שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית עגולה רגילה בקוטר 20 (גובה 7 ס”מ) 

3 ביצים גדולות

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שקית סוכר וניל (10 ג’)

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)

400 גרם גבינת שמנת 25%-30% *מומלץ להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההכנה

2 כפות קמח לבן או קורנפלור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמנת מתוקה וגבינת שמנת ומערבבים. בסוף מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 (אם זו תבנית נשלפת מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה כדי שהבלילה לא תנזל מהחריצים). יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה משחימה בחלק העליון ומעט רוטטת מבפנים (יש להניח את העוגה על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה ולאפות בחום עליון ותחתון).

-לאחר האפיה, מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור באופן חלקי. משאירים את העוגה בתנור במשך כ-5 דקות (היא תצנח קצת וזה בסדר). לאחר מכן, מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר על השיש. לאחר שהתקררה, עוטפים אותה ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות לפני ההגשה.

*מומלץ להכין את העוגה יום לפני. 

טיפים והערות

*מי שאוהב את המרקם יותר פאדג’י ונמס אפשר להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולהגיש אותה בטמפ’ החדר.

*אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות). קחו בחשבון שזמן האפיה יתארך קצת.

ראו גם
קיש גבינות אישיקיש גבינות אישי
מוסקה חצילים מוסקה חצילים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
גל (21:02 25.04.2024)

העוגה יצאה מדהימה. אבא שלי אנין הטעם התלהב בטירוף.
בגלל שקצת השחים לי מלמעלה הוספתי קרם גבינה – ע”פ המתכון שלך – שמנת, סוכר, פודינג וניל, גבינה לבנה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:32 25.04.2024)

שמחה שיצא טעים💜
תודה גל

avatar
הדס (07:50 8.03.2024)

וואי אפרת יצא מזה טוב יאווו את אלופה המתכונים שלך הכי טובים,
אנחנו 3 בנות: אחת מבשלת ,אופה. ואנחנו לוקחות רקקק מתמתכונים שלך אין עליך אפרתתתת….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 8.03.2024)

כיף לשמוע!
תודה הדס❤️

avatar
נעמי (19:35 8.02.2024)

הי אפרת אפשר גבינה של 5% במרקם וטעם שמנת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 8.02.2024)

כן אפשר.

avatar
הודיה (11:54 17.01.2024)

הישתמשתי בגבינת שמנת של גד 30 אחוז שומן .
לא כתוב שזה למריחה .
אבל יש תמונה של פרוסת לחם .
זה בסדר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 17.01.2024)

כן זה בסדר.

avatar
הודיה (23:10 10.01.2024)

אפרת שלום
הכנתי שוב את העוגה ואמרו לי לא לפתוח את התנור אפילו שהאפיה מסתיימת .
אמרו לי להשאיר סגור 40 דקות .
והשארתי והיא שוב צנחה לי .
זה לא נכון מה שאמרו לי ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 11.01.2024)

זה אמור קצת לעזור אבל יש עוגות גבינה שצונחות, לא משנה מה (כמו העוגה הזו).

avatar
הודיה (09:33 11.01.2024)

אבל הפרוסה שאני אחתוך מהעוגה תהיה כמו הגובה שאת עשית בתמונה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 11.01.2024)

באיזה גודל תבנית אפית?
גם העוגה בתמונה יצאה נמוכה, אולי 4 ס”מ

avatar
הודיה (09:57 11.01.2024)

25 חד פעמית עגולה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:05 11.01.2024)

והכפלת כמויות?
איזה גובה יצא העוגה?

avatar
הודיה (10:09 11.01.2024)

גבוהה .
גבהה יפה .
לא הכפלתי בכמויות .
פשוט נתתי לה בתוך התנור אחרי שהיא הייתה מוכנה .
כמובן שכיביתי את התנור והשארתי אותה סגורה רבע שעה .
ועשיתי שטות שפתחתי אחרי רבע שעה .
אם אני אחתוך את העוגה לא ייצא לי חתיכה יפה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 11.01.2024)

אם כך אז אמורה לצאת לך חתיכה יפה.

avatar
הודיה (22:43 25.12.2023)

