שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

1 כוס (200 ג’) סוכר

3/4 כוס (150 ג’) שמן

כף שטוחה (7 ג’) קינמון

כפית (5 ג’) אבקת סודה לשתיה

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח

3 כוסות גזר (כ- 5 גזרים) מגוררים דק

4 ביצים

 חצי כוס (100 ג’) שוקולד צ’יפס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל הקמחים בקערה: קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, סוכר ושמן. מוסיפים את הקמחים ואחריהם את הגזר המגורד. בסוף מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ- 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות
פסטה לילדים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיון (17:55 27.06.2021)

היי אפרת היקרה,
אם אני רוצה להכין עוגה אחת (את ההמרה המלאה ראיתי שכתבת), אבל עם קמח כוסמין. כמה אבקת אפיה לשיים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:22 27.06.2021)

היי סיון,
יש לערבב את כוס הקמח עם כפית אבקת אפייה.
בהצלחה❤

יפית (11:22 16.06.2021)

הי אפרת, אני רוצה לאפות כעוגות אישיות (קאפקייק). כמה בערך יצא וכמה זמן אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (13:48 16.06.2021)

היי יפית,
אמורות לצאת כ-20 יחידות. זמן האפייה 25-30 דקות.

עמוס (09:49 22.05.2021)

היי אפרת, עוד מתכון מוצלח ופשוט (החלק הקשה זה גירור הגזרים…). תענוג של עוגה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:17 22.05.2021)

איזה כיף שאהבת, נראה מעולה🌺

ליטל (18:45 14.04.2021)

איזה ציפוי פרווה את ממליצה להוסיף לה?

מתכונים ב-10 דקות (19:11 14.04.2021)

היי ליטל,
העוגה טעימה כמו שהיא. אפשר לפזר עליה אבקת סוכר לפני ההגשה, אבל זה לא הכרחי:)
אם בכל זאת רוצים ציפוי, אפשר להכין קצפת משמנת צמחית וכף- שתיים אינסטנט פודינג וניל. אפשר גם להכין ציפוי שוקולד פרווה.

אורית דביר (16:30 18.02.2021)

עוגה טעימה מאד, וקלה להכנה. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:15 18.02.2021)

שמחה שאהבת, תודה😊

שירה (18:50 10.02.2021)

יצא טעים ממש!!! אני צריכה לעצור את עצמי מלחסל את כל התבנית.
עשיתי לפי המתכון שנתת לתבנית אנגליש קייק אחת..
תודה אפרת על מתכונים נפלאים וממכרים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 10.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

חני קפלן (13:38 5.02.2021)

יצא מצוין! הכנתי עם קמח כוסמין 80% והוספתי אבקת אפיה.
לא מרגישים הבדל. מתכון מעולה. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 5.02.2021)

תודה לך שחזרת לעדכן!

רחלי (17:44 4.02.2021)

היי אפרת,
1. כמה ימים העוגה יכולה להיות מחוץ למקרר?
2. בגלל שערבוב יתר של הקמח גורם לעוגה להיות דחוסה , הבעיה שאחרי הקמח צריכים לשים את הגזר ולערבב זה לא יצור עירבוב יתר?
3. חמישה גזרים זה די הרבה, שהעוגה לא תצא דחוסה אפשר להוריד את כמות הגזרים?
4. עם איזה גודל של תבנית אלומניום אחת זה מקביל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 4.02.2021)

היי רחלי,
1. בימים כאלה (חורף) 2-3 ימים.
2. יש לערבב ערבוב ממש קל אחרי הוספת הגזר. אפשר גם להוסיף את הגזר לפני קמח.
3. אפשר להפחית מכמות הגזרים אבל יהיה כדאי להוסיף בין רבע לחצי כוס מים (הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה מידי). אפשר להוסיף יותר מים גם בסוף ולערבב ערבוב קל.
4. אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 אבל יותר טעים כשמכינים ב-2 אינגליש קייק (לא יודעת להסביר למה 🙂 )

סתיו (16:11 29.01.2021)

היי
אם אין לי קמח תופח, יש לי קמח רגיל לבן
כיצד אפשר להשתמש?

סתיו (16:17 29.01.2021)

ואם מחליפים לאבקת אפייה האם לוותר על הסודה לשתייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 30.01.2021)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח לבן עם שקית אבקת אפיה.
סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה. אם אין לך תאפשר להכין גם בלי.

חנה (02:18 14.01.2021)

הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא מדהים, מתכון מעולה תודה!! בפעם האחרונה המרתי חצי מכמות הקמח לקמח שיפון מלא ויצא מצויין לא מרגישים בהבדל.

מתכונים ב-10 דקות (10:32 14.01.2021)

נראה מעולה חנה!!
תודה שחזרת לשתף יקירה
יום נפלא🌸

נורית (14:33 13.11.2020)

היי אפרת
פעם שניה שאני מנסה להכין עוגת גזר, גם ממתעון אחר וכל פעם יצא שתחתית העוגה יוצאת כבדה ,ספוגה ומרגיש שלא אפויה… מה לדעתך יכולה להיות הבעיה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 13.11.2020)

את אופה בחום עליון ותחתון? העוגה מונחת במרכז התנור (על רשת התנור בשניה מלמטה)?
התנור מחומם מספיק זמן מראש?
את מניחה לעוגה להתקרר לגמרי לפי שאת חותכת אותה?

נורית (15:02 13.11.2020)

שיואו. אמורים לאפות בחום עליון ותחתון ?????? איזה בורות אמאל’ה. לגבי שאר השאלות התשובות הן כן !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 13.11.2020)

באיזו תוכנית את אופה?

עדי (07:29 7.11.2020)

הי אפרת, אפשר להשתמש בשמן זית? נגמר לי השמן קנולה ואני לא יודעת מה לעשות:(

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 7.11.2020)

כן. אני רק מקווה שיש לך שמן זית בטעם מעודן כי אחרת זה לפעמים יכול להיות מורגש בטעם.

מירב (14:58 11.10.2020)

שמתי את הבלילה שיצאה די סמיכה לשעה במקרר כי לא יכולתי לאפות אותה ויצאה משם בלילה במרקם משחתי, יש מה לעשות עם זה? צריך להוסיף משהו? זה לא ייצא דחוס? (שמתי קמח כוסמין עם כפית אבקת אפייה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:36 11.10.2020)

היי מירב,
לא מומלץ לשמור בלילות של עוגה במקרר גם כי הן משנות את המרקם (הקמח סופח את הנוזלים) וגם כי האפקט של חומרי ההתפחה נפגע אם לא אופים מיד ואז העוגה יכולה לצאת דחוסה.
לא חושבת שכדאי להשתמש בזה אבל אם בכל זאת את רוצה לנסות לאפות (אין מה להפסיד) אז תוסיפי בין רבע לחצי כוס מים וכפית אבקת אפיה ותערבבי היטב.

נורית (21:42 5.10.2020)

היי אפרת !
האם ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן ?
לדעתך זה יעשיר את הטעם של העוגה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 5.10.2020)

מומלץ לשלב חצי כמות חמאה מומסת עם חצי כמות שמן.

