זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית 22X31
מצרכים:
24 עוגיות אוראו כפולות (264 גרם)
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
חבילת שוקולד לבן (100 ג’)
4 כפות גדושות (60 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
לקישוט: 8 עוגיות אוראו כפולות (88 גרם)
*קערית עם 2/3 כוס (160 מ”ל) חלב לטבילת העוגיות.
אופן הכנה:
-מניחים בקערית חצי מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד לבן ומחממים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שהשוקולד הלבן נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה. מניחים את התערובת בצד לקירור.
-מניחים בקערה מיכל וחצי שמנת מתוקה ומקציפים במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, חלב ואת תערובת השוקולד הלבן (לאחר שהצטננה) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (להקצפה מוצלחת- מומלץ להכניס את מיכלי השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה).
-מפרידים את עוגיות האוראו הכפולות לשתי עוגיות בודדות. טובלים כל עוגיה בקערית החלב משני הצדדים ומסדרים בתחתית התבנית באופן אחיד כשהצד של המלית פונה כלפי מעלה. יוצקים מחצית מהקרם על שכבת העוגיות ומיישרים. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של עוגיות- טובלים בחלב ומסדרים מעל שכבת הקרם. יוצקים מעל את המחצית הנוספת של הקרם ומישרים.
-טוחנים 8 עוגיות אוראו כפולות לפירורים דקים ומפזרים מעל העוגה.
-עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני ההגשה).
*עוגת אוראו נשמרת במקרר או במקפיא אם רוצים עוגה במרקם של גלידה.
*סה”כ עוגיות אוראו למתכון – 32 עוגיות כפולות (352 גרם).
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת בישקוטים
טעים מאוד!!!!!!
שמחה שיצא טעים:)
אפשר לוותר על השוקולד הלבן?
לא אוהבת את המתיקות יתר
כן אפשר
יצא מדהים!!
שמחה לשמוע❤️
אפרת שלום, העוגה טעימה מאוד. רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקרם של העוגה הזו כדי לצפות עוגה אחרת?
כן בטח:)
שלום אפרת
אפשר לשים שמנת אחת חלבית ואחת פרווה??
כן
יש לי גם שאלה וגם מחמאה אפרת היקרה !!!! עשיתי מלאא מלא
מתכונים שלך ויואו נהנית !! תודה
השאלה שלי
לי אין מיקרוגל בבית וכשאני מציבה שוקולד לבן על הגז הוא פשוט נהרס לא משנה מה עם שמננת מתוקה או שמן
תני לי טיפ איך להמיס תשוקולד הלבן בגז
יש??
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
לשאלתך, כשאת ממיסה על הגז באיזה כלי את משתמשת? את ממיסה על הלהבה והעוצמה הכי נמוכה?
אפשר גם להמיס בתנור. לחמם אותו מראש ל170 מעלות, לקצוץ את השוקולד ולשים בקערת זכוכית עם השמנת עד שזה נמס ואז להוציא ולערבב.
תודה שענית מהר!!! 🥰
אני ינסה את מה שאמרת
תודה רבה
ושבת שלוםםם
הי אפרת, האם אפשר להכין יומיים מראש ולשים במקפיא ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה? לכמה ילדים מתאים כזה מתכון? תודה רבה שאת פה:)
היי
אפשר, כדאי לשים במקרר כשעתיים לפני ההגשה(:
המתכון מתאים לכ-24 ילדים.
יצא כמו מים מתכון מוזרר לא הוקצף לי שום דבר
היי
האם דייקת בכמויות הקצפת?
גם לי זה קרה. השקולוד הלבן שבר לי את הקצפת
היי
השוקולד לא אמור לשבור את הקצפת אלא אם כן הוא עדיין חם.
אולי לא עשית טוב את המתכון..
שלום אפרת האם אפשר להכין לא חלבי פרווה?
היי,
בגלל שהעוגה מבוססת על מרכיבים חלביים מומלץ להכין עוגה אחרת.
אפשר להשתמש בעוגיות פרווה (כמו ביסקוויטים), שמנת צמחית, שוקולד לבן פרווה וחלב סויה אבל הטעם יהיה שונה.
הי אפרת
כמה זמן העוגה יכולה להישאר בחוץ (בחוץ ממש. בגינה) לפני שאוכלים אותה? אני מפחדת שהיא תתרכך מדי ואי אפשר יהיה לאכול אותה….
היי,
לא מומלץ להשהות את העוגה בטמפ’ שמחוץ לבית יותר משעה-שעתיים(:
הי! הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה טעימה מאד! אהבתי שהיא לא מאד מתוקה….
ממש תודה על האתר! הוא שימושי מאד!
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושאת נהנית מהאתר! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת הכנתי אותה בעבר ויצא מעולה!
הפעם יש לי שמנת להקצפה האם זה בסדר?
ומה דעתך לצפות בנוטלה או שזה יהיה מתוק מדי?
היי ורד,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אין בעיה להשתמש בשמנת להקצפה, מדובר במוצר זהה.
אפשר לצפות בנוטלה אך עדיף בגנאש שוקולד. העוגה תיעשה מתוקה יותר, זה תלוי בטעם האישי שלכם.
אפרת נראה פשוט מעולה!
כיף למצוא מתכונים טעימים:)
תודה
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על השיתוף🌺
יצא נהדר תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת , אם יש לי את האוראו הפרווה הדק וקשה לחתוך אותו האם ניתן להשאיר אותן שלמות ? תודה מראש
היי,
אפשר להשאיר שלמות, אבל אז יש סיכוי רב שהעוגה תתפרק בחיתוך.
ניסיתי אבל זה יוצאה עבה מידי
הכנתי לשבת. יצא טעים😋
תודה לך!
[ממליץ לטחון את האוראו לפני שמפזרים מעל, זה מתפזר בצורה אחידה ונראה מפואר יותר]
נראה מדהים!
תודה על השיתוף😊
תודה על כל המתכונים שתמיד יוצאים מושלמים!
אבל המתכון הזה ממש מתוק סמיך ולא טעים…
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
המתכון הנוכחי מתאים לחובבי המתוק היות ויש בו שמנת מתוקה ועוגיות אוריאו…
אם את פחות מתחברת למתוקים עם קרמים ממליצה לך להכין מתכון אחר, מתוק פחות(:
יצא טעים מאד תודה!!
איזה כיף! תודה שחזרת לשתף😊
הקרם יצא לי עם בועות כאלה ,לא חלק אבל יציב זה טוב?
היי יפית,
אם המוצרים היו טובים ובתוקף ככל הנראה זה נגרם מהקצפת יתר.
אם הקרם יציב זה בסדר(:
יכול להיות בגלל שהשוקולד לא התקרר מספיק והוספתי אותו כשהוא היה חמים קצת?
ועל איזו מהירות להקציף?
כן, זו בהחלט יכולה להיות הסיבה…
יש להקציף על מהירות גבוהה(:
היי אפרת!
קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים,משתמשת באתר של באופן קבוע כבר שנים!
הכנתי את העוגה ובהתחלה הקצפת לא התייצבה לי במשך הרבה מאוד זמן.. ראיתי באחת התגובות שלך להכניס למקפיא ולהוסיף פודינג וזה אכן עזר. מה יכולה להיות הסיבה שמלכתחילה הקצפת לא התייצבה? עשיתי הכל לפני המתכון.. שאלה נוספת אני צריכה את העוגה להיום בערב ואין לי 6 שעות לחכות במקרר, כמה שעות צריך במקפיא?תודה רבה מראש.
היי חוה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
לגבי הקצפת- הרבה פעמים טמפ’ החדר ו/או טמפ’ השמנת המתוקה גורמים לקצפת שלא להתייצב בגלל החום. לכן חשוב להקפיד על הקצפה של שמנת ישר מהמקרר, ובמידה וצריך- ניתן להכניס למקפיא או להוסיף פודינג לסמיכות, כמו שעשית😊
את יכולה לשים את העוגה במקפיא ל3-4 שעות.
תודה רבה ייצא טעים מאוד🥰❤️
נראה מעולה! תודה על השיתוף ויום מקסים🌷
היי אני הכנתי ויצא מדי מושי ומתוק נורא
לא אהבתי כ”כ…
היי הודיה,
מה הכוונה מושי? זו עוגה עם קרם ועוגיות ולכן סביר להניח שזה המרקם שיתקבל.
הכנת עם עוגיות אוראו? היה משהו בתהליך ההכנה שלא הסתדר?
אם לא, גם לא לאהוב זה בסדר 🙂
שבוע נפלא❤️
שלום אפרת,
האם המתכון כמו שהוא מתאים גם לתבנית עגולה בגודל 20 (קפיצית, לא חד פעמית)?
תודה רבה
היי נועה
היא תתאים, אולי מבחינת העוגיות יצא שתשתמשי בפחות.
תודה רבה ! מאד אוהבת את המתכונים שלך! וכבונוס את גם מקסימה אמיתית ואדיבה! תענוג של אתר…
❤️
הי אפרת!
מה הכמויות לתבנית עגולה בקוטר 26?
תודה 🙂
היי שיר,
הכמויות לתבנית עגולה 26:
תחתית:
38 עוגיות אוראו מפוררות (420 גרם)
125 גרם חמאה
בין רבע לשליש כוס חלב
-ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים עם הפירורים. מהדקים לתחתית.
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
כוס ורבע חלב קר
22 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות (ניתן לשבור עם הידיים ואפשר לוותר אם רוצים קרם חלק)
*מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף.
להכניס את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי.
לשכבת הציפוי:
3/4 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
*להמיס במיקרוגל מספר שניות, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
שבת שלום❤️
האם אפשר לוותר על השוקולד הלבן?
אפשר לוותר.
נשמע מעולה, נראה מגרה, הולכת להכין!!😋
שאלה קטנה, אם הבנתי נכון בכל שכבה צריכות להיות 12 עוגיות כפולות וכשחוצים אותן יש 24 עוגיות בודדות..
באיזה תבנית אני צריכה להשתמש בשביל להצליח להכניס 24 עוגיות בודדות?
(ניסיתי להסתכל בתמונות שלך של אופן ההכנה אך גם שם נראה שיש 15 עוגיות בודדות בכל שכבה..)
התבנית שאני השתמשתי בה קטנה יותר אבל תשימי כמה עוגיות שנכנסות, זה לא קריטי.
מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 31X22.
אפרת יקרה, תודה רבה על מתכון מצויין!! מהיר וטעים!! בלי הרבה השקעה יצאה עוגה יפיפיה.
מצרפת תמונה של העוגה:)
מהמם 😍
שמחה לשמוע 🙂
תודה עמליה
הי, לא באלי שהבסיס יהיה עוגיות שלמות, איך אני יכולה לעשות בסיס של עוגיות אוראו מרוסקות אבל שהעוגה תצא יציבה וכשאני יחתוך הבסיס יחתך בשלמותו ולא ישבר.
נ.ב. אני ממש נהנת מהאתר מכינה ממנו הרבה דברים…
תודה.
אפשר לטחון כ-16 עוגיות אוראו (כפולות) ולערבב עם 60 גרם חמאה מומסת.
חשוב להדק היטב לתחתית.
לדעתי בגלל שזה הקצפה עם שוקולד, הכלל שהקצף עומד לא תכף פה, למה אני הקצפתי וחיכתי שזה יעמוד ולא ישפך ואז מה שקרה שהקצף נשבר ונהיה גושי שוקולד לבן, באינסטיג של התאבדות שפכתי את זה לעוגה, וזה היה נורא, וזה גרם לי עוגמת נפש, אחר כך עשיתי שוב, ולא חיכתי שזה יעמוד אלא אחרי 3 4 דקות הפסקתי, ולתדהמתי אני מגלה ש’זה קורה’ אחרי כמה דקות, זאת אומרת: שהקצף ‘נעמד’ רק אחרי שנותנים לו מנוחה של דקה שתיים, וזה מצריך אינדקציה לדעת מתי להפסיק להקציף כי זה דבר שאי אפשר לדעת אותו מראש !!!
תודה שחזרת לשתף 🙂
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
4-5 ימים. יש לעטוף היטב.
היי,
כבר דקות ארוכות שאני מנסה להפריד את העוגיות והן נשברות לי. מה אפשר לעשות?
תשתמשי בסכין כדי להפריד אותן. כאילו תחתכי אותן באמצע.
תודה אפרת,
אני והבת שלי וויתרנו,
ניסינו לפורר ולהוסיף מעט חלב אבל גם לא הלך. פעם הבאה
אוי חבל 😐
אולי תמצאו מתכון אחר להכין עם האוראו המפוררים. תרשמי בחיפוש שבאתר “אוראו”.
היי,
אם מקפיאים את העוגה אז מה הטקסטורה שלה? משמשת כעוגת גלידה אבל מה המרקם?
המרקם דומה לגלידה.
אפשר לסדר את העוגיות אחר כך בצורתם, במילא העוגיות אח\”כ לא שורדות, אבל עם סכין זה באמת חוסך חצי מהבעיה
אפשר להשתמש בעוגיות אוראו דקות במקום להפריד את העוגיות אוראו הרגילות.
היי, אני גרה באיטליה ואין פה פודינג. יש אפשרות להכין את זה ללא הפודינג?
תכיני בלי הפודינג.
אפרת שבוע טוב!
הכנתי בגירסה פרווה עם שוקולד מריר, ריצ׳ וחלב סויה. יצא מעולה ומפנק ממש!!! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי ושבוע טוב!
שלום אפרת,
דבר ראשון אחלה עוגה מחכה כבר לחג לאכול ממנה.