אפרת שלום
זה לא נכון מה שרשמת לגבי האינגליש קייק .
עשיתי ולא הצלחתי לשים בתנור כמעט הכל נשפך לרצפה .
אז העברתי לתבנית בקוטר 22 וזה גם היה מלא עד גדודתיו .
קוטר 20 זה יהיה עוד יותר גרוע .
בבקשה תגידי לי מה לעשות .
עשיתי היום בתבנית שהקוטר שלה 25 וזה צנח לי .
הבלילה היא כל כך מלאה שצריך בדיוק תבנית מתאימה לזה .
בבקשה תוכלי לדייק איזה תבנית מתאימה ?
היה לי ביצים מדיום אז שמתי 4 ביצים .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:51 26.12.2023)

היי הודיה,
קודם כל אני מתנצלת על הטעות.
אני הכנתי את הכמות שבמתכון בתבנית רגילה בקוטר 20 ובגובה 7 ס”מ.
יכול להיות שהשתמשת בתבנית 20 חד פעמית? גם לגבי תבנית 22, היא היתה חד”פ?
תבנית 20 חד פעמית נמוכה יותר ובדר”כ שווה בנפחה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומכאן כנראה הבילבול שנוצר.
בגלל שאני השתמשתי בתבנית שהיא גבוהה יותר לדעתי הכמות תוכל להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
אגב, העוגה אמורה קצת לצנוח וזה בסדר. לכן אין בעיה שהבלילה תגיע כמעט עד סוף התבנית.

avatar
הודיה (12:27 26.12.2023)

כן
הישתמשתי בחד פעמי .
עשיתי אתמול בקוטר 25 וזה עלה עד למעלה בתנור .
אז איך זה צונח פתאום ?
אני כל הזמן חסרת ביטחון שזה יישרף .
בגלל זה פתחתי לקראת הסוף לראות אם הכל בסדר .
ואמרו לי שאסור לפתוח באמצע .
אז מה עדיף לאפות 45 דקות או 50 דקות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:11 26.12.2023)

אפית בחום עליון וחום תחתון?
איך ערבבת את החומרים? יכול להיות שהשתמשת במיקסר? כי ערבוב במיקסר גורם לעוגה לעלות מאוד ואח”כ לצנוח מאוד.
העוגה הספציפית הזאת אמורה להשחים בחלק העליון.

avatar
הודיה (13:14 26.12.2023)

לא עירבבתי במיקסר .
אבל התבנית שבחרתי היא טובה ?
היא עלתה .
אולי לא הייתי צריכה לפתוח לפני שהיא מוכנה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 26.12.2023)

אם הבלילה הספיקה לתבנית והגיעה כמעט עד הסוף אז התבנית טובה.
פתיחת התנור באמצע האפיה יכולה לגרום לצניחת העוגה.
בכל מקרה, העוגה הזאת אמורה לצנוח קצת.
אם העוגה תפחה מאוד להבא תאפי על 190 מעלות, אולי התנור שלך חזק.
בסוף האפיה תפתחי את התנור באופן חלקי (פתח קטן), לא לגמרי.

avatar
הודיה (20:20 26.12.2023)

ואם אני שמה על 190 מעלות הזמן נשאר אותו זמן ?
50 דקות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 26.12.2023)

כן

avatar
הודיה (22:44 8.06.2024)

שלום וברכה אפרת .
כתבת שזה אמור להספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק .
איך אני מחלקת את הכמות ?
כמה לשפוך לתוך כל תבנית ?
אשמח לתשובה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 9.06.2024)

ממליצה להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק קטנות (בגודל 3/4 מתבנית אינגליש קייק רגילה) או בתבנית אינגליש קייק אחת גדולה (לא חד”פ).
תחלקי את הבלילה בין שתי התבניות באופן שווה.

avatar
הודיה (22:50 9.06.2024)

אני לא מבינה .
אני שוב שואלת יש לי אינגליש קייק חד פעמי .
זה בסדר לשפוך לשתי תבניות ?
אשמח לתשובה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 10.06.2024)

אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא נמוך.

avatar
רחל (01:49 10.10.2023)

האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה?
ואם כן,האם זה משנה במשהו את אופן ההכנה/ רכיבים?
תודה!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 10.10.2023)

היי
אפשר, ללא שינוי.

avatar
גבי (14:05 12.08.2023)

האפיה ב200 מעלות טורבו? או רגיל תחתון/עליון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 12.08.2023)

