זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה רגילה בקוטר 20 (גובה 7 ס”מ)
3 ביצים גדולות
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג’)
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)
400 גרם גבינת שמנת 25%-30% *מומלץ להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההכנה
2 כפות קמח לבן או קורנפלור
–מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמנת מתוקה וגבינת שמנת ומערבבים. בסוף מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
-משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 (אם זו תבנית נשלפת מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה כדי שהבלילה לא תנזל מהחריצים). יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה משחימה בחלק העליון ומעט רוטטת מבפנים (יש להניח את העוגה על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה ולאפות בחום עליון ותחתון).
-לאחר האפיה, מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור באופן חלקי. משאירים את העוגה בתנור במשך כ-5 דקות (היא תצנח קצת וזה בסדר). לאחר מכן, מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר על השיש. לאחר שהתקררה, עוטפים אותה ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות לפני ההגשה.
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני.
*מי שאוהב את המרקם יותר פאדג’י ונמס אפשר להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולהגיש אותה בטמפ’ החדר.
*אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות). קחו בחשבון שזמן האפיה יתארך קצת.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
האם להקציף את הביצים?
ולא צריך אבקת אפייה?
תודה רבה
לא (לשתי השאלות🙂)
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 24:
1. כמה ביצים קטנות בגודל M אצטרך להוסיף?
2. כמה זמן סה”כ צריכה להיות האפייה במקרה של הכפלת כמויות?
אודה לתשובתך🙂
היי דותן,
מומלץ להכין את הכמויות האלה:
5 ביצים M
150 גרם סוכר (¾ כוס)
15 גרם סוכר וניל (שקית וחצי)
375 מ”ל שמנת מתוקה 32% או 38%
600 גרם גבינת שמנת 25%-30%
3 כפות קמח לבן או קורנפלור
זמן אפיה 50-60 דקות. ממליצה להשאיר אותה בתנור עם דלת סגורה למשך 40 דקות לאחר האפיה.
תודה רבה🙂🙏
הי אפרת! אפשר לותר/להחליף את השמנת המתוקה? קניתי שמנת 30% אבל מתוקה חסר, בדקתי ב2 חנויות…
היי תהילה,
אני חושבת שאת יכולה לשים במקום גבינה לבנה רגילה (עדיף) ואם אין לך אז כוס חלב.
היי! יש עדיפות לגבינה טריה מהמעדניה(במשקל) או גם בקופסאות כמו נפוליאון למשל זה סבבה? כי לי זה לא משנה מה לקנות
נפוליאון זה מעולה
אפרת אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הלבן?
תודה מראש🙏
לא ניסיתי אבל אני חוששת שייצא קצת גרגירי במרקם.
אפשר שמנת חמוצה+גבינה לבנה במקום גבינת שמנת?(:
היי🙂
ממליצה כבר להכין את העוגה הזו- עוגת גבינה אפויה
העוגה יצאה מדהימה. אבא שלי אנין הטעם התלהב בטירוף.
בגלל שקצת השחים לי מלמעלה הוספתי קרם גבינה – ע”פ המתכון שלך – שמנת, סוכר, פודינג וניל, גבינה לבנה
שמחה שיצא טעים💜
תודה גל
וואי אפרת יצא מזה טוב יאווו את אלופה המתכונים שלך הכי טובים,
אנחנו 3 בנות: אחת מבשלת ,אופה. ואנחנו לוקחות רקקק מתמתכונים שלך אין עליך אפרתתתת….
כיף לשמוע!
תודה הדס❤️
הי אפרת אפשר גבינה של 5% במרקם וטעם שמנת?
כן אפשר.
הישתמשתי בגבינת שמנת של גד 30 אחוז שומן .
לא כתוב שזה למריחה .
אבל יש תמונה של פרוסת לחם .
זה בסדר ?
כן זה בסדר.
אפרת שלום
הכנתי שוב את העוגה ואמרו לי לא לפתוח את התנור אפילו שהאפיה מסתיימת .
אמרו לי להשאיר סגור 40 דקות .
והשארתי והיא שוב צנחה לי .
זה לא נכון מה שאמרו לי ?
זה אמור קצת לעזור אבל יש עוגות גבינה שצונחות, לא משנה מה (כמו העוגה הזו).
אבל הפרוסה שאני אחתוך מהעוגה תהיה כמו הגובה שאת עשית בתמונה ?
