שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

בננה וחצי בשלות מעוכות

שליש כוס (80 מ”ל) מים מעורבבים עם כף מיץ לימון טרי

כוס (140 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה

חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס.

-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, בננות, מי לימון ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להיפגע). מקמחים קלות את השוקולד הקצוץ ומוסיפים לתערובת ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט ירקות אסייתי
מתכון לדלעת ושעועית ירוקה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיטל (15:29 27.05.2021)

מכינה את העוגה ללא ביצים, מוסיפה לפעמים אגוזים או פירות יבשים ותמיד מוצלחת.תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:04 27.05.2021)

שמחה מאד לשמוע, ותודה על השיתוף😊

יאנה (12:37 24.01.2021)

שלום אפרת, האם ניתן להחליף לשמן קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (14:11 24.01.2021)

אפשר בהחלט.

יאנה (20:59 24.01.2021)

תודה רבה.
במקום סוכר שמתי חלק דבש וחלק מייפל (שליש כוס סהכ).
שמן קוקוס במקום שמן רגיל והוספתי אגוזי מלך ושקדים מרוסקים לבלילה
יצא טעים בטירוף, אבל קצת לח בתחתית.
שימנתי את התבנית גם בשמן קוקוס.
איך אפשר למנוע את הלחות להבא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 24.01.2021)

הנחת את העוגה על רשת התנור במדף השני מלמטה?
לא היתה בתנור תבנית בתחתית שחסמה את מעבר החום?
אפית בחום עליון ותחתון?

יאנה (08:52 25.01.2021)

בהחלט הייתה תבנית מלמטה.
בפעם הבאה אשים על רשת, תודה רבה אפרת.

מתכונים ב-10 דקות (09:48 25.01.2021)

בטוחה שבפעם הבאה ייצא מעולה 🙂

נעה (13:19 20.10.2020)

שלום אפרת יקרה, הכנתי את העוגה בעבר, מוצלחת מאד!
מבקשת לשאול – האם ניתן להכינה בתבנית עגולה בקוטר 20 או שתצא נמוכה מדי?
תודה רבה,
מאד אוהבת את המתכונים שלך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 20.10.2020)

היי נעה,
אם זו תבנית חד”פ אז כן.
אם זו תבנית רגילה אז היא בדר”כ קצת יותר גדולה ולכן הייתי ממליצה להגדיל לכמויות האלה:
2 ביצים קטנות
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 בננות בינוניות בשלות מעוכות
חצי כוס מים מעורבבים עם כף וחצי מיץ לימון טרי
כוס וחצי קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס קוקוס טחון
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

נעה (07:35 21.10.2020)

תודה רבה !!!

שלמה (09:01 4.08.2020)

בקר טוב, אפרת.
נראה לך שאפשר לשים פרג במקום שוקולד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:17 5.08.2020)

אפשר אבל 2-3 כפות פרג טחון. יותר מזה המרקם עלול לצאת דחוס.

שלמה (14:11 5.08.2020)

עשיתי עם שוקולד לפני שענית לי.
יצאה מ ע ל פ ת , מרקם וריח מהממים!
מנסיון שלי עם המתכונים שלך שמתי על 180 מעלות והוצאתי אחרי 50 דקות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 5.08.2020)

מעולה 🙂

רוית (19:05 19.07.2020)

יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה?
ואם אין לי סודה לשתייה ? אפשר לוותר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 19.07.2020)

אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
אפשר לוותר על הסודה לשתיה.

אביגיל (00:39 15.05.2020)

עוגה מהממת
עם ריח מיוחד
משהו שונה ..וממש מגוון.
ליד הנס קפה בכלל….
לא חלמתי שבננה נותנת כזה מרקם מהמם.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 15.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על השיתוף!

אסתר (11:22 26.04.2020)

הכנתי והלא אהבו 🤔
העוגה שקעה במרכז
לא יודעת מה היתה הבעיה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:16 26.04.2020)

היי אסתר,
אם העוגה שקעה אז היא דחוסה ולא טעימה.
זה יכול לקרות אם הוצאת אותה מהתנור לפני תום האפיה או אם פתחת את התנור באמצע האפיה.

אהובה פסטל פוגל (11:37 11.03.2020)

30 דקות בתנור והקיסם עדיין רטוב
ממשיכה עוד 15 דקות
לא מבינה מדוע ? הטמפרטורה 170 מעלות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 11.03.2020)

אפית בתבנית אינגליש קייק?חום עליון וחום תחתון?
כמה זמן חיממת את התנור לפני האפיה?
תמשיכי לאפות עד שקיסם ייצא יבש.

