זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה גדולה
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מים חמים
חצי כפית (2.5 ג’) תמצית וניל
1 בננה גדולה בשלה מאוד מעוכה במזלג
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
1 כף מלאה (11 ג’) אבקת קקאו
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מערבבים בקערה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים חמים ותמצית וניל. לאחר מכן מוסיפים את הבננה המעוכה ובסוף קמח ואבקת סודה לשתיה.
-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים כף קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת השוקולד. מפזרים מעל רבע כוס שוקולד צ’יפס ויוצקים מעל את התערובת הבהירה.
-אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
היי
אם אשים שמן קוקוס במקום שמן רגיל, לשים אותה כמות? המתכונים שלך מעולים תודה.
כן:)
הי !
האם יוצא טוב אם מחליפים את הקקאו באבקשת שוקולית בטעם פסקזמן?
נראה לי שכן:)
תודה 🙂
עוגה מעולה
תודה רונית, שמחה שאהבת🙂
היי אפרת, הכנתי כמאפינס ויצא מעולה. שמתי כף של קקאו לכל העוגה ויצאה עוגת שוקולד טעימה לילדים. רציתי לשאול בימים אלו האם לשמור את העוגה בחוץ או במקרר? אם השארתי בחוץ בלילה האם היא תתקלקל ? תודה רבה
היי
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לשמור מחוץ למקרר במקום מוצל למשך כיומיים. מעבר לכך מומלץ לשמור במקרר.
אפרת, כמו תמיד, מתכון מעולה!!! הכנתי היום והעוגה נהדרת. המון תודה, את נפלאה💖🙏
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אשמח לדעת איך שומרים על העוגה? האם אפשרי להקפיא ולכמה זמן היא נשמרת. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
מומלץ לשמור במקרר כ-5 ימים.
אשמח לדעת כמויות לתבנית עגולה 22.5 אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. כדי שאוכל להכין לפני שבת.
תודה רבה.
היי
תכפילי כמויות פי 1.5, או תכפילי כמויות פי 2 ותכיני בתבנית בקוטר 24.
אפרת שלום,
אני חייבת להודות!! הכנתי את העוגה הזאת לא פחות מ15 פעמים כבר…
וכשהוצאתי 4 פסים משגעים אתמול מהתנור החלטתי לכתוב לך.
תודה תודה! מתכון מעולה, תמיד יוצא טוב! הילדים, הבעל והאורחים זוללים, גם מי שלא מאוד אוהב בננות!
האתר שלך מעולה! רוב המתכונים במטבח שלי הם משלך (אתמול הכנתי גם קאפקייקס טחינה ושוקולד ועוד סלטים שלך)
תבורכי!
רבקה
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
יצא מעולה מעולה מעולה
מתכון הכי מוצלח לעוגת בננות גם משום שהטעם החזק של הבננה מתמזג עם השוקולד.
תודה על מתכונים נפלאים!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף🥰
הכנתי את העוגה לאחותי (וגם “עוגיות בריאות” מהאתר שלך כמובן)
אחותי אמרה שיצא מושלם!
תודה לך💜
נראה טעים ומזמין!
תודה הודיה😊
היי, עוגה מעולה! טעימה ואוורירית!
שאלה קטנה.. העוגה יוצאת מהתנור יפה ותפוחה אך אחרי מספר שניות צונחת לגמרי.. זה אמור להיות ככה? אם לא, מה עושים?
אני משתמשת בקמח “כרגיל” ללא גלוטן+אבקת אפייה (מעולם לא קרה לי בעוגות אחרות..), הכמויות של הקמח לל”ג זהות לכמויות במתכון שלך.
היי,
באפייה ללא גלוטן לפעמים קורה והעוגה צונחת (לא בכל מתכון ההמרה לקמח לל”ג לגמרי מוצלחת).
יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד כמה דקות כי מבפנים העוגה עדיין לא הייתה מוכנה?
בנוסף, אני חושבת שבשימוש בקמח ללא גלוטן כדאי לעשות כמה שינויים:
לשים 2 ביצים M ואם יש אפשרות- במקום מים לשים 1/3 כוס שמנת חמוצה או מעדן סויה או חלב סויה (לא חם).
אשמח לעדכון אם את מנסה(:
היי, סוף סוף יצא לי שוב להכין את העוגה, השינויים שעשיתי – 2 ביצים M, חלב במקום מים (לא היתה לי שמנת חמוצה..), במקום קקאו שמתי כף שוקולד נוטלה ואפיתי ב-160 מעלות כמעט 50 דקות. העוגה יצאה מאוד גבוהה ברמה שנזלה לי מהאמצע על התנור, אבל ניגבתי והמשכתי את האפייה.
יצא מאוווד טעים ואוורירי יותר מבדרך כלל אבל עדיין צנחה (קצת פחות מבדרך כלל). בפעם הבאה אנסה קמח ללא גלוטן אחר. תודה רבה!! 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
ניסיתי היום בפעם הראשונה ויצא מדהים ממש! כל כך רך, אני תוהה אם זה תודות לסודה.
בנוסף יצאה עוגה די מתוקה, אולי פעם הבאה אוריד קצת מהסוכר. בכל מקרה המון תודה אפרת, על המתכון המשובח.