בחום עליון ותחתון.

avatar
רחל (12:25 19.06.2023)

שלום אפרת!
חסר לי כ 30 גרם מהגבינת שמנת ( אני מכפילה את המתכון ) ורציתי לדעת האם זה משמעותי אם אוותר עליו?
אשמח לתשובה בהקדם…
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 19.06.2023)

היי
אפשר להוסיף 30 גרם שמנת חמוצה במקום.

avatar
רחל (17:48 19.06.2023)

אוקיי.
כמו כן רציתי לשאול הכנתי את הבלילה אבל רוצה לאפות מחר, האם המרקם לא ישתנה אם יהיה במקרר למשך כיום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 20.06.2023)

המרקם והטעם עלולים להיפגע, לא מומלץ.

avatar
ספיר (13:58 26.05.2023)

היי אפרת,
יש אפשרות גם לגבינה לבנה במקום גבינת שמנת?
ואם אני מכינה בתבנית של 24 ס”מ אני צריכה 4 ביצים ולהכפיל כמויות מכל מרכיב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 26.05.2023)

היי
השימוש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים חשוב למרקם הייחודי של העוגה. אם אין לך אפשרות אפשר גם גבינה לבנה אבל המרקם יהיה שונה.
יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.

avatar
הדס (11:32 25.05.2023)

שלום אפרת,
האם גבינת מסקרפונה מתאימה למתכון?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 25.05.2023)

היי
כן(:

avatar
אושרת (17:15 24.05.2023)

היי אפרת,
האם לא צריך לשים סיר עם מים חמים בתחתית התנור?

avatar
אושרת (17:20 24.05.2023)

אם יש לי כוסמין 80% וקונפלור, מה עדיף לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 24.05.2023)

קורנפלור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 24.05.2023)

לא חייב(:

avatar
ליאב (09:04 19.05.2023)

היי
קניתי בטעות גבינת שמנת אך מאחור כתוב עליה שהיא למריחה. יש השפעה לדעתך על הטעם /מרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 19.05.2023)

היי
לא מומלץ להשתמש בה לעוגה הזו(:

avatar
בת שבע (16:37 14.05.2023)

היי
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה 20-24 יצאה מאד טעים אבל נחתה לגמרי לגובה של פחות מסנטימטר אני רוצה להכין את העוגה שוב
מה אני יעשה כדי שלו תנחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 14.05.2023)

היי
חשוב להשתמש דווקא בתבנית בקוטר 20 ולא 24.
בנוסף חשוב להשתמש בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ובביצים גדולות.
כמו כן חשוב לוודא שהעוגה אפויה לפני סיום האפייה- אחרת היא עלולה לצנוח.

avatar
אורית (22:16 30.03.2023)

האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר? תוד מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:44 31.03.2023)

היי,
אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי כמו סוויטאנגו, כמו סוכר וכדומה.

avatar
שולמית (11:28 2.03.2023)

הי אפרת
תודה על המתכונים המעולים, הם מכניסים לנו הרבה שמחה הביתה! תבורכי!
אם יש לי ביצים M, כמה ביצים להכניס לעוגה זו?
טנקס😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 2.03.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים 4 ביצים M.

avatar
אוריה (11:34 7.10.2022)

היי אפרת,
האם אפשר לשים גבינת 5%?
פשוט זה מה שיש לי כרגע וממש באלי להכין אותה נראית מעולה!
תודה רבה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 7.10.2022)

היי,
גבינת 5% לא תהיה מוצלחת כאן, עדיף להכין מתכון אחר לעוגת גבינה, למשל המתכון הזה(:

avatar
שני (11:29 30.08.2022)

שלום, רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בשמנת להקצפה 24%?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 30.08.2022)

היי,
רצוי שהשמנת המתוקה תהיה 32% ומעלה, אבל אפשר גם 24%.

avatar
שירלי (15:11 14.07.2022)

היי אלופה,
תודה על המתכונים. אפשרי לעשות בסיר גחנון 20, ולשים נייר אפייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 14.07.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין בסיר ג’חנון בקוטר כזה, קחי בחשבון העוגה לא תצא בגובה של הסיר כי הכמות מיועדת לתבנית רגילה.

avatar
ליאב (05:30 5.06.2024)