באיזה גודל תבנית אפית?
גם העוגה בתמונה יצאה נמוכה, אולי 4 ס”מ
25 חד פעמית עגולה .
והכפלת כמויות?
איזה גובה יצא העוגה?
גבוהה .
גבהה יפה .
לא הכפלתי בכמויות .
פשוט נתתי לה בתוך התנור אחרי שהיא הייתה מוכנה .
כמובן שכיביתי את התנור והשארתי אותה סגורה רבע שעה .
ועשיתי שטות שפתחתי אחרי רבע שעה .
אם אני אחתוך את העוגה לא ייצא לי חתיכה יפה ?
אם כך אז אמורה לצאת לך חתיכה יפה.
אפרת שלום
זה לא נכון מה שרשמת לגבי האינגליש קייק .
עשיתי ולא הצלחתי לשים בתנור כמעט הכל נשפך לרצפה .
אז העברתי לתבנית בקוטר 22 וזה גם היה מלא עד גדודתיו .
קוטר 20 זה יהיה עוד יותר גרוע .
בבקשה תגידי לי מה לעשות .
עשיתי היום בתבנית שהקוטר שלה 25 וזה צנח לי .
הבלילה היא כל כך מלאה שצריך בדיוק תבנית מתאימה לזה .
בבקשה תוכלי לדייק איזה תבנית מתאימה ?
היה לי ביצים מדיום אז שמתי 4 ביצים .
היי הודיה,
קודם כל אני מתנצלת על הטעות.
אני הכנתי את הכמות שבמתכון בתבנית רגילה בקוטר 20 ובגובה 7 ס”מ.
יכול להיות שהשתמשת בתבנית 20 חד פעמית? גם לגבי תבנית 22, היא היתה חד”פ?
תבנית 20 חד פעמית נמוכה יותר ובדר”כ שווה בנפחה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומכאן כנראה הבילבול שנוצר.
בגלל שאני השתמשתי בתבנית שהיא גבוהה יותר לדעתי הכמות תוכל להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
אגב, העוגה אמורה קצת לצנוח וזה בסדר. לכן אין בעיה שהבלילה תגיע כמעט עד סוף התבנית.
כן
הישתמשתי בחד פעמי .
עשיתי אתמול בקוטר 25 וזה עלה עד למעלה בתנור .
אז איך זה צונח פתאום ?
אני כל הזמן חסרת ביטחון שזה יישרף .
בגלל זה פתחתי לקראת הסוף לראות אם הכל בסדר .
ואמרו לי שאסור לפתוח באמצע .
אז מה עדיף לאפות 45 דקות או 50 דקות ?
אפית בחום עליון וחום תחתון?
איך ערבבת את החומרים? יכול להיות שהשתמשת במיקסר? כי ערבוב במיקסר גורם לעוגה לעלות מאוד ואח”כ לצנוח מאוד.
העוגה הספציפית הזאת אמורה להשחים בחלק העליון.
לא עירבבתי במיקסר .
אבל התבנית שבחרתי היא טובה ?
היא עלתה .
אולי לא הייתי צריכה לפתוח לפני שהיא מוכנה ?
אם הבלילה הספיקה לתבנית והגיעה כמעט עד הסוף אז התבנית טובה.
פתיחת התנור באמצע האפיה יכולה לגרום לצניחת העוגה.
בכל מקרה, העוגה הזאת אמורה לצנוח קצת.
אם העוגה תפחה מאוד להבא תאפי על 190 מעלות, אולי התנור שלך חזק.
בסוף האפיה תפתחי את התנור באופן חלקי (פתח קטן), לא לגמרי.
ואם אני שמה על 190 מעלות הזמן נשאר אותו זמן ?
50 דקות ?
כן
שלום וברכה אפרת .
כתבת שזה אמור להספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק .
איך אני מחלקת את הכמות ?
כמה לשפוך לתוך כל תבנית ?
אשמח לתשובה .
ממליצה להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק קטנות (בגודל 3/4 מתבנית אינגליש קייק רגילה) או בתבנית אינגליש קייק אחת גדולה (לא חד”פ).
תחלקי את הבלילה בין שתי התבניות באופן שווה.
אני לא מבינה .
אני שוב שואלת יש לי אינגליש קייק חד פעמי .
זה בסדר לשפוך לשתי תבניות ?
אשמח לתשובה .
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא נמוך.
האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה?