שרון (01:13 19.08.2020)

עוגה מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 19.08.2020)

תודה שרון ❣️

מורן דרעי (10:46 3.07.2020)

היי אפרת!
האם ניתן להשתמש בסוכר חום?
ראיתי במתכון אחר סוכר חום ותהיתי מה היתרונות שלו?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:21 3.07.2020)

כן אפשר להשתמש בסוכר חום.
סוכר חום מכיל מעט סירופ מולסה. הוא קצת פחות מתוק ומרוכז מסוכר לבן ומכיל פחות קלוריות.

חוה (21:34 14.06.2020)

ייצא טעים כמו תמיד!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 15.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אסתר (13:16 3.06.2020)

העוגה מדהימה! טעימה ממש!!
תמיד נמנעתי מעוגות גזר, המתכון הזה ממש טעים! תודה רבה!!
שאלה: האם ניתן להקפיא את העוגה? זה יפגע בטעם שלה?
ואם אפשר, מה הדרך הכי טובה כדי שזה ישמור כמה שיותר על הטעם שלה?
ולכמה זמן אפשר להקפיא?
תודה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 3.06.2020)

שמחה שאהבת 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להקפיא את העוגה.
חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד שבועיים כי אח”כ הטעם מתחיל להיפגע.

אורטל שלומי (10:37 20.05.2020)

יצא פשוט מושלם!! הכל חוסל!! אין עליך ועל המתכונים שלך!!! תבורכי 🙏
הכנתי את העוגה מכוס קמח כוסמין מלא וכוס קמח רגיל ושקית אבקת אפיה אחת.
בנוסף השתמשתי בסוכר קנים שנותן טעם מיוחד 🙂
הוספתי קצת אגוז מוסקט.
במקום שוקולד ציפס שמתי 1/2 כוס של אגוזי מלך ו-3/4 כוס חמוציות טבעיות ללא סוכר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:27 20.05.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

אפי (17:42 7.05.2020)

תודה אפרת על מתכונים מהירים וטעימים. העוגה יצאה מצויין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

מיכל (15:28 23.04.2020)

המלצת להוסיף חצי כוס שוקולד צ’יפס. אני רוצה להוסיף גם אגוזים/פקאנים, צימוקים/חמוציות לעוגה. האם כדאי להגביל את כמות התוספות? כלומר, האם זה יפגע במרקם אם אוסיף כוס שלמה של תוספות שונות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 23.04.2020)

אני ממליצה להוסיף כשליש כוס שוקולד צ’יפס, שליש כוס אגוזים/פקאנים ורבע כוס צימוקים/חמוציות.

דינה (10:38 12.04.2020)

היי אפרת היקרה, אני תמיד מרסקת את הגזר לעוגה במעבד מזון. לדעתך זה מתאים גם פה? אגב, היית מקסימה ביותר אצל ג\’קי אבל זה לא הפתיע אותי ♡♡♡

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 12.04.2020)

אני מניחה שכן.
ותודה רבה ❤️

תמיר (20:47 20.03.2020)

הכנתי את העוגה לפי הכמויות הרשומות והיא יצאה טעימה. יצאה מאוד אוורירית. ערבבתי את הביצים והסוכר עם בלנדר עד שיצא מעין קרם דליל. יחד עם זאת, אולי בגלל שאני רגיל לעוגות מתוקות, לדעתי לעוגה חסר סוכר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:13 21.03.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

סיון (20:18 15.01.2020)

אפשר להוריד בכמות הסוכר מבלי לפגוע במרקם ובאפיה? נניח רק כוס אחת במקום 2?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 15.01.2020)

יש במתכון רק כוס סוכר.
אפשר להפחית לשני שליש כוס.

שירן (19:50 29.12.2019)

האם אפשר לוותר על סודה לשתיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 30.12.2019)

היי שירן,
אבקת הסודה לשתיה מוסיפה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.

מ (21:11 16.12.2019)

יש לי גזר מגורר עבה. האם זה קריטי שיהיה דק? האם העבה ישנה את המרקם או יעשה את העוגה כבדה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 16.12.2019)

בגלל שזו עוגה רצוי שהגזר יהיה מגורר דק.

מלכה (16:51 19.11.2019)

שלום אפרת,
מאוד רוצה להכין את העוגה אבל ישלח רק 2 גזרים בינוניים.
האם זה יספיק או להפחית מהכמויות?
אם להפחית אז תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות?
תודה,
מלכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 19.11.2019)

היי מלכה,
ממליצה לך להכין מחצית כמויות בתבנית אינגליש קייק:
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כפית שטוחה קינמון
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כוס קמח תופח
2 גזרים מגוררים דק
2 ביצים
רבע כוס שוקולד צ’יפס (לא חובה)

יעל (06:15 23.07.2019)

יצא מושלםםם !! תודה רבה לך אפרת!! אין עליך את אלופהה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 23.07.2019)

תודה יעל, שמחה שיצא טעים ❤️

מיכאלה (18:07 6.05.2019)

וואו וואו וואו!!
כמה שזה מושלם!!
מ-ת-ח-ס-ל-ל-ל-!
קרה לי פדיחה קטנה התחלתי להכין וגיליתי שנשאר רק קמח כוסמין.
הכנתי עם כוסמין ויצא פצצה!
הכל נגמר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 6.05.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

מיכאלה (17:00 6.05.2019)

תודה רבה!
לגבי הטחינה סליחה!! התבלבלתי עם המתכון השני..
ולגבי הסודה לשתייה, סבבה אני אשים..
בעז”ה אכין ואשתף איך יצא..
תודה תודה תודה!!!

מיכאלה (15:33 6.05.2019)

עוד שאלה.
יש במתכון טחינה גולמית רציתי לדעת למה היא מוסיפה למרקם או לטעם..?
והאם מומלץ להוסיף או שאין צורך?
תודה, ויום מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 6.05.2019)

בעוגה הזאת אין טחינה אבל בעוגת גזר בריאה יש טחינה.
הטחינה דווקא עושה את המרקם יותר דחוס לכן אם את מעדיפה עוגה אוורירית יותר אז כדאי להכין בלי הטחינה.

מיכאלה (14:09 6.05.2019)

היי,
בא לי להכין את העוגה הזו היום..
אני חייבת שהיא תצא אורירית!
פעם קודמת יצא טעם מושלם אבל מאוד דחוס מה לעשות שיצא טוב?
ועוד שאלה האם יש תחליף לסודה לשתייה? (לא חובה…)
תודה תודה תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 6.05.2019)

היי,
עוגות גזר בדר”כ יוצאות פחות אווריריות בגלל הגזר. כדי לשפר את המרקם אפשר להקציף את הביצים והסוכר במיקסר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים. לאחר הוספת הקמח חשוב לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
דרך אגב השתמשת פעם קודמת בכוס בנפח 240 מ”ל?
אבקת הסודה לשתיה דווקא מוסיפה אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.