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הסודה לשתייה אכן תורמת למרקם הרך.
תודה על השיתוף❤
היי אפרת היקרה,
עוגה נפלאה כמו תמיד.
שאלה חשובה גם בקשר לעוגה הזו וגם באופן כללי – האם להוציא את העוגה מהתנור מיד כשמוכנה?
אולי להשאיר קצת בפנים עם דלת פתוחה?
מה מומלץ?
תודה רבה!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
עוגות בחושות לא משאירים בתנור אחרי האפייה כי הן יתייבשו.
השהייה בתנור נכונה לגבי עוגות גבינה.
הכנתי את העוגה לשבת ,הכפלתי כמויות והעוגה יצאה מדהימההה!!! מליון מחמאות , בקיצור נדירה ! תודה רבה ❤️
איזה כיף שחזרת לשתף! שמחה שיצא מוצלח😊
עוד מתכון מושלם מבית אפרת סיאצ’י!
את חושבת שאפשר לעשות את העוגה הזו בסטייל “עוגת שייש”?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לא בטוחה שהבנתי מה התכוונת לשאול, הרי המתכון הוא לעוגת שיש…
הכווונה לצורת שיש )כזו שעושים עם סכין(
הבנתי אותך(: את יכולה לעשות צורת שיש עם סכין/שיפוד גם כאן.
מה שכן שימי לב שלא לערבב כמעט בכלל את התערובות כשאת יוצרת את השיש- העוגה מכילה בננה ולכן זה שונה מעוגות שיש רגילות. אם תערבבי יותר מהדרוש דוגמת השיש לא תצא מוצלחת.
העוגה טובה בהקפאה?
היי,
אין בעיה להקפיא את העוגה עטופה היטב.
איך הכמויות קקאו עבור כל העוגה והאם להוסיף סוכר? תודה
היי,
לעוגת שוקולד יש לשים 2 כפות גדושות קקאו, אין צורך להוסיף סוכר.
מעולה!! ואוורירית!
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
הכנתי את העוגה והיא חוסלה תוך מספר שניות! תודה על מתכון מושלם ועוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה רונה על הפרגון❤
היי אפרת.
רציתי להגיד לך שאשתי עפה על העוגה
🙂
תודה על המתכון המצויין!
שידרגתי עם חופן אגוזי מלך שבורים ביד.
בנוסף יש לי טיפ פשוט לשתף:
בסיום מועד האפייה, הקיסם יוצא רטוב רק בחלקו התחתון, שארית הקיסם יבשה. הפתרון פשוט: אופים כ10דק נוספות רק עם גוף חימום תחתון.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ועל הטיפ(:
הי אפרת, כמה שאלות:
1. איזה שמן בריא יכול להתאים במקום שמן קנולה?
2. אפשר להכין עם קמח כוסמין? לשנות משהו?
3. אני רוצה להכין בתבנית עגולה.האם להכפיל כמויות?
תודה רבה!!
מיכל.
היי מיכל,
1. שמן קוקוס מתאים, או אם יש לך אפשרות להשיג- שמן אבוקדו (לרוב זמין בחנויות טבע).
2. אפשר להכין עם קמח כוסמין ללא שינויים במתכון, רצוי קמח 50%-80% ולא כוסמין מלא 100%.
3. הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20. לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊
עוגה מדהימה !!
הוספתי עוד רבע כוס מים כי הרגישה לי טיפה סמיכה מידי
שמתי חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח מלא ועדיין העוגה יצאה אוורירית בטירוף
פשוט מתכון מעולה!!
שמחה מאד לשמוע! תודה הדס יקרה על השיתוף😊
יצאה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!!
שמתי קצת פחות שוקולד צ’יפס והוספתי בשכבה הזו אגוזי מלך טחונים, למעלה קישטתי בפרוסות בננה.
יפה, רכה מבפנים, קראנצ’ית למעלה, וטעימה בטירוף!
תודה רבה רבה אפרתי 💜
וואו נראה מעולה! תודה רבה על השיתוף😊
היי אפרת אהובה! 😍
1. האם יכולה במקום החציצה של השוקולד צ’יפס לשים אגוזי מלך טחונים?
2. יש לי איך לקשט את העוגה מלמעלה בפרוסות בננה? אם כן, האם לפני שנכנס לתנור או באמצע האפייה או איך?
תודה! 💜
היי שני,
1. אפשר.
2. גם אפשר:) לפני האפייה לסדר מעל פרוסות בננה דקות.
הי, ביצה בגודל L זה בסדר?
אין לי סודה לשתיה, ולא תמצית וניל, מה אפשר לשים כתחליף?
סוכר וניל במקום התמצית? וכמה?
אבקת אפיה במקום אבקת סודה? וכמה?
תודה על המתכונים, כל שישי אני מכין עוגה מהמתכונים 😊
היי יעקב,
לגבי הביצה – כן.
אפשר לשים שקית סוכר וניל ולהפחית כף שטוחה מכמות הסוכר.
במקום סודה לשתיה אפשר להוסיף רבע כפית אבקת אפיה.
היי, שאלה נוספת..
אפשר להוסיף שליש מיץ לימון סחוט עם סוכר, כדי שיהיה אוורירי?
