שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים M

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 מ”ל) אספרסו חזק (מכינת מנת אספרסו ומוסיפים מים עד חצי כוס)

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית  אבקת קקאו

ציפוי קפה ושוקולד לבן: 50 גרם שוקולד לבן, כף אספרסו מוכן, כף שמן, 1-2 כפות אגוזים/שקדים קצוצים (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ואספרסו ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם כף אספרסו וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים אגוזים/שקדים קצוצים ומערבבים.

-יוצקים על העוגה לאחר שהיא יוצאת מהתנור.

ראו גם
מרגריטהמרגריטה
קוקטייל נגרוני קוקטייל נגרוני
תגובותתגובות

יציאה לחופשה:

שלום לכולם, יצאתי לחופשה עד ה-25.7 ולכן לא אוכל לענות לתגובות בתקופה הזו.

בינתיים אתם מוזמנים להמשיך לשתף בתמונות ובתוצאות המתכונים שהכנתם – אשמח מאוד לראות את כל היצירות כשאחזור!

תודה על ההבנה😊

הוספת תגובה
avatar
מירב (18:22 10.05.2025)

להוסיף את הקפה המגורען בלילה כמו שהוא רותח, או לקרר לפני?
ואם אני רוצה לצפות בקצפת מעל, כמה זמן צריך לקרר את העוגה בערך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 11.05.2025)

לא, חשוב לקרר לפני.
את הקצפת כדאי להוסיף אחרי שהעוגה התקררה לטמפ' החדר.

avatar
אילנה (15:51 16.02.2025)

מה ניתן להוסיף במקום אספרסו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 17.02.2025)

אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

avatar
אייל (13:05 31.01.2025)

תודה על המתכונים
אני רוצה להכין את העוגה ורואה שרשום מטרפה ואין לי, במיקסר זה יהיה בסדר? ואם כן האם לעשות במהירות אישית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 31.01.2025)

כן אפשר במיקסר במהירות רגילה.

avatar
חני (04:43 8.01.2025)

מה הופך את העוגה לחלבית? יש דרך להשאיר אותה פרווה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:48 8.01.2025)

השוקולד הלבן. אפשר להשתמש בשוקולד לבן פרווה

avatar
אביטל (11:19 9.12.2024)

אפשר במקום הציפוי לשים גנאש שוקולד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 9.12.2024)

כן

avatar
עמי (02:55 4.12.2024)

איך ממיסים את השוקולד לבן במתכון הזה בצורה טובה שלא תעשה בלאגן ? משום מה המסת שוקולד לבן היא תמיד מאתגרת. זה אף פעם לא מתנהג כמו שוקולד מריר או חלב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 4.12.2024)

היי עמי,
חשוב להמיס בפולסים קצרים. הכוונה לשים במיקרוגל בהתחלה ל20 שניות ואח"כ כל 10-15 שניות, להוציא ולבדוק אם אפשר לערבב.

avatar
Ami (14:58 4.12.2024)

אוקיי תודה רבה. 🙂
ולגבי הערבוב של הביצים והסוכר בהתחלה. במקרה הזה את מציעה לעשות זאת במטרפה ידנית. אבל ראיתי שבמתכונים אחרים אבל כמעט זהים בעקרון שלהם את עושה את זה עם בלון הקצפה במיקסר שולחני ("עוגת תפוזים אוורירית" ו"עוגת פצפוצי שוקולד" ) או עם מיקסר ידני ("עוגה עם ציפוי קרנאצ' "). בהנחה ורוצים שהעוגה תיצא תמיד אוורירית ולא דחוסה בעוגות מהסוג הזה, אז על מה כדאי ללכת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 4.12.2024)

אני לפעמים משתמשת גם במטרפה ידנית. אני חושבת שהכי מומלץ זה מיקסר ידני. להקציף קודם את הביצים עם הסוכר במשך כדקה לפחות ואז להוסיף את יתר החומרים לפי הסדר שרשום באופן ההכנה.
הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה.

avatar
תילוש (12:19 3.12.2024)

