זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות (280 ג') קמח לבן (*אפשר לשלב כוס קמח כוסמין מלא)
שליש כוס (66 ג') סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
כפית נס קפה מגורען מומסת עם רבע כוס (60 מ"ל) מים רותחים
שליש כוס שוקולד צ'יפס או 65 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית על נייר האפיה, משטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס"מ, עובי כחצי ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה קלה.
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).
ראו גם
- עוגיות תבלינים |
- עוגיות טחינה ושוקולד |
- עוגיות טחינה ודבש |
- עוגיות פיצוחים |
- עוגיות עבאדי |
- עוגיות חמאה ולימון
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
תגובות
שלום אפרת
עם כל הסגר שלא נגמר, לא היה לי כח להתחיל להכין שבת נכנסתי לאתר שלך לראות מה ימשוך לי את העיניים ויעלה ת'מצב רוח ואכן המתכון מצוין ממש ממש טעים, קל להכנה, מהיר ומרומם בזכותך שעת ההשכבה עברה ברוגע יותר, אשרייך!
שבת שלום
איזה כיף לשמוע 🙂
שבת שלום ❤️
מתכון מעולה!! ממש קל ומהיר להכנה
בדיוק מה שחיפשתי כבסיס לטירמיסו
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
לא שמים אבקת אפיה?
לא 🙂
זה יוצא קצת דחוס…
אבל לא נורא יצא טוב!!
🙏
היי אפרת יקרה! יצא טעים לאללה, אבל בכ"ז 2 שאלות:
1. הן יצאו קצת קמחיות מתפוררות וטיפה "חנק", יש דרך שיהיו יותר רכות ונימוחות?
2. אנחנו לא טבעונים ותוהים אם יש דרך לשלב חמאה פנימה ובאיזה מינון/האם על חשבון משהו?
תודה! 💜
היי שני 🙂
תוכלי להוסיף ביצה אחת לתערובת בפעם הבאה והעוגיה תתפורר פחות
ואת השמן תוכלי להחליף בחמאה רכה ( ולא מומסת ) – 100 גרם חמאה
בהצלחה♥
עוגיות מעולות!!
בדיוק לקפה של הבוקר..
*לא היה לי מספיק שוקולד אז שילבתי אגוז לוז גרוס(אני שמה מזה בכל הזדמנות..) ויצא ממש טוב!
נשמע מעולה אסתר
תודה רבה על השיתוף, ערב נעים♥
הכנתי את העוגיות ויצא מדהים!
ממש טעים!!
תודה רבה!!!!
היי רחלי,
שמחה לקרוא שאהבת ♥
יום נפלא🌸
לצערי מתכון מאכזב מאוד… הוספתי 2 כםות מים כי הבצק היה מעט יבש יצאו לא מתוקות, לא פריכות ודיי חסרות טעם. חבל
היי טל,
העוגיות אמורות לצאת בטעם קפה ובמרקם פריך.
באיזו כוס השתמשת?
חיממת את התנור מראש? אפית בחום עליון ותחתון? כמה זמן?
היי
אפיתי בטורבו בערך 18 דק
לא יצאו פריכות ויצאו מבפנים רכות. הטעם הוא הבעיה פשוט לא טעימות חסרות טעם. לדעתי חסר סוכר.
השתמשתי בכוס חד פעמית לשתיה חמה
טורבו זו לא תוכנית מומלצת במקרה הזה. כדאי לאפות בחום עליון ותחתון וחשוב לחמם את התנור מספיק זמן מראש.
חושב גם לשטח את העוגיות לעובי של כחצי ס"מ כדי שייצאו פריכות גם מבפנים.
לגבי הטעם, באיזה נס קפה השתמשת? מתיקות זה טעם אישי ויכול להיות שהיה צריך להוסיף יותר סוכר.
