זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
3/4 כוס (90 ג’) אגוזי מלך טחונים דק
2 כפות (14 ג’) קוקוס (לא חובה)
לציפוי (לא חובה): כף מלאה (20 ג’) סירופ מייפל/דבש + 2 כפות (20 מ”ל) מים חמים, חופן אגוזים טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון, אגוזים וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
-מערבבים כף מלאה של סירופ מייפל או דבש עם 2 כפות מים חמים ומזלפים מעל העוגה (בעודה חמה) בצורה אחידה. מפזרים מעל אגוזים טחונים.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
בוקר טוב,הכנתי אתמול בפעם השנייה את העוגה, אחרי שהיא יצאה לי מושלם בראשונה.
אבל הפעם היא לא עלתה בכלל,שמחתי קמח תופח, בראשונה שמתי רגיל+א.אפיה.
יודעת למה?
היי שחר,
העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
האמת שלא ידעתי שצריך להשאיר אותה בחוץ
להפך, אם משאירים אותה בחוץ לפני זה לא טוב ופוגע בתפיחה, לכן שאלתי.
אם הכנסת אותה מיד לתנור (מה שצריך לעשות) אז אולי הקמח התופח לא היה טוב.
האם אפשר חלב במקום מיץ תפוזים?
אפשר למרות המיץ מוסיף טעם.
היי נראה מעולה
האם אפשר להקציף את הביצים במיקסר?
זה יגרום לעוגה לצאת אורירית יותר?
אם כן כמה זמן?
כן אפילו רצוי.
את הביצים יש הקציף עם הסוכר במשך 2 דקות.
לאחר הוספת הקמח יש לערבב כמה שפחות.
עוגה מושלמת!! מתכון מנצח.
תודה תהילה🙂
הי,
אפשרי להכין אותן בתוך מאפינס?
היי
כן(:
היי א פרת,
העוגה מאיזה סיבה לא תפחה הרבה.
ואני מנסה להבין למה?
עשיתי הכל לפי מה שרשמת. השתמשתי בכוסות מידה
רק שאת כל היבשים ערבבתי ביחד לפני שאיחדתי עם הרטובים.)זו יכולה להיות הסיבה(?
הבלילה לא יצא דלילה מדי וגם לא סמיכה משהו באמצע.
ברגע שהוצאתי את החלות מיד הכנסתי את העוגה( אולי זו הסיבה)? התנור היה פעיל עם החלות הבלילה לא חיקתה יותר מדקה מחוץ לתנור. במתכון יש כוס קמח ו3/4 אגוזים נכון זו לא טעות?
בעבר עשיתי ויצא ממש טוב
תודה מראש
היי,
דווקא טוב שערבבת את החומרים היבשים לפני כן.
האם התנור היה על חום גבוה יותר מ-180 מעלות כשאפית את החלות? יכול להיות שהחום הגבוה בתחילת האפייה פגע בתפיחה.
השתמשת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית?
והכמויות שכתבת אכן נכונות(:
אחד המתכונים הטובים שמצאתי, סתם ככה אתר שאני אוהבת.
באמת עוגה של חמש דקות ולתנור וכל הבית מתמלא בריח טוב של אגוזים וכמובן וך חמש דקות ולא נשאר פירור…
תודה על המתכון!
שמחה שיצא מוצלח והתחסל!
תודה שחזרת לשתף😊
העוגה יצאה לי בלילה מדי האם זה בסדר? העוגה בתנור מחכה שתצא
התכוונת שהתערובת יצאה דלילה, כן?
היא לא אמורה לצאת סמיכה כך שאם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות- כנראה שיצא לך טוב(:
מבאס יצאה לי דחוסה מאוד ולא אורירית
מצטערת לשמוע. דווקא אם לא יצא לך סמיך זה בד”כ אומר שהעוגה לא תצא דחוסה.
כמה שאלות חשובות:
השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? בביצים לא קטנות? ערבבת את הביצים והסוכר היטב? נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
חיממת תנור על 180 לפחות 9 דקות לפני האפייה? לא השהית את העוגה לפני האפייה? נמנעת מאפייה קצרה או ארוכה מדי?
ואוווווו כמה דברים…. חלקם עשיתי וחלקם לא בדיוק, לא נורא אנסה שוב.
