שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כפית תמצית וניל

אפרסק וחצי רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

כוס (140 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

לציפוי: 2 כפות שקדים פרוסים + כפית סוכר חום (אם אין – סוכר לבן)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, מיץ, תמצית וניל, אפרסקים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח לבן ואבקת אפיה ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר חום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

ראו גם
פסטה עם נקניקיותפסטה עם נקניקיות
פשטידת מנגולד פשטידת מנגולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יוספה (09:31 23.08.2024)

היי אפרת
העוגה ממש טעימה אבל יצאה לי דחוסה למרות שהקפדתי לערבב רק עד איחוד החומרים, למה יצאה דחוסה בכל זאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 23.08.2024)

היי יוספה,
התנור היה מחומם מספיק מראש?
העוגה תפחה כמו שצריך?

avatar
יוספה (10:17 23.08.2024)

אני אופה ב-170° וכן, חיממתי מראש, שמתי אבקת אפיה בכמות הרשומה במתכון והעוגה תפחה קצת.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 23.08.2024)

עוגות שיש בהן פרי תמיד יוצאות פחות אווריריות. השאלה כמה דחוס זה יצא.
אם העוגה תפחה ממש מעט אז אולי היה כדאי לאפות בטמפ’ גבוהה יותר – 175 או 180 מעלות.
את הקמח ערבבת לפני עם אבקת האפיה ואז הוספת לתערובת?

avatar
יוספה (10:31 23.08.2024)

כן, ערבבתי, אני אנסה באמת בפעם הבאה בחום גבוה יותר.
תודה רבה אפרת על התגובה המהירה ועל מתכונים נהדרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 23.08.2024)

❤️

avatar
ליאב (09:57 7.06.2024)

היי אפרת , הכנתי לפני שבוע את העוגה ויצאה קצת דחוסה אבל עדיין טעימה . הייתי רוצה לנסות שוב ויש לי ביצים xl, עדיין ממליצה לשים 2 ביצים ? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:31 7.06.2024)

כן 2 ביצים.
חשוב לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי זה פוגע באווריריות העוגה.

avatar
Zipi (19:48 3.07.2023)

עוגת מוצלחת..הכנתי כמות כפולה חלב במקום מיץ (לסופר צריך לנסוע).תודה רבה מארץ רחוקה..את יד ימיני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 3.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
lea (22:11 24.04.2023)

שלום אפרת, תודה על המתכונים המעולים
האם אפרסק משימורים מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 25.04.2023)

היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר שימורי אפרסק.

avatar
נעמי (07:00 16.11.2022)

הי,
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!
אפשר להחליף לאפרסמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:19 16.11.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפרסמון פחות מתאים, אפשר להשתמש בתפוח, פירות יער וכדומה.

avatar
מיכל (20:09 8.10.2022)

היי אפרת יקרה, מקווה שיהיה לך זמן לענות לי בכזו יממה לחוצה 🙂
אין לי מיץ תפוזים, יש לי משקה קל בטעם ענבים ובטעם תות בננה, אחד מהם יעזור לעוגה הזו?
תודה ושבוע מבורך וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 8.10.2022)

היי,
המשקאות שהזכרת לא מתאימים לעוגה מבחינת הטעם.
את יכולה להשתמש בחלב/חלב סויה/מים.

avatar
שבי (09:55 30.09.2022)

חוזרת לעדכן שהעוגה נטרפה!!! תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 30.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
תמימה (00:37 25.09.2022)

יצא ממש נימוח וטעים.
האם לשמור בהקפאה? מקרר? ארון?
שנה טובה ומתוקה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:18 25.09.2022)

איזה כיף שיצא טעים(:
מומלץ לשמור במקרר אם מעוניינים לאחסן את העוגה מעל ליום-יומיים.

avatar
hi (23:38 5.01.2023)

יצא פשוט מדהים!!
תודה רבה!
אני אוהבת את המתכונים שלך!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:04 6.01.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤

avatar
יהודית (09:12 23.09.2022)

הי יש לי נקטרינה רכה האם ניתן להחליף במקום אפרסקים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:13 23.09.2022)

היי,
אפשר.

avatar
ליאת (15:50 21.09.2022)

היי אפרת,גם אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך 🙂
רציתי לשאול לגבי השקדים הפרוסים והסוכר החום – האם מערבבים אותם ולאחר מכן מוסיפים על העוגה או שמפזרים את השקדים על העוגה ומעליהם הסוכר החום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 21.09.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
זה לא משנה, אפשר לערבב יחד ואפשר לפזר את הסוכר מעל האפרסקים.

avatar
ליאת (16:19 21.09.2022)

תודה על המענה המהיר,
חג שמח ושנה מתוקה כמוך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:20 21.09.2022)

שנה טובה❤

avatar
לילך (03:45 17.09.2022)

האם אפשר במקום סוכר תחליף סוכר? (כמו סטיבייה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 17.09.2022)

היי,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר בכמות ששווה לשליש כוס סוכר(:

avatar
נגה (14:05 15.09.2022)

הי. כשאת ממליצה על תבנית אינגליש, האם מכפילים במדויק את כל המרכיבים כשרוצים להכין 2 תבניות?
האם זה נכון לכל סוג של עוגה?
אני חייבת לציין שהאתר שלך הוא אחד המועדפים שלי.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 15.09.2022)

היי,
כן, תמיד מכפילים באותו יחס את כל המרכיבים ולפי זה גם את התבנית.
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר(:

avatar
ריני (07:13 16.09.2022)

גם אני לא מוותרת על האתר שלך, כיף להכין מאכלים במינימום זמן וכל התכונים מוצלחים יישר כח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 16.09.2022)

שמחה מאד לשמוע(:
תודה ריקי❤

avatar
מרים (12:41 15.09.2022)

האם יש אפשרות לשים מים במקום מיץ תפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 15.09.2022)

היי,
עדיף לשים חלב/חלב סויה אבל אפשר מים.

avatar
יהודית (11:09 14.09.2022)

הי אפרת, אפשר להשתמש באפרסקים משומרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:54 14.09.2022)

היי,
אפרסקים טריים מומלצים יותר, אבל אפשר גם משימורים(:

avatar
יהודית (12:55 14.09.2022)

תודה!
תמיד כיף להנות מהאתר שלך והתגובות המהירות שלך
אין מילים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 14.09.2022)

לקריאת כל התגובות