שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות

מס’ מנות: 15-20 עוגיות

מצרכים:

50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

1 כף שטוחה קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות קוקוס

1 כפית שומשום

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

3/4 כוס שיבולת שועל

1 ביצה

1/3 כוס “כמו סוכר” (אפשר להשתמש בממתיק אחר אבל קחו בחשבון שהיחס משתנה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מניחים את כל החומרים היבשים בקערה (כל החומרים מלבד הביצה והחמאה).

-ממיסים חמאה במיקרוגל.

-מקציפים את הביצה במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם קצפתי.

-מוסיפים את החומרים היבשים ואת החמאה ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה.

– מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים כדורים קטנים בעזרת כפית ומשטחים אותם מעט (יש לעשות מרווח בין כל עוגייה ועוגייה מאחר והן נוטות להתרחב בזמן האפייה).

-אופים בתנור כ 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים החוצה ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
צ’יקן נאגטס (חטיפי חזה עוף)
עוגיות “כל טוב”

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (20:18 24.01.2021)

תודה אפרת!
האם אפשר להמיר חמאה בשמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 24.01.2021)

אפשר לשים רבע כוס שמן.

חיה (23:47 24.01.2021)

תודה!
נראה לך ילך גם עם רסק תפוחים במקום שמן?
רוצה להכין הכי בריא ודל קלוריות….

מתכונים ב-10 דקות (07:56 25.01.2021)

היי, כן זה ילך טוב😃 עדכני איך יצא לך בסוף❤️

שירה (17:46 23.01.2021)

מתכון נהדר!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:04 23.01.2021)

בשמחה❤️

יעלי (12:10 21.08.2020)

שלום אפרת היקרה
יש לי כמה שאלות:
1. איך אני יודעת להמיר את הכמו סוכר לממתיק אחר, לדוגמא סוכרלוז נוזלי?
2. אני עם סוכרת הריון, מתקשה נורא להתמודד עם החוסר של האוכל והשטויות שאני רגילה לאכול… הייתי נורא שמחה למצוא כמה שיותר מתכונים שהם ללא סוכר, וכמה שפחות פחמימתיים. אגב לכל הסוכרתיות בהריון- לא מומלץ הממתיק כמו סוכר שהוא על בסיס סכרין וזה אסור, צריך ממתיקים על בסיסים אחרים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:08 23.08.2020)

היי,
1. אני לא יודעת בדיוק את המינונים. צריך לקרוא מה רשום על גבי האריזה של הממתיק.
2. יש פה כמה מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר – אבל כמעט בכל המתכונים אפשר להמיר את הסוכר בממתיק אחר.

מירי (13:00 18.06.2020)

אפשר סילן במקום ממתיק אחר ? וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 18.06.2020)

אפשר לשים רבע כוס. זה ייצא במתיקות מעודנת.

ברכה (15:21 24.05.2020)

יצא מושלם!!!!!!
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 24.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

יעלי (13:33 16.01.2020)

היי… אפשר להשתמש בשקית סוכרזית במקום? או להמיס סוכרזית? מנסה לעשות פשוט ממה שיש בבית 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 16.01.2020)

אני חושבת שאפשר להשתמש בשקית סוכרזית.

פנינה (10:35 1.11.2019)

היי, אני רוצה את המתכון פרווה, מה אפשר להשים במקום החמאה? אפשר לשים שמן? ואם כן אז כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 1.11.2019)

אפשר לשים רבע כוס שמן.

דבי (13:02 11.10.2019)

אשמח אם תתני לי כמה סטיביה בגרמים.

תודה לך ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 11.10.2019)

הבנתי שהסתדרת ומצאת טבלה.
שבת שלום 🙂

דבי (20:14 9.10.2019)

שנה טובה ומבורכת לך וכולם!

תוכלי לומר לי מינון לסטיביה, לאלו העוגיות ובכלל באפיה?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:38 10.10.2019)

שנה טובה וגמר חתימה טובה!
אין לי מינון לסטיביה כי אני לא מרבה להשתמש בזה אבל ממה שקראתי:
כף וחצי סוכר = שקית סטיביה
חצי כוס סוכר (100 ג’) = .4.5 שקיות סטיביה
כוס סוכר (200 גרם) = 9 שקיות סטיביה
*הכוונה לאבקה מתוק וקל

דבי (12:20 4.10.2019)

תודה רבה על המידע!

אולי כדאי להוסיף במתכון.

שבת שלום ומבורך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 4.10.2019)

ציינתי בסוגריים. תודה!

דבי (23:57 3.10.2019)

תודה!

כתוב על האריזה שכפית התחליף שווה לכפית סוכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 4.10.2019)

נכון אבל בעוגות יש לשים פחות. אפילו כחצי כמות אחרת זה יוצא מתוק מידי ולפעמים גם בטעם לוואי.
לכן אני ממליצה על “כמו סוכר” כי היחס הוא זהה לסוכר ואז קל להשתמש בו וגם כי יש בו הכי פחות טעם לוואי מכל הממתיקים האחרים.
שבת שלום 🙂

דבי (19:04 3.10.2019)

נראה עוגיות מאד מוצלחות אך יצא לי מתוק נורא!

שמתי שליש כוס (כוס מדידה),

השתמשתי ב”כמו סוכר וחלק סטיביה בשקיקים.

מה לא הבנתי נכון?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 3.10.2019)

שליש כוס הכוונה רק ל”כמו סוכר”. המינונים משתנים כשמדובר בסטיביה בשקיקים (אז כדאי לשים פחות).
כמה “כמו סוכר” שמת וכמה שקיות סטיביה שמת?