בהתחשב בשינוי ובתחליפים שאעשה עם
הכפית אבקת אפיה במקום הסודה, וסוכר וניל במקום תמצית.
ואם אפשר מיץ לימון, אפשר לוותר על המים החמים?
תודה יעקב
כן, אפשר לשים 3 כפות מיץ לימון ולהשלים במים עד שליש כוס ולהמתיק בסוכר (במקום המים החמים).
שבת שלום 🙂
על טורבו?
היי,
האפיה היא בתוכנית הרגילה של 2 פסים עליון ותחתון (בלי משהו באמצע).
בהצלחה 😉
תודה רבה
❤️
היי,
יכול להיות שהעוגה לא תפחה לי בגלל שלא שמתי סודה לשתייה? (לא היה לי)
היי שיר,
ההתפחה לא קשורה לסודה לשתיה,
הסודה נותנת אוויריריות,
השתמשת בקמח תופח? או קמח רגיל ואבקת אפייה?
עוגה מושלמת כמו כל המתכונים פה!!
תודה אופיר!
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
היי אפרת הכנו את העוגה והיא יצאה פצצההה!!!!👌👌
ממליצה בחום….תודה
תודה שחזרת לשתף ❤️
האם אפשר להחליף את הקקאו בחמאת בוטנים? סתם כי נראה לי נחמד השילוב הזה…
היי מיכל,
אפשר לעשות זאת אך רק אעדכן שזה לא ישנה את צבע העוגה
שאת מחלקת את הבלילה של העוגה לשניים- בבלילה ללא הקקאו תוכלי להוסיף כף חמאת בוטנים
הכנתי כבר כמה פעמים!!!
אהבנו מאוד!!
אין על האתר שלך!
ותודה גם שאת מעדכנת על מתכונים חדשים במייל ממש תודה.
תבורכי!
שמחה לשמוע!
תודה שרה ❤️
תודה על המתכון , נהנים ממנו הרבה שבתות 🙂
שמחה לשמוע 🙂
הכפלתי כמויות והעוגה הספיקה רק ל…בתנית אינגליש קייק אחת ויחידה! מוזר ומרגיז. היה מתכונן לכמות מסויימת של אנשים.
אולי השתמשת בכוס קטנה מידי או בתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית?
היי אפרת
האם כל פעם שמוסיפים קבוצת חומרים יש לערבב :אחרי שמוסיפה מים שמן ותצמית וניל ואחרי הוספת בננה ערבוב ואחרי הוספת סודה לשתיה וקמח ערבוב נוסף
בתודה ובהערכה רבה
עינת .
עדיף לערבב אחרי כל מצרך שמוסיפים (ערבוב של כמה שניות בודדות).
היי אפרת
איך את ממליצה להתנהל עם רסק התפוחים במקום השמן?
קראתי שבננה מחליפה גם שמן בעוגה מה דעתך שווה לנסות?
תודה.
עוגה בשילוב רסק תפוחים ובננה מעוכה עלולה לצאת כבדה ולחה מידי. אני ממליצה לשים לפחות רבע כוס שמן ואפשר להוסיף כף רסק תפוחים אבל לא מומלץ יותר מידי.
יצא נדיר!
שוב את אלופה ואין על האתר שלך!
נראה מעולה!
תודה הילה ❤️
הי אפרת , העוגה יוצאת רק פס אחד של עוגה?
כן.
היי אפרת מה הכמויות לתבנית 22*31 וכן האם אפשר להכין במיקסר ? איזה מהירות?
תודה רבה
כמויות מומלצות לתבנית 22*31:
2 ביצים גדולות
כוס סוכר
⅔ כוס שמן
⅔ כוס מים חמים
כפית תמצית וניל
2 בננות גדולות
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
2 כפות מלאות אבקת קקאו
חצי כוס שוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.
*אפשר להכין במיקסר במהירות בינונית-גבוהה.
עוגה מאוד טעימה, רכה וכיפית! מעריצה אותך ומכורה לאתר שלך כבר כמעט 5 שנים.
הייתי מורידה מעט מהסוכר, כי הבננה הבשלה מוסיפה מתיקות, אבל זאת אני.
מהמם 😍
תודה סתיו
אפשר להפוך את השכבות? בננה למטה ושוקןלד למעלה?
כן.
האם ניתן להשתמש בכוס חמה חד פעמית?
רק אם אין לך כוס זכוכית רגילה עם ידית.
עוגה מצוינת. רטובה ואיימה ביותר
שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף
היי,
יש אפשרות להוריד את כמות הסוכר אם אני משתמש ב-2 בננות?
תודה
כדאי לשים לפחות רבע כוס סוכר.
יצאה עוגה מעולה, רק חבל שאת לא הופכת אותה לטבעונית. אפשר לעשות זאת בקלות ולוותר על הביצים, במקום ביצה שמים 2 כפות סילאן, ואם זה סילאן ממותק אז מפחיתים בכמות הסוכר, בכל מקרה לדעתי הכמות של הסוכר מוגזמת ואפשר להוריד אותה בכיף לרבע עד שליש כוס סוכר.
היי,
זה בסדר אם אשים את כל המצרכים לפי הסדר שכתבת ובלי הפרדה של שני קערות שוקולד ווניל זה יצא טעים ולא יפגע במרקם העוגה?
