זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
חצי כפית תמצית וניל
אפרסק וחצי רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי: 2 כפות שקדים פרוסים + כפית סוכר חום (אם אין – סוכר לבן)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, מיץ, תמצית וניל, אפרסקים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח לבן ואבקת אפיה ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר חום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
היי אפרת
העוגה ממש טעימה אבל יצאה לי דחוסה למרות שהקפדתי לערבב רק עד איחוד החומרים, למה יצאה דחוסה בכל זאת?
היי יוספה,
התנור היה מחומם מספיק מראש?
העוגה תפחה כמו שצריך?
אני אופה ב-170° וכן, חיממתי מראש, שמתי אבקת אפיה בכמות הרשומה במתכון והעוגה תפחה קצת.
עוגות שיש בהן פרי תמיד יוצאות פחות אווריריות. השאלה כמה דחוס זה יצא.
אם העוגה תפחה ממש מעט אז אולי היה כדאי לאפות בטמפ’ גבוהה יותר – 175 או 180 מעלות.
את הקמח ערבבת לפני עם אבקת האפיה ואז הוספת לתערובת?
כן, ערבבתי, אני אנסה באמת בפעם הבאה בחום גבוה יותר.
תודה רבה אפרת על התגובה המהירה ועל מתכונים נהדרים.
❤️
היי אפרת , הכנתי לפני שבוע את העוגה ויצאה קצת דחוסה אבל עדיין טעימה . הייתי רוצה לנסות שוב ויש לי ביצים xl, עדיין ממליצה לשים 2 ביצים ? תודה
כן 2 ביצים.
חשוב לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי זה פוגע באווריריות העוגה.
עוגת מוצלחת..הכנתי כמות כפולה חלב במקום מיץ (לסופר צריך לנסוע).תודה רבה מארץ רחוקה..את יד ימיני
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת, תודה על המתכונים המעולים
האם אפרסק משימורים מתאים?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר שימורי אפרסק.
הי,
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!
אפשר להחליף לאפרסמון?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפרסמון פחות מתאים, אפשר להשתמש בתפוח, פירות יער וכדומה.
היי אפרת יקרה, מקווה שיהיה לך זמן לענות לי בכזו יממה לחוצה 🙂
אין לי מיץ תפוזים, יש לי משקה קל בטעם ענבים ובטעם תות בננה, אחד מהם יעזור לעוגה הזו?
תודה ושבוע מבורך וחג שמח!
היי,
המשקאות שהזכרת לא מתאימים לעוגה מבחינת הטעם.
את יכולה להשתמש בחלב/חלב סויה/מים.
חוזרת לעדכן שהעוגה נטרפה!!! תודה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🙂
יצא ממש נימוח וטעים.
האם לשמור בהקפאה? מקרר? ארון?
שנה טובה ומתוקה!
איזה כיף שיצא טעים(:
מומלץ לשמור במקרר אם מעוניינים לאחסן את העוגה מעל ליום-יומיים.
יצא פשוט מדהים!!
תודה רבה!
אני אוהבת את המתכונים שלך!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
הי יש לי נקטרינה רכה האם ניתן להחליף במקום אפרסקים?
היי,
אפשר.
היי אפרת,גם אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך 🙂
רציתי לשאול לגבי השקדים הפרוסים והסוכר החום – האם מערבבים אותם ולאחר מכן מוסיפים על העוגה או שמפזרים את השקדים על העוגה ומעליהם הסוכר החום?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
זה לא משנה, אפשר לערבב יחד ואפשר לפזר את הסוכר מעל האפרסקים.
תודה על המענה המהיר,
חג שמח ושנה מתוקה כמוך !
שנה טובה❤
האם אפשר במקום סוכר תחליף סוכר? (כמו סטיבייה)
היי,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר בכמות ששווה לשליש כוס סוכר(:
הי. כשאת ממליצה על תבנית אינגליש, האם מכפילים במדויק את כל המרכיבים כשרוצים להכין 2 תבניות?
האם זה נכון לכל סוג של עוגה?
אני חייבת לציין שהאתר שלך הוא אחד המועדפים שלי.
תודה!
היי,
כן, תמיד מכפילים באותו יחס את כל המרכיבים ולפי זה גם את התבנית.
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר(:
גם אני לא מוותרת על האתר שלך, כיף להכין מאכלים במינימום זמן וכל התכונים מוצלחים יישר כח!!
שמחה מאד לשמוע(:
תודה ריקי❤
האם יש אפשרות לשים מים במקום מיץ תפוזים?
היי,
עדיף לשים חלב/חלב סויה אבל אפשר מים.
הי אפרת, אפשר להשתמש באפרסקים משומרים?
היי,
אפרסקים טריים מומלצים יותר, אבל אפשר גם משימורים(:
תודה!
תמיד כיף להנות מהאתר שלך והתגובות המהירות שלך
אין מילים!
❤