זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
4 ביצים
¾ כוס (150 ג’) סוכר חום
¾ כוס (150 ג’) שמן
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
¾ כוס (95 ג’) קמח מלא
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפייה
כפית (5 ג’) אבקת סודה לשתייה
כפית גדושה (3 ג’) אבקת קינמון
1 כף (16 ג’) טחינה גולמית (לא חובה)
2.5 כוסות גזר מגורד דק (כ-5 גזרים בינוניים)
1 כוס (100 ג’) אגוזי מלך קצוצים
*כרבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס- רצוי מעל 60% קקאו (לא חובה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר הבא: קודם את הביצים, השמן הסוכר והטחינה. אח”כ את תערובת הקמח ובסוף מוסיפים את הגזר, האגוזים והשוקולד צ’יפס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
עוגת גזר בחושה, מתכון לעוגת גזר, עוגת גזר מתכון, עוגת גזר קלה, עוגת גזר קלה להכנה
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הכנתי לשבת עם מספר שינויים:
הכנתי חצי מהכמות (לאינגליש קייק אחד)
המרתי לקמח תמי תופח (כדי שיהיה ללא גלוטן)
הפחתתי את כמות הסוכר החום והוספתי קצת מייפל
במקום אגוזים שמתי בערך 70 גרם קמח שקדים
יצא מעולה, ואפילו תינוקת שלי, שפעם ראשונה אני נותנת לה עוגה – מאוד נהנתה
תודה רבה ושבוע טוב.
שמחה שיצא מוצלח:)
תודה שחזרת לשתף!
בס”ד
שלום אפרת,
קודם כל תודה על האתר הנהדר.
1. האם זמן האפייה המצוין במתכון מותאם לשתי התבניות בתנור בו זמנית או לכל תבנית בנפרד ?
2. האם זמן האפייה משתנה במידה ומכינים את הכמות שבמתכון בתבנית אחת ?
תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכונים באתר(:
1. זה לא משנה- הזמן זהה בשני המקרים כל עוד התבנית שמשתמשים בה היא אינגליש קייק.
2. כן, בתבנית גדולה יותר זמן האפייה עשוי להתארך. אם מכינים בתבנית אחת זמן האפייה יהיה בערך 40-50 דקות (בכל מקרה כדאי לבדוק עם שיפוד שהעוגה אפויה).
שנה טובה🌺
היי אפרת האם אני יכול להחליף גם את הקמח הלבן והקמח הרגיל לקמח כוסמין לבן? ואם כן האם זה משתנה מבחינת הכמויות?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן ללא שינוי נוסף.
שלום אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך משתמשת באתר באופן קבוע .
אני אופה חצי מהמתכון באינגליש קייק אחת
יש לי רק סוכר חום כהה כמה לשים?
יש לי גם מייפל כדאי לשלב חצי וחצי ?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
לתבנית אינגליש קייק אחת שימי שליש כוס סוכר.
עדיף לא לשלב מייפל אם יש לך סוכר בכמות הדרושה לעוגה.
תודה רבה תבורכי מפי עליון (:
סליחה שמעדכנת לאחר שנתיים שמכינה את המתכון המנצח הזה.
הוא פשוט מעולה! תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף❤
יש לזה טעם של גזר?????
כן
הי, האם אפשר להכין בקערה? אין לי מיקסר ואני לא יודעת איזה עוגות לא חייבות אותו. מה הכלל המנחה?
אני נשואה טריה ומבשלת מהאתר שלך ויוצאים דברים טעימים ב”ה, תודה לך!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אין בעיה להכין ללא מיקסר, ידנית.
באופן כללי עוגות בחושות (שלא מחייבות הקצפת חלבונים) אפשר להכין ללא מיקסר.
סוכר חום כהה גם יכול להתאים?
היי הודיה,
גם סוכר חום מתאים, המרקם עשוי להשתנות מעט(:
היי, אפשר לוותר על הקינמון? נתקעתי בלי…
כן אפשר גם בלי(:
היי אפרת,
יש לך רעיונות לציפוי לעוגה? או מה הולך לפזר מלמעלה
היי,
אפשר להכין קרם, או גנאש או פשוט לפזר אבקת סוכר מעל😊
העוגה יצאה ממש טעימה אבל האגוזי מלך השחירו באפייה- מה יכולה להיות הסיבה לכך?