דבר נוסף, אם אני רוצה מחר לקחת את העוגה עם נסיעה של שעתיים בערך, האם אפשר להקפיא את העוגה ולאחר מכן לשמור במקרר.
האם לא יקרה לעוגה כלום אם היא תוקפא ותפשיר.
תודה וחג שמח 😆😄
נראה מהמם 😍
אין בעיה להקפיא ולהפשיר.
חג שמח!
היי אפרת,
1) אפשר עם אוראו פרווה?
2) את השמנת עם השוקולד לבן המומס להוסיף ולהקציף או לערבב בתנועת קיפול?
היי תמיר,
1. כן אפשר.
2. להוסיף ולהקציף.
תודה רבה! יצא נהדר, אך אינה יצאה גבוהה כמו אצלך בתמונה. מדוע זה?
מצרף תמונות 🙂
התמונה לא צורפה. אולי כי היא מעל 8 MB?
באיזה תבנית הכנת?
אני תמיד עושה עוגה זאת ליום הולדת של ילדים.תודה רבה על מתכון.כבר 3 שנים ברצף מאז שבתי מצאה
בכבוד רב
אלה
שמחה לשמוע!
תודה אלה 🙂
הי ,
מתכון מעולה , הכנתי עם אוראו ללא גלוטן וכיון שלא היו מספיק עוגיות גרדתי שוקולד חלב מעל
כולם התלהבו .
תודה ןחג שמח
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף
הקצפת לא עולה לי
מה עושים??
תכניסי את הקצפת עם הקערה למקפיא למשך כ-15 דקות ואז תוציאי, תוסיפי 2 כפות פודינג וניל ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
עוגה פצצצצצצצצצצהההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
נראה מעולה! הייתי רוצה את השכבת הבסיס להכין כמו בצק פריך, לטחון את העוגיות ולערבב עם חמאה מומסת.. מה דעת?
אפשר.
היי,
האם אפשרי להכין בתבנית אינגליש קייק?
אם כן, הכמויות אותן כמויות?
הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. אם את רוצה להכין בתבנית אינגליש אחת אז תכיני מחצית מהכמויות.
הי אני מתכננת להכין אותה עם בתי. יש שיטה לפשט את ההפרדה של העוגיה? שאלה נוספת- את 8 העוגיות לקישוט מגרדים עם המיחוי?
תודה, קרן
היי קרן,
בדר”כ ניתן להפריד את העוגיות די בקלות. אם הן דבוקות מידי אפשר לחתוך אותן באמצע עם סכין.
את העוגיות לקישוט יש לרסק לחתיכות קטנות. אפשר לשים בשקית ולדפוק עם מערוך או משהו כבד או לטחון במעבד מזון.
עוגה נהדרת! כולם נהנו ורצו עוד..
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
היי האם מוגזם לדעתך להוסיף שכבת ציפוי משוקולד מריר וחלב?
זה יכול להיות טעים 🙂
הכנתי את העוגה וברוך ה’ היא יצאה טעימה בטירוףף! כל מי שטעם אהב ממש.
תודה רבה 💜
שמחה לשמוע 🙂
תודה אבישג
היי לגבי הקפצת.
האם אני יכולה להקציף אתזה עכשיו ולשים את הקפצת במקרר לכמה שעות ואז להכין את העוגה?
כן.
האם אפשר להחליף את החלב בחלב צמחי אורז/סויה/ שקדים?
אפשר בחלב סויה קר.
אחת העוגות המושלמות!!!
חג שמח 🙂
תודה רותם וחג שמח 🌺
אחת המתכונים הלא פשוטים שעשיתי בחיי ואנינאופה הרבה.
הקצף נשבר לי בפעם הראשונה אך לא ויתרתי ועשיתי שוב, בפעם השנייה הוא יצא לא הומוגני. כל ההליך של הפרדת הביסקויטים לא הקל מקווה שלפחות ייצא טעים ….
יש ברשת מתכונים קלים ומדהימים לעןגת אוראו
בורי אני לא התחברתי
היי מיכל,
מצטערת שהתאכזבת.
אני עדיין חושבת שהמתכון יחסית פשוט.
אם הקצף נשבר היתה בעיה בהקצפה וזה לא קשור ספציפית למתכון הזה.
אני מאמינה שכשתטעמי תחשבי אחרת. אשמח אפילו לעדכון.
חג שמח
סליחה מיכל שאני לא מסכימה איתך. אני בת 12 ומכינה את העוגה הזאת בקביעות. היא קלה והכי טעימה.
גם לי הקצפת התפרקה בפעם הראשונה זה בגלל השוקולד הלבן, הבנתי את זה מהר מאוד והוספתי אותו בתנועת קיפול בפעם השניה וזה יצא מושלם!!!
מעולה 🙂
היי, מתישהו עשיתי מתכון אחר של עוגת גבינה אוראו ושם גם מערבבים חתיכות של אוראו שבור בתוך הקרם הלבן עצמו. זכור לי שזה היה ממש טעים. האם זה מתאים לעשות כך גם במתכון הזה או מיותר?
כן.
הייי האם אפשר להוסיף גבינה לבנה לקרם שיהיה סוג של עוגת גבינה?
כן, אפשר להוסיף לקרם שהתקבל עד 250 גרם גבינה לבנה. הגבינה מפחיתה את המתיקות של הקרם לכן אם לטעמך הוא לא מספיק מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
הקצפת נשברה לי מה עושים??
ולמה זה קרה?
היי נירית,
אולי הקצפת יותר מידי?
יש כאלה שאומרים שאפשר לחמם את הקצפת בסיר על אש נמוכה, להכניס לכמה שעות למקרר ולהקציף שוב. חייבת שלציין שלא ניסיתי.
אפשר עם עוגיות לוטוס במקום אוראו?
כן, אפשר.
שלום. תודה על המתכון. אפשר בבקשה מתכון לשתי עוגות אינגליש קייק ללא שוקולד לבן?
תודה
היי אסתר, הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק.
את יכולה לוותר על השוקולד הלבן.
היי אפרת,
קודם כל הכנתי את העוגה עם עוגיות אוריאו ללא גלוטן, יצא מושלם!
היעד הבא- בשביל סבתא שלי, עוגה ללא סוכר 🙂
רציתי להחליף את הפודינג ווניל בקורנפלור עם סוכרזית, חושבת שזה יכול להצליח?
אם כן, כמה שקיות סוכרזית צריך לשים על 4 כפות קורנפלור?
תודה רבה!
עידית
היי עידית,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני לא בטוחה שזה ייצא טעים עם קורנפלור, עדיף לוותר ולא לשים שום דבר במקום הפודינג. מקסימום הקרם ייצא קצת פחות יציב אבל זה לא כזה נורא.
לגבי הטעם אפשר להוסיף לקרם חצי כפית תמצית וניל.
היי
אפשר לפורר את כל השכבות? גם אלה שבפנים והאם זאת אותה כמות של עוגיות?
