שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 10-12 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1/2 כוס (70 ג’) קמח תפו”א

3 כפות גדושות (38 ג’) קמח מצה

1 כף גדושה סוכר

1 חלמון ביצה (הצהוב)

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה/ מחמאה רכה (בטמפ’ החדר)

1/3 כוס (65 ג’) שוקולד צ’יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת בצקית אחידה (אין ללוש יותר מידי על מנת שלא לפגוע בפריכות העוגיות). במידה שהבצק פירורי, יש להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בקוטר 2-3 ס”מ) ומשטחים לעוגיות עגולות.

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בראוניז לפסח
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נעמה (17:16 1.04.2021)

הבצק יצא לי פירורי לחלוטין, ולכן הוספתי גם את החלבון. יצאו עוגיות חמודות וטעימות.
תודה אפרת וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.04.2021)

תודה על השיתוף נעמה, חג שמח🌺

חלי (03:02 31.03.2021)

ממש מומלצות

מתכונים ב-10 דקות (07:50 31.03.2021)

וואו נראה מעולה! תודה על השיתוף🌷

הילה דניאל (23:49 29.03.2021)

הי
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן או במרגרינה ?

מתכונים ב-10 דקות (00:15 30.03.2021)

היי הילה,
לא ניסיתי בעצמי, אבל גולשות אחרות ניסו להמיר את החמאה ברבע כוס שמן ויצא טוב:)
אפשר גם להמיר את החמאה במחמאה/מרגרינה…

שירה (22:40 29.03.2021)

עשיתי את העוגיות והן יצאו מושלמות ומומלץ להוסיף אבקת אפיה
תודה על המתכון המושלם !!!

מתכונים ב-10 דקות (23:15 29.03.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף:)

שירלי (18:24 26.04.2020)

מוזר ביותר:) הכנתי כמות כפולה ישר והחמאה לא היתה במצב רך במיוחד…לשתי עד שהתמזג. העוגיות יצאו במרקם וטעם של עוגיות טחינה, הזוי….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:27 26.04.2020)

באמת מוזר, זה עוד לא שמעתי 🙂
בכל מקרה, הן נראות מעולה!

הדר מסינג (21:03 19.04.2020)

אימלה יצא סוף הדרך עשיתי את העוגיות כבר 3 פעמים וכולם יצאו מושלם
אגב יותר טוב לעשות כמות כפולה !
וגם אם רוצים לא חייב את התמצית וניל
ממש תודה על המתכון
הכנתי מהעוגיות גם מאפינסים ומיליתי בשוקולד ומלא הפתעות יצא שווה ברמותת אגב אני מישתמשת במתכון גם לא בפסח ולא שמים לב ..
אחותי הכירה לי אותך ואמרה :כל מתכון שלה עובד ויוצא טעים ברמות
ומאז באמת כל מה שאני מכינה ממך טעים ברמות תודה רבה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 19.04.2020)

נראה מעולה!
תודה הדר ❤️

יובל זינגר (11:56 13.04.2020)

האם אפשר להחליף את התמצית וניל במשהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 13.04.2020)

אפשר לוותר.

נועה (23:46 11.04.2020)

הי אפרת. אני ממש אוהבת את המתכונים שלך והכנתי לא מעט. העוגיות האלה ממש התפוררו לי גם אחרי האפייה. מה לא עשינו נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 12.04.2020)

היי נועה,
באיזה כוס השתמשת?
כנראה שהיו חסרים נוזלים בבצק. להבא אפשר להוסיף כמה כפות מים.

שרה (22:22 11.04.2020)

יש לי קמח תופח לפסח, אפשר להשתמש בו או שזה לא משהו פה? האופציה השניה זה קמח מצה שמורה שהוא כבד יותר..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 11.04.2020)

אני חושבת שעדיף להשתמש בקמח התופח.

עדי (21:51 11.04.2020)

הי אפרת,
הכנתי לשבת את העוגיות שהשתמשתי בקורנפלור וביצה שלמה, הוספתי גם מעט אבקת אפייה ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכון המעולה והמהיר!
ממליצה להכין מראש כמות כפולה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.04.2020)

שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה עדי

נתלי (10:57 10.04.2020)

האם אפשר להכפיל כמויות על מנת לקבל כמות גדולה יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 10.04.2020)

עדיף להכין בפעמיים.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

חנה (22:42 7.04.2020)

היי, אפשר להוריד את כמות הסוכר?זה קריטי? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 8.04.2020)