היי אפרת ,בדיוק עוברת על השאלות פה כי רוצה להכין גם :)…
אז אם כך העוגה בסיר ג׳חנון יכולה לצאת גבוהה יותר , לא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:54 5.06.2024)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.

avatar
אוסנת (14:06 13.06.2022)

תודה רבה על המתכון, האם ניתן להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 13.06.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון.
עוגות גבינה פחות נשמרות טוב בהקפאה, לאחר הפשרה המרקם משתנה.

avatar
אוסנת (15:24 13.06.2022)

תודה רבה על תגובה מיידית

avatar
שיראל (22:03 11.06.2022)

יש לי תבנית בקוטר 21, זה בסדר?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 11.06.2022)

היי,
זה בסדר.

avatar
שיראל (23:25 11.06.2022)

עדיף שאשתמש בתבנית אינגליש קייק במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 11.06.2022)

כן, כך העוגה תצא גבוהה יותר.

avatar
שיראל (00:16 12.06.2022)

תודה רבה רבה!

avatar
גלבוע (09:19 1.06.2022)

אפשר להשתמש בקרם גבינת שמנת במקום גבינת שמנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 1.06.2022)

היי,
אם מדובר בגבינה של 25% שומן אפשר.

avatar
אנונימי (12:47 31.05.2022)

היי אפרת אני מכינה את המתכון הזה כל שנה ואני מקבלת תמיד מחמאות ,
השנה גליתי שאני רגישה לגלוטן אפשר להכין את המתכון עם קמח ללא גלוטין
אם כן על איזה קמח את ממליצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 31.05.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל או בקורנפלור. המרקם ישתנה מעט.

avatar
עדנה (11:23 11.05.2022)

היי אפרת,
מה עדיף יותר – קמח לבן או קורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 11.05.2022)

היי,
אין כל כך הבדל. עם קמח העוגה יוצאת קצת יותר יציבה(:

avatar
אושרת זכא (22:03 9.05.2022)

שלום אפרת
יש לך רעיון כיצד אני יכולה לאפות עוגת גבינה פרווה – אני משתמשת רק בסויה ולא בחלבי וחשקה נפשי בעוגה כזו.
אני פשוט לא יודעת במה אפשר להמיר את הגבינה עצמה.
אשמח לעזרתך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (05:59 10.05.2022)

היי,
אני יודעת שיש מתכונים לעוגות גבינה טבעוניות שהם על בסיס טופו טחון או גבינה טבעונית בשילוב קרם קוקוס.
אין לי מתכון ספציפי לעוגה כזו, ממליצה לך לחפש ברשת(:

avatar
שרי (23:40 3.02.2022)

אם ני עושה בתבנית קוטר 24
כמה זמן צריך שיהיה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:11 4.02.2022)

היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות, אך יתכן ויהיה צורך בעוד כמה דקות אפייה.

avatar
נטלי (14:16 28.01.2022)

היי האם אפשר קצפת צמחית במקום השמנת המתוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 28.01.2022)

היי,
כן, אפשר. במקרה כזה מומלץ להפחית כף- שתיים מכמות הסוכר היות ושמנת צמחית מתוקה יותר משמנת מתוקה.

avatar
שרי (16:51 21.12.2021)

הבלילה יצאה ממש נוזלית ככה זה צריך להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 21.12.2021)

היי,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית. אם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה לא אמורה להיות בעיה(:

avatar
מרים (15:07 19.12.2021)

אין מילים על העוגה המקסימה, שהכנתה דרשה 2 דקות, וההנאה נמשכה משך שבת שלמה!!!
עשינו מגבינת נפוליון עם שמנת חמוצה 27 אחוז.
קל ומטריף בטעם.
עוגה משובחת ויוקרתית.
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 19.12.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף מרים❤

avatar
מיה (07:11 14.10.2021)

אפרת שלום,
האם ניתן לערבב את כל העוגה בסדר שכתבת רק במיקסר על נמוך? שהעירבוב יהיה יותר טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 14.10.2021)

היי,
כן, אפשר🙂

avatar
מיה (17:28 14.10.2021)

תודה אפרת.
על כמה מעלות התנור צריך להיות על פס למעלה למטה כמו שכתבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:37 14.10.2021)

על 200 מעלות.

avatar
מיה (18:08 14.10.2021)

סליחה עכשיו ראיתי 200 מעלות העלתי את התנור עכשיו אחרי שהיא חצי שעה בתנור אבל אתן לה עוד חצי שעה ועד שהיא תיהיה חומה .. תודהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 14.10.2021)

מעולה🙂

avatar
וגשל (18:47 20.10.2021)

העוגה פשוט מהממת!!

avatar
פני (08:11 11.08.2021)

יש לי תבנית בגודל 18 מתאים? או שאני צריכה לשנות את הכמויות ?

