זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה גדולה
בננה גדולה בשלה מעוכה למחית
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
רבע כוס (60 מ”ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
שליש כפית (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
רבע כוס (22 ג’) קוקוס
לפיזור מעל: 2 כפות אגוזי מלך טחונים
לזיגוג: 2 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) לפי הסדר בו רשומים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל 2 כפות אגוזים טחונים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
-מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל 2 כפות סירופ מייפל.
הכנתי את העוגה היא נטרפה כעבור 5 דקות! ויתרתי על אגוזים והוספתי לתוך הלילה פקאן מסוכר קצוץ, מתכון מצוין!!! תודה!!!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה מיטל
יש לי ביצה M
אז כמה ביצים לשים?
תודה רבה!
היי🙂
שימי 2 ביצים
היי אפרת,ראשית אני חייבת לציין שוב שהאתר שלך הוא אחד המודלים ויש בו הכל מהכל. ועכשיו לגביי המתכון הנ”ל כשאת אומרת ביצה גדולה את מתכוונת ל- xl ? לי יש כרגע בביית ביצים בגודל L. אז זה גם נחשב למספיק גדול? כאילו לשים גם רק ביצה אחת או שצריך 2? (אני רוצה שהעובדה תצא מספיק יציבה וגבוהה) תודה ושבת שלום!
היי,
ביצה גדולה=L.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר, תודה על הפרגון❤
תודה רבה! ועכשיו שמתי לב שהיתה לי טעות כתיב אז אחזור שוב התכוונתי שהאתר שלך אחד המושלמים!!!
תודה על המתכון המוצלח! יצא טעיםם ברמה! אין על האתר שלך עם ההסברים הברורים והמתכונים הקלים. כל דבר שאני רוצה להכין אני מחפשת באתר שלך קודם כל כי זה יוצא מצוין. תודה תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר😊
תודה שחזרת לשתף(:
היי אפרת היקרה,
הכפלתי כמויות, זמן האפייה אמור להשתנות?
תודה על מתכונים נפלאים!
היי הודיה,
אם הכנת בתבנית אחת (במקום ב-2 אינגליש קייק) זמן האפייה אכן יתארך לכ-30-40 דקות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🌺
היי אפרת.
אפשר להקפיא אחרי האפייה? יש לי כמה בננות בשלות.
היי,
אפשר(:
הי אפרת,
האם אפשר לוותר במתכון הזה על האבקת סודה לשתייה ?
תודה רבה !!!
היי,
אפשר לוותר על הסודה לשתייה(:
הכנתי את העוגה והיא יצאה דחוסה (טעימה אבל מאוד דחוסה)
יכול להיות שזה קשור לכך שאפיתי בטוסטר אובן?
כשאפיתי עוגות נוספות בטוסטר אובן גם הן יצאו לי דחוסות..
יש משו שניתן לעשות כדי שהעוגות יצאו אווריריות יותר באפייה בטוסטר אובן?
המון תודה !!!
היי,
רוב סוגי הטוסטר אובן אופים הרבה פחות טוב מאשר תנור, אין כל כך איך לשנות את זה…
אפשר לאפות על חום נמוך ב10 מעלות מהדרוש במתכון כדי לאפשר אפייה מיטבית יותר.
תודה אפרת.. אנסה
שלום ,
להכנה של שתי אנגליש קייק , האם זמן האפייה משתנה ?
לא, נשאר אותו הדבר:)
הכנתי בלי קוקוס והוספתי חצי בננה נוספת. יצא מושלם
הכנתי בלי קוקוס ושמתי בננה וחצי. יצא מושלם!
נראה מעולה! תודה על השיתוף דליה😊
מתכון מדהים כרגיל, שכן הצלחתי לטבען.
לא תמיד מצליח.
מאתגר לנסות 😃
קראתי את כל התגובות ועשיתי מה שכתבת, הגדלתי בכף את הקמח התופח והמיץ תפוזים לחצי והוספתי עוד חצי בננה כתחליף ביצה מניסיון עבר.
בנוסף, הוספתי כף חמאת שקד לייצוב העוגה, שלא משפיעה על הטעם.
השמטתי את הקוקוס מהעוגה עצמה ופיזרתי מעלה בסיום האפייה חתיכות קוקוס קלויות.
את האגוזים הוספתי לעוגה עצמה.
העוגה יצאה מעולה.
גבוהה, אוורירית, ללא ביצים.
המון תודה לך על עוד מתכון ועיצות טובות.
