זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק/ 12 מאפינס
מצרכים:
2 ביצים
⅔ כוס שמן
⅔ כוס “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר שיחליף ⅔ כוס סוכר
2 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד
כוס ורבע קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית וחצי אבקת קינמון
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר בו רשומים.
-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
החלפתי לקמח עדשים כתומות
במקום סוכר שמתי סילאן (חצי כוס)
ושמן שומשום כבישה קרה
יצא מושלםםםם
ללא גלוטן ללא סוכר בריא וטעים
תודה 👌
תודה שחזרת לשתף😊
היי:) החלפתי בחצי כוס דבש ואפיתי על 170 (10 מעלות פחות כמו שכתבת על תחליפי סוכר טבעיים) יצא טעים ממש! הבעיה שלקראת סוף האפייה ראיתי שהבחוץ אפוי והבפנים לא.. הורדתי ל160 לעוד כמה דקות והעוגה יצאה קצת מתפוררת. איך לתקן לפעם הבאה? תודה!
היי
נשמע שעשית הכל טוב, בגלל שהשתמשת בדבש יצא כך.
שימוש בדבש משנה את המרקם לפירורי ועלול להאריך מעט את משך האפייה.
הי! תודה על מתכונים נהדרים😊 האם המתכון מתאים לסוכרתיים?
היי,
המתכון ללא סוכר ועשוי להתאים לסוכרתיים, אך לא בהכרח.
צריך לקחת בחשבון שיש עוד מרכיבים כמו קמח וגזר שמעלים את רמת הסוכר בגוף, ולכן חשוב להתנהל לפי הנחיות התזונה האישיות.
אפרת, שלום. תודה להשם, על עצם קיומך!
מגדול ועד קטן בביתינו, אוהבים מתכונים מאתרך…
אפיתי מאפינס מעוגת גזר ללא סוכר, ולתומי חשבתי שאם זה מאפינס אז זה זמן אפיה פחות מעוגה, כמו בסופלה. לצערי משהו מוזר לי- לא מספיק תפח ועדיין מרקם מוזר. להחזיר לתנור?
תודה רבה ושבת שלום!
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים באתר!
אם העוגה עדיין נוזלית/לא יציבה תחזירי לאפייה. כדי לדעת אם המאפינס אפויים אפשר לנעוץ שיפוד ולראות אם הוא יוצא יבש.
תודה על המתכונים המעולים שתמידדד מצליחים!!!
הכנתי פה את העוגה והמרקם דווקא יצא בסדר אך יש קצת טעם לוואי
את יודעת אולי למה זה יכול להיות? כי לא הייתי רוצה לוותר על המתכון לפעמים הבאות….
שוב תודה ושבת שלום!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
באיזה ממתיק השתמשת? ישנם ממתיקים שיש להם טעם לוואי שמורגש באפייה.
כהרגלך…מתכונים מעולים!
מה דעתך על החלפת הסוכר בבננה מעוכה? יתן מספיק מתיקות?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
בננה לא תהווה תחליף מוצלח לסוכר.
מצרפת לך מדריך לממתיקים טבעיים.
האם במקום שתי שליש כוס סוכר
מתאים שתי שליש כוס מייפל?
האם מייפל נחשב לא לסוכר?
מה הכוונה תחליף סוכר…?
תודהההה
היי,
תחליף סוכר הוא ממתיק מלאכותי המגיע בד”כ בגרגירים קטנים/אבקה (למשל “כמו סוכר/סוויטאנגו וכדומה).
מייפל מכיל סוכר, אבל אם אין בעיה להשתמש בו- אפשר לשים חצי כוס מייפל.
האם חצי כוב מייפל לא פוגעת במרקן? כע מייםל נוזלי וסוכר גרגירי. אני מחפשת גם תחליף סוכר
לא, זה בסדר:)
האם לא צריך לסחוט את הגזר?
היי,
אין צורך לסחוט (אלא אם כן נוצרו יחסית הרבה נוזלים).
האם אני יכולה לא לשים אגוזים
היי לאה,
אפשר לוותר על האגוזים אבל הם מאד מוסיפים.
יצא מעולה!
הכהתי כץעם קמח מלא, החלפתי את הסוכר בשלוש כפות סילאן
והוספתי תפוח מגורד.
יצאה מושלם!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הכנתי ויצא מושלםםםם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
אפשר להוסיף במקום הקמח קוסמין קמח שיבולת שועל?
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשרי.
שוב, המרקם כנראה ישתנה בגלל זה…
אפשר להוסיף מייפל במקום סוכר?
היי מיה,
אפשר לשים חצי כוס מייפל, המרקם עשוי להשתנות מעט.
שבת שלום!
האם אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל?
כן, אפשר(:
תודה לך אפרת ממש!!!
בזכותך את נותנת לי רצון להכין עוד ועוד!!!
כל המתכונים שעשיתי ממך הכל יצא מושלם!!!
איזה כיף לשמוע! שמחה ממש שאת נהנית מהאתר❤
הכנתי את העוגת גזר מ 100% קמח כוסמין
חילקתי גם לאינגליש קייק וגם למאפינס
העוגה מאוד מאוד טעימה לא מרגישים את הגזר
שמתי סוכר חום חצי כוס(עדיין היה לי מאוד מתוק)
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
הכנתי מאפינס ויצא מושלם. החיסרון היחידי שזה נגמר מהר מדי.
חח מעולה! תודה רות ושבוע טוב😊
אין נוזלים בעוגה?
הגזרים הם במקום הנוזלים.
יצא מושלם
תודה רבה על המתכונים המדהימים !
שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש מיוחד! אהבנו 🙂
נראה לך שאפשר להקפיא את המאפינס לאחר ההכנה?
אם כן, כיצד עדיף להפשיר? על השיש, או שבאמצעות חימום בתנור?
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא (לאחר שהמאפינס התקררו לטמפ’ החדר).
אפשר להוציא להפשרה על השיש, יחד עם הניילון הנצמד.
מעולה, תודה!
אפשר להשתמש בקמח רגיל לבן?
אם אני מוסיפה סוכר לבן צריך להוסיף עוד ממתיק?
אפשר להשתמש בקמח רגיל וב⅔ כוס סוכר (אין צורך להוסיף גם ממתיק).
כייף
לא משתמשת בכלל בסוכר כך שרוצה להחליף בדבש. ראיתי שכתבת למישהי בתגובה שעדיף להחליף רק חצי מכמות הסוכר בדבש בגלל השינוי במרקם (הגיוני).
האם יש דרך אחרת (להוסיף מרכיב אחר יבש) שבה אפשר להשתמש בדבש בלי סוכר/תחליפי סוכר למיניהם?
המון תודה, יש לך מתכונים מדהימים!
היי מור,
שימי חצי כוס דבש (במקום שני שליש) ואני מאמינה שזה ייצא בסדר 🙂
שלום אפרת.
האם ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח שקדים?
תודה, נילי
במקרה הזה אני לא בטוחה שכדאי.
היי, אני רוצה להכין ליום ההולדת שנה של הבן שלי, מה כמות המינימלית של סוכר שאפשר לשים במקום ה 3/4 כוס, אפשר להקטין לחצי או רבע כוס? והאם יש מתכון לקרם משמנת חמוצה שאפשר לצפות איתה את העוגה?
תודה,
אינה
היי אינה,
אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
אין לי מתכון לקרם משמנת חמוצה, רק משמנת להקצפה.
היי אפרת
מה אפשר במקום סודה לשתייה
פשוט רוצה להכין לילדיי הקטנטנים וקצת מטריד אותי הנתרן הגבוה בסודה לשתייה (אפילו שהיא מבית טבע )
תודה .
תכיני בלי.
היי ,
האם יש מתכון לעוגה ללא סוכר המיועדת לפסח,
אם יש עוגת גזר יותר טוב!
היי,
אין לי עוגת גזר כשרה לפסח אבל יש עוגת בננות לפסח או עוגת תפוחים לפסח שניתן להכין עם תחליף סוכר, במקום סוכר לבן.
חג שמח 🌷
היי אפרת, הכנתי את העוגה ויש קצת ריח שרוף, למרות שהיא אפויה בצדדים ומלמעלה אבל באמצע היא נורא רטובה, העברתי למצב של אפייה רק מלמטה אבל זה לא ממש עוזר, מה אפשר לעשות?
היי ענבר,
תחזירי למצב של חום עליון וחום תחתון ותנמיכי ל 170 מעלות. תמשיכי לאפות עד שזה מוכן. אם העוגה ממשיכה להשחים בחלק העליון תורידי ל160 מעלות.
דרך אגב, יכול להיות שבהתחלה אפית בתוכנית טורבו או תוכנית אחרת?
הכנתי את העוגה פשוט ללא סוכר כלל ולא תחליף סוכר , העוגה כבר חצי שעה בתנור ולא נראה שהיא מתחילה להיות מוכנה בכלל. מה לעשות?
יש להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה.
אפשר לוותר על האגוזים בלי להחליף במרכיב אחר?
האם ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס?
כן לשתי השאלות.
היי
האם ניתן לשים מייפל טבעי כתחליף סוכר? ואם כן – מה המינונים?
