זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
1 כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כף שטוחה (7 ג’) קינמון
כפית (5 ג’) אבקת סודה לשתיה
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
3 כוסות גזר (כ- 5 גזרים) מגוררים דק
4 ביצים
חצי כוס (100 ג’) שוקולד צ’יפס (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל הקמחים בקערה: קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, סוכר ושמן. מוסיפים את הקמחים ואחריהם את הגזר המגורד. בסוף מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ- 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היייי 🤎 הכפלתי כמויות
ערבבתי הכל (מלבד הגזר) ואז שמתי לב ששכחתי ביצים
הוספתי את הביצים, ערבבתי עד להטמעה ואז הוספתי את הגזר
הבלילה נראית בסדר, מה יכול לקרות לעוגה? אני בחששות שהיא תצא אבן
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
איך זה יצא?
היי. האם במקרה שבמתכון יש 4 ביצים, אפשר להשתמש בארבעה תחליפים שונים? (טחינה, צ’יה, תפוח…) או שלא כדאי?
האמת שאין לי מושג (לא ניסיתי)
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יצא
תנסי, מקסימום יצליח…
היי הכנתי ויצא ממש טעים:)
רציתי לדעת האם לשמור במקרר או בחוץ ולכמה ימים מרגע ההכנה?
שמחה שיצא טעים:)
עדיף לשמור מחוץ למקרר, במקום מוצל ויבש (במקרר העוגה קצת מתייבשת).
נשמר 3-4 ימים.
היי אפרת,
אפשר להשתמש ב- 4 ביצים בגודל M ?
תודה
כן:)
שלום אפרת, תודה ענקית על המתכונים! כל מתכון יוצא מושלם!!! רציתי לשאול האם יש צורך להקציף את הנוזלים או שערבוב עם כף מספיק?
תודה
רצוי להקציף כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר אבל אפשר לערבב גם ידנית (רצוי עם מטרפה).
ואוווו איזו עוגה מושלמת!! רכה וטעימה, אוורירית בטירוף.
התאהבתי 🙂
שמחה שאהבת💜
יצא מדהים וטעים 🤤
הוספתי אבקת סוכר מעל מייפל טהור 😍
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף!
אין על העוגות שלך אני רק אצלך כל הזמן !!! וקוצרת מחמאות תודה ענקית
רציתי לשאול אם חובה אבקת סודה לשתייה אם נתקעתי ואין לי
אפשר להכין גם בלי🙂
הכנתי מתבנית אחרת במקום ב2 אינגלש יצא ממש טוב עוד לא טעמתי אבל נראה אש
מסכימה איתך🙂
חוזרת לעדכן שהעוגה ממש טעימה בעלי עף על זה . אני בכללי חיה על האתר שלך אבל מאוד גרוע באפיה ויצא מושלם !
למי ששואל לא מרגישים גזר יש לעוגה טעם מאוד עדין 🙂
תודה ליאת❤️
כמה רציתי להכין עוגת גזר אבל כ”כ חששתי זה היה נשמע לי ממש מוזר.
החלטתי שאני מכינה מהאתר שלך, אחרי שראיתי שהיו פה עוד כמה שחששו ובסוף אהבו החלטתי לנסות
והתוצאה מדהימה!!!
אפילו הילדה שלא נוגעת בגזר ממש אהבה!!! (לא גיליתי שיש גזר)
אני עכשיו מכינה כמות כפולה 🙂
למי שחושש – הטעם הוא של עוגת קינמון, קצת הזכיר לי עוגת דבש מסויימת. לא מרגישים את הגזר.
תודה!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
הקצפתי את הביצים עם הסוכר והשמן ואז איחדתי עם תערובת היבשים ויצא פשוט מעולה וטעים!
אין על המתכונים שלך, כולם פשוט מדוייקים וגורמים לי לגרוף מחמאות!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, הכנתי את העוגה הזאת כמה פעמים וכל פעם היא יצאה מושלמת! תודה רבה!
אני רוצה להכין 12 תבניות אינגליש קייק,
אשמח להבין איזו כמות של בלילה אני יכולה להכין בבת אחת כדי שהטעם ישמר?
תודה
היי
מומלץ להכין ב-3 פעמים, כל פעם כמות כפולה פי 2.
לא מומלץ להכין בפעם אחת או פעמיים.
הכנתי פעם ראשונה ויצא מושלםם
עוגת גזר בלי טעם של גזר.
טעימה ממש
הכנתי בתהניות מאפינס, לילדים לבקרים…
תודה רבה
זה מתכון של “גזור ושמור”….
תודה זוהר, כיף לשמוע 🙂
שלום אפרת
העוגה נראית ממש שווה !
שאלה:
יש לי שאריות של גזר שסחטתי למיץ
האם אפשר להשתמש במקום הגזר המגורד?
ואם כן שמתי לב שהוא ממש יבש האם צריך להוסיף מים או נוזל אחר?
תודה רבה!!
רק עכשיו ראיתי שיש שאלה דומה…
סליחה על הטרחה ותודה !!
היי,
הכוונה שיש לך מיץ גזר או גזר מגורד?
אם זה רק הנוזלים אין אפשרות להשתמש בהם. אם מדובר בשאריות גזר מגורד אפשר להשתמש בו למרות שהוא יבש.
אשמח אם תוסיפי לאתר מתכון של עוגיות גזר פשוטות להכנה וטעימות כמו שרק את יודעת לעשות
אין לי מתכון לעוגיות גזר, אבל אשתדל(:
שבת שלום!
צריך אולי לשמן את התבניות לפני שיוצקים את הבלילה לתבניות
היי,
כן, תמיד באפיית עוגות בחושות חשוב לשמן את התבנית.
האם צריך לעשם 40 דקות ממתי שאני מכניס את העוגה אוו לפני כשאני מחמם את התנור אוריאל גורדון
היי,
זמן האפייה נמדד החל מרגע הכנסת התבנית לתנור ולא לפני כן…
אין כמו המתכונים הקלים שלך!
מצילה אותי כל חג/שבת…
מה דעתך לגבי המרת חצי מכמות הגזר בתפוח ירוק מגורד? ישתלב טוב? עוגת “תפוגזר” חחחח
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשלב חצי כמות תפוח מגורד- זה עשוי להשתלב טוב מבחינת הטעם. מה שכן יהיה שינוי במרקם, העוגה תהיה לחה יותר.
היי יקירתי, אין לי סודה לשתיה, יש תחליף? תודה.
היי,
אבקת הסודה לשתייה מוסיפה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.
תודה יצא מעולה, את אלופה
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי,
אם אני מקלפת גזרים, כמה זמן אפשר להשאיר את הגזרים המקולפים בחוץ בלי מקרר (יהיה לי סיטואציה שכך יהיה). חיפשתי באינטרנט ולא ממש מצאתי תשובות. תודה!
היי,
האמת שעוד לא יצא לי להיות בכזה מצב אז לא בטוחה כמה זמן הגזרים יישמרו, אבל הייתי משאירה אותם לא יותר מיום אחד.
עוגה מושלמת. תודה אפרת יקרה ❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
היי. אפשר להוסיף טחינה גולמית? אולי במקום ביצה 1? תודה
היי אולגה,
הנה כמה תחליפי ביצים שכדאי לשמור:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
היי אפרת היקרה,
אם אני רוצה להכין עוגה אחת (את ההמרה המלאה ראיתי שכתבת), אבל עם קמח כוסמין. כמה אבקת אפיה לשיים?
תודה רבה!
היי סיון,
יש לערבב את כוס הקמח עם כפית אבקת אפייה.
בהצלחה❤
הי אפרת, אני רוצה לאפות כעוגות אישיות (קאפקייק). כמה בערך יצא וכמה זמן אפייה?
היי יפית,
אמורות לצאת כ-20 יחידות. זמן האפייה 25-30 דקות.
היי אפרת, עוד מתכון מוצלח ופשוט (החלק הקשה זה גירור הגזרים…). תענוג של עוגה. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת, נראה מעולה🌺
איזה ציפוי פרווה את ממליצה להוסיף לה?
היי ליטל,
העוגה טעימה כמו שהיא. אפשר לפזר עליה אבקת סוכר לפני ההגשה, אבל זה לא הכרחי:)
אם בכל זאת רוצים ציפוי, אפשר להכין קצפת משמנת צמחית וכף- שתיים אינסטנט פודינג וניל. אפשר גם להכין ציפוי שוקולד פרווה.
עוגה טעימה מאד, וקלה להכנה. תודה רבה
שמחה שאהבת, תודה😊
יצא טעים ממש!!! אני צריכה לעצור את עצמי מלחסל את כל התבנית.
עשיתי לפי המתכון שנתת לתבנית אנגליש קייק אחת..
תודה אפרת על מתכונים נפלאים וממכרים!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
יצא מצוין! הכנתי עם קמח כוסמין 80% והוספתי אבקת אפיה.
לא מרגישים הבדל. מתכון מעולה. תודה!
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
1. כמה ימים העוגה יכולה להיות מחוץ למקרר?
2. בגלל שערבוב יתר של הקמח גורם לעוגה להיות דחוסה , הבעיה שאחרי הקמח צריכים לשים את הגזר ולערבב זה לא יצור עירבוב יתר?
3. חמישה גזרים זה די הרבה, שהעוגה לא תצא דחוסה אפשר להוריד את כמות הגזרים?
4. עם איזה גודל של תבנית אלומניום אחת זה מקביל?
היי רחלי,
1. בימים כאלה (חורף) 2-3 ימים.
2. יש לערבב ערבוב ממש קל אחרי הוספת הגזר. אפשר גם להוסיף את הגזר לפני קמח.
3. אפשר להפחית מכמות הגזרים אבל יהיה כדאי להוסיף בין רבע לחצי כוס מים (הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה מידי). אפשר להוסיף יותר מים גם בסוף ולערבב ערבוב קל.
4. אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 אבל יותר טעים כשמכינים ב-2 אינגליש קייק (לא יודעת להסביר למה 🙂 )
היי
אם אין לי קמח תופח, יש לי קמח רגיל לבן
כיצד אפשר להשתמש?
ואם מחליפים לאבקת אפייה האם לוותר על הסודה לשתייה?
אפשר לערבב 2 כוסות קמח לבן עם שקית אבקת אפיה.
סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה. אם אין לך תאפשר להכין גם בלי.
הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא מדהים, מתכון מעולה תודה!! בפעם האחרונה המרתי חצי מכמות הקמח לקמח שיפון מלא ויצא מצויין לא מרגישים בהבדל.
נראה מעולה חנה!!
תודה שחזרת לשתף יקירה
יום נפלא🌸
היי אפרת
פעם שניה שאני מנסה להכין עוגת גזר, גם ממתעון אחר וכל פעם יצא שתחתית העוגה יוצאת כבדה ,ספוגה ומרגיש שלא אפויה… מה לדעתך יכולה להיות הבעיה ?
את אופה בחום עליון ותחתון? העוגה מונחת במרכז התנור (על רשת התנור בשניה מלמטה)?
התנור מחומם מספיק זמן מראש?
את מניחה לעוגה להתקרר לגמרי לפי שאת חותכת אותה?
שיואו. אמורים לאפות בחום עליון ותחתון ?????? איזה בורות אמאל’ה. לגבי שאר השאלות התשובות הן כן !
באיזו תוכנית את אופה?
הי אפרת, אפשר להשתמש בשמן זית? נגמר לי השמן קנולה ואני לא יודעת מה לעשות:(
כן. אני רק מקווה שיש לך שמן זית בטעם מעודן כי אחרת זה לפעמים יכול להיות מורגש בטעם.
שמתי את הבלילה שיצאה די סמיכה לשעה במקרר כי לא יכולתי לאפות אותה ויצאה משם בלילה במרקם משחתי, יש מה לעשות עם זה? צריך להוסיף משהו? זה לא ייצא דחוס? (שמתי קמח כוסמין עם כפית אבקת אפייה)
היי מירב,
לא מומלץ לשמור בלילות של עוגה במקרר גם כי הן משנות את המרקם (הקמח סופח את הנוזלים) וגם כי האפקט של חומרי ההתפחה נפגע אם לא אופים מיד ואז העוגה יכולה לצאת דחוסה.
לא חושבת שכדאי להשתמש בזה אבל אם בכל זאת את רוצה לנסות לאפות (אין מה להפסיד) אז תוסיפי בין רבע לחצי כוס מים וכפית אבקת אפיה ותערבבי היטב.
היי אפרת !
האם ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן ?
לדעתך זה יעשיר את הטעם של העוגה ?
מומלץ לשלב חצי כמות חמאה מומסת עם חצי כמות שמן.
עוגה מעולה!
תודה שרון ❣️
היי אפרת!
האם ניתן להשתמש בסוכר חום?
ראיתי במתכון אחר סוכר חום ותהיתי מה היתרונות שלו?
תודה!
כן אפשר להשתמש בסוכר חום.
סוכר חום מכיל מעט סירופ מולסה. הוא קצת פחות מתוק ומרוכז מסוכר לבן ומכיל פחות קלוריות.
ייצא טעים כמו תמיד!
שמחה לשמוע 🙂
העוגה מדהימה! טעימה ממש!!
תמיד נמנעתי מעוגות גזר, המתכון הזה ממש טעים! תודה רבה!!
שאלה: האם ניתן להקפיא את העוגה? זה יפגע בטעם שלה?
ואם אפשר, מה הדרך הכי טובה כדי שזה ישמור כמה שיותר על הטעם שלה?
ולכמה זמן אפשר להקפיא?
תודה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להקפיא את העוגה.
חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד שבועיים כי אח”כ הטעם מתחיל להיפגע.
יצא פשוט מושלם!! הכל חוסל!! אין עליך ועל המתכונים שלך!!! תבורכי 🙏
הכנתי את העוגה מכוס קמח כוסמין מלא וכוס קמח רגיל ושקית אבקת אפיה אחת.
בנוסף השתמשתי בסוכר קנים שנותן טעם מיוחד 🙂
הוספתי קצת אגוז מוסקט.
במקום שוקולד ציפס שמתי 1/2 כוס של אגוזי מלך ו-3/4 כוס חמוציות טבעיות ללא סוכר.
תודה שחזרת לעדכן ❤️
תודה אפרת על מתכונים מהירים וטעימים. העוגה יצאה מצויין.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
המלצת להוסיף חצי כוס שוקולד צ’יפס. אני רוצה להוסיף גם אגוזים/פקאנים, צימוקים/חמוציות לעוגה. האם כדאי להגביל את כמות התוספות? כלומר, האם זה יפגע במרקם אם אוסיף כוס שלמה של תוספות שונות?
אני ממליצה להוסיף כשליש כוס שוקולד צ’יפס, שליש כוס אגוזים/פקאנים ורבע כוס צימוקים/חמוציות.
היי אפרת היקרה, אני תמיד מרסקת את הגזר לעוגה במעבד מזון. לדעתך זה מתאים גם פה? אגב, היית מקסימה ביותר אצל ג\’קי אבל זה לא הפתיע אותי ♡♡♡
אני מניחה שכן.
ותודה רבה ❤️
הכנתי את העוגה לפי הכמויות הרשומות והיא יצאה טעימה. יצאה מאוד אוורירית. ערבבתי את הביצים והסוכר עם בלנדר עד שיצא מעין קרם דליל. יחד עם זאת, אולי בגלל שאני רגיל לעוגות מתוקות, לדעתי לעוגה חסר סוכר.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להוריד בכמות הסוכר מבלי לפגוע במרקם ובאפיה? נניח רק כוס אחת במקום 2?
יש במתכון רק כוס סוכר.
אפשר להפחית לשני שליש כוס.
האם אפשר לוותר על סודה לשתיה?
היי שירן,
אבקת הסודה לשתיה מוסיפה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.
יש לי גזר מגורר עבה. האם זה קריטי שיהיה דק? האם העבה ישנה את המרקם או יעשה את העוגה כבדה?
בגלל שזו עוגה רצוי שהגזר יהיה מגורר דק.
שלום אפרת,
מאוד רוצה להכין את העוגה אבל ישלח רק 2 גזרים בינוניים.
האם זה יספיק או להפחית מהכמויות?
אם להפחית אז תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות?
תודה,
מלכה
היי מלכה,
ממליצה לך להכין מחצית כמויות בתבנית אינגליש קייק:
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
כפית שטוחה קינמון
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כוס קמח תופח
2 גזרים מגוררים דק
2 ביצים
רבע כוס שוקולד צ’יפס (לא חובה)
יצא מושלםםם !! תודה רבה לך אפרת!! אין עליך את אלופהה!!
תודה יעל, שמחה שיצא טעים ❤️
וואו וואו וואו!!
כמה שזה מושלם!!
מ-ת-ח-ס-ל-ל-ל-!
קרה לי פדיחה קטנה התחלתי להכין וגיליתי שנשאר רק קמח כוסמין.
הכנתי עם כוסמין ויצא פצצה!
הכל נגמר!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רבה!
לגבי הטחינה סליחה!! התבלבלתי עם המתכון השני..
ולגבי הסודה לשתייה, סבבה אני אשים..
בעז”ה אכין ואשתף איך יצא..
תודה תודה תודה!!!
עוד שאלה.
יש במתכון טחינה גולמית רציתי לדעת למה היא מוסיפה למרקם או לטעם..?
והאם מומלץ להוסיף או שאין צורך?
תודה, ויום מקסים!
בעוגה הזאת אין טחינה אבל בעוגת גזר בריאה יש טחינה.
הטחינה דווקא עושה את המרקם יותר דחוס לכן אם את מעדיפה עוגה אוורירית יותר אז כדאי להכין בלי הטחינה.
היי,
בא לי להכין את העוגה הזו היום..
אני חייבת שהיא תצא אורירית!
פעם קודמת יצא טעם מושלם אבל מאוד דחוס מה לעשות שיצא טוב?
ועוד שאלה האם יש תחליף לסודה לשתייה? (לא חובה…)
תודה תודה תודה!!!
היי,
עוגות גזר בדר”כ יוצאות פחות אווריריות בגלל הגזר. כדי לשפר את המרקם אפשר להקציף את הביצים והסוכר במיקסר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים. לאחר הוספת הקמח חשוב לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
דרך אגב השתמשת פעם קודמת בכוס בנפח 240 מ”ל?
אבקת הסודה לשתיה דווקא מוסיפה אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.
יש לי קמח רגיל וסודה לשתיה. אפשר להכין?רוו
צריך אבקת אפיה אחרת העוגה תצא דחוסה. אבקת סודה לשתיה לא מספיקה.
תודה על המתכון, האם לדעתך ניתן להחליף חלק מהשמן בשמנת מתוקה כדי לעדן את הטעם?
תודה על הסבלנות
היי אוסנת,
לדעתי זה דווקא יגרום למרקם לצאת יותר דחוס (בגלל הגזר). אני חושבת שעדיף לשים שמן בלבד.
שבוע נפלא 🌷
תודה על מתכןן! עשיתי לפי מתכןן וגם מקמח רגיל, שתי העוגות יצאו מצויין.
יש לי שאלה, אני רק התחלתי לאפות , קיימים שמרים ללא גלוטן? קניתי תערובת קמח עם השמרים, אבל התערובת בעלת ריח של סבון..
מצאתי הרבה מתכונים שצריך להוסיף בהם שמרים, אך לא מצאתי אותם בסופר.
תודה!
היי ילנה,
שמרים הם ללא גלוטן.
התערובת שקנית זה קמח שמרים ללא גלוטן או קמח שמרים רגיל? לא אמור להיות לזה ריח של סבון. בדקת את התוקף?