העוגיות גם ככה במתיקות מאוד מעודנת.
אפשר להוריד את הסוכר אבל אז העוגיות יקבלו מתיקות רק מהשוקולד צ’יפס.
חג שמח 🌺

מיכל (16:35 4.04.2020)

האם אפשר במקום קמח תפוא, קמח ללא גלוטן? והאם זה לוותר על קמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 4.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים קמח ללא גלוטן במקום קמח תפו”א.
אם אין בעיה של גלוטן אפשר להשאיר 3 כפות גדושות קמח מצה.
אם רוצים להכין ללא גלוטן בכלל יש את המתכון הזה- עוגיות ללא גלוטן. אם יש לך קמח תמי או כרגיל אז אפשר לשים כוס וחצי ולוותר על קמח אורז.

בילי (12:18 25.04.2019)

צהרים טובים ותודה על המתכונים 😊
אין לי קמח תפו”א. האם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 25.04.2019)

לא ניסיתי עם קורנפלור. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.
חג שמח 💝

טלי (10:20 25.04.2019)

איך מספיק רק כף סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 25.04.2019)

זה במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות נוספות.
חג שמח 💝

משפחת נקדימון (21:15 23.04.2019)

היכן יש לאחסן את העוגיות על מנת לשמור על טריותן ופריכותן? הבנתי שהפריזה שומר היטב על טריות ופריכות, האם גם כאן זה נכון?
תודה רבה מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 23.04.2019)

העוגיות נשמרות כמה ימים בקופסה סגורה מחוץ למקרר. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא בקופסה אטומה.

כרמי (12:10 19.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקמח מצה כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 19.04.2019)

פחות מומלץ. המרקם ייצא דחוס מידי.
חג שמח 🌸

דנה (20:31 18.04.2019)

היי,מה עושים כדי למנוע התפוררות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:42 18.04.2019)

עוגיות של פסח הן בדר”כ מתפוררות בגלל סוג הקמחים.
כדי לעשות אותן קצת יותר יציבות אפשר לשים ביצה שלמה במקום חלמון ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך יש להוסיף עוד קמח תפו”א ומעט קמח מצה לאיזון.
חג שמח 🌸

יונית (09:16 11.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח מצה בעוד קמח תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 11.04.2019)

היי יונית,
לא בטוחה איך זה ייצא אבל אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות מקמח תפוח אדמה ולהוסיף לו שוקולד צ’יפס.

יסכה (17:24 5.04.2018)

אה, עכשיו ראיתי שכבר ענית על זה באחת התגובות… אנסה עם רבע כוס שמן. תודה!

יסכה (17:22 5.04.2018)

הי, האם ניתן לשים שמן קנולה במקום החמאה או המחמאה? אין לי מחמאה ואני רוצה עוגיות פרווה… תודה רבה!

שירה (10:45 5.04.2018)

אם אני לא רוצה לשים את העוגיות בנייר אפיה במה אעי יכולה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 5.04.2018)

נייר האפיה מונע מהעוגיות להדבק לתבנית. את יכולה לנסות לשמן תבנית אבל יכול להיות שהעוגיות יידבקו.

אפרת (00:50 3.04.2018)

היי. רק רציתי להודות לך על המתכון הזה. אנחנו משפחה של אשכנזים פלוס- כל ההחמרות של קטניות ושרויה למיניהן, והעוגיות הא6לה פשוט הצילו אותנו! הן יצאו פריכות וממש מתפוררות בפה. תודה לך וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 3.04.2018)

כיף לשמוע!
תודה אפרת וחג שמח 🙂

עדן (16:24 29.03.2018)

היי,
אין צורך באבקת אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 29.03.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

מיכל (14:27 16.04.2017)

היי, אפשר להחליף את קמח התפוא בקורנפלור?

מתכונים ב-10 דקות (16:50 16.04.2017)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.

עדינה (12:53 14.04.2017)

היי,
הביאי עיצה!
עשיתי לפי כמויות המתכון.
הכפלתי כמויות.

אבל נראה שהקמח מצה השתלט על כל המרקם-
ממש צבע חום העיסה.

עכשיו הוצאתי חלק מהעוגיות מהתנור
(יש עוד עיסה בקערה)
ןיצא ממש פירורים!

יש לי עוד חצי כמות!
מה מציעה לעשות?
די דחוף

תודה יקרה

מתכונים ב-10 דקות (14:03 14.04.2017)

היי עדינה,
שמת כוס קמח תפו”א ו6 כפות גדושות קמח מצה?
אם העוגיות מתפוררות כדאי להוסיף ביצה לתערובת כדי שתדביק את החומרים.

