זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון

3/4 כוס (90 ג’) אגוזי מלך טחונים דק

2 כפות (14 ג’) קוקוס (לא חובה)

לציפוי (לא חובה): כף מלאה (20 ג’) סירופ מייפל/דבש + 2 כפות (20 מ”ל) מים חמים, חופן אגוזים טחונים




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון, אגוזים וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים כף מלאה של סירופ מייפל או דבש עם 2 כפות מים חמים ומזלפים מעל העוגה (בעודה חמה) בצורה אחידה. מפזרים מעל אגוזים טחונים.

עוגת אגוזים בחושה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ירקות מוקפציםירקות מוקפצים
סלט חצילים ועגבניות סלט חצילים ועגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
גלי (08:25 13.07.2022)

הכנתי עם לימונדה, עוגת מושלמתתתתתתתתתתת!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 13.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
גלי (13:37 12.07.2022)

אפשר לשמור את הבלילה במקרר כחצי שעה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 12.07.2022)

היי,
זה לא מומלץ, אפקט אבקת האפייה יפחת והמרקם ישתנה.

avatar
רעות (14:39 16.01.2022)

אפשר להשתמש עם סוכר חום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 16.01.2022)

היי,
סוכר חום ישנה את המרקם הסופי מעט, אבל אפשר להשתמש בו.

avatar
רעות (17:17 16.01.2022)

יצא לי מדהים! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 16.01.2022)

שמחה לשמוע❤

avatar
רומי (14:42 21.12.2021)

יצא טעים מאד! תודה!

עוגת אגוזים בחושה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 21.12.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
רומי (16:04 21.12.2021)

והנה התמונה בקובץ תקין וקצת משופרת

עוגת אגוזים בחושה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 21.12.2021)

נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון🌺

avatar
לאה (08:03 4.11.2021)

אפשר להחליף את המיץ במים או שחייבים מיץ כלשהו או חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 4.11.2021)

היי לאה,
עדיף לשים חלב אבל אפשר גם מים😊

avatar
לאה (08:41 16.11.2021)

במקום מיץ תפוזים שמתי משקה שיבולת שועל עם מים
הוספתי שוקולד צ’יפס
ויצא מדהים!
כולם אהבו כולל הקטנים.
נראה לי שבלי שוקולד צ’יפס זה לא היה הולך…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 16.11.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבו את המתכון❤

avatar
ליטל (11:35 19.06.2021)

הכנתי בפעם השלישית אתמול, יוצאת מעולה כל פעם🙂 וכל כך קלה להכנה. תענוג.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 19.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌷

avatar
עופרה (11:39 12.05.2021)

היי, שאלה דחופה?
העוגה קצת נשרפה לי מלמעלה, אם אני עושה את הציפוי עם סילאן, זה משנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 12.05.2021)

היי עופרה,
לא, זה לא משנה (פשוט יהיה קצת פחות מתוק מאשר עם מייפל)😊

avatar
עופרה (13:00 12.05.2021)

גם עם העוגה התקררה לי, אפשר להוסיף את הציפוי? הסתבכתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 12.05.2021)

במקרה כזה עדיין אפשר לשים את הציפוי (אלא אם כן העוגה לחלוטין קרה ואז עדיף לוותר.)

avatar
חן (07:19 29.04.2021)

בוקר טוב,
אפשר להוסיף קקאו או שוקולית,מה עדיף?כמה?.אני רוצה שהבנות שלי יואכלו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:11 29.04.2021)

היי חן,
אפשר להוסיף כף מחוקה קקאו + כף שוקולית ולוותר על הקינמון.
בהצלחה😊

avatar
אביגיל (01:04 11.02.2021)

היי אפרת
אם אני מכפילה את הכמות בשתיים כך שיצא לי שתי תבניות אינגליש קייק- זה יצא טוב או שעדיף להכין אחד אחד.
תודההה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:39 11.02.2021)

אין בעיה להכפיל כמויות אבל חשוב לא לערבב הרבה אחרי הוספת הקמחים כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
אם אין לך מטרפה ידנית או מיקסר (ואת מערבבת בכף) עדיף להכין בשתי פעמים.

avatar
אושרת (18:42 14.01.2021)

היי אפרת,
ני ממש אוהבת את העוגות המדהימות שלך!
ראיתי שהרבה שאלו על קמח כוסמין- סליחה שגם אני שואלת..
יש לי קמח כוסמין 70% / 80% אין לי מושג אם זה לבן / לא- לא כתוב…
אם אשתמש בקמח זה יצא לי טוב?
מה את ממליצה?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 14.01.2021)

היי אושרת 🙂
יש קמח כוסמין לבן, יש 70% / 80% ויש מלא.
ככל שהאחוז נמוך יותר כך המרקם יוצא אוורירי יותר לכן עדיף שתשתמשי ב70%.
שבת שלום:)

avatar
רבקה (16:40 29.10.2020)

יצאה עוגה נהדרת!!! תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:55 30.10.2020)

תודה רבקה 🙂

avatar
טל מועלם (23:28 3.06.2020)

האם יש תחליף להבקת קינמון ( לא קקאו או שוקולית….)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 4.06.2020)

אפשר להכין גם בלי.

avatar
מיכאלה (11:28 18.03.2020)

אפשר עם סוכר דמררה?
אפשר עם קמח כוסמין?
העוגה נראית מעולה😍 אשמח לתשובה מהירה….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 18.03.2020)

אפשר סוכר דמררה.
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר. עם קמח כוסמין מלא פחות מומלץ כי המרקם עלול לצאת דחוס.

avatar
אודליה (04:25 29.12.2019)

תודה רבה על המתכונים המעולים! העוגה יצאה נהדר רק שבפעם הבאה אנסה מיץ
תפוזים כמו במקור או גבינה חמוצה.
האגוזים שהוספתי לעוגה היו גרוסים גס כי אני אוהבת את הקראנצ׳ בעוגה כזאת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 29.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף ושבוע נפלא!

avatar
רוויטל (14:34 28.11.2019)

אני רוצה להכין עם שמנת חמוצה 200 גרם 27 אחוז, אז ניתן להוריד את המיץ תפוזים ?

ואם אני שמה שמנת חמוצה להשאיר את הקמח ככה 140 גרם או אולי כדאי להעלות ל170 גרם ?
אגוזים טחונים אני שמה שלושת רבעי כוס חד פעמים לשתייה קרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 28.11.2019)

אני חושבת שאפשר לשים שמנת חמוצה במקום המיץ ולהגדיל את כמות הקמח ל170 ג’.
את יכולה לשים 3/4 כוס חד פעמית אגוזים אבל את יתר החומרים יש למדוד בכוס בנפח 240 מ”ל ולא בחד פעמית.

avatar
מיכל (16:53 7.10.2019)

אפשר להכין כמות לארבע פסים וזה עדיין יצא טוב?
או שעדיף שתיים שתיים?
את המתכון הזה שיפצתי קצת כפי שדרשו ממני😉. ואני חייבת להגיד לך שאני מכינה את זה כל פעם לשבת לשתי אינגלישקייק
וזו עוגה מטורפתתתתתת❣❣❣❣❣❣❣
תודה❣

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 7.10.2019)

עדיף להכין בפעמיים כך המרקם יוצא הכי מוצלח 🙂

avatar
דיאנה (11:26 20.09.2019)

היי,
העוגה ניראת מעולה..
לא אוההת קינמון, אפשר בלי?
ועוד שאלה,
מה אפשר להשים במקום מיץ תפוזים?
חש עז לעוגה הזו !!!!!( בהריון)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 20.09.2019)

אפשר לוותר על הקינמון.
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה – לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר.

avatar
מיכאלה (11:59 28.08.2019)

תקשיבייייייייייייי
זה אחד המתכונים!!!!
זו עוגה מוצלחת אני מכינה אותה כל שבת!😋😋😋
היא כמעט תמיד יוצאת אליפות!!!
אבל פעמים אחדות זה יוצא דחוס… מה יכול להיות הסיבה? אני עושה עם כוס 240 מ”ל, ואופה בחום עליון ותחתון…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 28.08.2019)

בגלל שיש אגוזים בעוגה היא אמורה להיות פחות אוורירית מעוגה בחושה ללא אגוזים.
כדי שהעוגה תצא פחות דחוסה כדאי לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח והאגוזים.

avatar
אנה (23:55 3.08.2019)

יצא טעים מאוד!
אך הצבע יצא שונה ומוזר- בהיר יותר ממה שבתמונה. יש לך מושג למה?
השתמשתי בלימונדה במקום במיץ תפוזים וכל השאר לפי המתכון..
אבל הטעם – מעולה!
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 4.08.2019)

היי אנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
האגוזים צובעים את הבלילה. השתמשת באגוזים טחונים דק?

avatar
מילי (21:34 28.07.2019)

יצא נהדר! תודה רבה על המתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

avatar
מיכל (10:15 26.07.2019)

היי.. בוקר טוב..
יש לי כמה שאלות מקווה שתוכלי לעזור לי ולענות עליהן:
יש לי מקציף ידני עם שתי מקלות שמקציפים.. מקל אחד נשבר אז מה עדיף? מטרפה? או מקציף ידני עם מקל אחד?
האם אפשרי להתשמש בסוכר חום כהה דחוס…?
אין לי מיץ תפוזים.. מה עדיף? מיץ תפוחים? או מיץ ענבים? (הבהיר..)
קמח כוסמין לבן אפשרי??
אם אין לי מספיק אגוזים מה עוד אפשרי?? ( שהוא לא! אגוז כלשהו..) קוקוס אני לא שמה אז אני לא רוצה שזה יהיה אופציה.
אני אופה על חום עליון ותחתון. על רשת או תבנית התנור? (עושה עם נייר אפיה ולא משמנת..)
תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!! זו עזרה ענקית!! מודה לך מאוד מאוד!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 26.07.2019)

היי מיכל,
תערבבי במטרפה.
אפשר סוכר חום כהה.
מיץ תפוחים.
אפשר קמח כוסמין לבן.
שימי כמה אגוזים שיש לך.
על רשת.

avatar
ליאורה (19:43 7.07.2019)

היי במקום קמח אפשר להוסיף קמח מצה? וכמה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 7.07.2019)

אם יש לך קמח מצה אז אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת שוקולד אגוזים וקוקוס .

avatar
דינה (15:22 20.01.2019)

היי, אפשר להחליף את האגוזים בשקדים טחונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 20.01.2019)

כן אפשר.

avatar
שלמה (08:34 8.01.2019)

אפרת, שלום. כמה שאלות:
לשתי תבניות, להכפיל את הכמויות?
אפשר פקאן במקום אגוזי מלך?
אפשר מים במקום מיץ תפוזים (אולי פיוז טי)?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 8.01.2019)

בוקר טוב שלמה,
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות.
אפשר להשתמש בפקאן.
באיזה טעם הפיוז טי? אפשר גם להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר (לכמות כפולה- יש להכפיל כמויות).

avatar
גליה (17:38 2.01.2019)

מתכון מעולה!! הכנתי בשבוע שעבר יצא ממש טעים תודה רבה רבה לך😘❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 2.01.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה 💜

avatar
אור (17:01 20.12.2018)

עד כמה קינמון קריטי? אין לי🤭

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 20.12.2018)

אפשר להכין גם בלי.

avatar
לארגית (21:41 22.10.2018)

העוגה יצאה טעימה מאד, אבל ממש לא נראית כמו בתמונה.
שלי יצאה יותר רטובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 22.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
לארגית (19:05 22.10.2018)

בתחילה לא חשבתי להכין,
אבל התגובות ממש מלהיבות.
אנסה ונעדכן.

avatar
חני (00:55 2.10.2018)

הכנתי את העוגה לשמחת תורה.
יצא פצצה!
מסוג העוגות האהובות – קלות מהירות וטעימות.

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 2.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
סיון (01:37 24.09.2018)

טובבבב…אז הכנתי לערב סוכות ויצא נדיר שלמות של עוגה…החלפתי תפוזים בחלב סויה וציפיתי את העוגה בממרח חלבה…התעלפו עליה… כמובן הרטבתי אותה קצת אחרי האפייה. מתכון מושלם מחר מכינה שוב 😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 24.09.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיון

avatar
Chaya💖 (20:19 16.08.2018)

היי
הכנתי את העוגה ויצא סופר טעים
אמנם קצת דחוס אבל ממה שהגבת לשאר הבנתי איכן טעיתי ומה לשנות.
מתכננת להכין אותה פעם שניה והפעם עם השינוי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 16.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
חנה (11:23 2.08.2018)

העוגה מעולה
עושה בתבנית עגולה עם חור באמצע
גם כמות כפולה יוצאת גבוהה ויפה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 2.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יום מקסים

avatar
דניאלה (09:48 28.07.2018)

היי! האם בימי הקיץ החמים גם מאחסנים את העוגה בחוץ?
תודה!
העוגה בתנור 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 28.07.2018)

היי דניאלה,
בימים חמים במיוחד אפשר לשמור את העוגה כ-12 שעות מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל. לאחר מכן יש להעביר למקרר.

avatar
סתיו (17:15 22.07.2018)

מכינה את העוגה הזאת לפחות פעם בשבוע, ותמיד תמיד יוצאת טעימה!! אוורירית קלילה וממכרת!
*מחליפה באופן קבוע את המיץ תפוזים בלימונדה לכל החוששות

תודה רבה על מתכונים מעולים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 22.07.2018)

תודה סתיו 🙂

avatar
דנה ברכה אמבלם (09:56 16.07.2018)

שלום.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 16.07.2018)

אפשר להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם כפית סוכר.

avatar
גבי (08:29 8.05.2018)

הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן+ א. אפיה וחלב סויה במקום מיץ תפוזים עם ציפוי גנאש שוקולד וקישוט ( כעוגת יום הולדת ללא גלוטן).
העוגה מוצלחת וטעימה ביותר!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 8.05.2018)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂

avatar
נעמי ר (19:38 12.04.2018)

היי אני רןצה לעשות את זה בתבנית 20*30 כפול כמה אני צריכה??
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 12.04.2018)

יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

avatar
אסתי (12:14 12.01.2018)

בוקר טוב
נראה מעולה איזה כוס מדידה מדובר
שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 12.01.2018)

היי אסתי,
הכוונה לכוס של 240 מ”ל.
שבת שלום 🙂

avatar
אלי (14:52 22.12.2017)

העוגה יאבא ליילי יאבא ליילי …טעימה בטירוף וקלה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 22.12.2017)

תודה אלי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אלי (14:49 22.12.2017)

העוגה בתוך התנור ,והמתכון נישמע פצצה,יאבה לילי ,לגמרי יאבא ליילי….

avatar
לאה (21:36 16.11.2017)

אני חיבת לאמר לך שאני מאד אוהבת את האתר שלך
קבלתי המון מחמאות על הפשטידות
ואת האמת שבעוגות בחושות אף פעם לא הצלחתי
אז החלטתי שהפעם אני מקציפה במיקסר ויצא גבוה אורירי וטעים טעים!!
ממליצה לכל מי שלא הצליחה ליצור בערבוב עוגה אורירית וגבוהה לא נורא
שווה לפתוח מיקסר בשביל זה…
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 16.11.2017)

תודה לאה, שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
רינת (18:39 30.10.2017)

היי אפרתי אז גם היום את מככבת אצלי במטבח לגבי העוגה היא צריכה להיות במקרר או בחוץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 30.10.2017)

היי רינת,
את העוגה מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.

avatar
גלית (13:48 9.10.2017)

כשאתם כותבים ברוב העוגות לערבב ביצים עם סוכר, הכוונה להקציף או רק לערבב יחד??.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 9.10.2017)

היי גלית,
בדר”כ מצוין במתכון אם יש צורך במיקסר. אם לא רשום מיקסר אז הכוונה לערבוב ידני. במקרה הזה אפשר לערבב גם במיקסר וגם ידנית.

avatar
רוני (14:46 4.10.2017)

שלום,אצלנו בבית לא אוהבים קוקוס- במה כדאי להמיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 4.10.2017)

אפשר לוותר על הקוקוס.
חג שמח 🙂

avatar
רוני (13:46 10.11.2017)

תודה! אבל זה לא פוגע במרקם? יש משהו שאפשר לשים במקום כדי לשמור על המרקם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 10.11.2017)

היי רוני,
במקרה הזה זה לא פוגע באופן משמעותי. אין בעיה לוותר.

avatar
תהילה (22:18 5.09.2017)

מדוע העוגה יצאה לי דחוסה ולא אוורירית…
אין לי מזל עם עוגות בחושות:(

(נראה לי שיש איזה סוד שלא עליתי עליו בהכנת עוגות בחושות)
תודה מראש!

ואגב האתר משמש אותי מאוד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 6.09.2017)

היי תהילה,
זה קורה לך בכל עוגה בחושה או רק בעוגה הזאת?
הסיבה שאני שואלת היא שבגלל שהעוגה הזאת מבוססת על אגוזים היא באופן טבעי יוצאת קצת פחות אוורירית מעוגות בחושות אחרות.
באופן כללי מה שגורם לעוגה לצאת דחוסה זה בעיקר ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
אני מניחה שאת מערבבת את המצרכים לפי הסדר הרשום במתכון נכון? את משתמשת במיקסר או מערבבת בעזרת כף או מטרפה? לאחר הוספת הקמח את מערבבת הרבה?
את מקפידה לחמם מראש את התנור לפחות 7 דקות לפני שאת מכינה את העוגה? האם העוגה תופחת או שנשארת באותו גובה פחות או יותר?

avatar
תהילה (23:59 6.09.2017)

תודה על התגובה המפורטת…

זהו שלאחרונה זה כבר משהו קבוע שזה יוצא לי דחוס, אני הכנסתי את המצרכים לפי הסדר במתכון… רק לא הבנתי ברור אם ממש צריך להקציף את הביצים או רק לערבב?
אחרי שהוספתי את הקמח ערבבתי היטב…
וכן העוגה בכלל לא עלתה:(
יש לך רעיון מה אפשר לעש’ עם העוגה ולא לזרוק אותה?

ממש תודה על העזרה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 7.09.2017)

היי תהילה,
לפי מה שאני מבינה העוגה יוצאת דחוסה כי היא לא תופחת.
הסיבה יכולה להיות אחת מאלה:
1. שימוש באבקת אפיה או קמח תופח שאינם טובים.
2. האם את מערבבת היטב בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז מוסיפה לתערובת? זה מאוד חשוב.
3. תבנית לא משומנת מספיק.
4. התנור לא חומם מספיק זמן מראש.
5. הבלילה עומדת בחוץ זמן מה לפני שהיא נכנסת לתנור.
לגבי שאלתך, יש עוגות שיש צורך להקציף את הביצים (וזה בדר”כ רשום במתכון) ויש כאלה שמספיק לערבב ידנית בכף או מטרפה.
את יכולה להכין מהעוגה כדורי שוקולד.
יום נפלא 🙂

avatar
א.ג (10:59 19.08.2017)

היי,
מה ניתן להוסיף במקום מיץ תפוזים? חלב זה בסדר?
אם אעשה עם פקאנים יחד עם אגוזי המלך..יצא טעים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 19.08.2017)

היי,
אפשר עם חלב ובשילוב עם פקאנים.

avatar
שירן (17:23 11.08.2017)

היי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 11.08.2017)

לא מומלץ בעוגה הזאת כי עלולה לצאת דחוסה גם בגלל הקמח המלא וגם בגלל האגוזים.

avatar
מורן (14:34 1.08.2017)

יצא לי מעט דחוס.. מה אפשר לשפר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 1.08.2017)

היי מורן,
אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
בכל מקרה אם העוגה כבר אפויה אז אין כל כך הרבה מה לעשות. חשוב רק להניח לעוגה להתקרר לגמרי.

avatar
אורחת (16:57 27.07.2017)

חבל שזו לא כמות לשתי תבניות. רציתי להכין לסבתא שלי עוגה וכשהאתי להכניס קלטתי שאין לי אפשרות לדעת איך יצא, אז לקחתי עוד תבנית ריקה ושמתי קצת מהתבנית המלאה. ואני מפחדתתת שלא יצא טוב… כי אולי חייבם את כל הכמות הזו בעוגה אחת…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:58 27.07.2017)

היי,
השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? יכולת למלא תבנית אחת של מאפינס כדי לטעום. העוגה כבר אפויה? באיזה גובה היא?

avatar
Lea_s (22:41 10.07.2017)

היי אפרת, לומר שוב תודה על מתכון מנצח, העוגה אליפות ובמקום להכין את הציפוי אני שמה את האגוזים מעל העוגה לפני הכנסתה לתנור כלומר כשהיא מוכנה אז האגוזים נראים כקישוט כזה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:53 10.07.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה ולילה טוב

avatar
גיא (11:19 10.05.2017)

שלום. האם אפשר להכין בתור מאפינס?תודה על מתכונים טעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 10.05.2017)

כן גיא, אפשר בהחלט.
אני משערת שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.

avatar
אביה (17:45 28.04.2017)

עכשיו אפיתי את העוגה ניראת ממש מוצלחת תודה רבהה
שבוע שעבר אפיתי את העוגת קרמבו יצאה לי מושלמת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 28.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה ושבת שלום

avatar
רבקה (14:33 21.04.2017)

טעים מאוד
כי אני לא אוהבת קינמון ויתרתי והוספתי קליפת תפוז וסוכר וניל סתם עוד אפשרות
תודה על המתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 21.04.2017)

נשמע מעולה, תודה רבקה ושבת שלום 🙂

avatar
מוניקה (13:08 27.03.2017)

הי אפרת,
אני חוזרת לעדכן שהעוגה מעולה. כיאה למתכונים שלך.
גם אני הוספתי נטיפי שוקולד וכמו שהכנתי כך היא נאכלה עוד באותו היום.

עוד משהו כללי שאני אוהבת באתר הזה שהאוכל יוצא כמו בתמונה. תמיד 🙂
אז תודה רבה שוב על מתכונים מנצחים ויחס נעים ברשת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 27.03.2017)

תודה מוניקה היקרה, אני שמחה לשמוע! 🙂

avatar
דסי (03:35 26.02.2017)

קלה קלילה אוורירית וטעימה..
הכנתי 3 תבניות, 2 עם שוקולד צ׳יפס ואחת רגיל, אלו עם הנטיפי שוקולד נאכלו קודם..

תודה על עוד מתכון מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 26.02.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

avatar
אדוה (16:04 19.02.2017)

אפרת שלום,
רציתי להודות לך על המתכונים הברורים והטעימים…
אחרי המון פחדים לאפות הכנתי גם את העוגה לטו בשבט ויצא מעולה וגם את הפחזניות יצא מושלם.
שוב תודה שגרמת לי לשבור את מחסום האפיה.

avatar
אדוה כהן (16:08 19.02.2017)

סליחה חשבתי שלא פרסמתי את הקודמת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 19.02.2017)

כיף גדול לשמוע!
תודה אדוה ושבוע נפלא 🙂

avatar
אריאלה סימס (10:42 14.02.2017)

היי אפרת, תבורכי על אתר נפלא. תענוג
אפשר להכין עם קמח כוסמין ולהוסיף לזה אבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 14.02.2017)

כן, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
אדוה כהן (20:29 9.02.2017)

אפרת שלום,

רק רציתי לומר תודה!
תמיד היה לי פחד לאפות ובזכותך אינו עוד.
הכנתי בשבוע שעבר את הפחזניות שלך ויצא מדהים.
והיום החלטתי להכין עוגה לרגל חג טו בשבט והיא כמעט הסתיימה….
תודה לך על ההסברים המדוייקין והקלים.
ישר כוח!!!
שבת שלום וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 9.02.2017)

תודה אדוה, כיף גדול לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
אור (15:15 9.02.2017)

תודה
מה לגבי האפשרות להוסיף את האגוזים לפני האפייה ואת הסירופ אחרי האפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 9.02.2017)

כן, אפשר.

avatar
אור (11:39 9.02.2017)

העוגה מאד טעימה אבל לא הצלחתי לפזר אגוזים לאחר האפיה. העוגה לא יוצאת ישרה והם נופלים לצדדים (הוספתי סירופ לפני אבל זה לא עזר). אפשר לפזר את האגוזים לפני האפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 9.02.2017)

היי אור,
מה שאפשר לעשות זה לחתוך את ה”גבעה” בחלק העליון של העוגה ולהגיש אותה הפוכה (זה אגב מה שעשיתי בעוגה בתמונה).

avatar
מלכה (10:58 9.02.2017)

עם אני לא רוצה לשים קוקוס ואבקת קינמון זה יצא לי גם טעים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 9.02.2017)

אבקת הקינמון והקוקוס מוסיפים טעם אבל זה טעים גם בלי.

avatar
אהובה (09:45 8.02.2017)

בוקר טוב
אני רוצה להכין בתבנית עגולה24
האם הכמות מתאימה ?
ואם לא אשמח לקבל את הכמות המתאימה

תודה ויום טוב

נ.ב
התחלתי לאהוב את האתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:21 8.02.2017)

היי אהובה,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
כפית אבקת קינמון
כוס וחצי אגוזי מלך טחונים דק (כ-150 גרם)
4 כפות קוקוס (לא חובה)
לציפוי (לא חובה): 2 כפות מלאות סירופ מייפל/דבש + 4 כפות מים חמים, חופן אגוזים טחונים
אפיה ב180 מעלות. זמן אפיה בסביבות 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יום נפלא 🙂

avatar
אהובה (10:26 8.02.2017)

תודה על התשובה המהירה
ועד שאלה קטנטונת
אפשר לחצות אותה לשתיים ולדחם קרם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 8.02.2017)

פחות מומלץ לחצות אותה ולמלא אותה בקרם כי זאת עוגה שהיא יחסית “כבדה” ועוגות שממלאים אותן בקרם אמורות להיות קלילות ואווריריות יותר אבל אני חושבת שאפשר לצפות אותה בקרם בחלק העליון (במקום באמצע). זה דווקא יכול להיות טעים.

avatar
אהובה (15:12 8.02.2017)

הכנתי אותה בתבנית24
שמתי מעל ציפוי שוקולד
ומעל פיזרתי שיברי אגוזים

בקרוב אעדכן איך הטעם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 8.02.2017)

עד כה נשמע מעולה 🙂

avatar
אהובה (16:47 8.02.2017)

כמו שהבטחתי חזרתי לעדכן
יצאה מושלמתז(חבל שאי אפשר לשלוח תמונה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 8.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

avatar
פנינה (21:54 2.02.2017)

תודה על מתכון מובן והסברים מפורטים. ניסיתי והצלחתי..שקילת המצרכים מביאה לתוצאה מושלמת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 2.02.2017)

תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
משה צברי (17:57 1.02.2017)

הטעם יצא מצוין. העוגה קצת דחוסה והוספת כפית סודה לשתייה מאווררת את העוגה ומשפרת אותה מאוד….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 1.02.2017)

תודה משה 🙂

avatar
עדינה (21:14 26.01.2017)

ושוב אנו נפגשות ביום חמישי-שישי 🙂
אני רוצה להכין את העוגה עם הציפוי מלמעלה (אגוזים) כי זה ידגיש את טעם הרכיבים של העוגה.

אין לי סירופ מייפל ודבש אני לא מתשמש בגלל הבת הקטנה שלי, מה את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 26.01.2017)

היי 🙂
את יכולה פשוט להמיס כף סוכר עם 2-3 כפות מים רותחים עד שמתקבל סירופ מתוק ואותו לזלף מעל העוגה ולפזר אגוזים טחונים.

avatar
יעל (19:41 25.01.2017)

העוגה ממש ממש מוצלחת ומומלצת בחום!!!!!!!!!!!
הרגע הכנתי אותה ולא התאפקתי מלטעום ממנה…
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 25.01.2017)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ג׳וליה (03:47 17.12.2016)

הכנתי את העוגה
יצאה מאוד טעימה ובדיוק כמו בתמונה קיבלתי מחמאות מהאורחים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 17.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
הודיה (10:30 15.12.2016)

היי .. זה יצא טעים עם קמח כוסמין? ואיך העוגה תצא לי נפוחה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:39 15.12.2016)

היי הודיה,
אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כוסמין. אם זה היה קמח מלא רגיל הייתי פחות ממליצה כי עוגות אגוזים בדר”כ יוצאות פחות אווריריות והקמח המלא הוא דחוס במרקמו.
כדי שהעוגה תצא תפוחה וקצת אוורירית יותר מומלץ להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
בהצלחה 🙂

avatar
לימור (11:44 14.12.2016)

שלום

האם אפשר להחליף חלק מהאגוזים הטחונים בקוקוס?
אם כן – באיזו כמות?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 14.12.2016)

היי לימור,
אפשר להמיר חצי מכמות האגוזים בקוקוס.

avatar
ג'וליה (16:50 13.12.2016)

היי אפרת
המתכונים שלך מעולים ניסיתי המון והכל יצא מצויין
האם העוגה מתאימה לאירוח?
כדאי להכין עוד אחת שונה?
תודה על מתכונים טובים וקלים שתמיד מצליחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 13.12.2016)

היי ג’וליה,
העוגה מתאימה מאוד לאירוח.
בגלל שזאת עוגה יחסית קטנה (בתבנית אינגליש קייק) את יכולה להכין את העוגה הזאת ועוד עוגה אחת נוספת.

avatar
סיון (16:43 13.12.2016)

יצא מושלם וזאת לא הפעם הראשונה שלוקחת ממך מתכון
גם העוגת גבינה האפויה היתה מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 13.12.2016)

תודה סיון, כיף לשמוע 🙂

avatar
נטע (19:57 8.12.2016)

האם אפשר להשתמש באגוזי פקאן במקום באגוזי מלך? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 8.12.2016)

כן נטע, אפשר.

avatar
מאיה (12:32 2.12.2016)

היי

האם אפשר לשים חלב במקום מיץ תפוזים ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 2.12.2016)

כן מאיה, אפשר. למרות שמיץ התפוזים מוסיף טעם.

avatar
שרון (23:25 19.11.2016)

אפשר להכין את העוגה עם קמח קוסמין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 20.11.2016)

היי שרון,
בדר”כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין. בעוגה הזאת ספציפית אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס בגלל האגוזים. לשיקולך 🙂
שבוע נפלא!

avatar
אנואר (13:11 17.11.2016)

שלום אפרת
אפשר להכניס למתכון שמנת חמוצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 17.11.2016)

היי אנואר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר במקום מיץ התפוזים.

avatar
נעמי (12:46 11.11.2016)

שלום אפרת,
תודה על האתר המקסים!
האם צריך להקציף את הסוכר והביצים עד שיהיה קצף יפה? או רק לערבב שיהיה אחיד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 11.11.2016)

היי נעמי,
מספיק להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כדקה ואז להוסיף את יתר החומרים.
שבת שלום 🙂

avatar
נעמי (12:07 25.11.2016)

יצא מעולה!!!!!!!!!!
ולראיה-
מכינה פעם שניה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 25.11.2016)

תודה נעמי 🙂
שבת שלום

avatar
מיה (21:15 9.11.2016)

אפרת שלום,
ראשית רציתי לומר שהמתכונים שלך מעולים! תמיד עובדים לי.
רציתי לשאול אם ניתן להמיר את את השמן בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 9.11.2016)

היי מיה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר להמיר את השמן ב 75 גרם חמאה מומסת.
ערב נעים 🙂

avatar
עופר (11:21 4.11.2016)

נראה מעולה
האם אפשר להוסיף לתוך העוגה שוקולד ציפס?
ואם כן אז כמה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 4.11.2016)

היי עופר,
אפשר להוסיף לתערובת רבע כוס שוקולד צ’יפס. כדי שהשוקולד צ’יפס לא יישקע לתחתית העוגה מומלץ לפדר אותו בקמח (לערבב בכוס שוקולד צ’יפס עם כף קמח ולסנן את שאריות הקמח). יש להוסיף את השוקולד צ’יפס לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר כמה יחידות שוקולד צ’יפס מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
שבת שלום 🙂

avatar
מירי (09:33 4.11.2016)

בוקר טוב לך
רציתי לציין קודם כל שהאתר שלך הוא פיגוז עם מתכונים קלים להפליא וההכנה היא בציק צק.
הכנתי את העוגה הזאת יחד עם עוגת הקוקוס שאלתי אותך אם אפשר להכניס את שתיהן יחד לתנור ואמרת שכן ולבדוק אחרי 30 דקות אם אחת מהן מוכנה אז להוציא ולהשאיר את השנייה להמשך אפייה. מהנסיון שעשיתי וטיפ עדיף לאפות כל אחת בנפרד כמו שרשום במתכונים שלך ולא להתחכם כי אין חכם כבעל נסיון.
ושוב אין על האתר שלך ממליצה ממש ממש בחום ואני מכינה הרבה מתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 4.11.2016)

תודה מירי שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבת שלום!

avatar
דני (11:35 30.10.2016)

היי
חזרתי לעדכן הבלינצ’ס, האגרות וכמובן עוגת האגוזים יצאו מעולה
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 30.10.2016)

תודה דני!
שבוע מעולה

avatar
דני (11:56 30.10.2016)

האגרול

avatar
נופית (13:57 23.10.2016)

היי☺
הכנתי כעת את העוגה, יצאה ממש מוצלחת וטעימה אך מעט צמיגית.. מה עשיתי לא נכון?
אולי זמן ההקצפה של הביצים עם הסוכר צריך להיות ארוך יותר ממה שעשיתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 23.10.2016)

היי נופית,
זה לא אמור להיות קשור להקצפה עם הביצים והסוכר. אולי ערבבת קצת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח והאגוזים?

avatar
אילנה. (21:04 20.10.2016)

שלום! אני רוצה להכין את העוגה עם רסק תפוחים במקום ביצים. כמה לדעתך צריך?
מסיבה זו, אני רוצה לאפות בתבנית שקעים. לכמה זמן תיתקצר האפיה? 15-20 דק’?
תודה רבה ומועדים לשמחה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 20.10.2016)

היי אילנה,
כעקרון אני חושבת שאת יכולה לשים כשליש כוס רסק תפוחים במקום הביצים. העוגה הזאת, בגלל שהיא עם אגוזים, היא פחות אוורירית מעוגות אחרות (במיוחד אם היא תהיה בלי ביצים) לכן אני חושבת שזה נכון שאת אופה בתבנית שקעים.
וכן, אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
בהצלחה 🙂

avatar
צילה (13:21 20.10.2016)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 20.10.2016)

היי צילה,
תכיני לימונדה- שימי בכוס 2 כפות מיץ לימון ומלאי מים עד חצי כוס וערבבי עם כפית סוכר.

avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (00:44 19.10.2016)

היי אפרת.
אני צכה ת’מתכון לתבנית גדולה, פשוט להכפיל בשלוש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:31 19.10.2016)

היי דבורי,
את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 21X33 או תבנית עגולה 24.
אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר (מלבנית 32X25 או תבנית 26) יש להכפיל את הכמויות ב-3.
קחי בחשבון שזמן האפיה מתארך ככל כזאת תבנית גדולה יותר.
כשמכפילים ב-2 המרקם של העוגה יוצא יותר מוצלח מאשר שמשלשים כמויות.
יום נפלא 🙂

avatar
שרית (19:45 15.10.2016)

מוצלח מאד!!!השבת הכנתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:49 15.10.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית וחג שמח!

avatar
אסתי (13:36 13.10.2016)

נראה קל ומעולה. אין לי קינמון. אפשר לוותר עליו? יש תחליף?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 13.10.2016)

היי אסתי,
אפשר לוותר על הקינמון.
יום נפלא וחג שמח 🙂

avatar
רונית (13:45 11.10.2016)

העוגה מעולה .תודה.המתכונים שלך מאוד טובים ומוצלחים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 11.10.2016)

תודה רונית וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
הילה (12:07 11.10.2016)

הכנתי את העוגה יצאה ממש טעימה ומוצלחת,
אפילו שהיא בחושה אין לה את ההרגשה של עוגת “חנק”
מעט מתוק מידי לטעמי…
אך בכללי ממש מושלמת, קלה פשוטה וטובה, תודה רבה.. על אתר נפלא ומושקע..
גמר חתימה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 11.10.2016)

תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
גמר חתימה טובה

avatar
תמר (16:14 10.10.2016)

היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והם מסייעים לי רבות אז תודה רבה!
האם לעוגה הזו יוצאת כמות לתבנית אינגליש קייק?
תודה,
תמר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 10.10.2016)

תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

לקריאת כל התגובות