זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
בננה וחצי בשלות מעוכות
שליש כוס (80 מ”ל) מים מעורבבים עם כף מיץ לימון טרי
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס.
-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, בננות, מי לימון ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להיפגע). מקמחים קלות את השוקולד הקצוץ ומוסיפים לתערובת ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
כל פעם שבא לי להכין משהו נכנסת לאתר שלך לחפש מתכון. תמיד קולעת בול! בתמונה: עוגת בננה קוקוס ושוקולד לבן, עוגת בננה קקאו ושוקולד לבן 😋💝
מהמם❤️
תודה על השיתוף!
בוקר טוב
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
האם הכמויות משתנות?
תודה
לא ניסיתי אבל אם את מנסה אני ממליצה לשים בננה אחת ולהפחית את כמות הנוזלים ל5 כפות.
אחת העוגות!!
הכנו עם קמח כוסמין ושמן זית יצא מהמם! תודה רבה לך אפרת
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת. אפשר שוקולד צ’יפס במקום הגרידת שוקולד? אם כן, איזה כמות והאם הטיפול לזהה כמו זה של השוקולד או שכדאי אולי פשוט לפזר קצת מעל? תודה!
היי,
אפשר לשים 50 גרם שוקולד צ’יפס, רצוי לפזר חצי מהכמות בתערובת וחצי מעל העוגה כשהיא כבר בתבנית.
מכינה את העוגה ללא ביצים, מוסיפה לפעמים אגוזים או פירות יבשים ותמיד מוצלחת.תודה
שמחה מאד לשמוע, ותודה על השיתוף😊
שלום אפרת, האם ניתן להחליף לשמן קוקוס?
אפשר בהחלט.
תודה רבה.
במקום סוכר שמתי חלק דבש וחלק מייפל (שליש כוס סהכ).
שמן קוקוס במקום שמן רגיל והוספתי אגוזי מלך ושקדים מרוסקים לבלילה
יצא טעים בטירוף, אבל קצת לח בתחתית.
שימנתי את התבנית גם בשמן קוקוס.
איך אפשר למנוע את הלחות להבא?
הנחת את העוגה על רשת התנור במדף השני מלמטה?
לא היתה בתנור תבנית בתחתית שחסמה את מעבר החום?
אפית בחום עליון ותחתון?
בהחלט הייתה תבנית מלמטה.
בפעם הבאה אשים על רשת, תודה רבה אפרת.
בטוחה שבפעם הבאה ייצא מעולה 🙂
שלום אפרת יקרה, הכנתי את העוגה בעבר, מוצלחת מאד!
מבקשת לשאול – האם ניתן להכינה בתבנית עגולה בקוטר 20 או שתצא נמוכה מדי?
תודה רבה,
מאד אוהבת את המתכונים שלך 🙂
היי נעה,
אם זו תבנית חד”פ אז כן.
אם זו תבנית רגילה אז היא בדר”כ קצת יותר גדולה ולכן הייתי ממליצה להגדיל לכמויות האלה:
2 ביצים קטנות
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 בננות בינוניות בשלות מעוכות
חצי כוס מים מעורבבים עם כף וחצי מיץ לימון טרי
כוס וחצי קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס קוקוס טחון
75 גרם שוקולד מריר קצוץ
תודה רבה !!!
בקר טוב, אפרת.
נראה לך שאפשר לשים פרג במקום שוקולד?
אפשר אבל 2-3 כפות פרג טחון. יותר מזה המרקם עלול לצאת דחוס.
עשיתי עם שוקולד לפני שענית לי.
יצאה מ ע ל פ ת , מרקם וריח מהממים!
מנסיון שלי עם המתכונים שלך שמתי על 180 מעלות והוצאתי אחרי 50 דקות.
מעולה 🙂
יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה?
ואם אין לי סודה לשתייה ? אפשר לוותר ?
אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
אפשר לוותר על הסודה לשתיה.
עוגה מהממת
עם ריח מיוחד
משהו שונה ..וממש מגוון.
ליד הנס קפה בכלל….
לא חלמתי שבננה נותנת כזה מרקם מהמם.
שמחה שאהבת 🙂
תודה על השיתוף!
הכנתי והלא אהבו 🤔
העוגה שקעה במרכז
לא יודעת מה היתה הבעיה
היי אסתר,
אם העוגה שקעה אז היא דחוסה ולא טעימה.
זה יכול לקרות אם הוצאת אותה מהתנור לפני תום האפיה או אם פתחת את התנור באמצע האפיה.
30 דקות בתנור והקיסם עדיין רטוב
ממשיכה עוד 15 דקות
לא מבינה מדוע ? הטמפרטורה 170 מעלות
אפית בתבנית אינגליש קייק?חום עליון וחום תחתון?
כמה זמן חיממת את התנור לפני האפיה?
תמשיכי לאפות עד שקיסם ייצא יבש.
הי אפרת
אפיתי בתבנית אינגליש
אציין ש 2 תבניות יחד
החום היה בסדר חום עליון ותחתון
הימשכתי לאפות עוד כ 20 דק
אך לבסוף העוגה יצאה יבשה והיא גם נפלה פנימה
מעניין מה עשיתי לא תקין ?
אם התנור היה מחומם מספיק זמן מראש אז אין בעיה שאפית 2 עוגות יחד. הנחת את העוגות על רשת התנור במרכז התנור?
יכול להיות גם שהתנור שלך חלש יחסית ולא מספיק לאפות ב170 מעלות אלא היה כדאי לאפות ב180 מעלות.
אם העוגה צנחה זה בגלל שפתחת את התנור כמה פעמים לפני שהיא היתה מוכנה, זה הכניס קור לתנור והוריד את הטמפרטורה.
יצא מעולה וטעים
עשיתי כמות כפולה עם 3 ביצים
בתבנית עגולה
נראה ממש טוב 🙂
תודה הודיה
היי
אפשר דבש במקום הסוכר?
אני חושבת שכן. מספיק לשים שליש כוס דבש.
שלום! האם ניתן להחליף את קוקוס טחון בשיבולת שועל (בגלל אלרגיה לקוקוס) ? תודה רבה!
היי מרים,
שיבולת שועל יכולה לגרום לעוגה לצאת דחוסה. עדיף כבר לוותר על הקוקוס ולא לשים שום דבר.
שנה טובה 💝
ממשש ממש טובה:) מיוחדת. אהבנו!!!
שמחה שאהבתם 🙂
היי, אני רוצה להכין כמיני מאפינס, המתכון יכול להתאים? ובכמה להכפיל אם אני צריכה בערך 25-30 מאפינס?
תודה (:
כן. יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן אפיה משוער למיני מאפינס: 10-12 דקות.
אחת העוגות !!!!!! עשיתי בתוך מאפינסים קטנטנים ויצא סוף הדרך תוך יומיים נגמר !!!
שמחה שאהבת 🙂
הי אפשר להקפיא? לכמה זמן?
אפשר להקפיא ל 2-3 שבועות.
העוגה מעולה ממש!!!
תודה רחלי, שמחה שאהבת 🙂
לא חסידה של עוגות בננה….אבל המתכון הזה מצויין!!!
שמתי חצי מכמות הסוכר, בלי סודה לשתייה – יצא אש!
תודה! אתר מדהים!!! 😁😁😁
נראה מעולה!
תודה עדי 🙂
היי,
האם ניתן לשלב מי קוקוס בעוגה הזו (בנוסף לכל המצרכים הקיימים)?
תודה 🙂
אפשר במקום שליש כוס מים. כף מיץ לימון כדאי להוסיף בכל מקרה.
המון תודה על המתכונים שלך! הם ממש מצילים אותי במטבח.
מה את חושבת על אפשרות להכין עוגה הזאת כשרה לפסח? יש קמח מצות לעוגות. הוא יתאים במקום קמח רגיל, נכון?
במקום כוס קמח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות לעוגות ורבע כוס קמח תפוחי אדמה (או רבע קמח תופח לפסח).
חג שמח 🙂
תודה רבה אפרת! חג שמח גם לך!
נטליה.
מצטרפת לתודות!
עוגה מעולה!
אתר מעולה במיוחד לשבתות חורף שהשבת נכנסת מוקדם ותוך 10 דק יש עוגה (:
תודה נעמה!
שבוע טוב 🙂
יצא טעים שחבל על זמן!! מעט מתפורר.. מה אפשר לעשות לפעם הבאה?
היי אורה,
שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להוסיף ביצה נוספת ואז העוגה תהיה יותר יציבה.
אהלן,
האם ניצן להחליף את המים בחלב ליצירת יותר מרקם בעוגה והאפ ניתן לשים שוקולד צ׳יפס במקום שוקולד קצוץ?
תודה!
כן, אפשר. חלק מהשוקולד צ’יפס אני ממליצה לפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
שלום! 🙂
יש לי כמה שאלות, האם כדאי להחליף את כוס המים בחלב או רוויון למרקם עשיר יותר? אני מחפשת עוגה עשירה ונימוחה. והאם לדעתך יתאים לצפות אותה בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל?
ובנוסף, עד כמה מורגש הקוקוס והאם הוא תורם למרקם מסויים או רק לטעם?
תודה רבה 🙂
היי דנה,
אפשר להחליף בחלב.
אפשר לצפות בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל.
הקוקוס תורם לטעם. אפשר להפחית את הכמות לרבע כוס אם פחות אוהבים ואם ממש לא אוהבים אפשר לוותר בכלל.
בוקר טוב,
האם אפשר להחליף את הלימון במיץ תפוזים טרי?
תודה,
סימה
כן סימה, שימי שליש כוס מיץ תפוזים.
יום מקסים 🙂
עשיתי את העוגה ביום שישי והכנסתי כמויות..יצא נפלא
תודה ושבוע טוב
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב!
יצא מושלם.ממש כמו בתמונה.
מה שטוב גם במתכונים שהכמות היא יחסית קטנה שמתאימה ליום ביומו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביגיל.
אחלה מתכונים רוב המתכונים קלים ומעולים כל מה שעשיתי יצא מצויין כל הכבוד
תודה איציק, שמחה לשמוע 🙂
היי… אפשר להוסיף יותר קוקוס ולוותר על השוקולד ?
כן שלומית, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס ולוותר על השוקולד.
היי, אם האבקת אפייה שלי פג תוקף (תאריך אחרון לשימוש הוא 2014).. יש פתרון אפשרי אחר? שמרים? אני חלשה באפייה אז אשמח לדעת וללמוד. תודה!
היי כוכב,
שמרים לא יכולים להחליף אבקת אפיה בעוגות אלא אם כן מדובר בעוגת שמרים. הסיבה היא שפעולת ההתפחה של שמרים ואבקת אפיה היא לא אותו דבר והמרקם שמתקבל שונה לגמרי.
עדיף לקנות אבקת אפיה חדשה מאחר ואני לא בטוחה שאבקת האפיה שפג תוקפה תתפיח את העוגה כמו שצריך.
אגב אם יש לך קמח תופח את יכולה להשתמש בו במקום קמח רגיל ואבקת אפיה ולשים כוס אחת.
בהצלחה! 🙂
.צהריים טובים יש לי 2 שאלות :אם אני רוצה לאפות בתבנית מלבנית האם להגדיל כמויות,שאלה שניה אם אין לי סודה לשתיה האם אפשרי לאפות בלי? תודה
היי יפעת,
לתבנית בינונית בגודל 31X22 או לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה אבל אם אין לך את יכולה לאפות בלי.
בהצלחה 🙂
היי,קודם כל העוגה מאוד טעימה!!!תודה!!!
חשבתי לעשות שילוב ורציתי את דעתך.האם יהיה טעים לעשות אולי עוגת שכבות מכמה שכבות של העוגה הזו ושכבות עוגת שוקולד? אם כן איזה קרם יכול להיות בינהם?
ושאלה שנייה,אם אעשה את העוגה הזו בשכבות איזה קרם מתאים רק לה?קרם לימון לדעתך?
תוכלי לתת לי מתכון בבקשה.
תודה ויום מקסים:)
היי אלינה,
אני לא בטוחה איך ייצא שילוב של העוגה הזאת ועוגת שוקולד יחד עם קרם למרות שאני חייבת לציין שזה נשמע מעניין ומסקרן 🙂
אני מניחה שאת יכולה להכין את העוגה הזאת ולאפות אותה בתבנית מלבנית בינונית (במקום אינגליש קייק) כדי שתהיה יותר דקה.
עוגת שוקולד את יכולה להכין את עוגת השוקולד מהמתכון הזה, להכין רק מחצית מהכמויות ולאפות בתבנית מלבנית בינונית.
לגבי הקרם, לדעתי קרם לימון פחות מתאים (יותר מידי טעמים). הייתי הולכת על קרם וניל רגיל שאותו אגב את יכולה להכין מאותו מתכון של עוגת השוקולד עם הקצפת. ואז לאחר שהעוגות מתקררות לגמרי לסדר שכבות. שכבת עוגת שוקולד, שכבת קרם וניל, שכבת עוגת בננה ושכבת קרם.
בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון (אני ממש סקרנית 😉 ).
בוקר טוב אפרת המקסימה תודה על עוגה עסיסית וטעימה כל כך!הוזמנתי לבת דודתי ליום העצמאות ופשוט חיסלו אותה,כולל שני הילדים הקטנים המקסימים שלה.שבת שלום!
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת!
תודה שרון ושבת שלום 🙂
הי אפרת רוצה שהעוגה תצא גבוהה לשים 2 ביצים.עושה בתבנית אלומיניום חד פעמית?כמה קמח לשים עם השוקולד?האם כדאי לעטוף בניילון נצמד כשיוצאת מהתנור כדי שתצא עסיסית ורכה?
היי שרון,
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק מאלומיניום נראה לי שמספיק ביצה אחת גדולה וכדאי להקציף אותה עם הסוכר (בגלל שיש בננות בתערובת אין צורך לשים 2 ביצים).
מה שכן, לעוגה גבוהה מומלץ שתשימי כפית גדושה אבקת אפיה.
ערבבי כפית קמח עם השוקולד הקצוץ עד שהשוקולד מצופה קלות בשכבת קמח (את שאריות הקמח סנני).
אפשר לעטוף בניילון נצמד אחרי 5-10 דקות מרגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
בהצלחה ושבוע מעולה 🙂
היי אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר?
כן בטח 🙂
היי העוגה בדיוק בתנור והקטע שהלמעלה שלהה לא יצא כמו בתמונה חום כזה יפה שליי לבן למה?? עשיתי הכל אותו הדבר
היי ליאת,
אחרי אפיה של כ-30 דקות היא אמורה להשחים בחלק העליון.
סורי בסוף זה ניה מזהב לא שמתי לב שזה על 120 מעלותת
עוגה טעימה מאד
תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון.
בס”ד
עוגה מעולה!
אי אפשר להפסיק לאכול אותה…
עשיתי מקמח מלא ורבע כפית אבקת אפיה ויצא מושלם
תודה רבה
שמחה לשמוע שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה הילה ושבוע מעולה!
היי,
הכנתי היום את העוגה לפי המתכון ויצא ממש טעים תודה:)
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)
היי,
יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)והאם ניתן לשים טיפה פחות קוקוס?
היי קרינה,
אם הקוקוס נראה וטועם בסדר אז אין בעיה ואפשר לשים פחות קוקוס.
שבת שלום 🙂
מה זאת אומרת בננה וחצי?
היי קרן,
הכוונה לבננה שלמה ועוד חצי בננה.
שבת שלום 🙂
היי,
האם ניתן להכין את העוגה רק כעוגת בננות בלי קוקוס?פשוט הקוקוס פג תוקף ולא יודעת אם להישתמש בו…
היי קרינה,
אפשר אבל קחי בחשבון שהקוקוס מוסיף לעוגה. תטעמי את הקוקוס. אם הטעם שלו בסדר שימי לפחות רבע כוס.
היי .. אפשר לוותר על סודה לשתייה ?
אם אין לך תכיני בלי.
אפשר להמיר לקמח מלא? האם יחסי הנוזלים ואבקת האפייה משתנה?
היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכדאי לשלב בתור התחלה עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא מידי דחוסה.
יחסי הנוזלים ואבקות האפיה נשארים זהים.
בהצלחה 😉
הכנתי את העוגה היום יצאה מעולה יופי של מתכון תודה
תודה אמילי, שמחה לשמוע 🙂