מצרכים להכנת עוגיות שומשום
- כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)
- כוס (130 ג’) שומשום
- 4 כפות (50 ג’) סוכר
- 1 ביצה
- 5 כפות (40 ג’) שמן
איך מכינים עוגיות שומשום?
- מערבבים את כל המצרכים בעזרת כף ואח”כ עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהוא מתייצב).
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרדפים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- בעזרת ידיים רטובות (הבצק דביק) יוצרים כדורים בקוטר כ2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים. אפשרות נוספת היא לשים את הבצק בין שני ניירות אפיה ולרדד בעזרת מערוך. לאחר מכן ניתן לחתוך לריבועים בעזרת סכין. יש לעשות מרווחים קלים בין כל עוגיה לעוגיה.
- אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון בחוץ).הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
118 תגובות
כניסה
118 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