אהובה פסטל פוגל (10:25 12.03.2020)

הי אפרת
אפיתי בתבנית אינגליש
אציין ש 2 תבניות יחד
החום היה בסדר חום עליון ותחתון
הימשכתי לאפות עוד כ 20 דק
אך לבסוף העוגה יצאה יבשה והיא גם נפלה פנימה
מעניין מה עשיתי לא תקין ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 12.03.2020)

אם התנור היה מחומם מספיק זמן מראש אז אין בעיה שאפית 2 עוגות יחד. הנחת את העוגות על רשת התנור במרכז התנור?
יכול להיות גם שהתנור שלך חלש יחסית ולא מספיק לאפות ב170 מעלות אלא היה כדאי לאפות ב180 מעלות.
אם העוגה צנחה זה בגלל שפתחת את התנור כמה פעמים לפני שהיא היתה מוכנה, זה הכניס קור לתנור והוריד את הטמפרטורה.

הודיה א (18:45 10.12.2019)

יצא מעולה וטעים
עשיתי כמות כפולה עם 3 ביצים
בתבנית עגולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 10.12.2019)

נראה ממש טוב 🙂
תודה הודיה

דנה (10:13 3.11.2019)

היי
אפשר דבש במקום הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 3.11.2019)

אני חושבת שכן. מספיק לשים שליש כוס דבש.

מרים (22:22 26.09.2019)

שלום! האם ניתן להחליף את קוקוס טחון בשיבולת שועל (בגלל אלרגיה לקוקוס) ? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 27.09.2019)

היי מרים,
שיבולת שועל יכולה לגרום לעוגה לצאת דחוסה. עדיף כבר לוותר על הקוקוס ולא לשים שום דבר.
שנה טובה 💝

חן (15:07 23.09.2019)

ממשש ממש טובה:) מיוחדת. אהבנו!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 23.09.2019)

שמחה שאהבתם 🙂

קרן (15:25 29.12.2018)

היי, אני רוצה להכין כמיני מאפינס, המתכון יכול להתאים? ובכמה להכפיל אם אני צריכה בערך 25-30 מאפינס?
תודה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 29.12.2018)

כן. יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן אפיה משוער למיני מאפינס: 10-12 דקות.

Amit (22:52 20.12.2018)

אחת העוגות !!!!!! עשיתי בתוך מאפינסים קטנטנים ויצא סוף הדרך תוך יומיים נגמר !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 20.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

ענהאל (17:02 9.07.2018)

הי אפשר להקפיא? לכמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 9.07.2018)

אפשר להקפיא ל 2-3 שבועות.

רחלי גד (00:11 6.06.2018)

העוגה מעולה ממש!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 6.06.2018)

תודה רחלי, שמחה שאהבת 🙂

עדי (19:42 21.05.2018)

לא חסידה של עוגות בננה….אבל המתכון הזה מצויין!!!
שמתי חצי מכמות הסוכר, בלי סודה לשתייה – יצא אש!
תודה! אתר מדהים!!! 😁😁😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 21.05.2018)

נראה מעולה!
תודה עדי 🙂

רעות (09:37 3.05.2018)

היי,
האם ניתן לשלב מי קוקוס בעוגה הזו (בנוסף לכל המצרכים הקיימים)?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 3.05.2018)

אפשר במקום שליש כוס מים. כף מיץ לימון כדאי להוסיף בכל מקרה.

Natalia Slebov (16:15 28.03.2018)

המון תודה על המתכונים שלך! הם ממש מצילים אותי במטבח.
מה את חושבת על אפשרות להכין עוגה הזאת כשרה לפסח? יש קמח מצות לעוגות. הוא יתאים במקום קמח רגיל, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 28.03.2018)

במקום כוס קמח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות לעוגות ורבע כוס קמח תפוחי אדמה (או רבע קמח תופח לפסח).
חג שמח 🙂

Natalia Slebov (19:04 28.03.2018)

תודה רבה אפרת! חג שמח גם לך!
נטליה.

נעמה (20:13 18.11.2017)

מצטרפת לתודות!
עוגה מעולה!
אתר מעולה במיוחד לשבתות חורף שהשבת נכנסת מוקדם ותוך 10 דק יש עוגה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 18.11.2017)

תודה נעמה!
שבוע טוב 🙂

אורה (21:36 11.07.2017)

יצא טעים שחבל על זמן!! מעט מתפורר.. מה אפשר לעשות לפעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות (21:38 11.07.2017)

היי אורה,
שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להוסיף ביצה נוספת ואז העוגה תהיה יותר יציבה.

דנית (12:59 17.06.2017)

אהלן,
האם ניצן להחליף את המים בחלב ליצירת יותר מרקם בעוגה והאפ ניתן לשים שוקולד צ׳יפס במקום שוקולד קצוץ?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:31 17.06.2017)

כן, אפשר. חלק מהשוקולד צ’יפס אני ממליצה לפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.

דנה (10:18 17.06.2017)

שלום! 🙂
יש לי כמה שאלות, האם כדאי להחליף את כוס המים בחלב או רוויון למרקם עשיר יותר? אני מחפשת עוגה עשירה ונימוחה. והאם לדעתך יתאים לצפות אותה בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל?
ובנוסף, עד כמה מורגש הקוקוס והאם הוא תורם למרקם מסויים או רק לטעם?

תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:35 17.06.2017)

היי דנה,
אפשר להחליף בחלב.
אפשר לצפות בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל.
הקוקוס תורם לטעם. אפשר להפחית את הכמות לרבע כוס אם פחות אוהבים ואם ממש לא אוהבים אפשר לוותר בכלל.

סימה (07:11 16.02.2017)

בוקר טוב,
האם אפשר להחליף את הלימון במיץ תפוזים טרי?
תודה,
סימה

מתכונים ב-10 דקות (08:12 16.02.2017)

כן סימה, שימי שליש כוס מיץ תפוזים.
יום מקסים 🙂

סימה (20:44 18.02.2017)

עשיתי את העוגה ביום שישי והכנסתי כמויות..יצא נפלא
תודה ושבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות (20:58 18.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב!

אביגיל (18:15 8.01.2017)

יצא מושלם.ממש כמו בתמונה.
מה שטוב גם במתכונים שהכמות היא יחסית קטנה שמתאימה ליום ביומו.

מתכונים ב-10 דקות (19:25 8.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביגיל.

איציק (18:51 28.07.2016)

אחלה מתכונים רוב המתכונים קלים ומעולים כל מה שעשיתי יצא מצויין כל הכבוד

מתכונים ב-10 דקות (18:54 28.07.2016)

תודה איציק, שמחה לשמוע 🙂

שלומית (14:35 7.06.2016)

היי… אפשר להוסיף יותר קוקוס ולוותר על השוקולד ?

מתכונים ב-10 דקות (15:01 7.06.2016)

כן שלומית, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס ולוותר על השוקולד.

כוכב (19:11 4.06.2016)

היי, אם האבקת אפייה שלי פג תוקף (תאריך אחרון לשימוש הוא 2014).. יש פתרון אפשרי אחר? שמרים? אני חלשה באפייה אז אשמח לדעת וללמוד. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:36 4.06.2016)

היי כוכב,
שמרים לא יכולים להחליף אבקת אפיה בעוגות אלא אם כן מדובר בעוגת שמרים. הסיבה היא שפעולת ההתפחה של שמרים ואבקת אפיה היא לא אותו דבר והמרקם שמתקבל שונה לגמרי.
עדיף לקנות אבקת אפיה חדשה מאחר ואני לא בטוחה שאבקת האפיה שפג תוקפה תתפיח את העוגה כמו שצריך.
אגב אם יש לך קמח תופח את יכולה להשתמש בו במקום קמח רגיל ואבקת אפיה ולשים כוס אחת.
בהצלחה! 🙂

יפעת (13:51 23.05.2016)

.צהריים טובים יש לי 2 שאלות :אם אני רוצה לאפות בתבנית מלבנית האם להגדיל כמויות,שאלה שניה אם אין לי סודה לשתיה האם אפשרי לאפות בלי? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:41 23.05.2016)

היי יפעת,
לתבנית בינונית בגודל 31X22 או לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה אבל אם אין לך את יכולה לאפות בלי.
בהצלחה 🙂

אלינה (09:28 21.05.2016)

היי,קודם כל העוגה מאוד טעימה!!!תודה!!!
חשבתי לעשות שילוב ורציתי את דעתך.האם יהיה טעים לעשות אולי עוגת שכבות מכמה שכבות של העוגה הזו ושכבות עוגת שוקולד? אם כן איזה קרם יכול להיות בינהם?

ושאלה שנייה,אם אעשה את העוגה הזו בשכבות איזה קרם מתאים רק לה?קרם לימון לדעתך?
תוכלי לתת לי מתכון בבקשה.

תודה ויום מקסים:)

מתכונים ב-10 דקות (22:49 21.05.2016)

היי אלינה,
אני לא בטוחה איך ייצא שילוב של העוגה הזאת ועוגת שוקולד יחד עם קרם למרות שאני חייבת לציין שזה נשמע מעניין ומסקרן 🙂
אני מניחה שאת יכולה להכין את העוגה הזאת ולאפות אותה בתבנית מלבנית בינונית (במקום אינגליש קייק) כדי שתהיה יותר דקה.
עוגת שוקולד את יכולה להכין את עוגת השוקולד מהמתכון הזה, להכין רק מחצית מהכמויות ולאפות בתבנית מלבנית בינונית.
לגבי הקרם, לדעתי קרם לימון פחות מתאים (יותר מידי טעמים). הייתי הולכת על קרם וניל רגיל שאותו אגב את יכולה להכין מאותו מתכון של עוגת השוקולד עם הקצפת. ואז לאחר שהעוגות מתקררות לגמרי לסדר שכבות. שכבת עוגת שוקולד, שכבת קרם וניל, שכבת עוגת בננה ושכבת קרם.
בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון (אני ממש סקרנית 😉 ).