דבי (16:59 3.10.2019)

הסתדרתי,

דבי (16:52 3.10.2019)

שלום לך אפרת!

החילותי בהכנת העוגיות ומתברר שאין לי מספיק תחליף סוכר.

איך עושים חצי כמות אם הקצפתי ביצה שלמה L ?

תודה לך וגמר חתימה טובה!

דבי (15:05 27.09.2019)

צהריים טובים!

אפשר להקפיא את העיסה?
את העוגיות?

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 27.09.2019)

עדיף להקפיא את העוגיות לאחר האפיה.
שבת שלום 🌷

פלוני (11:32 29.08.2019)

רק שאלה לפני שאני מכינה🙏
כתוב שיבולת שועל הכוונה לעבה או הדקה??
אשמח לדעת אם מה יצא יותר קריספי…
או שאפשר לשלב…. בקיצורררר.. תודה❣

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 29.08.2019)

יותר קריספי עם שיבולת שועל עבה.

פלוני (11:29 29.08.2019)

היי..
אני רוצה להכין אותן הן נראות פצצה!!

שקראתי את המתכון ראיתי שבשורה 5 באופן ההכנה יש לך טעות…😊
כתבת מוסיפים את החומרים היבשים והחמאה. במקום מוסיפים את הביצה והחמאה..
תודה וסליחה..😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 29.08.2019)

היי,
זו לא טעות 🙂 את הביצה מקציפים ואז מוסיפים לה את החומרים היבשים והחמאה.

שריאל (13:37 4.07.2019)

האמת שמתי במקרר וזה ממש תיקן את הבלילה. היה נח יותר לעבטד ככה , עדיין לא יצא כמו בתמונה. אבל חייבת לעדכן שטעים ממש! תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 4.07.2019)

שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂

שריאל (17:04 3.07.2019)

היי,
יצא לי ממש בלילה דלילה מאוד, א”א לעשות מזה עיגולים.. הוספתי עוד קצת קמח ועדיין לא עזר…
יש לך מושג למה…? הם בתנור ונראות ממש דקות דקות.. כי השתטחו לי עוד לפני שהכנסתי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.07.2019)

אמורים לשים את הבלילה עם כפית. לא ניתן לעצב עיגולים עם הידיים.
באיזה כוס השתמשת?

אורי'ה (14:24 8.08.2018)

שלום וברכה
האם אפשר להשתמש ב1/3 כוס סילאן/ דבש כתחליף עבור הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 8.08.2018)

אפשר לשים 3 כפות דבש.

דבי (17:45 27.02.2018)

ערב טוב לך,

קווקר איסטנט מתאים?

אפשר להכין פרווה?

אפשר סוכר רגיל?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 27.02.2018)

היי דבי,
אפשר עם קוואקר פשוט המרקם ייצא קצת יותר רך מאשר אם משתמשים בשיבולת שועל עבה.
אפשר סוכר רגיל.
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס או שמן רגיל.

יפה (15:43 30.11.2017)

האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה וכמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 30.11.2017)

אפשר לשים רבע כוס שמן.

שרה (21:48 9.11.2016)

מתכון מעולה! החלפתי את החמאה בחמאת קוקוס וזה שידרג את זה עוד יותר!

מתכונים ב-10 דקות (22:11 9.11.2016)

נשמע מעולה 🙂

נעמי (10:28 7.11.2015)

טעימות ללא ספק. אני ממליצה גם לשים דבש כי הטעם יבש מדי

מתכונים ב-10 דקות (10:51 7.11.2015)

תודה נעמי 🙂

שירן (14:58 2.11.2015)

היי.
הן יצאו מאוד טעימות אבל רכות ולא פריכות. מה עשיתי לא בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (15:09 2.11.2015)

היי שירן,
שמת 50 גרם חמאה? אולי העוגיות היו עבות מידי? כמה זמן העוגיות נאפו בתנור? כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן אמורות להיות מעט רכות ואח”כ להתקשות. הן לא התקשו לאחר קירור? ושאלה אחרונה- השתמשת בשיבולת שועל עבה או דקה?

מישל (16:55 21.10.2017)

לא הבנתי אם צריך דקה או עבה בבקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 21.10.2017)

היי מישל,
אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה או עבה. עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות מעט יותר פריכות.

מיכל (12:54 2.11.2015)

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין והאם ניתן להחליף את הכמו סוכר לסוכר חום?

מתכונים ב-10 דקות (13:01 2.11.2015)

כן וכן.

לולי (18:19 1.08.2015)

הי,
האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:36 1.08.2015)

כן, בטח 🙂

נאוה (18:00 7.04.2015)

האם אפשר לשים סילאן במקום ממתיק?

מתכונים ב-10 דקות (19:00 7.04.2015)

היי נאוה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. ממליצה לשים פחות מחצי כוס, בסביבות 3-4 כפות מלאות.

הדר (13:59 25.03.2015)

היי כמה קלוריות לעוגייה בערך?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 25.03.2015)

היי הדר,
אני באמת לא יודעת.. 🙂 אבל יש מחשבוני קלוריות באינטרנט שניתן לבדוק באמצעותם.

שושי (13:23 30.09.2013)

עוגיות שיבולת שועל – מצויינת חמאה באופן ההכנה ולא בחומרים הדרושים. האם בטעות או בכל זאת משתלבת ואיפה? מה עם החמאה???

מתכונים ב-10 דקות (14:08 30.09.2013)

היי שושי, את צודקת, הטעות תוקנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.