ואם כן,האם זה משנה במשהו את אופן ההכנה/ רכיבים?
תודה!!!!!
היי
אפשר, ללא שינוי.
האפיה ב200 מעלות טורבו? או רגיל תחתון/עליון.
בחום עליון ותחתון.
שלום אפרת!
חסר לי כ 30 גרם מהגבינת שמנת ( אני מכפילה את המתכון ) ורציתי לדעת האם זה משמעותי אם אוותר עליו?
אשמח לתשובה בהקדם…
תודה מראש
היי
אפשר להוסיף 30 גרם שמנת חמוצה במקום.
אוקיי.
כמו כן רציתי לשאול הכנתי את הבלילה אבל רוצה לאפות מחר, האם המרקם לא ישתנה אם יהיה במקרר למשך כיום?
המרקם והטעם עלולים להיפגע, לא מומלץ.
היי אפרת,
יש אפשרות גם לגבינה לבנה במקום גבינת שמנת?
ואם אני מכינה בתבנית של 24 ס”מ אני צריכה 4 ביצים ולהכפיל כמויות מכל מרכיב?
היי
השימוש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים חשוב למרקם הייחודי של העוגה. אם אין לך אפשרות אפשר גם גבינה לבנה אבל המרקם יהיה שונה.
יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
שלום אפרת,
האם גבינת מסקרפונה מתאימה למתכון?
תודה!
היי
כן(:
אפרת שלום
בגבינת מסקרפונה יש 250 גרם .
ואם אני אקנה עוד אחת זה יהיה ביחד 500 גרם .
מה לעשות ?
זה בסדר. את יכולה לשים 500 גרם. זה לא קריטי.
סליחה טעיתי .
יש לי קרם מסקרפונה 250 גרם .
זה גם מתאים ?
לא יצא לי להכין עם קרם מסקרפונה. נראה לי שאפשר.
אולי כדאי לשלב אותו עם 250 גרם גבינת שמנת.
היי אפרת,
האם לא צריך לשים סיר עם מים חמים בתחתית התנור?
אם יש לי כוסמין 80% וקונפלור, מה עדיף לשים?
קורנפלור.
לא חייב(:
היי
קניתי בטעות גבינת שמנת אך מאחור כתוב עליה שהיא למריחה. יש השפעה לדעתך על הטעם /מרקם?
היי
לא מומלץ להשתמש בה לעוגה הזו(:
היי
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה 20-24 יצאה מאד טעים אבל נחתה לגמרי לגובה של פחות מסנטימטר אני רוצה להכין את העוגה שוב
מה אני יעשה כדי שלו תנחת?
היי
חשוב להשתמש דווקא בתבנית בקוטר 20 ולא 24.
בנוסף חשוב להשתמש בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ובביצים גדולות.
כמו כן חשוב לוודא שהעוגה אפויה לפני סיום האפייה- אחרת היא עלולה לצנוח.
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר? תוד מראש
היי,
אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי כמו סוויטאנגו, כמו סוכר וכדומה.
הי אפרת
תודה על המתכונים המעולים, הם מכניסים לנו הרבה שמחה הביתה! תבורכי!
אם יש לי ביצים M, כמה ביצים להכניס לעוגה זו?
טנקס😘
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים 4 ביצים M.
היי אפרת,
האם אפשר לשים גבינת 5%?
פשוט זה מה שיש לי כרגע וממש באלי להכין אותה נראית מעולה!
תודה רבה וחג שמח!
היי,
גבינת 5% לא תהיה מוצלחת כאן, עדיף להכין מתכון אחר לעוגת גבינה, למשל המתכון הזה(:
שלום, רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בשמנת להקצפה 24%?
תודה!
היי,
רצוי שהשמנת המתוקה תהיה 32% ומעלה, אבל אפשר גם 24%.
היי אלופה,
תודה על המתכונים. אפשרי לעשות בסיר גחנון 20, ולשים נייר אפייה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין בסיר ג’חנון בקוטר כזה, קחי בחשבון העוגה לא תצא בגובה של הסיר כי הכמות מיועדת לתבנית רגילה.
היי אפרת ,בדיוק עוברת על השאלות פה כי רוצה להכין גם :)…
אז אם כך העוגה בסיר ג׳חנון יכולה לצאת גבוהה יותר , לא?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
תודה רבה על המתכון, האם ניתן להקפיא?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון.