תודה ושבת שלום.
אפשר. תצא לך עוגת שוקולד.
שבת שלום 🌷
ואם אין תמצית וניל?….
אפשר לוותר.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה אתמול – יצאה טעימה ממש !!
תודה רבה לך על המתכונים הברורים , הקלים והמהירים !!
תודה !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
אם אין לי קקאו בבית, ניתן לוותר? או להוסיף יותר שוקולד? גם שוקולד צ׳יפס אין לי, או שעדיף לקנות וזהו?
היי חן,
במקום קקאו אפשר לשים כף גדושה שוקולית או 40 גרם שוקולד מריר מומס או כף ממרח שוקולד.
הכנתי
ויצא לי מהמם
פעם ראשונה שעוגה מצליחה לי 🙂
רק לא מזמן התחלתי לנסות לאפות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת, אםיש לי ביצים בגודל מדיום, לשים 2 ביצים או אחת? תודה, מיכל
עדיף 2 ביצים.
עוגה מעולה . קלה להכנה וטעימה מאודדד
תודה אודליה, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מעולה. הכנתי כמה פעמים.
אני רוצה להכין כמות משולשת. כמה זמן להשאיר בתנור ואיזו תבנית כדאי?
אני רוצה להפוך אותה לעוגות יום הולדת ולמרוח ציפוי שוקולד מעל; לכן אני רוצה שהחלק הבהיר של העוגה יהיה למטה.
החלק הכהה יהיה למעלה. אפשרי? העוגה לא תקרוס?
תודות
היי קרן,
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3 ולהכין בתבנית מלבנית 25X32. זמן אפיה מוערך 45-50 דקות.
לגבי זה שהחלק הכהה יהיה למעלה אני לא רואה בעיה.
הכנתי לחג את העוגה הזאת ואת עוגת הבננה קוקוס (ונגיעות שוקולד)
לפי המידות שנתת לי לכוס חד פעמית (קרה) ויצא אש!!!
ממש טעים. תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה ענת 💜
אפשר עם חמאה במקום השמן? אם כו כמה והאם צריך שהיא תהיה בטמפרטורת החדר? תודה
היי מיטל,
אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
היי ערב טוב אשמח לדעת אם אפשרי במקום שברי שוקולד להשים שוקולד מריר מומס מכיוון שיש לי שוקולד מריר שלם ואני קצרה בזמן לכן לא אתעסק בלקצוץ אותו….תודה רבה
היי ליאן,
את יכולה להמיס את השוקולד ולהוסיף אותו לבלילה הכהה.
הי אפרת, תודה על מתכון נהדר!
הכנתי את העוגה לשבת, יצאה מדהים, עם ארומה מאוד מיוחדת.
שמתי אגוזים מפוררים במקום השוקולד וכשהעוגה נאפתה הוספתי כף מייפל.
לאירוע מיוחד, חשבתי להכין את העוגה עם קרם בין שתי שכבות, קרם למעלה וגנאש.
מבחינת הקרם חשבתי על קרם שקיים אצלך בהרבה מתכונים: שמנת מתוקה, גבינה לבנה ופודינג וניל.
תוכלי להמליץ לי על דרך נכונה להכין אותה? למרוח את השכבה האמצעית של הקרם אחרי שהעוגה מתקררת? ואפשר להניח את החצי השני של העוגה ישר על הקרם? או שצריך להקפיא קודם?
תודה
היי,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
לגבי הקרם, אפשר להכין קרם וניל-גבינה כמו שיש לי במתכונים האחרים.
לאחר שהעוגה התקררה לגמרי אפשר לחצות אותה בעדינות לשתי שכבות. למרוח קרם על השכבה התחתונה ולהחזיר בעדינות את השכבה העליונה (אין צורך להקפיא קודם). ואז מיד אפשר למרוח קרם בשכבה העליונה. לאחר מכן להכניס את העוגה למקפיא לשעה כדי לייצב את הקרם (לא יותר משעה אחרת העוגה תקפא) ואז לשים את הגנאש ולשמור במקרר עטוף.
בהצלחה!
תודה רבה!
הי, האם אפשר להוסיף לתערובת קוקוס טחון/שקדים טחונים /אגוזי מלך קצוצים? זה יכול לעבוד? ואם כן באיזו כמות והאם במקום משהו? ולציפוי השוקולד יכול להתאים קצת משהו מהנ”ל? תודה ושבת שלום 🙂
היי דלית,
אפשר להוסיף רבע כוס קוקוס ורבע כוס אגוזים או שקדים טחונים.
ציפוי שוקולד יכול להתאים ומעל אפשר לפזר שקדים או אגוזים או קוקוס טחון.
שבת שלום 🙂
תודה רבה לך 🙂
היי:) עשיתי עם קמח שיפון חצי מכמות הסוכר אגוזי מלך בתור חוצץ וללא סודה לשתייה כי לא היה לי ויצא נפלא!!!בתוספת מייפל מלמעלה בהגשה. תודה מתכון מעולה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה זוהר.
העוגה רטובה מפנים קצת אבל הקיסם יוצא יבש…האם זה בסדר?
היי מיטל,
זה אומר שהיא עדיין לא אפויה לגמרי.