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
יכול להיות שקצצת את האגוזים יחסית דק, ולכן הם הספיקו להשחיר באפייה.
עוד סיבה שיכולה אולי להיות- שהאגוזים לא היו טריים מספיק, במצב כזה יש נטייה להשחיר באפייה.
מקווה שעזרתי😊
תודה רבה 🙂
אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי קמח לבן, רק כוסמין 80% וגם לא סכר חום.
אפשר להכין בכל זאת? במה להחליף?
והטם אפשר כמויות לתבנית אחת?
היי הודיה,
את יכולה להשתמש בקמח כוסמין. אפשר להשתמש בסוכר לבן או אם אין לך- בחצי כוס דבש.
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, 2/3 כוס קמח כוסמין, חצי כפית אבקת אפיה, חצי כפית אבקת סודה לשתיה, חצי כפית אבקת קינמון, כף טחינה גולמית (לא חובה), 2 גזרים בינוניים (זה יוצא כ-200 גרם), 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, 2-3 כפות שוקולד צ’יפס (לא חובה).
יצא נדיר נדיר נדיר
אין על המתכונים שלך !!
תודה אפרת
איזה כיף שאהבת! שבת שלום🌺
בס”ד
אמאלהההה איזה טעים. עשיתי אינגליש קייק אחת עם קמח כוסמין מלא. הוספתי תפוח מתוק קטן ושמתי ממש מעט סוכר ושתי כפות דבש ויצא אליפות. תודה רבה אפרת יקרה השם יברך אותך
נשמע מעולה😍
שמחה לקרוא שאהבת שמרית
לילה נפלא❤️
האם ניתן להמיר לשמן קוקוס?
כן אפשר.
כמה לשים במקום השמן?
⅔ כוס שמן קוקוס נוזלי.
עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר!! טעימה מאוד , כמו כל המתכונים באתר.
תודה רבה אפרת!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה
היי 🙂
מתכון מעולה
רציתי לדעת כמה ימים ניתן לשמור את העוגה ? (עשיתי אתמול והיום האגוזים היו בצבע שחור)
תודה
העוגה נשמרת כ-3 ימים, עטופה היטב בניילון נצמד.
*השתמשת באגוזי מלך טבעיים?
כן השתמשתי באגוזי מלך טבעיים
מוזר. לא נתקלתי בתופעה כזאת.
תודה על המענה המהיר והמקצועי 🙂 יכול להיות בגלל ששמתי במקרר?
עדיין זה לא אמור לגרום לאגוז להשחיר.
היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר לשים פחות סוכר? מנסה קצת להרזות (:.
היי דניאלה,
אפשר להפחית את כמות הסוכר בשליש או חצי. העוגה תמצא במתיקות מעודנת.
אפרת שלום,
כמה שאלות בנוגע לעוגה:
1. האם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת או לשתי תבניות?
2. יש לי רק קמח תופח. האם ניתן להמיר את הכמות של הקמח המלא בקמח תופח? כלומר, 1/2 כוס ועוד 3/4.
3. אין לי סודה לשתייה. מה לשים במקום?
4. ושאלה אחרונה, לא קשורה למתכון: לאחר שפתחתי שקית סודה לאפייה, איך ניתן לשמור על טריות?
תודה מראש,
שנה טובה,
עימת
1. שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
2. כן, שימי סה”כ כוס וחצי קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה (בגלל שזה קמח לבן יש לשים יותר).
3. אפשר לוותר.
4. יש לסגור את השקית ולשמור בארון מטבח (עד לתאריך התפוגה שמצוין על האריזה).
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
היי אפרת
מתכונת להכין את העוגה לילדיי הפעוטים האם מייפל , סילאן סוכר חום אפשרי ואם כן כמה לשים מכל אחד מהם כמה רצוי?
תודות יום נפלא .
אפשר לשים חצי כוס סוכר חום ושליש כוס מייפל.
הי אפרת היקרה,
יש לי קמח שמרים 30% קמח חיטה מלא,
זה טוב?
אם כן כמה לשים?