נשמע מצוין שרית, תודה על השיתוף🙂
הי אפרת, אני רוצה להכין אותה עוד מעט האם היא יוצאת מספיק מתוקה?
(אני עושה בדר”כ את המתכונים שלך של העוגות וזה יוצא מבחינתנו בול במתיקות..)
היי ליטל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
העוגה יוצאת במתיקות מעודנת. אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר (או מייפל) אם רוצים אותה קצת יותר מתוקה.
פגזזז
נראה מהמם איילה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
היי, במקום מייפל מה אפשר?
מה לגבי דבש?
כן, אפשרי דבש.
איזה ריח יש לה! הכפלתי כמויות. שאלה- למה יש את הקטעים האילו בעוגה, מה הסיבה? תודה.
נראה מעולה 🙂
הסדקים בעוגה זו תופעה טבעית. זה יכול לקרות מהחום הגבוה של התנור.
היי, העוגה נראת מעולה 😍
לגבי כמויות עבור שתי תבניות אינגלנד קיק- הכפלה בכמויות?
קמח כוסמין- יש צורך גם באבקת אפייה? אם כן מהי הכמות?
תודה רבה וחג שמח!
כן, יש להכפיל כמויות.
לכמות כפולה יש לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
חג שמח🌺
חג שמח!
יצא מושלם ברמות אחרות!! הכנתי לשבת שעברה, כמעט נגמר לפני שבת…
רציתי להכין לפסח, בכמה קמח מצה אפשר להמיר את הקמח הרגיל?
היי שרית,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים חצי כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפוחי אדמה + כפית מלאה אבקת אפיה.
יצאה נדירה וממכרת! אני הוספתי מעט מאוד סוכר מעל…קמצוץ ממש…יצאה מעולה!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אין לי מיץ
תפוזים עד כמה זה רלוונטי?
אפשר להכין לימונדה. לסחוט לכוס כף מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר.
הכנתי אותה והיא יצאה מושלם! במרקם חלום!
(הכנתי ללא ביצה והוספתי כמו שהמלצת עוד קמח במקום)
שמחה לשמוע ❤️
העוגה מושלמת הוספתי אגוזי מלך ופקאנים גרוסים יצא מוששש!
תודה!
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת-
רוצה להכין 3 תבניות אינגליש קייק, זה אומר לשלש את הכמויות או שחלק המצרכים היחס שונה?
תודה !
היי לימור,
אלה הכמויות:
3 ביצים גדולות או 4 ביצים M
3 בננות גדולות בשלות מעוכות למחית
כוס שמן קנולה
3/4 כוס סירופ מייפל (רצוי טבעי)
כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כפית מלאה תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס קוקוס
לפיזור מעל: 6 כפות אגוזי מלך טחונים
לזיגוג: 6 כפות סירופ מייפל
הי,
אם אין לי קמח תופח.
ממירים בכוס קמח רגיל וכפית א.אפיה?
כן.
היי אפרת, תודה על המתכון!
רציתי לדעת מה הכמויות לתבנית 24?
תודה 🙂
היי מירית,
יש להכפיל כמויות ב-2.
*להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
היי
אפשר לצפות בשוקולד מריר ושמנת/חלב ?
כן.
יודעת שזו קצת חוצפה, אבל במידה ואין בננה ועדיין רוצה עוגת מייפל וקוקוס… בכמה ביצים או שמן כדאי להמיר את הבננה?
היי אוסנת,
תכיני את העוגה הזאת – עוגת מייפל וקוקוס.
יום מקסים 🙂
היי
אפשר לוותר על הסודה לשתיה?
אם אין אז אפשר להכין בלי.
מה אםשר לשים במקום המיץ תפוזים?
מים הולך?
ובמקום האגוזים למעלה?
המיץ דווקא מוסיף לטעם אבל אם אין לך תכיני לימונדה ושימי בכוס כף מיץ לימון, תשלימי בשליש כוס מים ותוסיפי כפית סוכר.
אפשר לוותר על האגוזים.
שלום וברכה.
אפשר קמח מלא או כוסמין?
אפשר לשים שקדים במקום האגוזים שמפזרים למעלה?
היי אמונה,
עדיף קמח כוסמין.
אפשר לשים שקדים קצוצים/טחונים גס.
הי אפרת, אין לי קוקוס. אפשר בלי?
אפשר לוותר על הקוקוס.
במקום ביצה? לטבעונים?
את יכולה לוותר על ביצה, להוסיף כף גדושה קמח תופח ולהגדיל את כמות המיץ לחצי כוס.