תודה 🙂
אפשר באותה כמות אבל העוגה תצא פחות יציבה כי כשהעוגיות שלמות הן מחזיקות אותה.
אם את מקפיאה את העוגה אז אין בעיה.
רוצה להכין בתבנית בצורת לב 28 סמ על 30 סמ בערך, האם אותה כמות מצרכים?
לדעתי יהיה כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5, הכוונה 3 מיכלי שמנת, 150 גרם שוקולד לבן וכו’.
תודה על המתכון,
העוגה מטורפת!! נטרפה בשניה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה רחל 🙂
הכנתי ליומולדת של הבת שלי! האורחים עפו על העוגה והיא חוסלה במהירות! תודההה
איזה כיף לשמוע!
תודה אריאלה 🙂
אני משתמש בתבנית 28.5×19.1 אם זה משנה את כמות המצרכים לעוגה?
היי מתן,
הכמויות במתכון אמורות להתאים.
היי יש תחליף לשוקולד הלבן?
אפשר להכין גם בלי השוקולד הלבן.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה אבל עם שכבה אחת של אוראו?
בעייתי?
כמובן שהקפאת אותי…
אין שום בעיה 🙂
היי, העוגה נשמעת ונראית מעולה.
אני מתכוונת להכין אותה היום ועל כן אשמח למספר הבהרות:
1. האם העוגה תחתך בצורה שווה או שזה בעייתי בגלל האוריאו?
2. האם ניתן להכין בתבנית חד פעמית מרובעת סטנדרטית? אם כן, האם יש צורך בכמות נוספת.
תודה רבה על העזרה.
היי מורן,
1. העוגה נחתכת באופן די שווה. כדי שהעוגה תהיה יותר יציבה מומלץ להכניס אותה למקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.
2. אפשר להכין בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 21X32. אם התכוונת לתבנית מלבנית הגדולה יותר בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5, הכוונה 3 מיכלי שמנת, 150 גרם שוקולד לבן וכו’
היי אפרת 🙂
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה !! קצרה מחמאות בלי סוף ! תודה רבה לך!
יש לי שאלה בבקשה-
האם אפשר להכין אותו הדבר רק בכוסות אישיות?
כלומר- לתחתית לשים פירורי אוראו,מעל את המילוי ושוב פירורים מלמעלה?
אם כן- האם צריך להוסיף חמאה מומסת לפירורים ? או כמו שהם? ואם כן- אז כמה חמאה לכמה עוגיות לדעתך?
זה נשמע לך?
היי הדר,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
אפשר להכין בכוסות אישיות- פירורים, מילוי ופירורים.
לא חובה לשים חמאה מומסת לפירורים כי גם ככה טוחנים אותם עם הקרם שבאמצע והוא די עושה את העבודה.
הי נראה מעולה ומכינה ליום ההולדת של הבן שלי 🙂
השאלה שלי- לאחר שמפרידים את שני חלקי העוגיה ומשתמשים בחלק עם המילוי- האם משתמשים בחלקה השני, “הנקי” של העוגיה בשכבה שמעל הקרם, או ששוב בעוגיות (חדשות) להן דבוק המילוי (וכך יוצא שאין שימוש בחלק “הנקי” של העוגיה).
היי מיכל,
משתמשים בכל חלקי העוגיה, עם מילוי ובלי מילוי.
שיהיה המון מזל טוב 🙂
הי חלפה שנה וחתן השמחה דרש שוב את העוגה☺. חייבת להחמיא -עוגה מופלאה שנטרפה (פרט לשלב הפרדת העוגיה שעלול להיות מתסכל..). תודה!
תודה מיכל 🌺
הכנתי את העוגה לארוחת שישי אצל המשפחה והיא חוסלה! טעימה מאד, כולם נהנו
תודה אדוה, שמחה לשמוע 🙂
היי האם ניתן לשים שוקולד חלב במקום לבן? או שהצבע החום לא ישתלב?
היי אורנה,
אם את שמה שוקולד חלב אז כדאי לשים אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (במקום הוניל) או לשים פודינג וניל ולהוסיף 1-2 כפות אבקת קקאו לחיזוק הצבע והטעם.
יצא מעולה אוצה לומר לך תודה על המתכון המדהים!
פשוט וקל להכנה קיבלתי ים מחמאות
תודה טל, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
איך ניתן להפוך את העוגה לפרווה?
היי סיון,
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ולהשתמש בשוקולד לבן פרווה. במקום החלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה או חלב קוקוס (או אפשרות אחרונה- שליש כוס מים קרים).
לגבי עוגיות האוראו – רשום על האריזה שהעוגיות חלביות. אפשר להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד.
במקום חלב לטבילת הביסקוויטים אפשר לטבול בחלב סויה או בחצי כפית נס קפה מעורבבת עם שני שליש כוס מים.
שנה טובה 🙂
בתחילת המתכון כתוב “מניחים בקערית חצי מיכל שמנה מתוקה וקוביות שוקולד לבן…” רציתי לשאול כמה קוביות של שוקולד לבן צריך לשים בקערית?
היי שי,
הכמויות רשומות במצרכים. 100 גרם שוקולד לבן.
הכנתי את העוגה ועשיתי שכבה וניל שוקולד יצא מעולה 🙂 תודה רבה
תודה הילה, שמחה שיצא טעים 🙂
הקרם לא יצא לי טוב. ☹️
הקצפתי את השמנת המתוקה בלבד ויצא לי קצפת לא חלקה.. חשבתי שיהיה בסדר. את השוקולד הלבן והשמנת הרתחתי על הגז, על אש נמוכה. וכשזה יתקרר מעט, הוספתי לקצפת יחד עם שאר המרכיבים. חשבתי שזה יסתדר אבל הקרם ניהיה יותר גרוע. יצא קרם מיימי כזה.. כאילו השומן של השוקולד הלבן לא התערבבו כמו שצריך עם הקצפת. הקרם היה חלקיקים קטנים לבנים.. בקיצור משהו שם ממש נדפק.
אשמח לעצה מה לעשות פעם הבאה. אבל הטעם היה מצוין 😛
היי שירן,
אם הקצפת את השמנת לבד והיא יצאה לא חלקה אז יכול להיות שהיתה בעיה עם השמנת.
מה הכוונה לא חלקה? היו בה גושים?
היי הכנתי את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית בדקתי גם לפני עם מטר את הגודל לראות שאני עושה בתבנית מטעימה ומשום מה הקרם לא הספיק לי לשתי שכבות ויצאה נמוכה
היי אדווה,
מדדת את התבנית מהחלק העליון? מה המידות של התבנית שהשתמשת בה?
היי, אם יש לי חבילה אחת של שמנת מתוקה וחבילה אחת של קצפת צמחית- אפשר לערבב? פשוט חם מדי כדי לצאת עכשיו למכולת.. והעוגה נראית ככ מדהימה שאני חייבת להכין!
