שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית עגולה בקוטר 20

3 ביצים גדולות

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שקית סוכר וניל (10 ג’)

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)

400 גרם גבינת שמנת 25%-30% *מומלץ להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההכנה

2 כפות קמח לבן או קורנפלור

אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמנת מתוקה וגבינת שמנת ומערבבים. בסוף מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 (אם זו תבנית נשלפת מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה כדי שהבלילה לא תנזל מהחריצים). יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה משחימה בחלק העליון ומעט רוטטת מבפנים (יש להניח את העוגה על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה ולאפות בחום עליון ותחתון).

-לאחר האפיה, מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור באופן חלקי. משאירים את העוגה בתנור במשך כ-5 דקות (היא תצנח קצת וזה בסדר). לאחר מכן, מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר על השיש. לאחר שהתקררה, עוטפים אותה ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות לפני ההגשה.

*מומלץ להכין את העוגה יום לפני. 

טיפים והערות

*מי שאוהב את המרקם יותר פאדג’י ונמס אפשר להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולהגיש אותה בטמפ’ החדר.

*אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות). קחו בחשבון שזמן האפיה יתארך קצת.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קיש גבינות אישי
מוסקה חצילים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
קסניה סמוגריוב (18:04 7.06.2021)

היוש! הכנתי את העוגה בשבועות וכולם עפו עלייה ממש!
עכשיו הבן זוג שלי ביקש שאכין לו כזאת ליום הולדת עם שדרוג קטן שיהיה מיוחד יותר
יש לך המלצה לאיזשהו ציפוי ותחתית שאפשר להכין לעוגה הזאת?😊

מתכונים ב-10 דקות (19:12 7.06.2021)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אומנם עוגת גבינה באסקית בד”כ מכינים ללא תחתית או ציפוי, אבל יש לך כמה אפשרויות:
1. אפשר להכין תחתית כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ולהכין מעל העוגה קרם זהה.
2. אפשר להכין תחתית ביסקוויטים כמו במתכון הזה לעוגת גבינה ושוקולד לבן ולצפות בגנאש שוקולד לבן.
3. אפשר להכין את אחת התחתיות שהזכרתי, לצפות את העוגה בגנאש שוקולד ולקשט בזילופי קצפת, שוקולד מגורד או כל תוספת אחרת שאוהבים.
בהצלחה ויומולדת שמח😊

גדעון (12:34 27.05.2021)

יצא ממש טעים. כולם אהבו. הערה יחידה שקיבלתי היתה שהתחתית היתה קצת חסרת טעם למרות שהכנתי לפי המתכון.

גדעון (12:36 27.05.2021)

סליחה. בטאות הוספתי כאו. ההערה הזאת שייכת לעוגת גבינה ושוקולד לבן. העודה הבאסקיתנבחרה אצלנו לעוגה הכי טובה של החג.

מתכונים ב-10 דקות (13:11 27.05.2021)

מעולה, שמחה שאהבתם😊

ליהיא (16:09 25.05.2021)

היי אפרת, תודה על המתכון, הכנתי פעם אחת ויצא מושלם! לפעם הבאה, מה את ממליצה להוסיף על העוגה לאחר האפייה? פירות/ שמנת חמוצה?

מתכונים ב-10 דקות (17:40 25.05.2021)

היי ליהיא,
אפשר לצפות ברוטב פירות יער, גנאש שוקולד לבן, קצפת, ציפוי שמנת חמוצה, אבקת סוכר, או כל ציפוי שאתם אוהבים😊

י (19:39 24.05.2021)

לתבנית עגולה 22 צריך להכפיל ב1.5?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות (20:03 24.05.2021)

היי,
כן פי 1.5.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊

עינת (16:07 21.05.2021)

היי אפרת
כבר בתנור ,
מדובר בתבנית מזכוכית . כאשר מניחה על רשת התנור מה עדיף יותר ללא נייר אפייה על פני רשת התנור או שאפשרי עם נייר אפייה (אישית מעדיפה עם) על גבי רשת התנור. | אך מה מומלץ יותר למען הטעם ולמען המרקם?
והאם הכרחי לשמן את נייר האפייה ?
תודה ענקית ושבת שלום .