רון (16:51 21.04.2019)

יש לי קמח רגיל וסודה לשתיה. אפשר להכין?רוו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 21.04.2019)

צריך אבקת אפיה אחרת העוגה תצא דחוסה. אבקת סודה לשתיה לא מספיקה.

אוסנת (22:09 30.03.2019)

תודה על המתכון, האם לדעתך ניתן להחליף חלק מהשמן בשמנת מתוקה כדי לעדן את הטעם?
תודה על הסבלנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 31.03.2019)

היי אוסנת,
לדעתי זה דווקא יגרום למרקם לצאת יותר דחוס (בגלל הגזר). אני חושבת שעדיף לשים שמן בלבד.
שבוע נפלא 🌷

ילנה (17:16 28.01.2019)

תודה על מתכןן! עשיתי לפי מתכןן וגם מקמח רגיל, שתי העוגות יצאו מצויין.

יש לי שאלה, אני רק התחלתי לאפות , קיימים שמרים ללא גלוטן? קניתי תערובת קמח עם השמרים, אבל התערובת בעלת ריח של סבון..
מצאתי הרבה מתכונים שצריך להוסיף בהם שמרים, אך לא מצאתי אותם בסופר.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 28.01.2019)

היי ילנה,
שמרים הם ללא גלוטן.
התערובת שקנית זה קמח שמרים ללא גלוטן או קמח שמרים רגיל? לא אמור להיות לזה ריח של סבון. בדקת את התוקף?

פולה (21:28 21.01.2019)

עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מוכן בחוץ וממש רטוב בפנים. נתתי עוד זמן ועדין נשאר רטוב בפנים אבל התקשה בחוץ. בקיצור הלך לפח. מה יכולה להיות הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 21.01.2019)

באיזה תוכנית אפית? כמה מעלות?
כמה זמן? איזה תבנית השתמשת?

גליה (14:34 4.01.2019)

אפרת, יקירתי, היי. צהריים טובים. את ממליצה להוסיף מים לעוגה או שזה לא רלוונטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 4.01.2019)

היי גליה,
רק אם התערובת יוצאת סמיכה מידי אפשר להוסיף בסוף 2-3 כפות מים לפי הצורך.

שחר (21:53 29.11.2018)

נראה מעולה, רוצה לנסות מחר!
ראיתי בתגובות שהחליפו סוכר בדבש/סילאן- אם אני רוצה להחליף את כל כמות הסוכר, מה היית ממליצה? (אין לי תחליף סוכר)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 29.11.2018)

אם זה במקום כל כמות הסוכר אני חושבת שכדאי לשים 3/4 כוס דבש. לא יותר כי זה עלול להשפיע על המרקם.

מיכל (21:04 16.10.2018)

אני לא חובבת עוגות גזר והכנתי עבור חברה טובה…
חייבת להגיד שהעוגה טעימה ומדהימה!!!!
תודה רבה לך! המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 16.10.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 💜

אופה חדשה (00:21 24.09.2018)

עוגה מ ע ו ל ה קצרה מלא מחמאות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 24.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂

יעל (16:23 31.08.2018)

וואו וואו וואו וואו!!!
איזו עוגה מושלממת הוספתי כ3 כפיות טחינה גולמית של אחווה ויצא ממש משגע
תודה רבה יקרה כהרגלך תמיד הכל טעים ומוצלח!
שבת שלום 🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 31.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה יעל ושבת שלום 💕

אלה (15:00 2.08.2018)

היי. כמה זמן אפשר לשמור אותה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 2.08.2018)

בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
העוגה נשמרת כ-3 ימים.

מעיין (15:45 20.07.2018)

היי, יש לי שאריות גזר שסחטתי למיץ.. אפשר להשתמש עם זה להכנת העוגה.? כמובן שואסיף מעט מיץ גזר לטעם יותר חזק.. יצא לך להכין פעם עם שאריות ירק/פרי שנסחט?

אודה לתשובתך המהירה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 20.07.2018)

היי מעיין,
לא יצא לי אבל אולי אפשר לשלב 2 גזרים מגורדים עם 3/4 כוס מיץ גזר.

Zipi (15:10 6.07.2018)

הכנתי העוגה קצרה שבחים. טעימה מאוד חוסלה במהירות. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 6.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ציפי 🌷

מירה (21:16 27.06.2018)

הלפ! עשיתי עם קמח כוסמין והוספתי 2 כפות קוקוס אולי בגלל זה יצא לי קצת יבשה הבלילה אז הוספתי חצי תפוז סחוט ועכשיו זה ממש רך ואני מכניסה שוב ושוב לתנור והעוגה יוצאת רכה מדי..מה עושה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:46 27.06.2018)

היי מירה,
מה הכוונה רכה? זה טוב שהעוגה רכה, רק חשוב שהיא תהיה אפויה.

רון (05:57 12.06.2018)

כמה זמן אפייה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 12.06.2018)

35-40 דקות.

יהודית (10:02 28.05.2018)

תמיד המתכונים של העוגות האלו הגעילו אותי, לחשוב שישי פירות וירקות בתוך העוגה..
עכשיו היה לי המון גזר בבית וניסיתי
ופשוט הוקסמתי!
יצא מעדן!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 28.05.2018)

שמחה שניסית ואהבת 🙂
תודה יהודית.

יהודית (19:13 28.05.2018)

אפשר להקפיא אחרי כמה ימים במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 28.05.2018)

כן. לאחר הפשרה העוגה תחזור לאותו מצב שהיתה לפני ההקפאה.

יהודית (20:40 28.05.2018)

תודה

נועה (14:12 24.05.2018)

היי,
הכנתי את העוגה מספר פעמים ותמיד יוצאת אליפות כמו כל המתכונים באתר שלך! 🙂
אני רוצה להכין אותה ליומולדת של הבן שלי בתבנית 26, ורציתי לשאול האם אני צריכה להגדיל את הכמויות?
ועוד שאלה, אם אני רוצה להוסיף ציפוי מה היית ממליצה לשים מעל?

תודה מראש,
נועה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 24.05.2018)

היי נועה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
לתבנית בקוטר 26 יש להכין את הכמויות הבאות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס + 3 כפות שמן
4.5 כוסות גזר מגורד דק
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ורבע אבקת קינמון
3/4 כוס שוקולד צ’יפס
לציפוי מתאים להכין קרם וניל כמו בעוגה הזאת – עוגת גזר טבעונית.

גיא (01:31 2.05.2018)

שלום אפרת.
תודה על המתכון הנהדר הזה.
ביצים אלו חמים כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה כל השיש ולא במקרר?
ואני הקצפתי את הביצים לא עשיתי עוגה בחושה.
ועוד שאלה אני רוצה להכין את העוגת רולדה שלך
תודה רבההה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 2.05.2018)

היי גיא,
בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
לגבי עוגת הרולדה, בגלל שהיא במילוי קרם יש לשמור אותה במקרר מיד לאחר ההכנה.
יום נפלא 🙂

שיר (21:25 24.03.2018)

תודה רבה על המתכון!
העוגה יצאה מצויין טעימה ואוורירית!
שמתי קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפייה וכפית וחצי של סודה לשתייה וסוכר חום במקום לבן וגם הוספתי אגוזי מלך, הל ואגוז מוסקט..!
יצא מעולה אחלה מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 24.03.2018)

מעולה!
תודה שיר 🙂

מיכל (10:21 11.04.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
לא הצלחתי לפתוח תגובה חדשה אז אני מגיבה על תשובה קודמת.
יש לי בננה בשלה שאני רוצה להכניס למתכון. במקום מה להכניס אותה?
ויש לי קמח כוסמין. האם כדאי להחליף את כל הקמח בכוסמין או לעשות חצי חצי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 11.04.2018)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום כוס אחת של גזר. דרך אגב, אם במקרה הבלילה יוצאת מוצקה מידי כדאי להוסיף כרבע-שליש כוס מים.
את יכולה להמיר את כל כמות הקמחים בקמח כוסמין.
יום מקסים 🙂

הדר (12:35 28.02.2018)

אני רוצה להכין את העוגה למשלוחי מנות, יש לי 11 תבניות, כל אחת חצי מאינגליש קייק,
כפול כמה אני צריכה להכין את העוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 28.02.2018)

היי הדר,
אני מכירה תבנית שהיא 3/4 גודל מאינגליש קייק או תבניות קטנות יותר אבל אם כל תבנית היא חצי מאינגליש קייק אז הכמות במתכון אמורה להתאים ל-4 תבניות כאלה.
אפשר להכפיל כמויות ואז זה ייצא לך 8 תבניות. ואח”כ להכין כמות נוספת לפי הכמות במתכון.
לא מומלץ להכין בפעם אחת כמות אחת גדולה מאחר וזה עלול לפגוע במרקם העוגה.

פזית (18:35 6.02.2018)

תודה רבה

פזית (13:51 6.02.2018)

תודה אפרת.
רק לא הבנתי מתי אני מערבבת אחרי הקנח מערבבת מעט ואז שמה את הגזר ו….. או ששמה את קערת הקמחים אחרי זה את הגזר ו….. ורק אז מערבבת מעט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 6.02.2018)

אחרי שאת מוסיפה את הקמח אז מערבבת מעט עד להטעמת הקמח בבלילה. לאחר מכן מוסיפה את הגזר, מערבבת ממש קלות ובסוף שוקולד צ’יפס עם ערבוב אחד קל.

פזית (02:30 6.02.2018)

היי
אם אקציף בערך 3 דקות את הביצים יחד עם הסוכר ואחרי זה טוסיף את יתר המצרכים שמן ואז את קערת הקמחים וכו…
ההקצפה תתרום ליותר אווריריות בעוגה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 6.02.2018)

היי פזית,
ההקצפה יכולה לתרום לאווריריות העוגה (למרות שעוגה שמכילה ירק/פרי היא באופן טבעי פחות אוורירית מעוגה ללא פרי/ירק).
מספיק להקציף כ-2 דקות את הביצים והסוכר ואז להוסיף את יתר החומרים. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.
בהצלחה 🙂

ירדן (01:50 6.02.2018)

הייי,
שמוסיפים את קערת הקמחים לערבב אחרי זה?
או רק לשפוך אותם וישר אחרי זה להוסיף גם את הגזר. את השוקולד הציפס ובסוף לערבב הכל?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 6.02.2018)

להוסיף קמח ולערבב עד שהקמח נטמע בתערובת (לא יותר מידי). אח”כ להוסיף את הגזר לערבב קלות ובסוף את השוקולד צ’יפס ולערבב ערבוב ממש קל.
יום נפלא 🙂

אומנית (18:48 5.02.2018)

היי אפרת,
מתכון מעולה, תודה לך.
אני צריכה את עזרתך בבקשה –
אני רוצה לדעת כמה זה יוצא לפי כוסות ולא בגרמים.
300 גרם ביצים
540 גרם סוכר
360 גרם שמן
330 גרם קמח
12 גרם אבקת אפייה
14 גרם קינמון
390 גרם גזר מגורר
144 גרם צימוק כהה
96 גרם אגוזי מלך

תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 5.02.2018)

היי,
300 גרם ביצים – 5 ביצים L
540 גרם סוכר – 2+2/3 כוסות
360 גרם שמן – 1+3/4 כוסות
330 גרם קמח – 2+1/3 כוסות
12 גרם אבקת אפייה – כפית גדושה
14 גרם קינמון – כף גדושה
390 גרם גזר מגורר – כ-4 גזרים בינוניים
144 גרם צימוק כהה – כמעט כוס
96 גרם אגוזי מלך – בסביבות כוס

אומנית (08:33 6.02.2018)

תודה רבהההה. יום מקסים !

עדי (10:35 3.02.2018)

היי
אני חייבת לציין שהעוגה מעולה וטעימה מאוד אבל לא כתוב במתכון פרט אחד חשוב מאוד: מים!!
נדרשות לפחות כוס וחצי של מים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 3.02.2018)

היי עדי,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
למעשה הגזר משמש כנוזלים בעוגה והוא זה שמרטיב את התערובת לכן אין מים במתכון.

אורלי (17:50 19.10.2017)

ערב טוב,

האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
ואם כן.. מהם הכמויות המתאימות?

תודה רבה מראש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 19.10.2017)

היי אורלי,
אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים 2 כוסות קמח ולערבב עם שקית אבקת אפיה.
אם זה קמח מלא רגיל אז מומלץ לשלב כוס קמח מלא + כוס קמח לבן ולהוסיף שקית אבקת אפיה (כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי).

אורלי (12:23 20.10.2017)

תודה רבה רבה ..

נועם (04:29 25.09.2017)

היי,
אני לא אוהבת קינמון ואני תוהה במה אני יכולה להחליף אותו במתכון או פשוט לוותר עליו?
תודה מראש! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 25.09.2017)

אפשר פשוט לוותר עליו.
יום מקסים 🙂

אולגה (07:24 2.09.2017)

היי. האם הכמות תספיק לתבנית אלומיניום של 25*30? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 2.09.2017)

זו תבנית קצת גדולה. הכמות מתאימה לתבנית מלבנית 30*20 או לתבנית עגולה 24.

אולגה (19:49 5.09.2017)

אז איך היית ממליצה להגדיל את הכמויות? או אם אכין ללא שינוי פשוט העוגה תהיה נמוכה יותר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 5.09.2017)

היי אולגה,
אם את רוצה להכין בתבנית הזאת אז אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס + 3 כפות שמן
4.5 כוסות גזר מגורד דק
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ורבע אבקת קינמון
3/4 כוס שוקולד צ’יפס

Zipi (15:16 27.07.2017)

עוגה קלה וטעימה בטירוף לימי הקיץ החמים. רבה וחמה. אין כמו מתכונייך הקלים ליישום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 27.07.2017)

תודה ציפי 🙂

ניצן (14:24 26.06.2017)

אפרת יצא טעים מאוד למרות שהכנתי תבנית אחת קצת יותר מ40דקות

מתכונים ב-10 דקות (14:46 26.06.2017)

היי ניצן,
שמחה שיצא טעים. משך האפיה עשוי להשתנות בין תנור לתנור.
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂

קריסטינה (14:23 22.03.2017)

היי:-)
אחזה ריח בבית…מממ, תענוג.
כיוון שאני אופה באיירפריי, רציתי לדעת כיתד לזהות שהעוגה מוכנה? קיסם יבש?
תודה , עדכונים בהמשך .
היום הכנתי גם את האורז עם תרד ועגבניות , אעדכן בערב.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:33 22.03.2017)

כן, את בודקת רגיל עם קיסם. אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
בתאבון 😉

קריסטינה (00:55 23.03.2017)

היי , אז כהובטח: העוגה נכנסה מיד עוד היום למחברת המתכונים !!! טעימה, עדינה ונימוחה בפה, כלום עבודה(טוב בגזר טפלה המכונה 🙂 )
האורז עם התרד והעגבניות יצא מרענן, הכנתי אותו כתוספת לנתחוני עוף בדבש לימון וצ’ילי. כך שהוא איזן את הטעם . תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:44 23.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂 תודה!