ו3 ביצים גדולות – מה הגודל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 11.08.2021)

היי פני,
גם תבנית 18 אמורה להתאים- העוגה תצא גבוהה יחסית.
ביצים גדולות הכוונה ביצים L (לא S או M).

avatar
פני (20:22 12.08.2021)

עשיתי לפי המתכון שלך בול רק שלא הוצאתי את הגבינות שעה לפניי
העוגה לא השחימה לי בכלל היא קיבלה צבע אבל מאוד בהיר..
יכל להיות בגלל זה? או מה עוד יכל להיוצ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 12.08.2021)

היי פני,
אני לא חושבת שהוצאת הגבינות קשורה להשחמת העוגה.
האם השתמשת בכוס מדידה? ובגבינת שמנת לפחות 25%? אפית על 200 מעלות וחיממת מראש את התנור?
אם כן, יכול להיות שפשוט היה צריך לאפות כמה דקות נוספות את העוגה.

avatar
פני (21:06 12.08.2021)

כן השתמשתי ב30% ואפיתי 50 דק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 12.08.2021)

אם כך, ככל הנראה רק היה צריך לאפות עוד קצת(:

avatar
עוגת גבינה (21:49 17.06.2021)

האם אפשר לשים שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת? והאם הכמות מספיקה ל2 אינגליש קייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:39 17.06.2021)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה (לא פחות מ15%), אבל המרקם ישתנה.

avatar
שירי (19:23 25.06.2021)

לי לא היתה גבינת שמנת במקום הוספתי 2 שמנת חמוצה והיה לי גבינה 9% ויצא טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 26.06.2021)

תודה על השיתוף, שמחה שיצא מוצלח😊

avatar
קסניה סמוגריוב (18:04 7.06.2021)

היוש! הכנתי את העוגה בשבועות וכולם עפו עלייה ממש!
עכשיו הבן זוג שלי ביקש שאכין לו כזאת ליום הולדת עם שדרוג קטן שיהיה מיוחד יותר
יש לך המלצה לאיזשהו ציפוי ותחתית שאפשר להכין לעוגה הזאת?😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 7.06.2021)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אומנם עוגת גבינה באסקית בד”כ מכינים ללא תחתית או ציפוי, אבל יש לך כמה אפשרויות:
1. אפשר להכין תחתית כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ולהכין מעל העוגה קרם זהה.
2. אפשר להכין תחתית ביסקוויטים כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ושוקולד לבן ולצפות בגנאש שוקולד לבן.
3. אפשר להכין את אחת התחתיות שהזכרתי, לצפות את העוגה בגנאש שוקולד ולקשט בזילופי קצפת, שוקולד מגורד או כל תוספת אחרת שאוהבים.
בהצלחה ויומולדת שמח😊

avatar
קסניה (16:06 23.06.2021)

אם אני רוצה להכין תחתית מביסקוויטים של לוטוס מה הכמויות?😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 23.06.2021)

כמו הביסקוויטים- 180 גרם. (התחתית תצא עבה קצת יותר. אם לא רוצים- אפשר לשים 120 גרם ביסקוויטים+ 80 גרם חמאה)
בהצלחה😊

avatar
גדעון (12:34 27.05.2021)

יצא ממש טעים. כולם אהבו. הערה יחידה שקיבלתי היתה שהתחתית היתה קצת חסרת טעם למרות שהכנתי לפי המתכון.

avatar
גדעון (12:36 27.05.2021)

סליחה. בטאות הוספתי כאו. ההערה הזאת שייכת לעוגת גבינה ושוקולד לבן. העודה הבאסקיתנבחרה אצלנו לעוגה הכי טובה של החג.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 27.05.2021)

מעולה, שמחה שאהבתם😊

avatar
ליהיא (16:09 25.05.2021)

היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי פעם אחת ויצא מושלם! לפעם הבאה, מה את ממליצה להוסיף על העוגה לאחר האפייה? פירות/ שמנת חמוצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 25.05.2021)

היי ליהיא,
אפשר לצפות ברוטב פירות יער, גנאש שוקולד לבן, קצפת, ציפוי שמנת חמוצה, אבקת סוכר, או כל ציפוי שאתם אוהבים😊

avatar
י (19:39 24.05.2021)

לתבנית עגולה 22 צריך להכפיל ב1.5?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 24.05.2021)

היי,
כן פי 1.5.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊

avatar
עינת (16:07 21.05.2021)

היי אפרת
כבר בתנור ,
מדובר בתבנית מזכוכית . כאשר מניחה על רשת התנור מה עדיף יותר ללא נייר אפייה על פני רשת התנור או שאפשרי עם נייר אפייה (אישית מעדיפה עם) על גבי רשת התנור. | אך מה מומלץ יותר למען הטעם ולמען המרקם?
והאם הכרחי לשמן את נייר האפייה ?
תודה ענקית ושבת שלום .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 21.05.2021)

אין בעיה לשים נייר אפייה על רשת התנור. ולא חייב לשמן את נייר האפייה שבתבנית.
בהצלחה ושבת שלום🌺

avatar
עינת (23:17 20.05.2021)

היי אפרת
רוצה להכין את העוגה ,אבל רוצה לקנות תבנית עגולה
באילו תבניות את משתמשת למתכון כמו זה תבניות מקרטון חד פעמי או משהו רב פעמי .?
איזה סוג הכי רצוי?
אני מבינה שרצוי עומק 6 ידוע לך איך רשום העומק וגם הקוטר על התבנית ?או על האריזה שלה?
איך יודעים בלי למדוד?
בתודה ושבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:34 20.05.2021)

היי עינת,
לא כ”כ משנה- תבניות חד פעמי מקרטון או אלומיניום טובות, ואם יש לך תבנית רב פעמית גם היא מצוינת לשימוש.
בחלק מהחברות רשום על האריזה מה עומק התבנית, ואם לא רשום- זה בד”כ עומק 6 ס”מ (אלא אם כן את רואה שהתבנית ממש נמוכה).
שבת שלום יקירה😊

avatar
רעות (15:01 16.05.2021)

עוגה מעולה 2 דקות הכנה ותוצאה מושלמת !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 16.05.2021)

איזה כיף שאהבת😍

avatar
אופק (13:02 16.05.2021)

היי אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם השמנת המתוקה 38 הכוונה לשמנת להקצפה 38 אחוז?
זה בסדר? במידה וכן יש צורך להקציף אותה קודם או רק לערבב?

אם אפשר אודה על תשובתך על תשובתך המהירה כי רוצה להכין עוד מעט

תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 16.05.2021)

היי אופק,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הכוונה לשמנת להקצפה, ואין צורך להקציף במיקסר רק לערבב.
חג שמח😊

avatar
הילה (09:55 16.05.2021)

היי אפרת,
תודה על המתכונים המופלאים שלך!!
לגבי העוגה, איך מודדים 400 גרם גבינה(והאם זה קריטי אם יהיה מעט יותר) ודבר נוסף, האם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ועד איפה למלא? סליחה על העומס, וחג שמח:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 16.05.2021)

היי הילה,
תראי כמה גרם רשום על האריזה. אני השתמשת ב-2 גבינות שמנת שכל אחת 200 גרם.
גם אם זה יהיה קצת יותר, זה לא קריטי.
אני חושבת שאפשר להכין באינגליש קייק גדולה (לא חד”פ).
חג שמח ❤️

avatar
י (08:39 16.05.2021)

שמנת חמוצה יעבוד? אם כן מספיק 15% או שצריך יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 16.05.2021)

שמנת חמוצה פחות מתאימה כאן. צריך להשתמש בגבינת שמנת.

avatar
חני (00:18 16.05.2021)

הי אפרת יקרה,
יש לי ביצים m זה משנה ? להוסיף עוד ביצה שיהיה 4 ביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:42 16.05.2021)

היי חני,
כן, עדיף להוסיף עוד ביצה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 15.05.2021)

היי רות,
כמות של תבנית אינגליש קייק אחת מופיעה במתכונים של עוגת גבינה באסקית, וריבועי גבינה ופירורים.
חג שמח יקירה😊

avatar
אסנת (21:44 15.05.2021)

היי אפרת !
יש מצב לגבינה לבנה רגילה?
בנוסף לכך אני ממש רוצה להודות לך על המתכונים הטעימים והקלים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 15.05.2021)

היי יקירה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!😊
השימוש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים חשוב למרקם הייחודי של העוגה. אם אין לך אפשרות- אפשר גם גבינה לבנה אבל המרקם יהיה שונה…

avatar
שרית אדר (19:22 13.05.2021)

אם אין לי תבנית רשת.. אם
אפשר לאפות על תבנית רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 13.05.2021)

היי,
כן אפשר😊

avatar
עינת (14:03 13.05.2021)

היי אפרת
לגבי גבינת שמנת
יש גבינת קרם בטעם שמנת ויש גבינה במרקם שמנת
הן זהות לגבינת שמנת אפשרי להשתמש בהן כגבינת שמנת ?
ואם כן הבנתי ש5 אחוז לא מספיק.
בתודה מראש על המענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 13.05.2021)

כל עוד אחוז השומן הוא 20% ומעלה- הגבינה מתאימה😊

avatar
יהודית (12:30 13.05.2021)

מה אפשר במקום הגבינת שמנת?
מגרה לי ממש…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 13.05.2021)

היי,
לצערי מאד חשוב כאן השימוש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יחסית…
את יכולה להחליף בשמנת 9% או 15%, אך התוצאה תהיה מעט שונה…

avatar
גבי (13:57 12.08.2023)

‘שמנת 9% או 15% הכוונה לשמנת חמוצה?? במקום כל ה-400 גר’ גבינת שמנת???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 12.08.2023)

כן, שמנת חמוצה 15%. מומלץ להחליף רק 100 עד 200 גרם מגבינת השמנת בשמנת חמוצה.

avatar
בת שבע (12:03 13.05.2021)

תודה על האתר המציין!!
חוזרת לפה תמיד:)
אני רוצה להכין עכשיו כמה עוגות ומאפים לקראת שבועות.
א. איזה עוגות אפשר להכין ולהקפיא/לשמור במקרר עד יום שני/שלישי?
תוכלי בבקשה לשים קישורים?
אני רואה שהרבה עוגות הם רק ל3 ימים במקרר..
ב. לגבי מאפים ופשטידת אפשר להקפיא, נכון?

avatar
בת שבע (12:05 13.05.2021)

סליחה נתקע לי המחשב.. עכשיו רואה שהשאלה הקודמת נשלחה:) חג שמח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 13.05.2021)

היי,
אני לא יודעת איזה סוג עוגות את רוצה להכין, אבל כמו שכתבתי לך קודם- את יכולה להקפיא כל עוגה למעט עוגת גבינה או עוגה עם קצפת. עוגת גבינה נשמרת במקרר 5 ימים עד שבוע בערך. שאר העוגות יכולות להישמר אפילו יותר משבוע, אך מומלץ לשמור אותן במקרר עד שבוע.
לגבי מאפים ופשטידות- שוב, הן נשמרות במקפיא בתנאי שאין בהם תפוחי אדמה או בטטה.
בהצלחה וחג שמח🌷

avatar
שרון (11:55 13.05.2021)

אפרת המקסימה!רוצה להכין בתבנית חד פעמית מאלומיניום 22X31.כמה ביצים M לשים?אפשר לשים 400 גר’ גבינה לבנה 9% ו-400 גר’ גבינת שמנת 25%?להניח את התבנית בשליש התחתון של התנור?איך לפתוח את דלת התנור באופן חלקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 13.05.2021)

היי שרון,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות.
אם יש לך רק ביצים M תשימי 7 (לכמות הכפולה).
לא ממליצה לך להשתמש כאן בגבינה בעלת אחוזי שומן נמוכים כי המרקם ישתנה.
את התבנית מניחים במרכז התנור.
כדי לפתוח את התנור באופן חלקי- פשוט תפתחי לסדק קטן את דלת התנור ותשאירי אותה כך ל-5 דקות.😊

avatar
לינדא (11:54 13.05.2021)

היי , אפשר להכין את העוגה באובן טוסטר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 13.05.2021)

