שום דבר לא נמצא
    >

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות, ממכרות וכשרות לפסח, גם בגרסת הפרווה.

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

מצרכים (10-12 עוגיות):

1/2 כוס (70 ג') קמח תפו"א

3 כפות גדושות (38 ג') קמח מצה

1 כף גדושה סוכר

1 חלמון ביצה (הצהוב)

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה/ מחמאה רכה (בטמפ' החדר)

1/3 כוס (65 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת בצקית אחידה (אין ללוש יותר מידי על מנת שלא לפגוע בפריכות העוגיות). במידה שהבצק פירורי, יש להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בקוטר 2-3 ס"מ) ומשטחים לעוגיות עגולות.

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

ראו גם
בראוניז לפסח
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
בילי (12:18 25.04.2019)

צהרים טובים ותודה על המתכונים 😊
אין לי קמח תפו"א. האם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 25.04.2019)

לא ניסיתי עם קורנפלור. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.
חג שמח 💝

Avatar
טלי (10:20 25.04.2019)

איך מספיק רק כף סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 25.04.2019)

זה במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות נוספות.
חג שמח 💝

Avatar
משפחת נקדימון (21:15 23.04.2019)

היכן יש לאחסן את העוגיות על מנת לשמור על טריותן ופריכותן? הבנתי שהפריזה שומר היטב על טריות ופריכות, האם גם כאן זה נכון?
תודה רבה מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 23.04.2019)

העוגיות נשמרות כמה ימים בקופסה סגורה מחוץ למקרר. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא בקופסה אטומה.

Avatar
כרמי (12:10 19.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקמח מצה כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 19.04.2019)

פחות מומלץ. המרקם ייצא דחוס מידי.
חג שמח 🌸

Avatar
דנה (20:31 18.04.2019)

היי,מה עושים כדי למנוע התפוררות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:42 18.04.2019)

עוגיות של פסח הן בדר"כ מתפוררות בגלל סוג הקמחים.
כדי לעשות אותן קצת יותר יציבות אפשר לשים ביצה שלמה במקום חלמון ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך יש להוסיף עוד קמח תפו"א ומעט קמח מצה לאיזון.
חג שמח 🌸

Avatar
יונית (09:16 11.04.2019)

אפשר להחליף את הקמח מצה בעוד קמח תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 11.04.2019)

היי יונית,
לא בטוחה איך זה ייצא אבל אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות מקמח תפוח אדמה ולהוסיף לו שוקולד צ'יפס.

Avatar
יסכה (17:24 5.04.2018)

אה, עכשיו ראיתי שכבר ענית על זה באחת התגובות… אנסה עם רבע כוס שמן. תודה!

Avatar
יסכה (17:22 5.04.2018)

הי, האם ניתן לשים שמן קנולה במקום החמאה או המחמאה? אין לי מחמאה ואני רוצה עוגיות פרווה… תודה רבה!

Avatar
שירה (10:45 5.04.2018)

אם אני לא רוצה לשים את העוגיות בנייר אפיה במה אעי יכולה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 5.04.2018)

נייר האפיה מונע מהעוגיות להדבק לתבנית. את יכולה לנסות לשמן תבנית אבל יכול להיות שהעוגיות יידבקו.

Avatar
אפרת (00:50 3.04.2018)

היי. רק רציתי להודות לך על המתכון הזה. אנחנו משפחה של אשכנזים פלוס- כל ההחמרות של קטניות ושרויה למיניהן, והעוגיות הא6לה פשוט הצילו אותנו! הן יצאו פריכות וממש מתפוררות בפה. תודה לך וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 3.04.2018)

כיף לשמוע!
תודה אפרת וחג שמח 🙂

Avatar
עדן (16:24 29.03.2018)

היי,
אין צורך באבקת אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 29.03.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח 🙂

Avatar
מיכל (14:27 16.04.2017)

היי, אפשר להחליף את קמח התפוא בקורנפלור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:50 16.04.2017)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך רק לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על מרקם העוגיות.

Avatar
עדינה (12:53 14.04.2017)

היי,
הביאי עיצה!
עשיתי לפי כמויות המתכון.
הכפלתי כמויות.

אבל נראה שהקמח מצה השתלט על כל המרקם-
ממש צבע חום העיסה.

עכשיו הוצאתי חלק מהעוגיות מהתנור
(יש עוד עיסה בקערה)
ןיצא ממש פירורים!