שרון (08:09 13.05.2016)

בוקר טוב אפרת המקסימה תודה על עוגה עסיסית וטעימה כל כך!הוזמנתי לבת דודתי ליום העצמאות ופשוט חיסלו אותה,כולל שני הילדים הקטנים המקסימים שלה.שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (08:36 13.05.2016)

שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת!
תודה שרון ושבת שלום 🙂

שרון (14:15 8.05.2016)

הי אפרת רוצה שהעוגה תצא גבוהה לשים 2 ביצים.עושה בתבנית אלומיניום חד פעמית?כמה קמח לשים עם השוקולד?האם כדאי לעטוף בניילון נצמד כשיוצאת מהתנור כדי שתצא עסיסית ורכה?

מתכונים ב-10 דקות (14:33 8.05.2016)

היי שרון,
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק מאלומיניום נראה לי שמספיק ביצה אחת גדולה וכדאי להקציף אותה עם הסוכר (בגלל שיש בננות בתערובת אין צורך לשים 2 ביצים).
מה שכן, לעוגה גבוהה מומלץ שתשימי כפית גדושה אבקת אפיה.
ערבבי כפית קמח עם השוקולד הקצוץ עד שהשוקולד מצופה קלות בשכבת קמח (את שאריות הקמח סנני).
אפשר לעטוף בניילון נצמד אחרי 5-10 דקות מרגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
בהצלחה ושבוע מעולה 🙂

שלי ספינדלר (14:16 26.03.2016)

היי אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר?

מתכונים ב-10 דקות (14:35 26.03.2016)

כן בטח 🙂

ליאת (21:59 24.03.2016)

היי העוגה בדיוק בתנור והקטע שהלמעלה שלהה לא יצא כמו בתמונה חום כזה יפה שליי לבן למה?? עשיתי הכל אותו הדבר

מתכונים ב-10 דקות (22:15 24.03.2016)

היי ליאת,
אחרי אפיה של כ-30 דקות היא אמורה להשחים בחלק העליון.

ליאת (22:18 24.03.2016)

סורי בסוף זה ניה מזהב לא שמתי לב שזה על 120 מעלותת

עינת (19:47 3.03.2016)

עוגה טעימה מאד
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:47 3.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון.

הילה (19:06 28.02.2016)

בס”ד

עוגה מעולה!
אי אפשר להפסיק לאכול אותה…
עשיתי מקמח מלא ורבע כפית אבקת אפיה ויצא מושלם
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:54 28.02.2016)

שמחה לשמוע שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה הילה ושבוע מעולה!

קרינה (22:20 26.02.2016)

היי,
הכנתי היום את העוגה לפי המתכון ויצא ממש טעים תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (09:27 27.02.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

קרינה (11:49 26.02.2016)

היי,
יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)

קרינה (11:53 26.02.2016)

היי,
יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)והאם ניתן לשים טיפה פחות קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (11:54 26.02.2016)

היי קרינה,
אם הקוקוס נראה וטועם בסדר אז אין בעיה ואפשר לשים פחות קוקוס.
שבת שלום 🙂

קרן (10:39 26.02.2016)

מה זאת אומרת בננה וחצי?

מתכונים ב-10 דקות (10:54 26.02.2016)

היי קרן,
הכוונה לבננה שלמה ועוד חצי בננה.
שבת שלום 🙂

קרינה (12:43 26.02.2016)

היי,
האם ניתן להכין את העוגה רק כעוגת בננות בלי קוקוס?פשוט הקוקוס פג תוקף ולא יודעת אם להישתמש בו…

מתכונים ב-10 דקות (13:24 26.02.2016)

היי קרינה,
אפשר אבל קחי בחשבון שהקוקוס מוסיף לעוגה. תטעמי את הקוקוס. אם הטעם שלו בסדר שימי לפחות רבע כוס.

רעות (21:13 25.02.2016)

היי .. אפשר לוותר על סודה לשתייה ?

מתכונים ב-10 דקות (21:17 25.02.2016)

אם אין לך תכיני בלי.

מאיה (16:46 25.02.2016)

אפשר להמיר לקמח מלא? האם יחסי הנוזלים ואבקת האפייה משתנה?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 25.02.2016)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכדאי לשלב בתור התחלה עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא מידי דחוסה.
יחסי הנוזלים ואבקות האפיה נשארים זהים.
בהצלחה 😉

אמילי (12:56 25.02.2016)

הכנתי את העוגה היום יצאה מעולה יופי של מתכון תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:44 25.02.2016)

תודה אמילי, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.