כן אלו לא מעט דברים, חשוב לשים לב לכולם כדי שהעוגה תצליח(:
הכנתי עם לימונדה, עוגת מושלמתתתתתתתתתתת!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
אפשר לשמור את הבלילה במקרר כחצי שעה?
היי,
זה לא מומלץ, אפקט אבקת האפייה יפחת והמרקם ישתנה.
אפשר להשתמש עם סוכר חום?
היי,
סוכר חום ישנה את המרקם הסופי מעט, אבל אפשר להשתמש בו.
יצא לי מדהים! תודה רבה
שמחה לשמוע❤
יצא טעים מאד! תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
והנה התמונה בקובץ תקין וקצת משופרת
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון🌺
אפשר להחליף את המיץ במים או שחייבים מיץ כלשהו או חלב?
היי לאה,
עדיף לשים חלב אבל אפשר גם מים😊
במקום מיץ תפוזים שמתי משקה שיבולת שועל עם מים
הוספתי שוקולד צ’יפס
ויצא מדהים!
כולם אהבו כולל הקטנים.
נראה לי שבלי שוקולד צ’יפס זה לא היה הולך…
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבו את המתכון❤
הכנתי בפעם השלישית אתמול, יוצאת מעולה כל פעם🙂 וכל כך קלה להכנה. תענוג.
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌷
היי, שאלה דחופה?
העוגה קצת נשרפה לי מלמעלה, אם אני עושה את הציפוי עם סילאן, זה משנה?
היי עופרה,
לא, זה לא משנה (פשוט יהיה קצת פחות מתוק מאשר עם מייפל)😊
גם עם העוגה התקררה לי, אפשר להוסיף את הציפוי? הסתבכתי
במקרה כזה עדיין אפשר לשים את הציפוי (אלא אם כן העוגה לחלוטין קרה ואז עדיף לוותר.)
בוקר טוב,
אפשר להוסיף קקאו או שוקולית,מה עדיף?כמה?.אני רוצה שהבנות שלי יואכלו.
היי חן,
אפשר להוסיף כף מחוקה קקאו + כף שוקולית ולוותר על הקינמון.
בהצלחה😊
היי אפרת
אם אני מכפילה את הכמות בשתיים כך שיצא לי שתי תבניות אינגליש קייק- זה יצא טוב או שעדיף להכין אחד אחד.
תודההה
אין בעיה להכפיל כמויות אבל חשוב לא לערבב הרבה אחרי הוספת הקמחים כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
אם אין לך מטרפה ידנית או מיקסר (ואת מערבבת בכף) עדיף להכין בשתי פעמים.
היי אפרת,
ני ממש אוהבת את העוגות המדהימות שלך!
ראיתי שהרבה שאלו על קמח כוסמין- סליחה שגם אני שואלת..
יש לי קמח כוסמין 70% / 80% אין לי מושג אם זה לבן / לא- לא כתוב…
אם אשתמש בקמח זה יצא לי טוב?
מה את ממליצה?
תודה ושבת שלום
היי אושרת 🙂
יש קמח כוסמין לבן, יש 70% / 80% ויש מלא.
ככל שהאחוז נמוך יותר כך המרקם יוצא אוורירי יותר לכן עדיף שתשתמשי ב70%.
שבת שלום:)
יצאה עוגה נהדרת!!! תודה רבה על המתכון
תודה רבקה 🙂
האם יש תחליף להבקת קינמון ( לא קקאו או שוקולית….)?
אפשר להכין גם בלי.
אפשר עם סוכר דמררה?
אפשר עם קמח כוסמין?
העוגה נראית מעולה😍 אשמח לתשובה מהירה….
אפשר סוכר דמררה.
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר. עם קמח כוסמין מלא פחות מומלץ כי המרקם עלול לצאת דחוס.
תודה רבה על המתכונים המעולים! העוגה יצאה נהדר רק שבפעם הבאה אנסה מיץ
תפוזים כמו במקור או גבינה חמוצה.
האגוזים שהוספתי לעוגה היו גרוסים גס כי אני אוהבת את הקראנצ׳ בעוגה כזאת.
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף ושבוע נפלא!
אני רוצה להכין עם שמנת חמוצה 200 גרם 27 אחוז, אז ניתן להוריד את המיץ תפוזים ?
ואם אני שמה שמנת חמוצה להשאיר את הקמח ככה 140 גרם או אולי כדאי להעלות ל170 גרם ?
אגוזים טחונים אני שמה שלושת רבעי כוס חד פעמים לשתייה קרה
אני חושבת שאפשר לשים שמנת חמוצה במקום המיץ ולהגדיל את כמות הקמח ל170 ג’.
את יכולה לשים 3/4 כוס חד פעמית אגוזים אבל את יתר החומרים יש למדוד בכוס בנפח 240 מ”ל ולא בחד פעמית.
אפשר להכין כמות לארבע פסים וזה עדיין יצא טוב?
או שעדיף שתיים שתיים?
את המתכון הזה שיפצתי קצת כפי שדרשו ממני😉. ואני חייבת להגיד לך שאני מכינה את זה כל פעם לשבת לשתי אינגלישקייק
וזו עוגה מטורפתתתתתת❣❣❣❣❣❣❣
תודה❣
עדיף להכין בפעמיים כך המרקם יוצא הכי מוצלח 🙂
היי,
העוגה ניראת מעולה..
לא אוההת קינמון, אפשר בלי?
ועוד שאלה,
מה אפשר להשים במקום מיץ תפוזים?
חש עז לעוגה הזו !!!!!( בהריון)
אפשר לוותר על הקינמון.
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה – לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר.
תקשיבייייייייייייי
זה אחד המתכונים!!!!
זו עוגה מוצלחת אני מכינה אותה כל שבת!😋😋😋
היא כמעט תמיד יוצאת אליפות!!!
אבל פעמים אחדות זה יוצא דחוס… מה יכול להיות הסיבה? אני עושה עם כוס 240 מ”ל, ואופה בחום עליון ותחתון…
בגלל שיש אגוזים בעוגה היא אמורה להיות פחות אוורירית מעוגה בחושה ללא אגוזים.
כדי שהעוגה תצא פחות דחוסה כדאי לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח והאגוזים.
יצא טעים מאוד!
אך הצבע יצא שונה ומוזר- בהיר יותר ממה שבתמונה. יש לך מושג למה?
השתמשתי בלימונדה במקום במיץ תפוזים וכל השאר לפי המתכון..
אבל הטעם – מעולה!
תודה!
היי אנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
האגוזים צובעים את הבלילה. השתמשת באגוזים טחונים דק?
יצא נהדר! תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
היי.. בוקר טוב..
יש לי כמה שאלות מקווה שתוכלי לעזור לי ולענות עליהן:
יש לי מקציף ידני עם שתי מקלות שמקציפים.. מקל אחד נשבר אז מה עדיף? מטרפה? או מקציף ידני עם מקל אחד?
האם אפשרי להתשמש בסוכר חום כהה דחוס…?
אין לי מיץ תפוזים.. מה עדיף? מיץ תפוחים? או מיץ ענבים? (הבהיר..)
קמח כוסמין לבן אפשרי??
אם אין לי מספיק אגוזים מה עוד אפשרי?? ( שהוא לא! אגוז כלשהו..) קוקוס אני לא שמה אז אני לא רוצה שזה יהיה אופציה.
אני אופה על חום עליון ותחתון. על רשת או תבנית התנור? (עושה עם נייר אפיה ולא משמנת..)
תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!! זו עזרה ענקית!! מודה לך מאוד מאוד!!!!
היי מיכל,
תערבבי במטרפה.
אפשר סוכר חום כהה.
מיץ תפוחים.
אפשר קמח כוסמין לבן.
שימי כמה אגוזים שיש לך.
על רשת.
היי במקום קמח אפשר להוסיף קמח מצה? וכמה ?
אם יש לך קמח מצה אז אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת שוקולד אגוזים וקוקוס .
היי, אפשר להחליף את האגוזים בשקדים טחונים?
כן אפשר.
אפרת, שלום. כמה שאלות:
לשתי תבניות, להכפיל את הכמויות?
אפשר פקאן במקום אגוזי מלך?
אפשר מים במקום מיץ תפוזים (אולי פיוז טי)?
תודה.
בוקר טוב שלמה,
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות.
אפשר להשתמש בפקאן.
באיזה טעם הפיוז טי? אפשר גם להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר (לכמות כפולה- יש להכפיל כמויות).