לא בטוחה עד כמה מומלץ, אבל מניחה שאפשר😊

avatar
ליאת (11:39 13.05.2021)

שלום, האם אפשר קמח תופח או חייב רגיל?
ואם כן ויש לי גם קמח וגם קורנפלור מה עדיף?
רוב ארוחת השבועות שלי זה מתכונים מהאתר שלך!! אז תודה גדולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 13.05.2021)

היי ליאת,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח, אז עדיף שתשימי קורנפלור.
חג שמח😊

avatar
בת שבע (11:37 13.05.2021)

היי אפרת היקרה, תודה על המתכונים המושלמים!!!
כל הזמן מכינה מתכונים מהאתר שלך ויוצא מושלם, ממליצה מאוד!!
א. רציתי לשאול, אני רוצה להכין היום מתכונים לשבועות שיהיו סבבה במקרר/במקפיא עד יום שני-שלישי לפחות. יכולה בבקשה לשים קישורים לכמה עוגות? אני רואה שהרבה עוגות לא טוב להן הקפאה..
ב. פשטידות ומאפים כן אפשר להקפיא, נכון?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 13.05.2021)

היי בת שבע,
אפשר להקפיא כל עוגה למעט אלו שמכילות גבינה/קצפת.
פשטידות ומאפים אפשר להקפיא, בתנאי שלא מכילים תפו”א או בטטה.
באופן כללי- כדאי תמיד לחמם בסוף ההפשרה על השיש כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
חג שמח😊

avatar
בת שבע (12:06 13.05.2021)

אני מתכוונת לעוגות גבינה שמכילות קצפת, אז אין אף אחת שאפשר להכין מראש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 13.05.2021)

לא מומלץ בכלל בכלל. העוגה נהיית רטובה יותר והמרקם משתנה לאחר ההפשרה.

avatar
ליהיא (10:44 13.05.2021)

היי אפרת,
נראה מעולה. אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק אם אין לי תבנית עגולה? ולגבי הכוס מדידה, זה בסדר להשתמש בכוסות מדידה לאפייה או שהכמויות לא יהיו נכונות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 13.05.2021)

היי ליהיא,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד”פ)
כוס מדידה לאפייה בנפח 240 מ”ל זה מצוין🌺

avatar
Gideon Mandel (10:24 13.05.2021)

שלום. האם אפשר להוסיף בתחתית העוגה פירורי עוגיות (פתיבר)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 13.05.2021)

היי,
במקור העוגה אמורה להיות כפי שהיא- במרקם עדין וללא תוספות, אבל אני מניחה שאפשר להכין לה תחתית מפירורי ביסקוויטים+חמאה מומסת…

avatar
סלומון (10:05 13.05.2021)

עוגה מפורסמת של מסעדת לה-ויניה בסאן-סבסטיאן. קשה מאוד לאפות אותה שתישאר אוורירית ושהיא לא תיפול. אם היא נופלת, זה לא זה, היא לא שווה הרבה. הרשת מלאה טיפים כדי למנוע נפילה אבל, מניסיון, אף פעם לא הגעתי למרקם של המקור. שתיגמר הקורונה ונוכל שוב להגיע למקור!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 13.05.2021)

נכון מאד, העוגה אכן מפורסמת וייחודית. תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
לילי (09:07 13.05.2021)

הי!
נראה ממש טוב!
אני יכולה להכין מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 13.05.2021)

היי לילי,
לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה משום שאחרי ההפשרה המרקם מתרכך ונעשה רטוב…
אפשר לשמור במקרר כ-5-7 ימים🌺

avatar
מיטל (00:25 13.05.2021)

שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את הגבינת שמנת?אפשר גבינה תשע אחוז?תדה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 13.05.2021)

היי מיטל,
במתכון הזה חשוב להשתמש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים. אם תשתמשי בגבינה 9% אני מניחה שיצא בסדר, אבל המרקם יהיה שונה.😊

avatar
טליה מדמון (19:13 12.05.2021)

יוו ראיתי שהמתכון בדיוק יצא😃😅 מתחילה עם מתכונים לשבועות.
כמובן מהאתר שלך🤩

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 12.05.2021)

איזה כיף לי:) מוזמנת גם להשתתף בפעילות בקבוצת הפייסבוק שלנו ולשתף במתכונים שאת מכינה🌺

לקריאת כל התגובות