תודה על כל המתכונים, אני חולה על האתר שלך
בחום הזה אני אגיד לך לא? 😉 אפשר, אין בעיה.
היי אפרת
העוגה נראת נהדר, אך אני מאוד אוהב עוגיות אוריאו שמצופות בשוקולד חלב, האם אפשר להחליף ביניהם?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
היי,
יש לי עוגיות אוראו קטנות יותר ודקות יותר זה בסדר לעשות איתם?
הם לא בגודל הסתנדרתי
כן, אין בעיה.
קראתי את כל התגובות ולא הבנתי. בכדי שהקצפת תצא יציבה.לשים במקפיא 10 דקות את השמנת והקערה? או אחרי שהקצפתי
את השמנת המתוקה המוקצפת במקפיא ואז להוסיף את הוניל וכו?תודה
בשבועות הכנתי את עוגת האוראו של קרין גורן ונחלתי אכזבה .שם את האוראו השאירה שלמים למטה היה קשה לחתוך והתאכזבתי. חבל שלא ידעתי שיש לך מתכון לזה. הולכת לנסות השבוע.האם היא נחתכת יציב?תודה
היי ענתי,
לגבי הקצפת, אעשה לך סדר 🙂
-את מיכל הקצפת והקערה יש לשים במקפיא 10 דקות לפני ההקצפה.
-אם במקרה את מקציפה והקצפת נותרת רכה ולא יציבה מומלץ להכניס את הקצפת עם הקערה למקפיא למשך 15 דקות ואז להוציא ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
אם רוצים שהעוגה תחתך באופן יציב מומלץ להכניס אותה למקפיא כשעה לפני ההגשה. אגב, זאת עוגה שטעימה גם כעוגת גלידה.
בהצלחה 😉
תודה רבה.
לא סתם היה קשה להיכנס לאתר שלך בערב שבועות. הכנתי את העוגה הנ”ל כעוגת גלידה וקיבלתי מחמאות.
מתנצלת על אי נוחות הגלישה באותו יום, היה עומס לא צפוי.
שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
היי אפרת, העוגה נראית מדהימה! רוצה להכין כעוגת גלידה לשבועות בע”ה, אפשר להשתמש גם בעוגיות סנדוויץ’ רגילות (ישראליות) במקום אוראו? ואפשר להגיש ישר מהמקפיא או שכדאי להוציא מהמקפיא כמה דקות קודם? זה גם פעם ראשונה שאקציף ביצים! איפה אמצא באתר טיפים על הקצפה נכונה? תודה רבה 🙂
התכוונתי כמובן להקצפת שמנת מתוקה 🙂
היי אודליה,
אפשר להשתמש בעוגיות סנדוויץ רגילות.
כדאי להוציא מהמקפיא לשיש 15-20 דקות לפני ההגשה.
מצורף לינק לטיפים להקצפה נכונה.
בהצלחה 🙂
תודה רבה! אחזור בע”ה לעדכן 🙂 מנסה לאסוף מתכונים לשבת/שבועות – נורא קשה, יש כל כך הרבה מתכונים מעולים שקשה להחליט!
שלום.תודה על המתכון.. הקצפת לא יצאה לי טוב. נראה כמו גוטג מקולקל כזה.. את יודעת אולי למה?
היי אסתי,
זה אומר שמשהו במרכיבים לא היה טוב או שהקצפת יותר מידי עד שהקצפת נשברה.
שלום לך
למה את מתכוונת בעוגיות אוריו *כפולות*? לעוגיות עם קרם כפול?
כן, עוגיית אוראו אחת מורכבת מ-2 עוגיות שבאמצע יש קרם.
אז עוגיות אוראו רגילות. יש גם עוגיות עם קרם כפול:)
אם אני מכינה יום לפני את העוגה ומכניסה למקרר, מתי ולכמה זמן את ממליצה להכניסה למקפיא כדי שבהגשה העוגה תהיה נוחה לחיתוך + כמה זמן לפני ההגשה להוציאה מהמקפיא?
נ.ב.,
תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים. אני נעזרת המון באתר שלך.
מומלץ להכניס את העוגה למקפיא כשעה לפני ההגשה. אחר כך אפשר להגיש ישירות מהמקפיא (בשעה אחת העוגה לא אמורה לקפוא לגמרי).
שבת שלום 🙂
תודה לך על התשובה!
שאלה אחרונה:)
יש לי תבנית זכוכית עגולה קוטר 25 ס”מ גובה 5 ס”מ. האם היא תתאים לכמות שבמתכון? אם לא, איזו תבנית תתאים?
היי,
למתכון מתאימה תבנית פיירקס מלבנית בסביבות גודל 20X30.
את יכולה להכין בתבנית שציינת אבל לדעתי יכול להיות שיישאר לך קצת עודף. אם כן, אפשר פשוט לשים בכמה כוסות הגשה אישיות/תבניות מאפינס בודדות.
יצא מושלם וטעים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון!
כמה זמן עבודה זה?
היי,
הקצפת הקרם לוקחת בסביבות 3-5 דקות. סידור העוגה בסביבות 10 דקות.
היי, ראיתי שאין סוכר במתכון… האם העוגה יוצאת מספיק מתוקה? כנל לגבי העוגת ביסקוויטים וריבת חלב…
היי בת אל,
יש מתיקות בשמנת המתוקה ובאינסטנט פודינג וניל. גם העוגיות מתוקות אז אין בעיה.
עשיתי אותה כעוגת יומהולדת (בצורת כלב), והתעלפו על העוגה!!!
שמחה שכולם נהנו 🙂
למרות שהקצפת לא צלחה לי,( הקצפתי יותר מדי) יצא טעים מאוד!!! הייתה קשה לחיתוך(התפרקה קצת), לדעתי בגלל הקצפת…אבל כמה טעימה !!! וקלה להכנה!!
תודה רבה יקירה!
שמחה שיצא טעים 🙂
פעם הבאה אפשר להכניס את העוגה למקפיא כשעה לפני ההגשה ואז החיתוך יהיה קל יותר.
תודה יקירה ושבוע נפלא!
היי
כשרשום לחמם קוביות שוקולד הכוונה היא לחפיסה שלמה?
כן, הכוונה היא ל100 גרם.
אני לא גרה בארץ ואין לי אינסטנט פודינג כאן באף מקום. במה אני יכולה להשתמש כתחליף כדי שהעוגה תצא יציבה ?
היי סיון,
ראי תשובתי לשאלתך במתכון – עוגת גבינה ונוטלה.
היי אפרת,
רציתי לישאול האם צריך ליטבול את העוגיות בחלב כדי שיתרככו?
תודה רבה.
כן, לטבול בחלב משני הצדדים.
אם אני אשתמש בשמנת אחת צמחית ואחת חלבית ביחד זה בסדר? זה פשוט כל מה שיש לי בבית 😐
כן עדי, אין בעיה.
שלום רב,
העוגה נראית מדהים, אביא מחר לחמותי… רק תיקון קטן ברשותך- 24 עוגיות ועוד 8 עוגיות זה 32, לא 30…
נכון! תוקן.