מתכונים ב-10 דקות (16:56 21.05.2021)

אין בעיה לשים נייר אפייה על רשת התנור. ולא חייב לשמן את נייר האפייה שבתבנית.
בהצלחה ושבת שלום🌺

עינת (23:17 20.05.2021)

היי אפרת
רוצה להכין את העוגה ,אבל רוצה לקנות תבנית עגולה
באילו תבניות את משתמשת למתכון כמו זה תבניות מקרטון חד פעמי או משהו רב פעמי .?
איזה סוג הכי רצוי?
אני מבינה שרצוי עומק 6 ידוע לך איך רשום העומק וגם הקוטר על התבנית ?או על האריזה שלה?
איך יודעים בלי למדוד?
בתודה ושבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (23:34 20.05.2021)

היי עינת,
לא כ”כ משנה- תבניות חד פעמי מקרטון או אלומיניום טובות, ואם יש לך תבנית רב פעמית גם היא מצוינת לשימוש.
בחלק מהחברות רשום על האריזה מה עומק התבנית, ואם לא רשום- זה בד”כ עומק 6 ס”מ (אלא אם כן את רואה שהתבנית ממש נמוכה).
שבת שלום יקירה😊

רעות (15:01 16.05.2021)

עוגה מעולה 2 דקות הכנה ותוצאה מושלמת !!!

מתכונים ב-10 דקות (16:34 16.05.2021)

איזה כיף שאהבת😍

אופק (13:02 16.05.2021)

היי אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם השמנת המתוקה 38 הכוונה לשמנת להקצפה 38 אחוז?
זה בסדר? במידה וכן יש צורך להקציף אותה קודם או רק לערבב?

אם אפשר אודה על תשובתך על תשובתך המהירה כי רוצה להכין עוד מעט

תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (13:55 16.05.2021)

היי אופק,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הכוונה לשמנת להקצפה, ואין צורך להקציף במיקסר רק לערבב.
חג שמח😊

הילה (09:55 16.05.2021)

היי אפרת,
תודה על המתכונים המופלאים שלך!!
לגבי העוגה, איך מודדים 400 גרם גבינה(והאם זה קריטי אם יהיה מעט יותר) ודבר נוסף, האם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת ועד איפה למלא? סליחה על העומס, וחג שמח:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 16.05.2021)

היי הילה,
תראי כמה גרם רשום על האריזה. אני השתמשת ב-2 גבינות שמנת שכל אחת 200 גרם.
גם אם זה יהיה קצת יותר, זה לא קריטי.
אני חושבת שאפשר להכין באינגליש קייק ולמלא כמעט עד הסוף.
חג שמח ❤️

י (08:39 16.05.2021)

שמנת חמוצה יעבוד? אם כן מספיק 15% או שצריך יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 16.05.2021)

שמנת חמוצה פחות מתאימה כאן. צריך להשתמש בגבינת שמנת.

חני (00:18 16.05.2021)

הי אפרת יקרה,
יש לי ביצים m זה משנה ? להוסיף עוד ביצה שיהיה 4 ביצים?

מתכונים ב-10 דקות (00:42 16.05.2021)

היי חני,
כן, עדיף להוסיף עוד ביצה.

רות (22:00 15.05.2021)

היי אפרת
אני צריכה עזרה בבקשה איזה עוגת גבינה את יכולה להמליץ שאפשר להכין בתבנית אינגלישקייק . אפויה .
תודה רבה רבה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (23:33 15.05.2021)

היי רות,
כמות של תבנית אינגליש קייק אחת מופיעה במתכונים של עוגת גבינה באסקית, וריבועי גבינה ופירורים.
חג שמח יקירה😊

אסנת (21:44 15.05.2021)

היי אפרת !
יש מצב לגבינה לבנה רגילה?
בנוסף לכך אני ממש רוצה להודות לך על המתכונים הטעימים והקלים

מתכונים ב-10 דקות (22:54 15.05.2021)