עוגות גבינה פחות נשמרות טוב בהקפאה, לאחר הפשרה המרקם משתנה.
תודה רבה על תגובה מיידית
יש לי תבנית בקוטר 21, זה בסדר?
תודה רבה
היי,
זה בסדר.
עדיף שאשתמש בתבנית אינגליש קייק במקום?
כן, כך העוגה תצא גבוהה יותר.
תודה רבה רבה!
אפשר להשתמש בקרם גבינת שמנת במקום גבינת שמנת?
היי,
אם מדובר בגבינה של 25% שומן אפשר.
היי אפרת אני מכינה את המתכון הזה כל שנה ואני מקבלת תמיד מחמאות ,
השנה גליתי שאני רגישה לגלוטן אפשר להכין את המתכון עם קמח ללא גלוטין
אם כן על איזה קמח את ממליצה
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל או בקורנפלור. המרקם ישתנה מעט.
היי אפרת,
מה עדיף יותר – קמח לבן או קורנפלור?
היי,
אין כל כך הבדל. עם קמח העוגה יוצאת קצת יותר יציבה(:
שלום אפרת
יש לך רעיון כיצד אני יכולה לאפות עוגת גבינה פרווה – אני משתמשת רק בסויה ולא בחלבי וחשקה נפשי בעוגה כזו.
אני פשוט לא יודעת במה אפשר להמיר את הגבינה עצמה.
אשמח לעזרתך
היי,
אני יודעת שיש מתכונים לעוגות גבינה טבעוניות שהם על בסיס טופו טחון או גבינה טבעונית בשילוב קרם קוקוס.
אין לי מתכון ספציפי לעוגה כזו, ממליצה לך לחפש ברשת(:
אם ני עושה בתבנית קוטר 24
כמה זמן צריך שיהיה בתנור?
היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות, אך יתכן ויהיה צורך בעוד כמה דקות אפייה.
היי האם אפשר קצפת צמחית במקום השמנת המתוקה?
היי,
כן, אפשר. במקרה כזה מומלץ להפחית כף- שתיים מכמות הסוכר היות ושמנת צמחית מתוקה יותר משמנת מתוקה.
הבלילה יצאה ממש נוזלית ככה זה צריך להיות?
היי,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית. אם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה לא אמורה להיות בעיה(:
אין מילים על העוגה המקסימה, שהכנתה דרשה 2 דקות, וההנאה נמשכה משך שבת שלמה!!!
עשינו מגבינת נפוליון עם שמנת חמוצה 27 אחוז.
קל ומטריף בטעם.
עוגה משובחת ויוקרתית.
תודה רבה!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף מרים❤
אפרת שלום,
האם ניתן לערבב את כל העוגה בסדר שכתבת רק במיקסר על נמוך? שהעירבוב יהיה יותר טוב?
היי,
כן, אפשר🙂
תודה אפרת.
על כמה מעלות התנור צריך להיות על פס למעלה למטה כמו שכתבת?
על 200 מעלות.
סליחה עכשיו ראיתי 200 מעלות העלתי את התנור עכשיו אחרי שהיא חצי שעה בתנור אבל אתן לה עוד חצי שעה ועד שהיא תיהיה חומה .. תודהה
מעולה🙂
העוגה פשוט מהממת!!
יש לי תבנית בגודל 18 מתאים? או שאני צריכה לשנות את הכמויות ?
ו3 ביצים גדולות – מה הגודל ?
היי פני,
גם תבנית 18 אמורה להתאים- העוגה תצא גבוהה יחסית.
ביצים גדולות הכוונה ביצים L (לא S או M).
עשיתי לפי המתכון שלך בול רק שלא הוצאתי את הגבינות שעה לפניי
העוגה לא השחימה לי בכלל היא קיבלה צבע אבל מאוד בהיר..
יכל להיות בגלל זה? או מה עוד יכל להיוצ?
היי פני,
אני לא חושבת שהוצאת הגבינות קשורה להשחמת העוגה.
האם השתמשת בכוס מדידה? ובגבינת שמנת לפחות 25%? אפית על 200 מעלות וחיממת מראש את התנור?
אם כן, יכול להיות שפשוט היה צריך לאפות כמה דקות נוספות את העוגה.
כן השתמשתי ב30% ואפיתי 50 דק
אם כך, ככל הנראה רק היה צריך לאפות עוד קצת(:
האם אפשר לשים שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת? והאם הכמות מספיקה ל2 אינגליש קייק?
