זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31
עוגה קפה:
2 ביצים גדולות
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג’)
¾ כוס (180 מ”ל) נס קפה מוכן (יש לערבב כפית נס קפה מגורען+ רבע כוס מים רותחים + חצי כוס מים קרים)
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן מעורבב עם כפית (5 ג’) אבקת אפיה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קקאו
קרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות סוכר
250 גרם גבינה לבנה
זיגוג קפה:
100 גרם שוקולד לבן + כף שמן + כפית שטוחה נס קפה + 3 כפות מים רותחים
עוגה קפה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-מערבבים את כל החומרים במטרפה או במיקסר ידני לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
קרם גבינה:
מקציפים את השמנת בעזרת מיקסר במשך כדקה. מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד חומרים. מכניסים את הקרם למקרר עד שהעוגה מתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה יוצקים מעליה את קרם הגבינה ומשטחים לגובה אחיד.
זיגוג קפה:
מניחים בקערית קוביות שוקולד לבן וכף שמן. ממיסים כפית שטוחה נס קפה עם 3 כפות מים רותחים ומוסיפים לקערה. מכניסים למיקרוגל ומחממים במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף (או שקית אוכל גזורה בקצה) ומזלפים פסים בחלק העליון, לאורך ולרוחב. מכסים את העוגה בנייר כסף ושומרים במקרר 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגת בישקוטים |
- עוגת טירמיסו ביסקוויטים |
- עוגת רד וולווט |
- עוגת ביסקוויטים של פעם |
- עוגת גבינה עם תותים
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן:)
אחת ה-עוגות!
הכנתי לשבועות האחרון ויצא מושלם!
העוגה בתחתית יצאה רכה
הקרם מושלם והציפוי… בכלל.
עוגה מושלמת!
תודה ברכה❤️
היי אפרת, אני הכנתי את העוגה והיא יצאה מאד טעימה! במקום שמנת מתוקה שמתי קצפת צמחית וזה יצא נהדר! רק שהתחתית יצאה לי יחסית דקה [גם לעומת הגודל של הקצפת]. דרך אגב במצרכים של התחתית כל מצרך שמוסיפים לקערה צריך לערבב במטרפה או שרק אחרי ששמים את כל המצרכים בקערה צריך לערבב במטרפה?
היי שבוע טוב🙂
זה אמור לצאת בערך באותו עובי (הקצפת והשכבה התחתונה).
עדיף לערבב אחרי כל הוספה של מצרך.
אוקיי תודה רבה! כנראה זאת היתה הטעות שלי אני ינסה את העוגה שוב ויעדכן אם זה יצא שונה. תודה רבה על המממתתתכככוווננניייםםם!!
היי אפרת תודה על המתכונים המעולים שלך! עשיתי את העוגה היא יצאה טובה אבל משום מה הקרם לזיגוג יצא לי מאד נוזלי יכול להיות שזה בגלל שהמסתי על הגז ולא במיקרוגל? בכל מצב שפכתי אותו כשכבה מעל הקרם מקווה שיצא טוב:) תודה ושבת שלום!
אני חושבת שזה קשור בסוג השוקולד הלבן. לפעמים הוא יותר דליל ולפעמים יותר סמיך (לאחר המסה).
שבת שלום❤️
יש מצב לעשות תחתית שיורגש הקפה אבל בלי אפייה? מביסקוויטים? תוכלי לרשום ללי כמויות?
וגם, אם יש לי שמנת להקצפה 1 זה יספיק?
אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת. אפשר לערבב עם החמאה המומסת חצי כפית אבקת נס קפה.
עם שמנת אחת זה ייצא מאוד נמוך.
היי אפרת~
המתכון נראה מגרה בטירוף!
שאלה – יש אפשרות להכין את כל העוגה כולל הקרם עם מקציף ידני בלבד?
תודה!
מקציף ידני הכוונה למטרפה ידנית?
אם כן, קשה להקציף עם זה את השמנת. פחות הייתי ממליצה.
אוקי תודה!
ערב טוב
איך אני מכינה את הזיגוג למעלה אם אין לי מיקרוגל?
תודה
אפשר לשים את קוביות השוקולד עם השמן בקערת זכוכית ולחמם כמה דקות בתנור עד שזה נמס.
היי, תודה על האתר המושלם, רציתי לשאול, כתבת שאפשר לשים בציפוי רק שמנת אחת, צריך להוריד במקביל את שאר החומרים לחצי? (ז”א 1 וחצי כפות פודינג וניל?)
תודה!
היי
לא חייב, פשוט הציפוי יצא דקיק יותר(:
תודה!
הי אפרת,
תודה רבה על המתכון, אוהבת את המתכונים שלך ☺️…
שאלה בבקשה :
את מציינת שכוס המדידה בה את משתמשת במתכונים שלך היא כוס זכוכית עם ידית המכילה 240 מ״ל (כפי שניתן לראות בתמונה), אז לא מסתדר לי כיצד מופיע במתכון : ״כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן ״…
אשמח להסבר.
מיטל.
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
שימי לב לא להבדל בין מידת משקל- גרם ובין נפח- מ”ל.
כוס מדידה היא תמיד בנפח 240 מל, לעומת זאת לכל חומר יש משקל אחר.
כך למשל כוס קמח =140 גרם וכוס סוכר=200 גרם.
תודה ❣️
אני צריכה מתכון לעוגת גבינה בלי מקסר ובלי הקצפה.
יש דבר כזה?
היי
מצרפת לך מתכון לעוגת גבינה אפויה.
הי אפרת,
העוגה נראת נהדר. במה ניתן להמיר את השמנת אם אנחנו רוצים פחות אחוזי שומן?
תודה רבה
היי,
לא ידוע לי על תחליף מוצלח לשמנת המתוקה מלבד קרם קוקוס (יש להכניס 2 פחיות למשך לילה במקרר ולהשתמש בחלק המוצק בלבד).
אפשרות אחרת היא להכין שכבת קרם קטנה יותר משמנת מתוקה אחת.
היי תודה אפרת!!
הכנתי לחג ויצא מושלם!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אני רוצה להכין את העוגה לשבת, בתבנית שהיא קצת יותר קטנה מתבנית עגולה קוטר 20 ס”מ,
לכן בכוונתי להכין חצי מהכמות של המתכון כדי שיהיה ודאי מספיק.
מאחר ואין לי ביצים גדולות, תוכלי לרשום לי מתכון שמתאים לביצה אחת בגודל M? (יש לי משקל דיגיטלי)
תודה רבה!
היי,
לתבנית בקוטר 20 יש להכין כמות קטנה פי 2, אפשר להשתמש בביצה M.
אם ידוע לך קוטר התבנית המדויק תוכלי לרשום לי ואדייק יותר את הכמויות.
היי אפרת
רוצה להכין את העוגה הזו כעוגת יום הולדת לבת שלי. היא מאוד אוהבת שוקולד לבן, האם יש דרך ליצור קרם אחר שמבוסס על שוקולד לבן, או מה לדעתך הכי נכון לעשות כדי שהקרם למעלה יהייה מבוסס על שוקולד לבן וקצפת?
היי מירב,
אפשר להכין ציפוי של גנאש שוקולד לבן מוקצף מ-2 מיכלי שמנת מתוקה+ 250 גרם שוקולד לבן:
להמיס 250 גרם שוקולד לבן+ 100 מ”ל שמנת מתוקה ולשמור במקרר לכמה שעות.
לאחר מכן להקציף במיקסר לקצפת יציבה ודי נוקשה את שאר השמנת (400 מ”ל) ואז לאחד בהדרגה ובתנועות קיפול את הגנאש הקר עם הקצפת.
להקציף את שאר השמנת (400 מיל) לבד, או עם פודינג ואבקת סוכר?
ואחרי זה לעשות את זיגוג הקפה, או שזה מיותר על גנאש?
אין צורך בפודינג או אבקת סוכר.
זיגוג הקפה יוסיף מאד- לבחירתך(:
הכנתי את העוגה.
הבסיס יצא לי צמיגי ושומני..
לא יודעת למה. שקלתי הכל במשקל ליתר דיוק.
המתכונים באתר שלך מצויינים!!!
לא יודעת מה קרה כאן…
היי חוה,
זו עוגה שקל “ליפול” בה על כמה דגשים:
-אפייה בתכנית אחרת מקו עליון ותחתון
-גודל ביצים אחר (S או M)
– ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח או חוסר ערבוב מספיק לפני הוספתו
-שימוש בקפה חם מדי
מקווה שעזרתי😊
מאכזב מאד!!☹🙁😟
הכנתי אותה ביום שישי(לשבת כמובן..) והתחתית יצאה גרועה- היא לא הייתה אפויה ומלאה בשמן.
אני חושבת שיש בה יותר מידי נוזלים.
לכן לא הוספתי לה את הקצפת וזרקתי אותה ישר.
הרבה כתבו שהעוגה הזאת אכזבה- אולי יש איזה בעיה במתכון עצמו.
דרך אגב: שמתי לב שמתכוני העוגות שלך עם הרבה שמן(יחסית) וכדאי לדעתי להפחית בשמן.
מוזר שככה יצאה לי🤔 – עשיתי הכל לפי המתכון: מדדתי, שקלתי, אפיתי במצב רגיל, הוצאתי אותה אפילו אחרי 20 דק’.
מקווה לא להתאכזב שוב!!😏😐😅
הנה תמונה של התחתית
היי אפרת,
מצטערת לשמוע שיצא מאכזב):
אני די בטוחה שהמתכון בסדר גמור, הרבה תגובות מדווחות שיצא מעולה… בנוסף, יחס של חצי כוס שמן על כוס וחצי קמח הוא מקובל😊
לדעתי זה יכול להיות קשור לכמה דברים:
-דיוק בכמויות- את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
-אפייה בתכנית אחרת מקו עליון ותחתון
-גודל ביצים אחר
– ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח או חוסר ערבוב מספיק לפני הוספתו
-שימוש בקפה חם מדי
– זמן אפייה: יש תנורים שאפילו 20 דקות לא מספיקות בהם ולכן תמיד כדאי לבדוק עם שיפוד שהעוגה אפויה
אני ממש אשמח אם נבין למה התקלה הזו מתרחשת, ועוד יותר אם בפעם הבאה יצא מוצלח😊
היי,
האם אני חייבת לקרר את העוגה במאה אחוז לפני שמניחה את הגבינה?
תודה על הכל!
היי איטה,
רצוי מאד לקרר את העוגה לחלוטין, זה עלול להשפיע על מרקם הקצפת.
העוגה יצאה מושלמת!!תודה על המתכון .. עשיתי לצאת הצום וזה באמת היתה פתיחה טובה. לאלה שלא יוצא טוב לדעתי זה בעיה בכמויות. מהרגע שהתחלתי להשתמש במשקל דיגטלי העוגות יוצאות לי מאד מוצלחות.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף שיר❤
היי 🙂
לצערי הרב, גם אני נפלתי עם עוגת הקפה הזו. עשיתי הכל לפי המתכון- כמויות, כוס מדידה אוניברסלית, גודל תבנית, לא לערבב מידי וכולי וכולי.
מתנצלת, אך משהו במתכון של העוגה לא תקין. הקמח שלי בסדר וכן אבקת האפיה, מה גם שניפיתי אותם על מנת לאוורר את הבלילה עוד יותר.
העוגה יצאה דחוסה, צמיגית, לא נעימה בפה…
אני בטוחה שרוב מי שהכין, גם לא מבין מה עשה לא נכון. לאבקת אפיה יש תאריך תפוגה ארוך ואין סיבה שהבעיה נעוצה בו. הבעיה היא במתכון עצמו.
חבל 🙁
היי יקירה,
מצטערת לשמוע שהעוגה לא יצא מוצלחת🙁
בתגובות (וגם כשאני מכינה) יש גם הרבה שדווחו שיצא להם מצוין, כך שאני לא בטוחה שיש בעיה במתכון עצמו…
היי אפרת
האם אפשר להכין את העוגה בחצי כמות ובאיזה תבנית להשתמש?
תודה רבה
היי רבקה,
אפשר להכין מחצית מהכמות בתבנית אינגליש קייק אחת או תבנית עגולה בקוטר 20.
היי אפרת
בדיוק הכנסתי את חלק הקפה האפוי לתנור אך חוששת כי הבלילה יצאה מימית
השתמשתי בכוסות מדידה אוניברסליים ונמנעתי מערבוב יתר
מקווה שיצא לי בסדר כי ראיתי שכתבת על בלילה מימית ומרקם צמיגי
היי נופית,
אם עשית לפי סדר ההכנה, השתמשת בכוס מדידה ולא ערבבת יותר מדי- זה אמור להיות מצוין😊
אשמח שתעדכני איך יוצא, וחג שמח וטעים:)
הקרם מצוין אך הבסיס אכן צמיגי כמו שחשבתי
לא יודעת איך אפשר לשפר
אם באמת דייקת בכמויות ולא ערבבת מספיק יכול להיות שהסיבה נעוצה באבקת האפייה- האם השתמשת בקמח תופח או שהוספת אבקת אפייה? יכול להיות ששמת קצת יותר מכפית אבקת אפייה, או אפילו שאבקת האפייה קצת ישנה?
דבר נוסף שיכול להיות הוא גודל הביצים- האם השתמשת בביצים M או L?
יש לי תבנית גודל 26
האם צריך להגדיל את הכמות או דתצא לי קצת נמוכה?
היי,
אם את רוצה שתצא נמוכה יותר- תכיני אותה כמות בתבנית 26. אם את דווקא מעוניינת בעוגה גבוהה- תכפילי כמויות פי 1.5.
חג שמח😊
האם אפשר לאפות במאפינס אישיים? אם כן כמה יצא לי והאם הכמות של הקרם גבינה תהיה זהה ?
היי מלכי,
פחות מומלץ להכין במאפינס משום שיש כאן שכבת בסיס אפויה, אבל אפשר. אמור לצאת בערך 16 מאפינס.
הכוונה מלכתחילה לאפות את הבסיס במאפינס ומעליו את הקרם לפי ההוראות ,אפשרי?
כן, אי אפשר להכין בדרך אחרת… התכוונתי שזה פחות מומלץ כי התחתית האפויה יוצאת טוב יותר בתבנית אחת גדולה, אבל גם במאפינס יצא מצוין:)
העוגה טעימה מאוד!
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הקרם גבינה בכוסיות?
היי יעל,
כן אפשר, רצוי להפשיר מעט לפני ההגשה. אפשר גם לפזר מעל תותים חתוכים, שברי מקופלת/אגוזים וכל מה שאוהבים…
יצא נהדר!!
תודה רבה רבה!
אני משתמשת באתר הזה כל הזמן
ממש תודה ♥
שמחה מאד לשמוע:) תודה לך
אני יכולה לשים שמנת להקצפה אחת?
אפשר, שכבת הקרם תצא פשוט יותר נמוכה.
אם את שמה רק שמנת אחת כדאי לשים חצי מכל הכמויות- כף וחצי פודינג, כף וחצי סוכר ו125 ג’ גבינה לבנה.
וחייב לקרר אותה לפני ההגשה?
לא מומלץ לוותר על הקירור כי כך מתייצבת העוגה עם הקרם והזיגוג.
אפשר לשים בזילוף שוקולד מריר במקום?
היי,
אפשר:)
היי אפרת,
יש אולי תחליף לגבינה? יוגורט?
היי,
את יכולה לשים 100 גרם שמנת במקום גבינה או לוותר עליה.
הכונה שמנת חמוצה?הקטנים האלו? כמו אשל?
כן, שמנת חמוצה.
היי אפרת, תודה רבה על המתכון 🙂 רציתי לשאול בבקשה אם את יודעת במקרה למה כשאני מכינה את העוגה הזאת(הכנתי פעמיים), העוגת קפה(התחתית) יוצאת לי יותר דקה ועם מרקם של קצת גומי במקום מרקם אוורירי של עוגה כמו בתמונה..מה אני עושה לא נכון?
היי שרון,
באיזה כוס השתמשת? שימוש בכוס קטנה גורם לבלילה להיות מימית ולמרקם צמיגי.
בנוסף, יכול להיות שלא אפית מספיק את העוגה. עוד דבר שיכול להיות הוא שהקמח תופח/אבקת האפייה שלך לא טובה.
האם ניתן להחליף את הביצים שבעוגה במשהו אחר?
סורי אין לי רעיון. אני חוששת שהתחתית תצא דחוסה בלי ביצים.
אני רוצה להכין את העוגה עם חמאה ולא שמן – מה הכמות של החמאה שניתן לשים?
אפשר לשים 100 גרם חמאה במקום השמן.
תודה רבה!
יש לי שאלה מוזרה קצת..
אפשר להקציף את הקרם עם בלנדר יד במקום מיקסר?
היי תמר, הנה האופציה איך להכין קצפת ללא מיקסר:
אפשר להכין קצפת באופן ידני עם מטרפה (עם כף זה פחות מתאים) אבל זה מצריך קצת עבודה 🙂 צריך לעבוד בנמרצות ובמהירות ולא להפסיק עד שהשמנת מסמיכה והופכת לקצפת יציבה. זה לוקח יותר זמן מאשר הקצפה במיקסר (4-6 דקות). כדי שההקצפה תצליח חשוב לזכור להכניס את מיכל השמנת ואת הקערה שבה רוצים להקציף למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
וואו עבודה לגברים… 🙂
תודה!
האם יש הבדל בין פודינג של חברת מיה (לא כתוב עליו אינסטנט) לבין אינסטנט פודינג?
ותודה על האתר המדהים, מאז שגיליתי אותו הוא הפך לקבע אצלנו בבית…
נהנית להכין מהמתכונים שגם יוצאים טעימים מאד!!
היי תמר,
יש הבדל בין הפודינג הרגיל לאינסטנט פודינג: הפודינג הרגיל הוא להכנה מהירה ולא מתאים לאפייה ואילו האינסטנט הוא שמותאם לאפייה.
שמחה לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
וקריטי להשתמש דווקא באינסטנט? יש לי רק את הרגיל…
לקרם במתכון הזה אין בעיה להשתמש בפודינג שיש לך.
תודה!!
יצא מעולה, רק שהבסיס קצת צמיגי כזה.. מה יכולה להיות הסיבה?
היי תמר,
האם הכנת את הבסיס לפי סדר ההוראות?
באיזה כוס השתמשת?
אולי ערבב יותר מידי את הבלילה?
התנור חומם מספיק זמן מראש?
הי אפרת, קודם תודה על כל המתכונים הקלים והמוצלחים. אני רוצה להכין עכשיו את העוגה שנראית מעולה. לגבי הציפוי יתאים שוקולד חלבי(לא לבן)?
תודה מראש
היי הדס,
לדעתי יתאים גם מאוד😁
כמה כפות זה 250 גרם גבינה לבנה?
כ-6 כפות גדושות.
שלום אפרת, תודה על המתכונים המעולים!
הכנתי את בסיס העוגה ואפיתי אותו, אך למעלה הכנתי מתכון של עוגת גבינה אפויה, רק אח”כ שמתי לב שהשכבה העליונה היא ללא אפיה. בסוף הכנתי בסיס ביסקויטים.
יש לך רעיון מה אני יכולה להכין מעל העוגת נס קפה? (לא משהו עם גבינה..) תודה רבה!
היי תהילה,
כדאי להכין משהו עם קרם כדי שירטיב קצת את העוגה.
אפשר להכין קרם וניל (ופשוט לוותר על הגבינה) או קרם שוקולד כמו הקרם שבמתכון הזה- עוגת מוס שוקולד.
הי אפרת,
הזיגוג יצא לי נוזלי. מה לעשות?
אני רוצה לכתוב בו משהו על העוגה.
תודה!
שימי אותו קצת במקרר. הוא אמור להסמיך בקירור.
מושלםםם… מתכון נהדר ועוגה מופלאה בטעמים
נראה מהמם שיר 🌸
תודה שחזרת לשתף 🙂
מושללללםםםם
לא אופים את הגבינה עם הביצים?
היי אדי, לא במתכון הזה
זו עוגה אחרת ולא העוגת גבינה הרגילה שבטח אליה אתה מתכוון 🙂
שלום אפרת,
יש לי שמנת שניסיתי להקציף עם כוס חלב ונהייתה ממש נוזלית ולא בכיוון להפוך לקצף.
שמתי אותה בינתיים במקפיא,
מתחשק לי עוגת גבינה ושמנת. כמו במתכון הזה. אפשר איכשהו להוסיף את השמנת שלי?
או לחילופין להכין ממנה רוטב לפסאה מוקרמת יצא לי טוב?
אשמח אם תתני לי עיצות ל2 האפשרויות הנ”ל.
תודה!
היי לאה,
אם את מצליחה להקציף את השמנת אפשר להכין את העוגה הזאת.
אם לא, אפשר להכין פסטה מוקרמת (בתנאי שעדיין לא הוספת סוכר ופודינג).
תצטרכי להחליט מראש כי ברגע שתקציפי את השמנת תצטרכי להוסיף לה פודינג וניל כדי שתסמיך ואז זה יהיה פחות מתאים לפסטה המוקרמת.
נראה לך שעוד יש סיכוי להקציף אותה אם אני אוסיף פודינג או שיותר הגיוני שזה אבוד מראש?
אם ההקצפה עם הפודינג תיכשל, מה אוכל לעשות עם השמנת?
אם השמנת הספיקה לקפוא פחות מומלץ להקציף כי יכול להיות שההקצפה תפגע.
כוס חלב על מיכל שמנת מתוקה זה יחסית הרבה וזה מדלל את השמנת ופוגע בהקצפה, אז זה גם שיקול.
אם ההקצפה תיכשל את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם תערובת השמנת ולשמור במקפיא. זה יכול לשמש כציפוי לעוגה.
מתכונים נוספים שתוכלי להכין עם התערובת: חטיפי בצק מטוגנים (אין צורך להוסיף סוכר) או קינוח שכבות שוקולד וקוקוס.
היי אפרת
מה דעתך שווה לנסות שוקולד לבן מבית טבע עם פחות סוכר משוקולד לבן רגיל
למרות שזה רק הזיגוג?
תודה מראש
היי עינת,
אני חושבת שכן, אין סיבה שלא לנסות:)
היי אפרת שתי שאלות מה אפשר להשים במקום השוקולד הלבן ? אולי זיגוג אחר אול לפזר משהו אחר ?
ושאלה שניה אם מכינים חצי מקרם הגבינה (תבנית 22*31) השכבה תצא ממש נמוכה רו שעדיין יצא מוצלח?
תודה רבה
היי ליטל,
אם אין לך שוקולד לבן את יכולה לפזר מעל שוקולד מריר מגורד.
שכבת הקרם תצא קצת נמוכה אבל זה עדיין ייצא טעים 🙂
היי אפרת רק לעדכן הכנתי בסוף לפי הכמויות במתכון ופיזרתי מעל שוקולד יצא מעולההה תודה
מעולה ליטל, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע טוב🌸
שבוע שעבר הכנתי את העוגה פשוט ליגה של עוגה קלה להכנה וטעימה בטרוווווף
תודה מוריה 🙂
שמחה שאהבת❤️
וואי איזו עוגה מושלמת, תודה רבה
שמחה לקרוא שאהבת ליאת 🌸
תודה על המתכון, אם אני עושה באנגליש קייק, צריך חצי כמויות? ביצה אחת?
היי איציק נכון, תשתמש בחצי מהכמויות
הי אפרת,
יש לי 500 גר’ גבינה ורק שמנת מתוקה אחת.. נראה לך יצא טוב ככה?
אני מציעה שתתחילי ב250 גרם גבינה לבנה ותשאירי את כמויות הפודינג והסוכר כמו שהן ותטעמי.
אם תרצי להוסיף עוד גבינה תמיד אפשר.
יש אפשרות בקרם לשמנת מתוקה אחת? ואיך זה מתבטא בכמויות פודינג וגבינה? חצי?
אפשר. שכבת הקרם תצא פשוט יותר נמוכה.
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות- כף וחצי פודינג, כף וחצי סוכר ו125 ג’ גבינה לבנה.
יצא נהדר[לא היה לי זמן כפי שכתבתי לך והכנסתי למקפיא]
אז הקרם היה קצת נוזלי עדיין..
הבצק יצא קצת צמיגי יכול להיות בגלל הקצפה של הביצים שלא הייתה מספיק?
היי רבקי,
לגבי המרקם הצמיגי, זה יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר או כתוצאה משימוש בכוס קטנה מידי.
התחתית היתה אמורה לצאת במרקם יותר ספוגי.
הכנתי ויצא מושלם! לדעתי יותר יפה מהתמונה…
כדאי להשתמש בתבנית גדולה יותר ממה שכתוב! יוצא ממש גבוה
תודה רבה שירה !!
שמחה לקרוא שנהנת♥
כן, גיליתי לאחרונה את האתר שלך, ומאז אני חוגגת על המתכונים! תודה!
היי אפרת ככה העוגה יצאה לי מה את אומרת ככה היא צריכה לצאת ?
היי אוריה
נראה מעולה!!
תודה על השיתוף❤️
איך הטעם? זה הכי חשוב!
טעים מאוד אין על העוגות שלך
היי, אפשר להבין בגרסת פרווה?
אפשר לוותר על הגבינה הלבנה ולהשתמש בשוקולד לבן פרווה.
הי אפרת יקרה אפשר כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת? תודה!
היי נועה,
תכיני מחצית מהכמויות.
איזה יופי של מתכון! תודה❤️
נראה מעולה ג’ני!
תודה רבה על השיתוף 🌸🌸
היי אפרת , אחרי שכבר יצקתי את הקרם על העוגה נזכרתי ששכחתי לשים את הגבינה הלבנה אז שמתי כבר על הקרם את הגבינה הלבנה וערבבתי שזה כבר היה בתוך התבנית זה יצא טוב או שלא ?
מאמינה שזה ייצא בסדר 🙂
שלום, רציתי לדעת אם אפשר לערבב את החומרים של עוגת הקפה בכף
והאם זה ישפיע על האווריריות של העוגה?
תודה.
אפשר. זה יהיה קצת פחות אוורירי כי כשמערבבים בכף נדרש ערבוב ארוך יותר עד להטמעת כל החומרים.
עוד משהו קטן
אם אכסה בנייר אפייה ולא נייר כסף?
נייר האפייה פחות אטום לעומת הנייר הכסף
אפשר גם ניילון נצמד או נייר אפייה אם אין ברירה.
נזכרתי בעוד שאלה
האם ילך עם קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70 אחוז
והאם במקום שוקולד לבן אפשרי שוקוציפס לבן או נטיפי שוקולד לבן או חלבי?
או משהו אחר?
ושוב תודה.
קמח כוסמין לבן.
אפשר אבל רצוי שזה יהיה חלבי כי הפרווה לא טעים.
היי אפרת
נראית עוגה טעימה
האם שמנת מתוקה לקצפת זה אותו דבר כמו שמנת מתוקה להקצפה?
והאם גבינת ריקוטה או יוגורט יווני יכולים להחליף שמנת מתוקה זו?
בתודה
ושבת שלום.
כן, זה אותו דבר.
אפשר לשים גבינת ריקוטה אבל זה לא ייצא אותו טעם.
האם ניתן להכין את העוגה מקמח כוסמין והאם נית להמיר את הסוכר באגבה או בכל תחליף אחר ומה הכמות הנכונה על מנת לא לפגום בטעם. תודה
אפשר לשים קמח כוסמין לבן.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים אגבה (שליש כוס בעוגה ו2 כפות בקרם גבינה).
היי אפרת , אפשר להשתמש בנס קפה רגיל של עלית ?
היי אוריה,
כמובן, רק תוסיפי מעט יותר מהנס הרגיל כי הוא חלש יותר בטעם
הי אפרת, מה שלומך?
נשמע נפלא, 2 הדברים שאני הכי אוהבת, גם קפה וגם גבינה בעוגה אחת.
רציתי לשאול לגבי מהירות ההקצפה (דבר שאני תמיד לא יודעת)
ההקצפה של השמנת/פודינג, צריכה להיות במהירות גבוהה או נמוכה?
תודה מראש, וסוף שבוע נעים💫🍂🍁💐
היי ענת,
תודה רבה על המילים החמות, שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
לגבי ההקצפה- מקציפים את השמנת בעזרת מיקסר במשך כדקה על מהירות גבוהה.
לאחר מכן מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
במידה ותרצי ללמוד עוד על הקצפה יש לי מדריך במיוחד בשביל זה 🙂
איך מכינים קצפת
תודה אפרת, על התשובה המהירה💖
אין כמוך!!! גם במתכונים הנהדרים והמוצלחים, וגם ביחס שלך, בנתינה, בסבלנות ובעזרה שלך לכולם!!!! ישר כח👌💫🙏💗
תודה רבה ענת, חיממת לי את הלב💗🙏
סופ”ש נעים אהובה
אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן. על אלו אופציות את ממליצה במקום הקמח?
תודה רבה, את תמיד מפתיעה מחדש!!!
היי תהילה,
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח תמי או “כרגיל” באותה כמות.
תודה רבה!! יצא מעולה!
האם העוגה הזו (עוגת גבינה וקפה) טובה בהקפאה
כן 🙂