מתכון מצויין! ממש אהבתי
תודה מארי, שמחה שאהבת 🙂
אפשר לוותר על השוקולד?
כן אפשר.
האם אפשר להמיר את השמן ברסק תפוחים
היי עירית,
לא בטוחה איך המרקם ייצא מאחר וכבר יש במתכון בננה מעוכה.
אולי כדאי לנסות לשים כף רסק תפוחים ולהפחית את כמות השמן לרבע כוס.
תודה רבה על מתכון מעולה
הכנתי את העוגה הזאת כבר מספר פעמים
ותמיד יוצאת מושלמת💗
תודה שי, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להחליף את המים החמים בחלב?
כן, אפשר.
הכנתי את העןגה מספר פעמים ותמיד אני קוצרת מחמאות. עוגה נפלאה ועסיסית . תודה
תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
הוספתי עוד ביצה, בננה קטנה וחצי כוס קמח תופח ויצאה עוגה גבוהה וטעימה.
מעולה 🙂
תודה אורה.
היי. אפשר להשתמש בתבנית אחרת שהיא קצת יותר מרובעת אם אין לי תבנית אינגליש קייק?
מה הגודל שלה?
יצא לי קצת שרוף מלמעלה. יתאים אם אני אוסיף גנאש כדי להסתיר?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה!
מכינה בגרסה טבעונית- במקום ביצה בננה נוספת ואפילו הפעם הימרתי את כל הקמח לקמח כוסמין ויוצא מעולה!!!
מצוין!
תודה שחר 🙂
אפשר קמח אחר במקום קמח לבן?
על איזה קמח חשבת?
היי,
אפשר להמיר את הקמח תופח לקמח תופח כשר לפסח? והאם זה קריטי אם אוותר על תמצית וניל.?
היי דניאל,
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
לגבי הקמח, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך לקחת בחשבון שזה יישנה קצת את המרקם והטעם.
הי. העוגה נהדרת! רכה וטעימה! הפחתתי את הסוכר לרבע כוס ויצא מתוק מספיק וטעים. ממש ממליצה!!!!
תודהה
נגמר לי השוקולד, אפשר להכין בלי?
כן מיקה, אפשר.
היי. מה זה ביצה גדולה ? אם יש לי ביצה לארג’ , כמה לשים?
ביצה גדולה זה L או XL.
שימי ביצה אחת.
היי אפרת,
האם ניתן לשים בעוגה שוקולד מריר עם אגוזים?
אם כן,איזו כמות?
תודה 🙂
היי קארין,
התכוונת לשוקולד מריר שיש בו אגוזים? אם כן, אפשר לשים כחצי חבילה (50 גרם) וכמובן שכדאי לקצוץ לחתיכות קטנות.
היי. אין לי קקאו.מה אפשר לשים במקום?
היי אנה,
אפשר לשים כף גדושה שוקולית או 40 גרם שוקולד מריר מומס או כף ממרח שוקולד.
היי, העוגה נראית ממש טוב ואני רוצה להכין אותה בגרסה טבעונית 🙂 במה אני יכולה להחליף את הביצה?
היי שימרית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאת יכולה להוסיף חצי בננה גדולה או 3/4 בננה קטנה במקום הביצה.
בנוסף מומלץ להוסיף כף מיץ לימון סחוט.
בהצלחה וחג שמח 🙂
היי מה שלומך?
תודה רבה על המתכון 🙂
יש לי שאלה- חום 170 באיזו תוכנית בתנור? צלייה? כלומר הציור של 2 פסים ללא משהו באמצע?
היי אורטל,
האפיה היא בתוכנית הרגילה של 2 פסים עליון ותחתון (בלי משהו באמצע).
בהצלחה 😉
המון תודות על המענה המהיר והמפורט הולכת עכשיו להכין ושאלה בנוגע לציפוי ניתן לשים למיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ולערבב ולצפות את העוגה?או שצריך להכין יותר ציפוי?
שוב תודה על המתכונים הנהדרים:)ויש לי רעיון לצפות את הבננה בחצי מהציפוי ולשים מעל העוגה זה יהיה בסדר?:-)
היי קרינה,
אם זה לכמות במתכון (אינגליק קייק) אז 50 גרם שוקולד + כף שמן + כף מים יכול להספיק. אם את מכפילה כמויות ומכינה בתבנית 24 יש להכפיל את הציפוי בהתאם (100 גרם שוקולד+ 2 כפות שמן+2 כפות מים). וכן, אפשר לצפות את הבננה בחצי מהציפוי או לסדר את הבננות מעל העוגה כשהיא מצופה ולזלף מעל פסים של שוקולד מומס, מה שבא לך 🙂
היי אפרת,
כרגיל מתכון מוצלח וטעים ורוצה להכין שוב כמה בננות ניתן להוסיף כדי שהטעם יורגש בעוגה?והאם אפשר לקבל מצרכים לתבנית24? והאם מעל אפשר לשים חתיכות בננות ולשים לתנור?ועוד יש לך באתר עוגת שוקולד פשוטה שהיא גם טעימה ורציתי לדעת האם אפשרי גם איתה להכין עם בננות לשים חתיכות בננות לעשות ציפוי שוקולדי וגם לקשט עם בננות מעל הציפוי?