יש לי עוד חצי כמות!
מה מציעה לעשות?
די דחוף

תודה יקרה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:03 14.04.2017)

היי עדינה,
שמת כוס קמח תפו"א ו6 כפות גדושות קמח מצה?
אם העוגיות מתפוררות כדאי להוסיף ביצה לתערובת כדי שתדביק את החומרים.

Avatar
נועם (16:04 11.04.2017)

היי וחג שמח,
אני רוצה להכין את המתכון ואין לי קמח תפוחי אדמה.
יש תחליף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:32 11.04.2017)

היי נועם, חג שמח 🙂
לא מומלץ לוותר או להחליף את קמח תפוחי האדמה.

Avatar
אסתי (16:24 10.04.2017)

אין לי תמצית וניל כשרה לפסח..זה קריטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:41 10.04.2017)

אפשר לוותר.
חג שמח 🙂

Avatar
דני (10:21 2.12.2016)

בוקר טוב
אפשר להחליף לקמח רגיל?
אם כן אז כמה קמח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:59 2.12.2016)

היי דני,
אני מניחה שבמקום קמח תפו"א וקמח מצה אפשר לשים כוס קמח רגיל. אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. נראה לי גם שכדאי להוסיף כף נוספת של סוכר או אפילו שתיים אם אתה אוהב מתוק.
קח בחשבון שיוצאת כמות קטנה (בסביבות 10 עוגיות).

Avatar
ציפי (22:03 26.04.2016)

יצא פשוט מדהים!
הכנתי כמות כפול 4 – יצאו לי כ-50 עוגיות יפהפיות וטעימות. המרתי את המרגרינה בשמן ושמתי 2 ביצים שלמות (לכמות כפול 4).
תודה על המתכון
ציפי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:32 27.04.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי וחג שמח

Avatar
פרח (13:22 24.04.2016)

נימוחות וטעימות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:13 24.04.2016)

תודה פרח, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
יובל מזולם (18:53 28.03.2018)

אני רוצה להפוך את העוגיות לפרווה אבל יש חמאה מה אפשר לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 28.03.2018)

לפרווה אפשר לשים מחמאה או מרגרינה במקום החמאה.
חג שמח 🙂

Avatar
ענת (12:02 20.04.2016)

אפשר לשים את כל הביצה – גם את החלבון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:06 20.04.2016)

כן ענת, ואם הבצק נעשה דביק מידי כתוצאה מכך הוסיפי עוד קמח תפו"א ומעט קמח מצה לאיזון.
בהצלחה 😉

Avatar
טל ארזי (10:13 12.04.2016)

הי, אפשר להוסיף למתכון קקאו או שוקולית כדי שיצאו יותר שוקולדיות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:44 12.04.2016)

היי טל,
אפשר להוסיף כף וחצי אבקת שוקולית.
יום נפלא 🙂

Avatar
אוחנה (12:44 31.01.2016)

הי אפרת!

תודה רבה על כל המתכונים! רציתי לשאול מה התפקיד של החלמון והאם אפשר להמיר במשהו אחר?

בכללי המרתי ביצה כבר בהרבה מתכוני עוגיות ובחלקם גם עוגות ב1/4 כוס רסק תפוחים ויצא ממש מוצלח וכולם מתפלאים שזה ללא ביצים..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:57 31.01.2016)

היי אוחנה,
החלמון מעשיר את הטעם של הבצק, במיוחד שהעוגיות מבוססות על קמח תפו"א וקמח מצות.
לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר לשים במקום כמה כפות מים קרים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה. יכול להיות שגם רסק תפוחים יעבוד במקרה הזה (1-2 כפות).
שבוע נפלא!

Avatar
רנית (21:20 6.04.2015)

הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון והן יצאו מתפוררות לגמרי… ממש חול 🙁

Avatar
שרית ק (09:32 6.04.2015)

המרתי בשמן יצא מצוין.תודה על הכל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:12 6.04.2015)

מעולה! תודה שרית 🙂

Avatar
שרית ק (21:23 5.04.2015)

אני רוצה להכין עכשיו רק חסר לי חמאה או מחמאה אפשר להחליף בשמן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:46 5.04.2015)

היי שרית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, כעקרון אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן. אני מאמינה שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות. אם תנסי אשמח לעדכון שגם אני אדע 😉

Avatar
קרן (16:45 2.04.2014)

כתוב "מתכונים ב-10 דקות" ובמתכון כתוב 15 דקות!
מוזר…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:34 2.04.2014)

הי קרן, זה עד 10 דקות הכנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.