זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
רבע כוס (50 ג’) סוכר (*מי שאוהב מתוק – כדאי להגדיל לשליש/חצי כוס סוכר)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כוס דלעת מגורדת בפומפיה דקה, עם הנוזלים (145 גרם)
3 כפות (30 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח לבן (או חצי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח לבן)
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
שליש כפית ג’ינג’ר (זנגביל) טחון (לא חובה)
שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון וג’ינג’ר טחון.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים, שמן, דלעת, 3 כפות מים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת
תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים.
רציתי לשאול – האם אפשר להחליף את הסוכר בתרכיז תפוחים טבעי?
ואם כן , כמה לשים?
שוב תודה 💜
האמת שלא יצא לי לנסות להשתמש בתרכיז תפוחים טבעי לצורך המתקה.
תנסי לשים רבע כוס. מניחה שהעוגה תצא במתיקות מעודנת.
הכנתי עם תרכיז תפוחים טבעי, וקמח מלא (בלבד)
ויצא אוורירי וטעים!! אני סופר מרוצה
תודה רבה רבה
תודה שחזרת לעדכן💜
עוגה מצוינת .אחת המוצלחות במתכונים. יש לה ביקוש שבועי.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת,
אפשר לטחון את הדלעת במעבד מזון במקום לגרר בפומפיה, במטרה לקבל מרקם חלק יותר?
בנוסף, אפשר להחליף את האגוזים בפצפוצי שוקולד?
תודה!
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא… יתכן שיצא מוצלח אך המרקם ישתנה ויהיה יותר “כבד” ופחות עוגתי.
אם את מנסה כדאי לשים חצי כוס מחית דלעת.
אפשר להשתמש בפצפוצי שוקולד במקום אגוזים.
היי אפרת,
יש לי רק מחית של דלעת ולא דלעת טריה ואני רוצה גם לשלב גזר. אפשר לעשות חצי כוס גזר מגורד וחצי כוס מחית דלעת? או אולי יותר גזר?
תודה!
היי חן,
אני מניחה שאפשר לשלב חצי כוס מחית דלעת + חצי כוס גזר מגורד. לא מומלץ להוסיף יותר מכך.
בהצלחה!
אם מגדילים את הכמות ב 50%, זמן האפיה גם כן גדל ב 50%?
לא, זמן האפייה לא אמור להשתנות(:
הי
האם צריך את הסוכר למרקם או שאני יכולה לשים תחליף מלאכותי ?
היי חוי,
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף מלאכותי (כמו סוכר/ סוויטאנגו וכדומה), יתכן שינוי במרקם.
שלום אפרת.
אני רוצה לעשות יעוגה בתבנית עגולה, קוטר 24, האם צריך להכפיל כמויות?
תודה רבה. 🌷
היי יבגניה,
לכמות כפולה מתאימה תבנית 24 או 2 אינגליש קייק.
בהצלחה!
הי אפרת, נראה לך מתאים להוסיף צימוקים לעוגה? (במקום אגוזים שאני לא אוהבת). תודה!
היי מיכל,
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף צימוקים (כחצי כוס), זה ישדרג את העוגה😊
היי אפרת
עוד מעט העוגה בתנור
רק מספר שאלות שמתלבטת
1 האם רצוי לשים את תבנית הפיירקס על הרשת או אפשרי להניח את תבנית הזכוכית על התבנית הענקית של התנור בשלב האמצעי (יש לי 5 שלבים- מחזיקי תבנית סורגים |)
2 האם זה משנה אם אוסיף את הנוזלים לקערת הקמח ולא את קערת הקמח לקערת הנוזלים?
3. האם יש צורך לסחוט את הדלעת המגוררת לפני שמכניסה לקערת הנוזלים?
4. האם הכרחי לשמן את נייר האפייה או ניתן לוותר?
בתודה רבה רבה .
ויום נפלא .
היי עינת,
1. על הרשת. לא מומלץ על תבנית.
2. עדיף להוסיף את הקמח לקערת הנוזלים. באופן הזה מערבבים פחות זמן ואז העוגה לא יוצאת דחוסה.
3. אין לסחוט. הנוזלים טובים לעוגה.
4. לא חובה.
היי אפרת האם אפשר להוסיף יוגורט או גבינה או שמנת?
את יכולה להוסיף חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל)
אפשר לוותר על אגוזי המלך?
כן אפשר.
💚
היי אפרת, בסוף אני מכינה את העוגה היום, ואין לי 4 ביצי m לשתי עוגות, רק ביצי L. מה לעשות? עם כמה ביצים להשתמש לשתי אינגליש? תודה רבה והמשך יום טוב!🙂
3 ביצים L.
תודה אהובה! רק בריאות! אני אשלח לך אחר כך בתמונה איך יצאה העוגה.
❤️
מהם הכמויות לשתי תבניות אינגליש קייק, והאם אפשר לוותר על הסודה לשתייה עם הקמח התופח והג׳ינג׳ר בתוך המתכון? מתנצלת על השעה המאוחרת… בטח את עם ילדים בבית…
כמות ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (בלי סודה לשתיה והג’ינג’ר):
4 ביצים M
חצי כוס סוכר (אפשר להגדיל ל⅔ כוס)
⅔ כוס שמן
2 כוסות דלעת מגורדת בפומפיה דקה, עם הנוזלים
רבע כוס מים
2 כוסות קמח תופח
כפית אבקת קינמון
⅔ כוס אגוזי מלך קצוצים
עוד שאלה: אפשר לשים קמח תופח במקום הקמח כוסמין/לבן? שוב תודה, אפרת!
כן, אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
היי אפרת יקרה, ערב טוב, מה שלומך? האם צריך לרכך את הדלעת לפני במים בסיר ורק אז לגרר?(כי ככל הידוע לך, דלעת זה ירק קשה, וראיתי כל מיני מתכונים אחרים שממליצים לרכך ראשית את הדלעת, ורק אז לגרר אותה לתוך בלילת העוגה.) מה את אומרת? תודה רבה!
היי גליה 🙂
אין צורך לרכך את הדלעת לפני ההכנה. דווקא חשוב שהיא תהיה טריה עם הנוזלים שבה.
אל דאגה, לאחר אפיה היא מתרככת.
יש לי רק קמח תופח.. אפשר להשתמש בכוס קנח תופח ולהוריד את האבקת אפי. והאם אצטרך גם סודה לשתיה עם הקמח התופח?
אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה.
תודה רבה! אני משתמשת המון במתכונים המעולים שלך! תבורכי! חג שמח!
יש לי ביצים מדיום, מה לעשות? זה מספיק?
כן. שימי 2 ביצים.
הי יש חלופה לביצים?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אם בכל זאת את רוצה לנסות מצורף לינק לתחליפי ביצים.
דלורית אפשרית?
אפשר אבל מאחר והדלורית לא מתוקה כמו הדלעת כדאי לשים שליש או חצי כוס סוכר.
הכנתי כמו שכתוב, עם חצי כוסמין 80% מלא, ויצא מאוד טעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
אפשר להשתמש במחית דלעת ואם כן כמה כמות?
היי אורלי,
אני לא יודעת, לא ניסיתי. בגלל שזו מחית זה עלול לשנות את המרקם.
אם את מנסה אז לדעתי לא כדאי לשים יותר מחצי כוס.
עשיתי ויצא נהדר!! אפשר לעשות כמאפינס? ואם כן, צריך לשנות משהו?
תודה מראש,
מיטל
כן, אפשר להכין כמאפינס. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
היי, מה נשמע אפרת? האם סירופ מייפל יכול להוות תחליף לסוכר? תודה ענקית!🙂
היי גליה 🙂
לדעתי אפשר להמיר בסירופ מייפל באותה כמות.
אפרת, לדעתך המתכון יילך עם בטטה מגוררת?
תודה מראש על תשובתך – ועל אתר משובח ושימושי!
כן, זה אמור לעבוד גם עם בטטה 🙂
והאם ניתן להכפיל כמויות??
כן.
היי,
יש לי דלעת במקפיא, האם ניתן להשתמש בה?
תודה 🙂
אני מניחה שכן (לא ניסיתי).