תודה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
כמויות לתבנית 24:
2 ביצים גדולות
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
שני שליש כוס מים חמים
כפית תמצית וניל
2 בננות גדולות (אפשר להוסיף בננה נוספת)
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
2 כפות אבקת קקאו
חצי כוס שוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ
*לאחר שהעוגה מוכנה אפשר להכין ציפוי שוקולד ולקשט מעל בפרוסות בננות.
יש לי באתר עוגת שוקולד בננה עם ציפוי ובננות מעל.
יום נפלא 🙂
היי, נראה מצויין! אפשר להשתמש בסוכר חום במקום סוכר רגיל?
כן אורן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה! שבוע טוב 🙂
אפרת, העוגה נהדרת, יוצאת לפחות כמו עוגה מושקעת שמקציפים בנפרד….
תודה
איילת
שמחה לשמוע 🙂
תודה איילת ושבת שלום!
היי אפרת,
עכשיו עושה את העוגה האם אפשר להכין אותה בתבנית 24?והמים רותחים צריכים להיות?
תודה רבה.
היי קרינה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 20 או אינגליש קייק. לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. המים צריכים להיות חמים, לא רותחים לגמרי.
היו צריכים להגיע אורחים בהפתעה ( באמת תוהה איפה הם) ואת המתכון היה לי כבר לא ממזמן כשחיפשתי עיגה טעימה וקלת הכנה. אז למי שחשוב לו היא אפילו פרווה. עוגה שווה כי מה יותר טעים משילוב של שוקו בננה ??!
תודה אפרת על מתכון קל וטעים !!
תודה שירלי, איזה כיף לשמוע 🙂
עוגה מצויינת טעימה ופשוטה אהבתי מאוד
תודה אורי, שמחה שאהבת 🙂
העוגה מצויינת! תודה רבה. הכנתי אותה בגרסאות שונות והיא מעולה! שאלתי אליך: אני רוצה להכינה כעוגת יום הולדת עם תפוח עץ במקום הבננה. חשבתי להכפיל את הכמויות, לחצות את העוגה ולמרוח על שתי/שלוש השכבות שוקולד. מה דעתך? האם להרטיב את השכבות כדי שתצא לא יבשה? עם מה כדאי? תודה רבה רבה
היי דנית,
ניסית להכין אותה עם תפוח עץ? לדעתי אפשר פשוט לא ניסיתי.
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 או תבנית מלבנית 31X22 ולחצות את העוגה (רק אחרי שהיא התקררה לגמרי אחרת היא תתפרק) רק לא הבנתי באיזה קרם את רוצה למלא. בקרם שוקולד או בשוקולד מומס? אם זה בשוקולד מומס אז אין צורך להרטיב את העוגה כי השוקולד עצמו מרטיב אותה.
תודה על התגובה המהירה. כן, עשיתי פעמיים עם תפוח עץ, חתכתי אותו ללא קליפה לקוביות קטנטנות ויצא מאוד טעים. הכוונה לגנאש שוקולד
היי,
אם זה גנאש שוקולד אני לא חושבת שיש צורך להרטיב את העוגה.
עוגה מדהימה! מתכון פשוט תודה רבה!
תודה אלינור, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
ניסינו, יצא 10 תודה רבה על המתכון ….
שמחה לשמוע 🙂
תודה עופר ושבת שלום
שבוע טוב!
נתקעתי עם מלא בננות, ובא לי על העוגה הזאת.
אבל אןי לי אבקת אפייה.
אפשר בכל זאת להכין? אולי עם סודה לשתייה רק?
או שאין מנוס… וללכת לקנות אבקת אפיה?
תודה!
היי ליאור,
לצערי חובה אבקת אפיה (או קמח תופח) אחרת העוגה לא תתפח לגובה ותצא דחוסה, במיוחד שהיא מכילה בננה.
שבוע טוב 🙂
תודה על המהירות!
אלך אקנה… 🙁
הי הכנתי היום את העוגה מאוד טעמיה מתכון נהדר וקל אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 או 24 אני צריכה להכפיל כמויות או לשלש? או אם יש לך מתכון דומה לתבנית יותר גדולה אשמח תודה מראש
היי שושי,
לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות:
2 ביצים גדולות
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
שני שליש כוס מים חמים
כפית תמצית וניל
2 בננות גדולות
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
2 כפות אבקת קקאו
חצי כוס שוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ
*לתבנית 26 יש לשלש כמויות.
שאלתי היא מה גודל התבנית כיוון שיש כמה מידות לתבנית אינגליש
היי פנינה,
תבנית אינגליש קייק בגודל 10×31.
הוספתי 2 בננות קטנות ,זה יכול לפגוע במרקם או בזמן האפיה?
בכל פנים אני עושה עכשיו ניסיון 🙂 , מקסימום נלמד מזה.
ודרך אגב- לגבי בדיקת הקיסם- שמתי שוקולד מריר קצוץ , השאלה אם כשעושים את בדיקת הקיסם הוא לא יצא בכל מקרה לח בגלל שהשוקולד נמס? ואם כן, איך אדע שהעוגה מוכנה (יש לי תנור טוסטר קטן שאני מכינה בו ומעריכה זמן אפיה תמיד לפחות בעשר דקות והכנתי אפילו קישים נהדרים – ולכן אני שואלת).
היי אלה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה..
אם הוספת שתי בננות קטנות זה יכול להשפיע מעט על המרקם של העוגה אבל לא משהו משמעותי.
אם יש שוקולד מריר בעוגה כדאי להכניס את הקיסם בכמה אזורים בעוגה עד שהוא יוצא יבש לגמרי.
תודה רבה אפרת על עוגה מדהימה!הבאתי היום למקום עבודתי לרגל יום ההולדת שלי והשילוב של הבננה עם הקקאו והשוקולד המריר הקצוץ בפנים נותן טעם מיוחד וכל כך מאוזן במתיקות.החברות בעבודה לא הפסיקו להחמיא לי עליה וכמובן ביקשו את המתכון.שמעתי לעצתך והכנתי מקמח רגיל וכפית אבקת אפייה גדושה והעוגה אכן יצאה גבוהה ומרשימה.שבת שלום וחג חנוכה שמח לכולם!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שרון ושיהיה לך המון מזל טוב!! 🙂
היי רציתי לשאול שאלה כללית כשאת כותבת
כוס את מתכוונת לגודל של כוס רגילה או חד פעמית?
היי ריקי,
הכוונה לכוס רגילה, בנפח 230-240 מ”ל. את יכולה להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (זאת עם הידית).
יום מקסים
תודה רבה אין עליך!!!!
תודה רבה!מבטיחה לעדכן איך יצא
שכחתי לשאול – כמה דק לקצוץ את השוקולד המריר?
הי אפרת – מים חמים=מים רותחים מהקומקום?כמה גר’ שוקולד יוצא רבע כוס?העוגה יוצאת גבוהה?
היי שרון,
עדיף להשתמש במים חמים ולא רותחים (פשוט תוסיפי למים הרותחים מעט מים קרים).
העוגה יוצאת בגובה סביר, לא גבוהה מידי (היא לא יכולה לצאת מאוד גבוהה כי יש בננה בבלילה).
רבע כוס יוצא בערך 50 גרם. תקצצי את השוקולד עם הסכין לחתיכות קטנות, לא דק מידי. מה שיוצא – זה בסדר 🙂
בהצלחה ויום מקסים
תודה על התשובה המפורטת. מתכוונת לקנות שוקולד פרה שמחולק לקוביות קטנות – מספיק לחתוך כל קוביה לשניים?
עדיף לחתוך כל קוביה ל-4 אם את יכולה.
תודה אפרת! אני רוצה להכין שבוע הבא לעבודה ומתלבטת האם להכין עוגה זאת או את עוגת הבננות עם האגוזים. איזו עוגה נחשבת טובה יותר?
שתיהן מעולות. אם נלך על מראה- זאת נראת יותר מיוחדת 🙂
כדי שתצא לי עוגה גבוהה ומרשימה מה כדאי להוסיף מבלי שהמרקם והטעם ייפגעו?
היי שרון,
העוגה לא יוצאת נמוכה. היא יוצאת בגובה שהוא בסדר גמור. בגלל שיש בבלילה בננה שמוסיפה כאילו משקל על הבלילה היא פחות תופחת מעוגה שאין בה בננה אבל היא עדיין תופחת.
במקום קמח תופח תשימי כוס קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפיה. תערבבי את הקמח עם אבקת האפיה היטב ביחד לפני שאת מוסיפה לבלילה.
תודה רבה ויום נפלא!
פעם שניה שאני עושה את העוגה והיא פשוט מעולה!
אבל עכשיו נתקעתי בלי קקאו,אפשר להחליף בשוקולית? או במשו אחר?
כן עדי, אפשר להשתמש בשוקולית.
נגמר לי השמן וממש בא לי להכין אותה עכשיו אז נראה לך שאפשר שמן זית או חמאה?
סליחה אוסי, ראיתי עכשיו..
אפשר להכין את העוגה עם 70 גרם חמאה מומסת.
מה אפשר במקום סודה לשתיה..? אין לי…
תכיני בלי.
שבוע טוב 🙂
פעם רביעית שאני עושה את העוגה
עשיתי כמאפינס
הפעם הוספתי אגוזי מלך קצוצים לכל הבלילה ויצא חבל על הזמן
מתכוו מעולה וממש טעים 🙂
תודה מיכל, איזה כיף לשמוע!
האם אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים לבלילה?
כן, אפשר.
היי
אפשר לעשות את זה עם בננה שלא בשלה מאוד?
היי מיכל,
אם הבננה בשלה לאכילה זה בסדר. אם היא עדיין קשה אז עדיף שלא.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
יום נפלא 🙂
לרגישים לגלוטן אפשר להחליף את הקמח בקמח תפן”א או קמח טיופקה או בכל קמח אחר שמתאים לרגישים.יוצא אפילו יותר טעים,
אל תפחדו לנסות.
תהנו
תודה על השיתוף שולמית 🙂
יצא פשוט מושלם!
העוגה יצאה גבוהה רכה וטעימה מאוד.
הכנתי בעבר מתכון של מישהו מוכר…ויצא כבד ולא טעים. תודה רבה על המתכון 🙂
חג שמח ושנה טובה
תודה מוריה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
יצא מעולה 🙂
שמחה לשמוע הגר 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אז עשיתי כמאפינס
הכפלתי כמויות ויצא 32
שניים יצאו רק עם לבן אז שדרגתי והוספתי מעל שוקולד ציפס
כולם מאוד אהבו
יצא מעולה
חג שמח
יצאו הרבה מאפינס 🙂
שמחה שכולם נהנו.
תודה מיכל ושנה טובה!
אני רוצה לעשות את העוגה ואני צריכה כמות של 20 אנשים
באיזה תבנית מומלץ לעשות?
ואם אני מכפילה כמויות, כמה מאפינס יוצאים?
היי מיכל,
אם את מכפילה כמויות אמורים לצאת כ-20 מאפינס.
אם את רוצה להכין את זה בתבנית אחת אז את יכולה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31 ואז אפשר לחתוך את העוגה ל20 חתיכות.
אפשר להקפיא את העוגה?
היי עפרי,
אני מניחה שאפשר, רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.
יום נעים 🙂
שבוע טוב, הכנתי את העוגה לשבת והיא יצא טעימה מאד מאד !!! וגם יום אחרי .. עדיין רכה וטעימה. תודה רבה על המתכון. אגב הכפלתי כמויות והקצפתי קצת את הביצים בשלמותן..
היי אביגיל,
אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
היי אפשר להכניס את העוגה למקרר?
היי דנה,
בדר”כ לא מומלץ להכניס עוגות בחושות למקרר מאחר והמרקם שלהן מעט משתנה אך מאחר והימים עכשיו חמים אולי כדאי כן לשמור אותה בקירור לאחר 24 שעות בחוץ.
היי,קודם כל רציתי להודות לך על שפע מתכונים נפלאים שבזכותם הכנתי ארוחה מלאה לחברות וגרפתי מלא מחמאות.
את העוגה הזאת הכנתי ביום ראשון ואתמול עוד אכלנו ממנה והיא הייתה נהדרת בלי מקרר.
שמרתי אותה בחוץ עטופה בניילון נצמד.
עוגה נהדרת כמו כל האתר.
ישר כוח.
תודה רבה רינת! כיף גדול לשמוע 🙂
העוגה הזאת מדהימה!!!
תקשיבי כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מדהים! פתאום אני נראית לכולם אלופה במטבח חחחח הכל כל כך פשוט וקל להכנה וכל כך טעים! תודה רבה לך מכל הלב, השם יברך אותך ותמשיכי להפתיע אותנו עם עוד מתכונים מעולים 🙂
איזה כיף לשמוע הילה!
תודה רבה ושבוע נפלא 🙂
היי, אם אני רוצה לעשות כמות כפולה, לאיזו תבנית זה יתאים?יש לי אינגליש קייק במידות קצת יותר גדולות והעוגה יומאת נמוכה אך טעימה!
היי מירי,
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבניות הבאות:
*תבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות)
*תבנית עגולה 24
*2 תבניות אינגליש קייק.
יום נעים 🙂
מעולה, תודה!
לכמה אנשים בערך מספיקה העוגה? ( בהנחה שכל אחד לוקח פרוסה אחת)
היי נטשה,
10-12 חתיכות.
עשיתי את העוגה הזו בלי יותר מידי ציפיות….מה כבר יכול להיות מיוחד בעוגה עם בננה?…
אבל תקשיבי… קודם כל הריח!!!התחלנו להנות מהעוגה עוד לפני שהיא היתה מוכנה בכלל.
דבר שני – מינימום של כלים לשטוף אח”כ (שלפעמים זה גורם חשוב ומכריע אצלי)
דבר שלישי והכי חשוב – איזה עוגה רכה ונימוחה!!! איזה טעם. אני אומרת לך – אני לא אחת שמתלהבת מכל עוגה. האורחים לא האמינו לי שזו עוגה בחושה… (:
תודה לך
היי ים,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
אפשר לגוון בצימוקים או חמוציות/שוקולד/קוקוס
עשיתי
הוספתי בתחתית אגוזי ברס מסוכרים
יצא מעולה וממש טעים
נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
כמה זמן אפיה בתנור ועד איזה גובה למלא אם אני עושה כמאפינס?
היי מיכל,
תמלאי עד 2/3 גובה. זמן אפיה בסביבות 25 דקות. מומלץ לבדוק עם קיסם כבר אחרי 20 דקות.
מתכונים קלים. עוגות מדהימות. תודה רבה
תודה חגית ושבת שלום 🙂
אני עשיתי מאפינס עם הבלילה, בלי הקקאו ויצא פשוט מושלם! מתכון מעולה!!
היי שיר,
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי ..;)
אחלה אתר נורא שימושי !! שאלה לי קצת מטופשת אבל אשאל בכל זאת .. את הביצה והסוכר צריך להקציף ?
היי תהילה,
אין צורך להקציף, אפשר לערבב ידנית בעזרת מטרפה או כף 🙂
עשיתי אתמול לקחת לחברים
יצא מעולה
ממש טעימה
כולם ממש אהבו
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, מהו זמן האפיה אם אני עושה כמות כפולה של העוגה?
היי עדי,
אם את מכינה ב-2 תבניות אינגליש קייק זה אותו זמן. אם בתבנית אחת גדולה יותר, אני ממליצה לבדוק עם קיסם לאחר כ-40 דקות.