אירית (19:00 2.02.2017)

היי האם אפשר במקום שוקולד ציפס להוסיף א. שוקולית אם כדאי בכלל
ואם כן כמה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:17 2.02.2017)

היי אירית,
אפשר פשוט לוותר על השוקולד צ’יפס. שוקולית פחות מתאים.

מרים (14:34 30.01.2017)

אפשר להחליף חצי כוס של קמח בחצי כוס של קוקוס ?

מתכונים ב-10 דקות (14:47 30.01.2017)

היי מרים,
אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס לתערובת (להשאיר 2 כוסות קמח תופח).

רוני (13:36 30.11.2016)

הי.
תודה על המענה המהיר והחייכני תמיד.
ושאלה- מעדיפה לאפות עם פחות ביצים (סטייל חצי טבעוני 🙂 מה את ממליצה להוסיף במקום הפחתת שתי ביצים נניח.. ?

מתכונים ב-10 דקות (13:50 30.11.2016)

היי רוני,
אני מניחה שבמקום 2 ביצים אפשר לשים שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה). אם אין לך מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט כף מיץ לימון ולמלא מים עד שליש כוס. להמתיק בכפית סוכר.
בנוסף, מומלץ להוסיף לתערובת גם רבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מעוכה.
בהצלחה 🙂

מוריה (10:08 25.11.2016)

אך אין קמח תופח, יש אפשרות לשים קמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן, מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 25.11.2016)

היי מוריה,
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.

מורן (10:12 22.11.2016)

לאיזה גודל תבנית העוגה מתאימה?

מתכונים ב-10 דקות (11:36 22.11.2016)

היי מורן,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24.

בתאל (09:21 18.11.2016)

כשכתוב כוס איזה כוס? מה המידה המדויקת ?

מתכונים ב-10 דקות (09:31 18.11.2016)

היי בתאל,
בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל. אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

יעקב (01:48 26.12.2016)

איזה כוס שתבחר תשתמש בה להכל.

הילה (22:46 17.11.2016)

עוגה מעולה ובריאה!!
בכלל כל המתכונים באתר מוצאים חן בעיני.. לכל שבת אני מנסה עוגה אחרת

מתכונים ב-10 דקות (08:47 18.11.2016)

תודה הילה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

ליטל (19:02 1.11.2016)

הי,
קודם כל רוצה להגיד המון תודה לאתר המדהים הזה! בזכותו התגברתי על האנטי למטבח ומכינה הרבה מתכונים שלכם.

הכנתי את העוגה ויצאה מעולה רק שכאשר אני חותכת את העוגה יש מעין קורים כאלו שנמתחים יחד עם הפרוסה שנחתכת. ממה זה נובע? מהסוכר? וכיצד ניתן להמנע מזה?

מתכונים ב-10 דקות (20:19 1.11.2016)

היי ליטל,
קודם כל כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי העוגה, האם ה”קורים” האלה היו גם באותו יום שהכנת את העוגה או רק כעבור כמה ימים?
זה קרה לך רק בעוגה הזאת או בעוגות נוספות שהכנת?
השתמשת בסוכר לבן רגיל?

ליטל (21:13 1.11.2016)

זה קרה יומיים אחרי. כשחתכתי מהעוגה הראשונה מיד אחרי ההכנה זה לא היה.

זה קרה לי רק עם העוגה הזו..

השתמשתי בסוכר לבן כמו במתכון המקורי

מתכונים ב-10 דקות (22:00 1.11.2016)

אוקיי אז הסיבה היא שהעוגה כנראה הייתה יותר מידי זמן בטמפ’ גבוהה. אם העוגה הייתה מחוץ למקרר והיו ימים חמים אז זאת הסיבה. בדר”כ בחורף אין בעיה להשאיר את העוגה כמה ימים בחוץ ולא קורה כלום. בקיץ לפעמים רצוי לשמור אותה במקרר לאחר 24 שעות.

שירן (10:43 26.01.2017)

הי אפרת,
אשמח למתכון ל3/4 אינגליקייק?
והאם לדעתך זה יתאים לטו בשבט?

מתכונים ב-10 דקות (11:10 26.01.2017)

היי שירן,
כמויות ל3/4 תבנית אינגליש:
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כפית קינמון
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס קמח תופח
כוס ורבע (כ 1.5 גזרים) מגוררים דק
ביצה גדולה
רבע כוס שוקולד צ’יפס (לא חובה)
וכן העוגה בהחלט יכולה להתאים לטו בשבט.

קורל (13:04 21.10.2016)

מה אם,ר לשים במקום סודה לשתייה?????

מתכונים ב-10 דקות (13:24 21.10.2016)

היי קורל,
אם אין לך תכיני בלי.

מלי (22:48 6.10.2016)

הכנתי את העוגה ויצאה מעולה! מאוד רכה ואוורירית.
קצת חששתי כי לא היה לי קינמון, אבל בכל זאת יצאה טעימה מאוד ועשתה לבעלי מצב רוח;)
תודה ושנה טובה.

מתכונים ב-10 דקות (07:50 7.10.2016)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה מלי ושבת שלום

מאיה פורמן טרייסטר (10:16 3.10.2016)

הי חג שמח שנה טובה ותודה על המתכון.אני משתמשת בו כבסיס במקום סוכר דבש או סילן ובמקום קמח קמח ללא גלוטן או קמח אורז מוסיפה חמוציות ואגוזים.יוצא מדהים.

מתכונים ב-10 דקות (10:54 3.10.2016)

מעולה 🙂
תודה מאיה ושנה טובה!

רוני (15:50 16.09.2016)

יצא מדהים ממש! חבל שאי אפשר לצרף תמונות…
הורדתי טיפה מהסוכר ושמתי קצת דבש.
הורדתי טיפה מהשמן ושמתי שמן קוקוס.
יצא לי תבנית וחצי של אינגליש קייק. עשיתי הכל לפי כוסות חד פעמיות כנראה בגלל זה

מתכונים ב-10 דקות (16:38 16.09.2016)

היי רוני,
בקרוב אני מקווה שיהיה אפשר כן להעלות תמונות 🙂
יצאה כמות קטנה בגלל הכוסות החד פעמיות. בכל אופן שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

דנה (11:50 5.09.2016)

הי
עשיתי בעבר את העוגה ויצא מדהים!!
שאלתי היא אם אני רוצה לשדרג ולהוסיף אגוזימלך…האם כדאי לקלות אותם מעט במחבת לפני שמוסיפה לבלילה?