מתכון מעולה!! הכנתי בשבוע שעבר יצא ממש טעים תודה רבה רבה לך😘❤️
שמחה שיצא טעים!
תודה 💜
עד כמה קינמון קריטי? אין לי🤭
אפשר להכין גם בלי.
העוגה יצאה טעימה מאד, אבל ממש לא נראית כמו בתמונה.
שלי יצאה יותר רטובה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
בתחילה לא חשבתי להכין,
אבל התגובות ממש מלהיבות.
אנסה ונעדכן.
הכנתי את העוגה לשמחת תורה.
יצא פצצה!
מסוג העוגות האהובות – קלות מהירות וטעימות.
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
טובבבב…אז הכנתי לערב סוכות ויצא נדיר שלמות של עוגה…החלפתי תפוזים בחלב סויה וציפיתי את העוגה בממרח חלבה…התעלפו עליה… כמובן הרטבתי אותה קצת אחרי האפייה. מתכון מושלם מחר מכינה שוב 😍
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיון
היי
הכנתי את העוגה ויצא סופר טעים
אמנם קצת דחוס אבל ממה שהגבת לשאר הבנתי איכן טעיתי ומה לשנות.
מתכננת להכין אותה פעם שניה והפעם עם השינוי…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
העוגה מעולה
עושה בתבנית עגולה עם חור באמצע
גם כמות כפולה יוצאת גבוהה ויפה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה יום מקסים
היי! האם בימי הקיץ החמים גם מאחסנים את העוגה בחוץ?
תודה!
העוגה בתנור 🙂
היי דניאלה,
בימים חמים במיוחד אפשר לשמור את העוגה כ-12 שעות מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל. לאחר מכן יש להעביר למקרר.
מכינה את העוגה הזאת לפחות פעם בשבוע, ותמיד תמיד יוצאת טעימה!! אוורירית קלילה וממכרת!
*מחליפה באופן קבוע את המיץ תפוזים בלימונדה לכל החוששות
תודה רבה על מתכונים מעולים
תודה סתיו 🙂
שלום.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
תודה מראש
אפשר להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר.
הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן+ א. אפיה וחלב סויה במקום מיץ תפוזים עם ציפוי גנאש שוקולד וקישוט ( כעוגת יום הולדת ללא גלוטן).
העוגה מוצלחת וטעימה ביותר!!
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂
היי אני רןצה לעשות את זה בתבנית 20*30 כפול כמה אני צריכה??
תודה!!
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
בוקר טוב
נראה מעולה איזה כוס מדידה מדובר
שבת שלום
היי אסתי,
הכוונה לכוס של 240 מ”ל.
שבת שלום 🙂
העוגה יאבא ליילי יאבא ליילי …טעימה בטירוף וקלה
תודה אלי, שמחה לשמוע 🙂
העוגה בתוך התנור ,והמתכון נישמע פצצה,יאבה לילי ,לגמרי יאבא ליילי….
אני חיבת לאמר לך שאני מאד אוהבת את האתר שלך
קבלתי המון מחמאות על הפשטידות
ואת האמת שבעוגות בחושות אף פעם לא הצלחתי
אז החלטתי שהפעם אני מקציפה במיקסר ויצא גבוה אורירי וטעים טעים!!
ממליצה לכל מי שלא הצליחה ליצור בערבוב עוגה אורירית וגבוהה לא נורא
שווה לפתוח מיקסר בשביל זה…
תודה רבה
תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
היי אפרתי אז גם היום את מככבת אצלי במטבח לגבי העוגה היא צריכה להיות במקרר או בחוץ?
היי רינת,
את העוגה מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
כשאתם כותבים ברוב העוגות לערבב ביצים עם סוכר, הכוונה להקציף או רק לערבב יחד??.
היי גלית,
בדר”כ מצוין במתכון אם יש צורך במיקסר. אם לא רשום מיקסר אז הכוונה לערבוב ידני. במקרה הזה אפשר לערבב גם במיקסר וגם ידנית.
שלום,אצלנו בבית לא אוהבים קוקוס- במה כדאי להמיר?
אפשר לוותר על הקוקוס.
חג שמח 🙂
תודה! אבל זה לא פוגע במרקם? יש משהו שאפשר לשים במקום כדי לשמור על המרקם?
היי רוני,
במקרה הזה זה לא פוגע באופן משמעותי. אין בעיה לוותר.
מדוע העוגה יצאה לי דחוסה ולא אוורירית…
אין לי מזל עם עוגות בחושות:(
(נראה לי שיש איזה סוד שלא עליתי עליו בהכנת עוגות בחושות)
תודה מראש!
ואגב האתר משמש אותי מאוד!
היי תהילה,
זה קורה לך בכל עוגה בחושה או רק בעוגה הזאת?
הסיבה שאני שואלת היא שבגלל שהעוגה הזאת מבוססת על אגוזים היא באופן טבעי יוצאת קצת פחות אוורירית מעוגות בחושות אחרות.
באופן כללי מה שגורם לעוגה לצאת דחוסה זה בעיקר ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
אני מניחה שאת מערבבת את המצרכים לפי הסדר הרשום במתכון נכון? את משתמשת במיקסר או מערבבת בעזרת כף או מטרפה? לאחר הוספת הקמח את מערבבת הרבה?
את מקפידה לחמם מראש את התנור לפחות 7 דקות לפני שאת מכינה את העוגה? האם העוגה תופחת או שנשארת באותו גובה פחות או יותר?
תודה על התגובה המפורטת…
זהו שלאחרונה זה כבר משהו קבוע שזה יוצא לי דחוס, אני הכנסתי את המצרכים לפי הסדר במתכון… רק לא הבנתי ברור אם ממש צריך להקציף את הביצים או רק לערבב?
אחרי שהוספתי את הקמח ערבבתי היטב…
וכן העוגה בכלל לא עלתה:(
יש לך רעיון מה אפשר לעש’ עם העוגה ולא לזרוק אותה?
ממש תודה על העזרה!!!
היי תהילה,
לפי מה שאני מבינה העוגה יוצאת דחוסה כי היא לא תופחת.
הסיבה יכולה להיות אחת מאלה:
1. שימוש באבקת אפיה או קמח תופח שאינם טובים.
2. האם את מערבבת היטב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז מוסיפה לתערובת? זה מאוד חשוב.
3. תבנית לא משומנת מספיק.
4. התנור לא חומם מספיק זמן מראש.
5. הבלילה עומדת בחוץ זמן מה לפני שהיא נכנסת לתנור.
לגבי שאלתך, יש עוגות שיש צורך להקציף את הביצים (וזה בדר”כ רשום במתכון) ויש כאלה שמספיק לערבב ידנית בכף או מטרפה.
את יכולה להכין מהעוגה כדורי שוקולד.
יום נפלא 🙂
היי,
מה ניתן להוסיף במקום מיץ תפוזים? חלב זה בסדר?
אם אעשה עם פקאנים יחד עם אגוזי המלך..יצא טעים?
היי,
אפשר עם חלב ובשילוב עם פקאנים.
היי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום רגיל?
לא מומלץ בעוגה הזאת כי עלולה לצאת דחוסה גם בגלל הקמח המלא וגם בגלל האגוזים.
יצא לי מעט דחוס.. מה אפשר לשפר?
היי מורן,
אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
בכל מקרה אם העוגה כבר אפויה אז אין כל כך הרבה מה לעשות. חשוב רק להניח לעוגה להתקרר לגמרי.
חבל שזו לא כמות לשתי תבניות. רציתי להכין לסבתא שלי עוגה וכשהאתי להכניס קלטתי שאין לי אפשרות לדעת איך יצא, אז לקחתי עוד תבנית ריקה ושמתי קצת מהתבנית המלאה. ואני מפחדתתת שלא יצא טוב… כי אולי חייבם את כל הכמות הזו בעוגה אחת…
היי,
השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? יכולת למלא תבנית אחת של מאפינס כדי לטעום. העוגה כבר אפויה? באיזה גובה היא?
היי אפרת, לומר שוב תודה על מתכון מנצח, העוגה אליפות ובמקום להכין את הציפוי אני שמה את האגוזים מעל העוגה לפני הכנסתה לתנור כלומר כשהיא מוכנה אז האגוזים נראים כקישוט כזה.
נשמע מעולה 🙂
תודה ולילה טוב
שלום. האם אפשר להכין בתור מאפינס?תודה על מתכונים טעימים
כן גיא, אפשר בהחלט.
אני משערת שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
עכשיו אפיתי את העוגה ניראת ממש מוצלחת תודה רבהה
שבוע שעבר אפיתי את העוגת קרמבו יצאה לי מושלמת
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה ושבת שלום
טעים מאוד
כי אני לא אוהבת קינמון ויתרתי והוספתי קליפת תפוז וסוכר וניל סתם עוד אפשרות
תודה על המתכון.
נשמע מעולה, תודה רבקה ושבת שלום 🙂
הי אפרת,
אני חוזרת לעדכן שהעוגה מעולה. כיאה למתכונים שלך.
גם אני הוספתי נטיפי שוקולד וכמו שהכנתי כך היא נאכלה עוד באותו היום.
עוד משהו כללי שאני אוהבת באתר הזה שהאוכל יוצא כמו בתמונה. תמיד 🙂
אז תודה רבה שוב על מתכונים מנצחים ויחס נעים ברשת.
תודה מוניקה היקרה, אני שמחה לשמוע! 🙂
קלה קלילה אוורירית וטעימה..
הכנתי 3 תבניות, 2 עם שוקולד צ׳יפס ואחת רגיל, אלו עם הנטיפי שוקולד נאכלו קודם..
תודה על עוד מתכון מעולה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
אפרת שלום,
רציתי להודות לך על המתכונים הברורים והטעימים…
אחרי המון פחדים לאפות הכנתי גם את העוגה לטו בשבט ויצא מעולה וגם את הפחזניות יצא מושלם.
שוב תודה שגרמת לי לשבור את מחסום האפיה.
סליחה חשבתי שלא פרסמתי את הקודמת.
כיף גדול לשמוע!
תודה אדוה ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת, תבורכי על אתר נפלא. תענוג
אפשר להכין עם קמח כוסמין ולהוסיף לזה אבקת אפיה?
כן, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
אפרת שלום,
רק רציתי לומר תודה!
תמיד היה לי פחד לאפות ובזכותך אינו עוד.
הכנתי בשבוע שעבר את הפחזניות שלך ויצא מדהים.
והיום החלטתי להכין עוגה לרגל חג טו בשבט והיא כמעט הסתיימה….
תודה לך על ההסברים המדוייקין והקלים.
ישר כוח!!!
שבת שלום וחג שמח.
תודה אדוה, כיף גדול לשמוע 🙂
שבת שלום!
תודה
מה לגבי האפשרות להוסיף את האגוזים לפני האפייה ואת הסירופ אחרי האפיה?
כן, אפשר.
העוגה מאד טעימה אבל לא הצלחתי לפזר אגוזים לאחר האפיה. העוגה לא יוצאת ישרה והם נופלים לצדדים (הוספתי סירופ לפני אבל זה לא עזר). אפשר לפזר את האגוזים לפני האפיה?
היי אור,
מה שאפשר לעשות זה לחתוך את ה”גבעה” בחלק העליון של העוגה ולהגיש אותה הפוכה (זה אגב מה שעשיתי בעוגה בתמונה).
עם אני לא רוצה לשים קוקוס ואבקת קינמון זה יצא לי גם טעים ?
אבקת הקינמון והקוקוס מוסיפים טעם אבל זה טעים גם בלי.
בוקר טוב
אני רוצה להכין בתבנית עגולה24
האם הכמות מתאימה ?
ואם לא אשמח לקבל את הכמות המתאימה
תודה ויום טוב
נ.ב
התחלתי לאהוב את האתר שלך
היי אהובה,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
כפית אבקת קינמון
כוס וחצי אגוזי מלך טחונים דק (כ-150 גרם)
4 כפות קוקוס (לא חובה)
לציפוי (לא חובה): 2 כפות מלאות סירופ מייפל/דבש + 4 כפות מים חמים, חופן אגוזים טחונים
אפיה ב180 מעלות. זמן אפיה בסביבות 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יום נפלא 🙂
תודה על התשובה המהירה
ועד שאלה קטנטונת
אפשר לחצות אותה לשתיים ולדחם קרם!
פחות מומלץ לחצות אותה ולמלא אותה בקרם כי זאת עוגה שהיא יחסית “כבדה” ועוגות שממלאים אותן בקרם אמורות להיות קלילות ואווריריות יותר אבל אני חושבת שאפשר לצפות אותה בקרם בחלק העליון (במקום באמצע). זה דווקא יכול להיות טעים.