אני מציעה לחמם תנור ל100 מעלות וכשהתנור חם להחזיר את העוגיות לתנור במשך 10-15 דקות. להוציא ולהניח להן להתקרר לגמרי. זה עשוי לשפר את המרקם. לגבי הטעם, לאחר שהעוגיות התקררו, תפזרי עליהן אבקת סוכר בנדיבות.
לגבי גודל הכוס, יש היום כמה גדלים של כוסות לשתיה חמה כך שאני לא יודעת אם זה מדויק.
גם לי לא יצא בטעם טוב.לא יודעת למה.
היי מלי,
מה בדיוק הייתה הבעיה? הטעם או המרקם?
בכל מקרה כדאי לאפות בחום עליון ותחתון וחשוב לחמם את התנור מספיק זמן מראש.
חשוב גם לשטח את העוגיות לעובי של כחצי ס"מ כדי שייצאו פריכות גם מבפנים.
לגבי הטעם, מתיקות זה טעם אישי ויכול להיות שהיה צריך להוסיף יותר סוכר…
שבת שלום😊
הכנתי בערב כמות משולשת (יצא לי יותר משמונים עוגיות…), עד שקמתי הכל התחסל…
כמה העירו לי שהעוגיות לא יצאו במראה חלק (כמו הקנויות), ואני רואה ע"פ התמונה שגם לך לא יצא, מה יכולה להיות הסיבה לכך.
תודה מראש.
נ.ב
לי הבצק יצא מעולה (ולא דביק כמו שאמור היה לצאת, אך לא אכפת לי…), הבאתי את המתכון לחברה ויצא לה לא אחיד, (היא הוסיפה ביצים ויצא טוב,) למה זה קרה?
הבצק של העוגיות לא יוצא במרקם חלק.
אפשר לנסות לתת לבצק לנוח 5 דקות וללוש אותו קצת. לפעמים זה עוזר.
אפשר להוסיף ביצה אבל זה ישנה קצת את המרקם הסופי לאחר האפיה.
היי.למה מהנסיון שלי.תמיד אבל תמיד כשניסתי להוסיף אפילו 2 כפות נוזלים כמו מים למתכוני עוגיות.הם תמיד יצאו במרקם של לחמניות קשות.ולא פריכות? אני שואל משום שכאן יש את המים של הקפה? תודה על העזרה
יכול להיות שהעוגיות היו יוצאות קשות גם בלי תוספת של מים. דווקא מים אמורים לרכך את המרקם.
היי אפרת, קודם כל תודה ענקית על שפע המתכונים הטעימים!
הוספתי בערך כפית תמצית וניל והיה ממש חסר נוזלים אז פשוט הוספתי עוד שמן עד שנוצר מרקם כמו שאמרת, יצא ממש טעים אבל מתפורר קצת, מרקם שמזכיר בצק פריך של פאי,
איפה טעיתי?
בכל מקרה גם ככה היה ממש טעים הכנתי בערב בשביל הקפה של הבוקר וכמעט לא נשארו עוגיות לבוקר D:
היי שיראל,
באיזה קמח השתמשת?
שמת חצי כוס שמן ורבע כוס נס קפה?
השתמשתי בבערך כוס וחצי קמח לבן מנופה וחצי כוס כוס קמח 80%
התחלתי מחצי כוס שמן ורבע נס קפה, וכשהיה חסר נוזלים הוספתי עוד שמן.. אולי הייתי צריכה להוסיף מים?
קמח מלא מצריך הוספה של יותר נוזלים.
להבא אם משתמשים בקמח מלא אפשר להפחית את כמות הקמח ולשים כוס ורבע קמח לבן + חצי כוס קמח מלא 80%.
אוקיי תודה ענקית את אלופה !