תודה 🙂
היי שרון,
ממליצה לקרוא את הפוסט הבא – תחליפי סוכר טבעיים. יש שם את המינונים למייפל.
שלום וברכה!
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
האם ניתן להמתיק בסילאן? במידה וכן כמה את ממליצה להכניס?
היי,
אני חושבת שכדאי לשלב סילאן וסוכר (שליש כוס סילאן ו-2 כפות סוכר).
יום מקסים 🙂
היי. אפשר להחליף את הקמח כוסמין המלא בקמח לבן רגיל? דחוף!!!
סורי ראיתי רק עכשיו.
כן, אפשר.
שלום! רציתי לשאול אם אפשר לשים תרכיז תפוחים במקום תחליף סוכר?
היי, לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
היי האם הכמות הכתובה לעיל מתאימה לתבנית מאפינס
כן, אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות. לא לשכוח לשמן את התבנית לפני.
שלום רב אני מעונינת להכין את עוגת גזר ללא סוכר השאלה איזו תבנית מתאימה? המתכונים שלכם מדהימים !!!!!!
היי חנה,
לכמות במתכון מתאימה תבנית אינגליש קייק.
תודה רבה !! עכשיו שמתי לב שרשום בראש הדף. אתם לא מחסירים שום פרט כל הכבוד מדהימים. ערב טוב וחמים.
היי במקום סוכר אפשר לשים דבש?
היי מאיה,
בגלל שהדבש משנה את מרקם העוגה אני ממליצה להמיר בדבש רק חצי מכמות הסוכר.
בוקר טוב וחג שמח:)
אין לי סודה לשתיה האם הכרחי?
תודה
יש לי קמח תופח
היי דידו,
אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח תופח ולוותר על כפית אבקת אפיה.
אם אין לך אבקת סודה לשתיה, אפשר להכין גם בלי.
חג שמח 🙂
שלום,
העוגה הזאת או עוגת התפוחים ללא סוכר מתאימות לתבנית קוגלהוף 23?
תודה,
דינה
היי דינה,
עוגת התפוחים ללא סוכר יכולה להתאים.
שבת שלום 🙂
תודה על התשובה המהירה!!
תוכלי להגיד באיזה כמויות?
הכמויות הרשומות בעוגת תפוחים ללא סוכר כבר מתאימות לתבנית שאת רוצה להכין בה.
את רוצה שאני אתן לך כמויות גם לעוגה הזאת (עוגת גזר)?
כן אני אשמח. תודה!!!
היי דינה,
כמויות לתבנית קוגלהוף 23:
3 ביצים גדולות
כוס שמן
כוס “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר שיחליף כוס סוכר
3 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
חצי כפית סודה לשתייה
כף שטוחה אבקת קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
שלום,
בקשר לקמח – האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ?
או קמח חיטה מלא ?
היי עידית,
אפשר להמיר בקמח כוסמין רגיל או מלא (עדיף מאשר קמח מלא רגיל).
שלום,
האם העוגה הזו מתאימה לסכרתיים?
תודה
היי שרון,
מאחר והעוגה עשויה מקמח לבן יש לצרוך אותה במתינות ואז היא יכולה להתאים. כמובן שמי שאוכל אותה והינו סוכרתי צריך לבדוק את רמות הסוכרים ולוודא שהאיזון נשמר.
הי,
אני רוצה להכין את המתכון לאדם סכרתי שלא צורך סוכר.
במתכון כתוב במצרכים גם תחליף סוכר וגם סוכר.
הכוונה היא או זה או זה? או להמיר בכמויות של תחליף סוכר?
תודה רבה,
הילי
היי הילי,
הכוונה רק לתחליף סוכר במתיקות של 3/4 כוס סוכר (בדר”כ המינון רשום על האריזה של תחליף הסוכר). אני ממליצה להשתמש ב”כמו סוכר” שהוא אבקה של סוכרזית והוא יוצא הכי מוצלח באפיה.
שלום, אני רוצה להכין עוגה כזאת רק בתבנית גדולה יותר, תבנית מרובעת עשויה אלומיניום 22×31 אני צריכה להכפיל את כמות החומרים בשתיים? ובכמה מעלות אני צריכה לשים את העוגה ולכמה זמן בערך?
היי סאלי,
אלה הכמויות לגודל התבנית 31X21:
4 ביצים
כוס שמן
כוס “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר שיחליף כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל+שקית אבקת אפיה)
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כף שטוחה קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
4 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד
*אם התנור שלך הוא לא חזק במיוחד שימי על 180 מעלות. אם כן, כדאי לאפות ב170 מעלות. זמן אפיה בסביבות 40-50 דקות.
שבוע נפלא 🙂