היי יקירה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!😊
השימוש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים חשוב למרקם הייחודי של העוגה. אם אין לך אפשרות- אפשר גם גבינה לבנה אבל המרקם יהיה שונה…

שרית אדר (19:22 13.05.2021)

אם אין לי תבנית רשת.. אם
אפשר לאפות על תבנית רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 13.05.2021)

היי,
כן אפשר😊

עינת (14:03 13.05.2021)

היי אפרת
לגבי גבינת שמנת
יש גבינת קרם בטעם שמנת ויש גבינה במרקם שמנת
הן זהות לגבינת שמנת אפשרי להשתמש בהן כגבינת שמנת ?
ואם כן הבנתי ש5 אחוז לא מספיק.
בתודה מראש על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (14:19 13.05.2021)

כל עוד אחוז השומן הוא 20% ומעלה- הגבינה מתאימה😊

יהודית (12:30 13.05.2021)

מה אפשר במקום הגבינת שמנת?
מגרה לי ממש…

מתכונים ב-10 דקות (13:59 13.05.2021)

היי,
לצערי מאד חשוב כאן השימוש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יחסית…
את יכולה להחליף בשמנת 9% או 15%, אך התוצאה תהיה מעט שונה…

בת שבע (12:03 13.05.2021)

תודה על האתר המציין!!
חוזרת לפה תמיד:)
אני רוצה להכין עכשיו כמה עוגות ומאפים לקראת שבועות.
א. איזה עוגות אפשר להכין ולהקפיא/לשמור במקרר עד יום שני/שלישי?
תוכלי בבקשה לשים קישורים?
אני רואה שהרבה עוגות הם רק ל3 ימים במקרר..
ב. לגבי מאפים ופשטידת אפשר להקפיא, נכון?

בת שבע (12:05 13.05.2021)

סליחה נתקע לי המחשב.. עכשיו רואה שהשאלה הקודמת נשלחה:) חג שמח!!

מתכונים ב-10 דקות (13:54 13.05.2021)

היי,
אני לא יודעת איזה סוג עוגות את רוצה להכין, אבל כמו שכתבתי לך קודם- את יכולה להקפיא כל עוגה למעט עוגת גבינה או עוגה עם קצפת. עוגת גבינה נשמרת במקרר 5 ימים עד שבוע בערך. שאר העוגות יכולות להישמר אפילו יותר משבוע, אך מומלץ לשמור אותן במקרר עד שבוע.
לגבי מאפים ופשטידות- שוב, הן נשמרות במקפיא בתנאי שאין בהם תפוחי אדמה או בטטה.
בהצלחה וחג שמח🌷

שרון (11:55 13.05.2021)

אפרת המקסימה!רוצה להכין בתבנית חד פעמית מאלומיניום 22X31.כמה ביצים M לשים?אפשר לשים 400 גר’ גבינה לבנה 9% ו-400 גר’ גבינת שמנת 25%?להניח את התבנית בשליש התחתון של התנור?איך לפתוח את דלת התנור באופן חלקי?

מתכונים ב-10 דקות (13:43 13.05.2021)

היי שרון,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות.
אם יש לך רק ביצים M תשימי 7 (לכמות הכפולה).
לא ממליצה לך להשתמש כאן בגבינה בעלת אחוזי שומן נמוכים כי המרקם ישתנה.
את התבנית מניחים במרכז התנור.
כדי לפתוח את התנור באופן חלקי- פשוט תפתחי לסדק קטן את דלת התנור ותשאירי אותה כך ל-5 דקות.😊

לינדא (11:54 13.05.2021)

היי , אפשר להכין את העוגה באובן טוסטר?