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מוכן בחוץ וממש רטוב בפנים. נתתי עוד זמן ועדין נשאר רטוב בפנים אבל התקשה בחוץ. בקיצור הלך לפח. מה יכולה להיות הסיבה?
באיזה תוכנית אפית? כמה מעלות?
כמה זמן? איזה תבנית השתמשת?
אפרת, יקירתי, היי. צהריים טובים. את ממליצה להוסיף מים לעוגה או שזה לא רלוונטי?
היי גליה,
רק אם התערובת יוצאת סמיכה מידי אפשר להוסיף בסוף 2-3 כפות מים לפי הצורך.
נראה מעולה, רוצה לנסות מחר!
ראיתי בתגובות שהחליפו סוכר בדבש/סילאן- אם אני רוצה להחליף את כל כמות הסוכר, מה היית ממליצה? (אין לי תחליף סוכר)
תודה!
אם זה במקום כל כמות הסוכר אני חושבת שכדאי לשים 3/4 כוס דבש. לא יותר כי זה עלול להשפיע על המרקם.
אני לא חובבת עוגות גזר והכנתי עבור חברה טובה…
חייבת להגיד שהעוגה טעימה ומדהימה!!!!
תודה רבה לך! המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים❤️
תודה מיכל, שמחה שאהבת 💜
עוגה מ ע ו ל ה קצרה מלא מחמאות!
שמחה שאהבת 🙂
וואו וואו וואו וואו!!!
איזו עוגה מושלממת הוספתי כ3 כפיות טחינה גולמית של אחווה ויצא ממש משגע
תודה רבה יקרה כהרגלך תמיד הכל טעים ומוצלח!
שבת שלום 🌸
שמחה שיצא טעים!
תודה יעל ושבת שלום 💕
היי. כמה זמן אפשר לשמור אותה? תודה
בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
העוגה נשמרת כ-3 ימים.
היי, יש לי שאריות גזר שסחטתי למיץ.. אפשר להשתמש עם זה להכנת העוגה.? כמובן שואסיף מעט מיץ גזר לטעם יותר חזק.. יצא לך להכין פעם עם שאריות ירק/פרי שנסחט?
אודה לתשובתך המהירה..
היי מעיין,
לא יצא לי אבל אולי אפשר לשלב 2 גזרים מגורדים עם 3/4 כוס מיץ גזר.
הכנתי העוגה קצרה שבחים. טעימה מאוד חוסלה במהירות. תודה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה ציפי 🌷
הלפ! עשיתי עם קמח כוסמין והוספתי 2 כפות קוקוס אולי בגלל זה יצא לי קצת יבשה הבלילה אז הוספתי חצי תפוז סחוט ועכשיו זה ממש רך ואני מכניסה שוב ושוב לתנור והעוגה יוצאת רכה מדי..מה עושה?
היי מירה,
מה הכוונה רכה? זה טוב שהעוגה רכה, רק חשוב שהיא תהיה אפויה.
כמה זמן אפייה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
35-40 דקות.
תמיד המתכונים של העוגות האלו הגעילו אותי, לחשוב שישי פירות וירקות בתוך העוגה..
עכשיו היה לי המון גזר בבית וניסיתי
ופשוט הוקסמתי!
יצא מעדן!!!
שמחה שניסית ואהבת 🙂
תודה יהודית.
אפשר להקפיא אחרי כמה ימים במקרר?
כן. לאחר הפשרה העוגה תחזור לאותו מצב שהיתה לפני ההקפאה.
תודה
היי,
הכנתי את העוגה מספר פעמים ותמיד יוצאת אליפות כמו כל המתכונים באתר שלך! 🙂
אני רוצה להכין אותה ליומולדת של הבן שלי בתבנית 26, ורציתי לשאול האם אני צריכה להגדיל את הכמויות?
ועוד שאלה, אם אני רוצה להוסיף ציפוי מה היית ממליצה לשים מעל?
תודה מראש,
נועה.
היי נועה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
לתבנית בקוטר 26 יש להכין את הכמויות הבאות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס + 3 כפות שמן
4.5 כוסות גזר מגורד דק
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ורבע אבקת קינמון
3/4 כוס שוקולד צ’יפס
לציפוי מתאים להכין קרם וניל כמו בעוגה הזאת – עוגת גזר טבעונית.
שלום אפרת.
תודה על המתכון הנהדר הזה.
ביצים אלו חמים כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה כל השיש ולא במקרר?
ואני הקצפתי את הביצים לא עשיתי עוגה בחושה.
ועוד שאלה אני רוצה להכין את העוגת רולדה שלך
תודה רבההה.
היי גיא,
בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
לגבי עוגת הרולדה, בגלל שהיא במילוי קרם יש לשמור אותה במקרר מיד לאחר ההכנה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה על המתכון!
העוגה יצאה מצויין טעימה ואוורירית!
שמתי קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפייה וכפית וחצי של סודה לשתייה וסוכר חום במקום לבן וגם הוספתי אגוזי מלך, הל ואגוז מוסקט..!
יצא מעולה אחלה מתכון
מעולה!
תודה שיר 🙂
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
לא הצלחתי לפתוח תגובה חדשה אז אני מגיבה על תשובה קודמת.
יש לי בננה בשלה שאני רוצה להכניס למתכון. במקום מה להכניס אותה?
ויש לי קמח כוסמין. האם כדאי להחליף את כל הקמח בכוסמין או לעשות חצי חצי?
היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום כוס אחת של גזר. דרך אגב, אם במקרה הבלילה יוצאת מוצקה מידי כדאי להוסיף כרבע-שליש כוס מים.
את יכולה להמיר את כל כמות הקמחים בקמח כוסמין.
יום מקסים 🙂
אני רוצה להכין את העוגה למשלוחי מנות, יש לי 11 תבניות, כל אחת חצי מאינגליש קייק,
כפול כמה אני צריכה להכין את העוגה?
היי הדר,
אני מכירה תבנית שהיא 3/4 גודל מאינגליש קייק או תבניות קטנות יותר אבל אם כל תבנית היא חצי מאינגליש קייק אז הכמות במתכון אמורה להתאים ל-4 תבניות כאלה.
אפשר להכפיל כמויות ואז זה ייצא לך 8 תבניות. ואח”כ להכין כמות נוספת לפי הכמות במתכון.
לא מומלץ להכין בפעם אחת כמות אחת גדולה מאחר וזה עלול לפגוע במרקם העוגה.
תודה רבה
תודה אפרת.
רק לא הבנתי מתי אני מערבבת אחרי הקנח מערבבת מעט ואז שמה את הגזר ו….. או ששמה את קערת הקמחים אחרי זה את הגזר ו….. ורק אז מערבבת מעט?
אחרי שאת מוסיפה את הקמח אז מערבבת מעט עד להטעמת הקמח בבלילה. לאחר מכן מוסיפה את הגזר, מערבבת ממש קלות ובסוף שוקולד צ’יפס עם ערבוב אחד קל.
היי
אם אקציף בערך 3 דקות את הביצים יחד עם הסוכר ואחרי זה טוסיף את יתר המצרכים שמן ואז את קערת הקמחים וכו…
ההקצפה תתרום ליותר אווריריות בעוגה?
תודה
היי פזית,
ההקצפה יכולה לתרום לאווריריות העוגה (למרות שעוגה שמכילה ירק/פרי היא באופן טבעי פחות אוורירית מעוגה ללא פרי/ירק).
מספיק להקציף כ-2 דקות את הביצים והסוכר ואז להוסיף את יתר החומרים. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.
בהצלחה 🙂
הייי,
שמוסיפים את קערת הקמחים לערבב אחרי זה?
או רק לשפוך אותם וישר אחרי זה להוסיף גם את הגזר. את השוקולד הציפס ובסוף לערבב הכל?
תודה
להוסיף קמח ולערבב עד שהקמח נטמע בתערובת (לא יותר מידי). אח”כ להוסיף את הגזר לערבב קלות ובסוף את השוקולד צ’יפס ולערבב ערבוב ממש קל.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,
מתכון מעולה, תודה לך.
אני צריכה את עזרתך בבקשה –
אני רוצה לדעת כמה זה יוצא לפי כוסות ולא בגרמים.
300 גרם ביצים
540 גרם סוכר
360 גרם שמן
330 גרם קמח
12 גרם אבקת אפייה
14 גרם קינמון
390 גרם גזר מגורר
144 גרם צימוק כהה
96 גרם אגוזי מלך
תודה רבה רבה.
היי,
300 גרם ביצים – 5 ביצים L
540 גרם סוכר – 2+2/3 כוסות
360 גרם שמן – 1+3/4 כוסות
330 גרם קמח – 2+1/3 כוסות
12 גרם אבקת אפייה – כפית גדושה
14 גרם קינמון – כף גדושה
390 גרם גזר מגורר – כ-4 גזרים בינוניים
144 גרם צימוק כהה – כמעט כוס
96 גרם אגוזי מלך – בסביבות כוס
תודה רבהההה. יום מקסים !
היי
אני חייבת לציין שהעוגה מעולה וטעימה מאוד אבל לא כתוב במתכון פרט אחד חשוב מאוד: מים!!
נדרשות לפחות כוס וחצי של מים…
היי עדי,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
למעשה הגזר משמש כנוזלים בעוגה והוא זה שמרטיב את התערובת לכן אין מים במתכון.
ערב טוב,
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
ואם כן.. מהם הכמויות המתאימות?
תודה רבה מראש..
היי אורלי,
אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים 2 כוסות קמח ולערבב עם שקית אבקת אפיה.
אם זה קמח מלא רגיל אז מומלץ לשלב כוס קמח מלא + כוס קמח לבן ולהוסיף שקית אבקת אפיה (כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי).
תודה רבה רבה ..
היי,
אני לא אוהבת קינמון ואני תוהה במה אני יכולה להחליף אותו במתכון או פשוט לוותר עליו?
תודה מראש! 🙂
אפשר פשוט לוותר עליו.
יום מקסים 🙂
היי. האם הכמות תספיק לתבנית אלומיניום של 25*30? תודה
זו תבנית קצת גדולה. הכמות מתאימה לתבנית מלבנית 30*20 או לתבנית עגולה 24.
אז איך היית ממליצה להגדיל את הכמויות? או אם אכין ללא שינוי פשוט העוגה תהיה נמוכה יותר? תודה
היי אולגה,
אם את רוצה להכין בתבנית הזאת אז אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס + 3 כפות שמן
4.5 כוסות גזר מגורד דק
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ורבע אבקת קינמון
3/4 כוס שוקולד צ’יפס
עוגה קלה וטעימה בטירוף לימי הקיץ החמים. רבה וחמה. אין כמו מתכונייך הקלים ליישום.
תודה ציפי 🙂
אפרת יצא טעים מאוד למרות שהכנתי תבנית אחת קצת יותר מ40דקות
היי ניצן,
שמחה שיצא טעים. משך האפיה עשוי להשתנות בין תנור לתנור.
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
היי:-)
אחזה ריח בבית…מממ, תענוג.
כיוון שאני אופה באיירפריי, רציתי לדעת כיתד לזהות שהעוגה מוכנה? קיסם יבש?
תודה , עדכונים בהמשך .
היום הכנתי גם את האורז עם תרד ועגבניות , אעדכן בערב.
תודה
כן, את בודקת רגיל עם קיסם. אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
בתאבון 😉
היי , אז כהובטח: העוגה נכנסה מיד עוד היום למחברת המתכונים !!! טעימה, עדינה ונימוחה בפה, כלום עבודה(טוב בגזר טפלה המכונה 🙂 )
האורז עם התרד והעגבניות יצא מרענן, הכנתי אותו כתוספת לנתחוני עוף בדבש לימון וצ’ילי. כך שהוא איזן את הטעם . תודה
שמחה לשמוע 🙂 תודה!
היי האם אפשר במקום שוקולד ציפס להוסיף א. שוקולית אם כדאי בכלל
ואם כן כמה?
תודה
היי אירית,
אפשר פשוט לוותר על השוקולד צ’יפס. שוקולית פחות מתאים.
אפשר להחליף חצי כוס של קמח בחצי כוס של קוקוס ?
היי מרים,
אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס לתערובת (להשאיר 2 כוסות קמח תופח).
הי.
תודה על המענה המהיר והחייכני תמיד.
ושאלה- מעדיפה לאפות עם פחות ביצים (סטייל חצי טבעוני 🙂 מה את ממליצה להוסיף במקום הפחתת שתי ביצים נניח.. ?
היי רוני,
אני מניחה שבמקום 2 ביצים אפשר לשים שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה). אם אין לך מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט כף מיץ לימון ולמלא מים עד שליש כוס. להמתיק בכפית סוכר.
בנוסף, מומלץ להוסיף לתערובת גם רבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מעוכה.
בהצלחה 🙂
אך אין קמח תופח, יש אפשרות לשים קמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן, מה הכמויות?
היי מוריה,
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.
לאיזה גודל תבנית העוגה מתאימה?
היי מורן,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24.
כשכתוב כוס איזה כוס? מה המידה המדויקת ?
היי בתאל,
בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל. אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
איזה כוס שתבחר תשתמש בה להכל.
עוגה מעולה ובריאה!!
