זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
מצרכים:
50 גרם חמאה/ מרגרינה (לא מומסת)
1 כף שטוחה קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפיות קוקוס
1 כפית שומשום
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
3/4 כוס שיבולת שועל
1 ביצה
1/3 כוס “כמו סוכר” (אפשר להשתמש בממתיק אחר אבל קחו בחשבון שהיחס משתנה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מניחים את כל החומרים היבשים בקערה (כל החומרים מלבד הביצה והחמאה).
-ממיסים חמאה במיקרוגל.
-מקציפים את הביצה במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם קצפתי.
-מוסיפים את החומרים היבשים ואת החמאה ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה.
– מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים כדורים קטנים בעזרת כפית ומשטחים אותם מעט (יש לעשות מרווח בין כל עוגייה ועוגייה מאחר והן נוטות להתרחב בזמן האפייה).
-אופים בתנור כ 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים החוצה ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).
האם אפשר לשים מחמאה במקום חמאה?
וקמח לבן במקום קמח מלא?
ואין לי ממתיק סוכר.יש לי סוכר לבן רגיל ודבש.או פשוט לוותר על זה.?
אפשר להשתמש במחמאה וקמח לבן.
אפשר לשים סוכר לבן.
מה אפשר לשים במקום
ביצה (טבעונים)
חמאה (מנעים משמנים)
לא מומלץ לוותר על שני המרכיבים הנ”ל בו זמנית, לא תצא עוגייה…
במקום ביצה ניתן לשים חצי בננה מעוכה+ רבע כפית אבקת אפייה, או כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
במקום חמאה יש לשים שומן אחר- כמו שמן קוקוס או טחינה/חמאת שקדים (יהיה שינוי במרקם).
ניתן גם להמיר חצי מכמות החמאה ברסק תפוחי עץ.
הכנתי ולא יצא מוצלח. העיסה נוזלית מאוד. דייקתי בכמויות ושמתי הכל. המרתי את החמאה בשליש כוס שמן ואת הסוכר בדבש. יכול להיות שבגלל זה?
בוודאי, השינויים הללו הם בדיוק הגורמים לשינוי כזה במרקם.
הכנו את המתכון, הבלילה יצאה יותר מידי דלילה, הכנסנו לתנור, הכל קרס, טעם של חביתה עם סוכר.
היי,
האם דייקתם בכמויות והשתמשתם בכוס מדידה?
השתמשתם בממתיק שאתם רגילים לטעמו? (יש ממתיקים עם טעם לוואי שעלול לפגוע בטעם העוגיות)
בנוסף, את העוגיות לא ניתן לעצב עם הידיים וזה בסדר, לאחר האפייה העוגיות יוצאות יציבות.
היי
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
תודה
היי לאה,
אפשר לוותר על הקוקוס(:
האם ניתן להוסיף חמוציות (ללא סוכר כמובן)?
כן, אפשר בהחלט😊
תודה אפרת!
האם אפשר להמיר חמאה בשמן?
אפשר לשים רבע כוס שמן.
תודה!
נראה לך ילך גם עם רסק תפוחים במקום שמן?
רוצה להכין הכי בריא ודל קלוריות….
היי, כן זה ילך טוב😃 עדכני איך יצא לך בסוף❤️
מתכון נהדר!
תודה
בשמחה❤️
שלום אפרת היקרה
יש לי כמה שאלות:
1. איך אני יודעת להמיר את הכמו סוכר לממתיק אחר, לדוגמא סוכרלוז נוזלי?
2. אני עם סוכרת הריון, מתקשה נורא להתמודד עם החוסר של האוכל והשטויות שאני רגילה לאכול… הייתי נורא שמחה למצוא כמה שיותר מתכונים שהם ללא סוכר, וכמה שפחות פחמימתיים. אגב לכל הסוכרתיות בהריון- לא מומלץ הממתיק כמו סוכר שהוא על בסיס סכרין וזה אסור, צריך ממתיקים על בסיסים אחרים.
היי,
1. אני לא יודעת בדיוק את המינונים. צריך לקרוא מה רשום על גבי האריזה של הממתיק.
2. יש פה כמה מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר – אבל כמעט בכל המתכונים אפשר להמיר את הסוכר בממתיק אחר.
אפשר סילן במקום ממתיק אחר ? וכמה?
אפשר לשים רבע כוס. זה ייצא במתיקות מעודנת.
יצא מושלם!!!!!!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
היי… אפשר להשתמש בשקית סוכרזית במקום? או להמיס סוכרזית? מנסה לעשות פשוט ממה שיש בבית 🙂
אני חושבת שאפשר להשתמש בשקית סוכרזית.
היי, אני רוצה את המתכון פרווה, מה אפשר להשים במקום החמאה? אפשר לשים שמן? ואם כן אז כמה?
אפשר לשים רבע כוס שמן.
אשמח אם תתני לי כמה סטיביה בגרמים.
תודה לך ושבת שלום!
הבנתי שהסתדרת ומצאת טבלה.
שבת שלום 🙂
שנה טובה ומבורכת לך וכולם!
תוכלי לומר לי מינון לסטיביה, לאלו העוגיות ובכלל באפיה?
תודה לך!
שנה טובה וגמר חתימה טובה!
אין לי מינון לסטיביה כי אני לא מרבה להשתמש בזה אבל ממה שקראתי:
כף וחצי סוכר = שקית סטיביה
חצי כוס סוכר (100 ג’) = .4.5 שקיות סטיביה
כוס סוכר (200 גרם) = 9 שקיות סטיביה
*הכוונה לאבקה מתוק וקל
תודה רבה על המידע!