היי אפרת !
דבר ראשון המתכונים שלך מטורפים!!
אין עליך !
ודבר שני הכנתי את העוגה, יצא מעולה, במיוחד הציפוי למעלה.
אבל העוגה יצאה קצת ג׳לית..
מה יכול להיות הסיבה?
הכנתי עם מקציף, לא עם מיקסר ואני כמובן מקפידה מאד על כמויות.
תודה ויום טוב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 3.12.2024)

היי:)
את מתכוונת שהיא יצאה במרקם ג'לי? היא היתה אפויה לגמרי?
היא תפחה בכלל?
את תמיד מכינה עוגות עם מקציף?

avatar
תילוש (10:31 4.12.2024)

כן אפויה לגמרי,
עכשיו אני רואה ששכחתי לשים קמח תופח ושמתי קמח רגיל בלי א. אפיה.
כנראה זה הבעיה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 4.12.2024)

כן, אז זאת הסיבה:)

avatar
תילוש (11:32 4.12.2024)

תודה על התגובה♥︎

avatar
אורנה (12:53 14.11.2024)

היי אפרת, אם יש לי ביצים L אפשר להוריד קצת מכות השמן בבלילה? תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 14.11.2024)

עדיין כדאי לשים שליש כוס שמן:)

avatar
אורנה (22:08 14.11.2024)

אוקיי. תודה.

avatar
מיכל (12:16 14.11.2024)

איך מכינים אספרסו? מה המינון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 14.11.2024)

אם יש לך מכונת אספרסו אז שמים קפסולה ואם אין לך אז אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

avatar
שלי (12:14 14.11.2024)

היי אפשר קפה מגורען במקום אספרסו ואם כן באיזו כמות? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 14.11.2024)

אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

avatar
רבקה (10:37 14.11.2024)

תודה על המתכון. אין לי אספרסו, אפשר עם קפה רגיל? מגורען?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:31 14.11.2024)

אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

avatar
מלי (18:54 6.10.2024)

וואו הכנתי את זה לסוף הצום וחצא אוורירי וטעים בטירוף
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 6.10.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
פאר (21:02 2.08.2024)

אפשר ביצים לארג׳?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 2.08.2024)

כן

avatar
אירית (20:46 1.08.2024)

היי אפרת, האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב/מריר לציפוי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 2.08.2024)

כן:)

avatar
דבורי (03:12 1.08.2024)

היי, האם יש הבדל בין אגוזי מלך לפקאן? ואפשר גם שוקולד חום במקום לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 1.08.2024)

יש קצת הבדל בטעם אבל במקרה הזה שני הסוגים מתאימים.
אפשר שוקולד חום

avatar
מוריה (21:19 31.07.2024)

אפרת יקרה,
קודם כל תודה על מתכונים פשוטים ומוצלחים!
רציתי לשאול מה התחליף לאספרסו-עדיין אין לי את המכונת קפה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:03 1.08.2024)

אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

avatar
שיפי (19:00 24.07.2024)

האם יצא טעים עם שוקולד לבן פרווה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:28 25.07.2024)

בגדול שוקולד לבן פרווה פחות טעים מחלבי אבל אני חושבת שעדיין ייצא טעים:)

avatar
יהודית (13:24 25.07.2024)

אני עשיתי עם פרווה ויצא מושלם!!!

avatar
רימה (13:34 23.07.2024)

הי אפרת. לתבנית 22X31 ביצים L כמה לשים 3 או 4? זמן האפייה 40-45 ד? תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:11 24.07.2024)

אפשר לשים 3 ביצים.
ולגבי זמן אפיה – כן

avatar
בת שבע נדיב (19:28 21.07.2024)

ואוווווו!!! איזה מתכון מדהים!!
משתלב מצוין עם ההתמכרות שלנו לקפה!
🙏🙏🙏
אין כמוך ואין כמו האתר המדהים שלך 😘

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 22.07.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
תמר (15:23 21.07.2024)

אפשר גם עם קפה נמס רגיל או מגורען?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:42 21.07.2024)

כן. אפשר להמיס כפית נס קפה (עדיף מגורען) עם חצי כוס מים.

לקריאת כל התגובות