היי,
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה (לא פחות מ15%), אבל המרקם ישתנה.
לי לא היתה גבינת שמנת במקום הוספתי 2 שמנת חמוצה והיה לי גבינה 9% ויצא טוב
תודה על השיתוף, שמחה שיצא מוצלח😊
היוש! הכנתי את העוגה בשבועות וכולם עפו עלייה ממש!
עכשיו הבן זוג שלי ביקש שאכין לו כזאת ליום הולדת עם שדרוג קטן שיהיה מיוחד יותר
יש לך המלצה לאיזשהו ציפוי ותחתית שאפשר להכין לעוגה הזאת?😊
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אומנם עוגת גבינה באסקית בד”כ מכינים ללא תחתית או ציפוי, אבל יש לך כמה אפשרויות:
1. אפשר להכין תחתית כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ולהכין מעל העוגה קרם זהה.
2. אפשר להכין תחתית ביסקוויטים כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ושוקולד לבן ולצפות בגנאש שוקולד לבן.
3. אפשר להכין את אחת התחתיות שהזכרתי, לצפות את העוגה בגנאש שוקולד ולקשט בזילופי קצפת, שוקולד מגורד או כל תוספת אחרת שאוהבים.
בהצלחה ויומולדת שמח😊
אם אני רוצה להכין תחתית מביסקוויטים של לוטוס מה הכמויות?😊
כמו הביסקוויטים- 180 גרם. (התחתית תצא עבה קצת יותר. אם לא רוצים- אפשר לשים 120 גרם ביסקוויטים+ 80 גרם חמאה)
בהצלחה😊
יצא ממש טעים. כולם אהבו. הערה יחידה שקיבלתי היתה שהתחתית היתה קצת חסרת טעם למרות שהכנתי לפי המתכון.
סליחה. בטאות הוספתי כאו. ההערה הזאת שייכת לעוגת גבינה ושוקולד לבן. העודה הבאסקיתנבחרה אצלנו לעוגה הכי טובה של החג.
מעולה, שמחה שאהבתם😊
היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי פעם אחת ויצא מושלם! לפעם הבאה, מה את ממליצה להוסיף על העוגה לאחר האפייה? פירות/ שמנת חמוצה?
היי ליהיא,
אפשר לצפות ברוטב פירות יער, גנאש שוקולד לבן, קצפת, ציפוי שמנת חמוצה, אבקת סוכר, או כל ציפוי שאתם אוהבים😊
לתבנית עגולה 22 צריך להכפיל ב1.5?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
היי,
כן פי 1.5.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
היי אפרת
כבר בתנור ,
מדובר בתבנית מזכוכית . כאשר מניחה על רשת התנור מה עדיף יותר ללא נייר אפייה על פני רשת התנור או שאפשרי עם נייר אפייה (אישית מעדיפה עם) על גבי רשת התנור. | אך מה מומלץ יותר למען הטעם ולמען המרקם?
והאם הכרחי לשמן את נייר האפייה ?
תודה ענקית ושבת שלום .
אין בעיה לשים נייר אפייה על רשת התנור. ולא חייב לשמן את נייר האפייה שבתבנית.
בהצלחה ושבת שלום🌺
היי אפרת
רוצה להכין את העוגה ,אבל רוצה לקנות תבנית עגולה
באילו תבניות את משתמשת למתכון כמו זה תבניות מקרטון חד פעמי או משהו רב פעמי .?
איזה סוג הכי רצוי?
אני מבינה שרצוי עומק 6 ידוע לך איך רשום העומק וגם הקוטר על התבנית ?או על האריזה שלה?
איך יודעים בלי למדוד?
בתודה ושבת שלום.
היי עינת,
לא כ”כ משנה- תבניות חד פעמי מקרטון או אלומיניום טובות, ואם יש לך תבנית רב פעמית גם היא מצוינת לשימוש.
בחלק מהחברות רשום על האריזה מה עומק התבנית, ואם לא רשום- זה בד”כ עומק 6 ס”מ (אלא אם כן את רואה שהתבנית ממש נמוכה).
שבת שלום יקירה😊
עוגה מעולה 2 דקות הכנה ותוצאה מושלמת !!!
איזה כיף שאהבת😍
היי אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם השמנת המתוקה 38 הכוונה לשמנת להקצפה 38 אחוז?