אולי כדאי להוסיף במתכון.
שבת שלום ומבורך!
ציינתי בסוגריים. תודה!
תודה!
כתוב על האריזה שכפית התחליף שווה לכפית סוכר.
נכון אבל בעוגות יש לשים פחות. אפילו כחצי כמות אחרת זה יוצא מתוק מידי ולפעמים גם בטעם לוואי.
לכן אני ממליצה על “כמו סוכר” כי היחס הוא זהה לסוכר ואז קל להשתמש בו וגם כי יש בו הכי פחות טעם לוואי מכל הממתיקים האחרים.
שבת שלום 🙂
נראה עוגיות מאד מוצלחות אך יצא לי מתוק נורא!
שמתי שליש כוס (כוס מדידה),
השתמשתי ב”כמו סוכר וחלק סטיביה בשקיקים.
מה לא הבנתי נכון?
תודה!
שליש כוס הכוונה רק ל”כמו סוכר”. המינונים משתנים כשמדובר בסטיביה בשקיקים (אז כדאי לשים פחות).
כמה “כמו סוכר” שמת וכמה שקיות סטיביה שמת?
הסתדרתי,
שלום לך אפרת!
החילותי בהכנת העוגיות ומתברר שאין לי מספיק תחליף סוכר.
איך עושים חצי כמות אם הקצפתי ביצה שלמה L ?
תודה לך וגמר חתימה טובה!
צהריים טובים!
אפשר להקפיא את העיסה?
את העוגיות?
תודה רבה ושבת שלום!
עדיף להקפיא את העוגיות לאחר האפיה.
שבת שלום 🌷
רק שאלה לפני שאני מכינה🙏
כתוב שיבולת שועל הכוונה לעבה או הדקה??
אשמח לדעת אם מה יצא יותר קריספי…
או שאפשר לשלב…. בקיצורררר.. תודה❣
יותר קריספי עם שיבולת שועל עבה.
היי..
אני רוצה להכין אותן הן נראות פצצה!!
שקראתי את המתכון ראיתי שבשורה 5 באופן ההכנה יש לך טעות…😊
כתבת מוסיפים את החומרים היבשים והחמאה. במקום מוסיפים את הביצה והחמאה..
תודה וסליחה..😉
היי,
זו לא טעות 🙂 את הביצה מקציפים ואז מוסיפים לה את החומרים היבשים והחמאה.
האמת שמתי במקרר וזה ממש תיקן את הבלילה. היה נח יותר לעבטד ככה , עדיין לא יצא כמו בתמונה. אבל חייבת לעדכן שטעים ממש! תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
היי,
יצא לי ממש בלילה דלילה מאוד, א”א לעשות מזה עיגולים.. הוספתי עוד קצת קמח ועדיין לא עזר…
יש לך מושג למה…? הם בתנור ונראות ממש דקות דקות.. כי השתטחו לי עוד לפני שהכנסתי…
אמורים לשים את הבלילה עם כפית. לא ניתן לעצב עיגולים עם הידיים.
באיזה כוס השתמשת?
שלום וברכה
האם אפשר להשתמש ב1/3 כוס סילאן/ דבש כתחליף עבור הסוכר?
אפשר לשים 3 כפות דבש.
ערב טוב לך,
קווקר איסטנט מתאים?
אפשר להכין פרווה?
אפשר סוכר רגיל?
תודה לך!
היי דבי,
אפשר עם קוואקר פשוט המרקם ייצא קצת יותר רך מאשר אם משתמשים בשיבולת שועל עבה.
אפשר סוכר רגיל.
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס או שמן רגיל.
האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה וכמה?
אפשר לשים רבע כוס שמן.
מתכון מעולה! החלפתי את החמאה בחמאת קוקוס וזה שידרג את זה עוד יותר!
נשמע מעולה 🙂
טעימות ללא ספק. אני ממליצה גם לשים דבש כי הטעם יבש מדי
תודה נעמי 🙂
היי.
הן יצאו מאוד טעימות אבל רכות ולא פריכות. מה עשיתי לא בסדר?
היי שירן,
שמת 50 גרם חמאה? אולי העוגיות היו עבות מידי? כמה זמן העוגיות נאפו בתנור? כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן אמורות להיות מעט רכות ואח”כ להתקשות. הן לא התקשו לאחר קירור? ושאלה אחרונה- השתמשת בשיבולת שועל עבה או דקה?
לא הבנתי אם צריך דקה או עבה בבקשה?
היי מישל,
אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה או עבה. עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות מעט יותר פריכות.
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין והאם ניתן להחליף את הכמו סוכר לסוכר חום?
כן וכן.
הי,
האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל?
תודה
כן, בטח 🙂
האם אפשר לשים סילאן במקום ממתיק?
היי נאוה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. ממליצה לשים פחות מחצי כוס, בסביבות 3-4 כפות מלאות.
היי כמה קלוריות לעוגייה בערך?
היי הדר,
אני באמת לא יודעת.. 🙂 אבל יש מחשבוני קלוריות באינטרנט שניתן לבדוק באמצעותם.
עוגיות שיבולת שועל – מצויינת חמאה באופן ההכנה ולא בחומרים הדרושים. האם בטעות או בכל זאת משתלבת ואיפה? מה עם החמאה???
היי שושי, את צודקת, הטעות תוקנה.