מתכונים ב-10 דקות (12:12 13.05.2021)

לא בטוחה עד כמה מומלץ, אבל מניחה שאפשר😊

ליאת (11:39 13.05.2021)

שלום, האם אפשר קמח תופח או חייב רגיל?
ואם כן ויש לי גם קמח וגם קורנפלור מה עדיף?
רוב ארוחת השבועות שלי זה מתכונים מהאתר שלך!! אז תודה גדולה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:12 13.05.2021)

היי ליאת,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח, אז עדיף שתשימי קורנפלור.
חג שמח😊

בת שבע (11:37 13.05.2021)

היי אפרת היקרה, תודה על המתכונים המושלמים!!!
כל הזמן מכינה מתכונים מהאתר שלך ויוצא מושלם, ממליצה מאוד!!
א. רציתי לשאול, אני רוצה להכין היום מתכונים לשבועות שיהיו סבבה במקרר/במקפיא עד יום שני-שלישי לפחות. יכולה בבקשה לשים קישורים לכמה עוגות? אני רואה שהרבה עוגות לא טוב להן הקפאה..
ב. פשטידות ומאפים כן אפשר להקפיא, נכון?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:03 13.05.2021)

היי בת שבע,
אפשר להקפיא כל עוגה למעט אלו שמכילות גבינה/קצפת.
פשטידות ומאפים אפשר להקפיא, בתנאי שלא מכילים תפו”א או בטטה.
באופן כללי- כדאי תמיד לחמם בסוף ההפשרה על השיש כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
חג שמח😊

בת שבע (12:06 13.05.2021)

אני מתכוונת לעוגות גבינה שמכילות קצפת, אז אין אף אחת שאפשר להכין מראש?

מתכונים ב-10 דקות (13:55 13.05.2021)

לא מומלץ בכלל בכלל. העוגה נהיית רטובה יותר והמרקם משתנה לאחר ההפשרה.

ליהיא (10:44 13.05.2021)

היי אפרת,
נראה מעולה. אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק אם אין לי תבנית עגולה? ולגבי הכוס מדידה, זה בסדר להשתמש בכוסות מדידה לאפייה או שהכמויות לא יהיו נכונות?

מתכונים ב-10 דקות (11:02 13.05.2021)

היי ליהיא,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש אחת. כדי להכין 2 אינגליש תכפילי כמויות:)
כוס מדידה לאפייה בנפח 240 מ”ל זה מצוין🌺

Gideon Mandel (10:24 13.05.2021)

שלום. האם אפשר להוסיף בתחתית העוגה פירורי עוגיות (פתיבר)?

מתכונים ב-10 דקות (10:55 13.05.2021)

היי,
במקור העוגה אמורה להיות כפי שהיא- במרקם עדין וללא תוספות, אבל אני מניחה שאפשר להכין לה תחתית מפירורי ביסקוויטים+חמאה מומסת…

סלומון (10:05 13.05.2021)

עוגה מפורסמת של מסעדת לה-ויניה בסאן-סבסטיאן. קשה מאוד לאפות אותה שתישאר אוורירית ושהיא לא תיפול. אם היא נופלת, זה לא זה, היא לא שווה הרבה. הרשת מלאה טיפים כדי למנוע נפילה אבל, מניסיון, אף פעם לא הגעתי למרקם של המקור. שתיגמר הקורונה ונוכל שוב להגיע למקור!

מתכונים ב-10 דקות (10:48 13.05.2021)

נכון מאד, העוגה אכן מפורסמת וייחודית. תודה על השיתוף וחג שמח🌺

לילי (09:07 13.05.2021)

הי!
נראה ממש טוב!
אני יכולה להכין מראש ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (09:31 13.05.2021)

היי לילי,
לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה משום שאחרי ההפשרה המרקם מתרכך ונעשה רטוב…
אפשר לשמור במקרר כ-5-7 ימים🌺

מיטל (00:25 13.05.2021)

שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את הגבינת שמנת?אפשר גבינה תשע אחוז?תדה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (08:44 13.05.2021)

היי מיטל,
במתכון הזה חשוב להשתמש בגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים. אם תשתמשי בגבינה 9% אני מניחה שיצא בסדר, אבל המרקם יהיה שונה.😊

טליה מדמון (19:13 12.05.2021)

יוו ראיתי שהמתכון בדיוק יצא😃😅 מתחילה עם מתכונים לשבועות.
כמובן מהאתר שלך🤩

מתכונים ב-10 דקות (20:13 12.05.2021)

איזה כיף לי:) מוזמנת גם להשתתף בפעילות בקבוצת הפייסבוק שלנו ולשתף במתכונים שאת מכינה🌺

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.