היי 🙂
בעוגות בחושות יש להשתמש בקמח מלא רגיל. קמח שמרים מתאים למאפים ועוגות שמרים כמו אלה:עוגת שמרים ושוקולד או שבלולי קינמון
אה אוקי, תודה
אז אם אני שמה רק קמח רגיל, כמה לשים?
אין לי קמח חלא
סה”כ כוס ורבע קמח רגיל.
הי אפרת,
אפשר לשאול מה התרומה של הטחינה לעוגה? כדי שאוכל להחליט אם להוסיף או לוותר.
תודה 🙂
הטחינה מוסיפה מעט טעם ומרקם יותר לח.
חייבת לציין שזה טעים גם בלי הטחינה. לשיקולך 🙂
בסוף לא הצלחתי להחליט אם לשים או לוותר אז הלכתי על האמצע: לשים חצי כמות 🙂
יצא לי ממש טעים, תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי
זאת העוגה הקבועה אצלי
אבל נתקעתי עם 2 גזרים
אפשר עדיין להכין?
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת.
ערב טוב אפרת,
האם ניתן לוותר על האגוזים?
האם זה מדנה משהו מבחינת כמויות בעוגה?
תודה,
עינת
אפשר לוותר על האגוזים. אין שינוי.
יום מקסים
עוגה קלה ונפלאה. תודה לך. הפכה לבת בית בביתנו. החלפנו את הקמח לקמח כוסמין והיא רכה ונהדרת.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירית ושנה טובה!
אפשר מתכון לתבנית 26 עגולה בבקשה?
היי סיגל,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר חום/לבן
כוס שמן + 2 כפות
כוס קמח רגיל
כוס קמח מלא
2 כפיות מלאות אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית וחצי אבקת קינמון
כף וחצי טחינה גולמית (לא חובה)
3+1/4 כוסות גזר מגורד דק (כ-6 גזרים בינוניים)
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים
*כחצי כוס שוקולד צ’יפס רצוי מעל 60% קקאו (לא חובה)
עוגה שני ראית מדהים. האם במקום אגוזים ניתן לשים צימוקים. במקום קמח מלא כמה לשים קמח תופח. תודה נהנית בכל שבוע ….ומצפה לו..
אפשר לשים צימוקים במקום האגוזים (או בנוסף). ממליצה לשים בסביבות חצי כוס עד 3/4 כוס צימוקים.
במקום קמח מלא + קמח רגיל + אבקת אפיה אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח.
היי, אני בכיוון להכין את העוגה, נראית ממש לענין.
יש לנו רק קמח מלא (גם כוסמין אין).
יש לך אולי רעיון אחר בתרכובת של העוגה בשביל שהיא לא תצא דחוסה?
אולי פחות קמח?
בתודה מראש!
היי שי,
חוץ מלנפות את הקמח לפני השימוש אין לי רעיון אחר.
בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שהעוגה תצא קצת דחוסה אבל עדיין טעימה.
עוגה מדהימה, טעימה מאוד וכל כך בריאה.
השתמשתי בקמח כוסמין מלא, בשמן קוקוס וויתרתי על השוקולד. העוגה יצאה אורירית ורכה. מושלמת.
עוד מתכון מנצח שלך. אפרת תודה רבה על מתכונים מצוינים וקלים להכנה, שבת שלום.
נשמע מעולה 🙂
תודה טלי ושבת שלום
העוגה מעולה.זכתה למחמאות רבות.השתמשתי בכוס ורבע קמח כוסמין מלא וללא שוקולד צ’יפס.
תודה אורנה, שמחה לשמוע 🙂
הי
נראה מאוד טעים
אפשר להכין כמאפינס?
מה כמות הקמח מלא לתבנית אחת של אינגליש קייק?
תודה
היי נדין,
אפשר להכין כמאפינס ואז זמן האפיה בטח יתקצר ל 25-30 דקות.
אם את רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת אלה הכמויות:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
רבע כוס קמח רגיל
שליש כוס + כף קמח מלא
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
כפית גדושה טחינה גולמית (לא חובה)
2 גזרים בינוניים מגורדים
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
2-3 כפות שוקולד צ’יפס
בהצלחה 😉
תודה רבה יצא מעולה
שמחה לשמוע נדין 🙂
אין לי סודה לשתייה מה לשים במקום
היי חיה,
שימי עוד חצי כפית שטוחה אבקת אפיה בנוסף לכפית שרשומה.