מתכונים ב-10 דקות (12:08 5.09.2016)

היי דנה,
את יכולה להוסיף אגוזי מלך לבלילה ואין צורך לקלות אותם לפני.
בהצלחה 🙂

דקלה (16:00 19.08.2016)

הי
האם צריך להקציף את הביצים עם הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (16:24 19.08.2016)

היי דקלה,
לא חובה להקציף. אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה או כף.
שבת שלום 🙂

מאי (17:22 16.08.2016)

אפשר להוסיף גרעיני למנייה במקום שוקולד צ’יפסיקו?

מתכונים ב-10 דקות (17:30 16.08.2016)

היי מאי,
נראה לי פחות מתאים אבל אם רוצים אפשר לפזר קצת מעל הבלילה לאחר שיוצקים אותה לתבנית.
על השוקולד צ’יפס אפשר לוותר בכל מקרה.

ג'ני (10:13 9.08.2016)

שלום,הבלילה אמורה לצאת נוזלית או סמיכה?

מתכונים ב-10 דקות (10:40 9.08.2016)

היי ג’ני,
משהו באמצע. לא נוזלית ולא סמיכה מידי.

עדי (09:25 15.07.2016)

היי, אפשר לעשות את הציפוי הלבן על העוגה? נראה לי זה מגבינת שמנת.אני רואה הרבה עוגות גזר עם הציפוי הזה

מתכונים ב-10 דקות (10:09 15.07.2016)

כן עדי, אפשר.
בדר”כ מכינים את הציפוי עם מיכל גבינת שמנת 30% (בטעם טבעי) + 2/3 כוס אבקת סוכר + חצי כפית תמצית וניל (יש כאלה שאוהבים להוסיף כ-50 גרם חמאה רכה ולהקציף את תערובת הגבינה עם החמאה).
אפשר לפזר מעל הציפוי אגוזים קצוצים.
אם את מכינה את הציפוי, יש לשמור את העוגה במקרר בתוך קופסה אטומה.
בהצלחה 🙂

עדי (14:50 15.07.2016)

תודה רבה!! שאלה קטנה נוספת , את הציפוי לשים ישר כשהעוגה יוצאת מהתנור או לחכות שתתקרר?

מתכונים ב-10 דקות (16:38 15.07.2016)

כדאי לחכות שהעוגה תתקרר לטמפ’ החדר.

עדי (22:42 30.06.2016)

מתכון מעולה לעוגה מדהימה שפשוט תמיד יוצאת טעימה, נימוחה ומפזרת ניחוח מדהים בבית!!

תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (22:56 30.06.2016)

תודה עדי! כיף לשמוע 🙂

אלישי (10:50 25.05.2016)

תודה על המתכון הטוב.
עשיתי חצי מהכמויות, עם סוכר חום במקום סוכר לבן ועם קמח רגיל+סודה לאפיה+מלח במקום קמח תופח.
יצא טוב (הייתי רק צריך לשים פחות שמן, כדאי להמיר 3/8 כוס למספר כפות כדי להיות יותר מדויק).

מתכונים ב-10 דקות (10:51 25.05.2016)

תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה 🙂

מיכל (07:27 6.05.2016)

היי! קודם כל תודה על המתכון. לפי שאני מיישמת רוצה לבדוק לגבי המלח שציינת… הוא לא הופיע ברשימת המרכיבים. אם לשים – כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (08:34 6.05.2016)

היי מיכל,
לא צריך לשים מלח (טעות שתוקנה 🙂 )
שבת שלום!

טל הרפז (11:23 23.02.2016)

שלום , למה מוסיף הסודה לשתייה ? מה התפקיד שלה ?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 23.02.2016)

היי טל,
הסודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ובכך מעניקה אווריריות לעוגה (לעומת אבקת האפיה שמתפיחה לגובה).

אביטל (13:48 28.01.2016)

עוגה מצויינת,הוספתי ריץ’ פרווה והורדתי קצת סוכר יצא נימוח טעים ולא מתוק מידי.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (13:55 28.01.2016)

מעולה 🙂
תודה אביטל והמשך יום נפלא

אלישבע (20:04 26.01.2016)

יצא ממש ממש טעים תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:07 26.01.2016)

שמחה לשמוע אלישבע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

סיגל (21:27 23.01.2016)

היי.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית אחת שזה בגודל של 2 תבניות של אינגליש קייק או שעדיף 2 תבניות אינגליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות (22:01 23.01.2016)

היי סיגל,
כדי שהעוגה תצא אוורירית עדיף לחלק את הבלילה באופן שווה בין 2 תבניות אינגליש קייק.
שבוע טוב 🙂

שירה (15:46 16.03.2018)

היי,
אין לי סודה, האם יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 16.03.2018)

תכיני בלי.

חגית (16:08 18.12.2015)

הכנתי אינגלייש קייק 1 ולכן חילקתי הכל בחצי.
יצא טעים מאוד , תודה.
להבא אנסה להפוך את השמן לרסק תפוחים בשביל הבריאות ואראה איך יצא.. תודה על מתכונים טעימים וקלים

מתכונים ב-10 דקות (16:18 18.12.2015)

מעולה 🙂
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
תודה חגית ושבת שלום!

חגית (21:15 8.01.2016)

היי,
אז חזרתי לעדכן, הכנתי הערב רבע כמות – יצאו 4 מאפיינס ובמקום שמן שמתי רסק תפוחי עץ ללא סוכר ויצא ממש טעים. תודה!
ולאלו שעובדים עם שיטת שומרי משקל – מאפינס אחד(עם רסק תפוחים במקום שמן) שווה כ 3.5 נק – בכלל שווה 😉

מתכונים ב-10 דקות (00:36 9.01.2016)

מעולה! תודה חגית ושבת שלום 🙂

רותי ברכה (11:35 13.11.2015)

העוגה טעימה מאוד השתמשתי בקמח שיפון יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (11:46 13.11.2015)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

אביבית (10:18 13.11.2015)

עוגה מאוד טעימה!!!!
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (10:38 13.11.2015)

תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

מיכל (13:06 10.11.2015)

אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום?
בנוסף אם אני עושה לכמות של אינגליש קייק אחת כמה גרם זה בדיוק הגזרים?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 10.11.2015)

אפשר עם סוכר חום ולדעתי אפשר גם להכין עם קמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לו 2 כפיות אבקת אפיה ומומלץ להוסיף לבלילה 3 כפות מים.
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק אחת תפחיתי את כל החומרים בחצי. לגבי הגזר לתבנית אחת זה יוצא בסביבות 200-250 גרם.

