זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 10-12 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1/2 כוס (70 ג’) קמח תפו”א
3 כפות גדושות (38 ג’) קמח מצה
1 כף גדושה סוכר
1 חלמון ביצה (הצהוב)
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה/ מרגרינה (בטמפ’ החדר)
1/3 כוס (65 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת בצקית אחידה (אין ללוש יותר מידי על מנת שלא לפגוע בפריכות העוגיות). במידה שהבצק פירורי, יש להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
-יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בקוטר 2-3 ס”מ) ומשטחים לעוגיות עגולות.
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
היה מאד טעים נגמר ברגע מכינה שוב העוגיות היחידות שאני אוכלת בפסח תודה
איזה כיף לשמוע❤️
יצא טעים, הוספתי במקום חמאה שמן אגוזים ויצא מעולה..
נראה מעולה💜
תודה רעות
יצא ממש טוב תודה רבה וחג שמח!
הורדתי מהשמן ועשיתי בלי להפריד את הביצה.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחג שמח❤️
נראה מצוין! אין לי קמח מצה אבל יש לי קמח שקדים, יכול להיות תחליף?
אפשר לשים קמח שקדים אבל העוגיה תצא פחות יציבה.
היי יש משהו שאפשר לשים במקום קמח מצה-[ אין לי] אולי קמח אחר?
היי,
אפשר לשים קמח ללא גלוטן (כרגיל/תמי/מולינו/קונדיטור וכדומה).
היי, קמח מצה דק, או רגיל?
היי,
אם יש לך קמח דק- עדיף(:
הבצק יצא לי פירורי לחלוטין, ולכן הוספתי גם את החלבון. יצאו עוגיות חמודות וטעימות.
תודה אפרת וחג שמח!
תודה על השיתוף נעמה, חג שמח🌺
ממש מומלצות
וואו נראה מעולה! תודה על השיתוף🌷
הי
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן או במרגרינה ?
היי הילה,
לא ניסיתי בעצמי, אבל גולשות אחרות ניסו להמיר את החמאה ברבע כוס שמן ויצא טוב:)
אפשר גם להמיר את החמאה במחמאה/מרגרינה…
עשיתי את העוגיות והן יצאו מושלמות ומומלץ להוסיף אבקת אפיה
תודה על המתכון המושלם !!!
נראה מעולה! תודה על השיתוף:)
מוזר ביותר:) הכנתי כמות כפולה ישר והחמאה לא היתה במצב רך במיוחד…לשתי עד שהתמזג. העוגיות יצאו במרקם וטעם של עוגיות טחינה, הזוי….
באמת מוזר, זה עוד לא שמעתי 🙂
בכל מקרה, הן נראות מעולה!
אימלה יצא סוף הדרך עשיתי את העוגיות כבר 3 פעמים וכולם יצאו מושלם
אגב יותר טוב לעשות כמות כפולה !
וגם אם רוצים לא חייב את התמצית וניל
ממש תודה על המתכון
הכנתי מהעוגיות גם מאפינסים ומיליתי בשוקולד ומלא הפתעות יצא שווה ברמותת אגב אני מישתמשת במתכון גם לא בפסח ולא שמים לב ..
אחותי הכירה לי אותך ואמרה :כל מתכון שלה עובד ויוצא טעים ברמות
ומאז באמת כל מה שאני מכינה ממך טעים ברמות תודה רבה .
נראה מעולה!
תודה הדר ❤️
האם אפשר להחליף את התמצית וניל במשהו אחר?
אפשר לוותר.
הי אפרת. אני ממש אוהבת את המתכונים שלך והכנתי לא מעט. העוגיות האלה ממש התפוררו לי גם אחרי האפייה. מה לא עשינו נכון?
היי נועה,
באיזה כוס השתמשת?
כנראה שהיו חסרים נוזלים בבצק. להבא אפשר להוסיף כמה כפות מים.
יש לי קמח תופח לפסח, אפשר להשתמש בו או שזה לא משהו פה? האופציה השניה זה קמח מצה שמורה שהוא כבד יותר..
אני חושבת שעדיף להשתמש בקמח התופח.
הי אפרת,
הכנתי לשבת את העוגיות שהשתמשתי בקורנפלור וביצה שלמה, הוספתי גם מעט אבקת אפייה ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכון המעולה והמהיר!
ממליצה להכין מראש כמות כפולה.
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה עדי
האם אפשר להכפיל כמויות על מנת לקבל כמות גדולה יותר?
עדיף להכין בפעמיים.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי, אפשר להוריד את כמות הסוכר?זה קריטי? תודה!
העוגיות גם ככה במתיקות מאוד מעודנת.
אפשר להוריד את הסוכר אבל אז העוגיות יקבלו מתיקות רק מהשוקולד צ’יפס.
חג שמח 🌺
האם אפשר במקום קמח תפוא, קמח ללא גלוטן? והאם זה לוותר על קמח מצה?
אני חושבת שאפשר לשים קמח ללא גלוטן במקום קמח תפו”א.
אם אין בעיה של גלוטן אפשר להשאיר 3 כפות גדושות קמח מצה.
אם רוצים להכין ללא גלוטן בכלל יש את המתכון הזה- עוגיות ללא גלוטן. אם יש לך קמח תמי או כרגיל אז אפשר לשים כוס וחצי ולוותר על קמח אורז.
צהרים טובים ותודה על המתכונים 😊
אין לי קמח תפו”א. האם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום?
תודה
לא ניסיתי עם קורנפלור. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.
חג שמח 💝
איך מספיק רק כף סוכר?
זה במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות נוספות.
חג שמח 💝
היכן יש לאחסן את העוגיות על מנת לשמור על טריותן ופריכותן? הבנתי שהפריזה שומר היטב על טריות ופריכות, האם גם כאן זה נכון?
תודה רבה מאוד!
העוגיות נשמרות כמה ימים בקופסה סגורה מחוץ למקרר. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא בקופסה אטומה.
אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקמח מצה כוסמין?
פחות מומלץ. המרקם ייצא דחוס מידי.
חג שמח 🌸
היי,מה עושים כדי למנוע התפוררות?
עוגיות של פסח הן בדר”כ מתפוררות בגלל סוג הקמחים.
כדי לעשות אותן קצת יותר יציבות אפשר לשים ביצה שלמה במקום חלמון ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך יש להוסיף עוד קמח תפו”א ומעט קמח מצה לאיזון.
חג שמח 🌸
אפשר להחליף את הקמח מצה בעוד קמח תפוחי אדמה?
היי יונית,
לא בטוחה איך זה ייצא אבל אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות מקמח תפוח אדמה ולהוסיף לו שוקולד צ’יפס.
אה, עכשיו ראיתי שכבר ענית על זה באחת התגובות… אנסה עם רבע כוס שמן. תודה!
הי, האם ניתן לשים שמן קנולה במקום החמאה או המחמאה? אין לי מחמאה ואני רוצה עוגיות פרווה… תודה רבה!
אם אני לא רוצה לשים את העוגיות בנייר אפיה במה אעי יכולה לעשות?
נייר האפיה מונע מהעוגיות להדבק לתבנית. את יכולה לנסות לשמן תבנית אבל יכול להיות שהעוגיות יידבקו.
היי. רק רציתי להודות לך על המתכון הזה. אנחנו משפחה של אשכנזים פלוס- כל ההחמרות של קטניות ושרויה למיניהן, והעוגיות הא6לה פשוט הצילו אותנו! הן יצאו פריכות וממש מתפוררות בפה. תודה לך וחג שמח!
כיף לשמוע!
תודה אפרת וחג שמח 🙂
היי,
אין צורך באבקת אפייה?
לא, אין צורך.
חג שמח 🙂
היי, אפשר להחליף את קמח התפוא בקורנפלור?
היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.
היי,
הביאי עיצה!
עשיתי לפי כמויות המתכון.
הכפלתי כמויות.
אבל נראה שהקמח מצה השתלט על כל המרקם-
ממש צבע חום העיסה.
עכשיו הוצאתי חלק מהעוגיות מהתנור
(יש עוד עיסה בקערה)
ןיצא ממש פירורים!
יש לי עוד חצי כמות!
מה מציעה לעשות?
די דחוף
תודה יקרה
היי עדינה,
שמת כוס קמח תפו”א ו6 כפות גדושות קמח מצה?
אם העוגיות מתפוררות כדאי להוסיף ביצה לתערובת כדי שתדביק את החומרים.
היי וחג שמח,
אני רוצה להכין את המתכון ואין לי קמח תפוחי אדמה.
יש תחליף?
היי נועם, חג שמח 🙂
לא מומלץ לוותר או להחליף את קמח תפוחי האדמה.
אין לי תמצית וניל כשרה לפסח..זה קריטי?
אפשר לוותר.
חג שמח 🙂
בוקר טוב
אפשר להחליף לקמח רגיל?
אם כן אז כמה קמח?
תודה
היי דני,
אני מניחה שבמקום קמח תפו”א וקמח מצה אפשר לשים כוס קמח רגיל. אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. נראה לי גם שכדאי להוסיף כף נוספת של סוכר או אפילו שתיים אם אתה אוהב מתוק.
קח בחשבון שיוצאת כמות קטנה (בסביבות 10 עוגיות).
יצא פשוט מדהים!
הכנתי כמות כפול 4 – יצאו לי כ-50 עוגיות יפהפיות וטעימות. המרתי את המרגרינה בשמן ושמתי 2 ביצים שלמות (לכמות כפול 4).
תודה על המתכון
ציפי
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי וחג שמח
נימוחות וטעימות
תודה פרח, שמחה שאהבת 🙂
אני רוצה להפוך את העוגיות לפרווה אבל יש חמאה מה אפשר לעשות??
לפרווה אפשר לשים מחמאה או מרגרינה במקום החמאה.
חג שמח 🙂
אפשר לשים את כל הביצה – גם את החלבון?
כן ענת, ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך הוסיפי עוד קמח תפו”א ומעט קמח מצה לאיזון.
בהצלחה 😉
הי, אפשר להוסיף למתכון קקאו או שוקולית כדי שיצאו יותר שוקולדיות?
היי טל,
אפשר להוסיף כף וחצי אבקת שוקולית.
יום נפלא 🙂
הי אפרת!
תודה רבה על כל המתכונים! רציתי לשאול מה התפקיד של החלמון והאם אפשר להמיר במשהו אחר?
בכללי המרתי ביצה כבר בהרבה מתכוני עוגיות ובחלקם גם עוגות ב1/4 כוס רסק תפוחים ויצא ממש מוצלח וכולם מתפלאים שזה ללא ביצים..
היי אוחנה,
החלמון מעשיר את הטעם של הבצק, במיוחד שהעוגיות מבוססות על קמח תפו”א וקמח מצות.
לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר לשים במקום כמה כפות מים קרים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה. יכול להיות שגם רסק תפוחים יעבוד במקרה הזה (1-2 כפות).
שבוע נפלא!
הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון והן יצאו מתפוררות לגמרי… ממש חול 🙁
המרתי בשמן יצא מצוין.תודה על הכל
מעולה! תודה שרית 🙂
אני רוצה להכין עכשיו רק חסר לי חמאה או מחמאה אפשר להחליף בשמן?
היי שרית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, כעקרון אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן. אני מאמינה שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות. אם תנסי אשמח לעדכון שגם אני אדע 😉
כתוב “מתכונים ב-10 דקות” ובמתכון כתוב 15 דקות!
מוזר…
הי קרן, זה עד 10 דקות הכנה.