הכנתי אותה בתבנית24
שמתי מעל ציפוי שוקולד
ומעל פיזרתי שיברי אגוזים
בקרוב אעדכן איך הטעם
עד כה נשמע מעולה 🙂
כמו שהבטחתי חזרתי לעדכן
יצאה מושלמתז(חבל שאי אפשר לשלוח תמונה)
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
תודה על מתכון מובן והסברים מפורטים. ניסיתי והצלחתי..שקילת המצרכים מביאה לתוצאה מושלמת
תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂
הטעם יצא מצוין. העוגה קצת דחוסה והוספת כפית סודה לשתייה מאווררת את העוגה ומשפרת אותה מאוד….
תודה משה 🙂
ושוב אנו נפגשות ביום חמישי-שישי 🙂
אני רוצה להכין את העוגה עם הציפוי מלמעלה (אגוזים) כי זה ידגיש את טעם הרכיבים של העוגה.
אין לי סירופ מייפל ודבש אני לא מתשמש בגלל הבת הקטנה שלי, מה את ממליצה?
היי 🙂
את יכולה פשוט להמיס כף סוכר עם 2-3 כפות מים רותחים עד שמתקבל סירופ מתוק ואותו לזלף מעל העוגה ולפזר אגוזים טחונים.
העוגה ממש ממש מוצלחת ומומלצת בחום!!!!!!!!!!!
הרגע הכנתי אותה ולא התאפקתי מלטעום ממנה…
תודה 🙂
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את העוגה
יצאה מאוד טעימה ובדיוק כמו בתמונה קיבלתי מחמאות מהאורחים
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי .. זה יצא טעים עם קמח כוסמין? ואיך העוגה תצא לי נפוחה ?
היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כוסמין. אם זה היה קמח מלא רגיל הייתי פחות ממליצה כי עוגות אגוזים בדר”כ יוצאות פחות אווריריות והקמח המלא הוא דחוס במרקמו.
כדי שהעוגה תצא תפוחה וקצת אוורירית יותר מומלץ להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
בהצלחה 🙂
שלום
האם אפשר להחליף חלק מהאגוזים הטחונים בקוקוס?
אם כן – באיזו כמות?
תודה
היי לימור,
אפשר להמיר חצי מכמות האגוזים בקוקוס.
היי אפרת
המתכונים שלך מעולים ניסיתי המון והכל יצא מצויין
האם העוגה מתאימה לאירוח?
כדאי להכין עוד אחת שונה?
תודה על מתכונים טובים וקלים שתמיד מצליחים
היי ג’וליה,
העוגה מתאימה מאוד לאירוח.
בגלל שזאת עוגה יחסית קטנה (בתבנית אינגליש קייק) את יכולה להכין את העוגה הזאת ועוד עוגה אחת נוספת.
יצא מושלם וזאת לא הפעם הראשונה שלוקחת ממך מתכון
גם העוגת גבינה האפויה היתה מעולה
תודה סיון, כיף לשמוע 🙂
האם אפשר להשתמש באגוזי פקאן במקום באגוזי מלך? תודה!
כן נטע, אפשר.
היי
האם אפשר לשים חלב במקום מיץ תפוזים ?
תודה
כן מאיה, אפשר. למרות שמיץ התפוזים מוסיף טעם.
אפשר להכין את העוגה עם קמח קוסמין
היי שרון,
בדר”כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין. בעוגה הזאת ספציפית אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס בגלל האגוזים. לשיקולך 🙂
שבוע נפלא!
שלום אפרת
אפשר להכניס למתכון שמנת חמוצה?
היי אנואר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר במקום מיץ התפוזים.
שלום אפרת,
תודה על האתר המקסים!
האם צריך להקציף את הסוכר והביצים עד שיהיה קצף יפה? או רק לערבב שיהיה אחיד?
היי נעמי,
מספיק להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כדקה ואז להוסיף את יתר החומרים.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!!!!!!!!!
ולראיה-
מכינה פעם שניה…
תודה נעמי 🙂
שבת שלום
אפרת שלום,
ראשית רציתי לומר שהמתכונים שלך מעולים! תמיד עובדים לי.
רציתי לשאול אם ניתן להמיר את את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
תודה מראש
היי מיה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר להמיר את השמן ב 75 גרם חמאה מומסת.