יורם (15:46 25.10.2015)

יורד גשם והבית עם ריח מעולה של עוגת גזר
טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (16:20 25.10.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה יורם ושבוע נפלא

רונה (01:51 30.09.2015)

היי, כמה גרם גזר מגורד זה יוצא?

מתכונים ב-10 דקות (09:38 30.09.2015)

היי רונה,
זה יוצא בסביבות 400-450 גרם.

מאיה (23:02 6.09.2015)

היי,
האם אפשר לאפות מתכונים שמיועדים לתבנית אינגליש קייק בתבנית קוגלהוף במקום? או שבגלל הגובה לא הכל ייאפה?
תודה (:

מתכונים ב-10 דקות (23:49 6.09.2015)

היי מאיה,
בדר”כ אפשר ולא אמורה להיות בעיה עם זה, רק חשוב להתאים את גודל התבנית לכמות המופיעה במתכון (תבדקי מה קוטר תבנית הקוגלהוף שיש לך). זמן האפיה מתארך וחשוב לשמן היטב את התבנית לפני השימוש.

מאיה (18:55 7.09.2015)

תודה רבה

שירה (10:55 6.07.2015)

הי, אפשר להחליף את הסוכר בסילאן/דבש?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 6.07.2015)

היי שירה,
לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש, נגיד חצי כוס דבש+ רבע כוס סוכר.
יום נעים 🙂

אורה (12:43 30.06.2015)

אני רוצה להכין עוגת תפוחים מקמח מלאה יש לך מתכון?

מתכונים ב-10 דקות (13:53 30.06.2015)

היי אורה,
את יכולה להכין את עוגת התפוחים הרגילה עם חצי כמות קמח מלא (אחרת אולי זה ייצא דחוס מידי).
אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין צורך לשלב עם קמח רגיל כי הוא יותר עדין ואוורירי מקמח מלא רגיל.

ליאת (11:25 16.06.2015)

המון תודה!!! יום נעים:)

ליאת (10:52 16.06.2015)

השוקולד צ’יפס- באיזה טעם מומלץ? מריר, חלב או לבן? אני מעויינת לעשות כמאפינס ולא 2 תבניות אינגליש קייק. פשוט למזוג אליהם?

מתכונים ב-10 דקות (11:02 16.06.2015)

היי ליאת,
עדיף שוקולד צ’יפס מריר וכן, פשוט לצקת את הבלילה לתבניות האמפינס עד 3/4 גובה.
הכמות במתכון אמורה להספיק ל 16-20 מאפינס.
יום נפלא 🙂

זוהר (21:53 25.05.2015)

הכנתי בתבנית עגולה, עם סוכר חום במקום לבן, בתוספת חמוציות ופקאנים (לא מסוכרים). היו לי רק 2 ביצים אז הסתפקתי בזה. יצא ממש ממש טעים! תודה על עוד מתכון נפלא 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:04 25.05.2015)

מעולה! תודה זוהר על השיתוף 🙂

מורן (16:57 22.05.2015)

היי, אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית ענקית, האם אני צריכה להכפיל את הכמות של כל המצרכים?

מתכונים ב-10 דקות (17:43 22.05.2015)

כן מורן, תכפילי את הכמויות אבל ביצים לדעתי מספיק לשים 6 וסודה לשתיה- 2 כפיות.
אם התנור שלך חזק תאפי ב170 מעלות במקום 180.
שבת שלום וחג שמח 🙂

דנה (18:12 1.05.2015)

היי אם אני רוצה להכין תבנית אינגליש אחת? איך אני מפחיתה במרכיבים פשוט חצי?

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:18 1.05.2015)

היי דנה,
לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני חצי מהכמות: 2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, כוס קמח תופח, כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, כפית אבקת קינמון, קמצוץ מלח, 2 גזרים בינוניים מגורדים דק, רבע כוס שוקולד ציפס.
שבת שלום 🙂

איריס טל (09:05 11.04.2015)

אפשר לותר על המלח? ועל הסודה לשתייה?

מתכונים ב-10 דקות (15:00 11.04.2015)

היי איריס,
אפשר לותר על המלח אבל עדיף לא לוותר על הסודה לשתיה (אפשר להקטין כמות לכפית אחת).

אמילי (20:01 29.03.2015)

האם חובה קינמון?

מתכונים ב-10 דקות (21:08 29.03.2015)

היי אמילי,
אין בעיה להכין גם בלי קינמון.

שרון (12:56 5.03.2015)

לא שמתי לב לתגובות וכעת העוגה רגילה בתבנית רגילה.. באסה. שאלה… האם אפשר או מומלץ לצפות בשוקולד? או עדיף אבקת סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (13:31 5.03.2015)

היי שרון,
לא נורא לגבי התבנית.
מומלץ לפזר אבקת סוכר למרות שגם ציפוי שוקולד יכול להתאים אם בא לך להכין 🙂

איה (21:35 4.03.2015)

הי, עוגה צוינת ומתכון נפלא.
מישהו אמר פעם שניתן להמיר כוס שמן בכוס רסק תפוחי עץ.. לקחתי את הטיפ הנהדר הזה ואני שמחה לחלוק אותו איתכן/ם, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון חוץ מהשמן כמובן במקום שמתי כוס מפנקת של רסק תפוחי עץ ללא סוכר. העוגה יצאה לפני רגע מהתנור, הריח נפלא והטעם לא מאכזב! אני מכינה גם עוגיות גרנולה ועוגות תפוחים וזה שדרוג מוצלח במיוחד! שלא לדבר על היתרון שאפשר לאכול קצת יותר מהרגיל … חג פורים שמח:)

מתכונים ב-10 דקות (22:19 4.03.2015)

היי איה,
מעולה! אנסה בהזדמנות 😉
תודה רבה על השיתוף ופורים שמח!

אדם (10:22 22.12.2014)

שלום אפשר להוסיף קמח רגיל ואבקת אפיה ואם כן כמה

מתכונים ב-10 דקות (10:26 22.12.2014)

היי אדם,
אפשר לשים 2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה 10 גר’ (כל שקית מכילה 2 כפיות אבקת אפיה).
יום נפלא 🙂

אדם (10:51 22.12.2014)

אפשר להוסיף רק קמח מלא

מתכונים ב-10 דקות (10:56 22.12.2014)

עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה מידי. אם רוצים להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל, הכוונה לערבב כוס קמח מלא + כוס קמח רגיל ואבקת אפיה כמובן (כך העוגה תצא אוורירית יותר).

אדם (11:01 22.12.2014)

ואם אני שם רק קמח מלא צריך להוסיף נוזלים

מתכונים ב-10 דקות (11:04 22.12.2014)

בגזרים עצמם יש נוזלים אבל אם אתה שם רק קמח מלא מומלץ להוסיף עוד 3-4 כפות מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.

שלום, נצרת עלית (07:14 19.12.2014)

לאתר, מה נשמע??
הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדר.
רק שתי הערות:
1. הוספתי חצי כוס שמן במקום 3/4. זה בהחלט הספיק.
2. כוס סוכר זה המון לעוגה כזו. הסתפקתי בכמה כפות בלבד.
שבת שלום ונהדר שיהיה לכם!

