זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) אספרסו חזק (מכינת מנת אספרסו ומוסיפים מים עד חצי כוס)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית אבקת קקאו
ציפוי קפה ושוקולד לבן: 50 גרם שוקולד לבן, כף אספרסו מוכן, כף שמן, 1-2 כפות אגוזים/שקדים קצוצים (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ואספרסו ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם כף אספרסו וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים אגוזים/שקדים קצוצים ומערבבים.
-יוצקים על העוגה לאחר שהיא יוצאת מהתנור.
- עוגת גבינה אפויה |
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עוגת גבינה וביסקוויטים |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגה לבנה
להוסיף את הקפה המגורען בלילה כמו שהוא רותח, או לקרר לפני?
ואם אני רוצה לצפות בקצפת מעל, כמה זמן צריך לקרר את העוגה בערך?
לא, חשוב לקרר לפני.
את הקצפת כדאי להוסיף אחרי שהעוגה התקררה לטמפ' החדר.
מה ניתן להוסיף במקום אספרסו?
אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.
תודה על המתכונים
אני רוצה להכין את העוגה ורואה שרשום מטרפה ואין לי, במיקסר זה יהיה בסדר? ואם כן האם לעשות במהירות אישית?
כן אפשר במיקסר במהירות רגילה.
מה הופך את העוגה לחלבית? יש דרך להשאיר אותה פרווה?
השוקולד הלבן. אפשר להשתמש בשוקולד לבן פרווה
אפשר במקום הציפוי לשים גנאש שוקולד?
כן
איך ממיסים את השוקולד לבן במתכון הזה בצורה טובה שלא תעשה בלאגן ? משום מה המסת שוקולד לבן היא תמיד מאתגרת. זה אף פעם לא מתנהג כמו שוקולד מריר או חלב.
היי עמי,
חשוב להמיס בפולסים קצרים. הכוונה לשים במיקרוגל בהתחלה ל20 שניות ואח"כ כל 10-15 שניות, להוציא ולבדוק אם אפשר לערבב.
אוקיי תודה רבה. 🙂
ולגבי הערבוב של הביצים והסוכר בהתחלה. במקרה הזה את מציעה לעשות זאת במטרפה ידנית. אבל ראיתי שבמתכונים אחרים אבל כמעט זהים בעקרון שלהם את עושה את זה עם בלון הקצפה במיקסר שולחני ("עוגת תפוזים אוורירית" ו"עוגת פצפוצי שוקולד" ) או עם מיקסר ידני ("עוגה עם ציפוי קרנאצ' "). בהנחה ורוצים שהעוגה תיצא תמיד אוורירית ולא דחוסה בעוגות מהסוג הזה, אז על מה כדאי ללכת ?
אני לפעמים משתמשת גם במטרפה ידנית. אני חושבת שהכי מומלץ זה מיקסר ידני. להקציף קודם את הביצים עם הסוכר במשך כדקה לפחות ואז להוסיף את יתר החומרים לפי הסדר שרשום באופן ההכנה.
הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה.
היי אפרת !
דבר ראשון המתכונים שלך מטורפים!!
אין עליך !
ודבר שני הכנתי את העוגה, יצא מעולה, במיוחד הציפוי למעלה.
אבל העוגה יצאה קצת ג׳לית..
מה יכול להיות הסיבה?
הכנתי עם מקציף, לא עם מיקסר ואני כמובן מקפידה מאד על כמויות.
תודה ויום טוב!
היי:)
את מתכוונת שהיא יצאה במרקם ג'לי? היא היתה אפויה לגמרי?
היא תפחה בכלל?
את תמיד מכינה עוגות עם מקציף?
כן אפויה לגמרי,
עכשיו אני רואה ששכחתי לשים קמח תופח ושמתי קמח רגיל בלי א. אפיה.
כנראה זה הבעיה..
כן, אז זאת הסיבה:)
תודה על התגובה♥︎
היי אפרת, אם יש לי ביצים L אפשר להוריד קצת מכות השמן בבלילה? תודה 🙂
עדיין כדאי לשים שליש כוס שמן:)
אוקיי. תודה.
איך מכינים אספרסו? מה המינון?
אם יש לך מכונת אספרסו אז שמים קפסולה ואם אין לך אז אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.
היי אפשר קפה מגורען במקום אספרסו ואם כן באיזו כמות? תודה!
אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.
תודה על המתכון. אין לי אספרסו, אפשר עם קפה רגיל? מגורען?
אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.
וואו הכנתי את זה לסוף הצום וחצא אוורירי וטעים בטירוף
תודה רבה
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר ביצים לארג׳?
כן
היי אפרת, האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב/מריר לציפוי?
כן:)
היי, האם יש הבדל בין אגוזי מלך לפקאן? ואפשר גם שוקולד חום במקום לבן?
יש קצת הבדל בטעם אבל במקרה הזה שני הסוגים מתאימים.
אפשר שוקולד חום
אפרת יקרה,
קודם כל תודה על מתכונים פשוטים ומוצלחים!
רציתי לשאול מה התחליף לאספרסו-עדיין אין לי את המכונת קפה..
אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.
האם יצא טעים עם שוקולד לבן פרווה?
בגדול שוקולד לבן פרווה פחות טעים מחלבי אבל אני חושבת שעדיין ייצא טעים:)
אני עשיתי עם פרווה ויצא מושלם!!!
הי אפרת. לתבנית 22X31 ביצים L כמה לשים 3 או 4? זמן האפייה 40-45 ד? תודה רבה.
אפשר לשים 3 ביצים.
ולגבי זמן אפיה – כן
ואוווווו!!! איזה מתכון מדהים!!
משתלב מצוין עם ההתמכרות שלנו לקפה!
🙏🙏🙏
אין כמוך ואין כמו האתר המדהים שלך 😘
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר גם עם קפה נמס רגיל או מגורען?
כן. אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.