בכלל כל המתכונים באתר מוצאים חן בעיני.. לכל שבת אני מנסה עוגה אחרת
תודה הילה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
הי,
קודם כל רוצה להגיד המון תודה לאתר המדהים הזה! בזכותו התגברתי על האנטי למטבח ומכינה הרבה מתכונים שלכם.
הכנתי את העוגה ויצאה מעולה רק שכאשר אני חותכת את העוגה יש מעין קורים כאלו שנמתחים יחד עם הפרוסה שנחתכת. ממה זה נובע? מהסוכר? וכיצד ניתן להמנע מזה?
היי ליטל,
קודם כל כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי העוגה, האם ה”קורים” האלה היו גם באותו יום שהכנת את העוגה או רק כעבור כמה ימים?
זה קרה לך רק בעוגה הזאת או בעוגות נוספות שהכנת?
השתמשת בסוכר לבן רגיל?
זה קרה יומיים אחרי. כשחתכתי מהעוגה הראשונה מיד אחרי ההכנה זה לא היה.
זה קרה לי רק עם העוגה הזו..
השתמשתי בסוכר לבן כמו במתכון המקורי
אוקיי אז הסיבה היא שהעוגה כנראה הייתה יותר מידי זמן בטמפ’ גבוהה. אם העוגה הייתה מחוץ למקרר והיו ימים חמים אז זאת הסיבה. בדר”כ בחורף אין בעיה להשאיר את העוגה כמה ימים בחוץ ולא קורה כלום. בקיץ לפעמים רצוי לשמור אותה במקרר לאחר 24 שעות.
הי אפרת,
אשמח למתכון ל3/4 אינגליקייק?
והאם לדעתך זה יתאים לטו בשבט?
היי שירן,
כמויות ל3/4 תבנית אינגליש:
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כפית קינמון
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס קמח תופח
כוס ורבע (כ 1.5 גזרים) מגוררים דק
ביצה גדולה
רבע כוס שוקולד צ’יפס (לא חובה)
וכן העוגה בהחלט יכולה להתאים לטו בשבט.
מה אם,ר לשים במקום סודה לשתייה?????
היי קורל,
אם אין לך תכיני בלי.
הכנתי את העוגה ויצאה מעולה! מאוד רכה ואוורירית.
קצת חששתי כי לא היה לי קינמון, אבל בכל זאת יצאה טעימה מאוד ועשתה לבעלי מצב רוח;)
תודה ושנה טובה.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה מלי ושבת שלום
הי חג שמח שנה טובה ותודה על המתכון.אני משתמשת בו כבסיס במקום סוכר דבש או סילן ובמקום קמח קמח ללא גלוטן או קמח אורז מוסיפה חמוציות ואגוזים.יוצא מדהים.
מעולה 🙂
תודה מאיה ושנה טובה!
יצא מדהים ממש! חבל שאי אפשר לצרף תמונות…
הורדתי טיפה מהסוכר ושמתי קצת דבש.
הורדתי טיפה מהשמן ושמתי שמן קוקוס.
יצא לי תבנית וחצי של אינגליש קייק. עשיתי הכל לפי כוסות חד פעמיות כנראה בגלל זה
היי רוני,
בקרוב אני מקווה שיהיה אפשר כן להעלות תמונות 🙂
יצאה כמות קטנה בגלל הכוסות החד פעמיות. בכל אופן שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
הי
עשיתי בעבר את העוגה ויצא מדהים!!
שאלתי היא אם אני רוצה לשדרג ולהוסיף אגוזימלך…האם כדאי לקלות אותם מעט במחבת לפני שמוסיפה לבלילה?
היי דנה,
את יכולה להוסיף אגוזי מלך לבלילה ואין צורך לקלות אותם לפני.
בהצלחה 🙂
הי
האם צריך להקציף את הביצים עם הסוכר?
היי דקלה,
לא חובה להקציף. אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה או כף.
שבת שלום 🙂
אפשר להוסיף גרעיני למנייה במקום שוקולד צ’יפסיקו?
היי מאי,
נראה לי פחות מתאים אבל אם רוצים אפשר לפזר קצת מעל הבלילה לאחר שיוצקים אותה לתבנית.
על השוקולד צ’יפס אפשר לוותר בכל מקרה.
שלום,הבלילה אמורה לצאת נוזלית או סמיכה?
היי ג’ני,
משהו באמצע. לא נוזלית ולא סמיכה מידי.
היי, אפשר לעשות את הציפוי הלבן על העוגה? נראה לי זה מגבינת שמנת.אני רואה הרבה עוגות גזר עם הציפוי הזה
כן עדי, אפשר.
בדר”כ מכינים את הציפוי עם מיכל גבינת שמנת 30% (בטעם טבעי) + 2/3 כוס אבקת סוכר + חצי כפית תמצית וניל (יש כאלה שאוהבים להוסיף כ-50 גרם חמאה רכה ולהקציף את תערובת הגבינה עם החמאה).
אפשר לפזר מעל הציפוי אגוזים קצוצים.
אם את מכינה את הציפוי, יש לשמור את העוגה במקרר בתוך קופסה אטומה.
בהצלחה 🙂
תודה רבה!! שאלה קטנה נוספת , את הציפוי לשים ישר כשהעוגה יוצאת מהתנור או לחכות שתתקרר?
כדאי לחכות שהעוגה תתקרר לטמפ’ החדר.
מתכון מעולה לעוגה מדהימה שפשוט תמיד יוצאת טעימה, נימוחה ומפזרת ניחוח מדהים בבית!!
תודה רבה!!
תודה עדי! כיף לשמוע 🙂
תודה על המתכון הטוב.
עשיתי חצי מהכמויות, עם סוכר חום במקום סוכר לבן ועם קמח רגיל+סודה לאפיה+מלח במקום קמח תופח.
יצא טוב (הייתי רק צריך לשים פחות שמן, כדאי להמיר 3/8 כוס למספר כפות כדי להיות יותר מדויק).
תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה 🙂
היי! קודם כל תודה על המתכון. לפי שאני מיישמת רוצה לבדוק לגבי המלח שציינת… הוא לא הופיע ברשימת המרכיבים. אם לשים – כמה לשים?
היי מיכל,
לא צריך לשים מלח (טעות שתוקנה 🙂 )
שבת שלום!
שלום , למה מוסיף הסודה לשתייה ? מה התפקיד שלה ?
היי טל,
הסודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ובכך מעניקה אווריריות לעוגה (לעומת אבקת האפיה שמתפיחה לגובה).
עוגה מצויינת,הוספתי ריץ’ פרווה והורדתי קצת סוכר יצא נימוח טעים ולא מתוק מידי.
תודה לך
מעולה 🙂
תודה אביטל והמשך יום נפלא
יצא ממש ממש טעים תודה!
שמחה לשמוע אלישבע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית אחת שזה בגודל של 2 תבניות של אינגליש קייק או שעדיף 2 תבניות אינגליש קייק?
היי סיגל,
כדי שהעוגה תצא אוורירית עדיף לחלק את הבלילה באופן שווה בין 2 תבניות אינגליש קייק.
שבוע טוב 🙂
היי,
אין לי סודה, האם יש תחליף?
תכיני בלי.
הכנתי אינגלייש קייק 1 ולכן חילקתי הכל בחצי.
יצא טעים מאוד , תודה.
להבא אנסה להפוך את השמן לרסק תפוחים בשביל הבריאות ואראה איך יצא.. תודה על מתכונים טעימים וקלים
מעולה 🙂
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
תודה חגית ושבת שלום!
היי,
אז חזרתי לעדכן, הכנתי הערב רבע כמות – יצאו 4 מאפיינס ובמקום שמן שמתי רסק תפוחי עץ ללא סוכר ויצא ממש טעים. תודה!
ולאלו שעובדים עם שיטת שומרי משקל – מאפינס אחד(עם רסק תפוחים במקום שמן) שווה כ 3.5 נק – בכלל שווה 😉
מעולה! תודה חגית ושבת שלום 🙂
העוגה טעימה מאוד השתמשתי בקמח שיפון יצא מעולה
מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
עוגה מאוד טעימה!!!!
שבת שלום
תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום?
בנוסף אם אני עושה לכמות של אינגליש קייק אחת כמה גרם זה בדיוק הגזרים?
אפשר עם סוכר חום ולדעתי אפשר גם להכין עם קמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לו 2 כפיות אבקת אפיה ומומלץ להוסיף לבלילה 3 כפות מים.
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק אחת תפחיתי את כל החומרים בחצי. לגבי הגזר לתבנית אחת זה יוצא בסביבות 200-250 גרם.
יורד גשם והבית עם ריח מעולה של עוגת גזר
טעים מאוד
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה יורם ושבוע נפלא
היי, כמה גרם גזר מגורד זה יוצא?
היי רונה,
זה יוצא בסביבות 400-450 גרם.
היי,
האם אפשר לאפות מתכונים שמיועדים לתבנית אינגליש קייק בתבנית קוגלהוף במקום? או שבגלל הגובה לא הכל ייאפה?
תודה (:
היי מאיה,
בדר”כ אפשר ולא אמורה להיות בעיה עם זה, רק חשוב להתאים את גודל התבנית לכמות המופיעה במתכון (תבדקי מה קוטר תבנית הקוגלהוף שיש לך). זמן האפיה מתארך וחשוב לשמן היטב את התבנית לפני השימוש.
תודה רבה
הי, אפשר להחליף את הסוכר בסילאן/דבש?
היי שירה,
לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש, נגיד חצי כוס דבש+ רבע כוס סוכר.
יום נעים 🙂
אני רוצה להכין עוגת תפוחים מקמח מלאה יש לך מתכון?
היי אורה,
את יכולה להכין את עוגת התפוחים הרגילה עם חצי כמות קמח מלא (אחרת אולי זה ייצא דחוס מידי).
אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין צורך לשלב עם קמח רגיל כי הוא יותר עדין ואוורירי מקמח מלא רגיל.
המון תודה!!! יום נעים:)
השוקולד צ’יפס- באיזה טעם מומלץ? מריר, חלב או לבן? אני מעויינת לעשות כמאפינס ולא 2 תבניות אינגליש קייק. פשוט למזוג אליהם?
היי ליאת,
עדיף שוקולד צ’יפס מריר וכן, פשוט לצקת את הבלילה לתבניות האמפינס עד 3/4 גובה.
הכמות במתכון אמורה להספיק ל 16-20 מאפינס.
יום נפלא 🙂
הכנתי בתבנית עגולה, עם סוכר חום במקום לבן, בתוספת חמוציות ופקאנים (לא מסוכרים). היו לי רק 2 ביצים אז הסתפקתי בזה. יצא ממש ממש טעים! תודה על עוד מתכון נפלא 🙂
מעולה! תודה זוהר על השיתוף 🙂
היי, אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית ענקית, האם אני צריכה להכפיל את הכמות של כל המצרכים?
כן מורן, תכפילי את הכמויות אבל ביצים לדעתי מספיק לשים 6 וסודה לשתיה- 2 כפיות.
אם התנור שלך חזק תאפי ב170 מעלות במקום 180.
שבת שלום וחג שמח 🙂
היי אם אני רוצה להכין תבנית אינגליש אחת? איך אני מפחיתה במרכיבים פשוט חצי?
תודה 🙂
היי דנה,
לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני חצי מהכמות: 2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, כוס קמח תופח, כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, כפית אבקת קינמון, קמצוץ מלח, 2 גזרים בינוניים מגורדים דק, רבע כוס שוקולד ציפס.
שבת שלום 🙂
אפשר לותר על המלח? ועל הסודה לשתייה?
היי איריס,
אפשר לותר על המלח אבל עדיף לא לוותר על הסודה לשתיה (אפשר להקטין כמות לכפית אחת).
האם חובה קינמון?
היי אמילי,
אין בעיה להכין גם בלי קינמון.
לא שמתי לב לתגובות וכעת העוגה רגילה בתבנית רגילה.. באסה. שאלה… האם אפשר או מומלץ לצפות בשוקולד? או עדיף אבקת סוכר?
היי שרון,
לא נורא לגבי התבנית.
מומלץ לפזר אבקת סוכר למרות שגם ציפוי שוקולד יכול להתאים אם בא לך להכין 🙂
הי, עוגה צוינת ומתכון נפלא.
מישהו אמר פעם שניתן להמיר כוס שמן בכוס רסק תפוחי עץ.. לקחתי את הטיפ הנהדר הזה ואני שמחה לחלוק אותו איתכן/ם, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון חוץ מהשמן כמובן במקום שמתי כוס מפנקת של רסק תפוחי עץ ללא סוכר. העוגה יצאה לפני רגע מהתנור, הריח נפלא והטעם לא מאכזב! אני מכינה גם עוגיות גרנולה ועוגות תפוחים וזה שדרוג מוצלח במיוחד! שלא לדבר על היתרון שאפשר לאכול קצת יותר מהרגיל … חג פורים שמח:)
היי איה,
מעולה! אנסה בהזדמנות 😉
תודה רבה על השיתוף ופורים שמח!
שלום אפשר להוסיף קמח רגיל ואבקת אפיה ואם כן כמה
היי אדם,
אפשר לשים 2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה 10 גר’ (כל שקית מכילה 2 כפיות אבקת אפיה).
יום נפלא 🙂
אפשר להוסיף רק קמח מלא
עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה מידי. אם רוצים להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל, הכוונה לערבב כוס קמח מלא + כוס קמח רגיל ואבקת אפיה כמובן (כך העוגה תצא אוורירית יותר).
ואם אני שם רק קמח מלא צריך להוסיף נוזלים
בגזרים עצמם יש נוזלים אבל אם אתה שם רק קמח מלא מומלץ להוסיף עוד 3-4 כפות מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
לאתר, מה נשמע??
הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדר.
רק שתי הערות:
1. הוספתי חצי כוס שמן במקום 3/4. זה בהחלט הספיק.
2. כוס סוכר זה המון לעוגה כזו. הסתפקתי בכמה כפות בלבד.
שבת שלום ונהדר שיהיה לכם!
מצוין!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
שלום לך,
האם אפשר לקבל את המתכון לפי משקל?
אני משתמשת במשקל אלקטרוני, ומניסיון הרבה יותר פשוט ומקצועי לשקול את כל החומרים, ללא צורך בכלי מדידה. תודה רבה.
היי מיכל,
200 גרם סוכר, 150 מ”ל שמן, 8 גרם אבקת קינמון, 5 גרם אבקת סודה לשתיה, 1 גרם מלח, 280 גרם קמח תופח, 300-350 גרם גזר מגורד, 200-260 גרם ביצים, 100 גרם שוקולד צ’יפס.
יום נפלא 🙂
תודה לתשובתך המהירה,
שאלה, כמה גרם אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל?
הרבה יותר חסכוני להשתמש בקמח רגיל מאשר בקמח תופח.
בשימוש עם קמח מלא, כמה גרם נוזלים/מים יש להוסיף למתכון?
המתכון בלי נוזלים (מים/מיץ/לבן), כך צריך להיות?
שוב תודה רבה.
היי,
יש להוסיף 10 גרם אבקת אפיה (שקית).
אם את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה שזה יהיה רק במחצית מהכמות (הכוונה 140 גרם קמח לבן ו-140 גרם קמח מלא), אחרת העוגה תצא דחוסה מידי. אני גם ממליצה לנפות את הקמחים לפני השימוש. אם את משתמשת בחצי כמות קמח מלא יש להוסיף לתערובת 1 כף מים (15 מ”ל).
אם את מכינה רק מקמח לבן אין צורך להוסיף נוזלים. בגזר המגורד יש די נוזלים.
בהצלחה 🙂
היי! חזרתי לעדכן…
העוגה יצאה מצויין, רכה ואוורירית. (בתור חולת מתוק הייתי מוסיפה עוד טיפה סוכר…)
יש לי שאלה: האם אפשר במקום לגרר את הגזר – לבשל/לאדות אותו ואז למעוך למחית? קצת הפריע לי בעין שרואים אותו בבירור בעוגה..
היי הילה,
מעולה שחזרת לעדכן 😉
כן, אפשר להשתמש בגזר מבושל ומעוך למחית.
יום נפלא!
יצא לי מעולה!!!!! תודה רבה 🙂
אני שמחה לשמוע! תודה לך על העדכון 🙂
באיזה גודל כוס צריך להשתמש?
היי הילה,
כעקרון משתמשים בדר”כ בכוס בגודל 240 מ”ל אבל אין בעיה להשתמש גם בכוס קטנה יותר בתנאי שמשתמשים באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (גם הנוזלים וגם הקמחים).
שבוע טוב 🙂
עוגה קלאסית ועדינה וקלה להכנה
תודה דנה 🙂
אין על מה.
יש לכם מתכונים מצויינים.
אני מוצאת את עצמי מבשלת ואופה הרבה מתכונים שלכם.
אז תודה:-)
בשמחה רבה ליאת, כיף גדול לשמוע 🙂
מה זו העוגה הטעימה הזו?
מעדן!!!!!!!
תודה ליאת! שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה על התשובות הנפלאות שאת עונה לנו בשיא הסבלנות תבורכי
האם כמות הקמח במתכון לא גדולה לעומת המתכון של עוגת גזר בריאה?
המשך יום מתוק
בשמחה שרית 🙂
נכון (וזה בסדר), במתכון הזה יש 2 כוסות קמח ובמתכון של עוגת הגזר הבריאה יש רק כוס ורבע קמח (כאשר 3/4 זה קמח מלא).
העוגה יצאה טעימה. כמה קלה ככה טעימה
שמחה לשמוע שרונה 🙂
שבת שלום!
האם לא חסר סוכר? לא רואה סוכר במתכון. האם כדאי להוסיף חמוציות?
הי איילת,
בתחילת המתכון רשום 1 כוס סוכר (אם את גולשת מנייד אז זה מופיע מעל התמונה).
אפשר להוסיף חמוציות אם את אוהבת. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים.
שבת שלום 🙂
היי.
הכנתי היום עם אגוזים במקום שוקולד ציפס.
ב-2 תבניות אינגליש קייק, כמו שהצעת.
יצא מוצלח וטעים מאוד.
לדברי הילדים שלי- “טעים רצח!”
שאלה קטנה- האם ניתן להקפיא אחרי צינון העוגה?
במידה וכן, לכמה זמן?
שוב תודה על מתכונים מוצלחים, ותודה על העצות והטיפים 🙂
הי אורנה,
שמחה שאהבתם את העוגה 😉
אין בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב את העוגה בניילון נצמד. בדר”כ העוגה נשמרת בהקפאה עד 3 חודשים. לאחר מכן יש להפשיר את העוגה בטמפרטורת החדר כשהעוגה עדיין עטופה.
שבת רגועה ונעימה!
שאלה נוספת: אפשר בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל הרגיל?
מנסיוני עוגות גזר עדיף תמיד להכין בתבניות קטנות כמו מאפינס או אינגליש קייק אחרת הן לא נאפות לגמרי במרכז.
היי,
במקום שוקולד צ’יפס אפשר לשים אגוזים?
אפשרויות נוספות {אם יש}יתקבלו בברכה…
תודה.
הי אורנה,
בטח שאפשר אגוזים, אפילו מומלץ 😉
אפשרויות נוספות הן שקדים קצוצים, צימוקים או שוקולד מריר מגורד, הכל לפי הטעם האישי.
מערבבים את כל החומרים במיקסר, או אפשר ידני.
הי מזל,
אפשר לערבב ידני או במיקסר, לפי מה שנוח לך 🙂
באיזו תבנית להשתמש?
תודה
הי,
2 תבניות אינגליש קייק.