ערב נעים 🙂
נראה מעולה
האם אפשר להוסיף לתוך העוגה שוקולד ציפס?
ואם כן אז כמה?
תודה רבה
היי עופר,
אפשר להוסיף לתערובת רבע כוס שוקולד צ’יפס. כדי שהשוקולד צ’יפס לא יישקע לתחתית העוגה מומלץ לפדר אותו בקמח (לערבב בכוס שוקולד צ’יפס עם כף קמח ולסנן את שאריות הקמח). יש להוסיף את השוקולד צ’יפס לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר כמה יחידות שוקולד צ’יפס מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב לך
רציתי לציין קודם כל שהאתר שלך הוא פיגוז עם מתכונים קלים להפליא וההכנה היא בציק צק.
הכנתי את העוגה הזאת יחד עם עוגת הקוקוס שאלתי אותך אם אפשר להכניס את שתיהן יחד לתנור ואמרת שכן ולבדוק אחרי 30 דקות אם אחת מהן מוכנה אז להוציא ולהשאיר את השנייה להמשך אפייה. מהנסיון שעשיתי וטיפ עדיף לאפות כל אחת בנפרד כמו שרשום במתכונים שלך ולא להתחכם כי אין חכם כבעל נסיון.
ושוב אין על האתר שלך ממליצה ממש ממש בחום ואני מכינה הרבה מתכונים.
תודה מירי שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבת שלום!
היי
חזרתי לעדכן הבלינצ’ס, האגרות וכמובן עוגת האגוזים יצאו מעולה
תודה
תודה דני!
שבוע מעולה
האגרול
היי☺
הכנתי כעת את העוגה, יצאה ממש מוצלחת וטעימה אך מעט צמיגית.. מה עשיתי לא נכון?
אולי זמן ההקצפה של הביצים עם הסוכר צריך להיות ארוך יותר ממה שעשיתי?
היי נופית,
זה לא אמור להיות קשור להקצפה עם הביצים והסוכר. אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח והאגוזים?
שלום! אני רוצה להכין את העוגה עם רסק תפוחים במקום ביצים. כמה לדעתך צריך?
מסיבה זו, אני רוצה לאפות בתבנית שקעים. לכמה זמן תיתקצר האפיה? 15-20 דק’?
תודה רבה ומועדים לשמחה! 🙂
היי אילנה,
כעקרון אני חושבת שאת יכולה לשים כשליש כוס רסק תפוחים במקום הביצים. העוגה הזאת, בגלל שהיא עם אגוזים, היא פחות אוורירית מעוגות אחרות (במיוחד אם היא תהיה בלי ביצים) לכן אני חושבת שזה נכון שאת אופה בתבנית שקעים.
וכן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים?
היי צילה,
תכיני לימונדה- שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון ומלאי מים עד חצי כוס וערבבי עם כפית סוכר.
היי אפרת.
אני צכה ת’מתכון לתבנית גדולה, פשוט להכפיל בשלוש?
היי דבורי,
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 21X33 או תבנית עגולה 24.
אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר (מלבנית 32X25 או תבנית 26) יש להכפיל את הכמויות ב-3.
קחי בחשבון שזמן האפיה מתארך ככל כזאת תבנית גדולה יותר.
כשמכפילים ב-2 המרקם של העוגה יוצא יותר מוצלח מאשר שמשלשים כמויות.
יום נפלא 🙂
מוצלח מאד!!!השבת הכנתי
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית וחג שמח!
נראה קל ומעולה. אין לי קינמון. אפשר לוותר עליו? יש תחליף?
תודה רבה!
היי אסתי,
אפשר לוותר על הקינמון.
יום נפלא וחג שמח 🙂
העוגה מעולה .תודה.המתכונים שלך מאוד טובים ומוצלחים.
תודה רונית וגמר חתימה טובה 🙂
הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה ומוצלחת,
אפילו שהיא בחושה אין לה את ההרגשה של עוגת “חנק”
מעט מתוק מידי לטעמי…
אך בכללי ממש מושלמת, קלה פשוטה וטובה, תודה רבה.. על אתר נפלא ומושקע..
גמר חתימה טובה
תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
גמר חתימה טובה
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם מסייעים לי רבות אז תודה רבה!
האם לעוגה הזו יוצאת כמות לתבנית אינגליש קייק?
תודה,
תמר
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק.