זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
⅔ כוס (133 ג’) סוכר
⅔ כוס (133 ג’) שמן
¾ כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח
למלית:
4 כפות גדושות (20 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק
1 כפית גדושה (6 ג’) אבקת קינמון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח תופח.
-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הכנתי את העוגה והכנסתי לתנור 180 ל40 דק
אבל העוגה יצאה ממש קשה מבחוץ ודביקית ולא מוכנה מבפנים, מה עושים?
אפית במקרה על טורבו? יש לאפות בקו עליון ותחתון בלי ציור של מאוורר
התבנית היתה מונחת על רשת התנור מדף השני מלמטה?
במקרה כזה היה רצוי להנמיך את הטמפ’ ל160 ולהמשיך לאפות.
עוגה מעולהההה
הכנתי כבר מלא פעמים!
במקום מיץ תפוזים שמה ריצ’,
מעולה ואוורירי.
תודה רבה!!
תודה בר❤️
היי אפרת, האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום קנולה או לחלופין להחליף שמן קנולה בחמאה? אם כן – באיזו כמות? שאלה שנייה – כמה זמן בערך לערבב את הביצים במיקסר?
היי נחמית,
אפשר לשים שמן זית בתנאי שהטעם שלו הוא מעודן אחרת זה ישפיע על הטעם של העוגה.
אפשר לשים 100 גרם חמאה מומסת.
את הביצים כדאי לערבב עם הסוכר במשך כדקה ואז להוסיף את יתר החומרים.
תודה רבה
הכנתי את העוגה ללא גלוטן עם קמח תמי תופח ויצא מוששש!
תודה אפרת 🖤
תודה לך שחזרת לשתף🙂
אפרת היקרה!
תבורכי! אין על המתכונים שלך… התכנון שלי לשבת מתחיל במייל עם המתכונים.
הכנתי את העוגות כבר פעמיים השבוע (סה”כ 5 פסים), נטרפו!!
יוצא רך, אורירי, מתיקות מעולה, כל כך כיף ליד הקפה או אחרי הסעודה/ארוחה- פשוט מושלם!
אהבתי שהחומרים הכי פשוטים שיש ולא צריך לתכנן מראש. (המרתי מיץ תפוזים למים ומיץ לימון)
נס שיש אותך להקל את החיים במטבח…
הרבה הצלחה בכל!
איזה כיף לשמוע!
תודה רבה יקרה❤️
איזו עוגה משגעת 💯. הכפלתי כמויות ואפיתי בסיר פלא. עוגה רכה ועסיסית ביותר!!! קלה להכנה ופשוט מושלמת. עוד עוגה מוצלחת. תודה רבה אפרת ⚘️
העוגה נראית מעולה❤️
תודה לך שחזרת לשתף
הי שלום
אני הכנתי את הכמות בכפול 2 לשתי תבניות
יצא טעים מאד
קל להכנה עוגה מגניבה
תודה על המתכון
נראה מעולה❤️
תודה שחזרת לשתף.
שבת שלום
הי באיזה כוס להשתמש?
כוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית).
שלום אפרת, אין לי מיץ תפוזים. אפשר להשתמש במים?
היי תמרה,
אם אין מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד ¾ כוס ולערבב עם כף מלאה סוכר.
שלום,
העוגה ניראית מטורפת ואני בתהליכי דיאטה 😉
תורידי לי קצת מהסוכר או תחליפי במשהו
יש מצב?
שימי שליש כוס סוכר וחצי כוס שמן 🙂
ראיתי באחת התגובות שיש לשמור את העוגה עטופה בחוץ. בחום של תקופה זו העוגה לא תתקלקל בחוץ?
היי
אם מדובר על יום יומיים ניתן לשמור בחוץ.
מעבר לכך אכן מומלץ לאחסן במקרר.
היי
כשאת כותבת לערבב(ביצים) הכוונה להקצפה?
היי
הכוונה לטרוף היטב עם מטרפה או כף.
הכנתי את העוגה לצאת הצום ויצאה מושלמת!!!
רכה, טעימה וקראנצ’ית מלמעלה. והכי חשוב קלה להכנה (:
הכפלתי כמויות והורדתי סוכר.
תודה על מתכון מעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי הכמות היתה גדולה מאוד והעוגה גלשה לי בתנור. השתמשתי באינגליש מקרטון. האם יש כמות לתבנית כזאת רגילה? בדרך כלל אני מכינה את העוגות של לאינגליש ובאמת הכמויות קטנות יותר. כוס קמח 1/2 כוס שמן חצי כוס סוכר חצי מיץ תפוזים ופה הכל היה יותר ובאמת לא התאים. מה לעשות?
היי,
יכול להיות שהתבנית שהשתמשת בה הייתה קטנה מדי עבור הכמות. התבנית הדרושה היא אינגליש קייק (10*31).
במקרה כזה מה שכדאי לעשות הוא להעביר חלק מהבלילה לתבניות מאפינס.
אין דברים כאלה ! את אלופה. הכנתי פעם ראשונה בחיי את העוגה הזאת ויצאה מושלמת ! זה גם מופיע בספר הקינוחים שלך – שזאת אחת ההשקעות הכי טובות שלי אי פעם ! אלפי תודות !
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
יצא מושלם!
הכנתי כבר כמה פעמים. יוצא אוורירי וטעים גם כשמפחיתים סוכר.
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
עוגה מעולה ממש… כל פעם שאני מכינה כולם מתלהבים:)
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
יצא מעולה ללא ביצים
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
הי, אשמח לדעת במה החלפת הביצים. תודה
יצא ממש מעולה. יש תלונה אחת ממחלקת המתוקים (בן זוגי שמזריק סוכר לוריד), היה צריך עוד קצת סוכר.
איזה כיף שאהבתם! פעם הבאה תוכלי להגדיל מעט את כמות הסוכר בשביל חובבי המתוק אצלכם😊
תודה על המתכון! יצא לי מעולה. כולם התלהבו..
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת🌺
אחת העוגות הקלאסיות
תמיד יוצאת טעימה
כולם אוהבים
שמחה לשמוע! תודה אביגיל😊
הי אפרת,
העוגה יצאה מושלמת! כמו כל שאר המתכונים המדהימים שלך! אין כמוך! תודה רבה רבה!
שמחה שיצא מוצלח לילך❤️
לילה נפלא
משתמשים במתכון בביצים L או בביצים M ? ובכלל במתכונים שלך לעוגות הכוונה לביצים גדולות או בינוניות?
היי נחמי,
אם במתכונים שלי יהיה צורך בביצים גדולות יהיה רשום גדול והכוונה תהיה ל- L/XL
אם רשום רק ביצים ללא הגודל- אז זה לא משנה הגודל 🙂
יוווו טעיםםםםם!!!!
תודה!!!!
תודה מורן 🙂
היי
האם אפשר להוסיף לעוגה ריבת חלב ? כציפוי מלמעלה או באמצע ? ישתלב טוב לדעתך?
אפשר להוסיף קצת למלית.
טעים מאד מאד ! אך אם שמתי מים במקום המיץ, וכמובן הוספתי עוד קצת סוכר , למה יצא לי קצת שומני כזה בטעם??????????! אני יודעת שלאגוזים יש שמן, אבל עדיין, וגם אפיתי יותר מהרגיל ועדיין חושבת שהיה צריך יותר.. בכל אופן , אהבו מאד !!! תודה רבה !
היי יעל,
שמת ⅔ כוס שמן? באיזו כוס השתמשת?
כן, השתמשתי בכוס קפה קרטון – אבל אני כבר שנים משתמשת בזה ואני יודעת כמה לשים, אפילו שמתי פחות כי ראיתי שרשמת פה למישהי שאפשר ….
אם זאת כוס מקרטון זה בסדר (כוס חד”פ לשתיה קרה לא טובה).
לא אמור לצאת כל כך שומני. פעם הבאה שימי קצת פחות שמן ממה ששמת. דרך אגב, השתמשת בשמן קנולה?
העוגה טעימה ופשוטה להכנה. אתמול הכנתי אחת שחוסלה ועכשיו מכינה אחת נוספת לשבת. לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי חלב. יצא מצויין
שמחה שיצא טעים 💜
תודה עדי
העוגה מושששששששששש
התחסלה עד הפירור..
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביגיל
הכנתי את העוגה…לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי חלב במקום.
עוגה פשוטה, עסיסית ומעולה! אימצתי את המתכון…תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
שימי חצי כוס דבש.
היי אפרת,
אפשר להפחית סוכר ושמן?
אם כן לכמה?
תודה🙏
אפשר להפחית לחצי-שליש כוס שמן וסוכר.
היי אפרת,
מעוניינת להמיר לכוסמין מלא אפשרי לדעתך?
כמה אבקת אפיה להוסיף למתכון?
תודה🙏
אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין מלא + כפית ורבע אבקת אפיה (העוגה תצא קצת פחות אוורירית).
היי אפרת, חזרתי לעדכן שהעוגה נהדרת! כמה שהיא פשוטה, קצרה מחמאות! הוספתי קצת סוכר חום למילוי ולמעלה בשביל הקראנץ’, אחלה שדרוגון. ברגע האחרון נתקעתי בלי אבקת אפייה אז שמתי אבקת סודה לשתייה במקום וועדיין יצא מעולה.
הייתי חייבת גם להגיד לך תודה גם על המתכונים הנפלאים וגם על התשובות, ההסברים המפורטים והסבלנות אין קץ לכל אחד ואחת והכל בחיוך, לא מובן מאליו כלל! תמשיכי להצליח ולצמוח ואנו נמשיך ללות ןלהנות מהמטעמים שאת מעלה 🙂
תודה מיטל ❤️
עוגה מושלמת!!
אני עשיתי עם קמח כוסמין וכף אבקת אפיה ואת האגוזים והקינמון בתוך הבלילה
אני מכפילה כמויות ועושה שתי פסים ופשוט מתחסללל
כל יומיים צריכה להכין עוד..
אז… תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך 🙂
היי מיטל ,
האם הכנת עם קמח כוסמין מלא?
למה כף אבקת אפיה?
תודה מראש.
תודה!! הכנתי ויצא ככ טעים שביקשו ממני להכין לפסח.. יש אפשרות להשתמש בקמח מצה או להכשיר לפסח בדרך אחרת?
תודה רבה
היי טלי,
מניסיון זה יוצא שונה לגמרי עם קמח מצה.
אני ממליצה לך להכין את אחת העוגות הכשרות לפסח שבאתר. מצרפת לינק – עוגות לפסח.
חג שמח ❤️
מה אפשר לשים במקום ביצים???
לא ניסיתי. אולי אפשר להוסיף רבע כוס רסק תפוחים + כף חומץ תפוחים/רגיל + חצי כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.
תודה על כל המתכונים האתר
מתכונים קלים מהירים וטעימים
תודה
תודה
תודה
❤️
יצאה פצצה!!!!!!!
משו מהמם!!
תודה 😍
שמחה שאהבת 🙂
תודה אסתי
תודה רבע על כל המתכונים!! אפשרי להכין את העוגה עם קמח כוסמין, אם כן כמה אבקת אפיה?
כן. אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
אפשר לוותר על המיץ תפוזים?
המיץ מוסיף טעם לעוגה. אם אין מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד ¾ כוס ולערבב עם כף מלאה סוכר.
עוגה מצויינת, קלה ומאד טעימה
תודה ניר, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מעולה קלה וטעימה.ביום אחד אכלו לי 4!!!!!!!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
עוגה מוצלחת מאוד. אחת הטעימות שאכלתי אי פעם. מאוד נהנת מהאתר שלל
תודה חפצי 🌺
אתר מעולה!!!!
האם אפשר להחליף אגוזי מלך בבוטנים?או פשוט לוותר עליהם?
כן, אפשר.
עוגה נפלאה. מפתיעה בטעמה למרות שהיא פרווה.
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
עוגה נהדרת!! החלפתי את הסוכר בסוכר חום וזה נתן לה צבע מגניב וטעם מעולה. תודה!!
מעולה!
תודה שרה 🌷
פשוט מעולה! מושלמת לצד הקפה
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
הי, יש לי כוס שקדים טחונים מחלב אגוזים שאני מכינה…..
המלצות לעוגה מהירה בבקשה…..
תןדה
סליה שקדים טחונים….
היי יעל,
ממליצה על העוגה הזאת – עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס (לשים שקדים במקום האגוזים).
היי אפרת,
אם אני רוצה 2 תבניות אינגליש קייק
פשוט להכפיל ב-2?
או שהכמויות משתנות
תודה רבהה
דקלה
היי דקלה,
פשוט להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יום מקסים 🙂
תודה רבה.
העוגה יצאה לי רטובה, איפתי אותה יותר משעה! לבסוף היא נאפתה אבל עדיין רטובה מבפנים. התנור שלי יחסית חזק, מה יכולה להיות הסיבה? מבחינת הטעם יצאה מעולה רק המרקם..
ממש מוזר. אפית ב170 מעלות?
היה כדאי להניח לה להאפות עד הסוף, לא משנה כמה זמן זה לוקח ואם במקרה החלק העליון משחים יותר מידי אז להוריד מעלות.
עוגה מדהימה!!! כל כך קלה להכנה, כל המצרכים תמיד בבית. כולם אהבו אצלי, חמותי אפילו בקשה וקבלה אחת משלה שאפיית בזמן שביקרה אצלנו
המון תודה , זאת בהחלט עוגת הבית שלנו לקפה
איזה כיף לשמוע!
תודה ענת וחג שמח 🙂
הי
אני רוצה לשים רק קמח תופח לבן, אפשרי?
ומה אפשר לשים במקום תפוזים? כי אסור לי פירות הדר בגלל הקיבה.
היי שלי,
כרגע המתכון הוא עם קמח תופח לבן אז זה בסדר.
המיץ מאוד מוסיף לטעם של העוגה אבל אם אסור לך אז שימי במקום חלב או מים.
יום נפלא 🙂
אין צורך לשמן את התבנית ?
כן, יש לשמן את התבנית (תיקנתי במתכון).
בהחלט העוגה הטובה ביותר שהכנתי בשנים האחרונות. כמה פשוטה ככה מהממת!
מרקם ה ו ר ס . נ מ ס.
(הוספתי למלית גם סוכר, זה נתן קראנץ׳ למעלה ועוד קצת מתיקות פה ושם)
תודה!
תודה דסי, שמחה לשמוע!
חג שמח ויום נפלא 🙂
רציתי להגיד לך שאין על המתכונים שלך הכל יוצא טעים רציתי לשאול אותך אני יכולה להכין אותו מתכון רק ללא גלוטן ובצים אוו שיש לך מתכון מתאים ללא גלוטן תודה רבה
היי,
יש לי מתכון לעוגת בננות טבעונית ללא גלוטן.
בלי קשר, יש קטגוריה של מתכונים טבעוניים ללא גלוטן שניתן למצוא שם גם קינוחים, מתוקים וארוחות שונות.
יש לי אגוזי מלך טחונים ולא קצוצים, האם יתאים להשתמש בהם במקום?
כן מיכל, אין בעיה.
משוגעת על האתר שלך!! כל המתכונים פרקטים ויוצא טעיםםם!! תודה
תודה שרית!
שבת שלום 🙂
רוצה להכין את העוגה אבל לא ממש אוהבת קינמון אפשר לשים במקום קינמון שוקולית או האם יש לך המלצה אחרת?
היי טלי,
אני מניחה שאת יכולה לשים שוקולית במקום.
הכנתי… יצא נפלא… תודה רבה ושבת שלום
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
וואוו העוגה יצאה מדהימה!!!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שירן
הכנתי את העוגה עם תערובת קמח נטול גלוטן.
הבית הריח נפלא..
והעוגה יצאה מושלמת!
תודה רבה
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח
טעימה מאוד,
יצא מעולה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרגלית ושבת שלום
יצא מעולה!
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה
כל שבת אני בוחרת להכין עוגה אחרת מהאתר.
כל עוגה טעימה יותר מקודמתה וממש קלה להכנה.
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה לירז ושבת שלום 🙂
היי, קודם כל אני רוצה לשבח אותך על המתכונים הטובים והקלים.
אני רוצה לעשות ב2 תבניות אינגליש קייק.
מה הכמיות?
הלכתי לאיבוד בכמיות
תודה
תודה שירלי 🙂
כמות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח תופח
למלית:
כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כף מלאה אבקת קינמון
*יש למלא כל תבנית עד גובה 3/4.
בהצלחה ושבוע נפלא!
היי, רציתי לדעת כמויות לתבנית קוגלהוף והאם המעלות והזמן אפייה נשארים אותו דבר?
סורי, ראיתי רק עכשיו..
אם זאת תבנית קוגלהוף בקוטר 24 אלה הכמויות:
3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח תופח
למלית:
כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כף מלאה אבקת קינמון
לגבי זמן אפיה, אני מניחה שאחרי 35 דקות כבר אפשר לבדוק עם קיסם. אם לא מוכן, להשאיר 5 דקות נוספות ולבדוק שוב.
אם זאת תבנית קטנה יותר את עודף הבלילה את יכולה למלא בתבנית מאפינס.
היי שאלה דחופה, אם אני רוצה לאפות אותה בתבנית קוגלהוף. מה הכמויות?
האם ניתן להוסיף כפית קפה נמס? זה מוסיף? ושוקולד ציפס עם האגוזים והקינמון זה הולך?
תודה רבה
היי ברק,
שוקולד ציפס הולך כמעט עם כל עוגה אז אין בעיה.
לגבי נס קפה, זה יכול לתת טעם מעניין אבל אולי כדאי לערבב את זה עם כפית אבקת סוכר שהמילוי לא יהיה מר אלא אם כן אתה רוצה להוסיף את זה לתערובת העוגה עצמה ואז אין בעיה.
בהצלחה 🙂
התכוונתי להוסיף את זה לעוגה עצמה.. תודה!
תודה רבה!
עוד שאלה: איך גורמים לזה שהשוקולד צ’יפס לא ישקע למטה בתחתית העוגה?…
תודה שוב!
היי ברק,
לכמות שבמתכון מומלץ להוסיף בסביבות רבע כוס שוקולד צ’יפס וכדאי לערבב את השוקולד ציפס עם כפית קמח באופן כזה שהשוקלד ציפס יהיה מקומח (מצופה בשכבה עדינה של קמח). זה אמור למנוע או לפחות להפחית את השקיעה שלו במהלך האפיה.
בהצלחה 😉
כל הכבוד על האתר שלכם
יש מקום להוסיף חצי חבילת פודיגנ וניל?
היי יעקב,
אתה יכול לשים כוס קמח תופח + חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
או
כוס קמח רגיל + חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל + כפית גדושה אבקת אפיה.
יום נפלא 🙂
עוגה יצא סוף הדרך. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריאנה ויום נפלא
יצא ממש טעים!!! הילדים שלי אכלו את הבלילה עוד לפני שנאפתה ממליצה בחום
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
יצא פצצות!!! קלה וטעימהה, תודה!
תודה יעל, שמחה לשמוע!
שבת שלום
הי
קודם כל העוגה מדהימה.
אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף מייפל מתי שהעוגה יוצאת מהתנור .ואם המייפל ייספג.
אביעד
היי אביעד,
מייפל ישתלב מצוין בעוגה הזאת 🙂
וכן, אם שופכים מייפל על העוגה בעודה חמה, המייפל אמור להיספג בעוגה.
בהצלחה ושבוע נפלא!
היי
למי שרוצה עוגה בריאה. מכיוון שעדיף לי ללא קמח לבן וללא שמן קנולה,
החלפתי את הקמח תופח לקמח כוסמין מלא שניפיתי והוספתי כפית אבקת אפיה שערבבתי לפני שהוספתי לשאר הבלילה וניפיתי אל תוך הבלילה..
ובמקום שמן קנולה שמתי שמן זרעי ענבים. באותה כמות.
העוגה יצאה מעולה, רכה זו פעם ראשונה שאני מחליפה לקמח כוסמין ממתכון רגיל. וזה יצא פשוט מדהים.
תודה.
וואו סליחה על הנוסח המבולבל.
אז שיהיה יותר מובן.
קודם עירבבתי את הקמח כוסמין ואבקת האפיה יחד ואז ניפיתי לתוך הבלילה של שאר החומרים .
נשמע מעולה ובריא יותר 🙂
תודה אפרת ושבת שלום
שאלה לי אליך!
האם אפשר לשים תרכיז תפוזים מדולל עם מים במקום מיץ תפוזים סחוט?
תודה
סליחה על הטירדה. אבל קראתי עכשיו את התגובות ואת אמרת שאפשר להשתמש במיץ תפוזים ולא רק בסחוט טרי.
כן, אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים לשתיה קלה או בתרכיז מהול במים.
כמה קלוריות יש בעוגת הקינמון הבחושה
לצערי אני לא יודעת 🙂
היי,
אם אני מחליפה את הקמח הלבן בקמח מלא- אני צריכה לעשות שינויים בכמות הנוזלים?
תודה!! 🙂
היי מיה,
אם זה קמח מלא רגיל (ולא כוסמין מלא) אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. בכל אופן, אין צורך לשנות את כמות הנוזלים במקרה הזה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
האם אפשר לקבל את המתכון עם הכמויות הנכונות לעוגה גדולה יותר? כלומר לתבנית עגולה או מלבנית גדולה.
היי איריס,
לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בינונית (22X31) תכפילי כמויות:
3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות S או M)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח תופח
למלית:
כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כף מלאה אבקת קינמון
בהצלחה 😉
זמן האפיה והחום נדארים אותו דבר ?
טמפ’ נשארת אותו דבר.
משך האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
האם אפשר לערבב את האגוזים עם הבלילה?
ואפשר לשים מעל העוגה ציפוי שוקולד?
ושוב תודה על התשובות המהירות
כן, אפשר לערבב את האגוזים עם הבלילה.
אפשר לשים ציפוי שוקולד אם אוהבים.
הכנתי ויצא מעולה!!
שמחה לשמוע!
תודה מורן ושבת שלום 🙂
הכנתי את העוגה עם שינוי קטן. במקום אגוזים וקינמון ערבבתי קקאו סוכר חום וקינמון.
יצא פשוט מצויין. כמו עוגת שמרים (פשוט בלי כל העבודה הקשה..:-))
העוגה יצאה רכה ונימוחה!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים.
תודה טל, נשמע מעולה!
יום נפלא ושבוע מצוין 🙂
רעיון מעניין מאוד.
אשמח לקבל כמויות מדוייקות. רוצה לנסות בכיווןן שלך.
היי, אם אני רוצה להשתמש בקמח לבן רגיל, כמה צריך להוסיף אבקת אפיה?
היי לילי,
שימי כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
היי זה אני שוב יש אפשרות לקבל את המתכון הזה אבל בכמות כפולה לתבנית 26 ניסיתי עכשיו בתבנית הזאת אבל אני לא בטוחה אם עשיתי את הכמויות נכונות אני ישמח אם יהיה לי את זה מדויק תודה מראש ושבת שלום!
היי,
הכמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים
3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות קמח תופח
למלית: כוס אגוזי מלך קצוצים + 3 כפיות אבקת קינמון
שבת שלום 🙂
היי אני עכשיו הכנתי את העוגה וזה נראה מצויין השאלה אם יש אפשרות להכין את העוגה אבל לערבב את המלית עם הבלילה הכל ביחד ולא כמו שכתוב במתכון אלא לשים את כל המרכיבים בקערה ולשים בתבנית? תודה על המתכונים!!
היי תהילה,
אפשר אבל קחי בחשבון שהקינמון יצבע את העוגה לגוון חום.
הייתי חייבת לחזור ולעדכן
עשיתי את העוגה כמאפינס, יצאו די הרבה, יצאו 18 מאפינס
הבית הריח מקינמון והיה ריח מטריף
איך שיצא מהתנור בעלי אכל שניים ואמר שיצא מעולה וממש טעים,
הבאתי גם לשכנה וציטוט שלה “אין דברים כאלה”
והבאתי את היתר לעבודה ואמרו שזה טעים חבל על הזמן, ויש כאלה שאפילו אכלו שניים מרוב שהיה להם טעים
בקיצור מתכון מעולה ויוצא סוף הדרך כל פעם מחדש
🙂
היי מיכל,
אני כל כך שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך יום מקסים 🙂
האם כדאי לנסות להוסיף חלק מהקינמון והאגוזים לבלילה וחלק נוסף למעלה?
היי מיכל,
לדעתי זה טעים כמו שזה אבל אם את רוצה לנסות להוסיף חלק לבלילה עצמה וחלק נוסף למעלה, אין בעיה רק קחי בחשבון שהקינמון צובע את העוגה לצבע חום.
שלום,
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים?
אשמח לכמויות מדויקות לתבנית של סיר פלא ולא אינגליש קייק.
תענוג לקרוא את כל התגובות באתר!
תודה.
היי שירלי,
פחות מומלץ לשים מים כי מיץ התפוזים מעניק טעם לעוגה. זה יכול להיות גם משקה תפוזים קל ולא חייב להיות מיץ סחוט טבעי. אם אין לך, את יכולה לסחוט לכוס לימון בינוני-קטן ולהוסיף מים עד 3/4 כוס.
מה גודל תבנית הפלא?
הכנתי את העוגה. הכפלתי כמות יצא מעולה.
לדעתי היה עדיף לערבב את הקינמון והאגוזים יחד עם הבלילה..
ואולי להוסיף קוקוס ולאפות אפילו ב 3 אינגליש קייק…
שמחה לשמוע שירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
פשוט הכפלתי ב 2 ועשיתי 2 תבניות.
ממש טעים!!!!!!!
מעולה 🙂 שמחה לשמוע רותי
היי הכמות פה היא לתבנית אחת?
אם אני רוצה נגיד 3 תבניות אז להכפיל ב-3?
היי רותי,
אם את רוצה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק אלה הכמויות:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים
3 כוסות ורבע קמח תופח
למלית: כוס אגוזי מלך קצוצים + 3 כפיות אבקת קינמון.
המשך יום נפלא 🙂
הי. עוגה מצויינת. שאלה קטנה: אני מכינה היום וצריכה למחר בערב. איך ואיפה כדאי לשמור אותה? תודה רבה
היי שר,
תעטפי את העוגה בניילון נצמד ותשמרי בחוץ (לא במקרר).
גמר חתימה טובה 🙂
היי שאלה קצת דחופה.. אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב שקדים? אין לי כרגע מיץ תפוזים…
תודה!
היי ליבי,
ראיתי רק עכשיו.. מקווה שלא המתנת לתשובה 🙂
יותר טעים עם מיץ תפוזים אבל אפשר לשים גם חלב שקדים.
שלום, רציתי לדעת אם יש לי ביצים מדיון זה גודל בסדר לעוגה ואם לא אז כמה לשים מהגודל הנל… תודה!
התכוונתי לביצים בגודל מדיום
שלום!
יש לי ביצים בגודל מדיום-האם זה בסדר להשתמש בגודל הזה או שצריך גודל אחר? תודה!
כן בינת, זה בסדר גמור 🙂
מאז שהתחתנתי הכרתי את האתר שלך וכל מתכון שמכינים גורף המון מחמאות!
השבוע הכנתי את העוגה הזאת לשבת ושוב קיבלתי המון המון מחמאות! לכן החלטתי שאני חייבת להגיב ולהגיד תודה רבה! מתכונים מעולים ופשוטים!!
כיף גדול לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן ושגרמת לי לחיוך 🙂
עוגה מדהימה!! וממש קלה להכנה!!!
תודה רומי, שמחה שאהבת 🙂
הייתי חייבת לעדכן
לקחתי היום את העוגה לעבודה והיא פשוט התחסלה
אחרי חתיכה אחת לקחו עוד חתיכה מרוב שהיא טעימה
תודה 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על העדכונים 😉
אז בסוף עשיתי באינגליש קייק
כל הבית הריח מקינמון
בעלי התחרפן כבר מהריח ואיך שהעוגה יצאה מהתנור ישר לקח חתיכה
הוא אמר שיצא חבל על הזמן, ממש טעים
והוא לקח אחרי זה אפילו עוד חתיכה מרוב שהיה לו טעים
בקיצור, מתכון מעולה כרגיל
ממש טעים ונמס בפה
היי מיכל,
אני מאוד שמחה שנהנתם מהעוגה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לכם ערב נעים!
היי
רציתי לדעת האם ניתן לעשות כמאפינס
אם כן עד איזה גובה למלא וכמה זמן אפייה?
תודה
כן בטח מיכל. תמלאי עד 2/3 גובה כי העוגה תופחת. תבדקי את העוגות עם קיסם כבר אחרי 15-20 דקות.
בהצלחה ויום נפלא!
אפשר להחליף את מיץ התפוזים ביין?
אולי במיץ תפוחים עם קצת לימון?
היי שבות,
נראה לי שעדיף מיץ תפוחים עם מעט לימון.
שבת שלום 🙂
היי ,פיצלתי את העוגה לשתי תבניות בטעות ולא שמתי את המלית שנשארה על האגוזים האם העוגה תצא טובה בכל זאת??
היי סתיו,
ראיתי רק עכשיו.. אני בטוחה שזה יצא טעים גם ככה 🙂
הי.אפשר להקפיא את העוגה ?
כן רבקה, אפשר. רק חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
שבוע נפלא 🙂
היי שאלה..
אם אני רוצה לעשות בתבנית 24 עגולה, איך אני עושה מבחינת כמויות ?
תודה 🙂
היי דנה,
לתבנית בגודל 24 יש להכפיל כמויות ב1.5: 3 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, כוס+ 3 כפות מיץ תפוזים, 2 כוסות קמח תופח.
למלית: 6 כפות גדושות אגוזים קצוצים, 1.5 כפיות קינמון.
תודה על שענית לי… :))
ואם רוצים לעשות לזה סירופ זה אפשרי , זה הולך?
בשמחה 🙂
לדעתי מאוד יתאים לזה סירופ מייפל. לאחר שהעוגה מוכנה וחמה פשוט תזליפי עליה סירופ מייפל.
סבבה…
אני אנסה , מקווה שיצא טוב :))
שוב תודה !
הכנתי ואפיתי לפי הוראות המתכון. תוצאה מעולה וטעימה :)) תודה
הי אמונה,
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
העוגה נראית ממש טעימה! אפשר לשים מיץ מקלמנטינות במקום מתפוז? אין לי תפוזים..
כן בטח 🙂
היי,
הכנתי את העוגה בשבוע שעבר וקרה לי משהו ממש מוזר. אשמח אולי לקבל הארות 🙂
הכפלתי כמויות ואפיתי בסיר פלא. היא עלתה נפלאה! נראתה מהמם!
הוצאתי אותה (אחרי שווידאתי כמה פעמים שהיא מוכנה). אחרי 5 דק’ היא ממש(!) צנחה לי.
ושפרסתי אותה היא הייתה בצקית,לא אפויה בעליל! נאלצתי לזרוק אותה 🙁
כמה שאלות:)
1. מה יכולה להיות הסיבה שהיא צנחה כך?
2. האם בגלל שהיא צנחה הגיוני שהיא נעשתה בצקית? (כי היא בוודאות היתה מוכנה שהוצאתי אותה,היא הייתה כ40 דק’ בתנור).
זה ממש מוזר. כי בעבר הכנתי אותה והיא יצאה מצוין!
תודה ושבת שלום 🙂
היי אלומה,
ממה שאת מתארת (הצניחה אחרי 5 דקות והמרקם הבצקי) כנראה שהעוגה בכל זאת לא הייתה לגמרי אפויה כשהוצאת אותה מהתנור, למרות שבדקת והיא הייתה נראת לך מוכנה. כנראה שהיה צורך להשאיר אותה עוד קצת זמן בתנור עד שתאפה ותתייצב לגמרי. בנוסף, כשמכפילים כמויות ומכינים בתבנית אחת לרוב מומלץ לאפות על 160-170 מעלות אחרת העוגה מקבלת מכת חום גבוהה מידי ונאפת מהר מבחוץ בעוד שמבפנים לא.
מקווה שהצלחתי לעזור לפתור את התעלומה 🙂
שבת שלום!
אפשר פקאן במקום אגוזי מלך?
כן רופינה, אפשר בהחלט.
היי בנות . הכנתי את העוגה הזאת לפי המתכון כבר שלוש פעמים והיא יצאה מדהימה. פעם שעברה עשיתי לה שיפור. הפכתי אותה לעוגת שוקולד . הוספת שתי כפיות קקאו ושוקולד ציפיס במקום האגוזים יצא פיצוץ. הילדים תרפו
אני מכינה את העוגה הזאת כבר פעם רביעית והיא כל הזמן יוצאת פצצה. פעם אחרונה במקום לשים אגוזים הפכתי אותו עם אותן הכמויות לעגת שוקולד פשוט הוספתי שתי כפות שולוקד וחתכתי בפנים חתיכות שוקולוד או שוקולד ציפס יצא מהמם
מעולה! תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
קודם כל, תודה רבה על המתכונים המעולים ועל כל העזרה שלך בתגובות!
הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק עם הכמויות שצויינו, ומשום מה העוגה עלתה על גדותיה גם בגובה וגם ברוחב, ובערך חצי מהבלילה נשפכה בתנור :\
החצי ששרד בתבנית יצא מעולה!! רך, אוורירי וטעים נורא!
מה יכל לגרום לתקרית המצחיקה? השתמשתי בקמח רב תכליתי והוספתי כפית ורבע\וחצי אבקת אפייה..
שבת שלום לכולנו 🙂
אוי… טוב, דברים כאלה יכולים לקרות לכולנו.. מעכשיו אני בטוחה שתסתכלי היטב לפני שאת משתמשת בקמח מסוים 😉
שבת שלום אורה ותודה על התגובה 🙂
עוגה טעימה וקלה מאוד שומרת במחברת המתכונים שלי
מעולה! תודה גילה 🙂
השתמשתי בקמח רגיל והוספתי שקית אבקת אפיה. זה הרבה מידי?
אולי זו הייתה הבעיה.
ערבבתי את החומרים במיקסר, הבלילה הייתה נראית מצוין.
שלום, הכנתי את העוגה, בתנור היא הייתה גבוהה ויפה. הוצאתי מהתנור שהקיסם יצא יבש לגמרי ואחרי כמה דקות העוגה צנחה ונהייתה דחוסה כזו ועם טעם מאוד חזק של ביצים.
הכפלתי את הכמויות והכנתי 2 עוגות והכל הלך לפח
מה עשיתי לא בסדר?
אוי,ממש חבל..
כשעוגה עולה וצונחת זה יכול להיות כתוצאה של עודף חומרי התפחה (השתמשת בקמח תופח או בשקית אבקת אפיה?)
זה יכול להיות גם כתוצאה מערבוב לא מספיק של החומרים או ערבוב ממושך מידי.
תבדקי שהכפלת את כל החומרים ולא פיספסת משהו (4 ביצים, כוס ושליש סוכר, כוס ושליש שמן, כוס וחצי מיץ תפוזים, 2 כוסות וחצי קמח תופח).
באיזה תבנית הכנת (גודל וסוג)?
אתר מדהים, מתכונים משגעיים!! בא לי פשוט לנסות את כל המתכונים הנפלאים באתר. כל הכבוד!!! 🙂
תודה רבה לאה! 🙂
היי,
רציתי לדעת אם לאחר האפייה כדאי לשמור אותה בקירור או שהטעם יכול קצת להיהרס מהקירור ועדיף לשמור אותה בחוץ?
היי חן,
הקירור מייבש את העוגה לכן מומלץ לשמור אותה בחוץ כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
שבת שלום 🙂
העוגה טעימה ומשגעת, הכנתי אותה כבר פעמיים וחייבת לשבח. בזמן שהיא נאפתה בתנור כל הבית התמלא בריח של הקינמון והייתה תחושה של מאפייה 🙂
יש לי רק תהייה, האם היא אמורה לצאת יחסית לחה ורטובה בפנים? כך היא יוצאת לי, לא הפריע לטעם כלל, אך רציתי לדעת זאת כי יש עוגות שיבשות לגמרי בפנים וזו יחסית רטובה. תודה! 🙂
היי,
זאת עוגה עסיסית והיא אמורה לצאת לחה מבפנים אבל אפויה. השאלה אם זו רטיבות עדינה או רטיבות שהעוגה עדיין לא אפויה לגמרי. אגב באיזה תבנית אפית אותה?
פעם הבאה תנסי להוריד מעלות ל 170. זה יאריך מעט את זמן האפיה אבל העוגה תאפה גם מבפנים.
שבוע נפלא 🙂
שוב תודה על מתכון מדהים! פשוט עוגה נפלאה!
שבת שלום 🙂
בשמחה רבה אלומה!
שבת שלום 🙂
החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא ויצא מעולה!
תודה על מתכון קליל וטעים ואתר מעולה!
מעולה! שמחה שיצא טעים ותודה לך אתי על העדכון 😉
עוגה מדהימה.
נראית נפלא, ריחה נפלא וטעמה יוצא מן הכלל,
בכלל אתר מקסים
תודה יפצ’ 🙂
נפלה העוגה ולא תפחה לי :/
היי,
העוגה תפחה ואח”כ נפלה? או שהיא לא תפחה בכלל?
אני מצרפת את הסיבות שיכולות לגרום לכך:
אם העוגה לא תפחה בכלל-
https://www.10dakot.co.il/%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A4%D7%97%D7%94/
אם העוגה תפחה ואח”כ נפלה-
https://www.10dakot.co.il/%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%94/
עוגה נדירה!!!!
תודה ליטל 🙂
הכפלתי כמויות היא קלילה ובדיוק מה שחיפשתי, מומלץ למרוח משהו מעל? היא נראית יבשה או שככה היא אמורה להיות. ודרך אגב שמתי גם סוכר רגיל וגם סוכר חום (חצי חצי)
הי שני,
היא יבשה מבפנים או רק נראת יבשה?
אם יש לך סירופ מייפל זה מאוד יתאים להזליף על העוגה מלמעלה.
הכנתי כמות כפולה, 30 גרם אגוזים בכל אחת מהן
היי אורנה,
אבקת קינמון משחימה די מהר בחום (ראי גם בתמונה את החלק העליון של העוגה) לכן אני מניחה שהשילוב של האגוזים שהיו קצוצים גס וכנראה בלטו מעל העוגה יחד עם הקינמון זה מה שגרם להשחמת האגוזים ומראה שרוף.
אני שמחה לשמוע שלמרות זאת העוגה עדיין טעימה 😉
שיהיה לך סופשבוע נעים!
היי אפרת.
עוגה מוצלחת- טעימה, אווירית ורכה.
הכנתי כמות כפולה.
משום מה האגוזים למעלה נשרפו לי…. 🙁
אפיתי 40 דקות, עד שקיסם שנעצתי יצא נקי.
שמתי 30 גרם אגוזי מלך, קצוצים ידנית גס יותר מהצילום שלך, אולי זו הסיבה?
רוב השכבה העליונה לא התחברה לבלילה, רק הונחה מעליה.
תודה
היי מה הכמות לתבנית מלבנית רגילה ולא אינגליש קייק?
הי סינא,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 31X22 יש להכפיל כמויות, הכוונה : 4 ביצים, כוס ושליש סוכר, כוס ושליש שמן, כוס וחצי מיץ תפוזים, 2.5 כוסות קמח תופח.
וואו, עוגה מעולה! קלה מאוד להכנה וסופר טעימה.
ואפילו לא השתמשתי במיקסר, פשוט ערבבתי בכף =)
איזה כיף לשמוע!
תודה אורטל 🙂
היי, האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים שקונים כמו של פריגת ותפוזינה למשל ולא במיץ טרי??!
בטח 🙂
הכנתי את העוגה מעולה וקלה להכנה!
מצוין! תודה על העדכון 😉
היי
האם ניתן להכין את העוגה ללא מיקסר? (עם מטרפה ידנית למשל?)
תודה 🙂
כן, אפשר להכין גם ללא מיקסר, בערבוב ידני.
נראה לי שכף גדושה קינמון לכמות כזאת זה מידי הרבה
הי מלכה,
לא כף אלא כפית גדושה.
עוגה מעולה מומלצת בחום
תודה מוריה 🙂
היי, אני רוצה להכין את העוגה, מה לגבי מעלות חום התנור??
מקווה שייצא לי טוב……
היי חלי,
יש לאפות ב180 מעלות אך חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני).
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉
עוגה קלה ומעולה. ממליצה להכפיל את הכמות כי העוגה נחטפת.
הי ויקי,
תודה על ההמלצה 🙂
היי
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בערך בעוגה והאם אפשר להכין אותה באופן דיאטטי
תודה
היי מיקה,
אני לא יודעת לומר כמה קלוריות יש בעוגה. כדי להפוך את העוגה לדיאטטית ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר דיאטטי (כמו אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית). אפשר להמיר מחצית מכמות השמן ברסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר). לגבי מיץ התפוזים, פחות מומלץ להמיר במיץ דיאט מאחר ולרוב מיצי דיאט עלולים להכיל חומרים שמסוכנים באפיה.
הי, העוגה טעימה וקלה להכנה. השאלה שלי די כללית- מה הסיבה שהעוגה מתבקעת באפיה?
תודה, לילך
היי,
באופן כללי זה יכול לקרות מכמה סיבות כמו שטמפרטורת התנור היתה גבוהה מידי או שהעוגה לא נאפתה במרכז התנור אלא יותר קרוב לחלק העליון.
אבל יש עוגות בחושות שהתופעה של הבקיעה היא טבעית לגמרי, כמו בעוגה הזאת 🙂
שבת שלום!
תודה 🙂
היי,מתכון מצוין העוגה עלתה בצורה מדהימה ויצאה טעימה מאוד.
בגלל שנתקעתי בלי אגוזים בבית ובני הבית מאוד אוהבים קוקוס החלפתי את האגוזים במלית לקוקוס וקינמון באותו יחס של האגוזים ויצא מדהים.
אפשר לשחק עם המלית במקום קינמון שוקולית או מעט קקאו ותוספות שונות באמת מתכון מעולה תודה רבה!
נשמע מצוין! תודה על השיתוף ושבת שלום 😉
נראה מתכון מעולה…
במקום מיץ תפוזים אפשר להשתמש בחלב?
הי הדר,
אפשר להשתמש בחלב אבל מניסיון מיץ התפוזים מאוד מוסיף לטעם במיוחד בעוגה הזאת.
עוגה ממש ממש טעימה!!! תודדדה רבה
בשמחה 🙂
עוגה מדהימה-אוהבת עוגות כאלו. תוכלי לרשום לי במשקל -מה כמות הקמח?
אפשר להוסיף למלית גם סוכר חום.טעים.תודה
הי ענת,
175 גרם קמח.
ומסכימה איתך לגבי הוספת סוכר חום למלית 😉
יום נפלא!
האם חייב להשתמש בקמח תופח? אין לי כרגע. אפשר לשים קמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן באיזה יחס?
תודה על המתכונים הנפלאים!
הי רונית, אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
סופשבוע נעים 😉