זה בסדר? במידה וכן יש צורך להקציף אותה קודם או רק לערבב?
אם אפשר אודה על תשובתך על תשובתך המהירה כי רוצה להכין עוד מעט
תודה וחג שמח
היי אופק,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הכוונה לשמנת להקצפה, ואין צורך להקציף במיקסר רק לערבב.
חג שמח😊
היי אפרת,
תודה על המתכונים המופלאים שלך!!
לגבי העוגה, איך מודדים 400 גרם גבינה(והאם זה קריטי אם יהיה מעט יותר) ודבר נוסף, האם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ועד איפה למלא? סליחה על העומס, וחג שמח:)
היי הילה,
תראי כמה גרם רשום על האריזה. אני השתמשת ב-2 גבינות שמנת שכל אחת 200 גרם.
גם אם זה יהיה קצת יותר, זה לא קריטי.
אני חושבת שאפשר להכין באינגליש קייק גדולה (לא חד”פ).
חג שמח ❤️
שמנת חמוצה יעבוד? אם כן מספיק 15% או שצריך יותר?
שמנת חמוצה פחות מתאימה כאן. צריך להשתמש בגבינת שמנת.
הי אפרת יקרה,
יש לי ביצים m זה משנה ? להוסיף עוד ביצה שיהיה 4 ביצים?
היי חני,
כן, עדיף להוסיף עוד ביצה.
היי רות,
כמות של תבנית אינגליש קייק אחת מופיעה במתכונים של עוגת גבינה באסקית, וריבועי גבינה ופירורים.
חג שמח יקירה😊
היי אפרת !
יש מצב לגבינה לבנה רגילה?
בנוסף לכך אני ממש רוצה להודות לך על המתכונים הטעימים והקלים
היי יקירה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!😊
השימוש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים חשוב למרקם הייחודי של העוגה. אם אין לך אפשרות- אפשר גם גבינה לבנה אבל המרקם יהיה שונה…
אם אין לי תבנית רשת.. אם
אפשר לאפות על תבנית רגילה?
היי,
כן אפשר😊
היי אפרת
לגבי גבינת שמנת
יש גבינת קרם בטעם שמנת ויש גבינה במרקם שמנת
הן זהות לגבינת שמנת אפשרי להשתמש בהן כגבינת שמנת ?
ואם כן הבנתי ש5 אחוז לא מספיק.
בתודה מראש על המענה.
כל עוד אחוז השומן הוא 20% ומעלה- הגבינה מתאימה😊
מה אפשר במקום הגבינת שמנת?
מגרה לי ממש…
היי,
לצערי מאד חשוב כאן השימוש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יחסית…
את יכולה להחליף בשמנת 9% או 15%, אך התוצאה תהיה מעט שונה…
‘שמנת 9% או 15% הכוונה לשמנת חמוצה?? במקום כל ה-400 גר’ גבינת שמנת???
כן, שמנת חמוצה 15%. מומלץ להחליף רק 100 עד 200 גרם מגבינת השמנת בשמנת חמוצה.
תודה על האתר המציין!!
חוזרת לפה תמיד:)
אני רוצה להכין עכשיו כמה עוגות ומאפים לקראת שבועות.
א. איזה עוגות אפשר להכין ולהקפיא/לשמור במקרר עד יום שני/שלישי?
תוכלי בבקשה לשים קישורים?
אני רואה שהרבה עוגות הם רק ל3 ימים במקרר..
ב. לגבי מאפים ופשטידת אפשר להקפיא, נכון?
סליחה נתקע לי המחשב.. עכשיו רואה שהשאלה הקודמת נשלחה:) חג שמח!!
היי,
אני לא יודעת איזה סוג עוגות את רוצה להכין, אבל כמו שכתבתי לך קודם- את יכולה להקפיא כל עוגה למעט עוגת גבינה או עוגה עם קצפת. עוגת גבינה נשמרת במקרר 5 ימים עד שבוע בערך. שאר העוגות יכולות להישמר אפילו יותר משבוע, אך מומלץ לשמור אותן במקרר עד שבוע.
לגבי מאפים ופשטידות- שוב, הן נשמרות במקפיא בתנאי שאין בהם תפוחי אדמה או בטטה.
בהצלחה וחג שמח🌷
אפרת המקסימה!רוצה להכין בתבנית חד פעמית מאלומיניום 22X31.כמה ביצים M לשים?אפשר לשים 400 גר’ גבינה לבנה 9% ו-400 גר’ גבינת שמנת 25%?להניח את התבנית בשליש התחתון של התנור?איך לפתוח את דלת התנור באופן חלקי?