דרך אגב בכל מקרה כל העוגיות נגמרו תוך פחות מיום (:
❤️
הכנתי לבתי הטבעונית למוצאי הצום. בצק מעולה שכ"כ נעים לעבוד איתו! יצא נהדר! רק טיפ קטן: אם אתם מעוניינים שהשוקולד צ'יפס יבלטו כשלמים – לא כדאי שהמים שבהם ממיסים את הנס קפה יהיו רותחים ממש. כשהם רותחים ממש אז השוקולד צ'יפס נמסים – אישית אהבתי את אפקט השיש שנוצר. אפרת יקרה – תודה ענקית על האתר הזה! אין שבת שאין לי משהו ממנו. ה' יפנק אותך בכל הטוב שבעולם ותזכי את ומשפחתך לבריאות איתנה ושנה טובה!
בקר טוב. עשיתי אתמול. שמתי חמאה במקום שמן. 20 דקות על 180. לא יצא פריך והיה לזה טעם די סתמי😔. זה גם לא הזהיב כמו שאמרת. שמתי שוקולד מגורר.
היי שלמה,
כמה חמאה שמת במקום השמן? חמאה מומסת או בטמפ' החדר?
באיזו כוס השתמשת?
הכנת את הכמות שבמתכון או כמות גדולה יותר?
המסתי חמאה עד שהיה לי חצי כוס. היה פה ושם קצת שלא נמס. אני משתמש תמיד באותה כוס שהיא טיפה פחות מהכוס שלך אבל עושה בערך. תמיד יוצא לי בסדר. העיסה היתה לא כל כך אחידה ולא דביקה בכלל. נראה לי שבכלל לא נאפה.
היי שלמה,
מתנצלת, לא הייתי זמינה להשיב עד עכשיו.
חמאה מומסת משנה את המרקם לרך יותר. עם שמן זה יוצא במרקם פריך וקשה.
בנוסף, התערובת צריכה להיות אחידה, רכה ומעט דביקה. כנראה שהיה יותר מידי קמח בתערובת.
ממליצה לנסות עם שמן רגיל.
תודה
אפרת, למה פה השתמשת באבקת אפיה וביצה ואצלנו לא? בשני המקרים אילו עוגיות פריכות!
אבל המרכיבים שונים. במתכון שצירפת יש אגוזים.
אם תוסיף למתכון הנוכחי ביצה ואבקת אפיה, זה ישנה את המרקם של העוגיות.
היי
רסק תפוחים פה כתחליף לשמן?או חלקית
יכוללהתאים?
תודה .
את יכולה לנסות לשלב רבע כוס רסק עם רבע כוס שמן. אם תשימי יותר רסק מזה העוגיות יהיה במרקם פחות מוצלח לדעתי.
הי אפרת,
אפשר להכין עם קמח מלא? יש לי בבית רק מלא או קמח שמרים של סוגת
אז אני חושבת שכדאי לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח שמרים.
האם אפשר קפה נמס במקום מגורען?
כן.
שלום, האם אפשר להוסיף שוקולית/קראו?
אפשר להוסיף כף אבקת שוקולית.
תודה! מקווה להכין לשבת. מעוניינת להכין חצי בשבילי עם קפה וחצי לילדה שלי.
העוגיות יצאו לי קשות ממש זה בסדר?
הן לא אמורות לצאת מאוד קשות.
אפית בתוכנית רגילה (עליון ותחתון)? כמה זמן?
כן 15 דקות
והשתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל?
כן אני משתמשת בכוסות מדידה
אז פעם הבאה אפשר לנסות לאפות פחות זמן.
טוב תודה רבה רבה על כל המתכונים
בסוף הוספתי מים
מעולה 🙂
אם לא יצא לי דביק זה בסדר?
האם אפשר לוותר על הקפה?
תודה
אפשר אבל יש לשים רבע כוס מים או מיץ תפוזים.
נראה טוב, חייבת לנסות!
קצת הרבה זמן אפיה, ללכת לפי הצבע או הזמן?
מעדיפה שיהיו רכות בפנים.
תודה ויום טוב לך!
אז לכי לפי הצבע ותאפי פחות זמן.
יום נפלא 🌺