תודה ושבת שלום 🙂
לא, הפוך התבנית קטנה מידי ביחס לכמויות של החומרים לפי דעתי.. אני לא עושה בתבנית חד פעמי עגולה אני עושה בתבנית קפיצית 24.. אז זה בסדר לעשות בתבנית 24 הקפיצית?
אני מניחה שזה בסדר. דווקא תבנית קפיצית היא קצת יותר גדולה מתבנית חד פעמית.
אי אפשר לעשות את העוגה בתבנית עגולה 26 כי 24 זה ניראלי קטן מידי למתכון
התבנית נראית לך קטנה מידי או שהכמות קטנה ביחס לתבנית?
אם זאת תבנית בקוטר 24 חד פעמית, הכמות אמורה להספיק כי היא שווה מבחינת נפח לתבנית בגודל 21X31. יכול להיות שמספר העוגיות בתחתית יהיה שונה אבל מבחינת הנפח והגובה, זה צריך להיות בסדר.
שלום! העוגה נראת ממש טעימה! רציתי לדעת איזה עוד גודל של תבנית אפשר לעשות אותה? אפשר בעגולה בגודל 26/28
היי דורין,
הכמות מתאימה גם לתבנית עגולה 24.
אני רוצה להכין את העוגה כך שתתאים לרגישים ללקטוז. את השמנת המתוקה והחלב אחליף בקצפת צמחית וחלב סויה, אבל מה לעשות עם השוקולד הלבן? צמקאו לבן/נטיפי שוקולד לבן יעבדו, או שכבר לוותר לגמרי?
היי מרב,
שוקולד לבן שהוא פרווה הוא פחות טעים ולכן אני חושבת שעדיף לוותר על השוקולד הלבן. אם תמצאי אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן את יכולה להשתמש בו במקום הוניל.
יום נפלא 🙂
תודה רבה! אני אחפש אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן או מקסימום אוותר.
שאלה נוספת – האם חלב שקדים או חלב אורז יתאימו כאן?
מבין שניהם הייתי הולכת על חלב שקדים.
בכל אופן, הכי בטוח זה חלב סויה 🙂
לצערי חלב סויה לא יעבוד, מסתבר שיש גם רגישים לסויה בקהל…
שוב תודה על המענה המהיר והמתכונים השווה 🙂
אז לכי על חלב שקדים רק מומלץ לקרר אותו במקרר לפני השימוש.
בהצלחה 🙂
להוסיף שכבה של ממרח ריבת חלב יהיה מוגזם או נכון במקרה של העוגה הזאת?
היי ירדנה,
לדעתי פחות מומלץ בעוגה הזאת.
אפשר להחליף את השמנת מתוקה בקצפת צמחית?
כן, אפשר.
מתכון מוצלח מאוד. פשוט וטעים
תודה יוני 🙂
ניסיתי ויצא מעולה!
האורחים התפעלו…
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מור וחג שמח
הי,
האם אפשר להשתמש בשמנת אחת וב500 גרם גבינה? מנסה להפוך את העוגה לקצת פחות משמינה..
היי שירי,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעוגה תהיה פחות יציבה אלא אם כן את מקפיאה אותה. ממליצה לטעום את הקרם ואם חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר.
שבת שלום 🙂
היי , העוגה לא מתוקה מדי ??
ניתן לוותר על השוקולד הלבן ?
היי מזל,
לטעמי היא לא מאוד מתוקה.
בכל מקרה לוותר על השוקולד הלבן.
יום נפלא 🙂
היי, אפשר להשתמש גם בתבנית 24 עגולה?
כן ענבר, אפשר.
שנה טובה 🙂
היי. אני סטודנטית ואין לי דרך לטחון את העוגיות פה במעונות. יש לך רעיון אחר בשבילי?
היי מלכה,
את יכולה לשים אותן בתוך שקית כפולה ולמעוך לפירורים בעזרת מערוך או משהו כבד.
היי אם מכניסים למקפיא בסיום, זה מקצר את זמן ההמתנה? אם כן מה הזמן המינימלי?
תודה מראש!
היי שרון,
המקפיא אמור לזרז את התהליך. כדאי להשאיר במקפיא בסביבות 3-4 שעות לפני ההגשה.
מה קרה עם התערובת יצאה צהובה מידי ? איך לתקן את זה?
היי לינוי,
מה גרם לה להיות צהובה? לדעתי רק אם תקציפי מיכל שמנת נוסף עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותערבבי זה יפחית את הצהבהבות אבל גם אז לא לגמרי.
אני רוצה להוסיף שמנת חמוצה לסיפור..נראה לך שזה ילך?
אפשר להוסיף מיכל שמנת חמוצה, זה יכול לאזן את המתיקות. אם את אוהבת מתוק כדאי להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
שבת שלום 🙂
היי,
ראשית אפרגן שוב לאתר המושלם שלך!!
הכל כ״כ טעים ואיכותי, ואני תמיד תמיד מכינה מפה וכולם כבר
בטוחים שקונדטוריה זה היעד שלי 🙂 תודה!!
זה תרפייה כ״כ מספקת ומהנה האפייה!!
אני מתעניינת בעוגה הנ״ל, או בעוגת טריקולד או בעוגת גבינה ונוטלה אבל – רוצה למעלה לעשות רישום ליומולדת – באיזה עוגה לדעתך זה הכי יתאפשר וכיצד לעשות.
תודה מראש ושבת מבורכת ושקטה בע״ה
תודה לינדה, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
בכל אחת מהעוגה שציינת אפשר לעשות כיתוב (בעוגה הזאת אפשר לעשות כיתוב במקום פירורי העוגיות).
בהצלחה ומזל טוב!
שלום, איך עושים כיתוב אכיל שיצא טוב על העוגה?
תודה
היי אילן,
אפשר להכין כיתוב על הקרם עצמו (יש לוותר על פירורי העוגיות בחלק העליון).
את הכיתוב אפשר להכין עם ממרח שוקולד. אם הממרח קשה או מוצק מידי אפשר להניח כ-2 כפות ממרח בקערית ולהמיס במיקרוגל כ-5 שניות בודדות ולערבב. לאחר מכן לשים בשקית זילוף או שקית אוכל רגילה, לגזור את הפינה ולכתוב מה שרוצים.
אפשרות נוספת היא להמיס במיקרוגל במשך כ 15-20 שניות: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים, לערבב לתערובת חלקה ובאותו אופן לכתוב על העוגה.
יום מקסים 🙂
איך להפוך את הבלילה ליותר מיוצבת כי היא ממש דלילה והקצפתי וזה לא עזר
היי רחל,
ממליצה להכניס את הקערה למקפיא למשך 15-20 דקות עד שהתערובת נעשית ממש קרה (רק חשוב לוודא שהיא לא קופאת), אח”כ להוציא ולהוסיף כ-3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל ולהמשיך להקציף על המהירות הגבוהה ביותר.
אפשר להגיש אחרי יומיים או שיהיה לזה טעם לוואי?
אין בעיה גפן, העוגה נשמרת 5-6 ימים.
היי
מה קורה אם הוספתי לקצפת עוד 1/2 חב’ שוקולד מומס עם מעט חלב הכנסתי למקפיא ל10 דק’ ואח”כ בערבוב “נשברה” לי הקצפת. כרגע היא במרקם קוטג’.
אפשרי למרוח על העוגה או לעשות חדשה?
היי שרית,
הקצפת מיועדת לכל העוגה או רק לחלק העליון?
אם לחלק העליון,את יכולה להשתמש בה.
אם זאת הקצפת של כל העוגה אז חשוב שהיא תהיה יציבה אחרת העוגה לא תחזיק מעמד.
בכל מקרה, אם תחליטי להשתמש בקצפת כדאי להכניס את העוגה למקפיא.
רק לתחתית?
היי
במתכון שנתת לנעה יש אפשרות להחליף את האוראו בפתי בר?
כן דני, אפשר.
היי אני רוצה להכין עוגת אוראו בסגנון של העוגת קרמבו שלך.. לא שכבות… יש לך רעיון בשבילי?
היי נועה,
הכוונה לתחתית עוגיות, קרם וציפוי שוקולד? אם כן, מצורף מתכון לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30:
תחתית:
30 עוגיות אוראו מפוררות (330 גרם)
100 גרם חמאה
רבע כוס חלב
-ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים עם הפירורים. מהדקים לתחתית.
לשכבת הקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב קר
15 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות (ניתן לשבור עם הידיים ואפשר לוותר אם רוצים קרם חלק)
*מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף.
להכניס את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי.
לשכבת הציפוי:
חצי מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
*להמיס במיקרוגל מספר שניות, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
בהצלחה 🙂
היי שבוע טוב הכנתי יצא פצצה!! הכנתי כמעט כמו שאמרת לי יצא מדהים את חייבת להוסיף את זה למתכונים!!
היי נעה,
אני ממש שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב
הי, האתר שלך מדהים. הכל כל כך מצליח….תענוג!
אני רוצה להכין את המתכון שכתבת בתגובה.
.האם אפשר בתבנית 26 (אין לי 24 ואני רוצה עוגה עגולה)
תודה,
לימור
היי לימור,
הכמויות לתבנית עגולה 26:
תחתית:
38 עוגיות אוראו מפוררות (420 גרם)
125 גרם חמאה
בין רבע לשליש כוס חלב
-ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים עם הפירורים. מהדקים לתחתית.
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
כוס ורבע חלב קר
22 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות (ניתן לשבור עם הידיים ואפשר לוותר אם רוצים קרם חלק)
*מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה. מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף.
להכניס את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי.
לשכבת הציפוי:
3/4 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
*להמיס במיקרוגל מספר שניות, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
שבוע טוב!
מתכון מושלם!!!
רציתי להגיד שרק לאחרונה התחלתי להכין עוגות וכל העוגות שעשיתי היו רגילות ופשוטות והן גם לא יצאו כמו שרציתי, העוגה הזאת פשוט פצצה מתקתקת וקיבלתי מחמאות מכל בני הבית… הם אמרו שהיא מאוד מזכירה את הגלידה של בן & ג’רי. בכללי גם אני לא סובלת אוראו אבל בעוגה זה בא טוב מאוד יצא בטעות שהכנתי אותה עם שוקולד חלב אבל היא יצאה טעימה בכל זאת, שבת הבאה אני מתכוונת להכין אותה עם שוקולד לבן ואני כבר מחכה לטעום אותה!
תודה לכם ❤
היי הודיה,
אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
לא אוהבת להכין עוגות בדרך כלל אבל העוגה הזו קלה להכנה וטעימה בטירוף. הכנתי למשפחתי ונגמרה תוך רגע… מתכון מצויין!
תודה אביה, אני שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
אם קניתי את התבנית והגודל המתאים אבל לא בזכוכית והעוגיות לא יצאו צמודות אלה עם רווח תהיה בעיה עם העוגה?
היי תהל,
זה לא נורא. העוגה תהיה טעימה בכל מקרה 🙂
יש לי בבית יוגורטים של “ביו” (יודעת מה זה?) שאין לי מה לעשות איתם, יש אפשרות להכניס אותם לקצפת, או שיש לך אולי מתכון של קצפת בשבילי שיש שם כזה יוגורט?
תודה רבה ול”ג בעומר כיף!!!
היי דבורי,
את יכולה להוסיף את הביו לקצפת במקום החלב (במתכון הזה). יש גם את מתכון עוגת הגבינה עם הפירורים ששם את יכולה להוסיף את הביו במקום חצי מכמות הגבינה.
חוץ מזה את יכולה להשתמש ביוגורט להכנת מאפים כמו מאפינס פיצה, לחמניות ללא שמרים, פיצה ללא שמרים.
את יכולה להכין גם ארטיק בריא מפירות ויוגורט (אגב אם אין לך תבנית מיוחדת לארטיקים את יכולה לשים בכוסות חד פעמיות או להקפיא את הפירות ולאחר שהם קפואים לטחון אותם עם היוגורט עד למרקם של גלידה).
בהצלחה במה שתבחרי 😉
וואי, אין עליך, אני באמת איישם כמה מהעצות שנתת.
העוגה יצאה לא יציבה בכלל 4 כפות פודינג לא מספיק.
היי היבה,
העוגה לא אמורה לצאת מאוד יציבה. חשוב להקציף לקצפת יציבה ויחסית קשה.
אם רוצים שהיא תחתך בצורה ישרה אפשר להקפיא אותה ולהוציא החוצה 10-15 דקות לפני ההגשה.
יום נפלא
יש סיבה שלא משתמשים בכל האינסטנט?
היי עדן,
4 כפות גדושות יוצא כמעט חבילה שלמה של 80 גרם לכן אין בעיה להשתמש כבר בכל החבילה 🙂
תודה רבה .לא מפסיקה ללמוד מושגים חדשים גם על עוגיות חח
למה זה נראה שבחלק מהעוגיות אין את המלית שלהן זה בכוונה?
כשאת מפרידה את העוגיה לשתיים מלית הקרם דבוקה בדר”כ רק לעוגיה אחת.
היי מה הכוונה לעוגיות כפולות .כל עוגיה מחולקת לשניים?
היי שיר,
הכוונה ל24 עוגיות שלמות. רשמתי כפולות מאחר וכל עוגית אוראו אחת עשויה משתי עוגיות ובאמצע יש קרם.
אין לי שוקולד לבן.. במה אפשר להחליף ?
היי חן,
אפשר להכין בלי השוקולד הלבן.
שבת שלום 🙂
היי איזה מיכלי שמנת מתוקה ה500 הגדולים או הקטנים של ה250 ??!
היי ניקול,
כל מיכל 250 מ”ל, סה”כ למתכון – 500 מ”ל. עדכנתי גם במתכון עצמו.
שלום:-)
מתכננת להכין את העוגה נראת מדהים,שאלה לגבי הגבינה לבנה אם ארצה להוסיף אז ישר לקצפת ? והאם הכמות שפה תספיק לי לשתי תבניות אלומניום חד פעמיות מלבניות?
תודה ויום נעים
היי מיכל,
אפשר להוסיף גבינה לבנה. לאחר שהקצפת את כל החומרים (שמנת, אינסטנט פודינג, שוקולד לבן וחלב) לקצפת יציבה את יכולה להוסיף לקרם שהתקבל עד 250 גרם גבינה לבנה. קחי בחשבון שהגבינה מפחיתה את המתיקות של הקרם לכן כדאי לטעום אותו ואם לטעמך הוא לא מספיק מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
הכמות במתכון מספיק לתבנית מלבנית אחת בגודל 22X31 או ל-2 תבניות אינגליש קייק.
בהצלחה 😉
תודה רבה:)
היי
הכנתי לשבת והיא חוסלה
מעולה
תודה דני, שמחה לשמוע 🙂
היי יש מצב שיש לך מתכונים לעוגות שלא מצריכים את המכונה להקצפה חח שחכתי את השם של זה. עוגות כמו עוגת נמשים של קרין גורן יענו שהכל בהכנה ידנית ולתנור
היי ליאת,
כמעט כל העוגות הבחושות באתר אפשר להכין על ידי ערבוב ידני (עם כף או מטרפה).
מצרפת לינק למתכוני העוגות – לחצי כאן.
חג שמח 🙂
שלום רב!
את כל החצי כוס חלב צריך להוסיף לתערובת השמנת?
החלב שטובלים בו את העוגיות לא קשור לחצי כוס חלב קר נכון?
תודה
נכון. חצי כוס חלב קר שופכים לתערובת השמנת ובלי קשר- שני שליש חלב זה לטבילת הביסקוויטים.
שבת שלום 🙂
אם אוסיף גבינה לבנה זה יתן נפח? לא צריך להוסיף סוכר לקרם?
היי,
אפשר להוסיף בסביבות 250 גרם גבינה לבנה וזה בהחלט ייתן נפח.
הגבינה הלבנה היא אכן מעט חמצמצה ואם אוהבים מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל.
יום נפלא 🙂
אפרת שבוע טוב!
הכנתי את העוגה למשפחתי המורחבת בסוף השבוע…
יצאה סוף הדרך!!!
עוגה נפלאה בכלום עבודה (:
תודה לך על המתכונים המקסימים!!!
תודה לירז! שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה!
משום מה , עם כל החומרים שכאן ובדיוק לפי הסדר , לא יוצאת קצפת , זה נשאר נוזלי.
היי דרור,
מיכל השמנת היה מספיק קר לפני שהשתמשת בו?
וואו! ניסיתי המון עוגות וכולן נפלאות, טעימות וקלות להכנה! אבל העוגה הזאת עד כה המצטיינת! מעולה מעולה מעולה!
תודה עדי, כיף לשמוע!
נראה ממש טוב, אפשר להכין בתבנית עגולה 24?
כן, אפשר.
פשוט מושלם!! עוגה קלה להכנה וממש טעימה!!
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה. תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה ויום נפלא 🙂
נראה מעולה! כבר מתה לנסות… אבל זה יהיה טעים גם עם פתיבר? ואפשר לעשות חלק מהשמנת עם שוקולד חלב?
היי ליאור,
אפשר להכין עם פתי בר (עדיף פתי בר בטעם שוקולד). גם אותו יש לטבול עם חלב.
את מתכוונת לשכבה אחת קרם בטעם שוקולד חלב ושכבה שניה קרם בטעם שוקולד לבן?
כן זאת היתה הכוונה 🙂 בטוחה שזה יוצא ממש טעים..
מסכימה איתך 🙂
לשכבת השוקולד הלבן:
70 גרם שוקולד לבן + 1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב
אופן הכנה: ממיסים שוקולד לבן עם 2 כפות שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומצננים. מקציפים את שארית מיכל השמנת כחצי דקה עד לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
לשכבת השוקולד חלב:
50 גרם שוקולד חלב + 1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד + רבע כוס חלב
אופן הכנה- כמו בשכבה הראשונה.
אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא 😉
יש אפשרות לגירסה פרווה?
ושוב תודה על המתכונים המאלפים!!
היי דבורי,
בגלל שעוגיות האוראו עצמן הן חלביות נראה לי שזה בעייתי. אבל יש עוגות ביסקוויטים אחרות שאפשר להכין בגרסת פרווה 🙂
היי על האריזה של האוראו כתוב שזה חלבי משום מה כשבדקנו את המרכיבים אחד לאחד של העוגיות לא מצאנו כל קשר לחלב והרבה מקומות אישרו לנו שזה בעצם פרווה והקרם בפנים גם פרווה.
אז את יכולה, בבקשה, לכתוב לי את המתכון המלא?
היי דבורי,
אם התכוונת לעוגה הזאת בגרסת פרווה אז אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ולהשתמש בשוקולד לבן פרווה. במקום החלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה או חלב קוקוס (או אפשרות אחרונה- שליש כוס מים קרים).
קחי בחשבון שגם שלא נמצא מרכיב חלבי רשום על האריזה שהעוגיות חלביות. את יכולה להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד.
במקום חלב לטבילת הביסקוויטים את יכולה לטבול בחלב סויה או בחצי כפית נס קפה מעורבבת עם שני שליש כוס מים.
בהצלחה 😉
נראה וואו.
מעריצה אדוקה של האתר, וממליצה בכל מקום.
לא מבינה משהו – גם בשכבה השניה של העוגיות, גם אז לחצות אותן?
ולפירורים להשתמש בעוגיות שנשארו או גם לפורר עוגיות עם קרם?
תודה 🙂
תודה מיכל, כיף לשמוע 🙂
נכון, גם בשכבה השניה יש לחצות את העוגיות.
לשכבת הפירורים העליונה יש לפורר עוגיות שלמות עם קרם אלא אם כן נשארו לך עוגיות חצויות ואז אפשר לפורר אותן.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
אם אין לי מיקסר יש דרך אחרת להקציף?
היי טל,
אפשר להקציף ידנית בעזרת מטרפה אבל קחי בחשבון שזה מצריך קצת עבודה 🙂
מקררים את השמנת כ10 דקות לפני ההקצפה, שופכים לקערה ומקציפים בעזרת מטרפה בתנועות מהירות וברצף במשך 2-3 דקות עד שהקצפת מעט מסמיכה. לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן, אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף 3-5 דקות נוספות עד שהקצפת מסמיכה לגמרי.
בהצלחה 😉
תודה רבה!