מתכונים ב-10 דקות (07:22 19.12.2014)

מצוין!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

מיכל (23:33 7.12.2014)

שלום לך,
האם אפשר לקבל את המתכון לפי משקל?
אני משתמשת במשקל אלקטרוני, ומניסיון הרבה יותר פשוט ומקצועי לשקול את כל החומרים, ללא צורך בכלי מדידה. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:34 8.12.2014)

היי מיכל,
200 גרם סוכר, 150 מ”ל שמן, 8 גרם אבקת קינמון, 5 גרם אבקת סודה לשתיה, 1 גרם מלח, 280 גרם קמח תופח, 300-350 גרם גזר מגורד, 200-260 גרם ביצים, 100 גרם שוקולד צ’יפס.
יום נפלא 🙂

מיכל (21:10 8.12.2014)

תודה לתשובתך המהירה,
שאלה, כמה גרם אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל?
הרבה יותר חסכוני להשתמש בקמח רגיל מאשר בקמח תופח.
בשימוש עם קמח מלא, כמה גרם נוזלים/מים יש להוסיף למתכון?
המתכון בלי נוזלים (מים/מיץ/לבן), כך צריך להיות?
שוב תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (21:44 8.12.2014)

היי,
יש להוסיף 10 גרם אבקת אפיה (שקית).
אם את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה שזה יהיה רק במחצית מהכמות (הכוונה 140 גרם קמח לבן ו-140 גרם קמח מלא), אחרת העוגה תצא דחוסה מידי. אני גם ממליצה לנפות את הקמחים לפני השימוש. אם את משתמשת בחצי כמות קמח מלא יש להוסיף לתערובת 1 כף מים (15 מ”ל).
אם את מכינה רק מקמח לבן אין צורך להוסיף נוזלים. בגזר המגורד יש די נוזלים.
בהצלחה 🙂

הילה (11:41 24.11.2014)

היי! חזרתי לעדכן…
העוגה יצאה מצויין, רכה ואוורירית. (בתור חולת מתוק הייתי מוסיפה עוד טיפה סוכר…)
יש לי שאלה: האם אפשר במקום לגרר את הגזר – לבשל/לאדות אותו ואז למעוך למחית? קצת הפריע לי בעין שרואים אותו בבירור בעוגה..

מתכונים ב-10 דקות (11:47 24.11.2014)

היי הילה,
מעולה שחזרת לעדכן 😉
כן, אפשר להשתמש בגזר מבושל ומעוך למחית.
יום נפלא!

שגיא (22:42 23.11.2014)

יצא לי מעולה!!!!! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:43 23.11.2014)

אני שמחה לשמוע! תודה לך על העדכון 🙂

הילה (19:11 22.11.2014)

באיזה גודל כוס צריך להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (19:40 22.11.2014)

היי הילה,
כעקרון משתמשים בדר”כ בכוס בגודל 240 מ”ל אבל אין בעיה להשתמש גם בכוס קטנה יותר בתנאי שמשתמשים באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (גם הנוזלים וגם הקמחים).
שבוע טוב 🙂

דנה (19:20 21.11.2014)

עוגה קלאסית ועדינה וקלה להכנה

מתכונים ב-10 דקות (23:49 21.11.2014)

תודה דנה 🙂

ליאת (14:18 13.11.2014)

אין על מה.

יש לכם מתכונים מצויינים.
אני מוצאת את עצמי מבשלת ואופה הרבה מתכונים שלכם.
אז תודה:-)

מתכונים ב-10 דקות (14:22 13.11.2014)

בשמחה רבה ליאת, כיף גדול לשמוע 🙂

ליאת (12:33 13.11.2014)

מה זו העוגה הטעימה הזו?
מעדן!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:42 13.11.2014)

תודה ליאת! שמחה שאהבת 🙂

שרית (15:32 22.10.2014)

תודה רבה על התשובות הנפלאות שאת עונה לנו בשיא הסבלנות תבורכי
האם כמות הקמח במתכון לא גדולה לעומת המתכון של עוגת גזר בריאה?

המשך יום מתוק

מתכונים ב-10 דקות (15:39 22.10.2014)

בשמחה שרית 🙂
נכון (וזה בסדר), במתכון הזה יש 2 כוסות קמח ובמתכון של עוגת הגזר הבריאה יש רק כוס ורבע קמח (כאשר 3/4 זה קמח מלא).

שרונה (18:11 10.10.2014)

העוגה יצאה טעימה. כמה קלה ככה טעימה

מתכונים ב-10 דקות (18:21 10.10.2014)

שמחה לשמוע שרונה 🙂
שבת שלום!

איילת (13:33 19.09.2014)

האם לא חסר סוכר? לא רואה סוכר במתכון. האם כדאי להוסיף חמוציות?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 19.09.2014)

הי איילת,
בתחילת המתכון רשום 1 כוס סוכר (אם את גולשת מנייד אז זה מופיע מעל התמונה).
אפשר להוסיף חמוציות אם את אוהבת. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים.
שבת שלום 🙂

אורנה (18:43 8.08.2014)

היי.
הכנתי היום עם אגוזים במקום שוקולד ציפס.
ב-2 תבניות אינגליש קייק, כמו שהצעת.
יצא מוצלח וטעים מאוד.
לדברי הילדים שלי- “טעים רצח!”
שאלה קטנה- האם ניתן להקפיא אחרי צינון העוגה?
במידה וכן, לכמה זמן?
שוב תודה על מתכונים מוצלחים, ותודה על העצות והטיפים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:01 8.08.2014)

הי אורנה,
שמחה שאהבתם את העוגה 😉
אין בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב את העוגה בניילון נצמד. בדר”כ העוגה נשמרת בהקפאה עד 3 חודשים. לאחר מכן יש להפשיר את העוגה בטמפרטורת החדר כשהעוגה עדיין עטופה.
שבת רגועה ונעימה!

אורנה (20:32 7.08.2014)

שאלה נוספת: אפשר בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל הרגיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:36 7.08.2014)

מנסיוני עוגות גזר עדיף תמיד להכין בתבניות קטנות כמו מאפינס או אינגליש קייק אחרת הן לא נאפות לגמרי במרכז.

אורנה (20:25 7.08.2014)

היי,
במקום שוקולד צ’יפס אפשר לשים אגוזים?
אפשרויות נוספות {אם יש}יתקבלו בברכה…
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (20:32 7.08.2014)

הי אורנה,
בטח שאפשר אגוזים, אפילו מומלץ 😉
אפשרויות נוספות הן שקדים קצוצים, צימוקים או שוקולד מריר מגורד, הכל לפי הטעם האישי.

מזל (18:54 6.07.2014)

מערבבים את כל החומרים במיקסר, או אפשר ידני.

מתכונים ב-10 דקות (19:09 6.07.2014)

הי מזל,
אפשר לערבב ידני או במיקסר, לפי מה שנוח לך 🙂

Goni (12:49 11.06.2014)

באיזו תבנית להשתמש?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:02 11.06.2014)

הי,
2 תבניות אינגליש קייק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.