שאלונת,
לתבנית אינגליש קייק רשמת חצי כוס סוכר
איך אפשר לעשות את זה יותר בריא?
אפשר לשים אולי סירופ אגבה וסוכר חום ואיך מבחינת הכמויות? כי אמרת שעדיף גם סוכר בעוגות וחשוב שתהיה סוג של מתיקות
כדאי לשים סוכר בעוגות מאחר והסוכר תורם לרכות ולאווריריות העוגה ובנוסף הוא משמש כמו סוג של חומר משמר והעוגה נשארת טריה יותר זמן.
לדעתי אם את מכינה באינגליש קייק אחת כדאי לשים רבע כוס סוכר חום ורבע כוס סירופ אגבה.
הי אפשר להשתמש בסוכר קנים ורק קמח מלא
היי,
עם קמח מלא בלבד העוגה תצא מעט דחוסה. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר להשתמש רק בו.
אין בעיה להשתמש בסוכר קנים.
ערב נעים 🙂
האם אפשר לשים משהו אחר במקום הסוכר? כמו הסירופ אגבה או דבש או סילאן?
היי,
אני ממליצה בעוגות לשלב בין סוכר לסירופ אגבה. נגיד לשים שליש כוס סוכר וחצי כוס סירופ אגבה (אם את אוהבת יותר מתוק שימי אפילו 2/3 כוס סירופ אגבה).
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא?
איך זה מבחינת הכמויות אם אני עושה בתבנית אינגליש קייק אחת?
וכמה גרם זה הגזר לתבנית אחת?
תודה
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, 2/3 כוס קמח כוסמין, חצי כפית אבקת אפיה, חצי כפית אבקת סודה לשתיה, חצי כפית אבקת קינמון, כף טחינה גולמית (לא חובה), 2 גזרים בינוניים (זה יוצא כ-200 גרם), 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, 2-3 כפות שוקולד צ’יפס (לא חובה).
הי
איזה תבנית אפשר במקום שני אינגליש?
תודה!
היי,
תבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22.
בוקר טוב
אני מעונינת להכין את העוגה אבל בלי האגוזים, אפשרי?
מה זה העיגולים החומים” שבעוגה שלך בתמונה?
תודה!
היי הדר,
אין בעיה לוותר על האגוזים.
העיגולים החומים זה שילוב של שוקולד צ’יפס ואגוזים.
יום מקסים 🙂
היי,
אם אני שמה קמח לבן, כי אין לי כרגע קמח מלא, להישאר עם אותן הכמויות? או לשים כוס קמח לבן? תודה.
היי אפרת,
שמי סה”כ כוס ושליש קמח לבן. לגבי אבקת אפיה- שמי כפית גדושה.
יום נפלא 🙂
אם אין לי בבית קמח מלא.. אפשר רק עם קמח לבן?
כן בטח מיכל.
תודה על התשובה:)
הכנתי באמת עם שוקולד ויצא מעולה ! אפילו החבר לא האמין שזאת עוגת גזר !
היי ירדן,
שמחה שאהבתם 😉
תודה לך שחזרת לעדכן!
נראה טעים ובריא
שאלה- מה אפשר לשים במקום האגוזים? חמוציות/פקאן טבעי הולך?
היי ירדן,
לדעתי פקאן יותר יתאים 🙂
אפשר לשים במקום או בנוסף רבע כוס שוקולד צ’יפס/ שוקולד מריר איכותי קצוץ.
תודה 🙂
אם יש לי קמח תופח אז לוותר על האבקת אפייה?
היי עדי,
כן, אבל אם את משתמשת גם בקמח מלא את צריכה שגם הוא יהיה תופח או שתשימי 1/2 כוס קמח לבן תופח + 3/4 כוס קמח מלא + 1/2 כפית אבקת אפיה.
עוגה טעימה מאוד!
יצאה לי עוגה מ-ע-ו-ל-ה! והכי כייף שאני אוכלת אותה בלי הרבה ייסורי מצפון