היי שרון,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות.
אם יש לך רק ביצים M תשימי 7 (לכמות הכפולה).
לא ממליצה לך להשתמש כאן בגבינה בעלת אחוזי שומן נמוכים כי המרקם ישתנה.
את התבנית מניחים במרכז התנור.
כדי לפתוח את התנור באופן חלקי- פשוט תפתחי לסדק קטן את דלת התנור ותשאירי אותה כך ל-5 דקות.😊
היי , אפשר להכין את העוגה באובן טוסטר?
לא בטוחה עד כמה מומלץ, אבל מניחה שאפשר😊
שלום, האם אפשר קמח תופח או חייב רגיל?
ואם כן ויש לי גם קמח וגם קורנפלור מה עדיף?
רוב ארוחת השבועות שלי זה מתכונים מהאתר שלך!! אז תודה גדולה!!
היי ליאת,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח, אז עדיף שתשימי קורנפלור.
חג שמח😊
היי אפרת היקרה, תודה על המתכונים המושלמים!!!
כל הזמן מכינה מתכונים מהאתר שלך ויוצא מושלם, ממליצה מאוד!!
א. רציתי לשאול, אני רוצה להכין היום מתכונים לשבועות שיהיו סבבה במקרר/במקפיא עד יום שני-שלישי לפחות. יכולה בבקשה לשים קישורים לכמה עוגות? אני רואה שהרבה עוגות לא טוב להן הקפאה..
ב. פשטידות ומאפים כן אפשר להקפיא, נכון?
תודה!!
היי בת שבע,
אפשר להקפיא כל עוגה למעט אלו שמכילות גבינה/קצפת.
פשטידות ומאפים אפשר להקפיא, בתנאי שלא מכילים תפו”א או בטטה.
באופן כללי- כדאי תמיד לחמם בסוף ההפשרה על השיש כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
חג שמח😊
אני מתכוונת לעוגות גבינה שמכילות קצפת, אז אין אף אחת שאפשר להכין מראש?
לא מומלץ בכלל בכלל. העוגה נהיית רטובה יותר והמרקם משתנה לאחר ההפשרה.
היי אפרת,
נראה מעולה. אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק אם אין לי תבנית עגולה? ולגבי הכוס מדידה, זה בסדר להשתמש בכוסות מדידה לאפייה או שהכמויות לא יהיו נכונות?
היי ליהיא,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד”פ)
כוס מדידה לאפייה בנפח 240 מ”ל זה מצוין🌺
שלום. האם אפשר להוסיף בתחתית העוגה פירורי עוגיות (פתיבר)?
היי,
במקור העוגה אמורה להיות כפי שהיא- במרקם עדין וללא תוספות, אבל אני מניחה שאפשר להכין לה תחתית מפירורי ביסקוויטים+חמאה מומסת…
עוגה מפורסמת של מסעדת לה-ויניה בסאן-סבסטיאן. קשה מאוד לאפות אותה שתישאר אוורירית ושהיא לא תיפול. אם היא נופלת, זה לא זה, היא לא שווה הרבה. הרשת מלאה טיפים כדי למנוע נפילה אבל, מניסיון, אף פעם לא הגעתי למרקם של המקור. שתיגמר הקורונה ונוכל שוב להגיע למקור!
נכון מאד, העוגה אכן מפורסמת וייחודית. תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הי!
נראה ממש טוב!
אני יכולה להכין מראש ולהקפיא?
היי לילי,
לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה משום שאחרי ההפשרה המרקם מתרכך ונעשה רטוב…
אפשר לשמור במקרר כ-5-7 ימים🌺
שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את הגבינת שמנת?אפשר גבינה תשע אחוז?תדה וחג שמח
היי מיטל,
במתכון הזה חשוב להשתמש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים. אם תשתמשי בגבינה 9% אני מניחה שיצא בסדר, אבל המרקם יהיה שונה.😊
יוו ראיתי שהמתכון בדיוק יצא😃😅 מתחילה עם מתכונים לשבועות.
כמובן מהאתר שלך🤩
איזה כיף לי:) מוזמנת גם להשתתף בפעילות בקבוצת הפייסבוק שלנו ולשתף במתכונים שאת מכינה🌺