוב שהיא תהיה טריה עם הנוזלים שבה.
אל דאגה, לאחר אפיה היא מתרככת.

avatar
רחלי (11:34 2.04.2020)

יש לי רק קמח תופח.. אפשר להשתמש בכוס קנח תופח ולהוריד את האבקת אפי. והאם אצטרך גם סודה לשתיה עם הקמח התופח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 2.04.2020)

אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה.

avatar
רחלי (15:29 2.04.2020)

תודה רבה! אני משתמשת המון במתכונים המעולים שלך! תבורכי! חג שמח!

avatar
ורד (11:02 21.10.2019)

יש לי ביצים מדיום, מה לעשות? זה מספיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 21.10.2019)

כן. שימי 2 ביצים.

avatar
ענת (21:56 14.09.2019)

הי יש חלופה לביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 16.09.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.
אם בכל זאת את רוצה לנסות מצורף לינק לתחליפי ביצים.

avatar
צבי (16:00 22.08.2019)

דלורית אפשרית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 22.08.2019)

אפשר אבל מאחר והדלורית לא מתוקה כמו הדלעת כדאי לשים שליש או חצי כוס סוכר.

avatar
יעל (20:12 11.08.2019)

הכנתי כמו שכתוב, עם חצי כוסמין 80% מלא, ויצא מאוד טעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 11.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל

avatar
אורלי (16:00 29.07.2019)

אפשר להשתמש במחית דלעת ואם כן כמה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:34 30.07.2019)

היי אורלי,
אני לא יודעת, לא ניסיתי. בגלל שזו מחית זה עלול לשנות את המרקם.
אם את מנסה אז לדעתי לא כדאי לשים יותר מחצי כוס.

avatar
מיטל (20:12 24.07.2019)

עשיתי ויצא נהדר!! אפשר לעשות כמאפינס? ואם כן, צריך לשנות משהו?

תודה מראש,

מיטל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:01 25.07.2019)

כן, אפשר להכין כמאפינס. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

avatar
גליה (20:42 18.07.2019)

היי, מה נשמע אפרת? האם סירופ מייפל יכול להוות תחליף לסוכר? תודה ענקית!🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 18.07.2019)

היי גליה 🙂
לדעתי אפשר להמיר בסירופ מייפל באותה כמות.

avatar
מרב (05:30 18.07.2019)

אפרת, לדעתך המתכון יילך עם בטטה מגוררת?
תודה מראש על תשובתך – ועל אתר משובח ושימושי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 18.07.2019)

כן, זה אמור לעבוד גם עם בטטה 🙂

avatar
רעות (10:54 11.07.2019)

והאם ניתן להכפיל כמויות??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 11.07.2019)

כן.

avatar
רעות (10:53 11.07.2019)

היי,
יש לי דלעת במקפיא, האם ניתן להשתמש בה?

תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 11.07.2019)

אני מניחה שכן (לא ניסיתי).

לקריאת כל התגובות