נועם (16:04 11.04.2017)

היי וחג שמח,
אני רוצה להכין את המתכון ואין לי קמח תפוחי אדמה.
יש תחליף?

מתכונים ב-10 דקות (18:32 11.04.2017)

היי נועם, חג שמח 🙂
לא מומלץ לוותר או להחליף את קמח תפוחי האדמה.

אסתי (16:24 10.04.2017)

אין לי תמצית וניל כשרה לפסח..זה קריטי?

מתכונים ב-10 דקות (17:41 10.04.2017)

אפשר לוותר.
חג שמח 🙂

דני (10:21 2.12.2016)

בוקר טוב
אפשר להחליף לקמח רגיל?
אם כן אז כמה קמח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:59 2.12.2016)

היי דני,
אני מניחה שבמקום קמח תפו”א וקמח מצה אפשר לשים כוס קמח רגיל. אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. נראה לי גם שכדאי להוסיף כף נוספת של סוכר או אפילו שתיים אם אתה אוהב מתוק.
קח בחשבון שיוצאת כמות קטנה (בסביבות 10 עוגיות).

ציפי (22:03 26.04.2016)

יצא פשוט מדהים!
הכנתי כמות כפול 4 – יצאו לי כ-50 עוגיות יפהפיות וטעימות. המרתי את המרגרינה בשמן ושמתי 2 ביצים שלמות (לכמות כפול 4).
תודה על המתכון
ציפי

מתכונים ב-10 דקות (00:32 27.04.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי וחג שמח

פרח (13:22 24.04.2016)

נימוחות וטעימות

מתכונים ב-10 דקות (15:13 24.04.2016)

תודה פרח, שמחה שאהבת 🙂

יובל מזולם (18:53 28.03.2018)

אני רוצה להפוך את העוגיות לפרווה אבל יש חמאה מה אפשר לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 28.03.2018)

לפרווה אפשר לשים מחמאה או מרגרינה במקום החמאה.
חג שמח 🙂

ענת (12:02 20.04.2016)

אפשר לשים את כל הביצה – גם את החלבון?

מתכונים ב-10 דקות (12:06 20.04.2016)

כן ענת, ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך הוסיפי עוד קמח תפו”א ומעט קמח מצה לאיזון.
בהצלחה 😉

טל ארזי (10:13 12.04.2016)

הי, אפשר להוסיף למתכון קקאו או שוקולית כדי שיצאו יותר שוקולדיות?

מתכונים ב-10 דקות (10:44 12.04.2016)

היי טל,
אפשר להוסיף כף וחצי אבקת שוקולית.
יום נפלא 🙂

אוחנה (12:44 31.01.2016)

הי אפרת!

תודה רבה על כל המתכונים! רציתי לשאול מה התפקיד של החלמון והאם אפשר להמיר במשהו אחר?

בכללי המרתי ביצה כבר בהרבה מתכוני עוגיות ובחלקם גם עוגות ב1/4 כוס רסק תפוחים ויצא ממש מוצלח וכולם מתפלאים שזה ללא ביצים..

מתכונים ב-10 דקות (12:57 31.01.2016)

היי אוחנה,
החלמון מעשיר את הטעם של הבצק, במיוחד שהעוגיות מבוססות על קמח תפו”א וקמח מצות.
לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר לשים במקום כמה כפות מים קרים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה. יכול להיות שגם רסק תפוחים יעבוד במקרה הזה (1-2 כפות).
שבוע נפלא!

רנית (21:20 6.04.2015)

הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון והן יצאו מתפוררות לגמרי… ממש חול 🙁

שרית ק (09:32 6.04.2015)

המרתי בשמן יצא מצוין.תודה על הכל

מתכונים ב-10 דקות (10:12 6.04.2015)

מעולה! תודה שרית 🙂

שרית ק (21:23 5.04.2015)

אני רוצה להכין עכשיו רק חסר לי חמאה או מחמאה אפשר להחליף בשמן?

מתכונים ב-10 דקות (23:46 5.04.2015)

היי שרית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, כעקרון אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן. אני מאמינה שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות. אם תנסי אשמח לעדכון שגם אני אדע 😉

קרן (16:45 2.04.2014)

כתוב “מתכונים ב-10 דקות” ובמתכון כתוב 15 דקות!
מוזר…

מתכונים ב-10 דקות (18:34 2.04.2014)

הי קרן, זה עד 10 דקות הכנה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.