זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש כוס (66 ג’) סוכר
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
2 כפות חמאת בוטנים
בננה גדולה בשלה מעוכה למחית
1 כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
שליש כוס שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים/ שוקולד מריר
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או מיקסר ידני) ביצים עם סוכר. מוסיפים תמצית וניל, שמן, מיץ, חמאת בוטנים ובננה מעוכה ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה). מוסיפים לבלילה חצי מכמות השוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.
-יוצקים את הבלילה לתבנית איגליש קייק, מפזרים מעל חצי מכמות השוקולד צ’יפס שנותרה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
באיזו תוכנית לאפות את העוגה בתנור? טורבו או רגיל? תודה
רגיל – חום עליון וחום תחתון.
היי אפרת, אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בריבת חלב? תודה!
היי
אפשר(:
אפשר להחליף לקמח תופח? ואם כן, להוריד את האבקת אפיה?
כן(:
מה אפשר במקום מיץ תפוזים שאין לי כרגע ורוצה לאפות?
אפשר לשים חלב או חלב סויה/קוקוס. אם אין אפשר גם מים.
הכנתי עם מים ויצא מעולה! הוספתי לחלק מהבלילה קקאו כמו בעוגת שיש, יצא מצויין!
תודה אפרת🙏
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
מכינה אותה כבר פעם שנייה עם בננות שהבשילו יותר מדי וחבל לי לזרוק. ממש טעימה!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
האם ניתן להמיר לקמח אחר? ואיך אפשר למשל להכין עם קמח חומוס?
היי,
אם את מעוניינת בתחליף ללא גלוטן- מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/קונדיטור/כרגיל.
קמח חומוס אינו מתאים לאפיית עוגות בגלל טעמו.
האמת, שכן הכנתי איתו עוגה, לדעתי עם בננות ושוקולד צ’יפס, והיא יצאה מוצלחת, הבנות שלי מאוד אהבו, לא זוכרת היכן המתכון…
ממליצה לנסות.
תודה על ההתכון שאלה לגבי השמן קנולה במתכון של העוגת פירות יער בחושה, כתבת שליש כוס 66 גרם, וכאן גם שליש כוס אבל 80 גרם, מה נכון?
היי,
הסתכלתי במתכון של עוגת פירות יער ולא ממש הבנתי מה הבעיה… גם כאן וגם שם כתוב המשקל הנכון- כוס סוכר= 66 גרם.
אם התכוונת למשקל של מרכיב אחר- לכל מרכיב יש משקל שונה, כך למשל כוס קמח= 140 גרם, ואילו כוס סוכר=200 גרם.
דיברתי על השמן קנולה ולא על הסוכר במתכון של העוגת פירות יער לעומת זה
הבנתי… בכל מקרה שים לב לא להתבלבל בין מידת משקל (גרם) ובין מידת נפח (מ”ל):
כוס אחת היא בנפח 240 מ”ל, ולכן שליש כוס= 80 מ”ל. לעומת זאת אם מודדים בגרמים, שליש כוס שמן= 66 גרם.
אוקיי הבנתי עכשיו, לא שמתי לב שכתוב מל ולא גרם
אפרת ערב טוב יש דבר כזה שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים?? אף פעם לא ראיתי דבר כזה… ראיתי רק חום ולבן
היי,
בוודאי(: לרוב זה נקרא ‘נטיפי חמאת בוטנים’ ונמכר כמעט בכל סופר.
אפרת יקרה, העוגה מצוינת!
תודה על עוד מתכון נפלא שלך 🙂
האם לשמור את העוגה בקירור?
היי ניצן,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
מומלץ לשמור במקרר, כך העוגה נשמרת במיטבה למשך ארוך יותר.
אפרת!!! עוגה ממכרת קלה וטעימה לא מפסיקה להכין שוב ושוב. תודההה
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
את חושבת שאפשר להכין ולהקפיא? )למקרה שיש לי כמה בננות בשלות(
אין בעיה להקפיא(:
ישש. תודה
עוגה אוורירית וטעימה במינימום מאמץ!
תודה על מתכון מנצח ועל כל ההכוונה והעזרה שלך
העוגה נראית ממש מעולה, כל הכבוד! שמחה שאהבת את המתכון(:
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. שני ביצי L במקום M זה בסדר?
2. מיץ תפוזים שהוא לא מיץ טבעי אלא משקה קל זה בסדר?
3. את הבננה מועכים פשוט עם מזלג או שיש דרך אחרת?
4. לאיזה קמח התכוונת? לבן רגיל פשוט? לא התופח?
5. אם אין לי מיקסר אלא רק מטרפה ידנית ממש פשוטה, לדעתך זה עדיין יצליח?
6. את השוקולד ציפס שמים כמו שהוא בלי לחתוך, נכון?
תודה לך על כל התשובות, אני רושמת הכל במחברת והנה אני כבר יודעת למה הכוונה לשמן תבנית מתשובה שנתת לי במתכוו אחר. המון תודה על הסבלנות
היי אלה,
1. בסדר
2. פחות מומלץ אבל גם בסדר
3. כן, מועכים היטב עם מזלג
4. קמח לבן- משום שמוסיפים לו אבקת אפייה וסודה לשתייה שהם חומרי התפחה
5. זה בסדר גמור
6. נכון, הרעיון בשוקולד צ’יפס שהוא כבר קצוץ לגודל קטן
בהצלחה🌺
שבוע טוב אפרת יקרה
האם ניתן להשתמש בממרח אגוזי קשיו במקום חמאת בוטנים? את חושבת שיסתדר?
היי דבורה,
אני מניחה שיצא מצוין גם עם ממרח קשיו (רק הטעם ישתנה מעט).
שבוע טוב אפרת יקרה.
איך ששלחת את המתכון ידעתי שהוא יהיה לכבוד שבת. יצא נפלא, עם מיץ קלמנטינות כי נגמרו התפוזים. ההכנה פשוטה וקלה. העוגה כמעט נגמרה, ביקשתי שיחכו למוצ”ש כדי שאוכל לצלם 🙂
שמחה שאהבתם את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת🌺
היי, האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בחלב?
היי יעל,
אפשר(:
לאיזה קמח ללא גלוטן ניתן להמיר?
אפשר להשתמש בכל תחליף קמח לאפייה- למשל קמח תמי או כרגיל או קונדיטור.
שלום:)
במה ניתן להחליף את הסוכר?
היי,
המרקם עשוי להשתנות מעט אבל אפשר לשים רבע כוס דבש. אפשר גם להשתמש בכל תחליף סוכר בכמות של שליש כוס.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין
היי,
המרקם ישתנה ויהיה כבד יותר, אבל אפשר(: